Co čeká Ukrajinu za Grojzmana1)…?


Rojí se spousta všelijakých spekulací a dohadů kolem dalšího vývoje na Ukrajině s její novou vládou pod vedením někdejšího spíkra Nejvyšší rady Grojzmana. Mně zaujal rozhovor ukrajinské advokátky , bloggerky a  osoby veřejně činné Taťjany Montian, jejíž mediální výstupy sleduji delší dobu. Pokud se tato dáma, kromě inteligence, osobní odvahy a snahy o objektivitu vyznačuje výrazně – pak je to politická nekorektnost… Předevčírem poskytla cca půlhodinový rozhovor tv.kanálu Pravda.ru, ze které jsem vám připravil podstatný výtah…

 Jaká je současná nálada na Ukrajině po příchodu nového premiéra?

 Inu, národ velmi dobře chápe, že se dostal z deště pod okap, přestože skvělý nový premiér rozveselil lid prohlášením, že teď studuje situaci v zemi… Co dělal celé ty dva roky, kdy byl šéfem ukrajinského parlamentu, to zůstává záhadou. Popravdě jde o to, že po vládě Janukovyče přichází další vláda sestavená z otevřených banditů – skutečných zločinců – včetně pana Grojzmana samého. Takže nikdo od nich nic zvláštního ani nečeká. Ratingy poklesly našim kastrólohlavým2) chunťatům, rating dosavadního premiéra Jaceňuka vůbec padl k nule. Co se dá čekat od oněch dvou partají lůzrů, dvoučlenné koalice, které prohospodařily důvěru voličů, vyvolaly vzájemnou strkanici, takže daly dohromady jen 206 hlasů, a do 226 hlasů pro koalici potřebných, jim museli přihodit poslanci kontrolovaní oligarchou Kolomojským…

Takže, je nějaká vyhlídka na budoucnost této koalice?

To víte, že ne. Jakže takž jsme přežili poslední topnou sezónu, a převládá názor, že se tato sestava udrží maximálně do té příští – pokud se nestane něco mimořádného. Něco se stane po prezidentských volbách v USA, až bude jasno, s kým budou Rusové jednat – s Obamou jistě ne. Potom bude zřejmé, jak chudinku Ukrajinu podělí. Už teď probíhá hromadný vývoz schopných lidí, dětí a mládeže na studia do sousedních zemí, a sbírají nejlepší lidský materiál – Poláci tu, zejména na západě rabují naveliko, a tak se jim i těm dalším dostává hned budoucích daňových poplatníků, aniž by utráceli za Pampersky. Proto v podstatě Ukrajinu také rozvrátili. (pozn.Bavora – české nemocnice hledají na Ukrajině budoucí zdravotní sestry)

Je pravda, že probíhá rozprodej půdy?

To pravda zatím není. Především – dle oficiálních údajů pouhých 11% půdy je katastrálně zaevidováno. Ovšem lze, při „dohodě“ s místními úřady, si neoficiálně propachtovat jakoukoli výměru a na ní cokoli pěstovat a sklízet. Děje se ovšem to, že cizí „hospodáři“ pěstují na výměře plodinou – třeba slunečnici několik let po sobě, dokud půda nedegraduje, a pak jsou pryč. Je to totéž s holosečemi lesů, nebo těžbou jantaru. Zůstává neplodná měsíční krajina – a nikoho to nezajímá.

Změnilo se za ty dva roky po Majdanu něco v myslích Ukrajinců?

Podívejte se, ti kteří měli mozek v hlavě tenkrát, ti znovu pochopili sílu „Rádia tisíce kopců“3) a uvědomili si, že zombírovat – ať už Rwanďany, či Ukrajince – není vůbec nic složitého. Ten, kdo neměl mozek tenkrát, u toho se nenajde ani teď. Přesně jako před 20 lety Belgičané s Američany ve Rwandě, před pár lety i teď Američané s Evropany,  zafinancovali hromadu všelijakých médií, veškerou tu mediální žumpu, která měla a má za úkol štvát proti sobě „ukry“ a „kolorády“. A to jen proto, aby se tahle rabovací banda mohla obohatit na válce a všem, co s ní souvisí.

