Co ukázal teror v Paříži… Nejsme Charlie!


Původně jsem připravoval něco jiného. Pak jsem měl připraveny materiály se stanovisky evropských expertů k tomu, co se v pátek v Paříži stalo, ovšem velmi trefné shrnutí nabídl následně Michail Deljagin:    

Paris 13XI15Byl to strašný den, kdy na turisticky nejfrekventovanějších místech, na místech, která mám rád, zahynulo podle dosavadních údajů 153 lidí. Obětí bude jistě ještě více, protože někteří podlehnou zraněním, jiné ještě nenašli. Teroristické akce se zúčastnilo nemnoho teroristů – experti říkají 3-5 na každé akci, jejichž cílem bylo zabít co nejvíce lidí. Ať byla práce pařížské policie a speciálních jednotek jakkoli profesionální, ukázalo se, jak zranitelná je současná společnost, která si zahrává se zdroji terorizmu před terorizmem samým. Viděli jsme francouzskou společnost, obecně podporující  politiku své vlády ve vztahu k organizaci nacistického převratu v Kyjevě. Jejich ministr zahraničí byl, koneckonců, jedním ze tří „veselých prasátek“, která se toho převratu aktivně zúčastnila. Franouzská společnost bylo šokován postojem Carlie Hebdo k tragédií nad Sinají, při níž zahynulo 224 našich lidí – víc než v Paříži. Ale francouzský stát nehnul prstem, aby tyto parchanty zarazil – protože vysmívat se Rusům je povoleno. Francie se rozhodla k účasti v antiteroristické operaci na Blízkém východě poté, co dlouhodobě podporovala teroristy podporované Spojenými státy. A to nejspíš proto, aby podpořili ty „hodné“ teroristy označujícími se za bojovníky proti špatnému Assadovi – bojovníky, kteří stejně odřezávají hlavy, stejně ničí lidi a vše ostatní. To, že pro terorizmus  není omluvy, ještě neznamená, že nemá příčiny. Pokud je nebudeme znát, budeme před nimi bezbranní. To ne proto, abychom ukázali prstem na Francouze a vysmáli se jim – my nejsme Charlie. My jsme normální lidí, stejní jako ti, kteří zahynuli v Paříži i ti, kteří leží ve vážném stavu v nemocnicích. Jejich blízcí, to nejsou Charlie, to nejsou ministr zahraničí, ani prezident Hollande, kterého bleskově evakuovali ze stadionu, nejsou ani německým ministrem zahraničí Steinmeierem, který se účastnil ukrajinské bakchanálie společně s Francouzi.

Jsou ale politické aspekty, z nichž prvním je řízení Francie zvenčí. Inu, Francouzi neumějí organizovat teroristické akce – to není jejich silná stránka. Takové akce umějí velmi dobře organizovat Saudové, nebo Katarové, ale ti v tomto mají sotva prsty, a pak naši znamenití američtí kolegové… Teď už pan Hollande, paní Merkelová, i další evropští, takříkajíc- vedoucí, přeochotně a s výkřiky nadšení, podepíší tuto-pro Evropu zničující – dohodu TTIP s USA,  protože dostali jasný signál, že pokud nepodepíší, budou další teroristické akce, budou zabíjet další jejich občany, a bude jich tolik, kolik bude třeba, aby vzali pero do ruky a podepsali. To proto, že se v poslední době začali zamýšlet nad tím, že TTIP povede ke zničení průmyslu Francie i Německa, který neodolá americké konkurenci kvůli byrokracii a vysokým sociálním nákladům.  Ovšem, evropští představitelé, jako věrní spojenci USA odolat nedokážou.

Za druhé – zlepší se pozice Marine Le Pen. Šašci, nazývající ji fašistkou, působí svými postoji sami jako liberální fašisté. Ona je normálním patriotem, který chce, aby Francie zůstala Francií a neměnila se v další Chalifát, zatímco liberálové Chalifát chtějí, protože právě to je napsáno v knížce z 18.století. Dobrá šance se nabízí Sarkozymu, který vyhrál volby nad otcem LePen, a který má dobré zkušenosti se zkrocením masových arabských nepokojů v pařížských předměstích. Radost bychom z toho ale mít neměli, protože je to vrah Libye a člověk, který se asi nedá koupit, ale zásady, dle všeho soudě, nemá žádné. Je sice teď odpůrcem USA, ale nikde nestojí psáno, že po svém případném zvolení neotočí o 180°.

Za třetí – rád uvidím příští karikaturu v časopisu Charlie Hebdo, na to, jak se budou posmívat obětem pařížského teroru potom, co předvedli po pádu našeho letadla nad Sinají. Nám tehdy vysvětlovala i francouzská oficiální místa, že je to taková kultura, kterou musíme respektovat, protože oni mají svobodu slova… Chci se tedy podívat na pana Hollanda, jak před francouzskou veřejností bude obhajovat časopis a jeho vysmívání se mrtvým Francouzům, protože přece jde o svobodu slova. No, a pokud ne, pak je to lež, stejně jako všecky evropské řeči o svobodě slova! Těmi jen zakrývali skutečnost, že jde pouze o svobodu výsměchu nám jako podlidem, protože existují lidé – jak uvažují evropští činitelé následující Hitlera, a pak jsou podlidé – jako my. Ne všichni Francouzi, jich většina je normálních, ale tak uvažuje francouzská elita. Když jsem například na francouzském velvyslanectví vysvětloval, co jejich představitelé provedli v Kyjevě, paní senátorka, jinak distinguovaná dáma, byla šokována, jak si vůbec mohu dovolit něco takového říci, protože její otec seděl v Dachau… Byla tak upřímná ve své tuposti, že jsem jí ani nedokázal říci, že pokud se oni posmívají nad jejím otcem tím, že podporují nacisty, není to moje věc. A ještě něco: -francouzské zvláštní jednotky zaútočily na divadlo a zahynula při tom část rukojmí. Teď je sobota 11 hodin dopoledne a já neslyším vytí našich liberálních médií a politiků, celého našeho liberálního klanu, že jednotky neměly právo zaútočit na rukojmí – tak jak tito lidé vřeštěli po teroristickém aktu v divadle Na Dubrovce v říjnu 2002. Že měli vstoupit do jednání s teroristy a dosáhnout klidného osvobození rukojmích. Kde teď všichni jsou? Naše ministerstvo zahraničí, jako ve světě první, vyjádřilo svoji soustrast Francii a já nepochybuji, že naše tajné služby kontaktovaly francouzské kolegy s nabídkou spolupráce.

Tady ale nejde o oficiální prohlášení. Jde o to, my nejsme Charlie – my s Francouzi soucítíme. To francouzský Stát – to je Charlie. A nic jiného k němu, stejně jako k dalším evropským státům, než znechucení, necítím. Protože jsou to oni, kdo proti nám vede ekonomickou válku s cílem našeho zničení. A to bez ohledu na to, že její dopad na nás není podstatný, protože hlavní škody nám působí naši „vlastní“ liberálové. Rád bych doufal, že se evropští lídři vzpamatují, ale nevěřím tomu, protože v nich vidím jen bezmocné, vyděšené lidičky.

Pozn.překl:

Zmínil jsem názory expertů – tady jsou slova předsedy branného výboru Ruské Federace F.Klinceviče: – úroveň bezstarostnosti tam je prostě šokující. Protože z analýz prvních kroků teroristů je naprosto jasné, že se akcí zúčastnili ti, kteří přišli do Evropy s migranty. Za druhé je jasné, že bez vnitřní podpory by se jim to provést nepodařilo. Byla tam tedy už buňka ISIL, už tam byli lidé, byly prostředky a výzbroj. Udělat za dva-tři dny  takovou akci není možné.

Agentura Stratfor – USA: Z politického hlediska je teror v Paříži připomenutím dávných etnických třenic ve Francii. V posledních měsících se pozornost soustředila na příliv migrantů do Německa, kterému Francie, krom podpory stanoviska Merkelové, nevěnovala nijak zvláštní pozornost..

A já přidám ještě malý odkaz na mého oblíbeného autora: Vlastimil Vondruška

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

326 reakcí na Co ukázal teror v Paříži… Nejsme Charlie!

  1. peter. napsal:

    http://czechfreepress.cz/evropa/sefredaktor-charlie-hebdo-pripravujeme-serial-zabavnych-karikatur-o-teroristickych-utokoch-v-parizi.html
    Ak to naozaj urobia,tak by som sa vôbec nedivil,keby tú redakciu niekto komplet vystrieľal a vypálil.A nemuseli by to byť ani islamisti,ale pozostalí po obetiach.Zaráža ma,čo všetko si pod hlavičkou demokracie a slobody slova niektoré novinárske hyeny dovoľujú.Ale nech by len skúsil niekto napísať článok o použití bieleho fosforu v Gaze,alebo uverejniť posmešnú karikatúru o holokauste.Západná civilizácia je odsúdená na zánik,lebo vrchol má už dávno za sebou a dnes si zvykla už aj na to,že že je normálne ak si nechá sr.ť na hlavu.Slovania ešte majú šancu.Oni už nie.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Já bych jim idiotům poradil třeba: Bataclan uvádí úspěšnou arabskou skupinu „Kalašnikov Quartet“

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Trapnější a pokrytečtějí jak oficiální média nebudou, tak co.
      Je to jedna banda, tihle novináři.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Na tom něco je.
        Občas mám pocit, že dna už bylo dosaženo, ale pak se něco objeví a zjistím, jak jsem byl neskonale naivní.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Pche….bývaly doby, kdy jsem považoval Kalouskovy padáky za vrchol sviňáckosti.
          Já blbec…

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Učíme se … převážně na vlastních chybách.
            Kalouskovy pádáky …

            Nejhorší na tom je, že vina nebyla na technice, jen se potkalo nadkritické množství idiotů.
            Výrobce byli super kluci, jen se nechali těmi idioty dotlačit do nemožného projektu.
            A co je paradoxní, nakonec uspěli – vyvinuli jeden z nejlepších padáků pro speciální jednotky na světě. Dodnes to všichni kopírují. Jenže to se nikde nedozvíte, že to vlastně bylo vítězství. Všichni se z toho poučili. Byla to věc „on the edge“, vyžadující speciální zacházení.

            Jiná věc je, že se na tom někdo zabil, ale to nebyla vina výrobce nebo nakonec ani zadání, ale nasazení. To máte jako třeba s paraglidingem. Jsou padáky – teda vlastně kluzáky – třídy A, to je pro začátečníky. Pak je B-čko. To už je ostřejší a kdo není „vylítaný“, při riskování se na tom může zabít. A pak máte závodní kategorii C, která je „zabiják pilotů“, pokud to tedy použije někdo, kdo na to nemá. Výcvikem, rozumem, zkušeností.

            Protože nekritických vypatlanců je všude fůra, je paragliding „adrenalinový sport“. Například v USA je to tak dementní, že když zdravotní pojišťovna nebo zaměstnavatel zjistí, že lítáte na paraglidu, vypovědí smlouvu. Tím se to tam stalo sportem pro ultrabohaté. Tedy pro lidi, kteří nemusí mít hypotéky a běžné zdravotní pojištění a nejsou závislí na dementech schvalujících rizika půjček. Ačkoliv, reálně vzato, cesta autem do práce není o nic méně riziková. Nebo návštěva koncertu metalové kapely, když jsme u toho.

            Celkově to byla ukázka běžné armádní akvizice, ty padáky. Blbnutí na kvadrát a následná hysterie na všech stranách. To celé korunováno strachem všech Kalouskovců z odhalení bezbřehé korupce, kterou na to nalepili.

            A kdo to nakonec odsral ? Kluk, který se na tom zabil a tvůrci skvělé věci. Kalousek a další zmrdi zbohatli.

            To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      Kašleme na ně, my máme šampaňské, reaguje Charlie Hebdo na atentáty

      Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo na titulní stránce svého středečního vydání reaguje na páteční pařížské teroristické útoky, které si vyžádaly 129 obětí a stovky zraněných. Obrázek dnes zveřejnila řada francouzských serverů.

      Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/kasleme-na-ne-my-mame-sampanske-reaguje-charlie-hebdo-na-atentaty-20151117.html

      To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Vzhledem k tomu že existuje nutnost, kterou jasně definoval ministr obrany USA Ashton Carter.
    Armáda USA nedovolí Rusku, aby zabránilo činnosti jak Ameriky, tak i jejich mezinárodní koalice v Sýrii.
    Proto také Francie na pokyn USA vyslala Charlese de Gaulla a počala svobodně létat nad Sýrii.

    Při narušení činnosti náletů na IS prováděných USA a jejich koalicí Ruskem, došlo ke kvalitativně novému stavu a proto američané a jejich spojenci tj. my Češi.
    a) Mohli uplatňovat strategii postupu proti IS jako to bylo dříve.
    b) Mohli iniciovat pozemní operaci spolu s místními spojenci v Sýrii a Iráku.
    c) Mohli se prostě zřeknout Iráku a Sýrie.

    Z daného jasně vyplývá že pro naše jednotky a NATO ve „spolupráci“ s Francii (no až tak o spolupráci nejde, prostě Francie byla použita neboť VB není vůči EU natolik stabilní a také nemá tam těch tolik potřebných 6 mega islámistů) byla zvolena varianta za b).
    Tak jak útok ve Francii odpovídá útoku na „měkké cíle“ uprostřed občanské společnosti, s přihlédnutím na to jak sebevražedný atentátník chystající se na bombový útok přistoupí k finálnímu aktu totálně mimo a s pasem v kapse.
    Při útoku na Charlie Hebdo – > I tady vrazi „omylem“ zapomněli své pasy ve svém autě.
    Z obou těchto akcí je zřetelné že ne již nyní zmítající se IS ale naše složky (USA a NATO) pod krytím Al-Káidy.
    No a protože pozemní operaci v Sýrii je nutné otevřít pokud možno okamžitě, neboť jak je vidět tak,
    během několika dní budou američtí žoldnéři, kteří sem byli staženi pro útok na Damašek a Lattakii, kde se nachází ruská vojenská základna, uzavřeni v kotli bez možnosti ústupu.
    V obležení tak skončí Stovky amerických vojenských poradců a US-financovaných protiasadovských žoldáků a to je pro nás a pro NATO naprosto nepřípustný stav.
    Tož nic tak nepředvídaného se ve Francii nestalo ale konečně se nám v NATO podařilo použít Francii jako obětního beránka, pro akci našich pozemních sil, tedy sil NATO v Sýrii.
    No a Rusové jsou totálně do budoucna odstaveny od možnosti řešit něco v Sýrii ve svůj a Asádův prospěch.Jediné co bude zajímavé sledovat je, za jak dlouho skončí Asad jako Kadáfi.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Počkám si na realitu, ale jedna věc je jistá.
      Atentátníci spěchali.
      Útoky byly odfláknuté.
      Jako-by je fakt někde tlačila bota…

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Ano, to je jeden z výkladů. US poradci v kotli na severo-západě Sýrie. Odříznuti obsazením zásobovacích silnic a ruským bombardováním. Původně si je tam schovávali Amíci na obsazení Damašku, až ho z jihu a východu dobude ISIL.

      To je právě ta ruská vyjednávací karta. Pokud ji Amíci odmítnou, Rusové přisunou 10x tolik bitevních vrtulníků a letadel a pustí se do toho zhurta. Syřané už měsíc štosují novou výzbroj a učí se s ní zacházet, takže ofenzívu proti US poradcům a žoldákům mohou spustit během několika dní. V Mozdogu čeká stovka Tu-22m3 a chrastí bombami. Rusové jistě ukáží také potenciál svých strategických bombardérů Tu-160 a Tu-95MS a svých raketových křižníků, včetně ponorkových. Klidně mohou odpálit rakety odněkud z Baltu a trefit něco v Sýrii.

      Jenže jaká pozemní ofenzíva ? Nepomůže jim ani svěcená voda, už prohráli.
      Nemají letecké krytí a pokud ho budou chtít získat, budou muset zničit ruské letectvo v Sýrii. Čím ? Nemají v oblasti tolik sil. NATO státy přímo proti Rusku nepůjdou, každý totiž ví, jak by to dopadlo.

      Čím více do toho budou teď Amíci hrabat, tím horší výsledek to nakonec pro ně bude mít.
      Skončí to rozvalem Saudské Arábie a Turecka. A definitivním vykopnutím Amíků z Iráku.
      Tomu chtějí zabránit stůj co stůj, takže během pár dní Kečupář (Kerry) určitě přileze s nějakou „mírovou iniciativou“.

      To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    Text je dobrý, i ten Vondruškův.
    Podle mě to jsou základní věci, které by měly dojít každému…
    Nedojdou, jasně, paní senátorka z velvyslanecví byla šokována…oni přece nepodporují neonacisty, ale demokracii a svobodu, možná se i ta senátorka nejvíc ze všeho bojí fašismu a zavírá oči a uši před tím, do je do očí bijící, jen aby sama mohla bojovat proti svým vlastním přízrakům a za své vlastní iluze.
    Její otec byl v Dachau….kolik takových „antifašistů“ vlastně je?
    Musím fakt poděkovat majiteli blogu, že mě nemaže, když vyzývám k zahození strachu ze slovíček, jako je zrovna fašismus, a nemaže ani jiné…jinde by s tím byly potíže, protože přece Hitler a holohlaví radikálové.
    Četl jsem si různé zprávy, zatím ty zprávy potvrzují, co mě napadlo už včera, že totiž ty útoky nebyly ani dobře organizované, ani dobře provedené, a vrazi byli mimo běžné rozmezí inteligence.
    Ale…provést ty útoky dokázali, takže je jasné, že tam už jsou, mají tam své buňky, a ty buňky souvisí s islámskou migrací, i kdyby se sluníčkáři ukřičeli, že nejsou všichni stejní.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      vitto
      vy je přece neobhajujete, ale varujete před tím nebezpečím stejně, jako já. Každý máme svůj slovník, ale výsledek je stejný. Oba vlastně máme strach.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já to vím, vy to víte.
        Ale našlo by se plno lidí, kteří by mě děsně rádi dali nálepku zlého fašouna-a už jsem jí i dostal.
        Někdy je se šířením úplně obyčejných názorů na nějakou událost velký problém.
        Podle mě by těm sluníčkům někdy neškodilo, mrknout na nějaká náckovský web, protože tam by viděli echt psychopaty, zabalené do beránčích kůží.
        Zdaleka ani nejsou tak radikální, jako třeba já, oni prostě jen konstatují.
        Dělají to jak mainstream, ten také konstatuje…
        Ten provokatér bez odezvy, jak jste na něj dal odkaz to samé.
        Konstatoval….nevýznamný text je tvořen různými konstatováními, které ale ve skutečnosti jsou tím, co má uvíznout v paměti.

