Pokrytectví Pentagonu


17.9.2016

https://infobalkani.wordpress.com/2016/09/17/%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

Po dalším prohlášení Pentagonu o „neprofesionálních a nebezpečných manévrech“, které něčí loď nebo letadlo provedly v blízkosti námořníků a letců USA svobodně narušujících ruské, čínské a íránské hranice, mnoho mých známých obvykle začínají zuřit. Takže to bylo ty dny, kdy americká letadla – skauti P-8 „Poseidon“ se dvakrát přiblížily k hranici Ruska přes Černé moře, ale byl zachyceny stíhacími letouny Su-27.

Spolupracovníci z mého vojenského ústředí v Sevastopolu probírali tento incident, když se ptali: „Proč jste překvapeni a co nesnášíte“ řekl admirál Vladimir Komoedov.

„Nejvíce nás zaráží pokrytectví těch, v Pentagonu, kteří činí takové prohlášení. Nás rovněž dráždí, že Američané létání našim hranicím, pak nás viní z provokace“ – odvětil.
„Myslím, že to již není novinkou, a neměli bychom být překvapeni a naštváni“ – usmál se.
Americká armáda se vždy vyznačuje návykem chuligánství a stále věří, že zůstane bez trestu. Ve světě svých základen, zpravodajských kanceláří, systémů odposlechů, jsou přesvědčeni, že si mohou dovolit vše jako pravý „velký bratr“. Věří si, dokud jim někdo nevysvětlí srozumitelným jazykem, že není nutné chuligánství, není nutné lekat chuligána, ale  veřejně mu dát pořádnou facku.

Před těmito vysvětleními se čas od času vzpomíná Sovětský svaz. Mnozí slyšeli o sestřelení špionážního letounu U-2 s pilotem Powersem nad Sverdlovskem v roce 1960. Méně známý je incident týkající se strážní loď „Bezzavetnyj“, který roku 1988 doslova tlačil ze sovětských výsostných vod americký raketový křižník „Yorktown“. O tom mi řekl bezprostřední účastník konfliktu velitel Černomořské flotily kontraadmirál Valery Kulikov, který tehdy sloužil jako starší pomocník  velitele na lodi Bezzavetnyj.

Schovávaje se za nedávno podepsanou, ale dosud Sovětským svazem neratifikovanou Úmluvu OSN o mořském právu, která ve výjimečných případech umožňuje pokojné proplutí válečných lodí se zbraněmi na palubě v teritoriálními vodami pobřežních států, americký křižník „Yorktown“ a minolovka „Karen“ vstoupily do sovětských teritoriální vody u pobřeží Krymu. K obraně přijela strážní loď „Bezzavetnyj“ a „SKR-6“.

Američané tvrdošíjně odmítají změnit kurs a na žádost opustit teritoriální vody SSSR odpovídají, že „nic porušují.“ Pak se velitelé strážních lodí  rozhodl pro takzvané naval, prostě útok taranem.
„Bezzavetnyj“ učiní dva navaly, což má za následek že roh kotvy trhá bok amerického křižníku, ničí zábradlí, rozbije kapitánský můstek a několik odpalovacích zařízení s protilodními raketami  „Harpoon“.
V důsledku kolize ne křižník vzplane požár, a američtí námořníci brzy urychleně opouštějí sovětské vody.
Pak se Američané opět rozhodli otestovat naše reakce.
Takže jsme viděli takové zkoušení.
V těchto minutách Kulikov stál za kormidelníkem, aby ho nahradil v kritické situaci, ale námořník neuhnul.
Při přípravě na naval velitel nařídil nosit záchranné vesty, ale nikdo to neudělal.
Nyní američtí generálové, jejichž paměť, zdá se, je také příliš krátká, stejně tak historie své země, znovu posílají k našim hranicím své lodě a letadla provokovat.

Vezměte si například příběh torpédoborce „Donald Cook“.
Členové jeho posádky byli tak vyděšení ze střetu s neozbrojený ruský bombardér Su-24 v dubnu 2014, že když připluli do rumunského přístavu, část z nich chtěla, jak napsala západních média opustit službu. Když se přiblížil torpédoborec, Suchoj Su-24 napodobuje útok s pomocí komplexu pro radioelektronický boj blokuje lodní systémy detekce, takže Američany prakticky odzbrojil.
Dokonce i američtí spojenci jsou unavení z armády a jejich politického chuligánství. Já nechci citovat slova Filipínského prezidenta Rodriga Duterte který Baracku Obamovi  připomíná,  pro-americký postoj Filipín ve sporu mezi USA a Čínou o ostrovy.

