Černá hodinka aneb Medajle


Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

172 reakcí na Černá hodinka aneb Medajle

  1. Ahele napsal:

    Hezky se nám ro vybarvuje. Takže původní odhady (konspirace?) vůbec nebyly přehnané.
    Už nejde o strejdu, ale přímo o demokracii. Svolávají lid na náměstí. Doufám, že lid těm kašpárkům zase neskočí na špek.
    https://www.novinky.cz/domaci/418961-jiri-bartoskav-s-vojtechem-dykem-vyhlasuji-tydny-obcanskeho-neklidu.html
    V diskusi pod článkem jsou zatím většinové příspěvky na straně prezidenta a proti iniciátorům výzvy, což mně poněkud uklidňuje. Ale jen trochu.

    To se mi líbí

  2. vittta napsal:

    Debakl kolaborantských kurev v přímém přenosu!
    Myslel jsem, že se těch špín sejde tak 5000, ale nějak to tam vázně…..

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Sakra nakonec se jich tam asi tak 2-3 tisícovky sešli.
      Ale naštěstí byli tak nechutní, že se z nich zvedal kufr i mnohým jejich nohsledům, jak jsem postřehl na diskuzi, kterou odkazuje paní KK.
      Zeman mazaně nereagoval vůbec, to už se mu osvědčilo v minulosti.
      To podle mě může rozdivočelým kolaborantům dodat odvahy a ještě přitvrdí.
      Kolaboranty nemá kdo krotit, protože účel byl je právě rozdivočit, takže si nyní sami myslí, že za nimi stojí asi tak 75% národa, uvěřili vlastním lžím.
      Všiml jsem si, že kolaboranti začali hrát na vlasteneckou struhu, do huby si vzali jak Masaryka, tak mistra Jana Husa, což je doufám přehmat, který nakonec rozdělí i je, protože jejich cílem je zničení české státnosti a přiřazení naší země k Německu, samozřejmě pod pláštíkem EU.
      Jenže do tohohle plánu se Masaryk ani Hus nehodí, což (nejspíš) američtí režiséři nemohou vědět…

      To se mi líbí

  3. jaa napsal:

    N ějak jsem z toho jelen. Dokoncer jsem si pustila zprávy ČT v nervozním očekávání jestli s něco nemele ééé rambajzu odpoledne nic, do včil zatím taky nic, v ČT nic neříkající „výzkumy“ a tabulky. žáden nonstop přenos. Ne že bych nebyla ráda ale…. je to divný..
    Tož nevím…

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Komedianti hrají tomu, kdo zaplatí nejvíc. Bylo, je a bude. Bartoška dostane štěk v nějaké reklamě s lenochodem a zase bude za hvězdu. Tak se vydělává.
    Je zajímavé, že nejvíc vřeští ti, kteří by bez dotací do týdne chcípli hlady ( komedianti, neziskovky ) a ti, kteří jsou napojení na penězovod bakalovize. Obzvlášť Svěráka „miluji“.

    To se mi líbí

  5. anonymouse napsal:

    OT nebo ne OT? V každém případě značně nečekané BREAKING NEWS! 🙂

    FBI obnovila vyšetřování ve věci privátního e-mail serveru Hillary Clintonové.

    Dle ředitele agentury (James Comey) bylo vyšetřování obnoveno poté, co byly nalezeny nové e-maily. V dopise adresovaném členům kongresu uvedl, že agentura se „dozvěděla o existenci e-mailů, které se zdají být relevantní pro vyšetřování“.

    http://www.foxnews.com/politics/2016/10/28/fbi-reopens-investigation-into-clinton-email-use.html

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      New Clinton emails found during Anthony Weiner sexting probe

      Emails contained on electronic devices seized from Anthony Weiner and his wife, Huma Abedin, led the FBI to reopen its investigation into Hillary Clinton, it was reported Friday.

      … … …

      Weiner’s smartphone was seized after it was disclosed that he was engaged in lewd Web exchanges with a 15-year-old girl.

      http://nypost.com/2016/10/28/new-clinton-emails-found-during-anthony-weiner-sexting-probe/

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Je to sice zábavné, ale obávám se, že FBI za pár dní oznámí, že k vyšetřování nic není a obvinění stáhne jako minule – a Hitlary bude vykřikovat, že je prověřená FBI, že se nic závažného nestalo a vše byly jen pomluvy. To bude závěr její kampaně. V dnešních USA je všechno možné.

      To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        USA přece odjakživa byla zemí neomezených možností. 🙂

        Pokud jde o opakování předchozí situace, tj. ukončení vyšetřování do ztracena – inu, je obtížné si představit, že by Comey něco takového udělal aniž by měl nějak posichrovaný výsledek (na druhou stranu, i zde je možné všechno – třeba je prostě jen takový správňák na svém místě :-). Hillary je nestabilní a pomstychtivá (dle řady e-mailů z Wikileaks), a její případné zvolení by tudíž tutově znamenalo konec jeho kariéry. Za dané situace je jeho jedinou šancí Trump – takže lze jen doufat, že si vše dobře promyslel a ví, co dělá.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Je to skvělá parta – Hitlary asistentka Huma Abedin (muslimka podporující Muslimské bratrstvo) a její manžel Antony Weiner se bavili sexuálně poněkud nevázaně, Weiner posílal svoje nahaté fotky se ztopořeným penisem různým štětkám po netu – až to poslal také nějakým 15-ti letým a skočila po nich FBI – naprosto náhodně. Zabavila jim jejich ajfouny a vyšlo najevo, že v nich jsou zajímavé věci.

          BTW, tahle „liberální“ fašingtonská banda kolem Demokratů je proslulá svými šukacími zábavami, různými swingers party a bukkake, jako by si hráli na starý Řím. Nic jim není dostatečně perverzní. Ostatně takhle – přes píchání – se dostali do nejvyšších kruhů špioni Karel Koecher a jeho manželka (krásná blondýnka), účastí a pořádáním šukacích večírků pro smetánku ve Fašingtonu, už v 80. letech – a od té doby to nabralo na síle (po zavedení Viagry tím více, hehehe). Římský dvůr Caliguly nebo Nerona je proti dnešnímu Fašingtonu slabý odvar.

          Ukázalo se, že Hitlery byla líná číst delší maily přes svoje šifrovací Blackberry a přeposílala je Humě (přes yahoo free mailer), aby to vytiskla a/nebo přečetla a napsala ji k tomu rychle shrnutí. V těch telefonech to zůstalo, buď to nesmazali nebo smazali, ale blbě (protože ty telefony mají jako paměť flešku a tam se soubor nemaže, jen se označí za smazaný, ale data tam zůstanou – dokud se fleška nezaplní a nezačne se používat to místo znovu, „smazané“ jde snadno obnovit).

          Tedy pokud tam našli byť i jediný mail s nějakým stupněm utajení, přeposlaný přes freemailer, tak je Hitlary v těžkém průseru.

          Ostatně, stejnou věc dělal Sobotka, také byl líný číst maily a posílal je ze svého zabezpečeného zařízení přes freemail na Seznam.cz Novotnému. Nešifrovaně, jen tak. A Novotný byl tak blbý a líný, že tam ani neměl vícefaktorovou autentizaci a navíc stupidní heslo, které se dalo uhádnout.

          To se mi líbí

  6. Laco G. Mlynář napsal:

    Tak jsem si přečetl komentáře pod informací o provolání Bartošky a Dyka k občanskému neklidu na webech Novinky.cz a Idnes.cz . Na obou po 2.000 komentech a téměř jednohlasně si dělají z herců prču. Mimo jiné jim doporučují aby začali brzo stávkovat a peníze za ušetřené granty vrátili státu.
    Já snad začnu věřit, že národ nakonec vládne selským rozumem.

    To se mi líbí

  7. Cech napsal:

    Naprosto to nejdůležitější je, že spojení ANO+KDU-ČSL není žádná konspirační teorie ale realita nejen současnosti ale i budoucnosti.
    Následně obě strany či hnutí potřebují lůzu v ulicích :

    Prostě takový herecky řízený majdan, pardon sametová revoluce 2016.

    Udržet takovéto davy a postupně sesadit prezidenta, ne vládu to dá rozum.Nějak navrhnout toho Stropnického ale je to herec, tak nic a v zájmu záchrany klidu a pořádku je asi nejlepší navrhnout navrhovatele.Samozřejmě že to nejde tak se vybere někdo příhodnější.
    To jediné co je nutné za každou cenu zabezpečit, tak to je pouze ta včasná eliminace Zemana.Podaří li se eliminovat Zemana, rozbouřená politická a herecká hladina se uklidní no a bude čas na práci.

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Nemají šanci, v komentech i na pravicových serverech je většina proti nim.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Promiňte pozapomněl jsem na to podstatné.
      „Žádáme prezidenta, aby ustal v šíření hrubostí a lží a omluvil se za ně. Žádáme vládu, aby jako celek jasně deklarovala naši příslušnost k mezinárodnímu demokratickému společenství. Žádáme parlament, aby k dopisu čtyř ústavních činitelů zaujal stanovisko. Žádáme všechny politiky, aby jasně prosazovali ideály demokracie, svobody a masarykovské humanity, na nichž byl náš stát před 98 lety založen a ke kterým jsme se před 27 lety vrátili,“
      Autory prohlášení jsou : Jan Burian, Richard Balous, Michal Dočekal, Karel Steigerwald, Eva Salzmannová.
      K prohlášení se připojili další umělci, Jan Hřebejk, Miroslav Donutil, Bolek Polívka, Anna Geislerová či Šimon Caban, dále Iva Pilarová, Radka Denemarková, Soňa Červená, Dan Bárta a dalši a další.
      Pokud chceme postihnout celou iniciátorskou skupinu, na které leží celá ta tíha obnovení spojení Česka s mezinárodním demokratickým společenstvím, tak je nutné zhlédnout nezkrácenou verzi :

      Protože by mohlo dojít k tomu, že by tam nebyli všichni, tak Jan Kraus rozhořčeně varoval televizi Prima :
      „Pokud Prima moji Show zkrátí, poruší smlouvu; vyhrožoval Kraus. Televize před ním a „jeho“ argumenty nakonec ustoupila.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      A teď jsem zrovna v TV viděl, co všechno se dá pořídit za 18 miliard, které se vyberou pomocí EET (férově pro všechny)
      To už přece stojí za spolupráci ANO a KDU.
      Tu reklamu na EET jsem viděl poprvé, vymývat mozek se musí soustavně.
      Protože Babiš, když o tom tak přemýšlím, nejen že navrhl Stropnického, ale ještě podrazil Zemana a tím se…..vymezil.
      Buď ho někdo donutil, nebo si svou poměrně dlouhou „apolitičností“ budoval pozici spasitele státu.
      Pořád se říká, o kolik víc se vybralo na daních, dokonce už jsem slyšel, že bude vyrovnaný rozpočet.
      No….kdo to pozná, jestli zaklesneme 100 miliard nebo budem na nule, tady se lidem může říkat lecos….
      Krnáčová nepokrytě dekorovala toho superhrdinu, a to je jeho člověk se vším všudy.
      Velká hra začíná, a oligarcha nemůže stát opodál, ale bude mu EET na premierské křeslo stačit?
      Nebo bude ještě muset lízat prdel neziskovkám a přijímat negry, aby ho na tu pozici „doporučila“ EU?
      Bohoušek je sice úd, ale mezi námi, Bruselu se zase tolik nezalíbil, protože až moc váhal, nad otevřenou zradou a zrazoval jen v zákulisí a jen tolik, kolik musel.(jak se zdá)
      Třeba se ještě „polepší“, ale jak si nelze nevšimnout, i proti němu se vede určitý boj….

