Černá hodinka aneb Nové poslání ČSSD?


Novou funkci pro ČSSD našel její bývalý člen a hejtman David Rath

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-cem-selhala-CSSD-Lekar-David-Rath-ji-stanovil-krutou-diagnozu-458487

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

118 reakcí na Černá hodinka aneb Nové poslání ČSSD?

  1. tata napsal:

    Zajimavé a řekl bych že i trefné……..zvláště že žijou momo realitu jako ve skleníku…..on byl jeden z mála co měl tah na branku……..škoda že neodolal si smočit nato jak má v hlavě nechápu že se dal tak nachytat,vždit si musel dát dohromady že udělají všechno aby ho dostali…….prostě mi tam nesedí že tak chytrej chlap tak hloupě krade,,,,asi si holt myslel že je chytřejší než oni,,,,škoda že neodolal si smočit,,,,,,,,jsou tam mnohem větší lumpy a beztrestný……..na druhou stranu uznávám padni komu padni bez litosti a jeho načapali…….ale přehled má ,škoda jeho bych si dovedl představit před tím prušvichem jako lidra………ale oproti jiným zde ,holt uklouzl a neomlouvám ho ano to co na něj použili by asi většina dopadla stejně ale to neomlouvá že si smočil

    To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Našel bych jinou funkci: ČSSD by se měla exemplárně rozpustit, pokud chce naplnit svoji hasnoucí dějinnou roli. Na její místo pak bude moct nastoupit skutečná, autentická levice. Čímž nemyslím komunisty ani zelené. Namátkou mě napadají lidovci, ANO, větší polovina ODS….

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      🙂

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Jiskřivá myšlenka, skvělý nápad, člověk se vznáší, ztratí koncentraci a bum!, zakopne, je na zemi, hlava prázdná …
      Vám se to stalo přesně uprostřed těch čtyř vět :-.) .

      To se mi líbí

    • tata napsal:

      NO tady se ta nadsazka opravdu těžko hledala……člověk VAŠEHO nahledu na svět by to mohl považovat že to myslíte važně……..ale je pravda že levice je v zadeli,ona sice pravice taky ale né tak vyrazně.

      NO varianta že to na něj ušili……ano ušili na něj past to je bezpochyby a minimalně polovina politiku by byla na tom stejně.Ovšem je naprosto zřejmé že podlehl svodum…….to jak se první měsic choval než zjistil silu dukazu..a zvolil strategii obhajoby…to opravdu tu pravděpodobnost že je uplně nevinej je tak malá že je defakto nepravděpodobná

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        A jak se choval?
        Tak, jak to ukazovali v televizi?
        Nebuďte směšný.
        Na někoho něco ušít znamená něco jiného, než že mu podstrčí pár melounů do krabice s vínem.
        Všiml jste si, jak byl hejtman s poslaneckou imunitou do 24 hodin na vazbě?
        Jinak…nepsal jsem, že je nevinný.
        Psal jsem, že to na něj mohli ušít.
        Vy už zase máte nějakou svou představu, na hony vzdálenou tomu, co jsem vám chtěl sdělit.

        To se mi líbí

      • hans napsal:

        …to jak se první měsic choval než zjistil silu dukazu..

        Důkazů čeho?

        Co si pamatuji, tak obvinění, na zakladě kterého byl zatčen a zbaven imunity (umělé nadhodnocení zakázky na rekonstrukci zámku v Buštěhradě s tím, že peníze získané navýšením ceny si spiklenci rozdělili) se ukázalo býti ze strany orgánů činných v trestním řízení vědomě lživým a falešným a rozplynulo se jak pára nad hrncem. Protože Rath prokázal, že cenu nenavýšil, ale naopak přiměl dodavatele k jejímu snížení.

        To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      „… větší polovina… “ co to je?!

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Upřimně řečeno-už když jsem to psal, čekal jsem, kterej trouba se toho chytne.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          😦 upřímně? = přepískl si to, příteli, škodí Ti to! Dáchni si a zítra zase, jó? Každej přece nemusí dosahovat dostatečnosti druhejch, si tedy fakt myslím.

          To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          A chytil se? Ano, chytil, vždyť je to trouba, ani nevěděl, že chytráci mají větší pravdu i polovinu.

          To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Přesně matematicky vzato, je to nesmysl, ale pokud dělíme něco na dvě části, pak je to obrat lidově zaběhlý. Přece nechcete, aby se v hovoru říkalo větší díl ze dvou dílů.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          kliďánko a s přehledem, Bavore, máte vidět ty boje o zmrzlinu s mejma vnučkama, nebo když šmelím s nima čokoládu za vořechy, vždycky dostanu ten menší díl z těch jimi oddělených dílů 😦 😦 😦 !!!

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Přesně tak to bylo míněno. Ale fakt jsem čekal. že se na to někdo přilepí.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … Tvoje základka a naše základka je hergot rozdíl, takže to Tvoje přilepení se mohlo obejít klidně bez toho trouby a Kamil si to vopravdu nezasloužil, zvláště když ty Tvoje fousatý debilní poloviny slýchával v různých obměnách vod některých svých přihlouplých studentů celej život a když ho mimo jiný platili i za to, aby jim vtloukl do palic, aby ty poloviny zůstaly polovinama. Popřemejšlej!

            To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Jednoduše a česky: větší část.
          A „obrat lidově zaběhlý“ to není. Navíc, ani v hovoru (?) bychom neměli říkat blbosti, a pak trapně vysvětlovat jak jsme to mysleli. To, že dnes od rána často slyšíme či čteme úplné zhovadilosti jako například „nejoptimálnější“, „potencionální“ či dokonce „nejobjektivnější“ neznamená, že bychom to měli akceptovat, či dokonce snad také začít používat. Howgh.
          Souhlasu netřeba.

