Zajímavý posun v argumentaci


Nejdříve měli být masoví imigranti „přínosem“. Když se ukazuje, že nejspíš nebudou, přišla argumentace ve stylu „nebudou vadit“ s tím, že celá ta taškařice bude vlastně levná. Odpůrci masové násilné a vnucované imigrace, jichž je v naší zemi nepopiratelná naprostá většina, tvrdí, že jim vadit budou. Důkazní břemeno v této situaci, za tohoto stavu, není na odpůrcích imigrace, jim stačí jejich pouhé „ne“ a zachování dosavadního stavu, tj. dodržování platných zákonů. Důkazní břemeno, že „nebudou vadit“ je na příznivcích masové násilné imigrace.
Myslím si, že jejich predikcím bude málokdo z odpůrců věřit, těmi mohou přesvědčit jen už přesvědčené, jichž je nemnoho. Taková predikce stojí na vodě a vymyslet si při ní může kdo chce co chce. Musejí tedy přijít s nějakou racionální argumentací, nikoliv jen s už ohranými pseudomorálními apely – ty prokazatelně nezabírají.
Takovými argumenty by mohly být nějaké pozitivní příklady z minulosti nebo z našeho okolí, kdy a kde se (nejlépe aktuálně) integrace masových imigrantů osvědčila. Podobné argumenty by mohly názory odpůrců masové imigrace poněkud rozklížit. Možná by se našly i nějaké jiné, ale mě osobně nenapadají. Alespoň tedy ukázat nikoliv pozitivní jednotlivý příklad (takové jistě existují), ale pozitivní společenskou situaci, vzniklou díky masové imigraci.
Najdou se taková nezpochybnitelná fakta? Pokud ne, bude se stále jen dokola mlátit už dávno vymlácená sláma a účastníci diskusí i případných tvrdších sporů budou prostě jen nadále držet své pozice asi tak v poměru 9:1 (to je jen můj odhad, ale daleko od reality myslím nebude, soudě ze svého širokého okolí).
Aktuální příklad ze Slovenska ukazuje podle mého názoru na fakt, že voliči podpořili už také strany, které se staví proti masové imigraci ještě razantněji, než dosud razantní (ale viděno voliči asi málo razantní) Ficův SMER. Nadávat za to voličům a přisuzovat jim různá adjektiva je sice možné, ale zavírat před takovým vývojem oči je nerozumné. Jistěže problematika masové imigrace nebyla jediným tématem slovenských voleb, ale nepochybně při nich hrála významnou roli.
Já jsem přečetl volbu Slováků v této souvislosti jako přání „Ještě tvrději“. Pokud příznivci masové imigraci nepovolí ve svém tlaku na většinu společnosti, můžeme Slováky třeba následovat. Chceme to?
Tvrzení politologů, že u nás pro to nejsou podmínky, je pravdivé jen částečně. Slovák bývá, podle mých zkušeností, poněkud choleričtější než Čech, snadněji se „nasere“, to je pravda. Ale nálada v ČR poněkud dramatičtějšímu vývoji nahrává, nepodléhejme iluzím.
Přes svůj spíše negativní postoj vůči současné vládě si myslím, že ta dosud „imigrantskou situaci“ zvládá, protože se odehrává spíše na verbální úrovni než na poli činů. Rozumné se mi ze strany ČSSD jeví rozdělení „hodný Sobotka a zlý Chovanec“. Teď jen, aby jim odhodlání vydrželo až půjde do tuhého. Přezdívka „Sralbotka“ mě činí ostražitým, ale zase – paradoxně díky Slovákům za jejich volbu – může být varováním.

hudec

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

176 reakcí na Zajímavý posun v argumentaci

  1. jaa napsal:

    Se závěrem nesouhlasím,.Kdyby nebyly letos na podzim důležité volby .. asi by to – no bylo hodně věcí jinak a hodně věcí by PS neprošlo. Jo volby – a po nich potopa. Pročpak se renovují další a další chátrající – do včil -místa z majetku socialistického MV – aby se zhodnotili před prodejem? CHI .Ba a spolehnutí není na žádného – jak známé z doby ne až tak vzdálené. Jeden se přitulí ke komukoliv ,byť jej do tí doby jen dehonestoval ,jen když mu to pomůže vejš, zatím co druhý – buď volavka nebo provokatér – z týchž důvodů.
    Lidi se nemění – zvlášť v dospělém věku…. sorry…Ostražitost je nanejvýš nutná.
    Bábi by řekla -jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.
    Já vím -bába urejpaná co slyší trávu růst……kéž by

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Trochu skúsim objasniť ten volebný výsledok zo Slovenska. Myslím, že nešlo o to, aby to bolo tvrdšie proti imigrantom, ani imigranti predsa len neboli hlavnou témou. Niektorí rozhľadenejší komentátori napr. Dag Daniš tu:
    http://www.aktuality.sk/clanok/319384/komentar-daga-danisa-ludia-chceli-zmenu-radikalnu/
    to analyzovali pomerne presne. Ľudia u nás masovo prestali veriť mainstreamu a tradičným stranám. Vzrast SaS a Matoviča nie je založený ani na ich programe, ani dôveryhodnosti. Dostali hlas, lebo ľudia sa báli voliť malé strany, aby ich hlas neprepadol. Tak veľmi im záležalo na zmene. Všimnite si ten odskok volebných výsledkov po KDH a SMK. Tesne pod 5 % a potom zrazu menej ako 1 %.
    Postoj k imigrantom tieto slovenské voľby nevyhrával, ale prehrával. Napr. Most a KDH, tí sú vďaka vítačstvu von. Prehrávala aj absencia osobnej integrity – Procházkova Sieť. Ale tiež mainstreamové médiá a ich predvolebné prognózy. Z tejto rany sa už nespamätajú.
    Jednoznačne získavali tí, ktorí sľubovali zatočiť s korupciou a klientelizmom – bez výnimky sa to týka SaS, Matoviča, Kotlebu aj Kolára.
    Prvé dni po voľbách ma presvedčili, že „štandardné“ strany sú nepoučiteľné a tak v nasledujúcich voľbách zas 2 – 3 nadobro skončia.
    Neviem, či ste postrehli Kiskovo gesto, keď odignoroval Kotlebu a nepozval ho na povolebnú návštevu ako jediného šéfa parlamentnej strany – ale zrejme sa tým u Slovákov odpísal. Na internete za 2 dni podpísalo 20 000 ľudí petíciu za jeho odvolanie.
    Mám pocit, že ľudia týmito voľbami pocítili, že predsa len niečo môžu a… to by mohla byť aj dobrá správa, nech už sú tie výsledky akékoľvek.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      tomu hovnu som napisal na kancelariu jak donecky kozak,ze neisiel ruskej holote zapalit sviecku na den pobedy,ze kurva prisahal vernost cobolskej holote a nie nejakej korektnej politickej kurve,zachovuje sa lepsie jak komunista,jak on kurva respektuje volu volicov,on je volicom zodpovedny a nie oni jemu,zvolili tych debilov v uniformach,tak tiez ich musi prijat na hrade,a ked sa mu nepaci,nech si to prevadza doma v svojej kupelni a vzda sa uradu,hraje sa jak spravnej soudruh od demokracie ja kurva nenavidim,ked sa ma zachovavat podla ustavy a daneho prava a nie jak jemu pasuje abo mu niekto nakaze bo to biznis,kurva komuna tiez dristala o volnosti a ked som sa na nu odvolaval,malem ma zavreli.

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Presne tak, Čobolík. Kotlebu som nevolil, ale ani sa ho nebojím. Netreba sa báť nikoho, kto dodržuje ústavu a zákony. To práve títo korektní politici sú nebezpeční, lebo si myslia, že sú nad ústavou a nad zákonmi a môžu si beztrestne robiť, čo chcú.

        To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nepochybuji, že znáte situaci na Slovensku lépe než já. Mohl jste zaregistrovat, že jsem neoznačil imigrantský problém za „hlavnú tému“, ale za téma, které nepochybně hrálo v rozhodování voličů významnou roli. To potvrzujete velmi elegantním (to nemyslím pejorativně) tvrzením, že „postoj k imigrantom tieto slovenské volby nevyhrával, ale prehrával“. Vaše a moje tvrzení je shodné v tom, že výsledek voleb ovlivnil, jen já jsem použil přirovnání k poloplné sklenici, v k poloprázdné.
      Ohledně vztahu voličů k mainstreamovým stranám se asi shodneme s vědomím určitého rozdílu mezi Slovenskem a Českem – u vás se tento odpor rozptýlil mezi Kotleby, Matoviče, Koláry a další, u nás se zatím spíše soustředil do Babiše. Jaký bude vývoj, to netuším.
      Každopádně ale trvám na svém závěrečném tvrzení, že Slovákům děkuji (byť jinak „fandím“ Ficovi) – vyslali opravdu výrazný varovný „kouřový signál“, byť v rámci EU je jich ohýnek bohužel málo vidět. Inu – Jánošíci! 🙂

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Áno, pane Hudče, máte pravdu. Musím povedať, že ma moji súkmeňovci milo prekvapili, že sa v posledných týždňoch prestávajú chovať ako zblbnuté ovce. Keby sa toho chytili aj ľudia u vás, bolo by len dobre.

        To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    je pravda,ze pepici to holubici povaha od cobolov,hudacku jasne ja nie novinar jak ty,bo pises velmi slusne a takym vzdialenym obalom,aby to dobre vyzeralo,proste korektne a slusne s politruckou primlzemostou,ja seriem na system v drotarove,ja vlastne nenavidim tam tie dristy o tej zasranej demokracii,europe,ekonomickych postupoch,bo vidno uz desatrocia,jaka tam bije skurvena banda a v pepikove jak by smet.
    tu ukazuju tych debilov v tych uniformach a ja hned by vrazdil,bo taka holota dostane hlas,bo demokrat tak nagazdoval,vlastne nasral s tym svojim gazdovanim,ze sa taky debily dostavaju do parlamentu.
    preco kurva sa tam nenajde nikto,co bude bez uniformy jak ta sebranka ,preco niekto distignovany jak ty nehovori holote jak ta banda v uniformach,kurva v reichu maliar z osteraich prisiel presne tak k moci a co ma privadza do sialu,ked citam tu na ceskejch web bo ja na cobolsky za 10 rokov kuknul raz,ze fasisti,rasisti na vlas jak hosi od red star,ze protisocialisticky zivel,imperialista,co nechape narodnu frontu,kurva kazdy normalny vie,ze ty v uniformach to dosledok,demokratickej europskej internacionaly,cigan to berie a ten biely niger robi a este ho maju za hovno,boha ty novinari nenapisu tak jak ja,bo zapredane ostatne devky,jak ty za komuny,toto iste tu,idu sa tam posrat z tej riti tu a ked mulat povedal,ze privezu 30000alahistov,velmi rychlo skoncilo,bez najmensich dristaciek,jak tam skade som,bo guverners statov to zareagovali ostro a homeland security slucha holotu,co medzi sebou drista,jak stb u nas a hned bolo po alhistoh a unia,hlavne nemecko diktuje nie len o imigrantoch,ale co moze ceskej orac zasadit a baca past,ty z hrdeho albionu co vyrabovali celu aziu,to chcu mat vynimky,turek vysiela alahistov,aby ho prijali do unie a pyta viac prachov,nebude dlho trvat a bude nejaky vystrel z aurory a nedaj boze zo schleswig holstein a este tu budu kurva
    robit bu,bu s traktarom,ze spionuje,ze propaguje a nepovedia,ze demokrat melie z posledneho a vania drista jak hlas ameriky pred 35 rokmi cao krasna bambino.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Čobolík, ja som inak veľmi mierny človek, ale veď poznáš tú našu povahu v drotárove, že človeka do krvi naserie, keď z neho niekto robí debila a keď sa niekomu deje krivda. Fico bol niekedy aktívny komunista a dnes je rešpektovaný človek – premiér. Tak aj Kotleba. V mladosti to bol pekný grázel, ale svoj trest dostal. Dnes ti ukážu 10 rokov staré fotky a budú kričať „fašista“. 10 rokov je pekne dlhá doba a niekto, kto ukradne celú fabriku, to má po 10 rokoch premlčané. Vražda je po 10 rokoch už takmer zahladená a toto na nás budú dokedy skúšať, že človeka odstavia starými fotkami, keď sa im prieči?
      Vieš, v čom sa najviac prejavuje Kotlebov extrémizmus? Je radikálne proti rozkrádaniu štátu. Chce presadiť, aby boli politici trestne zodpovední za svoje rozhodnutia, chce prestať daňovo podporovať nadnárodné giganty, ale radšej domácich podnikateľov, chce, aby sa Slovensko snažilo o potravinovú sebestačnosť a podporovalo domácich poľnohospodárov, nie aby väčšinu potravín zvážalo z celého sveta v mizernej kvalite atď. Sú to normálne rozumné veci a nikto by ho nevolil, keby politici fungovali ako majú a riadili krajinu v prospech ľudí. A tieto politicky korektné svine, namiesto toho, aby šli do seba a obrodili svoje strany, vymenili prefláknutých funkcionárov a venovali sa riadeniu verejných vecí lepšie než Kotleba, tak kričia, že jeho stranu treba rozpustiť.
      Vidím to tak, Čobolík, že vďaka bohu za Kotlebu. Mnohým ľuďom sa vďaka nemu otvárajú oči.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To s tím vývojem člověka by si měli vzít za své i jiní. I tady.

        Líbí se 1 osoba

      • Strejda Olin napsal:

        1+
        Skutečným vládcem, tím kdo rozhoduje jak to bude a jak nebude, co je dobré a co špatné, co je demokratické a co nedemokratické, co je prospěšné a co škodlivé nejsou politické strany, politici a už vůbec ne lid, resp. občané a voliči. Tím jsou ti, kdo mají v rukou ekonomickou moc. Ti, co tvoří početně marginální menšinu jak celosvětově, tak v každé zemi a přitom mají v rukou 90% veškerého bohatství, všech výrobních prostředků. Tisíciletá praxe potvrzuje, že ten kdo platí, ten také poroučí. Dokud tohle nebude pochopeno, jsou všechny debaty na toto téma sice upřímným, ale zbytečným pláčem na cizím hrobě. Jako tady a jako na dalších stovkách webech a blozích.

