Pomoc uprchlíkům


Nevím, zda jste to zachytili, ale byla v televizi (patrně omylem), reportáž z uprchlického tábora v jordánském Zátaví. V té reportáži zazněly dvě zajímavé, a dle mého názoru i důležité informace. Vysoký úřad pro uprchlíky  OSN si stěžuje, že některé státy snížily své příspěvky na pomoc uprchlíkům z válečných oblastí. Tím se komplikuje péče o skutečně potřebné a u některých to může vést až k rozhodnutí vydat se na strastiplnou cestu do Evropy.

A také se v té reportáži objevil rozhovor se syrským uprchlíkem, který pravil, že je jim tam relativně dobře, protože jsou ve známém prostředí mezi svými.

Co z toho vyplývá?  Alespoň jak já to chápu. Větší pomoc vyspělých zemí přímo v uprchlických táborech by dost podstatně snížila migrační krizi. Pokud by totiž Syřané zůstávali u hranic své země, těžko by se za ně mohli vydávat i ekonomičtí migranti.

Tato reportáž snad měla poukázat na  to, že právě Zátaví je pod patronací naší vlády a že touto politikou vlastně drží Syřany poblíž jejich domovů. A také to, že ti Syřané jsou raději tam, než na nejistých cestách.

Jen se divím naší vládě, že není schopna tuto svou aktivitu zúročit při jednáních o migrační vlně. Protože tady je ta nejlepší cesta, jak pomoci opravdu potřebným. A otloukat to unijním představitelům o jejich nevymáchané huby s tím, že peníze na integraci by se daly daleko účelněji využít právě v podobných zařízeních.

Ale to si asi myslím jen já.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

36 reakcí na Pomoc uprchlíkům

  1. Strejda Olin napsal:

    Kde není vůle, není ani cesta. Je to marné, je to marné…

    Dvaadvacet kilometrů od Libye probíhá na moři tragikomické představení, při němž se věci nenazývají pravými jmény a občas se utopí spousta lidí. Právě tam se v pondělí odehrála dosud největší „záchranná“ operace migrantské krize. Týkala se 6 500 migrantů, i když všechno bylo trochu jinak (o záchranné akci jsme psali zde).
    Celé je to jako hra. Migranti vyplují oficiálně do Itálie, i když tam nikdy doplout nemohou. Nemají na to například dost paliva. Mají ho však dost na to, aby se dostali na hranici libyjských výsostných vod. Tam už na ně čekají zachránci, kteří slouží jako vodní taxi do Itálie.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/afrika-libye-italie-migrace-grafika-mapa-f00-/zahranicni.aspx?c=A160831_2269912_zahranicni_aha

    Celý tento cirkus stojí miliony a miliony eur, které musí občané EU svojí prací vydělat.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Cirkus pojede, kdyby na chleba nebylo.
      Amík chce rozbít evropské národy, aby mohl Evropu ovládnout. EUhnije chce to samé.

      Italské podsvětí na migraci vydělává obrovské sumy, protože kozomrdi jsou vybavení od Amíků, Saudů a Katarců slušnými penězi a dokud se v Evropě neotrkají, nevědí kolik co stojí – dají se dobře škubat – lépe než němečtí turisté, kteří už také nejsou co bývali.

      Přilivu migrantů fandí většina Italů, protože vědí, že v Itálii nezůstanou – pošlou je „milovaným Němcům“, anžto „v Německu je nejlépe“. Je to forma pomsty za WWII a dlouholeté vysávání – stejné je to v Řecku a Turecku. Invaze do Německa, to každého Itala, Řeka, Turka (a žabožrouta) vyloženě potěší – i když invazní hordy musí projít přes jejich území.

      Frantíkům to vyhovuje, protože to škodí Německu více než jim – ve Francii kozomrdů už je hodně, tak ať obohatí i Němčoury a Angličany. Žabožrouti se vyloženě těší, kdy to začne bouchat v Německu ještě více než u nich.

