Rusko proti Putinovi…?


Zdálo by se – jak by mohlo někoho vůbec napadnout – že po dvou letech všeobecné podpory prezidenta Putina a rituálního halasu liberálů s plakátky „Máme jediný problém – 85% obyvatel“*) jeho rating ještě vyrostl málem k 90%?

Budeme-li vycházet z toho, že upřímnost Rusů při sociologických průzkumech je mnohem vyšší, než upřímnost voličů v pozdím SSSR, – pak je to skutečně podstatně víc, než podpora vůdců Sovětského svazu, přinejmenším koncem 70.let. Všecko ale záleží na tom, jak otázku položíme.

Rusko podporuje svého prezidenta v tom, v čem má pravdu: v zahraniční politice. V odporu vůči fašizmu, v ničení teroristů daleko dostatečně od Moskvy a ne blízko (jako v čečenské válce), v hájení zahraničněpolitických zájmů lidu, v odmítání teroru. V jasném pocitu falešnosti volby mezi relativními „buřtem“ a „velikostí“, kterou byl rozvrácen Sovětský svaz, protože bez „velikosti“ v té, či oné její formě, nebývá ani „buřta“: – protože toho sebere zpravidla drzejší a silnější.

Ti, kteří pod úhlednými demokratickými záminkami předpokládali, že Rusové musí umírat za zisky spekulantů (třeba tuzemských), že lidi lze zabíjet, pokud proti tomu Evropa nic nemá, že slunce vychází na Západě, – ti se sami z Ruska vyškrtli a vzbuzují, bez ohledu na své snažení, jen štítivé rozpaky.

Když jsem ale na RUnetu (ruskojazyčný internet) zorganizoval anketu ke vztahům k sociálně-ekonomické politice prezidenta Putina, dostal jsem obrázek zcela jiný, – přičemž anketa vyvolala dost značný zájem (v omezeném čase se vyjádřilo skoro 8 tisíc lidí).

Sociálně-ekonomickou politiku prezidenta (protože on podepisuje zákony a jmenuje úředníky, kteří ji vypracovávají a realizují) podporuje skoro sedmkrát méně, než jeho samotného, – necelých 13%. Více než 61% je proti ní, a 18%  má za to, že „prezident k sociálně-ekonomické politice, uskutečňované dnes v Rusku, vztah nemá“. Oni sice také nepodporují liberální politiku stylu 90.let, zaměřenou ve skutečnosti na jejich dovedení k zoufalství a k jejich likvidaci, na Majdan a vyvolání státního převratu v té či oné formě „barevné revoluce“, ale chtějí podporovat Vrchního velitele.

Jakkoli jsou internetové ankety nereprezentativní (struktura uživatelů se liší od struktury obyvatelstva, a stejný člověk může hlasovat i několikrát v různých sociálních sítích), převládající nálady, jak praxe ukazuje, zobrazují reálně.

Skoro 90% Rusů podporuje prezidenta Putina – skoro 80% vystupuje proti sociálně-ekonomické politice prováděné lidmi, které jmenoval a již sám veřejně podporuje.

Tato politika se prakticky nemění už skoro 30 let národní zrady a realizuje zájmy globálních monopolů proti Rusku. Politika započatá Gajdarem a Čubajsem (autoři ek.politiky a privatizace 90.let), dopracovaná Jasinem (liberální ekonom), v níž pokračovali Gref a Kudrin (šéf Sberbanky, resp. 11 let min.financí) a dnes ji realizují Gajdarův pomocník Uljukajev, Jasinova spolupracovnice Nabiulina (šéfka centrální banky-CBR), Šuvalov (místopř.vlády), který poskytoval právní služby někdejšímu mocnému oligarchovi Berezovskému, věrná spolupracovnice oligarchy Prochorova O.Goloděc (místopř.vlády) anebo autor okřídleného výroku, že „Rusko musí platit za finanční stabilitu USA“ místopředseda vlády Dvorkovič…

Stát připíná nelítostnou mašinérii, která totálně semílá „sovětské dědictví“ a lidi samé na osobní bohatství liberálů a oligarchů, legalizované v elegantních zemích.

Petrodolary a spotřebitelské úvěry zmírňovaly ničivost této strategie, – jejich čas ale skončil.