        Líbí se 1 osoba

  4. blbíš napsal:

    Pozoroval jsem majitele domů před povodní. Chovali se naprosto adekvátně nebezpečí, které hrozí od povodně i přesto, že taky věděli kulovaný o tom, kam voda až může vystoupat! Přesto činili, co mohli:
    pytle s pískem = těsnili otvory
    za utěsněnými otvory = vystěhovali přízemí vše přesunuli do pater
    v nejnižším místě = umístili sací koš od čerpadla
    děti, staříci a zvířectvo = odvezli je k příbuzným
    jídlo = nachystali si na týden
    auto = přeparkovali na kopec
    volné ruce = nabízeli je k pomoci tam, kde to mělo smysl

    Sobotka a Chovanec?

    leda tak shánějí pytle i ten písek, ale stejně ani pořádně neví, kam vlastně patří
    dům, děti, staříci a zvířectvo? = odpovězte si sami!
    P.S.
    nedivil bych se, až voda přijde, že hodí ten sací koš od čerpadla do sousedova sklepa a druhý konec do svého sklepa a ještě se budou chodit v rámci vesnické solidarity koukat do sousedova sklepa, jestli koš čerpadla náhodou nenasává vzduch!

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Bane, trvám na svém. I když jsem dost zásadní odpůrce EU v současné podobě (a hlavně toho kam se ubírá), snažím se být realista. V EU prostě jsme i se všemi negativy, která to přináší. A Sobotka jako premiér prostě musí s jejími hlavními představiteli nějak vycházet, to se nedá nic dělat.
      Mám tu něco rozepsáno o třech pražských defenestracích (ano, opravu byly tři). Hlavní mojí tézí při jejich porovnávání je poukázání na to, že při té první byli odpůrci evropského mainstreamu v Českém království ochotni jít do rizika „až do těch hrdel“. Při druhé už to tak jasné nebylo a při té poslední si sice čeští stavové hráli na hrdiny, ale když jim šlo ne snad ještě o hrdla, ale o to obětovat pro společnou vzpouru část svého majetku, ouha – tuto hranici nebyli ve svém sobectví ochotni ani schopni překročit.
      Dnes v našem vztahu k EU je to podobné. Máme vůči ní oprávněné výhrady, ale také nějaké ty výhody. Je podstatná a zásadní část voličstva v ČR ochotna se s nimi rozloučit? Má jít Sobotka do až tak dramatického boje, který by nás už kromě řečí něco i stál? Bude pak mít doma podporu? Já o tom tak úplně přesvědčený nejsem.
      O vystoupení ČR z EU jako extrémním postupu se sice hezky mluví, ale že by přineslo významné snížení životní úrovně (byť třeba jen dočasně), o tom asi nelze pochybovat.
      Sobotka prostě musí jako reprezentant malého státu postupovat takticky a trochu kličkovat. Zda a nakolik je toho schopen a kam až je ochoten zajít v nějakém odporu vůči Makrele, to neumím posoudit, proto píši o ostražitosti vůči němu. Ale zatím to podle mě celkem zvládá.
      Hlavně se zase nepouštět do čela jako husité, čeští stavové a osmašedesátníci, předbíhat mesiášsky zbytek Evropy i světa. Vždycky jsme za to dostali přes držku, vděk nikde.
      P.S.: S Milanem Chovancem se znám osobně. Samozřejmě, že má rád moc, kterou drží – kdyby ne, nestal by se politikem. Pro politika je to celkem normální vlastnost. Ale je to člověk nepochybně chytrý a vím o něm (byť toto zprostředkovaně), že nepostrádá značné sociální cítění. Já bych mu psí hlavu nenasazoval, zatím k tomu nevidím žádný důvod. O Sobotkovi bych to s takovou jistotu netvrdil.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        nesouhlasím – tak jinak. Když jedu na dovolenou do zahraničí, tak auto nechám odborně v servisu prohlédnout, prostě ho na tu cestu připravím – říká se tomu předvídat, prevence, příprava … a všimněte si, že nemluvím vůbec o cestách, lidech a krajích, co mě na dovolené čekají. Oni akorát tak ví, kam se leje benzín, jinak na auto kašlou a ještě dopřávají sluchu spolucestujícím, kteří nejen že autu nerozumí, ale ani neumí řídit. Vy mluvíte o jejich schopnostech řídit, já ale o řidiči, který se o auto má starat, když se ho rozhodl řídit!!! Prostě to auto jenom využívají DOKUD JEDE. Je mi úplně jedno, jak umí řadit rychlosti, nebo jak se v cizině domluví, ale co očekávám, že ví, kde mají rezervu a jak ji vyměnit! A oni, příteli, neví a obávám se, že ani netuší = nechci s nimi prožívat tu bezradnost a tápání, až píchnou gumu (všimněte si, že mluvím jen o těch gumách a už ne třeba o nedolitém oleji)!!!

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Já spíše věřím některým analytikům, kteří tvrdí, že kromě Lisabonu existuje spousta další smluv, takže pro nás by odchod z EU znamenal hlavně odchod od Bruselské byrokracie. Nemuseli bychom poslouchat Angelu Šílenou a opilce Junckera a nemuseli bychom platit za to, že dostaneme (snad) nějaké dotace na nesmyslné projekty. Jako třeba ten poslední nápad Marx-Leninové o vzdělávání inspektorů práce, aby odhalili rozdíly mezi mzdami mužů a žen (400 mio).

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          nevím, Bavore, ale když přijde na lámání chleba, vždycky ti analytici zmizí jak pára nad hrncem = jen ty kopance v odhadech volebních výsledků … k pousmání, kdyby to nebylo zoufalé, a světe div se, zase dostanou další „výzkum“ a jede se dál kočárem …

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně.

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Já žádné výhody z našeho členství v EU a NATO nevidím. Jinak řečeno – jaké nevýhody bychom měli z odchodu z EU a NATO?

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          No tak já to zkusím. Je veřejným tajemstvím, že rychlý růst české ekonomiky od r. 2004 nebyl POUZE 🙂 důsledkem Paroubkovy geniality jako hospodářského stratéga, ale ještě víc vlivem vstupu do EU. Můžete mít řadu námitek, počínaje tím, že na tom vlastně nezáleží, nebo že HDP není důležité pro blahobyt obyvatel apod., ale zkuste si vzpomenout na to kdy jsme byli hospodářsky samostatný stát-LIBERO.

          Ohledně NATO: taky se mi náš vstup nelíbil, ale byl v tradici čs. politiky. KDY od r. 1918 jsme měli samostatnou zahraniční a obrannou politiku? A ostatně i před rokem 18?
          To není snad ospravedlnění, ale polehčující okolnost, řekl bych.
          Na to, abychom vedli neutralitní politiku, bychom museli mít o hodně zdatnější politiky

          To se mi líbí

          • Asfalt napsal:

            Vám nevadí ta arogance NATO, která si stále více hraje na politickou, přestože politický mandát nemá? Nebo se vám jednání třeba vůči Rusku nezdá arogantní?
            Vám nevadí agrese a další zasahování „našich spojenců“ v rozporu s mezinárodním právem nebo jeho zásadami? Opravdu se na těch všech „omylech“ chcete podílet?

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Že to s tou EU nemyslíte vážně pane Slim, nebo to je z vaší strany dohodnutá podpora kreativní činnosti kdy se klidně přidá o 3 víc (a to přidáním dvou ministrů bez portfeje a místopředsedy bez konkrétního rezortu).Pokud toto hodnotíte jako proevropskou státotvornou činnost tak ANO Paroubek nic nedokázal – > TO SAMO.
            Přestože od 25. dubna 2005 do 16. srpna 2006 to fungovalo normálně a prorůstová kritéria po Paroubkovi se podařilo Mikovi udusit až cca. za půl roku.
            No a proto si připomeňme nezadatelný přínos Mirka Topolánka v tom samém čase v jeho jedinečném dvouvládí.
            První vláda České republiky sestavená Mirkem Topolánkem.
            Druhá vláda Mirka Topolánka.
            Pád druhé Topolánkovy vlády a vznik nového kabinetu květen 2009.
            Z čehož Vy jak správně doufám, že jako odborník usuzujete :
            Pokud by nebylo arogantního a neschopného Paroubka, tak by Mirek Kalousek mohl odstartovat krizi v Česku již v roce 2007.

            To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Je nutné se vrátit do roku 1975 k Helsinské konferenci KSBE (ze které udělali OBSE), jejímiž odsouhlasenými a ratifikovanými závěry si dnes mocipáni vytírají prdel (že by její účel byl splněn, bylo dosaženo jejich cílů a dnes jsou již neplatné?). Závěrečný akt konference totiž není jen o základních lidských právech a svobodách. Ví vůbec Obama, Merkelová, Holand a jiní něco o KSBE?

            To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            NATO

            Zcela souhlasím s komenty jak Slima, tak i Asfalta. Schýza? Ani ne, myslím. Slim pouze konstatuje jak a proč jsme se stali jeho součástí a dodává, že na jinou politiku nemáme lidi. Za sebe bych dodal, že i postavení našeho státu v kontextu světové a dokonce i evropské politiky, je nicotné. O žádném souhlasu s politikou této „organizace“ nemluví. A o výkonu našich politiků na mezinárodním poli jen tolik. Ovládají perfektně dva úkony, sklapnout hubu a podpatky. „Maul halten und weiter dienen“.

            Plně sdílím i názor Asfalta na obsah a výkon této organizace. Kdyby to nebyla servisní (služebná) organizace Spojených států, byla by už dávno ve všech jejích evropských členských zemích zakázána, prohlášena za teroristickou a zločineckou organizaci a postavena mimo zákon.

            A mezinárodní právo? Zcela nedávno jsem slyšel v jedné diskusi vyslovit se pracovníka Radia Svoboda tak, že mezinárodnímu právu odpovídá jen to, co není v rozporu se zájmy USA.

            To se mi líbí

            • Asfalt napsal:

              Díky Moskyte, líbí se mi Váš názor. Souhlasím, ale přece jen, NATO nemá být politickou organizací. To není o politice, resp. nemá být o politice, naopak NATO má politické vůli podléhat, a to na slovo, stejně jako silové složky uvnitř státu – ty taky nemohou mít žádnou vlastní politickou vůli či názory, ty jsou jen povinny plnit rozkazy. Zahraniční politika tak nemá být vázána na NATO, společnou zahraniční politiku má integrující se EU. Ano, i EU mluví cosi o společné obranné politice, což jsme zase zpátky u NATO.
              Zkrátka, opakuji, rozumím vám, ale i to spojení zahraniční politiky s NATO, které v reálu vidíme, je poněkud špatně. To, že tuto politiku odmítáme, jsme si řekli. Proto bych vystoupení z NATO spíš uvítal. Ano, mám pocit, že to není o tom, co bychom chtěli, ale zda by nám to vůbec bylo dovoleno. Pochybuji, že ano.

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            A to znamená, že už nikdy nic z toho mít nemůžem? Pokud jo, pokusím se získat azyl v Jižní Koreji.

            To se mi líbí

          • Slim napsal:

            BÁJEČNÉ !

            Co v napsaném vedlo Asfalta k tomu výlevu, to je mi záhadou. Vysvětluju si to tak, že nevidí napsané, ale vkládá tam svou představu o tom, co tam je…

            Cech je ovšem jako vždy nejlepší. Pojmout to co jsem napsal, jako kritiku Paroubka.. klobouk dolů, to už chce sakra fantazii!
            Nebo možná logiku onoho desátníka, co veze arestanty z Budějovic do Király-Hidy.
            Když si z něj Marek se Švejkem dělají blázny a straší ho různými hroznými vynálezy (elektrické proudy proti šaržím 🙂 ) dá k taky něco lepšímu:

            „Ještě to by scházelo,“ moudře poznamenal desátník, „beztoho už je různejch válečnejch vynálezů. Kupříkladu vezmeme si gázmasky na votravování plynem. Natáhneš si to na hlavu a jseš votrávenej, jak nám vykládali v unteroffiziersschule.“

            2) Jestli se dá z Náto vystoupit?
            Zajisté, že dá. Ale vzpomeňte si na Kavana, jak se na to ptal, ještě před vstupem. A jaké difamace potom zakusil. A myslíte si, že členové Zemanovy vlády, když pak tomu dali ZÁVĚREČNÝ štempl z toho byli nadšeni? Všichni?? Ne, ne, to jen poznali svou svobodu jakožto nutnost.

            Leč doba se změnila a není vyloučeno, že se toho i dočkáme. Třeba rozpadem onoho spolku. Aliance už dlouho zápasí o existenci a hledá si nějaké její zdůvodnění. Od r. 90 totiž nikdy nic moc nedokázala podniknout, pokud k tomu nebyla animována Američany. Pak nevadilo ani to, že při misích „out of area“ je porušen čl. 6 Washingtonské smlouvy, vymezující územní působnost „nejdou“ .

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Dal jsem Slime plus bod, ale přesto mi Sobotkovo vyjednávání se spojenci připomíná Dubčeka v červenci 1968. Jen to tehdejší nadšení občanů pro svého vůdce mi dnes chybí. Takže zatím invazi spojeneckých vojsk nečekám.
              Co není ale může být. Tedy s pokračující nasraností občanů, náhodnou chybou vůdce, a vypsaným a úspěšným referendem o vystoupení, i ta spojenecká invaze.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Slime? Smekám svou nechutně obnošenou čapku, v níž jinak i spím.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … čeho se ještě dočkáme od novomanžela, přátelé, nejdřív Punťa a teď hnusně obnošená čapka, s kterou raději spí než …

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tak to Achung, Blbíšu!! Kombinuju!!

