Intelektuálové a přece idioti.


Dnes dám jen jeden odkaz. Je zbytečné z něj citovat.

http://echo24.cz/a/ibCbB/intelektualove-a-prece-idioti-selhani-elit-a-jejich-mravni-bankrot

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 reakcí na Intelektuálové a přece idioti.

  1. NavajaMM napsal:

    Je zaujímavé, že tých IYI je všade plno. Ten človek ako keby tú esej písal o nás.
    V prvej časti článku, kde sa hovorí o zlyhávaní demokracie, ma ešte zarazila veta „Již není schopna zajistit společenský konsensus.“ Tak takúto demokraciu sme v našej strednej Európe nikdy nepoznali. Vždy sa tu rieši len väčšina a menšiny. Konsenzus ako cieľ demokracie? To keby som povedal pred IYIs, tak som za debila.

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Ještě jednou, jsem zkrátka šokován.
    Fištejn čte Taleba a zná jeho brutální článek o IYI ?

    Myslel jsem, že veškerou energii vkládá do obhajoby banderovských nácků, tedy promiňte, ukrajinských vlastenců oddaných myšlence EUhnije, kteří ony „symboly štěstí“, zdvižené pravice, střílení snajperkami po holkách v dostřelu – pokud jsou to „vatnice“, samozřejmě, jinak ne – upalování kremlobotů atd. mají jen jako klukovskou kratochvíli – nic nacistického v tom samozřejmě není – jsou to ryzí charaktery a ozdoba jednotné Uhnije.

    Dokonce jsem přijal teorii, že je Jefim asi někde tajně s Ajdarem či jinými pravými hrdiny a bojuje proti zákeřnému nepříteli pravdy, lásky, lidských práv a demokracie, tedy zlotřilému Putlerovi – protože se dlouho ničím význačným neprojevil.

    Ale ne. Trávil čas studiem Taleba, zjevně.
    To je neklamná známka, že svět se opět převrací.

    Protože, co si budeme povídat, krysy vždy opouštějí loď první. A Fištejn je coby krysa excelentní – alespoň v něčem.

    Nyní si ale uvědomuji: kdo nás bude bránit proti Putlerovi, když Jefim tak nepěkně „vyměkl“ ? Nechci používat slovo „zradil“. Ale jak se říká, „kdo chvíli stál, stojí opodál“.
    Jsi s námi nebo proti nám ? Komu zvoní hrana ? Tobě.

    (všem diskutujícím doporučuji, aby zahodili průkazku „Evropských hodnot“ a vymazali Jandu z oblíbených, pokud tak již neučinili)

    🙂 🙂 🙂

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Autor a tieto súvislosti, to by mi celkom uniklo. Veru, svet sa obracia. Čo ak predsa vyhrá Trump? Včera som narazil na správu, že v tom prípade sa Kalifornia bude snažiť o vyhlásenie referenda za vystúpenie z USA. V Kalifornii je asi najvyššia koncentrácia IYI na svete.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Skoro bych řekl, že jste „udeřil hřebík přímo na hlavičku“ – vypadá to jako sázka na Trumpa, prostě převlečení kabátu.

        Kalifonie je zběsilá, ale většina lidí od ICT a z leteckého, kosmického, zbrojního průmyslu je celkem normální – protože 1+1 musí být pořád 2, jinak počítače nepočítají, letadla nelétají a bomby nebouchají, rakety vybuchují. Větší koncentrace ychtylů je kolem „zábavního a filmového průmyslu“ – ta je téměř 100%-ní a pak, samozřejmě, v Massachusetts, s ohniskem v Bostonu, s výjimkou exaktních a technických kolejí MIT – tam je IYI 100% bez výjimky. Plus New York a Fašington, pochopitelně.