Ta zazombírovanost dochází tak daleko, že i řada mých známých pevně věří tomu, že se zmrzačené a zabité donbaské děti, vlastně ostřelovaly samy… A když mě před rokem, když jsem si zajela na Donbas, mě na hřbitově málem moji rodní ukrajinští vojáci odpráskli, nikdo mi to nevěřil – to by přece hrdinní ukrajinští vojáci neudělali! Ovšemže, dokázat směr odkud palba vychází, s dnešní technikou není vůbec složité – stačí mobilní telefon s mapami. Natolik jsou zblblí propagandou, kterou do nich nepřetržitě nalévají masmédia. Říkám jim: přátelé, podívejte se na ruskou armádu a naši. Kolik dní by asi potřebovali Rusové, pokud by se do nás skutečně pustili, aby hlavy těch chunťat vyvěsili na hradě u Mukačeva? – Kdepak! – nic nechápou! Říkám jim tedy: dobře, Rusko je agresor, odtrhlo od nás Krym. Ale proč by tedy posílalo armádu, aby zabíjela jejich vlastní lidi na Donbasu? Oni mají zkrátka hlavy úplně ostrouhané těmi hrnci a mozky atrofované a vymetené.

Když jste byla na Donbasu, všimla jste si tam nenávisti vůči Vám?

Jaká nenávist může být proti normálním lidem? Proti kastrólohlavým – to jistě. Já jsem objektivní člověk a na rovinu říkám, co se mi líbí a co ne, a to co spáchají kastrólohlaví, to otevřeně kritizuju.

Jaké výhrady mohou být vůči normálním, nekastrólohlavým lidem – my jsme kategoricky proti válce. Ale nic nenaděláme s loutkovou vládou, podporovanou USA a EU.

Když Rusko podporovalo loutkovou vládu Janukovyče, a když za tichého přihlížení Moskvy nebyl rozehnán Majdan – tehdy se Rusko řídilo svými zájmy. Rusko odtrhlo Krym a ukázalo svým revolučně naladěným občanům, co by je čekalo, kdyby šli cestou Bolotných a Manéžních4) a ukázalo celou tu bídu bíle opentlených ruských opozičníků. Teď se jich všichni normální lidé straní, protože chápou, kam vedou jejich výzvy. Na naší zkušenosti Rusko ukázalo svému obyvatelstvu, k čemu vedou různé majdany. Takže místo toho, aby Janukovyčovi dali pokyn k rozehnání Majdanu v zárodku – tedy přerušit dodávku proudu na náměstí, vypnout mobilní síť, nedovolit stavbu pódia, ze kterého ti idioti pak zombírovali lid, – a žádnej Majdan by se nekonal… Oni si zatím ale tiše mnuli ruce a říkali si: …tak jo, Američani a Evropani nám chtějí vykopat jámu, takže odstřihneme Krym a jim i kastrólohlavým vytvoříme bazén, ve kterém pochopí, k čemu vede majdan…“. Takže jsme jim vlastně posloužili za pokusné králíky, aby ukázali svým vlastním kastrólohlavým občanům, co se děje. Ale že nás potom ještě nazývají „bratry“… Ačkoli, vy nemusíte hájit naše zájmy – takže jste hájili ty svoje. Při jedné televizní besedě jsem se setkala s vaším Žirinovským a on se vytahoval, že se u nich konečně projevilo strategické plánování… Já jsem mu doporučila, ať se buď chlubí strategickým plánováním, ale pak ať nás přestane nazývat svými bratry.

Takže Vy říkáte, že Ukrajina za Janukovyče byla vazalem Ruska – teď je ale vazalem USA…

Inu, ona si zachovávala jakési rudimentální zbytečky suverenity, ale teď je to čistá kolonie Spojených států, které ovšem snad nemají dokonce ani dost natolik zhůvěřilých lotrů, kteří by mohli vykonávat funkci koloniální správy, dokonce ani na to nemají. Takže si najímají různé Gruzíny, Litevce a další…

Jaký máte pocit z budoucího rozuzlení situace na Ukrajině?

Inu, někdo na sebe vezme odpovědnost za toto území, které kdysi bylo suverénní Ukrajinou – ale kdo – to uvidíme nejspíš po amerických volbách. Amerika prokázala, že není schopna si s tímto územím poradit, protože nemá ani pojem o tom, jak to tu funguje. Nejspíš nás za něco vymění a vrátí Rusku. Ale za co, o tom se už domlouvejte s Trumpem.

Já jaksi pochybuji, že se Rusku do toho bude chtít..

