Konec posledního impéria


Michail Deljagin o novém světovém řádu a šancích Ruska na globální vedoucí pozici …

 Agresívní a egoistická dominance USA, vyvolávající oprávněnou nespokojenost celého pokrokového lidstva, končí: hospodářská krize ubírá nedávnému „pánu světa“ sil, a nové technologie činí přímou kontrolu a řízení světa nepotřebnou a nerentabilní.

Není náhoda, že oba vedoucí kandidáti na amerického prezidenta sice různě, nicméně odmítají tradiční americké spasitelství a instalaci amerických pořádků po celém světě: Clintonová demonstruje následnictví strategie rozvratu (aby se vyděšení kapitáni celého světa uchýlili se svými zdroji do USA a financovali jejich náklady), Trump prohlašuje, že má v úmyslu zabývat se především Amerikou a světa si všímat jen v zájmu řešení vnitroamerických úkolů.

V důsledku toho bude vliv USA dále klesat, – nicméně, nezamění ho žádný pevný řád. Z jejich soupeření s Čínou nevzejde, bez ohledu na přirozené historické analogie, nový bipolární systém – právě díky zásadně odlišných vzorců myšlení a tomu odpovídajícího jednání. Expanze USA má finanční a technický ráz, zatímco čínská charakter etnický. Na druhé straně, pokud pro USA po dlouhou dobu představovala smysl jejich existence, pak pro Čínu je vyloženě vynuceným způsobem řešení jejích problémů.

V globální analytice dlouho převládala představa o globální konkurenci mezi USA a Čínou při jejího vlivu na zadržování „mocností druhé třídy“ – EU, Japonska, Ruska a Indie. Nicméně USA a Čína, na rozdíl od USA a SSSR, budují svoji politiku na různých úrovních což snižuje potenciál jejich soupeření. Navíc USA a Čína nehodlají budovat vzájemně si konkurující globální systémy, což by si vyžádalo velké náklady.

Proto přicházející epocha nepřipomíná poválečné soupeření USA a SSSR, jako spíše meziválečné období boje všech proti všem – doby naprostého chaosu a velké nejistoty, absence jasných spojenectví, směřování, nemluvě už o nějakých obecně respektovaných pravidlech.

Diplomacie té doby formálně existovala, – ale o skutečném respektování mezinárodního práva (stejně jako dnes), stejně jako o nějakých stabilních spojenectvích nemohla být řeč. Měnily se dokonce i zájmy, a nedostatek pozornosti a pružnosti, nedostatečná rozhodnost při organizaci různých komplotů, jakkoli paradoxně nepravděpodobných – znamenaly záhubu.

O neurčité mnohoznačnosti tehdejší situace svědčí i reálná hrozba napadení Sovětského svazu Anglií a Francií během finské války, zrada Československa západními mocnostmi, i hladká evakuace Angličanů z Dunkerque, Hessův let do Anglie a mnohé další epizody, jejich část zůstává dodnes záhadou.

A to nejen v Evropě, centru tehdejší politiky. Velmi napjaté, těžko předvídatelné a nám málo známé procesy běžely i v Africe, na Blízkém a Středním Východě, v Jihovýchodní Asii, v Indii i v Latinské Americe.

A dnes se vracíme jakoby právě do oné doby – chaotického a nelítostného boje všech proti všem, ve kterém vítězí vůle a chápání objektivních dlouhodobých procesů. Sovětský svaz vyšel z toho boje vítězně především díky těm dvěma zmíněným klíčovým faktorům. Současné Rusko stojí jen na samém prahu jejich osvojení, – a to, že vůle zatím příliš názorně předbíhá chápání, to je pro nás spíš zdrojem znepokojení, než radosti.

Specifikem dnešního multipolárního světa je existence vyspělého globálního byznysu: díky zjednodušení komunikace je role nadstátních struktur nesrovnatelně vyšší, než v meziválečném období. Kromě toho proti tehdejším finančním nadstátním strukturám stála Kominterna, která zajišťovala ne-li paritu, pak aspoň stav jí blízký. Dnešní, od té doby mnohonásobně zesílený globální byznys proti sobě nemá reálnou protiváhu, – a proto jeho ničivost, posilovaná beztrestností, představuje podstatně větší nebezpečí.

Kromě toho je prakticky nepozorovatelným jevem: na rozdíl od největších společností jsou jejich reální majitelé (globální investiční fondy) skryty v hlubokém stínu a částečně se projevují jen zřídka – jako na počátku ukrajinské katastrofy.

Situace se komplikuje oslabením role států, které se mění v jednotně jednající síly podřízené zájmům sil různé úrovně, – nejen globálních a regionálních, ale i těžko rozlišitelných sil spojených s různými privátními zájmy.

V novém světě síla jeho účastníků násobně převyšuje jejich schopnost pochopit situaci a nezodpovědnost vůči řízeným a spravovaným spíš připomíná středověk. To vyvolává přirozené znepokojení, a už v dohledné budoucnosti si vyžádá obrovskou organizovanost, energii a rozhodnost nejen států, ale i národů.

Je to překvapující, ale v chaosu, do kterého se lidstvo vrací, rychle roste význam a potenciální vliv Ruska. Při všech našich nedostatcích (a my žijeme v přesném protikladu k přísloví „každá liška chválí svůj ocas“) se Rusko nejenže vrátilo do dějin, ale zakotvuje v nich, – zatím ještě nervózně, nedůsledně a nejistě, nicméně osídluje polozapomenutý prostor.

Není náhodou, že Západ nezmírňuje „studenou válku“, kterou rozpoutal s cílem našeho zničení. Nicméně, když zjistil její neperspektivnost, začíná pomalu nastavovat mechanizmy – zatím ještě nikoli spolupráce – ale už součinnosti. Při vší nicotnosti pípání o zrušení sankcí, nevýznamné změně rétoriky, hlouposti pozvání do „velké osmičky“ a úmyslné impotentnosti obnovování dialogu s NATO, tyto události zapadají do logiky vynuceného uznání významu Ruska.

Jako obvykle, všechny překonal charkovský Polák Z.Brzezinski, někdejší národně-bezpečnostní pomocník prezidenta Cartera, který se podle řady vzpomínek vážně zabýval možností vyvinutí jaderné zbraně, která by  zabíjela výlučně Rusy. Nicméně, kromě klinické rusofobie, se tento neúnavný stařík vyznačuje úžasnou schopností poznat, která strana krajíce je připravena k namazání – tedy – odkud vane vítr…, a tak pochopil, že klíčovými silami budou nejen USA a Čína, ale i Rusko.

