Jak je udržet na místě


Nedávno nás chtěli opustili další iráčtí uprchlíci. Samozřejmě směr Německo. Do toho nám  europatlament  schválil nové kvo kvo kvo kvótování uprchlíků. S tím, že se musí zdržovat tam, kam budou přiděleni. Ale jak to zajistit? A kdo to bude kontrolovat? Patrně Evropská komise vytvoří zvláštní komisi pro umisťování uprchlíků. Ta bude mít své subkomise v každé členské zemi s příslušnou finanční podporou. Ta komise bude prostřednictvím nově vytvořených neziskových organizací sledovat, jak uprchlíci dodržují povinnost zdržovat se na území státu, do kterého byli přiděleni.

Pokud subkomise dostane zprávu, že migranti emigrovali, neprodleně pošle zprávu zvláštní komisi pro umisťování a ta neprodleně pošle zprávu do Bruselu. Tam bude zpráva použita jako toaletní papír.

Jako jiné vhodné řešení se jeví možnost použití náramků stejných, které jsou již v některých zemích používány a které se u nás poněkolikáté soutěží. V tomto případě by nebylo nutné sledování neziskovými organizacemi, ale to by mohlo mít vliv na zaměstnanost. Muselo by se ovšem zajistit, aby si migranti náramky neodstraňovali. K těmto kontrolám by se daly využít nově zřízené neziskové organizace.

Pokud by bylo zjištěno, že migranti buď poškodili jim nasazený náramek, případně že emigrovali, subkomise neprodleně informuje zvláštní komisi pro umisťování a ta neprodleně pošle zprávu do Bruselu. Tam bude zpráva použita jako toaletní papír.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

117 reakcí na Jak je udržet na místě

  1. jaa napsal:

    Kruciš – samé další komise, subkomise , podkomise, — nějak se nám to ouřednictvo evropské furt víc rozšiřuje. Ale něco – cokoliv zařídit – tož to neé…

    To se mi líbí

  2. nitram napsal:

    Kam bychom to došli, kdyby nám prchali uprchlíci? Zcela jistě neměli výjezdní doložku, devizový příslib atd. A již soudruh Gustáv Husák, gen. taj. ÚV KSČ na XIV sjezdu v roce 1970 vytýčil linii, že hranice nemají být korzem. Je chvályhodné, že s. Chovanec a spol. tento směr (ne)svobody pohybu podporují a dokument „Poučení z krizového vývoje“ je stále živý.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Ráčíte být sluníčkář nebo jenom troll?

      To se mi líbí

      • nitram napsal:

        Neráčím být ani sluníčkářem, ani trollem. Jen jsem se domníval, že smysl pro nadsázku by nemusel zdejším čtenářům chybět.
        Je smutnou ironií, že z Czechie prchají i lidé ze zemí, které sem poněkud komfortně dopravila Chovancova cestovní kancelář jménem MV(ministerstvo vnitra).
        A nyní bez ironie. Je smutné, že čecho-Slováka Husáka v současné době dabuje druhý čecho-Slovák jménem Bureš, či jak se vlastně současný hypermiliardář vlastně jmenuje. No, hlavně že to v klidu baštíme.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To není nadsázka ale sračka.
          A smutná ironie ten odchod čmoudů je jako proč?
          Nelíbí se jim tady, tak odcházejí, co je na tom, jejich věc.
          Mají dojem, že to bude jinde lepší, jmenovitě v Německu, tady je vidět, jak vnímají realitu.
          A Chovanec je ten poslední, kdo je sem dopravil a pokud v tom má prsty, tak všechna čest, protože vybral takové pitomce, co se hnedle zdekují.
          A Bureše možná vtipně baštíte vy, ale já ne, nic-méně tyhle pošklebky, jak je někdo chytrý, a děsně správňácky ví, koho je dobré volit a především, koho je dobré nevolit, kdo to s námi myslí dobře, a kdo špatně, to přímo miluju.
          Obsah vašeho sdělení je nulový, a vtip tam není také žádný.
          Podle mě, samozřejmě, někdo se třeba pobavil….

          To se mi líbí

          • nitram napsal:

            Milý příteli, ve svém svatém rozhořčení „kakáte“ jaksi mimo mísu. Je skutečně smutné, že po již téměř 27 letech „budování demokratůry“, jsme jako Češí z 80% v evropském srovnání pod hranicí chudoby a ani tzv. iráčtí křesťanští „uprchlíci“ o zdejší asociální systém nestojí.
            Jinak nechápu, proč do svého žblebtu taháte volby, o ničem takovém snad nebyla řeč a je mi skutečně tzv u „prdele“, koho volíte či ne. Ona zde v současné době stejně není alternativa. Už jen proto, že si to „Burešové a Chovancové“ sčítají sami.

            To se mi líbí

            • Jazykový purista napsal:

              Chcete-li legitimizovat nějaký drsnější výraz uvozovkami, je to možné. Ale v tom případě doporučuji umístit uvozovky správně, v tomto případě tedy v podobě „u prdele“, nikoliv pouze „prdele“. Myslím, že nechcete legitimizovat prdel, ale výraz „u prdele“.
              Děkuji za pochopení.

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ale článek se netýkal tak příliš těch, co chtěli odejít, ale hlavně kvo kvo kvo kvótování a hlídání toho, jak se dodržují. A s tím jste se prostě vyrovnal opravdu podivným způsobem. Pokud byste za soudruhy označil vašeho jmenovce Schulze, případně Angelu Dorotu Šílenou spolu s opilcem Junkerem, asi by s tím nikdo neměl problém. Ale mimo mísu jste zejména vy, Martine.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nechápete?
              Tak to vám rád vysvětlím.
              Vy jste sice o volbách přímo nepsal, ale…když Češi v takovém klidu „baští“ toho Bureše, trošku se to volebního tématu týká, ne?
              Čekal bych smysl pro určitou paralelu…
              A ti uprchlíci…tak oni nestojí o zdejší asociální systém, tak to je efektní výrok.
              Oni dostanou kvartýry, jazykové doučování zadáčo, nějakou tu pětku k tomu,(jinými slovy, stravu zdarma) vyspělé zdravotnictví a školství zadáčo-a nechtějí to, páč je to asociální?
              V tom případě bych se vás rád zeptal, co byste ve vztahu k utečencům považoval za přiměřené.
              Jak jste to psal…že nejste sluníčkář?
              Tím spíš by mě to zajímalo, jak vidí přiměřenost vitání migrantů nesluníčkář.

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          Takže vy kolem sebe házíte soudruhy generálními tajemníky a Bureši z nadsázky.
          No, na to mohu pouze konstatovat, že mi váš druh nadsázky osobně připadá poněkud nestravitelný a vtipný asi jako buldozer v divadle.

          To se mi líbí

          • nitram napsal:

            No obávám se, že do některých divadel současnosti by mohl buldozér vnést realitu. Zvlášť pro hry jistého humanitárního bombardéra by mohl být zpestřením. Třeba: buldozér dokuluje,,,,,,,,
            No ale ony se už stejně nehrají. Zanesl je, překvapivě, již pel krátkého času.

            To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Husák byl asi na školení u mexicko-americké hranice „svobody pohybu“. Ano, časy svrchovaného státu s vládou pro lid jsou vskutku velkým kontrastem s dnešní dobou závislé mocí, která už i z výsosti státu a domovů lidu udělala promenádu migrantů a teroristů. Myslím, že nechápete obsah svobody pohybu, neboť tou není „svoboda“ obchodování s lidmi ani nutnost opuštění rozvrácených zemí na základě mezinárodních zločinů.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tohle nejprve vysvětlete v Bruseli.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Nemohl byste to poněkud upřesnit?
      Vůbec to totiž nechápu.

      To se mi líbí

  3. Ahele napsal:

    neboli
    Pes jitrničku sežral docela maličkou,
    spatřil ho při tom kuchař, klepl ho paličkou.
    Plakali všichni psové kopali jemu hrob,
    na desce mramorové stál nápis těchto slov:

    Pes jitrničku sežral docela maličkou,
    spatřil ho při tom kuchař,klepl ho paličkou.
    Plakali všichni psové kopali jemu hrob,
    na desce mramorové stál nápis těchto slov:

    Pes jitrničku sežral docela maličkou,
    spatřil ho při tom kuchař,klepl ho paličkou.
    Plakali všichni psové kopali jemu hrob,
    na desce mramorové stál nápis těchto slov:
    ……………………………………..

    To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    Útěk sem, útěk tam…
    Pravda je, že s kulkou v hlavě už by nikam neutíkali…..
    Vyložte si to každý po svém.

    To se mi líbí

  5. strejda napsal:

    Plán A vyšel a plán B nevyšel. Trochu to překalkulovali. Nakonec se vrátí domů, i válečný Irák bude pro ně lepší než česká realita. Tady jsou lidé již tak zpracovaní, že tvrdě makají za třetinu toho co by dostali za stejnou práci v Německu. Oni nám nastavili jasné a velké zrcadlo, měli bychom jim být vděčni.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Třetinový plat je ovšem vyvážen nespornou výhodou nemulti-kulti společnosti a neskonale větší svobodou a bezpečností než kdekoliv v západní Evropě. Možnost nechat děti chodit samotné do školy, na koupaliště, či do lesa je luxus v Německu a v jiných bohatších západních zemích již léta neuskutečnitelný.

      Což v souhrnu za trochu té chudoby stojí. A našlo by se toho mnohem více, kde peníze a zbytné konzumní radovánky nehrají roli. Například by se mi nelíbilo, kdyby se deset spolužáků mého potomka ze třiceti jmenovalo Mohamed (a dalších deset Abdul).

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja zijem v riti raz ma nigers obrali asi o 220U$D,ale to som sa pohyboval,kde asfalt bielsi jak oni,ide o mesto,kde zijes,to iste plati v pepikove ,ked pojdes do jarovnic,ci na spis holy zostanes a na luniku uvidis kulturu,co skurvena unia preferuje,to myslim plati vacsinou vo svete s vynimkou poniektorych oblasti sveta ja zijem na americke pomery na dedine,kde 100000 holoty zije,drviva vacsina biela a moje decko chodilo peso, tu bo asi len 300 metrov,bo tu cop nevidis,ale ked zavolaju do minuty 6 naraz s rifle pod pazuchu,chrani vas tam nizky plat a podpora oproti reichu,nikde neni problem nijaka holota,co pride,ale nasho boha chvalit co chvalime my a ked nie odchod medzi hovna,ja som kus kukal jak robi australia,tak ty vasi suns,to by museli na vladu australie kukat jak na third reich,jake oni maju KL demokratickeho typu a seru na nejake human rights,bo to ich kraj a dom a nie skade prisla ruka noha,nakoniec pepici kedy zacnete spievat choral kdo jsou bozi bojovnici a mnoho vas rado zapeje bo bude trebalo kryt svoju rit a zatial netreba pet niekde na vyprave do meky,ale treba zapet doma a tie kurvy,co chvalia ineho boha boha im,tych zadlavit co vam vernost prisahali a nie na alaha,bo potom budete spievat s ostrou municiou na odvahu,v banskej stiavnici vam budu razit medaily za slobodu ceska a vy budete umierat bo nejaky teraz neslucha hlas rozumu,ale napil sa slnecnicoveho oleja a ma sracku,asi tolik.

        To se mi líbí

  6. nitram napsal:

    PRO VITTA 23,05:
    Za přiměřené pro uprchlíky bych považoval ukončení všech válek, které jsme ( NATO) rozpoutali. A pomoc s revitalizací jejich zemí, aby nemuseli utíkat z rozbombardovaných domovů.
    A co se týče vaší poznámky k sociální úrovni ČR, možná žijeme každý v jiném Česku.
    Nám všem pak přeji, aby nás jakákoliv válka nepostihla. Ale o tom nerozhodujeme. Nejsouce banksteři, ani jejich generálové.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Vy pro vyvolání válek používáte „jsme“ a pak o tom najednou nerozhodujeme.
      To si ale musíte vybrat.
      Vy jste takový chytrý- které jsme (NATO) rozpoutali a jak přesně by měla probíhat ta revitalizace?
      Takhle se baví možná děti v 1. stupni ZŠ nebo v nějaké sluníčkové klubovně.
      Ve skutečnosti ale žádné NATO jako takové není, jsou nejspíše jen USA.
      Že na sebe berete jejich vinu-ale i viny samotných tzv. „postižených“ je vaše věc, s tím se smiřte sám.
      Civilisté, ti jsou v tom nevinně, ale i ti američtí a evropští.
      A vinni jsou naopak i islámští kolaboranti v dotčených zemích, ti mají totiž také své zájmy, nejen Američané, či jejich poskoci.
      Na revitalizaci postižených zemí můžete uspořádat sbírku, ale měl byste specifikovat, kdo je vlastně ten postižený!

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Edward Lucas, vedoucí editor „prestižního“ týdeníku Economist je nepochybně civilista. Ovšem za nevinného bych ho nepovažoval – on moc dobře ví, co dělá. Nemůže to nevědět.
        http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/edward-lucas-prijdete-o-hodne-penez-kdyz-nemecku-s-uprchliky-nepomuzete-1287851
        A na revitalizaci postižených zemí by mohli přispět ti samí -píp-, co se domáhají evropské solidarity jen proto, aby mohli dál vesele pokračovat ve stejných mocenských hrátkách, jaké nás do současného průseru dostaly. Pro začátek by stačilo, kdyby přestali dál škodit. IMO by mohli začít tím, že rozpustí spolek přezdívaný „Přátelé Sýrie“
        http://www.literarky.cz/politika/rozhovory/21894-tereza-spencerova-ze-syrie-se-zpravami-o-tamnim-ivot

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ten Lukas je blázen!

