Bylo nebylo


Bylo nebylo, ale spíš bylo než nebylo, když patřilo všechno všem a všichni patřili státu. Stát byl vládce nad majetky a života. Postupem času se vládce zbavoval části vlády a tu přebírali vládci menších území. Ale i zde docházelo dalšímu dělení moci, až nakonec většina poddaných měla své dědičné majetky. Státu toho zbylo i tak dost, aby se měl o co starat. A uměl se postarat.

Opět čas poskočil a stát si vzal vše včetně všech. Kupodivu i v takové době vznikala všem prospěšná díla. Leč i zde platilo, že všeho do času. A stát se překotně zbavoval téměř všeho. A tehdy začalo docházet k téměř komickým situacím, kdy třeba nelze opravit část silnice jen proto, že se pod jejím povrchem nacházejí sítě, jež by bylo nutno opravit, avšak jejich majitelé to buď nemají v plánu, případně nemají potřebné finance. A občané žehrají, leč obce s tím nic nezmohou. Patří jim jen něco a peníze na to něco jen tak neseženou. Kupodivu pak člověka maně napadá, že zlatě bylo, když všechno veřejné mělo jednoho jediného majitele, takže se nemusel ohlížet na ostatní a klidně se pustit do potřebných úprav. Myslím, že podobných situací dokážete vymyslet nepřeberné množství. Někde je v systému chyba, ale netuším kde. Snad v tom vlastnictví, snad v penězích, snad v zákonech. Kdož ví…

A trocha humoru, který poslal Godot

capihnizdo

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

72 reakcí na Bylo nebylo

  1. NavajaMM napsal:

    Náš Hviezdoslav mal jeden nápad, čím to je. Myslím, že to sedí i na dnešok:

    Kto zapríčinil tento úpadok, zosurovenie, zdivočenie mravov?
    Čo ľudstvo zviedlo s ducha veličavou vbŕsť do bahna? Ký upír to a mlok,
    z pŕs sajúci mu i dnes žitia mok, krvožíznivec s večnou záhou žhavou?
    Ech, sebectvo! to! — a niet nad ohavou tou zvíťaziť, vojsk, rekov po dnešok.

    To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Ostalgie.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nikoli, pouhé konstatování, že něco není v pořádku. Uvedu modelový (?) příklad. Obec nutně potřebuje vybudovat chráněný přechod, tedy s ostrůvkem a ochrannou bariérou (ten betonový prvek na každé straně ostrůvku). I Policie toto řešení podporuje. Jenže frekventovanou komunikaci obhospodařuje ŘSD. Obec nesmí investovat do cizího majetku, ačkoli na to peníze má. ŘSD na to peníze nemá, protože to nemá v plánu. A občan je v pasti. Tak třeba tohle mi vadí.

      To se mi líbí

  3. vonrammstein napsal:

    No dobře, Navajo. Berme to tak, že Pavol Országh Hviezdoslav není obecně známej.
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Pavol_Orsz%C3%A1gh_Hviezdoslav
    My staří Česi sme sa to učlli zpaměti. Takový kusy už se rodit nebudou.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Veru tak, je to jedinečný zjav. Ono je to len dobre, keď píšuci človek od malička ovláda viacero jazykov. Potom tú svoju reč dokáže lepšie ohýbať a má pre jazyk cit.
      To veru aj my sme sa za mladi učili spamäti piesne spoza Moravy (Šel starý Magdon z Ostravy domů…)

      To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    Und Kemel, kterýho mám jinak rád, je protentokrát trapnej. Asi je placenej od obrázku.

