Jsme


Jsme Češi, Moravané, Slezané. Jsme tací, jací jsme a jsme tu více než tisíc let. Na našem genofondu se podepsalo mnoho jiných národností za různých příležitostí, ale stále jsme tu. Ano, mnozí naši příslušníci z různých důvodů odešli, ale vždy se hlásili k tomu, že jsou Čechy, Moravany, Slezany. Zůstali jsme nezměněni a dá Bůh nebo jiný osud, že se nezměníme. Překonali jsme mnohá úskalí, ale vždy jsme z toho vyšli nezlomeni, nezničeni.

Takže pokud se někomu obyvatelé Zemí Koruny České nelíbí, má možnost také odejít a dokonce po něm nebude ani požadováno, aby se k naší kotlince hlásil. Protože vyměnit národ lze pouze dvojím způsobem; genocidou a nebo vlastním odchodem. Takže pánové Menzele, Halíku a vám podobní. Vyměňte národ. A táhněte tam, kam patříte.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

78 reakcí na Jsme

  1. Rosťa napsal:

    Na PL je zase článek, jak se Menzel vyzvracel na nás, Čechy, Moravany a Slezany. Ani to sem nedávám. Já dost dobře nechápu, co ho zde drží? Hranice jsou otevřené a Menzel je jistě dost bohatý na to, aby se mohl odstěhovat do Izraele, či kamkoliv jinam. Žádné riziko mu přece nehrozí, když vezme „svoje“ děti a odstěhuje se.

    To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    S přibližujícími se volbami budou ataky nabírat na obrátkách. Konvičku tahají po soudech a včera jsem se dočetl, že byl podán návrh na bloknutí okamurovců. A to ještě nejsou ty presidentské. Tam to bude masakr. Do boje budou povoláni všichni, kteří jsou připojeni pupeční šňůrou na státní kasu v podobě různých grantů a dotací, především obec komediantů a sportovci. Naposled včera biatlonistka Soukalová. Vše zaštítí presstituti a především kalouskova bakalovize VH. Lituji lidi s nabouranými játry. Ono to bez dvojky v krvi nebude k přežití.

    To se mi líbí

  3. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore,hned dva mejlíky lezou drátama… 😉

    To se mi líbí

  4. alena napsal:

    zajíkám se smích z tohoto pravdoláskařského webu

    Angažovaná občanka


    Janika se ovšem vehementně staví do role mladíka, jakoby zapomněla za banování nepohodlných, státem a sluníčkáři odmítajících názorů, neboli totéž jako na Ukrajině. Angažovaná občanka= Janika a jí podobní sluníčkáři

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Občas, když se zde dostaneme na scestí, tak nás přijde přivést na cestu pravou, pravdoláskařskou.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Ještě za předcházejícího režimu, když jsem pracoval v Československém rozhlase, bylo při výplatě na „pásce“ v kolonce odměn také tzv. „angažovné“, jak se říkalo lidově. To dostávali ti, kdo se svými příspěvky či moderováním mimořádně zasadili v prospěch strany a vlády.
      Od těch časů slovo „angažovaný“ nepoužívám, neb je mi protivné.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Pokud je možné doporučuji si přečíst koment manipulační práce poměrně známého Pehe.
        Zde prosím se nejedná o to odhalit co je to Pehe nebo ono služební pivo pro Czechise občana ale Baťa ve svém článku poměrně přesně definoval možné budoucí předvolební postupy.
        Použití hroší kůže vůči jakékoli jiné logice, než té která je pro skupinu, nazývejme ji pracovně Pehehů neakceptovatelná (popisuje skutečnost na rozdíl od prosazovaného virtuálního modelu jejich reality).
        http://www.novarepublika.cz/2016/05/neni-nad-to-poukazovat-na-jine-sam-se.html
        Zde prosím není zajimavé to jak Pehehové kritizují vše co je proti pražské kavárně ale zde je dle mého velmi dobře popsáno, že kritika kterou organizuje pražská kavárna má jasný cíl – > likvidovat jakoukoli občanskou kritiku US řídících procesů uplatňovaných k potlačení zvyšování produktivity práce v Czechii.
        Poměrně zastaralá metoda odpoutání od možné přímé konfrontace s realitou neboli Pehehovci říkájí jen to, co si myslí.
        Tisíckrát ohrané Goebbelsovské, že nelze nikomu přikazovat aby si myslel a naopak třeba nemyslel něco jiného.
        V zásadě ono použití hroší kůže na skutečnost, že Pehehovec odhaluje to své vlastní, tedy názory, postoje, hodnocení aj. v rámci prosazování příslušného politického subjektu.
        Proto byla ona bajka o dvou lišácích tak mimoňovitá, v přímé konfrontaci s realitou a v podání samotného Svěráka.
        Proto i Pehehovkyně Gabriela má zase jen svůj názor :
        „Můj názor je takový, že já bych jako hlavu státu viděla člověka, který bude vzorem i pro dnešní generaci.
        Podle mě by to měl být člověk slušný, který si váží lidí kolem sebe, snaží se mít férový přístup a prezentuje nás nějakým slušným způsobem i v zahraničí.
        To bohužel o našem panu prezidentovi říci nemůžu. Můj názor na něj je takový, že doufám, že další volební období už nebude pro něj, ale pro někoho jiného, kdo třeba to slušné chování má.“
        Na druhé straně si Pehehovci prý „uvědomují“ (musí řídit i zpětnou vazbu), že není nad to slyšet hlas vlastního lidu.
        Zde nejde o obavu jak to lůze demagogicky vysvětlit ale nedopustit takové odtržení od reality, které by bylo pro US sponzory viditelně kontraproduktivní.
        Tož z tohoto úhlu pohledu je právě ten Baťuv komentář užitečný.Protože Pehehovce je opravdu nutné posuzovat jako osoby snažící se o udržení, popř. snížení produktivity práce v Czechii.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ono na tom něco bude, Baťa tak trochu naznačuje, že je Pehe vlastně nemocný člověk.
          A když je někdo chorobný exhibicionista a ještě dostává za svou úchylku zaplaceno, no co může být lepší?