Pochlebování nepřátel svědčí o růstu našich šancí, – ale abychom je mohli využít, musíme být přinejmenším chytřejší a zodpovědnější než naši nepřátelé. Ale posun k tomuto stavu, bez kterého naše místo mezi prvními na světě není možné, – a tedy i k normálnímu životu – ten teprve začíná.

Hlavní ale je – to nepropást.

Zdroj: svpressa.ru

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

95 reakcí na Konec posledního impéria

  1. jaa napsal:

    Jo.jo a jedeme z kopce!

    PL_- Švýcaři ruší stahují svou žádost o vstup do ejůnie

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Díky Hrochovi za překlad, Děljagin je vždy zajímavý.

    Když se to tak vezme, podobně jako Rusko bychom si měli definovat další cestu i my, Česká republika. Hlavně ve smyslu budování státu, posilování národního hospodářství. Protože pravda je taková, že se vrací celkové soupeření každého s každým.

    Zdaleka nedošlo k proklamované spolupráci a snížení národních vlivů, to byl jen podvod. Francouzi, Němci, Britové, Italové, … stále hrabali pro sebe a pod sebe, preferovali národní průmysl a zájmy – jen od nás by moc chtěli, abychom na své vlastní zájmy úplně rezignovali. Došlo to tak daleko, že u nás je pojem „národohospodářství“, národní ekonomika, téměř nekorektní, „ve slušné společnosti“ nepoužívaný až odmítaný.

    Evropská Uhnije se sice rozpadá a uhnívá, až se jednoho krásného dne rozpadne nebo uhnije, ale otázka je, co bude potom. Jak už to tak bývá, špatné často nahradí hnusné a to je nahrazeno příšerným. Pokud nebude vliv Německa vyvažován dalšími státy, Němci se jako vždycky zblázní a pak můžeme vzpomínat na „Uhniji“ jako na relativně dobrou a demokratickou záležitost.

    Hodně se mluvilo o stabilizaci Střední Evropy pomocí skupiny V4, případně rozšířené o Rakousko a Slovinsko. Jenže mimo Slovenska je celý „Visegrad“ pouze chiméra, která nepřečká první konfliktní situaci. Vzhledem k očekávanému šílení Poláků a Maďarů, které vždy následuje, pokud zešílí Německo, se nedá s V4 do budoucna příliš počítat. A vedle jsou již zešílevší Ukroši, kterým se jistě nebude příliš zamlouvat obvyklá snaha našich milých sousedů o Velkopolské „Intermarium“ nebo Velkomaďarsko. Rakušáci také nemají v tomto oboru zrovna klidné myšlenky a pošilhávají na všechny strany.

    Celkově z toho vychází, že nakonec dost možná budeme rádi za americké základny v Německu, a neomalené arogantní americké vměšování do naší země bude bráno jako nutné zlo, víceméně akceptovatelné, protože alternativa by byla pravděpodobně ještě horší.

    Ohledně ruského vlivu, je otázka, jestli se s ním dá vůbec realisticky počítat, protože ruské zájmy historicky nikdy tak daleko na západ do Střední Evropy nesahaly, tedy s výjimkou druhé poloviny 20. století, což ale bylo vynucené západním napadením Ruska a studenou válkou. Mimoto se Rusko otáčí na východ k Číně a vůbec do Asie, Evropu bere jako méně perspektivní.

    BTW, zajímavé je, že Británie a Francie chystaly na začátku roku 1940 přepadení Sojůzu, chtěly vybombardovat sovětské ropné zdroje na Kavkaze, především v Baku. Útok měl začít v dubnu, pak byl odložen kvůli německému útoku na Norsko, následně přesunut na červenec, jenže to už měli žabožrouti i tomíci úplně jiné starosti. Viz. zde:
    http://sovietunion.wz.cz/plany.htm

    Bohužel to vypadá, že nápady mají pořád stejně blbé a nerealistické.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Generál Gajda měl v r. 1924 takovej pěknej mezinárodní plán. Čím víc pozoruju situaci, tím víc si myslím, že byl vizionář. Jen to Rumunsko bych vypustil. Železný gardy už ztratily sílu a dneska je to jeden cikánskej bordel.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No jo, ale kde ty nárřodohospodáře vzít? Klaus to zrušil, výuku stopla Buzková… Školy vypouštějí samé kecaly a žádné praktiky… hmm…

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Bohužel svoji šanci na bezunijní samostatné přežití jsme propásli.Totálně zlikvidovaný vlastní průmysl, který u nás vyrábí pouze energeticky a technologicky náročné součásti ale vývoj a kompletace celků je podmíněn mateřskou zemí, ať je to Nemecko, Francie, VB nebo Itálie aj. .
      Vždyť jsme si museli nechat vyrobit i transformátory pro ČEZ v Itálii, protože to současná Doosan vyrabovaná Škoda nedokáže.
      Závislost české ekonomiky na exportu do zemí Evropské Unie loni dál rostla.
      Do zemí osmadvacítky mířilo 86 procent tuzemského vývozu. Předloni byl tento podíl podle Českého statistického úřadu 84 procent, v letech 2012 a 2013 šlo do EU 82 procent českého vývozu.
      Jakákoli snaha státu nacházet pro exportéry nové trhy a diverzifikovat tak tuzemský vývoz díky politickému zadání v minulých 10 – 15 letech vždy zkrachovala.
      Něco malinko jsme se svolením US a za nemalou dividendu pro ni mohli vyvézt a vyvážíme do Mexika no a to je vše.
      Proto rozpad EU pro nás bude katastrofa mnohem většího ražení než například Babišem zprivatizované a zastavené chemičky.
      Postavit opět na nohy náš průmysl je naprosto nemožné, protože odliv peněz z ČR je jeden z nejvyšších v Unii.

      Proto je na místě opravdu oprávněná obava, jak skončí Czechie po rozpadu EU né že né.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Proč se kupovaly transformátory v Itálii ? Nebylo to proto, že by u nás nešly vyrobit, ale protože EUhnije. Z Itálie vyšly levněji, anžto dotace a zkreslení cen.
        Grafík je hezký, ale je to statistika, tedy čtvrtý stupeň lži. Například z takové Británie je také velký odliv peněz, případně jakoby není, protože jsou vyprané v City, ale skutečnost je jiná.

