Titulky


Agentura STEM provedla před pár dny průzkum, kterak mají Češi oblíbené světové osobnosti. Nechme stranou úvahy nakolik jsou takové průzkumy cinknuté nebo ne, protože takové vady mohou být jednak obvyklé, ale druhak především těžko dokazatelné. Podívejme se tedy raději, jak se zveřejněnými daty nakládají některá média.

Především po klausovsku „vytkněme před závorku“, že je novinářovo právo vybrat si z obsáhlého odborného materiálu (a to průzkum je) jen některé údaje a stavět je do souvislostí. Tento výběr ovšem vypovídá alespoň částečně o jeho preferencích a názorech, které jsou mu vlastní – takové hodnocení je zase právo nás – čtenářů.

A tak třeba tištěné Hospodářské noviny se zaměřily na papeže, což je zajímavé vzhledem k předpokládanému „manažerskému“ složení čtenářů tohoto listu – podnikatelé, ředitelé atd. Třeba autor článku předpokládá, že se tito lidé soustřeďují na víru (ale spíše budhismus je u některých oblíbený) než na politiku. Kromě papeže, Camerona a Fica jsme se o výsledcích průzkumu nedozvěděli prakticky nic.

stem papež

Trochu jinak to pojalo elektronické vydání MFD na iDNES. Tam se dozvídáme více, především o poklesu popularity Obamy a Merkelové a že nízko na žebříčku u nás stojí i Putin:

http://zpravy.idnes.cz/popularita-merkelove-mezi-cechy-klesa-dxs-/domaci.aspx?c=A160126_171731_domaci_san

Na aktualne.cz to záčíná být veselé. Tam se totiž už v perexu a později i v textu dozvídáme mimo jiné, že „…Na konci žebříčku skončil ruský prezident Vladimír Putin nebo německá kancléřka Angela Merkelová…“:

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/mezi-cechy-je-nejoblibenejsi-papez-frantisek/r~d1373c74c44511e5819a002590604f2e/

Když se ale podíváme třeba do tištěného vydání Práva, zjistíme, že s tou Merkelovou a Putinem je to trochu jinak.

stem merkel

Kdo, podle mého názoru, informoval o výsledcích průzkumu nejobjektivněji? Kupodivu pravdoláskaři tolik opovrhované Parlamentní listy. Posuďte sami:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/STEM-Svetove-osobnosti-v-zrcadle-naseho-verejneho-mineni-419019

O obsahu jednotlivých článků vypovídají už samotné titulky. Sdělím vám něco, co nejspíš víte i beze mne: Manipulací nemusí být jen to, co se vysloví, ale také to, co se zamlčí.

hudec

A já k tomu dodám jen Fendrychův blábol 

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

93 reakcí na Titulky

  1. blbíš napsal:

    hele pane Hudče, teď mě napadá v souvislosti s tím Vaším řečeným či neřečeným (zamlčováním) a manipulacemi, zda podle Vás by bylo v pořádku, kdyby ten provokatér Zeman řekl toto:

    „Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje carcano M91/38.”

    Myslíte si, že by těm rozhořčeným deprivantům vypálil rybník? Já myslím, že ano, ale to by musel být v jisté problematice v obraze, minimálně jako Vy, kchodl či vonramstein.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … už proto si myslím, že to řekl tak jasně a srozumitelně proto (jak je koneckonců pro něho typické), aby to pochopili bez nahlížení do strejdy googla právě ti nyní nejvíc rozposraní, potrefení a pohoršení deprivanti!

