Černá hodinka – Už docela blízko


Pokud někdo stále tvrdí, že konfliktům s migranty jsme vzdáleni, mám pro něj nepříjemné překvapení. V Horní Lužici, ve městě Bautzen (česky Budyšín) 16 km od naší severní státní hranice došlo včera ke střetnutí skupiny místních obyvatel s migranty… Na tuto informaci jsem sice narazil na ruském zdroji, ale pro ověření přikládám odvolávku na německý originál. Tak tedy:

„Včera večer se podle sdělení místní policie na jednom z náměstí města Bautzen shromáždilo na 80 místních mužů a žen a přibližně 20 migrantů. Svědkové uvádějí, že se obě skupiny urážely, došlo ke strkanici, vzduchem začaly létat lahve.

Poté, co se na místo dostavilo cca 100 policistů, kteří vyzvali shromážděné, aby se rozešli, z řad migrantů na ně letěly hole a lahve. Bylo zahájeno vyšetřování narušení veřejného pořádku skupinou osob a způsobení nebezpečných tělesných poškození – tolik ruská agentura TASS.

K podobným konfliktům mezi občany města a migranty ve městě docházelo už dříve.“

Zdroj:  http://www.zavtra.ru/events/v_germanii_proizoshlo_massovoe_stolknovenie_migrantov_s_mestnimi_zhitelyami

http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2016-09/bautzen-sachsen-fluechtlinge-rechte-auseinandersetzungen

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

116 reakcí na Černá hodinka – Už docela blízko

  1. Bavor V. napsal:

    Jen malé připomenutí. Jedná se samozřejmě o událost popisovanou v německém článku o plavčících a řidičích

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Každý děj má svoji vlastní dynamiku, která odpovídá síle a směru podnětů. Tak, jak lze očekávat že se budou opakovat různé typy teroristických útoků, tak se musí počítat i se zvyšováním napětí ve společnosti. Ta není tak homogenní jak by se zdálo a proto tlak občas vyvře. A co je důležité, my považujeme imigranty za stejnorodou masu, ale to je velký omyl. Ti lidé šli za něčím a nedosáhli toho, dokonce se jim to vzdaluje. Vzniká i tlak přímo v jejich komunitách. Něco jako roj včel když vyletí do světa. Kde a jak se usadit. Pak ovšem stačí malá jiskra. Při počtu 80-20/100 je to okamžitě řešitelné. Ovšem první dvě množiny mají velký potenciál, ta třetí, policejní, je limitovaná. Musíme tedy počítat s trvalým napětím. Na desetiletí, když to dobře dopadne.
    My vidíme sebe, ale nevidíme do duše vykořeněného mladíka z pouštního města se zcela jinou kulturou. Sám by se v Evropě aklimatizoval těžko a ve velké skupině je to téměř vyloučeno. Je zvyklý žít na ulici, to je v rozporu s našimi zvyky. My ale máme domovy a rozmanité přátele, on jen ubytovnu a další imigranty. Zákonitě tak vznikají tlupy a na problém je zaděláno. Rozptyl je nemožný, to je nerealistická teorie. Ideální bylo poválečné Německo, šest dní v práci + přesčasy. Zbývala jen neděle. Dnes naproti tomu je 7 dní volna, bezcílného, bezúčelného. Bez rodiny, která by korigovala, bez žen. Musíme si uvědomit, že finanční podpora zdaleka není vše. To může být postačující pro matku s pěti malými dětmi a ne mladíka plného emocí..
    To vše je jasné i bez Budyšina, ten jen potvrzuje, že proces probíhá. Bublá to.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Samozřejmě že vidíme především sebe, protože tak MUSÍME! Jak že bych měl vidět, strejdo, toho „Vašeho“ vykořeněnýho mladíka co se chová jak prase? Co si musíme uvědomit? To snad nemyslíte váženě! To snad měli vidět ti, co jim byla dána pravomoc za nás rozhodovat … tím více, když ti, co jim tu pravomoc dali, minimálně už před rokem psali a předpověděli, co se bude dít. Vzpomeňte na diskutovanej testosteron, nudu na ubytovnách, vzájemnou nevraživost, bezbudoucnostní zoufalství ….a přehršel dalších věcí, který sme tu u Bavora do zblbnutí probírali! Tak to tedy né, a zrovna od Vás dvakrát né, odsať – pocať. Že já, nebo Bavor nebo Vy posíláme do Afganistánu mise a že sme rozvrátili celej Blízkej východ a Afriku, abychom měli bejt do toho zataženi. Ani „ň“, strejdo, ani tu zápalnou jiskru v Budyšíně od Vás tentokrát neberu. Zásadně odmítám být zahrnován do zodpovědnosti či dokonce sebemrskačské společný viny tím, že bych si něco měl uvědomit či dokonce neuvědomoval. Na to jsem zvyklej od kocábů a jemu podobnejch co si myslej, že na mě obrátí sem pochodující děti a nemluvňata a já automaticky v slzách přikejvnu. Když xenofob a fašista, tak xenofob a fašista. Už ani slzu neukápnu, nehodlám s nimi hrát tu jejich dobře promyšlenou sebeničící hru, nehodlám už tolerovat jejich naprostou neschopnost a bezbřehý deprivanství. Jsem pro nekompromisní prosazení zákona, nikoli však pro jeho ohýbání a přizpůsobování. Moje vnučky, moje děti, moje rodina a moje země mají tentokrát přednost! A tak už jsem rozhodnutej dlouho, Vám jsem to ale považoval za nutný důrazně říct.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Dreimal Amen.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        To jste vystihl na 1000%!
        Ne, Ne,a Ne!!!!!!
        Když to bude nezbytné, budu i já dělat hrozné věci.
        Mám to tady rád, a to tak, že mi za to stojí cokoliv!

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        blbíši, v životě to bývá tak, že lidé kteří se špatně rozhodli, špatně zhodnotili situaci, nesou také následky svého jednání. Týká se to i nás. To Vám jistě nemusím připomínat.
        Fakta jsou fakta, A také je možné si pořádně přečíst co jsem napsal, když už považujete za nutné reagovat. Nezabýval jsem se žádnou odpovědností, jen a pouze jsem popsal fakta jak je vidím já. Nic víc.
        Slzy co neukapáváte si nechte pro sebe a zkuste, dokážete-li to napsat, kde jsou mé úvahy chybné. Jistě jste si za ten čas u Bavora všimnul, že jsem člověk racionální, který se v diskusích nenechává unést city. Ani svými ani cizími.
        Co sem proboha pletete xenofoby a fašisty? Nemluvňata! Co Vás to napadlo a popadlo?
        Víte, lidé s emocemi jako jste Vy, bohužel nedokáží racionálně reagovat, právě to předvádíte. To nevede ani kousíček k jakémukoli řešení. Naopak, máme se na co těšit, místo hledání jaká může být cesta k nápravě.
        Jen tak na konec, nechcete tolerovat, fajn, souhlasím, a co tedy budete dělat? Zkuste z emocí přejít na něco konkrétního.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Jak to? Emoce vymetly Židy z Říše, hugenoty z Francie, husity z Čech, Němce ze Sudet, Indiány ze Severní Ameriky-skoro. A mohl bych pokračovat. Nakonec to jsou vždycky emoce většiny, co vyžene nebo zmasakruje menšinu, která jí překáží. Kdo a jak ty emoce vyvolal, to je jiná věc. Ale hněv většiny tvoří fyzický dějiny.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Vy jste také racionalista. Bylo by proto výstižnější napsat na základě emocí bylo přijato řešení. Emoce jsou emoce, mimo podnícení nic nezmohou. Emocí a velkých bylo, třeba těch jak Čechy zlikvidovat. Ovšem nebyly nástroje, a že se chtělo.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              To platí pouze tam, kde názor vlády koreluje s vůlí většiny. Nebo tam, kde nekoreluje a většina vládu svrhne. Což je taky řešení. Nástroje jsou vždycky. Záleží na ochotě a hlavně schopnosti je použít.

              To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      To ovšem jenom reflektujete stávající stav. Nenapadne Vás, že se dá změnit? Třeba i velmi radikálně?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … a vono ta ani jinak už nepůjde … a do toho ještě strejda s tím svým „musíme si uvědomit“ … „my vidíme sebe..“, sakra a zase jen sakra!