    To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    ja v roku 2011 a trochu 2012 som tam prisie prvykrat od roku 1994,bolo to v zime z viena to nas priletelo asi sedem do KE a jak to suvisi s tym co je napisane v clanku,tak sluchajte banditi,toto ma tam ohurilo asi najviac a este dalsie veci,co som kukal jak tela a ty ludia tam kukali zase na mna jak na debila,bo v pepikove som si z budky na chcani urobil fotku,lez nepouzil,hlavne z cenovnika sluzieb budky,bo lacnejsie jak v kdekolvek v cobolove,v tabore v praglu,kutnej hore vsetko pepikovo cena prijatelna a slusne podmienky do srania v cobolove v kosice,stara lubovna tam pekny hrad,presov velmi cisto a v blave tak to diera najvacsia,myslim co sa tyka public kadibudek v kosiciach po prilete som sa premiestnil na stanicu,co ma uderilo prve schatrane jak kurva,kupil si istok a nepoznal peniaze a isiel chcat,hned ma zastavila jezibaba a tu je uz koren veci,ze mam zaplatit a ja jej bosorke,ze ja mam listok na vlak,ze to zeleznicna stanica a jezibaba,ze chcani to neni na zeleznicnej stanici,to vlastni niekto iny,tak som povedal,ze idem chcat pred stanicu mam tam prekurevsku prax pred 30 rokmi a hned mi jebla,ze tam 40 eu zaplatim a brat sa vkurvil a vyberal nejake drobne,aby ma pustila v lubovni otrasne v dverach nejaka pokladnicka a neotvorilo,pritom som chcal okolo cesty predtym,kym som isiel z hradu a zlaty klinec programu na vyhradenom mieste v stanici kysak,krizovatka jak svina,ani v amerike taku nemaju,som tam facjil a na dverach videl napisane,co som vybral kodak a jak sialeny prskal fotky z toho napisu,ze srac mozno pouzit,ale kluce su u prednosty stanice,ktore nam vyda,len vtedy,ked nie je zaneprazdneny pracou a koho zlape riedke,to sa posra,kym dojde k prednostovy,hned som nahlas myslel a cobolici,co tam fajcili,ze co sa cudujem?nebudem rozoberat,bo by som nenapisal jedno normalne slovo,co to kurva za kraj,ked som sadol do vlaku prvykrat po desatrociach,jak som sedel prisiel sprievodca a ja sa ho pytam,kolko sa plati pokuta za fajcenie vo vlaku,hned jak besny sa rozbehol na chodbicku a otvoril dvere zachodu a vonial ci fajcene,debil a prisiel naspat a kukal na mna jak na debila a ja mu hned tak po svojom,ze kurva na co si hraje,ked sa pytam,kolko pokuta,tak nebudem fajcit v zachode,ale tam,kde sedim kurva a co tymc hcel naznacit,ze letel do toho sraca,ze ja tam fajcil,ze na co si hraje?
    tam aj dlazdice na stanici rozparcelovane a este v koline neviem ci zamestnanec zeleznice umyval cakaren,presuval lavice na sedenie a tak tam zametal a umyval,uz som mu chcel ist ukazat,ze niger na penn station zameta rychlejsie a umyva a tiez ma hovno platene,to docista nemakecenka,ja viem,ze je tam asi a prd plateny,ale to je vizitka ja si take veci vsimam,predtym som tam idel inac,tiez upraovaka malo hovno,ale ona by umyla ploscadku v moskve skor jak tn chuj zamrznuty a teraz to tam na hlavu a diamantovy klinec,spisky hrad,viacej cudzincov jak nasej holoty a chcije a sra sa kde pride vstupne jak svina,sikmomky po angliky dristal jak ja,dobre sme si rozumeli z taiwan,som mu pekne vysvetlil,kde sa nachadza,vymenili sme si cigarety,bo neveril,ze emericke a jeden balik som mu dal zadarmo,aby vedel,ze je v amerike,ale jak by v raji,tam sa stale hovori,ze ta demokracia nie je este dotiahnuta,tam to nikdy nebude inaksie,ale dlhe,ale treba beletrie,kurva ja mam pas takeho bananistanu,este v presove pod brankou,to uz nemalo daleko v tom zachode jak v casino las vegas,ked som zajebal,bol tam prave nejaky vlastnik,ci vyberac,ze on bol v chicago par rokov,nie ze by bolo brane,ze sa tu bavim na frajera,ja viem jak sa travou ,ci tym velkym listom utiera rit tam a aj tu,to som necital,to mam prax osobnu.
    nakoniec komuna ropzrcelovane pobrala,demokracia rozprcelovala tak,ze to jak v kokotove vyzera…