          To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Nu, rád bych se dočetl nějakou oponenturu z řad ČSSD. Takhle na první pohled se mi jeví, že Rath (ať už je nebo není zločinec) má v této věci pravdu. Ale třeba by měl nějaký socan rozumné vysvětlení.
    Vztáhnu-li to na místní poměry, tak jediní socani, kteří mi aktuálně konvenují je plzeňský primátor Martin Zrzavecký. Celkem mladík, kterému staří socani házejí rádi klacky pod nohy. Dalším je bývalý člen rady kraje Šimánek, také z těch mladších, který ale z politiky vyklouzl a stal se ředitelem Fakultní nemocnice, byť je samozřejmě vlivným socanem i nadále.
    Na kraji to je tak, že stará garda skončila (reprezentovaná vojenským politrukem, ale celkem rozumným člověkem hejtmanem Šlajsem) a v podstatě pod tlakem ústředí (Chovance) uvolnila cestu Josefu Bernardovi, který se stal socanem na poslední chvíli a má za sebou trochu podivnou minulost jako šéf Škody, jejíž podivnou druhou privatizaci prošetřuje policie – a nejen česká.
    A přesně tady vzniká též ta otázka, kterou klade Rath. Vědí vůbec socani, kdo je jejich voličem? Pokud pobírači dávek a důchodů, příliš volebních úspěchů neposbírají. Pokud je sázka na relativně mladého Bernarda projevem snahy o získání mladé generace, evidentně to nevyšlo. Snad příště, ale nevěřím, protože by to vyžadovalo dost podstatnou změnu, která by zase ale asi odradila ty starší voliče, kteří ještě ČSSD nezavrhli.
    Třeba existuje řešení, ale socani mi připadají jako ve slepé uličce.
    Výsledek krajských voleb v naší gubernii a koalice z ČSSD + ODS + KDU a spol. + ještě lokální Patrioti mi celkem vyhovuje, ale to jistě není pro socany řešení na dlouho.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ještě je šetřil.
      Klidně mohl zmínit nechutnou kolaboraci se sudeťáky (ve stádiu nic nevidím, nic neslyším) ohyzdné lízání prdele Bruselu (ve fázi těsně před vlastizradou) a naprostou absenci jakékoliv kontroly nad nenávislostí médií. (pokud dovolí, aby se veřejnoprávní média stala hlásnou troubou úzké mocenské skupiny , rozhodně nemají situaci v zemi pod sebemenší kontrolou)

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … taky tomu nerozumím, příteli. Na to, jakej to byl dvojitej megaprůser, je u socanů celkem klídek a tabáček a kupa hloupejch obrozeneckejch nápadů (piráti, Prouza, středovej vítr a další a další). Musí to rozetnout nejpozději na svým sjezdu, zbyl-li tam někomu vůbec rozum v hlavě a to tak, že nemůže zůstat kámen na kameni … jestli si myslej, že každej den dobrej, pak sbohem a šáteček, po parlamentkách akorát poslední může zhasnout!

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Tak jsem si přečetl ten výběr z literární tvorby dr DR (to je jako major Major v Hlavě XXII) a vzpomněl jsme si, že jsem před časem četl jeho knihu z basy: Přisedněte si. Má dobrou paměť a psát umí velmi slušně. Způsob, jakým cituje úvahy vězně z Máje o tom svědčí. Úroveň, asi Viewegh ve svých lepších dílcích (taky podobně sebestředné).

      Když jsem byl na jaře na výletě v Kutné hoře, měl jsem velmi dobrý pocit, že město se zřetelně zvedlo (proti době asi před 12 lety, kdy jsem tam byl minule). Zjevně tam přišlo dost investic. Rád bych věděl, jestli o tom někdo nevíte nějaké podrobnosti, kolik z toho je například Rathova zásluha??

      Protože on v hlavě 48. té knihy jak pracoval na koupi Kutnohorského kancionálu a vůbec Kutné hory coby centra kraje. Přijde za ním ředitel Galerie Středočeského kraje s návrhem jet na aukci do Londýna:

      … je mi mi jasné, …že naše galerie v K.H. potřebuje svou Monu Lisu“, tedy magnet, tahák, něco, co jinde nemají. Navíc genialita je v tom, že stříbrné doly jsou právě pod touto galerií, .. [kdežto] Mona Lisa nemá s Louvrem žádnou historickou spojitost. Rychle jsem přemluvil kolegy z rady kraje a osobně s ředitelem vyrazil do Londýna… nikdo jiný
      si netroufal vzít na sebe riziko rozhodnutí, kdy během vteřin jde o miliony.

      … Nakonec vyhráváme… asi nás málokdo pochválí, budou polemizovat, že cena 17 milionů je hodně…

      Jdeme do hospůdky na Fish and Chips.. Přisedá k nám nějaký člověk, který sledoval aukci, také Čech. Když dojídám, nakloní se ke mně: „Doktore, jste střelec, máte odvahu, ale dávejte si pozor, máte hodně vlivných nepřátel…“

      To se mi líbí

        • oh napsal:

          Vida, Že by odvolací soud nepochopil logiku státního zástupce Jiráta a soudce Pacovského?