        Odporný je zejména Massachusetts, protože tam z toho lidé vlastně nic nemají, jsou IYI jen tak napázdno, jaksi „ze sportu“ a namyšlenosti. Jak praví jeden hrdina ikonického filmu „Ve stínu temnoty“: „V Massachusetts je všechno ilegální“. Lidi se tam rozmnožují pučením, protože souložení asi odporuje protestantské morálce. Elektřinu vyrábějí jen ekologicky, moc se bojí AGW. Také se tam nekouří, nechlastá, jíst se může jen zdravá veganská strava a volí tam Hitlary, i malé děti. Prostě ryze odporné místo.
        🙂

        Líbí se 1 osoba

        • Cech napsal:

          Strany a jejich osobnosti, které jsou vybrány a následně používány k rozkladu, státu téměř vždy používají stranický centralizmus jako příslušné beranidlo proti lůze.Jejich cílem není prosazovat rozvoj a k tomu příslušející reformy zdola, tak jak je lůza navrhuje ale žijí pouze tou zásadní myšlenkou jak zabezpečit likvidaci hlasu lůzy.
          Proto jsou reformy uskutečňovány vždy shůry (neboli zákonem padající odpovědnosti za dané nesmyslné nařízení).
          перестро́йка + гла́сность = = prekabátenie (Zde prosím nechť mne NavajaMM když tak opraví, bych se nedopouštěl chyb proti Štůrovštině.)
          Pro upřesnění jak se vygeneruje stranický centralizmus a jak je následně používán proti straně samotné ale i v politice která umožňuje té které příslušné straně, či hnutí eliminovat hlas lůzy.
          http://www.novarepublika.cz/2016/09/o-cem-je-ten-clanek-kdo-vystrida.html
          Zde prosím je dle mého názoru, velmi dobře poukázáno na to jak je možné i normální stranu přetvořit na stranu „jednoho muže“.
          Samotné důsledky co ve skutečnosti taková direktivně řízená strana „jednoho muže“ v případě ČSSD, jednoho příkazu shůry dokáže ve společnosti v poměrně krátké době napáchat.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Zatím se naše partaje ani jinak neprojevují. Klausova ODS, Kalouskova Topka, Babišovo ANO, Bártovy VeVerky… Ostatně i socani bývali Zemanovi, který přišel, viděl a ovládl. Tak proč by nemohl přijít podobný Středula odnikud (myslím stranicky) a převzít kormidlo Titaniku…

            To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Pane Čech, niet čo opravovať. To slovo „prekabátenie“ je čarovné v tomto vašom kontexte. Lebo prekabátia sa oni a v konečnom dôsledku sme prekabátení my ostatní.

            To se mi líbí

    • strejda napsal:

      kchodle, tentokrát s Vámi nemohu ve všem souhlasit. Přečtěte si tu Jefimovu esej znovu a najděte v ní jeho jedinou originální myšlenku. Je to jen opis a přepis cizích myšlenek. Zručná kompilace. Nic nového pod sluncem. Nic k tomu nepřidal. Že se jedná o myšlenky neotřelé není jeho zásluha. Asi jako kdybych já psal o katolické víře jsa ateistou. Popisoval bych ji a byl zcela na povrchu. Je to jen popis přečteného a k tomu pár poznámek, které se u nás často neobjevují. Ejhle, jak být v kotlince světový.

      Ono to vůbec není až tak nové. Každá generace měla své klony Bobo či IYI. Možná se projevovali méně brutálně než dnes v době rozmachu globální informovanosti. Vývoj se nedá zastavit, ale skutečně nového je v lidech pramálo. Mají ale víc možností. Rozvíjí se jen sféra poznání technických a přírodních poznání. To přináší nevídaný pokrok a rozvoj technologií a medicíny etc. Ale ve filosofii se jen přerovnává z jedné strany na druhou. Skutečně nového je poskrovnu.

