Černá hodinka aneb Přírodně


Nevím jak dnes, ale v dobách, kdy ještě byly Státní statky a já se znal s jejich zaměstnanci, platilo, že do kravína se chodilo ve stále stejnou hodinu. Takzvaně „boží“ hodinu. A protože krávy nemají hodinky a ani na zdech kravína nebývala časomíra, bylo kravám jedno, jestli je letní nebo zimní čas. Dobytek se totiž řídí podle denního světla a ne podle našich hodinek. Ostatně toho se využívá i v chovu slepic. Prostě se jim dělá umělý den a umělá noc a tím se urychluje jejich růst.

Zato domácí mazlíčci si již tak zvykli na soužití s člověkem, že jim nedělá problém se přizpůsobit.

Ale pracovníci Šumavského národního parku dosáhli vědeckého pokroku. Naučili zvěř, aby dělala to, co je pro ni prospěšné. Nemohou totiž na stezky nainstalovat odpadkové koše, protože by tam mohla zvířata hledat potravu. Ale už ta zvířata dokázali přesvědčit, že odhozené odpadky na zemi vyhledávat nebudou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 reakcí na Černá hodinka aneb Přírodně

  1. jaa napsal:

    🙂

    To se mi líbí

  2. tata napsal:

    ot omluva mám ted zajimavou přestřelku………a nejsem si jist svým argumentem………OPONOVAL MĚ NĚKDO že ten argumen stou ambasadou je blbost nebt dostal vyznamenání od PREMIERA..a také to šlo…JA ARGUMENTOVAL že statní v česku UDĚLUJE JEN PREZIDENT……..MYLIM SE NEBO MÁM PRAVDU……..PORADÍ MI NĚKDO?

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Ústava ČR, článok 63, ods (1) Prezident republiky dále:

      h) propůjčuje a uděluje státní vyznamenání, nezmocní-li k tomu jiný orgán,

      Stačí?

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Inak ten protiargument proti ambasáde nechápem. To je predsa podmienka Kanady, ktorú musí splniť cudzí štát, ak chce dekorovať Kanaďana. Takže je úplne jedno, kto za ČR pripne Kanaďanovi metál. V každom prípade to je nutné vopred dohodnúť cez ambasádu.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Sobotka předal Bradymu tzv. Medaili Karla Kramáře. A to není státní vyznamenání, tudíž se na ní pravidla kanadské vlády o přijímání státních vyznamenání jiných zemí kanadskými občany nevztahují. Tečka.
      „Pamětní medaile udělovaná předsedou vlády není ani vyznamenáním ani věcným ceněním, ale je symbolem, který byl pojmenován po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Medaili předává předseda vlády v upomínku těm, kterým se premiér jako politik rozhodl poděkovat za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Její předávání je v souladu s ústavními principy České republiky.“
      https://www.vlada.cz/scripts/detail.php?id=41869

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jsou dvě možnosti. Buď státní metál dává jen president, pak si Brady může odvézt od ostatních vagon plíšků a je to jedno. A nebo i Kramářův metál od Sobotky je státní, pak strýčka asi bude čekat na domovském letišti nepříjemný rozhovor. Ale já si myslím, podle průběhu událostí, že státní vyznamenání jsou přesně specifikována a Kramářův metál tam prostě nepatří. Pochybuji, že by byl Sobotka takový debil, aby porušil mezinárodní vztahy zrovna s Kanadou.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Tak. Vzhľadom na ten článok 63 Ústavy ČR nikto nemôže udeľovať štátne vyznamenanie, ak ho nesplnomocnil prezident. Takže Sobotka iba pripínal žetón.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Máte pravdu. A musíme rozlišovat medaile od státních vyznamenání. Je to – velice volně – jako s jmenováním profesorů. Dle současného právního řádu to může jen president. Nebo ten, kdo ho zastupuje.
          Co je zajímavé, že se naprosto jasně a jednoznačně prokázalo, že Brady nikdy na seznamu, který se projednával, nebyl a proto Zeman nemohl o něm mluvit. Je tedy Herman usvědčený lhář a Brady popletený strejc. Tedy, v lepším případě.
          Můžeme tedy mluvit o pokusu protiústavního puče, který i nadále pokračuje. Je to katastrofální výsledek české demokracie. Katastrofální úroveň některých českých aktivistů a politiků a obrovské pohrdání českým státem od jejich sponzorů, případně bossů.
          Dopracovali jsme se na zjištění, že demokracie je jen nevalný nátěr na uchlácholení a podvedení lidu. Jakmile se to bude hodit, bude demokracie odhozena.