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      U Janik je pozoruhodná jedna věc.
      Oni si uvědomují, že o důvodech migrace lžou jak migranti, tak vítači, že migranti nejsou z válečných oblastí, že nejsou chudí, že jdou účelově po penězích, že se nehodlají integrovat, že nehodlají pracovat atd.. a to vše se dá snadno prokázat.
      Janiky to vědí, není to tak, že by chtěli pomáhat potřebným z dobroty srdce.
      Je to podle mě úchylka, čmoudofilie, nebo jak to nazvat.
      Oni chtějí pomáhat barevným jinověrcům, o pomoc ve smyslu humánním jim vůbec nejde.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      akorát, že něco je špatně. Ruštině rozumím na 80% i při rapido staccatu. Ukrajinštině stěží 50%, ověřeno ještě loni u ukrajinců co pracovali na paneláku. – téhle dámě v pohodě vše … divné, když říkalo že ruština je u ukrošů zakázaná zákonem

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tý jo, teď jsem si ještě lehce přelouskal diskuzi u Janiky o citátu, nejen na víkend.
      Skoro se nechce té její dobrotě ani věřit…a jak to panečku dělá dobře!
      Proto se na ní také nadává, že jo.
      No, diskuzi samotnou asi nemá smysl komentovat, jen bych vyzdvihl působení Asfalta, který se v diskuzi dobráků snažil prosadit svou distingovanou slušností, proloženou jak znalostmi právními, tak argumenty.
      Neuspěl.
      Ještě že nebyl „blíž“, asi by ho ukamenovali.
      Ovšem demokraticky.
      Ta mainstreamová supersluníčková rétorika je tam obludná.
      Tedy..podle mně.

      To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    zustali sme nezmeneni?mocno pochybujem,ohynaju vas,menite kuky,myslim,ze logicke,ze nic nie uz tak jak pred 50 rokmi,ci nedavno,ked sme sa zlaskavili a spravdovali,co sa u nas nemeni a to nemyslim,len pepikov,ze sa dame ohnut,ze sa dame nalakovat a potom kukam a dristame,jak tu,skurvena komuna a nic sme nemenili,laska z demokracie,tiez na hovno,ja ked sa tak zamyslim nas sebou,zmenil som svoj dom,bo ohnut sa to len do urcitej medze,som host v riti,nezmenil som na sebe nic,toto,kde som bol vykovany sposob zivota ma tu len zakalil,jsem,ale nikdy co predtym,som tvrdsi material,bo som bol ohynany,ale to mi dalo len tvrdost,ja co som? to jebnuty vychodniar s tymy pepikmi zviazany a seriem ci slezan,ci cajzl,ci moravak,vsetci to moja najblizsia rodina,to toto z coho som,ze dristam inaksie?chuj s tym,ja citim a dumam jak vy a proc? bo ja sa tam s vamy odymoval a nie v mongolsku,tam som dostal stavu z ktorej doteraz zijem tam ma nasolili a odymyli,som ceskoslovensky bucek prerastany cechmi slovakmi,moravou,slezkom,to barz dobry bucek a proc?bo toten len nas.