        To se mi líbí

  4. peter. napsal:

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    Tahle „civilizace jde do kytek“… bohužel…. tedy pokud se lid obecný nenaštve a neudělá další „revoluci“. To nejsou jen pitomíí sluníčkáři a pod. to jsou neschopbí vyšetřovatelé co si na v\ěetřovábí jen hrají,, a placeni jsou zřejmě jen podle odměn za počet spisů a záznamů. ,.. to jsou právníci, soudci, legislativy a hlavně politici ,upravující si zákony tak volně aby mohli politikařit – tak jak se jim právě hodíí. . Přílišná „? liberalnost“?. Jen těch obezliček… jak třeba ta šílenost že lumpa pustí jakéhololiv třeba proto, že nebyly dodrženy úřední postupy… i když je něco zakázáno – je spousty obezliček jak to obejít. Pak se divne

    To se mi líbí

  6. kchodl napsal:

    Vezmu-li francouzskou stopu v novodobých československých „velkých“ dějinách, nezbývá než si odplivnout. Jistě to není zaviněno samotnými Francouzi, které člověk musí mít rád jako blízký evropský národ, stejně jako francouzskou kulturu, životní styl, kuchyni. Nehledě na francouzské víno a koňaky. A celou Francii. Skoro ve všem, co se na nás negativně odrazilo, měli Francouzi radikálně opačný názor než jejich vláda a celý establishment. „Malé“ dějiny jsou v rozporu s těmi „velkými“. Co se týče žabožroutů, takřka ve všem.

    To je nutné mít na mysli, když člověk čte o hnusných difamacích Ruska a Rusů v jakémsi pochybném plátku, prý humoristickém či satirickém. Kteří se neštítí asi ničeho. Ale co, idiotů a hovad je všude dost, pokud jim někdo zaplatí a vyzvedává je na výsluní, tím spíše.

    Je docela jedno, zda a kolik tajných služeb mělo v posledních masových vraždách prsty, kdo vrahům „držel kabáty“, zatímco stříleli lidi. Důležité je to, že ti zastřelení ubožáci nám všem pomohli, protože každý francouzský mrtvý padl za společnou věc – ve válce civilizace proti anti-civilizaci.

    Díky francouzským obětem se doufejme podaří shodit z „jednacího stolu“ – jak se teď v EU nazývá diktát – megazločin jménem „kvóty“ a uchráníme se pro příštích pár měsíců „obohacení“ přidělenými kozomrdy a negry. Každý den se počítá, každý odmítnutý islamista může znamenat několik zachráněných životů našich lidí. Ať již přímo nebo v nákladech, které budeme moci směrovat na naše lidi v těžkých životních situacích, potlačit o kousek bídy více. Naší vlastní bídy, aby bylo jasno, protože bída v jiných zemích je záležitostí především tamních obyvatel. Ubohý bezdomovec v našem městečku je pro mě milionkrát hodnotnější člověk než kultivovaný vysokoškolák z jakési cizí prdele s neevropskou kulturou a geny. Protože k němu mám mezilidskou povinnost, k cizinci téměř žádnou. „Bloody foreinger“, jak říkají Angličané každému, kdo není z „Ostrovů“.

    Kdybych uvažoval jako islámský stratég, jevil by se mi pařížský atentát jako velice předčasný, protože to může zpomalit invazi, která je „v rozpuku“. Pro nás je důležité, že to pozastaví snahy o přerozdělení k nám. Protože co se včera jevilo Západu jako „nepřijatelné stanovisko zemí V4“, dnes vypadá úplně jinak. A zítra to bude vypadat nedostatečně.

    To snižuje šanci Západu, že nás vmanévruje do pozice „husitů“, kteří dělají věci předčasně a tudíž se stanou cílem všech. Nicméně, když nastane ta nutnost, budeme to muset udělat znovu, jiná možnost je ještě horší.

    Nepochybně bude následovat snaha využít atentátů k utažení šroubů a nasazení evropské obdoby „Patriot Act“, odzbrojení obyvatelstva a zákazu svobodného internetu a neschválených médií.
    Jistě to bude použito i k odůvodnění nějakého toho útoku v rámci nacistických korporátních zájmů, třeba v Sýrii nebo na Ukrajině.

    To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    Tak jsme si ten kapitalismus a demokracii vyzkoušeli na vlastní kůži, víme jak chutnají základní lidská práva a svobody a jak se nám žije v náručí vyspělého Západu. Je načase ten 25letej experiment v klidu ukončit, vrátit se do roku 1989 a začít znovu a jinak.
    To by se mi líbilo. Škoda, že je to jen moje nereálná představa. Škoda, že mi nikdo žádnou reálnou představu nenabízí.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Zní mi to stejně pěkně jako vrátit se do mých sladkých sedmnácti (let)…
      A je to stejně nemožné.
      To mé díky ještě stále nedostatečnému prozkoumání a ovládnutí lidského bytí.
      To tvé díky nám ovčanům, jsme tací jací jsme … jsme přesně tam kam patříme, a patří nám to.
      P.S. k té nenabízené reálné představě : jak dalece reálná byla představa o poválečném vývoji Československa v roce 1945? Shodneme se, že stejně málo jako teď? Pochybili lidé v roce 1946? V roce 1948? V roce 1961? V roce 1968? V roce 1989? Záleží ne na lidech, ti mají názory rozptýlené na všechny strany, ale na vůdcích přicházejících s ideou, s vizí. Stačí aby se našel …

      To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    Zpráva pro Tribuna.
    „7:18 – Vyšetřovatelé už znají jména šesti teroristů: Omar Ismail Mostefai, Ahmed Almuhamed, Salah Abdeslam (na útěku), jeho bratři Ibrahím a Muhammed, a Bilal Hadafi. Po jejich komplicích policisté dál usilovně pátrají.“ (Novinky.cz)

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Jen jestli je jisté, co voni s náma hrajou. Myslím oni=někdo, s náma=obyčejní lidé tohoto světa.
      Jaká náhodička, že se zase nešel pas. Jak píše Roberts, podobně tomu jako u dvojčat, Hebdo a dalších. Ti teroristi jsou úplně vymatlaní, na akci si berou pasy v nehořlavém, výbuchům odolném provedení.
      A hned se ví, že to byli ti, co šli pěšky z Řecka a už to lítá.
      Moc rád bych tomu věřil, ale už bohužel nevěřím, zcela programově, co na mne sypou politici prostřednictvím médií.
      Jenže: má někdo z nás alespoň tušení, o co jde? Kdo tahá za nitky? S jakým cílem? Je jediná jistota: zařvalo na to zatím jen cca 150 zcela nevinných lidí, kteří byli v nesprávnou dobu na nesprávném místě.
      A světe div se, zase souhlasím s Klausem mladším.
      http://www.novinky.cz/komentare/386496-komentar-zoufalci-vaclav-klaus-ml.html

      To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ano, ještě chybí objevené společné selfíčko před akcí v náhodně zapomenutém founu … 🙂 …

          To se mi líbí

      • joda napsal:

        Z článku Klause ml.:
        Představíte si třeba Winstona Churchilla, že by byl po náletech na Londýn především „otřesen“? A mektal by něco ve smyslu: „Kvůli pár agresivním pilotům nemůžeme soudit celý německý národ. Většina Němců je slušná … Je věcí Němců, jestli vyznávají nacismus, nebo ne, to my nemůžeme soudit…“
        A další by se přidávali: „Největší nebezpečí je teď nárůst xenofobie a protiněmeckých nálad mezi prostými Brity…“ Rektor Oxfordu by varoval: „Hlavně teď nezneužít studentské shromáždění na nějaké patriotické projevy a tupé národovectví…“
        Státníky ale nemáme od toho, aby byli otřeseni, ale aby něco dělali.
        Přesné!

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        To je tak vždycky. Před pár desítkami let se vždycky našel průkaz „Komunistické strany“ nebo alespoň balíček s ikonama. K tomu lístek z moskevského metra.

        Kolik lidí zabila bomba na nádraží v Bologni ? 85 plus asi 200 těžce zraněných. Udělali to agenti CIA pod dozorem italské tajné služby, cílem byl zákaz italské komunistické strany. 2.8. 1980, tedy ještě v „normální době“. Ví se i kód celé té sračky: bylo to v rámci „Operace Gladio“.

        Jak dlouho jim to lidé žrali ? Většinu času. Vůbec bych se nedivil, kdyby se u atentátníků našla fotka Putina. A Lonely Planet průvodce Moskvou s poznámkou „zde převzít kvér od pana Kalašnikova“. Ale ten vlastně už umřel, takže to ne.

        Teď tam ti vypatlanci strkají jakési pasy. Nedá se věřit ničemu, ani tomu, kdo doopravdy střílel. Prolhali se k totální absurditě. Všechno se musí ověřovat – existuje vůbec ta kapela, na jejímž koncertě se to „stalo“ ? Všichni jsme asi viděli ten oslavný film, jak Amíci dostali ven z Íránu svoje CIA mizery pomocí simulovaného natáčení filmu v Teheránu. Dokonce měli i pravého režiséra a producenta. I pár herců se k tomu propůjčilo, „pro vlast“ samozřejmě.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Mě je to jasný, ale tu podivnou variantu, že si ti blbečci ty pasy fakt vzali sebou, bychom neměli vylučovat, dokonce by to neměla být ani varinta a-la 5% možnost.
        Vždyť ten jeden blbec odpálil jen sám sebe, a náhodou šel nějaký kurva smolař kolem, tak to líznul také.
        A upozornil bych, že sebevražda není prdel, to se nedá okecat, ten chlap se nechal dobrovolně rozpůlit vlastně jen tak, pro nic za nic….
        Podle mě ta chuť se odpálit, to náboženské zanícení, může být obrovská v davu, že jako Bohu bude o to víc milý, ale odpálit se sám, to je debilismus.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Ano v tomto případě je to skutečně možné. Má to i logiku – pokud by je například při cestě na místo činu zastavila policie, museli mít nějaké doklady.

          Také je možné, že atentátníci, kteří vystříleli redakci toho hnusného plátku, skutečně zapomněli doklady v tašce v taxíku. Když vyskočili z auta s flintami před tou redakcí, jeden z těch „profíků“ hned ztratil botu. Pat a Mat teroristou, tak mi to připadalo.

          To se mi líbí

        • Jethro napsal:

          Ty pasy se objevují dost pravidelně. Tolik blbců na světě není. A náhod také ne.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Když budu chtít, aby o tom hodně lidí přemýšlelo, a každého napadlo něco jiného, udělám to přesně takhle.
            Lidem se musí nechat spontánnost, oni si sami vymyslí blbosti, že by na to superprofík nepřišel.
            Já bych jim ty pasy klidně dal, už proto, aby se fízlům hůře fixlovalo s pasy svými.
            Ti lidé navíc k těm pasům vůbec nemusí patřit, i kdyby je sebou nakrásně měli.
            Navíc, ani Kchodlův argument není úplně mimo.
            To by byl dost trapas, kdyby poldové zastavili teroristy s kvérama v kufru jen proto, že nemají u sebe papíry.
            Ono to na místo střelby může autem trvat klidně hodinu, i kdyby jeli jen Paříží.
            A pokud jeli dokonce z jiného města…nebo státu…..

            To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Asi nee … ono kdyby jej dostali živýho… nevím, nevím,,, Když si vzpomenu na praktiky Guantanáma

          To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          To, že má človek pri sebe pas, vôbec nie je podivné. Mohlo to byť čokoľvek iné, čo potvrdzuje totožnosť. Možno mali tí chlapci po vreckách spústu vecí, veď nezverejnili celý zoznam.
          Je celkom iné, keď sa nájde neporušený pas ako jediná vec, ktorá zostala z celého lietadla.
          Teraz akosi sústavne upozorňujú na nájdené pasy – možno len preto, aby ľuďom v hlavách fixovali, že sa tie pasy nachádzajú na mieste činu. Že je to tak normálne…
          Vrana vrane oko nevykole.

          To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      .

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Trošku ho chápu. On ví, že skoro žádný náboženství se s buzerantama moc nesere.

      To se mi líbí

      • okolojdoucí napsal:

        Nemám zrovna nejlepší časy a tento Váš projev empatie k panu Troškovi mě moc pomohl. Slzím tu hlasitě a upřímně děkuji!

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Výborně. Ať si každý dělá doma v posteli co chce, pokud to není na závislých lidech, třeba pedofilie je jistě za hranou. Ale jinak je po tom každému kulové.
        Jenže to tak není, pokud se to prezentuje tak jak se to dnes prezentuje. Pokud na základě toho vznikají mocenské klany a mafie.

        Na druhou stranu, také mohu založit klan a mafii milovníků blondýnek, proč nakonec ne.
        🙂

        Troškovi fandím, ten se s těmi idioty nesere.

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Vynikající článek. Spencerová nikdy nezklame. Když jsem článek dočetl plný zaujetí, tak mně neunikla tato reklama:
      Jak HO při orálním sexu udělat co nejrychleji? Tenhle trik zabírá!
      A tak si myslím, že je vše v pohodě, život běží dál a živí mají své starosti. Jsme jací jsme a lepší patrně nebudeme. Z pohledu věků si nějaké extra slušné zacházení nezasloužíme.

      To se mi líbí

  9. Tribun napsal:

    Ten Vondruška je vážně výživný. Všechna klišé v jednom sloupečku a volání po vládě pevné ruky jako bonus. Fakt nemusím mít netopýři sluch, abych slyšel tuhle trávu růst…

    A k těm pasům, co se pořád všichni divíte, že se „náhodou“ najdou: náhodou tam opravdu nebudou a je dost pravděpodobné, že je tam nechávají útočníci schválně jako formu prohlášení. Terorismus totiž není kriminální čin, kdy vám jde o to, aby vás nechytili, podstatou terorismu je, že se ví, že jste to udělali vy.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Nebo že někdo chce, aby se vědělo, že jste to udělali vy.
      Sebevražedný atentátník je v tomto dokonalý.
      A Tribune. zapoměl jste mi odpovědět, zřejmě jste přehlédl…
      Tedy znovu konkrétní dotaz:
      Proč si Němci berou doktory od nás, když v jich mají v obohacujících migrantech tisíce a tisíce?
      To ty tisíce zkušených doktorů nechají bez práce?

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Možná jich mají i tak málo. Opravdu si myslíte, že v Německu je každý doktor rodilý Němec? My se posmíváme muslimům, že nechtějí nechat naše doktory, aby ošetřovali jejich ženy, ale děláme snad něco jiného? Jen to místo náboženstvím zdůvodňujeme vzděláním.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          To je argument jak noha. U nás snad nejsou v nemocnicích „cizí“ doktoři? Pokud se nedíváte na ČT žumpu, tak to možná nevíte, ale oni nám je občas ukazují, ostatně jeden takový je i v senátu a jiný v Boleslavi snad starostuje. Nehledě na jiné národnosti – úspěšný strakonický chirurg je Ukrajinec (Nebo Bělorus?). Najděte si lepší výmluvu.

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Tady u nás bych jich určitě napočítal min. 10 (ve špitále, v Medicentru i mezi soukromými).

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Totéž jsem tomu věrozvěstovi psal o článek dříve. Doporučuji mu budíček, nebo to přestat brát, neb nemocnice nedostatkem zahraničního personálu na všech úrovních netrpí – neb šetří se . Ale realita je cizí slovo pro nositele lepších zítřků, zapomeňme na jejich alespoň částečné probuzení …

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Nejhorší je, že pro mnoho lidí se vlastně vůbec nic nestalo. V několika málo dnech jsou tu stovky mrtvých (Paříž, letadlo, Bagdád) a oni to vůbec nezaregistrovali,

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano ano, neb kdo ví, co přinese další díl ordinace -> a vůbec je otravuje to neustálé připomínání nebo reportáže o mrtvých -> je to jinde …
              A také je to důkaz toho, jak „kvalitní“ jsou media v otázce zpravodajství, tedy demgogie – jednak nejsou brány vážně, a navíc díky cílené atomizaci je to každému fuk …

              To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Moment věrozvědče, o článek jinde jste smuten a konsternován argumenty tvrdil, že díky našemu odmítnutí nebo spíše komplikacím při přechodu území, se nám zde vyhnou ti Vámi ohlášení odborníci a přisnědlí lékaři ( protože jsme xenofobní a vadí nám takový lékař ) . Kde tedy jsou ti lékaři, IT specialisté, architekti, stavaři, atd., někde zůstali ublíženi imigrační politikou ČR, a zakládají vlastní stát schopných imigrantů ?
          A jakou má souvislost s tím, co jste tvrdil o článek jinde s tím, že imigranti nechtějí připustit ošetření jejich chodících zahalených snad žen ? To má něco společného s počtem kvalifikovaných imigrantů ? A když je mezi nimi tolik třeba lékařů- jak premisujete minule, tak proč by je vlastně měli ošetřovat evropští lékaři ?
          A … Člověče, Vy jste případ 🙂 … K politování …

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Vy byste prostě chtěl ten svět jednoduchý a přehledný, ale on takový bohužel není.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A co tohle, Tribune?
              http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/386557-modlim-se-aby-je-allah-vyhubil-strujce-teroru-v-parizi-studoval-na-prestizni-bruselske-skole.html
              Kdo ví, že jo…
              Ale píše se tam, že toto multikulturní obohacení vyrůstalo z zanedbané, multietnické čtvrti v Bruselu.
              Co je samozřejmě nesmysl, multietnická čtvrť NEMŮŽE BÝT ZANEDBANÁ, protože multietnicita je budoucnost Evropy, a budoucnost je růžová, ne zanedbaná.
              Bez migrantů-jak každý ví- bude Evropa v řiti!

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              🙂 Pobavíte – plácáte se ve vlastních formulacích, nejste schopen si obhájit to, co jste použil jako úderný argument o článek jinde, o diskuzi vedle, tak volíte zkratku – takovou tu filosofick-existenciální, alá: Být či nebýt, toť otázka …
              Jednoduchý svět bez otázek a negativních odpovědí, bez negativních souvislodtí, svět s popřenou realitou – jako v rauši, tu hlava nehlava budujete a představujete Vy. Jednoduchý sluníčkový svět, kde se na nepříjemnosti plynoucí z naší činnosti neptáme a neodpovídáme, kdy nám nehodící se realitu a materiály ignorujeme nebo je významově otočíma proti oponentovi, kdy prohlásíme bílou kouli za příklad poctivé černé krychle s tím, že oponent je slepý a hluchý zpátečník. To tady předvádíte v plné nahotě – a s tónem, pózou ublíženého intelektuála, který na rozdíl od přízemního, duševně rozervaného xenofoba, nese kříž osvícenosti a lidskosti -> jak primitivní, ale jak účinné.
              Tragické je, že stejná hra je nejen populární, ale předvádí ji a praktikuje děsivé množství lidí ( z jakých důvodů je na další článek ), kteří mají bohužel zásadní vliv na chod státu …

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Marné hledat logiku tam, kde žádná není. Marné hledat odpovědi tam, kde sebou jediný zoufale osamělý závit tříská o lebeční stěny v bezměrné prázdnotě…

            To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To je žvást….
          Kolik muslimských doktorů jsme odmítli???
          Vy jste Tribune dočista zešílel….