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Chtěl jsem to napsat více slovy, ale v podstatě to samé.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Je to propagandista, křivák a má samozřejmě ty nejlepší stále stejné úmysly.
            „Počkejte, vy špinaví divoši, až budete našimi věrnými a šťastnými poddanými!“
            (K. Čapek – Bajky a podpovídky)
            Ale blázen není. O to je nebezpečnější.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Podle mě má dojem, že vládne světu-jenže nevládne.
              Ztratil schopnost úsudku.
              Umí manipulovat, lhát, falšovat…to všechno umí, umí vymyslet, jak to nejlépe udělat, ale realitu dávno nezná, vychází z mylných předpokladů-ze SVÝCH předpokladů, je tak vlivný, že už si dávno nikdo nedovolí, dávat mu nepříjemné dotazy, už ty dotazy, jak jsem si všiml, vlastně byly odpověďmi, vytvářely samy o sobě pokřivenou realitu.
              Ale tak vlivný, aby byl schopen realitu vytvářet- to není.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Sledujte tohohle moulu:
              „……kteří vybereme pár tisíc euro, jedeme tam, nakoupíme v supermarketu lahve s vodou a nosíme to kolabujícím těhotným ženám, protože nevíme, co by s nimi bez toho vlastně bylo. Nikdo neví, jak to ty lidi napadlo, že zrovna v ten moment se rozhodli, že půjdou do EU. Mně to připadá jako skvělé, protože to vyvrací všechny konspirační teorie, že celý svět je ovládán nějakými tajnými spolky nebo Židy. Krásně se na tom ukazuje, že se ty věci dějí samovolně, že mezi lidmi vznikne nějaký sen, že je dobré teď jít do Evropy, přes sociální sítě se to rozšíří, poptávka vyvolá to, že se okamžitě ustaví nějaká struktura převaděčů a všichni na to jen reagují, ale neví, kde se ten impuls stal.“
              Tohle napsal nějaký Kratochvíl, dobrovolník..zde:
              http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-Plzni-byl-zverejnen-dokument-Ceske-televize-o-uprchlicich-V-publiku-byla-sociolozka-Siklova-a-poradne-se-rozohnila-431269
              Článek je sám o sobě nezajímavý, tenhle žvást ale zajímavý je.
              Vyberou pár tisíc Euro- podívejme, pár tisíc Euro pro tyhle dobráky asi moc neznamená.
              Nakoupí vodu, a dávají jí (jak jinak) kolabujícícm těhotným ženám…ty ženské ušly nějak tisíce km ale kolabují bez vody až na hranici v Evropě-nebo si neumí tu vodu koupit, nebo nemají prachy, což by bylo- s ohledem na uraženou vzdálenost- to nejpodivnější.(když pominu, že asi nemají manžely a příbuzné a cestují samy a navíc asi není mezi nimi moc velká soudružnost, protože bílá huba by nejvíce pomáhala těhotným ženám a mnozí by si trhali od vlastní huby, protože taková je naše kultura)
              NIKDO NEVÍ, JAK TO TY LIDI NAPADLO..no, nikdo to neví, ale všichni tihle dobroserové se tváří, že to vědí a ještě to cpou ostatním- přece VÁLKA je vyhnala…nebo, (bojím se jen pomyslet) nevyhnala?Byl to je nějaký ten sen, jak níže píše?
              Tomu dobrodinci to připadá skvělé, protože to vyvrací konspirační teorie, a mě to zase připadá divné, protože žádné vyvrácení konspirací nevidím, jen ten dobroser vyvrátil svůj zdravý rozum a také v pohodě vyvrátil frázi, že utíkají před válkou.

              To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Lucas je čelný protirusky orientovaný publicista až propagandista. Je to dost nebezpečné v tom, že články v Economistu jsou nepodepisované (pokud tam ještě je?)

          Zrovna čtu jeho knihu Klam. Tam taky popisuje jak se k tomuto „vedlejšáku“ dostal

          To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      ked martine,bude teraz v pepikove referendum za odstupenie z unie a nato,tie zmluvy budu dumam v smrtelnom ohrozeni,bo na papiriku podpisuje vlada,ale spolocnost holoty duma inac,toto rozpoutani valek to na dlhsiu basnicku,ktorej nazov nie je pepikovo,ale kraj prerie s jeho prizdisracmi to uz pepikovo moze byt menovane jak prizdisrac, to jedna vec,nikto nema nijake iluzie,ze cesko nesaha po hovno na bote reichu v prave,ekonomike a pristupu vlady k holote, a vobec nemyslim nejaky zarobok,zakladne veci v spolocnosti bo tam bananistan na najvyzsej urovni a tvoja vlada to vopicka pre nejaky volke bundestag a ostatna veta v tvojom prispevku nam preji,aby nas jakakoliv valka nepostihla,uz si davno v nej,zatial len nutia brat holotu,potom budu pytat peniaze na palivo do lietadiel a na rakety,potom sa na teba vyseru jak furt v tej historii a kurva nejaka co vam prisahala vernost,co narobi hovna odstupi a druha vam posle povolavaci rozkaz a ked bude priharat,vsetci odidu do bezpecia jak ja to kurva nenavidim,co ja si v zivote neprial,aby ma nepostihlo a neraz som sa malem posral,tote priania tam to tak jak ked vidis stat niekoho medzi kolajamy a oproti nemu ide vlak s rudou z kriveho rogu a ty mu prajes,ze by prezil naraz ha?,tam stoji pepikovo,treba do toho,co tam stoji stuchnut ,to myslim jak vasu vladu a ked sa zase tam postavi,treba ho pribit na tie podvaly,aby bola istota,ze ho ten vlak zajebe,kus som namiesal,ale par tu porozumie a ked nie,hlavu mi neprebija,bo co sa tu popise spravnych pohladov,co naozaj dobre pre vasu zem a kurva hore nic,jak za tej komuny,pritom komuna nemala banany a teraz bananov plna nemyslim studna ,kazdy vie co a tak isto na vlas,drista sa a co pepici delaj? NIC…

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        a co delas ty zasranej cobole,ze tady vopruzujes? moze padnut vapros,ja vas tu startujem na pochod do praglu,bo som glupy(blbej),bo uz davno viem,ze sa nic nerusi,opakujem zase, som uz pisal,ze tak som tych jebanych cobolov prevedcoval,ked sa dristalo,dost bolo prahy a co cobolici urobili? tak tiez NIC,ja cezpolny disident brojim cesky narod proti vlade demokraticky zvolenej za co je naisto paragraf,odvykol ja od tych spravnych dristov tych stranikov demokratickcych tam a isiel het(prec),aby ma nejeblo,ale za toho boha sa toho zbavit nemozem,ze ma serie jak vas vodia za nos,tak tu vopruziji,kurva bo cesko moj dom jak vas,ze zmenili na papiriku? v zarytom drotarovy z vychodu to ryha do konca zivota vyryta a len smrt vymaze,myslim tak myslel ten masaryk s tym stefanikom ked kazdy z nich nezil doma,aspon podobne naisto v takom tone sa dristalo a co z toho zostalo?laska k pravde po rokoch nejak vychladla,rozvod do toho deti behaju po svete a drotuju a vopruzuju tu.
        este mi dyglo v tej siske,ze novodoby disidenti co sa vratili,ci zili tam dumali podobne,ked budovali pravdu a lasku a jak sa tak zvrtlo len na ten skurveny peniaz,nevrazivost a nekonecne pchanie sa do riti niekomu to nas narodny sport prizdisracstvo,kolaboracia a kurva prolhana v ceskych zemich to pred vznikom republiky prizdisravali do bundestagu,coboli vo viedni a bude pesti,ked vznikla republika CS to ty co chceli dobre boli odstaveny,alebo samy odisli a kurvy vlastenencke sa vyfarbili,prisla vojna zase hovno,potom soudruh prezident demisi prijal,bo demokrat gazdoval na vlas jak teraz,komuna to tiez pocmarana,myslim najlepsie bolo za reichu,ked nam rozkazovali a ukazali sa nasi skveli kolaboranti,bo my samy nevieme byt svoji aspon tak jak ja kurva.dobre dost bo som tu za burana,ale netreba prekracovat medzu totalneho debila nazdar,

        To se mi líbí

  7. ji5 napsal:

    To, co vidíme v souvislosti s uprchlíky, je výsledek selhání politiků a medií. Tedy lži a pokrytectví na jedné straně a obrovská neinformovanost veřejnosti na té druhé. Napsal jsem článek pro PL, který se týká přistěhovalectví do Kanady (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Kampak-na-nas-s-multikulti-At-muslimaci-zerou-veprovy-jako-my-a-nenosi-ty-svoje-habity-Cechokanadan-Jirovec-o-multikulturalismu-a-azylantech-v-Kanade-430129). Jsou to faktické informace a souhrn mé osobní zkušenosti. Výsledná reakce diskutujících byla převážně negativní. Jediné vysvětlení je v tom, že nechtějí vědět.

    Nechtít vědět, je hloupé, to říkal Jan Werich a platí to nejen pro jeho pohádku.

    Ve zmíněném článku chybí explicitní zmínka o tom, že do Kanady nemůžete jen tak přijet a požádat o asyl a nebo o povolení k trvalému pobytu – ledaže se tam dostanete přímo z nesvobodné země Tou bylo podle Kanady například Česko a proto tam mohli Romové žádat zevnitř. Naprostá většina z 250,000 přistěhovalců prochází přijímacím řízením mimo Kanadu a přijíždí s povolením k trvalému pobytu. K Romům dodám, že šlo o politický trapas, nikoli o celkové náklady. Ty jsou u pár stovek lidí naprosto zanedbatelné.

    Pokud jde o křesťany, které Česko přijalo, politici lžou ohledně způsobu jejich přijetí. Podle Dublinských dohod, které nebyly zrušeny (jsou do jisté míry nefunkční, jednak díky neochotě některých zemí uprchlíky přijímat a rovněž kvůli tomu, že se dá velký příval administrativně těžko zvládnout), existují „cílové země“, které (vybraným) uprchlíkům poskytnou pomoc. V podstatě si probírají ty uprchlíky, kteří byli první svobodnou zemí uznáni za hodné podpory. To se děje mimo území „cílových zemí“.

    Česko tedy mělo říct, ano, přebrali jsme si zájemce o asyl v Česku, ten jsme jim tam, na základě jejich žádosti poskytli a oni nám přijdou. To by bylo logické a zamezilo by to situaci, kdy by skutečně zůstali, protože by již nemohli žádat o politický asyl jinde.

    Politici samozřejmě nemají zájem o to, aby v Česku uprchlíci zůstali a tak je s mírnou fanfárou převezou, třeba vládním speciálem, a vsadí do prostředí, které k nim je nepřátelské. Současně jim naznačují možnost, že mohou táhnout jinam, třeba do Německa. Pak je pro jistotu zadrží ještě před hranicemi s tím, že tedy mohou v Česku požádat o asyl.

    Tady se dostávám k mediím a úloze opozice. Nikdo se neptá, co to je za pablby, kteří tento zmatek způsobují . Media se neptají, kdo a co těm „prověřeným“ křesťanům nakukal. Neptají se na to, proč nepřijímáme jen ty, kteří o asyl u nás požádali zvenku.

    Vzpomínáte na rodinu, která údajně odmítla nabízenou pomoc lékařské péče pro jejich dítě a rozhodla se odcestovat z Česka do USA, protože tam je ta péče lepší. Media to využila jen pro propagandu proti uprchlíkům – podívejte se na ně, hajzly nevděčné. Jenže celá věc má další stránku. Ono není snadné do USA vůbec odjet a zdravotní péči by musel někdo zaplatit. Tohle media vůbec nezajímá a tak se veřejnost nedozví, jestli ta rodina skutečně odjela a jak tam dopadla.

    Jistě, uprchlíci často mají mylné informace o světě. Třeba i manželka Milana Kohouta, která při příletu do Bostonu doufala, že jim dají byt někde v jednom z mrakodrapů, nejlépe s výhledem na moře. No, odvezli je z letiště do zanedbaného přeměstí, kde rychle vystřízlivěla.

    Politici lžou o kvótách. Prý nefungují, protože u nás stejně nikdo nechce zůstat. Zamlčují samozřejmě to, že přechod z jednoho státu EU do druhého není až tak jednoduchý, stejně tak jako není dost dobře možné, žádat o asyl v několika zemích.

    Kvóty jsou dočasné opatření, které má rozložit břímě na státy EU. I o tom politici lžou a media se tím nezabývají. Vyvolali ve společnosti odpor k uprchlíkům a teď jim nezbývá než neříkat nic, co by jim v příštích volbách mohlo odradit voliče.

    Kvóty samozřejmě nezaručují, že u nás uprchlíci dlouhodobě zůstanou. Časem tak jako tak získají právo pohybovat se volně po EU. Jenže pak vstupují do hry další faktory, protože jinam můžete jít, když vás tam budou potřebovat nebo máte dost peněz.