      Fištejn se nemůže změnit. On ve své nenávisti tomu co píše věří. Je poznat, že není nad věcí a nedokáže se odpoutat od citů a pocitů. Ty u něho převažují nad fakty. Jiný nikdy nebude bez ohledu na pud sebezáchovy. To ale nevylučuje, že nedokáže zkompilovat nějaký článek.
      Ani Taleb není tak originální jak by se na první pohled zdálo. Zabývá se ale novými fenomény a hledá nová vysvětlení. To je cesta vpřed a přináší nová poznání, někdy šokující.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Však ano, originálního na Jefimu Fištejnovi je pramálo – snad jen jeho bezbřehá nenávist k vrchností určenému „protivníkovi“. Překvapilo mě jen to, že Taleba okamžitě nezařadil mezi Putlerovy spřežence pekla, když tak šije do vykladačů „pravdy&lásky&…“.

        Zjevně došlo k přetočení havloida (který jest většinou přetočeným bolševikem). Až (tedy pokud) začnou v Americe „procesy“, když se budou vypořádávat s „trockistickými centry“ – a to budou, je to z podstaty všude stejné – očekávám, že Jefim rychle odhalí „vnitřního nepřítele“ v méně flexibilních yntelechtuánech „kavárny“.

        Originální není pochopitelně ani Taleb, ale jeho knihy jsou všechny moc čtivě napsané, říká „král je nahý“ velmi hezky. A co je důležité, prochází mu to, i když oponent hlasitě skřípe zuby.

        To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Ano, obrácení Ferdyše Pištory.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Tak jsem se královsky po ránu pobavila, děkuji :D. “ Myslel jsem, že veškerou energii vkládá do obhajoby banderovských nácků, tedy promiňte, ukrajinských vlastenců oddaných myšlence EUhnije……..“ a dál, to nemá chybu ;).

      To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Kchodle a ostatní, ono to „obracení“ (částečné a postupné) je celkem masový jev. Že sdělovadla významně otočila ve věci připrchlíků, je už notoricky známé. A zajímavé je to i s tímto sestřelem.
    Informaci o závěrech této komise přinášejí dnes všechny relevantní deníky. Ale jak?
    Deníky Bohemia – jeden odstavec na str. 11 s titulkem: „Tragédie letu MH17: Raketa vyletěla z území ruských rebelů“.
    Mladá fronta DNES – Článek na zahraniční str.6 s titulkem: „Zpráva o sestřelení letu MH17 ukazuje na Rusko“.
    Lidovky – článek na str.7 s titulkem: „Komise: MH17 sestřelila raketa Buk z Ruska“.
    Hospodářky – Jeden odstavec v hedlajnech na str. 8 bez titulku, jen citace šéfa vyšetřovatelů.
    Právo – článek na str.15 s titulkem: „Vyšetřovatelé: Boeing zasáhla střela Buk.

    K tomu všemu nikde ani jeden jediný komentář! Všechno je to psáno s náramným odstupem – my novináři nic, jen přinášíme informaci o tom, co komise. My nic, my muzikanti.
    Žádné osobní zaujetí, žádný komentář rusofobů jaký je ten Putin zločinec. Prostě se od toho odtahují, neb sami (asi) začínají tušit, že tu něco smrdí.
    Informaci o té samotné zprávě dát museli, to chápu. Ale najednou žádná angažovanost, v podstatě jen citují. To rozumného člověka samozřejmě neuspokojí, ale ta změna kurzu v TOMTO PŘÍPADĚ (MH17) je zřejmá .

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Istý nový faktor by som videl i v tom, že len deň predtým zverejnili Rusi radarové údaje, ktoré holandská komisia ešte pred rokom nemala k dispozícii a v terajšej záverečnej správe ich nezohľadnila, ak ich aj už mala. O tých radarových dátach už písalo predvčerom CNN s titulkom, v ktorom sa tvrdí, že podľa ruských dát „ak Boeing vôbec zostrelila strela BUK, prst stlačila Ukrajina“. Všetky naše médiá čerpajú zo CNN, takže vedeli aj o tejto správe. Spoza oceánu však ešte neprišla oficiálna reakcia, zrejme ani noty z ambasády. Rozuzlenie ešte bude zaujímavé.
      http://edition.cnn.com/2016/09/27/europe/mh17-report-russia-radar/index.html?