Stále více a více lidí, včetně v samotné Americe, si uvědomuje, že svět nejen roste nespokojenost ale že se vytváří ideologii nenávisti vůči Spojeným státům. Navíc i v těch zemích, kterým Amerika umožňuje vydělávat slušné peníze.

Možná to je důvod, proč Trump je před Clintonovou v souboji o prezidentské křeslo, protože i sami Američané chtějí snížit agresivní zápal současného obyvatele Bílého domu, kterému jsme předem dali Nobelovu cenu za mír a který pak podpálil svět ve všech koutech.

To je důvod, proč již nejsem ve sporu s přáteli a kolegy, kteří stále žasnou nad pokrytectvím Pentagonu a zlobí se na americkým provokace.
Jen čekám a doufám, že demokratický chuligán v křesle prezidenta USA  bude nahrazen někým, kdo nakonec odnaučí americké generály svého zvyku provokovat v blízkosti cizích hranic.

Obávám se, že v XXI století, kdy namísto  „velké sedmy“ přijde „velká dvacítka“, ne každá armáda, která přišla do kontaktu s chuligány, se může pochlubit zdrženlivostí našich letců a námořníků.

infobalkanibg

Příspěvek byl publikován v rubrice Infobalkani se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 reakcí na Pokrytectví Pentagonu

  1. strejda napsal:

    Zajímavé.
    Pokud se USA chovají tak neomaleně či chuligánsky, jak se píše v článku, tak je jediná možnost k obraně silně asertivní, silová. To je ovšem ke smůle Američanů typická vlastnost Rusů. Tvrdost, nebojácnost a ráznost. Jasně ji ukázali při popisovaném setkání u Krymu. Neuhnuli, nebáli se jít za svým cílem. Říká se tomu na hrubý pytel, hrubou záplatu. Podobné je to s velmi těsnými lety vedle amerických letadel. Jednou do nich možná budou i strkat. Takové jednání si v dnešním světě mohou dovolit jen Rusové se svojí armádou.
    Jenže.
    Má to ovšem druhý aspekt, že pravděpodobnost světového konfliktu neúměrně obecnému stavu stoupá. Můžeme se tak dostat do zničující války během hodin. Není rozumné Rusy dráždit. Ukázali to v Aleppu, kdy v odvetě za zavraždění vládních syrských vojáků v Zaur, raketou zničili koordinační výzvědné centrum spojenců se všemi, kdo tam byli. Do té doby se drželi zásady tolerování. To muselo bolet a musí se mlčet, něco takového nelze veřejně přiznat. Proto ta hysterie v OSN.
    Rus ví, že nemá moc co ztratit. Buď si udrží sílu a stát a svoji kulturu, nebo se rozpadne do malých oblastí ovládaných cizáky. Jasně to vidí na Ukrajině. A doma bude levnou námezdní silou a vývozním artiklem.
    Válka je v plném proudu, zatím je jakoby neviditelná. Jakoby.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      …hergot strejdo, Vy ste na to kápl = strkat do letadel , to je přímo geniální!!!
      Už si umím představit večerní zprávy ČT – „voni nám strkají do letadel „…a divák pojídající řízek k večeři si jen povzdechne „no a co, mě dneska strkali v metru, když jsem jel do práce a taky jsem se neposral…“

      Sestřelit letadlo umí každej Turek, ale strkat, to je rovnou na diplom vysoký válečnický školy, kam se na to hrabe humanitární bombardování 😀 😀 😀