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          ČTK má v článku důležitou informaci, kterou seznamácký Gavenda bůhví proč ignoroval.
          „Podle trestního řádu může odvolací soud rozsudek v neveřejném jednání zrušit, pokud v něm našel podstatné vady, které nejdou napravit při veřejném zasedání.
          Rozsudek může být například nejasný, neúplný, nepřiměřeně přísný nebo může vzbuzovat další pochybnosti. Při novém jednání prvoinstančního soudu se pak musejí některé důkazy opakovat nebo hledat nové. Odvolací soud může podle trestního řádu trestní stíhání také přerušit v případě, že obviněného kvůli těžké chorobě nelze před soud postavit. Tato možnost je však v kauze, kde vedle Ratha figuruje dalších deset lidí, nepravděpodobná. Další nepříliš pravděpodobnou variantou je například zastavení řízení kvůli promlčení.“

          http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/soud-zrusil-odvolaci-jednani-v-korupcni-kauze-kolem-ratha/1405215

          To se mi líbí

      • Slim napsal:

        PS.
        Včera tu Kodl psal o metodě kádrové práce, které se říká „negativní výběr“. Slabý šéf si vybírá pokud možno ještě slabší okolí. Raketový vzestup Ratha na ministra zařídil Paroubek a ukázalo se, že měl šťastnou ruku. Tím si vlastně přivedl i možného pozdějšího nástupce. (A taky za ním v následné kriminální kauze v rozumné míře stál.)

        Není to nijak běžné: podívejte se, jak nástupnictví „vyřešili“ Klaus a Zeman 🙂 A jak se zdá, i Babišův ANO-podnik se jednou, po jeho odchodu, rozplyne jako pára.

        To se mi líbí

  4. jaa napsal:

    Já si stejně myslím, že ty peníze měly být pro partajaní kasu, a on zatím mlčí. Až hapaj, tak se ozve a pozná se kolika šéfíkům v parlamentě zavazel, že to na něj práskli v domění že mu zavřou hubu… Kdopak byl v té době ve velení a u financí??? hmm asi fantazuíruju nebo že by ne?….

    To se mi líbí

  5. Berkowitz napsal:

    Bohuš Sobotka sdělil, že se musí (dle Pirátů) zaměřit více na mladé lidi. Jako první počin si nechá narůst dredy.

    To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Názory dr. Ratha jsou určitě k zamyšlení a troufám si tvrdit, že patřil k těm nejschopnějším socanům. Dokonce si myslím, že „svatá trojice“ Sobotka, Zaorálek, Dienstbier si přiložili polínko, aby jim v kariéře nezavazel. Do jeho aféry nevidím, ale počítal jsem s tím, že Jirát řekne: „Zakázka X dle znaleckého posudku měla stát 10 Kč, podepsal jste a také vyplatil částku 15 Kč. Kde je těch 5 Kč, sprostý obžalovaný?“. Nic takového jsem neslyšel, a proto mi přijde divné, že i zde se chováme jako skalní fans, když hraje Sparta s Baníčkem. No, nevadí. Tyátr jak z holyvúdu, když ho táhli do parlamentu v řetězech jak pouťového medvěda zakuklenci se samopaly, pro jistotu ještě jištění ze vzduchu vrtulníkem. Jistota je jistota, protože když nemám znalecký posudek na těch 5 kaček, tak zapůsobíme na city davu, což se samozřejmě podařilo. Režiser není žádné béčko.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Pane Rosťo,
      souhlasím s Vámi.

      Dovolte osobní vzpomínku: potkal jsem se s panem doktorem Rathem několikrát, měl jsem totiž (respektivě jedna z mých firem) stejného obchodního právníka, který hájil Rathův LOK (lékařský odborový klub) a několikrát jsme na sebe vzájemně „narazili“ v otázkách ICT ve zdravotnictví (spíše souhlasně), k čemuž mé firmy dělaly nějaké expertízy. To už je dávno, v 90. letech.

      Doufám, že MUDr. Rath se nějak „vzpamatuje“, a bude ještě „fungovat“ veřejně, protože takového schopného člověka je škoda. Dělá to vše na mne dojem, že jde o jeho „učednická léta“ a to hlavní teprve přijde. Kéž by, chce se mi říci, protože vždy doufám v to lepší.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        ba né, kchodle, bohužel! Je paradoxní, že ho ten paradox semlel tak, že do smrti je už nepoužitelnej!!! Doporučuju zůstat u té Vaší reálnější úvahy: …paradoxní, pokud už možnost svoje nápady realizovat měl, svými vlastními pravdami se příliš neřídil… . Svou chytrost, bohužel, přetavoval do vychytralosti … a na tuty kategorie „k lidu blíže“.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Racionálně vzato, máte určitě pravdu – v souladu s „fakty“. Ale střípek naděje pořád zůstává. Naděje, to je jediná záležitost, která je opravdu nezničitelná.

          Často mě napadá, jak je společnost podivná, když tak všemožným nadáním obdařené lidi, jakým je bezesporu MUDr. Raht, „nutí“ k tak ošklivým věcem. Chtivost, nenažranost, oslepnutí „pozlátkem“ a tak dále. Beru to ne jako pouhé selhání jednotlivého člověka, ale celkové. Jak to říkával Baťa, morální selhání, to je prapříčinou všeho toho hnusu.
          Že Rath a všichni okolo jedou ve „křivých kšeftech“ to se vědělo dávno: proboha, vždyť celý systém je prohnilý do základů. „Rotten to the Core“, jak říkají Amící. Mohli by zašít do kriminálu na tisíce let úplně všechny – od hejtmana po sublalterní úřednici magistrátu. Všichni „v tom jedou“. A všichni to víme.

