Blízký Východ – klubko teroru


Jeden z předních ruských expertů na Blízký východ, ředitel Ústavu blízkovýchodních studií Jevgenij Satanovskij – k terému pro jeho tradiční otevřenost přezdívají „Jevgenij Armagedonovič“ –  o roli Kataru v přípravě teroristů…

 Za spěšnou evakuací turistů Velké Británie, Francie a Ruska z Egypta jsou zřejmě informace tajných služeb, zejména prvních dvou zemí, které nepochybně mají svoje zdroje uvnitř celého toho zpravodajského systému: saudského a katarského. Chápou, že tam začne něco, kvůli čemu je nutné turisty odvézt. Mohu dokonce předpokládat, co tam může začít. Ve velké válce s „Islámským státem“(IS) je Egypt jednou ze stran. Přičemž je zvláštní, že se nachází na téže straně barikády jako Saudská Arábie. Je to tím podivnější, že v teráriu souvěrců, jsou Katar a Saudové, dva vahabistické, salafitské státy, které se vzájemně zuřivě nenávidí! Někde se jejich zájmy setkávají, jako v Sýrii, anebo v Jemenu, kde proti sobě bojují prostřednictvím teroristů.

Evakuace znamená, že situace může kdykoli explodovat velkou teroristickou válkou na Sinaji., kdy např. začnou údery na hotely. Copak už nevyhodili do povětří Hilton v Tabě? Dobrá, letiště – to je objekt, který ještě lze ochránit. Ale co uděláte, budou-li explodovat hotely jeden za druhým?

Celý Sinaj se uhlídat nedá. V případě Šarm-El – Šejchu jde o flagrantní porušení konvence, podle které pro teroristy je turistický sektor nedotknutelný, a na oplátku i jejich příbuzní, kteří v tomto městě pracují a v klidu vydělávají peníze. Ale dnes je zřejmě situace taková, že je třeba odtud vzít nohy na ramena.

Připusťme, že šlo o teroristickou akci. Ale evakuací 80 tisíc turistů z Egypta přece nesnižujeme pravděpodobnost dalších teroristických akcí, ale naopak ji zvyšujeme. Protože k ochraně takového množství lidí by musela být vyslána celá egyptská armáda. Upřímně řečeno, už dříve nebylo tajemstvím, že bezpečnostní opatření na letišti v Šarm-El-Šejchu byla méně než symbolická, takže teroristická akce tam byla velmi pravděpodobná.

Mám-li vycházet z vlastních pozorování, pak například katarské vedení drží patronát nad konkrétními bojůvkáři, m.j. i na Sinaji. Jsou to lidé z „Muslimského bratrstva“ (MB), Islámského státu (IS). V Sýrii jsme šlápli na jejich nejcitlivější místo – na zájmy šéfa ministerstva zahraničí Kataru, které konkrétně řídí syrskou občanskou válku. Je to Khaled Abather alAttiyah. To on řídí Katar. Právě jemu jsme přišlápli kapsu. Byly mnohamiliardové investice do svržení Assada, do položení plynovodu do Turecka a následně do Evropy. Tento – už kompletně schválený projekt byl shozen se stolu díky operacím ruského letectva. Zhroutil se na prahu vítězství.

To ale znamená pád  Khaledovy kariéry. Klan al-Attyiah je bohatý, vlivný, ale jsou i další. V případě shozeného letadla nad Sinají nám poslali černou známku.

Za celý terorizmus na Sinaji osobně odpovídá Katar a člověk, kterého jsem jmenoval. Chápejte, že pokud by pan al-Attyiah oznámil, že s tureckými a saudskými bratry vyšlou teď armády do Sýrie, byli by Američané a Angličané zticha. V lepším případě by uctivě naznačili, mohou-li si trochu polétat a pobombardovat a pomoci Kurdům obsadit město Rakká, dostanou vřelý souhlas, protože, jde-li o závod přes minové pole, proč bychom nepustili přátele před sebe…? Přitom jde o Katar s armádou o 8.500 mužích!  Jim dalo křídla zjištění, že s nepočetnou speciální jednotkou lze zlikvidovat Kaddáfího. A v této situaci lidičky, pobíhající po Sinaji, jsou stejně ve válce a je jim jedno, zda je bude zabíjet velmoc nebo egyptská armáda. On válčí a ví, že je ve válce a jeho nasazení je veliké. On nenávidí ty lidi, nenávidí lidi v hotelích. Velké množství teroristů je speciálně vycvičeno k likvidaci turistů, které považují za své nepřátele. Vsevolod Čaplin – otec Čaplin*) se „vyznamenal“ v pravou chvíli, když prohlásil, že jde o Svatou válku… Oni ho přesně přeložili a vzali jako to výzvu ke Křížové výpravě a systematicky tuto myšlenku vtloukali do hlav džihádistů, že Rusové zabíjí jejich bratry. Tato myšlenka byla podsunuta v pravou chvíli. To už nemluvím o hornatém regionu, v centrálním Sinaji, kde žijí tisíce islamistů. Jsou to ti, které západní „kolegové“ propustili z věznic během „arabského jara“, aniž se kdo zajímal, kdo jsou a kvůli čemu ve vězeních skončili… A kolik jich stihl propustit Mursí v Egyptě, než ho proti vůli Západu armáda svrhla…?

Řídící centrum somálských pirátů je například v Massachusets, největší za somálskými hranicemi. Odtud dostávají informace, kam a jaké lodě plují. Vše je dobře propracováno. Tito piráti se nikam nevypařili. Jen se většinově zatím, aby načas byli z dohledu, vložili do byznysu, protože mají dost peněz. Ale ještě udeří na tankery v průlivech. Budou se tam ještě dít věci…

Teoreticky se prozradil Katar, ale je to tak malá země, že ji nemá smysl bombardovat, aniž byste trefili americkou vojenskou základnu – největší svého druhu na Blízkém Východě. Oni se jimi kryjí, kryjí se za jejich rozvědkami, ekonomickými partnery. Ať v Kataru cokoli podnikáte, narazíte na množství číchsi ekonomických, politických a osobních zájmů! Protože pytle s penězi směřují do nejvyšších pater Evropy a USA. Svého času vozil Rafik Harirí kufry s hotovostí francouzským prezidentům Chiracovi a Mitterandovi…

Dnes drží islámský terorizmus čtyři země. Pakistáncům to příliš štěstí nepřináší – jak se nedávno vyjádřil exprezident Parvíz Mušaraf.

Turci ještě svoje dostanou. Probíhá ochlazení jejich vztahů s Čínou kvůli jejich podílu na výcviku ujgurských extrémistů. A nebude to jen s Čínou, protože teroristické akce v Bangkoku nesou stejný turecko-ujgurský rukopis. Erdogan se nejspíš rozhodl, že musí mít „své“ teroristy, podporuje i IS a má své bojovníky v podobě „Muslimského bratrstva“ – jakési turkmény.

Ale Katar má: „Ahrar aš-Šam“. Každý má svoji „Al-Kajdu“.

Saudové jsou konzervativní a podporují „Al-Kajdu“ a „Džabat an-Nusra“.

Když je bijete, je jasné, že celé to hadí klubko zvedá hlavy. A v jejich jménu všichni, kteří dostali zaplaceno. A to je celá armáda „ochránců práv“, úředníků OSN a dalších organizací. Ruská skupina představitelů MZV v Ženevě narazila na šokující zkreslování faktů, ke kterému v mezinárodních organizacích záměrně dochází. Jak je odtud podporován boj teroristických skupin proti prezidentu Assádovi, třeba i prostřednictvím takové „svaté“ organizace, jako jsou „Lékaři bez hranic“, „Human Rights Watch“ –podíváte-li se, odkud se tam vzali někteří specialisté, a za jaký plat….  Saudové investovali do propagandy svého pojetí salafitského islámu víc, než my  za celou historii sovětského období do propagandy socialistických myšlenek. Přitom to dělali až od 80. let, a Katarové vyšli na trh teprve v 90.letech. Tito mládenci jsou ochotni třeba i rozpoutat 3. světovou válku – jim je vše jedno. Oni ještě včera pobíhali po poušti naprosto chudí, nebyli nikým a byli bezejmenní. Ve 30.letech Stalin prohlásil: „V pískách Saudské Arábie nemáme co hledat přízrak komunizmu“. Petrolej tam dováželi z Baku…

Jistě, dnes mají peněz mnoho, výborně ovládají jazyky, jsou moderně oblečeni, absolvovali západní univerzity. Tady je třeba se vážně zamyslet, co s nimi… Terorizmus se bez financování neobejde. Je to rozsáhlý proces, do kterého se investují velké peníze. Pokud nebudou mít toto „krytí“ týlu, pak nebude ani terorizmus. My jsme vtrhli do této situace nikoli z rozmaru, ne kvůli Assadovi. Jistě, Assad je symbolem občanské války a odporu. Jestliže odstraníte Assada, bude tam jiný alavitský generál. Když jsme vtrhli do Sýrie, chápali jsme, že jsme krůček – za pět minut dvanáct – od velkého průseru, který se hrne k nám… Pokud jsme tam vstoupili, tak s vědomím, že je nutné zastavit ten rozval. To není jen Blízký Východ, ale i Jugoslávie a Ukrajina. V tomto smyslu je velice charakteristické nedávné setkání ve Vídni, kde bylo řečeno: – Sýrie bude světským státem v jeho syrských hranicích. Takže krájet ho na proužky se už nepodaří, a to přiznali i naši západní partneři – nehledě na svoji těžkou nechápavost. O tom, že budou škodit, není nejmenších pochyb. To, že si na ty vidle také sami naběhnou, – rovněž ne. Oni si totiž nechtějí připustit, že ti, které tak podporují, je bytostně nenávidí, a čím víc je budou podporovat, tím větší ta nenávist bude. Bohužel, i my za jejich politiku zaplatíme. Taková je karma – co naděláme…?

Dnes začali ty bojovníky likvidovat bez rozdílu „zlý-hodný“ terorista, můj terorista, jsem bohatý a zaplatím, tak ho nech na pokoji. Viděl jsem souhrn událostí na Blízkém Východě za poslední měsíc na stránkách Ústavu Blízkého Východu. Jak působí letectvo, syrská armáda, skupiny podpory. Jistě, jsou protiútoky, nějaké místní útoky kolem Aleppa a pokusy přerušit strategické silnice. Ovšem už třetina teroristů byla buď vyvezena, nebo utekla do Turecka, či  Jordánska. Příliv nových bojovníků je, ale zvenku-úplně nových a nezkušených. To je důležité – myslícím lidem se nechce pobíhat pod ruskými raketami. Samozřejmě, že jim dodají protiletecké ruční zbraně, kterými se sice nezasáhne všecko, ale budou to zkoušet. Přivážejí je z Libye, přes Sinaj. Američané tuto cestu sledují… a nemají z něj nejspíš velkou radost, protože, kde je psáno, že teroristé budou střílet jen po Rusech – oni stejně tak nenávidí i Američany.

Je důležité, aby bylo přerušeno jejich financování – to je ale proces dlouhodobý. Dnes Američané, Angličané, Francouzi a Turci cvičí teroristy v Jordánsku, Turecku. Právě oni. V učitému momentě začali hrát proti nám. Ale povšimněte si, že v jistém momentě o překot začali spolupracovat s naším ministerstvem obrany, když v Sýrii začalo přesně to – přičemž silami jediného pluku – co nám tak dlouho vnucovali tvrzením, že my bojujeme na Ukrajině. My jsme jim ukázali, že pokud bychom skutečně na Ukrajině bojovali, pak by tam byla dnes situace podstatně jiná. Protože končí sranda. Prvním signálem byla Gruzie – to se rozhodli ignorovat. Druhým byl, a pro ně velmi špatný, signál ve věci Ukrajiny, té nešťastné Ukrajiny, která se stala obětí jejich nestřídmých politických spekulací. No, a v Sýrii zaznělo třetí zvonění, kterého si nejdřív nikdo nevšiml, přestože šlo o poměrně velkou práci s dislokací určitého množství mužstva a techniky. Vše, co mělo připlout po moři – připlulo, vše co mělo přiletět – přiletělo, rozvinulo se a zahájilo odpovídající činnost. A pokud jde o tuto činnost, pak se blíží k teoretickému maximu intenzity – to vůbec nikdo nečekal. Pokud jde o přesnost – velmi přesvědčivá, součinnost s pozemními silami velmi dobrá. Navíc jde o mimořádně zdařilou logistickou operaci – on  Šojgu**) ne nadarmo přišel z ministerstva pro mimořádné události. Energetika pracuje autonomně, zásobování vodou rovněž (a v tamním klimatu je to obrovská věc) – zorganizováno to bylo až nečekaně úspěšně. A toto je onen třetí zvonek: – vy nás, mládenci chcete otestovat na pevnost? Tady to máte – budou to pro vás velmi smutné výsledky! Nebylo by pro vás levnější přestat blbnout a začít normálně pracovat?

Boj proti terorizmu je dlouhý proces, stejně jako boj proti těm, kdo ho financují a vyzbrojují. Na toto téma existuje staré dobré pravidlo, od 80.let zapomenuté: – bílý člověk proti jinému bílému člověku nevyužívá domorodce a nevyzbrojuje ho moderními zbraněmi a neučí ho moderním metodám boje. My se tak nechováme proti Anglosasům ani Francouzům. USA se chovaly v Afghánistánu právě tak a zaplatily za to – 11.září, Bostonský teroristickým aktem, zabitím svého velvyslance v Libyi rezidenturou CIA – to je nevyléčitelné. Jde o to, aby tito lidé přestali cvičit bojovníky a nazývat je opozicí. Svého času v Čečně se to podařilo. Ale oni? Připomeňte si dnes už legendární dvě tranše – celkem půl miliardy USD utracené na výcvik a výzbroj,o kterých tvrdili, že se jim první skupina rozutekla a druhá se přímo vzdala a přešla na stranu Al-Kajídy, a my jsme tomu uvěřili. Ještě po první skupině se jim publikum vysmálo, jací jsou to blbci, když utratili tolik peněz a zůstali jim čtyři lidé. Po druhé se už nesmáli, protože tak to prostě nechodí. Byl sice skandál v Kongresu, ale ani jediný človíček v Pentagonu nebyl propuštěn. Myšlenka vyhánění čerta ďáblem, se kterým si to pak jistě vyřídím, je naprosto idiotská. Ale pokuste se o tom přesvědčit třeba jen stařičkého Brzezinského. Nikdo u nich to nepřizná. Co máme v této situaci dělat?

První, co je třeba, je mluvit otevřeně s americkým a evropským lidem o tom, co za jejich peníze dělají jejich politici a tajné služby. O to se snažím jako představitel Ústavu pro studium Blízkého Východu, který je nevládní organizací – a provádím jakousi osvětovou a vzdělávací činnost.

Dále musíme dělat to, co je nutné ke zničení všech těchto skupin – bez ohledu na hrozby. Zkrátka, musíme likvidovat teroristy rychleji, než je oni stihnou vycvičit. A to je vše…

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=I0EH-qmm9nk

*) – Kněz Ruské pravoslavné církve, protoirenej (vyšší církevní hodnostář), od roku 2009 Předseda synodního oddělení pro součinnost církve a společnosti Moskevského patriarchátu a poslanec ruské dolní sněmovny.

**) – Sergej Kugužetovič Šojgu (1955) – ruský ministr obrany od roku od r. 2012

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

223 reakcí na Blízký Východ – klubko teroru

  1. strejda napsal:

    Stále víc a víc si uvědomuji neskutečné paradoxy světa a života v této době. Před deseti lety bych nevěřil, že ruské hodnocení světových událostí a reagování na ně budu považovat za nejkvalitnější. Každopádně mnohem kvalitnější než anglosaské. Germánské a latinské jsem vždy považoval za druhořadé. Rusové se poučili a staly se pragmatiky, to je ve světě plném různých klamů a machinací zbraň nejlepší.
    Dnes od Ruska očekávám, že přispěje ke stabilitě světa a snad, možná, odvrátí i potupný konec Evropy a její civilizace. Pokud se jeho zájmy sejdou se zájmy Číny. Mohly by, je šance na jisté porozumění a toleranci a snad i někde podporu.
    Stále víc a víc je vidět, že jsme jen bezvýznamná kolečka ve světových dějinách, kanonenfutr pro neznámé cizí plány lidí, kteří dost dobře neví co chtějí. Tedy mimo to, že chtějí absolutní moc.
    Díky za Hrochovy překlady, jsou potřebné ve své rozmanitosti.
    EU zbrojí do informační a propagační války s Ruskem. Dává do toho stamiliony. I naše vláda a společnost se té bláznoviny účastní. A Rusku stačí jen vysvětlovat proč a jak. Jsme na Východě poněkud imunní vůči manipulaci.

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Díky, zajímavý článek.

    Hlavní věc je, že Západu – ať už to platí Amíci, Britové, Francouzi přes Katar nebo Saudy, to je prašť jako uhoď – docházejí teroristé. Jejich výroba je čím dál obtížnější a Syřané s podporou ruského letectva jich zabíjejí čím dál více. Každý den několik tisíc, takže zákonitě někdy dojdou.

    Včerejší údery ruského strategického letectva a křídlatých raket z lodí a ponorek znamenaly velkou eskalaci. Zároveň Rusko navýšilo počet letadel startujících ze Sýrie z asi 50-ti na cca 87.