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            To Tribun použil v diskuzi pod článkem Slovo od pana Hudce … Čtěte, pobaví Vás, jak v této diskuzi je všechno najednou jinak … 🙂

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tam už jsem mu napsal.
              Já opravdu žasnu, jen málokdo ale dokáže, dotáhnout svou sluníčkovost až do teoretického cíle.
              Vidím Chamberlaina, jak mává tím papírem a mluví o míru.
              Ten papír zachránil 500 000 lidí.
              A přinesl smrt 60 000 000, a stovkám milionům zmrzačení na těle i duši, celá města , celé oblasti,se proměnily v trosky…
              To je cena za otrocký mír, který je stejně jenom dočasný.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Přesně tak, jako v té povídce Š+G -> nechci slevu zadarmo … Válku prý ne, ale takovou občanskou, pokud možno internacionální, tu ve jménu multikár, tak tu jo. Přece budou bránit ty „evropské hodnoty“ solidarity pod prapory osvíceného islámu především proti vlastním …

              To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Jistě, Tribune.

      Tak třeba takový atentátník Atta. Narazil Boeingem do WTC, v milisekundě se změnil v plasmu, jeho pas ovšem zázračně ne. Zřejmě vyletěl nějak do vzduchu, asi tak hodinku se vznášel a když barák spadl, pěkně spadl rovnou na tu pěknou hromadu, aby ho mohli záchranáři hned druhý den – nebo to bylo třetí ? – najít.

      Takhle to totiž teroristé dělají, to je podstata terorismu. Musí se vědět, „kdo to udělal“.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        V tomhle s Tribunem souhlasím. Teroristický útok je také forma politického prohlášení. Ano, musí se vědět, KDO a PROČ to udělal a musí se to dostat do médií – to bývá důležitá součást akce. Takže není divné, když se k ní dotyčný chce přihlásit. Jak jste sám uvedl, nějaký doklad terorista stejně potřebuje, kdyby cestou na místo potkal aktivního policajta. A pokud se chce k akci přihlásit, tak je nejlepší jeho pravý doklad, padělek by cajti mohli /měli/ poznat.
        Máte ale pravdu v tom, že takový pas lze na místo činu podvrhnout. Jenže od svého stolu, jen podle správ z médií nedokážu rozhodnout, co platí: pravda, nebo podvrh? Já to prostě nevím. Může se mi hodně nelíbit Attův ohnivzdorný pas z dvojčat, ale doklady vrahů a živých bomb v Paříži, odhozené samotnými pachateli před výbuchem, si dokážu představit bez problémů.
        Francouzská verze The Keystone cops:
        http://zpravy.idnes.cz/francie-teror-salah-abdeslam-dgd-/zahranicni.aspx?c=A151116_061808_zahranicni_aha

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Nojo no vono když se trefíte s dopravákem do baráku a celkem se to podaří, tak ten pas musí být lépe zabezpečen jak černá(oranžová) skříňka.
          No možná jej na poslední chvíli vyhodil oknem, to by šlo a nebo že by ne.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            kdyby jej vyhodil oknem, tak by byl pod sutinami 🙂 teda asi – ona ta fyzika.. leda , leda že by půlhodiny plachtil luftem a pak si hačl nahoru

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            🙂 -> Ano, určitě chvíli před nárazem otevřel u kapitána okénko ( kruci, jde to vůbec 🙂 ) klasickým „švihadlem“, co známe ze škodovek 🙂 a vyhodil vhodně izolovaný pas z onoho okénka. Přičemž ten pas byl v pouzdře, které mělo padáček a pohon – to aby nespadlo hned – časovač odhozu + gps, aby byl zaručen jeho pád v daný čas na správné místo…
            Možná tam bylo pasů vícero, ale do oblasti, správné oblasti na správné místo dopadl jen tento 🙂 …
            PS: Parkovací lístek už by byl trochu moc …

            To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Příště se v rámci sebezlepšování najde společné selfíčko před akcí, a každý bude mít v ruce ceduli s osobními údaji 🙂 …

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        A neměl Atta novou verzi pasu -> teroristickou teflonovou edici 🙂 ???

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Možná. Nebo se třeba právě teď povaluje někde na pláži, užívá si špiónského důchodu a říká si, jak je fajn, když ho nikdo neotravuje, protože si (skoro) všichni myslí, že je mrtvý.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            ju taky mne to napadlo…

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            To je dost vysoce pravděpodobné ohu – proč mi sakra ta jejich verze už tehdy připadla taková, ehm, v ledačems nedotažená nebo naopak vyšponovaná… Mimo jiné podivnosti mi hlava nebere totální selhání Noradu …

            To se mi líbí

    • Vladimír - Faust ze ZT napsal:

      Inu, Tribune,
      bývaly doby, kdy jsem rád navštěvoval Vaše stránky a mnohdy (skoro stále) s Vámi souhlasil.
      Ovšem nezlobte se, s Vaším přístupem obecně k migrační krizi a jak se jeví, i s Vaším pohledem na pařížský masakr prostě NESOUHLASÍM.
      Osobně mám již „odžito“ – jinými slovy mě neoslovuje ani p. Hudec ani Khodl s jejich výzvami po ozbrojování; velmi se obávám důsledků.
      Ovšem neoslovujete mě ani Vy (tresen a další): mám prostě obavy o budoucnost. O budoucnost Evropanů. A sorry, já jako občan ČR jsem taky EVROPAN – a taky dědic křesťanství (byť i něcoista – (c) Halík), dědic antiky, dědic renesance… dědic Francouzské revoluce… dědic prostě všeho, co se na tomto území historicky událo a snad i uděje. A velmi bych si přál, aby se to dělo v rámci nějakých pravidel.
      Jenomže to, co se na nás valí, už není v mezích MÝCH (všimněte si, že píši MÝCH) pravidel.
      To, co se dnes děje, je IMHO selhání VŠECH evropských politických struktur… a já se ptám: QUI BONO? Rozhodně to není ve prospěch evropského lidu (ať si pod tím představuje každý cokoli), rozhodně to není ani ve prospěch těch, kteří si pomoc zaslouží (a i takoví se najdou), rozhodně to není ve prospěch… kohokoli.
      Tak prokristapána koho tady vlastně hájíte?
      Pomoc by si zasloužili bezdomovci na Václaváku, pomoc by si zasloužili starobní důchodci s minimálním důchodem, pomoc by si zasloužili nemocní, invalidé et cetera, et cetera.
      a jaksi nevidím toho, kdo by,,,
      Ale o utečencích se toho už napsalo hafo,,, a ano, i ti, kteří utíkají před sebezáhubou – i ti by bezesporu potřebovali pomoc (kolik je ovšem takových?).
      Dopoledne jsem koukal na TV o našich emigrantech v Austrálii ještě v době před sociálnem – měli dost hluboko do kapsy. A vypracovali se sami: svými znalostmi, svým umem. A nepomohl jim NIKDO.
      A teď mi upřímně odpovězte: kolik těch uprchlíků chce PRACOVAT a kolik z nich chce jenom přerozdělení toho, co zde vytvořili NAŠI předkové a koneckonců i my sami,
      Vaše argumentace mi přijde docela dost farizejská…
      Nezlobte se!

      To se mi líbí

      • Vladimír - Faust ze ZT napsal:

        A jejda: teď jsem si přečetl Vondrušku – taky můj oblíbený autor.
        Rozhodně tam nevidím klišé, rozhodně tam nevidím volání po vládě pevné ruky – a víte, že Vám závidím netopýří sluch (já jsem skoro úplně hluch), nicméně ať to čtu horem dolem, tam nic podobného nenacházím…
        Sorry, Tribune

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To máte dobré,Vladimíre, alespoň vám nezalehnou uši u střelby z pušek.
          Myslím, že jste projevil značnou odvahu už tímto textem, a odvážný člověk by neměl umřít v LDNce.
          Sakra jak já bych si přál mír, jak moc….
          A jak ho v budoucnu nevidím….
          Do prdele, Vladimíre, do prdele…..

          To se mi líbí

          • Vladimír - Faust ze ZT napsal:

            Inu, vitto, ¨
            každý jsme holt nějaký. Ale rozhodně nejsem ani „sluníčkář“, ale ani militant, kterých se na tomto blogu k mému údivu (pan Bavor promine) vylíhlo neúrekom. Víte, dělá to tady na mně dojem stylu: kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop.
            A takový to býval pohodový blog.
            Takže stejně jako Tribunovi: Sorry, vitto, sorry.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No já to nemyslím zle, Vladimíre.
              Ale myslím, že pohodový blog může být v pohodové době.
              A doba, ta pohodová není.
              To není moje chyba, ani chyba diskutujících, ani chyba Pana Bavora.
              To zavinili snílci, kteří se tak bojí střelby z pušek, že pak budou poslouchat výbuchy těžkých granátů, nebo alespoň sebevražedných vest.
              Ale nijak jsem nežertoval s tím, co jsem psal.
              Pokud jste se dokázal propracovat až k tomu, že nesouhlasíte s Tribunem, propracujete se i k té pušce.
              Ti lidé tady, jsou to muži, i když mají roky a někteří hodně.
              My nechceme jen umřít jako otroci, a dívat se na zotročování našich dětí.
              Kromě toho, mnozí z nás přísahali věrnost republice, a mě je třeba jedno, jestli jsem přísahal socialistické vlasti, protože to je jen dobové pojmenování.
              A držel jsem u toho v ruce pušku s nasazeným bodákem.
              Už rozdělení federace jsme neměli dopustit, ale kdo mohl vědět, co přijde…..

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Milý Fauste
              I mne mrzí, kam jsme se dostali, ale není to ani mou vinou, ani vinou těch „militantů“. Ta vina leží v Praze někde kolem Kavčích hor, které jsou líhní jak sluníček, tak i Čolků. Přijďte se podívat i zítra, bude mé oblíbené téma. Jenže to nezastaví idioty typu Juncker, Schwarzenberg či Štětina. Takže sorry, Fauste, sorry.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Neřekl bych militant,jsou zde odbornici přes zbraně pro ty je zbran něco samozřejmého a hodnotí podle toho jak oni to umí použit,ale myslím že by jí použili tak že bysme neměli pochybnosti………pak je tady par horlivců,takové velké ramena zde musi člověk čist mezi řadky,ano jsou na té čáře kde by to mohlo nakým impulsem…..jinak…..použiji přiměr ktery se mi hrozně libil ,jsou kruček od té propasti,kde nákým impulsem tam mohou sklouznout aniž si to uvědomí……….ale tu hranu nepřekročili zatím a doufám že jí nepřekročí……..zatím to jsou spíš reakce bezmocnosti a vsteku jak se vyvíjí situace….a pořad politici jen blábolí jako že nic

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tato, co tedy tuto situaci může vyřešit, když ne zbraně?
              Doufám, že je dotaz dost konkrétní.

              To se mi líbí

            • Jethro napsal:

              Njn Fauste, spousta lidí tady, co by chtěli pohodu, a zatím jim lezou do hlavy obavy, tu větší, támhle ještě větší.
              Nemyslím, že by se tento prostor u Bavorů nějak radikalizoval. Tři z nás mají blízko ke zbraním a jsou hodně nabroušení, dalších 25 to se zbraněmi určitě umí (vždyť jsme všichni absolvovali tu socialistickou, tedy špatnou vojnu a nejen stříleli, ale i nějaké ty granáty poházeli).
              Dalších X je vyděšených a neví, co bude, a pak je tu pár, co programově šíří lásku, a možná mají i pravdu.
              Já se počítám k těm znalým, co mají obavy. Přiznám se, že mi hlavou prolétla myšlenka na zbroják a nějakou šikovnou zbraň pro všechny případy. Zatím jen prolétla a už je zase pryč.
              Nepřipadá mi, že bychom tady byli nějak extrémně militantní. To zítra na Albertově budou někteří sluníčkáři mnohem a mnohem militantnější.
              Jo a mimo kontext jsem si vzpomněl na Čvýcara, co mi ukazoval svou „vojenskou“ skříň, velkou flintu a spoustu nábojů. Militant? Prý to tam má povinně každý dospělý chlap.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              je takové prastaré úsloví : KDO JE PŘIPRAVEN – JE MÍŇ OHROŽEN-A o tom to je..paae Fauste

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            witta
            Tu otázku nemůžete myslet vážně?je konkretní ale nesmyslná…….SEM PESIMISTA asi už nic jsme předurčený k zaniku jako plno jiných civilizací……….ted už je možno to jen odálit…ale rozdat zbraně to nevyřeší nebot je rozdáte i druhé straně………Možná by to mohli vyřešit politici jasnými postoji………v to nedoufám

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A-ha, takže než byste střílel, raději v klidu zaniknete.
              No, proti gustu….
              A rozdat zbraně…proč bychom je měli rozdávat druhé straně?
              My, Evropa,máme neskutečně skvělé zbraně.
              Negři nás nemohou porazit.
              Zatím….
              Dokud nemají právě ty naše zbraně.
              Ale oni je mít budou, protože sluníčka jim je raději vydají, než aby je použili.
              Rusové a Američané nejspíš jadernou válku nevyvolají.
              Bojí se smrti a zkázy.
              Islamisté se nebojí….ti je klidně použijí.

              To se mi líbí

            • Jethro napsal:

              Tato, politici už to dávno měli řešit razancí, tvrdosti a patrně i zbraněmi. Místo toho nálepkovali ty, co se bránili v rámci pravidel, fašistama a xenofobama.
              Dneska zaplať příroda za Orbánův plot.
              Někde jsem četl, že správná reakce hned na začátku bylo vyzvat člun s „chudáky“ na moři k návratu, pokud by neuposlechli, střelba před loď, pokud by neuposlechli, střelba na loď. Nevím, jestli to psal Koller, Štefec nebo někdo z tohoto okruhu.
              To je patrně přesně podle mezinárodního práva.
              A mohlo být celkem rychle poklizeno. Stačil jeden dostatečně tvrdý zásah.
              To bychom ale v té slavné únii museli mít politiky a ne připosrané nebo uplacené/vydíratelné podržtašky. A doma jakbysmet. Bože, jak já neměl rád Zemana a dnes je to jeden z mála našich POLITIKŮ.
              Přečtěte si mladého Klause. Mluví jasně a srozumitelně.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A předevím, Jethro, by dnes nikdo nemusel říkat, že už se nedá nic dělat, a že jsme stejně v prdeli.
              Dneska už to mnozí odevzdaně říkají, ale přitom ještě v prdeli nejsme.
              Jinak by to samozřejmě neříkali, ale řvali by, ať se střílí, ať někdo zachrání jejich děti, či vnoučata.
              Srali by na to, jestli u toho zachraňování budou lítat kusy těl nepřátel vzduchem.
              Jenže z tepla obýváku se hezky plácá jak jsme všichni v prdeli, aniž by tady reálně byli nějací utečenci, aniž by se báli vystrčit nos, apod.
              Aź budeme v prdeli, nikdo o tom na netu plácat nebude.
              Zdaleka není pozdě, ještě ne.
              Ale ten den se blíží!

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              až nato že každý mluvíme o něčem jiném………JÁ REAGUJI NA TO ŽE TO NEVYŘEŠÍ ozbrojovat se hromadně,otom zde většinou je řeč……….netvrdím že by neměla zasahnout armada a policie………jenže politici se ktomu nerozhodnou…………to že mě vičitáta at si klidně sedím na zadku jsou jen velkohubé kecy……….myslíte že BY TO VĚTŠINA DOKÁZALA……….OTOM MLUVÍM………NO HRAJTE SI na vojáčky………..otázka co byste udělal když by situace nastala……….většinou ty lidé co mají takové kecy utečou………většinou konají lidé co nemají ramena……..

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              jethro……….
              To co jste napsal stím nemám problém ano měli……….ted už to je rozlezlí…..a myslite že se politici budou chovat jinak já ne………..já ale pišu otom hromadném ozbrojovaní to to rozhodně nevyřeší………když se uvolní zakon,tak to vesvé podstatě uvolní i pro tu druhou stranu kteří budou myt občanství

              My, Evropa,máme neskutečně skvělé zbraně.
              Negři nás nemohou porazit.

              asi zapominá že ty skvelé zbraně je biznis,asi zapominá tu zmekčilost laska pravda zvitězí,kdo dá rozkaz k palbě do žen a dětí atd,napsat a byt geroj muže ale musite vnímat realitu……….ano jestli je možnost a čas musí se to zastavit na hranicich těch zemí odkud jdou,ano hodně lidi co jsou zde vratit,chceš žit tady akceptuj zdejší život ne bohužel máš smulu……….myslíte že se ktomu politici dopracují já ne……….rozhodne ktomu nepomuže hromadné ozbrojovaní a hrat si na haura a plivat na lidi ktery jen piši realitu,nebo upozornují že s obou stran je propast……….otom já piši JETHRO

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Mohou tato konat předšvím a jedině ti, co mají zbraně.
              Ramena v tom roli nehrají.
              Konkrétně jsem se zeptal a odpovědi jste se vyhnul, jako vždycky.
              Pokusím se ještě jednou:
              Tato, co tedy tuto situaci může vyřešit, když ne zbraně?
              A přidám další otázku, také konkrétní:
              Co si představujete pod spojením „rozdat zbraně“?

              To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Podle Petra Hájka je na základě zkušeností z Německa, Francie a dalších zemí zaměstnatelnost migrantů cca 7%. Zbytek žije díky štědrému sociálnímu systému.

        http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2053-cinknute-karty-vlada-hraje-ukrajinsky-poker-zvaci-dopis-soudruhum-z-nato-ministruv-bratr-mohameduv-naborar-trenink-na-utok-proti-prezidentu-zemanovi-vrcholi.htm

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Nevím on Petr Hájek jako kontrarevolucionář, na svém protiproudu vždy tak trochu přehání.
          Proto tak – (2-4) % bude ta opravdovská realita.

          To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Při vší úctě, zestárl jste asi ještě víc než já a nechcete bojovat. Jsme ale i tací, kteří ano. Jeví se mi, že intelektuálských tlachů (i mých vlastních) bylo dost. Je třeba naplnit všechny sumky.

        To se mi líbí

        • Vladimír - Faust ze ZT napsal:

          Ach jo, pane Hudče, ach jo…
          Víte, kdyby bylo nezbytí, tak bych i já tu pistoli, pušku, samopal zvedl a použil – a umím to. Ovšem, nezlobte se na mně, ty Vaše výzvy jsou dost kontraproduktivní:
          a) kolik lidí třeba zde na blogu má ty možnosti, jako Vy, khodl, vonR.??
          b) kolik lidí je cvičeno v použití těchto zbraní – mám obavy, že bychom se postříleli navzájem;
          c) kolik lidí (vč. výše jmenovaných) je schopno zastřelit člověka? A to není zas tak jednoduché, věřte mi.

          Jistě, vycházíte ze svých možností a schopností – jenomže to rozhodně není návod pro většinu.

          Já v podstatě Vaše (vás tří) příspěvky rád čtu, protože zbraně (jakožto potomek vojenské rodiny zbraně mám rád), ovšem… viz výše.