    Není OT, když zmíním svého známého, bíléhpo kanadského právníka, kterého nepřijala novozélandská společnost takovým způsobem, že se za rok raději vrátil do Kanady. Možná přijetím profesury na tamní universitě někoho popudil a dávali mu najevo, že je nechtěný. Pak se divte uprchlíkům, kteří se setkávají s peticemi proti jejich pobytu v českém městečku.

    Protože mám osobní zkušenost s životem na sociální podpoře, mohu tvrdit, že to je potácení se pod hranicí chudoby. A být v bohaté zemi chudý není nic příjemného. Jestliže politici házejí cifry v eurech o přepočítávají je na koruny, je třeba se ptát, jestli jsou, president nebo kdokoli jiný, takoví pitomci, že si to ve své důležitosti neuvědomují a nebo je společnost tak zblblá, že jim to „žere“.

    Nikdo nemluví o cenové hladině ani o tom, že pro přiznání sociální podpory existují striktní pravidla.

    Ve zmíněném článku jsem se dopustil mínění, že pro přistěhovalce je důležité, aby byli co nejrychleji považováni za rovnocené občany. Respektive, aby se tak cítili. Můj pocit z Česka je, že se tady snažíme, aby tomu tak nebylo.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Zajímavé povídání, bohužel velice jednostranné. Neumím si představit co by uprchlíka táhlo do Estonska, Litvy, Lotyšska, Slovenska, Česka, Maďarska, Rumunska a Bulharska. Peněz z ruky do huby a jazyk, který je kdekoli jinde zcela k ničemu. To jistě není ničím snem.
      Politici jsem tak zvané irácké křesťany nepřiváželi. Dělala to neziskovka. Naprosto katastrofálně. Velice typické, plno ideálů i peněz na ně a výsledek naprostá katastrofa. Naštěstí v malém. Ale vina je všude jinde, oni přece byli skvělý. Za své činy nehodlají nést žádnou odpovědnost. Naprosto typické jednání!
      Azyl můžete poskytnou pouze a jen tomu, kdo o něj požádá. Pokud poté žádost zruší, musíte to akceptovat.
      Zkušenost z Kanady je jistě zajímavá a poučná, ovšem střední Evropa není Kanada. Zde se z přistěhovalců netvoří nový národ. Ty tu již dávno jsou a svoji existenci bojují od let kdy pojem Kanada nikdo neznal.
      V mnohém mně připomínáte mamá Merkelovou a jejího apologeta stařičkou Jířu Heroldovou, pardon už šedesát let si říká Šiklová. Když prý Německo integrovalo své soukmenovce z Československa, tak dokáže integrovat i nesoukmenovce z Tramtárie. Bohatá zkušenost z adaptace sudetských Němců z Chebu do sousedního Marktredwitz je opravdu vynikajícím příkladem. V našem pohraničním kraji jsme po válce integrovali Plzeňáky s Maďary od Trebišova, Slováky od Bardejova, Ukrajince bůh ví odkud. A přibrali i původní, autochtonní obyvatelstvo. Zkušeností máme mnohem více než Němci. Ale také víme lépe než oni co dělá kulturní odlišnost. Slováka a Maďara z Trebišova za deset let nerozeznáte od místního Čecha. Cikána ze stejného města poznáte podle chování i v třetí generaci. Je to tím, že jedni jsou integrovatelnější více a lépe než druzí. Je to pouhopouhé konstatování faktu bez hodnotícího soudu!
      O schopnostech muslimů se integrovat máme dost příkladů ze západní Evropy. Naprotá a čistá katastrofa. A to je teprve na počátku.
      Musíte se na celý problém dívat ze zcela jiného úhlu a pochopit obyvatele východní Evropy, že se nechtějí podílet na experimentu o kterém jsou přesvědčení, že je vadný. Že je nevratně poškodí a z jejich země vytvoří Nová území, která je potřeba dobýt.

      To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Strejdo,
        přečtěte si, že jsem napsal, že Česko mělo (podle Dublinu) žádost o asyl těch již přebraných přímo v táborech a těm, jimž jsme ho poskytli, umožnit příjezd do Česka a příslušně se o ně postarat. Pokud takovouhle jednoduchou praktiku naše úřady a instituce nezvládají, jde buď o čirou neschopnost a nebo záměr. Nic jiného mezi tím není.

        Nemáte zcela pravdu, že uprchlíky „nepřiváží politici“. Dávají kšeft neziskovce, ale vše je v režii ministerstva vnitra a možná zahraničních věcí. Neziskovka je jen kamufláž – to ne my, politici, ale neziskovka selhala a tak ten program zastavíme.

        Pobaltské republiky nejsou ochotny tolerovat ani svoje ruské menšiny a Srbové v Chorvatsku nemají, pokud se něco nezměnilo, statut menšiny, ale nejsou občany Chorvatska. Jenže zase to není kvůli tomu, že by se lidi nemohli mezi sebou dohodnout. Jsou to politické hry.

        Psal jsem o selhání, respektive lhaní, českých politiků a medií. Kromě frází a volání „nic než národ“ nevíme nic. Ani Vy, ani já.

        Trapnost situace je v tom, že místo pomoci vzbuzujeme dojem, že těm křesťanům chceme pomoci, ale oni si toho neváží.

        Můžeme říkat, ano nemáme dost pro svoje občany a tak bohužel nikoho nevezmeme, ale nedopouštějme, aby Česko dostalo pověst nepřátelské či nepohostinné země.

        Víte, nepohostinnost se snadno přenáší i uvnitř společnosti. Jakmile náš jazyk ochudíme o slovo člověk, je jen otázka času, kolik lidí (echt Čechů, aby se tak řeklo) se rychle ocitne ve vyloučeném stavu. Termín na to přece máme a za nepřízpůsobivého nebo vyloučeného může být označen kdokoli, třeba veterinářka, která nemůže najít práci v oboru a nenajde ji, když přijme zametání ulice.

        Chci tím říct, že přístup k uprchlíkům vytváří určité klima ve společnosti, které se jednou vymstí.

        Pokusil jsem se vysvětlit, že Kanada patří mezi „inklusivní“ státy, které uprchlíky přijímají a že její přístup je založen na jejich rychlém zrovnoprávnění. Některé evropské státy mají jiný přístup, ale argument, že by je zanedbatelný zlomek přistěhovalců mohl ohrozit neobstojí.

        Povšiml jste si, že Německo v sedmdesátých letech klidně „dovezlo“ tři milióny Turků a žádné problémy s nimi nemělo. A nikdo proti tomu neprotestoval. A my se teď vzrušujeme když jich k nám má přijít zanedbatelný zlomek procenta.

        Mám-li to shrnout, uprchlíky lze odmítnout, ale dělat to čestně. Musela by za tím být samozřejmě i politika neúčasti v akcích NATO a podpora akcím USA. Když řekneme, že v nich s mocnými nejedeme, můžeme dodat i to, že se nebudeme podílet na škodách a katastrofách, které vyvolávají. V zemi, kde vládl president, který ochotně podpořil válku v Iráku to bohužel nelze očekávat.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Říkáte, že jsme těm Iráčanům neposkytli azyl či materiální pomoc, nebo že byla malá, nebo jsem si to špatně vyložil?
          To hodnocení mi připadá dost matoucí, cosi konstatujete, za co bychom se měli pomalu stydět, ale není mi jasné co.
          Co se týká Kanady, no mě to nijak nevadí, jak to děláte tam.
          Klidně si tam vemte třeba 5 000 000 migrantů a dejte jim co nejrychleji zrovnoprávnění, a na nějaké Čechy, kteří to udělat nechtějí se neohlížejte, berte a buďte lidští.
          Kanada je veliká a osídlení řídké, to vás přímo předjímá k příkladnému, humánnímu jednání.
          A vybrat si je můžete, třeba v Idomeni, je jich tam dost.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Milý příteli
          O křesťanské migranty bylo postaráno až moc dobře, ale jejich rozhodnutí bylo, že mají někoho v Německu a tak tam půjdou. Jejich asylové řízení tím bylo ukončeno. A i já souhlasím s tím, že nejsme CK ČR, ale samostatný stát, který nemůže dovážet někoho, kdo si to pak rozmyslí (nebo předem promyslí) a chce odejít „za lepším“.

          To se mi líbí

        • anonymouse napsal:

          ji5: „Kromě frází a volání „nic než národ“ nevíme nic. Ani Vy, ani já.“

          No tak to vidíte. A já bych, pod dojmem čtení vašich textů, hnedle byl býval přísahal, že jste nějaký insider.

          Ale vážně, to přiznání (že o tom nic nevíte) je chvályhodné!

          ji5: „Chci tím říct, že přístup k uprchlíkům vytváří určité klima ve společnosti, které se jednou vymstí.“

          Hmmmmm.

          Já bych věděl, co se jednou vymstí. Vlastně, proč mluvit v budocím čase, že ano. Ono se to už děje. A na rozdíl od vašich tvrzení je to moje čistočistá pravda. Ověřitelná pozorováním, dnes a denně.

          A bude HŮŘ. MNOHEM hůř. Díky lidem (jako jste i vy), kteří, jak to tak vypadá, poté, co ztratili (tedy, pokud kdy nějakou měli) schopnost uvažovat kauzálně, páchají sebevraždu. A co hůř, nutí k tomu, svým specifickým způsobem, i ostatní.

          To se mi líbí

      • oh napsal:

        Rozhodně je zvláštní, že nikdo ze zastánců imigrace se nepokouší argumentovat mnohem vhodnějším příkladem – integrací tureckých gastarbeitrů do demokratické německé společnosti, nebo integrací Alžířanů a dalších afrických národností z francouzských kolonií v Africe. Jestli to nebude tím, že tahle integrace probíhá už od šedesátých let minulého století a furt to někde skřípe.
        Chápu, že malému dítěti nevysvětlíte, ať nešahá na plotnu, protože to pálí. Taky sem si kdysi musel sáhnout. Ale jednou mi to stačilo. Čím to je, že rasa politik západoevropský pociťuje potřebu se pálit opakovaně? I když vlastně oni se nespálí nikdy, od toho mají své voliče. 😦

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Poměrně zajímavý způsob jak se učit francouzsky, získávat pracovní návyky a dobře se integrovat.
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Valka-na-ulici-Tyce-slzny-plyn-zraneni-lide-Stovky-uprchliku-se-porvaly-v-Parizi-431317

      To se mi líbí

    • tata napsal:

      proboha takový chytry pan a piše takové nesmysli,řekl bych že si vybírate třešničky na dortu kde máte trochu pravdu ale vtom kontextu to je naprosto bezvyznamné.
      Naopak několik detailů které jsou podstatné uvidite jako na svou podporu a přitom sou tím zakladním kamenem proč se naprosto mylíte,Vím že stejně nereagujete na fakta vždy vychrlite věci s kontextu a na ty jasné vytky že to nesedí nereagujete .
      Tak že.
      Citace…
      Ve zmíněném článku chybí explicitní zmínka o tom, že do Kanady nemůžete jen tak přijet a požádat o asyl a nebo o povolení k trvalému pobytu – ledaže se tam dostanete přímo z nesvobodné země Tou bylo podle Kanady například Česko a proto tam mohli Romové žádat zevnitř. Naprostá většina z 250,000 přistěhovalců prochází přijímacím řízením mimo Kanadu a přijíždí s povolením k trvalému pobytu. K Romům dodám, že šlo o politický trapas, nikoli o celkové náklady. Ty jsou u pár stovek lidí naprosto zanedbatelné.

      TADY je uplně jasné jak přistupujete k faktum
      Nezaraží VÁS že Romové měli zvlaštní zachazení oproti jiným:?
      pišete nesvobodná země………asi se VÁM NEHODÍ DO KRAMU,SROVNAVACÍ tabulky…..jak v ,,nesvobodné zemi,, srovnaním těch svobodnych …….vychazí defakto ve všech hodnotách že snimi zachazime lepe než jinde………jak školství ,zaměstnanost……pak přidou takový jako VY A ještě huř Kohot……….a pomužou to rozvratit temito kecy…….viz zvlaštní školy.
      A dale přes vyhodné zachazení zachy Kanada poznala že otevřená naruč pro Romy není to ořechové………CO je to vinna politiků nebo Romů

      CITACE
      Pak je pro jistotu zadrží ještě před hranicemi s tím, že tedy mohou v Česku požádat o asyl.

      mate smulu zadrželi je 5 km na uzemí NĚMECKA ,německá policie………aspon zakladní fakta byste měl mýt zjištené

      CITACE
      Není OT, když zmíním svého známého, bíléhpo kanadského právníka, kterého nepřijala novozélandská společnost takovým způsobem, že se za rok raději vrátil do Kanady. Možná přijetím profesury na tamní universitě někoho popudil a dávali mu najevo, že je nechtěný. Pak se divte uprchlíkům, kteří se setkávají s peticemi proti jejich pobytu v českém městečku.