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Možná v obraze je – sice jsem tu věc nikdy v ruce nedržel, ale podle několika expertů zabývajících se neoficiálně jejím použitím, se k zamýšlenému účelu zrovna moc nehodí.
      Také soudím, že značně podceňujete schopnost zmiňovaných deprivantů viditelně se rozhořčovat z naprosto libovolného důvodu i bez něj.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        myslím, že jenom ta představa střelby kalachem do „jakéhokoli politika“ naše deprivanty minimálně rozhořčuje, když neřeknu přímo, že děsí. Hamáček i ten bývalý ROHák v obou sněmovnách dokonce ventilovali svoje pobouření až tak, že některé spící buňky senátorů i poslanců vzbudili, jak to bylo až tááák závažný. I Maruna si k tomu něco řekla!!! A Vy si klidně dovolíte napsat, že je značně přeceňuji. Nebo že se něco nehodí k účelu, ke kterému se to hodilo … prostě něco neslýchaného 😦 + 😦 = 😀

        To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Tak nám Fénrich vysvětlil co a jak si máme myslet. Je to skvělé mít takového člověka v čele, nikdy nemůžeme klopýtnout a vždy budeme v čele pokroku. Tedy ovšem pokud slovo pokrok není slovo prašivé.
    A tak pravím Fénrych for president. A jak píše blbíš, carcano M91/38 k tomu. Sice nevím co to je, ale blbíše si cením a jistě ví co píše.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … děkuji za na mě nakladenou důvěru, strejdo, ale než mě tady roztrhají Hudec, kchodl a vonremmstein myslím, že TO mělo co do činění s J. F. Kennedym!
      A M. Zeman přece jasně řekl: „…jakéhokoli politika, PRESIDENTA nevyjímaje“, žejo? Jenže kdyby řekl: „…cesta – a ta se jmenuje carcano M91/38“, pak by to dávalo sice větší smysl než jím vzpomínaný Kalach, ale zase dám krk na to, že ani for president Fénrych by s tím nehnul a neporozuměla by tomu ani Maruna, natož Bohuš se Špidlou a všemi těmi SMS poradci!

      To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    K Vašemu zajímavému odpozorovanému porovnání Vámi uvedených sdělovadel nemohu říci ani popel, protože úmyslné i neúmyslné zamlčování, opomíjení „drobností“ dává celkům téměř vždy jiný smysl. Jenže ono záleží, kde a kdo ty „drobnosti“ páchá. Asi mi dáte za pravdu, že chirurg může provést sebeúžasnější zákrok, ale pokud při něm opomene v ráně zašité sebemenší „nic“, pak to celé je v háji. Na rozdíl od toho for presidenta však důsledky toho opomenutí budou pro toho chirurga podstatně horší! Mohu posloužit i z vlastní zkušenosti = jednou jsem ve spěchu čmáral do stavebního deníku nějakou změnu a mnou napsané číslo 6 přečetl zámečník ve výrobně jako 8! To byste teprve koukal, příteli Hudče, jak jsem si užil, protože pamětníci tuší, co za bolševika obnášelo sehnat současně náklaďák s autojeřábem, abych ten o 20cm větší zatracený zmetek (= sloup), co ho nasranej stavbyvedoucí zlomyslně složil před vchod mého rodinného domu, mohl zase odvézt zpět tomu zámečníkovi k předělání! Ještě mi nezapomněl ten dobrák hodit do schránky vzkaz, ať si také užiju a že pozdravuje manželku. Tehdy se holt dělaly takové výchovné žertíky a můžete mi věřit, byly 100% účinné – škoda jen, že nemůžeme tak oplácet dnes nezodpovědným!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      dělali

      To se mi líbí

      • M-T napsal:

        :O Blbíši, dělaly opr. na dělali ? – Mohu k tomu jeden příklad od známého? Na policejní služebně měli takového „šikovného“ policistu, co se týká pravopisu. A měli tam tehdy psací stroj, výborná věc! Když si totiž nevěděl rady, zda ypsilon nebo měkké i, případně s nebo z, tak prostě udělal překlep (= obě dotyčná písmena přes sebe) a bylo vyřešeno. Vyber si! Jak ten pak neměl rád počítač! 🙂
        Ale jako policista byl výborný, jen ta čeština.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          …když myslíte na neživotný žertíky a pak si vzpomenete, že je dělali kdo-co nějací ONI, na které si dodatečně vzpomenete, že byli docela životaschopní a živoucí, tedy životní, i když dneska jsou bohužel mrtví, tááák je to docela makačka i pro pomocný práce, natož pro policajta (všimněte si, že ostatní paka, jako jsou technici, obvoďáci, editoři atd., raději ani neuvádím 🙂 ). Dobrý by taky bylo si to po sobě někdy přečíst a kdyby byly brejle a kdyby ty čudlíky byly na tom malým notebooku větší a kdybych nemusel mít nohu přivázanou ke stropu a kdybych si mohl dojít na WC a kdyby tady nesvítili televizí s nevypnutelnou NOVU a kdybych se trefil alespoň někdy pouze na jednu klávesu a kdybych uměl aspoň trochu mluvnici …. tak bych se tady na to, vážená, akorát tak vyflákl a šel bych dělat na Vládu poradce či do novin, to dá rozum, né? I když jsem četl tu SMS korespondenci těch deprivantů, tak Vám nějak nevím, asi raději zůstanu u Bavora, on i ostatní jsou fajn, navíc velice tolerantní, takže asi nějak tak!