    Údery ze strategických nosičů byly zcela hlavně demonstrační, protože levnější je používat menší prostředky, například těžké bombardéry Tu-22M3 nebo střední bombardéry Su-34. Zajímavé je použití stealth střel, což může vypadat poněkud přehnaně, ale … Včera se objevily fotografie dvou „sestřelených“ křídlatých střel Ch-55, prý někde kousek od turecké hranice, v oblasti Allepa a Idlibu. Pokud to byly sestřely, téměř jistě by šlo o zásah PVO raketami odpálenými z Turecka. Použití stealth střel v následné vlně pak dává smysl, jelikož šlo zřejmě o nějaké chráněné cíle.

    Nejzábavnější na celé včerejší ruské bombardovací ofenzívě bylo totální mlčení západních médií, která všechno téměř ignorovala. Zjevně se reakce veřejnosti na minulé raketové ostřelování z „jezerní Kaspické flotily“ Západu nelíbila. Jinak by si média dala těžko ujít možnost strašit „Putlerem“, který posílá do vzduchu strategické bombardéry, včetně nadzvukových Tu-160. O tom ani nepípli, ačkoliv jindy řvou jak na lesy, když „medvědi“, tedy Tu-95SM či „bílé labutě“, tedy Tu-160, letí v nad mezinárodními vodami oceánů.

    Rusové si ponechali možnost všechno dále stupňovat podle libosti, protože mohou snadno bombardování opakovat, dokonce při použití pouze Tu-22M3 z Mozdogu poměrně levně. Další krok může být přisunutí bitevních vrtulníků poslední generace, odolných proti ručním protiletadlovým raketám, které prý zase začínají do Sýrie proudit ze Saudské Arábie a Kataru. A nasazení výsadkových sil. Posledním určujícím krokem bude zapojení moderního dělostřelectva, včetně raketového. Syrská armáda s těmito novými zbraněmi již přes měsíc cvičí a lodě dovážejí zásoby munice.

    Je to všechno jen začátek. Ale už teď se projevuje, že blízkovýchodní dobrodružství USA ignorovalo základní geografické faktory, například blízkost Ruska, Číny a vzdálenost USA. Amerika schválně oslabila Evropu a nyní nemá žádného spojence. Docela dobře může příští týden vyrazit velká část íránské armády, spojit se s iráckou a zamést ISIL v Iráku, i s pomocí ruských bombardérů, startujících z Ruska. Nebo odpalujících dálkové křídlaté střely třeba až z Baltu. Také časem přijede i žlutý strýček z Říše středu, protože celá oblast bude potřebovat rekonstrukci a novou výzbroj. A nové ochránce a odběratele ropy.

    Dalo by se říci, že Sojůz/Rusko udělalo zásadní geopolitickou chybu, když se v roce 1990 nepostavilo za Irák. Výzbrojí by na to síly mělo – protože proklamovaná „zastaralost“ byla jen pofidérní, byla to víceméně reklama Západu, protože Saddámův Irák měl jen exportní verze sovětských zbraní, variantu kozomrd – sovětské a hlavně ruské arzenály byly plné úplně jiných věcí. Jak píše i Satanovskij, Rusko se drželo vždy „Kiplingova pravidla bílého muže“, tedy nedávat divochům zbraně, kterými by mohli zaútočit na jiné bělochy, byť třeba v danou chvíli nepřátelské.

    Jenže, na druhé straně, chyba to nebyla. Saddám byl „americký chlapec“, takže si to vyžral až do konce. Sojůz byl v oblasti vnímán všeobecně nepřátelsky, také kvůli angažmá v Afghanistánu. Blízký východ dostal možnost pocítit americkou svobodu, demokracii a kulturu na plné pecky. Zdá se, že tato lekce již byla dostatečná.

    Evropa Američanům v tomto nepomůže, protože by tím urychlila eskalaci vnitřní občanské války s infiltrovanými kozomrdy. Ke které nakonec stejně dojde, dříve či později. Angažmá Francie se tak jistě omezí na zbrojní obchody se Saudskou Arábii, Katarem a Kuvajtem, maximálně na demonstrativní ukázky zbraní v rámci obchodní prezentace. Protože jinak vzplane půlka Francie.

    Vypadá to, že Amíci začali těmi barevnými revolucemi „přeformátování“ Středního a Blízkého východu, ale výsledek bude úplně jiný, než očekávali. Jejich jedinou kartou tak může být pokoušení celoislámské války proti Evropě a Rusku, snaha o rozbití této části světa.

    Ale ani k tomu již nemají dostatek vlivu a síly. V Egyptě mají stopku, v severní Africe také. Zbývá jim Saudská Arábie zmítaná rozpory, s mnoha akumulovanými problémy – tam to může explodovat z ničeho nic. A Turecko, které je také na pokraji občanské války, puče a možná rozpadu. Katar, Kuvajt se nedají počítat, ostatní emiráty lavírůjí podle situace. Izrael provádí vlastní politiku, díky imigraci má blízko k Rusku, a v poslední době je USA a Evropou otevřeně zrazován.

    To se mi líbí

    • okolojdoucí napsal:

      To je text na článek. Paráda, díky!

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde se také přikláním k myšlence budoucí složitosti pomoci vojskům USA jak v Turecku tak v Sýrii.
      Proto tvrzení :
      „Evropa Američanům v tomto nepomůže, protože by tím urychlila eskalaci vnitřní občanské války s infiltrovanými kozomrdy. Ke které nakonec stejně dojde, dříve či později“.
      Je téměř hmatatelné jak si tento drobný problém Američané velmi rychle uvědomují a proto ještě nyní, je možné hlavně východní Evropu použít v Sýrii.
      No ale tak za 1/2 – 1 rok (možná dříve to závisí, jak bude schopna Francie a Německo absorbovat zbytek armády IS) to již možné nebude.
      Proto také naše vládnoucí ČSSD ústy svého Bc. Chovance dala jasně na vědomí, že proti IS musí bojovat mezinárodní síly a ne nějaké Rusko.
      http://domaci.ihned.cz/c1-64875610-do-parize-bych-nejel-rika-chovanec-s-migranty-pry-prijdou-problemy-a-vzestup-extremistu
      Při poctivém přečtení je konečně jasno.
      Budeme muset v souladu s budoucím rozhodnutím naší vládnoucí ANO_ČSSD vyslat naše vojáky :
      601. skupinu speciálních sil
      41. mechanizovaný prapor
      42. mechanizovaný prapor
      43. výsadkový prapor
      44. lehký motorizovaný prapor
      No tak jak ČSSD předpokládá a pan Bc. Milan Chovanec s tímto na dnešních HN seznámil veřejnost, tak na úplný začátek to zřejmě bude postačující ale postupně budeme muset vyčlenit další a další útvary.
      No a tak jak správně předpokládá ČSSD, když to udělají všechny země východní Evropy tak pomoc USA_EU tj. samostatné divizi E15 nebude nezanedbatelná.
      Tož ANO kchódle v té vážnosti situace a hlavně v tom časovém stresu, nasazení vojsk NATO v Sýrii máte asi pravdu.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně, tlak na zapojení „spojenců“, tedy kanonenfutru z „nových zemí NATO“ určitě přijde. Ale jak jsem psal už včera, Friedmanovy „Visegrad Battlegroups“ projevily nulovou ochotu chcípat na východní frontě za americké a ukrajinské nácky a přesunem do teplých krajin se to moc nezmění. Bulhaři a Rumuni také zrovna nezáří nadšením. I Poláci vypadají poučeni svým angažmá v Iráku, za které se jim dostalo jen slibů. Tedy kromě výcvikových modelů PVO Patriot se sádrovými hlavicemi a štvaní do války proti Rusku.

        To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Nejen západní, ale i česká média cudně pomlčela. Včera jsem si zvlášť silně uvědomoval manipulaci a zkreslování ze strany ČT. Pokud už se někde zmínil ruský atak, tak jen tak nějak na okraj: například něco ve stylu Francie provádí masivní bombardování … Francie spolupracuje s USA a …. s Ruskem.
      Je to čím dál víc na zvracení. Kdo by věřil, že naše generace zocelená socialistickou propagandou a naučená číst RP mezi řádky se bude tak obtížně vyrovnávat se současnou vlnou sraček, co se na nás řinou z médií.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Jsem rád, že jste se vyjádřili k (ne)informovanosti ČT o ruském bombardování v Sýrii. Také jsem si toho všimnul, ale obával jsem se, že je to jen můj subjektivní dojem.

        V posledním pořadu Máte slovo citovala Jílková (už nevím koho), že kdyby ruská armáda přešla přes území Česka, ani by nezaregistrovala nějakou naši armádu. Nemyslím si, že takové zavádějící narážky na „agresivitu“ RF jsou v ČT přípustné a správné.

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Evropa o ruském angažmá mlčí = Rusové vítězí.
      Honem honem tam teď pošlou svých 8 letadel a 3 motorizované roty, aby mohli tvrdit, že zvítězili oni, nebo že alespoň vítězství „koalice“ hodně až zásadně pomohli.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Ta první řádka je trefná!

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Nynější evropské válčení: O co méně vojenských met, o to více agitky 🙂 … Hrdinné nálety na -> na co vlastně ? Vždyť po ruské ofenzívě toho moc nezbývá … Aha, já trubka, ještě je tu Asadova infrastuktura a nějaká zapomenutá pastevecká vesnice 🙂 …

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Kchodle, Vaše vojensko-politické analýzy jsou velmi kvalitní. Držte se jich, jistě byste s nimi pronikl mnohem dále. Nejste v nich na nikom závislý a tak je budujete na „čistém poli“. Málokterý analytik si něco takového může dovolit a ještě méně je těch, kteří toho jsou schopni. Proto se velice dobře čtou a proto osvětlují mnohé.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Excelentní Kchodle …

      To se mi líbí

  3. peter. napsal:

    Bojovníci IS v krátkom čase zo Sýrie zmiznú.,o tom nemám žiadne pochybnosti.Jednak pod vojenským tlakom Rusov a novovzniknutej koalície a jednak preto,že už teraz ich zo Sýrie evakuujú turecké,katarské,saudské a americké lietadlá.Otázkou je,čo bude s bojovníkmi ISIL ďalej.Bude myslím logické ak napíšem,že prejdú na inú formu boja.Niekto takúto formu boja nazýva odbojom alebo partizánskym bojom,iný zase terorizmom.
    Bojovníkov IS nespája príslušnosť k jednému národu,dokonca ani k jednej rase.Spája ich Islam.Pochádzajú z rôznych končín sveta a údajne značná časť z nich sú Európania,tvoriaci 2,3 generáciu niekdajších moslimských prišelcov do vyspelej Európy.Sú mladí,rozhorčení,odvážni a ochotní zomrieť za ideály ktoré im do hláv vtĺkli moslimskí imámovia a vodcovia ktorých mohla (ale nemusela) riadiť a inštruovať napr.CIA.Imámovia im povedali : Američania a Európania – „kresťania“zničili krajiny vašich predkov.Zabili státisíce vašich spoluveriacich,detí,žien a starcov-je vašou povinnosťou pomstiť sa pozabíjať ich čo najviac.Fanatizmus a nenávisť-to majú v srdciach títo bojovníci.Preto oni neprestanú bojovať.Oni len zmenia spôsob a formu boja.Kto vie koľko ich už máme v Európe?Kto vie kam sa poberú ak budú vyhnaní(evakuovaní) zo Sýrie a Iraku?

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      NEJSPIŠ SE PŘESTĚHUJÍ DO EVROPY,to bude mazec a naše takzvané demokracie na ně nemá učinné zakony

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Souhlasím s tebou. Počínaje humanitárním bombarďákem Havlem a dnešními jeho pohrobky konče jsme byli postupně odzbrojováni. Ve jménu občanských práv a svobod nemáme potřebné zákony (možná máme, ale v té zákonodárné změti a chaosu o nich asinikdo ani neví), policajt se bez strachu z potrestání neodváží ani napřáhnout se s pendrekem, zločinci a kriminálníci mají víc práv než povinností, trestní řád dělá z kriminalistů a policistů bezzubý „šedý mor“, pořád jsou útoky proti kamerám na ulicích, ve školách aj., odposlouchávat telefony je byrokraticky složité, občané jsou strašeni Velkým bratrem atd.atd. Politici jsou připosraní a korektní v rozhodování, jen aby nedejbože někomu neomezili jeho práva a svobody (ty politické samozřejmě, ty ekonomické je nezajímají). Jen si vzpomeňme, jak Šabatová, Dientsbier a jiní kritizovali poměry v uprchlických táborech a „nedůstojné“ zacházení s uprchlíky.
        Mimochodem, nezaregistroval jsem nějakou solidaritu mezi imigranty s obětmi atentátu v Paříži, žádný novinář mezi ně nepřišel a nezeptal se na jejich názor, ani nevíme jestli ho odsuzují nebo schvalují.
        Už jsem to tu psal – politici naprosto selhali v obraně národních a unijních zájmů, projevila se neschopnost Bruselské byrokracie na cokoliv aktivně reagovat, ukázalo se, že demokratické principy v EU nefungují. Stále se jen jedná, mluví, diskutuje. Týdny a měsíce běží a mezitím se do Evropy dál valí proudy imigrantů o nichž v podstatě nikdo nic neví.
        Ano Tato, bude to mazec!

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          „Uprchlíci“ atentáty oslavovali. Doloženě v Německu, Francii, Belgii, Itálii.
          Kdyby nějaká solidarita s obětmi byla, žumpa by to ukazovala stokrát denně. Pídili se po tom, ale nenašli …

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Nojo ale :

            No a v Iráku jsou již pod ochranou.
            Damašek – Syrské město Rakka, které bylo dosud baštou Islámského státu, už nejspíš není pro džihádisty bezpečné.
            Radikálové se prý pod neznámým krytím, přesunují i s rodinami do iráckého Mosulu.
            Pokud je tedy nepotká nic po cestě a na to zaručeně spojenecké vrtulníky dohlédnou, tak na ně Rusové nemůžou, protože od Iráku nedostali pozvánku.
            Tož sice asi bude konec komedie v Sýrii ale konec IS nebude, protože na to si naši spojenci a my dohlédneme aby ne.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Tak tak, stěhování těch dobrých duší do zaslouženého bezpečí, se děja za skoro mateřské péče ozbrojených sil ušatých , Turecka a jejich spojenců – včetně Francouzů … 🙂 … Na horší časy. Pějme hosana, a vyšleme své ochránce oněch dobráků od kosti …

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ukazují zápas v Anglii a dojemný zpěv hymny, samozřejmě že největší náboj to mělo pro hráče černé pleti.
            Zápas v Turecku ale neukázali, i když jsem se dočetl, že pískot je projevem úcty, jak vysvětlil turecký student.
            Pak vypráví zahalená žena, jak policie střílela a jak se bála…prostě normální občanka Francie, náhodně vybraná k rozhovoru.
            V záběrech se ukazují také snědí policisté či vojáci.
            Také jsou hrdinové, např.muslimský číšník, nebo muslimský taxikář.
            A policejní fena- zřejmě bez vyznání.
            No a prezident Francie?
            Ten jde na věc od lesa, Francie přijme v příštích letech 30 000 migrantů, což je skvělé, Němčouři budou mít 3 dny pokoj….

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Jooo, to na Nově jsem při přepínání náhodou uzřel ukrutně uplakané záběry arabáčů a kozomrdů s papírovýma cedulkama s anglickým !!! nápisem o tom, jak konkrétně ONI nesouhlasí a ONI NE. To vše dorazili sehraným divadlem se dvěma zde prý dlouhodobě žijícími arabáči z Brna, kteří dodnes neumí česky, a kteří žvejkali nesrozumitelně, že oni a islám s tím nesouhlasí 🙂 …
            Ve finále Paříž, odhodlaná veřejnost, co se nebojí jít na koncert Simply Red, rozhovory, ajk se nebojí a žijí dál, a při vchodu na koncert bác – podrobná osobní prohlídka. Považte -> x-milionová Paříž, vcelku známá , svého času mega kapela a celých 5000, slovy pět tisíc lidí …

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Na Nově náhodou dávali i pískot Turků, tak jsem si v duchu říkala, copak jim to nestačí? Těm hajzlům v EU, o USA nepochybuji, těm to naopak vyhovuje
              Jinak máte pravdu, i když ten druhý česky docela uměl, ale ten první, 30 let tady a……hrozné. Nicméně i kdyby to mysleli oba upřímně, já jim nyní nevěřím nikomu.

              To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Na to nejdůležitější bych zapomněl. Každý, kdo volá po přijetí účinných zákonů je ocejchován jako fašista! Tak hluboko jsme klesli 😦

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Potřebujeme skutečně účinnější zákony, nebo jenom opravdu používat to, co už máme?
          „Francie má vlastní šmírovací zákony v podstatně přísnější podobě než Velká Británie. Pořídila si je po útoku na Charlie Hebdo v lednu letošního roku. Přesto to nepomohlo.“
          http://www.lupa.cz/clanky/britsti-politici-navrhuji-urychlene-schvalit-nove-smirovaci-zakony/
          Ani to pomoci nemůže, protože těch dat je tolik, že to žádný člověk nestihne v rozumném čase zpracovat a pokud podezřelou vazbu nevyhodí softwarové vyhodnocení, nikdo si toho ani nevšimne. Leda až dodatečně, kdy už analytik bude vědět, co hledá.