              To se mi líbí

      • Slim napsal:

        😀
        Sobotka si doposud vedl dobře, v manévrování vůči EU. Máte tady mnozí představy opravdu „husitské“, obávám se.

        To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        Rovněž souhlas. A těchto názorů je víc, jenže jim není dopřáváno patřičného sluchu. Včera např. na ČRo2 téměř stejně Sobotku hodnotil Best.

        To se mi líbí

      • Zdeněk napsal:

        Nesouhlasím. Můj kapitalista má u každého druhého stroje hrdou ceduli „Pořízeno za spolufinancování EU!“ Každý prvý zbyl po komunistech. Tím se vyčerpal přínos EU na život prostého lidu. Pokud tedy neberu za přínos cyklostezky vedoucí v jedné z blízkych obcí k pozemkům radních a hory odpadků tvařícího se jako potraviny v supermarketech i jinde

        To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Zde je nutné si opět připomenout, co bylo prioritním zadáním pro masmediální manipulaci na Slovensku v těchto volbách ?
    Konec mocenského kralování Fica.
    Povedlo se, nebo se nepovedlo zabezpečit prioritní zadání pro tyto volby ?
    Jasně že se povedlo a mainstrém zvítězil nad neschopnou Slovenskou lůzou.Výtečně organizovaná manipulace ve prospěch následné manipulace US a předání vlády nad zahraniční politikou Slovenska ve prospěch Kisku.
    Timto příslušná manipulační šablona zabezpečila patovou situaci, která evidentně znemožňuje vytvoření stabilní většinové vlády, tím že nad Slovenskem bude neustále viset damoklův meč realizace předčasných voleb.
    Tímto tento vítězný manipulační tah, rozvázal ruce Kiskovi a zabezpečil pro něho manipulační prostor k přeorientaci Slovenska ve prospěch US přímého řízení Slovenské zahraniční politiky v souladu s US zájmy, jak v Evropě tak i proti Orbánovi.Pokud se následně podaří dle Slovenského scénáře stejně destabilizovat Česko, bude možné eliminovat možnosti V4 téměř na 0.
    Proto si dovoluji tvrdit že US manipulační šablona nejen že splnila svůj účel ale přinesla i něco navíc.
    Na Slovensku se podařilo pomocí této manipulační šablony přetavit tekutý hněv ve prospěch nacionalizmu a to tak, že tento ve spolupráci s Německým následně umožní Angele bezproblémově podržet Slovensko pod jejím vlivem.
    Proto již nyní může Kiskova frakce tvrdit, že Směr-SD to přehnal s tématem migrace, nepohnul s bojem proti korupci, vsadil výlučně na sociální balíčky a ekonomické výsledky a dosavadní ekonomický pozitivní rozvoj Slovenska.
    To zásadní poučení z těchto Slovenských voleb by mělo být :
    a ) Pokud si jakákoli levicová vládnoucí strana myslí, že zlepšením ekonomického postavení a životní úrovně občanů si zabezpečí svoji další volitelnost, tak se šeredně mýlí.
    b ) I při cíleném zbídačování lůzy a současné i do budoucna klesající životní úrovní, lze kalkulovat s naprostou ovladatelností občanů.
    Tento jev byl na Slovensku zabezpečen zcela novým a neotřelým manipulačním přístupem – > ne boje za lidská práva ale bojem proti korupci (proto také celkově i v mezinárodním měřítku, byl boj za lidská práva nahrazen bojem proti korupci).
    Tož celkově lze po těchto volbách na Slovensku jasně a jednoznačně konstatovat, že neoliberální cílené manipulace, taktika a politika má ještě mnoho let zářnou budoucnost ( To je ovšem pouze za předpokladu, že se ji nezadaří plnohodnotně realizovat World War III ).

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Čech, toto, čo píšete, by bola do bodky pravda, keby sa im podarilo udržať Kotlebu mimo parlamentu. Toto sa im „mierne“ vymklo z rúk, džin je z fľaše vonku a je mimo kontroly. Čo myslíte, prečo všetci „politológovia“ zborovo kričia, že prehralo celé Slovensko?
      Zároveň celý mainstream stratil tvár a posledné zvyšky dôveryhodnosti a to isté si spôsobil nevynútenou chybou ich poskok Kiska. Výsledok majstrovskej manipulácie si predsa len predstavujem trochu inak a verím, že aj US-zadávatelia.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Ešte sa doplním konkrétnym zdôvodnením tej straty tváre mainstreamu. Je ním výsledok Procházkovej siete. Vopred ho pasovali za Ficovho vyzývateľa. Sám Procházka tomu uveril a mal tomu prispôsobenú rétoriku a vystupovanie. Uveril tomu dokonca aj Fico, keď mu v niektorej z posledných debát želal, aby sa stal premiérom a videl na vlastné oči, že tá vysoká politika nie je taká jednoduchá. Ale chybička – neuverilo tomu asi 1/4 milióna ľudí, ktorí by ho volili ešte pred rokom (o ktorých si myslel, že ich má vo vrecku a celý mainstream s volebnými prieskumami ho v tom utvrdzoval) a práve tieto hlasy mu chýbali, aby sa stal skutočným lídrom pravice.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Nyní se mi opravdu líbí a téměř se s ním ztotožňuji (podotýkám že bude naprosto adekvátní u nás pouze s jinými názvy zúčastněných pouze Smer – SD ≠ ČSSD) toto hodnocení :
          Smer-SD: strana jednoho muže – Robert Fico
          SaS: nová strana, pracující profesionálním způsobem s náladami voličů profesionálním způsobem, která je schopna zcela rozložit morálku Slováků
          OĽaNO: strana evropských hodnot, jinými slovy strana neziskového sektoru
          SNS: relevantní národně-konzervativní strana, dělící se o hlasy se Smer-SD
          ĽS Naše Slovensko: strana jednoho muže – Marian Kotleba
          SME RODINA: strana mediálního magnáta, známého čtenářům bulváru, strana která vznikla pár měsíců před volbami
          MOST- HÍD: bezpáteřní strana, která se přidá ke každému, něco jako lidovci u nás
          SIEŤ: strana evropských hodnot, jinými slovy strana neziskového sektoru

          Líbí se 1 osoba

      • jaa napsal:

        No víte, jaktak dumám, docela nechápu,že mainstrém, všichi ti …ologové a spol křičí -že a proč jim to nevychází. A hledají další a další „důvody“ či konspirace..Myslím,že je to docela prosté-A mají pravdu v tom,že za to mohou rusové -ne – sověti a jejich nohlsedi. Vyškolili nás a ten letitý trénink proti manipulaci musel zapustit kořeny, chca -nechca..
        Vždyť se bouří a jsou proti, ti z bývalé jejich sféry vlivu. Holt naučili myslet nejen V4, ale i dederony a další.
        Co mi ale nejde na rozum -jak je možné, je to , že „vzdělaná|“, mnoha švindlkurzy / paardon – krátkodobýmí stážemi/ naprestižmích západních universitách prošlá garnitura – tohleto neví.
        hmm

        Líbí se 1 osoba

      • Jos napsal:

        Cech má zjevně pravdu. A je nutné pochopit, že politiku jak v Čechii tak na Slovensku dělá z podstatné části nikým nevolený, v podstatě nikomu se neodpovídající, a hlavně. falešný a podvodný hráč – media. Člověk nemusel denně sledovat slovenská presstitutská media, protože obrázek byl den co den podobný. Všichni proti Ficovi. To byl hlavní a patrně jediný cíl voleb. A první reakcí Sulíka na výsledky voleb bylo – Nikdy nepůjdeme do koalice s Ficem. A tvářil se, jako že má splněno. To samé třetí v pořadí, tuším se jmenuje Matovič. Slovenský volič byl podveden, podobně jako většinový český volič ve volbách na př. v roce 2006 a 2010. A opovrhl poměrně slušnou vládou a vrhnul se do neskutečného hazardu se zcela nepředvídatelným výsledkem. Podobně jako český volič, tvrdě zmanipulován válkou mediálních podvodníků, v roce 2006 opovrhl v polistopadové éře nejúspěšnější vládou vedenou ČSSD a Paroubkem, a pustil k vládě takové gaunery jako byl Topolánek a Nečas. A hlavním hráčem v podvodu byla opět media, podobně jako v českých volbách. Vytvořením falešného obrazu stavu věcí ve státu a hlavně, zcela falešným a demagogickým nastavením kriterií pro volby.
        Nejhorší je, že ti samí mediální lháři a podvodníci, kteří na příklad neskutečně poškodili svou činností Českou republiku v roce 2006 a 2010 vůbec neztratili svůj vliv a tak na př. titíž lháři stále podvádějí občany na příklad v ČT. Dnes vedou válku proti Zemanovi,která vůbec není v zájmu občanů. A nenesou ta svou škůdcovskou činnost ani stopu odpovědnosti. Podobně jsem udiveně zíral, jak v TV na Slovensku presstitut Korda nevkusně a vytrvale lezl do análu Sulíkovi. Být slovenským občanem, chce se mi z obou zvracet. Jako se mi chce zvracet z toho, co se produkuje na tomto poli třeba v ČT.

        Líbí se 1 osoba

        • Ahele napsal:

          Vyčerpávající zhodnocení. Je doplním v zájmu odstavení Paroubka a ČSSD účelově vytvořené seskupení TOP09, které vinou mainstreamu bylo již s předstihem před parlamentními volbami představováno jako téměř parlamentní strana zřejmě proto, aby se voličům dostatečně vrylo do paměti. Jeho vytvořením bylo podle mého názoru sledováno pouze to, aby vzniklo více pravicových subjektů, které sice byly téměř jako přes kopírák, ale voliče, který chtěl změnu to mělo zmást a i když nezískalo žádné z nich většinu přesto byly po spojení schopni ustavit vládu. Stejná taktika byla použita podle mne v mnohde i poté v obecních volbách. To byly ty různné slepence jako Občané pro… atd. A na Slovensku to v této chvíli není podobnost čistě náhodná. Byla použita stejná taktika + masáž mainstreamu.

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Ano, nikým nevolená média spolu s pražskou kavárnou, neziskovkami, pomatenými dobrosráči a podobnými samozvanci z řad různých komentátorů, glosátorů a politologů, vytrubujících v ČT své subjektivní názory (zajímavé, že vždy v souladu s Bruselem a Washingtonem).

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ten Paroubek měl být o chlup chytřejší a o chlup zkušenější.
          Média měla značně zjednodušenou práci.
          Nejdřív nechá (iniciuje) zmlátit mládež na technu (to může udělat jen politický analfabet), pak má kecy, že si jeho oponenti museli poskočit (kdo z vás na to má?) a ještě si najde mladou šťabajznu, když má navíc vlastní ženu dost ošklivou (za to nemůže, ale měl počítat s tím, že se to na něj použije, navíc „když by si jí vzali lazebníci do parády“…)
          Těch chyb bylo prostě moc, Josi.
          Svým způsobem mu to patřilo….

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            A taky vittto Paroubek žere Kočky a znásilňuje nezletilé … ach jo, ta mediální manipulace s její vliv na ovčana…

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              I bez tý manipilace byl na facku. Ani nemusel otevřít tu zupáckou tlamu.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jóó, manipulace.
              Ten žvást o tom, kdo na to má, jsem slyšel na vlastní uši i s „omáčkou“, tedy v celém kontextu.
              Trapná policejní akce na technu také není zrovna manipulace a celkově jsem ho tehdy poslouchal dost pozorně a….víte, co jsem o něm říkal?
              Že je důkazem toho, jak vysoko to může dotáhnout v podstatě průměrný politik v situaci, kdy jsou všichni kolem těžce podprůměrní.
              Měl dobrý tah na branku, ale chyběla mu, abych tak řekl, jakási pokora.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Zatím devět blbů.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Jen dva 🙂 .

              Zatím …

              To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Witto, to co píšete jsou totální pitomosti. Pitomosti člověka, který si o té techno akci,což byla dobře naplánovaná provokace s využitím magorů a analfabetů.,a na kterou neměl Paroubek vůbec žádný vliv, nikdy nezjistil nic a papouškuje nesmysly z medií. Doslova a do písmene.

            To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Krom toho vitto, jste nepochopil elementární fakt, ten kdo to sviňáctví medií odnesl, to ani náhodou nebyl Paroubek. To jsme si odnesli my všichni jako občané. To byla metoda jak zmanipulovat značnou část voličů nesmysly, podrazy a podvody jako byla třeba Kubicova zpráva. A metoda, jak dostat k moci gangstery a gaunery z ODS a TOP09, Topolánka, Nečase a třeba obrsvini Bendla, který ukradl a rozprodal svým kámošům nemocnice a další majetek za miliardy. Metoda jak dostat k řízení zdravotnictví Julínka a jeho gang a obrat občany o další miliardy. Vy vypadáte jako velmi ochotná oběť manipulátorů. Jako hloupý pes, ktarý se urputně zabývá předhozenou zcela bezvýznamnou kostí. Kostí, kterou vám na hraní a sobě k pobavení předhodili pravicoví mediální sedmilháři abyste se snad nezajímal o skutečně významné věci.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak, koukám, že mi to spadlo sem a vlastně o tom už byla řeč, jak vidím.
              Já se těmhle řečem s odpuštěním směju, protože mě pořád někdo říká, jak jsem se nechal zmanipulovat a říkají to jak ti z prava, tak ti z leva.
              Osobně si myslím, že se nechali zmanipulovat spíše oni, jak ti, tak tamti.
              Ale dobře, dejme tomu, že TOP09 a ODS udělala mazaný podraz a zbavila se Paroubka, který..který reprezentoval vlastně co?
              Snad ne novou a spravedlivou levici?
              Byl to jen obyčejný sociální demokrat, a ti jsou (když to nadsadím) všichni stejní, prolhaní,naivní a tupí.
              Stejně tak jsou stejně hovadští TOPáci a ODSáci, ti jsou k tomu ještě nenažraní (asi víc jak socdemáci) a TOPáci ještě ješitní.
              Dohromady tvoří ale jeden tým, čím by mohla ČSSD ohrozit politiku ODS a TOP09 je mi jaksi záhadou.
              Netrvalo dlouho, a poroučeli se nádherným skandálem i ODSáci, Topolánek byl odstaven za údajné protižidovské kecy (měl je, ale v soukromí, někdo to vynesl) a mejdan s Berluskonim (náhodné fotky), pak šel do hajzlu ODSák Nečas i se svojí starou-a kdo za tím tedy stál?
              Kalousek je nevýrazný skanzen dávno zašlých časů a kníže byl poslední vzedmutí toho „pravicového“ křídla, které zřejmě podporují USA-ale jak se zdá, tak málo, protože jsou pěkně v prdeli.
              No…a kdo za tím tedy stojí?
              ČSSD?
              Nebo oligarchové….nebo kdo vlastně?