    To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Zaujímavý rozhovor, díky za link.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Myslím že ty snahy jsou zřejmé,vnutit narodu že nemá byt na co hrdý,že slovanství je něco podřadného.Na nejmenovaném, jsem četl jednu otázku která dokladuje co je dusledek té masaže……..

          a proč že tohle výročí nelze pominout? karel IV je už skoro třičtvrtě milénia mrtvej, a kdoví v jakém stavu se dochovaly pověsti a zprávy o něm. třeba vypadal jinak a třeba to byl pěknej prevít, jemuž velikost daly až dějiny. třeba byl mediálně zdatný lenoch, za něhož pracoval tým výkonných profesionálů. na co slavit sedmisetleté výročí cizího člověka? mně teda tohle nebere.

          At byl co byl tenkrát něco naše hrouda znamenala,dalo by se to srovnat co vnucují lidem o Žižkovi ……….zase at byl co byl hnal Německé ritiře…..a ta legenda mnohdy pomáhala lidem,tady není duležitá uplná pravda………….jako že ty legendy by měli byt předavany generacim………to je ta hrdost kterou májí jiné narody a kterou se nám ti duševní velikáni snaží pošlapat

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            Presne tak, pane tata. Hľadať na niekom negatíva nie je problém, všetci sme ľudia a každý nejaké má. Je hlúpe kvôli tomu „vyliať s vaničkou aj dieťa“.
            Legenda má tiež slúžiť ako príklad. Česi by predsa mali byť ako ich slepý kráľ, ktorý nikdy z boja neutiekol.
            Inšpiratívne je aj Karlovo odporúčanie kurfirstom, aby sa učili česky

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Tato
            člověk, který tohle napsal, vůbec nemá co dělat v naší kotlince. Ať si svoje kecy šíří třeba v Británii nebo USA. Ale tady je právě nutné o Karlovi hovořit stále, o všem, co pro tuto zemi udělal. A i z Karlova vlastního životopisu je znát, že on byl skutečným Čechem. Sice ve smyslu své doby, ale Čechem.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              SOUHLAS
              NICK…Jezevec……….proto jsem to dal v souvislosti s odkazy………nevím ale muj názor je že to je zaměr hlavně lidí jako kniže,i ty co obdivují Havla ,samozřejmě že né všichni ale většina těch znamějších nas oblbují teda mě né.Já osobně jsem vtomto dost haklivý a možná neobjektivní………tydle snahy jak jsme malí,špatný…….přes všechno pro mě pojem nadnese vlast znamená to nejduležitější po rodině

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jó jezevec… Tak to je jasné. Jak si někdo může s takovou „inteligencí“ říkat jezevec. Vždyť skutečný jezevec je chytré a veselé zvíře.

                To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    A v emerikánsku začíná být veselo jako v márnici.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poveste-Obamu-Clintonovou-a-Sorose-Pratele-Donalda-Trumpa-se-rozpovidali-a-Amerika-ztuhla-sokem-435531
    Chybí mi tam balkánská řeznice a bude to pro první kolo téměř komplet.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pro Kohouta je zásadní jediná věc.
      Ušpinit jakkoliv český národ, samozřejmě jako celek.
      C článku tento „nejvěrnější otrok kapitalismu“ překrucuje dějiny, lže a hní si Ego.
      A samozřejmě čulíkovsky závidí těm otrokům kapitalismu, kteří to dotáhli dál něž on.
      Je pozoruhodné, že všichni tito „bojovníci“ s fašismem a nacismem používají protektorátní nacistickou rétoriku, ano, tu, která vzešla od samotného Goebelse a kterou provozovalo kuratorium Emanuela Moravce, který je Čulíkům a Kohoutům asi historicky nejpodobnější.
      Co se mého pohledu na Kohouta týká, dělá přesně tu chybu, jako mainstream.
      Už nedrážní, neprovokuje.
      Stal se jen trapným a směšným.
      A proto, Kohoute, „Ať žije věčně náš požehnaný český národ se všemi plusy a mínusy, které vyplývají toliko jen z lidství samotného!“

      To se mi líbí

  7. tata napsal:

    Kancléřský akt – tajná smlouva vazalství Německa vůči USA

    samozřejmě to bude s casti propaganda RUSŮ ale je to zajimavé stačí ty polopravdy

    To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Přečetl jsem si i několik názorů v diskusi a je mi zle. V tom bakalově se slézá ukázkový dobytek.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Catch22 a Jan Peterka, ti jsou tutoví. To už je stravitelnější jistý SuP – ten má aspoň tu výhodu, že nemění nick častěji než ponožky. 😉 Například, už jsem ztratil přehled, jak si právě teď říká grafomanská úderka, zvaná za starých zlatých časů*) editora Stejskala Yosif K.