      Pro krátkodobé peníze a potěšení nikdo nevidí, jakou katastrofu migrace způsobí v dohledné době několika let. Dokud se tomu nepostaví Německo, sebevražda Evropy bude pokračovat.

      Nesmíme si k nám pustit ani jednoho.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To by nikoho nezajímalo, strejdo Oline, kolik to stojí.
      Ale kolik se za to dá vyúčtovat, to je slovo do pranice.
      Z každých 10 eur se k potřebným dostane tak jedno…

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        https://conservo.wordpress.com/herr-seehofer-versagen-sie-frau-merkel-die-gefolgschaft/
        „Pane Seehofer, se vám nepodaří Merkel věrnost!“
        3 Hlasů

        ( http://Www.conservo.wordpress.com )

        Otevřený dopis panu premiérovi Seehofer:

        Heinz-Georg Vendel

        Vážený pane premiére Seehofer,

        jako konzervativní hodnotově orientovaného německého občana, Christian, otec a dědeček, mám obrátit s vroucí apelovat na vás.

        Domnívám se, že si uvědomíte, že vy a CSU držel v otázce po dalším kancléřkou paní Merkelovou klíčem v ruce.

        Po jedenácti letech kancléřka Merkelová naše krásná vlast Německo je na pokraji velmi hluboké propasti, jak to má pravděpodobně nikdy předtím, a to i poté, co ztratil druhé světové války, ne. Paní Merkelová ukázala, stále více, že nemají ani demokrat je křesťan, ani že jejich Německu a Němci jsou vlastně nezáleží. Navíc se ukázalo, že systematicky a vlak rozloží Německo trénovat na všechny politiky. To pracuje podle politiky libovůle, výhradně zaměřenou na jejich vlastní osobní morbidní nároku na síle. Zničíš v této své narcistické oltáři osobní neomylnosti Německa navždy – co se jim může posunout v pozadí k ní.

        Paní Merkelová chce další lidi, jinou zemi, a to systematicky rozkládá naši demokracii, naše hodnoty, naše tradice, naše křesťansko-židovské komunity embosované, naše sociální struktury. Zda bezohledných energetických systémů, katastrofický euro finanční politiky, irrrationale „barevný multikulturní“ společnosti, sociálních schizomycete všudypřítomný boj proti diskriminaci, rovnost Šílenství a nyní dokonce občan kousavý uprchlík invaze, což je mnohem intenzivnější paní Merkelové a zodpovídat za něj. „Systém Merkel“ rozloží Německo vlak trénovat rychleji.

        Nikdy od konce druhé světové války bylo Německo tak izolovaná a bez přátel v Evropě, jako je dnes pod Merkelová. Britové rozpoznali ideologický „neplechu Merkelové“ a vycházející z ní mnoho nebezpečí a vypracovány s navrhovaným referendem o členství Spojeného království v Evropské unii uvolňovače. A je to tak správně.

        Východoevropské země vytvořily alianci proti Merkelové v blázinci politiky. Také je to tak správně.

        Jediní, kdo Merkelová tleskat v jejich vyhlazovací kampaň proti Německu hlasitým potleskem, zůstávají otevřené, které byly kolem po celá desetiletí na jejich agendy, Německo rozkládat zevnitř ven. V Merkelové mají své politické a ideologické enforcer nalezen. Nástroje Merkel rozkladu zelených byla objal: Ökopolitik, změna klimatu, energetickou politiku, rozdělující sociální diskriminaci, rovnost šílenství a nyní dokonce miliony nekontrolované imigrace kultury cizinci, aby umvolkung a ničení naší země.

        Paní Merkelová je v očích milionů německy Umstürzlerin, je Volksverräterin, která systematicky rozkládá Německo a její demokracie a vlaku na vlak bude nahrazen socialista ražené Euro diktaturu v Bruselu. Merkelová většinou nenávratně ztratil podporu a důvěru v německé populaci a mezi voliči.