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Odhadl jste to velmi přesně, jenom popisuji stávající stav. Jeho pochopení je první krok k řešení. Nedá se řešit něco o čem podrobně nevím a co neznám. Jen vidět následky je moc málo. To pak není řešení, jen emoce. Stačí se podívat na odpověď blbíše. Jen emoce. Chápu ho a kdyby to nebyl blbíš, bych mu i rozuměl. Ale jistě podle toho co tady píše má na víc. Na racionální reakci i na racionální zhodnocení možností. Samozřejmě to je jen druhý krok po poznání. Třetím krokem je hledat řešení a řešit.
        Řešení musí být ve zcela racionálních krocích, bez emocí, s cílem dosáhnout pro sebe a společnost potřebného výsledku.
        Já jsem popsal velice stručně a zjednodušeně stav části imigrantů.
        Řešení musí být na politické úrovni. Na EU, státech hraničních (Itálie, Řecko), státech tranzitních a státech cílových.
        Vonramstein, blbíš, strejda i Bavor jsou jen malé kousky ve velkém moři. Teprve až se najde společná síla, tak se něco může změnit. A k tomu pláč, zaklínání ani svalnaté řeči nevedou. V demokracii jsou řešením především, a asi i jedině, volby. Mimo to jsou další řešení o kterých se zmiňovat nelze, i mluvit o nich je zákonem v demokracii zakázáno. O to víc mohou přijít. Pak je to situace zcela nekontrolovaná a nekontrolovatelná se zcela nejistým výsledkem.
        Ale to vše víte stejně dobře jako já. Ví to i blbíš, jen mu to poznání vadí a ubližuje.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Volby a jiná politická řešení jsou tak pomalý mechanismus, že než by stihly něco vyřešit, tak by se nejspíš už žádné další nekonaly. Přijdou ta horší řešení. Vy to víte, já to vím, blbíš taky. Na zbytek odpovídám výš.

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To je ošemetná věc, strejdo.
          Zkuste pochopit Blbíše, když tak dobře chápete snědého mladíka.
          Jeho reakce je emotivní, protože na rozumové konstruktivní reakce už je nejspíš alergický.
          Přehodím to na sebe, abych nepsal o jiných.
          Tedy jsem alergický na racionální reakce, protože každý o nich mluví, ale nikdo je neukazuje.
          A ten, kdo je ukazuje, je zase emotivní, případně rovnou extremistický v různých stupních.
          Volby….
          Zkuste se někdy pobavit s příznivcem TOP09.
          Bude vám vykládat, že právě volba TOP09 je volbou konstruktivní a za ovce prohlásí ty, kteří si to nemyslí.
          To samé se stane i v případě příznivce ČSSD,KSČM, Zelených apod.
          Příznivce reálpolitiky, mezi které se řadím třeba já, onálepkují jako superovce a darebáky.
          To se mi stalo, když jsem psal o fašismu, a samozřejmě nejen mně.
          Nenajdete ideální řešení, ale pokud už situace dospěla do této fáze, pak je třeba řešení radikální.
          Jestliže je tady snědý mladík nespokojený a měl jiné cíle, tak ať se vrátí domů.
          Jestliže se domů vrátit nechce, a svou nespokojenost dává najevo v rozporu se zákony, pak ho domů musíme poslat.
          A pokud nebude chtít, tak ho musíme donutit.
          V každém případě, chápat vnitřní pocity těch mladíků už musíme jen v konextu s bojem proti nim.
          Protože ten jejich pocit jste popsal dobře, ale v tom případě je tady nepotřebujem, a představují značnou hrozbu.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Vezmu to stručně, nepotřebujeme je tu a musíme najít řešení. Naprosto souhlasím. Pokud ho najdeme demokratickými postupy vyhrajeme. Pokud dojde k násilným řešením je výsledek nejistý. Německo si to chtělo rozdat s Ruskem a výsledkem bylo trvalé vítězství bolševiků. To nikdo nečekal.
            Nebylo by dobré aby došlo k občanské válce Evropanů proti Evropanům a imigranti by se na to dívali. Po válce by Evropa po vítězství kterékoli strany byla tak slabá, že by ji musel někdo fyzicky zalidnit. Kdo asi?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Demokratické postupy nikoho nevyženou.
              A my se jich potřebujeme zbavit!
              Z EU, ale i z ČR, i když jich je tady jen málo.
              Já bych to sakra také udělal nejraději „nějak“.
              Že jako tak nějak migranti sami pochopí, a nějak se integrují, když my jim nějak dáme podmínky, případně trošku přitvrdíme a policie bude vymáhat dodržování zákona.
              Nejde to, je to v prdeli, serou na integraci, na nějaké podmínky a chčijou na policii, která má zakázáno jakkoliv zasahovat.
              Jsou jim na háku naše (EU) soudy, které jim dají podmínku a na naše (EU) kriminály, i kdyby to podmínka nebyla.
              Buď nás zničí, nebo zničíme my je.
              Jinou možnost nevidím….
              Nebo vystoupit z EU a zavřít hranice a zavést základní vojenskou službu.
              Ale…to je divoké řešení a těžko předvídat výsledek.

              To se mi líbí

              • strejda napsal:

                vitto, sám vidíte, že prostor na řešení je malý. Uzavřít hranice když máme 65% soběstačnost v potravinách věru není dobrý nápad. Ty, co tu máme lehce zvládneme. Jde tedy o ty, co by mohli proti své vůli přijít. Tedy museli by nám je vnutit. To by znamenalo boj proti Západu, z Východu nám je nutit nebudou.
                Je zřejmé proč jsme za jásotu davů zlikvidovali a rozprodali armádu. Je zřejmé, proč jsme přistoupili na podmínku potravinové nesoběstačnosti. Je zřejmé proč jsme předali zdroje cizincům.
                Je zřejmé, že se Západem sedíme na jedné lidi a to v podpalubí. Tací lidé si moc vyskakovat nemohou. I když, Poláci jeli proti tankům na koních.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Naprosto skvělé.

                To se mi líbí

              • karlik napsal:

                strejdo, prosím o vysvětlení, co má společného 65% soběstačnost s uzavřením hranice pro připrchlíky (tedy já vidím jen jednosměrné uzavření hranice – a to ve směru dovnitř, ven je naopak udělat co nejprůchodnější)?

                To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Tak sem shlídl dokument o repasi tanků M1 a koukám, jakou spoušť vyvolala emoční nedostatečnost blbíše. No nic, každej má přece právo na slabší den, jen si nejsem jistej, kdo si ho vlastně dneska vybral. Já jsem svou pozici již našel, vyjasnil i upřednostnil a domníval jsem se, že i zřetelně dal i najevo! Ale protože asi né úplně jasně pro každýho, znovu si dovolím říct v kostce to samý, že zastávám zcela neemoční a skutečný tasení zbraně ve službách vymahatelnosti zákona, kterej se nebude ohýbat ani překrucovat. Doufám, že to už bude pro každýho konečně racionální, konkrétní a neemoční odpověď, kterou si při dobrý vůli mohl vyčíst i z předešlýho mýho vstupu. Vůbec se nebudu snažit mít na víc, nebudu nic analyzovat, vysvětlovat a už vůbec někomu něco furt dokola a zblbnutí dokazovat, zvláště po té, co jsme jenom tady u Bavora s připrchlíky prožvanili tolik času, že jestli to mělo vyústit k tomu, co zde bylo předvedeno a co výstižně shrnul rytíř: … “Blbý na tom je, že si spousta lidí fakt myslí, že tenhle stav je prostě danej a my se mu musíme nějak přizpůsobit , tak to prostě vemte tak, že blbíš dneska nestačil a je to von, kdo si vybral svůj den! Ani netušíte, jak rád bych chtěl v souladu s kočkou nepochopit těch šest strejdových záporných hlasů!

          To se mi líbí

          • karlik napsal:

            milý blbíši, nic lepšího než tohle
            „Jestliže je tady snědý mladík nespokojený a měl jiné cíle, tak ať se vrátí domů. Jestliže se domů vrátit nechce, a svou nespokojenost dává najevo v rozporu se zákony, pak ho domů musíme poslat. A pokud nebude chtít, tak ho musíme donutit.“
            zde řečeno nebylo. ve třech větách je to všechno.