      To se mi líbí

  8. Jethro napsal:

    Díval jsem se na přenos z Hradu a naštěstí to proběhlo důstojně. Až moc – pro ČT a Jakuba Železného.
    Ten neopomněl, patrně podle instrukcí, začátek i konec prasil plačtivým „musíme ovšem připomenout, že řada významných osobností se neúčastní a rozhodla se na protest proti neudělení řádu J. Bradymu oslavit svátek jinde“… tak nějak tam plácal. A na závěr při fanfárách opět neopomínal, kdo všechno z významných nepřišel.
    Nepřekvapil mne Dienstbier, Pelikán. Jo a chyběla tam významná osobnost Dagmar Havlová. Její problém.
    Hodně to podělal Kačer. Po včerejším váhání, zda jít či nejít tam poslal dvě dcery…
    Jinak velmi důstojná a působivá ceremonie. Předpokládám, že Zemanovi omlátí o hlavu Hůlku, jako že proč Hůlka jo a Brady ne…
    Zajímavá drobnost: podle kanadských zákonů nesmí jejich občan přijmout vyznamenání cizí země bez souhlasu Kanady. Brady jich ad hoc přijal plnou tašku. Nebo to nejsou vyznamenání ale jen nějaké medaile pro útěchu?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jethro, mořské ptactvo ne… I když se jedná jen o ministra.

      To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Také mi Hůlka nesedí, ale to je věc názoru, co naděláme. Ovšem on dostal „jen“ vyznamenání za zásluhy o stát stejně jako těch pár podnikatelů, Jakubiska a Povšíka (předseda odborů KOVO Škoda auto M B), takže sice hezké ale druhá nebo dokonce třetí garnitura. Bradymu a Hermanovi se jednalo o řád TGM.
      Mně osobně potěšilo vyznamenání za zásluhy pro Evu Filipi naši velvyslankyni v Sýrii.
      Myslím, že je opravdu velmi zasloužené.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Hůlka, sedí nesedí. Být bílou ovcí ve stádu není lehká pozice. A je jí právě tady a teď – pro mě navýsost podstatné.Stejně jako Ringo-Čech. Řekl bych podstatnější než zásluhy kohosi před -sáti léty – zdánlivě cynické, ale realistické.

        To se mi líbí

    • libor napsal:

      Řekl bych,že se jedná o tzv. nepřiměřenou podmínku, na území ČR neplatí kanadské zákony, takže může přijmout od koho chce co chce a je to v tu chvíli jeho majetek a pokud je na území ČR, nemůže nic Kanada „vymáhat“. Nejspíše by to u nějakého mezinárodníhio soudu Kanada „nevyhrála“. Asi jediný případ, kdy by to mohla „vyhrát“ by byl, kdyby její občan přijal vyznamenání od země, jež uplatňuje jednání směřující k potlačení práv případně o vyznamenání se znaky typu svastika či komunistické symboly, což asi v tomto případě není namístě. Tak není běžné, že by válečný poškozenec poškozený nacismem se nechal vyznamenat nacistou.
      Nejspíš se žádný kanadský úřad ničeho takového ani nepokusí, postihovat válečného poškozence, nejedná se o žádnou nežádoucí osobu, ale ke škodě úřadů dosti známou a nejspíš i dosti příkladnou, takže toto jsou jen nesmyslné konstrukce.Asi podobné, jako že v některých amerických státech, řídí-li motorové vozidlo žena, musí před ním běžet muž s červeným praporkem, tak tyto zákony rovněž nikdo nezrušil, ale ani neuplatňuje .

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Co jsem se díval na to ustanovení, tak tohle je originál:
      http://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-politiques/honours_decorations_policies-politiques_medailles.aspx?lang=eng
      V Parlamentních listech to přeložili správně a týká se to vyznamenání udělovaných jiným státem, ne medailí z univerzit, soukromých spolků a všelijakých podobných vejlupků. Takže metálů od univerzit a dalších vzteklých kavárníků si pan Brady může přivést domů několik kýblů a nic mu nehrozí.
      http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Konec-hry-S-medaili-pro-Hermanova-stryce-je-to-jinak-nez-se-pise-Prinasime-zcela-nove-informace-460100

      To se mi líbí

    • Joda napsal:

      Kačer měl buď medaili odmítnout, nebo si pro ní přijít osobně. Poslat dcery je zbabělost.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Jjá bych jej neodsuzovala. Naopak – užil si své a ta osmdesátka – kdo ví jak mu je. Navíc děvčata, zdá se, pochopila to podstatné- za pár let budeme-li tu ještě, si nikdo nevzpomene KDO mu tu medaili dal , ale, ŽE ji dostal. A m,yslím, ať je jak je a,č ne Ostravačka – Kačer si ji zaslouží. Rozhodně pro tuto zemi stejně jako všichni ocenění – narozdíl od „strejčka“ udělali víc ba hodně – každý ve svém oboru a to ocenění jim přeji.

        To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        Nedokážu tak úplně posoudit zda zbabělost, ale vzhledem k jeho minulosti a kdysi k celkem těsnému propojení s některými dnešními antizemanisty (charta, havlisté, několik vět) na staromáku a pokud s nimi není v názoru úplně zajedno (což celkem předpokládám, poněvadž se domnívám, že má přece jen mozek v hlavě) je to určitý kompromis. Ačkoli by se mi také víc líbilo kdyby tam byl osobně.
        Zajímavě To zhodnotil Petr Žnatovsky na PL
        „Nyní se Jan Kačer ocitl ve stejné situaci jako Jiří Suchý, jemuž bylo v souvislosti s převzetím vyznamenání od prezidenta Zemana vyhrožováno. „Ale pan Kačer Českou televizi zklamal, mluvil velmi rozumně, velice se distancoval od toho, když se mu snažil pan moderátor Borek podstrčit myšlenku, že dnes jde o stejný boj jako v Listopadu 89. To je tak šílená demagogie, že pan Kačer, jak je jinak velmi uměřený pán, zvedl obočí takovým způsobem, že mu málem vypadly oči z důlků, protože na takovou kravinu nebyl připraven. Několikrát tam řekl: ‚Co tu ze mě děláte za loutku, to po mně nechtějte, abych tady s vámi rozhodoval o české politice vůči Číně, od toho tady nejsem, sorry.‘ Považuji to Kačerovo televizní expozé za jeden ze zázraků, jichž jsem byl svědkem. Musím říct, že smekám klobouk až na zem, protože to je výraz toho, čemu se říká občanská statečnost. A pan Kačer byl statečný za minulého režimu a zjevně zůstal statečný i za tohoto režimu. Jeho vyjádření bylo opravdu úžasné,“ oceňuje Petr Žantovský.“
        Ostatně ten článek stojí za přečtení celý
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hroziva-slova-Petra-Zantovskeho-k-deni-kolem-Horacka-a-dalsich-Snaha-zahrat-si-znovu-na-Listopad-89-Vyzva-k-politickemu-ci-statnimu-prevratu-za-aktivni-ucasti-CT-460441

        To se mi líbí

  9. vera napsal:

    OT : Tanec nad státním svátkem a medajlemi, vyšumí do ztracena, jen pachuť zůstane. Ale náhoda mi dneska přihrála zprávu o ještě jiných medajlích, pamatujete ty olympijské ? Tak si na sputniku čtu, že ruské vozíčkáře nepouštějí na další soutěže : Ruští sportovci-vozíčkáři se neúčastní zahájeného 28. října v Bratislavě ME v sportovním tanci kvůli zákazu Mezinárodního paralympijského výboru. Podle názoru první náměstkyně předsedy výboru Státní dumy RF Světlany Žurovové, byl vůči Rusům uplatněn princip „kolektivní viny,“ kdy odpovědnost nesou všichni, ti, kdo brali doping, a ti, kdo nebrali.
    Jenže přitom wada sama přiznala, že mnohé sportovce v Riu ani nekontrolovala, protože se prostě neobtěžovali přijít : https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/velka-cast-sportovcu-v-riu-se-vyhnula-testovani-na-doping-3557
    Tenhle svět potřebuje přestavět.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Jo, oni WADA borci to prý sportovcům ani nedokázali oznámit, že mají přijít na test. To chápu, protože kdyby jim to oznámili a sportovec se na ně vytento.. ..nedorazil, tak nedostavení se podle pravidel posuzuje stejně jako pozitivní nález. A to jistě uznáte, by bylo vůči „našim“ čistým sportovcům vrcholně nepřívětivé jednání, to přeci nejsou kompletně zdopovaní Rusové. 😀
      A co se přestavby světa týče, přinejmenším podle místního českého zpravodajství, si Killary Clinton a Krvavá Madla už leští demoliční koule a těší se na bourání zeměkoule. Novostavbu má nejspíš přislíbenou Halliburton. 😦

      To se mi líbí

  10. blbíš napsal:

    …pozorně jsem poslouchal Zemana, je to starej lišák, promyšlenej projev, kterej vzal předem vítr z plachet mnohým. A všimněte si Novinek.cz, zmohli se jenom na:

    „Zemanův výběr: hrdinové, primas Duka či komisař Verheugen…“

    Jsou to ale blbové, Zeman přesně odhadl, jaká je oblíbenost oněch pánů a co reprezentují a ti idioti ani nepoznali, proč jim je předhodil. Považuju to za docela povedenej tah, prostě to „kruhový“ rozhození vyznamenání bylo více jak chytrý. Zklamal mě Kačer, měl jsem ho dosud za většího sekáče, ale poslat za sebe holky je srabáctví i kdyby se Nina na hlavu stavěla = tečka! Jen kdyby Zeman neměl takovej špatnej čuch na spolupracovníky. Hodně by mi k němu seděl neviditelnej Jiří Weigl tak, jak to bačoval za Vaška, byla by to naprosto vyvážená dvojka!

    … nepochybně se hraje nejen o Zemana, ale na národních dvorcích, zrovna teď, v tuto chvíli , se začíná hrát u nás i o naše směřování v EU! A psal jsem o volyčích, nikoli o voličích, protože si myslím, že v konečným účtování rozhodnou právě jejich hlasy. A jim je určeno dnešní Bartoškovo předhození čínskýho Šmída Bardyho .

    …. ale strachoval bych se mnohem víc z Jiřího Dlhoše z Akademie věd ČR, kterej prej v březnu oznámí, jak uchopí nabízenou (kým?) kandidaturou, než z Horáčka, Švejnara či Stropnickýho. Jestliže mu NĚKDO zaplatí skvělou PR agenturu, nikdo ani nepozná důvod, proč ho vybrali (= věděj, že bude totiž republice pro tuto dobu naprosto k nepotřebě) … o to více z něho budeme všici v ryti!!!

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Nemyslíte Drahoše?. No ten by svými zvyklostmi při řešení problémů vyhovoval.
      Stejně, nerada bych se mýlila – ale myslím, že Horáček to po dnešku uhraje do ztracena. Protože jsem jej neznala, tak jsem jej vydržela pozorovat. Ten ? vztek/zklamání? nedokázal zakamufloval – jakmile se otočil od kamery. ne eé -navíc mne překvapil absolutní neschopností komunikace – od člověka z šoubyzu by ch očekávala – perfektní plynulé mluvení, jistou nonšalantnost, – bylo to amatérsky prkenné – tedy buď nevládne slovem čí výrazivem jak by se dalo čekat a někdo to vše psal za něj nebo nevím a byl to jen špatně skrývaný vztek že ač mnoho vydaných peněz – výsledek slabý. Na tak velkou Prahu – mizivá účast – a většina – při občasném pohledu kAmery – čumilové. Taky ty odezvy a pauzy na ně -na kdejaké slovo – pauzy – potlesk … asi špatná režie klaky. Navíc se mu utrhla ta partička okolo Hilšera a jeli si po svém … hmm tak nevím… zdálo se mi že se próba tak nějak… no jo gembler… hmm
      Ale ocenila jsem Pitharta – ta jeho snůška faktů,citátů a a hesel – vytržených z původního kontextu aby se splnilo zadání .. připomělo mi to zprávy kdysi pracně smolené – aby vše bylo dobré -prostě žádná kritika a to jsem naivně myslela že už to nikdy nebude. jJo nikdy neříkej nikdy..ten jeho věk .. hmmm

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        ano, nějak se mi ten Drahoš změnil na Dlhoše a ani nevím jak, promiňte.