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Také jsem narazil na jeden velice vtipný titulek z Týdne:
      Čapí hnízdo Babiše: Kalousek větří podvod, Zeman nemá čas
      Tím Zemanem, co nemá čas, kupodivu autor článku, pečlivě uschovaný za zkratku agentury ČTK, myslí prezidenta Miloše Zemana, nikoli za stíhání lumpů všeho druhu dobře placeného nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. 😉
      Ovšem, kdo jiný by měl poznat podvod, než gumárenský chemik-ekonom Míra Kalousek. 😀

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Máte pravdu:
        1. Je to podvod, protože podvodníka nejlépe pozná úspěšný podvodník
        2. Není to podvod, protože to bylo úspěšné a to nemůže být odpuštěno

        To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    stat vtedy to bol komunisticky system,podla toho co sa hlasa,ked skoncil ja nemusel hentych a tych teraz to uz vobec,tie dobra,co ta zasrana komuna nabudovala,co pepici cobolom pomohli postavit,tych fabrik,skol,nemocnic,sportovych arealov,vlastne,co sa tyka holoty,aby mala kde otrocit a potom aj zabavit a oddychnut,predstavte si tych,co to rozparcelovli,vlastne rozkradli a rozbili na sracky,ze by oni mali za tie roky postavit,tu infrastrukturu,priehradykurva cesty do ostatnych burakovov,regulacie a tie obrobene polia,to komuna sa moze byt po prsiach a ty teraz,co postavili za 25 rokov,este maju 25 a bude naspat komuna,bo jej dalsie 50 rokov bude trvat,aby dala dokopy lasku a svobodu,prosim nech nikt nereaguje mladsi jak 40 rokov,bo ho poslem 100$,aby si isiel kupit banan,bo je tam jak ta vopicka na gumke,len vtedy sme nemali banany a teraz mame,predtsavte si,ze by mali postavit vlada pepikova vranovsku priehradu,pociatocny projekt to by stal tolko ,ze by frantici s anglikmi prerazili este dva take tunely,co maju teraz,pred dokoncenim by stala tolko,ze by uz rusi pod bering sea prerazili dalsi tunel a po dokonceni stavby,by zanedlho spadla a pepici by mali dlhu tolko,ze banany v costa rica,by meseli rast 1456 rokov,ked som este cital polske gazetu asi tak v 96 roku,tam som videl fotku,jak niekde na stene bolo napisane komuno vruc(vrat sa) a ona zanedlho pride,bo pravda a laska tak zvitezila nad lzi a nenavisti,ze judas iksariot to matka tereza oproti nim.

    To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    a este dodam,aby vyzeralo folklorne,otazka na kocni clanku,kde je chyba v systeme,tak jednoducha odopoved,az boli napisat,chyba je vo vas,bo taka masa,,ked by sa len zachmurila, v praglu by spravny uz mal trenirky od ritky postikane a keby sa dala do chodu,tak v praglu by bolo blato na hristi a keby masa uderila o 500 rokov by sa pisalo v dejepise,nepokoje v ceskcyh zemich zacatkem 21 stoleti howgh.

    To se mi líbí

  8. tata napsal:

    NARAZIL JSEM na internetu na článek jedné paní co se stahovalo k ČULIKOVÍ a jeho ted velice použivaném vyrazu ,,Čecháček..

    Co tedy o slově „Čecháček“ pravil Pavel Eisner (1889 – 1958), milovník a velikán českého jazyka, básník, překladatel, spisovatel?