      To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Není na místě se bavit o nějakém pokrytectví, jedná se o naše cílené vedení nelineární války.
    Nelineární válka je druh ozbrojeného konfliktu vedeného v kombinaci konvenčních a nekonvenčních prostředků se synergickým efektem, přičemž hlavní roli hrají nevojenské nástroje. Mezi ně patří :
    a) psychologické operace
    b) propaganda
    c) kybernetické útoky
    d) kriminální a teroristické aktivity
    e) ekonomické sankce a další.
    Proto naše vojenské akce probíhají nepřiznaně, jsou vedeny především nepravidelnými silami ale i našimi vojáky začleněnými do jednotlivých misí a takto se kombinují symetrické a asymetrické způsoby vedení bojových akcí proti vybrané (nepřátelské) cílové společnosti.
    Vzhledem k tomu že Rusové nemají s vedením nelineární války ty nejlepší zkušenosti, proto se do tohoto vedení války jejich propaganda tak opírá.
    Je nutné si jasně uvědomit, že Rusové svým jednáním a svojí taktikou prostě jednoznačně prohráli studenou (nelineární) válku.
    Příkladem jejich neschopnosti nechť je např ona Sýrie, kde jejich činnost spočívá v neustálém poukazování na všem známé prostředky vedení nelineární války.Místo normálního ukončení konfliktu v Sýrii jsou díky naší promyšlené taktice nuceni jednostranně ustupovat a ustupovat.
    Naše promyšlená a cílená taktika, která donutila Rusko ustupovat a ustupovat v jaderném zbrojení nám nakonec umožnila pomocí Gorbačova rozložit celý východní blok.
    Proto nám je jasné, že tato taktika vedení nelineární války je úspěšná a Rusko je proti ní téměř bezbranné.
    Nakonec lze jednoznačně konstatovat, že naše taktika v nelineární válce (studené) je historicky verifikována a je vždy bezesporu úspěšná.Tato naprosto propracovaná a promyšlená taktika, totiž umožňuje vždy úspěšně prosazovat naše záměry po celém světě.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pouze pro doplnění celkového vjemu o zoufalé neschopnosti Ruska se mediálně vypořádat s naší vysokou mediální převahou.
      http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8840-damasek-nahravka-rozhovor-americky-vojak-teroriste

      To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Znáte to.
          Politici a vojáci se vždy připravují na minulou válku.
          A tak se vedou dohady a bitevnících SU25 a o vojenských provokacích USA a o ruské propagandě a jiných zajímavých věcech.
          V tu samou dobu do Evropy proudí miliony mladých a agresivních migrantů, kteří nemají (u sebe) žádné zbraně.
          Když si položíme otázku, jaký vždy byl účel války, pak budeme nejspíš překvapeni.
          Samozřejmě, jde o dobytí území, tím získání průmyslových,nerostných, zemědělských, územních a lidských zdrojů.
          Tedy vojsko vtrhne do země, tu zbaví možnosti obrany, cizí národ pak obsadí zdroje.
          Cizí národ postupně vytlačuje z lukrativních míst národ původní, a onen původní národ na dobyvatele pracuje.
          Postupně se zavádí zákonné a náboženské normy dobyvatelů, původní obyvatelstvo je zbavováno své kultury a svých zvyků.
          Jistě vás už napadlo, že se to vlastně už děje.
          Islámská invaze postupně vytlačuje původní obyvatele z jejich domovů, a původní obyvatelé invazní síly živí, šatí, dávají jim lékařskou péči a ubytování.
          V některých zemích už migranti vytlačují původní obyvatele ze svých domovů a území, která už jsou pod jiným právním a kulturním systémem se neustále zvětšují.
          Policie a vojsko se chovají jako poražené, tedy nejen že proti kolonizátorům nijak nezasahují, ale ještě perzekují vlastní občany.
          Kolonisté pak neustále navyšují svůj počet, jak další invazí, tak vysokou natalitou, až pomocí voleb a zákonů, které se jim hodí, ovládnou řídící pozice státu.
          V tom okamžiku budou postupně měněny zákony a původní obyvatelstvo bude násilím nuceno k přijetí cizí kultury a pozbyde větší část svých občanských práv.
          Budou jen pracovat za stále menší odměnu, až nakonec budou pracovat jen za to, že zůstanou na živu.
          Islámská invaze je naprosto běžná válečná operace, kde jediné, co tomu chybí, je ozbrojený vpád a porážka domácího obyvatelstva v boji.
          Nutno ale říci, že tato část dobyvačné politiky je ta nejdražší, a také nejrizikovější, protože útočník může být nejen odražen, ale i poražen.
          Islám vymyslel způsob, jak provést územní invazi bez vysokých nákladů a bez větších rizik.
          I když migranti dostávají kdovíodkud peníze, je to jen směšný zlomek toho, co by stála skutečná armáda.
          Rovněž nemohou být poraženi.
          I kdyby se povedlo invazi zastavit a kolonizátory eliminovat, útočník neutrpí sám jakékoliv územní, politické či kulturní ztráty, už proto, že je skrytý, a nikdo pořádně neví, kdo to je.
          A tak se ukazuje na USA a jiní ukazují na Rusko a jen nemnozí ukazují na islám jako celek.
          USA jakoby mají Evropu oslabit, ale ono nejde o nějaké oslabení Evropy,to je podle mě manipulace, ale o její naprostou a bezpodmínečnou porážku ve všech směrech!