        To se mi líbí

      • vera napsal:

        Vůbec se tomu Horáčkovu zklamání nedivím. Určitě při své skromnosti předpokládal, že když už se konečně rozhodl, a obětoval svůj volný čas veřejnému vystoupení, někdo si ho všimne. A ono se v tom davu rychlovarných kamarádíčků a čumilů nenašel jeden jedinej člověk, který by zařval – Horáček na hrad. Ani hlas, ani cedulka, vůbec nic. Buď toho někoho zapomněli koupit, nebo koupili a zapomněli v hospodě…

        To se mi líbí

  11. blbíš napsal:

    kandidaturu

    To se mi líbí

  12. Zdena napsal:

    Sledovala jsem taky přenos z Hradu. Zeman a přítomní zvládli oslavu dnešního svátku důstojně. A jaká byla oslava v podhradí? No to byla noblesa! Urážet hlavu vlastního státu. Kdo že je tu hulvát a sprosťák? Prezident nebo to stádo umělců, dávno odkopaných veličin jako Kocáb, Ruml a další a další. Táhnout na Hrad včele s uměleckým dílem ve formě exkrementu… Jenže tuhle cházku nikdo ničím nepřesvědčí, že už jsou dávno za čárou obyčejné lidské slušnosti. Nejhorší na tom je, že dokážou zblbnout dost mladých, nemyslících.
    Mám obavy, že to bude pokračovat dál a dál, tato nelidská štvanice na Zemana, jedinou překážku, která brání v nastolení té jejich „správné demokracie“.
    Nemůžu vydýchat, že ani ten co do“ jeho obýváku“ už moc nenakukuju, není v kauze Bradly ani trochu soudný. Má jasno, i když je Herman takový jak nás svými skutky neustále přesvědčuje. Tak za tuto kauzu by se měl stydět Zeman. Odsoudí ho aniž by se pídil po důkazech. Stejně jak ti presstituti.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Zdenko, nezlobte se, ale nějak nerozumím tomu poslednímu odstavci, prosím, nahoďte.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        hele stara krabice,jak to,ze nereagujes ked zdarujem cechoslovakov,ostatny raz,bo prehodnotin nazov zo starej krabice,tak delej,ani perkinson nie je polahcujuca okolnost,cakam…

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … hele, nenasírej, jó 😀 . Dneska jsem měl těžkej den a navíc jsem nějakej rozněžněnej. V noci jsem mrzl ve spacáku za mojí republiku a sebe a možná i Tebe, a když jsem k ránu zjistil, že ještě furt žiju, tak jsem to sbalil a šel domů. Votevřel sklo a kořalku a přihlásil se k Tobě palcem u Ahelehova odkazu (kterej tu s dovolením máznu znovu):

          neb slova se mi zdály zcela zbytečný, Ty moje slovenský potěšení!

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            kde si bol v spacaku…to ma kurva zaujima,vymackni jse,

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              jako každej rok, ale psal jsem to v:
              Rašín a přechod do nové doby v 28.10. v 16:20 h.
              28.10.2016 (16:20)

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Ohe prosím, jak že se dávají ty zatracený odkazy na konkrétní reakce podle toho data v tom sakramentským wordpressu, nemohu tu Vaší radu z minula zase najít a nějak se mi to nedaří, dík!

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Přes datum u příspěvku, pane kolego. Pravý myšítko, vybrat „Kopírovat adresu odkazu“ a pak ji ze schránky vložit kam potřebujete. Takhle:

                Černá hodinka aneb Medajle

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … no dyť to tak dělám, jenže vono to „Kopírovat adresu odkazu“ tam není, leda „zkopírovat prvek, nebo zástupce“? Takže co? Nebo vona v tom přece jen bude ta yntelygence a ještě k tomu umělá … prášky na to už žeru, ale je mi to prdlajs platný?

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Zkuste tedy použít tu volbu, co se vám nabízí. Pak si otevřete novou záložku v prohlížeči a do adresního řádku vložte obsah schránky a uvidíte, kam se dostanete.
                P.S. Co vlastně používáte za prohlížeč a operační systém?

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                dostal sem se právě tam, ohe , jak vidno z odpovědi čobolovi ve 14:16. Nepatřím mezi ty, co nejprve nezkoušej, nerozebíraj, nevrtaj, spíše naopak, vše rozeberu, rozvrtám a rozkňohňám, zato mi nic potom nefunguje 😦 (tedy skoro, abych se zas tááák neshazoval). Zrovna teď du hloubat, proč elektronickej startér zářivkovýho světla v garáži je tak kór zimohřivej a proč zářivky nenahodí, když je POUZE chladno? Zimu ta svině nesnáší sice taky, to ale chápu, protože já taky, ale v chladnu přece dělám i já?!!! Moje stále ještě žena jim říká, letní světla a když svítí poťouchle říká, začíná ti sezóna. Prostě si svítěj pouze v létě, kdy je teplo. Myslím, že nikdo v širokým okolí je nemá a i elektrikáři se na ně choděj koukat jak na zjevení. To další světlo maká jak bílej = zima nezima! 😀

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Tenhle odkaz jste myslel?

                Rašín a přechod do nové doby


                Problém, blbíši, je v tom, že můj postup v mém počítači a na mnou používaných prohlížečích funguje a nedaří se mi váš výsledek nasimulovat. Asi nejblíž jsem se dostal v prohlížeči Maxthon, kde je menu odlišné a požadovaným způsobem funguje volba „Kopírovat zástupce.“
                Takže byste mi musel prozradit zejména používaný prohlížeč a možná i operační systém.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                přeinstaloval jsem prohlížeč a vono to pomohlo, ale nevím, proč 😦 .Ještě ten zářivkovej startér a přestanou i ty jízlivosti vo sezóně mý stále ještě ženy.Ale vono ať koukám, jak koukám, myš z toho nevisí a hláška „odinstalovat & nainstalovat taky ne 😀 , tak na to pudu po čínskokapitalisticky = odmontuj – zahoď – našroubuj novej, ale netěší mě to, už jako kluk jsem s klidem rozpůlil motor a zase složil ,,, a někdy 😀 i naskočil!
                Ale děkuju za podporu, vážím si toho, že druhejm se snažíte pomoci!

                To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Statečně pokračují v nastoupené cestě.
      Při minulých prezidentských volbách donutili svým postupem volit Zemana i lidi, kteří by ho jinak nikdy nevolili (můj případ).
      Začíná to vypadat, že by se to mohlo opakovat.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Ano přesně tak, také můj případ, volila jsem ho jako menší zlo, když hrozilo, že by byl náš prezident ten …..Schwarzenberg, radši slušně ;). Jinak bych asi k volbám do druhého kola nešla. Ted pokud bude Zeman kandidovat znovu, půjdu také znovu.

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jsou to Putinovi agenti, jinak to není možné. Nikdo neudělal pro zvolení Zemana více než oni.

        To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Pro blbíše:
      Do toho obýváku se nedostanete, pokud se ve vašem textu objeví slovíčko Bavor. Taky tam v tom prostoru pan domácí rád používá označení zemanista =jehovista..
      A měří všem stejně. Proto v polistopadové éře byl nejlepším prezidentem Václav Havel.
      Už víte? 🙂
      P.S.
      Přitom ale nikde jinde nebylo tolik objektivních informací o dění na Ukrajině jako na jeho blogu. Taky situace kolem inkluze a neziskovek, které se na ní živí tam byla popsána dokonale díky jednomu z přispěvatelů.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Je to inteligentní blbec. Častá odrůda člověka v naší kotlině.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … „inteligentní blbec“…nepřekvapil jste mě zase s tou Vaší inteligencí, ale přece jen bude lepší, když si to půjdete s Canisem jinam a jinak vyříkat (třeba po dlouhý době by Vám prospělo upustit páru), ale tady s tím nevotravujte! Je to vod Vás ubohý a nízký, zvlášť, když u toho dotyčnej není! Canis lupus je bezpochyb maník s excelentním analytickým myšlením, jen holt někdy s jinejma závěrama a přesvědčením, který by mě konvenovaly, avšak, na rozdíl vod jiných, si je umí zdůvodnit. To ale Vám vopravdu nehrozí. Jak jsem tak zaznamenal, nejsem tady u Bavora sám, komu Canis lupus šetří spousty času, protože to tam má srovnaný a každej kdo chce a umí, si závěr udělá sám, což Vám opět taky nehrozí

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Ta má charakteristika je přesná. Nepopírám jeho inteligenci, což je v souladu s vaším hodnocením, jen si stejně jako vy neví rady s pochopením souvislostí. Možná jenom lobbuje (viz jeho kampaň za svého kamaráda z ČSSD ve volbách do EP kdy zblbnul celé osazenstvo jeho lokálu), což by bylo horší, nevím. Oba dva kritizujete a pomlouváte stávající režim kde se dá, to je logické a pochopitelné, proč ne, to tady děláme všichni, ale když na něj někdo (třeba já) sáhne takovým způsobem že ze stejného pozorování politické vyvodí důsledky nesouhlasné s vašimi, je oheň na střeše.
            S Canisem si to vyříkat nemůžu poněvadž tam jsem zablokovaný stejně jako Bavor, pro odlišné, prý bolševické, názory. Sám jsme si o zablokování řekl, už mě nebavilo to neustálé hloupé osočování, podobné vašemu. Kdyby tento blog byl váš, dopadl bych stejně.

            To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Bavor je zakázané kľúčové slovo? Vďaka za informáciu, tým sa mi niečo vysvetlilo.

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Zdenko, Brady – Canis a presstituti? Víte vono je to jako v manželství, celej život se podporujete a důvěřujete si, a když něco tvrdíte, tak Vám manžel, aspoň si myslím, snad i věří. Zaznamenal sem u Canise pouze prvotní zdůvodnění a dál to nesledoval, neb sem došel k jinýmu závěru a přesvědčení! Ale Canis „svýho “ Bradyho postavil na tvrzení Petra Nováčka:

        http://echo24.cz/a/iLQhL/plati-cina-cssd-a-zemana-naznacil-komentator-novacek-strana-besni

        o kterým napsal, že mu prostě věří, to je to celý. Nemůžu mu mít přece za zlý, že svou podporu Bradymu postavil na základě svýho závěru, kterej taky zdůvodnil. A že v průběhu nových „skutečností“ nemění svůj názor? … no zřejmě pádnost „argumentů“ vyhodnotil po svým, na to má, myslím, každej právo! Ale taky napsal, že pokud si to Petr Nováček vycucal z prstu a někomu nalítl, tak PN končí a Canis zřejmě s ním. No, a co má bejt? Já to u něho dělám tak, buď beru, nebo neberu, doporučuju každýmu! Víte vono je to těžký a zvláště pro politický analytiky a komentátory (a těma se Canis v důchodu určitě stal na plnej úvazek!!!), protože nesmíte zapomenout, že politika je kromě jinýho taky jedno velký divadlo a my sme pouhý diváci – ovšem platící – to je na tom to nejhorší!!! Tak to tak berte a raději vydejchávejte v lese, já to taky tak dělám!

        … poznámka k tomu vobýváku = je smutný, když si dva dospělý chlapi neumějí rozejít s grácií … ale dávat si na dveře zámky, petlice či zabezpečovací zařízení? … jako dva jeblý manželé … si alespoň myslím – tečka,

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Palec hore. Veľmi dobre ste to sformulovali, pane blbíši. Treba aby sme rešpektovali, že druhému nemusia padnúť naše mokasíny.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Blbíši. Je to opravdu trapné, když ještě dnes působí jméno mého rodu na někoho jako mořský pták na mne. Rozdíl mezi námi dvěma je v tom, že já nechci jen přímé linky. Jinak je mi ta vzdálená mlhovina na konci vesmíru úplně ukradená.