Rusko ničí tvrdá finanční politika převzatá z 90.let premiérem Medveděvem a šéfkou CBR Nabiulinou pod záminkou boje s inflací (přestože růst cen nebyl vyvolán blahobytem státních a veřejných zaměstnanců, ale zvůlí monopolů) uměle vyvolávající příšerný „peněžní hlad“ podporující spekulanty a potlačující reálný sektor. Liberálové, kteří už dávno neslouží svobodě ale globálním monopolům a spekulantům, jakýkoli pokus o omezení zvůle monopolů označují za útok na svobodu podnikání. Malé a střední podnikání je ničeno, aby nepřekáželo velkému byznysu: poptávka se zužuje a pro všechny nestačí.

Sankce a levná ropa jen zhoršily situaci, nevyvolaly ale krizi: panický úprk kapitálu a devalvace začaly už v lednu roku 2014 při ceně ropy nad 105 USD/barel a v Kyjevě s Janukovyčem, souznícím s Moskvou – a to po oznámení náměstkyně CB Judajevové, že CBR odmítá plnit své ústavní povinnosti ke stabilizaci rublu.

Federální rozpočet přetéká penězi (ke konci min.roku přes 9 bilionů rublů, což by stačilo na 9 měsíců normálního fungování Ruské Federace bez jediného rublu příjmu), ale pod záminkou jejich nedostatku se ničí sociální sféra, metodicky a vynalézavě se ničí samo životní prostředí lidí.

Pseudovědeckým krytím liberálního lidožroutství jsou dogmata 90.let: jakože – netřeba se zabývat rozvojem, ale zajistit makroekonomickou stabilitu, – přitom opatřeními vylučujícími možnost znovuzrození.

V 90.letech tato politika zajišťovala ovládnutí a loupež země světovými monopoly, – jejich cíle jsou ale dnes jiné.

Tím, že Rusko předvedlo suverenitu, smrtelně vylekalo Západ a vyvolalo v něm neskrývanou snahu vyměnit náš „režim“ na jiný, zvenku řízený „demokratický“, – jako v Moldávii a na Ukrajině, a pokud se zadaří, tak jako v Libyi, nebo na územích Sýrie a Iráku okupovaných teroristy. Západ nám chystá rozpad na množství nicotných kvazistátů (Ukrajina se zachovává vcelku právě jako ledoborec proti nám): světová krize si vyžaduje snížení nákladů, ale dohadovat se o získání ropy s nejsilnějším polním velitelem je nesrovnatelně levnější, než s tím nejslabším státem.

Tato politika je zatím úspěšná.

Pád investic (a podstatnou část snižujícího se importu tvoří převážně investiční), životní úrovně a běžné spotřeby – to je jen vnější projev té finanční katastrofy, na jejímž okraji se země nachází.

Příliš tvrdá finanční politika dusí hospodářství a přetváří Rusko pod záminkou boje s inflací v ráj spekulantů.

Liberálové účinně o řád zvyšují následky krize svými reformami, ničícími vzdělávání, zdravotnictví i samu možnost normálního života pro miliony Rusů. Jakou cenu má hloupé zavedení smutně proslulého systému „Platon“ (mýto na státních magistrálách) vládou Medveděva, nesmyslně drahý poplatek na trase k letišti Šeremetěvo, rozpoutané safari na automobilisty v Moskvě a rozložení moskevského zdravotnictví? Školy a nemocnice regionech se zavírají a zbavují občany šance na normální život. Vysoké školství rozkládají liberálové pod vedením ministra školství Livanova, chaotizuje se výuka spojováním regionálních vysokých škol do „nosných“ univerzit. Medicínské vysoké školy byly díky místopředsedkyni vády Goloděc odděleny od nemocnic a přesunuty pod ministerstvo školství, což znemožnilo lékařům tam přednášet a studentům pak praxi. Takže výuku na lékařských fakultách vedou často lidé, kteří nikdy neléčili pacienty, což zakrátko změní systém zdravotnictví ve zbraň masového ničení obyvatel.

Totální zvůle monopolů přitom stále zvyšuje ceny, úvěry jsou dostupné jen finančním spekulantům a obchodníkům, ale korupční tlak zesílil: „páni nad životem“, zvyklí utrácet na Západě, v zájmu zachování své spotřeby v podmínkách devalvace rublu, zdvojnásobili sazby úplatků. Vymahači vytřásají poslední peníze z těch, kteří uvěřili liberální propagandě a vzali si úvěry, byrokratická sabotáž mění svátek spojení s Krymem na manažerskou katastrofu, „ofšórová aristokracie“ blokuje pokusy o obranu státních zájmů proti Západu, a prokuratura občas působí dojmem, že chrání etnickou mafii před jím týraným lidem. Soudnictví většině Rusů není dostupné přinejmenším kvůli nesmyslně komplikovaným byrokratickým procedurám.