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Legrační je, že v této „nelineární válce“ ve skutečnosti prohrál Západ, jak se teď po 25-ti letech jeví.

      Zničilo ho zadlužení, díky šílenému zbrojení na konci studené války, které nejenže neukončil – jako Rusko a východní blok – ale naopak vystupňoval, ovšem opět na dluh. A vykradení Východu – protože tím se na trh dostalo nejen mnoho levných surovin a výrobků, ale také levná a vzdělaná pracovní síla. Západ si žil nad poměry po celá 80. léta a od té doby ještě více, což spolu s oligarchizací a globalizací celý Západ vytunelovalo až na dřeň. Rozvrátilo „společenskou smlouvu“, zničilo vzdělání a kulturu.

      Součástí „nelineární studené války“ byla i podpora Číny, kterou chtěl západní kapitál ovládnout jako levnou výrobnu a budoucího zotročeného „spojence“ proti Rusku. Což se nepovedlo, místo toho je Čína nepřemožitelnou hospodářskou konkurencí. Ve spojenectví s Ruskem je neporazitelná i vojensky.

      Poslední hřebík do rakve Západu je multi-kulti, rozklad rodiny, juvenilní justice, … prostě čirá dekadence, do které vyústila ona studenoválečnícká „nelineární válka“ v otázkách lidských práv, které byly hlavním úderným klackem studené války.

      Další katastrofou, opět výsledkem oné „nelineární války“, je koncept demokracie, která se na Západě rozpadla – jedná se o fašismus (Mussolini: „fašismus je, když mezi ekonomiku a politiku nestrčíte ani cigaretový papírek“), v USA o nacismus.

      Zbývá ještě rasově-kulturní problém: Západ je zamořen přemnoženými lidmi z rozvojových zemí, kteří jsou lákáni úspěšnou propagandou „nelineární války“ do západního ráje jak můry ke světlu. Minulý týden jsem byl v Londýně a připadalo mi to tam jak v Mogadišu. Také jsem viděl USA, to se mi zase zdálo jako úvodní expozice do zakázané rasistické knihy – popisující RAHOWA – „Turnerovy deníky“.

      Sice máme 5x menší platy než Němci, ekonomika je hluboce podfinancovaná, podnikání je omezováno, legislativa zoufalá, politika v přechodu, … ale nemáme tu tlupy kozomrdů a černochů, nezavřou Vás když dáte ženě přednost ve dveřích, v tramvaji pustí mladí staré sednout. Na ulicích se nevraždí, alespoň tedy ne zcela masově, jako na ulicích západních měst.

      Podobné je to mimo „poražených“ zemí V4 také v Rusku, v něčem lepší, v něčem horší (Rusko je pořád Rusko).

      Zkrátka, Brežněv a politbyro nebyli tak blbí – a Gorbačov Západ přelstil.
      🙂

      To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    Nejedná se o pokrytectví Pentagonu, ale o zločiny amerického nacismu – když se všechno nazve pravým jménem – tedy bez pokrytectví.

    S nějakým „chuligánstvím“ či frajeřinkami a pocity nepostižitelnosti to nemá nic společného – je to americká taktika, velmi často – vlastně vždy – jde o promyšlené a naplánované provokace.

    Pod arogantní drzost se to jen schovává – pokud by to přerostlo v malér, hodí to na krk příslušnému pilotovi nebo kapitánovi lodě, s tím, že se jednalo o „leteckou nekázeň“ nebo překročení pravomocí.
    Případně o „chybu přístrojů“, „chybu v úsudku“, … Potrestání se samozřejmě žádné nekoná, spíše naopak, většinou následuje povýšení a vyznamenání.