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1946158-filip-chce-aby-herman-rezignoval-tvrdi-ze-lze-a-skodi-cesku

          Docela bych blbíši rád věděl čemu, či spíš komu, věříte vy? Nováčkovi – Canisovi nebo Filipovi? Jsem si jist, že důkazů už bylo sneseno dost, i tady.
          Jsem napnutý jak struna…

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            sobě, PetřePavle, sobě

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Inteligentní odpověď, ale … kde je vyvozením závěru (tady a teď, jindy může být jiný)?
              Jak hodnotíte vy Hermanovo počínání 🙂 ?
              Ještě k ČT – je legrační jak si tam nevidí do úst : podle jejich „průzkumu“ věří třikrát víc lidí Hermanovi (51%) než Zemanovi (18%), ale když chce Filip odvolání Hermana jedná populisticky, chce si tím zvýšit popularitu.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … a proč, proboha, mám vyvozovat závěry z nějakýho počínání. Sousedova fešná vnučka taky nedávno porodila potomka a já si počkám, komu z těch tří (o kterejch aspoň já vím) bude asi tak podobnej! Přece nechcete, abych se jí šel zeptat a hodnotil ho jí?

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Jistě, jablek se urodilo letos hodně. Hrušek taky. 🙂

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                sem rád, že ste se přece jenom doklopýtal k naprosto správný odpovědi, a to zcela sám! Jen aby Vás zase nerozhodilo, že za 14 dní se bude sklízet něco jinýho!!!

                To se mi líbí

  13. cobolik pacholik napsal:

    ja vam pepici poviem jedno,ty ludia zo staromaku co sa idu posrat maju pepicku holotu za blbeckou,za debilkou a humus srot a odpad,bo zeman bol voleny ludmi z ceska,ja by tam isiel na staromak vystupit a rovno by som povedal,ze nech presadia referendum o odvolani zemana,demokratickejsie neide,bo kto ma kus uctu k pravu a poriadku by nehuckal jak onieste k tomu sviatok ceska a cesko kto,kurva?ty co teraz tam stoja,cci kurv ty,co volili prezidenta?,najviac sa mi pacil transparent jsme zapad,ten co ho drzi ,kolko na zapade zil,keby herman myslim tu v tej riti krista z tibetu tak vychvaloval,tak ho ty protestanti tu rozniesli v prach,jeho strana by mu tu povedala,ze obchod s china je v najvyzsom zaujme usa,skade viem ja tu 20 rokov nekupil nic,aby som nekukol made in a ostatne 15 rokov to vsetko china okrem zradla.
    sir brady tomu by som povedal,hele dedku vystup tam a povedz tym demokratom bo vies lepsie cesky jak ja a hlavne mas viacej praxe a hlavne tomu kokotovy,co drzi jsme zapad,ze za to si brunel v tych KL a mal z pekla stastie,ze si neposiel s dymom,bo zapad sa na nas vysral.
    bo historia ceskoslovenska to nie nejaky zeman,ci nejake medaily teraz,ci kristus z tibetu,boli veci v historii ceskoslovenska,ked naozaj sme mali na male,don vitta pise najlepsie hoci cujem,ze nemusi cobolov,co mi ukradnute ze to skurvena sebranka kolaborantov tam,her horacek barz blbe zacina lapat voice na svoju prezidenturu,pan horacek mozem pana uistit,ze karty vie pan dobre hrat,ale hlasy pepikov to nie karty,ci kone.

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Tak tohle je podle mne nejlvýstižnější názor na celou tu situaci, který jsem dosud k současné situaci četla. Výborně, čobolíku!

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ale ne, já proti Slovákům nic nemám, a jsem příznivcem federace.
      Jenže….
      Musíme se na to dívat politicky a já nyní, ve světle současných (i mírně minulých) událostí vidím, jaké požehnání bylo rozdělení Československa.
      Těžko říci, jestli to protagonisté věděli či tušili, ale rozdělením federace vyrazili z ruky Němčourům (reprezentovaných Bruselem) mocnou zbraň.
      Etnickou nenávist.
      Může si kdo chce myslet co chce, ale na slovenské straně by se našlo hodně těch, kdo by se nechali totálně zblbnout protičeskou notou.
      Ti samí volové by se samozřejmě našli i na české straně, ale nebylo by jich zase tolik.
      Ze zkušeností (osobních) mám dojem, že Československo měli raději Češi než Slováci.
      Nic méně si lze udělat krátký souhrn, co se rozdělením získalo a co ztratilo.
      Ztratila se Československá státnost a jak Češi, tak Slováci ztratili rozdělením část své síly.
      Nutno ale říci, že jelikož Češi (zatím) statečně odolávají a drží státnost Českou v podobě ryze Československé (slaví se třeba svátek 28.10. jako by se nechumelilo) jen bez Slováků, je tento Český stát v podstatě připraven federaci v pohodě obnovit.
      Rozdělením federace nevznikly žádné etnické škody, Češi a Slováci k sobě mají vztah úplně stejný, jako měli, v českých médiích běžně vytupují Slováci a mluví slovensky, a nikoho to nijak extra nesere.
      Jak to je na Slovensku ovšem nevím.
      Získal se tím ale velký politický prostor.
      Jakkoliv se neustále mluví o jakési řevnovosti Čechů mezi sebou (že jsme nejednotní a tyhle žvásty), zdá se velice nesnadné, Čechy rozdělit a poštvat proti sobě.
      Blamáží skončilo štvaní Moravanů a moravské nacionální (sudeťácké) strany pravidelně nesou volební debakl.
      Tím se značně zúžil manévrovací prostor pro rozbití samotné České republiky, protože kolaboranstké kurvy se zmůžou tak leda na bombastická prohlášení politických mrtvol ( národem buď neznámých, nebo nenáviděných)
      Ani oblbování mládeže nejde tak rychle, jak by bylo třeba a kolaborantské sudeťácké strany získávají poměrně málo % a ta % rychle ztrácejí až do neexistence.
      To je osud ODA, US,Zelených, nebo nyní TOP09.
      Být dnes ještě federace, kdo ví, jak by to mohlo dopadnout, a kuriozně by existence federace nejspíš ohrožovala jak českou, tak slovenskou státnost.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pane Vitta, tentoraz Vám budem oponovať:
        1. Len nedávno prebehlo tlačou niekoľko rozhovorov s priamymi aktérmi, z ktorých vyplynulo, že práve rozdelením sa umožnilo bezuzdné rozkrádanie. Keby sme ostali spolu, vzájomne by sme sa strážili a Slováci by Čehúňom nedovolili kradnúť zo spoločného a naopak.
        2. Na Slovensku vždy boli Čechožrúti, ale sú len hluční. Nikdy neboli vo väčšine, ani nemali väčšinovú podporu. Čím viac na východ, tým viac federalistov – pozrite na Čobolíka.
        3. Veľmi dobre si všimnite posuny Hermana. Už hovorí o ČR ako spolkovej republike a to je len hlásna trúba a špička ľadovca. Toto by bez rozdelenia neprichádzalo do úvahy. Verte, že sa môže stať, že znovuspojenie bude posledná záchrana pred začlenením do Ríše.
        4. Zánikom federácie, ktoré len odhlasovalo FZ, sa vytvoril veľmi nebezpečný štátoprávny precedens. Dnes už sú zákony EÚ nad domácimi a to začlenenie do Ríše môže dostať vaša snemovňa ako hotovú vec na púhu ratifikáciu. A pod oknami budú mať ten včerajší zástup zo Staromáku, hádajte s akými sloganmi.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To jsem si dávno všiml, že čím víc na východ, tím víc profederační.
          Čím to je?
          Zmiňujete zánik federace…no ale to je přece výhoda, takové rozdělení.
          Protože se může ve vhodný okamžik říci, že to nebylo ústavní a že federace vlastně nezanikla.
          Jak by to bylo z rozkrádáním, pokud by se federace nerozpadla, lze těžko říci, můžete mít pravdu.
          Ale ani nemusíte, ke zničení československých zbrojních závodů na Slovensku došlo ještě za federace.
          Když dneska vidím, jak malá skupina lidí u nás může napadat českou státnost, mohly by podobné skupiny provokovat etnické rozbroje, které by budili dojem spontánní národní akce jak na české, tak slovenské straně.
          No a…všiml jste si, jak se v českých zemích udržuje jakási „federální“ tradice?
          To není zase tak obvyklé, a těžko si představit, že by v nějaké zemi, která by se rozdělila, probíhalo takovéhle až „bratříčkování“.
          Až mě připadá, že v médiích pracuje jakási…řekněme skupina, která nenápadně zachovává dobré vztahy a tím udržuje nástupní prostor pro případné obnovení federace…řekněme třeba v souvislosti s možným budoucím výstupem ČR a Slovenska z EU.
          Protože s kým my, když ne s vámi, a s kým vy, když ne s námi ?
          Berte to jako určitou hypotézu, ale současný politický stav takové hypotézy v pohodně umožňuje a nedělá z nich fantasmagorie.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Pane Vitta, u tých východniarov je to hlavne osobnou skúsenosťou. Každý z nich bol na vojne na západe. Aj ja. Môj prvý šéf dnes býva v Brne. O hociktorom národe mi môžu hovoriť bájky, ale mám u vás stovky kamarátov, známych, aj pokrvnej rodiny. Chodil som k vám často na služobky a ešte aj teraz, keď sa opýtam, či mi rozumejú dobre, alebo mám prepnúť do češtiny, mi každý povie: „My jsme rádi, že zase slyšíme tu vaši slovenštinu.“
            Táto vzájomná blízkosť je storočná a vôbec nikto ju nemusí organizovať.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak rozumějí, proč by ne.
              Moje dcera je velice spokojená se slovenštinou, když přijedou Slováci..
              To má svoje určité kouzlo, slyšet cizí jazyk, a v pohodě mu rozumět..

              Líbí se 1 osoba

              • cobolik pacholik napsal:

                jaky cudzi jazyk don vita,cudzi ktory sa musim ucit,ale ten co rozumiem hned to jak moj.

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                a preco,nikdy pepik nebude pocul cobola a cobol pepika za 50 rokov zivota a ked sa stretnu naisto sa budu rozumiet,,kde som na to prisiel v tej riti tu v tom babylone reci…

                To se mi líbí

            • strejda napsal:

              + 1 „My jsme rádi, že zase slyšíme tu vaši slovenštinu.“
              Nevěřil byste, ale slzičku jsem si utřel, jsem starý sentimentální dědek.

              Líbí se 1 osoba

          • cobolik pacholik napsal:

            cim to je,ze ta vychodniarska holota federalisti,bo svetova holota,najviac z tej holoty,co som to po celom svete,bo tam bieda bola jak kurva casamy,ja nijaku nezazil,svojrazna holota co sa rychle prisposobi bo vacsinou to makacenky bo vdaka pepikom za tej zasranej komuny sa tam nieco postavilo,este v roku 1984 vo velkom sarisi zil pepik,co ucil nasu holotu za prvej republiky,stale dristal cesky,ale bohoval jak vychodniar nikto z toho nekoulel ocima,nevrazivost medzi samymi cobolmi,to my sa bili ulice medzi sebou v nasom burakove na zivot a smrt,ci hrali hokej a na zabavach to teror casom a vojna,bitky do krvy,ale vacsinou v medziach normy,stale maju tu vychodniarsku holotu za gazdou a tuknutyh,lez kazdy vie,ze to vacsinou rovna holota pojebana,ked sa napije,ale rovna.
            ja nikdy nekukam politicky a nema u mna jenze,bo moj zivot to inaksia gitara ja zapareny pojebany cechoslovak,co by vrazdil,ked cuje nejakeho pepika,ci cobolika,co ma v hlave nasrane,bo narodovec,to taky isty,jak ty na staromaku kurvy,co svoju mat predaju.

            To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně tak. Klausovi a Mečiarovi vděčíme za mnohé.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Oni dvaja sú najviac zodpovední za „šokovú terapiu“, do čoho sa započítava aj pozitívny šok hŕstky ľudí z toho, že rozprávkovo zbohatli.