        Ekonomika je při rozpadu Uhnije ten nejmenší problém. Německo, Británie, Francie nikam nezmizí, pokud bude EU nebo Eurozóna zrušena. Mnohem větší problém byl při rozebrání Sojůzu, to skutečně zmizel odběratel všeho.

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Jistě, ten odliv peněz je jen „statistika“ a tu je třeba brát s rezervou. Nicméně když něco vypadá jako kachna, kváká jako kachna, chodí jako kachna, no tak….
        Na aktualne.cz dnes vyšel článek pod radostným titulkem:

        http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesko-je-patnactou-nejbohatsi-zemi-eu-nove-porovnani-ukazuje/r~4c9b709e330c11e682470025900fea04/

        Jenže obsah článku a srovnání dvou tabulek – té o tvorbě HDP a naopak o jeho využití pro vlastní obyvatele ČR (zjednodušuji, ale nezkresluji), jasně ukazují, že Češi sice makají jak čerti, zvyšují DPH jak o život, ale sami z toho mají celkem hovno. Což potvrzuje pravděpodobnost toho grafu o kousek výše a jako oprávněné ukazuje tvrzení o postavení naší země na úrovni kolonie.
        Takže ať jdou s nějakými kydy o dotacích z EU do prdele, peníze ve skutečnosti tečou spíše opačným směrem.

        To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Napoleon by řekl, že situace na bojišti se mění každým okamžikem. EUpolitici vedou silácké řeči, ale podávají si dveře u báťušky Putina u kterého si to zcela jistě preventivně žehlí. Naposledy Sarkozy, který požádal VVP, aby zrušil protisankce, že EU je jako zruší také. Jak u blbečků na dvorečku. Já myslel, že jen u nás platí, že co politik, to ( až na výjimky ) blb. Jakási věhlasná agentura provedla průzkum v Evropě a ten potvrdil, že Rus není strašákem pro 70% obyvatelstva. Když bychom odečetli Poláky, kteří azbuka nenávidí z principu, tak ten výsledek by byl někde u 80%, což asi nelibě nese „kolébka demokracie“, jejíž bagančata v stále větším množství přešlapují kolem ruského plotu v rámci boje za demokracii. Jak jinak.
    Hrochovi děkuji za překlad. Člověk je zase o něco chytřejší.

    To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    PŠM, tentokrát ne v podání komunistů, ale nejvyššího socialisty :
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/43681601
    Ochránci socialistů přečtěte si jak nás chrání a jak nám a celému světu pomáhá EU a především NATO.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Gratuluji dostal jste 5+……….a očem ten článek je že opoziční strana ziskává body……..jako člověk s GREBENIČKEM SOUHLASÍM,když ale zustavám na zemi a použivám rozum………..MYSLITE že je možné aby premier bezviznamné země,mohl naplno řict co si myslí

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Mohl a měl! Hlavně nelhat!!!
        Natož vy, nebo já. My dva se přece nikde nepotřebujeme zalíbit, udržet, vlézt někomu někam …
        Souhlasíte, a když začnete – podle vás – používat rozum, zase jako vždy nesouhlasíte. Nikdy jsem nepochyboval o vašem rozumu, ale takhle shazovat byste se neměl, ta strana vám za to nestojí.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          no koment na hlouposti nemám chut reagovat,ano nesouhlasim předseda vlady si nemuže o spojenci si řict co by chtěl……..takže nemám cenu se otom s VÁMI PŘIT

          To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Měli bychom se rychle učit, než naši přátelé z posledního imperia skončí…. :
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/406659-pohrbivani-zaziva-a-vyslychani-v-plenach-ne-kazdy-v-cia-ale-s-metodami-souhlasil.html
    Kolik z těch našich v oblecích vyslýchaných a zproštěných gaunerů obhajovaných sokolíky byste rádi viděli pohřbených zaživa nebo viset u stropu v plenách?

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Žádného. Pokud by to bylo na mně, chtěl bych řádný veřejný soud a spravedlivý trest.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Nepochopil nadsázku. Ale souhlas.

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Ale pochopil, přesto jsem chtěl zdůraznit, že správná cesta je dostat podezřelého před soud, atd. (koneckonců pro některé podezřelé z našich končin by asi byl základní problém sehnat třeba potřebnou velikost plen …).

          To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    Jak to vidí pravicoví sociální inženýři :
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nepracujicim-lidem-se-nevyplati-pracovat-diky-davkam-maji-vlastne-vice-penez-nez-ti-kteri-pracuji-Senator-Zeman-prinasi-konkretni-vypocty-A-Dezo-z-moji-z-fabriky-440652
    Vypadá to na první pohled hezky. Ale není to řešení. Je to východisko z nouze do které se systém dostal aplikací právě jeho zavedením u nás. Jako vždycky.
    Nebylo by jednodušší zajistit lidem práci, uzákonit povinnost pracovat, přestat platit vyučené tak jak byly kdysi placeny uklizečky na půl úvazku, nesnižovat kupní sílu koruny?

    To se mi líbí

  7. blbíš napsal:

    K Cechovi z 8:58 – aby to nebylo nudlovitý:

    To se mi, příteli, týká docela dost (stavebnictví – kultura). Neměl jsem možnost cestovat a na starý kolena jsem si spíše uvědomil, kolik lesů, vod a luhů v naší vlasti jsem ještě neviděl, takže už mě prostě neláká dozvídat se na výletech, jaké že má ten či onen světadíl kulturní návyky a hodnoty. Přijal jsem tezi, že toho vím o muslimech celkem kulovaný! Ale i z toho mála co vím, je tu prostě nechci, protože chci naše vnučky a vnuky ochránit před jistou zkázou. Pro to jsem ochoten i zhebnout – je to tedy doufám všem jasný. Smířil jsem se s hodnocením mých hloupých spoluobčanů (co dokážou zablokovat výstavbu čehokoli kvůli čolkovi-tetřívkovi-kůrovcovi, ale s naprostým jím vlastním idiotstvím nechají životní prostor původního obyvatelstva /= a s ním i těch čolků-tetřívků-kůrovců/, doslova zkurvit cizím, naprosto nekompatibilním elementem!!!), že jsem fašista, xenofob, hlupák, milec ovara atd. atd. Ale řeknu vám, od tý doby, co se dozvídám o islámu, tak s údivem zjišťuju, že ten „jejich můj fašismus“ inklinuje skoro k jimi již jednou vyzkoušenýmu nacismu. Je toho opravdu hodně, co by ti naši troubové měli vědět a evidentně vědět nechtějí.

