Černá hodinka aneb Suroviny


antimon-a-jine

hudec

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy, Černá hodinka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Černá hodinka aneb Suroviny

  1. K-k. napsal:

    Drzost neuvěřitelná!

    A jedno OT: Pane Bavore, máte poštu… 😉

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Americký nácek se zřejmě zvencnul definitivně.

    Vůbec jim nevadí, že (například) zakázali vývoz všech serverových procesorů, jakož i mnoha jiných technologicky vyspělých věcí, do Číny.

    Přitom Číně neustále vyhrožují útokem, a to i na oficiální vládní a prezidentské rovině, nejen tlamami svých žumpoidních tlučhubů, ale i modrami svých generálů a admirálů.

    Teď by chtěli Čínu žalovat, že jim neprodává strategické nerosty a materiály, omezuje vývoz, čímž drží cenu velmi vysoko. Těm dumberičanům vážně jeblo !

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Zbytečně se nerozčilujme… je Pindostán hlavní světovej parazit? – Je – a tak se podle toho chová!!

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jak byste pojmenovali toho kdo se – z domnělých zištných důvodů – přisaje k parazitovi? ČR (vedená ODS, TOP, KDU, ČSSD, ANO, Zelenými, VV) se tak bláhově chová.

        Za kolik šupů jsme nakupovali zemní plyn, ropu, železnou a jiné rudy apod. od jiného, domnělého, parazita? Dodával nám vůbec tyhle strategické suroviny? Nebo je i tato nepříjemná pravda stejnou lží a propagandou jako ta Semelové, hodna soudního postihu?

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        No dobře, ale snad i parazit musí mít nějakou … sebeúctu – nepracovat tak strašně dementně. Vždyť si to hostitel uvědomí a parazita odstraní, proboha !

        A co pak budou dělat, ubozí Pindostánci ?
        🙂

        Je to vskutku pozoruhodné. Oni jsou absolutně nepoučitelní – napřed stvořili afghánské mudžahedíny, co by „bojovníky za svobodu“ ve snaze zničit Afghanistán a sovětčíky v něm, … aby ho zachránili. To první se povedlo (zničení), to druhé ne (zachránění). Coby side effect vznikl Taliban – no a s ním už 15 let válčí tak úspěšně, že dnes Taliban ovládá prakticky celý Afghoš, mimo některých velkým měst – ve dne (v noci je vše Talibanu, až na NATO základny).

        Bylo by to legrační, ale opakovaný vtip není vtipem – protože to samé se jim povedlo ještě v Čečně (kde jim to díky Rusům nevyšlo), následně v Iráku, Kosovu, Lybii a poslední pokus se nepovedl v Sýrii – tam vůbec, ani první etapa.

        Vskutku dementní parazit !

        Oni jsou schopní naprosto šílených věcí. Například, v Iráku rozpustili armádu, vysoké a Iráku věrné důstojníky zavřeli do věznic (kde se z nich stal ISIL) a zřídili „Nové irácké jednotky“, tedy novou armádu. Pikantní na tom bylo, že zkratka této armády v angličtině – což se psalo všude, i na uniformách – byla NIC (New Iraqi Coprs.). Jenže to v hovorové irácké arabštině znamená „fuck“ (ve smyslu rozmnožovacího úkonu, nikoliv vyměšovacího; sprostě).

        Jak se říká, Špagetová obluda (známá také pod přízvisky Bůh, JHW, …) na to vše spiklenecky pomrkává. Její přítomnost se nejčastěji projevuje podivnými náhodami a výše uvedenými slovními vtípky.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Už se (ne)těším, až nás Dumberičané (Pindonosníci) obsadí, rozpustí zbytky české armády pro neloajalitu k Fašingtonu a zřídí – věrní své irácké zkušenosti – novou armádu, třeba pod názvem „Middle-europe Rapid Defenders“, se zkratkou MRD. Kdopak půjde sloužit k MRDákům ? Výhoda bude, že pro vykonávání služby už sloveso máme: mrdat.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně takhle to bylo v Iráku.
            A vážně jsem si to nevymyslel. Musíte uznat, že něco takového se jen tak nepovede.
            To může vymyslet jen někdo „výjimečný a nenahraditelný“.
            😀 😀 😀