          To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pane Vitta, ešte na tú separatistickú nôtu. S tými Sudeťákmi si to len maľujete na ružovo. Pre nich je dnes nezmyselné „utrhnúť si pohraničie“, keď sa môžu vrátiť tak, že vykúpia republiku celú.
        Zato my to máme s Maďarmi inak. My sme si rozdelením oslabili pozíciu, takmer sa nedá zostaviť vláda bez Maďarov a paradoxne nám pomáha tá imigračná kríza, lebo Orbán má iné starosti na juhu a s Bruselom.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Tohle vím, používám výraz „sudeťáci“ ne pro příznivce odtržení pohraničí, ale pro zničení české státnosti se všemi důsledky.
          Oni to také sudeťáci jsou, k říši si nás ale chtějí připojit celé.
          Současné slovenské politické reálie neznám, ale..jaké je vlastně procentuální zastoupení Maďarů na Slovensku?
          A jaké jsou nálady samotných Slováků ve vztahu k maďarizaci Slovenska?
          Mě přišla situace na Slovensku poněku nepřehledná vždycky, protože Slováci se z různých mě nepochopitelných důvodů neměli křížem-krážem rádi, což mě na vojně leckdy přivádělo v úžas.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Nebo já jsem z toho celkem jelen.
            Tak si vemte, že moje tchýně (i když jsem si nikdy žádnou ženskou nevzal, ale dejme tomu říkám tchýně, protože mám s dceru s tou dcerou) je Slovenka od Nitry (tady jsou skoru všichni Slováci od Nitry) a co se rozvedla z Čechem, našla si už tady Maďara.
            Prý to byl velice hodný člověk, a nemám důvod to zpochybňovat, protože mu dodnes nosí pravidelně svíčky na hrob.
            Pak si našla Slováka od Prešova…
            Tchýně mého otce byla pro změnu Maďarka, zatímco dědek byl Slovák (od Nitry).
            Naopak bývalá tchýně mojí ségry je Slovenka (od Nitry), a její manžel byl Maďar, pracovitý a milý člověk.
            Tak nevím….

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Jasne, pane Vitta, aj medzi Maďarmi mám spústu kamarátov a známych. Medzi normálnymi ľuďmi sú len normálne ľudské vzťahy a problémy.
              Najviac proti Maďarom sú naladení ľudia tu zo severu Slovenska, čo Maďara stretnú raz za uhorský rok a rovnako na Maďarskej strane sú najmilitantnejší asi tí, čo nikdy neboli na Slovensku. Reálny problém v tom nie je, ale ako zámienka na ventilovanie hocičoho to funguje skvele.

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              35% pepikov to ma nieco spolocne s cobolami co ani necudo,bo kurva nebudu mali s mongolom toto uz davno pradavno ustavene,ze mame k sebe blizko a proc bo jedneho rodu sme.

              To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Maďarov je na Slovensku asi 10 % (za ČSR to bola tak 3 % menšina), no sú koncentrovaní práve v pohraničí. Okrem malej časti, čo žije okolo Bratislavy a Košíc, tí ostatní majú najbližšie veľké mesto v Maďarsku a niektorí ani nemajú záujem naučiť sa po Slovensky. To je to naše nebezpečie, od prvej republiky sa principiálne zmenilo málo.
            Slováci sú silní lokálpatrioti a na tú krížom-krážom nevraživosť majú x dôvodov. Napríklad Liptov, kde žijem, je psychologicky rozdelený na horný (Mikuláš) a dolný (Ružomberok). Horní Liptáci sú tradične luteránski a protestantskí, dolní Liptáci sú najkatolíckejší národ, veď tam pôsobil Hlinka a majú tam katolícku univerzitu. A popri tom mnoho ďalšieho…

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              u nás je to to samý, příteli, Horní mají lepší pivo a my Dolní máme zase hezčí holky a i kdybys to zfackoval, furt a furt je mezi náma něco, prostě si nevyberete 😀

              Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                🙂 tak veru, priateľu, keď pre nič iné, tak kvôli babám sa pobijú aj bratia.

                To se mi líbí

              • strejda napsal:

                Já jsem ze Sudet, z pohraničí. Tady je každý náplava. Tady je každý pán. Mí velcí přátelé jsou Češi, to je jasné, Slováci, Němci a Maďaři. Nacionální šovinismus je neviditelný. Každý je tím, čím chce být. A děti jsou patrně Češi a je jin to jedno.
                Rodina mého zetě jsou Slováci, on je patrně Čech – nikoho to nezajímá a nikdo se na to neptá – mí vnuci, jeho děti jsou Češi. Má babička byla sudetská Němka, její otec Čech, babička mé ženy sudetská Němka, dědeček Čech a vídeňský Rakušan. To jsou a byly Sudety.

                To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            ked bude trebalo sudetakov mordovat bo budu chceli z pepikova urvat za municu a zradlo priletimmked im bolo malo…

            To se mi líbí

        • oh napsal:

          Jistě, že dnes landsmannschafti nepotřebují odtrhávat pohraničí. Úplně jim stačí protlačit – (Nejlépe s pomocí nějakého za podvod odsouzeného šíbra, aby to bylo stylové) – naší sněmovnou nějakou tu malinkatou restitučičku, aby si mohli celou republiku vykoupit za naše peníze.

          Líbí se 1 osoba

          • vittta napsal:

            A na to právě republika peníze potřebuje….
            Proto asi ta EET.
            Žádné špitály a školky, ale „restituce“ sudeťákům.
            Ostatně, všichni už dostali, jen Němčouři ne….

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              třeba,ale proč tedy vybraným skupinám ruší daně?

              1,5 miliardy není málo peněz

              „Nynější novela má podle předkladatelů zejména \“napravit\“ nahlížení na výsluhy. Podobně jako příspěvek na bydlení je nelze pokládat za příjem ze služebního poměru nebo za součást odměny za vykonanou službu, ale za sociální dávku, uvádějí autoři v důvodové zprávě. Změna zákona podle nich také znamená návrat k původní koncepci, kdy se na tyto peníze nahlíželo jako na specifickou sociální dávku. Úprava podle nich také zajistí vojákům a příslušníkům bezpečnostních složek určité sociální jistoty za doby trvání služby a do značné míry jim vykompenzuje náročnost jejich služby pro stát.“

              http://www.finance.cz/471228-vlada-podporila-poslanecky-navrh-zrusit-zdaneni-vysluh-vojaku/

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                No pozrime. Tak oni sami spochybňujú ten princíp, že každý príjem treba zdaniť. Inak prečo na dôchodky nepozerať tak, že sú to tie dane, ktoré človek platil celý život a teraz mu ich štát postupne vracia. Aká sociálna dávka z milosti štátu?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                ano,když se to hodí do krámu,tak jsou asi daně z příjmu škodlivé,byl to návrh poslance Humla,a toto při té příležitosti řekl.
                A já si vždy myslel,že nejlepším protikorupčním opatřením je mít ve službě slušné,čestné lidi,ale omyl,poslanec Huml to vidí přes peníze.
                Je tragické,když si někdo myslí,že z parchanta se stane slušňák jen proto aby nepřišel o výsluhu.Je tragické,že se nám tuto logiku snaží namluvit poslanec.
                ———————
                „Připomněl bych i jeho jeden velmi důležitý prvek výsluhového příspěvku. On je silně protikorupční. Pokud kterýkoliv policista v aktivní službě udělá nějaký průšvih, spáchá trestný čin, tak o výsluhový příspěvek nenávratně přichází.

                Jinými slovy motivuje to lidi v akční službě, ve službě aktivní, aby se chovali slušně. Aby nepáchali trestné činy. Tolik do úvodu. Chtěl bych vás poprosit, abychom pustili zákon do druhého čtení a v úvodu bych chtěl poděkovat všem ministerstvům, které se k tomu vyjádřily pozitivně, včetně ministra financí.“

                http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Mgr-Stanislav-Huml-2272/clanek/Zruseni-zdaneni-vysluhoveho-prispevku-je-jen-navrat-k-tomu-jak-to-bylo-puvodne-72438

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Presne, máte pravdu s tými protikorupčnými ľuďmi. Medzi tými desiatkami tisíc ľudí, ktorých som v živote poznal, bolo najmenej niekoľko stoviek poctivcov od kosti. Keď si firmy dajú námahu a do vrcholových riadiacich funkcií vyberajú narcisov, čo z druhých vyžmýkajú aj kostnú dreň, tak nechápem, prečo by si štát nemohol povyberať do dôležitých funkcií zase tých poctivcov.

                To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Pan domácí se asi bude zlobit, ale jeden příspěvěk na PL mne došprtal kouknout se na stránky ˇCSSD. Promiňte, ale je to nevolitelný hnůj…

        To se mi líbí

  14. Joda napsal:

    Do oblíbené kavárenské hry „kopni si si Zemana“ se zapojil i bývalý Havlův kancléř Mathé. Prozradil, že jednou Zeman, jako předseda vlády vetoval Havlovi návrh na vyznamenání. Jednalo se o Javiera Solanu, generálního tajemníka NATO v době, kdy NATO bombardovalo Srbsko. Jestli chtěl dehonestovat Zemana, tak v mém případě dosáhl opačného efektu. Takže dodatečně „Miloši tleskám!“

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Správne. Žiadny funkcionár NATO si nezaslúži medailu. (Som však zvedavý, ktorý prezident bude riešiť gen. Pavla.)

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      No vida. Tohle jsem nevěděl. Připojuji se k dodatečnému potlesku.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tomu se říká „střelil se do vlastní nohy“.
      Coby pro-Zemanovská předkampaň je to geniální – to Putin vymyslel moc dobře.
      🙂

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        uznávám, že asi budu zpozdilej, ale u toho Mathého jsem zůstal s otevřenou pusou civět, bez náznaku myšlenky 😦

        To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            pane Bavore,
            souhlasím,dnešní Partie a OVM byly hodně zajímavé.

            To se mi líbí

          • jaa napsal:

            jo jo, viděla jsem. Teď už jsem jen zvědavá – s jakými instrukcemi přijede Agro….. – z „rodinné dovolené“ ze zahraničí… to zase bude šrumec. 🙂 :-(!

            To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Môj skromný názor na toto: Herman v tejto veci nemá čo operovať svedomím a diktátom cudzej veľmoci. To je len demagogické mlženie. Keď je raz ministrom, mal by byť lojálny k premiérovi a vláde ako celku a ísť podľa spoločných nôt. Ak s tými notami nesúhlasil, mal už dávno podať demisiu. Keby som bol ja vašim premiérom, tak by letel, že by si ani nestihol navliecť zvrchník.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Z diskuse na PL
              V základní škole při výuce zoologie se učitelka ptá: Děti jak se říká výkalu koně? Maruška odpovídá – kobylinec. A výkalu krávy? Frantík říká – kravinec. Pepíček se přihlásí s dotazem: A u lidí je to lidovec?

              Líbí se 1 osoba

            • Ahele napsal:

              Ono to už přestává být legrace. Vzápětí po Zaorálkově vyjádření v hlavní zpravodajské relaci ke kauze Dalajláma (co a jak herman porušil) a k následnému prohlášení čtyř ústavních činitelů směrem k Číně Herman na kameru hrdě a s baziliščím úsměvem prohlásil, že pokud by D. přijel za týden sešel by se s ním znovu a to opět na půdě ministerstva kultury.
              Ten si je nějak jistý v kramflecích. Buď a nebo už ví, že to podělal a už mu je všechno jedno.

              Líbí se 1 osoba

              • Ahele napsal:

                MMCH v Bruselu dnes podepsali CETA. Abychom to ve víru domácích událostí nepřehlédli.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                No ono je to zase asi nějak jináč. Našli se už viníci hlavně Ovčáček a a trochu Minář. Jak řekl nejvyšší policajt. No a mne zase už napadla divná myšlenka.