Rozumná cesta je zřejmá i přesto, že se ji liberálové snaží zesměšňovat.

Je nezbytné oddělit spekulativní peníze od peněz sloužících reálnému sektoru: na naší úrovni zralosti finančního systému to, třebaže porůznu, udělaly všechny rozvinuté země – proto se staly vyspělými. V USA takové rozdělení bylo zrušeno až v roce 1991, v Japonsku v roce 2000. To zlevní úvěr a zpřístupní ho pro výrobu a oživí ekonomiku, – pokud bude třeba, tak pomocí emise, která nebude inflační, protože peníze nepůjdou na spekulativní trhy, ale zajistí výrobu zboží a služeb.

Tato politika si samozřejmě vyžádá i nezbytnou modernizaci infrastruktury, omezení korupce a zvůle monopolů, jakož i zavedení rozumného protekcionizmu (alespoň na úrovni podobné EU).

Řídící a politické kádry schopné efektivně sloužit vlasti a vrátit jí naše zákonné místo ve světě, jsou dokonce i v nynějším státu. Ale jmenovat je dnes, by znamenalo udělat z nich pohyblivý terč s krátkou životností.

Zahraniční politika Ruska zatím skýtá naději, že rozumný přístup, založených na zájmech našeho lidu a nikoli Západu, který proti nám rozpoutal novou studenou válku, bude ze zahraniční politiky přenesen i na sociálně-ekonomickou sféru.

Tyto naděje ale tají před očima.

Až pohasnou definitivně, zřítíme se do Chaosu.

Tato perspektiva je podstatně blíž, než se zdá v setrvačně stále světly ozářených megapolích, – i když ještě dál, než je vidět z ostatního Ruska.

Zdroj: svpressa.ru

*) – Putinův rating po připojení Krymu k Rusku

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

48 reakcí na Rusko proti Putinovi…?

  1. Petrpavel napsal:

    “ …Zahraniční politika Ruska zatím skýtá naději, že rozumný přístup, založených na zájmech našeho lidu a nikoli Západu, který proti nám rozpoutal novou studenou válku, bude ze zahraniční politiky přenesen i na sociálně-ekonomickou sféru.
    Tyto naděje ale tají před očima.
    Až pohasnou definitivně, zřítíme se do Chaosu. ….“

    My jsem měli naději využít výsostného vysokého potencionálu českého hospodářství které bylo na vrcholu socialistických zemí Evropy, státu nezatíženého zadlužením, s převahou pohledávek, byť některých nedobytných. Jsme díky tomu stále ještě hodně vysoko v „sociálně-ekonomické sféře“, výš než Rusko. Ale nerozumný přístup všech (ano „tato“, u některých víc a u některých méně) polistopadových vlád založený ne na zájmech našeho lidu, ale na zájmech Západu zapříčinil, že cesta našeho naplánovaného sešupu pokračuje a nemá konce. Naděje netaje, ale je nahrazena jistotou : země je vyssávána, dolním 10 milionům bude u nás stále hůř.
    O zahraniční politice ČR nemá smysl hovořit. Žádná není, jsme poslušnými vazaly USA, potažmo EU, jsme ve studené válce sami proti sobě.
    Chaos? Ten už máme, nemáme se už kam zřítit.
    Rusové mají aspoň svou zahraniční politiku, semkli se na obranu proti studené válce, a mají naději v sociálně-ekonomické sféře domácí. Naděje znamená hodně.
    My máme co?
    Banány, zisky odcházející ze země, toaletní papír, bezdomovce, miliardáře a sluníčkáře s uprchlíky.

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Výborný článek. Docela věrný popis, přesně tím samým prochází a prošla naše země také.

    Jen silně pochybuji o nějaké šanci rozložit Rusko „na státečky“, to se nikomu nepovedlo, ani když útočník už byl v Moskvě nebo stál před ní. Čím bude vnitřní situace horší, tím větší odpor vznikne.
    Ekonomicky na tom Rusko vůbec není špatně, přes všechny zmíněné sabotáže.

    A jak se zdá z vývoje v Blízkém východě, klidně se může stát, že ropa a plyn vyskočí brzy velmi vysoko. Stejně tak cena nerostů a drahých kovů.