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Depa, Víťo. Topolánka definitivně sejmul rozhovor pro buzerantskej časopis Lui, což nebyl rozhovor, ale skrytá kamera. Ten šovinitickej hajzl si tam dokonce dovolil říct, co si myslí. Udělal spoustu špatnejch věcí, ale zabila ho tahle… ehm..chujovina…?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Těžko říci, ale o tom píšu, tam měl kecy na Židy, ale hóódně decentní.
              On mi připadal lehce blbej, politik tak někde na starostu Dolní lhoty.
              Ovšem- vysoká, viditelná postava, bouřlivá rétorika-to z něj dělalo, no, asi dobrého figuranta.
              ODS dělala špatnou politiku, založenou na naprosto fantasmagorických kecech o rovné dani, která se stejně nakonec proměnila v iluzi, alespoň u běžných lidí, byť živnostníci na ní vydělali-ti s bez účetnictví.
              Hlavní a zásadní krok, ne moc viditelný, bylo spíše to zastropování pojistného, to se kapouši nažrali, až praskali!

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Já tomu nerozumím, rytíři.
            Celých 9 lidí nesouhlasí s tím, že měl být Paroubek chytřejší a zkušenější.
            Mám tomu rozumět tak, že byl chytrý a zkušený dostatečně?
            Poznámka Petrapavla je úplně mimo, protože já nepíšu o nějakých kecech o znásilňování holčiček, ale o jasných politických kiksech.
            Když byly zmláceny ty smažky a spol na tom Čekteku, už tenkrát jsem se s mnoha lidmi pohádal.
            Nechtěli mi věřit, že je to jeho konec a smáli se mi, jak jsem blbej.
            Do nebe volající hloupý a nejspíš i protiprávní zákrok vypadal spíše jako úspěšná provokace, kterou Paroubek sežral i s navijákem.
            V podobné situaci je nyní Zeman, možná je naháněn žumpou ještě víc, jak tehdy Paroubek.
            Jenže Zeman nepadne, naopak, jeho popularita roste.
            Zákonitě.
            Těžce nemocný jezdí po republice a hovoří přímo z občany, těmi obyčejnými, ale i se studenty a profesory.
            A ví dobře, co říká a dělá minimum chyb.
            Není průměrný, je vysoce nadprůměrný, kdyby nebyl, dávno by padl.
            Paroubek na to prostě neměl, i když-nutno říci, své oponenty v počátku (nepříjemně) překvapil.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Petrpavel je celej a vždycky úplně mimo. Je to fanatickej volič komunistů-a v tomhle kontextu musíš „chápat“ veškerý jeho projevy. Je to starej senilní pán a na kontakt s realitou mu zbylo už příliš málo neurosynapsí.
              Paroubek byl jistě zkušenej chlapík. Ani nechci vědět v čem. Ani bych se nedivil, kdyby část jeho přátel tvořila ta torza v sudech na dně Orlický přehrady.
              Zeman je nesrovnateně chytřejší. Zkusili na něj úplně všechno-a von se prostě houpe v kramflecích, naklání hlavu na stranu a má je všechny dokonale u prdele.
              Jistěže mu to nebude fungovat navěky. Někdo nebo něco ho dříve či později sestřelí. Nejpozději smrt. Ale pozici má tak silnou, že se o tom Havlovi nezdálo ani v mokrejch snech po bůčku Veškrnový..
              CzechTech Paroubka nezabil. Ten spáchal sebevraždu v těchto zemích do té doby nevídanou arogancí.
              Vekslákovi vekslácká smrt.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Někdy to podle mě až přežene.
              Ten režim-minulý, měl plno světlých stránek, které tehdy nikdo neviděl, ale-a to je třeba zdůraznit- neměl JEN světlé stránky.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jo a s tou arogancí…
              Přesně, nedovedl držet hubu a musel mít poslední slovo.
              Mohl dělat pozitivní kroky jaké chtěl, ale ty jeho kecy….
              A na mejdany s kolotočářema se ve vysoké politické funkci také neleze!
              Já jsem tehdy úplně čuměl, co dokázal posrat!

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Je to tak. Schopnosti jistě měl. Ale opilost mocí byla sllnější. Udělej z taxikáře šéfa státního podniku a dostaneš stejnej výsledek.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Vy dva nedovedete držet hubu a musíte mít poslední slovo, včetně té smrti v každé polemice.
              Máte ho mít 🙂 .
              P.S. Fanatickej volič komunistů co volil ODS, DEU, ČSSD a pak, poučen, samozřejmě a logicky KSČM ….. jen blb se neumí poučit.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Vitto, vaše první věta 9.3.2016 (23:40) naprosto platí. Nerozumíte tomu. A nerozumíte tomu tak moc, že jste nikdy nepřišel na takový prostý fakt, že úkolem ministerského předsedy je dobře řídit stát a vládu. A to Paroubek beze zbytku dělal. Jenže pro takové jako jste vy je důležité něco zcela nedůležitého, co naplkají mediální přizdisráči, nesmysly o Czechteku. O něco výše se ptáte co vlastně Paroubek reprezentoval. Je to prosté. Cestu státu k prosperitě pro značnou část občanů. Na rozdíl od pravice. Ta reprezentuje jen cestu občanů do chudoby a krize.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já na média vůbec hodně dám, Josi.
              Hlavně ta mainstreamová.
              Můj problém spočívá v tom, že si myslím, že na ně moc nedám.
              Je zajímavé, že se moje naivní politická naznalost projevuje především u Paroubka, Poslední dobou jsem si všiml, že mě média oblbli také u Babiše, protože jeho EET nejsem velkým příznivcem.
              Dobrá jsem v Zemanovi a Putinovi.
              Tady.
              Jinde jsem se zase nemýlil v paroubkovi, za to jsem silně ovlivněn právě u Zemana a Putina.
              Ruskou propagandou, víte?
              Hodně záleží, kdo mě soudí!
              Ale výsledek je pořád stejný.
              Ničemu nerozumím.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak, teď mám trochu času, tak bych si to rád upřesnil, Josi.
              Shodli jsme se na tom, že tomu nerozumím.
              Já psal, že nerozumím tomu, že by si někdo mohl myslet, že by Paroubek neměl být chytřejší a zkušenější.
              Vy ovšem ten kontext vynecháváte a reagujete na prostý fakt, že „tomu“ nerozumím.
              No dobře, jak jsem uvedl, nerozumím „tomu“ a vy tedy reagujete se souhlasem na to „nerozumím“, protože kontext pro vás není důležitý.
              Tím spíš, že mi cpete nějaké kecy o pravici, která to dělala špatně, což jsem rozhodně nepopíral a dokonce jsem to i jasně napsal a ne jednou, ale to pro vás důležité není, hlavně ukázat, že tomu NEROZUMÍM.
              Vyplývá mi z toho, že vy tomu rozumíte, ale jelikož to přímo netvrdíte, raději se ptám.
              Tedy- rozumíte „tomu“?
              Pokud ano, pak nestačí napsat, že byl Paroubek dobrý premier, ale PROČ byl dobrý premier.
              A já bych tomu rozumět chtěl, tak bych to rád věděl.
              Také bych rád věděl, co je nesmyslného na tom Czechteku a Paoubkově angažmá.
              A zase- samozřejmě nevím, do jaké míry média v tomto manipulovala, já se hodně od mnohých liším tím, že NEVÍM, a vždycky mi bylo divné, jak může někdo VĚDĚT.
              V tomto případě média něco psala o Czechteku, a Paroubek to nezpochybňoval, naopak.
              Pokud tedy někdo něco nezpochybňuje, nemám důvod si myslet, že to bylo jinak.
              Samozřejmě je možné, že to ve skutečnosti Paroubek zpochybnil, ale média to všemožně překroutila.
              Ano, to je možné, ale pokud přijmu názor, že byl Paroubek dobrý premier, měl by jako dobrý premier být také silný, (slabý premier nemůže být zároveň dobrý) tedy měl by mít alespoň nějakou moc, vliv médií do určité míry eliminovat.
              Jenže…to se nestalo.
              Nebo je také možné, že tu věc zpochybňoval špatně, jenže to potom zase nebyl tak chytrý a tak zkušený, jinými slovy, měl být o chlup chytřejší a o chlup zkušenější, jak jsem psal, ale to se zase setkalo s velkým nesouhlasem, zřejmě i vaším.
              Byl byste od té dobroty, a celou záležitost mi nějak osvětlil?
              Ale prosím, ne z pozice Paroubkovi éry.
              Tehdy bylo v módě, že každý, kdo nějakým způsobem nesouhlasil s Paroubkem, byl pravičák.
              Samozřejmě že ten, kdo nesouhlasil s pravicí, byl pro změnu komouš a bolševik.(KSČSSD, jak si vzpomínám)
              Ta doba byla totiž doba žvanilů, kdy prioritou bylo ukázat svým příznivcům, kdo je kdo- ve smyslu kdo je kdo z opačné strany!

              To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Já nevím….
      Fico sice má hodně těžkou situaci, ale jako antimigrační parlament to v pohodě stačí.
      Jak píše níže Navaja, kdyby se Kotleba nedostal do parlamentu….
      Jenže on se dostal.
      A má zatraceně silný mandát, není to strana nějakých 5,5%.
      A navíc ten Kotleba není žádný blbec, a toho se musí to stádo volů doslova děsit.
      On dokonce může dělat i dobrou politiku.
      Bude s Ficem podle mě spolupracovat, jen to nikdo nesmí říci nahlas.
      Budou se teď sluníčka podle mě snažit, aby nebyla možná menšinová vláda…

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Veru sa snažia, pane Vitta. Čakal som, že po prvom šoku dostanú všetci slniečkári z neho vyrážky, ale to, čo sa deje, prekonáva všetky moje očakávania.

        To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    Moc som sa nechal strhnúť tými slovenskými voľbami. Máte však úplnú pravdu, pane Hudče, že neexistuje žiadny dôkaz v makroekonomickej štatistike, že táto organizovaná masová migrácia je pre Európu prínosom a nikto nepredložil plán, ako taký prínos dosiahnuť.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Když jsem během loňského roku pravidelně několikrát týdně potkával ty hordy výhradně mladých urostlých zdravých mužů ve vlacích z Vídně směr Waršava (žádná žena, natož náznak rodiny), později vítaných a dalších srdečně zvaných p.M. k našim sousedům, pojal jsem podezření, které bylo v rozporu s oficiálním vysvětlováním užitečnosti i potřebnosti mladých migrantů. Že nebylo moje podezření daleko od pravdy jsem zjistil včera při čtení zpráv z Timesů:
      http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/reseni-migracni-krize-podle-times-odeslat-uprchliky-do-valky/
      Takže „přínos“ už máme, o použití a cílech můžeme začít přemýšlet.

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Áno, toto je jediné racionálne vysvetlenie. Ale veríte tomu, že by to mohlo fungovať?

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Vzhledem k tomu, že to má být obdoba „cizinecké legie“ (nikoliv součástí „národních“ (?!) armád), známé svojí tvrdostí ve výcviku a přípravě, a vzhledem k moderním technologiím všeho druhu, je možné úplně všechno (leccos je však málo pravděpodobné…).

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            To by mohlo fungovať len vtedy, ak im niekto diskrétne dá na výber – podpísať zmluvu a dostať občianstvo, alebo nechať sa s prázdnymi rukami vysadiť na bližšie neurčené pobrežie. Ako píšete, možné je všetko.

            To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          nemohlo, ale ten výcvik bych jim přál, když jsem o něm četl, říkal jsem si, ty vole, to bys´ nevydržel… moc bych jim ho přál, opravdu moc., ani na Alláha by si nevzpomněli, vlastně jo, ale možná po večerce, ale určitě né 5x denně na motlibě!!!

          Líbí se 1 osoba

        • kchodl napsal:

          Směšná myšlenka. Na něco takového musel přijít idiot, nejspíše nějaký Amík. A politik.
          Fungovat by to nemohlo ! Ani náhodou.

          Jedině snad, že by z nich chtěli udělat nějaké vražedné oddíly, které bojují proti neozbrojeným civilistům. Jako třeba ty zločinecké bandy banderovců na Ukrajině – ti jsou hrdinové, jen když druhá strana nestřílí zpátky a přesněji.

          Proč Izrael vyhrál všechny války ? Nebylo to zbraněmi, vlastně ani výcvikem to nebylo.
          Je to prostě proto, že Alláhista věří, že všechno má na starosti Alláh, takže například mířit na cíl pokládá za otravnou a zbytečnou povinnost. Ti lidé neuznávají kauzalitu – a je to hluboko v nich.

          Alláhisti nejsou schopni spolupráce, plnění rozkazů, jakékoliv pokusy o integrální velící řetězec vyústí jen do formalit, korupce. Ukázkou jsou dnešní kozomrdné bandy, placené Amíky, Saudy, Katarem, Tureckem. Vymyšlená Free Syrian Army – to bylo 1000+ různých gangů, neschopných spolupráce. Jsou obtížně porazitelní, protože jsou jako hejno krys, je jich hodně a přesouvají se, není to klasická válka. Ale nezvládnou nic sofistikovaného.