      OPĚT JASNÝ fakt proti VÁŠÍ TEORII uvadite jako fakt na podporu.
      KDE ŽIJETE ve světě idealů proto pišete takové bludy……….každa společnost je neduvěřivá k někomu co tam přijde od jinud.Musí si ziskat respekt,mnohdy nepomuže ani to.
      A to jen ten zakladní kamen VAŠEHO OMYLU……….CHCETE OD společnosti aby s otevřenou naručí přijali jinou kulturu,která naopak zasahuje neblaze do všech zvyklostí te společnosti…….viz třeba chovaní k ženám ,hygiena,nabženství………to sou tak rozdilné faktory které jsou neslučitelné……….jestli jste masochista prosim………nevnucujte to druhým

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No…k tomu co už napsal tata mohu jen dodat, že to byli podle vás politici a média, kdo zavinili odpor Čechů k uprchlíkům.
      Podle vás a Čulíka.
      Já ale pořád čtu, jak jsou uprchlíci super, jak utíkají před válkou, jak se skvěle na západě integrují, a jak je mají západní národy rádi-a muslimové mají rádi je.
      Jen PL a pár jiných médií ukazuje i jinou tvář, to vám asi vadí, když někdo zveřejní, že bylo 1500 trestních oznámení jen v Kolíně, že roste kriminalita, že v no-go zónách jsou bílé huby v nejlepším případě uráženy (rasově i nábožensky, což by opačně bylo trestné, jenže černé huby to mají povolené), jindy napadány, dívky a ženy musí nosit ve vlastní zemi to,co chtějí migranti a když ne, jsou napadány-i fyzcicky.
      A naši politcii a média vysvětlují:
      Musíte je chápat, dlouho neměli ženskou, a mají jiné zvyklosti, u nich je každá odhalená žena kurva.
      A já to rasisticky, fašisticky a xenofovbě chápat nechci, seru na to, že si chce negr či čmoud zašoustat, naše evropské ženy znásilňovat nebude, protože u nás na to máme zákony a já chci, aby se dodržovali NAŠE zákony a ne jejich.
      Čímž jsem se stal odporným a zlým fašistou.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pane Jírovče, při vší úctě (a to myslím upřímně upřímně, ne jako Standa Gross), tohle jsou mimoběžky.
      Vy můžete snášet řadu objektivních či neobjektivních důvodů proč uprchlíky přijímat tím nebo oním způsobem, ale v Čechách (nebo Čechii, to je fuk) narazíte vždy na velmi většinovou odpověď „My je tady nechceme“.
      Debata může být o tom, proč tomu tak je a zda je tomu tak správně z nejrůznějších úhlů pohledu, ale to je tak všechno, výsledek bude stejně nakonec končit u toho „My je tady nechceme“.
      To tvrzení je jednak racionální (zkušenosti z okolí fakt nejsou povzbudivé), ale možná i trochu česky racionální na kvadrát – žádná masově usazená menšina nám nikdy nic dobrého nepřinesla. Marná řeč o italských renesančních/barokních umělcích (kolik jich bylo?), nakonec stejně skončíme u Němců, kteří nás přivedli na hranici vyhubení a u Cikánů, s nimiž jako masovými přistěhovalci máme problém dodnes.
      Ne, díky! Já, Jarda Hudec z ulice Bedřicha Smetany v Plzni, 62 let stár, se světem procestovalým od JAR přes Chile, Rusko, Čínu i Jemen se Súdánem, původem Čechoslovák narozený v Šahách, s předky z českého šumavského podhůří, vysokoškolsky vzdělán a pracovně úspěšný, finančně celkem zajištěný, Vám sděluji, že tu žádné připrchlíky nechci a udělám všechno pro to, aby tu žádní nebyli. I kdybych měl volit Zemana, Konvičku a Okamuru, což jak jistě sám uznáte, je velká psychická oběť z mojí strany.
      Troufám si tvrdit, neb nežiji ve vzduchoprázdnu ani v zahraničí, že takových, kteří máme pud sebezáchovy, je nás opravdu hodně.

      To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Pane Hudče,

        já nikomu žádné uprchlíky nevnucuji. Moje řešení je v posledním odstavci odpovědi Strejdovi:

        „Mám-li to shrnout, uprchlíky lze odmítnout, ale dělat to čestně. Musela by za tím být samozřejmě i politika neúčasti v akcích NATO a podpora akcím USA. Když řekneme, že v nich s mocnými nejedeme, můžeme dodat i to, že se nebudeme podílet na škodách a katastrofách, které vyvolávají. V zemi, kde vládl president, který ochotně podpořil válku v Iráku to bohužel nelze očekávat.“

        Ještě poznámku k Tatovi: Za nesvobodnou zem považovala Česko Kanada. Proto mohli přijet do Kanady,a v ní jako v první „svobodné zemi“, na jejíž půdu vstoupili po přímém letu z Prahy, požádat o politický asyl.

        Těch pár stovek Romů nepředstavovalo žádný finanční problém. Byl to problém politický, protože Česko je součástí EU a NATO. V první fázi se obě strany snažily situaci „uklidnit“. Česko mimo jiní tím, že ČSA zrušily přímou leteckou linku do Kanady, což znamenalo, komplikaci dostat se do Kanady z nesvobodné země. Důvod, proč Kanada sáhla k zavedení vízové povinnosti byl zřejmě součástí politické hry, protože neměl žádný vliv na další emigraci z Česka.

        Vše se změnilo, když Kanada potřebovala podepsat obchodní dohodu s EU (ta se za Česko v celé záležitosti zrovna nepostavila, když byla zavedena víza). Kanada zrušila vízovou povinnost a současně zařadila Česko na svůj seznam bezpečných zemí. To není můj výmysl, to je, co se stalo.

        Ono nejde o přijímání jiných kultur, ale o vzájemný respekt. Když respektujete židy, že jim víra zakazuje vepřové a některé jejich náboženské sekty mají velmi podobný přístup k ženám, tak proč tolik povyku kolem muslimů? Ty jiné kultury se ostatně s původními (a co je vlastně původní) mísí jen velmi pomalu.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Pane Jírovče, naše diskuse nedává příliš smyslu, a ani dávat nemůže, protože prostě končí u toho mého „My je tady nechceme“ a Váš návrh řešení „Udělejme to čestně“ na tom nemůže nic změnit.
          Ohánět se českou účastí v akcích NATO je (přistoupím-li přece jen na nějakou diskusi) notně komické. Pokud tím chcete poukázat, jak předpokládám, na skutečnost, kterak západní země ovlivňovaly život v zemích tzv. třetího světa a jak z něho těžily, musel byste se vrátit hodně daleko do historie, někam k Vascovi da Gama, Pizarovi, britské Východoanglické společnosti, atd., však to umíte doplnit sám. Myslím, že českou stopu v celém tom procesu lze až do současnosti hledat ne snad s lupou, ale spíše s mikroskopem, a to v podstatě marně.
          Pokud si v poledních dvaceti letech pár českých žoldnéřů s požehnáním vlády touží odprásknout někde v Afghánistánu svého moslemína, je to neveselé, ale jistě to není příčinou muslimského imigračního tsunami, jejíhož původem vzniku jsou zcela jiné, hlubší důvody.
          Lze jistě tvrdit, že patříme do západního kulturního okruhu. Vždy jsme ale byli na jeho okraji, naše zisky z něho byly často spíše ztrátami, a i dnes nás jeho hlavní protagonisté potřebují spíše jako zástěrku, než plnohodnotné partnery.
          Nést na bedrech jejich historická provinění se mi nechce, neb jsem z nich ani netěžil.
          Howgh!

          To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Pane Jírovče, na vaše otázky odpověděli další diskutující. Řekl bych, že přirovnání k mimoběžkám ke nejvýstižnější. Na příklad jednu skupinu tzv. iráckých křesťanů zadrželi v Sasku, druhou před hranicemi. Obě patrně skončí či zůstanou v Česku. Co tu budou dělat neví ani oni sami. Vrátí se do Iráku jako jiná skupiny nebo zůstanou tam, kde nechtějí být? Jako příklad špatného českého přístupu se nehodí. Argument, že tím, že je ziskovka řízená státem, protože bere od státu peníze, vyjadřuje názory státu je podivný. Přitom platí že Česko jako stát je spíš kakofoní sbor.
          Myšlenka, že můžeme odmítnout akce NATO a EU je zcela mimo realitu. Nikdo nestojí o českou Ukrajinu. Proti tomu by rok 1968 byl úsměvnou příhodou. Je to velice široká otázka počínající dluhem 1.7 bilionu Kč a konče maďarskými požadavky na odškodnění. V záloze je stále sudetoněmecká karta a ve hře naše školství. Nejsme soběstační v ničem, hlavní struktury patří cizím společnostem.
          Máte v mnohém a mnohém pravdu. Na příklad v postavení menšin v baltských státech a Chorvatsku. Jsou to ale Rusové a Srbové a tak je zájem EU roven nule, čisté nule. Ta bojuje za lidská práva v Afghánistánu. S handgranátem v ruce. Boj, který nikdy nemůže vyhrát, je prohra bude rok od roku horší a horší.
          My tady diskutujeme, ale dějiny se tvoří jinde. My jsme dnes na úrovni národních buditelů 19. století. Dějiny se tehdy také tvořily jinde. A ejhle! Nakonec se urodilo. A o tom to je.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Vy vážně nemáte žádnou míru v neomalené sprostotě, lhaní a manipulaci !

          Židé na rozdíl od kozomrdů nevyžadují zákaz vepřového i pro ostatní spoluobčany, nikoho pro své náboženství nenapadají, nekamenují holky v minisukních na ulicích, a hlavně: jejich náboženství se necítí nadřazené právu v hostitelské zemi, což kozomrdná víra činí.

          Mimochodem, lžete jako když tiskne i v otázce cigošů do Kanady.

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            tu opravim kchodlovskeho,v shoprite supermarket prestali mliet maso bravcove,bo velka komunita chazar jude tam byva,tak vozili uz mlete balene hotove ja to mesto poznam 21 rokov,zil tam 11 a nikde lepsie nevidno bo zid nic nevnucuje,vsetko musi byt zivovske a nerespektuje nic,bo ortodox jude,obchod uz zruseny,cisto pre jude,dane za domy neplatia ,bo maju vynimku,ze maju v dome nieco jak skolku,motlitebnu a ja neviem este co,chcu sa stahovat tu,kde zijem a township mu vymeral dan za dom a pozemok 16000U$D na rok,co nezaplatil,dal mesto do sudu,prehral bo sud county rozhodol,ze tu neplatia nejake religijne upravy,teraz to riesi state federal court,je ich v tej riti 2%populacie a v mojom county skoly zavrete statne na jude novy rok,ci sukas,ale ked 4july,ci TGD ich skoly funguju,ja necital ja vidim desatrociami,co som aj v high school pripomnul,ze jak to ze na novy rok jude skola zavreta a v meste kde ziju zidia je na krestansky novy rok ich yeshiva otvorena,ci na 4july,minuly tyzden dvojite parkovanie,taky mlady cop upozornuje jude,ze tak nesmie parkovat,bo ticket mu hrozi,ani nan nepozera,len drista,ze nalozi nakup a pojde,cop odchadza a ja za nim a hovorim mu jak to,ze mu neda ticket,ze ho chazar totalne ignoruje,mne by bez mihnutia oka dal,keby som auto nespratal,da odtiahnut nebude sa so mnou viac bavit,bo taky zakon a on mi len povedal no comment,ortdox jude to jedna sebranka s alahistom,co neuznava nic ine okolo seba,mne jedno ci sa to lubi ,ci nelubi ja volne kukam a volne dristam co vidim na vlastne oci rokami.este dodam,pan nech ide do ortodox stvrte v tom skurvenom demokratickom kraji v israel v kratasoch so svojou polocickou v mini,je tam tablicka,ze stvrt ortodox jude,dlho sa pan nebude prechadzat a chazarku pan neuvidi nikdy v zivote so suknou kratsou jak po zem,ja toto necital ja toto videl a vidim,co sa tyka jicka on tu nikdy nepochodi bo v jednom je chyba jeho kuku,mysli,ze canada pepikovo a ze pepici budu zmyslat jak on a jeho kamo s debilkou ani nahodou…

            To se mi líbí

        • tata napsal:

          pane JIROVEC……..ta odpověd je jako od chytré horákyně….zde nejde ale o FIŠTRON ALE PODSTATU……….co to je čestně……….např čestně od knižete znamená………že BENEŠE by soudil HAG………i když je to oněčem jiném tak trochu čestně to připominá VAŠE O MIGRANTECH.
          CO to proboha mění že to považovala KANADA,MYSLÍM smysl,podstata zustavá stejná oni je považovali za utlačované,ale zahy poznali že se snima nedá zachazet v rukavičkách.Co to stalo je naprosto mimo…….tomu hlavnimu jste se vyhnul……….oni nebyli utlačovaný a šli po vyhodách to je podstata.

          navic použivate polopravdy………..Důvod, proč Kanada sáhla k zavedení vízové povinnosti byl zřejmě součástí politické hry, protože neměl žádný vliv na další emigraci z Česka.

          to mělo zasadní vyznam………nezlobte se to jak překrucujete fakt je nedustojné………viza měli zasadní vyznam zastavili vlnu odchodu,protože bez viz je nikdo nepřijal a ty nedostali.

          To že po čase bylo opět zrušeno nemá snaší debatou spojitost……….viza splnili svuj učel zastavili přival ROMŮ do KANADY.