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    ani som nedocital,ked cujem oligarcha co nahrabal, to oznacenie v rusku, v amerike sa oligarcha vola pracovity workoholik z wall street,ci nejakej velmi slusnej firmy,ktora pracuje pre nic ine,len aby sa americania mali dobre,tak isto robi oligarcha v rusku,bo odkedy tu bola recesia v roku 2007 ,po par rokoch uz bolo popravene a dnes rano na blomberg news(to su kurva dristaci o politike peniaza to rudej komisar sracka),ze treba davat pozor,bo taka mala recesia moze prist,ze oil malo stoji dristaju a ze velmi slabo ide bo down johns len slabe 16000points a ked pred 2 rokmi bili mialiardy down johns ponad 18000 points a pod 17800 neisiel,ta kde su dnes tiez zarobene money?el nino zobral,ci matka kurva?(bo mne zvysili za 5 rokov 92centy na hodinu za to ze podla inflacie.
    gramotny a spravne orientovany mi povie pane to nie je take jednoduche jak si predstavujete bo v ekonomike su urcite ukazovatele a postupy a ja neviem este jake pindy,presne jak rudej komisar,soudruhu,to neni tak jednoduche bo nemate uvedomenie v potupoch a ukazovateloch linie strany bo vsetko,co sa narobilo zlozite je sucastou jedinej jednoduchej myslienky ojebat,pre oligarchu,stranu,workoholika a wall streetu,bo tu jednuchu ,myslienku prosperity,ci ulachcenia zivota holota prerobi ,len aby holotu zmagoril a zakryje takymy recami,ze mi valime tie oci,jak telata jak on dobre chce,jaky srdecny a dobre sa nepotrha len pre nase dobro,bo som pisal inde,ked tu bola recesia,tak za cas recesie to stupol pocet miliardarov a milionarov v tej emerike ,nezbankrotovali ty,ktory boli,ale este viacej sa ich narobilo,ta boha jeho neviem a to komisary politticky blomberg news drisrali,dobre idem do riti,bo tu cerim hladinu a a ani neviem ci v spravnom jazere kurva.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      „…spravne orientovany mi povie pane to nie je take jednoduche jak si predstavujete bo v ekonomike su urcite ukazovatele a postupy a ja neviem este jake pindy…“
      Ano, přesně tak to je! Tisícileté principy práce, výroby a obchodu vybudované na jasných asrozumitelných pravidlech výrobního způsobu se změnily v nepřehledný, nesrozumitelný a zdá se že i nefunkční imaginární a virtuální (a troufám si říct že i zločinecký) kšeft hrstky oligarchů. Každou politickou, společenskou a hospodářskou krizi, každou válku vždy zdůvodnili, vždy to bídou, strádáním i životy odsraly pracující, jen těch pár procent bohatých jakoby se to netýkalo. Miliony pekařů, ševců, truhlářů, sedláků a hokynářů v průběhu let přišly na buben, jen Rockefellerové, Rotschildové a jim podobní trvale prosperují.

      To se mi líbí

  4. jaa napsal:

    Mno, drsné,ale asi realita.Lépe se ničí než buduje a to co se v tom dvacetiletíod konce Brežněva a působení Gorby a Jelcinem rozfofrovalo a zničilo se nedá spravit ze dne na den. Ale myslím,že navzdory všem potížím udělali obrovský skok dopředu. Konec konců je to vidět podle zoufalých reakcí júes-ejů…..Ale nebudou to mít jednoduché….Už naši předkové říkávali ze končící kobyla nejvíc kope… a zklamání planetárního četníka, kterému teče do bot…….mno nevím,nevím s čím ještě vyrukují:

    http://zpravy.tiscali.cz/navrat-starych-casu-nato-oprasuje-osvedcenou-strategii-z-dob-studene-valky-271400