          Všivé na tom všem je, že k těmto věcem nevede jen a pouze nějaká deformovaná osobnost – o Rathovi a pološílené rodině včetně jeho otce si myslím své – ale celkový společenský tlak. Místo aby v celkové vážnosti byla poctivost a kompetence, důležité je, kdo má plnotučnější Audinu a vedle sebe luxusnější štětku.

          Nemyslím to pochopitelně úplně obráceně – jako když někdo obhajuje bestiálního vraha tím, že ho v dětství mlátili a nekupovali mu dost čokolády a zmrzliny. Rath je bezesporu parchant a všechno co se mu stalo si plně zaslouží. Jen říkám, že je ho škoda, tak nadaného člověka.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … tak jinak, jak to mám konkrétně já!
            obraz č.1:
            slyšet Ratha a Pancovou (Ko)Kottem v odposlouchávaných telefonátech = stydno mně za ně!
            obraz č.2
            vidět Ratha v parlamentu, jak popisuje Rosťa = stydno mně za nás!
            … a škoda, příteli? Škoda je téměř všeho … tedy i nadějného, co ke zmaru směřuje.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              S tím souhlasím, cítím to stejně.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              to JE pro mě nejvistižnější hodnocení……..ano škoda to je mnoho věcí v životě je škoda…. pro mě by byla nejvěčí škoda se zpronevěřit tomu čemu věřím a v čem sem v životě neuhnul…..proto to mohu chápat litovat ale omlouvat to né

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Jo, a to jsem zapomněl dodat: že společnost, která likviduje nadané lidi, jde do prdele.
            Když se sklouzne k bezpodmínečné likvidaci, místo polepšení – přijde mi to, jako (jak často říkám a píši) šílené bourání domu, když by stačilo opravit fasádu, střechu, okapy, zakitovat zdi a vymalovat. Takové to „revoluční šílení“, málem ve stylu Pol-Pota. Všechno zbořit a „pak se uvidí“.

            Čím je Rath bazálně horší než ostatní zmrdi v podobné funkci ? Ničím, de facto byl o hodně lepší. Nekradl tolik, něco po něm – ohledně věcí, které „spáchal“ ve funkci – zůstalo.

            Neviděl bych ho zkrátka vyhraněně jen negativně.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              čím je Rath horší? … nevím, nemohu a nechci soudit. Ale co vím na tuty, že to není otázka onakých pohledů, ale výchovy … ochoty … a samozřejmě i toho příslovečnýho štěstí.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              kchodl napsal:
              17.10.2016 (04:20)

              NA TUTO REAKCI by to bylo na dlouhou debatu…….a vtom my dva se asi budem lišit.
              JSTE asi velice uspešný muž,kde mnohdy bude učel světí prostředky asi to jinak vtom světě jinak nejde neznám ho……proto že muj osobní svět je jiný….nemohu souhlasit že se zrovna tento připad dá brát stohoto pohledu……..sám přiznáváte že ho znate a že neměl žadné skrupule……….přesto souhlasite že takový lidi by se neměli ,,likvidovat,,

              To SI MYSLÍM že pravě protakové chápaní jde společnost do kelu.Sebegenialní člověk co takle uklouzne by mu měla byt uzavřena cesta do statní spravy,nebo rozhodovat v zasadních věcech………neberte to jako sebemenší kritiku VAŠEHO POHLEDU……Já si myslím že to je ten základ cesty do pekel…….seš mimořadnej tak by tě byla škoda……ne uklouzněš a máš smulu zasahovat do věci veřejných………ano jsou tam mnoho větší darebáci a beztrestný

              To se mi líbí

  7. kchodl napsal:

    Rath má jako obvykle pravdu – problém je, že měl pravdu mnohokrát, ale nebylo mu dovoleno ji nějak uplatnit. A co je zábavně paradoxní, pokud už možnost svoje nápady realizovat měl, svými vlastními pravdami se příliš neřídil. Proč se proboha spojoval s Pancovou a (Ko)Kottem ? To bylo čiré šílenství.

    Pro mě, coby konzervativního pravičáka s důrazem na sociální otázky (konvenuje mi například Baťa a další) je československá „sociální demokracie“ koncentrované zlo. Takovou syntézu závisti, zloby, neschopnosti, podkuřování korporátu, kanalizace všeho sociálního, … aby člověk pohledal. A „kudy chodil, tudy krad – sociální demokrat“ – na tomto prvorepublikovém heslu se nezměnilo vůbec nic.

    I nejlepší politici z lůna této strany, jako byl třeba papaláš Paroubek, se chovají jako princové z Nemanic, pořádají svatby na zámcích, mají náramkové hodinky za mega a vozí si prdel málem v Rollsu. Prostě, „k lidu blíže“.

    To samozřejmě je poměrně nevýznamné – ať si soukromě řádí, jak chtějí, za peníze svých daňových otroků a voličů – ale kdyby alespoň něco rozumného dělali. A to nedělají – jejich činnost je sledem katastrof.

    Kdykoliv měli v čele – nebo prostě ve straně – někoho schopného, umlátili ho, vyštvali nebo fatálně zradili.

    Je to samozřejmě velký problém jako takový – že v naší zemi neexistuje levice, nebo-li je v „levicových“ stranách zcela marginalizovaná. Stačí se podívat, jak se hlasuje ve Sněmovně: za posledních cca 15 let nejvíce „pravicově“ hlasují komouši.