          Takže tak, pane Hudče, takže tak.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            předsedo on má pravdu……..jsme na stejné vlně to samé jinými slovy jsem psal mockrát…..uznávám že jsem idealista že v něčem mají zastánci tvrdosti pravdu……ale zbraně to nevyřeší……….je rozdil mýt zbran a použit zbran……..když tu zbran vytáhnete a nepoužijete jste mrtvej………nezažil jsem to ale je to mnohokrát popsané jak i cvičený lidi vtomto použití natvrdo selhají……..to je řešení jen pro malou část.
            zase se pane FAUST SHODNEM

            To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Váž.p.Vladimír-Faust za ZT
            Ak sledujete tento web,tak viete,že ja osobne po zbraniach netúžim a že som uviedol preto aj svoje dôvody.Lenže,ako ste si určite povšimol,doba nám skoro každý deň prináša nové a nové jóbovky .Už nie len my na tomto webe, ale aj mnohí vážení politici analytici a vojaci vyslovujú obavy z toho,že ak Nemecko a ostatné štáty schengenu (mimo Grécka,ktoré to jednoducho z rôznych dôvodov nedokáže)uzatvoria pre imigrantov svoje hranice,tak sa utečenci celkom pochopiteľne začnú kumulovať na Balkáne a väčšinový názor odbornej verejnosti je taký,že pri riešení tejto situácie budú musieť byť nevyhnutne použité aj zbrane.Naše oba štáty ešte nikdy od skončenia druhej svetovej vojny neboli tak ohrozené ozbrojeným konfliktom ako dnes.Preto považujem za celkom regulárne ak ľudia na takúto možnosť myslia a prijímajú rozhodnutia,ktoré im pomôžu ochrániť seba a svoje rodiny.Ak sa naozaj situácia vyhrotí do situácie s akou počítajú tie najčiernejšie scenáre vývoja tohoto konfliktu,tak vás ubezpečujem,že podobné opatrenia ako moji kolegovia z tohoto webu, urobím aj ja.Som kapitán vo výslužbe a zbrane ovládam.A som aj poľovník,ktorý síce ešte nikdy v živote nevystrelil na nič živé ale ubrániť sa za použitia zbrane by som v prípade nutnosti určite dokázal.

            To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Pane Vladimíre:
            a) Každý, kdo splní zákonné podmínky. Není to tak těžké, o nic těžší než řidičák. A peněz to stojí taky přibližně jako řidičák. I ty zákonné podmínky jsou vcelku podobné. Zjednodušeně: Splňujete-li zákonné podmínky k řízení auta či motocyklu, splňujete i podmínky pro držení a nošení zbraně. Jen to musíte prokázat u zkoušek.
            b) Žádný soudný komisař při zkouškách na ZP Vám ZP nevydá, pokud neuvidí, že se zbraní nedovedete opravdu bezpečně manipulovat. To samozřejmě neeliminuje část nezjevných psychopatů, ale to platí i pro ten řidičák.
            c) Každý, kdo bude mít skutečně akutní potřebu chránit sebe nebo někoho jiného před násilím či smrtí. Pokud toho není schopen, je mu zbraň i jakýkoliv případný výcvik k ničemu.

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            No to, že někdo považoval a možná i považuje střelnou zbraň pro běžnou ochranu, jako atavizmus, ještě neznamená že až bude muset, tak chytne do ruky 750 a na záda si přehodí Bren s 7,62 x 39 mm hlavní a půjde do toho protože střílet s 5,56 x 45 mm i když s mimoosovým střelivem je no; „slabé“.
            Protože pokud mají dětí, tak většina si tu flintu doma odpustí ale to ještě neznamená, že by se postříleli navzájem.

            To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Už jsem tu otázku tady jednou položil.
          Bez odpovědi.
          Tak znova : kolik občanů Československa použilo soukromou zbraň po 21. září 1968 proti okupantům ze spřátelených zemí? Bylo snad tehdy míň (nebo spíš žádní?) naštvaných lidí nebo byli naštvaní míň? Jsou snad dnes víc? A mělo by to tenkrát, stejně jako dnes, smysl? Odvrátilo by to okupaci? Jaký, kromě propagandistického?

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Září jako srpen …. však víte.

            To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Petrpavel
            Mňa osobne tí ruskí“okupanti“ nijakým spôsobom neiritovali a nevadili mne a ani obyvateľom Rožňavy a iných miest kde boli lokalizovaní.Nikto z tých okupantov nedostával od nášho štátu sociálne dávky a nepožadovali ani to,aby sme sa im kultúrne prispôsobovali.Možno preto na nich nikto nestrieľal.

            To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Tehdy mezi lidmi nebylo zdaleka tolik zbraní, jako dnes. Dostali se k nim pouze myslivci, sportovní střelci a pár vojáků v záloze. Soukromých držitelů byla jen hrstka a ještě museli být „spolehliví“, tedy převážně komunisti.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Mezi rokem 1968 a dnešní situací je drobný rozdíl. Tehdejší okupanti byli do jednoho organizovaní uniformovaní příslušníci armády. A ti z nich, co se tu zdrželi déle, se zdržovali většinou ve vyhrazených vojenských prostorech. Jejich velení je drželo hodně zkrátka a co jsem slyšel, jedním z nejobávanějších trestů bylo převelení od západního vojenského okruhu zpět do vlasti. Asi největší škody tak páchali na životním prostředí ve vojenských prostorech a černým prodejem nejrůznějších „přebytků.“ Jo a taky jsme jednou museli s rodinnou škodovkou před konvojem ZILů ze silnice v okolí Mimoně rychle „takticky ustoupit“ do pole.
            Kupodivu mi není znám žádný případ, kdy by jejich ozbrojená skupinka vtrhla na nějakou kulturní akci a začala bezdůvodně vraždit její účastníky, nebo se dožadovat jejich majetku. Proto asi nebylo dost lidí naštvaných natolik, aby pociťovalo naléhavou potřebu po nich střílet. Ale to jste určitě věděl, už když jste se ptal, ne?

            To se mi líbí

  10. lujjza napsal:

    Z článku Martina Kollera: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Martin-Koller-dohrava-parizsky-masakr-Merkelova-podporuje-zlocin-a-na-to-jsou-zakony-Paraziti-pribeh-s-ceskymi-cikany-ti-pracoviti-408461
    namátkou:

    „S okamžitou platností zrušit sebevražedný program EUROMED (součást lisabonské smlouvy), který má do Evropy integrovat s využitím volného pohybu osob veškeré země kolem Středozemního moře, které ještě nejsou v EU. Jedná se o 100 milionů lidí…….“.

    „Je třeba neodkladně a všemi prostředky zastavit pohyb ilegálů z Turecka a dalších zemí na jih Evropy. Místo uplácení jasně dát Turecku ultimátum k zastavení podpory ISIL a teroristů v Sýrii, což generuje uprchlíky, jinak končí veškerá spolupráce s EU a domů budou posláni všichni turečtí ekonomičtí paraziti, bez ohledu na to, zda již získali německé občanství, jejichž integrace v Německu selhala, aspoň podle Mutti Merkelové. Se všemi zeměmi severní a střední Afriky uzavřít smlouvy o extradici (zpětném odsunu) veškerých ilegálů, jinak budou zastaveny převody peněz a jakákoli podpora ze strany EU.“

    To se mi líbí

  11. Asfalt napsal:

    V. Putin sdělil, že podle ruských tajných služeb IS financuje 40 zemí, z nichž některé patří do G20. Dále ruský prezident vyzval k zastavení obchodů s ropou od IS, které Rusko sleduje ze satelitů.
    „Skutečně potřebujeme podporu USA, EU, Saudské Arábie a Turecka,“ řekl prezident.
    Zdroj: https://www.rt.com/news/322305-isis-financed-40-countries/

    Myslíte, že tu podporu pro boj s terorismem Rusko dostane?

    Na dnešním videu IS hrozí dalším útokem v USA a dalších zemích, které bombardují Sýrii.
    Video zde: http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-Threat/Islamic-State-threatens-attack-on-Washington-other-countries-434245

    Myslíte, že je pravé?

    To se mi líbí

  12. peter. napsal:

    Práve som sledoval prejav toho polodebilného šaša Hollanda a zhnusený som vypol televízor.
    Samé vyhrážky,presunutie a zapojenie lietadlovej lode Ch.de Gaulle do Stredozemného mora zapojenie francúzskej armády do boja v Sýrii,ktorú označil za najväčšie semenište terorizmu vďaka Asadovi a oznámenie,že Francúzsko sa obráti na NATO aby bol aktivovaný článok 5 zmluvy,čo by znamenalo,že do vojny by mohli byť zatiahnuté aj SR a ČR.
    Ani slovko sebereflexie ani slovkom nespomenul zodpovednosť za Líbyu a rozvrátenie Sýrie.Len hrozby a vyhrážky.Chrapúň odporný!

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Nepočili se a jsou nepoučitelní … Ovšem umírat za jejich zvrácenost bude samozřejmě někdo jiný …

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Mě nejvíce pobavil Opičák, když před pár dni říkal, že „Rusko už ví, že v Sýrii nevyhraje“.

      Přitom fakta jsou zcela opačná, islamistům pod všemi prapory silně teče do bot.
      Postupně jim docházejí zásoby a ruské a syrské bomby jich zabíjejí několik tisíc každý den. Rusko tam poslalo napřed zásoby v malých lodích, ale už jsou na cestě velké lodě s dělostřelectvem pro syrskou armádu. Když přidají pár letek útočných vrtulníků s moderními systémy, je s celou tou americkou nepravidelnou proxy armádou amen do pár měsíců.

      Dnes po roce a půl hraní si na bombardování Amíci poprvé čtyřmi A-10 a dvěma těmi kanonovými AC-130 Herculesy zničili přes stovku ISILáckých cisteren s ropou. Jestlipak také zablokovali všem těm firmám účty ? Amíci také začali ničit infrastrukturu což se nejvíce ze všeho podobá bombardování plzeňské Škodovky pár dní před koncem války.

      Z tohoto pohledu vypadají pařížské atentáty, které jistě nejsou v zájmu proislámských imigrantských sil, jako poslední zoufalý pokus Amíků o změnu situace – zatažením NATO do svého blízkovýchodního průseru.

      Politici idioti jsou, to je známá věc. Ale pochybuji, že najdou dostatečně šílené generály, kteří by přímo zaútočili na ruské letectvo v Sýrii. A bez toho je každé syrské snažení odsouzeno ke katastrofě. Vážně mě zajímá, co chtějí dělat, konkrétně.

      Už minule sázka na „Visegrad Battlegroups“ nevyšla, ani Bulhaři či Rumuni se ke chcípání na východní frontě nějak nehrnou. Pochybuji, že výměnou Ukrajiny za Sýrii se to nějak radikálně zlepší.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Jsou to jen kecy pro Frantíky doma, Hollandovi jde jen a pouze o vlastní politické přežití. Je to politická nula, co se dostala na vrchol politické pyramidy. Nic víc. Podíváme-li se po Evropě tak mnmoho skutečných politiků nenajdeme. Samozřejmě Putin a pak dlouho nic. Za zmínku stojí Orbán, ten si hlídá své. Rozumně se vesměs chová Fico. Další za zmínku nestojí.
      Rusko nastavilo zrcadlo a to ukazuje ty křivé ksichty. Nenechalo se vyprovokovat ani letadlem na Sinaji. S nízkými kartami hraje skvělou hru. Asi jako ten pokladní co na něho namířil pistoli lupič. Do hlavně mu strčil tužku. A včil mudruj.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      To jste asi neslyšel Bohuslava Ozubenou Pleš, jak do kamer vykládá, že bez ohledu na nějaké žádosti jsme (ČR) spojenci Francie.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Tedy klasické velké nic v podání bezduchého Bohouše … Takové to jeho normální domácí žvaněné … 🙂

        To se mi líbí

  13. tata napsal:

    vemu to utržkově
    USA bombardovali stanoviště s ropu……….položme si otázku proč až ted
    FRANTICI……..bombardovali vyznamné cile……předem byli prý varovani………..proč se ty cile nebombardují neustále.
    protože nemají zájem porazit tadikali ale ASADA.
    Tak nad čim se vzrušujem ,je to cilená hra,kde jim náké oběti jsou u zadele………..proč ty radikalové nebyli skřípnuti dřiv.panové je to obrovská hra určitych zajmu a věřejnost je přesně manipulována.

    To se mi líbí

  14. peter. napsal:

    Napriek tomu,že udalosť v Paríži považujem za obrovskú tragédiu,tak mi je smutno z toho,že na tragédiu ruského lietadla v ktorom zahynulo skoro o stovku ľudí viac,si dnes už nikto v Európe ani nespomenie.A bol to teroristický útok spáchaný tak isto teroristami z ISIL.
    Keď boli zabití ľudia z Charlie Hebdo,konali sa stretnutia štátnikov,ojebávali nás,že vodcovia štátov celej Európy pochodujú v čele mohutného sprievodu a všade sa vyhlasovala minúta ticha za zavraždených.V ešte väčšom rozsahu sa to deje aj dnes.Bol som dopoludnia na nákupe v Kauflande,bol plný kupujúcich a keď nás – kupujúcich v rozhlase požiadali o uctenie si mŕtvych v Paríži minútou ticha,tak sa všetci návštevníci zastavili a na minútu nastalo absolútne ticho.
    Skoro to vyzerá tak,že keď zahynú Rusi,tak ako keby zahynuli menejcenní ľudia,ktorí si prejavy úcty a súcitu ktorých sa dostalo mŕtvym z Paríža,nezaslúžia.Veď to boli len Rusi!

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Petere, vymývání mozků musí být neustálé, trvalé a kontinuální. Je to tak propracované až se to rozumným lidem stalo odporné. Těm ostatním je to šuma fuk, jen se bojí o sebe. Musíme si uvědomit, že do určité chvíle jsme nadřazená rasa. Skvělí lidé bez bázně a hany dodržující desatero, čistotní a ušlechtilí. Ovšem kolem nás jsou jen ničemové, mužici, ožralci, fanatici a vrahouni. Ty musíme dílem vyhubit a dílem zapřáhnout do práce o nás.
      Fajn teorie, ale nevím do které spadají ti mladí blonďáci, co pravidelně blejou před blízkým barem. Dokud často pršelo, jsem to „snášel“. Ale prší málo, pramálo.

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      +1

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Ufffffffffffffffff…………
        Tak to jsem si musel uložit, protože kdybych to komukoliv normálnímu vyprávěl a neměl důkaz, kterým bych to podložil, považovali by mě za blázna.
        Fakt, nejvyšší čas otevřít v Ankaře ambasádu ISIL a zároveň je konečně přijmout do EU. Kdo jinej by nás před tím příšerným Ruskem mohl ochránit??

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          PROČ Ufffffffffffffffff…………
          VŽDIT zrovna tak pracuje Západ v ČELE S USA………….SICE ne takto otevřeně,ale jen sluničkáři to nevidí……….,,zlo přichazí jen s tanky s RUSKA,,ironie PENÍZE NESMRDĚJÍ…..vždit i v RUSKU JE NASTOUPENÁ tato cesta,zatim to tam pevnou rukou drží PUTIN,zatim se zajmi Ruska krijí vice co vnimáme mi,nemám ale iluze že by to tak muselo byt vždy……..jsou si rovni neohližejí se na druhé……..jen se dá řici že USA V ZAJMU demokracie …já teda nevim jaké………těch svináren mají vice na triku

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Proč v Ankaře, když zanedlouho může být otevřena třeba v té Paříži nebo Berlíně. Stačí mít dveře neustále dokořán, zachovat status quo na postech evropských leaderů, a jako třešinku na dortu přijmout ty hodné Turky do EU ( cca 75 mio milých muslimů ) .
          Přide to tak rychle, že se nebudeme stačit divit, a jejího otevření se možná osobně zúčastní Šisla s se služebním pivem za doprovodu Bohouše, který pronese zdravící projev 🙂 …
          To není zase až taková fantazie …

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Jen blbněte 😦

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Víte, že neblbnu, a že evropsští šmejdi u vesel jsou toho reálně schopni dosáhnout, že drží onen kurz …
              Copak na ně ušatí kluci mají, že je drží tak silně za koule nebo u Makrely možná něco jiného ? O copak jde – vím, že to není téma dne, ale na dokreslení jsem přesvědčen, že bude nutné to rozkrýt – tedy jestli nechceme instalovat to samé ve verzi č. II …

              To se mi líbí

  15. strejda napsal:

    Na skype jsou různé ikonky. Mezi nimi i srdce. Takové rudé, obyčejné, jak ho známe. A nyní je v barvách trikolory. Majnkot, to se svět dočista, dočista, zbláznil?
    Nebo mně hrabe? a už jsem mimo realitu?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Skajp je něco, k čemu jsem ještě nenašel důvěru, tak mne to míjí. Naštěstí.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Buďte v klidu. Dnešní den v koroporátu byl vskutku výživný, a to jsem to absolvoval převážně jen přes dráty. Každý, kdo má díru do zadnice se nějak musel ambiciózně projevit, obarvení ikonek Skype je proti tomu maličkost. Byla to až sranda k popukání – přesáhlo to mez absurdity.

      BTW, jelikož blog páně Bavora je převážně o kultuře, jako jinde mezi slušnými lidmi, tak se musím svěřit se zajímavým zážitkem návštěvy divadla: hra „Český les“. Něco neuvěřitelného, to přesahuje i zkazky mých předků o návštěvě Národního divadla na opeře/operetě „Mladé pušky“ (Ólegůůůů, podej mi puškůůůů, jáááá ho zááábííííjůůůů) v 50. letech.

      Syžet hry je zhruba v těm mezích, že v českém lese žijí zvířátka celkem v klidu, ale pak přijde z východu medvěd. Celá ta hrůza trvá skoro dvě hodiny, je to zajímavé cvičení v sebeovládání, tuhle věc sledovat. Japonští samurajové by žasli, jak jsme v zenu dobří.

      Asi na 20% diváků jsem pozoroval neklamné známky chutě skočit na pódium a vyřídit si to s režisérem a herci ručně, ale jako slušní lidé všichni odolali. Asi tak každý desátý zdařile simuloval nadšení. Pro místní nomenklaturu bylo shlédnutí tohoto „umění“ nepsanou povinností. Divadelní klub musel vydělat majlant, protože takovou věc bez minimálně půl litru tvrdého chlastu strávit nelze, pokud Vás tedy neblokuje řízení auta pro návrat domů z „kulturního zážitku“.