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Já si myslím, že Lipold nebo Fendrych jistě přispěchají s tím správným komentářem

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Zato námi koncesionáři placený hnojomet se včera mohl přetrhnout

      To se mi líbí

  4. tata napsal:

    Zajimavý článek……….ovšem je potřeba nepodlehat že třeba já nevzdělanec uvažuji vždy nebo lepe častějc rozumějc jak intelektual……..bylo by špatně přejit na vlnu že vzdělanost je něco špatného a zbytečného.Ono asi uplně stejné procento těch nevzdělaných si myslí že vzdělanci jsou idioti.Spiš je to že do popředí se vždy cpou lidi bezpateřní,opravdu rozumný člověk nedavá své přednosti a vědomosti okazale znát,Nejde mu o tituli a projevovanou uctu.

    zavěr aspon pro mě v každé vrstvě společnosti najdete idioty ,bohužel idiot se vždy dere dopředu takže vyčnivá.A navic bych to rozdělil do dvou zakladních skupin…….Idiot že je opravdu idiot,a idiot s prospěchu bez jakýkoliv skrupulí……..to asi bude ta nejhorší varianta…….tato sorta je praktický domenou jen vzdělanců oto nebezpečnějších nebot mají vědomosti jak měnit svět k obrazu a prospěchu svému.ONO asi u nevzdělancu je minimum připadů vyhodné dělat idiota,takže to většinou idiot je.

    Navic mnohdy si navzajem lidé o sobě mysli a nazyvají se idioty.Bude to vždy jen o uhlu pohledu,je to spiše trend společnosti vytrací se tolerance,slušnost,pochopení

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane tata, tohoto by som sa nebál. Ľud to skôr berie ako o tom mníchovi, čo „mal mnoho kníh a nič nevedel z nich“. Proste vzdelanosť a múdrosť sú dve rozdielne kvality.

      To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Velmi zajímavý článek. Mám takový drobný pocit, že Jefimkova citlivá korouhvička ucítila závan vánku z jiné strany a pomalinku otáčí. Ne tedy moc, protože by mohl narazit, ale posun tam je. A není to u něj v poslední době poprvé.
    U těch intelektuálů s příznačným označením IYI je, byl a vždy bude problém. Žijí v iluzi, že jsou to jen a jen oni, kteří mají glejt na ten správný názor, kterým se ta nevzdělaná cháska musí řídit. Ale ona moc nechce a těm IYI odtrženým od reality všedního dne prostě nevěří. A také není proč. A v našich poměrech se v drtivé většině setřel rozdíl mezi intelektuálem a režimním ideologem, což známe my starší i z dob dávno minulých. Proto to moc nežerem. Vrchnost to ví a s výchovou po novu začíná už u dětiček ve škole.
    Je zajímavé, že když ten IYI začne něco mudrovat v teletníku, tak už vím dopředu, co bude povídat. Asi musí také platit složenky.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde prosím si dovoluji upozornit na mizivoučkou demonstraci.
      https://cz.sputniknews.com/byznys/20160929/3889927/brusel-masova-manifestace-tvrde-skrty.html
      To zásadní co by nás mělo zajímat je, jak ji bude komentovat :
      MAFRA
      VLTAVA-LABE-PRESS a další.
      Pro snadnější orientaci zde dávám odkaz na jeden z Etických kodexů které má nejen MAFRA ale i ostatní jak Babišovi tak Bakalovi či Kellnerův = = pluralitní celostátní manipulační prostředek.
      http://redakcni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=346756
      Zde je nutné porovnat intelektuální rovinu ne novinářů ale vlastníků mediálních manipulačních prostředků.
      Nejde o to určit zda zvítězí ten jehož PR je „neviditelné“ ale ten jehož PR zlikviduje maximum demokracie neboli „poškodí tento stát nejvíce“.
      Proto přidělení váhy likvidace státnosti a samostatnosti Česka, tkví především a právě v této lůzou bezděčně vytvořené tabulce.

      To se mi líbí

  6. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 🙂

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.