          *) kdyby mi před dvěma, třemi lety někdo tvrdil, že se mi po Stejskalovi u baktuálních blogů bude stýskat, považoval bych ho za cvoka. 🙂

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Jak může někdo, kdo ví o dějinách úplné hovno někoho poučovat?
          Třeba ten jakýsi „Zbyněk“ tam……

          To se mi líbí

  8. tata napsal:

    vitta
    AČ na hodnocení KOHOUTA SE SKOREM SHODNEM,trochu jste si přihrál polivčičku stím bojem proti FAŠISMU.
    Kohout je ste sorty lidí co budou v rozporu se současnou vládou at je jakakoliv,ač muže mýt v maličkostech pravdu ,jako celek jsou ty lidi naprosto mimo a mužou byt i nebezpeční když zmirní retoriku,konečně další potvrzeni co bylo za lidi v disidentu a na druhou stranu že ne bezduvodně jak se popisuje byli v ZAJMU statní bezpečnosti.

    Mate pravdu už je jen trapný,ale bohužel nák je to vysada těch co znam a byli disidenti a jejich děti tím načichli……….jen namatkově Benda,Dinstbier aspon pro mě se kruh uzavirá……napiši spikleneckou teorii kde čím dal vice věřim že to není teorie.

    Disident vždy pracoval v zajmu USA A V JEJICH ŽOLDU……/na okraj ktery stát by to dovolil/ v tom žoldu pokračují dál,je lidé jako Kohout MUSEJÍ byt věčný rebelové ,v trapnostech se nák vyživají,cití se tak nak jako bohové svou odlišností

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Já si nic nepřihřívám, tohle tady dlouhodobě tvrdím, že fašismus je jen slovo, aby měli pakárny s čím bojovat, a skutečná totalita je na jejich zádech!
      S tím žoldem USA….asi ano, ale ne všichni o tom věděli.
      To máte jak dneska, takový Tribun třeba bojuje s kapitalismem a je to jeho nejvěrnější otrok a právě skrze něho (a podobné) velkokapitalismus sílí a toto pseudolevičáci ho i chrání a bojují za jeho zájmy.
      Ale…netuší to!

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Tato napsal jste velkou pravdu o disidentech. Neplatí to samozřejmě úplně o všech, mnozí to mysleli vážně a žijí stále v pravdě (třeba Lenka Procházková, Stanislav Milota).
      Platí pro mě : kdo byl skutečným disidentem dříve, musí jím být i dnes. Kdo byl disidentem z prospěchu nebo pro svou neschopnost se uplatnit jinak tehdy je dnes na pozičním výsluní aniž by se styděl (třeba kardinál Duka, biskup Malý).
      Logicky byli v zájmu státní bezpečnosti.

      To se mi líbí

  9. tata napsal:

    Na tom se uplně neshodnem,VY defakto tvrdíte aspon to tak pišete že je možno se spojit s kymkoliv,fašismus není jen slovo on je i skutečný.

    jsou dvě věci vydávat za fašismus cokoliv co je ted moda a dost časté,ale není podle mě dobré ignorovat že ted vubec není,a vtom duchu pišete ,že ted je nutno se spojit skymkoliv bez ohledu co vyznavá a zde nesouhlasím

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane tata, vitta je v tomto bode asi nepochopený. Jeho výrok, že „fašizmus je len slovo“ chápem tak, že sa dnes používa ako nálepka. Doslova ako tá žltá Dávidova hviezda za nacistov a preto títo nálepkovači robia presne to isté, čo robili nacisti.
      Ide o to, že odhora až sem v tejto diskusii hovoríme o tom, že dôležitý je obsah a nemali by sme odsudzovať minulosť „ad hominem“. Samozrejme sa nezmierime so zločinmi proti ľudskosti a nesúhlasíme s nenávisťou len „na základe existencie“. Preto dávajme pozor na odsudky ľudí len preto, že „sú fašisti“. Fašistické SKUTKY treba odsudzovať a tých nájdete neúrekom práve v mainstreame.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        NavajaMM napsal:
        15.5.2016 (14:03)
        Celkem souhlas co jste napsal o nalepce,,,,,,,,,ovšem nezlobte se asi moc nesledujete naše debaty na toto téma už byli mnohočetné a stoho vycházim.ON dlouhodobě piše ve smyslu že ted je duležité se spojit s kymkoliv .DOST často v těchto debatách se zaštituje co i já odsuzuji……..to jest nazyvat FAŠISMEM to co činí pražská kavarna.