      Až si někdy koupím vlastní humanitární bombardér, nesmím zapomenout zahrnout tento kulturní svatostánek mezi seznam cílů. V rámci humanity a celého lidstva.
      🙂

      To se mi líbí

  16. st.hroch napsal:

    Víte, poněkud mě znepokojují některý komentáře. Jako bych
    si enpřipouštěli, že takto žít je v prdeli! Do toho plácá svý nesmylsy mladej ministrant „Služební pívo“ – to je opravdu – ale opravdu mustr morálu…! A všimli jste si, jak vyrichtovali senátního japončíka? Takový popdpásovky tu od počátku 70.nebyly. Pamatujme si ty novinářský šmoky, kteří se kvůli chlebu vezdejšímu nerozpakují totálně ničit žviot „bližního svého“…! Neboť jsou to úhrnem poserové! 🙂 – tolik hroch

    To se mi líbí

  17. tata napsal:

    vittta napsal:
    16.11.2015 (22:54)
    tak ted tu o pernikové…………..Konkrétně jsem se zeptal a odpovědi jste se vyhnul, jako vždycky.
    nikdy se nevyhýbám,oproti VÁM vždy reaguji na napsané a dokladuji to………to většinou u VÁS JE POSLEDNÍ DOBOU JEN TROLOVÁNÍ.
    odpověděl jsem jasně že má odpověd se tyká že by to mělo vyřešit hromadné ozbrojovaní obyvatelstva je hloupost……….na to máme armádu a policii……….zbraně ano ale v rukou odborniku ktomu určených………žadná domobrana tento problém nevyřeší……….bohužel ani armada ne jestliže politici budou konat jak dosud…………v tom je mezi nami rozdil že vy se ohánite pistolkami.použil jsem nadsázku………….tento problém je tak zavažný že to mužou při vuli politiků vyřešit jen ozbrojené složky k tomu určené…………nikoliv hrani si na pistolniky……….to je to mé že zbraně to nevyřeší ………..zbraně rozdané lidem mnou psané a VÁMI PŘEKROUCENÉ,CO TEDY TO VYŘEŠI NEŽ ZBRANĚ. TAKŽE ZDE JE DUKAZ ŽE JSEM SE NEVYHNUL a že vy trolujete

    třeba zde………

    .jethro……….
    To co jste napsal stím nemám problém ano měli……….ted už to je rozlezlí…..a myslite že se politici budou chovat jinak já ne………..já ale pišu otom hromadném ozbrojovaní to to rozhodně nevyřeší………když se uvolní zakon,tak to vesvé podstatě uvolní i pro tu druhou stranu kteří budou myt občanství

    zde
    JÁ REAGUJI NA TO ŽE TO NEVYŘEŠÍ ozbrojovat se hromadně,otom zde většinou je řeč……….netvrdím že by neměla zasahnout armada a policie………jenže politici se ktomu nerozhodnou………
    zde
    .ano jestli je možnost a čas musí se to zastavit na hranicich těch zemí odkud jdou,ano hodně lidi co jsou zde vratit,chceš žit tady akceptuj zdejší život ne bohužel máš smulu……….myslíte že se ktomu politici dopracují já ne……….rozhodne ktomu nepomuže hromadné ozbrojovaní a hrat si na haura a plivat na lidi ktery jen piši realitu,nebo upozornují že s obou stran je propast……….otom já piši JETHRO

    takže kdo se vyhýba odpovědi,nebo nerozumíte napsanému………….hraní na pistolniky nic nevyřeší naopak
    NAVIC PROBLÉM JE TAK VÁŽNÝ……….ŽE SE MUSI ZASTAVIT ta lavina už na začátku………to ždne pistolničení nezastaví jedině armada,to co už se dostalo musi byt prověřeno znova a netolerovat hraním si že je možno tyto 2 odlišné světy žit společně………..jsme změkčilejší a mame co stratit.
    ALE JE NÁM TO PRD PLATNÉ………..KDYŽ politici ktomu nedají požehnání……..to že budete mýt pistolku nebo brokovnici doma to nevyřeší………..co chcete ještě vice polopatě

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano docela by mě zajímalo, Kchodle, Hudče, vittto co byste dělali, i kdybyste měli zbraň při sobě, proti útoku jako byl nyní v Paříži? Nebo kdekoliv jinde? Teroristickému útoku?
      A že chcete ochránit vaše děti, vnoučata. Ano tomu rozumím, také mám děti. Jenže jak? Do takových dejme tomu 12, 13 let – možná. Budete je všude vodit, vozit a budou doma, ale později? Od těch 14, 15? Jak? Vždyt je to nemožné.
      A možná některý Váš potomek, řeknete, může mít také zbraň, ano asi od 18 nebo kolika může (já to nevím), ale je to bezpečné pro něho a okolí? A zase, stejně, mladí lidé se chtějí bavit, cestovat, na mnoho akcí zbraň ani vzít nemůžou, do letadla také ne. Co pak? Tata má pravdu, a nebo jestli jí myslíte máte Vy, vysvětlete jak si to představujete. Konkrétně samozřejmě. Obecné hovory o tom jak chcete chránit svoje děti mně totiž nic nevysvětlují.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Chránit své děti není myšleno tak, že by dospělý chodil všude s nimi.
        To se tak říká, ale třeba může přijít i doba, kdy se někdo může vloupat do domu v chaosu, a pak to bude doslova.
        Kdybych měl zbraň u sebe v Paříži v době útoku…
        To je nesmírně hloupý dotaz, protože nikdo neví, co by udělal, protože nikdo nezná tu konkrétní situaci, v které by se ocitl.
        Jde ale o jinou věc.
        Mohl bych si vybrat-dle té situace.
        Mohl bych střílet a třeba zachránit desítky lidí, třeba by mohlo mít více lidí zbraň, a pak se lze postavit i více útočníkům.
        Třeba.
        Třeba bych dostal strach, a třeba ne, to nevím.
        Ale beze zbraně, a to vám řeknu přesně, bych nemohl dělat nic, vůbec nic.
        A zase-podle situace-bych buď měl šanci utéci, a pak bych utekl, nebo bych tu šanci neměl, a třeba schovaný ve sklepě bych čekal, až můj život ukončí ruka vraha, nebo si mě nikdo nevšimne.
        Nebo bych se třeba musel dívat, jak ruka vraha ukončí život mě blízké osoby, a nemohl bych dělat nic, vůbec nic….
        A ten obraz-ten bych pak viděl až do smrti….a ta doba by byla strašná, i kdyby to trvalo 10 vteřin-nebo 40 let.

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Zkusím to ještě jednou, Tato:
      Tato, co tedy tuto situaci může vyřešit, když ne zbraně?
      A přidám další otázku, také konkrétní:
      Co si představujete pod spojením „rozdat zbraně“?
      ———–
      Tady máme především zákony, a dle zákona lze získat zbraň.
      Nikdo nikomu žádné nerozdává.
      A pokud to vyřeší ozbrojené složky k tomu určené, tak to, vyřeší se zbraněmi, nebo bez nich?
      Nebo lépe, s jejich použitím-nebo bez použití?
      Vy si vymýšlíte své otázky a na ně odpovídáte-neodpovídáte.
      Něco jako chytrá Horákyně.
      Machrujete a melete o pistolkách s notným pohrdáním….jací my jsme blbci, že je doma máme.
      Mě to umožňuje zákon, jsem bezúhonný člověk a mám právo nosit zbraň.
      Dokonce jí ani nenosím….ale mohu!

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        vitta,,,,,,,,,,odpovidám naprosto srozumitelně že to nechcete chápat je VÁŠ problém….stejně si to upravíte podle sebe ted se připravuji odpovědět peter……..tam člověk vidí snahu si vysvětlit věci a neupravovat si to podle sebe………takže tam bude odpověd i VÁM

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Odpovídáte možná srozumitelně, jenže sám sobě.
          Našeho rozhovoru, či mých konkrétních dotazů se to netýká.
          A MŮJ probém to rozhodně není.
          Já vám totiž rozumím, to VY mi nerozumíte- k vaší škodě.

          To se mi líbí

    • peter. napsal:

      tata:
      Prečítal som si príspevky týkajúce sa otázky vlastníctva zbraní a nikde som nenašiel zmienku o tom,aby niekto vyzýval k rozdávaniu zbraní občanom.O zbraniach sa tu píše súvislosti s tým,že ak by čisto hypoteticky nastala situácia,v ktorej by polícia a vojsko stratili schopnosť chrániť občanov,v ktorej by nastal absolútny chaos a krajom by sa potulovali tlupy ľudí,ktorých jediným cieľom by bolo rabovanie a lúpenie,tak potom je dobré mať po ruke palnú zbraň,najlepšie opakovaciu,ja hovorím,že brokovnicu.
      tata:
      Ešte raz opakujem,že nikto na tomto webe nechce,aby sa národ začal nekontrolovane a nezákonne ozbrojovať.Našiel som k tomu zaujímavý článok a dosť by ma zaujímali názory naň:

      http://www.darwin.sk/zakladny-navod-na-prezitie-survival-ii-zakladom-je-mat-zbran.html

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        PETER
        MYSLÍM že je potřeba si upřesnit plno věcí a S vámi to má cenu………nemusite nakonec souhlasit .ALE NEMÁTE sNAHU PŘEKRUCOVAT napsané podle sebe………a já vždy jen snažím vysvětlit svuj pohled,nemá za cil přesvedčit že muj pohled je ten jediný spravný……ale jsem haklivý na JARPOROVINU……..SNAD VITE co to je……….ten termin se dost ujal………ktomu se hodně poslední dobu uchyluje vitta.
        TAKŽE TO VEMU Z GRUNTU……….ZAJIMAVÝ ODKAZ……….nemám zasadní rozpor,jen že to píše člověk co zbraně zna a umí snima podle toho hodnotí………vtom bych jen brzdil to brát doslova.
        CELKEM NEJSEM v rozporu stímto
        vonrammstein napsal:
        17.11.2015 (13:31)
        Částečně vyřeší, tato. Když bude třeba každej druhej schopnej si vlastní domov, majetek, zdraví a život ubránit sám, hodně to uvolní ruce policii a armádě, která se nebude muset zabývat jednotlivostma a tím pádem bude moct mnohem efektivněji zasahovat tam, kde je naopak skupinka ozbrojenejch jednotlivců málo platná.

        ja bych jen odhadoval že učině použivat zbran muže tak 35 procent obyvatelstva……takže souhlas jen pochybuji že 50 procent ale to není zasadní…….beru častečně a vtom kontextu sem to i psal,nebot tuto debatu jsme si prodělali a považoval jsem za zbytečné to opakovat.
        …..Zde se musíme od něčeho odrazit……..mám dojem a stoho vycházím že možnost jak unás získat zbran je akceptovatelná,tudíž dobrá že ji není třeba zasadně měnit………………já nemám sebemenší duvod volat aby se to omezilo……….jestliže zde ale někdo pořád piše jak je třeba byt ozbrojený jediný duvod muže byt že chce větší volnost…..nebot kdo chce zbran už jí určitě má……

        Takže bud je zakon dostačujicí nebo ne.
        jestli je dostačujicí,je každé volaní se nutně ozbrojit volání po větší volnosti,a zde řikám ne.
        Zase je zde pár prakticky profiků co o zbraní ví prakticky vše a navíc ji umí použit a věřim že vždy přiměřeně,potud nemám sebemenší problém………jen jedno jsou velký optimisté že když to umí je to snadné i pro ty ostatní………není a stoho jak je zbran nebezpečná v nepvolaných rukou ,OTOM určitě ví víc než já,a to třeba i v armádě kde se předpokládá že to ovladají,NATOŽ TO MASOVĚ ROZŠIŘIT………….
        započitejte že zbran něco stojí ,střelivo něco stojí a mýt zbran by mělo znamenat chodit střilet,jinak muže udělat víc škody než užitku…….takže už toto zase zuží.
        muj pohled je naprostý nesouhlas s timto pohledem………citace

        Mohl bych si vybrat-dle té situace.
        Mohl bych střílet a třeba zachránit desítky lidí, třeba by mohlo mít více lidí zbraň, a pak se lze postavit i více útočníkům.
        Třeba.
        Třeba bych dostal strach, a třeba ne, to nevím.

        VLASTNIT zbran by vždy mělo byt jistota že tu zbran umí,a je stopro přesvedčen že ji použije………….nikoliv zlomek pochybnosti že dostanu strach a nepoužiji

        střelná zbran je specifická,takže to bagatelizovat,že mužete vraždit čimkoliv tak proč se bat střelné zbraně je chybné……..ty rozdili jsou markatní

        Takže ty námitky a jarporováni vitta…….jdou uplně mimo co tím řikám já.

        ABY JSME SI UJASNILI pojmi a dojmi……….musíme si řici je současný zákon jak ziskat zbran dobrý nebo špatný?

        já jsem přesvedčen že je dobrý možná v nakých detailech,ale nikdy to nebude vyhovovat všem……..vždy by to mělo zustat v těch mezích častečně,tím pádem to neřeší o čem se dohadujem………….a vtom částečně by to mělo zustat………..ted jsem to snad srozumitelně napsal……..na to vyřešení tady musi začit pracovat armáda ,policie………bohužel vtom sem pesimista……….proto piši zbraně to nevyřeší…….jestli ten hlavní podil nepřevezme armáda a policie ,pistolničení to nevyřeší

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To jsou žvásty non+ ultra.
          Vy si tady melete to svoje.
          Že někdo prosazuje, že se tady mají zbraně MASOVĚ rozšířit, tak o tom tady neusále dokola píše jediný člověk-VY.
          A sám si pak na to sáhodlouze reagujete, rozebíráte ten problém ze všech stran, rozebíráte diskutující, s kým to má cenu se bavit, a s kým ne, kdo trolluje a kdo ne, ale jste JEDINÝ, kdo to téma tady nadhazuje.(masové rozšíření zbraní)
          Pak, protože nehodláte a možná neumíte číst ostatní, si vymyslíte nějakou teorii, o použití zbraní vojskem nebo policií…
          Tady jsem se ptal jasně:
          Vyřeší to zbraně a pokud ne, co to tedy vyřeší?
          Vůbec jsem nepsal, kdo je mám mít v rukou, ale tvrdím, že střílení z těch zbraní, klidně i přímo do migrantů, ten problém vyřeší – JEŠTĚ ANO.
          Jinak s tou jistotou použití, no jo, pane chytrej, běžte poradit těm policajtům, co přešlapovali před tou hospodou, kde vraždil pošuk, proč nepoužili zbraně.
          To neví NIKDO, jestli by jí použil nebo ne, policajt není zároveň teoretický vrah.
          Voják o něco více, protože k vojenství zabíjení patří, k policejní práci nutně NE.
          Ale stejně i voják může cuknout, tam ale působí i davová psychoza, protože v boji voják nezabíjí sám, ale kolektivně, takže se vraždí snadněji.
          Pche….zkuste se bavit normálně, to někdy fakt hořím, to vám povím…..

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            vy jste fakt připad ………když jsem to popsal naprosto zřetelně stejně si povedete svou takže se to jinak nedá nazvat

            To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Částečně vyřeší, tato. Když bude třeba každej druhej schopnej si vlastní domov, majetek, zdraví a život ubránit sám, hodně to uvolní ruce policii a armádě, která se nebude muset zabývat jednotlivostma a tím pádem bude moct mnohem efektivněji zasahovat tam, kde je naopak skupinka ozbrojenejch jednotlivců málo platná.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Banáš popisuje ten Západní, nyní hlavně americký, nacismus bez příkras. Oni se s tím navíc vůbec netají, tak strašně jsou bohorovní a arogantní. Přesně jako Áda za války, kdy už také mluvil téměř na plnou hubu.

      Stačí si přečíst Friedmana, to je magor k pohledání. Ti ostatní američtí náckové jsou ale v mnohém ještě horší. Žáci Leo Strausse, Brzezinskeho, Kissingera. Opravdová nacistická chamraď, jinak se to nedá nazvat.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Na komoru, ten pán ví … US náckové …

      To se mi líbí

  18. peter. napsal:

    Máme dnes štátny sviatok a ja za živého Boha neviem,čo to vlastne oslavujeme! Nemalo by sa to premenovať na „deň národnej tragédie“? Veď ani slovenská Pravda v tom nemá jasno!
    http://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/374027-november-1989-stale-polojasno/

    To se mi líbí

  19. tresen napsal:

    Pár slovníkových hesel:
    uprchlík – člověk, který utíká ze země, kde zuří válka a teror a kde mu hrozí ztráta života nebo svobody. Například syrský uprchlík utíká před terorem islamistů a před válkou, která ohrožuje životy obyvatel na většině syrského území
    azyl – opatření, které umožní dočasný pobyt uprchlíků na území jiné země
    terorista – člověk, který programově páchá násilí, aby vzbudil strach a hrůzu a rozvrátil společnost, kterou nenávidí
    blbec – člověk, který se domnívá, že ten, kdo utíká před terorem, je terorista
    nácek – člověk, pro kterého jsou všichni, co patří k nějaké skupině lidí, definované barvou pleti, národností, náboženstvím a podobně, apriorně považovaní za méněcenné, nebezpečné a určené k odstranění z obzoru nácka

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Aneb sluníčkářský slovník nepoučených

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Kráva-hospodářské zvíře.
      Kunda-vulgární pojmenování ženského pohlavního orgánu.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        bylo to nutné Vittto?

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Nejsem dotázán, ale myslím si, že bylo. Myslím si to proto, že už mám plné zuby jakékoliv korektnosti, neotevřenosti, obezliček, pokrytectví a falešnosti, všech pacifistů, fanatických sluníčkářů, humanitních blouznivců a jiných kreténů, neustále mě poučujících, napomínajících, proškolujících a osobujících si patent na pravdu. Je jich mizivé procento, ale do omrzení budou vykřikovat, že všichni ostatní se mýlí. 😦

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Bylo.
          Strejda to vyjádřil velice jasně.
          To aby si dospělý člověk připadal jak nějaký harant.
          Tak s námi Tresten nesouhlasí,, co se dá dělat.
          Ani jí tady nikdo nějak nestíral, normální hovor, sice není nějak oblíbená,ale extrémně zatracovaná také ne.
          A ona si napíše kdo je „blbec“ a kdo „nácek“.
          Jste blbec a nácek, čtenáři?

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            Vitto,
            nácek snad ještě ne,blbec čas od času zcela stoprocentně.

            Ale i tak mě tyto nálepky nechávají chladnými.

            Z jedné strany totiž lítají nálepky xenofob,rasista,fašista,nácek
            Na druhou stranu pražská kavárna,pravdoláskař,havlista,sluníčkář.

            A všechny nálepky jsou jen ty nálepky jak toho druhého zařadit do nějaké kolonky.

            Vždyť to je jak v mateřské škole na pískovišti.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Však mě to také nechává chladným.
              A když budu důsledný, co jste si po tím vlastně představil?
              To je možná o tom,
              Nebo se v některém z těch dvou bodů mýlím?
              A už to i vidím, protože kráva není sama o sobě hospodářské zvíře, ale samice od Tura domácího, pokud tedy vezmeme jako vodítko to hospodářské zvíře.
              To je ono, spletl jsem to a pak to takhle vypadá…..
              To je jak v tom fóru o tom Husákovi.
              „Já jsem to neřek“!