    Ano, konzervativní pravice se u nás jmenuje KSČM. Co je ČSSD, to nemohu řící, abych nezaplnil váženou hodovní síň pana Bavora vulgarismy odshora dolů.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Hmmmm….
      A kus výše pan Hudec píše, že by se rád dočetl oponenturu k článku.
      Tak čekám….ale zatím se nezdá, že by měl někdo odvahu-a to je tady příznivců ČSSD habakuk.
      Vskutku by vulgarismy naplnily hodovní síň, ale oponentura……
      To si myslím, že o ČSSD vypovídá hodně.
      Nemá už ani tady zastání.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Dnes jsou na toto téma komentáře v denním tisku. Posílám panu Bavorovi jeden exemplář „Bělohradský“ a druhá „Lidovky“.
        Bělohradského rada podle mne povede k dalšímu pádu ČSSD, Lidovky mu radí poněkud mírnější postup.
        Pokud to sem pan Bavor lípne, posoudíte sami co a jak.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Bělohradský je kapánek složitý, ale přišel mi dříve celkem stravitelný. To, co navrhl socanům dnes je přímá linka do politického hrobu. Jestli ho někdo za tu hovadinu zaplatil, nebo nadobro zblbnul, si netroufám spekulovat.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Tohle jsem poznal asi před 27 lety a nikdy jsem na to nezapoměl a už mnohokrát jsem to použil, k pochopení jevů, které bych jinak těžko chápal.
            Kolikrát jsem to už psal, jak jsem chodil tou dobou s holkou, a ta se dala k nějaké sektě (vznešeně si říkali „křesťanský sbor XY“ a kdybych to neviděl, tak bych neuvěřil.
            Za měsíc to nebyla ona, ale doslova, byl to někdo jiný, bez vůle, bez citu, bez EGA.
            Přitom ona sama pořád tvrdila, že je svobodná (konečně) a že naopak otrok jsem já.
            Tohle je to samé.
            Bělohradský je minulost.
            Teď je tady někdo jiný, cizí člověk, kterého nikdo nezná, a ten bude psát svůj vlastní život.

            To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Nezaplatil a ani nezblbnul, jen se vyvíjí jinak než svět kolem něho. To se podobným filosofům stává. Jejich sláva není a nebyla v myšlenkách, ale jen a pouze v tisku a určité potřebě je zviditelnit.
            Jak to je? Kdo chvíli stál, stojí opodál. S tou linkou do politického hrobu máte naprostou pravdu.

            To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Měl jsem nutkání dát minus, víte jistě za co : „…nejvíce „pravicově“ hlasují komouši…“ Ale ve spojení s pojmem „konzervativní“ jsem otočil. Ano, docela obyčejně kašlou na nějaké přihlouplé politologické rozdělení na pravici a levici a straní dobrým lidským pudům a zvyklostem. A protože špatných pudů a zvyklostí je mezi naším ctěným lidem velmi nemají šanci většinově uspět, jen sbírají drobty, a to ještě většinou od těch kdo je sice volí, ale defacto neví proč a říkají tomu protestní volba.
      Nemusíte se mnou souhlasit, ale tvrdím, že ODS ve svých začátcích, po zmocnění se ODS šíbry pak DEU, poté Paroubkova ČSSD (bohužel jen malá část členstva jím ovlivněná) a KSČM jsou si hodně podobné. Moje voličská cesta …

      To se mi líbí

      • hans napsal:

        Uvažuju jak pojmenovat vaše „to společné“ rané ODS, paroubkovské ČSSD a KSČM. Snad: spoléhání na konzervativní dělníky, řemeslníky a živnostníky (včetně už odešlých do důchodu) nespokojené s tím jak je svět válcuje.

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        S tím souhlasím. Ale moje „voličská cesta“ to nebyla – jak jsem se několikrát pokorně přiznal, volil jsem vždy ODS, až do roku 2006 včetně. Pak jsem vynechal a naposledy KSČM, právě proto, co jsem napsal, a na čem se viditelně shodneme, kvůli jejich „konzervatismu“ – nestavějí svět na hlavu. Nebylo to „z protestu“, tedy ne prvořadě.

        A také samozřejmě proto, že se mi líbila Kateřina Konečná. Hezká a chytrá bloncka, tomu prostě nelze odolat.
        🙂

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Čumím jak vůl do drogerie. Vy jste volil komanče? To už bych dřív čekal, že uvidím koně lézt po žebříku, nebo Ramštajna v obětí s Kočkou šklíbou.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            A koho jiného ?

            Taxativně „pravicové“ strany se přiklonily k americkému zločinci, obhajují jeho vraždění a potírání mezinárodního práva. Ke „kulturnímu marxismu“. Ke genderovému, ekologistickému, LGBT, multi-kulti šílení. K sudeťákům. Fungují, jako by hlavním cílem bylo zničení našeho státu a národa. Napadají všechny národní narativy, naši historii i současnost. Je to esence zrádcovství a špíny, dokonce i úrovní a kulturně. Prasata v kravatách a motýlcích, kteří soukromě mluví jak banda gangsterů z Pulp Fiction. Je to v podstatě „Pulp Faction“, tedy „Pulp Reality“. Povýšená verbež.

            Levicové žádné strany nejsou. ČSSD je zločinecká korporátní pakáž druhého nebo třetího řádu – zmrdi, které nevzali do ODS ani TOP09. Nejen, že nemá žádnou politiku – kromě hrabání a placených funkcí – ale s levicí nemá nic společného, jsou to jednoznačně fašisté až nacisté – „béčko“ TOP09. Koho z nich byste neměl chuť zastřelit ?

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              No, já s vámi souhlasím, jen jsem se zdvořile zeptal. Také to občas hodím komárům, protože zrovna v danou chvíli není nikdo lepší. Kdyby strany neměly zavilé fans na kterých mohou stavět ( a v klidu dělat prasárny ), brzy by tu vládla politika pro lidi.