Chápu. To záleží na tom, co Rusku nabídnou výměnou. Ale Rusko nepotřebuje ten bordel s atomovými elektrárnami a tupými beduíny, kteří se toulají po celé zemi. To je nebezpečné. Proto si myslím, že po dlouhých a složitých jednáních k něčemu dojdou. Ale to, že toto území už nelze dál degradovat, pod vedením téhle bandy debilů – to je i tak jasné, a chápu, že nejen mně…

Víte, my máme trochu potíž s přijetím téhle ukrajinské státní moci…

Tak tohle je oblíbená nahrávka na moji smeč! A kdo vás nutil oficiálně uznat tahle chunťata? Sami jste si je uznali, protože jste velmi chtěli odstřihnout Krym! – Krym jste si odstřihli – tak teď nekňučte, jací jsou v Kyjevě špatní!!

Krym ale byl, jak to já cítím, spontánním rozhodnutím.. Do určitého momentu ho nikdo oddělit nechtěl…

Víte, v momentě, kdy zakázali Janukovyčovi rozehnání Majdanu, bylo rozhodnuto o odstřihnutí Krymu. Já jsem se tam narodila a dostávala jsem informace o tom, co se tam děje. Proto jsem hluboce přesvědčena, že rozhodnutí o Krymu padlo právě tehdy, když zakázali Janukovyčovi rozehnat Majdan.

Vaše tvrzení o odstřižení Krymu ale neladí s většinovým přáním Krymčanů připojit se k Rusku.

Dobře, tak proveďte plebiscit – například v Koenigsbergu (Kaliningrad), zda by raději nepatřili do Německa. Na to ale Rusko kašle. To nemluvím o dalších místech – hromada národů by se chtěla připojit k jiným zemím – to mi věřte. Kdyby na Východě přišli šikmoocí „zelení mužíci“, byl by výsledek podobný jako na Krymu.

Loni jsem byla na Krymu, a tam to voní Ruskem…

Víte, narodila jsem se tam, a přesně vím, jak to tam voní… A vím, že lidi tam byli vyděšeni banderovci. A už pomlčím o tom, kdo financoval všechny různé Ťagniboky5) a další nácky. To dělal pan Kljujev a další „regionálové“, kteří se pokusili z Ťagniboka udělat sparingpartnera Janukovyčovi pro prezidentské volby v roce 2015. Kvůli tomuhle přispěli k totálnímu rozvrácení země.

A můžete jmenovat schopného člověka na Ukrajině, který by dokázal udělat něco pro její sjednocení?

Takových je spousta, ale nemají nejmenší šanci dostat se k moci a ke zdrojům, které by jim umožnily koupit si propagandisty, kteří by jim pomohli dostat se k moci. Jim prostě ty peníze nedají. Takže ti lidé, jakkoli chytří, nemají šanci dostat se k moci a prokázat, že to umí. A tak se dostává k moci taková ta vinická parta trhovců– viz Grojzman a jeho parta.

Ale, pokud USA odejdou, Evropa nepřijde, přijde Rusko – pak nějaké peníze budou…

Asi jo, ale jaksi o tom pochybuji. Protože pokud náš Medvedčuk6), který Ukrajinu z duše nenávidí, krmí Putinovi uši všelijakými pohádkami o Ukrajině, žádný pozitivní posun nebude. Zkrátka si myslím, že pokud se Ukrajinou zabývají lidé, které pro jejich blbost a neprofesionalitu vyhnali z jiných oborů – dobře nebude.

Domníváte se, že Ukrajina zůstane přece jen jednotnou, nebo se bude dál rozkládat?

Nevím, jak rozhodnou geopolitičtí hráči, co s námi dělat. My jsme, bohužel, přestali být subjektem, ale banálním objektem.

Ale západní – podkarpatská Ukrajina je něco jiného?

Oni tam i tak žijí jako v Evropě – všichni mají dva pasy, cítí se velkolepě a ústřední ukrajinská vláda je vůbec nekontroluje. Oni už jsou prakticky autonomní, protože ten kdo není místní, ten tu svoje práva neprosadí.

A co říkáte „Jantarové republice“?