              To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            No moment ona napsala
            blbec – člověk, který se domnívá, že ten, kdo utíká před terorem, je terorista
            nácek – člověk, pro kterého jsou všichni, co patří k nějaké skupině lidí, definované barvou pleti, národností, náboženstvím a podobně, apriorně považovaní za méněcenné, nebezpečné a určené k odstranění z obzoru nácka
            takže
            – jste člověk, který si myslí, že terorista je ten co ukítá před terorem? Já si to nemyslím tudíž blbec dle uvedené definice nejsem alespoň v tomto případě.
            – jste člověk, pro kterého jsou všichni, co patří k nějaké skupině lidí, definované barvou pleti, národností, náboženstvím a podobně, apriorně považovaní za méněcenné, nebezpečné a určené k odstranění z obzoru nácka
            Já je všechny (….) apriori za méněcenné (…) nepovažuji a tudíž dle uvedené definice nácek nejsem.
            Tedy se také ani nečertím. 🙂
            Protože s uvedenými definicemi nelze než souhlasit, ačkoliv jsem většinou k třešni (tedy k jejím názorům zde) v opozici. Ovšem otázkou je proč to sem napsala.

            To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      méně informovaný čtenář – člověk,který zaspal poslední události ve světě a nevšiml si,že v Turecku začala válka,
      také si ještě nikde nepřečetl,že by se mělo jednat o azyl – opatření pro dočasný pobyt.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A nezapoměňte si vzít dneska na Albertov správnou výbavu. Prší a jistě máte doma deštník od Protektora Shapira

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Autor tohoto slovníku splňuje všechny podmínky pro udělení invalidního důchodu z důvodu nedostatku mozku. Možná by byl nejlepší uzavřený pavilon psychiatrické léčebny.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Třešní, jestli jste za tento slovník zaplatila, tak vás jeho autor sprostě okradl. Pokud jste ho snad vymýšlela sama vlastní hlavou, pak si laskavě v zrcadle důkladně tu hlavu zkontrolujte, zda na ní někde nemáte nápis „Před použitím zatřepat!“
      Uprchlící nás neohrožují.
      http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=26283
      A něco málo o principu předběžné opatrnosti, jindy ve vašich kruzích tak oblíbeném.
      http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=26304

      To se mi líbí

  20. Strejda Olin napsal:

    Motto: JE LEPŠÍ BÝT SOUZEN DVANÁCTI, NEŽ BÝT NESEN ŠESTI.

    Nezvykle hysterická reakce se tu objevila na názory některých z nás na právo vlastnit střelnou zbraň. Právo na obranu patří k základním lidským právům, chráněných zákonem. Každý způsobilý občan má právo (nikoliv povinnost) přiměřeným způsobem bránit život, zdraví a majetek, nejen svůj, ale i jiných.

    Každý, kdo toto právo zpochybňuje nebo zakazuje, zasahuje do práva jiného. Zákon umožňuje občanům vlastnit střelnou zbraň a stanoví k tomu jasné podmínky. Nejedná se o žádné „hromadné ozbrojování lidí“, protože je jen svobodnou vůlí každého, zda si zbraň pořídí nebo ne. Občané nemají povinnost se ozbrojit, ale mají k tomu právo.

    Stát není schopen zajistit svým občanům ochranu jejich životů, zdraví a majetku. Žádný vrah, násilník a zloděj nikomu nedává čas ani šanci své oběti, aby si zavolala na pomoc „stát“. Téměř ve 100% případů při útoku na život, zdraví a majetek bude oběť sama a bude záležet jen na její schopnosti a připravenosti útok odrazit. Proto také máme své domy, byty, chaty, garáže, obchody, dílny, sklady a jiný majetek zabezpečen ploty, dveřmi, zámky, mřížemi, elektronikou i hlídači nebo strážnými. Není nic vyjímečného, že ti, kteří na to mají, uzavírají se do čtvrtí chráněných zdmi a najatou bezpečnostní službou, která kontroluje vstup do této čtvrti a nepřetržitě hlídkuje v ulicích.
    Když si kolem svého domu postavím třímetrovou zeď, nikomu to nebude připadat nepatřičné. Prostě se bojí o majetek, tak ho chrání, řeknou si lidé. Když si ale koupím revolver, protože se bojím a chci být připraven odrazit útok, už budu podezřelý, už budu nebezpečný, už budu téměř nenormální!

    Dnes přicházejí do Evropy statisíce cizích, neznámých lidí. Dobrých i špatných, hodných i zlých. U nás jich zatím mnoho není, ale třeba v Německu podávají lidé svědectví, že jim imigranti procházejí přes pozemky, nerespektují soukromí, v obchodech si berou zboží bez placení jako samozřejmost. Hovoří se o tom, že imigrantů můžou být do roka, dvou až miliony. Umím si představit, že mi nějaká rodina z Afriky „zkonfiskuje“ chatu, protože tak to tam chodí. Když si kozu nehlídáš, tak máš smůlu. Když si ji bráníš, musíš počítat s tím, že poteče krev. Je to jejich tradice a zvyk, považují to za správné.
    Máme zkušenost s našimi „sociálně vyloučenými“, kteří nectí zákon ani pravidla soužití a respektují jen sílu. Víme vůbec, kolik balkánských „nepřizpůsobivých“ sem v proudu přistěhovalců přichází? Kolik Kosovských, Albánských, Rumunských aj. zločinců a živlů schopných všeho k nám asi přichází?
    Evropské zkušenosti se soužitím majority s menšinami z uzavřených ghet jasně ukazují, že lidé se jich bojí, mají z nich strach. A co dělají vlády Německa, Francie, VB, Norska, nebo Švédska a jiných? Nebudu se opakovat, jsou toho plná média.

    Kdo je připraven, není překvapen. Ukázalo se, že naše republika ani EU připraveny nejsou. Biliony euro investované do armády jsou utráceny kdesi mimo území Evropy. Vnější hranice unie nejsou již desítky let účinně chráněny a nebrání je dokonce nikdo ani teď, když útok nejen hrozí, ale začal a trvá!
    Kdy a jak chce naše vláda chránit hranice státu? Dvoučlennou hlídkou na hraniční stezce proti tisícovce běženců? Oni snad žijí v představě, že ilegálnímu vstupu na naše území zabrání červenobílý klacek spuštěný přes cestu. Proč se již nestaví technické zátarasy, proč již nejsou obnovovány pohraniční objekty a kasárna, celní a pasové zařízení na přechodech?

    Že straším, že maluji čerta na zeď, že vyvolávám paniku? Tak o tom si rád podiskutuji za pár let.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Patrně by bylo lepší změnit celý systém, který je, jak se dnes jeví, málo funkční. Jestliže stát selhává v základní funkci, tak je to špatný stát a musí být změněn či vyměněn. Ozbrojování není žádným řešením. Tak to bylo na Divokém západu než přišlo právo. Muselo přijít, žít se tam nedalo. Povinnost práva převzal stát, to není možné nechat na jednotlivci.
      Pokud dojde k ozbrojování občanů, první kdo bude reagovat bude zločin. Ten je vždy o krok napřed. Možná si někdo vyřeší své problémy či se ubrání, ale společnost propadne do chaosu a její vedení převezmou všeho schopní. VŽDY, bez výjimek, tomu tak bylo.
      A tak jediným možným a cílovým řešením je společnost, která na nové – ale čekané, bohužel – čeká. Řešení může přinést buď sebereflexe dnešních elit – zasmáli jsme se – nebo revoluce. A to jsme již na zakázané půdě. Demokracie je vocať – pocať.
      Takže ať nepoužívám zakázané pojmy, musíme si tím peklem projít. Sami jsme nak(l)oupili, sami navařili a sami si to sníme.
      Bude to blivajz.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Zločin už ozbrojený je, ten si neláme hlavu legalitou. Není nijak zvlášť těžké opatřit si zbraň načerno. Proto jsme proti němu my, legálně ozbrojení, ve značné nevýhodě. Když nám začne vyděšený režim krást zbraně, zločinců se to nedotkne. Ti budou ozbrojení pořád. Ale my už se nebudeme mít čím bránit.

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Že nemáte pravdu, je vidět na mnoha zemích. Třeba v Izraeli. Nebo ve Švýcarsku. Kanadě. Finsku. Nakonec i Francouzi jsou poměrně značně ozbrojeni, byť tam většina zbraní mezi lidmi jsou lovecké pušky.

        Strašení divokým západem je idiotské, je to lež a nepravda.

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Správně jste uvedl, že na Divokém západě žádné právo nebylo a občané museli vzít právo do svých rukou. Náš stát rezignoval na prosazení práva, prostý občan se práva nedovolá, stát ho prostě není schopen a bohužel se ukazuje, že ani není ochoten ochránit. On ani nebrání stát, národ, společnost, natož pak jednotlivce. Na jedné straně je občanům vštěpováno, že se každý musí postarat sám o sebe, ale současně hrozí, že starání se o vlastní bezpečnost bude mimo zákon.
        Na náš „Divoký západ“ šerif a s ním zákon ještě nepřišel.

        Přesto opakuji – pokud se občan cítí ohrožen a je přesvědčen, že držení zbraně mu zvýší šanci na obranu, měl by to právo mít (obecně, bez ohledu na dnešní situaci). I kdyby v zemi byla dvěstětisícová armáda a policajt na každém rohu. Ten, kdo se tohoto práva vzdal, nemá právo to samé požadovat po jiném. Resp. požadovat může, ale ne mu toto právo na obranu brát.

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      Oline
      NEZLOB SE ale překrucuješ,nikdo zde neupírá někomu právo na zbran………
      JE TEN zakon jak ziskat zbran dobrý?
      DEJ MI JEDINOU VĚTU,KDE NĚKDO BROJÍ proti tomuto zákonu.vždy to je obava aby to nepřerostlo mimo tento zákon…………co znamenají věty typu……..Správně jste uvedl, že na Divokém západě žádné právo nebylo a občané museli vzít právo do svých rukou.
      těžko asi jinak než že je třeba vzít právo do rukou……….uvědomuješ si že tvuj pojem práva,muže myt soused uplně jiný………že je to cesta spět

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Co pořád zpochybňuješ, čeho se obáváš? Zákon jasně říká kdo a za jakých podmínek může získat zbrojní průkaz (ZP) a jakou zbraň si může koupit. Zrovna tak zákon jasně říká, za jakých podmínek se zbraň drží, nosí a používá.

        Každý žadatel o ZP musí předložit potvrzní o zdravotní a občanské způsobilosti, je odborně vyškolen, poučen a přezkoušen. Na učebně i na střelnici. Každých 5 let (myslím) se musí držitel ZP osobně se zbraní dostavit na PČR, požádat o jeho prodloužení a opět musí předložit potvrzení od lékaře.

        Ne my, obhájci práva na držení zbraně, ale ty a další tu opakujete jakési obavy z toho, že se snad lidi navzájem postřílí, nebo že vzroste kriminalita (to už bylo několikrát vyvráceno), nebo že chceme vzít právo do vlastních rukou a podobné nesmysly.
        Traduje se, že ve Švýcarsku mají vojáci v záloze zbraně doma. Četl jsi někdy, že tam někdo vystřílel hospodu nebo školu? Že se tam Švýcaři střílejí kvůli kdejaké blbosti na ulici nebo v rodině?

        Tato, máme profesionální i dobrovolné hasiče a přesto můžu mít v bytě hasičák. Ne proto, abych nahradil HZS nebo mu nedůvěřoval, ale proto, že se sám starám o bezpečí svého majetku. Aktivně.
        Pro mě, za mě se spoléhej na to, že tě nikdo nenapadne s kudlou nebo montpákou a že tě ochrání PČR nebo měšťáci / 🙂 /. Já se na to také již spoléhám, protože jsem loni odevzdal ZP a zbraň i s tisícovkou nábojů prodal. Víš proč? Pro tu byrokracii, buzeraci a raketově rostoucí finanční náklady na tohoto „koníčka“.
        V tomto bodě jsou tvoje názory zcestné a obavy liché (myslím si já).

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          oline čteš mi vubec
          JÁ snad tvrdím že by ten zakon měl byt tvrdší,většina o koze ja o voze ,bohužel i ted ty.mužu stokrát psat že nechci nic měnit na současné možnosti,měj si třeba 100 zbraní když to bude podle součsasného zákona………..fakt ste jak trotlové jak někdo nechce zbran vlastnit jste jak pominutí………když už chceš psat blbosti tak si aspon přečti co piši.
          JÁ TI NEZAKAZUJI MYT ZBRAN ani nikomu jinému,tak mi nevysvětluj kraviny,,,,,,,,,napsal jsem mnohokrat že současný stav možnost myt zbran je dostatečný tak co to placáš o čem mi přesvetčuješ………..fakt jak s tatarama

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Tak kamaráde, teď jsi mě fakt dožral! Ty jsi totiž vedle jak ta jedle.
            Dal jsem si tu práci a znovu přečetl tvé příspěvky odshora až dolů. Dokonce jsem si některé věty i vypsal, abych ti nekřivdil.
            Tvůj problém spočívá v tom, že jsi v samém počátku nepochopil, o čem se tu v souvislosti s držením zbraní na základě Zbrojního průkazu bavíme. A sice o tom, že:

            1) se vinou imigrace rapidně zhoršila bezpečnostní situace a že může vygradovat v „hrozící nebo trvající útok na život, zdraví nebo majetek“ ze strany některých radikálních muslimů, kterých se tu budou potulovat třeba tisíce.

            2) že policie ani armáda nebude objektivně schopna chránit každého občana, čímž je vystaví reálnému ohrožení.

            3) občanům tedy nezbyde nic jiného, než využít svého práva na nutnou obranu a práva držet zbraň a v případě útoku se bránit sami. Ne útočit, bojovat, ale bránit sebe, rodinu a svůj majetek. Samozřejmě jen ti občané, kteří jsou k tomu ochotni, kteří splňují zákonné požadavky. Na základě dobrovolnosti, ne povinnosti!

            4) nikdo tu nevolá po žádné domobraně, po tom vzít právo do svých rukou ani po nějakém hromadném ozbrojování. Tady jen někteří říkají, že je lepší být připraven se sám postarat o svoji obranu, než se spoléhat na to, že to udělá někdo za něj. Nic víc, nic míň.

            To ty jsi začal smysl diskuse obracet. Budu volně citovat:
            19:28 – „Je tady pár horlivců, takové velké ramena…zde musí člověk číst mezi řádky“. Aha, jsme u toho. Ty totiž moc čteš mezi řádky, domýšlíš se, vkládáš slova do cizích úst a z toho vyvozuješ falešné závěry.
            20:13 – „rozdat zbraně nic nevyřeší…“. Kdo chce rozdávat zbraně?
            22:15 – „nevyřeší to ozbrojovat se hromadně…no, hrajte si na vojáčky“.
            22:29 – „když se uvolní zákon, tak to umožní (se ozbrojit) i druhé straně…“.

            Dál se to jen opakuje, stále mluvíš o hromadném ozbrojování obyvatel, o hraní si na pistolníky, o jakémsi volání po ozbrojování atd.atd.
            Takže, než zase příště začneš s nějakými trotly, tatary, psaním blbostí a plácáním, prosím tě snaž se pochopit smysl napsaného a místo čtení mezi řádky se snaž pořádně si přečíst alespoň řádky.
            Dobrou noc!

            To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Jo, je to každých pět let, u loveckých zbraní dva a půl. Což mně připomíná, že musím jít zkontrolovat průkaz zbraně na dlouhou flintu, protože tu mám zrovna pro lovecký účely. Snad jsem to neprošvihl.
          S těmi Švýcary je to pravda. Absolvujou tříměsíční „vojnu“ a pak nafasujou moderní, výkonnej kvér domů. Proto je tam násilná kriminalita skoro nulová. Tedy donedávna byla, dokud se tam nezačali množit šmejdi z Balkánu a Blízkýho východu.

          To se mi líbí

  21. Rosťa napsal:

    Vidím, že třešeň přišla otrávit prostor, tak bych jí sem dal průzkum z protizemanovské Idnes. Bude ráda.
    http://zpravy.idnes.cz/internetove-volby-prezidenta-vyhral-zeman-fkn-/domaci.aspx?c=A151113_181954_domaci_bur

    To se mi líbí

  22. Rosťa napsal:

    Kdo nemůže do Práglu, tak zde od 14.00 bez cenzury.
    http://ubunturadio.cz/

    To se mi líbí

  23. kchodl napsal:

    Soukromé vlastnictví a nošení zbraní není žádná anarchie, ani neznamená rozklad státu, ani zvýšení nebezpečí – právě naopak. Vše probíhá podle zákonů našeho státu, podle práva, jak píše o kus výše pan Strejda Olin. Ve spolupráci s policií a dalšími orgány.

    Pokud dopustíme, aby k nám byla vpuštěna invaze nepřátel, nezbude normálním lidem nic jiného než se ozbrojit, podstoupit zbraňový výcvik – což zahrnuje nejen vlastní výcvik se zbraní, ale hlavně psychologickou přípravu, právní vědomí, první pomoc, modelování situací, neustálý nácvik a mnoho dalších věcí. Je to podobné, jako když se začalo více krást, tak si každý musel koupit na všechno několik zámků a změnit své chování.

    Odpůrci zbraní, často oblbnutí hysterickou propagandou, si neuvědomují, že policie není ani nemůže být všude. A také že často, i kdyby někde byla, nebude dostatečně ozbrojená. Co by udělal policista s pistolí, kdyby na něj znenadání zaútočilo několik lumpů s útočnými puškami či samopaly ? Bez krytí, na ulici ? Nic, leda by více či méně hrdinně zemřel.

    Stejně tak, když si vezmete situaci v pařížském klubu. Zločinci se tam dostali zadním vchodem. Jistě tam byla nějaká ochranka nebo alespoň pořadatelé, vybírající lístky. Kdyby tam byli dva policisté s pistolemi, byli by prostě zastřeleni. Nebo zabiti granáty.

    Pochopte, že tohle se může stát všude. V „hytlermarketu“. V bance. Na poště. Ve školce. Ve škole. U doktora. V nemocnici. Na autobusové zastávce. V metru.

    Čekáte snad, že všude budou na stráži policisté a vojáci ? Že budou kolem vchodů do veřejných budov zákopy a kryty z pytlů naplněných pískem a stanoviště s kulomety, obehnané žiletkovým ostnatým drátem ? Jinak to totiž nejde, aby měla hlídka šanci na odpor a nebyla odstřelena znenadání ze zálohy nebo soustředěnou palbou z více směrů. Nebo několika hozenými granáty.

    Jediná ochrana jsou masivně ozbrojení občané, jako je tomu například v Izraeli. S výcvikem a společně sdíleným vědomím obrany. Pokud by útočníci začali na koncertě kolem sebe bezhlavě střílet lidi, každý by svou zbraň vytáhl a střílel také. Možná by pár lidí trefilo i někoho nevinného, ale teroristé by byli prostříleni od hlavy k patě. Obětí by bylo řádově méně.

    Věc se má tak, že teroristé útočí většinou na „měkké“ cíle. Tedy tam, kde nepředpokládají někoho ozbrojeného. V USA jsou nejnebezpečnější ony sluníčkovými magory zřízené „no-guns“ zóny. Většina útoků je totiž tam.

    Kočka se ptá, co bych udělal na koncertě, pokud by se tam začalo střílet. To je složitá otázka, na kterou se nedá jednoduše odpovědět. Především je zde právní aspekt – ozbrojený občan není místní šerif ani zástupce policie, v žádném ohledu. Nemá žádné povinnosti zasahovat, zbraň má pro sebeobranu. Její použití vymezují hlavně dva paragrafy: 1. nutná obrana 2. krajní nouze. Dá se to samozřejmě vztáhnout i na obranu bližních. Tím myslím ostatních lidí.