          To se mi líbí

          • M-T napsal:

            Já tolerantní jsem. Velmi. Aspoň si to myslím 🙂 A vím, že i mistr tesař se utne. Natož nějaká ta klábosnice 🙂 Tu „rekreaci“ s nohou u stropu Vám nezávidím. Taky jsem zažila pobyt v nemocnici. Uf! Tři měsíce jsem si nemohla lehnout na bok, pořád jen na zádech. Řeklo by se, že člověk vydrží jako kůň. Omyl! Kůň by to nevydržel (trpělivost, disciplinovanost, pak všechno to cvičení ..). Brzy se uzdravte! A pište!

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …kdyby to byla jen noha v luftě, M-Týčko, to by byla brnkačka, ale mnohem horší … je tento … však asi už tušíte !!! 🙂

              To se mi líbí

          • pepan napsal:

            sakryš, voni už ve špitálech neaplikujou dolsín?
            Svět byl pak hned příjemnější a ani přiblblá televiza to nemohla pokazit.

            To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    Ohledně volby zbraně existuje možná i politický aspekt.
    Zkusme třeba místo kalašnikova zvolit náš samopal vz.58 nebo moje krásné ČZ EVO. Jak už zde bylo před pár dny řečeno, bylo by to vlastenecké.
    Americká M16… ani sám nevím, jak by se to dalo vykládat.
    Izraelská UZI?
    Belgická FN?
    Nebo něco čínského?
    Kolega blbíš zkusil italskou produkci, i když celkem muzeální. Což třeba Beretu z té země?
    Otočilo by to nějak výklad toho bonmotu?

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … stále Vám věřím, Vy na to přijdete:
      – nápověda v 5:40 h.
      – i to „Kolega blbíš zkusil italskou produkci, i když celkem muzeální.“ jsou cenné indicie
      … přece to nedáte rozlousknout kchodlovi, nebo našemu majiteli mečů!!!

      To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … sakra, že by na to přišel nějakej podtatranskej Slovák, to by mě ani ve snu nenapadlo (Vy musíte být pane NavajoMM minimálně Čechoslovák, ne? 🙂 ). Tak tedy dorazte ty naše pistolníky a odpovězte jim. Otočilo by to nějak výklad toho bonmotu, kdyby řekl:
          „…cesta – a ta se jmenuje carcano M91/38“, co myslíte?

          Líbí se 1 osoba

          • Bavor V. napsal:

            Má pravdu, předsedo

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … mělo mě to hned napadnout, když Váš starý otecko byl školníkem v Kežmarku! Jen člověk s nadhledem co umí ohnout špice plotu, aby mohly děti prchat ze školy, může mít tak chytrý potomky :)!

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Starý otec manželky, pane Blbíši, aby som si neprisvojoval, ale je to z rodiny. Starého pána už som nepoznal, priženil som sa už po jeho smrti.