            To se mi líbí

          • okolojdoucí napsal:

            Teda, kchodle, Vy mi dáváte 🙂

            To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Jste velmi neobjektivní.
    Vždyť Spojené státy americké chtějí za ty suroviny nepochybně platit. Svými dolary. Které si tisknou podle potřeby. A Čína, pokud vím, ještě skoro žádné dolary nemá.
    Nebo se pletu?

    To se mi líbí

    • Berkowitz napsal:

      Devizové rezervy Číny se v únoru snížily na 3,2 bilionu dolarů, což je nejnižší hodnota od prosince 2011.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        A jsou v pytli, končí. Dolárky docházejí a hloupoučký Číňánek je nechce. A dokonce si dovolí neprodávat to, co od něho druhý požaduje.
        Ovšem z hlediska historického je to velká podivnost. Přiznat tak flagrantně svoji slabinu. To je sen všech protivníků. Bývávalo to lepší, byli tací velikáni, že i když při obléhání chcípali hlady, hodili obléhatelům přes hradby kusy masa aby ukázali, jak si žerou. Číňan se jen musí smát, za to co prodá, dostává mnohem a mnohem víc, netratí. A protivník skučí na prahu.
        Pokud někdo tak silný jako USA a přizná svoji slabinu je na odpis. Je to předměstský hokynář. Jediná šance je provést v Pekingu Majdan. Ovšem v Hon-kongu se nepovedl. Válka by byla ještě složitější a výsledek silně pochybený.
        Co je smutné je, že jsme na stejné kárce jako USA a šance se z toho vymknout je nulová.

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Hmm, mají můj obdiv. Jak se jim podařilo se těch mraků bezcennejch papírů zbavit. A bude se platit v národních měnách, nebo novými mezinárodními platitdly, které si amíéci nenatisknout. Fajn… to beru… Ještě se zbavit zbytku směnek a jsou za vodou. Pak se nedá divit, že emíci šílej.

        To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    Článok č. 9 ústavy Čínskej ľudovej republiky hovorí: „Nerastné suroviny… a iné prírodné zdroje sú majetkom štátu, to znamená všetkého ľudu. … Privlastnenie alebo poškodzovanie prírodných zdrojov akoukoľvek organizáciou alebo jednotlivcom, a to akýmikoľvek prostriedkami, je zakázané.“
    Pindostan si predstavuje, že pravidlá WTO sú nadradené ústave nezávislého štátu?
    *
    Mimochodom, trochu podpichnem bratov v ČR. Ústava Československa obsahovala veľmi podobný článok, z ktorého zostalo len: Článek 7: „Stát dbá o šetrné využívání přírodních zdrojů a ochranu přírodního bohatství.“
    Číňania túto vetičku majú v článku 9 tiež, ale uznajte – čo hovorí takáto osamelá, bezzubá.

    To se mi líbí

  5. vonrammstein napsal:

    No ty vole. To je hardcore. Kdo přesně a jmenovitě se v tý usavládě definitivně pomátnul?
    Aby se nedivili, až jim tam Čína začne olovo, kobalt a iridium zase dodávat. V bezlimitním množství.