        s čim já nesouhlasí je ale něco jiné tvrdit že hrozba FAŠISMU JE TAK MALÁ,že prakticky není a je potřeba se spojit s kymkoliv,což tedy znamená i s extremisty co tento postoj zastavají a tu hrozbu řešit až pak………a to já tvrdim že je špatné……….

        nezlobte se tady nemáte pravdu ,vtomto směru piše dost jednoznačně

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Navaja naopak čte ty naše diskuze dobře, vy je nečtete, jen dosazujete to svoje.
          Vy nemáte dar dávat při čtení informace do souvislosti, čtete foneticky, nebo jak to nazvat.
          Co čtete, s tím „pracujete“.
          Fašismem je dnes nazýváno cokoliv, co není mainstream.
          To je doslova „kdo není s námi, je…fašista“.
          V tomto dle mého konzumujete mainstreamovou propagandu, není tedy zbytečná ani na poctivce vašeho formátu.
          To nebezpečí fašismu….to je ale směšné, fašismus by nikdy nikomu nebezepečný nebyl, kdyby za ním nestál velkokapitál, stejně jako nacismus.
          Nebezpečné je tedy v pravdě to, za čím jsou prachy, tedy velkokapitál.
          A prachy jsou za negereskou invazí, ne za nějakým Kotlebou nebo dokonce Orbánem či Okamurou, Bartošem apod…nebo za AFD či jiným hnutím.
          Ti odpůrci fašismu podle mě sice strašně bojují s fašismem, ale žádného fašistu, či stranu, by jako fašistickou označili jen ztěží, tedy bojují s tím slovem.
          Prakticky tito lidé bojují stále s Hitlerem, jenže…ten už je 71 let mrtvý a pro nacismus hitlerovského ražení tady zatím podmínky nejsou.
          Ale co není, může být, protože ta negerská invaze právě ty podmínky tvoří, takže ústupky pseudohumanistům fakticky vyvolávají toho démona.
          A až se to bude velkokapitalistům hodit, tak ho uchopí…pak bude nebezpečný.
          Takže obrana proti negrům je obranou proti fašismům všech typů, jenže…vysvětlujte to těm, kteří nechtějí slyšet, že jo….

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Pane Vitta, krížili sa nám odpovede. 🙂 Súhlasím s vami, napísali ste to dobre. Mainstream stále bojuje s Hitlerom. Keď niekoho označia za fašistu, vzápätí sa dožadujú, aby skončil rovnako ako Hitler. Bez ohľadu na reálne skutky. Už nie sme ďaleko od tej Orwellovskej povinnej dvojminútovky nenávisti.

            To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Je to pravda, pane tata, nesledujem vaše debaty a tak som reagoval len bezprostredne. K tomu, čo ste napísali teraz – súhlasím, že hrozba fašizmu nie je malá. Lenže hrozí práve z iného smeru, než ho čakáte. To som chcel povedať.
          Dnešní antifašisti sa dopúšťajú trestuhodného zjednodušenia. Ľudia, ktorých vyhlásia za fašistov, podľa nich sú stelesnení diabli a neurobili nikdy nič dobrého. Vidíme to napríklad u nás na Slovensku vo vzťahu ku Kotlebovej strane. Zašlo to tak ďaleko, že už ľudia nemusia o konkrétnom človeku vedieť nič viac, len že je v Kotlebovej strane a je úplne odpísaný. Pred niekoľkými dňami zomrel v aute na ceste na infarkt jeden z Kotlebových poslancov Ondrej Binder, predtým bol dlhé roky v KDH a nemá nič spoločné s Kotlebovou uniformovanou minulosťou. Našlo sa veľa ľudí, ktorí o ňom prvý raz v živote počuli a komentovali to slovami o fašistických sviniach.
          Náš oficiálny mainstream toto zjednodušovanie podporuje. Lebo analogicky presne v tomto duchu antifašisti nikdy neurobili nič zlého. A o to ide. Keď „fašista“ nezaplatí načas faktúru, je to hrdelný zločin a zaslúži si zomrieť na infarkt. Keď antifašista ukradne miliardy zo štátneho… vlastne to sa nikdy nemôže stať, antifašisti sú predsa tí „dobrí“.
          Toto je, pane tata, najväčšie nebezpečenstvo fašizmu. Že slúži ako strašiak a zaklínadlo. Bojíme sa fašizmu a biele golieriky v kravate nám medzitým s úsmevom zakrútia krkom.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            NavajaMM napsal:
            15.5.2016 (17:05)

            neminim se dohadovat,nezlobte se ukázka je vittova odpověd kde mu segundujete bohužel.

            je to vtéto větě………………V tomto dle mého konzumujete mainstreamovou propagandu, není tedy zbytečná ani na poctivce vašeho formátu……….

            a je to dokola……kde já stale zduraznuji že nebezpečí je že je za fašistu označován i ten co vubec není, přesto jsem označen jak jim to žeru.