    ach jo

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      hlavny skok traktara her jaa,co sa tyka zahranicnej politiky,je akction v syrii,pred 15 rokmi ten traktar zvany obor na hlinenych nohach,ja som tu sledoval na cz internet od spravnych redaktorov az dodnes,ze staci don skrtnut a zosype sa,ukazal,ze je schopny reakcie jak kurva,usa bojovali v iraq a afganistan roky,plus kopa ich prizdisracov v obidvoch krajoch moje odhady 2 miliony holoty zarvalo,miliony na uteku a ostatok v srackach jak svina,kde vyznavac jedneho alaha morduje druheho vyznavaca alaha,ponad 5000us boys uz nevidelo savanu v montana,z ich krvy haliburton company bila miliardy $ zisky a hlavne v masmediach sa tu ukazovalo,jak hrdinne ty boys bojuju za demokraciu a prosperitu ameriky a bezpecneho sveta,vania vpalil do syrie teraz ma tam myslim asi 90 lietadiel,tolko,co mali dva letecke utvary v CS air force,v novembri spravny redaktor a cela ta hovnova masmedialna zumpa pisala,ze slabo vaniom a levom od al asad ide,3 tyzdne dozadu,ci skor sa zacalo dristat o jednani,medzi opoziciou a asadom v zeneve,prisli obidve strany ,kukli a odisli,bo proc ich tych opozicnikov tam poslali,bo su zosraty aj so svojimi sponzors,bo nie dost,ze hosi od alah akbar melu z posledneho,tak traktar po 4 mesacnej velmi lahkej orbe,ukazal jak sa bojuje s alahistickou holotou a jak bojuje zapad s tou holotou,povedane ,kto ma reci a kto vysledky,bo normalny vie,ze traktar orie nie len vo svojom zaujme,ale zaujme hlavne europy a celeho sveta,vid milion alahistov u nas v europe,nenahnal ich tam vania,ale akcia freedom path na znicenie husajna,rozvratenie libie,plus syrsky konflikt,ktory zapadne demokraticke kraje oznacovali za boj syrskej opozicie,pre lepsie zitrky syrie a priemerny buran vie,ze ta opozicia to 2% normalnych a ostatok vysinuty alahista,co 200000 krestanov vyhnal,morduje,alebo nuti platit jarlyk kurva,dalsich desat tisice jezidov utekalo,pricom za toho zasraneho sadama sa modlili jak chceli,kurdska pasmerga,jedina sila,co bojuje jak svina,bo jasne cuje v kostiach,ze si moze potom zalozit svoj kurdistan,co osmansky pasa z ankary,nechce za boha pripustit,rusky podpora v syrii,je znak,ze pozor vania to reaguje jak strela dum dum z junkersu a robi paseku jak svina,na rozdiel od demokratickych krajin,ktore tam bomabrduju a po cobolsky hovno z toho.
      ze v traktarove moze byt na hovno,je jasne,bo oil stoji drobne oproti roku dozadu,lez traktar dumam ma urcite rezervy,aby holotu nakrmil a dal nejaky dukat a keby trebalo,tak nie tak davno,ten sikmooky z poza murika povedal,ze poskytne vsetko vaniom,co budu potrebovat a ze sikmooky ma penez jak zelez to nepochybuje,ani IMF nie toboz ja buran,dalej nech to stoji za to (tu si zafandim)radove traktare to maju v sebe byt duseny,co yenkie to nie barz,jak kazdy vie,ked sa vaniovy povie,ze bude len liter vodky na tyzden a kilo,chleba,bo ich niekto ,chce o nieco obrat,to ten chlieb zozerie na raz,vodku vypije na ex a pojde tam,kde je ten,co mu chce toto malo zobrat,ked tak citam,co som nadristal,myslim v skratke suhrn udalosti a klasicky buransky kuk podany obycajnou holotou,co myslim seba,bo expert v bielom dome,ci kdekolvek v nejakom mocnom kraji to vie na beton.

      To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Pamatujete ještě na ten slogan na transparentu ze studentského majáles 1968 : „V našem zemědělství bylo všechno zvoráno!“ ? My pitomci mu tehdy tleskali.
    Dnes bychom mohli chodit, a platí to pro každou situaci, s heslem : „V našem státu bylo všechno zvoráno!“. Mnozí pitomci by nám spílali.
    Teď pociťujeme problém s budoucí migrací a není dnes u nás síly která by jí dovedla účinně bránit. Tak jako pro řešení každého problému, který jsme si sami zrušením dobrého z minula nastolili halasně vytrubujíc cosi o totalitě, je tu dobrá a účinný recept z minula. Samozřejmě v tomrto systému už nezaveditelný a v tomto systému nefunkční, není ani sjednocená politická vůle, jen zlovůle jedněch proti druhým, nejsou ani peníze ani občanská loajalita s tímto státem :
    http://www.novinky.cz/domaci/394572-poslanec-chalupa-planuje-obnovit-svazarm.html

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      “ … dobrý a účinný recept ….“

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Kdepak dneska, my se budeme hádat mezi sebou a vytvoříme ne jeden, ale deset, dvacet Svazarmů 😦 .
      A ty se pobijí mezi sebou o peníze ze státního cecíku i o cíle jejich snažení a zacílení ještě dřív než sem přijdou uprchlíci nebo Rusové (i to si někteří ti marhoulové myslí) …
      http://outsidermedia.cz/debatni-klub-o-domobrane-marek-obrtel-frantisek-krejca/