    To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    Já to ještě nestrávila. Jednak samotný fakt – musí jím opravdu téct do pantoflí a druhak – že to u nás vůbec vyleuzlo ven a ještě k tomu v KDE….. uff

    To se mi líbí

  7. kočka šklíba napsal:

    Nevím kam s tím tak sem, než to zmizí, naši přátelé Ukrajinci:
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/417605-kyjevem-pochodovali-nacionaliste-uctili-banderovce.html

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Když on ten problém je opravdu v tom ukrajinském sebeurčení. Narazil jsem na několik publikací z doby, kdy podobná „cvičení“ vůbec nehrozila, a kupodivu se tam o Ukrajincích hovoří jako o samostatném národě. Jen z toho zatím neumím vyselektovat opravdové ukrajinské území. Každopádně tam patří Lvov.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No moc se v tom nevyznám, ale myslím, že to bylo spíše polské město než ukrajinské.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Bylo ukrajinské, ale Poláci je okupovali, pak je zabralo R-U a nakonec Stalin.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Z knihy Lvov, srdce západní Ukrajiny z roku 1919:
            Ale je to skutečná pravda, že Poláci bojují jenom o »polský« Lvov? – Nikoliv. Je to jenom zástěra pro dobývačnost jejich, přejících si zahrnouti celou východní ukrajinskou Halič do svého panství, nebo Poláci by ani nežili, kdyby nepanovali.*)
            *) Před nedávném zcela veřejně to doznal známý bojovník za polskou samostatnost Pi1sudski.
            Do očí bijí fakta, jasně zřejmá z požadavku polských, předložených dohodové missi, aby totiž demarkační čára pro příměří, jež by mělo býti uzavřeno, šla podél řeky Bugu, při čemž se patrně myslí na petrolejová území boryslavská.
            Odkud si Poláci dělají to právo na území mezi Sanem a Bugem? Vždyť to není žádná maličkost, nebo běží, jak z mapy vidíme, o 24 okresy, t. j. území 28.885’7 km2 (z celku 54.577´3 km2), tedy o více než o polovinu, a 2,560.000 obyvatelů (z celých 5,378.700)! Vida, Poláci mají dobrý žaludek.
            Tuto záležitost nutno vysvětliti.
            Dřívější rakouská provincie Halič povstala tím způsobem, že po třech rozděleních Polsky starý habsburský byrokratismus svou nešťastnou rukou – na naléhání Poláků, po jejich vůli a proti přání Ukrajinců – skoval z části Polsky připadnuvší Habsburkům dvě historicky a etnicky úplně různé krajiny v jeden neblahý celek, a sice dávné království haličské a vladimírské, jež jako dávné ukrajinské kraje i ve staré Polsce měly svoji vlastní administrativní jednotu – vojvodství ruské – s velkovojvodstvím krakovským, vojvodstvím osvěcímským a zátorským, čistě polskými. Kdo to nezná, myslí si, že rakouská Halič, poněvadž přišla od Polsky, je i etnicky kraj docela polský, a tomu se tak přivyklo, že Halič se měla vůbec za Polsko a nazývala se přímo »Polsko«. Zůstalo jenom všeobecně známé rozdělení na východní a západní Halič.
            Neúnavně žádali Ukrajinci rozdělení té beztak příliš velké provincie na přirozené části, Poláci pak vždycky znali u dynastie a rakouské vlády, jimž ke všem Jejich libovolným násilím byli jistou podporou, tomu překaziti, jen aby se jim ponechalo panování nad Ukrajinci. Ale věčně zůstane Ukrajincům ve vděčné paměti podpora českých zástupců v říšském sněmu kroměříšském (1849), slavného Frant. Palackého a druhého vůdce Čechů dra Riegra, kteří s čistě slovanskou láskou ujali se práv ukrajinského národu. I tenkrát Poláci za pomoci dynastie a rakouského byrokratismu svého dosáhli. Beztak celou svoji moc vynakládali vždycky na to, aby to nešťastné dílo rakouského systému pro své panovačné zájmy zachovali.
            Až druhá revoluce 1918 dala teprve Ukrajincům, čeho si tak dlouho přáli a čeho ani od Habsburků, ni od rakouské vlády aniž od rakouského sněmu nikdy nemohli dosáhnouti. Ba i teď Poláci navzdor Wilsonovým článkům napadli Ukrajince, aby překazili budování ukrajinského státu, jako kdyby neměli doma co dělat. To se jim bohdá teď nepodaří.