          Pamatujete si ještě, jak byl prosazen „dočasný“ lustrační zákon?
          http://www.respekt.cz/tydenik/1991/40/lustracni-zakon-schvalen
          A jak jsme při každém prodlužování platnosti byli žumpou přesvědčováni, že je to „jen dočasné prodloužení, jen do..*),“ až se z něj ve stále stejném jménu „vypořádání se s komunistickou totalitou“ stalo trvalé opatření? Jinde píšete, strejdo Oline, že jste marxista. Tak si vzpomeňte, že jste na seznamu podvratných živlů hned číslo 2, protože i vy budete narušovat současným i budoucím vládcům jejich „klid na práci.“

          *) doplňte libovolnou podmínku, beztak není míněna vážně

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Zatím to vypadá, že se Amíci snaží evakuovat jádro svých „umírněnců“ ze SZ Sýrie, které měli připravené na obsazení Damašku, až ho dobyje ISIL z východu a jihu. Mezi nimi je hodně západních kontraktorů a US instruktorů. Jedna možnost je, že se je budou snažit přesunout za Eufrat, aby tak rozdělili Sýrii a zachytili se tam. To by jim poskytlo základnu pro další výcvik „bojovníků za svobodu“ a mohli by to všechno zkusit znovu někdy příště. Jenže to by je tam museli pustit Kurdové a to zřejmě nevyjde. A čím déle to bude trvat, tím více jich vytlučou Rusové bombardováním. Na východě skoro nikdo nežije, takže budou moci bombit bez zábran. A čím déle to bude trvat, tím více rozeserou Turecko, Jordánsko a nakonec i Saudskou Arábii. Je to čím dál tím větší katastrofa, pro USA.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        kchodl
        Západní kontraktori tam nepochybne boli(ako inštruktori),no ja predpokladám,že v tejto chvíli sú už všetci v bezpečí.Kontraktor si pravdepodobne nenatiahne opasok s výbušninou aby sa odpálil niekde medzi ľuďmi ako to pred pár hodinami urobila jedna islamistka v Paríži,kde od rána policajti obliehajú skupinu ďalších teroristov.Toto sú fanatici,ktorých jediným cieľom je pozabíjať čo najviac Európanov a amíkov.Určite majú vypracované varianty pre prípad,že Sýriu a Irak budú musieť opustiť.A ešte stále sa nájdu idioti ako Merkelová,ožratý Juncker a neomarxiste Schulz,ktorí vyzývajú k prijímaniu imigrantov v Európe.Veď to je na trestné stíhanie za verejné ohrozovanie!

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Ač-li se nepustěj do Iránu… z toho mám obavy….rozvrtat celý střední východ – kromě – zatím Saudů a Kataru.

        To se mi líbí

  4. Strejda Olin napsal:

    Francouzský prezident prý v nejbližších dnech odletí do Moskvy jednat s Putinem. Člověk by si takové zprávy ani nevšiml, nebýt toho, jakou hysterii sdělovadla spustila a jak pražská kavárna kvičela, když do RF letěl náš pan prezident.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Třeba pojede Putinovi slibovat, že když Rusko hodí Asada přes palubu, tak mu Francie za odměnu (a něco kolem miliardy €) postaví a nedodá další dva Mistraly.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        🙂
        Nebude to mít v Rusku lehké. Taková trochu cesta da Canossy. Ale ať se vrtne kam chce, nebude to mít lehké. Jde mu o politickou kariéru. A pokud má Putin radši Le Penovou, tak bude muset hodně šoupat nohama.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          No teda, když si vezmu – jaký byl silák, když odmít dodat ty Mistraly…. Ale takoví pazgřivci mají hroší kůži. Normálního člověka by kříslo ale on– můsí mu téct fest do bot, když tam jede s prosíkem… a kdo ví o co bude prosit…

          To se mi líbí

  5. peter. napsal:

    Putin musí mať konskú dávku trpezlivost,keď vydrží sedieť za jedným stolom s kreatúrou ako Hollande.Čo ten pajác po tom,čo s „Mistrálmi“ s ním vyjebal,môže ešte Putinovi ešte ponúknuť?Môže akurát tak pobozkať Putinovi riť a pokorne ho poprosiť o pomoc.Nič viac.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Petere, tentokrát se velice mýlíte. Putin a lidé kolem něho jistě mají obrovskou radost. Co jim může nabídnout? Téměř nic. A jeho důvěryhodnost, teda důvěryhodnost sladké Francie, je prachšpatná. Pro Rusko to bude vnitřní triumf. Ne Washington, ale Moskva. Pěkná řádka. Assad, Hollande……… No, řekněte, nepotěší to?
      A co když bude první otázka a co sankce? Co na nás zase šijete? No, nezávidím mu ten kalich hořkosti. A to je teprve počátek.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        strejda:
        nemýlim sa!Napísal som presne to,čo aj vy,len inými slovami.Je obdivuhodné,že Putin vôbec strpí prítomnosť toho ch.. prezidenta Francúzskej republiky vo svojej blízkosti.Z takého Hollanda nemôže mať Rusko radosť ani vtedy, keby ako som napísal Putinovi pobozkal riť.Hollande je politická mŕtvola.Nikto s ním už nepočíta.Ani s Obamom a Merkelovou.Aj preto je politická situácia vo svete ťažko riešiteľná bez Putinovho Ruska.Putin to vie a ostatní to vedia tiež.Len slušnosť a diplomacia Putinovi nedovoľuje aby sa odmietol s Hollandem stretnúť.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Však Francouzi a další „vyspělý“ svět také snášel přítomnost Jelcina, a nepochybuji o tom, že když viděli, jaké jsou jeho reálné schopnosti, měli velikou radost.
          Teď je to opačně.

          To se mi líbí

  6. Jethro napsal:

    Putin to podle mne hraje velmi dobře a strategicky. Co se Hollanda týká, je to útok přes nejslabší článek. Patrně dá frantíkovi ochutnat chvilkový pocit moci a úspěšnosti, za to pěkně rozdrbe jednotnou frontu frantíků s Němci a zejména amíky. Podle mne je to skvělá strategie. Obzvláště když to vypadá s mamá hodně nahnutě. Ostatně pro tyto záměry jasně hovoří i poměrně málo nepřátelské zlikvidování kontraktu na Mistrály ze strany RF.

    To se mi líbí

  7. Jethro napsal:

    Pane Bavore, berete ještě nominace na škůdce národa?
    Čerstvě bych tam (bohužel) připsal Táňu Fišerovou, takto prezidentský tip našeho bývalého spoludiskutéra a bloggera. Tato dáma je mnohem nebezpečnější než Putni, Štětini a jim podobní, protože na rozdíl od chladného politickokariérního kalkulu, to vše hlásá v dobré víře a z přesvědčení.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-roce-1989-si-nas-svet-vazil-Dnes-fasisti-nastupuji-jako-v-roce-1938-Tehdy-kriceli-Zidi-ven-dnes-pisi-sproste-maily-havloidum-17-listopad-s-Tanou-Fischerovou-a-profesorem-Putnou-408696
    Nikdy bych nevěřil, že najdu podobnosti mezi Fišerovou a Krystlíkem.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To nejsou nominace, to je prostě seznam. Takže ji tam klidně připište jako příspěvek. Ostatně souhlas. Představte si, že by se bývala volba „povedla“ a na Hradě seděla třeba ona, nebo i Dienstbier, nedejbože Kárl.

      To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        Dienstbier i Kárl jsou placení. Ví se to, proto nejsou nebezpeční. Táňa je jiná sorta. Přesvědčená.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Přesvědčená ale také lépe a rychleji prokouknutelná. Politicky nula. Obecně stárnoucí žena.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Ano, jde o stárnoucí a planoucí, bohužel malinko přihlouplou paní . Měl jsem o výši jejího intelektu a míře charakteru také jiné představy, ale ejhle -> moje chyba, ztotožnil jsem si ji podvědomně s rolemi, které hrála, a neměla možnost „naživo mektat“ …

            To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Ba ne protože tak jak náš současný premiér jasně dal najevo, že oficielně uznává a proto také naše vláda bude hlavně finančně podporovat.
          Člověk v tísni
          Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty
          Multikulturní centrum Praha
          Organizace pro pomoc uprchlíkům
          Sdružení pro integraci a migraci
          Czech Team
          Charita Česká republika
          ADRA Česká republika
          Diakonie ČCE
          Iniciativa Hlavák
          Český Červený Kříž
          Program Medevac
          My z veřejných prostředků budeme i nadále muset platit tyto nevolené subjekty neboli neziskové organizace, které následně i nadále budou prosazovat dosavadní politickou agendu, aniž by musely projít volbami.
          Proto také tyto neziskové organizace získávajíc peníze nejen ze státního rozpočtu (tj z těch našich daní), ale v menší částce i ze zahraničí (například z USA a EU) proto také tyto prostředky jim slouží na to, aby řídily politická rozhodnutí naší vlády, zákony a vlastně samu budoucnost naší země.
          Neziskový sektor ve skutečnosti představuje naprosto občanem neřiditelnou a také občanem nijak nepostižitelnou paralelní vládu, která vlastně řídí ty figurky naší vlády volené (čest vyjimkám, kterými jsou naši oligarchové na čele s Andrejem ale tito jsou vlastně mimo zákon, již diky použití svých soukromých složek, suplujících ale také často řídících ty státní naprosto objektivně dlouho).
          Neziskovky takto naprosto s úsměvem obchází nekompetentní občany, z jejichž daní žijí.Občané pro ně nepředstavují něco, co by je snad ohrožovalo nějakým nevhozeným hlasem, ale tito jsou pro ně plebejskou vrstvu společnosti, která v žádném případě nemá právo rozhodovat o sobě a své zemi.

          To se mi líbí

      • tata napsal:

        Bavore když si ktomu uvědomím kolik nás v prvním kole volilo Dinsbira,tak bych se nakopal a aby to hodně bolelo a Zemana jako menši zlo a čim dal bych se chtěl omluvit,nikdo není bez chyby ani on ted bych ho volil jako hlavniho i stím že v některych bodech s nim nesouhlasím,,,,,,,zaplat panbu že vyšel jako menší zlo

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tato, podstatné je, abychom se příště nenechali nachytat na podobné struktury

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            JENŽE MI nemáme volby,zase se objeví naký perspektivní ,fakt je to na hlavu

            To se mi líbí

            • Zdeněk napsal:

              Paměť mě neklame, jeho volbu prosazoval ten, o němž se nemluví. Také jsem podlehl! Poté jsem si spravil reputaci volbou Zemana. Reputaci, ne sebevědomí.

              To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano ale on se jevil před 1. kolem jinak než když poté nepostoupil, takže sice to byla nesprávná volba ( i ode mě) ale projevil se až po 1. volbě. A proto ted nikomu moc nevěřím, až na výjimky.

          To se mi líbí

  8. Jethro napsal:

    Měl jsem ještě jeden postřeh, pak jsem při čtení diskuse zapomněl jaký 🙂 a teď jsem si vzpomněl:
    Halasné ohlášení, že Francie aktivovala článek xy Lisabonské smlouvy o pomoci napadenému státu.
    V první chvíli jsem si oddechl, že naštěstí ti … nepoužili článek 5 NATO, ale při následných komentářích v našívaší veřejnoprávní mi poklesla čelist. Stropnický mluvil o zaslání jednotky protichemiků do místa konfliktu (rozuměj Sýrie) a tak podobně i ostatní.
    Mám dost obavu, že nás chtějí opět zatáhnout zcela bez mandátu do válečného konfliktu mimo území EU a to pod záminkou obrany napadené země EU.
    Co mi to připomíná? Že by parodie na americké zájmy kamkoliv se amíci podívají?
    Jednavěc je jistá: Jakmile se naše armáda zapojí do té ilegální střílejdy proti IS v Sýrii, staneme se okamžitě a zcela logicky terčem teroristů.
    Bravo. Je načase začít se pro jistotu vyhýbat Praze.