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Vědomí zaostává za bytím. Dát lidem chleba zdarma byla ve své době stejná chyba, jako dnes poskytnutí bezbřehé svobody a práv. V nedemokratických a nespravedlivých ekonomických vztazích nebudou nikdy fungovat demokratické a spravedlivé vztahy společenské. Tak jako nemůže být práv a svobod bez povinností a odpovědnosti. Život milionových lidských společností musí být řízen a plánován direktivně v zájmu většiny a všech. Selhala absolutní i konstituční monarchie, fašismus, diktatura proleteriátu s vládou jedné strany a ukazuje se, že selhává i demokracie, která není vládou většiny, ale vládou menšiny zástupců v zájmu buržoazie (zamaskovaná frázemi o svobodných volbách). Žádné řeči o tom, že to není možné mě nepřesvědčí o tom, že jediná demokracie spočívá v tom, že:
      1) existuje politický pluralismus,
      2) volby se pravidelně opakují,
      3) voleb se zúčastní nadpoloviční většina voličů,
      4) vítěz voleb dostane nadpoloviční většinu hlasů,
      5) vítěz bere vše.
      Vše ostatní je jen fraška, blábol o demokracii.

      To se mi líbí

  6. Cech napsal:

    To že existuje zásadní problém, se kterým se „Putin“ nedokázal a nikdy nedokáže vypořádat, je nyní již zjevná věc, protože ne jen neschopnost toho jeho celého Kremlu smysluplně reformovat ruskou ekonomiku je na vině.
    Když se Putin dostal k moci v letech 1999-2000 zdědil již systém kompletně navržený, totálně přeorientovaný a řízený USA. Tak jak Michail Sergejevič Gorbačov a jeho naprosto domyšlené reformy shora.
    Naprosto přesná definice likvidace sociálních potřeb ( nereformovat zdola, podle potřeb nějakého lidu ale lidu natvrdo nadiktovat) , ne reformy kterých se dožaduje lid ale reformy které jsou lidu vnuceny, tak aby se proti nim nemohl bránit.
    V návaznosti na to během Jelcinovy ​éry, ruští ministři měli mnohem méně moci než západní „poradci“, kteří přebudovali Rusko na současnou kolonii USA.
    Ve skutečnosti, v průběhu devadesátých let, Rusko bylo řízeno z USA naprosto stejně jako dnes Evropa a Ukrajina. No a výsledky se dostavily.
    Ruské přírodní bohatství je pleněno, miliardy dolarů byly ukradeny a nadále podporují ekonomiku USA tj. pěkně ji bezpracně přitékají, nebo jsou skryty na západních offshorových účtech, ruský průmysl je zničen.
    V Rusku přesně podle plánu nastoupila bezprecedentní vlna násilí, korupce a chudoby. Země se postupně utápí v bídě a Ruská federace se prostě dříve či později rozpadne na mnoho malých státečků.
    Tož takto je to zpredikované a přesně podle výpočtů a plánů USA to v Rusku probíhá.Proto je naprosto nepochopitelné, proč jsou z toho nyní Rusové jak Alenka.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      cechu,myslím že ta vlna násilí a rozkrádání byla tak za Jelcina.To byl děs, a tohleto spravit, toopravdu nejde ze dne na den.Vždyť u té naší pidizemičky -jen se zamyslete-co by to dalo za fušku.A to rusové teprve loni dokázali to co se u nás asi nepodaří-leda by přišel nějaký sebevražedný diktátor-dostat pod kontrolu“neziskovky“a toky peněz. Jen vzpomeňte jaký PROBLEM -je u nás dokazování -původu majetku.
      Ju a porovnejte velikosti zemí. Dovedete si představit tenřev, kdyby se naši zákonodárcipochlapiliatohletozavedli? A samozřejně by se „bránili“ jako obvykle tím,že se zakazuje „dobročinnost“sdružení.Nikdo by nepřiznal ,že se zveřejní prapodivní dotátoři a peníze tunelované na černo-nezdaněné.. Dovedete si představit jaká je to suma peněz…jej