            To se mi líbí

        • Joda napsal:

          Já jsem v 70-tých letech pracoval v Polsku a jeden z polských spolupracovníků mi ukazoval starý výpis z pozemkové knihy, podle něhož jeho rodina vlastnila rozsáhlé pozemky v okolí Lvova. Na mou námitku, že je mu to houby platné, když je to v SSSR, namítal, že když ne on, tak jeho potomci se toho majetku jistě domohou. Nepochybuji o tom, že ten výpis dnes opatruje vnuk mého spolupracovníka, a že se svého „nároku“ nevzdá. Tam bude ještě veselo!

          To se mi líbí

  8. kočka šklíba napsal:

    A nejhorší, jak tak čtu diskusi, že fašisti jsou i mezi Čechy, oslavovat banderovce, fašisty, je mně špatně.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Jojo, pani. Strašný parchanti, tihle fašisti. Jsou úplně všude. Kolikrát tě i komínem do baráku vlezou, saze rozházej, co najdou, to sežerou. Co nesežerou, voslintaj. Příšerná pakáž.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        ach jo samozřejmě palec dolu…….na toto téma ironii neberu…..dokonce na tom hledat pozitiva to člověku hlava nebere….proto je tato ideologie postavena mimo zakon…ona tato idologie je tak ruznorodá hlavně nebezpečná a pravě proto jakákoliv ironie,bagatelizace není na mistě………na slovo kdyby…….je dobré české přislový a přesně to vystihuje tu hloupost na to použit kdyby

        takže na ironii a kdyby palce dolu

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          KDE je tam nějaký „kdyby“? Že by přání otcem myšlenky? 🙂

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            vonrammstein

            ano beru tu kritiku……..že není zcela jasné že se to tyká VAŠÍ ironie a dalšího přispěvku kde figuruje slovo kdyby.

            je vidět když zde slovo kdyby dostalo při odpovědi 4 plusy…….jak je to zahravaní nebezpečné a stačí malo podlehnout že nekdo slintá při slově FAŠISMUS…..A vy co jste dali 4 plusy přečetli jste to pozorně?

            O fašismu se tady toho napsalo hodně, a traduje se, že fašistický režim byl v Itálii, Śpanělsku nebo Portugalsku, a kdyby se Itálie tak pitomě neangažovala ve světové válce, našlo by se plno pozitiv na tom systému, stejně jako ve Španělsku či Portugalsku.

            ONO by se našlo vždy plno pozitiv na všem………..duležité jsou konečné počty.

            VÍTE I NEJTĚŠÍ VRAH byl spočatku normalní,někdo mu třeba hrozně ubližil,takže co kdyby mu někdo neubližoval mohl byt normalní.

            A NA TO defakto upozornuje Zeman ta nebezpečnost jakoliv bagatelizovat tuto ideologii,to okouzení těmi určitými pozitivy ano a nejvic této ideologii nahravá současný stav né až tak nepodobný stavu jeho největšímu rozmachu……i když z jiných přičin.
            NESCHOPNOST dnešní politické garnitury řešit zavažné problémi no takže čim dal vice lidé inklinují k extrému a každý extrém je kruček k nebezpečné ideologii.

            jestli někdo sahá k bagatelizaci režimu kde ten fašismus byl……..velice si zahravá…..ovšem VY JSTE MU SEDLI NALEP………ŽE NAOPAK já slintám při slově FAŠISMUS……je mi stoho smutno co lidí podlehá tomuto

            To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Samozřejmě mínus.
          Tata si přečetl jen slovo „fašismus“ a víc nepotřebuje.
          Vskutku ideální volič, jakékoliv mainstreamové partaje.
          Řekne se kouzelné sluvko- a volič- ovce, nezná kompromisy.
          Na ODSáky platilo „komunismus“, na socalisty „fašismus“.
          Ale jinak stejná parta.
          Obě slova ale, jak se zdá, přestávají mít onu kouzelnou moc.
          Takže se s tím tato asi budete muset smířit, že jak agresivní forma bolševismu, tak fašismu, bude mít v budoucnu zelenou.
          A že jsou OBĚ mimo zákon?
          (moment, až se přestanu smát)
          No a co?
          Mimo zákon jsou ty strany, které se nehodí.
          Víc nic na tom nelze hladat.
          Na Ukrajině veřejně adorují Hitlera a heilují- a jak jim panečku představitelé EU (vč. pana knížete) lezou do prdele a ještě u toho hovoří o demokracii a spravedlivém boji….