            To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Ne že bych po tom toužil, ale stejně to skončí střelbou. Nemůže jinak.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Je to možné, ba pravděpodobné. Patrně jde o to jakou střelbou, tedy s jakými oběťmi. Takové řešení hledali v Sýrii, nezdá se ale, že by to byla ta nejfajnovější cesta.
        Je proto potřeba hledat řešení jinde. Stále tu je. Zastavit imigraci a nahradit ji reemigrací do domovských destinací. Zároveň s tím vytvářet podmínky pro život v cílových zemích. Vzít při tom na vědomí klimatické změny. Ukončit vleklé konflikty. Čím asi bude bojovat Daeš, když nedostane zbraně od nás? Vyrobit si je neumějí.
        Řešení jsou, jen ta vůle chybí. A navíc Evropa má neschopné politiky nebo všeho schopné. Tento stav musí někomu vyhovovat? Někdo to hází na Putina, ale asi tomu ani sám nevěří. Kdo si přeje nové pracovní síly? Průmysl! Kdo vlastní průmysl? Finanční kapitál. Dál se raději neptám.
        Tam je řešení.
        Jsme jako ta žába v ohřívající se vodě.
        Ode mně nikdo optimismus nemůže čekat.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Ale jo, s tímhle můžu jedině souhlasit.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Já taky. Klíčové sdělení je v tomto případě ovšem toto:
            „A navíc Evropa má neschopné politiky nebo všeho schopné“

            Z toho vyplývá, že předcházející strejdovo tvrzení je jen zbožné přání:
            „Je proto potřeba hledat řešení jinde. Stále tu je. Zastavit imigraci a nahradit ji reemigrací do domovských destinací. Zároveň s tím vytvářet podmínky pro život v cílových zemích. Vzít při tom na vědomí klimatické změny. Ukončit vleklé konflikty“

            Před pár dny mi byl připomenut citát z odkazu Járy Cimrmana:
            „Tedy, nerad to říkám, ale jsou chvíle, kdy by se optimisté měli popravovat“

            To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Já skutečně nechápu za co dostal strejda zatím 6 hlasů dolů. Tak vím od koho především, ale vždyt popsal jen, možná část dějů, které se nyní odehrávají. Chcete snad popřít, že nepíše pravdu? Má pravdu, imigranti se houfují do skupin, jsou frustrovaní, jim dávky, i když tedy i mnohem větší než například u nás důchod, nestačí, nemají co na práci, jsou to převážně mladí muži, co tedy na tom je nepravdivého? Opravdu by mě zajímalo, co se vám 6, a možná i více lidem, na popsání stavu, a nic jiného neudělal, nelíbí.

      To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        Za nepochopení toho co napsal.

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Zato já už chápu, proč máme já, vitta i Hudec po minusu.

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Kočko šklíbo, jsme vlastně na počátku cesty k poznání a pochopení. Taková cesta je dlouhá a těžká, a navíc máme málo času. Z toho vznikají frustrace. Již není zajímavé co kdo napsal, ale zajímavé je jen uvolnění vlastních vnitřních tlaků.
        Myslím si, že to všichni tady vědí, ale zatím si to nechtějí připustit. To ale neznamená, že to v nich nezanechalo nějakou stopu. Pokud má dojít k jakémukoli řešení, musí se znát příčiny a podstaty jevů. Pokud chci někoho porazit, musím ho znát a vědět proč dělá to co dělá. Nejlépe i odhadovat jeho emoce. Kdo to pozná, vyhraje. Kdo to nepozná může lehce prohrát. To platilo a platí co svět je světem.
        Že je Evropa na pokraji katastrofy víme. Někteří vědí, že občanská válka není řešení. Z ní může vyjít něco zcela jiného než by si kdokoli přál. Mít flintu a odhodlání je fajn. Jsou ale tací, co nic takového nemají, ale vědí co chtějí a znají mechanismy na to jak si to zařídit. Jen je pustit ze řetězu. Hodně jsem jezdíval do Bosny. Tam to fungovalo skvěle.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Tak co byste navrhoval? Zřídit vládní institut pro studium salafismu a po několika letech, až bude na všechno pozdě, se pokusit jeho výstupy implementovat do už naprosto odlišné praxe? To už ale nevyhrajeme, protože poznáme pozdě.
          Podstatné vědomosti máme už teď. Víme, jak se to projevuje. Teď, tady, v naší současné Evropě.
          Je to strašně jednoduché. Oni jsou agresivní a v podstatě bez zábran. Pokud chceme zvítězit, musíme být rovněž bez zábran-ale mnohem agresivnější. Jinak prohrajeme.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Zkuste něco navrhnout Vy. Ale reálného. Asi se shodneme, že nerealizovatelné plány jsou k ničemu a navíc odvádějí pozornost špatným směrem.
            Stát má monopol na moc a nenechá si ho vzít, už by státem nebyl. Musíte tedy ovládnout stát. Jak? Vojenským pučem? Nemáte vojáky. Pak je tu jen ta občanská válka.
            Tak, navrhujte!

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Zítra. Už musím jít spát. V práci mi politicko-společenskou debatu jako omluvu pro pozdní příchod tolerovat nebudou.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tak dneska to zase nedám. Pro zpestření mi onemocněla manželka. Už nebude mít cenu to dávat sem, takže zašlu jako samostatmý článek. Mám na to čas max do soboty, pak odjíždím na dva týdny služebně do Německa. Možná to zvládnu i odtamtud, předpokládám, že hotely dneska maj běžně WiFi gratis. Ale zas odtamtud přivezu nějaký autentický náhledy na problematiku 🙂

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Nevím, strejdo, jestli to ještě dneska zvládnu. Jsem vospalej jak štěně, nejspíš za chvíli hodím šipku do kanafasu. Náročnej den. To neznamená, že Vám zůstanu dlužen odpověď, už ji mám promyšlenou. Asi bude i dost dlouhá, možná ji nabídnu panu Bavorovi jako samostatnej článek. Ale teď to opravdu nezvládám.

            To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Já s Vámi souhlasím, jen si myslím, že už bychom neměli být na počátku, to jsme byli už vloni v létě. Tedy my jako stát nebo jako občané tohoto státu a i členové EU. Některé státy EU už asi dříve. Francie a VB rozhodně.
          Já psala někdy vloni v září, říjnu, čím by se mělo začít, tedy v rámci unie, to znamená brát jen jako uprchlíky ženy s vlastními dětmi tak do 13-14 let, a staré lidi, ostatní ne. Jasně bylo by to tvrdé, ale účelné. Jenže Řecko nespolupracovalo, to je jasné, Frontex zasahuje už téměř u břehů Lybie. Itálie, ptz vloni proud uprchlíků nebyl později tak silný, tak se taky nepřipravila, a to je vše chyba EU. A jasně Merkelová a i Hollande.
          Takže ted jde především o nás a státy, které se brání, což samozřejmě EU nechce přijmout. Ptz silné státy EU(bůhví jak dlouho budou silné) se snaží přehodit imigranty dál, k nám, na východ.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Máte naprostou pravdu, vidím to stejně, jen mám silné pochybu o prostoru, který máme. Je téměř nulový. Maximálně můžeme neposlechnout. Na jakoukoli aktivitu nemáme žádné zdroje. To se zařídilo již v předstihu.
            Zatím se můžeme připravovat na případný rozpad a chaos. Ale jak, jsme nesmiřitelně rozděleni na skupiny pro Rusko x pro USA, pro Zeman x proti Zeman a další. Divide et impera, platí stále.
            Ti úplně nahoře jednají ve velkém předstihu. My jednáme ve vleku a jako v písku.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano, to je pravda a bohužel Sobotka a vláda se sice snaží nás přesvědčit o tom, že s tím něco chtějí dělat a dělají, ale myslím si, že pokud EU zatlačí……, no uvidíme. Navíc jde o celou Evropu. Proto nechápu, proč se naše vláda nepřipojila k žalobě Slovenska a referendum by také prospělo. To by bylo prospěšnější než Czechcit, nyní v této době.

              To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Panstvo, problém nie je medzi nami a imigrantmi. Ľudia sa menia veľmi pomaly a bolestivo, to vie každý, kto dozrel až do dospelosti.
    To, čoho sme svedkami, je pomalé zmiešavanie dvoch podkritických množstiev ingrediencií, ktoré potenciálne tvoria výbušnú zmes. Celé to tlmenie xenofóbie na strane domáceho obyvateľstva, má len ten účel, aby sa tej druhej ingrediencie primiešalo čo najviac, kým to buchne.
    Naša sebaobrana by mala smerovať na alchymistu, čo režíruje tento gigantický pokus.