          Další věc je jejich kulturní a technická neschopnost. Vypadli k nám z 15. století, maximálně. 60% jich umí stěží číst, psát, počítat do 100, mají jen základní školu a to ještě ne celou. Nikdy se nenaučí obsluhovat složitější zbraňové a komunikační systémy, plánovat, takticky spolupracovat.

          Další věc, oni jsou kulturně zvyklí na kastovanou společnost. Vycvičený velitel houfnice nikdy nevysvětlí podřízeným, jak dělá to své „woodoo“. Manuály zamkne ve svém stole, aby se k nim nikdo nedostal. Atd.

          Stačí se podívat například na bojiště v Sýrii. Vycvičení elitní Syřané po pěti letech války – a ti jsou z těch arabsky mluvících zdaleka nejlepší, protože jsou namíchaní a sekulární, často ani ne Alláhisti tak moc, jen Alavité – v relativně moderním ruském tanku T90 byli zasaženi protitankovou raketou TOW2A. Protože: porušili všechny taktické zásady, zastavili tank na úplně pitomém místě, vůbec se nekryli, neměli věž otočenou ve směru nebezpečí,neudělali žádné hlídky ani průzkum, … a co bylo nejšílenější, ochranný rušící systém Štora proti TOW raketám měli VYPNUTÝ (nejspíše proto, že se vykašlali na starost o akumulátory, že by je rušilo puštěné chlazení Štory, …). Přesto všechno kupodivu přežili, protože zafungoval dynamický pancíř a raketa věž neprobila. Zafungoval také ten jejich Alláh, zřejmě.
          🙂

          Syřané jsou mezi těmi pouštními loupežníky nejlepší, někteří jejich piloti byli úplné hvězdy, ale to jsou výjimky z pravidla. Když v roce 1982 Izraelci slavně zvítězili v letecké bitvě, bylo to proto, že Syřané mobilní PVO systémy Kub nechali rok na jednom místě. A místo aby dali radary na okolní kopce, měli je v údolí – důvodem bylo, že se jim nechtělo kopat na kopcích latríny, v hlíně tam bylo moc kamení.

          Afričané, ti jsou ještě mnohonásobně horší.

          Udělat z nich cizineckou legii, to jsou vyhozené peníze. Jsou k ničemu, ani jako kanonenfutr nejsou spolehliví. Jestli si někdo z Fašingtonu myslí, že pokud se Evropané nechtějí nechat poslat na Rusko, že to zařídí takhle – tak to hodně štěstí. Rusáci z takové armády nadělají fašírku i kdyby bojovali jen klackama – a to jistě nebudou.
          🙂

          Líbí se 1 osoba

      • jaa napsal:

        Ale je otázkou,kdo by nás bránil,kdyby ve jménu A.. – se obrátili proti vyzbrojovatelů.Víme , přece že on jediný má pravdu a ďaurům daná slova neplatí> a postihy jako bývaly v cizinecké -zoncnaři nedovolí ju taky:
        Tedy ač-li právě s tímhletím tvůrci NWO v čele s královnou andělů nepočítají…..Kdeže tahleta „vynikající“myšlenka vznikla -odkud???

        To se mi líbí

  7. tata napsal:

    Toto je střašně složité téma a má moc cest a plno znich je slepích,některé jsou i velice nebezpečné,některé mohou byt i smrtelné,je to bludiště nikdo nemuže vědět která ta cesta je ta pravá to ukáže čas.Takže mužem hodnotit jen useky kde jsme třeba šli špatně a už to vime,to ostatní je jako v bludišti jediná možnost hledat tu spravnou.
    Je to oto složitější jak v bludišti nebot tam je jen jedna cesta spravná…………toto má několik vychodů a ten co by byl třeba promě nebyl by pro jiného.
    TAKŽE několik pohledu na dosavadní diskuzi.

    hned ten první jaa napsal:
    9.3.2016 (00:36) a vtom samém duchu argumentuje i blbíš.
    OBA pohledy obsahují hodně pravdy ale ignorují to nejduležitější možnost……….viceméně nerespektují naší politickou scenu a sčitají negativa bez posouzení daných možností.

    A FAKT JE že tato vláda představuje vtom hnojníku to co v současné době je to nejmín špatné……..když si vyjmenujem možnosti jiné vlády s ohledem reality voleb……….všechny možné alternativy se srovnáním co tyto dva jmenují v negativech………by to bylo fakticky horší………a navic ani vyhled možností v novych volbách neukazují lepší vyhled.

    ještě mě zaujmula věta…………………..Vidím to tak, Čobolík, že vďaka bohu za Kotlebu. Mnohým ľuďom sa vďaka nemu otvárajú oči.

    JEN ČAS UKAŽE,jestli to naopak není začátek soumraku,ano čeho se bat vice imigrantů nebo FAŠISMU……….HISTORIE A ODKAZ PŘEDKŮ nám něco ukazali,je to jen určité voditko,které navíc jen bylo a ty hruzy vybledli,na druhou stranu co si myslíme o nebezpečí islamu pro nás by bylo ještě horší.
    BABO RAD……..PŘECE JDE ale postupovat tvrdě proti těm co podporují kolonizaci islámu zde ,bez koketování s lidmi a stranou co se hlasí k symbolům fašistů

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane tata, naopak. Kotleba prinútil parlamentných politikov a Kisku, aby na neho reagovali. Reagujú dôstojne ako demokrati? Dodržujú ústavu a zákony – hlavne volebný zákon ako pilier demokracie? Neznie Vám volanie po rozpustení Kotlebovej strany deň po voľbách ako marenie výsledku volieb? Toto je začiatok otvoreného súmraku demokracie a nástup totality „politickej korektnosti“. Toto považujem za totalitársky fašizmus, keď niekto, kto vo voľbách neuspel, sa chce presadiť spôsobom, ktorý nemá oporu v zákone.
      Niekto o Kotlebovej strane prehlásil, že je fašistická a Vy tomu bez výhrad veríte. Prečo? Sami sa presvedčite. Prečítajte si napríklad jeho program a jeho oficiálne vyhlásenia. Skúste tam nájsť niečo, čo je naozaj neprijateľné. (Neverím, že by Vám stačili 10 rokov staré fotky v rovnošate, to mám o Vás ozaj vyššiu mienku.)
      Neexistuje dôkaz, že Kotlebova strana je fašistická. Nemala by nárok zúčastniť sa volieb. Je zaujímavé, že v tomto prípade neplatia paragrafy o ochrane osobnosti pred ohováraním.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        NEZLOBTE SE….NavajaMM napsal:
        9.3.2016 (13:04)
        odpovidáte na mě? asi jste vubec nepochopil co jsem psal.

        VY JSTE ČETL v té reakci že tvrdím že je to FAŠISTICKÁ ORGANIZACE?Nic o ní nevím,použil jsem ji jen jako přiklad.Možná že to nebyl dobrý příklad,ale mě jde jen o polemiku jestli je dobré se spojit s čímkoliv i se stranami co oslavují ty simboly,jestli je možno to ukočirovat,jeden mor vyhánět druhým.
        PODSTATA MEHO BYLA UPLNĚ jinde než jste vypíchl to jest.

        SLUNIČKÁŘI vidí fašismus všude i vtom že se bojime že zde naše kultura zanikne a nechcem zde imigranty nebot považujem ty dvě kultury za neslučitelné………pak nalepka fašismus je uplně mimo nemá nic společneho

        Naopak mnozí na naší straně barigady piší že je zapomenout na všechno a sjednotit se s kdekým třeba i stěmi FAŠISTY,KTEŘÍ opravdu ty symboli a konání oslavují.

        podstatná je tato věta…………………JEN ČAS UKAŽE,jestli to naopak není začátek soumraku,ano čeho se bat vice imigrantů nebo FAŠISMU…

        NECHCE SE MI VĚŘIT že tu nálepku a to pruřezem celé politické sceny aby náke prvky tato strana neobsahovala……….nezlobte se ……….jestli dukaz pro VÁS JE TOTO že není tak jste najivní………………….Neexistuje dôkaz, že Kotlebova strana je fašistická. Nemala by nárok zúčastniť sa volieb. Je zaujímavé, že v tomto prípade neplatia paragrafy o ochrane osobnosti pred ohováraním.

        V podstatě toto řikají sluničkáři o imigrantech druhým polem……….že nejsou všichni nebezpeční.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Pane tata, naozaj nechápem, čo sa mi snažíte povedať.
          Čo sa týka posledného Vášho odstavca o analógii s migrantami. Súčasný establišment sa snaží natlačiť nám sem migrantov a to porušovaním platných dohôd a zákonov.
          Súčasný establišment porušuje platné zákony a snaží sa zabrániť 210 tis. ľuďom, aby ich volení zástupcovia vykonávali svoj mandát.
          A oboje zastierajú mediálnou manipuláciou postavenou na lži.
          Nie je Vám to jasné? Nevadí…
          Pre prípadných záujemcov, aby videli, že môj názor nie je extrémny (Jozef Banáš je spisovateľ, bývalý europoslanec a predseda politického výboru NATO):
          http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Kotlebu-volili-slusni-no-zufali-ludia-Analyza-Jozefa-Banasa-ktora-standardnych-politikov-urcite-nepotesi-264039

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            KSČM se se svými plus mínus 13% hlasy drží stabilně na špici parlamentních stran a přesto je o ní mluveno jako o nedemokratické, Venca Letiště s nimi nekomunikoval, nikdo s nimi nespolupracuje, má minimum prostoru v ČT. Je zkrátka ignorována a spolu s ní i 800 000 občanů-voličů. Naproti tomu třeba takovou KDU-ČSL v r. 2013 volilo cca 300 tisíc občanů, je ve vládě a kecá do všeho. Ale i TOP 09 volilo o 100 tisíc občanů méně než komunisty. A Kalous z obrazovek nesleze.

            Líbí se 1 osoba

            • Petrpavel napsal:

              Nojo Oline, ale Filip (KSČM) se ani na MDŽ nezastane ukrajinské hrdinné zabíječky Savčenkové, zato Bělobrádek (KDU) poslal hrdinně stížnost přímo Putinovi.
              Nevíte někdo náhodou proč právě ten samý Bělobrádek pozdržel o 14 dnů vznik vlády ČSSD+ANO+KDU když odjel nutně a plánovaně do USA?

              To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Potřeboval noty přece než na něco kývne.

              To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Na dokreslenie toho, čo je „fašizmus“, som našiel toto:
      http://medzicas.sk/volil-som-fasistu-moj-comming-out/

      To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        K tématu fašismu přikládám kousek z textu Václava Trojana na Neviditelném psu:
        „Původní vlastí fašismu byla Itálie ve dvacátých letech a idea fašismu byla spjata především s pojetím státu a ekonomického prostoru.
        Fašisté opovrhovali suverénním národním státem a jejich vizí byl jednotný evropský hospodářský prostor se silnými korporacemi propojenými se silným řídícím centrem. Poslyšte, co pravil např. Artur Seyss-Inquart, fašistický místodržící v Němci zabraném Holandsku:
        ‚Koncepci národního státu převyšuje a překonává idea nového společenství. Ta bude transformovat životní prostor, který nám všem daly dějiny, v novou říši. Evropa solidarity a spolupráce mezi všemi svými národy, Evropa bez nezaměstnanosti, hospodářských a měnových krizí, Evropa plánování a dělby práce, která bude mít k dispozici nejmodernější techniku a kontinentální systém obchodu a komunikací, jež budou rozvinuty na společném základě. Po odstranění národních hospodářských bariér si najde pevný základ a bude v rostoucí míře prosperovat.‘
        A ještě něco, co se vám bude jistě líbit.
        ‚Kolik obtíží by si evropské národy ušetřily, kdyby byly respektovány přirozené a zjevné životní podmínky v době, kdy byly přetvářeny evropský životní prostor a hospodářská spolupráce… Evropské národy představují v tomto světě rodinu. Není velmi inteligentní si představovat, že v tak přeplněném domě, jako je evropský, by mohlo společenství národů dlouho udržovat odlišné právní systémy a odlišné koncepce práva.‘
        Toto, … (co zní) … jako zápis z jednání Evropské komise, to je zápis z jednání Reichstagu v r. 1936 a řekl to jistý Adolf Hitler.“

        Líbí se 1 osoba

        • vonrammstein napsal:

          Srovnejte se „Stavovskou demokracií národního státu“ gen. Radoly Gajdy z r. 1924.

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Kromě toho, že jsem o tomhle všem už dávno před válkou diskutoval s okresním hejtmanem, jsem hrdý na to, že (opravdu!) už nejméně deset let tvrdím, že ti opravdoví fašisti už dávno sedí v Bruselu. Mám na to i svědky, ale nikdo mi to nechtěl věřit. Ba co více – měli ze mě prdel….

          To se mi líbí

      • tata napsal:

        Kašlete na poučky,definice………..pro mě je FAŠISMUS……….KONCENTRAKY A NADŘAZENÁ RASA………DŘIVE……….a nebezpečnost a fašista co ty simboli dnes oživuje a obdivuje

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Tak jednoduché to bohužel není. Koncentrační tábory se poprvé objevily v burské válce v africe…, máme proto považovat brity za fašisty? Nesprávné či dokonce špatné používání známých pojmů vede ke zmatkům a zbytečným sporům. Znalost definic užívaných pojmů usnadňuje diskusi, a otevírá cesty k porozumění, atd.

          To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Pane tata, ten, kto Vám toho čerta maľuje na stenu – ten oživuje tie koncentráky a totalitu. Nie ten, na koho sa tá nálepka prilepí.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            Myslete si co chcete,už to jak to zjednodušujete………jeden mluví že koncetraky se objevily v burské válce……….ano i tak se to dá…………ano koncentrák je široký pojem.