To je Volyň, a to je něco úplně jiného – to je Rovno. Jantarová republika, to jsou místa výskytu jantaru, a vzhledem k absenci státu, se sem všichni nahrnuli, aby oloupili svoji zemi. Je to stejná situace jako holoseč lesů, když se státní instituce rozložily a tak vidina okamžitých vysokých zisků jim umožňuje totálně pohřbít přírodu. Proto kácejí lesy, budou sesuvy, povodně, ohrožené vesnice – takže oni o tom nepřemýšlí stejně, jako svého času obyvatelé Velikonočního ostrova. Takže, nic nového pod sluncem. Na tohle jsem upozorňovala kastrólohlavé hned, jak se začal rozjíždět  Majdan. Jakmile Janukovyčovi zakázali ho rozehnat, bylo mi jasné, čím to skončí.

Jen vnější síly jsou schopny nás vytáhnout z téhle díry. Sami se z toho nedostaneme.

Ale normálně myslící lidé, jako třeba Vy, by mohli pomoci…

Problém je v tom, že normální lidi tady nejsou potřeba – protože pokud by nás někdo potřeboval, byly by tu už dávno inteligentní politické síly. Pokud by byly, pak by k nim směřovaly peníze. Takže nám nelžete, že nás potřebujete. Hlavním úkolem Ukrajiny je dokázat, že Ukrajina není schopna vytvořit svoji státnost. Ovšem, ten úkol není až tak složitý – rozbít zemi, jakou je Ukrajina – i tak se sotva držela.

Neopomíjejte ale skutečnost, že i my jsme také ve složité situaci…

Jistě. Vás rozvrátí Číňané – jenom poněkud později. Jich je něco přes miliardu a vás sotva 200 milionů. A zatímco ostatní si pohazují ocelovými vejci a zbraněmi, Číňané pracují, pracují a pracují… jako negři na galejích – a dříve nebo později se toto množství změní ve kvalitu – a oni vyhrají.

Říkáte, že jsme vám nedali peníze. Američané dali i více než známých 5 miliard USD.

Oni toho polovinu „zkomunistovali“ – je známý skandál s penězi na reformu prokuratury – veselý příběh o rozkradení peněz na prokuratuře. Zlí jazykové tvrdí, že část těch peněz vyprali lidé z amerického velvyslanectví. Je podezření, že bude vyšetřování – pokud se vymění ve Státech vláda.

Myslíte si, že se podaří směnit Naděždu Savčenkovou?

Nevím. Myslím si ale, že celým tím megapíárem jí ublížili. Protože jednání o výměně dávají přednost tichu a klidu, a nikoli vytí na celý svět. Nesmyslně jí zvýšili cenu – a Rusko hned řeklo, tak nám tedy dejte Buta a další americké podnikavce. Proč ji máme vyměnit bůhví za koho. Pokud je Naděnka až taková megahrdinka – tak ji vyměňte za ekvivalent, a ne za nějaké mizerné lůzry. Takže jí spíš ublížili. Druhá věc je, zda podporovat mýtus o její suché hladovce, která trvá už druhou dekádu. Lidi nejsou zase úplně blbí, aby nepochopili, že vůbec nehladoví, ale jen se propaguje. Pro ni by bylo lepší mlčet a vyčkat. Ona se ale rozhodla pro píár – je to její volba…

  • Volodymyr Grojzman (1978) – nový předseda ukrajinské vlády
  • Kastrólohlaví – pojmenování  nejšílenějších účastníků Majdanu, nosících na hlavě kastroly nebo cedníky
  • Rádio tisíce kopců – síť vysílačů vytvořená Belgičany a Američany v zájmu štvaní kmene Hútů proti menšinovým Tutsiům v období genocidy ve Rwandě, které za 100 dní padlo za oběť 500.000 až 1.000.000 lidí.
  • Bolotné a Manéžní náměstí – místa na kterých se v letech 2011-2013 konala hromadná vystoupení opozice
  • Oleg Ťagnibok (1968) – ultrapravicový nacionalista, lékař, právník, poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny, šéf parlamentní frakce „Svoboda“ (m.j. byl Centrem Simona Wiesenthala zařazen do Top 10 největších antisemitů…)
  • Viktor Medvedčuk (1954) – někdejší šéf administrativy prezidenta Ukrajiny, údajně patří mezi rádce ruského prezidenta

hroch-hlava

 

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 reakcí na Co čeká Ukrajinu za Grojzmana1)…?