    To se mi líbí

  4. tata napsal:

    Strejda
    Velice spravné a odemě palce nahoru………..myslím že na Vaše není co dodat………smula je že realistické řešení skorem není a čas neuprosně běží směrem k zaniku

    To se mi líbí

  5. ji5 napsal:

    Připadá mi nanejvýš pozoruhodné, jak snadno lidé, i tady u Bavora, přistupují na falešnou hru politiků s uprchlíky a terorismem. Lhostejnost k druhým je to nejhorší, co může společnost potkat. 

Oficiální politika české vlády, totiž vytvořit takové podmínky, aby k nám žádný uprchlík nechtěl, ve svých důsledcích vede k tomu, že se budou zhoršovat podmínky pro všechny.
    V Česku žádní uprchlíci nejsou, ale najednou jsou nové miliardy na armádu, policii a na špiclování lidí.

    Odborníci na terorismus dokola opakují, že se jednotlivým akcím stejně nedá zabránit. Navíc je počet teroristických akcí v absolutním měřítku zanedbatelný a nedá se srovnat se škodami, které vzcházejí z válek. 


    Česká vláda svými opatřeními aktivně podporuje cíl teroristů, totiž vyvolat dusno ve společnosti. Máme různé svobody, jenže za každou je nějaké „ale“. Můžeme se shromažďovat, ale: „Podle novely přestupkového zákona musí města a obce schválit na rok dopředu vyhlášku, ve které budou přesně vyjmenované akce, jež mají povolené ukončení až v nočních hodinách.“ 

No jistě, spořádaný občan se nemusí ničeho obávat, protože ten po 22. hodině cestou z hospody s kumpány neřve, aby ho fiktivní Baruška vzala k sobě na lůžko, nebo cosi o skákání Čechů po hokeji.

    Nemusí se obávat ani toho, že je zachycen kamerami a identifikován počítači, byť toliko jede autem po dálnici kolem letiště – dokonce bez úmyslu k němu zajet.

    Nechceme uprchlická gheta, ale neděláme nic proti „vyloučeným oblastem“, neděláme nic proti bezdomovectví, protože to nabubřelé politiky nezajímá.

    Gheta nejsou nějakou kratochvílí chudých. Jsou dokladem toho, že lidi v nich nechce společnost přijmout. Před časem jsem mluvil se známou, která žije ve Francii. Podle ní je velice obtížné najít bydlení mimo gheto, protože to stojí peníze a barva pleti a jméno jsou přitěžujícími okolnostmi.

    V Kanadě jsem neviděl „vybydlený“ dům. Sám jsem půl roku bydlel v činžáku, kde byla velmi různorodá společnost. Jeho majitel, a je jedno, jestli pocházela část nájmů ze sociálních podpor, byl povinen dům udržovat a tak všechno fungovalo. Světlo, teplo, odvoz odpadů i úklid v domě.

    Žijeme v nesmírně pokrytecké době. Obviňujeme chudé, že podléhají iluzi, že jim herní automat vyklopí bohatství. Neptáme se, ale kdo ty herny vlastní. Obviňujeme dealery s drogami a pasáky prostitutek, ale nezabýváme se tím, že kdosi uspokojuje poptávku a dodává tam, kde jsou peníze. Je nám jedno, že města byla zatažena do pasti, která spočívá v tom, že část zisku z heren jde do jejich rozpočtu. Je nám to jedno, všechno nám je jedno a proto, jak jsem naznačil, přistupujeme bezmyšlenkovitě na hru politických šizuňků, kteří jsou u moci.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nejsem si jist, že přistupujeme na nějakou hru. Tady určitě ne. A co se týká těch uprchlíků, mám na ně stejný názor jako na povodeň. Hráze se budují dříve než voda přijde. Pak už není proti čemu se chránit. A o povodní vím své z osobní zkušenosti.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Jírovče, pan Bavor má pravdu. V utečeneckej kríze sme my rovnaké obete ako utečenci. Toto je výsledok globálnej krízy liberálneho kapitalizmu a príznak toho, že globálne elity nevedia nájsť východisko z krízy, ktoré by bolo kompatibilné s predchádzajúcim vývojom a deklarovanou politikou. Ako nám politici z ničoho nič mohli povedať, že prehajdákali naše dôchodkové úspory? Vyzerali by podľa pravdy ako obyčajní defraudanti. Po migračnej kríze každý dôchodkové úspory oželie, ak ostane nažive a politici sa ešte môžu tváriť ako humanisti s čistým štítom.
      Berte do úvahy, že sa vážne pripravovala zmluva TTIP so všetkými dôsledkami. Veľmi dobre poznám mentalitu a ciele amerických podnikateľov a investorov. Implementácii TTIP by veľmi prekážala existencia vplyvných odborov, kolektívnych zmlúv a rozsah štátneho sociálneho systému. Migračná kríza tieto prekážky dokonale a rýchlo eliminuje.
      Terorizmus je v celej transakcii málo podstatný.
      Mimochodom – USA a Kanada realizujú extenzívnu imigračnú politiku už stovky rokov. Poučme sa. Máte pocit, že by to robili masovo a bez selekcie? Vlastne áno. USA v časoch pred občianskou vojnou takto dovážali z Afriky migrantov – otrokov. Dá sa povedať, že následky tejto chyby ich prenasledujú dodnes.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      V tom o čem píšete máte pravdu, ale Vy nepíšete o všem. To je ovšem problém. Vůbec se nezmiňujete o tom, že česká společnost, tedy její velmi významná část, nestojí o rychlé a násilné demografické změny. Nestojí o to, aby se rozšiřovaly vyloučené čtvrti o imigranty. Nestojí o bezbřehý multikulturalismus a rozpuštění se v „globální vesnici“.
      Stojí ale o to, aby se zamezilo výprodeji státu. Stojí o to aby náš vývoj šel přirozenými cestami na navazoval na minulost.
      Nemáme zájem se poměřovat s emigrantskými zeměmi jako je Kanada, Austrálie, USA atd. Tam si tvoří svoji společnost, tak to má být. My ale společnost máme stovky let vytvořenou a „jen“ jde svým vlastním vývojem.
      Není to o tom, že k nám přijde žena s dětmi, která se po uklidnění situace s rodinou vrátí zpět. Jde o to, že jsme zasypáni mladými, produktivními muži, kteří chtějí lehčí život. Vesměs nic neumí, nemají ženy a mají jen frustraci. Nikdo neví co s nimi a neví to ani oni sami. Pak by sem rádi přišli i odborníci, ale ty bude doma potřebovat jejich společnost. Tam je jejich místo, tak jako je naše místo tady.
      Proč Evropa páchá v tento čas takovým rychlým způsobem sebevraždu je nepochopitelné. Možná je to i tím o čem píšete, utáhnout šrouby a z lidí udělat beztvarou homogenní masu.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Hele Jírovče, ten Váš shora předvedenej styl od Šumavy k Tatrám, to je tedy síla – tedy na vědce, řeknu Vám! A je mi úplně jasný, že to budou Vám podobní jírovcové, co s bohorovným klidem sednou do prvních letadel a vodlítnou k těm Vašim kanadským břehům, kde … „všechno fungovalo. Světlo, teplo, odvoz odpadů i úklid…“ v případě, že se to tady těm k druhým NElhostejným s těma uprchlickejma experimentama posere a i Vám podobným uprchlíci protřou konečně voči! Je mi úplně lhostejný, co Vám připadne nanejvýš pozoruhodný na těch tady u Bavora lehce přístupných , ale jestli si dovolujete o nich, potažmo o mně, napsat, že přistupujeme/-ju na falešný hry politiků s uprchlíky a terorismem , tak to ještě neznamená, že já, na volby čekající demokrat, si od Vás musím nechat tohle líbit. V takovým případě je to zcela jiný kafe, který mi vůbec nebrání naskočit na mou strejdou včera zrovna objevenou emoční rovinu a poslat Vás rovnou do prdele! Ostatní Vaše objevný postřehy z tý Šumavy k Tatrám nechám jiným, mně už totiž došla munice a za víc mi nestojíte.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pane Jírovče, své hraběcí kanadské rady si vetkněte za klobouk.
      „Navíc je počet teroristických akcí v absolutním měřítku zanedbatelný a nedá se srovnat se škodami, které vzcházejí z válek“ – jistě, sem tam pár desítek mrtvých či zmrzačených, to jsou podle vás jen kolaterální ztráty na oltář multikulti, proč se jimi zabývat?