    Z taktického hlediska je nejlepší boj útěk. Následovaný přepadem ze zálohy. Udeř-uteč. Minimalizovat šance protivníka a maximalizovat svoje. Bojovat, jen když mám téměř jistotu vítězství. Protože útočník si vždy vybere pro útok takový okamžik, kdy je oběť nepřipravena a v nevýhodném postavení. Proto „přijmutí boje“ znamená většinou prohru. Když už k útoku dojde, je zásadní útok odvrátit a změnit okolnosti, aby přestaly být výhodné pro útočníka a začaly být výhodné pro napadeného. Celou situaci otočit.

    A to vše musí být v rámci zákona, oněch dvou paragrafů. Pokud tedy nechcete strávit následujících 10 až 30 let ve vězení za vraždu či minimálně za zabití. Samozřejmě, i to je lepší než být mrtvý. Nebo někdo Vám blízký. Je ale nutno počítat s tím, že dneší fašistický soud je k úspěšně se ubránivšímu občanu zcela nemilosrdný, často úplně porušuje zákony a rozhoduje zcela šíleně. I pokud žádný zákon ani náznakem neporušíte, vše uděláte podle práva, až na velké výjimky strávíte několik let ve vazbě a v první instanci budete odsouzeni minimálně na několik let, osvobodí Vás až odvolací soud. Protože naše zločinecká justice si musí budovat kariéru, právníci musí vydělávat.

    Pokud by nastala situace jako ve zmíněném klubu či divadle, jediným východiskem je útočníky zastřelit, optimálně když míří jinam nebo mění zásobníky. Byli prý tři, a blízko sebe, takže je to otázka několika desetin vteřiny. Kdyby tam byl někdo ozbrojený, rychle by celý horor skončil.

    Jenže právě v tom to je – koncert je měkký cíl. Tam lidé ozbrojení nejsou. Neznám přesně francouzský zákon vymezující nošení legálních zbraní, ale mám dojem, že je tam nějaký paragraf, který omezuje nošení na hromadných akcích tohoto typu.

    Člověk je ale odpovědný jen sám za sebe, coby občan. Co kdyby například střelba na koncertě byla součástí nějaké pošahané „performance“ ? A ozbrojený občan by postřílel pár idiotů, střílejících slepé náboje nebo odpalujících silvestrovské petardy ? To se v dnešní bláznivé době nedá vyloučit.
    (viz. legrační hláška z „Bláznivé střely“ – incident v parku, kdy komisař postřílel divadelní soubor hrající Richarda III., „ti chlápkové šli po lidech s meči“).

    Nicméně, když už vypatlanci, kolaboranti, naivkové, sluníčkáři a všechny další druhy hovad, zrádců, idotů, … dopustí, aby k nám verbež pronikla, nezbude, než se chovat jako Izraelci.

    Všichni, kdo mohou, chodí ozbrojeni a jsou připraveni zbraně použít. Když nedávno vlezl „palestinec“ s bombou do kavárny, zastřelilo ho najednou asi 15 lidí. Od 20-ti leté holky po starého dědka.

    Ono nemusí jít hned o útok na životy. Stačí krádeže nebo ostetativně neslušné chování. Co uděláte, když kozomrd vezme v obchodě věci, prodavačce pohrozí nožem a prostě odejde, po cestě ještě nakopne pár důchodců a převrátí kočárek s dítětem ? Takové scénky jsou dnes v Německu zcela běžné !

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Když toho „kozomrda“, jak říkáte, v marketu zastřelíte, tak Šimon Pánek vyvolá u sluníček davovou hysterii a dopadnete stejně, jako ti, co hodili molotova do nezákonně okupovaného baráku kriminálníkem od menšin, co má dceru Natálku. Je možná lepší být souzen dvanácti, než být nesen šesti, ale následně dvacet let sedět v čučáku je h..no model.
      S SA 58 ( 57? ) jsem ve dvaceti trefil kulometné dvojče, ale dnes si nejsem jist, jestli bych si nevystřelil oko. Popřípadě sousedovi. No, v případě konfliktu budu podávat náboje. V zimě čaj s rumem.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Podle zákona nic udělat nesmíte, natož střílet, to je přece jasné. Když už by ho policie lapila, třeba podle kamerových záznamů, dostane maximálně pokutu. Tedy v Německu. U nás by v rámci starého azylového zákona šel okamžitě do vydávací vazby a šoupli by ho do jeho domoviny. Jak to je teď, nevím, ale vstupem do EU jsme asi museli převzít jejich potrefené zákony.

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        K tomu koktejlu – mimo toho, že tam nikdo neměl být, svoji lásku k dětem dokazoval pár tím, že dříve než potomka vynesli plazmovou televizi … ..
        A už vůbec se v mediích nepsalo o dalším takovém případu, kdy to samé provedli cigošům jejich sousedi – cigoši, a chtěli z toho udělat rasovou kauzu … To Pánek, Kocáb a celý ten cigošský ochranný sbor drží kušnu …

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Vás chci mít v trénu 🙂

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      NEVÍM PRO MĚ už se dostáváte za hranu,navrat k divokému západu,vesvé podstatě posuzujete své schopnosti a svoji morálku která jak předpokládám by nikdy zbran nepoužila tím špatným směrem,jenže zapomináte že to má dvosečné ostří tu zbran bude myt i ten co ji neváhá použit vtom smyslu zla……….nakonec se vratíme na začátek,bude zakon kdo rychlejc a kdo ji použije lépe………..je na tom co píšete samozřejmě velký kus pravdy……….něco už jste naznačil……….třeba ten poslední odstavec…..při bežném pročtení………..s VÁMI SOUHLASÍM…………….KDYŽ se ovšem zamyslím a promyslím všechny pro a proti už nejsem přesvedčen že tudy vede cesta.
      naznačujete že mýt zbran tak to bud neudělá nebo ho zastřelite.
      jenže když on bude předpokládat že mate střelnou zbran on jí bude myt taky……….už to bude kdo s koho,stím že on ji použije bez vahání on nemá morálku MI VĚTŠINOU ANO,TO UŽ nemluvím otom když připustíme že je možno ho zastřelit,kdy a jak rozlišite že on skutečně někoho ohražoval nebo si jen někdo bestrestně vyřizoval učty……tudy cesta nevede.
      NEVÍM já bych nechtěl dožit ve společnosti,kde přežití znamená myt zbran,to je snadno zneužité je to ten druhý extrém………..navic těch co tu zbran umí použit profesionálně je menšina,takže ten amater ji vytáhne a zastřelí nevyného a jeho zastřelí darebák……..zustal bych u toho rozumného častečně………..zbytek musí ochranit policie v připadě opravdu pruseru armáda

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Děkuji za odpověď. Ano, když Vás čtu, tak Vám bych docela věřila, že víte kdy zbraň použít, jak, v jaké situaci a tak dále. Vím, že se tomu věnujete hodně a nejste tzv.“horká hlava“. Ale i Vy musíte přiznat, že zbraň použít je těžké a ani Vy nevíte, jestli byste jí použít mohl. V tomhle věřím především Faustovi. Nevím jestli ho znáte trošinku lépe, ale je to profesionál i když již v důchodu a jeho tvrzení, mimochodem se zahrnutím i sebe, že „byste se postříleli mezi sebou“ asi není dobré brát na lehkou váhu.
      A přiznejte si, že takových odborníků, jako jste Vy, není mezi držiteli zbraní zas až tak mnoho. To že někdo vlastní legálně zbraň neznamená, že ji vlastně ovládá a že ovládá sebe. Nakonec vzpomeňme na hromadného vraha v Uherském Brodě.
      A právě, při teroristickém útoku nejsou jak policajti tak ale ani lidé jako Vy. Přesně jak jste napsal, útočí na měkké cíle, tzn. sportovní zápasy, hudební nebo jiná představení, školy, dopravní prostředky,a tam opravdu nemůžete být se svými dětmi. Pořád.
      Takže podle mého, nepřijímat žádné uprchlíky starší 14-15 let, a ani svobodné ženy pod 55, matky s dětmi případně ano, na omezenou dobu, nespojovat rodiny atd…., prostě už konečně začít s tvrdými a účinnými opatřeními. U nás a v zemích, kde dosud nejsou. Francie a spol. holt se bude muset s tím vypořádat po svém.
      Dáváte za vzor Izrael, ano, ale kolegové, kteří tam byli, ne jednou, prohlašují, že tak přísná bezpečnostní opatření nezažili nikde, ani v USA. Takže i tam se začíná od příčiny. Střelba je důsledek.
      Bylo by to na dlouho, ale podle mého je již za 5 minut 12 začít opravdu něco dělat na celostátní úrovni. Jestli už není pozdě.

      To se mi líbí

  24. kchodl napsal:

    V Sýrii to vzalo vrtuli. Rusové střílejí křídlaté střely z ponorky ze Středozemního moře a také z letadel nad Kaspikem, možná Íránem a Irákem. Také nasadili těžké bombardéry Tu-22m3.

    Rusové zahájili velkou operaci, právě to běží live v ruských kanálech.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vau, to je mazec Kchodle, držím jim pěsti …

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Podle všeho odpalují křídlaté střely i ze strategických bombardérů Tu-160 a Tu-95MS. A bombardují Rakka z Tu-22M3. Pravděpodobně se chystá velké nasazení výsadkových sil nebo už je v běhu.

      Bylo také oznámeno, že ruský dopravák byl zničen bombou na palubě, vyhlásili odměnu 50 mega dolarů za informace. Zároveň ohlásili posílení svých leteckých sil v Sýrii.

      Amíci na to reagovali ráno tím, že se snaží společně s Turky proniknout do Sýrie ze severu od hranice, uzavřít zbývajících 100 km hranice. Nejspíš kvůli případnému průniku do Rakka z Turecka.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Rusové to spustili ještě za tmy. Amici s Turkama jsou z toho asi na prášky, protože teprve dopoledne začali uzavírat hranice a obsazovat to tam. Vnikli do Sýrie ze severu.

      Žumpa zatím mlčí, asi nedostali noty. Ruské TV to jedou živě.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Klasika, celý den je v běhu vojenská akce v třaskavém teritoriu, v zemi, kde je třeba se jakkoli a kýmkoli zbavit legálního prezidenta, a zdejší vrchní hnojomet řízený 4%, cizí ambasádou a kolaborantskou knížecí smečkou mlčí …
        Jsou natolik tupí, natolik připodesraní, že sami nevědí co a jak – navíc Zemana nevypískali na Albertově … Jeden nezdar vedle druhého – ještě teda jestli něco šišlova kavárenská smečka nevyprovokuje na Národní …
        Kluci Ruský, držte se 🙂

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Amíci s Turky spíše zabezpečují ústup Isilu a obsazují možné předpolí pro další kolo …Nedají pokoj … Nevím, jak je odtamtud vykopat bez bez fatálního krveprolití … Jedinou cestou je, že je vykope Asad podporovaný Rusy …

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Nevím ale proč zrovna vyvětrali ty 160 ?

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Že by demonstrace toho, že to myslí vážně, a že jde o jejich teritorium ? A že nebudou váhat v případě komplikací nasadit cokoli ? JIní to dělají denně, skoro jako vojenskou přehlídku , tak proč nezvolit stejnou medicínu ?
          Věřím, že vědí, co dělají …

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Proč ne ?
          Dokonce nasadili svoje stealth křídlaté střely:

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          tady naprostý souhlas asi sem podplacený ruský špeh ale mám taky radost,,,,,,,,,USA tam operují dlouho a teroristi za tu dobu zvětšili své uzemí asi několikrát v nasobku.Rusové utoči asi měsic a teroristi jsou malem na huntě dostávají přes držku řádně………až stoho USA BOLÍ HLAVA,SPIŠ TO VYPADÁ že jim poskytují pomoc než opačně………no co sem zpacifikovanej ruskou ropagandou…………předsedo kde ty kluci USA dělají chybu?

          To se mi líbí

  25. Jethro napsal:

    Teda, jsem podstatou humanista a pacifista, ale tenhleten by už potřeboval dostat řádně přes držku. A spolu s ním ti, co ty jeho žvásty zveřejňují:
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Historik-Tomas-Krystlik-k-17-listopadu-Cesi-myslenim-nedorostli-Zapad-zustali-primitivnim-kmenem-Pripominame-si-sve-vybajene-pohadky-V-roce-1939-zadne-udatne-studenty-nepopravili-408401

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Asfalt, Lex: není to už za hranou trestnosti? Nějaké to hanobení národa (vlastního), rasy?

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Sice nejsem právník, ale obávám se, že být blbec není trestné. V případě hysterika Krystlíka ovšem musím dodat bohužel. 😦

        To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Zkoušejí co si mohou dovolit…. bohužel

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Tady je výsledek ustupování kolaborantům, 5-té koloně, havloidům, sluníčkářům, vykolejeným pacifistům, zlodějům, defraudantům a vůbec gaunerům všeho druhu. Je to výsledek cílené vyprázdněnosti společnosti i jazyka – nenazýváme věci pravými jmény a nejednáme s nositeli zmaru a demagogie tak, jak bychom měli.
      Hle, je tu krystalický nejen duševní mrzák, jehož zvratky použije jiný psychopat jako fundament pro své zvratky -> třeba jistý Zelenka … A tak dále, jako žabinec…
      Co jiného společnost čeká ?
      Eliminovat, ano eliminovat – ne asimilovat ale eliminovat -> a pozor na genetiku, tedy zděděné informace …

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      „Histerik“ Tomáš Krystlík
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Krystl%C3%ADk

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Gaussova křivka četnosti je neúprosná. Musí tu být i Krystlíci. Jediná obrana je nevšímat si jich. Totálně ignorovat.

        To se mi líbí

  26. tata napsal:

    to už se mi chce blejt,hlavně jak bagatelizuje zavření vysokých škol a popravu studentů………..no jemu bych musel dat přes držku,to bych se neovladl,ono odsud pocud

    To se mi líbí

  27. tata napsal:

    peter
    CELKEM bych byl vdečný za reakci.třeba nesouhlasnou v čem to vidite jinak,snažil jsem se odpovědět jak nejlip umim
    na toto
    peter. napsal:
    17.11.2015 (07:23)

    To se mi líbí

  28. čtenář napsal:

    od pátku neuplynul ani týden,když utíkal se staženýma půlkama ze stadionu a on má starost o památky,ach jo.

    Památky ohrožené Islámským státem dostanou ve Francii azyl

    Památky, které ohrožuje na Blízkém východě Islámský stát (IS), budou mít ve Francii „právo na azyl“. Na půdě Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) to řekl francouzský prezident Francois Hollande.

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1620771-pamatky-ohrozene-islamskym-statem-dostanou-ve-francii-azyl

    To se mi líbí

  29. Bavor V. napsal:

    http://www.denik.cz/ze_sveta/madarska-vlada-poda-zalobu-na-uprchlicke-kvoty-u-soudu-eu-20151117.html Maďaři se s tím také neserou. I když se právě jich to tak moc netýkalo.

    To se mi líbí

  30. tata napsal:

    co mi ovšem hlava nebere,že vědí o plno lidech co se vratili ze Sirie a prodělali tam vycvik,podle informaci sou jich tisice a oni nemaj kapacitu je sledovat………chápete to……….takovej má byt okamžitě bud zavřený nebo deportován

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Mně zase hlava nebere, že guvernéři poloviny amerických států jsou chytřejší než celá Evropská pakomise a odmítají syrské uprchlíky, které jim cpe Babral Obama.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Tato, dyť po píší, nemají čas je sledovat = neví kdo to je, kde se pohybuje a co dělá. A Vy hned zavírat nebo deportovat? I když teď Turci otevřou Daeši (IS, ISIL) v
      Cařihradu konzulát, by to šlo. Jednou týdně spojem Paříž – Rakka.

      To se mi líbí

    • tresen napsal:

      …..co mi ovšem hlava nebere,že vědí o plno
      lidech co se vratili ze Sirie a prodělali
      tam vycvik,podle informaci sou jich
      tisice a oni nemaj kapacitu je
      sledovat………chápete to……….takovej má
      byt okamžitě bud zavřený nebo
      deportován…
      —-
      Myslíte, že by měl být deportován do země, kde se narodil a kde má občanství? Například do Francie?
      Anebo by vám vyhovoval recept Guantanámo? Teď tam asi mají volnou kapacitu.
      Tím chci říct, že občani z evropských zemí, kteří se dali k islamistům, představují skutečný problém a velké nebezpečí a že americké řešení /mimo veškeré platné právo/ se nakonec nelíbilo ani Američanům, takže Evropa bude muset vymyslet své vlastní. Posilování tajných služeb by měl být samozřejmý začátek.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        tresen
        tak se smiřte s dalšimi PAŘIŽEMI……….JÁ VÍM je to drsné,ale ty roztrhané těla ve mě veškerou humanitu zabijejí………ano proti tomuto je demokracie jako taková vlastně bezmocná,byli to jen emoce co jsem napsal,protože by naběhla horda pravniků,nebojte dobře si uvědomuji že to byl jen bezcený vykřik,proto taky bud zde převladne něco co se s nejvetší pravděpodobnosti zvrhne nákou formou podobné fašismu nebo naše kultura zanikne………..zase použiji ne muj vyrok jsem jen na uzkém chodniku s obou stran propast,navic je hodně kluzko hrozí že uklouznem do té nebo oné strany,před námi v nedohlednu pevná zem………nebude to lehké zvládnout a vubec já osobně nevím jak stoho,pere se ve mě idealista,a zaroven bych byl tyto lidi vyřadit s normální společnosti takže ano souhlasil bych pro ně recept Guantanámo……….ano a vim že tim se přibližuji k tomu před čim varuji……….je to snadno zneužitelné kdo zaručí že tam pujdou jen ty zrudy co nejsou v mém pohledu lidi……….je to bezmoc,vykřik do tmy

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Tato, na to chození po hraně jsi se moc upnul. Podle mě není nad čím váhat. V tomto případě účel světí prostředky. Záleží na odpovědi na otázky: Hrozí nám islamizace Evropy? Chceme být islámským státem? Já si odpovídám ANO a NE.
          Pro mě je fašistické Česko přijatelnější než Chálífát Česko.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Bohužel. A to je ten problém té myšlenky. Když se podíváte na tentýž můj článek v Abecedě a do diskuse, uvidíte, že v Norimberku se blbost ještě stále považuje za obranu práv.

            To se mi líbí

          • lujjza napsal:

            Strejdo Oline (11:10),

            k tomu „fašistickému Česku“….. Zkouším uvažovat dál.
            Dejme tomu, že tu tedy nastoupí fašisti a dejme tomu někam vystěhují všechny muslimy… (neřeším jak, kam, proč všechny atd.)