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              A já bych je nestřílel, Khodle. Máme tu silnice v horším stavu, jak za Bilaka, tak bych jim dal šanci při jejich obnově. Byli by na čerstvém vzduchu a jak známo, práce šlechtí.

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Přesněji-s obětí kočkou šklíbou. Protože v tom smyslu, jaký jste asi měl na mysli, by nuselo být „objetí“. Ale to Vás jen škádlím, za tenhle příměr máte samozřejmě plus 🙂

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Teď jsem si uvědomil, že jsem napsal češtinskej lapsus. Lezly po mně vnoučata a nějak jsem ulít. Sypu si kukavůz na hlavu.

              To se mi líbí

              • Mac napsal:

                …. ehm….tedy…..mňo….ále co – „lezla“……TA vnoučata, že ano, ehm, hmmmm
                🙂

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Ale no tááák, Maci. Měli jsme tu na Slovácku hody a ta trojkombinace ( pivo, burčák, slivovice ) trochu zamotá palicí. Vypadla mně tam část věty … lezly mi oči z důlku, jak po mně lezla rajčata …… a vy z toho děláte vědu 😆

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                jasně Rosťo, vnoučata vždycky lezly a vždycky tam, kam neměl y a především na nervy a Mac prdlajs ví!!!

                To se mi líbí

    • brtník v brlohu napsal:

      „Pro mě, coby konzervativního pravičáka s důrazem na sociální otázky“ …. „Ano, konzervativní pravice se u nás jmenuje KSČM.“
      SUPER – škoda že mám jen 4 palce tak je dávám nahoru … nebo kouzlo nechtěného???!!!

      To se mi líbí

      • brtník v brlohu napsal:

        To patřilo Kchodflovi z 17.10.2016 (01:59) Nějak mi blbne PC

        To se mi líbí

      • brtník v brlohu napsal:

        On život je složitá věc – dočítám Rybasuv životopis Stalina – jsou tam kořeny toho v co se vyvinul minulý režim a taky proč musel skončit – i když alternativa zřejmě byla – jen k ní nebyly vhodné podmínky. Velice zajímavá je podstata sporu s Trockým, Co to vlastně konzervativní pravice je? Důraz na to čemu někteří říkají tradiční hodnoty? To by se muselo definovat!! A je důraz na sociální otázky pravicový fenomen?
        …. takže… se na rozdíl od Rosti vůbec Kchodlovi nedivím, Kchodl je racionálně uvažující a nepodléhající emocím což nejde o mnohých návštěvnících Bavora říct

        To se mi líbí

        • brtník v brlohu napsal:

          To jsem psal ještě než jsem četl Kchodlovo – A koho jiného!

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Hehe.
          Jak vidíte, emocí nejsem zcela prost, ale „držím je na uzdě“ (a zbraně mám v trezoru).
          Emoce u mne propukají až posléze, když vidím ty hrůzy a kam se to všechno řítí, zdánlivě nekorigovatelně…

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          V pohodě, já nejsem ani trochu vztahovačnej 😀

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Je to prdel, Brtníku, ale nelze v racionalitě dojít jinam, než ke komunistům.
          Ti mají reálnou sílu, i když s ní moc neumí zacházet.(nebo nechtějí?)
          Další na řadě jsou fašisté, já se propracoval k Okamurovi, na zkoušku jsem mu to hodil, jak se vlastně věci mají, a jaké má naděje.
          Pro mě je to zadostiučinění, protože jsem volbu komoušů dlouhodobě hájil, a mnozí, co se mi smáli (nemluvím o návštěvnících této hodovné síně) se mi dávno nesmějí.
          Tady jsem už rozvinul několik diskuzí o fašismu jako fenoménu, který se politicky zneužil, a můj politický čuch mi říká, že mnozí, co se mi smějí (a to i tady) se už brzo smát také přestanou.
          K mojí malé radosti, podotýkám.
          Pak ale znám ještě jedince, kteří to s tou racionalitou přehnali, a ti se podobají nápadně přesně těm, co proti nim vystupují.
          Jedná se o příznivce hitlerovského nacismu, tady v těchto vodách už podle mě slušný člověk Čech nemá co pohledávat!

          To se mi líbí

  8. okolojdoucí napsal:

    Tady je dnes úplný voličský coming out 🙂 Překvapivý jen na první pohled. Už jsem si všiml, že třeba kchodlovy texty se částečně shodnou s tím, co velmi syrově píše v poslední době Skála. Takže, proč vlastně ne? Pro mě třeba kvůli (rádoby) mazanému Filipovi a (pod)mazanému Dolejšovi. Uznávám ovšem, že při hledání volby kohokoli alespoň elementárně loajálního k tomuto (pořád ještě) úžasně normálnímu a lidskému národu a státu, lze dospět i ke komančům model 2016. Ostatně, na Vratimovském semináři bych se nyní dověděl více a cítil asi lépe, než v knihovně VH. To jsou věci na tom světě…

    To se mi líbí

    • brtník v brlohu napsal:

      Tak ten bude až na jaře jak padlo v Litoměřicích – ale ten litoměřický byl taky na úrovni vratimovského – je na netu.

      To se mi líbí

  9. okolojdoucí napsal:

    Ještě se podělím o parte, které vystavil již dopředu soc-demákům Václav Bělohradský: „(ČSSD je) příliš archaická strana, příliš se obrací k seniorům, nespokojeným, neúspěšným. S tím je třeba skoncovat a být jako všude na západě stranou pokrokových městských liberálů. Je třeba opustit tradiční elektorát. O to se teď bude hrát. ČSSD by měla hájit integraci, inkluzi, Evropu, otevřenost, zkrátka sociálně demokratické hodnoty.“

    Ano, je třeba opustit tento elektorát a ještě lépe i tento národ. S ním je třeba skoncovat a pak to u nás bude jako všude na západě. Když nic jiného, oceňuji Bělohradského rafinovanou upřímnost 🙂

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Sním či bdím ?
      Nevím, to poznám, až dozvracím.