    Slovo jako stvořené na důkaz, že mohou být na světě i zdrobněliny odporné. Slovo v nedobrém smyslu, sebemrskačské a masochistické. Vím sic, dobře vím, a dovedl bych toho uvést příklady: vyšlo už i z per drahých i mně, zaznělo už i z úst mužů, které bolela přízemní malost, slamotrusovská okresnost jejich okolí, žabomyšiáda života, který viděl kolem sebe. Ale daleko častěji – tak za protektorátu – jsem to slovo četl od lidí nanicovatých, od podlců. Oháněli se tím slovem, aby stáhli lidí své krve tam, kde oni sami vězeli odjakživa.

    A nenávidím to slovo i tehdy, má-li mít jen význam rezignované skromnosti. Neboť od prvního dne člověčenstva vězela ještě za každým tvrzením „Já a my všichni tady jsme pleva, smetí“ nějaká poťouchle neřestná troufalost, drzost, nestydatost (je totiž na světě nejen hybris velikášství, je na něm i smrdutost „skromnosti“); a hlavně chytrácká spekulace a úmysl hovět si hovniválsky tam, kde bývá hovnivál aliteračně doma.

    Nenávidím to slovo, tu lotrovskou zdrobnělinu Čecháček, a bylo by dobře, kdybyste ji nenáviděli se mnou; neboť kdekoli zazní, bude pravděpodobnost 99:1, že zazněla z úst skutečného Čecháčka, tedy tvora, jehož každé dechnutí by mělo být políčkem pro každého Čecha.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Podepisuji

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Súhlas, pane tata, aj keď sa ma to formálne netýka, beriem aj na seba.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      ja mam rad drotarik,cobolik a baca u army s cendom novym,ked sme menili sluzbu tak ja jemu,tak co zasranej cechacku a on mne ani se neptej skurvenej drotare,jak mi sme sa mali radi,bol moj mazak a bol z plzne a ked odchadzal uz na zile,bys jse tu zosral cobole a ja jemu,nevis s kym mluvis zaprdenej pepiku,este som mu dal cigaretu ,devetak to kukal jak debil,odnes budem pisat nie pepici,ale zaprdeny cechacci,bo proc,bo tam vas maju za to kurva,aby ste konecne rozbili niekomu pysk…

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Čobolík, tak ako sa mi páči, čo píšeš, teraz s tebou nesúhlasím. Čecháčkovia sa práve jeden druhého zrádzajú a podrážajú. Rozbíjajú pysky sebe navzájom. Pepíci by boli sila, čo pohne zemou, keby sa dali dokopy ako v čase po upálení Majstra Husa.
        (Možno som len nerozumel a myslel si to takto.)

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          NavajoMM, v každým národu je síla, když se dá dokopy, vo to nic, problém je to dávání do kopy.

          Líbí se 1 osoba

          • vittta napsal:

            To mi povídejte, Blbíši.
            Nejhorší to mají pak ti, co se o to snaží.
            No ale- když se to povede……
            Možná to stojí za tu snahu!

            To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Ale to se mýlíte, za časů po upálení Jana Husa země vůbec nebyla jednotná. To by bylo na dlouhé povídání, ale z jakého důvodu asi probíhalo tolik bojů uvnitř království? Češi mezi sebou a proti sobě? Legendární křížové výpravy byly občas jen jakousi třešničkou na dortu, ale jinak jsme se Češi mordovali hlavně mezi sebou.
          Naivkům šlo o „boží pravdu“, realistům o majetek, jehož bylo třeba se ve zmatcích zmocnit. Počínaje malým zemanem a jeho usazením se na nějaké vsi či tvrzi a konče Oldřichem z Rožmberka, Menhartem z Hradce, ale také mými oblíbenci Petrem Ptáčkem z Pirkštejna či Jiříkem z Poděbrad.
          Těm posledním dvěma jmenovaným bylo jasné, že majetky udrží jen v tom případě, že utrakvisté nebudou poraženi. Čehož za svých životů dosáhli.

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            To je pravda, pane Hudče. Na tieto historické súvislosti som v tom nadšení zabudol. Len smerom navonok to snáď spočiatku fungovalo systémom „čo sa doma navarí, to sa doma zje“. A líšku zrzavú nenávideli všetci rovnako.