              To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Ovšemže otočilo, pane Blbíši. V tom prípade by chcel povedať niečo v zmysle „mňa sa, páni, nemáte šancu zbaviť inak“ a bola by to priama rana na US Embassy, ktorá vie svoje o tom, ako sa zbaviť nepohodlného prezidenta.
            A toho Čechoslováka ste trafili. Ako Čechoslovák som sa narodil aj zomriem.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              vidíte, já jsem se soustředil na tu carcano M91/38, která naznačila možný způsob zprovádění presidentů ze světa (jak správně vzpomenul Zeman) a vůbec mi nedocvaklo, jakou úlohu hraje či může hrát ten deprivant se do všeho našeho seroucí Andrew H. Schapiro!
              Ba né, pane NavajoMM, s Vámi to bude složitější! Vy budete přeci jen Čechoslovák co měl moudrého předka v Kežmarku, kde na lyceu málem studoval náš Hudec a ani asi netušíte, že jste byl počat v Čechách 🙂 !

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Pane Blbíši, veru, so mnou to bude asi zložitejšie. Môj starý otec z matkinej strany sa vraj narodil na voze v akejsi zapadlej rakúskej dedinke Frauenkirchen a tam, kde som sa narodil ja, je len cez kopec do Košarísk, skade bol Štefánik.
                Na Československo som ako vojak prisahal a nikto tú prísahu zo mňa nedal dolu.

                To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              pokud s povrchu zemského, tak ho sprovodíme raději se „s“, pokud ho rozstřílíme rovnou na cucky tak, že mu změníme vizáž, tak mu ponecháme „z“, žejo, pane Bavore? … jak správně dí moje žena:
              „pomocné práce, pak dlouho nic a pak už jenom ty paka technici 😀

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … říkáte, NavajoMM Rakousko-Uhersko, do dyť jsem to povídal, takže vlastně Česko, to se pak už nedivím, že Vám to tak pálím = US Embassy prostě nemá šanci!

              Líbí se 1 osoba

            • blbíš napsal:

              samozřejmě, že „pálí“, jak bych mohl po Vás „pálit“

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              píšu si, pane NavajoMM:
              – přednostně carcano M91/38
              – jinak kalach
              a co v případě, že vy Slováci začnete být zpupní a budete nás chtít třeba obsadit? Odpovím si sám!
              – pak se může použít i browning s delším trápením, co navrhuje vittto

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                To asi nestojí za unúvanie, pane Blbíši. Slováci na svete porobili už kdejakú galibu, ale ešte ich asi nikdy nenapadlo obsadzovať cudzie štáty.
                PS: Československo sa neráta medzi cudzie štáty.

                To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          No vida. Čekal jsem, kdo to první najde.
          🙂

          Oswaldova flintička. Ale bacha na ni ! Střílí totiž magické střely. Které letí jedním směrem, pak se najednou otočí, aniž by se od něčeho tvrdého odrazily, udělají několik veletočů a pak vystřelí prezidentovi mozek z hlavy, z opačné strany než byl Oswald.

          Taková zázračná puška se nedá podceňovat. I když byla zastaralá, už když ji vyrobili.
          🙂

          Líbí se 1 osoba

          • blbíš napsal:

            Tak panáček čekal a pustil Slováka před sebe! Fakt kluci já zírám, pro samou slušnost a ohleduplnost nám snad nezbyde nic jinýho, než to Československo zase obnovit!

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            No tak, no tak, příteli kchodle, toho už je snad příliš, nemyslíte!!! Před dalším život zachraňujícím felčarským zákrokem jsem přemýšlel o té Vaší magické střele a nyní, když ten zákrok dozněl, jsem to domyslel! Naschvál jsem to tu nechal takovou dobu prázdný, spoléhaje na ostatní zdejší pistolníky, ale když to Vaše povídání nikoho nezaujalo, tak jsem si řekl, že to tedy né a dovolil jsem si tu Vaší neskutečnost myšlenkově dovést to do důsledků!
            Takto Vámi popisovaná střela z té oswaldovky a nebudeme si nalhávat – zvláštní střela – by mohla být pracovně nazývaná dejme tomu né magická, ale „zádumčivá“, že si jako letí, pak si to jako rozmyslí, zastaví a rozváží, zda nalevo či napravo, pak se třeba otočí…žejo, tak nějak jste nám to tu nakladl ? No a takovou zádumčivku bych přímo zákonem nařídil každé ráno vystřelit v obou sněmovnách do toho jejich kvóra, když je ten Zemanův kalach je tak rozohňuje a drží v aktivitě. Obě zádumčivky by si tak při tom jejich schůzování bezmyšlenkovitě poletovaly a jakmile by spatřily či zaznamenaly nějakou poslaneckou nekorektnost, (klimbání, spaní, šťourání se v nose, nebo by dokonce vycítily nějakou mozkovou aktivitu, nebo nedejbože, myšlenku), tak by přešly z bezmyšlenkovitého režimu do režimu zádumčivého a takový zádumčivky by pak okamžitě musely jednat = presidentův mozek na tapetě.
            Jsem ovšem veliký skeptik, protože tuším, že na konci volebního období by v obou sněmovnách ubylo statisticky nezanedbatelné procento poslanců a senátorů a to ještě jenom těch, co se šťourali v nose.