      To se mi líbí

      • Alena Z napsal:

        No, trefně mu odpověděl pan Tyl zde:
        http://pravyprostor.cz/spinave-volebni-spodky-vaclava-belohradskeho/
        …“Myslím, že už ta úvodní fotka, kde Václav Bělohradský aka bezdomovec z Hlaváku u pípy kouká na levicového kavárníka Kobzu (jo, to je ten, co mu počmárali výlohu a Feri mu ji přijel umýt… no, my zas v Brně myjeme Feriho, takže to je takový koloběh…) hovoří docela o hodně věcech…

        …Skutečná hrůza je však při tom odkopávání se pohrobků Pravdy a Lásky. Ty špinavé děravé spodky výmluv a nápadů na Ztracený Ráj… „ČSSD… S tím je třeba skoncovat a být jako všude na západě stranou pokrokových městských liberálů. Je třeba opustit tradiční elektorát. O to se teď bude hrát. ČSSD by měla hájit integraci, inkluzi, Evropu, otevřenost, zkrátka sociálně demokratické hodnoty.“ – áááha, takže ČSSD je stranou debilů z venkova a do roka budeme Zelení všichni, jinak zemřeme.

        No, pane profesore a co když je to přesně naopak? Co když lidé už mají dost samozvaných Vyvolenců, kteří se pro fotografy nonšalantně opírají o pípu a pijí bahno ze stylového skla, aby se stejně ožrali do němoty jako psi a o dovolených se nechávali bičovat děvkou z Ukrajiny?!

        „Tragická dimenze našich dějin“ je, PANE PROFESORE, jak takzvané elity nechápou obyčejné lidi. Jak se od lidí programově odtrhávají, jak se stále více ukazuje, že myšlenky „Pravdy a lásky“ jsou dobré jen proto, aby je někdo vykládal po svém a tloukl s nimi po hlavách ty, kdo nesouhlasí. A protože jste to tragicky nepochopili a děláte vše proti lidem …, tak celou tuto zemi sežere estébácký koblihář – vy hrobaříci České země žijící z mršiny pokusu o demokracii! A můžete za to Vy a jenom Vy!…“

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Tedy, zrovna na Praze 6 to mají levicoví kandidáti dlouhodobě mimořádně těžké. Šestka byla bašta ODS a po nich Topinek. Vždyť i Pavlík Bémů na magistrát přišel ze šestky a po něm starostoval na šestce další dáreček strany Modrtého ptáka – Tomáš Chalupa. (Jen dva odkazy, takže odkážu na strejdu Googla a doporučím heslo „Chalupoida.“)
          I při volbách do PS 2013 získala na šestce ODS téměř stejně hlasů jako ČSSD
          http://volby.idnes.cz/poslanecka-snemovna-2013.aspx?t=celkove-vysledky&s=1&o=CZ010&o2=500178&o3=CZ0100
          V obecních volbách 2014 se voličstvo ze šestky rovněž vytáhlo: „vyřízená ODS“ získala o 2 mandáty víc než ČSSD.
          http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv21111?xjazyk=CZ&xid=1&xv=23&xdz=5&xnumnuts=1100&xobec=500178&xstrana=0&xodkaz=1
          Ale i tak, nelze prostě přijít na Šestku a myslet si: „Mám to předem prohrané a nemusím se vůbec snažit.“ Protože pak to má opravdu prohrané předem. To snad je lépe vůbec nekandidovat. Navíc bych řekl, že strany pro liberálně pokrokové městské sluníčkáře a humanitární bombarďáky jsou v té Evropě po zásluze na odpis. Jako konečná likvidace ČSSD to má naději na úspěch, ale to je tak vše, víc hlasů tím IMO nezískají ani náhodou.

          To se mi líbí

          • Alena Z napsal:

            A je komické a záoveň signifikantní, že prohru Bělohradský spojuje s ČSSD, zatímco kdyby vyhrál, zastupoval by v Senátu hlavně Zelené. Teď o nich mlčí…

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              S tím souhlasím. Měl by svou prohru spojovat hlavně sám se sebou. Kromě plakátů na sloupech pár dní před volbami o něm nebylo slyšet ani píp. 😦

              To se mi líbí

  10. blbíš napsal:

    Na společný kandidátce ČSSD a Zelených !!! a bude mi říkat, že to vzal jen proto, aby se přesvědčil, jak hluboko klesla ČSSD. Ten chlap zecvoknul , už u něj neoceňuju, okolojdoucí, vůbec nic!

    To se mi líbí

  11. tata napsal:

    Proboha čemu se divíte u lidí jako on nazval bych je saloní socialisti,nikdy nepoznali těžkosti života,něco podobného jako špička disidentu oni žijí jiný svět otržen od lidí.Ta garnitura bojovniků za náké ide hlavně ty levicové skončila a není to jen na straně levice potýká se stím i pravice……kolik politiků at s leva nebo s prava něco vybudovali , řidili s rizikem krachu.DNES JE tam převažná čast co nikdy nevykonávali ani zaměstaní živý je politika a jsou absolutně otrženi od reality.Takový umi jen zletně kecat,nejhorší je že není defakto varianta,ta politika je tak otravena to prostředí že jsou jen špatné varianty nebo ještě mnohem horší…….co stím nevím?zbyvá si jen ulevit vypsaním jako do vrby.