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Moc se mi líbí Váš postřeh, příteli Cechu. Popsal jste zcela přesně to, co obdivuji na Putinovi. Před zraky světových psychopatů vypustil a dosud vypouští „jejich“ rybník, co již za Gorbačova a nejvíce za Jelcina si v klidu (podle ověřených scénářů) připravovali k budoucím štědrým výlovům ruské země bez účasti ruského lidu. Prostě prokoukl to, co „zůstalo“ všem těm našim posametovým deprivantům u nás utajeno (tedy, jak pro kterého, že?).
      Že to nemá Putin lehký a nakonec celý Rusko vidíme nyní v přímém přenosu, ale že se nehodlají nechat převálcovat a že se z toho nehodlají posrat můžeme vytušit z docela slušně hrané partie na světové šachovnici. Nečekal bych u „pěšáka KGB“ takovou předvídavost, musím uznat, že ta výchozí pozice ruského dna, z kterého se musel Putin odrazit a pomalu zvedat, byla moc špatná! S tím se, bohužel, Rusové budou muset prát stále a stále, znovu a znovu. V tom je prostě obdivuju a myslím, že budeme ještě moc překvapeni, s čím ještě Rusáci vyrukujou. Ale utvrzuje mě to v názoru, že současní „držitelé klíčů“ moc duševním bohatstvím neoplývají a že se neustále vezou na svém setrvačném dějinném omylu, který spočívá v jejich víře o své nadřazenosti a jedinečnosti.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      to co pise pepik zvanej cech,to by som ani nereagoval,keby sa drist vztahoval k nejakemu pepikovu,cobolovu,ci hocijakej byvalej ost block country,bo v traktarove tak zacalo za miska gorbiho a naberalo obratky za borju jelcina,ale odkedy lejtenant kgb tam prisiel,to mocnu rucnu brzdu a v niektorych veciach nepouzil,anti block sytem na brzdenie toho scenara,co pan pise,ale kategoricky rezal,zidek chazarsky chodorovsky a kopa jemu podobnych dostali volnost,od zidkov nie z masada,to to boli pravy zidia,ale ty z brooklyn a s pomocou US governemnt tam gazdovali,jak len oni vedia,zajebat vsetko a rozjebat na padrt a tam bolo,co brat a rozvracat,hlavne brat a olupit ich zem z jej bohatstva to nema nikto taku prax a demokraticku schopnost jak zasrany zidek chazarsky prolhany so svojimi prizdisracmy,jak IMF,world bank a podobne tie sracky,co sa odvolavaju na demokraticke konanie,co s demokraciou ani hovno spolocne,bo keby tu ameriku boli budovali taky,jak ju provadia teraz,to by hovno s velkym V mali
      rusko bolo cas od casu riadeno,vlastne niekto sa pokusal riadit,ale velmi rychlo mu vybili kerovnicu ruky,priklad lejtenant kgb to tera a predtym ani nema co pisat,staci sa opytat v reichu…
      nakoniec vaniove nie su z toho jak alenka,jak tu v amerike to dristaju priposrano a ked vania strelil tie svoje tomahawk,to ja videl na vlastne oci a nepocul,jaky boli z toho na vetvy,bo nikde nie je nic iste,ale v rusku naisto aipac riadit nebude to na beton,bo tam nie take mocny chceli,aby traktar kukal jak alenka,ale velmi rychlo su schopny prekuknut,vidno,ked sluchaju toho svojho lejtenanta z kagebe a este,ze sa rusko rozdeli na nejake male statecky sa uz stalo,jeden z najvacsich po kazachstan, chocholska holota sa z toho nemozu spamatat a este dlho nespamatuju,bo kukaju jak alenka,co im uzernik nasluboval a teraz co?gavno,ili shit…to pisem jak expert na vsetky tie pravdy a hlasky co pocujem od spravnych expertov,jasne,ze kus naopak a proc?bo ja nekukam na ten bozi svet cez nejake farebne kukery,ja kukam tak normalne z kadej strany a nikdy z tej spravnej strany a proc?bo jsem kovanej buran pre vsetkych a nemienim menit,ani bohovy.

      To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Už jsem si toho všiml v Kanadě při závodech Světového poháru v biathlonu : poloprázdné tribuny, úroveň pouťáku. Teď to zřejmě vyvrcholilo v USA, a naše hvězda (ano, rád sleduji celou naši reprezentaci v biathlonu, opravdu reprezentují v krásném a napínavém sportu, jsou to hvězdy, ne VIP) nemlčí, to bude zase keců proti ní :
    http://www.sport.cz/ostatni/biatlon/clanek/748898-super-bowl-v-americkem-fotbalu-taky-nehrajeme-v-jablonci-nesetrila-soukalova-kritikou.html#hp-sez