    To se mi líbí

  9. Petrpavel napsal:

    Týden jsem byl odkázán na informace televizního zpravodajství. Jediným světovým problémem je 129 mrtvých v Paříži (kolik tisíc lidí zemře denně násilnou smrtí na světě?) svět, a jedinou událostí u nás je oslava výročí převzetí moci havlisty a „západem“ (kolik lidí to u nás opravdu oslavuje?) Nic jiného není důležité, nic jiného se neudálo, podle televizí… Svoboda? Totalita. Informační a ekonomická.
    Napadá mě jedno : bylo opravdu špatné mít kdysi za přátele Iráčany, Libyjce, Syřany, Egyťany, Indy, Číňany, Vietnamce, Mongoly, obyvatele Afriky a Asie vůbec, Rusy, Jihoameričny …, přijímat a jednat s jejich představiteli jako rovný s rovným jako s partnery, obchodovat s nimi? Nemůžu se smířit s tím, že vláda ČR a její poslanecké sbory lezou pro vlastní prospěch do zadku jedinému současnému světovému agresorovi a vytváří nám úplně nesmyslně a zbytečně nepřítele. S Frantíky, Angličany, Američany, Němci, Španěly, Portugalci…mají Arabské, Africké a jihoamerické země nevyřízené účty, vždy je zneužívali ať už jako kolonie či jako zdroj levné pracovní síly. Ale proč proboha my se pleteme do tohoto sporu, proč jim máme sloužit jako kanonenfutr pro jejich snahu o zničení světa, proč máme dávat svou účastí v této válce na straně šmejdů záminku lidem se kterými jsme uměli spolupracovat k obracení jejich nenávisti i směrem k nám? Vím, taková je realita… škoda slov.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      K tom,u bych doplnil zajímavej článek p.Kollera . Je delší – těm, kdo ho četli se omlouvám:…
      Vojenský analytik Koller: Politici a analytici při svém žvanění v ČT i jinde vůbec nepochopili, že v Paříži neproběhl standardní teroristický útok
      14. 11. 2015 9:05
      KOMENTÁŘ A máme tu další, nikoli poslední, teroristický útok islamistů v Evropě. Podle redaktora ČT Borka si na to musíme zvyknout. Zajímalo by mne, proč bychom si měli zvykat na islamistický terorismus, ale i islamistickou ideologii jako něco evropského? Zvykli si oni na naši? Politici, redaktoři i analytici unisono kdákají o strašné tragédii obrovského rozsahu, vyjadřují soustrast, posílají kondolence a zapalují svíčky. Možná se zase sejdou, popadnou za ruce a budou pochodovat kdesi po prázdné ulici. Poté si zajdou na kebab a budou zase lhát voličům, umlčovat vlasteneckou opozici, organizovat ohlupování v médiích a lézt do zadku USA, Turecku a Saúdské Arábii.
      Blbost, neschopnost, zbabělost a zkorumpovanost v přímém přenosu. Je zde pouze otázka, v jakém pořadí se uvedené vlastnosti vyskytují u každého konkrétního europolitika. Platí to konec konců i pro část „české“ politické reprezentace, která však reprezentuje americké zájmy.
      Prezident USA by se měl místo žvanění o tragédii obětem především omluvit za americkou podporu islamistickým teroristům počínaje válkou v Afghánistánu a na Balkáně, včetně ISIL cestou Turecka a Saúdské Arábie. Totéž by měli udělat mnozí reprezentanti EU a sypat si popel na hlavu za zavírání očí před realitou, násilný multikulturalismus, politickou korektnost v médiích a pronásledování vlastenců ve službách amerických zájmů.
      Jakápak obrovská a strašná tragédie? Ve válce může za podstatně kratší dobu než v Paříži padnout sto vojáků při náletu a bombardování, raketometném přepadu nebo přímém střetu dvou pluků. A my jsme ve válce vyvolané islamisty a jejich sponzory z osy zla, kterou tvoří Washington, Brusel, Ankara (Turecko), Rijád (Saúdská Arábie), Teherán (Írán) a Karáčí (Pákistán) a jejich prodloužená ruka a základna tvořená islamistickými vládami v Kosovu a Bosně.
      Mimochodem, na francouzských dálnicích se za rok zabije daleko víc lidí, než při včerejším teroristickém útoku. Ještě víc jich zemře na následky požívání drog, které plynou proudem z islámských zemí přes Balkán a jižní Evropu, především islamistické Kosovo.
      A v rámci války, kterou chce osa zla rozpoutat proti Rusku, by byly ztráty obyvatel Evropy ve srovnání s nějakým teroristickým útokem neměřitelné. Zvláště při použití jaderných zbraní. Vzpomeňte si na to, až budete přihlouple mávat americkým dragounům, kteří se místo boje proti největšímu ohrožení Evropy po ukončení druhé světové války, budou projíždět jako politická agitka po naší republice. Nic se neděje samo o sobě a vše je třeba vidět v souvislostech.
      Z hlediska velikosti ztrát tedy útok vůbec nebyl strašný. Experti se podivují, proč teroristé nevydali žádné prohlášení. Proč by to dělali? Původce je jasný. Prakticky všechny větší teroristické útoky v Evropě za posledních několik desítek let spáchali přistěhovalí muslimové, nebo jejich děti. Cílem jejich teroristických útoků není rozvrácení evropské společnosti. To dělají s daleko vyšší efektivitou evropští politici s využitím zvrhlé ideologie multikulturalismu a politické korektnosti a s pomocí většiny médií.
      Cílem je zastrašení Evropanů, aby byli povolnější k islamistickým požadavkům, především přijímání stále většího počtu muslimů, živení milionů přivandrovalých sociálních parazitů, povolení paralelního právního systému šaríja, ustupování od evropských kulturních tradic, budování mešit, podřizování evropského školství islámu z hlediska multikulturní výuky a oblékání a v neposlední řadě islámského paralelního stravování a ekonomiky halal. Obecně řečeno, zvýhodňování muslimů a jejich ideologie v Evropě oproti původnímu obyvatelstvu, ale za evropské peníze. Nelze přehlédnout zásadní fakt. Multikulturalismus prosazovaný všemi prostředky osou zla je jednostranný, spíše jednosměrný. Prosazuje zájmy a požadavky muslimů, ale přehlíží, případně odmítá, místy přímo potlačuje práva, zájmy a požadavky původních Evropanů. Zde je třeba si položit další zásadní otázku, zda je vůbec možné, aby muslim byl Evropan (ne o tom kecal, či lhal) z hlediska evropské historie, tradic, náboženství i kultury.
      K islamizaci Evropy slouží v každé jednotlivé zemi různé formy korupce politiků a členů jejich rodin, pronikání muslimů do politických stran, státní správy a různých organizací, především neziskových a neustálá propaganda islámu, mnohdy částečně skrytě ve formě multikulturalismu, i cestou seriálů, především v televizi. S tím je samozřejmě spojeno potlačování všech názorů, které si dovolují islamizaci Evropy kritizovat, nebo jen požadovat pravdivé informace bez jednostranných proislasmistických korekcí. Většinu špinavé práce bohužel provádějí nikoli islamisté, ale prohnilí Evropané na základě požadavků a sponsoringu reprezentace osy zla.
      Všichni slavní redaktoři, politici a analytici při svém žvanění v ČT i jinde vůbec nepochopili, že v Paříži neproběhl standardní teroristický útok. Jednalo se pouze o islamistický test schopnosti francouzských silových složek zasáhnout a zvládnout situaci při teroristickém útoku rozprostřeném na několik míst v městské aglomeraci. Zároveň se jednalo o test reakce evropských politiků a občanů. Přesně řečeno, zda evropští politici dokážou i v krizové situaci prosazovat politiku islamizace proti vůli většiny občanů. Proto žádné požadavky. Ty už dávno zadala osa zla a jejich slouhové v Evropě, počínaje Merkelovou je nadšeně plní. Druhým, standardním, cílem byla prezentace islamistů jako úspěšných bojovníků, zaměřená na verbování dalších domácích spolupracovníků. Morálka některých bojovníků ISIL začíná měknout, neboť ruské letectvo a vojáci Bašara Asada jim začínají udělovat výprask v Sýrii, Kurdové v Iráku a Sýrii. Evropské, turecké, saúdské a americké zbraně a peníze přicházejí v niveč.
      Jaké budou reakce v médiích?
      Základ tvoří ubohé impotentní blábolení o tragédii, soustrasti a evropských hodnotách. Kupodivu tyto hodnoty vlastně nikdo nedefinoval. Připadají mi nejasné, stejně jako obohacení Evropy islámskými ilegály, o němž nám kdákala nejen vzorová reprezentantka ANO Krnáčová, ale i řada jiných politických celebrit. Ty evropské hodnoty si může vyložit každý po svém, zvláště po Osvětimi. Dnes tu máme v celé kráse nazpět fašismus a nacismus na Ukrajině i v Pobaltí i s evropskou podporou. Multikulturní EU podporuje palestinské islamistické teroristy a šikanuje Izrael, jediný stát, který si dokázal poradit s teroristy, a měli bychom se od něj učit.
      Kolem útoku v Paříži jsme si poslechli řadu „chytrostí“ od řady odborníků, například o skvělém výcviku teroristů. Vzít samopal, strčit do něj zásobník, jít do kina, natáhnout závěr a zmáčknout spoušť by se naučila i opice. Vzhledem k tomu, že polovina lidí ze sálu utekla, moc toho „skvěle vycvičení“ teroristi nepředvedli. Stejné je to v případě teroristy, který na sebe natáhne vestu s trhavinou, dojde na stadion a stiskne spínač vedení k rozbušce. Takže jakýpak složitý výcvik? Ale můžeme čekat, že se politici pokusí sebrat legální zbraně našim občanům, aby se nemohli bránit. Poté je soustředí v nějakém skladu, kde si je teroristi seberou hromadně. Zákon už se připravuje. Důležitá je evropská demokratická absolutní totalitní kontrola obyvatel, jejich zbraní, projevu i myšlení. O tom se nezdálo ani Hitlerovi a Stalinovi. A někteří lidé jsou tak pitomí, že odzbrojení ještě podporují. To, že islamisté si trhaviny dokážou vyrobit z běžně dostupného materiálu a půjdou do boje s noži, pokud dojdou kalašnikovy (jako v Izraeli), nikoho nezajímá.
      Domácí muslimové se budou opět zaklínat láskou k EU, Evropanům a Evropankám a ohánět se súrami koránu, které jsou již neplatné a džihádisté je nerespektují. A určitě si poslechneme plno řečí o extrémní nebezpečnosti vlasteneckého Bloku proti islámu. Jeho reprezentanti se ovšem do demokraticky korektních médií moc nedostanou, aby mohli lži vyvracet.
      Dále jsou zde udivené dotazy odborníků, proč tajné služby nic nezjistily včas. Do uzavřených islamistických kmenů žijících jako paralelní společnosti ve Francii, Británii, Belgii i jinde se téměř nedá proniknout. I v případě úspěchu tajných služeb dochází k zatajování a přehlížení výsledků jejich práce politickým vedením v USA i EU. Je přece třeba islamizaci podpořit, nikoli zastavit. Musíme počkat, až bude všude muslimů tolik, že je již nezvládneme ani vojensky a budeme muset kapitulovat před jejich politickými požadavky. Na to už dávno přišli v Izraeli a sklízejí za to nenávist ze strany vedení EU.
      Dále si poslechneme, že je třeba podporovat spojenecké Turecko, které pomůže islámské tažení do Evropy zastavit. To je stejné jako platit Hitlerovi, aby nebyl nacista. Turecko a Saúdská Arábie válku v Sýrii vyvolaly a podporují ISIL. Bez nich by bylo dávno po válce a uprchlíci doma. Africké státy zase nechtějí svoje „Syřany“ zpět, možná když EU připlatí. EU je v pozici hlupáka, který má platit vyděrači stále zvyšujícímu požadavky. A z jakých peněz se to bude platit? Důchodci dostali 40 korun na měsíc (vzhledem k reálnému propadu kupní ceny důchodů za posledních 15 let by to mělo být kolem 2 500 korun jen na vyrovnání) a nakonec si budeme půjčovat na to, abychom platili státům posílajícím k nám teroristy.
      Dále se bude žvanit o potřebě vyzbrojování armády a verbování vojáků. Z hlediska výzbroje jsme dost zaspali i bez islamizace a teroristů a hlavně jsme si s „podporou“ konkurence EU zničili značnou část obranného průmyslu se 70 000 pracovních míst. Problém je v tom, že jakákoli armáda s jakoukoli výzbrojí je k ničemu, jestliže je podřízena politikům podporujícím islamizaci, což je u nás většina. Armáda podřízená NATO je navíc pouze pomocným sborem amerických zájmů. Z tohoto hlediska je třeba varovat občany před spoluprací s armádou. Mohli by se místo obrany vlasti dostat do americké války s Ruskem na Ukrajině nebo v Pobaltí. Naopak se přehlíží policie, která by měla primárně zajišťovat bezpečnost doma. A domobrana jako smysluplná akce vlasteneckých občanů je terčem primitivních útoků médií.
      Europolitici se jako vždy rozhodli žvanit a zasedat, zasedat a žvanit. Nic jiného totiž neumí, mnozí i to nevalně, a proto jen tupě omílají, co jim nakomanduje osa zla. Strach mají hlavně z toho, aby je naštvaní občané nevyhnali z jejich koryt. Zároveň si to nechtějí rozházet s osou zla. Proto slyšíme výzvy k důstojným reakcím na teroristy v Paříži. Patrně je třeba se nechat důstojně zastřelit, nebo podříznout. Dále je to o potřebě zachování vstřícnosti k ilegálům, abychom je nerozzlobili a neudělali z nich spolupracovníky teroristů. Jaksi se zapomíná na fakt, že šíření víry všemi prostředky a džihád jsou povinností každého muslima. Proto je povinen pomáhat džihádistům. Oni tu zálohu spolupracovníků v EU již dávno mají. Je logické, že útoky jsou vedeny v Paříži, kde jsou celé kompletně islámské čtvrti bez policejní i jiné kontroly.
      Kdo podporuje islamizaci u nás, vidíme všichni. Obzvláště se vyznamenal pan Schwarzenberg, který se nedávno radoval nad likvidací evropských národů a vzniku evropského národa, spíše euroarabského či afrického. Rakušan v naší zemi, stejně jako kdysi Coudenhove Kalergi (jeden ze zakladatelů EU), který nabádal k míchání Evropanů s Afričany. Americký občan Dienstbier (ČSSD) by k nám zase chtěl tahat 30 000 muslimů ročně, přesně podle Kalergiho a Thomase Barnetta (americký multikulturní ideolog doporučující masovou migraci z Afriky do Evropy). A černý kůň ANO a amerických zájmů na prezidentský post Dlouhý zase pozapomněl, za čí peníze studoval jako nomenklaturní svazák před listopadem v zahraničí. Pro islamisty by za naše peníze vytvářel tisíce pracovních míst, které nevytvořil pro svoje spoluobčany. To by byli prezidenti.
      Kdo ochrání Evropany?
      Šéf NATO Stoltenberg rázně odmítl možnost použití sil NATO pro zastavení ilegální imigrace, která vytváří nejhorší ohrožení Evropy od konce druhé světové války. Vzpomínám si na předlistopadový politický plakát. Bylo na něm: NATO! – NA CO? V celé nahotě se ukazuje fakt, že americká vojenská organizace NATO je určena pouze na zničení Ruska a na obranu Evropy kašle. (stejně jako EU je určena k zotročení Evropanů ve prospěch USA) Vojáci prezidenta Putina a prezidenta Asada bojují a umírají v Sýrii za Evropu a reprezentant ČSSD Hamáček podepisuje s dalšími evropskými „státníky“ pakt proti Rusku. Patrně touží po tom, aby Evropa bojovala proti dvěma silným protivníkům. Zároveň nikdo nebombarduje mnohakilometrové fronty kamionů, které vezou kradenou ropu z Iráku do Turecka, kde ji nakupují firmy ze zemí EU, a tím sponzorují teroristy z ISIL. Proč se o tomto základním zdroji financí ISIL stále mlčí a proč nikdo tak jednoduché cíle nezničí? Ptám se už měsíce. Evidentně jsou to ti, kteří potřebují ISIL k oslabení Evropy a likvidaci Sýrie jako poměrně civilizovaného a nedostatečně islamizovaného státu a rovněž spojence Ruska, tedy opět členové osy zla.
      Je třeba se vrátit k pravým hodnotám evropské civilizace. Já je vidím jako historií prověřené pozitivní faktory (rodina, národ, vlast, pořádek, spravedlnost, úcta k práci, vědění a zkušenostem) a pravděpodobně je tak vnímá i většina spoluobčanů a původních Evropanů. V Číně na jejich postavili svůj hospodářský zázrak. Ony to jsou totiž hodnoty civilizovaného lidstva.
      Ale reprezentace v Bruselu a jejich čeští poskoci, především z politické reprezentace, mnohých médií a různých politických neziskovek za evropské hodnoty pravděpodobně považují kromě bezbřehé korupce, násilně vnucovaný multikulturalismus, politickou korektnost v médiích, amorálnost, arogantní sprostotu, systémovou nespravedlnost, absenci pořádku a povinnosti, neomezená práva jednotlivce na cokoli bez ohledu na druhé a ponížené podlézání všemu americkému. (tedy celý Orwell 1984)
      Evropané se budou muset evidentně chránit sami, především se zbavit ve volbách domácích islamizátorů a poskoků osy zla a zbavit je tak legální moci. Evropská unie reprezentovaná Junckerem, Mogheriniovou nebo Merkelovou a spol. je vyloženě nebezpečná. Je třeba podpořit vlastenecké politické strany a hnutí, aktuálně především Úsvit-národní koalice, ale i nemnohé jiné a domobranu.
      Co dodat na závěr?
      Evropa paní Merkelové připomíná starou děvku, která leží s roztaženýma nohama směrem k Africe a říká: „poslužte si“. Oběti teroristů je třeba s úctou pohřbít a zdůraznit, že se jedná o evropské mučedníky zvrhlé ideologie multikulturalismu a islamizace jednoho ze zakladatelů EU Richarda Coudenhove -Kalergiho, případně jeho následovníka amerického ideologa Thomase Barnetta. Ideologie multikulturalismu a politická korektnost v médiích by měly být prohlášeny za porušení zákona a jako nástroj etnicko-sociálního inženýrství tvrdě postihovány stejně jako nacismus a terorismus. Nejsou ve své praxi ničím jiným. Neustále je třeba připomínat, že Evropané v Paříži byli povražděni muslimy, které reprezentanti EU, sluhové osy zla, přijali jako uprchlíky či potřebné ekonomické migranty. (I když se určitě bude hledat nebo vyrábět aspoň jeden zabitý muslim, nebo muslimský hrdina) A nezapomínat na to při volbách! Nezapomínat!