                Už dvakerát – pokud vím – vym,ěnili osazenstvo jradu za nějakou údajnou či záměrnou botu. Pokud vím tak ten poslední byl z ostrahy a za nic nemohl. A tak mne napadlo – „do třetice včeho dobrého a zlého“ jestli – to není socanský pokus obou / dvě mouchy jednou ranou/se zbavit – když už to nešlo jinak – pokud pamatujete na ataky na oba dva. . Jestli opravdu nejde o další pokus je odstranit a nahradit jinými — loajálnějšími a poslušnějšími donašeči.. A zároveň použít uraženou ješitnost popř. vyhrůžku na nezískání zaměstnání a doufají že začnou mluvit či FABULOVAT – viz náhlá vzpomínka Mathé před mraky let -něco co jim pomůže Zemana sundat. Stalo se to už mnohokrát a proč by to nešlo včil. Klaus měl tuhletu obranu v nejbližších spolupracovnících. Zeman zatím taky – takže to může být pokus ji zbourat. Doufám , že Zeman tuhle chybu neudělá ať je to jak je to…

                To se mi líbí

  15. karel napsal:

    Za necelé dva dny přes patnáct tisíc shlédnutí. Neodolal jsem a dávám odkazy: https: //www.youtube.com/watch?v=hQUBJEsnaX0
    K tomu ještě nová variace: https://www.youtube.com/watch?v=RcKcnmEt-xI Ať poprvé, podesáté, pořád se musím srdečně nahlas smát. Někomu to asi směšné nepřipadá, nešť, pro mě jsme ve slovním humoru nepřekonatelní.

    To se mi líbí

  16. NavajaMM napsal:

    Viete čo, bratia, kašlite na všetkých tých pseudoumelcov zo Staromáku. Tu vám rastie hviezda, tento chlap raz bude slávnejší ako Jágr:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Adam_Plachetka
    Počul som ho pred týždňom v Met – Don Giovani… bol bez preháňania najlepší na javisku.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Viděl jsem ho jednou na „Pražském jaru“, vážně vynikající. Na netu je toho s ním docela hodně.

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Ja som o ňom predtým nevedel. Možno preto, že mám rád každú dobrú hudbu, nielen operu, ale aj jazz, rock (ako spieva Jarek) a nepozerám TV. Tak som ho zažil prvý raz – veľmi príjemný šok.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Komedianti to zřejmě přípískli. Je docela možné, že celou akci naplánovali a spustili, když asi před týdnem začala americká žumpa psát, jak má Hitlery volby v kapse a vede o 10+ procent. Což byl samozřejmě podvod.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        to nie komedianti,to kurvy slizke zaskodnicke,ja tu kuknem na tie spravne chanels nenavidim tie ich priezkumy,bo keby priekumnik tak podaval informcie za vojny to bude s nim kratky proces nie od velenia,ale od radovych vojakov,bo to taka debilina ten priezkum jak petiletka na stalo naplanovana, kazdy stat inaksie,cierny,biely inaksie,podla diplomov to tiez inaksie hoci tu som si nevsimol,aby spominali jak u nas co si mysli holota jak by volila ci diplomovany,ci vyjebana vychcanka,bo ja sam vidim medzi us holotou,ze prehadzovacka rysava to popularny jak svina,bo kamery ukazuju co chcu,viem dobre ucinkoval som vo filme,teraz tie e mail to ma prejebane bo uz dristaju,ze ohrozuje ameriku a co hlavne holota tu,co vidi jak islo ostatne roky ten s prehdzovackou rysavy povie rovno jak je a nezbaluje do alobalu,ale len tak do novin a jebne na stol,hlavne priznava,ze zahranicna politika usa a tahy okolo alahistov to okate udrziavanie nepriatela ameriky pri zivote,bo tu kykolvek prezident keby dristal tak jak frau merkel to by ty ritiari stali na ulici do jedneho a polovica z toho svojou puskou ozbrojena,toto demokrat vie toto kazdy vie…
        proste nestiti sa byt nejaka pisalkovska kurva byt jak komunistambude pisat v mne idey jak mu juds zacvaka,je otazka casu,kedy budu novy disidenti a za 20 jari maximum,ked dozijem priletim zase na ruzyne,bo tak demokrat nagazdoval jak demokrat gazdoval predtym,ze az prisiel viteznej unor.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Áno, oni potrebujú Brdy a radar.

        To se mi líbí

  17. cobolik pacholik napsal:

    ta to preklepov,boze…bo pisem jak pojebany a od pojeba len pojeb,vybavene.

    To se mi líbí

  18. Lex napsal:

    Nahlédl jsem na dnešní diskusi a narazil jsem na vlákno založené komentem Zdeny https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2016/10/28/cerna-hodinka-aneb-medajle/comment-page-1/#comment-86455 která se snaží (poté i další) vysvětlit některým „outsiderům“ některé vazby a vztahy k portálu „Kosa nostra zostra, aneb naše věc zostra“, jehož „vlastníkem“, zakladatelem, odpovědnou osobou a také hlavním autorem je Plzeňák „vlk“ (zde zvaný canis lupus), jehož identitu nikdo z nás asi nezná.

    Je jen shodou okolností, že jsem včera dostal soukromý e-mail (chválím, tato) od člověka, kterého mnozí z nás, co prošli internetovou scénou včetně Kosy, zná pod nickem „Alex“ (ano, od toho Alexe, který býval, když na Kose ještě byly diskuse, nejednou nazván ve vztahu k vlkovi „His Master voice“ – jestli právem nebo ne nechť si každý kdo ví a zná, rozhodne po svém).
    Ten Alexův e-mail zde citovat nebudu, i kdyže mi Alex dal víceméně volnou ruku, ale týkal se jednak vztahů ke Kose jako takové a posléze (vlastně primárně) otázek kolem Zemana, Peroutky, Kaslové, soudů a exekutora.
    Koho to zajímá, možná si rád přečte – nejdříve o tom vztahu a Kose samé (což možná také některým outsiderům může pomoci se vyznat), a pak k tomu Peroutkovi (třebas některé detaily někomu unikly, tak proto (snad trochu zasvěceným pohledem).

    „Dobrý den, Alexi.

    Nejdříve několik poznámek k mému angažmá v internetovém prostoru.
    S vlkem jsme to „táhli“ od poloviny roku 2008. Nejdříve u Stejskala na akt.cz, pak na Outsidermedia, pak na Faustově Světě ticha, pak na Vanilce a Brejlích Honzy Krůty a nakonec na Kose, u jejíhož založení jsem spolu s několika dalšími po boku vlka „duchovně“ stál.
    Vlk je vysoce erudovaný psavec, dokáže vyhmátnout řadu problémů, které třeba jiným i unikají, dovede o nich velmi živě pojednat. Má i další přednosti, žel, má i – konec konců jako každý z nás – i chyby a nedostatky. Zmíním se aspoň o dvou (a to asi těch nejhlavnějších). Je to arogance při polemice s těmi, kteří s ním nesouhlasí, a to až taková, ze které číší osobní zášť. Tou druhou je jeho „schopnost“ opírat se o různé figury, jejichž postoj mu v určité době konvenuje, protože ho podepírá v „boji“ proti těm svým „odpůrcům“, aniž by byl schopen rozpoznat, že jsou to podrazáci, kteří ho zneužívají, aby mu to dali v okamžiku, kdy to je pro ně výhodné, patřičně znát. Mohl bych jmenovat, bylo tomu tak na akt.cz (i když tam ještě ne tak okatě), ale především na OM Stana Blahy, kde se v „boji“ proti „Velkému Muftímu“ a proti „muftíkům“ opřel o nick „Parabellum“ (později nositele řady jiných „nickname“). Byli i další, však jste toho byl svědkem. Vlkovou „tragédii“ na Kose se pak stali „Trabant“ a především Sylva Šauerová. Dvě figury, které vedly k uzavření diskusí na Kose, což byl třetí fenomén, kvůli němuž Kosu opustila většina jejich dřívějších spolutvůrců i příznivců (jiní, kteří počátky Kosy neznali, samozřejmě přišli i bez možnosti se sami vyjadřovat, z Kosy, zejména v době ukrajinské krize se stal skutečně informační zdroj, jemuž se jiné portály a především mainstream ani zdaleka nepřiblížily.
    Nepatřil jsem k těm, kteří na Kose za sebou „zabouchli dveře“, i když jsem se víceméně přesunul na Poznámky pana Bavora, kde panuje mnohem demokratičtější prostředí. To bylo někdy koncem roku 2012, od poloviny roku 2013 jsem publikoval už jen tam.
    I tam jsem ovšem po volbách 2013 napsal, že až se politická situace ohledně sestavování vlády a jejího fungování usadí, internetové publikování opustím.
    Nestalo se to tak docela, napsal jsem toho ještě dost, nicméně okruh čtenářů a diskutérů u Bavora je velmi omezený a já jsem měl dojem, že dosah mých článků má na to, aby byl širší, než jen jako předmět popovídání si „v obýváku“. A tak jsem se vedle toho také ještě několikrát vrátil na Kosu, ale bez zpětné vazby diskusí to nevidím jako podnětné.
    Takže na Kose pauzíruju zcela a u Bavora téměř. Kosu otvírám jen zřídka.

    Tolik o mém psaní, o vlkovi a tak, jen ještě považuji za správné říct, že své výhrady vůči jeho postojům a postupům, které považuji za chyby, jsem si s ním vyříkal v e-mailové korespondenci. Tolik mi velela má čest.
    Jo, a myslím si, že i Vy jste svůj postoj poněkud „přehodnotil“ – nebo se mi to aspoň zdá.

    A teď k předmětu Vašeho dotazu.

    Alexi,
    mám takový dojem, že jste ne dost pečlivě sledoval informační kanály, které o „problémech“ s Peroutkou informovaly celkem podrobně (když si odmyslím většinu novinářského balastu či přímo hnoje, jak je obvyklé), a to i pokud jde o „odsouzení“ KPR k omluvě za výrok prezidenta, pokud jde o nevyhovění KPR takovému pravomocnému rozhodnutí krajského soudu a o jejím dovolání k Nejvyššímu soudu i s žádostí o odklad vykonatelnosti „odsuzujícího“ rozsudku krajského soudu, a konečně i ohledně uložení pokuty KPR exekutorem, na kterého se Kaslová obrátila, a o jejím nezaplacení ze strany KPR.

    Začnu od konce a pak se dostaneme k meritu věci. Proti rozhodnutí exekutora o udělení pokuty je přípustné odvolání ke krajskému soudu, v jehož obvodu působí exekuční soud. Tedy neexistuje automatická povinnost „povinného“ pokutu zaplatit, leda až na základě rozhodnutí soudu. KPR práva podat odvolání samozřejmě využila, čímž byla povinnost pokutu zaplatit suspendována nebo alespoň nastala situace devoluce tj. „odvalení“ povinnosti až do případného potvrzení pokuty odvolacím soudem.
    Tolik o pokutě exekutora.

    Pak tu máme situaci nesplnění KPR pravomocně uložené omluvy Kaslové proti rozhodnutí krajského soudu.

    Ano, zde KPR ve lhůtě stanovené krajským soudem a způsobem, jak bylo uloženo, nesplnila povinnost vyplývající z pravomocného rozhodnutí soudu.
    Mohlo by se zdát, že jde o „pohrdání“ závaznými pravidly tohoto státu. Ale tak to bezprostředně věcně není. Existuje totiž velmi, velmi důvodná obava, že tím, kdo tady „střílí jelena mezi parohy“ není KPR, ale česká justice, konkrétně onen nalézací obvodní a odvolací krajský soud a splněním jejich rozsudku by mohly nastat vážné a nevratné škody České republice – nebojte se, nepřeháním. Z toho důvodu KPR podala dovolání k Nejvyššímu soudu jako mimořádný opravný prostředek, jehož podáním se sice nic nemění na právní moci a vykonatelnosti příslušného soudního rozhodnutí, ale na druhé straně je taková vakace před splněním chtě nechtě tolerována, neboť co pak, kdyby Nejvyšší soud dovolání vyhověl, soudní rozhodnutí ukládající povinnost zrušil, a přitom by ta povinnost už byla splněna a nebylo by možno vzít ji zpět? Také z toho důvodu KPR kromě dovolání požádala Nejvyšší soud také o vydání předběžného opatření k odložení účinnosti onoho soudního rozhodnutí – a jak jste jistě četl, Nejvyšší soud této žádosti ve čtvrtek vyhověl, takže situace s omluvou je do rozhodnutí Nejvyššího soudu o samotném dovolání „u ledu“ (a ty „vakace“ už jsou naprosto legální i legitimní). K tomu je dodám, že kdyby bylo v silách dovolacího soudu rozhodnou ihned po podání žádosti o odložení účinnosti soudního rozhodnutí (tj. ještě ve lhůtě stanovené soudem ke splnění povinnosti), k žádným „vakacím“ by vůbec nedošlo a vše by se odehrálo v rámci zákonem stanovených lhůt.
    Jako alegorii tu použiji podobné situace s pravomocným rozhodnutím obecných soudů o povinnosti ČSSD zaplatit bývalému advokátu Altnerovi neuvěřitelnou sumu snad kolem 350 miliónů korun. Nevím, nesleduji to, ale vidím to téměř shodně jako v případě KPR a Kaslové – kdyby ČSSD tu sumu zaplatila a Nejvyšší soud, případně Ústavní soud (kde to podle mne také jistě skončí) ten rozsudek zrušil, co pak? Jak by se strana domohla vrácení té šílené sumy ulité v zahraničí na tajných kontech, kde by (v zahraničí) nepochybně skončil i samotný Altner?
    Naše babička tomu říkala – a budu poněkud expresivní – „Hovno po pardoně, když je po fazoně“.