        Vážený pane premiére Seehofer, to je jen na vás a CSU k zastavení tohoto vysoce nebezpečnou ženu. Proboha, oni nedokážou Tato žena si čtvrtém volebním období jako kancléř. To jsi ty a CSU Německo dlužíme našim dětem a vnukům, ale i naši předkové, kteří postavili a bránili tuto krásnou zemi po celá staletí.

        Vy a CSU nosí v „K-otázky“ je konečnou odpovědnost za budoucnost Německa a německého lidu. Prastaré kultury stojí v roce 2017 po volbách neodvolatelně v sázce. Nechte proboha neumožňuje tyto vysoce nebezpečnou ženu Kancléř je znovu. Pokud Merkelová kancléřka počtvrté je, pak je to konec Spolkové republiky Německo, konec demokracie, na konci všech našich svobod v klidu a sebeurčení. Ujistěte se, že je také skutečnost, že se můžeme dívat se v bezpečných hranicích mírové budoucnosti v Německu znovu.

        Vážený pane premiére Seehofer, jménem miliony slušných a pracovitých německých občanů a voličů, Zapřísahám tě vážně: Zastavte politické Umstürzlerin Merkelovou v jejich běsnění proti Německu a proti většině německého obyvatelstva, se vám nepodaří jí 2017 následovníky a čtvrtého období kancléř.

        Mají nyní historickou odpovědnost za Německu, prosím, zachránit naši zemi!

        Děkuji me „poslouchal“.

        S pozdravem Heinz-Georg Vendel, Bornheim

        http://www.conservo.wordpress.com . 7 září 2016

        To se mi líbí

  2. Slim napsal:

    OT.
    https://www.novinky.cz/domaci/416566-sobotka-prekvapil-cssd-i-kscm-nebranil-by-se-spolupraci-stran-ve-vlade.html

    Relata refero, říkají latiníci. Předávám jako info, nemám potřebu k tomu dělat velké citové výlevy o odporném „Bohušovi“ nebo jiné.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Je to jen taktika vycházející z jisté míry bezradnosti. Komunisté mají nevyužitý potenciál zhruba 15 procentní. To je velké lákadlo pro levici i střed. Ale spíš jen jako klacek a další možné partnery.
      Jiná je otázka krajská a místní. Tam se shody nalézají a převládají jen místní zájmy. Tam je to hlavně o lidech a o korytech.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nevím, jestli je to zpráva z druhé ruky, ale dá se předpokládat, že Bohúš má dobrý přehled o tom, jak asi dopadnou volby pro socdem a proto umetá cestičku k Filipovi. Je jasné, že Babiš s ním už nechce mít nic společného a tím pádem se z jeho partaje stává chudá nevěsta. A jak se začne kamarádit s Kalouskem i veřejně, může na ten zadlužený barák socdem napsat cedulku POSLEDNÍ ZHASNE.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No ono k tomu nebylo daleko ani po minulých parlamentních volbách, ona ta demonstrace na podporu Sobotky (po schůzce Chovance a spol. 😉 se Zemanem) stejně, podle mého, byla zorganizována především TOP09.
        A ano to „poslední zhasne“ sedí, jenže my budeme muset možná přetrpět Kalouska, opět, Sobotka je všeho schopný.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Ta demonstrace byla ze dne na den s profi transparenty VOLILI JSME SOBOTKU, kterými mávali mlaďoši v Praze. To dřív potkám papouška kakadu za polárním kruhem, než mlaďocha v Práglu, který volí socany. Je jasné, že to smrdí Kalouskem na sto honů. Já na bráchu, brácha na mě.