          Ono nejde o přijímání jiných kultur, ale o vzájemný respekt. Když respektujete židy, že jim víra zakazuje vepřové a některé jejich náboženské sekty mají velmi podobný přístup k ženám, tak proč tolik povyku kolem muslimů? Ty jiné kultury se ostatně s původními (a co je vlastně původní) mísí jen velmi pomalu.

          pletete jabka ,hrušky

          vzajemný respekt muže byt že respektujem co si dělají na svém uzemí,jestli chtějí byt u nás musí ty zaklady respektovat………..to jest třeba že nezahalená žena není k maní a jiné přesto nejede vlak………..nezlobte se ste proti mě nevím kolikrát studovanej a pišete takové jak to decentně napsat nechám to nenapsané……….ono snad jinym sektam to tolerujem,nezlobte VAŠE ARGUMENTY jsou že lopata jste VY,KDYŽ UVADITE TAKOVÝ ARGUMENT

          To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      ejhle to jsou ale srandovní informace,tak….

      „Třeba i manželka Milana Kohouta, která při příletu do Bostonu doufala, že jim dají byt někde v jednom z mrakodrapů, nejlépe s výhledem na moře.

      čím a odkud tam přiletěli? tímto?

      To se mi líbí

  8. tata napsal:

    Pane HUDEC……..JÁ Zdeněk Hrabě Varnsdorf 63 let to dopismene podepisuji……..alis tata

    To se mi líbí

  9. kchodl napsal:

    Mapa sexuálních útoků muslimů v Německu:

    Když někde vidí kozomrd pár holek, vyfotí si je mobilem, pošle to na sociální síť a svolá ostatní kozomrdy, pak provedou „taharrush“, tedy skupinový sexuální útok končící znásilněním.

    Podrobně, s popisem mnoha případů:
    http://www.gatestoneinstitute.org/7557/germany-rape-migrants-crisis

    To se mi líbí

  10. ji5 napsal:

    Ale milí diskutující, není mou vinou, že se lidé nechtějí dozvědět, co se děje jinde. Platí to i pro mnohé z vás, kteří apriorně odmítáte vše co napíšu. Nejste ochotni přijímat ani informace o Kanadě, kterou málokdo z vás poznal tak dobře jako já.

    Češi jsou alergičtí na multikulturalismus, ačkoli o něm nic nevědí, zejména to, že jde o jeden z nástrojů, jak stabilizovat multikulturní společnost. Je třeba nezaměňovat příčinu a následek.

    Hovoří o národu a právu na vlastní zem, aniž by si uvědomili, že jim tady už prakticky nic neříká pane. Konec konců, prošustrovali i tu slavnou Slavii.

    Pan Hudec napsal, že naše debata je mimoběžná. Má pravdu a sám si to rovněž uvědomuji. Občas se do ní vracím, protože mi připadá hrozné, že jsou lidi propagandou zblblí do té míry, že jsou ochotni napadat cizince v tramvaji nebo na ulici a nebo udávat policii ušpiněného kominíka.

    Popsal jsem postup Kanady v případě Romů. Bylo jich, pokud vím kolem tisícovky. Napsal jsem, že podle mého názoru, nešlo o peníze, ale o politickou hru.

    Tata k tomu napsal: „(Kanaďané) zahy poznali že se snima nedá zachazet v rukavičkách.Co to stalo je naprosto mimo…….tomu hlavnimu jste se vyhnul……….oni nebyli utlačovaný a šli po vyhodách to je podstata.“

    Tata není nepoctivý partner v diskusi, má určitý styl uvažování a projevu. To respektuji. Zajímalo by mě ale, jak to ví. Jel tam nějaký český novinář, aby tu situaci Romů zmapoval? No samozřejmě, že ne. Sešli z očí, sešli z mysli.

    I to je selhání medií. Nikoho nic nezajímá. V mediích najdete převážně jen bláboly politiků. Včetně Zemana a Sobotky. O Němcové, Fialovi a Kalouskovi ani nemluvě. Nikdo se jim neopováží položit otázku, co se stane s těmi uprchlíky, když je uzavřeme v Turecku. Zbývající milióny v Libanonu a Jordánsku nám jsou ukradeny.

    Pan Hudec nemá pravdu, když tvrdí, že „Ohánět se českou účastí v akcích NATO je (přistoupím-li přece jen na nějakou diskusi) notně komické.“

    Naše účast je jistě početně malá, ale jedeme v tom s nimi. V tomto smyslu lze poděkovat hlupáckému Havlovi, že podpořil bombardování Jugoslávie i nezákonnou válku v Iráku. Není mi známo, že by se vláda od jeho přístupu distancovala. Česko v tom všem prostřednictvím vlády, presidenta i parlamentu jede.

    Strejda ve stejné souvislosti napsal: „Myšlenka, že můžeme odmítnout akce NATO a EU je zcela mimo realitu. Nikdo nestojí o českou Ukrajinu. Proti tomu by rok 1968 byl úsměvnou příhodou. Je to velice široká otázka počínající dluhem 1.7 bilionu Kč a konče maďarskými požadavky na odškodnění. V záloze je stále sudetoněmecká karta a ve hře naše školství. Nejsme soběstační v ničem, hlavní struktury patří cizím společnostem.“

    To jde zase k Havlovi, který původně prohlašoval, že Československo nikdy nevstoupí do žádného vojenského paktu. Pak si to velmi rychle rozmyslel, popřel v sobě zbytky mravnosti, pokud kdy nějakou oplýval, a začal hromadit světské statky a čestné doktoráty.

    Není žádný důvod, proč by nebylo možné říct to, co mnohokrát opakuji: „v tomhle s vámi nejedeme“, ledaže má pravdu Zeman, když naznačuje, že jsme pouhá gubernie, tedy to, co naznačil Strejda.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tedy…vy, pane Jírove, vycházíte z lživého základu, že migranti prchají před válkou.
      USA a jejich spojenci (tedy i my) začali válku, a lidé z té války prchají.
      Další lež je, že Češi je tady nechtějí, protože o nich nic nevědí a dozvědět se nechtějí.
      Kdybychom věděli, tak bychom je chtěli, a kdyby ani tak ne, tak jsme prostě zaostalí xenofobní hajzlíci.
      Myslím, že se jasně prokázalo, že drtivá většina migrantů před válkou neutíká.
      Mnozí jsou ze zemí, kde žádná válka není, a kdybych byl důsledný, tak válka v tom slova smyslu není v žádné zemi jako celku.
      Iráčtí křesťané nechtějí být tady, v zemi evidentně bezpečné, a touží po čemsi lepším- v Německu.
      Jiní mají stesk po domově, který se dostavil zejména proto, že jim tady nelétají pečení holubi rovnou do huby, a kam se chtějí vrátit?
      Do války asi těžko, protože tam se nikdo normální vracet nechce.
      Češi pak né že nevědí, ale vědí.
      Těžko by Češi jako celek odmítali hodné a přizpůsobivé dobráky, což se dá opět snadno dokázat, protože s Vietnamci nebo Ukrajinci nemáme zásadní národnostní, nebo dokonce rasové potíže.
      My ale víme, co ti migranti vyvádějí v Německu, Francii,Švédsku, Norsku, Finsku..atd…
      Víme to, i když se to snaží „někdo“ ututlat a dokonce kriminalizovat.
      Jenže nejenom že páchají v hostitelských zemích závažnou trestnou činnost, ale silové složky oněch zemí proti ní nijak nezasahují, což nám přijde poněkud divné.
      Světlo do této záhady vnesli samotní němečtí a švédští policisté, kteří přiznávají, že situaci nezvládají.
      Takže my víme, a jelikož víme, nechceme.
      Ani válka, byť by námi byla zaviněná, neopravňuje případné utečence z ní, aby se chovali v hostitelských zemích jako zvířata.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      hele jicko,ked ceskoslovensky degesi isli do canady jak politicky tlacovana mensina,ktory sa silou mocou chceli zapojit do zivota v canada,ktora bez nejmensieho komentu je kraj otvoreny s dlhou tradadiciou pomoci akymkolvek potrebujucim,ze ty degesi,ktorym canada poskytne azyl ,ubytovanie stravu,lekarsku starostlivost na start v tom kraji,zaklad je rec a potom ty degesi zacnu pracovat a oplacat privetivost canadskeho zriadenia,bo cuju v sebe,ze je to to,co hladali a z normalneho ludskeho myslenia tak budu konat,ked je o tom pan presvedceny,nema cenu tratit tu slova,bo jicko barz dobre vie jak mu canada pomohla a sam potom sa tam zaradil a nikto od neho potom nepytal splatit tie zaciatky,ci nejaky otvoreny utok,ze berie robotu starym canadanom,bo toto iste tu v tej riti,som sa za desatrocia nestretol a este ma ukazuju,ze som dric,co ja bezpecne viem,z jicka a kopy dalsej holoty mala canada osoh na sto pro a oplatila sa jej investicia,tak jak zo mna z mojej mafie,ktoru som tu nastahoval a tisicky dalsej holoty,co prisli jak ja a kopa nema status,lez pracuje jak otrok a nikto kukom,ci nedaj boze slovom zmieni,ze beru robotu americkej holote,to v cesku neni nejak okate a je tam kopa ukrajincov,cobolov nepisem ty tam doma,ale z tych CS degesov to 95% budu vyjebky a socky skurvene na ktore budu platit taky jak jicko a kopa dalsej holoty v canade ktora poctivo splaca nie dlh,ale svoju prislusnt k zemi,co mu dava zvanec,cigan take nieco nepozna a poznat nechce bo tak stavany material,ja nekukam politicky a nejak expertne co uz vidno mojim vyrazivom,bo pan tu drzi degeom,ale nech pan nezabuda,ze ty degesi ho bez najmensieho stydu orabaju aj o osrate gate, pan nech kukne na vec gazdovskym rozumom a nie politicky,bo mam pocit,ze pan stale mysli,ze priemerny zarobok v cesku priklad 50000czechia krone a ze kazdy czechian to tak ma,bo ja myslim jicko bystry a hlavne skuseny,len barz politicky kombinuje a tam sa trati jeho chytrost v tom politickom mysleni bo ked este pan prelasi,e ty degesi v canade su pre nu abnormalny prinos tak jak pisal hudacek,nema co tratit rec,neznamena,ze sa mame nenavidiet,ale sme si odcudzeny,bo odkedy zijem vselijaka holota sveta neide do ceska ci polska,ale na zapad,alebo ameriky ci canady,bo proc,bo tam viac plati pravo a poriadok jak v tych krajoch z ktorych odisli a svojim nasadenim a kumstom v comkolvek su platny tomu kraju a sebe,bo doma za rovnaky kumst su pro srandu kralikum,jasne ja len udr.,ale poznal som osbne v zaciatkoch takych,co zacinali na car wash a dnes pracovnici johnson and johnson a nerobia na pase pri vyrobe leukoplastu,ci gazy,ale vysoky manager pre ost europe ci osobne doteraz poznam clenku,co robi pre TD bank,co je CDN banka a nerobi za priehradkou,ale stale cestuje do canada na skolenia a uz zacina sama skolit managerov a ta CDN banka je tu preto bo americke banky tak gazdovali,ze ich kupila ta canadska a tej sa oplati a proc?bo tiez nenazraty uzernik drzi,lez ma medzu ty emericky nemali.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        jicko jaka propaganda kurnik,kazdy v cesku vie,ze nie kazdy cigan nemakecenka,co viem tiez bo som tam zil leta,v amerike kazy american vie,ze nie kazdy black nemakecenka,ale kazdy tiez vie,ze zo1000ciganov z jedneho bude slanina,tak jak z black tu a z muslimov jak by smet to sa neda ohovorit expertne politicky nijak to tvrda realita,jaka propaganda pisem cisto o sebe na mna posobi,internaionala,ci menovy fond,ci biblia s koranom do kopy?ci ruska,americka predsa zijeme v case takeho dostupu do informacii,co nema v historii obdobu,to nie cas,ked farar vedel citat a jano zo usedneho burakova bol aj v pesti,to nie ze ma PC piati v dedine jak niekedy telefon,teraz kazdy po zuby ovesany skielkom s integrovanym obvodom a sebemensim klikom vie,ktora bije,to mi pripada jak za komuny ,ze nie som socialisticky uvedomely a na darmovych brigadach som bol prvy a este zhanal holotu s nijakym letakom,ale tak jak u nas normalne hej chlopci,jutre kurva okolo obchodu,jebneme pol litra a jedem makat,v rozhlase nam hrala tublatanka a cistili sme burakovo,jarek starym krabiciam dvory po obede o jednej robota hotova a o druhej my z pijatiky,potom predsed a politicky napoly pijany vyzdvoho; jak propaganda rozhodla v nasom nasadeni zaspeiavli sme si,casom sa aj kus pobilo a jak bolo fajne bo komuna vedela,ze ked nasich buranov sa bude na silu tahat nema kona ani boha,aby zapracovali,teraz?teraz ani za peniaz nechcu ist jarek popratat nie toboz v demokratickom duchu to uz do bitky skacu ked cuju..