            ŽADNÝ KONCENTRÁK se nedá rozumně zduvodnit……….ale rozdil je to obrovský…….ty fašistické byli jasně vyhlazovací tovarny smrti…………takže je to naprosto jednoduché ….kamile…………není třeba vtom hledat složitost.

            Mě nikdo neoblbne nakým malovaním čerta na zed…………jestli ale někdo považuje simboli teto zrudnosti za svuj idol je to fašista a stim já nikdy nebudu souhlasit……..tak jednoduché to je.
            NIKOLIV panové to dělat složité,to je snaha si zduvodnit proč není problém a nebezpečné stěmito lidmi spolupracovat……….ono je to naprasto jednoduché

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Pane tata, je mi to úprimne ľúto, ale s Vami sa dnes nedá rozumne komunikovať. Točíte sa na tých koncentrákoch ako poškriabaná platňa.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tedy to je pro mě novinka, kde byly nějaké fašistické koncentráky?
              Vy jste tato s odpuštěním oběť manipulace s pojmy.
              Britské imperium nebylo fašistické, no, ty koncentráky pro Búry zas tak legrační nebyly, zemřelo tam 30 000 lidí-a internovali se tam hlavně ženské a děti.
              USA mají své Guantanámo, no, kolik je tam mrtvých se neví.
              A nevědělo by se to ani u Německých vynálezů, jenže prohráli a tak se to ví.
              Ale extrémně šovinistický nacismus byl přeci jen něco jiného, než fašismus, jaký byl v Portugalsku, Španělsku nebo Itálii.
              Cílem fašistů rozhodně nebyl holocaust kohokoliv, naopak, Hitler je tím pěkně sral, né že by to byly nějak holubičí povahy, ale tehdy to bylo cosi obludného, dokonce i pro Němce, dělali to více-méně tajně i před vlastními lidmi.
              Všiměte si dneska, jak to mnoha lidem ani moc nevadí.
              Sluníčka proti tomu bojují, protože se jim to politicky hodí a tzv. moralisté o tom mluví, protože si hrají na lepší, jak je průměr.
              Ale ve skutečnosti to zřejmě děsí méně lidí, jak ve 40 letech…

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              ALE PANOVÉ
              kdo nechce neporozumí
              Točíte sa na tých koncentrákoch ako poškriabaná platňa.
              omyl jen na koncetracích definuji jak je jednoduché definovat…………nadrasa,vyhlazovací tabory to jednoduše definuje fašismus…………….kdo se obdivuje jeho symbolum je pro mě fašista a je mi jedno jak to vnimate a snažite řict jak piši mimo

              Tedy to je pro mě novinka, kde byly nějaké fašistické koncentráky?
              no on podle VÁS ASI NEXZISTOVAL ŽE…………TEN FAŠISMUS
              Všiměte si dneska, jak to mnoha lidem ani moc nevadí.
              ANO TO celkem vystihuje…………lidi rychle zapominají ………….konečně vtom duchu dost pišete

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Pane tata, nemá to zmysel pokračovať v tej koncentrákovej debate. Len sa dokonale tematicky míňame. Snažil som sa hovoriť o demokracii, nie o fašistoch a koncentrákoch. Mimochodom, na registráciu politických strán a hnutí máme ministerstvo vnútra. Fašizmus je u nás zakázaný a na Slovensku by nemala pôsobiť žiadna fašistická politická strana. Nieto ešte aby ju zaregistrovali do volieb. To sa zbadali teraz? Keď má dostať 14 mandátov? Dnes od nejakých mimovládiek dostal generálny prokurátor podnet na rozpustenie Kotlebovej strany a reagoval presne takto ako ja. „Ak je to identická fašistická strana ako sme už raz rozpustili, ako to, že ju znovu zaregistrovali a doteraz nikto nekonal?“ Ak tú stranu aj rozpustia, tie voľby by to fakticky zmarilo a nemyslím si, že taká ostuda je na chválu „reálnej“ demokracie.
              Tak či tak, pane tata, hniloba politického systému z toho razí tak, že to musí byť cítiť až k vám na Šumavu.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Ztrácíte čas a energi, příteli Navajo. tata je poškriabaná platňa.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tato, teď nějak touhle dobou jsem někde četl, snad tady, nebo u Tarase, že fašismus se hodně používal za socialismu, protože pojem „národní socialismus“ zněl komunistům blbě.
              Tak to přesně je.
              Žádný německý fašismus nebyl, byl Národní socialismus, resp. nacismus.
              Je to zažraná manipulace, a také si myslím, že je to intonačně efektní.
              Zkuste si říci-Národní socialisté, nacisté- mráz vám u toho po zádech jezdit nebude, ale u fašismu…
              Slovo čert také neděsí, ale ďábel, to je jinší kafe.
              Manipulace má plno podob, tato.
              Vy tady píšete o fašismu a koncentrákách, (dokonce vyhlazovacích) ale fašistické státy taková zařízení neměly a nijak po nich netoužily.
              Tak by mě zajímalo-čeho se tedy vlastně bojíte, koncentráků, nebo fašistů?
              Myslíte, že by sluníčkáři nebyli schopni koncentráky zřídit a provozovat?
              Nebo že by to nebyli schopni udělat křesťané, nebo třeba komunisté?
              Já nejsem příznivce koncentráků a už vůbec ne vyhlazovacích, ale pokládám si otázku, kdo by je dneska mohl teoreticky zřizovat.
              Fašisté-tedy podle mnohých já a mě podobní?
              Myslím, že to si asi myslí jen nemnozí.
              Komunisté?(nebo ti, co si na ně hrají)
              Dneska těžko.
              Křesťané?
              Nemají moc.
              Ale u sluníček si tak jistý nejsem, dneska mají sluníčka nejagresivnější a nejprolhanější politiku, jsou nejfanatičtější a náznaky případné pacifikace nepohodlných jsou leckdy až moc hlasitě slyšet.
              No, bojte se klidně fašistů. já se raději budu bát těch koncentráků!

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Málo se to ví, Víťo, ale tohle maj na svědomí Rusi. Ve dvacátých letech minulého století tam měli bioševici velmi silnou fašistickou opozici. Bolševikům velmi nahrál vzestup NSDAP v Německu a pomocí propagandy se jim podařilo udělat ze slov „fašismus“ a „nacismus“ synonymum. Evropské státy v předválečné, vákečné i poválečné situaci tenhle podvod akceptovaly. Přečti si toho Gajdu. To jsou čistý principy autentickýho českýho fašismu beze stopy nacismu.
              Ostatně-českej fašismus ad hoc byl silně protinacistickej a protiněmeckej. Čeští fašisti se v devětatřicátým hrnuli bránit hranice. Většinově legionáři z Ruska.
              Podívej se, kdo skončil primárně v nacistickejch koncentrácích:
              Komunisti, kněží, cikáni, židi, buzeranti a.český fašisti.
              Ať se tata třeba staví na hlavu, ale tohle jsou tvrdý a dokazatelný fakta.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vím to, rytíři.
              Však je také Němčouři přednostně zakázali!
              Ale když se teď o tom tolik mluví, mohl bych si trošku osvěžit znalosti.
              Doporuč nějaký zajímavý titul na tohle téma.
              Ale přesný název, jestli víš.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Uff. Měl jsem tu dlouhou odpověď, ale mi chípnul noťas. Tak až zítra.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Gajda je značné tabu, stejně jako československý fašismus.
              Skoro se o něm nepíše, historici ho vynechávají, panuje mlčení.
              Jeho vlastní životopis je tady:
              http://ulozto.cz/xmDtq7A/gajda-radola-moje-pameti-pdf

              Zajímavou zmínku jsem kdysi našel v pamětech jednoho sovětského generála, později slavného za svoje velení během WWII. Ten píše, že poražen v boji byl jen jednou, a sice za revoluce a výprask jeho armádě uštědřil mladý generál Gajda.

              Další zábavná zmínka o Gajdovi je z Francie, kam byl po válce Gajda vyslán na akademii generální štábu. Při nějaké přednášce se tam chytil s přednášejícím generálem, ohledně obrany velkého úseku železnice, což žabožrout považoval za nemožné a Gajda mu oponoval.

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Pane Kchodle, díky za ten odkaz na Gajdove pamäti.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Je, těžko říct proč. Je to historie skoro sto let srará. Asiže proto, že 1) se hlásil k dobovému fašismu a 2) měl v mnohém pravdu. Tedy kromě plánu na dálnici Praha-Brno z bukovejch špalíků. Holt tenkrát trvanlivější materiál asi neznali.
              Ale jeho protikomunistická hráz, tvořená Československem, Zakarpatskou Ukrajinou, Rumunskem, Bulharskem, Rakouskem a tuším i Itálií dávala smysl. Když se podíváte na mapu, je to skoro dokonalej plán.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Dík, pane kchodle. Už mám stažíno. Pamatujete si na čtyřdínej seriál ČT s českejma legionářema? Nejmladšímu bylo 95, nejstaršímu 105. Všichni sloužili pod Gajdou na trase Irkutsk/Čeljabinsk/Krasnojarsk. Možná si pletu pořadí. Gajda velel už od Zborova, pokud se nepletu. Že by na něj zapomněli je dokonale vyloučené.
              Vittto: „Stavovská demokracie národního státu“. Vyšlo v r. 24. Malej náklad, nakladatelství nevím. V nějaký knihovně to možná najdeš. Vydal jsem to v reedici na vlastní náklady někdy kolem 96-98, nevím už přesně, ale jenom 200 ks. Beznadějně rozebraný. Pak jsem zplichtil brožurku s názvem „Dějiny korporativismu“. Žádnej objevnej zázrak, jenom stručný shrnutí. Vynechal jsem Hitlerovo Německo, to je zmapovaný dostatečně a odborněji. Je tam Mussoliniho Itálie, Dolfussovo Rakousko, Horthyho Maďarsko, Tisovo Slovensko, Francovo Španělsko a Salazarovo Portugalsko. Plus Rumunsko, na jméno už si nevzpomenu. A Čechy, pochopitelně.

              https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A9_legie

              To se mi líbí

  8. Sims. napsal:

    Slováci svou volbou přišli o jednoznačného přímého premiéra, byť občas populistu. Já osobně jsem jim Fica tak nějak záviděla. Dnešní doba a vývoj v EU vyžaduje typy Fico a Orbán. Lidi, kteří říkají své názory napřímo, nevymlouvají se. Ono v tom také tkví volební „vítězství“ Kotlebovců. Jeho jednoduchá rétorika obsahující řešení nejjednodušší cestou má pro lidi své kouzlo. Když člověk vidí Sobotku (zkuste někdy bez hlasu), tak to stojí i bez slov zato. To je fakt lidský chudák, který se vzhlíží v pověstném zrcadle a opravdu by měl už národ promluvit ….doufám, že na podzim mu to spočítají. Pokud se socani vážně nezamyslí a nezmění svou politiku a politické figury, budou násedovat své spolubratry z ODS a TOPky. Zatím je tak nějak zachraňovala sociální politika, protože se jim nedá odepřít, že přeci jen pro obecný lid vždycky něco udělali. Když to půjde v Evropě dnešním stylem, tak budou Kotlebovci za chvíli skoro ve všech zemích. Lidi už mají všeho dost a tak nakonec volí ve smyslu – ať alespoň sranda a volí naschvál ty, co tradiční politici nechtějí.

    To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    EU a NATO není suverénní unií a aliancí 28 států, ale poslušným nástrojem politiky USA.
    Vrcholnými a rozhodovacími orgány EU jsou Evropská rada, Evropský parlament, Rada evropské komise a Evropská komise. Podobnou řídící strukturu má i Aliance. Jejími členy jsou zástupci všech členských zemí, tedy i ČR.
    Všichni víme, jak a kde se EU a NATO v poledních desetiletích angažovaly a jaké jsou dnes důsledky toho angažmá a takové politiky. Dnes a denně na to nadáváme, nelíbí se nám to a jsme tím zhnuseni.
    A teď si řekněme, jak se naše vládní garnitura k této politice stavěla a do jakých sraček nás zatáhla. Do militarismu, na pokraj války s RF, do islamizace Evropy, do „rozhazování“ stamiliardových částek z nichž potřební občané EU namají žádný prospěch, do růstu radikalize politiky, extrémismu a do nejisté budoucnosti pro naše potomky (jistě jsem na mnohé zapomněl). Po 70 letech se tu opět bavíme o fašistech a nacistech!
    Je někdo z vás s takovou politikou spokojený? Já tedy ani náhodou.

    To se mi líbí

    • Mac napsal:

      píšu za jedna s *
      líp a hutněji se moje vlastní pocity vyjádřit nedají

      nejhorší je to, že ty USrácký svině nakonec svého cíle (s vydatnou pomocí EU-Quislingů) pravděpodobně dosáhnou. Koho z nás by před pár lety vůbec napadlo, že je možné opět vážně debatovat o nové Velké válce? O obraně země, obraně Evropy – ale ne nějaké kulturní, ekonomické, ale o obraně vlastního přežití? A ejhle, už nám to ani nepřijde podivné

      A řešení nevidím. I když mi to před 2-3 lety připadalo absurdní, dnes se zdá, že jediným DOČASNÝM řešením je rozpad toho profláknutýho projektu EU, kterej dnes spočívá v diktátu jedné psychopatické krávy z Berlína.

      Ovšem po rozdrobení EU na samostatné entity k tomu válečnému konfliktu stejně dojde

      To se mi líbí

  10. blbíš napsal:

    myslím si, že u velké většiny voličů Kotleby zafungovala zcela pochopitelná úvaha, kterou tu kdysi mistrně předvedl vittto (dal bych odkaz, kdybych to uměl najít) a sklidil po právu od nás velký počet vztyčených palců. Naprosto přesně popsal, co se odehrává v hlavách UŽ pořádně nasraných občanů, kteří jsou proti své vůli neustále někam manipulováni a okrádáni dorotami, sobotky, dienstbiery a jim podobnými. Právě toto je ten důležitý okamžik, kdy se začínají zdvihat všichni ti ádové!!! Proto nemůže ani náhodou platit Slimovo: „…Sobotka si doposud vedl dobře, v manévrování vůči EU…“, byť by to tvrdil samotný Best, protože to jsou přesně ty okamžiky, kdy to všechno začíná!
    P.S.
    … ty „husitské“ úvahy snad ani nekomentovat!