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            Strejdo, nejdem do tej celej veci moc vŕtať, lebo predsa len som čobol spoza hranice, no tá groteska na Staromáku mi veľmi pripomína udalosti, ako prebiehali 17.11.89 v jednej nemenovanej liptovskej obci, keď bol generálny štrajk. V hodinu štrajku sa zišli ľudia na námestí pred národným výborom a najväčší revolucionári sa vyvalili z krčmy, kde pre istotu štrajkovali už od rána, aby im niečo neušlo. Zaspievali hymnu, zakričali heslá, čo počuli z televíznych prenosov, tí odvážnejší spálili stranícke legitimácie a občianske preukazy a potom sa zamerali na výbor, lebo ten celú záležitosť ignoroval. „Vylez, predseda, ty hajzel. Vyves zástavu!“ Poslali aj delegáciu, aby si vynútili vyvesenie zástavy a predseda odmietol. Tak ešte chvíľu postáli a vrátili sa do krčmy.
            O niekoľko týždňov po Novom roku, už bol prezidentom Havel, chcelo nové VPN s predsedom účtovať. Odvolať. Dôvod – (kradol? zanedbával obec? niekomu ublížil?) – nechcel vyvesiť zástavu, keď bol štrajk!

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No ona tu demokracie, tedy jak jí chápu já, nikdy nebyla. Dokud lidé zbožňovali Havl (já ne), dokud Klause (také ne), tak se to mohlo zdát. Dobře dejme tomu, že jich byla většina .Ale mainstream byl vždy jen hlásnou troubou vládnutí, at jednoho nebo druhého. Nikdy nebylo zpravodajství (ČT a i ČR) vyvážené,což by ale mělo být. Soukromé subjekty jasně nemusí být, ale i tak, kde jste viděl tu demokracii? Tady v ČR?( do roku 1993 ČSFR). Myslím,že nikde, a to už od roku 1989.

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Paní kočko, neprotirečíte si so strejdom. On napísal „…demokracie je jen nevalný nátěr na uchlácholení a podvedení lidu“. Z toho usudzujem, že zistil, že „…nikdy nebyla“.

              To se mi líbí

  3. tata napsal:

    DIKY MOC ……NO NEJSEM TAK BLBEJ

    To se mi líbí

  4. blbíš napsal:

    Bavore, kolikrát jsem v lese nemusel mnohdy ani klohnit, neb sem našel úplně nerozbalený svačiny. Maminky se nezapřely a opravdu s chutí jsem je sežral, jen od bonbónů a čokolád pouze vobaly, zmetci jedni nepřející! Vod dospělejch jen hnusnej humus.

    To se mi líbí

  5. Pepanov napsal:

    Mne bylo na blivo z chování Bohuša, mám dojem, že jeho úkolem je zlikvidovat ČSSD. Nejlépe to asi zhodnotil Filip, když prohlásil, že je to velmocenský nátlak na naší republiku. Od Putina asi ne.

    To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sokujici-vyjadreni-CSSD-k-Zemanovi-Jaroslav-Foldyna-vstava-ze-zidle-460516

    Máte pravdu … otázkou zůstává . co na to ostatní sosani… tedy jsou-li ještě nějací. Je to neskutečné, co si patrně služební pívo dovolí a ˇomlouvat to hekrem , zvlášť když proti tomu údajně bojuje nejvrchnější policajt z té samé partaje -je ubohé.-

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.