          To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Jo, pomoc je ošidná věc. Běžná žena u nich rodí v průměru 12x. Když jim tam nikdo nijak nepomáhal, tak vlivem nedostatku a mizerné lékařské péče přežily tři děti. Tak jsme začali pomáhat a z dvanácti dětí, které se narodily, přežilo 9. V Německu jich přežije 11 až 12. Takže ingů a neurochirurgů bude mít Merkelová i na vývoz.

    To se mi líbí

  4. strejda napsal:

    Zajímavý článek, takový jednoduchý, jako z třicátých let, kdy mnoho věcí bylo jasnějších. Je pravdivý, o to ale nejde. A nabízí dokonce jasné a srozumitelné řešení. Ovšem jen dílčí.
    Oč tedy jde?
    Migrace do Evropy není spontánní jev, Je to činnost něčím vyvolaná a něčím řízená. Byť by to bylo zajímavé vědět kým, pro tuto chvíli je to bezvýznamné. Zásadní otázkou, bez jejíhož vyřešení se neobejdeme, je proč. Proč je do Evropy trvalý a silný přísun nového obyvatelstva, které v takové mase nikdy nemůže splynout a asimilovat se s obyvatelstvem původním a v historicky krátkém čase ho převýší. Proč má někdo – za vším jsou jen a jen lidé – zájem na základní změně Evropy? Nebo dokonce světa? Otázku možno, bude to lepší, položit i proč Evropa některým silám přestala vyhovovat v etnické skladbě.
    To je základ na kterém musíme stavět. Bez jeho vyřešení se nehneme z místa. Ploty na hranicích, tábory na ostrovech nebo v poušti je jen pouhá reakce, stejná jako willkommenkultur. Jen se liší znaménkem.
    Nemám a nemáme odpověď na tuto zásadní otázku a tak neznáme ani lék. Jedni problém zamlžují vítáním statisíců vědců, inženýrů a kvalifikovaných dělníků a druzí stavěním plotů, detenčních zařízení a demonstracemi. Na podstatu pak není čas. Vynikající strategie Velkých manipulátorů.
    Zatím, do doby poznání, je potřebná pasivní rezistence od „presidenta“ po posledního „pacholka“. Z pohybu ve volném prostoru se musí stát pohyb v těžkém bahnitém terénu často i neprůchodném. To je naše obrana. Patří k tomu i vytvoření velmi nevlídného prostředí pro migranty. Především ekonomicky. Ale i legislativně. Povinnost pro všechny, kteří hodlají zůstat, se pilně učit jazyk ( a pravidelně z něho zkoušet), najít pro ně práci počínaje vařením a úklidem v detencích a konče čímkoli možným. Pořádat pravidelné kurzy aby nebyl čas na poflakování a srocování. Vysídlení mimo velká města a podobně. Pro případnou asimilaci jen rozptyl a nevytváření uzavřených enkláv. A hlavně najít nějakou práci. Za zločiny okamžitá deportace bez ohledu na stav cílového místa.
    Je to velice drsné, k něčemu takovému by nemělo nikdy docházet. Proto je nutné příliv nových migrantů zastavit. Nemůžeme je do tak mizerných poměrů pustit.
    A ty současné buď skutečně asimilovat nebo jim připravit cestu k odchodu zpět.
    Jsou to velice drastické nápady, ale kdo může tonoucímu zazlívat, že se všeho chytá. A my tím tonoucím jsme. Naše výchova a zkušenosti nám dávají možnost nahlédnout do blízké budoucnosti deseti let. A to pro příznivce plynulého vývoje společnosti není nic veselého.
    Pokud to neuděláme, ti noví se s námi párat nebudou. A i kdyby chtěli, okolnosti jim to nedovolí. Jsou stejné oběti jako my. Možná i větší, stále tahají za kratší konec.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      …příteli, nedílnou součástí Vámi popsaných kroků musí být i úplný přepracování zákona o NEziskovým sektoru. Tam osobně vidím 60% a možná více procent zárodků, růstů a metastází toho svinstva!