    Schéma je pokaždé stejné – jeden či více „neukázněných“ narušuje chráněný prostor, zdánlivě neplánovaně a spontánně. V pozadí číhají na projevy napadeného všechny družice, výzvědná letadla, odposlechové lodě a agenti na území napadeného. Testují se tak jeho operační postupy, protivzdušná obrana, pobřežní obrana, umístění a frekvence radarů, …

    Tedy jak tomu dnes američtí psychopati říkají, testují A2/AD („anti-access/area denial“ – proti-přístup/zakázaná oblast) systémy napadeného. A2/AD zní samozřejmě velmi hezky, hlavně to neobsahuje slovo „obrana“, které by celé amícké snažení dávalo do správné souvislosti – totiž že jsou útočník a jedná se o přepad, kterému se napadený oprávněně brání.

    Ve slovní ekvilibristice pokročili tak daleko, že rozmisťování A2/AD systémů – třeba v Rusku jde o PVO/PRO S-300/400/500 nebo o pobřežní protilodní systémy Bastion – označují za agresivní chování. Připomíná to řvaní Hitlera, když si Československo stavělo na hranicích „agresivní pohraniční pevnosti“.

    Při všech těchto „amerických chuligánstvích“ se plní americké útočné databáze údaji o rozmístění ruských radarů, PVO odpalováků, snaží se stopovat všechnu komunikaci a z toho odvodit řetězec velení a řízení. Všichni tito „chuligáni“ pracují zcela podle rozkazů, do posledního puntíku – jinak by letěli leda tak do amerického vězení.

    Slovy mezinárodního práva se jedná samozřejmě o zločiny – od agrese, provokování války po masové vraždy.

    Jako byl například sestřel íránského dopraváku raketami křižníku Vinceness – to byla od začátku do konce plánovaná akce, žádná „chyba“. Kapitán a důstojníci dostali za tuto odpornou masovou vraždu vyznamenání – protože „poslali Íránu signál“, jak pěkně říkal nejeden americký vládní psychopat.

    Nebo „bloudění“ korejských dopravních Jumbo nad ruským dálným východem nebo severem, pokaždé stínované špionážními letouny. V jednom případě se to „zvrtlo“ v poškození dopraváku malou ruskou leteckou raketou – život cestujícím zachránil zkušený korejský kapitán, který s mašinou bravurně přistál na zamrzlém jezeře.

    V případě KAL007 to už tak dobře nedopadlo – jenže to byla mnohem širší akce, která je dodnes utajena oběma stranami, protože vyústila málem do jaderné války – takže to řešili politici na nejvyšší úrovni. Podle spolehlivých zdrojů to byla letecká bitva s účastí mnoha letadel, PVO raket, … po které se v moři nacházely takové artefakty, jako vystřelovací sedačky z F-15, křídla a elektronika z SR-71, několik sestřelených výzvědných RC-135, dokonce i B747 byly v moři dva – jeden pravý KAL007, jeden „stínový“ – ale žádné ostatky cestujících ani kufry. Celá ta věc smděla na sto honů, stačilo vidět příslušný díl kanadského seriálu „Letecké katastrofy“, který podsouvá oficiální americkou konspirační teorii – ta je z leteckého hlediska úplně nesmyslná, neznám pilota, který by tomu věřil.

    V článku uváděná srážka americké lodě v Černém moři, „taranované“ ruským plavidlem, je zcela pravdivá a dá se říci, že typická. Podobně se pokoušeli narušovat čínské výsostné území, což v případě amerického špionážního letadla skončilo srážkou s čínskou hlídkovou stíhačkou a smrtí mnoha lidí.

    Epizoda s lodí „Thomas Cook“ je velmi pravděpodobně značně přehnaná, nicméně historka může mít pravdivé jádro: modernizované Su-24 mohou nosit rušící kontejnery, které dokáží oslepit PVO lodí. Ovšem je nutno poznamenat, že ruské vojenské elektronické systémy mají více režimů – mírový, který se používá v běžném provozu a výcviku, a válečný, který se nikdy nezapíná, mimo ostrého použití. Protože to umožní protivníkovi vyvinout protiopatření.

    Jakkoliv zní zpráva o vybombardování řídícího střediska u Aleppa nepotvrzeně – uvedla to pouze íránská agentura FARS a arabské vydání ruského Sputniku (které se odkazuje na zprávu FARS) – může to být zcela pravdivé, soudě podle usilovného řevu Amíků na půdě RB OSN a podle zpráv o používání protibunkrových těžkých bomb, naváděných GPS/GLONASS/laserem nyní proti kozomrdům v Aleppu, na jejich podzemní instalace. Čekat na potvrzení z jiných zdrojů je zbytečné, protože pokud je to čistá pravda, nemohou to západní zdroje uvést – jednalo by se o další porušení mezinárodního práva a čirou agresi proti Sýrii.