  1. jaa napsal:

    Milá zlatá – co jste chtěli to máte. . Z prosperující země jste udělali ruinu. Dokud nevezmete rozum do hrsti a neuděláte si pořádek SAMI – nikdo Vám nepomůže. Protože myslet si, že Rusko Vás chce zabrat – je do nebe volající blbost. To byste si měli uve¨ědomit a už si konečně přestat lhát a vymlouvat se. V dnešních podmínách i kdyby existovala Waršavská – neměla by na to – aby Vás zase postavila na nohy. Rusko s Čínou dohromady tolik nemají a proč by to dělali…. Navíc s takovou ostudou , že vlastní lidi utíkají kam se dá – stejně jako Lybie, Irák a pod.
    Snad jediné co by mohli rusové udělat – dovolit těm rusům co Vám tak vadí – usadit se v Rusku a vybudovat si tam nový život v klidu. Ale pečlivě vybírat, aby se jim tam neusadili záškodníci a zbytek nechat plavat.
    Chápu, že Vám vadí krym, ale ten byl ruský a v řádných volbách se rozhodli k návratu- ale spočítejte si kolik stála a stále stojí jeho obnova.
    Přes Vaše záškodnické akce – nezávislá na Vás obnova dodávek EE, stavění most – přímá doprava…
    Takže neskuhrat a myslet….

    To se mi líbí

  2. jaa napsal:

    Daleko horší pro nás je – CO čeká znás – a současné koalice.:: než skončí:::

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/jiri-bata-mnoho-povyku-pro-nic-nebo-ze-by-prece-jen-pro-neco/

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Zajímavá debata. Na ukropoměry holka ale dost riskuje. To by po ní šlapali i v kalouskově ČT VH a to u nás ( zatím ) takový teror není. Pěkně popsala tu sběř, kterou na Majdan jezdili podporovat i naši přední politici, barelem dobroty počínaje a Plavcem z čeledi štětinatých konče. Že Ukrové uvěřili v dobrodinní Západu bych jim až tak za zlé neměl, my jsme jim to také sežrali i s navijákem a jsme cizinci ve vlastní zemi kde nám toho moc nepatří.
    Zajímavá je úvaha , že Rus nechal Majdan plavat, aby mohl zabrat Krym. Tam se domnívám, že nemá pravdu. To byl dle mého názoru vynucený tah, který nastal, až po Krymu začali běhat „geodeti“ z Pentagonu s pásmem v ruce. Na druhou stranu má holka pravdu v tom, že kdyby se do těch ukrojatek vložila RA, tak do týdne by Šojgu zvonil u Jaceňjukových dveří. Porošenka by už nestihl. Ten by si naložil něco čokolády do dvoukoláku zmizel do předem připravených pozic.

    To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    Být Ukrajincem tak nezoufám a již nyní vídím pro sebe onu zářnou budoucnost a veškerou podporu CZECHIE :
    http://www.ukrajinci.cz/cs/publikace-clanky/detail/vstup-ukrajiny-do-eu-podporuje-temer-polovina-cechu/
    Největší zaostalici a xenofobové jsou Holanďané.
    Proto také výsledek nizozemského referenda, které odmítlo asociační dohodu mezi EU a Ukrajinou, „celá a nejen Evropa“ posuzuje jako politické hašteření, které nemá z právního hlediska žádný význam na další vývoj, již dohodnutého bezdevizového styku s Ukrajinou.
    Protože i Sobotka se ve svém příspěvku vyjádřil o nezbytném prohlubování vztahů mezi EU a Ukrajinou.
    Tož možná to ta paní vidí nějak mezi UKR_RUS a to znamená naprosto černě, s ohledem na současnou západní demokracii na Ukrajině.

    To se mi líbí

  5. NavajaMM napsal:

    Vďaka za preklad, zaujímavý rozhovor.

    To se mi líbí

  6. kchodl napsal:

    Hrozné je, že i „nekastrólovitá“, vzdělaná paní je vlastně také docela mimo. Krym, Majdan … vždyť to bylo úplně jinak, než říká, hodnověrných důkazů je o tom bezpočet.

    Zajímavá je zmínka o tunelování amerických peněz přes kyjevskou US ambasádu. Podobných pověstí a nejen pověstí je spousta také z Iráku a Afghanistánu. Pokud by byla v USA vláda bez neokonů, a spustilo by se skutečné vyšetřování …

    Pro hodně politiků, vojáků, bysnysmenů a bankéřů je vítězství Hitlary přímo existenční otázkou.
    V mnoha knihách a svědectvích z Iráku, Afghanistánu, … se úplně otevřeně píše, jak tam miliardy dolarů poletovaly jako motýlci, Ukrajina určitě nebude výjimkou.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Otázkou je, co si ještě může dovolit říci a co už ne.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        V Ukrošsku je nebezpečné říkat skoro cokoliv, to je jistě fakt.