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nevidím v tom nic drastického. A na ty ploty stejně dojde, v Rakousku to už pochopili také. Nevidím racionální důvod, proč bych měl nechat otevřený kvartýr, aby mi tam gazdoval kdokoliv z ulice, natožpak z jiného konce světa. Pro stát platí totéž a pokud to strana a vláda nechce pochopit, nahradí se jinou, která bude hájit zájmy občana, který ji za to platí. Královsky. Jestli mě paměť neklame, tak naše republika, ač chudá, dávala na průsery ve světě částky vyšší, než země daleko bohatší. Jsme solidární národ, doufám, že ne blbý. Rád pustím chlup, ale musí to mít štábní kulturu. Především vytvoření podmínek u nich doma. Tím, že to u nich jedna velmoc se svými poskoky rozmlátila na cucky to spravila jak prase branku.

      To se mi líbí

  5. kočka šklíba napsal:

    No tak je jasné, že čekali až je naloží do autobusů a dovezou je na hranice, a nedočkali se zřejmě.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/416571-migranti-pochod-z-belehradu-do-madarska-vzdali-usli-30-kilometru.html
    Mimochodem 30 km není žádná vzdálenost ;), to byl, je fakt, že tedy před několika lety, normální výlet pro mě.

    To se mi líbí

  6. tata napsal:

    MUSÍM se HOŘCE POUSMÁT……..KDYŽ odmitá spolupracovat s KSČM JE TO……. KDYŽ CHCE SPOLUPRACOVAT je to také špatné nebot chce jen proto že je ,,,,, nojo ono to celkem vystihuje zdejší klima,at udělá cokoliv je to špatné………ne že by byl muj šalek KAVY ALE ASPON HO KRITIZUJI za co si zaslouží.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nevím, zda to bylo adresováno mně. Socani nad komáry ohrnovali nos, ačkoliv to byl jednoznačně potencionální partner a pravidelně si dělali koalice s lidovci a podobnou svoločí. Teď když nedopadnou dobře ( rád přiznám chybu, pokud se budu mýlit ), tak jim najednou i komár bude dobrý. Proč jim nebyl dobrý, když byli na špici? Takže tak. To nic nemění na tom, že Bohúš se už vidí v Bruseli a občana i s migranty má na salámu. Hlavně nepohněvat Merkelovou.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Četl jsem to nedavno na PL a také diskusi. Převažoval názor, že není jisté, zda o Sobotku bude stát Filip.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Jasně, to vám tady naznačuju už dlouho. Ale potom to nehrňte všechno na Sobotku. Vzpomeňte si, s KÝM chtěli komunisti kdy spolupracovat??
        S nikým, vždycky pod ortodoxními záminkami, zachování čistoty. Jsem zvědav, koho budete bez komančů a čsad volit

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Můžete jen tak uvést několik příkladů? Neříkám, že nemáte pravdu, jen by mě zajímalo, co považujete za „ortodoxní záminku“ nebo „zachování čistoty“ a nejlépe to dokážete na příkladech.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Ale no tak, stačí se podívat do článku, jak hned začínají mluvit o rozdílných názorech a vytasí rovnou ten nejnepřijatelnější pro Liďák(vystoupení z náto). Třeba s tím i souhlasíme, ale tak určitě žádnou dohodu, třeba dílčí, nedosáhnete.

            Podobná historie to byla ve 2002, kdy „papírově“ hrozila koalice 111. Ještě než se Špidla vymáčk‘ a pohřbil to (před volbama mu pravice přezdívala Vladimír Iljič Špidla, dokonce Berija, ale to se spletli hoši 🙂 ), točil se, tehdy Grebeníček zády. Jeho rétoriku jsem už pozapomněl, ale dala by se dohledat

            No a u Filipa je tendence ke klídku a nízkému profilu ještě zřejmější. Ve 2005 Paroubek ty námluvy vážně začínal (možná by to časem dovedl dál, ale čas neměl, bohužel) a opět podobná historie, vysoké v podstatě prohibitivní. požadavky od komančů
            Když je nejhůř, pustí ke slovu svoje „levé“ křídlo. Ti určitě ještě pořád vyznávají teorii sociálfašismu (=sociáldemokratismu), kterou Stalin ve 30. letech rozbil jednotnou frontu protifašistických sil; ovšem k největší škodě SSSR, jak se ukázalo později.