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Na Slovensku tohle už vědí od Jánošíka dávno.
      Keď stě si ma upiekli,tak si ma aj zjeztě! (Slováci prominou případný pravopis)
      Tedy:
      Když už jsem ze všem stran nálepkován jako fašista, tak tu máte, hovada, také jím budu.(pro začátek u volební urny)
      Ovšem jestli je to zrovna tahle úvaha, to tedy nevím, protože jsem nečetl z vlákna ani jeden text a to se pak blbě „chytá nit“.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        ano, je to vono, ale cca před měsícem-dvěma to bylo i s úvodem, prostě napsáno tak, že by to měli (dle mého) pochopit i idioti.

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Tonoucí si nevybírá svého zachránce. Občané zřejmě vidí svého nepřítele jinde než v „nacionálních, neonacistických a fašistických“ stranách. Jsou v zásadě dvě možnosti – buďto jsou ty tzv. demokratické strany špatné, nebo jsou občané blbí že nechápou, že to s nimi „myslí upřímně“. Vím, že rozhodnutí většiny ještě nemusí znamenat správné rozhodnutí, ale jak to chcete změnit? Asi tím, že budu znát potřeby lidí a budu dělat politiku v jejich zájmu.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          nevšiml jsem si, že bych hledal řešení, pouze jsem konstatoval, nic víc!

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Potřeby lidí se dají v politice specifikovat jen těžko, strejdo Oline.
          Jeden chce to, jiný ono, jenže invazi negrů a čmoudů chtějí leda zneuznalí pseudolevicoví radikálové, nebo velkokapitalisté. nebo fundamentalisté.
          A jejich zájmy jsou naprosto tradičně s těmi lidovými v příkrém rozporu.
          To pak mnohá tabu padají jak mouchy.
          Kromě toho je těch keců o fašismu už tolik, že rozzuřený občan volí každého s tou nálepkou už z principu, protože když někdo leze na nervy takovým kreténům, jako je třeba (doplňte sami) tak nemůže být tak úplně špatný.

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Uspokojování potřeb lidí se dá definovat snadno. Některé jsou individuální, protože jsme každý jiný, ale mám na mysli ty obecné, dotýkající se snad každého. V programu každé partaje jsou vyjmenovány, ale většinou jen vyjmenovány. Bohužel.
            Určitě není v zájmu ani k potřebě většiny občanů korektní přístup a péče o nepřízpusobivé příživníky, nebo konkrétně nyní masové přijímání přivandrovalců a uprchlíků a jejich nekritická ochrana. Naopak je jistě v zájmu lidí vytváření pracovních míst, ochrana domácího průmyslu a zemědělství, podpora živnostníků a řemeslníků, pomoc mladým novomanželům a rodinám s dětmi, zkvalitnění života seniorů, kvalitní školství a zdravotnicrví, kvalitní potraviny atd.

            To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      @blbíš
      Jak se vaše tvrzení shoduje s tím, co se stalo na Slovensku? Oproti Sobotkovi byl Fico daleko razantnější, přinejmenším co se týče kvót a vůbec rétoriky vůči postupu EU. Co se týče sociálních reforem taktéž. Jak si potom lze vysvětlit chování voličů? Oni chtějí pravicovou vládu podobnou Radičové, která je okrádat nebude? Na Slovensku právě zřejmě vstoupili do téže řeky jako my volbou nevolbou Paroubkovy ČSSD tehdy. A co následovalo víme a co bude následovat tam? Domnívám se, že pravděpodobně totéž co tenkrát tady. Přetahování o jednoho či dva poslance, uplácení, trafiky a podobné libůstky. Možná předčasné volby. Možná nejdny a mezitím úřednická vláda. U nás se to také mlelo a jen taková malá připomínka, že ty nejlepší kousky se odehrávaly v období našeho předsednictví EU. Slováci začínají předsedat 1.7.2016. Zřejmě by tam raději viděli někoho povolnějšího než je Fico.
      Na Slovensku podle mého nezafungovala úvaha voličů, protože kdyby uvažovali nemohlo to takto dopadnout. Zafungovala manipulace a mainstream. A mmj ono se nás to také nemálo týká. Je třeba vrazit klín do V4. Nepřijatelně zvedají hlavu ti nýmandi!

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        umím jen odpovědět na to, že domněnka není tvrzení. Na to ostatní, bohužel, odpovědět neumím. Moc rád bych Vám překopíroval toho vittu z dřívějška (kdybych to uměl najít), abyste věděl o čem psal. Ve vší úctě, mám spíš dojem, že se ptáte sám sebe, neb netuším, co v mém textu mohlo strhnout takovou lavinu Vámi vyřčených myšlenek.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Bavore, už mám zase jiný piktogram (já to opravdu v tom wordpressu nepřenastavuji).

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … aha, Putin!!!

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Dobrý, fact dobrý… (asi je mimořádně zdatný…)

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Kamile, chuťovka pro Vás:
              „Zpráva cituje například patnáctiletého romského chlapce Andreje, který v praktické (r=pomocné) škole skončil prý v páté třídě. „Dělají tu z nás idioty. Je to opravdu jednoduché. Učí nás pomaleji a nemyslím si, že se odtud můžu dostat na DOBROU střední školu,“ stěžoval si lidem z AI.“
              http://www.novinky.cz/domaci/397094-ve-zprave-o-diskriminaci-romu-u-nas-amnesty-international-nepsala-pravdu.html

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              až ho budou učit rychleji, navrhuji v rámci inkluze přeskočit dobrou střední školu a šoupnout ho rovnou k Vám

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Milý blbíši,
              nedávno jste mne vyzval, proč…, atd. Ale nechal jsem to tehdy být …
              Vzhledem k Vašemu dnešnímu nápadu, že mi pošlete toho romského studenta si Vás dovoluji upozornit, že by to nebyl právě nejlepší nápad: v loňském školním roce u mne ze 130-ti studentů uspělo téměř 10 studentů (slovy deset). Takže jsem Vám odpověděl snad na obě Vaše výzvy, a doufám že jsem Vás i přesvědčil, že si jen nestěžuji, ale v duchu J. Komenského i konám.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Ještě poznámka: přiznávám, a docela rád, že jste mne dnes docela rozesmál. Jak s p. P., tak i s Andrejem, ještě teď se směji, a k tomu mi ještě kdosi dal palec nahoru, diky!

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Promiňte blbíši, pořád se směji. Rychleji ho mohou učit akorát souložit, co na to ale řekne partnerka ponechám bez komentáře… A tak je to s každou inkluzí, česky vnořením … ( je to docela seriózní matematický problém, přesto je to i úsměvný jinotaj, zejména když do úlohy zahrneme i vliv tření, atp.). Nazdar, pořád se směji…

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              jste, Kamile, ztracený případ! Takhle může mluvit opravdu jen ten, kdo nepochopil cíl inkluze, protože i Vámi činěné je právě v rámci inkluze napravitelné! Kamila pošleme do důchodu (stejně nerozumí studentům = 130:10), nebo ho nahradíme vhodnější Buznou, nebo mu tu blbou matiku, pružnost, statiku, mechaniku, atd. zamoříme novými sociálně-humanitními tezemi tak, že tomu nebude chtít ani uvěřit a to by v tom byl čert, aby nám to ten romský klučík na té technice nedokončil! Historie se konec konců opakuje, viz vzdělávání dělnických kádrů … a že to byla úderka, o které se ještě dneska točí dokumenty.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Protestuji: cíl inkluze jsem pochopil dobře – dostat se tam! A že jsem ztracený případ? O tom není pochyb, děkan se nad mou bilancí hroutil, tak jsem raději odešel…, pořád se však směji…
              Důvěrně Vám sděluji, že inkluze = hemivariacni nerovnice = úloha se skokovou změnou ve výsledku (stručně a zjednodušeně) = hop, a ve třídě je více géniu, má skvělou budoucnost.
              A nakonec, proč bych měl rozumnět studentům, oni studují, aby porozuměli mně a kolegům…

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              K tomu skóre 130:10. Když čtu jenom ty neskutečné názvy fakult, co chrlí ty soc. inženýry v poměru 100:0 a Vy, Kamile, na technice v poměru 10:130 a ještě si dovolujete požadovat nějaké vědomosti a konečné skóre je ve společnosti v poměru 100:10 !!! To je výsledek na provaz, že jo? Zatímco tan Váš technik přece něco snad vytvoří, ale co ti inženýři duší? Mám pocit, že to nakonec prohrajeme všichni, jestli se s tím opravdu nic neudělá!!!

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tím docílíte toho, Kamile, že Vám jeden z těch deseti bude za pět let dělat šéfa. Nekritizuju, Vy s tím nemůžete nic dělat.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Ano i ne; obecně ano, vždyť o to přesně jde – jsou to velmi schopní učenliví mladí lidé, ne – jsem dostatečně starý, abych se tomu jednak uměl ubránit kdybych chtěl, ale také dostatečně starý abych pochopil, jak se věci mají. Jsem doslova okouzlen talentem schopných, proto jsem současně rozhořčen leností jiných. Kdysi jsem zkoušel studenta, který nebyl na žádné přednášce, když jsem mu zadal úkoly a po chvíli se ho zeptal, jak na tom je, sdělil mi, že mu to nejde, protože je nervozní… Uklidnil jsem ho, že máme času dost, ať se soustředí na řešení, že počkám. V sedm večer skončil, dostal „výborně“. Začali jsme v 14:00. Talenty je třeba respektovat…, jsou naší budoucností!

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              A k tomu skóre: poté co jeden z kolegů zlikvidoval celý (!) ročník jsem si řekl ANO, není jiné cesty. Kdo by se chtěl nechat operovat chirurgem, který neví, kde je slepé střevo?
              V medicíně ne?, a v matice ANO? Dost!

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Vidím, že jste doposud nepozbyl entusiasmu. Promiňte mi mou skepsi, jsem čtvrtá generace kantorské rodiny, byť to povolání záměrně a úmyslně nevykonávám.
              Upřimně Vám přeju, aby to tak fungovalo.
              A upřimně Vám říkám, že nebude.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Já Tě nevim. Na horním drátku jsou bílý kuličky, to jsou jednotky. Na druhým jsou červený, to jsou desítky. A na třetím zelený, to jsou stovky. Pak jsou tam ještě dva drátky s modrejma a žlutejma kuličkama, ale ty mi pan procesor zakázal používat, že až budu větší.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              No, blbíšu-diskusi s abakem asi nedokončíme, jaksi se mi to zařadilo ehm jinam.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              se skórem NE, se školstvím!!! Aby mně bylo správně pochopeno.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              a baterii, kam strkáš? Jestli + na ten první drátek a – na ten stovkový drátek, tak to Tě pan procesor nic nenaučil a je to s Tebou zbytečný, vyzývat můžeš leda Jardu od novin!

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Baterii strkám do budíku. Plus= čudlíček je vlevo, minus=nečudlíček je vpravo. Když to popletu, budík nebudí. Ani neukazuje čas. A pak mi všichni nadávají, že zaspali. A to já nemám rád. Ale zase moc rád zaspávám. Den je potom o moc kratší a můžu o to víc zaspávat.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              tak to Ti opravdu zbývá jen ten Jarda od novin! To opravdu, příteli rovných čepelí, nemůžeš vyzývat techniky do čehokoliv, když furt strkáš baterii obráceně a krátíš rodině život spánkem. Ale teď řeším jiný netechnický problém = ten můj skvělý poměr 4:4 z příspěvku ve 23:30 h. z 9.3. S tím Jardou byste mohli dát dohromady vysvětlení pro blbíše, jestli to bylo inkluzí nebo tou úderkou … nebo, že by dokonce zase P….?

              To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Píšete pokaždé ze stejného místa? Ten piktogram se totiž odvíjí od IP adresy. Takže když budete připojený někde jinde, tak dostanete i jiný avatar.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              No prokontroloval jsem si to a zjistil jsem, že z tohoto IP čísla jste psal naposled v říjnu loňského roku a od té doby dneska poprvé. Proto ta změna.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              píšu, ale mám už jinýho kámoše, než je ten Váš avatar! Pouze naznačím – kosmické a letecké síly, elektronický boj … a ještě (když jste to Vy) pohled do mého špičkovýho PC na mikroprocesor WC286:

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              dyť to říkám, elektronický boj = jste v háji

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tak to Tě vyzývám na souboj, blbíšu! Já mám totiž abakus tříbarevnej!

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              vyzývat můžeš, příteli Skotska, teď jde jenom vo to, zda ten tvůj procesor ABAKUS (škoda, že jsi neuvedl číslo, protože my od kosmických a leteckých sil si na barvy moc nepotrpíme) umí hemivariační nerovnice, vono to je totiž moc důležitý! Můj procesor WC286 je zvládá v rychlostním poměru (=taktu) 130:10 a to je dost silný parametr i na některý děkany zdejších fakult. To jen uvádím na okraj, abys nebyl překvapenej, jako s tím Punťou a nestěžoval sis jako Andrej, víš!

              To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          @blbíš
          „Proto nemůže ani náhodou platit Slimovo:…………“ Promiňte, ale to není domněnka to je tvrzení. Dokonce ještě zdůrazněné slovy „ani náhodou“. Domněnka byl to byla, kdybyste uvedl větu slovy mám za to, myslím si, domnívám se atd.
          Očem psal vitta dříve nemám zdání, ale moje reakce byla čistě jen na vás a myslím, že je dostatečně dlouhá a dokonce i celkem srozumitelná, aby z ní bylo zřejmé co tím bylo myšleno.