        Paní omílá mnoho ukrošských bajek, například o „proruském“ Janukovičovi. Ten byl tak strašně moc proruský, že se snažil vystrnadit Rusáky ze Sevastopolu a dojednával tajné smlouvy o převzetí krymské základny s Amíky. Už v roce 2012. Hrál to na všechny strany, pokaždé křivě.

        To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    ja sluchal ruskeho cara kagebistu,ked odpovedal na vapros od us redaktora co si mysli o ukrajine a vztahov s nou,jasne dristnul co kazdy buran minimalne informovany vie,ze ich storocne vztahy,spolocne boje proti komukolvek rec,kultura a vyznanie,ktore neboli vzdy idealne,ale z pohladu storoci jasne ukazuju,ze patria k sebe,to iste si ja myslim nie len o maskaloch a chocholoch,ale na vlas podobne o pepikoch a coboloch,co ta panenka drista to dost uzky kuk na historiu tych dvoch nacii,vlastne to kuk na danu situaciu,kde myslim nic nebolo spontanne co sa tyka zasraneho majdanu,to vsetko zacalo uz vtedy,ked koncil cold war a skurvene zaujmove skupiny hladali nove tahy pre svoje demokraticke uporiadanie sveta a hlavne volnost po stranke samostatnosti jak obcianskej tak politicko ekonomickej,kde vidno za velmi kratky cas vysledky ,ze ta zasrana upisticka mensina vohnala nevrazivot medzi tieto narody,kde ani deko neislo o nejaku suverennu ukrajinu,ci podpis zmluvy s eu,ale len o rozbitie ukrajiny,jej struktur,ktore jak tak fungovali a hlavne zajebat do maskala,dnes vidno ze z toho biznisu hovno tam maju,kopa nevinnej ukrajinskej holoty zdochla bo ich niekto nalakoval,doneck polovica rozbita na sracku,peniaze tam vlozene si rozdelili demokraticky ukrajinsky vlastenci,ktory si zo zivotov svojich obcanov urobili najhorsi biznis s nazvom krv,bo jasne,ze teraz velka nevrazivost u chocholov k maskalom,bo najlepsia rec je ked kapali ukrajinci v hladomore co nastolila vlada komisarov,ale aj tak sa im tym spravnym nepodailo,aby ukrajinci masovo mali chut bojovat proti rusom,ani za peniaz nie toboz z presvedcenia a co sa tyka novej vlady,ci akehokolvek saska tam to len ojebavak z nizsej cenovej skupiny skocil do VIP skupiny ojebavakov ukrajinskej holoty bo korupcia kvitne v kazdej slovanskej nacii,ale tam to jedna z najlespich,jak dnes pamatam jak palili policiu,ktora chranila sidlo vlady a ani jeden z tych esenbakov nevytiahol zbran a nestrelil a islo im o ich sisky a ja bez vodicaku isiel,tu len blizko ze vraj za druhym autom a 3 cops na mna mierili so shot gun a potom ty co robili srandy na majdane vysli strielat do svojich spoluobcanov na donbas a keby ukrajine islo o vela,jediny,kto im poda ruku bude maskal nie len z toho zasraneho politickeho hladiska,ale proste tak.
    ale dlhe,le zostavim a nic necenzurujem tu som asi najviac volny…

    To se mi líbí

  8. cobolik pacholik napsal:

    a este dodam,ze nikde tak neboli vitane okrem osteraich vojska wehrmachtu jak tam i to nie vsade toto ma koplo uz skor,ked si tak sledujem moje casom divne kuky na niektore veci,cobolici to tiez dobre,miestami perfektne kolaboravali a ceska delnik to makal jak sroub,bo reich dobre platil,upozornujem,ze dobre viem barz dobre,ze vacsina tych nacii z duse nenavidela okupanta,ale co som sa doznal o coboloch,jak svojich smalcovali s pomocou HG a zradzali nasich vlastencov.mordovali zeny a deti,kurva jak ma to zerie desatrocia a zlatej klinec,ked tych co bojovali proti okupantovy nie len doma,ale aj v zahranici potom normalne kurva popravili,bo kukali na komunu inac,to kurva ostatna holota,mali tych ludi nechat zit,alebo vyhnat na zapad ale nie mordovat a ponizovat roky,kurva najviac ma zerie golian a viest,ci zingor s vasim(pisem z vasim,bo idem podla novej historickej mody a aby som nebol za blebecka) trojanom,kurva jednych vo vojne nasi zradili,ktorych potom popravili v KL a tych dvoch potom komuna spratala jak parchavych psov a este curda a gerik svojich kamosov bonzli,bonzli? vydali na istu smrt a dalsie tisicky nasich vlastencov toto ma zerie desatrocia a preco prave ten preklaty cas vojny?no boha neviem…proste ma to zerie toto,co pisem,vas nie?

    To se mi líbí

  9. cobolik pacholik napsal:

    a este som niekde nedavno cital,co som kukal jak totalne tela,ze pepik stary 20 jari nerozumie cobolskemu dristaniu ja pred viac jak 30 rokmi trafil na takych mladych pepikov,co boli chytrjsi jak ty teraz,bo rozumeli mojej materinskej reci,co je sarisky a nemal som problem dristat cesky,bo vtedy som dumal,ze co budem robit zo seba chumaja,sak to normalne,ze ma po velmi kratkom case porozumie bo kurva ja nie s mongolami zil,ale s pepikami,ze by som musel mongolsky dristat a teraz to tam kopa mongolov.
    jasne kus od temy,ale nenapisem na lamparen ,co na srdci to na jazyku a sebemensi protest v nacionalitickom kuku prekuknem jak nic.bo moja mafia stale drista,ze ja pisem jak hotentot,co sa tyka jazyka a jeho spravnosti a ja im jebnem aha jaky spravny ucitelia narodov,kdo chce porozumie a len velmi chytry…
    dobre dumam,ze dost nazdar.

    To se mi líbí

  10. ji5 napsal:

    To že Janukovič měl těžkou volbu je jisté, protože EU mu v podstatě za odklon od Ruska nic konkrétního nenabídla.

    Vůbec se nemluví o tom, že před Majdanem existovala intensivní ekonomická spolupráce mezi Ruskem a Ukrajinou, která navíc dostávala výhodné ceny surovin. To znamená, že dlouhodobě tyto dvě země vycházely. Kolik že USA investovaly do rozesrání Ukrajiny – 5mld dolarů?

    Anexe Krymu, tedy navrácení situace do doby předchruščovovské, nemá přímou souvislost s Majdanem (ten přece byl lidovým protestem proti ukrajinským oligarchům – nebo ne?)

    Otázku Krymu je třeba vidět v daleko širších souvislostech, zejména s rozšiřováním NATO směrem k Rusku. V geopolitických hrátkách jde o Rusko a jeho vzestup po nástupu Putina. USA ztratili v Kremlu svého koně Jelcina (ten dělal věci, nad nimiž se jeho američtí poraděnkové sami podivovali).

    Krym je klíčový strategický bod pro vstup do Černého moře, ale ve hře je především ruské
    obyvatelstvo. Kdyby Ukrajina vstoupila do NATO, stali by se krymští Rusové pro Putina časovanou bombou. Kdyby došlo k utlačování Rusů na Krymu – a to není vyloučené, vzpoměňme si na osud Srbů v Chorvatsku nebo Bosně a Hercegovině; vášně lze rozdmýchat velmi snadno – stálo by Rusko před problémem, zda a jak tamní Rusy chránit.

    Připomeňme si, že formálním důvodem pro americký útok na Panamu (1989) byla smrt jakéhosi amerického vojáka, který se pokoušel dostat na panamskou vojenskou základnu. Když ho na jednom z kontrolních stanovišť odpráskli, americký president vydal prohlášení, že jeho smrt znamená ohrožení životů 25,000 amerických občanů, kteří tehdy byli v Panamě a invaze byla na světě.

    Připomenout si lze i vstup SSSR do války v Afghanistánu. Ten začal po teroristických akcích mudžahedinů proti ruským expertům, kteří v severní části země tehdy působili. To byl Brzezinského plán, to sám veřejně přiznal.

    Gaunerům jeho typy na lidech a jejich životech nezáleží. Měl vizi, aby SSSR měl svůj vlastní Vietnam.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.