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        kukate co?uz ste czechia cital som o tom,jak sa to rozhodovalo,jaka dolezitost sa tomu priklada,ze czech republik to chujovina,tak jak rudej armady bola chujovina,puskin tiez komunista a zasrany rusky propagandista,ruzyn to musi byt havel,treba este vysehrad zmenit,vltava by pasovalo na mississippi,praotec cech zmenit a bozenu nemcovu premenovat na rowling,to kurva dolezite ja si dam namiesto ludovit luis a za tymXV.aspon,aby som kurva znel,storocia bolo czech,prahu na alva edison a rip aspon na everest,tak isto ta skurvena pomlcka vtedy stacilo USCS united states czechoslovakia,uz vtedy by sme boli amerike stupali na paty a tak sa stupe aspon po hovnah typu zmeny nazvu nacie,ulic a boze roky to bolo,moze byt oponovane,ze nie som gramotny,ale ten gramotny nevie,ze u mna kokot.ked sa niekto urazil z czechia people moze napisat a ked nie palcovat aj jedno aj druhe nic nezmeni na tom,ze tak dumam,

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tak proti tomuhle výplodu je i čulík slabota.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja neviem kto je culik,nie cudlik czechia lingvich to nejake tlacitko,ci packa,ale moje vyplody to s nejaky tlacitkom nemaju nic spolocne,vela culikov ci cudlikov pouzivam pri plodeni slovnom pri ldskom som pouzival vyhradne jeden,samozrejme viem,ze culik meno,ale uz neviem,ci som lepsi jak culik,ked hej to znamena ,ze som konecne prerazil.

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Pane Jírovče, to že jsme pouhá gubernie, nesvéprávná země víte stejně dobře jako já a další statisíce lidí v této zemi. Víme, že jsme se dostali z bláta do louže a díky soudobému světovému pořádku jsme bez šance. jak to s takovými zeměmi vypadá když neposlouchají vidíme kolem sebe. Jugoslávie, Irák, Libye, Sýrie. A také Ukrajina. Metody jsou stále stejné. Vždy se najde skupina lidí kteří jsou ochotni za peníze a pocty udělat co se od nich žádá. Rozvrátit a zničit zem. To, že pak pláčí již na věci nic nemění.
      Něco se změní až zkáza přijde na ty mocné nahoře.
      Ti mladí, co do Evropy jdou by se měli zapojit do boje za svoji svobodu a ne se schovávat v Evropě. Měli by se vycvičit a pod vedením třeba NATO ( 🙂 ) bojovat v Sýrii, Iráku, Libyii, Afghánistánu, Somálsku a tak dále.
      To, že se východní Evropa ještě nezničená morem eugenických experimentů na úrovni jakési madam Žilkové brání, je jen pouhý pud sebezáchovy. Moc navíc toho již pod tlakem globalizace nemáme. Když smícháme 600 milionů litrů pitné vody s 6 miliony litrů nafty, co z toho bude? Ani pitná voda, ani užitková voda a ani palivo. Jen škodlivý zmetek.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        uz davno som necital lespi polopatak jak ten s vodou,ten zmetek s vodou sa da napravit s prevelkym nakladom chemicky,filtrovanim k comu velka spotreba energie s ludmi bude to iste,ten zmetek co sa vyrobi zmesou kultur sa napravy municou,lietadlom a napalmom,velmi narocna jak technicky tak materialne operacia,mame ich v historii dostatok v inych prevedeniach miesanych substancii,ale tchnologie velmi blizke,co sa tyka ocisty.

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      pane Jirovec.
      Někdy mě připada že žijete ve vysněném světu,to že žijete a asi né špatně musel jste zvolit v životě mnoho kopromisů……….jenže popisujete věci stoho nadherného imaginarniho světa,co vtom skutečném nejde a VY to nák nejste schopen střebat i když asi jen v diskuzích protože chovat se tak v životě nejde užby jste nebyl….když by VÁS NEPŘEVALCOVAL ŽIVOT TAK vičitky jak je VŠE NEDOKONALÉ,to uvodem takže si rozeberme VAŠE psané nejdřive reakcí na mě.
      CITACE……….
      Popsal jsem postup Kanady v případě Romů. Bylo jich, pokud vím kolem tisícovky. Napsal jsem, že podle mého názoru, nešlo o peníze, ale o politickou hru.

      Tata k tomu napsal: „(Kanaďané) zahy poznali že se snima nedá zachazet v rukavičkách.Co to stalo je naprosto mimo…….tomu hlavnimu jste se vyhnul……….oni nebyli utlačovaný a šli po vyhodách to je podstata.“

      Tata není nepoctivý partner v diskusi, má určitý styl uvažování a projevu. To respektuji. Zajímalo by mě ale, jak to ví. Jel tam nějaký český novinář, aby tu situaci Romů zmapoval? No samozřejmě, že ne. Sešli z očí, sešli z mysli.
      REAKCE
      O politiku jde v podstatě vždy,at to lidi neuznavají je prakticky součast a zaklad všeho……nebot politika nastavuje zakony. JENŽE politika ,politik je svazan mocí peněz ,takže politika jede v ruce s penězi prakticky neodělitelně provázaně,skritě……malo co neni politické,penežní konaní takový už je svět………zasahuje praktcky do všeho,kde to ani není zřejmé………..třeba dám absurdní přiklad……….otočim vypinačem a svití…….ale stojí za tím politické ,peněžní rozhodnutí,,,,,,,,,,cena energie,sluneční energie,lobi…ta cena energie VÁM MUŽE znepřijemnit život……..a tak tu provázanost najdete skorem ve VŠEM……..NEJDE ODĚLIT POLITIKU OD PĚNĚZ

      Ptate se jak to VÍM………MYLITE se vtom že tam nebyl žadný novinář…….v té době jich tam bylo několik,přimé vstupy s ROMY v KANADĚ,s jejich přibuznými zde,několik pořadů přimo otom ,kde bylo jasné že se chovají jak třeba v mojem městě Vansdorf…..ja vychazím z realných FAKTŮ.
      Otočme to napište kolik sté 1000 /řidím se VAŠÍM UDAJEM ,NIKDE JSEM SE NEDOČETL kolik jich emigrovalo/ tam zustalo a řadně se začlenilo,nevyuživají davky…..pak bude myt VAŠE PSANÍ na tema ROM KANADA nakou vahu…….splno poznatků co mám se vsadím ŽE TO ČISLO těch co se zařadili nebude vic jak 25 procent….srovnejte to s imigranty VAŠEHO ražení……….a zakonitě VÁM MUSÍ VYJIT že srovnávate nesrovnatelné

      dale Citace
      Nejste ochotni přijímat ani informace o Kanadě, kterou málokdo z vás poznal tak dobře jako já.
      Češi jsou alergičtí na multikulturalismus, ačkoli o něm nic nevědí, zejména to, že jde o jeden z nástrojů, jak stabilizovat multikulturní společnost.
      ODPOVĚD
      My jsme ochotni přijimat informace nesmí byt ale ve stylu jako o těch ROMECH,NAPIŠTE A dokladujte kolik se jich začlenilo.
      NEJSME ALERGITČÍ……….VĚTŠINA NEMÁ problém s jinými narodnostmi ,kteří nechtějí měnit naš svět,zvyky na jejich na to jsme alergický
      CITACE
      sELHANÍ MEDIÍ………ano v celku ano ale většina znas nespolehá na media,jak selhavají media tak ale selhávate i VY……..NEBOT UKAZUJETE jen jednostraně,nechcete připustit že je plno indicí co pravě ty media zatajují proto migraci,žvasty politiků jsme davno přestali brat,jako to čim se řidit

      A CO že učast naše je malá,ale je……….takže to je ten VÁŠ DOKONALÍ imaginarní svět…..máme malo vinu a naprava je……že si je sem necháme jit,a podřizovat se jejich kultuře a zvykům,tolerovat co zde není připustné…………nezlobte se napravit všechny křivdy světa nejde,,,,,,,taky nerozdám svuj život…….jen že někoho rozdrtil koloběh života a je bezdomovec,a taky mame určity nepatrný podil na fungovaní společnosti……….

      ZBYTEK je spiše takové filozovaní……na smyslu života,takové hesla,bez podstatného vyznamu,bez přinosu,takové chovej se zbožně,kdo dotebe kamenem ty do něm chlebem…malokdo je takový světec ,blbec…….jsem velice tolerantní,odpouštějicí ale kalet na hlavu si nenechám………..bohužel ignorujete tento svět……….doporučujete byt anděl…..a řekl bych že jste se podle toho chovat nemohl……….ale ve své podstatě to chcete po lidech

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      ji5 pište dál, nenechjte se odradit.
      Ne že bych s vámi ve všem souhlasil, ale vidím, že o věcech přemýšlíte, znáte souvislosti, resp. držíte se principu že každý následek má svou příčinu, mnohé věci máte na rozdíl od mnohých z nás zažité.
      Nebudu se pouštět do konkrétních kritik konkrétních názorů ani do jejich pochval. Jen konstatuji, že si vás vždycky rád přečtu 🙂 .

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        … nenechte …

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        Dost překvapivé,neže bych si myslel že by neměl psat……….bohužel ohledně Romů a migrantů má velice slabé argumenty a VAŠE reakce je překvapivá když normalně zastaváte jinou pozici,bud je pravda co pišete jindy nebo toto je ohromné klišé

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Opravdu si tato myslíte, že zastávám úplně jinou pozici? Chyba.
          Četl jste když jsem psal o způsobu dobré oboustranně prospěšné ŘÍZENÉ (přijímajícím státem!) migrace do ČSSR před 40-ti, 30-ti léty? Pomáhat slabším (SLABŠÍM !) lidem v nouzi je třeba. Ostatně, jak víte, jsem přece podle vás ortodoxní komouš 🙂 .
          P.S. Nešlo by taky jednou nereagovat?

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            P.S. Nešlo by taky jednou nereagovat?
            ZAJIMAVÉ já reaguji na temata která jsou pro mě duležitá a toto je jedno znich,Vaše frekvence je uplně na VŠE……..PROTO JE ZAJIMAVÉ ABYCH NEREGOVAL

            ortodoxní komouš ……..ANI NÁHODOU TEN BY NIKDY NEVOLIL ODS……..pro jakykoliv duvod

            PLETETE dojmi a pojmi……….nejde oto jakou pozici zastávate VY……….ALE O POZICI KTEROU zastává on ohledně migrantů,tam zastavate aspon dosud ne migrantům,tak VAŠE napsané je protichudné to se okecat nedá.

            ZASTÁVAT slabších je uplně něco jiného jako tolerovat ekonomickou migraci,ujasněte si to

            To se mi líbí

  11. kchodl napsal:

    Německý komik Böhmerman zazpíval tuto satirickou píseň, nijak sprostou, víceméně dokumentární (protože to všechno Erdogan a Turci opravdu dělají):
    ——–
    Erdokdy, Erdokde, Erdogan (německy Erdowie, Erdowo, Erdogan)
    (na melodii romantické písně „Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann“ – „Jakkoliv, Kdekoliv a Kdykoliv“ – od zpěvačky Neny)

    Žije si na vysoké noze Boss z Bosporu
    Ze svobody slova mu otekl krk
    Proto tak často nosí šály
    Erdogan mluví fistulí

    Novinář, který napsal článek, který se Erdoganovi nelíbí
    Už ráno sedí v base a redakce je zavřená
    Dlouho nepřemýšlí a vyráží do noci se slzným plynem a vodními děly

    Buď na něj milý, má tě v hrsti
    Erdokdy, Erdokde, Erdogan

    Uzrál čas pro jeho velkoosmanskou říši
    Erdokdy, Erdokde, Erdogan

    Práva žen jsou rovnoprávně vypráskána
    „Policisté v Istanbulu násilím rozehnaly demonstraci na mezinárodní den žen“
    Když volby nedopadnou, jak by měly, tak s nimi řádně zatřese
    (I like to move it move it)

    Kurdy nenávidí jako mor a hází na ně bomby mnohem raději
    Nnež na jejich bratry ve víře z ISIL

    Dej mu své peníze a postaví ti uprchlický stan
    Erdokdy, Erdokde, Erdogan

    Jeho země je zralá na vstup do EU, Erdogan kašle na demokracii
    „Tschü mit ü!“ volá Erdogan na rozloučenou
    A rajtuje v zapadajícím slunci
    ——-

    Načež se Erdogan vytočil, předvolal si velvyslance Německa. A Makrela se vyslovila, že je to urážka cizího prezidenta, což podle „Vilémovského“ zákona je trestně, 5 let natvrdo. Němci mají kupodivu takový nedemokratický zákon, asi jako byl u nás za bolševika „urážka státníka světové socialistické soustavy“.

    Böhmermann reagoval na toto obvinění schválně sprostou básničkou, v přímém přenosu na ZDF:
    ——–
    Urážlivá báseň (Schmähgedicht)

    Blbej jako štoudev a zamindrákovanej zbabělec
    Toť Erdogan, pan prezident
    Jeho koule smrdí jako kebab
    To už i prasečí prdy voní líp

    Je to muž, co mlátí dívky
    U toho nosí masku gumy
    Nejradši ze všeho prcá kozy
    A utlačuje menšiny.

    Drtit Kurdy, sekat Křesťanům hlavy
    A přitom sledovat dětské porno
    A pak večer místo spánku
    Felace se stovkou ovcí

    Ba, Erdogan je zcela plně
    Prezident s malým kokotem
    Všichni Turci rádi piští
    Blbá prasnice má zcrvklý kulky

    Od Ankary po Istanbul
    Ví každej vůl
    Že tenhle chlap je buzna, zvrhlík, všivák
    Recep, Fritzl, Priklopil

    Má hlavu prázdnou stejně jak své vejce
    Je hvězdou každé gangbang párty
    Dokud mu kokot neshoří
    To je Recep Erdogan, turecký prezident
    ——

    Teď bude zajímavé, co s tím Němci udělají. Protože podle normálního zákona o urážce by mu hrozila nanejvýš peněžitá pokuta.