      14. 11. 2015 9:05
      KOMENTÁŘ A máme tu další, nikoli poslední, teroristický útok islamistů v Evropě. Podle redaktora ČT Borka si na to musíme zvyknout. Zajímalo by mne, proč bychom si měli zvykat na islamistický terorismus, ale i islamistickou ideologii jako něco evropského? Zvykli si oni na naši? Politici, redaktoři i analytici unisono kdákají o strašné tragédii obrovského rozsahu, vyjadřují soustrast, posílají kondolence a zapalují svíčky. Možná se zase sejdou, popadnou za ruce a budou pochodovat kdesi po prázdné ulici. Poté si zajdou na kebab a budou zase lhát voličům, umlčovat vlasteneckou opozici, organizovat ohlupování v médiích a lézt do zadku USA, Turecku a Saúdské Arábii.
      Blbost, neschopnost, zbabělost a zkorumpovanost v přímém přenosu. Je zde pouze otázka, v jakém pořadí se uvedené vlastnosti vyskytují u každého konkrétního europolitika. Platí to konec konců i pro část „české“ politické reprezentace, která však reprezentuje americké zájmy.
      Prezident USA by se měl místo žvanění o tragédii obětem především omluvit za americkou podporu islamistickým teroristům počínaje válkou v Afghánistánu a na Balkáně, včetně ISIL cestou Turecka a Saúdské Arábie. Totéž by měli udělat mnozí reprezentanti EU a sypat si popel na hlavu za zavírání očí před realitou, násilný multikulturalismus, politickou korektnost v médiích a pronásledování vlastenců ve službách amerických zájmů.
      Jakápak obrovská a strašná tragédie? Ve válce může za podstatně kratší dobu než v Paříži padnout sto vojáků při náletu a bombardování, raketometném přepadu nebo přímém střetu dvou pluků. A my jsme ve válce vyvolané islamisty a jejich sponzory z osy zla, kterou tvoří Washington, Brusel, Ankara (Turecko), Rijád (Saúdská Arábie), Teherán (Írán) a Karáčí (Pákistán) a jejich prodloužená ruka a základna tvořená islamistickými vládami v Kosovu a Bosně.
      Mimochodem, na francouzských dálnicích se za rok zabije daleko víc lidí, než při včerejším teroristickém útoku. Ještě víc jich zemře na následky požívání drog, které plynou proudem z islámských zemí přes Balkán a jižní Evropu, především islamistické Kosovo.
      A v rámci války, kterou chce osa zla rozpoutat proti Rusku, by byly ztráty obyvatel Evropy ve srovnání s nějakým teroristickým útokem neměřitelné. Zvláště při použití jaderných zbraní. Vzpomeňte si na to, až budete přihlouple mávat americkým dragounům, kteří se místo boje proti největšímu ohrožení Evropy po ukončení druhé světové války, budou projíždět jako politická agitka po naší republice. Nic se neděje samo o sobě a vše je třeba vidět v souvislostech.
      Z hlediska velikosti ztrát tedy útok vůbec nebyl strašný. Experti se podivují, proč teroristé nevydali žádné prohlášení. Proč by to dělali? Původce je jasný. Prakticky všechny větší teroristické útoky v Evropě za posledních několik desítek let spáchali přistěhovalí muslimové, nebo jejich děti. Cílem jejich teroristických útoků není rozvrácení evropské společnosti. To dělají s daleko vyšší efektivitou evropští politici s využitím zvrhlé ideologie multikulturalismu a politické korektnosti a s pomocí většiny médií.
      Cílem je zastrašení Evropanů, aby byli povolnější k islamistickým požadavkům, především přijímání stále většího počtu muslimů, živení milionů přivandrovalých sociálních parazitů, povolení paralelního právního systému šaríja, ustupování od evropských kulturních tradic, budování mešit, podřizování evropského školství islámu z hlediska multikulturní výuky a oblékání a v neposlední řadě islámského paralelního stravování a ekonomiky halal. Obecně řečeno, zvýhodňování muslimů a jejich ideologie v Evropě oproti původnímu obyvatelstvu, ale za evropské peníze. Nelze přehlédnout zásadní fakt. Multikulturalismus prosazovaný všemi prostředky osou zla je jednostranný, spíše jednosměrný. Prosazuje zájmy a požadavky muslimů, ale přehlíží, případně odmítá, místy přímo potlačuje práva, zájmy a požadavky původních Evropanů. Zde je třeba si položit další zásadní otázku, zda je vůbec možné, aby muslim byl Evropan (ne o tom kecal, či lhal) z hlediska evropské historie, tradic, náboženství i kultury.
      K islamizaci Evropy slouží v každé jednotlivé zemi různé formy korupce politiků a členů jejich rodin, pronikání muslimů do politických stran, státní správy a různých organizací, především neziskových a neustálá propaganda islámu, mnohdy částečně skrytě ve formě multikulturalismu, i cestou seriálů, především v televizi. S tím je samozřejmě spojeno potlačování všech názorů, které si dovolují islamizaci Evropy kritizovat, nebo jen požadovat pravdivé informace bez jednostranných proislasmistických korekcí. Většinu špinavé práce bohužel provádějí nikoli islamisté, ale prohnilí Evropané na základě požadavků a sponsoringu reprezentace osy zla.
      Všichni slavní redaktoři, politici a analytici při svém žvanění v ČT i jinde vůbec nepochopili, že v Paříži neproběhl standardní teroristický útok. Jednalo se pouze o islamistický test schopnosti francouzských silových složek zasáhnout a zvládnout situaci při teroristickém útoku rozprostřeném na několik míst v městské aglomeraci. Zároveň se jednalo o test reakce evropských politiků a občanů. Přesně řečeno, zda evropští politici dokážou i v krizové situaci prosazovat politiku islamizace proti vůli většiny občanů. Proto žádné požadavky. Ty už dávno zadala osa zla a jejich slouhové v Evropě, počínaje Merkelovou je nadšeně plní. Druhým, standardním, cílem byla prezentace islamistů jako úspěšných bojovníků, zaměřená na verbování dalších domácích spolupracovníků. Morálka některých bojovníků ISIL začíná měknout, neboť ruské letectvo a vojáci Bašara Asada jim začínají udělovat výprask v Sýrii, Kurdové v Iráku a Sýrii. Evropské, turecké, saúdské a americké zbraně a peníze přicházejí v niveč.
      Jaké budou reakce v médiích?
      Základ tvoří ubohé impotentní blábolení o tragédii, soustrasti a evropských hodnotách. Kupodivu tyto hodnoty vlastně nikdo nedefinoval. Připadají mi nejasné, stejně jako obohacení Evropy islámskými ilegály, o němž nám kdákala nejen vzorová reprezentantka ANO Krnáčová, ale i řada jiných politických celebrit. Ty evropské hodnoty si může vyložit každý po svém, zvláště po Osvětimi. Dnes tu máme v celé kráse nazpět fašismus a nacismus na Ukrajině i v Pobaltí i s evropskou podporou. Multikulturní EU podporuje palestinské islamistické teroristy a šikanuje Izrael, jediný stát, který si dokázal poradit s teroristy, a měli bychom se od něj učit.
      Kolem útoku v Paříži jsme si poslechli řadu „chytrostí“ od řady odborníků, například o skvělém výcviku teroristů. Vzít samopal, strčit do něj zásobník, jít do kina, natáhnout závěr a zmáčknout spoušť by se naučila i opice. Vzhledem k tomu, že polovina lidí ze sálu utekla, moc toho „skvěle vycvičení“ teroristi nepředvedli. Stejné je to v případě teroristy, který na sebe natáhne vestu s trhavinou, dojde na stadion a stiskne spínač vedení k rozbušce. Takže jakýpak složitý výcvik? Ale můžeme čekat, že se politici pokusí sebrat legální zbraně našim občanům, aby se nemohli bránit. Poté je soustředí v nějakém skladu, kde si je teroristi seberou hromadně. Zákon už se připravuje. Důležitá je evropská demokratická absolutní totalitní kontrola obyvatel, jejich zbraní, projevu i myšlení. O tom se nezdálo ani Hitlerovi a Stalinovi. A někteří lidé jsou tak pitomí, že odzbrojení ještě podporují. To, že islamisté si trhaviny dokážou vyrobit z běžně dostupného materiálu a půjdou do boje s noži, pokud dojdou kalašnikovy (jako v Izraeli), nikoho nezajímá.
      Domácí muslimové se budou opět zaklínat láskou k EU, Evropanům a Evropankám a ohánět se súrami koránu, které jsou již neplatné a džihádisté je nerespektují. A určitě si poslechneme plno řečí o extrémní nebezpečnosti vlasteneckého Bloku proti islámu. Jeho reprezentanti se ovšem do demokraticky korektních médií moc nedostanou, aby mohli lži vyvracet.
      Dále jsou zde udivené dotazy odborníků, proč tajné služby nic nezjistily včas. Do uzavřených islamistických kmenů žijících jako paralelní společnosti ve Francii, Británii, Belgii i jinde se téměř nedá proniknout. I v případě úspěchu tajných služeb dochází k zatajování a přehlížení výsledků jejich práce politickým vedením v USA i EU. Je přece třeba islamizaci podpořit, nikoli zastavit. Musíme počkat, až bude všude muslimů tolik, že je již nezvládneme ani vojensky a budeme muset kapitulovat před jejich politickými požadavky. Na to už dávno přišli v Izraeli a sklízejí za to nenávist ze strany vedení EU.
      Dále si poslechneme, že je třeba podporovat spojenecké Turecko, které pomůže islámské tažení do Evropy zastavit. To je stejné jako platit Hitlerovi, aby nebyl nacista. Turecko a Saúdská Arábie válku v Sýrii vyvolaly a podporují ISIL. Bez nich by bylo dávno po válce a uprchlíci doma. Africké státy zase nechtějí svoje „Syřany“ zpět, možná když EU připlatí. EU je v pozici hlupáka, který má platit vyděrači stále zvyšujícímu požadavky. A z jakých peněz se to bude platit? Důchodci dostali 40 korun na měsíc (vzhledem k reálnému propadu kupní ceny důchodů za posledních 15 let by to mělo být kolem 2 500 korun jen na vyrovnání) a nakonec si budeme půjčovat na to, abychom platili státům posílajícím k nám teroristy.
      Dále se bude žvanit o potřebě vyzbrojování armády a verbování vojáků. Z hlediska výzbroje jsme dost zaspali i bez islamizace a teroristů a hlavně jsme si s „podporou“ konkurence EU zničili značnou část obranného průmyslu se 70 000 pracovních míst. Problém je v tom, že jakákoli armáda s jakoukoli výzbrojí je k ničemu, jestliže je podřízena politikům podporujícím islamizaci, což je u nás většina. Armáda podřízená NATO je navíc pouze pomocným sborem amerických zájmů. Z tohoto hlediska je třeba varovat občany před spoluprací s armádou. Mohli by se místo obrany vlasti dostat do americké války s Ruskem na Ukrajině nebo v Pobaltí. Naopak se přehlíží policie, která by měla primárně zajišťovat bezpečnost doma. A domobrana jako smysluplná akce vlasteneckých občanů je terčem primitivních útoků médií.
      Europolitici se jako vždy rozhodli žvanit a zasedat, zasedat a žvanit. Nic jiného totiž neumí, mnozí i to nevalně, a proto jen tupě omílají, co jim nakomanduje osa zla. Strach mají hlavně z toho, aby je naštvaní občané nevyhnali z jejich koryt. Zároveň si to nechtějí rozházet s osou zla. Proto slyšíme výzvy k důstojným reakcím na teroristy v Paříži. Patrně je třeba se nechat důstojně zastřelit, nebo podříznout. Dále je to o potřebě zachování vstřícnosti k ilegálům, abychom je nerozzlobili a neudělali z nich spolupracovníky teroristů. Jaksi se zapomíná na fakt, že šíření víry všemi prostředky a džihád jsou povinností každého muslima. Proto je povinen pomáhat džihádistům. Oni tu zálohu spolupracovníků v EU již dávno mají. Je logické, že útoky jsou vedeny v Paříži, kde jsou celé kompletně islámské čtvrti bez policejní i jiné kontroly.
      Kdo podporuje islamizaci u nás, vidíme všichni. Obzvláště se vyznamenal pan Schwarzenberg, který se nedávno radoval nad likvidací evropských národů a vzniku evropského národa, spíše euroarabského či afrického. Rakušan v naší zemi, stejně jako kdysi Coudenhove Kalergi (jeden ze zakladatelů EU), který nabádal k míchání Evropanů s Afričany. Americký občan Dienstbier (ČSSD) by k nám zase chtěl tahat 30 000 muslimů ročně, přesně podle Kalergiho a Thomase Barnetta (americký multikulturní ideolog doporučující masovou migraci z Afriky do Evropy). A černý kůň ANO a amerických zájmů na prezidentský post Dlouhý zase pozapomněl, za čí peníze studoval jako nomenklaturní svazák před listopadem v zahraničí. Pro islamisty by za naše peníze vytvářel tisíce pracovních míst, které nevytvořil pro svoje spoluobčany. To by byli prezidenti.
      Kdo ochrání Evropany?
      Šéf NATO Stoltenberg rázně odmítl možnost použití sil NATO pro zastavení ilegální imigrace, která vytváří nejhorší ohrožení Evropy od konce druhé světové války. Vzpomínám si na předlistopadový politický plakát. Bylo na něm: NATO! – NA CO? V celé nahotě se ukazuje fakt, že americká vojenská organizace NATO je určena pouze na zničení Ruska a na obranu Evropy kašle. (stejně jako EU je určena k zotročení Evropanů ve prospěch USA) Vojáci prezidenta Putina a prezidenta Asada bojují a umírají v Sýrii za Evropu a reprezentant ČSSD Hamáček podepisuje s dalšími evropskými „státníky“ pakt proti Rusku. Patrně touží po tom, aby Evropa bojovala proti dvěma silným protivníkům. Zároveň nikdo nebombarduje mnohakilometrové fronty kamionů, které vezou kradenou ropu z Iráku do Turecka, kde ji nakupují firmy ze zemí EU, a tím sponzorují teroristy z ISIL. Proč se o tomto základním zdroji financí ISIL stále mlčí a proč nikdo tak jednoduché cíle nezničí? Ptám se už měsíce. Evidentně jsou to ti, kteří potřebují ISIL k oslabení Evropy a likvidaci Sýrie jako poměrně civilizovaného a nedostatečně islamizovaného státu a rovněž spojence Ruska, tedy opět členové osy zla.
      Je třeba se vrátit k pravým hodnotám evropské civilizace. Já je vidím jako historií prověřené pozitivní faktory (rodina, národ, vlast, pořádek, spravedlnost, úcta k práci, vědění a zkušenostem) a pravděpodobně je tak vnímá i většina spoluobčanů a původních Evropanů. V Číně na jejich postavili svůj hospodářský zázrak. Ony to jsou totiž hodnoty civilizovaného lidstva.
      Ale reprezentace v Bruselu a jejich čeští poskoci, především z politické reprezentace, mnohých médií a různých politických neziskovek za evropské hodnoty pravděpodobně považují kromě bezbřehé korupce, násilně vnucovaný multikulturalismus, politickou korektnost v médiích, amorálnost, arogantní sprostotu, systémovou nespravedlnost, absenci pořádku a povinnosti, neomezená práva jednotlivce na cokoli bez ohledu na druhé a ponížené podlézání všemu americkému. (tedy celý Orwell 1984)
      Evropané se budou muset evidentně chránit sami, především se zbavit ve volbách domácích islamizátorů a poskoků osy zla a zbavit je tak legální moci. Evropská unie reprezentovaná Junckerem, Mogheriniovou nebo Merkelovou a spol. je vyloženě nebezpečná. Je třeba podpořit vlastenecké politické strany a hnutí, aktuálně především Úsvit-národní koalice, ale i nemnohé jiné a domobranu.
      Co dodat na závěr?
      Evropa paní Merkelové připomíná starou děvku, která leží s roztaženýma nohama směrem k Africe a říká: „poslužte si“. Oběti teroristů je třeba s úctou pohřbít a zdůraznit, že se jedná o evropské mučedníky zvrhlé ideologie multikulturalismu a islamizace jednoho ze zakladatelů EU Richarda Coudenhove -Kalergiho, případně jeho následovníka amerického ideologa Thomase Barnetta. Ideologie multikulturalismu a politická korektnost v médiích by měly být prohlášeny za porušení zákona a jako nástroj etnicko-sociálního inženýrství tvrdě postihovány stejně jako nacismus a terorismus. Nejsou ve své praxi ničím jiným. Neustále je třeba připomínat, že Evropané v Paříži byli povražděni muslimy, které reprezentanti EU, sluhové osy zla, přijali jako uprchlíky či potřebné ekonomické migranty. (I když se určitě bude hledat nebo vyrábět aspoň jeden zabitý muslim, nebo muslimský hrdina) A nezapomínat na to při volbách! Nezapomínat!

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      +1

      To se mi líbí

  10. lujjza napsal:

    OT

    Brusel uvalil sankce proti Tel Avivu, Izrael zuří http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/brusel-uvalil-sankce-proti-tel-avivu-izrael-zuri/
    z článku:
    „Před týdnem Evropská komise vydala nařízení, jímž zavazuje evropské maloobchodní řetězce, aby označily některé skupiny zboží z Izraele, že výrobek pochází z území „okupovaném (patří okupovanéHO, pozn. lujjza) Izraelem od června 1967″“

    a další:
    „Podle zástupce židovské komunity osloveného serverem se jedná o politické rozhodnutí a naznačil, že se jedná o „podlézavý“ krok vůči Lize arabských států, zejména po nedávných tragických událostech. A to aby se se zapojily do boje s IS, snížil se proud uprchlíků a omezil se nábor nových rekrutů k islamistů.“

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      🙂 🙂

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Konečně jsem se dočkal doby,kdy bude každý nucen vysvětlit svůj postoj k Palestincům a jejich státu.
      Dříve se to dělalo tak, že jedinec nesnášel Židy, nesnášel Palestince, ale když šlo o Židy a Palestince, tak přechodně Palestince miloval.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Tam to má zase kořeny v uspořádání po 1. a 2. SV Britského mandátu Palestina a vytvoření židovského státu Izreal, nesmyslné rozhodnutí Společnosti národů. Jen se podívejte na mapy (wiki). To mohl rozhodnout jen pablb!

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Britové si mysleli, že to dělí pro sebe, takže to podle toho dopadlo.
          Ale…třeba se ukazuje, který národ má větší schopnosti.
          Peněz a „známostí“ totiž měly oba národy tak nějak stejně.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Britové jsou také pěkná pakáž – jsou totiž v pozadí mnoha neštěstí, a jako beranidlo jim posléze sami ochotně poslouží jiní -> třeba Frantíci, a mám dojem, že i občas i ti náckové za louží -> Ti si ovšem vyberou vše i s úroky prostřednictvím různých T. Blairů, atd….
            Nicméně nezapomínejme na temnou postavu v pozadí, na distingované Brity, kteří mají v rozesírání světa pro svůj prospěch mnohasetleté zkušenosti …

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Souhlasím ale přiřadila bych klidně i Francouze.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Frantíci byli a jsou na paškále mnohem častěji a zřetelněji – na boys za La Manchem se už z tradice zapomíná -> prý gentlemani …

              To se mi líbí

  11. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79908.html
    Klidně si to můžete přečíst.
    Jde vlastně jen o nadpis, ukazující, jak jsme všichni blbí.
    Vždyť drtivá většina atentátníků pocházela z Francie, (co to je drtivá většina by stálo za rozbor) a my, blbečci, obviňujeme uprchlíky.

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Jasně. To je právě ta klasická manipulace. Nikdo nepřizná, že ti rodilí Francouzi jsou děti muslimských imigrantů 🙂
      Odkud že to pocházejí? No z Francie přece.
      Kdysi mi matka vyprávěla, že mám v sobě šestnáctinu francouzské krve po nějakém předkovi, který se spustil s francouzským vojákem. No .. prostě hampejzná pra pra babička, dodnes nevím která.
      Kolik a jaké krve měli ti rodilí Francouzi?

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        V BL se ovšem tu manipulaci už ani nenamáhají vysvětlit.
        To je typický čulíkismus, nemá argumenty,ale chtěl by mít pravdu.
        Tak napíše jen tohle.
        Ono by se totiž těžko vysvětlovalo, když by se někdo divil, jak může být Abdul Mohamed Hamád Francouz, že jo….

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Není nad přímý důkaz, jak skvěle funguje ta tolik omílaná integrace muslimů do nemuslimské společnosti.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Přesně toto nadhodil myslím předevčírem nebo už o víkendu pan Hudec 🙂 v duchu -> proč se vlastně tak nervujeme, když jde o vnitřní věc Francouzů, nebo-li Francouz vyhazuje do vzduchu a střílí Francouze -> kozomrdům je ouplně idiotsky v rámci destrukce kontinentu poskytnuto občanství …

      To se mi líbí

  12. Bavor V. napsal:

    A ještě jednou podle strejdy gůgla.
    Cenzura se koná: „Některé z těchto odpovědí by vyrušit obyvatelstvo“
    UDO Ulfkotte
    Spolkový ministr vnitra Thomas de Maizière oficiálně oznámila, že federální vláda se počet obyvatel již nebudou oznámeny pravdu. Na tiskové konferenci řekl, že pravda bude „se lidé znepokojující.“ Tak co se děje teď?

    Před několika dny, všichni členové vlády a především kancléř a ministr vnitra opakovaně zdůraznil, že neexistuje žádný konkrétní hrozba terorismu v Německu, a nechtěl teroristé do země s azylového-tsunami. A najednou deklarovat všechny zahraniční noviny, že od nynějška, podle policie v Německu, protože extrémní nebezpečí terorismu „už ne ve skupinách,“ by se měla přesunout do veřejnosti. Najednou Němci zřejmé, že politika a mainstreamová média lžou mrazu.