            To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No ale to není jen Čulík, nakonec je to vlastně někdo nevýznamný, ale hlavně Havel, prezident naší republiky kdysi, to je mnohem významnější a víc to říká o něm.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        No ano. Havla jsme měli vzpomenout už včera. To byl významný den ČR, Den vstupu do NATO. A brzy poté, za 11, 12 dní – to už v kalendáři bůhvíproč není – následovalo zahájení bombardovací kampaně proti Srbsku.
        To dalo teprve panu H. možnost odrazit se navždy od označení čecháček. A stát se něčím mnohem unikátnějším a světovějším – Humanitárním bombometčíkem

        To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Soukromé versus veřejné, individuální vs. celospolečenské, svoboda vs. odpovědnost, právo vs. povinnost, národní vs. globální…
    Dobrovolně, demokraticky, uvědoměle ani evolučně nelze s úspěchem tyto rozpory (některé antagonistické) řešit a vyřešit.
    Je moc hezké vyznávat lidská práva a svobody, jenže potom nedokážeme vyřešit např. megaimigraci, bezdomovce, nepřízpusobivé, stavbu dálnic, obchvatů, přehrad apod.
    Je hezké žít v pluratitním politickém systému a demokracii, ale ruku na srdce – jsme s politikou, které jsme čtvrtstoletí svědky, spokojeni? Kolik poslanců, senátorů, premiérů, ministrů, hejtmanů a jiných svobodně zvolených zástupců lidu bychom s chutí nakopali do řiti a nechali zavřít až zčernají?
    Nemyslím, že bychom měli jít ode zdi ke zdi, ale snad bychom už po bohatých zkušenostech posledních sta let mohli mít rozum. Všeho s mírou, nic se nesmí přehánět!

    To se mi líbí

  10. Cech napsal:

    Převod státu do soukromého vlastnictví, sebou samozřejmě nepřináší úplnou nemožnost čerpání veřejných prostředků ve prospěch soukromého.
    No ale tím zásadním co je nutné vyřešit z pohledu současné oligarchie, je dotáhnout do konce celou řadu zákonů zabezpečujících plynulou privatizaci zisků a bezproblémovou socializaci možných ztrát.
    Proto prosím nyní když již nemůžeme u nás mluvit o vládě demokracie , ale musíme svoji budoucnost přizpůsobit vládě oligarchie.Protože jak jsme si již několikrát připomenuli, tak moc oligarchie nestojí na volebních cyklech, proto si může dovolit podpořit odstranění „zkorumpované vlády“ a její nahrazení předem předpřipravenou zkorumpovanou opozicí.Nejvyšším stupněm je přímé řízení svého vlastnictví přímou správou svého státu.
    Tímto bezesporu je nemožné zasahovat zbytkovými veřejnými prostředky do vlastnických zájmů toho kterého oligarchy.
    Protože oligarchii je naprosto jedno , kdo vládne neboli v kterém tom kurníku bude ta slepice.
    To podstatné je že snáší vejce.Změnit moc oligarchie volbami je naprosto nemožné.Tato situace se nevyřeší ani změnou jakékoli vlády, ani změnou Dienstbierova vykleštěného zákona o všeobecném referendu.
    To zásadní co bude v omezené podobě možné, je pochopit to, kdo zde skutečně rozhoduje.Jedině v tomto případě bude možné finanční prostředky daňového otroka použít částečně v jeho prospěch.
    Tož tam kde stát je rozložený a kde oligarchové mají takovou moc, že jednotlivé regiony mají v područí adekvátně jako feudálové léna, kde mají soukromé policajty, vlastní jak finance tak justici.
    Proto pouze pochopení této reality bez masmediálního růžového sklíčka, je to ta jedna z mála možností, která by mohla umožnit v budoucnu investovat veřejné finance ve veřejném zájmu.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Všetko by to oligarchom skvele fungovalo, ale chyba lávky. Ten všeobecný úpadok vzdelanosti a schopností zasiahol aj ich a ich platený manažment. Sú síce schopní udržať si nadvládu, ale nemajú schopnosti na riadenie takého zložitého systému, zvlášť, keď si medzi sebou vzájomne konkurujú. Preto budú krízy čoraz dlhšie a hlbšie. Skolabujú vlastnou vinou.