    A teď k důvodu onoho dovolání. Ten spočívá v tom, že k omluvě byla „odsouzena“ Kancelář prezidenta republiky, tedy úřad státu (rozumějme, STÁT SÁM), vůči němuž žaloba Kaslové konec konců směřovala, neboť si byla vědoma – samozřejmě jejich (to množné číslo vysvětlím později) právníci, že prezident sám je v tomto ohledu nežalovatelný z důvodu ustanovení článku 54 odst. 3 Ústavy, který říká – cituji – „(3) Prezident republiky není z výkonu své funkce odpovědný.“. Jádro pudla tedy spočívá v otázce, zda, když ne prezident sám, je „někdo“ z výkonu jeho funkce odpovědný. Jednoduché je to tam, kde jde o rozhodnutí prezidenta, které ke své platnosti potřebuje kontrasignaci předsedou vlády nebo jím pověřeného člena vlády – viz ustanovení čl. 63 odst. 4 Ústavy – cituji – „(4) Za rozhodnutí prezidenta republiky, které vyžaduje spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády, odpovídá vláda.“. Tak tomu v daném případě nebylo, prezident slova o Peroutkovi pronesl u příležitosti svého oficiálního vystoupení (výkonu funkce) při 70. výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim. No, a soudy, jak nalézací, tak odvolací (nehledě na rozdíl rozsahu postižených slov) dospěly k názoru, že tím „někým“ JE KANCELÁŘ PREZIDENTA REPUBLIKY (jinými slovy, jak píšu výše, stát, tedy ĆESKÁ REPUBLIKA sám).
    To je, oč tu běží. Že za výroky prezidenta republiky při výkonu jeho funkce, když je sám neodpovědný, má ODPOVÍDAT stát. Tohle je skutečné meritum celého rozhodnutí obecných soudů, povinnost omluvy, ač jde o předmět žaloby, je v tomhle ohledu jen formalitou, nickou proti tomu, že tady obecné soudy rozhodly o něčem, co jim naprosto nepřísluší, protože jde o VÝKLAD ÚSTAVY, k němuž je autoritativně oprávněn jen Ústavní soud a cesta dovolání k Nejvyššímu soudu je jenom povinný kus pouti k Ústavnímu soudu, k němuž to nemůže nedoputovat – osobně jsem přesvědčen, že Nejvyšší soud řízení o dovolání přeruší a obrátí se na Ústavní soud, aby se vyjádřil – rozhodl o oné „odpovědnosti“ podle Ústavy za neodpovědného prezidenta. A také si dovolím predikovat, že Ústavní soud pošle obecné soudy s jejich rozhodnutím o odpovědnosti KPR do p… – eh, čo to trepem – k šípku. Už proto, že Ústava sama pro takový názor nedává nejmenší prostor, a že v opačném případě by mohly státu vzniknout nedozírné škody. Kdyby se každý, o koho se prezident při výkonu své funkce jen slovíčkem otře – Bakala by mohl vyprávět – (ačkoliv jde jen a jen o názor prezidenta, nikoliv o oficiální stanovisko České republiky), byl oprávněn žalovat stát prostřednictvím KPR, a to nejen o omluvu, ale i materiální satisfakci. Dopadalo by to totiž na pověst republiky (v zahraničí) jako republiky snad banánové, namísto aby to dopadalo jen a jen na pověst prezidenta jako politika, který, ač z Ústavy neodpovědný, má tak jako tak svou „osobnost“ (dříve „subjektivitu“), k níž je nevyhnutelnou podmínkou, aby měl plnou „svéprávnost“ (tj. podle dřívější zcela pochopitelné terminologie „ způsobilost k právním úkonům“).

    Tak tedy tolik. Nevím, jestli jsem to popsal dost pochopitelně, jsem nepochybně v zajetí domnění, že to pochopitelné je, leč to je pohled autora právníka, nikoliv „insidera“.
    A teď ještě k tomu „množnému číslu“.
    Použil jsem to ohledně osoby Kaslové, ačkoliv jsem přesvědčen, že Kaslová sama je tu jen figurkou, marionetou, podobně jako je Jiří Brady marionetou flanďáka Hermana, Pražské kavárny (a jejich poskoků v podobě mainstreamového tisku) a zahraničních zájmů (na prvém místě jedné „nejmenované“ mocnosti zpoza oceánu).
    Tím opravdovým předmětem všech těchto „hrátek“ je útok na prezidenta Miloše Zemana za účelem jeho odstranění, děj se co děj. Jde totiž o poslední „maják“, který jim stojí v cestě k podmanění země, ač sami nemají k řízení jejích osudů sebemenší mandát ve smyslu ustanovení článku 2 odst. 1 Ústavy – cituji – „(1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.“. Všimněte si – o samozvaných občanských sdruženích, „obecně prospěšných společnostech“, nevládních organizacích, think-tancích či uměleckých a vysokoškolských „elitách“, tím spíše pokleslých jednotlivcích tu není zmínka. A přece jsou to právě oni, ne prezident Zeman, kteří rozdmýchávají nenávist ve společnosti, kteří se dosud nevyrovnali s tím, že na Hradčanech nesedí (a nespí) jejich „idol s čírem“, kníže, co má „k lidu blíže“ (a který by byl zárukou jejich rejdů), kteří tu společnost rozdělují v neskonalé pýše, že jsou něco víc než ta „lůza“ mimo jejich náměstí. A k takovému konání je jim vhodná jakákoliv záminka – počínaje trefným (a jednoznačně významově přesným překladem) pojmenováním výtržníků organizovaných pod názvem „Pussy riot“ s následnými červenými kartami a vrháním vajec na něho a další tři prezidenty zemí EU, s ostouzením za loňské vystoupení na Albertově, s už zmíněným quasipřípadem „Peroutka“, s neurvalými útoky v souvislosti s přijetím prezidenta ČLR či čímkoliv, co prezident činí v rámci zahraniční politiky poněkud odlišné od (US) vlezdoprdelkovské a servilní politiky české vlády o opozici ani nemluvě, až po dosud poslední „kauzu“ Brady.

    Tož, to je všechno, Alexi. Snad jsem Vás neunavil příliš. Mějte se fajn.

    Lex“

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Skvělé Lexi, kdybych Vám mohla dát 100 bodů, máte je :). Zvláště za to, jak jste mně, právnímu neumětelovi, vysvětlil právní stránku věci. Prostě Vy nám tady mnohdy chybíte, ale alespoň občas když zajdete, díky za to :).

      To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Lexi, díky! Perfektní! 🙂

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi, děkuji, popsal jste vše skvěle. Jen pro neznalé bych rád doplnil svůj postoj. Když se totiž poprvé uzavřela diskuse, napsal jsem vlkovi slušně ale jednoznačně, že pokud není diskuse, nevidím důvod, proč psát. A oznámil jsem to i ostatním s tím, že odcházím na svou vlastní stránku. Nevím proč, ale reakce byla taková, že jsem byl napaden dost neurvalým způsobem a byl vydán zákaz jména Bavor. Stalo se a já se z toho dosud nepodělal a vypadá to, že se už nepodělám. Je zde určitý okruh diskutujících, určitý širší okruh návštěvníků a já mám radost z toho, že se mohu věnovat i své práci a nemusím příliš řešit a krotit vášně. Proto je pro mne záležitost s vlkem uzavřena a jediné, co prostě nepovolím, je přímá linka na Kosu. Nepřímo si odkazujte co chcete. Ono totiž jde i o to, že majitel blogu vidí, odkud se k němu přichází. A já nechci, aby se odtud přicházelo na stránku mě (nepochopitelně) nepřátelskou.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja sa nemozem rovnat k nejakym diskuterom bo viem, bo tak,ale vacsina holoty nebude niekde chodit a nemoze zapiskat,to jak na koncert rocku a nezavrieskat si ci nejebnut sebou do zeme,vlk naisto palice jak svina to nemoze popriet nikto sudnny ale kus nie podla jeho a uz nkvd.nikto ma nikde nenapadal z pepikov a ja cisto len na hvozdech a bucinach dristam,na atlas mam zakaz vjazdu bo nemozem nic odoslat,tak len tu bo ja inde nechodim a to som na atlas kurva nepisal jak pisem tu( a predsa zakazali demokrati bo som resgoval na tych skurvenych politrukov,jak fendrych a urban),som tu taky lidovej vypravec a cudujem sa,ze za ten moj nevymyty rypak,co sa tyka slovnika som nebol kopnuty do riti.
        ale co viem napisem za druhych tie sproste vyrazy,bo oni nemozu,bud su religijne zalozeny,co pepici antikristi tak to pochybujem,ale to v kazdom je,ale ja v sebe netrimem a rovno strielam,ci vidi slechta zo strakonic skade ja prichodim ja sam neviem co on vidi,bo ma nezaujima,kto z kade chodi,jak chodi,ale co z neho buchne(bouchne) vidite po sarisky pomaly jak cesky,len o mi nedavame,ani v blave nevedia zasranej a lexi,neviem ci vies,ale jeden zo spravodlivych si,ja by sa bal,ze po tebe mozu premenovat letisko,ked im to jebne ta ich demokracia,bo holota bude rvat,ze na hrad a po smrti letisko sa bude volat lex international airport,jedno poznam lax,pisem mozno kus jak z osobitnej,ale radovy obcan jak ty a dalsi chytry tu vedia,ze je nieco robene proti ich narodu,taky ludia sa volaju v 50 rokoch imperialisti,potom sa volali disidenti a vy novy antidisidenti,,jake to pomiesane,ked mame demokraciu a proti nej sa tu pise to je na hlavu pre tych terajzsich demokratov,preco sa to v druhych krajoch nejak nemeni,strany sa menia,ale tak jak tam to ten byvaly ost block je na zamyslenie s tou demokraciou tam a cujem v kostiach,ze by sa nerobilo tak jak za klementa,hoci sa myslim robi,len pochody a umenie chranit svoju ideu strany je trochu pozmenene,ale v podobnom kurze jak vtedy.

        To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Lexi, vďaka, informačne výdatné, ako vždy.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Výborné !

      V posledních zhovadilostech havloidní kavárny jsem si všiml významného posunu: už nejde jen o útok na zvolené politiky, ale přímo na podstatu české státnosti a národ. Oni chtěji zrušit stát ! Nelíbí se jim ani národ: v několika článcích a rozhovorech z poslední doby se množí prohlášení „necítím se etnickým Čechem“, to je nová havloidní mantra.

      Je to klasická operace, nejdříve narušují tabu – to už máme za sebou pár let – pak o něm „kriticky polemizují“ a nakonec ho budou chtít vážně uplatnit. Klasická salámová technika „Overtonova okna“. Není to samo sebou, je to cíleně a dlouhodobě řízené.

      Opravdu je náš právní řád tolik „vyzobaný“ – proti ČSSR – že nemá žádné paragrafy proti takovémuto jednání ? Problém spíše bude v „pochodu institucemi“, kdy tito zmrdi za posledních 25 let prokličkovali na místa v justičním a represivním aparátu, do tajných služeb a samozřejmě do žumpy – tu ovládají kompletně.