    Lie byl o tvrzení, že islámský svět krytí distancovala od nedávných teroristických útoků a reagovat s hlubokým zármutkem. Aspoň Promluvte si s námi zatají skutečnosti úplně jiný jazyk, je několik příkladů: V Turecku došlo minutu ticha za oběti teroru v Paříži – což také ukázal, německé televizi. Ale jakmile minutou ticha bylo po všem, jak slavili oběti Turci islámské teroristické s „Alláhu Akhbar“ skandování a jásot.

    V této souvislosti, londýnský deník Guardian na studii o globálním Twitteru upozornil? Zprávy o islámského státu (IS). Která přichází do děsivé závěru. V souladu s tím chvályhodné 48 procent z Twitteru? Zprávy z Kataru o je radikální islamisté. V Pákistánu jsou 35 a 31 procent v Belgii, v Německu, přinejmenším o 16 procent, a to i 22 procent mezi Turky. V Íránskou islámskou republiku žít podle tohoto hodnocení, s 5,8 procenta výrazně méně Twitter -Terrorunterstützer než v Německu. Tyto studie jsou pravidelně několik let asi italskými vědci vytvořili.

    Jedna věc je jasná:. Německé bezpečnostní orgány bagatelizoval rizika představovaná islámskými přistěhovalci riziky v posledních měsících vědomě a úmyslně To je si všiml i na Západě.

    Realita: do RAF krát stačilo 50 RAF stoupence k destabilizaci celé Německo a umožnit populaci ve strachu a udržet. Sám Dnes oznámené NRW ministr vnitra 500 násilné Saláfisté. A v Berlíně jsou jen stěží méně.

    To vypadá v každé spolkové zemi, jako je tento. Máme tam nyní armáda násilné IS příznivců, z jejich početním RAF jen „sen“ mohl.

    Německé bezpečnostní orgány, jako BKA posypeme občany mezitím písek do očí a říci, ze současných 43 000 islamistů v Německu byli, ale „jen asi 420 potenciálně nebezpečné“. Už jste rozpoznat lež, kdy se současné vyjádření sebe sama NRW ministr vnitra 500 násilným saláfisty hledat sám ve svém státě. Jeden může také vypadat jinak: Vysoce placení profesionálové, německý bezpečnostní prostě ztratil.

    Dokonce i školní děti hrají dnes v našich školách „IS-teror“. A pokud tam má vyjít i na policii, pak můžeme vidět jako „hloupý kluk String“. Můj dávný přítel Robert Baer, ​​šéf CIA stanice na Blízkém východě byl a kým jsem se setkal nedávno v Newport Beach v blízkosti Los Angeles, které jdou od 30 let dlouhá asymetrická válka v Evropě, který je nyní před námi. Vidím to tak, mít po mnoho let v přední části bestsellerů „války v našich městech,“ jen „svatá válka v Evropě“, na „Mecca Německa“, a důsledky nezodpovědného chování „azylového průmyslu“ varoval.

    Holanďané vzali v posledních několika dnech následků teroristických: jste teď prohlížet jakékoliv „uprchlíka“ a ukládat žádná biometrických dat. Dánové začal dělat na hranicích a zaregistrujte se ještě nesl všechny cennosti z „uprchlík“.

    Je také pravda, že většina Britů, podle posledních průzkumů nyní umožňují jedné nové uprchlíků do země, chtějí – 76 procent to tak vidí. Už jste slyšeli o v německém médiích hlavního proudu? Nejpozději, neboť je zřejmé, že nejméně osm „uprchlíci“ přišel se stejnou „syrského pas“ do Evropy, je zřejmé, že tok migrujících dochází k jejímu zneužití.

    Na mobilní telefon pařížského vraha našli vyšetřovatelé nyní poslední SMS „Dobře, jsme připraveni.“ Po celém světě zabezpečené demokratické státy nyní mají své meze – a tím i svobodu svých občanů. V zemích, kde lidé už cítí v bezpečí, odebrat legitimitu. Pouze v „Mekky Germany“ Jedním z nich je stále bezmezná otevřený všemu, a tak už ne docela těsné.

    V „Mekky Německu“, ministr říká, že teď o pozadí teroru: „Některé z těchto odpovědí by zneklidnit obyvatelstvo.“ Angela Merkelová opustí německé hranice otevřít širší. Lze pochopit, že pouze v případě, víme, že stál v pozadí azylu v průmyslu.

    To se mi líbí

  13. Jethro napsal:

    Lidi, jsem v koncích, i když dost OT:
    Před zhruba rokem jsem se rozhodl manifestačně volit komunisty a dnes už mne to tak nějak, hlavně kvůli Dolejšovi, přešlo.
    Socdem je pro mne už nevolitelná – Zaorálek, Dienstbier, v posledních měsících i Sobotka.
    Koho sakra volit? Kalouska nikdy, Babiše, co si tam vzal mladého Komárka, kvůli kterému jsem kdysi odhlásil Mladou Frontu, to nejde.
    Bělobrádky po zkušenostech ee.
    Tak mi vychází buď na volby rezignovat, nebo to hodit Okamurovi. Zbláznil jsem se?

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      BABO RAD,NEZBLAZNIL dá se opravdu volit jen kvuli maličkostem,oto huř když máš spiš lev vidění………..prostě jsme v háji

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        vonrammstein
        dINSTBIRA………JAKO Volbu litovala většina už po prvním kole,nechci se pouštět zase do debaty ale něco jiného ve volbě sám za sebe to je nevolitelnej aspon pro mě.ze stranou už je to horší v každé najdete hajzla ted třeba co byli přesvedčeni volit KSČM MAJÍ POCHYBNOSTI kvuli DOLEJŠOVI………..jenže na levici nenajdete pak nic co je volitelné,kde by nebylo několik hajzlů a zprava JE TO jen o fous lepší nebo stejné,to je jen uhel pohledu……..ten blb mě už nemuže překvapit,překvapil mě jen po prvním kole když doporuřil knižete to jsem prskal a sypal popel………po pravdě bych nemohl jit k volbám kdybch měl volit podle těchto hajzlů………no ještě ksčm bych mohl,tam ale nevěřim že když se dostanou k moci že se na ně nenalepí hajzlové,navic je to jen volba pro mé vnitřní uspokojení že volim ty nejmin proflaknutý………ale vysledek zatim do vlady se nedostanou,takže propadlí hlas……..nebo čekat na zazrak že budou myt pres 30 procent a budou dobrou opozici…………takže pro mě jakákoliv volba je jen nouze

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Tak nevolte levici, tato. Blbý ovšem je, že Vám nedokážu nabídnout žádnou alternativu napravo. Zatím žádná není.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            OTOM JÁ MLUVIM………PROSTĚ není koho volit a nejit k volbam neuznávám…..no a sem v prd…..navic pro mě by byla alternativa pravice jen………asi takle mohl bych volit BABIŠE KDYBYCH VĚŘIL ŽE TO DĚLÁ KVULI STÁTU………..JENŽE OPĚT NIC

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Skvělý postřeh Ramštajne! Fakt, to myslím naprosto vážně.
            Kdybych věděl kdo se nabalí k Okamurovi, volil bych ho, nebo možná právě proto ne… co já vím. Po zkušenosti s Úsvitem, předtím VV … (proboha, ne že bych ty i ty býval kdy volil, ale po zkušenostech s jejich „prací“ v PS).

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Děkuji, ale nemám z něj radost. Já bych tu pravici zoufale rád volil, ale ona tu opravdu žádná není. Jen pár marginálních uskupení, která sama sebe z neznámého důvodu za pravici prohlašují.
              Pořád doufám, že do voleb něco aspoň trochu věrohodného vznikne, ale ve skutečnosti tomu nevěřím.
              S těmi novými malými stranami, co se proboxovaly do parlamentu, je to těžké. Nemají velkou sílu, jsou většinou bez elementárních zkušeností alespoň s komunální politikou, zkušení parlamentní matadoři je snadno převálcují. A krom toho, že jim efektivně podřezávají větev snadným a prostým přehlasováním, tyhle strany vždycky obsahují řadu mediálně líbivých, leč neskutečně pitomých tváří, které těm starým harcovníkům ještě ostří pilku.
              Obávám se, že dokud bude trvat parlamentní demokracie v současné podobě, moc se toho nezmění.

              To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Dolejš, klon služebního piva u třešní … Asi nepůjde o excesy jedince – to jejich UV drží kušnu, Filip se blbě usmívá na všechny strany a zbytek snad ani neexistuje .. Jsou systémová strana – jen shazují maskování. Taky mne malinko překvapili, kluci přizpůsobiví … Smiřme se s tím, že stávající KSČM je Béčko ČSSD 🙂 .
      Není koho – jako poslední alternativa zbývá Tomio – nemění názory jako ponožky a nebojí se alespoň říci nahlas a pojmenovat, i opakovaně, nepříjemná fakta …

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        no tady já vidim že je jen populista,nezaraži VAS ……KVULI ČEMU SE ROZPADLI…….myslíte že byl jen obět,já teda né,holt jede na vlně pochybuji že to myslí upřimně………ale je to VÁŠ POHLED nekritizuji ho ale volit bych ho já nemohl

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Když vyloučím kolaboranty, nácky, klerofašisty, megazloděje, novou levici a tím vlastně i ty komunisty ( a je to jejich práce – Dolejš může takto žvanit až do aleluja, ale kdo je pak vlastně bude volit 🙂 ) , kdo mi zbyde ?
          Pravicový spasitelé a anarchisti Svobodní -> ježíši jen to ne , pak něco pojmenované po Zemanovi – také necháme spát, bývalé spolustraníky Tomia, ty prozřelé – zrádce nebrat, naprosto nečitelní Piráti, pak jako kůl v plotě ten Tomio, přičemž nepočítám malé nešťastníky, co se rozhodli zakousnout do erárního pol. cecíku, ale nevyšlo to – tedy něco na způsob Haškovy strany Mírného Pokroku v mezích zákona 🙂 …
          Proč nevolit Tomia ? Je dle mne podstatně menším populistou, než ječící zbytek ( ten dikáže nazvracet také věci, až se jeden diví ) – a navíc alespoň nazývá věci pravými jmény,
          I když se do parlamentu nedostane, alespoň jsem nepodporoval tu smečku pokrytců, zlodějů a koaborantů. Myslím, že taková volba s přihlédnutím ke „kvalitám“ zbytku není o nic více chucpe, naopak.
          Pak mne u voleb už neuvidí

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tomio je dobrá volba.
        Navíc tím volič dává najevo, že odmítá xenofobii a rasismus, protože Tomio je poloviční Japonec, a o Japonsku tady pomalu nikdo nic neví.
        Naopak se dá říci, že odmítání Tomia je jasný a zjevný rasismus a xenofobie.
        ———
        To zní fakt dobře…asi to napíšu Čulíkovi.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          PROSTĚ BUDE HOROR JIT K VOLBÁM……….

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bingo 🙂

          To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Tomio je především Korejec. A Japonci i Korejci se považují za zcela nadřazenou rasu. Je to v nich staletí geneticky zakódováno. Pro ně bílý muž potřebuje pevné vedení. Na to nezapomínejme. Nebo zapomínejme, ale pak se nedivme.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Strejdo, při vší úctě – čtete, co a jak píšeme ? Navíc, kdybychom to vzali opravdu z gruntu, a provětrali CV + rodokmen každého zmetka v politice, parlamentu a vládě, tak na hradě sedí ve funkci Labrador, ve Strakovce Ovčák, v parlamentu Kokr a v Senátu Buldoček 🙂 …
            To, co i přes snahu vygumovat svoji minulost na ty kluky prosvitne, je alarmující mnohem více, než Tomiúv genetický předpoklad ovládat bělochy …

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Není Korejec o nic víc, než Japonec.
            A myslím strejdo, že máte zbytečné obavy.
            Jak jsem už předeslal-tady bude vládnout více-méně to, co vládne tam, kde zrovna lížeme prdel.
            Nebo…kde lížou prdel naši volení zástupci, alespoň jejich většina.
            Nééé, opravdu to nemá nis společného s Čechy, dneska už každý stát líže někomu prdel, je to normální.
            Nebo si jí lížou navzájem, v každém případě co bude v Reichu, bude do určité míry i tady.
            Pokud se tam probudí jejich přirozený nacismus, vyrojí se tady nácků, celé hafo, a místo knížete bude lidu blíže Hitler.
            Provinční český fašista nemůže změnit ani Evropu, ani ČR, v každém případě ale může nějaké EU či USA struktury pěkně srát!

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Už se stalo, a to se ještě ke své provinčnosti, neřku-li k fašismu či češství, ještě ani nepřiznal 🙂

              To se mi líbí

      • oh napsal:

        „Projev pana prezidenta jsem poslouchal, ale takový manipulativní posun jeho slov, který ve svém komentáři použil ministr Jiří Dienstbier, tam jednak nevidím a jednak ani nic takového prezident neřekl. Pan ministr už by měl přestat s brečením nad tím, že v prezidentské volbě prohrál,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip. (z vonrammsteinova odkazu z 19:00)

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ano, ten koment jsem četl, ale mně nešlo o reakci Filipa na služební pivo, ale na Dolejše, na opakované Dolejšovo tiskové expoze, které by slušelo kovanému členu TOP09, ne toliko poslanci za třešně. Dienstbierův zvratek nebyl tím, o co mi šlo …
          A k Dolejšovým diplomaticky řečeno „mírně nestandartním“ vyjádřením ( na bafuňáře KSČM ) drží kušnu, jako by šéfoval té partaji Dolejš a jeho novolevicově liberální klika – což je dost dobře možné.
          Vlákno založil Jethro, a tam je konstatován zmar ohledně komunistů právě na příkladu Dolejše + další reálie týkající se ostatních pomazaných -> a to bylo tím, na co jsem reagoval … 🙂

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Každá partaj je jako vějíř a pokud si dáme ze normu čistotu celé partaje tak skončíme v žumpě.
            Zemana jsem nemusel, ale volil jsem ho v druhém kole s gustem. Jako beranidlo proti skutečným echt blbcům. I dnes s ním v mnohém nesouhlasím, ale je v tuto chvíli to nejlepší co je k dispozici a tak má moji plnou podporu. Volič musí být pragmatik. A vidět dopředu, ale jak to udělat v našem marasmu nevím. V prvním kole jsem volil Dienstbiera (asi vzpomínka na otce). Již za týden bych si dal po hubě.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Tomu rozumím, nejsem IQ 0, ale i ono „ideové rozmáchnutí“ exponentů strany, spolku , by mělo míti své hranice, neb lehce lovím v jiných vodách 🙂 . A panu Dolejšímu se to opakovaně daří delší dobu …

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Bylo nas vic co prakticky po volbě se vybarvil……opět dukaz že nemáme co volit……

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              A příznám barvu strejdo, že jsem chyboval stejně jako Vy, a stejně jako Vy bych si dal po hubě ( a popravdě jsem se si sám dal symbolického facana, abych začal u takto zásadní volby, v níž se profilovala, přemýšlet – potlačil jsem intuici jen pro mimozní předpoklad zdědění jisté míry duševní a intelektuální noblesy po předkovi kandidáta ). Ke zděšení došlo dříve … Druhé bylo jasné … Tedy nepodceňujme a řiďme se intuicí – nelže a chrání …

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Přesné, strejdo. Celou partii je třeba hodnotit.
              Dienstbier? Taky jsem mu dal hlas v 1.kole. Zachoval se „džentlmensky“ těsně předtím po komunálkách v Pŕaze kdy odmítl opakovat koalici s ODS. Nenapadlo mě tehdy že to bylo jen proto že Praha byla pro něho malá, a vedle Hulínských a Březinů tam stejně neměl šanci?

              To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Doporučujem prečítať celé!!Zvlášť v druhej polovici sa hovorí o postoji komunistických a socialistických strán k imigrácii. Autorom je p.Jiří Dolejší.
            http://denikreferendum.cz/clanek/21470-k-stepeni-levice-na-xenofoby-a-slunickare

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Stačil necelý měsíc, a ve světle událostí jde z velké části o sluníčkářský blábol, netuše, co přinesou dny a týdny další . Už tehdy řešil minulost s imigračníma klapkama na očích.
              Až to v Evropě začně pěnit pořádně, může předstoupit, a prodat realitou imigrantského dobra obohacenému voliči svoje integrační tantry …

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              „Jakeš by to nenapsal lépe. Hodně slov a každý si může vybrat.“ (z reakce v diskuzi pod článkem.) A upřímně řečeno, raději bych si o postoji evropských komunistických stran početl přímo, bez Dolejšova překladu. (O evropských socdem to nepotřebuji, ti své postoje inzerují dost zřetelně a naše média je systematicky neignorují.)
              A ano, D. chrlí mnoho obecných slov a nenapadnutelných frází, ale jak má mluvit konkrétně, začíná kličkovat a mlžit. Řekl bych, že už je v parlamentu moc dlouho, ztratil kontakt s realitou a akutně by potřeboval vyhodit na mráz.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Prečítal som si ten článok od Dolejšího ešte raz.A potom aj diskusiu pod ním.Tam si Dolejší notuje s Petrem Uhlem ktorý sa už v disente za minulého režimu označoval za marxistu.Ale za marxistu sa označuje aj Strejda Olin a každý diskutér na tomto webe vie,že marxismus Petra Uhla,resp.J.Dolejšího jednoducho nemožno porovnávať s marxizmom Strejdu Olina.Ide o dva diametrálne odlišné názory na učenie Marxa.Kým Uhl,Dolejší a ostatní tzv.kultúrni marxisti plánujú presne to,čo som už v jednom zo svojich príspevkoch o neomarxizme napísal t.j.že im ide o likvidáciu národných štátov pomocou zavedenia multikulturalizmu(všimnite si,že Dolejší hneď na začiatku svojho článku píše o „nostalgii“za národnými štátmi) a zachovanie kapitalizmu,tak pokiaľ som Strejdu Olina správne pochopil, jemu ide o likvidáciu kapitalizmu a nastolenie spravodlivého sociálneho štátu. Pri pohľade na európske komunistické strany KSČM nevynímajúc, treba mať vždy na pamäti,že sa od predstáv tých,čo žili v minulom režime odlišujú presne tak,ako sa odlišujú názory Strejdu Olina na marxizmus od názorov Petra Uhla,Jiřího Dlejšího a prakticky všetkých dnešných“ľavicových“ politikov.
              A režisér Svoboda?Podobných Judášov sme mali aj my na Slovensku.Jeden sa volal Peter Weis a druhý Pavol Kanis.Likvidátori nie len komunistickej strany ale aj komunistických myšlienok u nás.
              PS.
              Strejda Olin! Prosím,prepáčte mi,že som uvádzal práve vás ako príklad pravého marxistu pri porovnávaní s „marxizmom“ P.Uhla,J.Dolejšího a im podobných ľavičiarov.