      „Žijeme v nesmírně pokrytecké době. Obviňujeme chudé, že podléhají iluzi, že jim herní automat vyklopí bohatství“ – ano, žijeme v pokrytecké době, ale to pokrytectví se týká jiných věcí, než si myslíte vy. Kdo podléhá iluzím a vlastní idiocii, obvykle platí za své chyby. Já jsem za své draho zaplatil. Proč bych měl platit i za cizí? Nechce se mi.

      „Podle novely přestupkového zákona musí města a obce schválit na rok dopředu vyhlášku, ve které budou přesně vyjmenované akce, jež mají povolené ukončení až v nočních hodinách“ – možná žijete někde na samotě v kanadských lesích. Zkuste žít ve městě, kde pomalu ale jistě všechno ztrácí jakýkoliv řád. Dobře, že se někdo pokouší ten trend otočit.

      Hraběcí rady. Naložte s nimi laskavě jak psáno výše.



      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … a bylo by toho samozřejmě k tomu jeho hopsavě, tu a zase onde vyzobávajícímu, rádoby světaobjímajícímu, neurovnanýmu a nabubřelýmu myšlenstvu a názorstvu mnohem víc, ale i tak děkuju … už se mi vopravdu nedostává sil .

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Já nevím, pane Jírovče, ale vy podle mě píšete jen tu část pravdy, která se vám hodí.
      Bez válečných rejdů USA by nebylo 9 mil. syrských uprchlíků..
      To je unikátní manipulační kec.
      Tak předně, kolik je syrských uprchlíků nikdo pořádně neví (procentuálně) ale za to víme, že Eritrea a Pákistán moc USA rozvráceny nejsou.
      Hlavní finta je ale v tom, že kdyby USA nerozesraly půl světa, možná by byl větší klid…možná, víte, pane Jírovče?
      Protože by to místo USA třeba dělal někdo jiný klidně by to mohl dělat ještě hůř.
      To ale nikdo neví, ale z pohledu historie je to velice pravděpodobné, USA nedělají nic horšího, než dělaly mocné říše po všechny časy, jen svět je dneska jaksi menší, tak je to víc vidět.
      Nebo ta gheta a vyločené lokality…
      My s tím nic neděláme a společnost nechce ty lidi přijmout.
      Není mi jasné, co bychom s tím měli, a mohli dělat, ale věru bych vás chtěl vidět, kdyby někoho napadlo s tím dělat to, že by vám nastěhovali dvě familie z gheta do vašeho sousedství.
      Možná byste je přijal, ale dovolím si o tom silně pochybovat…
      Moje ségra bydlí v Kanadě, a co říkala, tak se tam v multikulturním Torontu snesou více méně všechny rasy, jen Pákistánci a Cigoši jsou mimo.
      Tak nevím….

      To se mi líbí

  6. ji5 napsal:

    Pokud Evropa páchá sebevraždu, tak především tím, že podporuje geopolitické hrátky USA. Bez nich by nebylo 9 miliónů uprchlíků ze Sýrie. Bez nich by nebyly rozvrácené státy.

    Naše (česká) společnost nejde vlastním vývojem, natož aby přirozenými cestami navazovala na minulost. Naši politici rozfrncali majetky i hrdost. Místo toho vnesli do společnosti strach. Když se VW rozhodne přemístit Škodu do Číny, bude Boleslav v hajzlu s celou slávou.

    Problém je v tom, že svět je veden kretény, přesněji řečeno válečnými zločinci. Těm je jim u prdele, za kolik lidských životů stojí jeden Asad, nebo Husein a Kaddafi. Když se dočtete, že se dva momentálně nejmocnější ministři zahraničí na světě, alespoň pokud jde o Sýrii, dohodnou na příměří na 48 hodin, je to k pláči. Mohli by tu válku ukončit okamžitě, ale to by ohrozilo tu další, proti islámskému státu, který byl před časem vyhlášen za největší nebezpečí pro lidstvo. Války na sebe musejí navazovat, aby si lidstvo nestačilo všimnout, že by to šlo i bez nich.

    Pak se, jaksi omylem dozvíte z ČT24, že USA měly bombardovat po 9-11 Rusko, protože to bylo tehdy slabé.

    A přečtete si, že: „Plánovači U.S. Army jsou přesvědčeni, že do pěti let může nastat situace, kdy budou muset bojovat s protivníkem, který se jim takřka vyrovná (near-peer adversary), napsal analytik Lexington Institute Loren Thompson. V tomto případě jde o rapidně modernizující ruskou armádu, která usiluje o znovuzískání ztraceného území kolem hranic s Evropou. Existuje spousta důkazů, že ruská armáda je v pohybu v oblasti Baltu, na hraniciích s Ukrajinou a leckde jinde. Někteří pozorovatelé chybně vyvozují závěr, že americká armáda má „jen“ pět let, aby se na takový konflikt připravila. Ve skutečnosti jde o pět let nebo méně.

    Pokud by došlo k takové válce, týkala by se hlavně armády, nikoliv například námořnictva nebo letectva. Boj by byl sveden o kontrolu nad velkými plochami půdy s nemnoha geografickými překážkami pro rychlý postup. U.S. Army by patrně vybojovala většinu pozemních bojů za NATO, protože Amerika přispívá více než dvěma třetinami aliančních zdrojů. Prohrát takovou válku by znamenalo drastickou změnu geopolitické rovnováhy v Evropě a omezení amerického vlivu na kontinentě na nejnižší úroveň od doby mezi světovými válkami. Ale přesto je armáda nyní v takové situaci, že by prohrála.“ BL (http://blisty.cz/art/83741.html) jen citují Forbes.

    Kreténů, kteří plánují nové války se bojte, přátelé. Bojte se českých podržtašků, kteří si budou ochotně půjčovat peníze na další zbrojení. To je oč tu běží. To je ten rozdíl mezi třískou a trámem v oku.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Súhlas.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      …s jedným dôležitým doplnkom. Tá masová migrácia za posledné dva roky je súčasť tej plánovanej vojny. Vôbec by k tomu nedošlo, keby Európa bola ochotná už pred dvomi rokmi (po MH17) otvorene bojovať s Ruskom. Pripadá mi to ako reakcia: „Nechceli ste bojovať? Budete musieť.“
      Vo svetovom meradle s tým pohneme len málo, ale vo svojom Hobitíne by sme si mali urobiť poriadok s tými podržtaškami, ako ste napísali.

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      To není analýza, ale účelová propaganda nějakého zbrojařského think-tanku, který se snaží strašit, aby prodal svému eráru víc zbraní (Dolejší si špatně vybírá prameny.)
      Ve skutečnosti žádná z obou zmíněných mocností nehodlá vést velkou pozemní válku ve východní Evropě. Ani by to nebylo možné při stavu (asi 24 brigád), které má americká zprofesionalizovaná armáda.
      Což pochopitelně neznamená, že dotyčné štáby nezpracovávají různé scénáře. To je jejich zaměstnání v dobách míru. Taky jsme lepívali na vojně mapy postupu k Rýnu

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        KáDéčko si nevybírá špatně prameny, KáDéčko si vybírá takové prameny, které potvrzují jeho předem přijatý názor na cokoli. A dělá to úmyslně a záměrně, vždyť proto o něm Čulík tvrdí, že je analytik.
        http://www.blisty.cz/art/83737.html
        https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/415240-rusko-humanitarni-konvoj-neznicila-nase-letadla-ale-pozar-za-podivnych-okolnosti.html
        KáDéčko má určitě pravdu, vždyť ty kamiony na fotkách opravdu vypadají, jako by byly letectvem opakovaně bombardovány a ostřelovány. 😀

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … škoda, u toho lepení na mapy bych chtěl bejt = surrealismus by byl proti tomu slabej čajíček … jak já bych to dokázal s těma svejma pastelkama pojednat, že by těm vod tý plechový kavalérie voči přecházely a přešla by je chuť producírovat se po našich dálnicích!!!