            JÁ MLUVÍM UPLNĚ O NĚČEM JINÉM………..NEMYSLEME SI že když ted skutečný fašista co vyznavá tuto ideologii je jen v malém množství, nedopustme se že to znamená že se to nemuže změnit tudiž tvrdit že se mužem spojit s kymkoliv.

            pozorně si prostudujte toto
            citace
            1/To nebezpečí fašismu….to je ale směšné, fašismus by nikdy nikomu nebezepečný nebyl, kdyby za ním nestál velkokapitál, stejně jako nacismus.
            Nebezpečné je tedy v pravdě to, za čím jsou prachy, tedy velkokapitál.

            A prachy jsou za negereskou invazí, ne za nějakým Kotlebou nebo dokonce Orbánem či Okamurou, Bartošem apod…nebo za AFD či jiným hnutím.
            Ti odpůrci fašismu podle mě sice strašně bojují s fašismem, ale žádného fašistu, či stranu, by jako fašistickou označili jen ztěží, tedy bojují s tím slovem.

            2Prakticky tito lidé bojují stále s Hitlerem, jenže…ten už je 71 let mrtvý a pro nacismus hitlerovského ražení tady zatím podmínky nejsou.

            odpověd
            1/hitler taky začal s ničeho………vždit co vysvětluje je směšné………. ……podhoubí fašismu je právě zasah tvrdé ruky,v první fazy vytáhne proti nepřiteli ziská masy .SNADNÁ OTAZKA………..PROČ TEDA HITLER TEN KAPITAL ZISKAL?

            ano ted je nebezpečnější ta kavarenská retorika……….kdo nechce imigranty je FAŠISTA,JENŽE OBA DVA zapominate respektive ignorujete že tento nesmysl a retorika muže vytvořit a defakto vytváří prostor pro skutečné extremy………takový zrcadlový efekt

            2/domnivat se že fašismus není,nebo že podminky nejsou naopak čim dal je to volaní po tvrdé ruce………a nejhorší je si nebrat ponaučení,nebo že toto hnutí je mrtvé.

            NEHLEDAT HO tam kde není,ale řikat že to nebezpečí nehrozí je kratkozrakost…….aniž si to uvědomujete vlastně jste na druhém polu.

            jejich pol je sice momentalně mnohem nebezpečnější,ale myslet si že je hloupost byt obezřetný se muže vymstít……………a to je trochu něco jiného na co reagujete

            Líbí se 1 osoba

            • NavajaMM napsal:

              Pane tata, ja vás chápem. Myslíte to dobre. Ale je zvláštnym paradoxom to, že sa mýlite a zároveň máte pravdu. Vaše varovanie je proroctvo, čo sa samo naplní, v tom máte pravdu. Lenže ono sa naplní kvôli tomu, že tí, čo majú moc, neriešia problémy, na ktorých naozaj záleží, ale zástupné, ktoré si vymýšľajú.
              Ono je to totiž overené v histórii a funguje to. Od roku 1848 sa klasické demokracie desili komunizmu, tiež zametali pod koberec skutočné problémy ľudí a tým pomohli ten komunizmus vytvoriť, keď praskol ten Papinov hrniec sociálneho napätia v Rusku.
              Dnes sa zbiera tlak v Papinovom hrnci rasovej a národnej neznášanlivosti. Mainstream živí des z fašizmu a tým ho pomáha udržiavať pri živote. Namiesto toho, aby riešil problémy a vypustil tlak. Ak mu budete pomáhať držať príklop, len zhoršíte škody, čo nastanú pri výbuchu. Lebo tomu výbuchu nemôžete zabrániť inak, len vypustením tlaku. Vypustenie tlaku znamená odstránenie príčin strachu, zmiernenie sociálneho tlaku a podobne.
              Keby aj všetci slniečkári a LGBT hujeri mali pravdu, musia dať ostatným ľuďom čas, aby sa zmierili so zmenami a prijali ich. Lenže o to im nejde, tlačia na pílu a urýchľujú. Vedia, čo robia, tlak stúpa a tým sa tvoria podmienky pre vypuknutie násilia. Ako ho potom nazvete, je jedno.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              NavajaMM napsal:
              15.5.2016 (19:02)

              Bohužel ted děláte stejnou chybu jako VITTA………VUBEC vás nezajimá co pišu a překládate si to po svojem.