    Pokud budou Amíci ve svých čistě nacistických praktikách pokračovat – například v Sýrii – bezpochyby je začnou „Syřané“ svými PVO systémy sestřelovat – i když je docela jasné, že všechny obsluhy PVO budou mluvit rusky. Kurdové začnou oplývat vyspělými protitankovými a protiletadlovými ručními zbraněmi – ostatně již nyní jsou turecké tanky ničeny ruskými raketami Metis a Kornet s tandemovými hlavicemi, „kde se vzaly, tu se vzaly“. Každá hůl má dva konce.

    To se mi líbí

  4. Slim napsal:

    OT – první nástřel
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/415840-pruzkumy-v-prvni-televizni-debate-clintonova-trumpa-porazila.html

    Takové rychloprůzkumy je ovšem třeba brát cum grano salis. Nicméně výsledky – dopady na trendy – uvidíme v průzkumech tak za 2-3 dny

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Průzkum CNN, … a ostatní žumpa tvrdí, jak vyhrála Hitlary, takže je to jasné. Nedalo se čekat, že by „Clinton News Network“ vypustila něco jiného.

      Ještě 3 taková „vítězství Hitlary“ a Trump bude 45. prezidentem USA.

      ‚Murica je hluboce rozdělená – pro Hitlary jsou pobřežní státy, pro Trumpa vnitrozemské. Pro Hitlary je vládnoucí byrokracie, celý „dvůr“, média a nezizkovkáři, yntelechtuálové. Pro Trumpa nestátní podnikatelé, technická inteligence, exaktní vědci, pracující, venkovani, prostě většina „obyčejných lidí“, včetně domácích ozbrojených složek, armády, letectva a námořnictva – mimo velení, to je pro Hitlary, protože jede v multimiliardových kšeftech. Rasově je pro pro Trumpa většina bílých, pro Hitlary většina barevných.

      Rozdělení lidí je natolik brutální, že o tom, koho bude volit, málokdo veřejně mluví pravdu – každý řekne, co se očekává – ale myslí si svoje. Lidé už přestali označovat domy, auta vlaječkou nebo symbolem strany, kterou budou volit – což se ještě při minulých volbách dělalo – dnes to tam skoro není. A lidé jsou pekelně nasraní.

      Už v 45-ti státech platí OpenCarry (zjevné nošení zbraní, i dlouhých), rasové bouře nejsou jen v Charlotte a pár dalších městech, ale skoro všude. Policajti střílí lidi jako králíky – většinou podle rasového klíče: černí a latinos bělochy, běloši černochy a latinos, černoši latinos a bělochy. Lokální ochranky a lokální policie hlídají „svoje čtvrti“ a kašlou na federální orgány.

      Nemá to rozumné řešení. Pokud vyhraje Trump, Hitlarovci budou vyvádět tak, že proti tomu Kchááárlovci nedělali nic – jistě Trumpovi prezidentství řádně „podminují“, třeba další válkou nebo pádem ekonomiky – který určitě nastane, jen je otázka kdy a jak prudce.

      Naproti tomu, pokud vyhraje Hitlary, bude ve většině Muriky povstání, občanská neposlušnost, ignorování federálních orgánů a nařízení, …

      Jelikož v posledních obdobích byly volby Demokrati/Republikáni vyrovnané – plus minus několik hlasů, jinak plichta – je v USA často slyšet názor, že je nutno volit Trumpa, jinak jsou to poslední volby – dál nebudou mít smysl. Protože Hitlary chce udělat totální amnestii pro imigranty, jichž je oficiálně 11 milionů – neoficiálně 50 mega. Tím by veškeré další volby vyhráli Demokraté. Také chce povolit právo šaria a další zhůvěřilosti.

      Do voleb je ještě 6 týdnů, kdy se může stát úplně cokoliv. Nejenom klasické „říjnové překvapení“. Tentokrát je to opravdu na hraně, protože vládnoucí mafie by šla po 20+ letech od vesla, většinou přímo za mříže.

      „Kostlivců“ totiž mají ve skříních nepočítaně – jen Pentagon nemůže dohledat přes 6 teradolarů (10e12, tedy českých bilionů), ačkoliv by měl každý rok procházet auditem.
      V případě výhry Trumpa se dá očekávat velká vlna „sebevražd“ na nejvyšších místech.