    To se mi líbí

  8. Cech napsal:

    Metoda naprosto stejná jako v CBRF pouze oškub u nás je pouze toho prachového peří – > protože proč, protože to není vidět.
    Neboli jak se na to jde u nás:
    Bankovní rada České národní banky oznámila, že bude pokračovat ve znehodnocování koruny. Zároveň se shodla na tom, že ukončení režimu devizových intervencí, které drží korunu poblíž hodnotě 27 korun za euro, se pravděpodobně odsouvá až do období kolem konce roku 2017.
    ČNB na intervence za dva roky vynaložila 370 miliard korun.
    Ceny zboží a služeb se nyní skokově zvýšily o 0,8 procenta.
    Pokud jde o bydlení, elektřina zdražilo o 2,4 procenta, čisté nájemné o 4,5 procenta, stočné o 3,3 procenta, teplo o procento a vodné o 0,6 procenta. Levnější byl pouze zemní plyn, jeho ceny klesly o půl procenta.
    Ceny dovolených s komplexními službami meziročně vzrostly o 8,9 procenta, obuv zdražila o 9,5 procenta a oděvy o 2,8 procenta.
    No atd. atd.
    Proto i kdyby naše ČNB okamžitě přestala podporovat $ a čo to tárám €, tak stejně již nezabrání nárustu skutečné chudoby a čo to tárám skutečné inflace ke konci roku podle predikce těch 6,8 %.
    Tož princip stále stejný, jen metody přístupu se postupně mění.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Kultura sbližuje. Včera jsem viděl naproti v lóži Singrovic rodinu, ve vedlejší Mirunu Němcovic s mužem.
      Mirka Němcová pro mě v ten okamžik byla ne blbá politička, ale nadšená divačka. Singer ne nadutý guvernér, ale otec vyvádějící svou odrůstající dceru, spokojeně tleskající, byť v provedení značně sedláckém.
      V ten okamžik ….
      Jinak : Manon Lescaut v ND skvělá, doporučuji všem. Do divadla šel nedůvěřivý na televizní inscenaci z 60-tých let vzpomínající, a chystající se srovnávat, děděk, odcházel nadšený mladík.

      To se mi líbí

      • Miluše napsal:

        Děkuji, že jste podal zprávu o premieře Manon v ND. Chtěla bych to také vidět, jen co to bude trochu možné. 🙂 Nechtěl byste napsat více do nedělní chvilky pro poezii, ptám se prostřednictvím pana Bavora?

        To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    Jen ještě jedna zajímavost od sousedů z druhého konce.
    http://zpravy.tiscali.cz/proc-nemci-nepouzivaji-platebni-karty-271411

    hmm

    To se mi líbí

  10. lujjza napsal:

    OT
    Teda jestli je tohle pravda… nekoukali jste někdo včera na Primě na pořad o iráckých křesťanských uprchlících, které jsme si (tedy ne MY, nýbrž nadační fond Generace 21) pečlivě vybrali a sami přivezli z Bejrútu? Ten dokument byl o jedné 17členné rodině…

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hejtman-Hasek-je-sokovan-tim-co-prohlasili-iracti-uprchlici-v-televizi-421551

    To se mi líbí

  11. tata napsal:

    NEmám slov jak mě to vytočilo,,,,,,,,,

    To se mi líbí

  12. oh napsal:

    http://zpravy.idnes.cz/spanel-prace-absence-0lg-/zahranicni.aspx?c=A160212_124526_zahranicni_ale
    Je to OT, ale připadá mi, že by to mohl být dobrý způsob jak podstatně vylepšit fungování většiny českých úřadů. 🙂

    To se mi líbí

  13. Slim napsal:

    2x OT, s omluvou.
    Předně mě rozesmál Kalousek, to se mu nepodaří každý den.

    http://www.novinky.cz/diskuse?id=433150&articleId=/domaci/394641-kalousek-oznacil-ministra-spravedlnosti-pelikana-za-ruskeho-agenta.html&sectionId=8

    A Paroubek jako politický komentátor. Měl jsem trochu obavu, ale zvládl to dobře.
    Zdá se mi, že trochu zhubnul

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/216411058040212/

    To se mi líbí

  14. Slim napsal:

    Zase už filtr… 😦 Děkuji

    To se mi líbí

  15. vittta napsal:

    Teď koukám, že v Holandsku se moc nestarají o buzny z řad migrantů. (ČT1)
    Smutná skutečnost je, že ten syrský teplouš, co to říká, je mě zatím ze všech těch ukazovaných čmoudů nejvíc sympatický.
    Jediní tutoví chudáci mezi migranty, kterým jde fakt o kejhák-ovšem sluníčkáře nezajímají.

    To se mi líbí

  16. tata napsal:

    ot
    VIDĚLI JSTE chovaní studentů,to už je krok k USA,TO JSME TO DOPRACOVALI.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.