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Jak pochopení toho, kdo zde skutečně rozhoduje (vládne), povede k použití fin. prostředků daňových otroků v jeho prospěch a ve veřejném zájmu? Toto pochopení by muselo vést k odhodlání to změnit a pokud by to neměla být jen kosmetická změna, musela by výrazná většina voličů pochopit, že bez odstranění akonomické moci se nic nezmění. Jak známo, vládnoucí oligarchie se dobrovolně (gentlemansky na základě demokratické volby) své moci nevzdá. V podstatě je její postavení a zdroje moci ústavně zakotveno a ještě si to posichrovala mezinárodně. Změny doma můžou přinést jen změny venku. Ostatně, tak tomu bylo vždy (1918, 1938, 1945, 1989). Demokracie je jen jiná forma diktatury.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Poslední větu do kamene tesat.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Pokud tesat, tak doplnit slovem reálná. Reálná demokracie je jen jiná forma diktatury.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Áále no tak, vážení, to jste už zapoměli na děják na základce. Pravda ,pozděj se už o tom asi neučí. „Historia magistra vitae“ takže – Co je to demokracie? – vláda lidu. Jakého lidu? -svobodného. Kdo byl svobodný? – hrstka „urozených“ a za určité konstelace či služby – propuštěnců.
          Hrstka „svobodných “ ovládala masu otroků, imigrantů – pomocí placených naháněčů a pomocníků.. Co se tak změnilo – lautr nic. Akorát my to tak nějak nechceme chápat.
          A přitom stačí si jen do starých názvů dosadit reálie.
          Pečlivě si své pomocníky vybírají,zda jsou tvární a poslušní.Vzpomeňte – jak dlouho“prověřovali“tu naši zástupkyni z ANO – nakonec prošla – ale všiml si někdo jak „vyspěla“? – Změnila rétoriku a vůbec-není to už ta-kterou jsme volili. Stejné je to i s většinou „zástupců“ na našem velení. Těch kotrmelců 😦 jen je demograticky zvolíme na „vejš“. A kdose nepoddá -bývá dehonestován až do nic. ..
          Takže co se za ta tisíciletí změnilo – NIC..akorát tomu jen jinak říkáme.No a ti další pomahači- presstituti, aktivisti – co ovlivňují – nebo se snaží -Nejhoršína tom je,že oni si to snad ani neuvědomují a v nadějí,že se dostanou mezi vyvolené , či pár drobtů ze stolu…-dělají psí kusy. Nějak jim nedochází,že už v dávnověku -se vládcové takových lidí zbavovali – Kdo zradí svůj stav jednou – zradí vždycky…
          Ju a ten palec nahoru či dolu v aréně platil jen momentálně tam- aby císař nepobouři llid viditelně..ale mimo ni…phe..
          Tož tak…..

          To se mi líbí

  11. Strejda Olin napsal:

    „Majitelé bytů mohou brzy přijít o část svých práv. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) plánuje, že se nemovitosti budou moci pronajímat pouze se svolením sousedů. Píše o tom pondělní vydání časopisu TÝDEN.
    Obchodníci s chudobou podle ministerstva práce a sociálních věcí opouštějí ubytovny a začínají skupovat nájemní byty. V nich ubytují sociálně slabé, kteří v mnoha případech nedodržují pravidla a dělají v domě nepořádek. Majitelé bytů se prý o své klienty dále nestarají, pouze inkasují peníze. „Začíná se to čím dále tím více objevovat například v Ústeckém kraji a my nemáme nástroje, jak tomu zabránit,“ řekla TÝDNU ministryně práce Michaela Marksová“.