      Amíci to dopracovali skutečně moc daleko – co s tím budou dělat, to je ve hvězdách. Spíše jde o to, kdo zapálí doutnák. Protože i kdyby nové vedení bylo superhyper, společnost má obrovskou setrvačnost, takže než se věci začnou zlepšovat, může se to ještě 10-20 let zhoršovat – do stavu Somálska na steroidech, v lepších oblastech to bude připomínat Brazílii, jen ty favely budou o kus větší.

      To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Tu debatu jsem shlédl celou (online) a přišlo mi (bezprostřední dojem), že k žádnému výraznému posunu nepřispěla.

      První reakce lidí na sociálních mediích: dojem o výhře či prohře závisel na aktuální preferenci před diskusí (e.g., confirmation bias).

      První reakce medií: DTTO, závisí na dlouhodobě prosazované preferenci. Nezávislá media a nezávislé průzkumy neexistují. Tendence k „tonoucí se stébla chytá“ (IMHO) – je třeba udržovat nastoupený kurz.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Confirmation bias. To je velmi přesné!
        Bude dobré ho mít na paměti až do voleb, třeba kdyby se ty preference přece jen pohnuly, dokonce jinak, než člověk čeká. Palec nahoru!

        To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    A tohle snad ani není OT. Blíží se další zpráva vyšetřovatelů o malajském letadle.

    http://edition.cnn.com/2016/09/27/europe/mh17-report-russia-radar/index.html

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Inu, na včerejší tiskovce ruský ministerstvo obrany ukázalo, že od východu naproti MH17 neůletělo nic krom ruskýho pozorovacího dronu, kopírujícího rusko-ukrošskou hranici. Vojáci si rejpli do ukrošů a pindosů, že právě oni mají informace o případným provozu západo nebo jihovýchodním směrem….viz.:

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        K tomu létadlu , nevím, nevím – ale tenkrát se povídalo – tedy jen problesklo – že měl přes Ukr. hlášený přelet Putin odněkud z jižní emeriky. A cestou nějak – kdoví proč – svévolně trasu letu změnili…. tož kdo ví….

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tisková konference byla poměrně absurdní. Vyrukovali s přiblblou historkou, že ruský civilní radar zaznamenával log do interních pamětí, a „nikdo si toho nevšiml“, až nyní to někoho „napadlo“, po dvou letech. Svatá prostoto !

        Na druhou stranu, je to natolik dementní, že by to mohla být i pravda. Něco tak blbého se vymyslet nedá.

        Cílem asi bylo obrátit pozornost na ukrošské lhaní o neexistenci jejich radarových dat – jelikož několik vojenských radarů Ukrošů, a také všechny jejich civilní radary – byly prý odstavené z důvodu poruchy nebo servisu. Stejně jako záznamy z řízení letového provozu (ATC) – ty se pro změnu „ztratily“. Prostě rozvířit vody a zaplnit informační vakuum nějakou historkou – do které se chtě nechtě musí zamotat oponenti, protože absence ukrošských – a amerických – záznamů je mimo zdravý rozum.

        Dost se dá i pochybovat o radarovém zachycování malých dronů Orlan-10 – jsou to větší modelářské letouny, s rozpětím málo přes 3 metry, s váhou 15 kg. Přehledové civilní radary jsou totiž v HF a VHF pásmu a tak malé cíle většinou nevidí. Navíc „koukají“ až od nějaké výšky, typicky kolem 2-5 km, níže nevidí, na větší vzdálenost už kvůli zakřivení Země (a kvůli odstranění rušivých falešných odrazů od povrchu) – na to jsou až přibližovací radary kolem letišť, které jedou na vyšších frekvencích.

        Skutečně nechápu – mimo výše uvedené spekulace – proč takovou trapnou performanci Rusáci spáchali. Určitě musí mít integrované systémy sledování vzdušné situace, kam jdou po počítačových sítích všechna data z mnoha čidel, tedy kromě radarů také ze satelitů, sítí infradalekohledů a infrakamer, z vyhodnocení signálů mobilních sítí (to se používá např. na identifikaci stealth letounů), z pasivních systémů typu Ramona/Tamara/Věra, … Je ovšem dost možné, že tak daleko za hranici nekoukají tak podrobně, hlídají jen strategické směry možného napadení balistickými a křídlatými střelami, tedy nemuseli kolem MH17 vidět více, než již uvedli.

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.