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tohle je takový příklad určité ideologické slepoty, nebo jak to nazvat.
      O fašismu se tady toho napsalo hodně, a traduje se, že fašistický režim byl v Itálii, Śpanělsku nebo Portugalsku, a kdyby se Itálie tak pitomě neangažovala ve světové válce, našlo by se plno pozitiv na tom systému, stejně jako ve Španělsku či Portugalsku.
      To je dejme tomu věc názoru s hodně složité diskuze.
      Ale oslava Banderovců je fakt trošku někde jinde.
      Ti mají svou historii napsanou krví nevinných, a jen skutečné tupé hovado je může nějak glorifikovat.
      To spíše jsou nacisté, i když se to slovo nedá použít, protože nacista mohl být jen Němec.
      No a že mají Banderovci příznivce i mezi Čechy…
      Tak to prostě je, každý si najde svého fandu, když na to přijde.
      Ale podle mě je to spíše odpor k Rusku, než nadšení ukrajinskými hrdlořezy.
      Tady jsou i příznivci Hitlera, a to jsme podle nacismu méněcenní.
      To asi zase tihle kreténci někde vyšťourají nějakého německého předka, nebo se chtějí vlivem duševní choroby před někým kořit, stejně jako sluníkčáři se chtějí kořit před negry a čmoudy.
      Svět není prostě dokonalý.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Akorát furt nevím, odkud ti banderovci vylezli. Vždyť byli před půl stoletím rozprášeni a eliminování. Navíc jsou to +/- 3 generace – co tam žili v pokoji a docela tvůrčí práci, hodně vYbudovali… A že neumí není pravda – vždyť tam byly zbrojovky, výzkumáky, VŠ různých potřebných typů… Pořád se stavělo, obnovovalo… vážně nevím kde se to vzalo..

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Vždyť těm tehdejší 20-30tiletým bylo v 90 tých mezi 70-80tkou. Tak jací banderovci to vlastně jsou??? Jsou to vůbec banderovci nebo nějaká vražedná náplava – odkudsi – která má místní zastrašit…

          To se mi líbí

  9. kchodl napsal:

    Z Fašingtonu zatím – ohledně páteční válečné schůzky – vypadlo jen prohlášení Opičáka k „sebeobraně amerických lodí“ proti Jemenu: v podstatě řekl, že si vyhrazují právo střílet vždy, když se jim to bude zdát nezbytné a vhodné.

    Zřejmě už žádné mezinárodní právo neuznávají, ani náznakem. Nicméně je vcelku legrační, jak dementní historku si k tomu vymysleli.

    Je to typický „false-flag“, k tomu zcela nesmyslný: podle nich jemenští povstalci vystřelili dvě zastaralé čínské protilodní rakety z 80. let, které na zasažení proti-raketového torpédoborce třídy Arleigh Burke neměly žádnou šanci. To už po nich mohli rovnou střílet z dětského praku.

    Což musel vědět každý, hlavně ten, kdo by takové protilodní střely odpaloval – byla by to vyloženě zbytečná námaha a plýtvání, protože tyto zastaralé rakety se dnes hodí leda tak k palbě po neozbrojených lodích, jako byla před časem ta SAE „Switf“, tedy civilní loď bez obrany, vozící Saudům munici a žoldáky, maskované jako „humanitární pomoc“.