    Uvedu příklad, dneska jsem se posunul v poznávání islámských hodnot zase o kousek dál, když jsem si přečetl:
    „Bačabazi je starý zvyk, při němž dospívající chlapci převlečení do ženských šatů tančí pro pánské publikum.“
    Dokonce i ti presstuti už jsou tak blbí, když zapomněli na své obvyklé multikulti nahlížení a bez mučení přilípli k tomu tento název článku:
    „Tálibán zabíjí policisty prostřednictvím sexuálních otroků“
    https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/406707-taliban-zabiji-policisty-prostrednictvim-sexualnich-otroku.html

    No a pak se divte, že se bojím o ty svoje-vaše vnučky a vnuky!!! Je toho opravdu velice málo z toho, co se o islámu dozvím, aby to korespondovalo s mým nahlížením na život a mým poznáním. Zjištění, že tomu je spíše naopak mě neustále utvrzuje v přesvědčení, že jsem na tý správný straně!!!

    K těm přiblblým architektům a z nich jiskřícím nápadům – nedivím se, protože jsou prodejní úplně stejně jako jiný profese, jde přece o prachy. Přesto bych chtěl všem těm kolem multikulturního stavění vzkázat jediný, že rodinu, dům, vesnici, město, …republiku… dělají tradice a výchova k nim a samozřejmě, mezilidský vztahy!!! Žádnej multikulti park ve městě či městská čtvrť, do kterých se bojí i za denního světla dobrovolně zajít i po zuby ozbrojený policejní svaz, natož samotinký policajt.

    S dovolením pana domácího:
    Ať jdou s tím multikulturismem už konečně do prdele, mám toho akorát tak dost!!!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Na zítřejší poledne mám pro vás malé multikulti překvápko. Něco, co jsem ani já netušil. To by „sluníčka“ mrkali, kdyby to četli a hlavně jim to docvaklo.
      Jinak doporučuji včerejší rozhovor Veselovský – Babiš. Docela veselé povídání. http://video.aktualne.cz/dvtv/babis-sobotkovi-neverim-proc-bych-mel-byt-v-koalicni-vlade-j/r~3354c530334e11e6abfa0025900fea04/

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Jak pro koho,plno silných slov bez jediného věcného faktu………FAKTA NA UROVNI ………VŽDIT TO PSAL REFLEX a podobně………čím dal se já osobně přiklaním ,že vtom má sosáček namočen vice……..nevim mě to vubec nic nedalo

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          tato, asi jste špatně poslouchal. Ne, že bych se ho chtěl nějak zastávat, ale vše, co řekl mělo svou logiku. Daleko větší, než byla ta Chovancova. Ostatně reakce Bělobrádka před a po Chovancově trucu je také o něčem vypovídající.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Logika bylo to poslední, co v interview zaznělo. Ministr vnitra a policejní prezident zodpovídají za policii, tečka. Do organizačních záležitostí tohoto druhu nemá nikdo co mluvit, zvenčí. Jde o zákony a velitelskou pravomoc, o ničem jiném to není. Zbytek je propaganda a manipulace, tedy víceméně lži.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Samozřejmě, jen vy máte pravdu a nikdo jiný

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Tak to není, jen nechápu, jaká logika v tom interview byla. Žádnou jsem neviděl, tedy kromě toho, že Babiš hájí svou pozici k celé věci. Kdyby byla pravda – tedy zákony – na jeho straně, tak by snad „vyhrál“ a skončilo by to minimálně odvoláním policejního prezidenta. Přišlo mi to úplně absurdní až bláznivé, snažit se to napasovat na koaliční smlouvu – nic jiného k tomu nemám. Celá ta věc je nechutně politizovaná, doufejme, že za týden jim vychladnou hlavy.

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            opravdu se nechci přit,nebot opravdu nevím ani náhodou kde je pravda,jen Babišovi nevěřim pocitově .Neumím to popsat s ČSSD JSEM SE UŽ NÁK vyrovnal že je to plno protichudných situací kdy jí plno věcí vyčitám,v plno věcech mě mrzí že jí je nasazovana psi hlava bud že za ně až tak nemuže nebo že byt tam jinej je to horší.JAK SEM PSAL VOLIT JI NEBUDU……..POVAŽUJI ted Babiše za to nucené menší zlo ale ani náhodou muj hlas nedostane……..Vite neumím to popsat ale mě naněm nejvic vadi že si neumim představit ho myt za partnera v politice ,on vše hazí na druhé,staví se do role stale napadeného a přesně pro mě byl ten rozhovor

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              TED bych dodal koukal jsem na reportaž Babiš..chovanec……..nezlobte se tady byl jasný doklad proč BABIŠE nemusim……..bylo to v TN.celkem jasný kdo to hrotí.
              NEZLOBTE SE kdyby byla pravda co tam Babiš řekl ,že je chtej vyprovokovat aby vládli s KALOUSEM ,MAJ JASNĚ NABITO…….PŘITOM přes všechny tvrdá slova od ANO volaji po pokračovaní……..vtomto bodě je zcela jasné že Babiš lže

              To se mi líbí

          • Kamil napsal:

            Vzhledem k probíhající diskusi o politizaci problému vložím, za účelem zamyšlení co si o tom myslí jiní, část z příspěvku Z. Zbořila na PL. Převzato:
            „Proto jim (politikům) doporučuje místo výkřiků, že se hnutí ANO vydalo cestou politizace policie, aby se někdy podívali na internet a na seznamy nevyřešených a nejasných případů. „Pak by snad pochopili, že nikdo nic nepolitizuje, jak tvrdí duo Chovanec–Tuhý, ale že se občané ptají, dnes už dokonce i prostřednictvím svých volených zástupců, kterým odevzdali ve volbách část své suverenity, co se to vlastně děje. Navíc když pánové, kteří jsou první podezřelí z ‚neefektivity‘, upřílišněně mluví o efektivnosti, které chtějí dosáhnout, a zdá se, že už dosáhli vyvoláním nedůvěry, chaosu a podezření, že se za tím vším skrývá něco velkého, a hlavně jiného, než s čím je seznamována veřejnost,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil, jemuž vadí slova o politizaci reformy policie.
            „Co to je za výraz ‚politizace problému‘? Vždyť v zemi, kde, jak říká lidová moudrost, nekradou snad jen ručičky na orloji na Staroměstské radnici v Praze, je právě stíhání podobných věcí největší ‚politikum‘. Ale hlavně, vždyť se před volbami všichni oháněli tématem potírání organizovaného zločinu, tedy jako problému politického, a snažili se mobilizovat právě voliče svých stran,“ připomíná politolog, podle něhož politici hnutí ANO neúčastí v OVM o nic nepřišli. „Asi si nemyslí, že se tam jedná, jak říká nemoderující moderátor Václav Moravec, o témata, ‚která budou hýbat veřejností celý příští týden‘. Vystupování ministra vnitra Chovance jim dalo za pravdu. Ukázalo se, že není schopný diskuse a plete si svou zvláštním způsobem vyslouženou funkci – vzpomeňme na Lány – za poslední soud, včetně oněch dvou lotrů na pravici a levici,“ poukazuje Zdeněk Zbořil.“

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        Šlachtův problém jménem Albi

        Na světlo se dostávají další podrobnosti o policejním informátorovi elitního protimafiánského útvaru, který současně s informacemi z této policejní jednotky obchodoval. Albin Arifovič měl u sebe spisy a dokumenty ÚOOZ vedeného Robertem Šlachtou: týkaly se mimo jiné pražských politiků a byznysmenů. Mimořádně otevíráme článek z prosincového vydání Reportéra.

        http://reportermagazin.cz/slachtuv-problem-ma-jmeno-albi/

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          A to není jediný „problémek“ UOOZ. Pokud by – až – vyšlo všechno najevo, budou se lidé, masírovaní šlachtovskou propagandou, hodně divit. Všechno je totiž úplně naopak, než se mediálně podává.

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Jo Janek Kroupa a jako zdroj šéf albánské mafie, to když dovolíte budu poněkud skeptický.

          To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        děkuju pane domácí, ale už mě ty debaty skoro nezajímají, jen se podívejte na náš stůl! Do sebe zakousnutí spolustolovníci zprava doleva a naopak a … a venku teplej vzduch , holky venku stále ještě mohou skákat (a taky že skákají) panáka a … a já jsem si svůj postoj už dávno vyjasnil.
        Zítra z Vašeho článku taky nic, protože si sbalím tornu a všichni od multikulti ať se třeba poserou.
        Ještě k tomu panákovi co ho holky skáčou na dvoře – jen ať se uhnijní bačabaziové zkusí otřít o můj domov … i když šedivej stařec, přec stále furt vostrej – jako ten jeho věrnej kniff!!! Můj nůž není žádný uhnijí „victorinoxový“ dojebátko, jak výše píše kamarád rovnýho meče, ale multiKUTILkniff, dobře vykovanej a kalenej z festovnýho listovýho pera z jakýhosi ruskýho gruzavíku, co se od války válel v areálu kasáren – velkej jak stehno. Dostal jsem ho, když jsem na vojně očumoval machra v místní kovárně (jó, umět co on)..

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ten článek nezmizí, bude ke čtení stále 🙂

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … copak archiv, ale moje paměť, pane domácí!!! Wo to gou!!! Vzpomenout si, o co a v jaký diskusi, šlo, toť můj problém spojený s hledáním ve Vašem archivu. Nikdy jsem nic nenašel. Jako například tudle …chtěl jsem doporučit, když Petrpavel zase chtěl vědět, co bych si jako představoval místo každodenní, bezchybný, pečlivý, podnětný, důstojný, rozvážný, jedinečný, obohacující, klidný práce jeho zoufale líný partaje v parlamentu (kterou samozřejmě kromě něho, nikdo jiný nesleduje a nevidí), aby si přečetl Kamila, kterej cca před 1/2 rokem, myslím, že dokonce přímo jemu, napsal, jak si on představuje práci opoziční strany a … a samozřejmě, že jsem to nenašel a byl jsem línej to vymýšlet znovu (nehledě na to, že bych to asi nenapsal líp). Asi tak to mám s tím Vaším archivem.

            P.S.
            Teď mě napadá, Kamile – čtete-li to, nemohl byste to nějak znovu oživit pro Petrapavla? Tuším, že si , tak jako já, neukládáte příspěvky, ale kdyby jo, tak dík.

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              A pak že telepatie je blbost: sedím, a najednou cítím jemné tiché chvění, téměř bych to nazval vibrace, něco jako volání „Kamilééé pomoooc …“ , hned zapnu pc, a koukám blbíš je v tísni …
              Tak jsem zde, ale zklamu vás, nejen že si příspěvky neukládám, ale ani mne to nenapadlo. Takže bohužel, kdy, kde a co jsem někde plácnul si opravdu nepamatuji, a najít to neumím…
              Ale abyste nebyl moc smutný tak sem „prdnu“ poznámku od nějaké dámy, co ji napsala dnes na PL, a myslím že vystihla situaci, cituji:
              „Nejlépe by bylo, začít znovu od začátku. Ale s kým? TOP, ODS, KDÚ, ANO, ČSSD – nevolitelné! KSČM se uvelebila v pohodlné pozici bez odpovědnosti a zjevně jim to už takhle vyhovuje. Nevyčítám jim to, protože jsme to tak vládám dovolili my. Takže teď, babo raď!“
              P.S. Moje nej bowiekudla má čepel dlouhou cca 22,5 cm a materiál je damašek, jsem tedy také připraven?