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Pane Blbíši, verte, že by to stálo za to. Ako záklaďák som mal to „šťastie“, že som z titulu svojej funkcie sedel na štábe pri veliteľsko-štábnych cvičeniach. Tie mapy, to bolo umelecké dielo, štýlovo vytieňované, v kvalite minimálne technického výkresu veľkej stavby. Kreslenie máp bol základ kvalifikácie štábnych dôstojníkov.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            zato já seděl ve špíně, blátě a s lopatkou zahrabával miny nebo za trest zametal nesmyslně listí na dvoře, když zrovna začínal podzim a … a o pastelkách jsem si akorát tak mohl nechat zdát 😦

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              To ja tiež, pane. Veliteľské cvičenia boli v noci a cez deň som robil to, čo obvykle. Bol som v nemilosti u veliteľa roty a on na to nebral ohľady. Bol som príliš hrdý na to, aby som sa doprosoval o úľavy.

              To se mi líbí

  7. tata napsal:

    pane Jirovec

    Za oba přispěvky jsem dal minus………..nedá se neřici že v mnohém máte pravdu,a to když bych to vždy rozdělil bod po bodu ,ovšem vše dohromady tvří naprostý guláš nestravitelný,takový jako kdyby jsme hodnotili historii a chyby které jsou znami davali rady jak se to mělo dělat.
    Bohužel sorta lidí jako VY JAKO BY ŽILA MIMO REALITU………TŘEBA…………

    CITACE
    Lhostejnost k druhým je to nejhorší, co může společnost potkat. 

Oficiální politika české vlády, totiž vytvořit takové podmínky, aby k nám žádný uprchlík nechtěl, ve svých důsledcích vede k tomu, že se budou zhoršovat podmínky pro všechny.
    REAKCE
    Lidi jako VY,a ted musim byt přikrý utekli,A TED KÁŽOU…protože srovnávají nesrovnatelné……Vy jste se plně přispusobil Kanadským zvykům ,tato imigrace je uplně o něčem jiném……nejlepe to zduvodni strejda zde,to holt nikdy nepochopite……..strejda napsal:
    20.9.2016 (12:39)………
    CITACE
    Odborníci na terorismus dokola opakují, že se jednotlivým akcím stejně nedá zabránit. Navíc je počet teroristických akcí v absolutním měřítku zanedbatelný a nedá se srovnat se škodami, které vzcházejí z válek. 

    REAKCE
    Ano nedá,ted zeptejte se v mistech kde ten proces probihá dele………..jak mistní strací identitu a jak se jim to libí,pišete srovnat utrapi valky aniž si uvědomujete že to zakonitě kté valce musi dospět,pravě dopustit smichat tyto neslučitelné světy .Jediná šance je aby mohli po svém žit u nich…….otevřit naruč jak doporučujete je naprostá hloupost

    ANO v mnohém mate ve vyčtu chyb pravdu………ale zavěr stoho činite naprosto katastrofalní……

    To se mi líbí

  8. ji5 napsal:

    Tato,
    napsal jsem, možná trochu rozvlekle, dvě věci: o lhostejnosti k druhým a o nebezpečí války, které je daleko závažnější než terorismus.

    Z diskuse je zřejmé, že málokoho tyto naprosto základní věci zajímají (v podstatě do dokazuje ochotu přistoupit na falešnou hru politiků s uprchlíky a terorismem). Místo toho mě někteří napadají za „knížecí“ či „kanadské“ rady. To je stejně hloupé, jako nechtít se něco dozvědět.

    Lhostejnost k druhým je jev, který se nakonec projeví i ve vztazích ve společnosti, kam žádní uprchlíci nepřijdou. Stačí pár blbých politiků v Británii a nejednou se vzedmou vášně proti Polákům a Čechům, přestože jde o příslušníky arijské rasy, kteří jsou ochotni integrovat se, protože přece mají společné hodnoty. Jistě, jsou to ekonomičtí migranti, kteří jdou tam, kde jsou větší peníze.

    Napsal jste: „Jediná šance je aby mohli po svém žit u nich…….otevřit náruč jak doporučujete je naprostá hloupost“.

    To, že mnozí nemohou žít po svém u nich, je věc, o které se příliš nepíše. Například Kanaďané na východním pobřeží si rádi žili po svém, tedy do té doby než jim nadnárodní společnosti vylovily ryby. To samé platí třeba pro Somálsko, kde ztrátu rybolovu nahradilo pirátství. Somálci na bárkách nemohli volat „faul“, to bylo privilegium těch mocných. Přesun bohatství od chudých k bohatým je věc notoricky známá. Cožpak třeba Němci „nekradou“ české lékaře (a my zase slovenské a odjinud)? Drancování přírodních zdrojů jde stejným směrem.

    O otevírání náruče nikde nepíšu. Dodávám jen, že Merkelová, pokud vím, nikoho nezvala. Prohlásila, že uprchlíci ze Sýrie, jimž bude povolen pobyt, budou v Německu vítáni. To je samozřejmě velký rozdíl.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ono není tak podstatné, co a jak Angela řekla. Podstatné je, že tak se to doneslo migrantům a ona to nejen nepopřela, ale navíc vyhlásila to své „Zvládneme to“

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        pane Jirovec

        Nepatřim k lidem co jsou lhostejní,ale jsou určité hranice a ta hranice je u mě že se nemohu podilet na napravě všech křivd světa,a to že třeba sám nebudu myt do huby a podělim se i na ukor sebe,to co zde čim dál vice rozvijite jsou jen libivé kecy o pomoci.
        Ano asi exzistují lidé co jdou i za tyto hranice s jejich pohledu pak jsem lhostejný.

        Moc se ohánite slovem lhostejnost,bohužel ten vyznam dost zaměnujete…..po zkušeností celoživotní jsem čim dal opatrnější pomáhat na ulici,defakto tuto věc jsem defakto zamitl ano občas se muže stát že odmitnete pomoc co si to zaslouží,jako sem alergickej na ty VAŠE povidačky o nepřizspusobivých občanech….TO samé jsou velmi važné indicie,že tyto dva světy mohou fungovat jen oděleně……….to není lhostejnost ale realné obavy..přikladů jsou mraky.

        UPLNĚ MIMO JE vaše ……………….Tato,
        napsal jsem, možná trochu rozvlekle, dvě věci: o lhostejnosti k druhým a o nebezpečí války, které je daleko závažnější než terorismus.

        Naopak kdyby bylo po VAŠEM zanesete tu valku sem…………TO že naše čast civilizace má dost velký podil na ten maglajs v jejich časti je nesporné…ale to my všichni víme to nám nemusite zduraznovat……i když ignorujete že jejich zpusob života je odlišný,pro nás nepochopitelný………opět by se to dalo specifikovat ta obrovská rozdilnost…….zjednodušeně oni se nak zastavili o 300 let pozadu a v mnohém to není jen vina nas.
        ONI nás svět nechapou jako my jejich,prostě oni jinak nemohou v našem světě exzistovat,tudiž zakonitě musí vytvařet své komunity ze svým zpusobem života.Což musí zakonitě v nákém čase dojit na bod zlomu………bud je začnem vyhlazovat nebo oni nás.
        Terorismus je proti tomu selanka………historie dokazuje že dvě dominantní kultury nemohou v jedné společnosti vedle sebe fungovat………..

        A ZDE opět vedete jen opravdu knižecí rady……..ano ale řešení není si zničit svuj svět .