              Já vubec neprorokuji……….

              Lenže ono sa naplní kvôli tomu, že tí, čo majú moc, neriešia problémy, na ktorých naozaj záleží,ale zástupné, ktoré si vymýšľajú.

              Ano tato věta je přesná.

              JENŽE si ktomu dodejme to zrcadlo…………oni naštvou tolik lidi,že ty lidi budou dělat pravý opak to znamená spoji se s kymkoliv .

              A celou dobu moje proboha jen neřikejme Že FAŠISMUS JE MRTVÍ,NEHLEDEJME HO VŠUDE JEN BUDME OPATRNÍ……….

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Pane tata, nižšie som to trochu rozpísal do troch príspevkov. Tak ako to chápem ja (a neručím, že to rovnako chápe pan vitta) ide o to, aby sme sa spájali sami so sebou. Aby sme sa nenechali rozdeliť pod nejakými zámienkami, ktoré nám podsúva niekto z cudziny.

              To se mi líbí

  10. tata napsal:

    http://www.novinky.cz/zahranicni/403529-prvni-cesky-ministr-u-sudetskych-nemcu-herman-na-sjezdu-pripomnel-zlociny-nacistu-i-odsunute.html

    TAK toto je jedno z nich co hrubě nesouhlasím………dát to do jedné roviny………nemám problém že se stali skutky na co nemužeme byt hrdý ale musí to být vždy kontextu nikoliv v rovině.

    JE to nesrovnatelné jak do počtu a zpusobu,to naše mnohdy bylo že zločinci kofindenti zakrivali své zločiny udavačství,a ten zbytek byl vytrisk nenávisti odplaty ktery se nedá posuzovat dnešnimi očima……..srovnatelné jako když VÁM někdo zavraždí blizkého……….a VY SE MU POMSTÍTE…….je to ale uplně něco jiného jako ta Německá genocida na Českém NÁRODU………stavět se k tomu jak to udělal on ve stejné rovině se já ostře ohrazuji a zvláště na takovém sjezdu, nemá český minist co dělat je to plivanec té pamatce zavražděných……v tom co tato organizace dlouhodobě hlasí………jak bagatelizuje svoji vinu a zduraznuje tu naší.

    Každou takovou snahu to stavět na tuto rovinu kategoricky odmitám

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Súhlas, pane tata. Nejdem sa miešať do česko-nemeckého vzťahu, len súhlasím, že v takejto citlivej otázke nemá čo robiť vonku český minister, ak nemá silný mandát celej vlády a ešte lepšie aj oboch komôr snemovne. Inak to vyznie ako nelojálne gesto voči rodákom. Tieto veci sa najskôr musia doriešiť doma a kým rany bolia, nemali by sa otvárať zvonku spoza hraníc.

      To se mi líbí

  11. NavajaMM napsal:

    Pane tata, k tej téme, ktorú sme tu v súvislosti s Karlom IV začali rozoberať, spomeniem príklad španielskeho režiséra Luisa Buňuela. Buňuel mal sakramentsky tvrdé skúsenosti s fašizmom, veď fašisti mu zabili niekoľko dobrých kamarátov a sám pred nimi musel emigrovať do Mexika. Veľmi dávno som čítal jeho životopisnú knihu Do posledného dychu, utkvela mi v hlave jedna pasáž a už ju dnes nemôžem nájsť. Zhruba však hovorila o tom, ako počas občianskej vojny v niektorom španielskom meste blízko Buňuelovho rodiska, kde ako všade boli sympatizanti republikánov aj fašistov, no dohodli sa, že sú rodáci a nebudú sa kvôli politickým názorom navzájom vraždiť. Všetci dohodu dodržovali a na rozdiel od celého Španielska, kde sa hrôzy diali skoro všade, bol v tomto mestečku celkom kľud. Dovtedy, kým neprišiel front a to zabíjanie obstarali fašisti, čo nepoznali a nectili túto dohodu.
    Túto Buňuelovu spomienku uvádzam ako jediný overený spôsob, ako zabrániť hrôzam a ukrutnostiam občianskej vojny. Tým je všeobecná dohoda, že cez rodové a susedské väzby nejde vlak a žiadne politické ideály nestoja za to, aby sme sa navzájom vyvraždili.

    To se mi líbí

  12. NavajaMM napsal:

    K predchádzajúcemu príspevku ešte doplním, že presne tak mala skončiť Čapkova Matka. Kam s materinskou logikou vyústi replika o tom, že „poriadok znamená dať veci tam, kde im je dobre“? Poriadok je, keď rodina sedí pri stole a nie, že jeden brat mieri na druhého pod zástavami rôznych farieb. Matka mala urobiť svojim synom v hlave poriadok a nie dať poslednému do ruky zbraň.
    Čapek k tomu aj mal nakročené, mám ho rád a veľa som sa napremýšľal o jeho dielach, preto si myslím, že o takomto závere aj uvažoval, ale potom podľahol všeobecnej psychóze.