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              🙂
              S damaškem jste každopádně připraven a k tomu velmi luxusně.
              Krásný materiál.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … kdepak, i když ta ženština má samozřejmě pravdu, ale Vy jste to tenkrát ušil Petrpavlovi na míru a …. a vidíte, on si to nezapamatoval (nebo to nečetl) a před pár dny se mě ptal na totéž znovu.
              Damašková ocel, k tý jsem se nikdy nedostal, ale kdybyste tenkrát viděl tu alchymii a čarování toho kováře s těma olejovýma lázněma a ruskou rozžhavenou ocelí, to byl koncert pro voči a kdykoli se na ten kniff podívám, vzpomenu si, i když je to léééét! Nebo kdybyste viděl, jak hravě okoval koně, kterýho se bál i voska a upozorňuju, bez pomocníka, pravdou je, že futro mu nestačilo 🙂

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Děkuji za uznání, doufal jsem, že to bude adekvátní současné situaci. Nicméně, jeden nikdy neví, tak to raději ještě jistím pomocí .45

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Vím co je to za krásu, když se koval ta čepel pro mne, byl jsem u toho, a za odměnu jsem si sám vykoval kus na záštitu… dodnes jsem na to trochu pyšný…
              Pokud jde o PP, tak ani nevím o co tehdy šlo…

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … o nic mimořádnýho, obvyklý folklór, když se kdokoli otře o tu jeho partaj
              … já nemohu jistit ničím sofistikovanějším, ale myslím, že mám něco, co by se dalo použít a s čím si myslím, že i vládnu. A taky si myslím, že by mi to „legislativně“ mohlo projít líp než ta Vaše 0,45. Zkusím dát foto, ale až vyšumí krásnej zážitek z TV – „Krajinou domova – Křivoklátsko“ od Krejčího. Úchvatný ale byl Jan Maxián, který v tom čte, už dlouho jsem neslyšel tak úchvatnej přednes, fakt moc doporučuju. Ten musel mít češtináře (nebo rodiče)! A ty záběry z výšek, zřejmě z dronu, z letadla by ty záběry asi neuživili.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Kamile, nechci dávat udavačům a sběračům ruský propagandy do ruky klacek, nunchaku či shuriken, aby neměl pan domácí voplejtačky s nějakým blbem, proto slíbené foto nepřikládám, ale Vám to bude jasný.

              To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Dyk já taky na vopasku tahám Smith&Wesson Combat 🙂

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            Hele, Ty nedávno oženěnej, jako odumřelej pacifista v tom mám trochu hokej, nejdřív SS P226 s lištama osázenejma laserem, granátem, minometem, šavlí, mečem Punťou (zde končí moje zbraňový vzdělání) a teď Smith&Wesson Combat halabala v opasku. To aby se z Tebe, hrome, ten náš Jos posral – tedy, až si přestane stříkat do gatí a zazvoní Ti u dveří!!! 😀

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              😀 Ten S&W je nůž 🙂 Hodně těžkej a pádnej, není to na jemnou práci. Ale na průměrnou pouliční porážku je dokonalej. A Punťa je hrome sekyra! Meč je Jurášek, už si to zapamatuj! 🙂
              A co se Jose týče… Už mě pár let sere a ještě dalších pár let asi srát bude. Neřeším to. Po komárovi se taky jenom oženeš a nezkoumáš následky.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … mě je to jasný, já jen že Kchodl furt poučuje o nadbytečnosti závěsných lišt, zavěs Punťu i Juráška bez obav na svůj SS P226 a vytři Kchodlovi zrak, jak říkáme my odumřelí pacifisti, dojdou mu patrony!

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              mně

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              No tak kdybych na něj vytáhl Siga s podvěšeným Juráškem (nevím odkud, tak jedině z auta), pravděpodobně by ztratil spodní čelist a tím by se celá situace stala poněkud zmatečnou. Vlastně ani nevím, jestli SS vyrábí lišty na podvěšený meče.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Hehehe.
              SS mám dojem, že vyrábí snad fšecko !
              Nějak se to poslední dobou zvrhlo. Ovšem nic proti P226, to je samozřejmě klasa nejklasovatější.

              To se mi líbí

    • oh napsal:

      Cestovat prozatím nemusíte dál, než do nejbližší knihovny. Informací je dost, jen je multikulturní věrozvěsti nechtějí vidět.
      http://www.literarky.cz/literatura/cteni/22259-karima-bennoune-tady-vae-fatwa-neplati

      To se mi líbí

  8. tata napsal:

    A HLAVNĚ je to polopravda……ano v mnohém je to tak bohužel tyká se to jen časti…….bohužel netyká se to většinou té časti opravdu ne vlastni vinou.UŽ jsem psal třeba přiklad dobrého znamého a jeho vnuka,bydlel snim ve společné domacnosti,a protože ma duchod v docela dobré výši,nemá na nic nárok,to že už ten duchod byl zatižen exekucemi né vinou toho pána už nikoho nezajimálo a podobných přikladů znám dost……….Největší problém je jestli něco vlastnite a jestli aspon někdo pracuje v té domácnosti……..je pravda že vtomto připadě jsou na tom nejlepe lemplové co nikdy nedělali a nic nemají………..sama osobě je kapitola že někteří rodí děti na běžicím pase a ty je živí….to je kolem mě dost běžné……….problém co stim jak odělit vychcané od potřebných

    To se mi líbí

  9. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 😦

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      ale to měl bejt jinej smajlík! Tenhle: 🙂 K mračení není důvod! 🙂

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Já nevím, paní K-k, koukl jsem z okna a mračí se to tam ostošest. 🙂

        To se mi líbí

        • K-k. napsal:

          „tam“ u vás se mračí, tady hřmí a leje – a do toho jsou ještě červánky. Bohužel už jemoc tma, fotit se to nedá. Ale já se nemračím a smajlíci se taky nemračejí – a jdu si číst detektivku 😉

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Blesky právě dorazily, slejvák má zatím trošku zpoždění. Ale už podle toho, co vidím oknem, to zpoždění bude jen nepatrné. 🙂

            To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Tady leje jak z konve. Ale bouřka jako taková, s těma bleskama a podobným harampádím, se asi před dvěma hodinama vydala směrem přibližně na Písek.

            To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    jen:

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/george-soros-se-pripravuje-na-ekonomicky-kolaps-nakupuje-zlato/
    je on v Bilderbergu či ne????
    a
    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/svycarsko-odmitlo-vstup-do-eu-na-islandu-taky-nevybuchla-sopka/
    Takže to vlastně začal Island a ….
    .. a stejně je to… ti co by je tam rádi brali či udrželi –nemaj zájem…..A ty co maj zájem….. 🙂
    j

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Nikdo není v Bilderbergu. Nic takovýho neexistuje, je to jen konspirační teorie. Jedinej, komu se o tom zdálo, je Schwarzenberg. A taky jedno malý Pehe.