        To, že mnozí nemohou žít po svém u nich, je věc, o které se příliš nepíše. Například Kanaďané na východním pobřeží si rádi žili po svém, tedy do té doby než jim nadnárodní společnosti vylovily ryby. To samé platí třeba pro Somálsko, kde ztrátu rybolovu nahradilo pirátství. Somálci na bárkách nemohli volat „faul“, to bylo privilegium těch mocných. Přesun bohatství od chudých k bohatým je věc notoricky známá. Cožpak třeba Němci „nekradou“ české lékaře (a my zase slovenské a odjinud)? Drancování přírodních zdrojů jde stejným směrem.

        pišete že nikde nepišete o otevření naruče a co to teda je……………ano mnozí tam žit nemohou…………….a otom to je………..jediné řešení je vytvořit tam ty podminky.

        malé srovnání dost často pišete o našich nepřisobivých………vlastně je to defakto to samé.

        minimalně v 80 připadech ze 100……….dobročinost ,nebyt lhostejný nastěhovaní jedné takové rodiny znamená zlo pro ty co tam žili naprosto ve schodě.
        ANO MUŽETE namitnout že to není vysada jen ROMŮ………BOHUŽEL TA PROCENTA budou vycházet naprosto obraceně…….a proč………protože když takový vybidlí byt jde pod most ,v opačném připadě je společnost lidmi jako VY přesvedčovano jak jim je ubližovano jak je máme chapat…………nezlobte se jste uplně mimo realitu.

        zjednodušeně vyjmenovávate chyby naší společnosti o kterych moc dobře většina z nas ví,stim se nedá už nic udělat…………….jestli má dojit k nápravě tak jedině jim pomoct tam.
        Ten Váš naznačovaný přistup povede k akolipse……….bud je začnem vyhlazovat nebo oni nás………….to není podlehaní politikum a lhostejnost to je realita

        To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Jírovče, moja mama hovorievala, že je ľahšie milovať ľudstvo ako svojich najbližších. Tak aj našich humanistov dojímajú utečenci z celého sveta a sú ľahostajní (to je presne to slovo, ktoré opakovane používate) k biede, strachu a beznádeji svojich spoluobčanov.
      Bieda, strach a beznádej sa vám (alebo humanistom) zdajú prisilné slová? Holt, sýty hladnému neverí.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pane Jírovče, sleduji u vás už delší dobu zvláštní věc.
      Nejste ochoten přijmout jakýkoliv argument.
      Píšete pořád dokola to samé.
      Migrační krize je záminka (tedy zdaleka není nijak tragická, ani do budoucna tragicky nevypadá) falešné hry politiků.(krok k válce)
      Politici hrají falešnou hru, a migranti v ní nehrají žádnou roli, nebo…jak to mám vlastně chápat?
      To jako ti politici zvou migranty proto, aby mohli hrát tu falešnou hru?
      Nebo ti migranti fakticky jdou do Evropy spontánně, protože bomby?
      (podívejte se někdy na mapu, víc nic nedělejte, není to prostě možné, aby bez pomoci vznikla taková obrovská migrační vlna)
      A aby jí mohli hrát, tak povolují migrantům čím dál víc, aby lidi nasrali….jenže to by potom ti lidé nenáviděli migranty oprávněně a ta falešná hra by byla falešná úplně jinak.
      A že jsou Češi árijci?
      Češi možná jo, ale ti v Británii vesměs ne.
      Jsou to normální morgoši, a solidních Cikánů mezi nimi asi moc nebude, co tak čtu.
      Zloději, prodejci drog, obchodníci s otroky a bílým masem….není divu, že je nemají rádi.
      S Poláky nevím, ale co je mi divné….tohle všechno se děje nějak z čista- jasna, po tom Brexitu.
      Před tím byla idilka až čulíkovská, a po Brexitu samý útok, hlavně na Poláky.
      To se to jako po Brexitu už může, nebo se nějak změnili sami Britové?
      To bych se divil.
      Spíš to někdo z politických důvodů medializuje. (politicky proevropsky, resp. proislámsky)
      A to buď tak, že tam takové útoky už byly a nikdo o nich nepsal, nebo tam nejsou ani dnes, a novináři si je vymýšlejí, nebo jsou najati provokatéři, kteří je vyvolávají.
      Popřemýšlejte, jak falešná ta hra může být.
      Falešná je určitě, ale…JAK?
      Není jen jedna pravda, ta Čulíkova, kterou zde prezentujete kdovíproč vy.
      Pohledů na tu problematiku je víc, a každý má svou cenu.
      I ten váš, i když nemáte nejmenší šanci to nějak argumentačně dokladovat.
      Proto také jen konstatujete.
      Za to protiargumentů- a velice pádných- je celá hromada.

      To se mi líbí

      • Divoženka napsal:

        Poláci v Anglii. Kamarádky syn se letos z rodinných důvodů vrátil po 7 letech z Anglie, kde pracoval. Dělal manuální práci, žádný IT nebo lékař, nic takového. Už se tam nevrátí, mimo jiné i kvůli polákům. Říkal, že poláci jsou v Anglii jedna velká mafie, která mezi sebe nikoho nepustí, řídí co jak bude. Měl na mysli dělnické profese a řemesla. Rozdělili si trh a nemíní se dělit. Prostě si začínají dovolovat až moc a místní a ostatní pracující emigranti jich tam už mají plnou prdel. Poláky, my Šlunzoci , jak se nám říká, je známe a věřte že jsou to velcí nacionalisté. Polák bude obchodovat a podporovat v prvé řadě poláka a pak až možná nějakou jinou národnost. Polákovi při „ubijani interesu“ nevěřím ani nos mezi očima 🙂

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          To je pravda a taky je to v zásadě správně. Židi na stejným principu postavili celou svoji existenci. Hájí si svoje zájmy a svoje teritorium. Kéž bychom to uměli taky.

          To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Co se vám na konkrétních smečích od pana Hudce nezdálo? Pálí Vám ruce vod nich, žejo! To se holt stává, když je v poli slabej hráč a nelogicky na ně přihrává a je navíc tak slabej, že je nedovede ani vrátit … pouze si uboze stěžujete jak kluci v Knoflíkový válce, že voni … mě někteří napadají za „knížecí“ či „kanadské“ rady“
      P.S.
      …jo a za ten druhej odstavec jděte opět tam, kam jsme Vás už jednou poslal, nejlíp s tím Hudcovým kloboukem

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        pane JIROVEC

        Přemilám v hlavě neustale jak reagovat smysluplně.Nejhorší je že VY DEFAKTO neargumentujete……Vaše přispěvky jsou jen víčet chyb co se udělalo špatně,a pak jak mi tomu podleháme.

        Víte co je zajimavé kritizujete kol dokola jednaní politiků…….a opravněně…..ale na druhou stranu jedete vlastně jejich řečí,protože uficialní politika EŮ je vlastně to co VY propagujete………takže defakto Vy jim skáčete na lep……..to oni rozeštvali tento svět a rozeštvavají a VY nám vnucujete že za chovaní těch grazlu máme vzit zodpovědnost že jsme tím povjnováni………Bohužel je to pláč nad rozlitým mlekem,už defakto řešení skorem nejde nák rozumné………JEDNO je naprosto idealní a defakto by to bylo tak nák v duchu VAŠÍ KRITIKY.ALE je utopistické ,prostě nepodporovat mistni valky,a všechny podpory směřovat na budovaní možného života tam.

        JENŽE tomuto světu vládne kapital,oni se toho nezřeknou,a toho čeho se my bojíme,se jich s největší pravděpodobností nedotkne oni jsou nadnarodní je jim jedno jestli zde bude ta společnost nebo ona a toto nák nedokážete pojmout………jedno se pokuste svoji reakci ke mě argumentovat fakty……..nastinte jak EVROPA POJME miliony uprchliku,jak oni se přizpusobí na nákém větším přikladu……..nebot já znám pravý opak bud na vlastní oči po tom jak jsem se zdržoval po Evropě nebo co se dočtu.

        ONO upozornovaní JAK to je v Kanadě ,USA………JE DOST ZNAČNÝ rozdil,historie tohoto kontinetu je defakto mladá a založená na vyvraždění puvodniho obyvatelstva…vlastně kořeny defakto všech těchto radobi domorodců je založena po celém světě…..pak ten přistup k identitě je rozdilný………..jak to nedavno popsal GRANDIOZNĚ STREJDA………..A to VY nak nechápete………takže přestante vypisovat co se udělalo špatně a nastinte jak to řešit……..naprosto nepřijatelné je řešení toho co se děje ted……….