            To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Myslím, že se neoprávněně zapomíná na Browning, tedy zbraň, kterou se dle Švejka měl zabít arcivévoda Ferdinand!

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … to by nebyl náš pistolník, aby úspěch NavajiMM nezáviděl! Browning – browning, ale už neříkáte, jak se chudák arcivévoda ještě dlouho potom trápil! My tady mluvíme o z(s)provázení presidentů či politiků ze světa, sem nemůžete strkat něco tak nedokonale emerického … to přece musíte, vittto, poznat i Vy sám, né?

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To Švejk, já ne.
          Aarcivévoda byl mrtvý velice rychle, a zrovna tak Žofie.
          Někdy mi připadá, že až pozezřele rychle, na 7,65 kamsi do břicha.(Žofie)

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … uvádí se, že vrah nemohl minout, jak byl blízko a přesto jsem se dočetl, že oba zemřeli v několika minutách a to s kulkami v břiše! A to není velice rychle, vittto, jak se mi tu snažíte podsunout, proto navrhuji zůstat u osvědčené carcano M91/38 !

            To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Nyní mě napadlo, vittto, že bychom tu diskusi mohli shrnout do takové slovensko-české hlášky, kterou byste sral fagana, nebo Tribuna. Mohla by znít přibližně takto:
        „… „mňa sa, páne(í), nemáte šancu zbaviť inak, než nedemokratickou cestu – a ta se jmenuje carcano M91/38 “
        …my zde budeme vědět, která bije a těm zmatencům to stejnak nedojde, co říkáte?

        To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Děkuji pane Hudec za připomenutí oněch neviditelných ale naprosto podstatných procesů umožňujících řízení současné naší společnosti.
    Předem se velmi omlouvám, že se nebudu zabývat AK 47 a SA 58, kde téměř na pohled stejná zbraň ale ten SA 58 dá za tu minutu o 200 více.
    Proto pokud by chtěl pan prezident jako nej. velitel ozbrojených sil doopravdy likvidovat Dienstbierova poskoka, tak by zřejmě zvolil zbraň co nejúčinnější.
    To podstatné, co se panu prezidentu tím výrokem o použití AK 47 podařilo, tak to je za použití průzkumu bojem, jehož cílem bylo za pomoci přímého střetnutí ne zjistit dávno známé informace ale tyto informace nechat odprezentovat jednotlivými médii, zastupujícími naše vládnoucí oligarchy.
    Proto téměř shodně jak Zdeňkovy tak i Andrejovy masmediální manipulační prostředky, použily totožnou šablonu manipulace.
    Zdeňkovy :
    http://domaci.ihned.cz/c1-65141950-sobotka-prezident-zastrasuje-kazdeho-s-odlisnym-nazorem-a-tluce-do-evropske-unie
    No a je to v tištěné verzi i u Andrejových dnešních novin, kde srovnává Zemana s fašistickým diktátorem.
    Přitom tato šablona masmediální manipulace je poměrně fousatá viz :

    Proto cílem výroku pana prezidenta nebylo nějak urážet či dehonestovat Dienstbierova poskoka, nebo ostatní zainteresované na vládě našich oligarchů vládní činitele.
    Tím cílem podle mne bylo poukázat na strany a hnutí, které v současnosti používají shodnou šablonu masmediální manipulace, neboli mají totožné specifické hledisko, na další politický vývoj naší společnosti.
    No a díky panu prezidentovi nyní jasně a zřetelně můžeme definovat tyto strany a hnutí :
    a) TOP 09 a starostové
    b) ČSSD
    c) ODS
    d) ANO
    Je tam bezesporu i příklon dalších ale jejich váha na řízení naší společnosti je mizivá.
    Tož ještě jednou děkuji pane Hudec za připomenutí faktu, jak je možné mediální prostředky přiřadit k jednotlivým oligarchům.