            Potom pochopitelně píší lidé pod článek poznámky jako
            Mirek Grof
            Filip a jeho poslanci jsou spokojeni v opozici, tam nic nezkazí, dožijí se tam spokojeného a zajištěného důchodu.
            Ale stále budou z láskou vzpomínat na vítězný únor a slibovat starým lidem, že jednou zase přijde k nám..socialismus.

            A když už jsem se dal do ťukání:
            Včera jsem četl glosu prof. Jičínského, což je muž, jehož úsudku a uvážlivosti si vážím (je mimochodem velice vitální; před 15 lety jsem koukal ve Špindlu, jak to na červené sjezdovce natírá. To mu bylo asi 72).

            Článek je z července a kritizuje vedení socdem kvůli kauze Šlachta. Než se ale pustil do kritiky hodnotil pan profesor „Bohušův“ výkon takto:
            [rozpočtová debata] .. „i přes různé spory probíhala celkově věcně. Premiér Sobotka si s řízením vlády v rámci vnitrostátní i mezinárodní politiky počínal obezřetně a rozvážně s vědomím odpovědnosti vůči občanům za chod vládní koalice.
            Je proto obtížně pochopitelné, proč vůbec vznikla tak hluboká roztržka… a proč Sobotka svou jednoznačnou podporou Chovance riskuje… “

            A jen dodám, že zatím vše vypadá tak, že tato středo-středo-levá koalice vydrží celé období. Což se vládám pravice podařilo JEN JEDNOU ze 4 pokusů. 😀

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Nezlobte se Slime, ale uvedl jste pouze 1 konkrétní požadavek KSČM, a to vystoupení z NATO,a to je přece jejich nejméně 15 letý požadavek. Jinak jen zase „prohibitivní. požadavky“ a pak „levé křídlo“. To jsem od Vás nečekala, takže v podstatě nejste schopen uvést nic. A nějaké poznámky od čtenářů v tomto nejsou zrovna to pravé ořechové ;).

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Když jsme studovali, zkoušeli nás i z důkazů vět. Po letech jsme je ale zapomněli, ale pamatovali si jenom (některá) tvrzení.
                Těžko po mně můžete chtít, abych kvůli vám prolezl 14 a 11 let staré noviny, to mi promiňte. Vím, odkud jsem svá tvrzení vzal a kdybych o tom psal článek, holt bych se do těch novin podíval. Ale v diskusi jako tahle?
                Navíc jsem si všiml, že vy máte některé názory, které nezměníte, ani kdybych to nakrásně udělal. A tata tady píše jinými slovy o nechuti starých kom. k socdem. To je to obecné, co je dobré si pamatovat. Sociálfašismus

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No mým zvykem je, když tvrdím něco takového, uvést i konkrétní příklady. nezlobím se.

                To se mi líbí

            • oh napsal:

              Řekl bych, Slime, že takhle vypadají na začátku téměř všechna koaliční vyjednávání. Začíná se na maximalistických požadavcích, právě proto, aby bylo z čeho slevovat, aniž by při výsledném kompromisu jeden musel úplně odepsat vlastní program. Tedy pokud nejste zrovna funkcionář ČSSD a nevylučujete předem povolební spolupráci s KSČM, čímž jakousi divnou shodou okolností posilujete vyjednávací/vydírací potenciál lidovců a všelijakých Unií Svobody, Zelených Bursíků, Veverek a podobných stran, vhodných do každé koaliční vlády odleva doprava.
              http://www.tyl.cz/Politika/Ceska-republika-39/Schizofrenni-sjezd-CSSD.html
              A z pozdějšího období:
              http://zpravy.idnes.cz/mistopredseda-cssd-michal-hasek-je-proti-spolupraci-s-kscm-paa-/domaci.aspx?c=A130303_192940_domaci_jav
              (To očekávané volební vítězství se ale nějak nekonalo, místo něj přišla v ČSSD na řadu domácí zabíjačka..)
              Nějaký čas už na žádné předvolební akce politických stran nechodím – vždycky pak na mě padala depka – ale když jsem ještě chodil, nějak jsem si u komunistů nevšiml, že by tam někdo „sliboval starým lidem, že jednou zase přijde k nám..socialismus.“ I když je pravda, že tam, kde jsem byl, jsem ani neslyšel nikoho tvrdit, že by vítězný únor měl být všenárodní katastrofa.

              To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        samozřejmě že Filip o Sobotku stát nebude,protože riziko takové spolupráce je až příliš vysoké……

        Expremiér Zeman: Komunisté už vymírají. Pokud ale půjdou do vlády, ztrapní se

        Komunisté vymírají a čeká je transformace

        Průměrný věk členů komunistické strany je, jak říká Zeman, sedmdesát let a mají velmi málo mladých přívrženců. „Osud této strany je tedy do značné míry určen těmito demografickými faktory. Současný úspěch komunistů je přímo podmíněný neúspěchy pravicových vlád a stran. Stává se z nich protestní strana, která se veze na vlně neúspěchů pravicové politiky, a dnes máme vládu, která jim v tom jen pomáhá. Podle mě je to však krátkodobá oscilace. Za normálních podmínek, kdy vlády nebudou dělat výrazné chyby, protože malé a střední chyby dělají všechny vlády, bude vliv KSČM klesat do bodu, než se rozhodne k transformaci do struktur sociální demokracie tak, že v ní vytvoří radikálně levicovou frakci,“ míní.

        Možnost budoucí vládní koalice, v níž budou zastoupeni i komunisté, Zeman připouští. „Záleží, zda se dokážou takto transformovat. Může se to odehrát dvěma způsoby. Buď výše naznačeným splynutím s již existující sociální demokracií anebo se transformují jen částečně a s tím vstoupí do vlády. Avšak, jak ukázal příklad Francoise Mitteranda ve Francii, tím se zdiskreditují, protože neumí vládnout. Když vstupovali do jeho vlády, měli dvacet procent preferencí, když odcházeli, zbyla jim jen tři procenta,“ přemýšlí dál Zeman.

        http://www.parlamentnelisty.sk/spravy/Expremier-Zeman-Komuniste-uz-vymiraji-Pokud-ale-pujdou-do-vlady-ztrapni-se-214677

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Jasně, to je stará floskule, kterou kdekdo ze starších, těch co pamatujou Mitteranda, opakuje (že tam o něm Milda mluví? ). Zapomínají ovšem, že ne každý je tak šikovný politik a intrikán, jako byl F.M.

          To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Zamyslete se, tato, ještě jednou nad Rosťovým: …Proč jim nebyl dobrý, když byli na špici?…máte v tom skoro všechno!

      To Vaše …at udělá cokoliv je to špatné… je vod Sobotky pouze zoufalej výkřik a kalkul před tušeným propadem, z kterýho bude muset předložit účet!

      Von toho totiž zas tak moc nedělá a neudělá, von má stejný vlastnosti jako řeka v horoucím létě = taky jen líně plyne a páchne.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        BLBIŠ

        Nepotřebuji se zamýšlet protože jsem svuj přispěvek necilil na Rosta ale všeobecně.Hlavně politika je taková jednou spojenec podruhé soupeř a tak se na to divám.Hlavně rozhoduje volič ve smyslu jak rozdá karty.JE podle mě hodně pravděpodobné kdyby v těchto volbách KSČM A ČSSD MĚLI VĚTŠINU,ŠLI BY DO vlady…..UŽ se mluvilo hodně o tom že Bohumin stratil na aktualnosti,volič rozhodl jinak.
        Zrovna tak je usměvné že to od SOBOTKY TED JEN Z NOUZE CTNOST…….je to jen obyčejný politický kalkul podle situace.