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Jenže když ČT si nevybere nikoho jiného? A to nevybere, to si budte jist.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Schválně si představte ten hukot na naší drahé veřejnoprávní, kdyby někdo z KSČM zkusil nařídit Dolejšovi „Drž hubu!“ 🙂
            Něco takového nejde udělat utajeně a zkoušet to veřejně, nebo ho nějak „opravovat,“ to by, myslím si, byla prvotřídní politická sebevražda. (Ještě ani nevládnou a už zase chtějí komunisti cenzurovat a zakazovat!) A popravdě, i já bych z takových tendencí v KSČM byl, diplomaticky řečeno, hodně nervózní. Netuším, jak velkou podporu v KSČM Dolejš má, na to nesleduju dění v této straně dost důkladně – ale dokud mu stačí na zvolení do předsednictva, asi s ním nejde nic moc dělat. A ještě jeden pohled je důležitý – za KSČM se do médií pravidelněji dostávají Filip, Dolejš a občas Ransdorf a Konečná jako poslanci EP. Jinak nic, ticho po dálnici, alespoň dokud nelze vyrobit senzaci typu Petelík nebo Semelová.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano, to je dost reálný scénář, a záleželo by na Dolejším, to si řekněme hned na začátku. Jde o to, kdy na to vhodná doba bude, co se do té doby stane, co kde a jak bude uveřejněno .
              Nevím, nesleduji je, ale samozřejmě „vysvětlení si pozic“ nemusí probíhat hned za přítomnosti kamer nebo jakékoli novinářské hyeny. Uvnitř stran se potichu odehrává ledacos – nevím, do jaké míry zrovna u KSČM jsou echt Mirkové Dušínové, a vše propírají před veřejností.
              V mediích se objeví občas něčím nicneříkajícím Filip, Randsdorf sice také, ale v jeho případě jde spíše o výrobu snadného cíle pro hordy dozajista bystrých novinářů a medií.
              Konečnou si dávají k lepšímu z těch samých důvodů – zesměšnění, dehonestace, útok na inteligenci a osobnostní integritu …

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano přesně, to by byl hukot, proto si myslím, že Dolejš vydrží ve vedení KSČM do příštích voleb v této straně, A bude pořád za KSČM, převážně, mluvit, bohužel. Ptz ostatní tak nemluví, to vím, zatím, na 100%, jenže pro většinu je rozhodující ČT a mainstream.

              To se mi líbí

      • brtnikvbrlohu napsal:

        To Minortita – von Dojejš prezentuje celou partaj??????

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Poslední dobou to tak vypadá … V tisku, v mediích vystupuje převážně on, a k jeho vcelku nestandartním výpodům na člena KSČM nejen Filip ani nešpitne …

          To se mi líbí

          • Renard napsal:

            Zvláštní kritérium. Když někdo vystupuje v tisku, je to snad proto, že je typickým reprezentantem své strany a tisk chce dát této straně prostor? Není to spíše právě proto, že se projevuje tak, jak se to tomu tisku líbí? Já to tedy vidím spíš naopak: kdo za něco stojí, toho v tisku nepotkáme. Objevuje-li se v tisku převážně jedna osoba ze skupiny, o níž pozitivně vím, že má vhodných reprezentantů desítky, napadá mě spíše něco o výjimce, která potvrzuje pravidlo. Divné je pravda to, že si to jeho strana nechá líbit (je ovšem otázka, jak ještě dlouho). Je ale každopádně jisté, kdyby například v TOP09, kam Dolejš patří spíše, byl místopředsedou někdo z komunistů, aby se tak často v tisku neobjevoval…

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano, dá se na to pohlížet i v naprosto obráceném gardu, ale ať použijete moji či Vaši metodu, výsledek je stejný – a o ten jde především… Místní tisk skutečně nehledá nikoho, kdo je skutečná „třída“, ale především typy, které vyhovují zadání, které jsou v dané šabloně s danými, často ověřenými vlastnostmi.
              Jejich „nečinost“ – myslím tím třešně – je zarážející, ale jde o jejich problém, a že by to bylo projevem jakési vysoké hry patriotů z jejich strany mi nejen nepřipadá pravděpodobné, ale v tomto personálním složení skoro nemožné … 🙂

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Přesně, díky.

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Jak to víte, vždyt Vám Filipa ČT nenabídne. Ted se vyjádřil v PL, ale jinak? Kde? V mainstreamu?

            To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        KSČM nedrží kušnu ale je jí držena, vždyt většinou se vyjadřuje za ní Dolejš, myslíte že je to náhoda? Od ČT? Jinak tam je za „opozici“ většinou TOP-Kalousek, ODS Fiala anebo Stanjura, a Černoch za ty rozpadlé strany, ke všemu tihle, téměř ke všemu. Nevím jak to dělají,ale vsadím se že volají Dolejšovi ne Filipovi.

        To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Opakuju – Dolejš prezentuje celou partaj na kterou je informační embargo – která dokáže dát do kupy Vratimov, Litoměřice ….

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        J8 si kladu po jeho článcích otázku: co a koho presentuje ten panáček, a není to otázka jednoho měsíce … Nezlobte se na mne, ale já v něm vidím x-tou kolonu „nové levice“, ten pan poslanec za třešně si vyzněním jeho článků rozumí lépe se šišlou a Topinkama než s vlastní stranou , partají.
        Nevím jak Vy, ale já jsem už více než před rokem, spíše minimálně dvěma tvrdil, že si asi spletl mančaft a změnit dres …

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      Ano to považuji za špatné,JAKO BYCH POVAŽOVAL větši uvolněnost v ziskání.podle mě je současný stav vyvážený………..je škodlivé poctivým lidem brát možnost obrany,jako by bylo škodlivé to vubec nebo minimalně kontrolovat.JENŽE ON SE NÁS STEJNĚ NIKDO NEBUDE PTÁT

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No vida, tak jedna zbraň byla legálně koupena na internetu…..a těch dalších 80 přivezli v zavazadlech utečenci, nebo možná spíše diplomaté v taškách, a ten jeden kvér jim chyběl… jenže to už se tam nepíše….
      Ježiš to jsou sračky..to je ústav, ta Evropská komise, to je normální cvokhaus!

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Spěchají kluci, hoří jim koudel u zadku -> tak potichu odzbrojíme domácí a jako náplast pošleme do Paříže Simply Red i Coldplay … 🙂

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Jo jo, to jsme přece čekali. Ale že to je fofr, co?

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přesně to jsem čekal, jen jsem si naivně myslel, že to bude trvat alespoň měsíc, než „zaschne krev“. A ono ne !

      EK si může kvákat co chce, doufám, že dnešní EU už dostoupila v rozkladu tak daleko, že implementace do právního řádu u nás bude „chvilku trvat“. Jeden furt, třeba.
      Chce to vydržet, protože pravá ruka neví, co dělá levá. Brzy může začít terorismus ve velkém. A nejen terorismus, otevřené kozomrdné povstání.

      Vůbec bych se nedivil, kdyby jedna státní složka odebírala zbraně prověřeným netrestaným občanům a z druhé strany rozdávala kvéry každému „domobranci“, který by šel kolem, bez nejmenší kontroly a s pofidérní evidencí. Tak to funguje totiž vždycky, když začnou zmatky – nedávno na Ukrajině to nebylo jiné.

      Tak například, dnes jsem někde četl, že v Marseille není jen „no-go“ zóna, ale že tam musulmani mají faktickou armádu jako někde v Libanonu nebo Gaze. S RPG, protitankovými raketami, MANPADy proti vrtulníkům, minami a množstvím trhavin. Nějaké útočné pušky, samopaly a pistole nebo granáty jsou už jen to poslední.

      Prý mají žabožrouti plány vojenské ofenzívy proti městu, kdy ho chtějí obklíčit a vojensky dobýt. To hodlají z jedné strany poctivým, zákonům dbalým občanům zabavovat špuntovky a z druhé zahájit vojenský útok na vlastní město ?

      No fajn. A v takové chvíli u nás mají přestat vydávat zbrojní průkazy, omezit prodej znehodnocených zbraní a třeba zakázat původně vojenské zbraně ? To se posrali.

      Začíná to nabývat povahy absurdní komedie. Ilegální plně automatický kvér půjde sehnat lépe než dobře upečené housky, ale s legálními zbraňemi to bude martyrium. Jakoby hnedka vedle nebyla Ukrajina. Nebo Kosovo. A všude, kdyby prošla II. světová, dobře zásobené sklepy.

      Když se to vezme kolem a kolem, v EU se běžně už od 90. let prodává hlavňovina téměř neregistrovaně – lidi toho mají nasysleny kilometry – a CNC obráběcí centrum už nestojí 10 mega, ale jen pár set tisíc. Strojních zámečníků, průmyslováků a inženýrů je všude plno. A kutilů. Na netu jsou počítačové soubory do CNC centra pro 1911, CZ75, AK47, AR15/M16/M4, Stengun, … Postaví policajta ke každému CNC, soustruhu a fréze ?

      Technologie poněkud postoupila, co před 30-ti lety dokázala vyrobit jen továrna, je možné ve stejné nebo vyšší kvalitě udělat doma v garáži. Třeba 3D tiskárnou s laserovým přetavem. Nikdo to nedělá, protože je mnohem jednodušší získat legálně zbrojní průkaz a jít si to koupit do obchodu, relativně levně.

      S tím se nedá nic dělat, jsme prostě průmyslová společnost. Máme znalosti, technologie, stroje. Pokud se lidé budou chtít ozbrojit, tak se prostě ozbrojí a co plácá EK bude každému jedno. Sice takový doma vyrobený bastl asi nevydrží 20 tisíc ran, ale 500 zcela určitě – a to stačí.

      Je to banda vypatlanců.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Tak jest.
        A prozatím vydržet a dokupovat.

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Tedy potvrzujete Kchodle předpoklad, že Francie, obzvláště ta jižní a velké aglomerace, jsou vlastně skoro jistým bojištěm v pomalu propukající občanské válce s vyzbrojenými kozomrdy … No, potěš koště Frantíky, Němce, Belgičany, Italy, Španěly, Švédy, atd… Není nad „harmonickou imigrační politiku „, jak tvrdil v říjnu jistý Dolejš …

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Myslím si to. Postupuje to stejně jako v kdysi v Libanonu nebo Gaze.
          Napřed islámské gangy a „no-go“ zóna. Zbytek muslimů hraje „umírněné“. Vypadá to na pohled jako organizovaný zločin, ale je to řízeno z mešity. Dlouhodobě se tam pašují zbraně. Část jde gangům pro organizovaný zločin, ale část někam do skladů pro svatou válku. A když jsou dost silní, tak to vypukne. Není to jen o zbraních, je to o paralelní infrastruktuře a společnosti. Ti hajzlové to mají už vyzkoušené, přesně to samé udělali mnohokrát.

          To pašování není jen nějaké osobní, malé, zločinecké. Jsou to krycí firmy, sklady, překladiště, kamionové firmy. Je to řízeno na státní – náboženské – úrovni, jejich tajnými službami. Které jsou nestátní – podobně jako islámské bankovnictví také nevyžaduje velký skleněný mrakodrap a oficiální firmu se správní radou. To je prostě islám, všechno v jednom, řídí se to z mešit. Není to úplně jednotné, vždy plné rozporů a klanových bojů. Prostě islámský bordel. Islám, to je něco jako náboženstvím maskovaná gerilová zločinecká společnost.

          Jakmile to začne, Marseille a další města se změní v Bejrůty. Dobýt je půjde, ale jen velmi brutálně, protože se kryjí ženami a dětmi.

          Poučit se lze pohledem na Libanon, Bejrůt, Izrael, Gazu. Tak přesně to nás čeká. Tedy napřed Francouze. Nelze s nimi vyjednávat, jakmile se chytí a začnou množit, je pozdě.
          Libanon byl kdysi křesťanskou zemí, s mnoha konfesemi. Ale udělali tu chybu, že z humanitárních důvodů přijali pár tisíc takzvaných „palestinců“.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No já Vám věřím ale jak to že když to tušíte, nebo víte Vy, jak to že to nevědí státní případně jakékoliv orgány ve Francii? A proč to nechaly zajít tak daleko?

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Oni to vědí, ale to vědění vědomě ignorují, protože hlasy voličů. Proč to nechali zajít tak daleko, toť otázka. Buď to ze začátku podcenili, nebo si myslí, že pokličku na tom hrnci nějak udrží, než problém sám od sebe vyšumí. Ale chtít s tím něco udělat, to také znamená veřejně přiznat: „občané, spletli jsme se!“
              Já mám sice rád scifi i fantasy, všelijaké fantastické světy plné neskutečných bytostí, magie nebo absurdních fyzikálních zákonů mi nedělají problém, ale standardního demokratického europolitika přiznávajícího chybu si nějak představit neumím. 😉

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Máme milion cizopasných cigánů a všechny způsoby, jak to civilizovaně bez vraždění řešit, například uplatnit zásadu „kdo nepracuje ať nejí“ nebo alespoň kdo nepracuje ať se nerozmnožuje, jsou zakázány. To samé nastalo na Západě s muslimy. Z podobných důvodů, tedy zvrhlého sociálního inženýrství a sluníčkářských magorů. K tomu přistupuje nefunkční mocenský systém, který tyto věci podporuje, protože je využívá k upevnění své upadající moci. Výsledkem bude krize a konflikt, kdy dojde na rozdělení společnosti a vraždění ve velkém.

              To víte, že to všichni vědí. Jinak by francouzská armáda nerozpracovávala plány na dobytí Marseille a dalších měst.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Kočko, Khodl to rozsekl naprosto přesně. Všichni to vědí, věděli to i tehdy… Proč nekonají, desítky let nekonají ? Na to se ptejte oněch potentátů …

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Díky Kchodle za odpověď – potvrzujete mé přesvědčení, potvrzujete správnost nočních povídání u cigarety v minulosti, správnost věšteckého odhadu mého tatínka.
            Ve stejném duchu za použití velmi podobných argumentů mi kdysi před mnoha lety otec nastiňoval následky imigrantské vstřícnosti, operoval se souvislostmi, především jejich náboženstvím ( to je nositel, iniciátor a patron všeho, co činí ), sociálními a společenskými zvyky, žebříčky, se schematem jednání a způsobem jednání, a předvídal občanskou válku v zemích, které se otevřely …
            A to tu zkušenosti s pomatenými sluníčkáři nebyly – tehdy se internacionálně žvanilo, ale v reálu odsud až podsud, udělej školu, vyuč se a mazej domů budovat zítřky…
            Když to jeden tak nějak v čase sleduje, tak vlastně pozoruje rozvíjející se sepsi, sněť, cítí, jak zachvacuje čím dál více orgánů, vnímá postupující paralýzu organismu v přímém přenosu, zírá na pachatele a marně na něho ukazuje, marně ho označuje …
            Nikdo nechce slyšet …

            To se mi líbí

  14. lujjza napsal:

    Pro připomenutí:

    „Nikdo dnes nechápe Francouze víc než Srbové“ http://www.novarepublika.cz/2015/11/nikdo-dnes-nechape-francouze-vic-nez_18.html
    z článku namátkou:

    „Islámští teroristé, kteří dnes, v roce 2015, na Blízkém Východě stínají hlavy nevinným lidem, již v roce 1994 na Crnom Vrchu mezi Teslicí a Tešnjou rituálně uřízli hlavy zajatým srbským vojákům. Na podzim roku 1995 a na jaře roku 1996 bylo Republice srbské v Bosně a Hrecegovině předáno několik desítek bezhlavých těl příslušníků Armády Republiky srbské ze Srbce, Prnjavoru a dalších částí země, které na podzim roku 1995 v Ozrenu a Vozući padli do rukou islámských teroristů z tzv. Armády Bosny a Hercegoviny a žoldácké islamistické brigády El Mudžjahíd. Stínání hlav zajatých srbských vojáků bylo pro muslimské rekruty z Bosny a Hercegoviny vstupenkou do řad mudžahedínů.“

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Jojo. A proto je třeba uznat Republiku Kosovo a vzít ji rychle do EU, aby ti kluci neměli tolik starostí s cestováním a hraničníma kontrolama na drogy a zbraně.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      To byli přece ušlechtilí bojovníci za svobodu proti srbskému teroru … Je to na zvracení – stejně jako tehdy …
      Pamazané hlavy tal melou o smíření – kruci, proč už doma nemají tyto hodné, skoro domestikované čmoudy ?