    To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    OT – 18 otázek, jedna lepší než druhá. Chci věřit, že se dočkáme i důkladných a zevrubných odpovědí a vysvětlení.

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/vlasta-ransdorfova-pane-premiere-jak-je-vubec-mozne-ze-/

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … pravdu dí ta jeho Vlasta, z toho Švýcarska i po tom co následovalo, byl pořádně zdrchaný. Bylo to na něm prostě vidět! Právě takové stresy vyvolávají, mimo jiné, i mozkové příhody, to se nedá okecat.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      To je otras. Ak je to tak, ako uvádza pani Ransdorfová, tak by sa to malo vyšetrovať ako vražda.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        No to je sice pravda ale to nejdůležitější se podařilo – > odstranit Ransdorfa.
        Je sice pravda že si postupně posypou Švýcaři hlavu tím nejjemnějším popelem a Vlastě klidně pohodí nějakých pár milionů jako odškodné a bude.
        Ten základní problém vyřešen, byl odstraněn Ransdorf a cesta je volná.
        Nechce se mi rozepisovat o tom kolik toho dokázal kapitálově zablokovat tento jedinec, vždyť on byl natolik umanutý, že se podmínky ujednocení mobilních operátorů promítli i u nás.
        To podstatné je že v současnosti KSČM nemá za Ransdorfa absolutně žádnou náhradu a tudíž v následujících volbách to bude pro ni překrásný propadák.
        Musíme si uvědomit že tato strana je třetí v pořadí a to i při tom, že to hodnocení provádělo více naprosto zainteresovaných agentur.
        Nezlobte se ale s tím se muselo něco udělat.

        Líbí se 1 osoba

  7. Berkowitz napsal:

    Dobrý den. Nemohu si nedovolit zveřejnit jedno video. To je koncentrátem osvětlení, od koho všechno nynější světové zlo pochází, hle:

    To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    Je ten Fendrych tak servilní, nebo tak blbej, co myslíte?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Po zkušenostech bych řekl, že „c“ je správně, tedy servilně blbej

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Jak si to debilně vysvětluje…tak Češi papeže neznají, proto ho mají rádi.
      No, Češi na papeže nic nemají, proto ho mají rádi, spíše nám asi nevadí.
      A že vyzývá k toleranci k migrantům?
      Je to papež, co by měl dělat?
      To je humánní gesto, které k papeži patří, ostatně i Češi nemají nic proti pomoci potřebným…..jenom nejsme tak blbí, abychom si význam „potřebný“ spojovali s významem „snědý, černý“, jak se nám cpe.
      A totalita a ohrožení demokracie….Putin versusu Merkelová.
      Nezdá se mi, že by Merekelová nějak ctila demokracii, zákony a pravdila EU o rovnosti všech národů.
      Politici ze západu nám vyhrožují a to, ať je Putin jaký chce-nedělá.
      Čehož si možná nevšiml Fendrych, ale jiní Češi ano.
      Prostě slaboduché plky!

      To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      „Ozbrojenej kovboj“, tak ho označil Zeman, kdysi dávno. Je to z dob kdy Fendrych působil jako pravá ruka nějakýho Rumla na vnitru. Bylo to v nějakém diskusním pořadu, kdy ti dva, Zeman a Fendrych usedli proti sobě před televizní kamerou. Zeman to označení tenkrát použil na základě Fendrychových pamětí, kde popisoval, jak to na tom ministerstvu vnitra v jeho dobách chodil. Kdysi dávno, v lepších dobách BL ,v nich byl o těch pamětech článek včetně ukázek .