    (jelikož pravé texty provinění nebyly, jak je zvykem v totalitní žumpě, nikde v českém mainstreamu publikovány, pokoušel jsem se to někde najít – a jediné místo byl Hájkův server „Protiproud“)
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2389-satira-na-erdogana-pujde-nemecky-komik-na-pet-let-do-vezeni-merkelova-skace-jak-turecky-vyderac-piska-kdyby-to-bylo-proti-putinovi-slo-by-o-boj-za-svobodu-je-suis-bhmermann.htm

    To se mi líbí

  12. cobolik pacholik napsal:

    ja panovia neviem,predsa je to ich prezident stacilo napisat tak kozacky,kurva osmanska, kurdov morduje,alahistov podporuje,europu vydiera zasranej posera to nie take urazlive…

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Jojo. Jako odpověď záporožských kozáků sultánu Mehmedovi IV. :

      „Záporožští kozáci tureckému sultánovi!
      Ó sultáne, čerte turecký a čertův bratře, ty, přítelíčku Satanáše, samému Luciferu děláš sekretáře! Co jsi to, k čertu, za rytíře, když holým zadkem nerozsedneš ježka, malé zvíře? Ďábel sere, tvoje vojsko žere. Nebudeš pod sebou, čubčí synu, křesťanské syny mít; tvého vojska se nebojíme a bít se s ním budem a vždy, když se ti na zemi i na moři postavíme, obskoč svou matku.
      Ty babylonský kuchaři, makedonský koláři, jeruzalémský sládku a pivaři, alexandrijský kozaři, Velkého a Malého Egypta sviní pasáku, arménská svině a sviňáku, podolský zloději, tatarský toulče, kamenecký katane a všeho světa i podsvětí blázne. Před naším Bohem pitomče, hadí vnuk jsi a hnusný skřet a na našem chuji vřed. Prasečí rypáku, kobylí řiti, řeznický pse, nepokřtěná hlavo, běž obskočit vlastní matku!
      Tak prohlašujeme my, Záporožští, ty ubožáku. Nebudeš pást ani křesťanská prasata. Tím končíme, protože neznáme datum a nemáme kalendář; měsíc je na nebi, rok v knize, ten samý den u nás jak u vás, takže nám polib prdel zas!“

      To se mi líbí

  13. Petrpavel napsal:

    Migrace – aneb diskuse ve stylu „pes jitrničku sežral……………………………………………..“, že vás to baví…..
    Neměli byste raději chuť vyjádřit se v referendu které by musela vláda a orgány ČR respektovat? Migranty ANO nebo NE? Líbilo by se vám?
    Jenomže to by musela vámi všemi zvolená ( i těmi co nešli k volbám) Poslanecká sněmovna konečně začít projednávat mnohokrát KSČM (a v posledním období i Okamurou) podaný a nikdy neprojednávaný návrh zákona o obecném referendu! Zatím se uvažuje o projednávání koaličního paskvilu prakticky neumožňujícího referendum, na toto téma…

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Plno lidí volilo ČSSD kvůli církevním restitucím, a z téhož důvodu plno lidí nevolilo ODS.
      A mnozí jsou s činností ČSSD spokojení, i co se církevních restitucí týká.
      Co byste navrhoval, tedy kromě volby KSČM? (volbu Okamury jste tedy ještě nedoporučoval)
      Máme se o tom přestat bavit?

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Přestat se o tom bavit to rozhodně ne. Ale přestat věřit, že tím něco změníme, to bych v zájmu zachování duševního zdraví doporučoval.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Kdybychom to ale nemohli změnit V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ,nikdo by se nemusel snažit nás oblbnout.
          Znát svou sílu-ale i svou slabost, to je podstata všeho.

          To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Nenavrhuji nic. Je úplně jedno koho budeme my zdejší volit.
        Společnost je rozdělená stejně tak jak je rozdělená přízeň k Zemanovi. : 30 % chce dál nelidský kapitalismus a ti „nového“ (nebyl vždy takto vyprofilovaný) Zemana tvrdě odmítají, 70 % ho „bere“, ale jen 15 % z nich chce lidský socialismus (Zemana sice moc „nemusí“ ale přidat se ke knížeti?, Zeman přece taky mluví o skandinávském socialismu, s volným vlastnictvím výrobních prostředků, jako našem vzoru -stejně mluví i komunisté) a 55 % z nich si přeje zřejmý protimluv – lidský kapitalismus. V souboji dvou systémů byl možný, dnes jako vítěz bere vše.
        Takže : co dělat proti 85 % občanů-voličů? Nic, přesně tak jak píše Strejda Olin…
        Já to řeším tak že si volím podle svého svědomí i když vím že je to k ničemu.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Vy nestojíte proti 85% občanům-voličům.
          To je teze, kterou bych chtěl, abyste si myslel, kdybych chtěl manipulovat lživě lid.
          Vy stojíte proti systému, který je silnější jak 100% občanů, ale slabší jak „jeden jediný negr nebo buzerant“.
          Toho si už chroničtí revolucionáři všimli, a chtějí pomocí těchto komunit ten režim svrhnout v domění, že přijde něco nového, očistného, protože mají dojem, že jakákoliv revoluce přináší pokrok.
          Demokracie není vláda lidu, nemůže být, protože jedinec jako takový nemá schopnost rozhodovat, až na malé vyjimky-a ani oni nerozhodují sami, ale na základě všemožných podmětů, které mohou být také různě servírovány.
          Demokracie je o tom, jak přesvědčit co nejvíc jedinců, aby volili toho či onoho a je na to vypracováno plno perfektních medod.
          Nechtějte od jedinců víc, než od nich můžete dostat a nechtějte to ani po sobě, protože i vy jste jedinec, stejně jako třeba já.
          Pracujte s tím systémem, a snažte se ho pochopit, snažte se pochopit jedince a skupiny jedniců, a snažte se pochopit i sám sebe, a přupusťte si pravděpodobnou omylnost.
          Já to tak dělám, resp. se o to snažím.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Snažím se vám vittto porozumět. Ne vždy se daří.
            Vždycky jsem stál proti cca 85 % občanů – při volbě ODS kvůli restitucím fyzických osob, při volbě DEU kvůli zklamání z ODS a potřebě poctivé, ve smyslu konzervativní, politiky, při volbě ČSSD (když jsem poznal že DEU nemá šanci na PS) kvůli tehdy za Paroubka spravedlivému rozdělování rostoucích státních příjmů při velkém růstu HDP mezi všechny skupiny občanů, při volbě KSČM za spravedlivé odměňování podle pravidla „každý podle svých schopností, každému podle jeho práce“…
            Bohužel moc dobře chápu jedince i skupiny jedinců. Chci od nich jen aby nekradli, nepodváděli, neházeli druhým klacky pod nohy při jejich putování životem, byli k sobě laskaví, nervali se. A co oni? Kradou, podvádí …. Jakápak má omylnost?
            Pracovat se systémem který je mi proti srsti, je proti mému naturelu? Proč? Nejsem masochista. Ano, jsem proti tomuto systému.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nemůžete mi nikdy porozumět, když si nedáte moje slova do kontextu.
              Pracovat se systémem, jako když pracuji s ním jako s předmětem, ne pro ten předmět.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Co mám činit se systémem který předmět učinil ze mně?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Pracovat s ním.
              Tohle ale ukazuje, proč máte se mnou komunikativní problém.
              Vy sice frázovitě tvrdíte, že se mě snažíte pochopit, ale ve skutečnosti máte jen glosy, to není diskuze.
              Mě je to tak nějak jedno, já tady nejsem na výstavce, abych ukázal, jak jsem děsně chytrej, i když dělám klempíře, ale snažím se ukázat svůj pohled na problematiku očima „lidu“, o kterém mnozí, co sem píší, nic nevědí.
              Po asi 10 letém působení na internetu jsem ale poznal, že jen minimum lidí stojí o porozumění a je ochotno nějak spolupracovat.
              Lidé z kategorie těch „lepších“-a že jsou lepší si o sobě myslí 80% VŠ, si nesou svůj svět sebou všude, kam se hnou.
              Úplně stejně, jako ti muslimové……

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              vittto, nechtějte ode mne víc než je možné.
              Spolupracovat? Na čem? Dva? Jenom?
              Oči lidu? Co to je?
              Ti lepší? Kdo to je?
              Diskuse? Nemá-li žádný konečný hmatatelný výstup? K čemu?
              Ano, jsem ve svém soukromém poznání světa lidí ve stadiu kdy si vystačím s glosami. Ne že bych nerad měnil svět, ale vím že na to nemám. A nemáte na to ani vy. Nikdo ze zdejších čtenářů a pisatelů. Nemáme na to protože jsme příliš slušní, poctiví, přímí a pravdomluvní. Na měnění světa je navíc pozdě. Už ho nadlouho změnili jiní. Lháři a podvodníci a zloději ne nepodobní těm figurkám z Dikobrazu padesátých let s cylindry a oblečení do amerických vlajek.
              Glosa je taky pokus o změnu. Ale s vědomím, že je to marnost.
              A to hlavní : já mám pocit že máme k sobě docela blízko.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Co myslíte Petřepavle, že dělají ty kurvy sluníčkářské?
              Pracují se systémem.
              Přemýšlel jste někdy o tom, proč mají takové úspěchy?
              Aktivují se v nějaké neziskovce, či dokonce nějakou založí, a následně využijí ten systém.
              Fundamentálně pracují s různými zákony na kterých striktně lpějí, vyhledají takové, které mohou mít různý výklad a ten překroutí.
              A samozřejmě lžou.
              I v mezinárodním měřítku.
              Naši nepřátelé se systémem pracují a proto mají nad námi vrch.
              A dotáhli to tak daleko, že zákony i tvoří-třeba inkluzi nebo šíření nenávisti.
              Jak nebudeme se systémem pracovat my, nemáme proti nim žádnou šanci.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Žil jste někdy tam, kde se říká „dole“?
              Právě vy velice často mluvíte o těch volbách, jak jsou lidé blbí, že nevolí toho a toho a volí toho a toho.
              Myslíte, že oni jsou jako vy.
              Jenže ti lidé o tom nepřemýšlí.
              Mají svoje starosti, svoje manželky a manžely, svoje děti, svojí práci a svoje problémy, z toho vyplývající.
              Sice vědí, co je to referendum, (někteří) ale vědí to jen když se jich zeptám.
              Nemají zdání, kdo ho navrhnul a kdo odmítnul.
              Jak pak mohou kvůli tomu volit?
              A nejen kvůli referendu, kvůli pomalu všemu.
              Na druhé straně stojí tzv. intelektuálové.
              Typ Halík, Putna, Šiklová.
              Ti všechno naopak vědí, a český lid, ten ještě nedozrál do jejich velikosti, což má dva výstupy.
              Lidé (ti obyčejní)) jsou blbí.
              Češi jsou blbí.
              A pak jsou tady ti, co o věci přemýšlejí, ale nemyslí si, že by jich nebyl nikdo hoden.
              Ti mohou nějak spolupracovat, jenže jak, když nespolupracují ani tady?
              Vy píšete, jak můžeme spolupracovat my dva, no ale to je slovíčkaření, útěk od tématu, zlehčení a vymazání spolupráce.
              Né my dva, ale my všichni tady, nepíšu o nás dvou, my dva jsme jen součást nějakého celku.
              Když je někdo schopen napsat složitou mezinárodně-politickou úvahu, měl by být schopen si takovou úvahu i přečíst a zamyslet se nad ní, ne třeba napadnout autora.(to není konkrétně na vás)
              Já vám řeknu na rovinu, že nebýt tady Pan Bavor jako hostitel, dávno by z toho byl pajzl jako u Janiky nebo OM, kde se ukájejí lidé s tam povoleným a prosazovaným názorem, a jsou tam trpěni různí pomatenci, kteří slouží k tomu, aby si tam mohli vyprávět mezi sebou ti ostatní a nebyli u toho sami.
              Já také nevím přesně, jak na to, protože na každého platí něco jiného, ale situace už není taková, jak bývala před 5 lety, kdy se na takových blozích řešil Paroubek a Topolánek.
              Tady jsme se měli posunout o level jinam….
              No a asi k sobě nemáme daleko, myslím ale, že by se tady našlo pár lidí, kteří si to myslí a dokonce možná i takcí, kteří by to chtěli.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nemám té úvaze v zásadě nic vytknout. Sedí.
              Jenomže já se dívám jinak.
              Tělo a jeho parazit. Parazit umí pracovat s tělem, je na to „vyškolený“ a geneticky připravený. Je to jeho systém přežívání. Tělo? Tělo nemůže přistoupit na systém parazita, jinak nemá žádnou šanci. Tělo se musí v zájmu svého přežití bránit všemi prostředky. Systémovými i nesystémovými.
              Co když si myslím že jsem nedílnou součástí těla této společnosti a za parazity považuji ty zmiňované? Jak se jim bránit?
              Myslím si, že důkazem mé práce se systémem je právě má zde často zmiňovaná volba. Protisystémová.
              Snažím se pracovat systémovými prostředky abych ho změnil, ale ne spolupracovat. To dělají ti které tady kritizuji.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ne spolupracovat, ale pracovat s ním.
              Ti parazité s ním pracují, všimněte si toho zásadního rozdílu.
              Chápu, že nechcete být stejný jako oni, protože pak ten boj postrádá význam.
              Bojovat s něčím za něco, co bude stejné nebo horší.
              Uvedl jsem příklad Zemana.
              Jeho odpůrci se systémem pracují.
              Vědí, že není trestné urážet prezidenta, a tak to dělají kde jen mohou.
              Na školách,v médiích, překrucují co řekl a na každou Zemanovu větu je tým 500 odborníků.
              Zeman ale se systémem také pracuje.
              Ví, že je u nás možné jezdit mezi lid, aniž by u toho musela být rota odstřelovačů a a divize fízlů.
              A tak jezdí, a i do různých jam lvových.
              Nebo nějaká neziskovka jebe nějakého ředitele školy, proč nevzal cigoše ze spádové oblasti ble, ble, ble.
              A už by tam měla být parta těch, kdo jsou připraveni co se zákonů týká, a jebat tu neziskovku, jak vlastně poznali, že je to Rom, jestli podle parvy pleti a ble, ble, ble.
              Však by si dali majzla, to byste koukal.
              Jenže oni na to mají prachy a čas, „my“ ne, ale podle mě by se i ty prachy našly.
              Jen se to z té naší strany těžko organizuje.
              Ale kurva, obrozenci to také měli těžké, a dokázali to, tak proč ne my?