      To se mi líbí

  11. vonrammstein napsal:

    A zase vo závit přituhlo.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/406761-obama-usa-musi-jednat-jinak-budou-dalsi-masakry.html
    Není možná, že si vláda tyhle magory najímá, aby si vyfutrovala argumentaci pro odzbrojení civilistů? Mně už to tak dovopravdy připadá.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Jeden by si myslel, že po zkušenosti s alkoholovou prohibicí už podobnou pitomost amíci zopakovat nezkusí, ale pachatelé dobra se zjevně nemění a jsou nepoučitelní.
      http://www.lidovky.cz/zakaz-prodeje-zbrani-silene-strelce-nezastavi-myslet-si-to-je-iluze-11t-/zpravy-svet.aspx?c=A160614_145136_ln_zahranici_msl

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Zjevně jsou nepoučitelní. Příměr s prohibicí je dobrej. Akorát následky budou mnohem horší, Obama se pokouší jít proti pro Američany velmi zásadnímu Druhýmu dodatku Ústavy. A to mu po dobrým neprojde. Ani si nemyslím, že to povede LEX. Spíš to vidím na všelidovou vzpouru menších samosprávných okrsků, což je shodou okolností většina Ameriky.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přijde mi, že těmito výroky Opičák situaci ještě více vyostřil. Pár procent levičáckých extrémistů, kteří by nejraději zakázali všechno do posledního kapesního nožíku, bude potěšeno, ale všechny ostatní to vytočí do běla a pomažou do nejbližšího kvelbu pro „dar od přítele Evžena“ nebo kalacha (civilní verze kalašnikovů se vyrábí přímo v USA ve společném podniku ruského výrobce a nějakých amerických investorů).

      A v listopadu to hodí Trumpovi.
      Pro eliminaci Hitlary nemohl Opičák nic lepšího udělat.

      Přes všechnu cenzuru do světa moc neproniklo, že NWO se omezení zbraní v USA vůbec nedaří, čím více na to tlačí, tím větší je odpor Amíků. Od 1. ledna 2016 je ve většině USA států dokonce povoleno „open carry“, tedy zjevné nošení zbraní – což by se jinde vlády asi opravdu zvencly.

      BTW, Florida je jeden ze států s největší zbrojní restrikcí. Protože dobrodějové tam kdysi reagovali na vraždění kubánských zločinců prosazením silného omezení zbraní. A výsledkem byl raketový nástup zločinnosti, což trvá dodnes.

      Opičák má za sebou už několik takových pokusů, při jednom z nich jsem tam zrovna na skok byl a viděl jsem na několika místech fronty na kalašnikovy – bylo jich málo, tak každému dávali jen čtyři. Lidé to kupovali do zásoby a na kšeft, protože byla šeptanda, že nákup „zbraní s vojenským vzhledem“ bude zakázán. Už Clinton prosadil na krátkou dobu zákaz prodávat zásobníky na více než 10 nábojů, což si Amíci dobře pamatují a báli se opakování.

      Pěkná mapka:

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        🙂

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        🙂

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        🙂

        Tak nějak se mi zdá, že Amíci na toho Opičáka dost dlabou.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … a kurva, to je síla, to by mně asi to jídlo zaskočilo, byl-li bych tam na vobědě a u toho regálu bych zřejmě rovnou omdlel! To že jsou ty hodnoty, od kterých nás Putin svou propagandou odrazuje? To fakt není normální, ta společnost je už na šrot!

          To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        O open carry jsem nevěděl, poměrně zásadní informace. Tím zbytkem jste mi udělal obrovskou radost. Kdyby USA nebyly v mnoha jiných ohledech tak zatraceně debilní, už bych objednával jednosměrnou letenku.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Vážně ne ? On euronácek takové zásadní informace dost silně tají – když to 1.1. letošního roku začalo v USA platit, v pár novinách to bylo, ale pak zase dělali, že se nic nestalo.

          Přesně tak, v mnoha jiných směrech je to tam k nežití.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Fakt ne. Já noviny nečtu a na netu jsem na to taky nenarazil. To je divný, že jo?

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              já sice věděl, ale neviděl a tudíž netušil co to vlastně obnáší, až ty natural fotky mě docela vyděsily

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Ani ne, jsem na tom vlastně podobně. Ale tohle mi neuniklo.

              Ohledně toho vraždění v Orlandu, je úplně „chucpe“, když Opičák kváká o dalším omezení zbraní. Protože právě omezení zbraní na Floridě je důvod, proč žádný ten teplý chudák v tom klubu neměl ani špuntovku. Tedy prý jeden měl, nějaký bývalý polda, který díky bývalému povolání měl licenci a zbraň, ale toho vrah hned zastřelil, pravděpodobně ho měl z minulých návštěv vytipovaného.

              To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jak píšete o kus výše, tak právě tou „všelidovou vzpourou po okresech“ si Amíci to zjevné nošení odhlasovali, v místních volbách a referendech.

          Napřed se to povedlo prosadit v jednom okresu, tam to běželo jako rarita pár let, potom to oficiálně vyhodnotili – samozřejmě se ukázalo, že díky zjevnému nošení krátkých zbraní došlo k rapidnímu poklesu pouliční zločinnosti – tak to povolili i pro dlouhé zbraně.

          Pak udělali „pilotní projekt“ ve více okresech, protože liberálové řvali, že je to podvod. Jakmile se tohle povedlo, šířilo se to jako stepní požár po celé zemi. A 1. ledna 2016 to vyhlásili v 45-ti státech.

          Establišment je z toho zelený vzteky, to je jasné.

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        A ještě vysvětlivka: na mapce jsou žlutě a zeleně státy, kde je zjevné nošení povoleno (žlutě bez licence, zeleně s licencí), červeně zakázáno – v takových státech je většinou omezeno či zakázáno i nošení zbraní jako takové (a proto je tam mnohonásobně vyšší zločinnost, jenže tyto statistiky jsou dnes i v USA silně nežádoucí).