        Hodně lidí se zde neumí zbavit čiré nenavisti k Sobotkovi potažmo ČSSD.

        přitom to je možno i vysvětlit,samozřejmě je to uhel pohledu.ktery sem nesdilel ale chapal.ONO PLNO starých soc,dem. moc KSČM nemuselo ,dost lidi voliču taky ne a spoluprace s KSČM BYLO POLIBEK SMRTI..to se ted přece jen mění…Proto naopak se ted SOBOTKA vtomto chová rozumně,naopak kdyby trval na nespolupraci bylo by to hloupé

        Pišete jestli FILIP BUDE chtit,to je zrovna tak usměvné………KSČM bud bude spolupracovat s jediným možným zatím partnerem s přibližně shodnými cili…….nebo si bude hrát na svém pisečku bez jakéhokoliv vlivu.

        Jestli je FILIP ROZUMNÝ POLITIK tak zahodí tuto nenávist kterou si mužete dovolit vy zde co to tady pišete………rozumný politik né……..politika je že musite zapomenout co jsme si

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Tak Filip má být rozumný politik a Sobotka nemusel? Ten mohl chytračit a teď, když mu poteče do zádele, tak je vše jinak? Divná logika.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            POLITIKA neni o logice ale dané situaci,jenže to mnozí nechapou.
            No to jen ukazuje že nechápete zasadní věci,kdyby to tak mělo fungovat tak se dost často nesestaví vláda

            To se mi líbí

  7. Cech napsal:

    Pomoc uprchlíkům a to naprosto adresná ale přichází i z Evropy a jaká.
    Brusel – „Evropská unie podpoří v příštích dvou letech Afghánistán částkou 33600000000 Kč. Zároveň Brusel očekává, že klíčoví světoví partneři přispějí Kábulu tak, aby podpora této zemi zůstala na stejné či obdobné úrovni jako dosud.“
    Zde je jasně viditelné že EU se o uprchlíky stará ještě dříve, než se mohou uprchlíci vytvořit.
    Podporou Kábulu vlastně EU udrží nastolený demokratický režim v Afganistanu, tak že z něho žádný uprchlík již prchat nebude.
    Poněkud smutnější je, že podpora Kábulu klíčovými světovými partnery se sníží o 1946470588 $ .
    No ale na druhou strnu je naprosto průkazné, že EU se o země ze kterých přichází většina migrantů a žadatelů o azyl stará ne že ne.

    To se mi líbí

  8. lujjza napsal:

    Tak tohle mě fakt uklidnilo….

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/416682-uz-to-bude-dobre-slibuje-brusel-hranice-eu-zacaly-chranit-zvlastni-jednotky.html

    „Vnější hranice od čtvrtka oficiálně chrání Evropská hraniční a pobřežní stráž. Nová ozbrojená složka EU je vystavěna na základu svého předchůdce Frontexu, oproti němu má mít ale dvojnásobně více příslušníků, vlastní vybavení a mandát i schopnost v krátkém čase zasáhnout, kde to bude třeba. Informovala o tom Evropská komise.“

    „Dnešek (čtvrtek) je milníkem v dějinách spravování evropských hranic. Odteď je vnější hranice jednoho ze členských států vnější hranicí všech členských států. Právně i operativně,“ prohlásil eurokomisař pro migraci, domácí záležitosti a občanství Dimitris Avramopoulos.

    Anebo je to jinak? Například – že by bylo zapotřebí zrychlit přísun invazních jednotek?
    A to Avramopoulosovo prohlášení – copak to asi může znamenat…?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.