            A co dál? Usoudí, že „svůj úkol“ splnili a teď už zas tenhle stát může být „demokratický“? Jakože by sami dobrovolně odstoupili ze svých mocenských pozic?
            Obávám se, že takhle by to nefungovalo, daleko pravděpodobnější je, že by si našli nového nepřítele… A až by „si to vyřídili“ s ním, hledali by dalšího. A našli by ho. Říkám si – za jak dlouho by asi tak přišla řada na nás?

            Chci tím prostě jenom říct, že mám pocit, že možnosti pro nás/tento stát/Evropu jsou pouze ŠPATNÉ a JEŠTĚ HORŠÍ………….
            Ledaže by se stal nějaký zázrak

            To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Poválečné fašistické Španělsko generála Franka přece jen vypadalo jinak než Hitlerovo fašistické Německo. Z totality se dá za příznivých podmínek a bez krve obnovit demokracii, ale jak se ubránit islamizaci a chálífátu si nedovedu představit. Zatím tu jen teoretizujeme, ale jistě jste také četla některé prognózy o islamizaci Evropy v příštích desetiletích. Další a další vlny imigrantů, statistika porodnosti evropských a muslimských žen, ubývání „bílých“ a přibývání „barevných“ Evropanů a s tím související ekonomické a sociální problémy atd.atd.
              Obávám se, že demokratickými metodami se tomu neubráníme. Vždyť i současná situace je důsledkem demokratických forem vlády (podpora Barevných revolucí, Afrického jara, destabilizace muslimských zemí, multikulturalismus, konkurenční boj USA vs. EU, štvaní proti RF aj.).
              Možná bych to mohl vyjádřit i takto: raději fašistu Franka, než Džihádistu Johna.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vy popisujete fašismus jako nějakou saň, která požírá své nepřátele a je tak hladová, že začne v případě nutnosti požírat (až) i své přátele.
              Takto popisuje fašismus mainstream, a plno lidí proti němu bojuje, bojí se ho, ale nikdo neví, co to vlastně je.
              Pokud si poslechnete stejný mainstream na téma komunismus, uslyšíte stejné hlášky o komunismu, a věru existují lidé, kteří se komunismu bojí jako čert kříže a bojují proti němu seč mohou, aniž by měli páru, co to vlastně je.
              Zde jsme na fóru těch, kteří komunismus neodsuzují, ale buď jsou k němu chápaví, nebo ho vysloveně glorifikují.
              Proč se někteří lidé tady tak strašně bojí fašismu, a komunismus je nechává ledově klidnými, by sneslo seriozní výzkum, protože jsou to obě jen slova, používaná k oblbování lidí.
              Samozřejmě vím, že všichni tady onen „komunismus“ zažili, takže se ho nebojí, ale proč si to strašení nedají do souvislosti, to nevím.
              Španělé (či Portugalci) se zase nebojí fašismu, když tady padla zmínka o Francovi.
              Já bych použil jiné slovo, které možná nevyvolá takovou hrůzu.
              Co myslíte, chtělo by to tady apartheid?

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            VÍŠ……….Oline…….už ted co píšeš je vidět že podcenuješ já možná přecenuji…….ani jeden z nás nezažil fašismus,nebo až na vyjimky a když jako ditě………..podle toho kam to dopracoval není možno hodnotit…………Pro mě je fašistické Česko přijatelnější než Chálífát Česko………nevím pro mě bude vždy nepřijatelné že se smířim…………Pro mě je fašistické Česko přijatelnější než Chálífát Česko.
            Znám tě virtualně dlouho,vždy jsme většinově se sebou souhlasili…………kam spějem když lidi jako ty napiši tokovou větu………neberto jako že kritizuji co si napsal,beru to jako potvrzení že jsme v pr…………když jsme ochotný se smiřit,nebo že jediná cesta je se smířit.to si nák neumím představit že bych v tom chtěl žit………….nemyslím si že by mohlo byt naké mirné fašistické,spočátku…………ale pak nastane to sprofanované………když přišli.
            MYSLÍM ŽE SE MYLÍŠ.
            aby nebyla mylka,a někdo mi nezačal vysvětlovat že to není fašizmus…………reaguji jen na tu větu kde to je napsano

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak, a nyní jsme na začátku a pokud máte zájem, můžete mi svou kostrbatou kontsrukci vysvětlit.
              Podle mě klasicky sluníčkaříte.
              Je pro vás nepřijatelný fašimus, při čemž možnost chalífátu jste diplomaticky obešel.
              Strejda Olin vůbec nepsal, že se chce smiřovat s fašismem, ale že je pro něj fašismus přijetelnější než chalífát, ale vy pracujete jen s tím fašismem.
              Takže se otevírají v podstatě 2 možnosti.
              Je pro vás přijatelnější chalífát než fašismus.
              Je pro vás nepřijatelný jak chalífát, tak fašismus.
              To je ale to sluníčkování, protože pokud jsou pro vás nepřijatelné obě možnosti, měl byste napsat tu svou, která by je nahradila.
              Pokud jste to napsal, že jsme tedy v prdeli, pak já musím konstatovat, že je pro mě přijatelnější fašismus, než chalífát a být v prdeli.
              Ale, u mě je to ještě jinak,a troufám si tvrdit, že Strajda Olin na tom bude podobně.
              Sice pro mě fašismus přijatelnější je,ale raději bych tady měl demokracii s demokraticky odhlasovaným zpřísněním azylového zákona,(ve smyslu minimalizace finanční podpory čekatelů na azyl, při zachování nároku na stravu a ubytování, slučování rodin, dočasnosti pobytu….) s omezením praktického provozování muslimské víry, tedy zejména oděv a chování na veřejných místech, zákaz stavby sakrálních staveb a důsledné dodržování našich zákonů.
              Pokud toto nebude možné, dám přednost fašismu před chalífátem s tím, že pokud bude mainstreamový fašismus tak strašný jako mainstreamový komunismus, není se zase tak čeho obávat.
              Ono nás to stejně nemine, jakmile bude fašismus v Německu a Francii, budeme ho tady muset mít také, ať už se to bude jmenovat jakkoliv!

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Především bychom si měli uvědomit, že tu diskutujeme o hypotézách, protože nevíme, co bude zítra, za půl roku nebo za 10 let. Kdyby mi někdo v létě roku 1989 řekl, že Silvestra budu slavit v kapitalismu a Havel bude prezidentem, pokládal bych ho pomatence. V EU už dnes žije asi 30 milionů muslimů (teď nevím přesně kolik) a další statisíce migrantů se sem hrnou. Já fakt nevím, co bude za rok. Jak se EU zachová, když migrace neskončí? Tady právě nastupují hypotézy. Co by kdyby. No a já říkám, že pokud bychom se měli vyvíjet v nějaký chálífát (demokratickými cestami tomu nezabráníme) a režim pevné ruky by tomu měl zabránit, tak bych měl raději tu totalitu. Já jsem použil termín Frankův fašismus. Považuji ho za menší zlo. Beztak ale bude všechno jinak.
              Tož tak, tato. Allahu Agbar 🙂

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Napsal vitta : „….Takže se otevírají v podstatě 2 možnosti.
              Je pro vás přijatelnější chalífát než fašismus.
              Je pro vás nepřijatelný jak chalífát, tak fašismus.
              To je ale to sluníčkování, protože pokud jsou pro vás nepřijatelné obě možnosti, měl byste napsat tu svou, která by je nahradila….“
              Já tu o ní píši stále dokola, marně. Kdyby tu byl socialismus nemuseli bychom se obávat chalífátu. Kdybychom se nemuseli obávat chálífátu nemuseli bychom vzývat fašismus. Proč to nezkusit? Ano, velmi pravděpodobně marně. Stejně marně jako stavět fašismus proti chálífátu – jedno za osmnáct, druhé za dvacet bez dvou. Proč to nezkusit?

              To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Už dávno měl být přijatý zákon EU, že do vyjmenovaných muslimských zemí je zakázáno bez povolení MV vycestovat a každý, kdo tam ilegálně vycestoval a vrátil se, by měl být internován jako potenciální terorista a nepřítel státu. A ten, kdo tam legálně vycestoval a vrátil se, by měl být pod dohledem tajné služby.
        Že je to hrozné? Souhlasím. Ale válku nám vyhlásili teroristé a my jsme do té války byli donuceni vstoupit. Vznikla mimořádná situace a ta si žádá mimořádná opatření. Probuďte se Třešni, už to není „klídek a cigárko“, ale nekompromisní boj o přežití. Jsme ve válce, vám to nedochází?

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Oline, promiň, musím oponovat. My nejsme ve válce, já ani ty. Ve válce jsou zase jako vždycky stejní šmejdi kteří ji chtějí, kteří z ní profitují, kteří mají máslo na hlavě a proto jsou cílem teroristů.
          My ne!!!
          Ale za chvíli budeme. Právem. Díky těm které jsmei zvolili do čela státu. Díky nám .všem …

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Vítej doma 🙂
            To je prašť jako uhoď. Ti ubožáci v Paříži také v žádné valce nebyli. Kdo s kým je ve válce, to si povídat nemusíme. Ale nikdo není bez viny, jak se moudře píše v Bibli. Merkelová, Holland, Obama a další (i náš Schwarzenberg, Dienstbier, Hamáček) byli do svých funkcí dosazeni svými voliči.
            Takže vážení voliči, kdož jste bez viny, hoďte kamenem!

            To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Strejda Olin:
          Mám rád vaše príspevky a vcelku by som s vami súhlasil aj v tomto.ˇAno ,súhlasím,že sa nachádzame v mimoriadnej situácii,ktorá si žiada prijatie mimoriadnych opatrení.Súhlasím aj s tým,že sme vo vojne do ktorej či chceme alebo nie budeme musieť vstúpiť ak nás o to požiadajú naši partneri z NATO a EU.
          S čím nesúhlasím je váš výrok,že vojnu nám vyhlásili teroristi.Ja si totiž myslím,že vojnu začali bez vyhlásenia( ! ) USA v Jugoslávii (početná moslimská komunita)v Afganistane,Iráku,Egypte a spolu s Francúzmi v Líbyi a Sýrii.
          Vari si niekto mohol myslieť,že človek,ktorému americká bomba rozbije dom a zabije celú jeho rodinu to nechá len tak?Nie! USA,Nato a EU,zasiali na blízkom východe semená zla a hrôzy.Tie semená vyklíčíli, zarodili a ich plody musí teraz pozbierať Európa,bohužiaľ spolu s nami.

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Nemám námitek. Ale sám to Peter víte, že se tu vyjadřujeme ve zkratce, nelze tu vždy precizně pojmenovat všechny souvislosti, příčiny a následky, na nic nezapomenout, ke každému A hned připojit i B. Já se považuji za marxistu a pokud nejste fanatický antikomunista, pak můj názor na příčinu a následek bez problémů chápete.

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Strejda Olin:
              Rozumiem vám veľmi dobre,ale stáva sa zvykom že sa povie :Teroristi nám vypovedali vojnu,sú to zvery,odrezávajú hlavy a žerú ľudskú pečienku,A teraz nás napadli“.Takto to dnes beží v propagande v Európe.Ale toto má hneď dva háčiky:
              1 – Je to len jedna stránka problému.Tú druhú o utrpení detí,žien civilov ktorí zhoreli vo svojich domovoch ani o tom,že ich boli státisíce nevieme nič,Nechceme vedieť ani to ako by sme konali my,ak by to postihlo nás, a porušovanie medzinárodného práva môže byť medializované iba v tom prípade,ak je z neho obvinené Rusko.
              2 – Je to jedno obrovské šialenstvo a hazardovanie s našimi životmi ak lídri tých štátov,ktoré to peklo na BV vyvolali a teda museli počítať ej s ich dôsledkami (terorizmom),dodnes ochotne vítajú v Európe imigrantov a ak niekto nesúhlasí tak je ….všetkomožné.Včera jeden z takýchto chujov-Tribún napísal,že tí ktorí sa chcú brániť z bezpečnostných dôvodov nekontrolovanému príchodu imigrantov je terorista!Všetci čo sme proti slniečkárom sú teroristi,ktorí majú v úmysle spojiť sa s tými islamskými teroristami a aby spoločne pozabíjali Tribúna,“Hic“komunity a teda všetkých slušných ľudí.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Strejda Olin:
              To,že ste marxista(bez všelijakých prívlastkov) viem od vtedy ako som sa prvý krát prihlásil na tento web.Nie,nie som antikomunista,aj keď som komunistom nikdy nebol.Nikto mi takú možnosť neponúkol,tak preto.Bol som len v SZM,Československej vedecko-technickej spoločnosti ROH a ZČSSP.Ja osobne mám nechuť ku všetkým -izmom,bez výhrad.Ale mám už dosť rokov na to,aby som vedel posúdiť,aký režim ľuďom prospieva a aký im škodí.Z tohoto pohľadu,budem vždy na strane toho minulého režimu aj keď,a to vás ubezpečujem,to nevychádza z nejakého poklesu životnej úrovne mňa alebo mojej rodiny po tej prašivej revolúcii či čo to bolo.Jednoducho bol život väčšiny v tom režime spravodlivejší,radostnejší a perspektívnejší.Svojho času som chodieval do Slušovíc a mnohokrát ma napadlo,ako by asi fungoval štát riadený na Čubových princípoch riadenia podniku.Nikde som nenašiel k tomu žiadne relevantné výhrady okrem tých,že Slušovice museli padnúť preto,že boli komunistické a riadil ich komunista Čuba.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              p.Bavor: Neviem!
              Aby som pravdu povedal,tak ja som ho nikdy nepočul rozprávať o politike,ak si z jeho prednášok odmyslím tie vety o uzneseniach toho-ktorého zjaduKSČ.Bol to jeden z najmúdrejších ľudí akých som poznal,pravý hospodár,podnikateľ,riadiaci pracovník ale aj vizionár a po „komunisticky“ sociálne cítiaci človek.Je ho význam nie je žiadnou hanbou porovnávať s významom Baťu pre Československo.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Před několika málo roky, kdy z Číny kecal ještě Etzler, se v reportáži objevil úspěšný čínský podnikatel, který byl zároveň členem místní organizace KS. Prostě přes den podnikal, večer šel na schůzi. A ještě se tím chlubil.

                To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Strejda Olin:
              cit.“Ja se považuji za marxistu“kon.cit.
              Napísal som,že to viem a dodal som,že „marxistu bez prívlastkov“.Ten dodatok „bez prívlastkov“som doložil preto,že dnes sa za marxistu považuje kde-kto.Napr.taký Petr Uhl to o sebe vyhlasuje tiež,alebo Jiří Dolejší…Som presvedčený,že s týmito ľuďmi vy osobne nechcete mať nič spoločné.Ono by bolo dobré,keby J.Dolejšímu niekto strči pod nos a dal prečítať Marxov „Maniest komunistickej strany“ a opýtal by sa ho:“Čo ťa pán Dolejší oprávňuje k tomu,aby si sám seba nazýval „komunistom“ ?

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Docela by mě zajímalo, kolik z těch opravdu postižených válkou, způsobenou USA a jejich pochlebníky bojuje na straně islamistů.
            Protože vesměs jsou to rozmazlení parchanti a nejspíš spíše zneužívají utrpení vlastních lidí.

            To se mi líbí

  31. peter. napsal:

    V Hanoveri zrušili futbalový zápas,štadión evakuovali,hrozba bombového útoku.

    To se mi líbí

  32. lujjza napsal:

    „Prostějov nepojmenuje náměstí po V. Havlovi a ušetří“
    http://www.novarepublika.cz/2015/11/prostejov-neojmenuje-namesti-po-v.html

    Zatracení šetřílkové…

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Gratuluji jak k vítězství zdravého rozumu, tak v tomto případě i k zřejmé „optimalizaci“ nákladů … 🙂

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      „V internetovém plebiscitu hlasovalo 4783 lidí a proti přejmenování náměstí bylo 4442 respondentů.
      Copak šetřílkové, ale zatracený starý struktury a nejspíš i nějaké temné žilky…

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Ohrožení demokracie na obzoru!
        Prostějov bych raději zakázal.

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Tak to je katastrofa, prohráli jsme svůj tisíciletý boj za svobodu. Ale je ještě naděje, snad na náměstí postaví lavičku. Když z těch cca 300 lidí co byli pro, dá každý necelých tisíc, tak ji mají. To jistě rádi udělají.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Ještě dodám, že bych z toho osobně nedělal přehnané závěry.
        Všude jsou kreténská hovada.
        341 zase není tolik…

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Něco tam přejmenovat mohli. Něco, kam na náměstí chodí hodně lidí. Třeba veřejné toalety. Je to levnější než lavička a zaplatí jen poplatek za užití jména nadaci V. H. Šetřit se sice na dobré věci nemá, ale peníze teď budeme potřebovat na ty muslimské inženýry.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Návrh z diskuze pod článkem:
          „Možná by bylo vhodnější pojmenovat po Vaškovi některou místní žumpu. Žumpa Václava Havla – nezní to trefně?“

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            No ono to bude jinak protože když se spojí Táňa s Martinem tak nevím nevím jak to bude s tím pojmenováním – > protože všechno krom V.H. je fašizmus.
            No a toto jsou vlastně slova také skoro prezidentky tedy vlastně jen kandidátky.

            Pokud podléháme manipulaci, stojíme jeden proti druhému a ovládá nás strach a ztrácíme všechno, pro co stojí za to žít, a nemáme také žádné obranné síly proti zániku ať už země nebo sebe sama. Jakmile ztratíme ideály, jsme oslabeni a naše imunita odchází,“ dodala.
            „Naše azylová politika je teď hrozná a je nastavená velmi nepřátelsky vůči všem cizincům,“ konstatovala také občanská aktivistka. „Tehdy jsme získali úctu mnoha lidí, ale dnes už máme pověst pomalu jedné z nejhorších zemí v Evropě,“ doplnila s tím, že můžeme pomoci alespoň někomu. „Nikdy se nesmíme zbavit soucitu s druhým člověkem v nouzi,“ .

            Dále podle (naprosto levicového) Putny se ultrapravice a extremismus v České republice neobjevil najednou. „Je děsivé, že se stává normální spílat a nadávat lidem, že je normální používat slovo havloid, že je normální posílat e-maily plné nenávisti, že se nenávist objevuje v novinách a v nejvyšších patrech politické scény. Tohle je problém,“ hřímal Putna. Upozornil na to, že v roce 1938 se stal prezidentem Emil Hácha. „Dovedeme si představit, že by šel Emil Hácha tehdy na shromáždění vlajkařů? Ne,“ zhodnotil rázně.
            Ke slovu se dostal také člen předsednictva Strany zelených Michal Berg. Svého řečníka měli i spoluorganizátoři celé akce, kterou byla Iniciativa zleva proti xenofobii. „Je potřeba se postavit vzrůstajícím fašistickým tendencím a jediná spravedlivá odpověď na současnou krizi je levicová. Domníváme se, že to, co je v mainstreamu označováno migrační krizí, je způsobeno nerovnováhou mezi globálním severem a jihem,“ uvedl Filip Vidimský.
            Tož pouze takto se bude postupně u nás v budoucnu prosazovat státem nařízená „LEVICE“ 😈 .

            To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Zní, ale pletlo by se to s ČT.

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.