          To se mi líbí

  11. Petrpavel napsal:

    Slovenské volby?
    SDKU-DS výborné umístění, KDH taktéž (4, 96 % 🙂 ). Jenomže tam jsou hned čtyři rovnoNEcenné náhrady : SAS, Sieť, SME Rodina, OĹANO !!!
    MOST, SNS a kotlebovci jsou zase něco jako naši Moravané, resp. Vandasova DSSS.
    Odkrouhli si jakž takž přijatelného Fica, stejně jako my Paroubka.
    Stejný trest jako u nás tam bude následovat.
    Je legrační (když tu manipulaci oním 1 % vládnoucích jak o ní píše výše strejda Olin přijmeme chladnokrevně jako danný a neměnný jev, a nerozčilujeme se) jak je to jednoduché ovládat dav.

    To se mi líbí

  12. moskyt napsal:

    Asfalte díky za odpověď. Mám za to, že se ve svých názorech nijak nerozcházíme. Ostatně ve Slimově komentáři o žádnou obranu politiky NATO nešlo. Na tom se jistě shodneme.

    Na úlohu existence NATA a naší účasti v této organizaci se také jistě shodneme. Ostatně Již v době našeho „vstupu“ do NATA, O. Krejčí napsal brožuru s příznačným názvem „Na co NATO?“ Ta otázka je aktuální dodnes, i když by mohla být po Jugoslávii, Afghanistánu a Lýbii položena daleko razantněji.

    Ostatně žijeme v kapitalismu, který neumí řešit své rozpory jinak než silou (vojenskou, ekonomickou…) a jest-li si někdo myslí, že to v čem žijeme není kapitalismus, má pravdu v tom, že to není kapitalismus třeba první třetiny dvacátého století. Je to však stále stále kapitalismus na jehož podstatě se nic nezměnilo. Je to systém chamelón nebo améba chcete-li a dokáže se, zatím, stále přizpůsobovat. Ale před čtvrtstoletím po pádu tzv. socialismu nabyl přesvědčení, že svět je jeho a začal odbourávat veškeré humanistické mimikry . Co když je to ale jinak? Co když si sám zasadil smrtelnou ránu. Není to třeba tak, že socialismus jako předčasně narozené dítě musí zpátky do inkubátoru a kapitalismus tím jen získal odklad svého konce, že dostal omlazující injekcí z opičích žláz?

    Takže: NATO – ne!
    NATO v současné podobě politizující organizace – vůbec ne!
    Postavit NATO mimo zákon a pohnat před tribunál pro válečné zločiny – ANO.

    To se mi líbí

  13. Rosťa napsal:

    Jak se dívat na Kotlebu a ostatní se dovím v dubnu, až přijedou příbuzní z B. Bystrice. Souhlasím s tím, že EU a NATO jsou jen prodlouženou rukou USA. A pokud jde o NATO, tak není nic jiného, než vraždící útočné monstrum, které je schopno napadnout kohokoliv a kdykoliv. Samozřejmě ve jménu demošky. A čím víc mrtvol za sebou nechá, tím víc vřeští na šéfa Ruska. Obzvlášť dobrým komikem se mi jeví ten gen. Pavel. Dost by mě zajímalo, jestli už nepřísahal na WS. Když se tak člověk na ty naše různé „veličiny“ podívá, tak má pocit, že se všechny narodily až po roku 89.
    Dnes mě zde celkem pobavilo, jakže tu migraci Sobotka nádherně zvládá. Téměř by pro nás i duši vypustil, jak v Bruseli tak u Adolfy. Podle mě namydlil schody kolegům z V4 a neví, do kterého zadku nalézt dřív. Jeho snaha dostat se do Bruselu je tak silná, že je ochoten obětovat i budoucnost socanů. Určitě si těch třicet stříbrných zaslouží.

    To se mi líbí

  14. Hudec napsal:

    Nu, po návratu z pole/role cítil jsem potřebu napsat tu nějaký „závěrečný komentář“, když už jsem napsal úvodník.
    Ale asi jsem ten úvodník napsal blbě, protože až na výjimky zde na hostině u pana Bavora mnozí reagují na něco úplně jiného, než jsem naklepal do klávesnice.
    Taky bych v hloubi duše rád nekompromisně bránil náš samostatný český ostrov uprostřed oceánu, jen mi k tomu ten oceán nějak chybí. A i kdyby byl, stejně by dnes už nestačil.
    Zkusím to jindy a jinak, snad lépe.
    Sorry, jak se říká moderně euroatlanticky.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Ne, ne! Nenapsal jste nic blbě, ale přesně naopak! Otevřel jste, jak doufám upřímnou diskusi, všichni jsme vyjadřovali své názory vycházející z dostupných informací! A v tom je problém: každý máme jiný, nebo trochu jiný zdroj, a ten utváří náš názor. Proto jsou právě takové diskuse nejen užitečné, ale i velmi žádoucí! Za sebe konstatuji, že jsem se jak poučil od druhých, tak i pobavil. Děkuji!
      P.S. Prosím nikdy, ne moderně a ani euroatlanticky. Ale znovu upřímně, poctivě a pravdivě. I kdyby to třeba mělo být moderně i euroatlanticky!

      To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Pane Hudče, mám takový pocit, že skutečné, alespoň trochu validní názory, potřebují dozrát. A tak se dnes poměrně bohatě diskutovalo o slovenských volbách.Ty byly pčed několika dny a dozrál čas na takovou diskusi.
      Vaše témata také potřebují čas. I když sám za sebe mohu říct, že netuším, kdy přijdu na to, jestli je Sobotka váhavec bezobratlý anebo šikovný a uvážlivý politik. I když vím, že dostat se na čelo takové strany, či spíše propletence, jakou je současná ČSSD, to musíte být sakra obratný a šikovný.
      Takže dobré myšlenky asi přijdou za pár dní. Jenže tenhle blogový formát je jak noviny. Co bylo včera už je beznadějně zastaralé.

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Marx často užíval francouzský citát: le mort saisit le vif – Mrtvý chytá(/drží) živého.
      Čímž mínil, že nová společnost nese mnohá znaménka té staré. Můžeme to rozšířit i na státy, národy i na sebe. Podobáme se svým rodičům, minimálně fyzicky.. atd.
      Jinak řečeno, skoky se nedějí, nebo jen málokdy, dokonce ani po revolucích ne, jak se obvykle zjistí až později.
      V internetových diskusích mě vždycky znovu pobaví absolutismus mnoha diskutérů; doma je možná bije manželka, ale na síti jsou z nich chlapáci a chtějí všechno nej a dokonalé a jsou v tom zcela nekompromisní. I zde je takových lidí hafo.

      Proto jsem uvítal Hudcův závan realismu „O vystoupení ČR z EU jako extrémním postupu se sice hezky mluví…“ aj. a trochu zdůraznil tím posměškem o husitství (v mnohých z nás), že jsou to obvykle jen svalnaté řeči a do těch hrdel, ani statků by se většině určitě nechtělo. A taky jsem se pokusil připomenout, že jako malý stát jsme se po celých skoro sto let pokoušeli držet v nějakém spojenectví, ve větším celku, obchodním, nebo i vojenském. Příklady si dodáte. Mnohdy to nevyšlo, ale tu potřebu jsme měli a máme.

      Takže J.G.H. to nenapsal špatně; ostatně té jeho „skromnosti“ v poslední poznámce moc nevěřím. Že se diskuse někam vymkla, inu, to tak bývá. Už v pětičlenné skupině v hospodě, když se kapku ožerou.
      Howgh.

      To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Bohužel nevím co je skryto pod značkou J.G.H., ale rád bych zdůraznil, že když jsem kdysi dávno zjistil, že K. Marx napsal také učebnici matematické analýzy, byl jsem velmi překvapen. Kdo z dnešních ekonomů by byl schopen alespoň přibližně pochopit o čem K.M. ve svých matematických textech mluví? A tady to všechno začíná: odborná kompetence! Podíval se někdo z diskutujících na net, aby si ověřil odbornou kompetenci čelných představitelů EU)

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Jarda Godot Hudec.

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          já ano, začal jsem Martinem Schulzem a ihned jsem skončil!

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          @Kamil
          UČEBNICI říkáte? To jsem nevěděl (citace?), jak se tak dívám do Marxových Matematických rukopisů (Svoboda 1978), tak to nevidím. Studoval pro sebe „vyšší algebru“ a analýzu, prý se tím uklidňoval a relaxoval, zejména v pozdních letech.

          Co mě dneska mrzí, že matfyz nás neučil dřív a hlouběji komplexní proměnnou a podle něčeho jiného, než podle Ilji. Třeba podle Šabatovy (té dvoudílné) knížky. Zdá se, že na Mechmatu se to učí mnohem dřív. Jakož i jiné fajnovosti.
          Arnol’d píše o svém PRVNÍM (!) ročníku:

          When I was a first-year student at the Faculty of Mechanics and Mathematics of the Moscow State University, the lectures on calculus were read by the set-theoretic topologist L.A. Tumarkin, who conscientiously retold the old classical calculus course of French type in the Goursat version. He told us that integrals of rational functions along an algebraic curve can be taken if the corresponding Riemann surface is a sphere…

          To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Pane Kamile, toto je presná trefa! Koľko kvalifikačných podmienok musí človek splniť na púhe riadenie auta – a keď ide o riadenie štátu, formálne stačí vek a svojprávnosť.
          Som zvedavý, či by boli ľudia ochotní cestovať lietadlom, keby sa za pilota mohol prihlásiť ktokoľvek nad 25 rokov (aj bez licencie a výcviku) a tesne pred letom by sa podľa fotky hlasovalo, kto bude pilotovať.

          To se mi líbí

  15. lujjza napsal:

    Zajímavý článek… http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Svedsko-Vrazdy-znasilnovani-no-go-zony-cim-dal-horsi-Vlada-prihlizi-Promlouva-protiuprchlicky-politik-iranskeho-puvodu-

    „… Ano, soukromé společnosti vydělávají na migračním průmyslu stovky milionů dolarů. Jinak než imigrační průmysl se to skutečně nedá nazvat…. “

    Někteří Švédové tedy na imigraci vydělávají, což je logicky důvod, proč vítají migrační vlnu. Co na to ale říkají obyčejní lidí? Když čtu švédská média v angličtině, tak získávám dojem, že Švédové jsou neuvěřitelně naivní a mají vymytý mozek ideologií multikulturalismu. Nebo je to spíš tak, že média příliš nereflektují názory občanů?

    „… Je pravda, že celá země byla naivní a mnoho z jejích obyvatel stále naivních je. Ono to má ale jisté historické konotace. Švédsko bylo za první i druhé světové války neutrální. Tato země se neúčastnila žádné války od roku 1814. Nikdy tady neproběhla žádná revoluce. Vývoj dospěl k demokracii mírovou cestou. Pokud je společnost tvořena tak mírumilovnými lidmi, tak přestává brát v potaz zbytek světa a stává se prostě trochu naivní….“

    To se mi líbí

  16. lujjza napsal:

    Aby nezaniklo:

    „Americký velvyslanec Andrew Schapiro v Brně podpořil místní muslimy“

    http://brno.idnes.cz/americky-velvyslanec-andrew-shapiro-dvv-/brno-zpravy.aspx?c=A160309_165858_brno-zpravy_tr

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Škoda, že to tutlal. Kdyby to řekl s předstihem, určitě by ho lid přišel „podpořit“.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        hele Rosťo, nemám nic proti Židům, ale ten šapitó je prej Žid a já si tak říkám, jestli ste se tam v u vás v (žít) Brně všici už nezcvokoli, jako že je normální, že třeba izraelskej velvyslanec zajde na kávičku do „vaší“ mešity? Copak v tom Brně máte furt skvrny na slunci, zatímco tady u nás furt ruský mrazy? No, pravda, vona ta Olomouc taky není moc daleko, jestli to tam spolu nějak neprobleskává (ale von na tu zkratovou polaritu je dost dobrej náš vonrammstein, třeba by Vám k tomu mohl sdělit nějakou zásadní poznámku, tedy pokud zrovna nespí!).

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Zlí jazyci tvrdí, že je i bukva. Ty mají slimejši obzvlášť v oblibě. A ty vořechy, co máme na radhausu mi nepřipomínejte. Kdo to Shit Brno volil, by měl dostat přeplavat Dunaj. Nejlíp na jaře po oblevě. A primátoruje tam nějaký Vokřál z ANO, co vítá slimejše s otevřenou náručí. Jeho stranický šéf Babiš zase tvrdí, že slimejše do Čehúnska ani jednoho. Jak u blbejch na půdě. My máme tendenci ty největší pitomce posílat do Práglu, ale toto se nám nějak vymklo. Asi se jich urodilo tentokrát víc a nebyli jsme dost pozorní.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … to ani to koupání v tom (žít) Brně nedovedete zrealizovat ve svý Svratce? Zase to musíte cpát někomu jinýmu do Dunaje, vy v tom Brně ste takovej „zahraniční obchod, n.p.“ blahé paměti … ale musím uznat, dost úspěšnej = jakej šunt vy dokážete exportovat, to se hned tak nevidí!

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Svratku přejdete v galoších. Tam se neutopí ani kotě, proto ten Dunaj. I v sebelepším městě, či kraji se narodí určité procento idiotů. Brno, popřípadě Jm kraj není výjimkou. Křivka soudruha Gausse je bohužel neúprosná a proto takové velikány, jako Nečas nebo Sobotka posíláme do Matičky stověžaté. Topolánek je ze severu. V tom nejedem.

              To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Nespí, ptej se na cokoliv! Drtivě odpovím, pokud se mi zrovna bude chtít 🙂

          To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Co to má kurva bejt? Žid vítá muslimy? Asi je fakt na čase tu korektnost uvrhnout do kloaky.

      To se mi líbí

  17. čtenář napsal:

    Vitto,
    zklamání překonat a hlavu vzhůru,není ještě všem dnům konec.

    PS: pardon pane Bavore,musel jsem,ale už budu hodný.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.