    To se mi líbí

  13. NavajaMM napsal:

    K dvom predchádzajúcim príspevkom ešte doplním odkazy na históriu. Švajčiarsko. Presne takouto dohodou, že susedia sa nebudú navzájom vraždiť kvôli rôznemu vierovyznaniu, začala švajčiarska demokracia a neutralita. Hneď na začiatku tridsaťročnej vojny a nikto v Európe tento postoj nechápal. Švajčiari si to našťastie uhájili a teraz ich môžem použiť ako príklad, že to ide.
    A spomeňte si aj na naše dejiny. Svätoplukove prúty sú legenda, ale napríklad aj Husiti boli neporaziteľní, kým napriek politickým nezhodám držali spolu.
    Československí legionári v Rusku boli neporaziteľní, lebo politické nezhody medzi seba ani nepustili.
    Neporaziteľní by sme boli aj v 68-mom, keby niektorí z nás nepovýšili „internacionalizmus“ nad „vlastenectvo“. Ostatne, Ludvík Svoboda nám dal v Moskve príklad. Dupol si pred Brežnevom nohou a povedal, že sa do Prahy nevráti bez Kriegela, ktorý odmietol podpísať moskovské protokoly. Proste – kvôli politike sa vraždiť nebudeme.

    To se mi líbí

  14. tata napsal:

    KDYBY to bylo tak jednoduchý,nejhorší je že pořad nechapete co vlastně piši,já nehrozím fašismem ani si nemyslím že ted momentalně je to nebezpečí…………spiš použiji jednu sprofanovanou větu…lidé bdete……….VŽDIT JSTE TO NAPSAL I vy sam………současný vladcové dělají všechno proto aby zde nastal naký extrem,a měli by jsme byt napozoru lidí kteří to zneužijí a protože FAŠISMUS POVAŽUJI ZA EXTRÉM,TAK HO POUŽIVÁM JAKO PŘIKLAD………..ON MÁ mnoho podob………..jen chci proboha nepodlehněme iluzim že není nebezpečí že to někdo nezneužije.VITE v historii zase najdete uplně opačné připady,

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane tata, mrzí ma, že sa nerozumieme. Nedomáham sa toho, aby ste uznali, že mám pravdu. Pokúsil som sa navrhnúť riešenie – nevraždime sa navzájom kvôli politike a buďme medzi sebou lojálni.
      Varujete pred extrémizmom – tak skúste argumentovať, aký nebezpečný by bol extrémizmus, keby túto dohodu dodržoval. Hrozí, že nebude dodržovať, tak udrieme preventívne?
      Alebo skúste navrhnúť iné riešenie.

      To se mi líbí

  15. tata napsal:

    VITE to je v debate podpasovka…………Nedomáham sa toho, aby ste uznali, že mám pravdu.
    Já snad ano?Je to debata nikoliv kdo má pravdu,je to VÁŠ A MUJ POHLED.
    Ja ale myslím si že ani VY NEZNÁME ŘEŠENÍ.
    to co jste navrhl není řešení jen mužete doufat že se všechny strany se tak zachovají pravděpodobnost je velice malá.

    Varujete pred extrémizmom – tak skúste argumentovať, aký nebezpečný by bol extrémizmus, keby túto dohodu dodržoval.

    opět jste zcela nepochopil co piši………..já ani nevím jak nebezpečný by byl extremismus ktery stoho EVENTUALNĚ vznikne,natož jestli by byli něco schopni dodržovat……on třeba ani nevznikne,je třeba jen stím počitat a byt opatrný

    Já od začátku chci jediné mějme oči otevřené a netvrdme že zde ani náhodou nemuže vzniknout co už historie mnohokrát potvrdila………..to je přesně to podhobí……….mocni dělaji všechno proto aby se tak stalo……….shodnem se na tom že oni vytvaří to podhoubí.

    už se neshodnem na tom ……PODLE MĚ……budme opatrní……..VY ………..NENÍ TŘEBA SE BAT,STAČÍ SE DOHODNOUT

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Mám pocit, že sa naše pohľady zbližujú. Netvrdím, že sa netreba báť, tiež sa bojím, preto som navrhoval tú dohodu. A nechcem, aby ma strach paralyzoval natoľko, aby som nebol schopný riešiť naliehavé a dôležité problémy.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.