        Na fotce z fast-foodu tam má tolik lidí kvéry, protože několik řetězců občerstvení a obchodů vydalo prosbu/žádost návštěvníkům, aby tam nechodili se zbraněmi, ačkoliv to zákon bohužel povoluje – a reakcí lidí bylo, že si vzali železa tolik, kolik jen unesli.
        🙂

        Poslední fotka s tou kypřejší ozbrojenou paní pochází z protestu proti liberálnímu hnutí „Moms Demand Action“ (Matky žádají akci – myšleno proti zbraním), což je hnutí pseudomatek proti zbraním – načež na to reagovaly americké matky tím, že začaly všude tahat kvéry, čím větší, tím lepší.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Jo, ta AR 15 je dokonalá odpověď 😀

          To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Pokud si to ještě dobře pamatuji, tak v Kalifornii byla dokonce opačná povinost nezmje zde, namísto skrytého nošení, měl-li někdo u sebe zbraň, musela být viditelna …
          A k těm zákazům uvádím následující:
          …Podle argumentů odpůrců zbraní by v Texasu mělo být mnohem více nebezpečno, avšak oficiální údaje to rozhodně nepotvrzují!
          Ještě lepší příklad ukazují striktní hlavní město Washington a Kentucky, které je více liberální než Texas. Za rok 2013 vychází v přepočtu na Kentucky 198 násilných trestných činů a 3.8 vražd, zatímco v přeregulovaném D.C. je to 1281 a 15.9! Tedy šestinásobně více násilí a vražd (FBI Crime Report, 2014). Jen pro zajímavost dodám, že v Kentucky vlastní zbraně okolo 45 % obyvatel a ve Washingtonu je to pod 5 % (US Liberals, 2014).
          A jak vtipně prohlásil ctihodný občan Texasu Dave Skinner: “Nosím zbraň, protože nosit policajta je príliš těžké!“

          A argumenty odpůrců zbraní zní v porovnání s počtem zabitých a zraněných pri dopravních nehodách v ČR zcela falešně, stačí si připomenout:
          Dopravní policisté za uplynulý rok 2015 šetřili celkem 93 067 dopravních nehod, při kterých 660 lidí zemřelo, 2 540 bylo těžce zraněno a 24 426 osob bylo zraněno lehce. Hmotná škoda při těchto dopravních nehodách dosáhla 5,4 miliardy korun.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Největší nebezpečí hrozí ve státech, kde je zbrojní restrikce, jako je Florida, DC, New York, Kalifornie, … a vůbec nejhorší je to v oněch liberálních „Gun Free“ zónách – tedy v zónách, kde jsou všechny zbraně zakázané na základě kampaní přiblblých liberálů. Většina hromadných vražd z poslední doby se odehrála v takových místech. Ze zřejmého důvodu – tam po pachatelích nikdo nevystřelí.

            Aby se někdo nedivil, tak oni „liberálové“ (omlouvám se levičákům, omylem jsem použil termín „levičáci“), jsou levicoví a liberální asi jako u nás Kalousek nebo Dienstbier, v podstatě američtí náckové. Politická korektnost, nadřazenost, nafoukanost, multi-kulti, ekologismus, AGW, LGBT, „liberální intervencionismus“ (liberální protipól neokonů, také chtějí sežrat svět), … prostě jako Obama, Hitlary, … Prostě americká „kavárna“.

            Asi to bude „urban legend“, ale prý existuje nebo existovalo nějaké městečko, kde si vyhlásili dokonce povinnost nosit zbraně – každý chlap, který nebyl blázen nebo ožrala, musel nosit kvér a pokud ho neměl, dostal od šerifa pokutu. Zločinnost klesla na nulu, praví dotyčná skazka.
            🙂

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Tuto „legendu“ jsem četl někde na internetu již začátkem roku, ale měla poněkud jinou podobu, co je na tom pravdy netuším: obyvatelé asi dvou vyjmenovaných městeček (Texas?, Kentucky?) si odhlasovali (přes radu či zastupitele) povinnost, aby byla v každé rodině alespoň jedna střelná zbraň. Pokud nebyla, pokuty prý nedávali …

              To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          A pro úplnost ještě jedno vyjádření, cituji:
          Šéf české elitní protiteroristické jednotky (URNA) Libor Lochman k tomu (masakr v Orlandskem gay klubu) v rozhovoru pro server Aktuálně.cz dodal, že policisté nemohou stát úplně všude, takže je dobře, když občané dostanou možnost bránit se proti násilným akcím radikálů či pomatenců. Dobře je to vidět v Izraeli, jde se občané aktivně brání, když se ocitnou v nebezpečné situaci. Kdyby měl při sobě zbraň některý z návštěvníků klubu Pulse, masakr nemusel nabýt těchto obludných rozměrů.
          V žádném případě proto nerozumí tomu, proč se EU tak moc snaží omezit legální držení zbraní.
          „Jak si chcete vysvětlit nesmírnou hloupost? Já si to prostě neumím vysvětlit. Buď jde o nějaký – mně nepochopitelný – záměr, anebo se jedná o flagrantní neznalost a hloupost unijních úředníků. Stále dokola budu opakovat: občan má právo na sebeobranu, aby se mohl při napadení bránit útočníkovi, jenž mu usiluje o život nelegálně drženou střelnou zbraní,“
          shrnuje Lochman. Stále doufá, že – podle něho nesmyslná – směrnice neprojde.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Hmm a víte o nějakém jiném způsobu/humánnějším / jak vyměnit neposlouchající občanstvo evropské aby se nemuselo měnit nikým nevolené vedení ejůnie. To je stejné jako s tou nešťastnou proejunijní angličankou:

            http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Smrt-poslankyne-v-Britanii-Tak-trochu-jine-komentare-440843

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Každopádně je to dost pochybný nápad, protože první, co nové obyvatelstvo ejúnie udělá, jakmile na to bude mít dost vlivu, bude nekompromisní nahrazení Junckerů a Schulzů vlastními elitami. Přesně podle staré zkušenosti – „když zradil vlastní, proč bych mu měli věřit, že nezradí i nás.“

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Což se už děje – muslimáci se vydávají na onen „pochod institucemi“. Jasně, jsou to „umírnění muslimové“, žádní kozomrdi. Ale všeho do času. Londýnský muslimský starosta také hýřil v nástupním projevu multi-kulturní tolerancí, ale už vydal befel odstranit z londýnských autobusů reklamy s nezahalenými ženami – samozřejmě jen pro ochranu ženské důstojnosti, s islámem to nemá nic společného, že.

              To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.