    Uvedení příběhu na pravou míru je tedy snadné:
    Kozomrdi si Amíkům stěžovali. že jim „zákeřní Jemenci“ potopili jejich zásobovací loďku, načež Amík přispěchal a třemi křídlatými střelami zničil Jemencům radary. Aby to nebylo tak hovadské – protože oficiálně s jemenskou válkou nemají co do činění – vymysleli si „jemenský útok na torpédoborec“. A svou válečnou agresi nazývají „sebeobranou“.

    Nic nového pod sluncem, ale Gliwice byly alespoň částečně uvěřitelné.
    Fals-flagy Amíci vyloženě odbývají, vůbec se nesnaží. Je to šlendrián.

    To se mi líbí

  10. kchodl napsal:

    OT, ale stojí to za to: Trumpův hustý projev.

    To se mi líbí

  11. vittta napsal:

    To snad je nějaký hoax, nebo co.
    To by bylo hodně přes čáru zdravého rozumu…..
    Nebo je to US vnitřní propaganda, které snad uvěří Američané, co nevědí, kde je Afrika.
    V Evropě nebo vyspělé části Asie to ale vyvolá jen povytažení obočí, kroucení hlavou nebo schovívavý úsměv.

    To se mi líbí

  12. jaa napsal:

    sice MT ale – tak nám na iděsu sdělují že účast na volbách je bídná. Hmm rozhodovat mezi lidovcem a áno, nestojí za vylezení z postele a do té zimy. ať se poperou.

    To se mi líbí

  13. vittta napsal:

    Nóó, a máme to vysvětleno, jak to bylo s těmi raketami na US lodě.
    https://www.novinky.cz/komentare/417432-komentar-obamova-politika-nevmesovani-selhala-alex-svamberk.html
    Kolik ten chlap asi za ty kecy dostává a….co myslíte—věří tomu, co píše?

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Majnkot, proč ta hloupá otázka (omlouvám se). Přece ten, kdo umí psát, nemusí věřit. Podstatné je, že ví co je pro něho momentálně dobré, a to Švamberk ví. Uživit se novinařinou není žádná sranda, obzvlášť když o sobě máte velmi velké mínění a chcete být podle toho oceňován a v konečné fázi i honorován.
      Švamberka málokdo sleduje, je to pěchota, pión na šachovnici novinařiny. Zajímavější je se zabývat Komárkem. To je skvost pro mediální odborníky. Asi jako Jerome Klapka Jerome pro lékaře. Má všechny nemoci a vady novináře, až na tu horečku omladnic, či dle překladu, sklony k samovolným potratům.
      Schází se někde tady u nás polotajné zasedání o tom, jak bojovat proti ruské propagandě. A nikoho nenapadne jednoduchý recept, nelhat. A pokud i napadne, ví, že je to matné, matné marné………

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        …bych si dovolil připojit spíš …notně matné

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          ale asi notně marné

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Když jsem to psal, tak tam bylo třikrát marné. Tedy, tak jsem to viděl. A ejhle, viděl jsem blbě, blbíši. Je to poučení o tom, že i něco vidět na vlastní oči, nemusí být zrovna správné.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … přesně, strejdo, je to marný, a to notně , jako dneska. Wapkou jsem umyl dlažbu na terásce až tak, že se mi to značně povedlo a líbilo, tak jsem si řekl, že umeju i ty keramický veliký květináče, na takových vyvýšených podstavcích (co byly taky pěkně drahý) a do kterých stále ještě moje žena sází každoročně kytičky a když vykvetou, tak jako z těch ve výšinách umístěných květináčích padají vodopády kvítečků a takovýho toho převislýho zelena až ták, že žena říká, že je to u nás hezký, protože kdyby to mělo bejt na mně, zašli bysme u nás ve špíně a hnusu a … a jak jsem byl v tom úspěšným tlakovým mytí tý terásky, tak jsem si řekl, že přispěju k rodinný pohodě a udělám jí radost ze života a že jí ty zašmudlaný květináče taky trochu tou vodou vošolíchám, že je jako bez zvláštní námahy umeju (na rozdíl od jejího každoročního pracnýho drhnutí rejžákem) a jak jsem byl v tý umejvačský nefalšovaný ráži, tak jsem ten tlakovej paprsek (to dá rozum, že ten širokej, né ten vostrej) zamířil na ty květináče a … a prostě blbej den, no jo, no… ani nic neříkala na to, že mám v garáži lepidlo na keramiku, odešla do koupelny a ještě z ní nevyšla, ani večeře nebyla a Vy tu řešíte nějakýho notně marnýho Švamberka.