    Rozdil je jen že někdo má jiný pohled co je horší a ještě horší……..cesta zatím stoho nevede

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pozor, Tato, ono to není tak legrační a zanedbatelné.
      Nelze nad tím mávnout rukou, že je prostě mimo….
      Tihle lidé založili sektu, a ta sekta nám všem vládne.
      Všechny ty ultrafeministky, buzeranti, negři, čmoudi, juvenilní justice, zoofilové a pedofilové a nekrofilové….
      To je sekta, která disponuje obrovskou mocí, u nás ještě plně nerozvinutou, ale na západě už plně vládnoucí.
      A ta sekta je relativně malá.
      Nejsou tam zdaleka všechny ultrafeministky a všichni buzeranti, a další úchylové, dokonce ani cigoši a negři a čmoudi.
      Oni se jimi jen ohánějí, a chtějí měnit svět v domění, že mají sílu ho změnit a tu změnu udržet.
      Ve skutečnosti ale nejsou schopni tu změnu udržet, jen jí iniciují, ale pak budou smeteni, jako všichni sektáři.
      ODSáci měli jako svého boha peníze, tihle ale mají „lepší svět“, což je daleko, daleko nebezpečnější.
      Ten Bělohradský nejspíš říká něco jiného, než se zdá.
      On mluví o ČSSD jako o té straně, co je na západ od nás, ale tady taková ČSSD nemůže projít ani do parlamentu a on to MUSÍ vědět.
      Takže teď nám říká tohle, a „zítra“ bude volat po zrušení demokracie a vládě „národní fronty“ multikulturních stran.

      To se mi líbí

      • Alena Z napsal:

        No, on ví, o čem mluví, protože je toho součástí.
        Bělohradský mluví o ČSSD, pro které poradci Novotný a Šidla připravují dlouhodobý program, ve kterém se ČSSD staví za nový světový řád, globální vládnutí, zničení samostatných národů a multikulturní socialismus.
        Lze to najít v uniklých mailech-white media.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Něco takového jsem si myslel.
          Jenže má to právě ten mnou uvedený háček.
          Takovou ČSSD by teď a tady nikdo nevolil.
          Jestli se ČSSD veřejně přihlásí k tomuhle programu, nebo se na tom programu dokonce realizuje,bude ráda, jestli se dostane do parlamentu.
          Takže mají tihle „Bělohradští“ jistě plán B a pan filosof se možná lehce ukecnul, pokud jim tam nedělá užitečného idiota.
          To může mít různé formy, ale u nás by asi základem úspěchu bylo zfalšování voleb, a zároveň potvrzení jejich výsledků „nezávislými zahraničními pozorovateli“.
          No a nyní si to ještě můžeme spojit s většinovým volebním systémem, a máme tady vládu jedné strany jak vyšitou, a to bude o to horší, že to bude eurosrana, tedy strana, kterou bude zašťiťovat imperium, ve které se EU pomalu, ale jistě mění, byť to je imperium spíše prázdné, a na své nové občany ještě čeká.

          To se mi líbí

    • tata napsal:

      nojo no je těžké když to někdo ohodnotí……..že to považuji za zanedbatelné a legrační——a má cenu to vymlouvat ? nemá opak je pravdou

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tedy nechci být hnidopich, ale kde píšu, že jste to tak ohodnotil?
        Já jsem použil váš komentář jako úvod k tomu mému, a to proto, že ten váš je psán …“postaru“. (i já bych to tak ještě dejme tomu před půl rokem napsal)
        Prostě ti debílci jsou z jiného světa a ať jdou do prdele!
        Jenže podle mě se svět nějak změnil.
        Brzo už nebude stačit je jen poslat do prdele a mávnout nad nimi rukou.
        Jsou čím dál víc nebezpeční…….

        To se mi líbí

  12. kchodl napsal:

    Asi někomu normálnímu z US Navy došla trpělivost s Fašingtonem, protože se začíná psát, že ono „napadení amerického raketového torpédoborce jemenskými raketami“ bylo způsobeno závadou „detečkního systému“, tedy že se ve skutečnosti nestalo. Pomalu to z nich leze jako z chlupaté deky.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      To na I-děsu nepsali. Zato tam inzerují zařazení do služby nového technologického zázraku US Navy.
      http://zpravy.idnes.cz/video-krest-zumwalt-torpedoborec-dlx-/zahranicni.aspx?c=A161017_104533_zahranicni_ert
      Loď vhodná jen do pěkného počasí a nepřítel s vámi musí spolupracovat – nesmí vám do ní nadělat neplánované díry, protože pak byste se mohl rychle plavit vzhůru nohama.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jj., Zumwalt a ostatní LCS loďky potkávají podivné příhody. Například se zjistilo, že jim škodí slaná voda, která rozežírá hliníkové trupy. Ono „vstoupení do služby“ je teprve na začátku, zatím mají IOC (počáteční operační schopnosti), tj. nepotopí se to když vyjede z přístavu na krátkou zkušební plavbu.

        Ale přes všechny šílenosti to zdaleka není takový komický malér, jako s F-35.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Možná proto, že tahle věc nemusí létat. Ale kdybyste měl vyrazit někam, kde se naostro střílí, bylo by vám lépe na Merrimacu. Na tom, co se správně jmenoval Virginia. 🙂

          To se mi líbí

  13. blbíš napsal:

    jen jestli to nebylo, kchodle, zase to ohovo AHOJ emerickým vodákům vod ruskejch kámošů 😀

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.