    Jeden z příkladů rozporů mezi právy a svobodami jednoho a právy a svobodami jiných.
    Podle mě by občané státu měli mít právo vyjádřit svůj názor, kdo budou jejich spoluobčané, stejně jako občané města, obce, čtvrti, ulice nebo domu by měli mít právo se vyjádřit se ke svým budoucím sousedům. Ten, kdo nakonec rozhodne by měl k těmto názorům, veřejnému mínění, přihlédnout.
    Jinak asi vidí tento problém ten, kdo má osobní negativní zkušenosti a jinak ti, kteří mají to štěstí, že byli doposud takových nepřizpůsobivých a obtěžujících sousedů ušetřeni. Ti budou nejspíš hájit právo každého na nakládání se svým majetkem, budou mě odkazovat na PČR, MěP, MěÚ, sociálku, soudy apod.(zkušenosti ukazují, že touto cestou se nápravy nedočkáte, minimálně to bude běh na velmi dlouhou trať s mnoha nechutnostmi a pocuchanými nervy), ale chtěl bych je upozornit, že co je nepostihlo dodnes, může se jim stát zítra.
    Co si o tom myslíte?

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      presne tak tu je,zijem v meste,kde malo,da sa povedat vobec nema ciernych ,ci ciganov zo south amerika na mojom parking mozno 60 apartments a jeden cierny,ktory sa vozi na corvette,ale chazariky zo susedneho mesta chcu zacat kupovat domy a uz vidim take cedulky ,ze sme strong a nedopustit tu kosher sion holotu tu,abo ani nie bity pedofil,len taky polokokot,mozete si zistit,kde byva a v tak demokratickom kraji nemoze byvat blizko,kde su skoly,detske ihriska a sleduju ho lepsie ,ked si odsedel,jak havel airport stb a s tymy chazarikmy bo sa mnozia lepsie jak nasi cigani a nemakecenky bo talmud ho jasne uci,ze on #1,tu je pekne podelene,kde holota cierna,kde kopa ciganov a kde biely niggers,co makaju na tych co pisem vyzsie,bo vypis z registra trestov,to ked som bral apartment,to este ja zaplatil 80$ a nikdy ich nedostanem,aby si zistili o mne vsetko a to nie policajt,ale manager od komplexu,kde byvam bo moze si tu nastahovat,co chce vlastnik kopmplexu,ale dobre vie,ze biely niggers pojdu o dum dal,stat mu da podporu pre tych socialnych a komplex zostane za par rokov,jak dresden po nalete RAF,bo tu tiez kopa socialneho smetia,zvany po mojom leniva kurva,bo socialne tu byvaju,vacsinou baby rozvedene s detmi bo tu normalne,aspon ja tak myslim polovica tych americkych manzelstiev rozvedena,30%rodin to sestry a bratia minimalne od dvoch otcov az troch,najviac rozsirne medzi nigger a ja robim na tu holotu,ma 5 deti cierna,kazde od ineho samceka, a stat jej plati a samcekovia sedia v kriminale bo neplati alimenty a ked platil,tak si zarabal predajom zakazaneho tovaru,alebo rabuje,presne jak cigan u nas a sion brothers kosher nostra,ten zije z uzery a ojebavania,co schvalene federalnou vladou,bo ked tak na nich kukam a tych od rieky nigger tak cierny,ked ho slahne bicom,zacne makat,ale kosher banda,ani pred popravciou catou…