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Proč by si je tahali sem , kde je nikdo nechce? Můžou je adoptovat na dálku a postarat se jim o lepší bydlení třeba u Angely Šílené.

        To se mi líbí

  15. Rosťa napsal:

    Přiletěl jsem na koštěti až teď, takže nevím, jestli to sem někdo nedal. Nějak se o tom pochodu na Strakovku moc nemluví. Mám pocit, že budeme brzo volit.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Docela čumím.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Hm. Vidím marginální skupinku 100-150 ultrapravicových extremistů. Co jste tím chtěl vlastně říct?

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      A jestli půjdem volit, tak vylučovací metodou. Je tam Dienstbier, nevolit. Je tam Dolejš, nevolit. Kalousek, Štětina, Modrá Milka, Hnědobrádek, Telička, Komárek, Zlá tužka, nevolit. Možná Japončík a zlí jazykové tvrdí, že se vrací Míra Sládek. Doba je zlá, nějaké řešení se najde.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Základní chybou pro volbu je personifikace, ale tu chápu – strany se přece skládají z osob, mnoha osob mnoha názorů.
        Hrubým úmyslem poškodit tu kterou stranu je vyhmátnutí jednoho byť relativně vlivného člena a ohánění se jedním jeho, byť relativně podstatným, názorem…
        Není to nic proti vám Rosťo, je to snaha o zklidnění vášní a volání po rozumu.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Pokud se strana není schopna zbavit pazdráta, nemá nárok. Petřepavle, naposled jsem volil komáry, protože nebylo koho, takže byste mě měl velebit. Pokud má strana mnoho názorů, tak si možná mnoho lidí vybere. Já ne. Strana musí být pro mě čitelná. To víte, jsem jen jednoduchý člověk. Mně se musí všechno polopatě a předvolební sliby se musí krýt s povolebním chováním. Domnívám se, že je nás takových víc.

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          donedávna jste tvrdil něco jiného……….naopak řiKal jsem to já a VY VYVRACEL……..

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Předpokládám, že ta poznámka patří tato k Rosťovi, ne ke mě. Vždycky jsem se přece díval na ČSSD jako na celou stranu, ne na jednotlivce. I pro jsem z ní hned po jejím poznání zevnitř odešel. Takového Paroubka, Ratha nebo Foldynu bych volil všema deseti, ale celá strana se pro mě stala nevolitelnou.
            Rosťo, dejte příklad strany kde každý člen se chová za každých okolností v každém případě podle předvolebních slibů celé strany. Ostatně : co tak zlého Dolejší kdy kde řekl? Kromě obecně zastávané humanistické myšlenky která v kontextu doby zní divně, ale radši humanistu než bombarďáka.

            To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Docela zírám já to taky neviděla.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Husitské vlajky….takovou dobu jsem na ně čekal.
      Začal s nimi Zeman…
      A to je tady té pakáže jen pár…..
      Třeba já tam nebyl, a jsem dost radikální.
      Z toho se dá odvodit, že takových „já“ je tady dobrý milion.
      Sice jsem tam nebyl, ale jsem na to připraven…..
      A ten milion….je na tom stejně.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        O husitech byste si měl popovídat s vonrammsteinem ;). Ano vím, blbá připomínka podle Vás. no jo co byste chtěl od blbé ženské taky, že? Vy tak chytrý muž ;).

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Moc na mě nemrkejte.
          Já tady nejsem od toho, abych vás prohlašoval (a měl) za blbou,ale abych vás pochopil, protože reprezentujete určitou skupinu lidí.
          A laskavým způsobem Vám případně určité sporné situace vysvětlil, jak jste si jistě všimla.
          Třeba ti husité….
          Dávají sílu, Kočko i po 600 letech.
          A lidé o nich vědí.
          Ta vlajka v překladu znamená:
          Nedáme se, i kdyby ostatní se dali….
          No…uvidíme, uvidíme…

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Já to vím, tedy o husitech, i kdyby to bylo, jako že je, tedy pro nás, co jsem chodili do školy kdysi dávno, přikrášlené. Ale je to prostě etapa dějin, kdy se nemáme za co stydět :). Jenže ne pro každého, například pro výše mnou jmenovaného víte. Takže musíte sladit noty asi.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              V dějinách je všechno, co se vypráví jako hezké přikrášlené, a co se vypráví jako ošklivé zošklivěné, tím si nelamte hlavu.
              Navíc se to střídá, takže je v tom dost chaos.
              S Ramštajnem bych se o husitech hádal, i když tedy nechápu, co proti nim může KDOKOLIV mít nějak zásadnícho.
              Drobnosti a detaily nehrají roli.
              Nebylo to hnutí žádných pomatenců a blouznivců, vojsko bylo organizované s vysokou bojovou morálkou a špičkovou výzbrojí a výstrojí, což nebývá právě znakem narychlo zplácaných revolučních band.
              Resp. se to vojsko ve vysoce organizované a skvěle vedené velice rychle proměnilo, husitští hejtmani nemarnili čas náboženským sněním, to nechali kněžím, ale sami jednali excelentně rychle.
              Města byla nesluníčkově opevněna a prozíravě vyzbrojena.
              Dneska by to chtěli udělat, že to byli teroristé jako čmoudi, ale tak to nebylo, ten systém fungoval….a vydržel, dokonce v podstatě dodnes.
              Tradiční český sekularismus je pozůstatek té doby, to mi nikdo nevymluví.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Třeba Vám odpoví, zeptejte se ho přece, ale nezapomeňte, že zde plní roli takového sice odhodlaného ale hodného člověka ;).
              Mrknu no :).
              Tak jsem zvědavá co Vám odpoví.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              To by bylo na hodně dlouhý povídání.

              To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Už jsem vám vrznul palec plus. Opravdu dávají sílu. Už vidím fón Ramštajna, jak se na mě kvůli tomu mračí. Co už včíl, nic nenadělám.

            To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Kdepak, husitský kalich je symbol, velice silný a emotivní symbol. S potěšením jsem jej po dlouhé době viděl vlát … Jen houšť …

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Tak se ptejte ano?

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Kočko, Ramštajn zjevně po hádce netouží.
            Proč bychom po ní měli toužit my?
            Jsme na jedné lodi….

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Kdybychom byli opravdu téměř všichni na jedné lodi pluli bychom někam úplně jinam …
              Ale neplujeme, strkáme se sem tam, křečovitě s remcánám držíme stejný směr starý 26 let, takže nejsme.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To je jak kdo chce, Petřepavle.
              Ale nemůžete změnit přirozenost lidskou, jen jí pochopit a pracovat s ní.

              To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Pozitivně překvapující, motivující – díky .

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Hlavně klid, žádnou paniku, všichni nejsou stejní.
      Islám je mírumilovný-ale židovské učitele rád nemá, to je fakt…
      Židovské učitele neměli rádi ani nacisté, ale POZOR, všichni také nejsou stejní a nebyli.
      Žádná kolektivní vina, i na té Ukrajině je třeba rozlišovat.
      Že někdo bije poslance přímo v parlametu bejsbolkou?
      Pche….je nutno ho především chápat, a celý kyjevský režim…
      Třeba Francouzi zrovna.
      Pochopili, kyjevský režim přímo skvěle.
      Je to vyspělý národ.
      To jen dost Čechů ty nácky nechtělo chápat, a muslimy také nechápeme.
      Hrůůza.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Kdo s čím zachází …

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Kdyby za tím nebyly ty osudy, ti mrtví měli rodiče, přátele…možná i děti, a byli mladí, to je děs…..tak bych řekl,“dobře vám tak, kreténi“!

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Bral jsem to obecně k Francouzské, potažmo západoevropské imigrační a celkové jejich politice jako takové.
            Chápu Vás, nicméně snad byli pozůstalí ušetřeni vyjádření v mediích o tom, že vinu nesou jedinci a islám je OK – proto více čmoudů …
            Jenže toto je pouze začátek, dobře o tom píše Kchodl, o tom, jak jsou vyzbrojeni, organizováni, v jiném článku je popsán život islámské rodiny – pardon, buňky …
            Jde jen o to, kdy kdosi uzná třeba jejich koncentraci za dostatečnou, nebo dobu za nazrálou k dominovému spuštění mnoha „Paříží“ na mnoha místech – a ono to přijde …

            To se mi líbí

  16. kočka šklíba napsal:

    Peter nebo někdo ze Slovenska. V souvislosti s tatovým komentářem, že není koho volit v ČR. Jak to vidíte u Vás. Vy budete mít volby brzy. Fico je tvrdý, a podle mého oprávněně, bude mít šanci? A co nějaký Váš, tuším Kotleba, je to nějaká strana? Docela by mě to zajímalo jak je to u vás. Máte výhodu, že premiér je, zdá se, dost rozhodný (nejen v imigrantské krizi). A co prezident? Ztrácí podporu? Můžete napsat něco?

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Kočka šklíba:
      Je viac ako pravdepodobné,že vyhrá Fico.Úmyselne nepíšem,že SMER-SD,lebo na Slovensku budú ľudia voliť Roberta Fica.Preferencie jeho strany dlhodobo oscilujú okolo cifry 40% a tak, ak sa niečo nepredvídané nestane,tak u nás po 5 -tom marci 2016.budeme mať zase jednofarebnú Ficovu vládu.Je len jediná možnosť ako to zmeniť.Zapojiť do protificovskej predvolebnej kampane veľvyslanectvo USA,Brusel a euro socialistov.Neviem ako to urobia,ale som si istý,že súčasná na kúsky rozbitá opozícia so svojimi západnými tútormi niečo,čo Fica zdiskredituje alebo nedajbože odstráni už vymyslia.
      Politici ako Fico a Orbán majú na chrbte napísané „persona non grata“.Tak som sám zvedavý ako to dopadne.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Ešte k tomu Kotlebovi.On sa svojho času zviditeľnil protestnými akciami zameranými proti rómskej kriminalite.Založil aj stranu s názvom Ľudová strana naše Slovensko,ĽSNS.
        Tým,že R.Fico zaujal k imigrácii také postoje aké zaujal,vyrazil Kotlebovi aj všetkým,ktorí by sa na tejto kríze chceli priživiť karty z rúk a dnes možno o Slovensku prehlásiť,že strany nacionalistické s potenciálom vyvolať nočnú moru slniečkárov – fašistický prevrat sa stali marginálnymi,skoro bez elektorátu.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Děkuji, tak snad vám to vyjde, Fica bych brala, a to nejen co se týká migrantů, vůbec jako premiéra, mohu soudit blíže jen podle zemědělství a tam je to hodně dobré, proti nám.

          To se mi líbí

  17. kočka šklíba napsal:

    Tak vonrammsteine, že byste zrovna neměl čas jako obvykle, když někdo položí otázku , co Vám nesedí? Jako Hairfish kdysi, nebo i Jethro (myslím) kdysi u vlka? No ted máte ale jinou situaci přece, tak do toho ;), tak napište jaký máte vztah k husitství ;).. To nevadí, že to bude dlouhé, my si to rádi přečteme, pak to srovnáme s tím co jste psal dříve :).

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      A děte si lehnout. Ausgerechnet kvůli Vašim krásnejm vočím tady začnu ve čtvrt na tři ráno sepisovat encyklopedii husitskejch průserů.
      Přečtěte si znova to, co už máte pečlivě uložený, vynásobte to dvěma a máte co chcete.

      To se mi líbí

  18. tresen napsal:

    Husiti jsou pro všechny Evropany kromě Čechů něco jako ISIL křesťanského středověku.
    Doufejme /když už je řeč o české historii a českém přínosu světu na jedné straně a o islámské hrozbě na straně druhé/, že muslimové časem vyplodí i myšlení na způsob Chelčického.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Žádný Evropan husity nezná….
      Ti neznají ani vlastní dějiny, natož cizí.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Doufat klidně můžete. Ale protože korán má podle muslimů být přímé slovo boží, pochybuji, že by mohla existovat lidská autorita, která by s tím dokázala hnout. (Tedy kromě osvíceného sultána Kruťáka, vybaveného početným, věrným a dobře vycvičeným oddílem katů k řádnému proškolení každého imáma, který chtěl posvátné texty brát příliš doslova.)

      To se mi líbí

      • Irena napsal:

        Francie. „Pane, odzbroj je. A odzbroj nás.“ (Seigneur, désarme-les. Et désarme-nous). Právě v době, kdy antiteroristické komando útočilo na doupě teroristů v pařížské čtvrti Saint-Denis, vydali pařížští biskupové text modlitby o pokoj, napsaný v duchu Tibhirine, totiž v duchu trapistických mnichů, kteří byli v této alžírské lokalitě zavražděni islamisty v roce 1996. Autorem modlitby je bratr Dominique Motte z dominikánského kláštera v Lille.

        Modlitba zní:
        „Odzbroj je! Víme, že toto extrémní násilí je hrozivým vezdejším chlebem v Iráku, Sýrii, Palestině, Středoafrické republice, v Súdánu, Eritreji, Afghánistánu a nyní zasáhlo i nás.
        Odzbroj je, Pane, a učiň, ať mezi nimi povstanou proroci, kteří vykřičí své rozhořčení a stud nad tím, jak znetvořili obraz člověka a obraz Boha.
        Odzbroj je, Pane, a pomoz nám, je-li to nutné a protože to nutné je, abychom využili všechny prostředky k odhodlané ochraně nevinných. Avšak bez nenávisti.
        Odzbroj také nás, Pane, ve Francii, na Západě, abychom neospravedlňovali začarovaný kruh pomsty a zároveň se poučili z dějin. Dej nám Pane, schopnost naslouchat prorokům vedeným tvým Duchem. Nedovol, abychom upadli do zoufalství, i když jsme zmateni šíří zla v tomto světě.
        Odzbroj nás a učiň, abychom se neopevňovali za zavřenými dveřmi, hluší a slepí, abychom se neskrývali za privilegia, o něž se nechceme dělit.
        Odzbroj nás po vzoru svého milované Syna, jehož logika je jako jediná na výši událostí, které nás zasáhly: „Neberou mi můj život. Já sám ho dávám“.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      To je dobře třešni, že opět naprosto přesně víte ( a že není oblasti, kde by jste nevěděla ) co pro všechny Evropany husité znamenají. A zvýšený zájem o studium husického období je určitě na jihu Francie, Itálie , na východní hranici Řecka, a materiály věnující se této naší historické etapě doufám bude šířit Čolek v Plísni společně s občerstvením v první linii.
      Na druhé straně obdivuji tu omyvatelnost třešni …

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano? Tak ale doložte Vaši myšlenku: „Husiti jsou pro všechny Evropany kromě Čechů něco jako ISIL křesťanského středověku.“ Tohle je jen takové jedna paní povídala, asi Třešeň, že? Víte tohle nemá totiž žádnou hodnotu pokud to nedoložíte, ale jsem ráda, že se už blížite vonrammsteinovi ;). Nebude trvat dlouho co Třešni?

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Copa? Došly prášky proti obsesi?

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No samozřejmě, jak jinak ;). A vám došly, což je důležitější, argumenty že? Jinak byste byl schopný napsat co Vám na husitech vadí. Ale to nejste, ptz zatím vaši obdivovatelé pořád husity uznávají a to si nesmíte pokazit přece ;). No myslím ale že se vám podaří je dále zpracovávat, doba tomu přeje, tedy události.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            A proč bych to kurva dělal? Nemám ŽÁDNOU POVINNOST odpovídat komukoliv na cokoliv, dokonce ani policajtům u výslechu nebo u soudu. A už Vůbec ne Vám na imbecilní provokace.

            To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          A jinak, vonrammsteine a taky, a to hlavně Bavore ve světle toho, co jste psal tatovi, bylo by lepší používat nějaké argumenty, že? Nebo někdo může a někdo ne? Nakonec tata je používal vždy, na rozdíl od vašeho oblíbence. No jo no, má hezký blog, já chápu.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Kočko, opět zbytečné napadání. A co se týká taty, tak jeho problém je v tom, že v určitém okamžiku už jeho komentáře sice znamenaly větší počet (kdo by nebyl rád), ale vlastně se vracel stále jen k jednomu neustále rozvíjenému problému bez toho, aby tím kohokoli přesvědčil. V daném okamžiku je nejlepší mávnout rukou, případně to mávnutí doprovodit maximálně jednovětým komentářem a nechat to být. Protože další odůvodňování a argumentace už stejně nemá smysl. A vám bych si to dovolil navrhnout také. Ale neberte to jako nějaký příkaz. 🙂

            To se mi líbí

  19. oh napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79938.html
    No konečně! Konečně má Čulík pisálka, ochotného islamistické teroristy veřejně označovat tím jediným správným pojmem, „mučedníci.“
    Ten dáreček je Ivan Brož, „publicista, novinář a kritik. Studoval na koncem 80. let Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) estetiku, divadelní a filmovou vědu. Podílel se na aktivitách Studentského tiskového a informačního centra (STIS), vydával na fakultě časopis Situace a přispíval do časopisu Kavárna A.F.F.A, který redigoval Martin Mejstřík. Ve Francii studoval na pařížské Sorbonne-Nouvelle, Paris III a Fakultě práva a politických věd Université de Bourgogne, Dijon/Paris (diplom DESS, kulturní politika).“

    Varování: Odkazovaný text je zcela nevhodný pro osoby s vysokým krevním tlakem, srdečním onemocněním nebo slabým žaludkem.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.