              To se mi líbí

    • oh napsal:

      Dorothy Sayersová vyslovila v knize Vražda potřebuje reklamu tezi, že dobrou reklamu na výrobek napíše jedině člověk, který si o něm myslí to nejhorší, a že jakmile je autor přesvědčen o kvalitách produktu, přestává být schopný ho propagovat a je schopen psát pouze ploché, nevýrazné a nedůvěryhodné fráze.
      S použitím tohoto poznatku bych odhadoval, že většina českých novinářů ze „solidních“ sdělovadel těm plkům víceméně věří. 🙂

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Když můj příspěvek čtu znova říkám si : ano, ten odkázaný článek je skvělý, ale můj komentář je hloupý.
      Takže oprava : kdepak, oni „ti nahoře“ nejsou ani v USA, ani u nás, blbí, oni jsou to „jenom“ hajzlové nejvyššího kalibru, a my jim dáváme pořád dokola důvěru – viz dnešní výsledky voleb do Senátu.

      Ale musím se podělit o jednu radost : konečně mám svého senátora! Dosud vždy u nás vyhrávali z ODS, naposledy nevidomý Pešák který opravdu v Senátu nebyl vidět ani slyšet. A není to lidovec jak nám sdělil na ČT 24 nejlepší moderátor všech dob Moravec, ale zastupitel Prahy 11 za Hnutí pro Prahu 11 podporovaný KDU, Piráty, SZ a HP15, který porazil Válkovou za ANO.

      To se mi líbí

  14. blbíš napsal:

    už zase:
    http://www.hlavnespravy.sk/ruske-stihacky-sa-necakane-objavili-v-ciernom-mori-co-kanada-povazuje-za-provokaciu/393151
    Bejt kapitánem takový komplikovaný lodičky, tak bych si stěžoval opičákovi, když se nechal slyšet, že si vyhrazuje právo trefit všechno, co se kolem tý jeho lodičky u Jemenu hejbne.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      😆 😆 😆

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Kdyby Kanaďané ty svoje NATOhrátky provozovali v Zálivu svatého Vavřince, nic takového by se jim tam určitě nestalo. Když už si mermomocí chtějí hrát u ruské hranice, pak by bylo velmi nezdvořilé, kdyby si jich Rusové vůbec nevšímali a neřekli kanadským vodákům Ahoj! 😉

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Ono to rozebírat nemá naprosto žádný smysl. Je to součást velkého informačního boje. Jedině zajímavé je, že takové incidenty jsou u ruských hranic, ještě zajímavější bude až budou u hranic USA a Kanady a že budou si můžeme být jisti. Bude pak zajímavé číst komentáře.
        Zatím je to pro Rusy velmi dobrá propagace. Píše se o nich jako o silných hráčích plných odvahy, kteří se nebojí a používají špičkovou techniku. Přesně tak si lidé představují vojáky.
        My raději schůzujeme a snažíme se vymyslet jak zakázat myslet. Těžká práce, ale o ni nejde, jen o prachy, co se v ní točí. Je to jako za Galilea: a točí se a točit bude.
        A my to zacváknem.

        To se mi líbí

  15. jaa napsal:

    Hm, tak zdejší kontrola nebere odkaz na Blesk. Škoda – mají tam ve zprávách docela zajímavý a kupodivu seriozní článek.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Oh, Vy optimisto. Jakékoli doufání není na místě. Systém není nastaven na doufání, ale na plnění. Jsme, pane, v 21. století. Už 16 let, to to letí!!!

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.