      To se mi líbí

      • Zdena napsal:

        Zapomněla jsem dodat, od těch dob si o Fendrychovi myslím, že je vůl a on mne v tom neustále utvrzuje, tedy pokud si od něho něco přečtu.

        To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Dovoluji si odkázat na dnešní vyjádření pana Z. Zbořila na PL, z něhož k vyjímám:
        „CVVM zase nabídlo výsledky průzkumu, který zjišťoval důvěru vybraným politikům v mezinárodním kontextu. U české populace vyhrál papež František s 67 procenty, prezidentu Zemanovi důvěřuje 56 a třetímu premiéru Sobotkovi 47 procent. Překvapivě o pět procent více dotázaných důvěřuje ruskému prezidentu Putinovi než německé kancléřce Merkelové, což označil komentátor Martin Fendrych za naprostou nesoudnost, slepotu a nebezpečný omyl. „Dovolil bych si pana Fendrycha ujistit, že my, nesoudní, slepí a omylní, navíc bez protestantské vůle, máme informace ze zdrojů, jejichž velká sdělení a myšlenky nám on sám po léta zprostředkovává. Tak ať se kriticky zamyslí i nad svým příspěvkem k našemu politickému analfabetismu, nad tím, jak sám přispěl k tomu, aby tato sdělení byla námi sdílena, a neuráží nás. Když bude v tomto konání takto arogantně pokračovat, možná že se dočká i popularity Čingischána na úkor dalajlámy,“ glosuje politický analytik.“

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Oboje. 🙂
      Během působení na vnitru, to bylo něco neskutečného. Neuvěřitelná postavička.
      I poldové, kteří jsou zvyklí na ledacos, si mohli ukroutit hlavy.

      To se mi líbí

  9. Zdena napsal:

    Pánové, dnes jsem si diskusi pod článkem náramně užívala. Poděkování za to patří všem. Ovšem zvláštní poděkování zaslouží: Hudec, blbíš a NavajaMM 🙂

    Dělá mi vyloženě dobře, když můžu číst nebo slyšet lidi, kteří mají co říct, umí to říct a hlavně jim nechybí inteligentní humor.(Jsem z těch, kteří Zemanův humor nepovažují za buranský.)

    Dovolím si sem dát odkaz na přepis rozhovoru pana Jana Petránka, který s nim vedla Martina Kociánova minulé úterý v 18:30 na ČR 2. Petránek 100% patří mezi ty, kteří mají co říct a umí to říct.
    http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/jan-petranek-vidime-sice-na-konec-vesmiru-a-jsme-stale-chytrejsi-ale-mame-klapky-na-ocich–1577961

    Ještě na závěr: Nedávno jsem poslouchala “ Jak to vidí“, také ČR2. Host, rektor Univerzity Karlovy, Zima. Takovou snůšku frází a bezobsažného mluvení jsem dlouho neslyšela. Bylo s čím srovnávat, den před ním tam byl Václav Cílek.

    To se mi líbí

  10. Rosťa napsal:

    Fendrych slouží Bakalovi dobře a svých 30 stříbrných si zaslouží. Potíž je v tom, že se ta jeho moudra těžko stravují. Párkrát jsem to zkusil a vždy se mi přitížilo.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      On je sice dře jako kůň, ale zase tak moc dobře Fendrych neslouží, vždyť na baktualně museli pod všemi jeho články zablokovat diskuze, aby čtenáři neopravovali jeho úlety..

      To se mi líbí

  11. Cech napsal:

    Promiňte že zasílám něco OT ale tento „rozbor“ je natolik „pochopitelný“, že by opravdu http://www.novarepublika.cz/2016/02/otevreny-dopis-panu-prezidentovi-ve.html
    neměl zapadnout.