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Vittto, žil jsem po celý život „dole“. V hodně vám podobném technickém oboru, jako technik, směnový mistr, jako vedoucí dispečer, pořád v „bojovém“ styku s těmi „dole“. Znám jejich myšlení – nemyšlení, kdy nadávali na zpackanou privatiizaci, na zpackanou kuponovku, na inflaci, na rozkrádání a vytrvale to házeli ODS.
              S „intelektuály“ vámi zmiňovanými nemám vůbec nic společného. Jen to matoucí bydliště 🙂 .
              Hostitele chválím stejně jako vy přestože sdílí jiný pohled na svět než já. Taky jinam ani nechodím, natož abych se tam pokoušel diskutovat. na to je život moc krátký.
              Díky za diskusi s vámi. Jdu řešit zase jeden systémový problém 🙂 . Nadvládu velkých korporací, v tomto případě stavebních spořitelen nad klientem. Poslali celé rodině výpověď dlouhodobého stavebního spoření. Proč? Úročeno dle stále platné smlouvy 2 %, resp. i 3 %. Smlouva nesmlouva, konec. Odvolávají se na dva paragrafy z NOZ. Mluví o výpovědi smlouvy, paragrafy o výpovědi účtu. Koza a vůz. Ale ví, že stěžovat si u ČNB ani se soudit za pomoci drahých advokátů nebudu. Jen si připíšu další nespravedlnost. A pokud by opravdu se našel, jako že se nenajde – dva právníci mají dva názory, výklad že mají pravdu, pak je zřejmé že si v PS prosadili do NOZ-u tyto dva paragrafy posunující jeho účinnost daleko zpět . A pak že by to nešlo i s majetkovými přiznáními ….

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Joóó. s Vámi se dobře diskutuje…když tedy diskutovat chcete.
              Také dík.
              A pamatujte na jednu věc, vy jste byl mezi nimi, já ale jsem jedním z nich.
              Poprvé jsem se s těmi vzdělanými bavil až na internetu, když mi bylo 40.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Hezky si tu Vittto a Petřepavle povídáte. Přinutili jste mě přemýšlet o té velké skupině lidí, kterým se ustálilo říkat sluníčkáři, havlisté, dobrosráči, pražská kavárna apod. Kdo to je, co chtějí, co odmítají, z čeho žijí a čím si vydělávají na chléb vezdejší, v čem je jejich počínání prospěšné, mají pravdu nebo se mýlí? Existují také v jiných zemích? Do jaké míry ovlivňují tito nikým nevolení samozvanci politiku? Proč je jim dáváno tolik prostoru v médiích? Za koho mluví, kolik lidí reprezentují? Jsou součástí Páté kolony nebo Trójského koně? Pokud ano, komu vědomě či nevědomě slouží a kdo z toho má prospěch?

              To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Oline, mám na všechny otázky jednoduchou odpověď : příležitost dělá zloděje.
            Za těch 25 let už se ukázalo, že zvolený režim je špatný, stále více lidí si začíná uvědomovat jeho nedostatky, chyby .. každý režim je má. Měl je i ten minulý, podle mě sice menší a nepodstatnější, ale měl. Rozdíl je jeden : není teď žádná podpora opozice, jinými slovy páté kolony režimu. Tehdy ta podpora byla vydatná – i když se zatím jako teď v afrických, asijských a jihoamerických zemích nedobývalo válečnou silou, ale silou mediálního a finančního tlaku.
            Tehdy šlo o rozeštvávání defacto spokojených lidí, i když si tu spokojenost při pohledu do západního katalogu mnohdy nepřipouštěli. Dnes není třeba lidi rozeštvávat, ani na to nejsou v morálně silných socialismu blízkých režimech prostředky, a ani zájem, dnes jsou lidé naštvaní dostatečně. Navíc žijeme ve střední Evropě, všechno dlouho bublá.
            A jsem zpátky na začátku. Tento režim ví, že nemá jiné prostředky k zvládnutí nespokojenosti než násilí. To působení páté kolony alias dotovaných neziskovek je to zatím volené menší násilí. Stojí mnoho našich peněz, ne krve. Až nebudou stačit, přijde skutečné.

            To se mi líbí

  14. tata napsal:

    Já bych až tak na referendum nevěřil…….konkretně migrace ano to je hlavně pocitová věc,na ktero nepotřebujete byt odbornik,bud prunik jiné kultury je VÁM LHOSTEJNÝ………NEBO OPAČNĚ.
    jsou ALE VĚCI kdy je duležitá odbornost.Takže referendum ano ale nepřecenovat,muselo by to byt hodně ošetřeno aby se to nezvrtlo.když kolikrát vidim co lidé schvalují nejsem zastáncem věřit že referendum něco změní.
    PP…….ZROVNA vÁM dám nadherný přiklad ošidnosti………..představte si že vznikne vláda,referendum bude schvaleno a to položi narodu otázku………zakazat KSČM ano .ne…….a moc bych zato nedal že by vyšlo ano…….protože ty co jsou pro né k volbam nechodí,zato anti je zde dost hlavně mezi mladymi………….takže referendum muže byt snadno zneužitelné……..nepřecenoval bych to

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Vůbec bych se nebál zákazu KSČM. Naopak.
      Jednak, to za prvé, lidé mají rozum.
      Neměli-li by, vzniklo by KSČM-Z a byla by to pro ně skvělá reklama.
      Podstatné (!) : referendum k ekonomické a politické migraci je typickým příkladem referenda které by táhlo, proto jsem to uvedl jako příklad. Mnohé, většina, jiných otázek by právem spadla pod stůl neúčastí hlasujících.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tato, problém vidím ovšem v tom, že až příliš často stejně nerozhodují odborníci.
      „Má zkušenost je taková, že čeští poslanci ve své většině nerozumí tomu, o čem rozhodují, nechtějí tomu rozumět a při obhajobě nesmyslu neváhají bez uzardění lhát.“ (Ján Simkanič, novinář a publicista, předseda výkonné rady Sdružení pro internetový rozvoj)
      http://www.lupa.cz/clanky/jan-simkanic-kdo-lze-ten-cenzuruje/

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        souhlas……..spiš je to pravidlo……..ja nejsem proti referendum jen v něm nevidím spasení abych věřil OKAMUROVI když ho prosazuje……….i kdyby ho prosadil není to promě zasadní vyznam ,ta strana pro mě je nevolitelná

        To se mi líbí

  15. tata napsal:

    MĚ OSOBNĚ by to vadilo s principu,vubec jste nepochopil co sem stím myslel……..ukazat na tom jak dobrá věc se dá zneužit když ve vladě budou blbci,stačí jen trochu manipulace a šikovnosti.Je to kruh,nesdilim že přijetím tohoto by došlo k náké fatalni zmeně a kvuli tomu volil OKAMURU.jE TO JEN populismus a dost lidí mu to žere .

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      „…ZROVNA vÁM dám nadherný přiklad …“ populismu, jak tomu tato říkáte : zloděje a podvodníky trestat, pracovité a poctivé vyzdvihovat. Taky toto přání vás žere? Mě tedy vůbec ne. V tom bude ten rozdíl…populista je podle vás ten kdo chce z pohledu většinového názoru, z pohledu celé společnosti, správné. Tohle tvrdí i všichni kalouskové a dukové, pěkný to spolek.

      To se mi líbí

  16. tata napsal:

    PP————CHÁPU že touto odpovědí ziskáte +body ale je uplně mimo toho co stím řikám já.
    I ten VÁš přiklad pokulhava je takový pravě populistický.POPULISMUS je totiž něco co popisuje věci co jsou naprosto spravné ale vyslovuje je osoba co svými činny dokazuje že je nemyslí vážně.
    Ta strana co založil stím chovaním jasně dokazuje o co jim šlo a cil naprosto naplnili.ALE JO VĚŘTE JIM.
    tAKŽE NEJDE VUBEC o přiklad co jste dal———-to VAŠE napřiklad razí i KALOUSEK……….TAKŽE JE JEN OTAZKA jestli se dá věřit té osobě,,,,,,,,jako že zneužit se dá cokoliv.

    V tom bude ten rozdíl…populista je podle vás ten kdo chce z pohledu většinového názoru, z pohledu celé společnosti, správné.

    naprosto překrucujete mé psané ale to vy víte

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Definice nechme kecalům a politologům.
      Jen : jak jste na tom teď vy?
      Já 1. KSČM, 2. SDS (Strana demokratického socialismu), 3. SPD Okamury, 4. nula nula nic…Pořadí na prvních dvou místech stanovena podle hlediska možného volebního prosazení se do PS.

      To se mi líbí

  17. tata napsal:

    nijak ,OKAMURA ani nahodou………..JEN ksčm nebo nejit,nejit je malo pravděpodobné……..ale neřikej nikdy………sem unaven a otraven stejně to nikam nevede je to jen volba z nouze nevěřím že vubec KSČM bUDE Sněkým vladnout……takže to bude hlas jen z marnosti

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Čím je opozice silnější, tím je účinnější. Okamura a KSČM budou na 100 % opozicí. Málo?
      S pocitem marnosti ale souzním.

      To se mi líbí

  18. Strejda Olin napsal:

    Populismus – zřejmě od latinského vox populi, vox Dei. Není snad demokracie také výrazem hlasu lidu, Boží vůlí? Naslouchat hlasu lidu a v jeho zastoupení plnit jeho vůli je zavrženíhodné? Nebo je tu opět nějaká privilegovaná vrstva občanů, majících patent na pravdu a morálku a vyvolených rozhodovat co je a co není v zájmu národa a státu? Vidím to tak, že alespoň v Česku se „někdo“ bojí referenda jako čert kříže. ONI přece vědí co je správné. Proto se jednou za čas zinscenuje volební cirkus, ve kterém je nutné voliče zmasírovat tak, aby nejlépe jako v mátohách šel k volební urně a vhodil tam ten správný lístek. Tady už tzv. populismus nikomu nevadí?
    Kdyby nejvíc času trávili v obcích a městech mezi voliči s ušima jak netopýr a naslouchali by hlasu lidu, který by ztvárnili ve svých politických programech a v parlamentu prosazovali, pak by hlas lidu nebyl podbízivým populismem, ale skutečným hlasem nejvyšší vůle – hlasem lidu.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tohle dělá Zeman.
      Proto na něj osvědčené propagandistické finty do značné míry neplatí.
      Je stále blízko „svému“ lidu, kdyby nebyl, byl by zničen jako třeba Paroubek.

      To se mi líbí

  19. tata napsal:

    OLINE trochu si to zjednodušil,hlavně demokracie žadná není a nikdy nebude.SÁM vidíš co člověk to nazor,takže hlas lidu jak to prezentuješ ve skutečnosti nemusí byt vubec hlas lidu,je to mnohem složitejší než pišeš

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Ano tato, život je složitý i bez těch, kteří ho dělají ještě složitějším. Žijeme ve společenství individuálních lidských bytostí, které mají mezi sebou složité vztahy, z nichž ty nejdůležitější a primární jsou vztahy výrobní. Od nich se všechy další mezilidské vztahy odvíjejí. Ať se to komu líbí nebo nelíbí, tak to prostě již po tisíciletí bylo, je a vždy bude. A aby ty vztahy byly co nejlepší, musí být férové, spravedlivé. Lidé se již dávno netoulají v tlupách krajinou a nežijí jen z toho, co naleznou, ale naučili se žít z výsledků své práce. A když se společně pracuje a vytvoří se materiální nebo duševní statek, musí být podle zásluh mezi členy komunity distribuován. To se neděje, někdo si bere víc, než si zaslouží.
      Nemůže být harmonického manželství tam, kde se manželé podvádějí. Nemůže být přátelství tam, kde se lidé podrážejí. Nemůžou být dobré společenské vztahy tam, kde nejsou dobré ani vztahy výrobní. Na špatných základech solidní barák nepostavíš, ať se snažíš sebevíc. Ani demokracie nemůže fungovat tam, kde jsou systémem dané vztahy mezi lidmi nedemokratické.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.