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Je to Oline jednoduché jak facka : v žádném případě by nikdo neměl mít právo určovat kdo bude jeho sousedem v domě, v ulici, ve městě!
      Zase stejnostejný problém jako všechny současné. Neřešitelný v tomto systému (je to i odpověď na otázku na konci článku – není to ve vlastnictví, penězích ani v zákonech-tam zprostředkovaně, je to v SYSTÉMU-REŽIMU). Není-li dobrý a fungující systém uspořádání společnosti, je-li zvolen chybný, nelze zjednat nápravu. Zase zbrklý, hloupý a nic neřešící návrh na řešení od ČSSD.
      Bude-li někdy zase účinně fungovat zákonnost-právo, policie, úřady, závodní výbory, uliční výbory, sociální odbory, přestupkové komise, výbory lidové kontroly, soudy … budeme mít vyhráno. Ne v každém případě, ale většinově, výjimka potvrzuje pravidlo – to je má poznámka k pochybovačům. Takhle můžeme jen vyjadřovat své názory, nic víc, systém si volí většina každé čtyři roky stále stejný, nejlépe se vypovídat na lampárně nebo u Bavora.
      Než se budete smát nebo prskat vzteky, zkuste se zamyslet ….

      To se mi líbí

  12. cobolik pacholik napsal:

    ja neviem dodnes pamatam a mal som slabe 3 promile v zile,jak v KE taky biznisman zo swajcu,co emigroval v 68,bo sa stitil tej zasranej komuny,jak on pekne dristal a tisicky jasali,ze tu bude take maly swajc a ked som si tak jebol z tej pollitrovky rumu,bo zima bola,hned mi v tej drotarskej palici jeblo a hned som to zrycal na cely pysk,bo niekde som o tom pocul,ci cital,proste dodstal som bozske vnuknutie,ze ked on tu vrazi milion tych frankov,desat bude chcel naspat,ze nas okradne a nie pomoze v tom momente,som videl okolo seba desiatky ludi,jak zacali na mna utocit a je to proste na salenom vychode tam nema velmi pluralitu nazorov na ulici a vacsina podpita bo kosa,musim povedat mal som rit zrastenu a stastie,ze som nestal v centre davu,mal som strach predstavte a pritom pripity som bol,co nikdy som nemal strach,len vtedy z tolkych ludi,ci vyrazov,bo neraz som zazil melu na zabavch v burkovach,kde lietaju stoly,stolky,flase,asi preto bo na zabave a nie tolko ludi tisicky jak tam na ulici cervenej armady o rok potom,to uz bola jasne,ze ja mal pravdu a o dalsi rok zacali pomlcky,len tak slabo a vstupil som z roboty,bo nedali mi viac penazi jak som chcel a videl,ze ide dole vodou,este ma vtedy koplo,jak airport ,zacal o tych zoznamoch stb,ze to sa neda nejak zverejnit a ze to nedobre,ze to treba proste robil mlhu jak na zidovej strouhe a uz vtedy som vedel,ze pozor ludku a to som bol menej skuseny jak teraz,ale ten drotarsky nos kurva mu nepachlo a ked zacali pomlcky a jak pepici ojebuju cobolov,ze viacej zarabju,ze tanky robime mi a ze do pepikova vsetky peniaze a ja im kurva hovoril,sak to normlne,bo my spolocny kraj a pepikov viac,ludku chujoviny dristas a ja hned kurva,kto ma pat deti berie vacsie priavky,kto ma dva jak pista menej a uz pasovalo nasim buranom,jasne ze primitivne ,ale ja videl ceskoslovensko a vedel,ze nejaka horna torysa nebude pragl,ci blava,uz stacil presov ci kosice,bo burani cesky zili tak jak slovensky v krcme,ci vo vlaku som hned sa zapajal do diskuzii a uz vtedy branil moj kraj,bo cul som ,ze nedobre kurva bude,jak presne bude to som nevedel,dnes vidim,ze dobre,ze som v riti,sam sebe namakam,driem jak otrok bo som otrok,ale cely cas ma pecie to rozdelenie,ci by boli tak vykradli spolu pepici a cobolici ten kraj,bo samostatne to vidiet,co tam za bananistan a videl som po rokoch jak zmenili a co dristali,lavicky v sabinove na stanici,16 rocny pijany od desernteho som na nich spal a oni su tam dodnes,kurva a namiesto slava socializmu,je napisane s tycynkou mars vas den bude mal 25 hodin,jedna chujovina lepsia od druhej…

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.