      Pokud by „měli i prezidenta“, ovládli by i Nejvyšší soud a Ústavní soud – a tím by bylo z hlediska legálních možností obrany české státnosti mírnými civilizovanými právními prostředky hotovo. Což je IMHO důvod, proč o to „symbolické místo kladeče věnců“ tolik a tak úporně stojí. Protože předsedy obou soudů a 15 soudců Ústavního soudu jmenuje prezident.

      Stačí si vzpomenout na všechny ty kecy ohledně prezidenta: „o nic nejde, protože stejně nemá pravomoce, je to jen symbolická postava“. A jde prý hlavně o důstojnost a mravnost. Jakmile takovéhle krysy začnou plácat cosi o morálce a důstojnosti, je načase „natáhnout závěr“.

      Pokud nepomohou mírné a legální prostředky, dojde na nemírné a nelegální, to je historicky jasné. A týká se to nejen obránců, ale i útočníků, což při známé zvrhlosti nejvyššího Loutkáře je varující.

      Zeman by si měl chránit zadek, protože hrozí nějaký útok. Koneckonců, kozomrdi jsou dnes „američtí psi“, stejně jako „banderovci“ – jakmile člověk najde nějaké svinstvo a skutečné hajzly, téměř s jistotou je platí „strýček Sam“, samozřejmě ruku v ruce s jakoukoliv špínou, pohrobky německých nacistů počínaje a saudskými ctiteli pedofila konče.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        „Zeman by si měl chránit zadek, protože hrozí nějaký útok.“
        No bodejť – proč kvičí jak svině hnané na jatka ohledně ochrany prostoru Hradčan?
        Jo, kchodle – a ještě čl. 62 (výlučná pravomoc prezidenta) – „k) jmenuje členy Bankovní rady České národní banky.“

        Není náhodou, že jim tolik jde o „sesli na Hradě“, zmetkům.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          No ale potom sedí i má dedukce – že se chtějí zbavit Ovčáčka a Mynáře – a dosadit tam své lidi. hmm

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            To by jistě rádi, ale tady mají smůlu, na výběr těch lidí nemají nejmenší vliv. Mohou (cestou NBÚ) odstranit Mynáře (možná správně), ale nemohou prezidentovi nikoho vnutít.

            To se mi líbí

            • vera napsal:

              Ale vyhladovět je můžou! Tady se bude obléhat hrad, že ani chlebíček neproklouzne! Říkal to Gazdík v OVM, a předtím napsal D.Klimeš z HN : http://nazory.ihned.cz/c1-65487690-pozmenovaci-navrh-k-rozpoctu-kancelare-prezidenta-republiky . prý by se mohl rozpočet snížit až na nákup jednoho gumového člunu 🙂
              Jo, už se střílí ze všech úhlů a zbraní. Ale musím říct, že když jsem četla toho Klimeše, okamžitě mi naskočili před očima Šimek s Bubílkovou. Chybí mi ty časy, když S politiky netančili. Jenom jsem fakt nečekala, že mi je nahradí nějaký komentátor.

              To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Je to vážne. To znevažovanie Česka a češstva, to som si musel prečítať niekoľkokrát, či naozaj dobre vidím.
        Podľa toho, čo vidím na Slovensku, máte zrejme úplnú pravdu. Fico nekandidoval na prezidenta len kvôli osobnej kariére. On tiež niečo vie, čo nemôže povedať naplno. A presne ako naznačujete, prvé vážne kroky Kisku vo funkcii smerovali k najvyššiemu a ústavnému súdu.
        Tým našim kaviarňam sa dosť čudujem. Neviem si predstaviť, čím sú motivovaní, ale tuším veľké svinstvo, ktoré silou presahuje niekdajší gulag.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Téměř rok starý příspěvek z diskuze pod článkem Petra Uhla, necítícího se být Čechem.
        http://denikreferendum.cz/clanek/21911-lidska-prava-v-uvozovkach
        „Jiří Nushart – Telč
        Čtvrtek, 17.Prosince 2015, 23:42:7
        Dovolím si panu Uhlovi ocitovat část diskusního příspěvku Martina Profanta pod jedním článkem zde na DR: „Už Šalda někdy v devadesátých letech devatenáctého století psal, že ohavná slovanská neřest sebemrskačství (Turgeněv) je po Čechách i na ty slovanské země přespříliš rozplemeněna. A když hodíte kamenem v hejno českých intelektuálů, to už by to musela být náhoda, aby nezakejhal ten, který si z kultivovaného ohrnování nosu nad bahnem průměrného češství neudělal alespoň třetinu svého živobytí.“
        No pokrok nezastavíš. Dnes už z téhož ohrnování nosu nad „českým póvlem“ mají někteří „elitní“ jednotlivci živobytí téměř celé, protože nic jiného už ani neumí.

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        toto jak cujem,ze sa neciti etnicky cech,to toto iste,ked chlap co ma vaska ho svrbi ritka,nie od gastanov,ale preto,ze ma pojebane,bo mu niekto plati a za peniaz si da tu rit rozbomabrdovat.
        kus mi cudne,ze amerike by islo o nejake cesko,islo im o nieco vacsie jak cesko chocholov,ale zisili,ze to docista skorumpovana holota,tak sa asi riadia heslom aj mala ryba je ryba.
        a chranit zemanovy zadek viete ,kto ma VY!ked vy budete stali okolo hradu v par 10 tisic,nema mocnych jasne.

        To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Prezident není z výkonu své funkce odpovědný (čl. 54 odst. 3 Ústavy). To, že prezident něco řekl o někom v nějakém svém vystoupení, ale nebyl výkon funkce, abychom mohli čl. 54 uplatnit. Obávám se, že ta odpovědnost státu by zde vyplývala z § 166 odst. 1 věta druhá obč. zákoníku. Nejde o odpovědnost prezidenta, ale o odpovědnost státu za jednání, které učinil člen jeho orgánu. Neboli z Ústavy neodpovědný prezident jednal, ale odpovědnost z tohoto jednání nese stát, ne prezident.
      Spíš jde o to, zda stát skutečně může ve vztazích na ochranu osobnosti vystupovat jako osoba sokuromého práva s právní subjektivitou k takovému deliktu. Neumím si představit, že Akademie věd napíše o někom něco, co bude považovat za fakta, a pak se bude stát soudit s nějakou Kaslovou, zda došlo k zásahu do osobnostních práv, neumím si představit, že místo ústavně neodpovědného prezidenta obdobné vysloví premíér, a stát by pak už odpovědnost nesl. A tak dál a tak dál. Jde o úplnou absurdnost.
      Přičítat státu delikt lze jen z jednání orgánů a osob při výkonu jeho funkce. Pokud bylo působeno ve vrchnostenském postavení, pak podle zvláštního předpisu, pokud v rovném postavení, pak podle soukromého práva. Projev prezidenta nebyl jednáním ve výkonu funkce státu, proto státu jeho jednání přičítat nelze, a to ani podle soukromoprávních norem na ochranu osobnosti. Prezident neučilil rozhodnutí hlavy státu podle zákona, nýbrž jen vyslovil názor hlavy státu v projevu. Pokud toto chce někdo žalovat, může tak učinit jen podle občanského zákoníku, kde žalovaným rozhodně ale nemůže být stát, nýbrž Miloš Zeman, toho času „zaměstnán“ jako hlava státu. Rozdíl je i v tom, že pak bude mít Miloš Zeman i základní právo svobody projevu, které stát, který není nostitelem základních práv a svobod, nemá.
      Celé řízení je podle mě zmatečné a rozhodnutí soudu absolutně ex tunc neplatné. Jistě, platí presumce správnosti soudního rozhodnutí, dokud ho oprávněný orgán nezruší. Jestli se tak v soudobém blázinci opravdu stane, raději netipuji.

      Jinak o tom nic nevím – vycházím z toho, co jste zde uvedl, ale co se dnes děje, už nabývá rozměrů šílenosti.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Taky názor, uvidíme co na to Ústavní soud – jednou.
        Nicméně, nesouhlasím. Stejně jako Vrchní soud v Praze v r. 1994..
        L.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Aby nevznikl omyl, NESOUHLASÍM, že v takovém případě lze prezidenta žalovat podle občanského zákoníku. Také si myslím (ale netvrdím to rozhodně), že oficiální projev prezidenta na akci, kde vystupuje ne jako fyzická osoba MZ, ale jako PREZIDENT České republiky (jako takový tam byl nepochybně i pozván), JE výkonem funkce (výkon funkce není v širším slova smyslu jen přijímání rozhodnutí).podle čl. 62 (neodpovědný) či čl. 63 (odpovědna vláda).
        A už vůbec není v takovém případě možné prezidenta žalovat s ohledem na ustanovení §166 odst. 1 občanského zákoníku, téhle „právnické abecedy“ si byla dobře vědomá i Kaslová resp. její právníci. O tom i ten Vrchní soud v Praze už více jak před dvaceti lety.

        Nicméně – u našich soudů „nic není nemožnééééé – tojóóóótááá!“.
        Takže si počkám na ten Ústavní soud, protože jeho výkladu Ústavy je už v této věci třeba jako koze drbání.

        L.

        To se mi líbí

        • Asfalt napsal:

          Jestli se to k ÚS vůbec dostane. Buď to Nejvyšší soud zruší hned, nebo to tak zůstane. Nemyslím, že NS přeruší řízení a věc předá ÚS (byť rozumím vaší úvaze i důvodům opačného tvrzení). Poté, co NS rozhodne, KPR nebude mít aktivní legitimaci jít s tím k ÚS sama. Není nositelem základních práv, aby mohla podat ústavní stížnost, a návrh na zrušení zákona, jež prezident smí podat, věc neřeší. Ustavní stížnost by mohl podat jen Miloš Zeman, ten však není subjektem rozhodnutí, jež by porušovalo jeho právo z ústavního pořádku.
          Ale dost možná se mýlím.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Pokud Nejvyšší soud nebude postupovat tak, jak předpokládám já, ale tak, jak píšete vy, pak to bude znamenat, že vyhoví dovolání KPR. Což bude znamenat aktivní legitimaci k podání ústavní stížnosti pro Kaslovou. Navíc tu máme dovolání samotné Kaslové, které může směřovat ke stejnému výsledku.
            A opakuji – toho rozhodnutí resp. stanoviska Ústavního soudu je tu velmi zapotřebí. Snad si to uvědomují i soudci. Doufám.
            I když u našich soudů – „nic není nemožné….“ – ale to bych se už opakoval.

            To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Pánové Asfalte a Lexi,
          napsali jste dokonalé právní rozbory.
          Je ale třeba si uvědomit, že kolaboranstkou kliku nezajímají zákony a rozhodnutí soudů, ale mediální prezentace zákonů a rozhodnutí soudu.
          I kdyby nakrásně soudy rozhodly na základě zákonných prostředků, semínko už bylo zaseto a klíčí, žije svým životem.
          Opravná a zákonná roznodnutí soudů budou naopak média zamlčovat úplně, nebo se zmíní jen lehce po čarou.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Ano, vitto, pro „Pražskou kavárnu“ a mainstreamový tisk (který je zásadně na její straně – platí totiž jednoznačně, že „co není v novinách, to není na světě“), není důležitá pravda, není důležitá podstata. Ruku v ruce rozehrají svou aféru, kterou jim pak „žere“ půlka národa, která o pravdě ani nic nepotřebuje vědět, protože nejde o věc rozumu ale emocí. Paroubek „měl bradavici a byl bafuňář“, Zeman je „ožrala a sprosťák“, a také „agent Moskvy“.
            Nevíme, zda Brady byl na nějakém seznamu nebo nebyl, jde zase o náš cit, komu věříme víc (samozřejmě ve světle skutečností, které kolem toho jsou známy). Ale navržených na vyznamenání bylo hodně přes pět set lidí, takže stejný osud s ním, že vyznamenání nedostali, sdílí více než pět set osob. A kolem žádného nepadlo ani slůvko.
            To samo o sobě svědčí, že Brady je v celé pseudoaféře jen potřebným kolečkem ve strojku její organizace. Konec konců, když to napíše už i Erik Best, tak to už také něco znamená.

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.