    To se mi líbí

  12. blbíš napsal:

    to tedy nechápu,
    … Zíma byl vždycky dobrej, jak na Vlachovce, tak i v tý Jedový chýši válel a to až tak, že se Boušemu ježily chlupy na těle …a že by to u tý Kociánky nakonec nedal? No nevím, nevím Zdeno, jestli Vám ten Cílek den před tím nedělal díru do hlavy! 🙂

    To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Ten Zima nebyl Pepíček (Zííma) a nebyl u Kociánové, možná u Senkové tenkrát celkem nic neřekl za téměř půl hodiny 🙂

      To se mi líbí

  13. Zdena napsal:

    blbíši,
    já vím, že Vy víte :-))

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … což o to, dobrý je něco vědět, to říkal už před více jak půl stoletím můj češtinář, ale hned nezapomněl dodal, když mně oznámkoval diktát, kde nic není, ani smrt nebere a u toho to taky zůstalo. M-T tady by mohla vyprávět!

      To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Když už si povídáme o „vědění“, tak se odvážím připomenout slova klasika (nebyl k mé velké lítosti mým češtinářem, ale slavným číňanem):
        „Kdo ví mlčí, kdo neví mluví“.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … může být, Kamile! Předpokládám však, že ten Váš čínskej klasik neviděl moje diktáty a nechodil k Bavorům! Garantuji Vám, že by se z toho tak rozpovídal, že by ani nevěděl, co chtěl vlastně říct!

          To se mi líbí

        • Zdena napsal:

          Hloupý říká co ví, chytrý ví co říká 🙂

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … no vida, Zdena ví, na rozdíl od klasika, co koštují diktáty z češtiny! Hned se pozná chytrá holka!

            To se mi líbí

  14. tata napsal:

    blbíš……….dnes jste se rozparadil

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      až budete, tato, za nohy viset na kladkách v nemocničním pokoji, nic jiného Vám nezbyde. Vlastně jó, NOVA, ale abyste se začal hojit, musíte aspoň mozek poslat k Bavorům, když tělo (a vylučování) patří NOVĚ!!!

      To se mi líbí

  15. jaa napsal:

    jen tak na vědomí. Znovu vyšlo – 1984… mají to v Levných lnihách, takže jsem se nedopídila jestli je to varování, vyhrůžka nebo výuka

    To se mi líbí

  16. jirka.Knopp@seznam.cz napsal:

    Podle mně je to osíle slova.Kdyby prezident řekl něco jiného, než Kalašnikov, nikdo by se toho ani nevšiml. Jenže pan Zeman ví co má říct, aby to řádně rozhýbalo celou politickou scénou. Hned se odhalili všichni slaboši, kteří nemají cenu ani paklíku tabáku…

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      To ano, mohl říci, že je možné nad nimi vyhlásit bezletovou zónu a pak jim natrhnout p.del tak, že opustí tento svět. Nebo je chytit v noře a pak pověsit za krk a nechat je chvíli třepat než opustí tento svět. Nebo po nich vystřelit z pistole nebo pušky aby opustili tento svět. Nebo je demokraticky zastřelit v přímém boji kdo z koho. Chudák Salvator.
      A Miloš jen kalašnikov. Byl moc stručný, to je ta chiba.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      …a o tom to celý dneska bylo, příteli Knoppe! Pravdu máte, nestojí ani za vajgla ze zaplivané autobusové zastávky!

      To se mi líbí

  17. pepanov napsal:

    Jak jsem četl tak pan blbíš zase napadal našeho spoluobčana velvyslance naší USA p Schapira. Píši to takto, protože neustále nabývám dojem ze sledování zpravodajství ČT, že jsme 53 státem USA.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      …to jó, napadal, protože bych se taky rád, pepanove, odlepil z toho 53 místa, ale co s tím mám proboha dělat, když mám tady takový spoluobčany – to neporadíte, žejo?

      To se mi líbí

  18. Jos napsal:

    Dovolil bych si k článku pana Hudce připodotknout, že dobrý český lid měl problematiku zvládnutou už před mnoha lety v drobné anekdotě: Vypřávěli jsme si jí coby školáci.
    Závodí spolu v běhu Chruščov a Kennedy.
    Vyhrál Chruščov, Kennedy byl druhý.
    Titulky v americkém tisku:
    Ohromný úspěch Kennedyho, v závodě v běhu skončil druhý. Chruščov byl předposlední. .

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.