        To se mi líbí

  9. ji5 napsal:

    Tato,

    mohu mít jen teoretické řešení a o nich jsem na různých místech jsem mnohokrát psal:

    (1) Je třeba najít cestu, jak jednat s válečnými zločinci. Mám tím na mysli ty „státníky“, kteří budují řetěz základen kolem Ruska, vyvolávají chaos po světě a připravují války, protože na nich vydělávají. Do této kategorie patří z mnoha důvodů i Havel.
    (2) Je třeba zbavit všechny církve jejich moci. Můžete je všechny zákonem vytěsnit z občanského života, ale nemůžete je zakazovat, podle toho, jak se zrovna té které moci (zne)líbí. Tento bod nemá nic společného s osobní vírou.
    (3) Je třeba rozpustit vojenská seskupení a eliminovat šílené náklady na zbrojení (mimochodem, to byla původní myšlenka Havla, kterou opustil, když mu zachutnala moc).
    (4) Je třeba skončit války a nahradit škody, které v rámci geopolitických hrátek vznikly. Zaorálek před časem prohlásil, že v samotné Sýrii jde o 100 miliard eur. EU se handrkuje s Tureckem o mizerných pár miliard na podporu uprchlíků, kteří tam jsou. Pořád to je ale jen zanedbatelné procento z těch škod.
    (5) Je třeba vytvořit jiný ekonomický model, který by umožnil sdílení bohatství. Západ to zatím nechce udělat a proto raději staví ploty, které byly s takovou slávou bourány v devadesátých letech, když se to politicky hodilo.

    Tohle je jen několik bodů. Současní politici bohužel nemají intelektuálně na víc než na udržování svých pozic. Jiná budoucnost než ta jejich je nezajímá a podle toho to vypadá.

    Povšimněte si, že náš bonmotový gigant chce bojovat proti terorismu, aniž by byl schopen teroristy definovat. V OSN tvrdil: „A proto je pro mě terorista každý, kdo úmyslně zabíjí nevinné lidi.“ Jak bude asi utínat hlavy teroristům, kteří v amerických školách, institucích či obchodech úmyslně zabíjejí nevinné lidi.

    Zeman zapomíná, že teror je zbraň slabšího proti silnějšímu, která plní svůj účel do té doby než zmizí příčiny, které teror politicky podpírají. Válka proti teroru se dá vyhrát jen politicky, nikoli vojensky, což měli Zemanovi říct, než se pustil do samostatného projevu.

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      ad 1) Píšete neustále o „USA komplexech“, … z čehož by jeden usoudil, že na počátku všech nepravostí je politika USA. Takže čistě teoreticky – ale s ohledem na vaše „přání“, volil byste Clintonovou nebo Trumpa? Připomínám, že jiná realistická možnost jak tu politiku ovlivnit není.

      ad 2) jak se ukazuje dnes a denně, můžeme zakazovat ideologie, o kterých si myslíme, že jsou škodlivé (děláme to neustále, v poslední době dokonce s pomocí moderních bohů reinkarnovaných do podoby sociálních sítí); potíž tedy, zjevně, není v té nemožnosti něco zakazovat, ale ve shodě na tom, co je škodlivé (resp. v tomto případě má, či podporuje, kriminální tendence)

      ad 3) nesmysl; jak byste se chtěl bránit v situaci, ve které byste neměl možnost zabránit jiným v tom, aby začali znova zbrojit (prostě, jednoznačně pitomost)

      ad 4) hmm, a jak byste si myslel, že by se toho dalo dosáhnout? Nějaký konkrétní návrh?

      ad 5) pokud nechcete znovu nastolit diktaturu proletariátu, je „sdílení bohatství“ zprostředkováno tzv. „sociálním kontraktem“. Ten může fungovat pouze pokud je založen na reciprocitě, tj. v rámci uzavřených skupin, které sdílejí společné hodnoty a jsou tudíž schopny se na té reciprocitě nějakým způsobem dohodnout. To celosvětově nikdy fungovat nebude.

      ———

      „Jen několik bodů“ … a všechny začínají „je třeba“. Jasný příznak „cognitive dissonance“.

      Jinými slovy, nemáte představu jak by se čehokoliv z toho dalo dosáhnout – jsou to jen „správňácké řeči“ (virtue signaling), zcela bez vztahu k realitě. Tak asi někde na mentální úrovni OSN – tamní jelita rovněž formulují „správňácké“ požadavky a závěry, které je nemožné realizovat.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        …“jsou to jen „správňácké řeči“ (virtue signaling), zcela bez vztahu k realitě..“

        no vida, anonymousi, člověk se furt učí, vono to lze říct i slušně, bez použití vulgarismů. (ale stejnak mi tam něco chybí…) 😀

        To se mi líbí

        • anonymouse napsal:

          Inu, lze – když se chce. Neviděl jste ale první (draft) verzi. 🙂 🙂 🙂

          Na druhou stranu, to, jak Trump mluví „jak mu zobák narost“ (teda, skoro) má taky něco do sebe. 🙂

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            to si umím živě představit, to je nekonečný Delete a …a výsledek stejnak téměř vždycky na … však už budete vědět 😀

            To se mi líbí

  10. ji5 napsal:

    Ještě dodatek: Terorismus není výsadou islámu. Ve jménu stejného boha se klidně mydlili katolíci a protestanti v Irsku skoro celé století. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Konflikt_v_Severním_Irsku#Ztr.C3.A1ty_na_.C5.BEivotech) Nakonec se to vyřešilo politicky, ale za chvíli se ti církví pomatení pablbové zase začnou vyhazovat do povětří. Útěchou budiž, že obě strany nepochybně vycházejí ze stejných křesťansko-judaistických hodnot.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co se týká té kultury a hodnot, pak se sice hovoří o křesťansko-židovských základech, ale poněkud se zapomíná na předchůdce, tedy na kulturu řeckou, babylonskou i fénickou. To vše je postupně spojeno do jakéhosi úzu chování i myšlení, samozřejmě s časovým posunem ve vnímání v průběhu staletí až tisíciletí. Ale přes všechny interní antipatie, překonávané tu bojem, tu diplomacií, jedná se stále o něco naprosto odlišného od původem pouštních národů, které přinutil jistý Mohamed k nové víře, bohužel založené na absolutní poslušnosti a stejně tak absolutní propojení kléru s vládou. To je totiž něco, co v dějinách té „naší“, tedy féničany počínaje a protestanty konče civilizace, něco nepředstavitelného. V dějinách se v „evropské“ civilizaci jen velice výjimečně objevil klerik v pozici vládce (vyjma Vatikánu, ale ten byl tak založen). Povětšinou se vždy laický panovník vymezoval proti církvi, tu úspěšněji, tu méně úspěšně, ale nikdy církev neovládla stát. Dokonce i církevní právo, na rozdíl od šári’i stojí samostatně.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jo a ještě drobnost. Severní Irsko je problém nikoli náboženský, ale národnostní a za náboženství se pouze schovávající. Je to v podstatě boj Irů proti Angličanům, kdy se Irové chtějí Angličanů zbavit. A že Irové jsou katolíci a Angličané anglikáni, je pouze doplněk.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Terorismus není výsadou islámu. Jen se někdy nepozná, kde výuka islámu končí a přechází ve výuku terorismu.
      http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/169300-otevrena-zpoved-stydim-se-ze-jsem-muslim-islam-vyzyva-k-vrazdeni-tech-kteri-nesouhlasi/

      To se mi líbí

  11. kočka šklíba napsal:

    Myslím si, pan Jírovče, že se stejně ……dosaďte si co je libo, jako například Žantovský v ČT, točíte na úplně marginálii co se týká projevu Zemana v OSN. Všichni víme, jak to Zeman myslel, je to trapné.

    To se mi líbí

  12. tata napsal:

    pane JIROVEC

    Moc jste nepochopil jedete stále ve stejné koleji,přesto že prakticky se všemi body souhlasím,až jak si rypete do Zemana,on jen popisuje skutečnost .To je koněčně vedlejší ,ano to rypaní do ZEMANA ZAPADÁ do VAŠÍ KONCEPCE která ač jinak ve všem kritizujete politiky ovšem vtom hlavním snima souznite……….ve své podstatě neustale naznačujete jak mame přestat byt lhostejní a otevřit naruč….i když tootevšeně nepišete defakto každy přispevěk se ktomu stáčí.

    To co jste napsal je utopistické prostě kapital se nevzdá rozdmichavat tyto konflikty a sledovat své cile a pak své chyby hodit na bedra nam obyčejným a otom to je .
    Myslem sem navrch řešení jak to teda řešit aby jste se konečně odkopal……to jest vyjádřete se jasně přijimat ty uprchliky a na nakých přikladech uvědte prospešnost a možnost že je možno jsem přijmout milony uprchliků…………my tvrdíme že ne a dávame přiklady proč to nejde…….pochlapte se a od věcí co jsou znami a v kapitalismu je nemožno je změnit přejdete na argumenty proč a kolik jich přijmout jak naznačujete…………argument že jsme povinovani neberu

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.