Polen will Ukraine aufteilen – Poláci chtějí dělit Ukrajinu


Takto pravil strejdy gůgl:

Polsko nechce myšlenku Velkého Rzeczpospolita, který by měl být dostatečně, podle Józef Piłsudski z Černého moře do Baltského moře (Międzymorze) vzdávat. A první krok v tomto směru by mělo být oživení Kresy (Kresy Wschodnie). Kresy jsou součástí dnešní západní Ukrajiny a opravdu jsou na Volyni oblasts, Ivano-Frankivsk, Lvov, Rivne a Ternopil. Až do roku 1939, tato území patřil k druhé polské republiky. Podle šéfa organizace Restitucija Kresow, Konrad Renkas že Ukrajina dluží Poláci více než pět miliard dolarů.

Dokonce i před několika měsíci jste nemohli volat jednání o obnovení historické spravedlnosti, restituce majetku jiném než v rámci volební rétoriky. Po vítězství národní konzervativní strany „Právo a spravedlnost“ (PiS), může Warsaw pravděpodobně přejít od slov k činům.

I když teď žádné oficiální prohlášení polské vlády vydala o tom Ukrajina Volyni, Galicia a Polesia by měl vrátit, ale hlasy sociálních institucí a médií, zastupující zájmy převážné části občanů, sílil. Vláda nemůže a nesmí zavírat oči určit. Nejhlasitější je hlas organizace Restitucija Kresow („restituci Kresy“). Váš šéf Konrad Renkas říká, že doposud je asi 1200 výtky je spuštění v organizaci. Více než 150 000 v Polsku, zákonná práva na aktiva, která zůstanou v západní Ukrajině zvýšit. Finanční ztráta Polska nejméně pět miliard dolarů. Podle Renkas je jen malá naděje, že ukrajinské soudnictví, takže Restitucija Kresow muset mimo jiné řešit, že Soudní dvůr ve Štrasburku.

Brusel již víte o záměrech polské komunikace organizace. Předseda Výboru pro zahraniční věci Evropského parlamentu, Elmar Brok z, premiér Beate Szydło žádá, výslovně věnovat otázkami restitucí zvláštní pozornost a „přijmout naléhavá opatření, a to navzdory motivace a legalitu pohledávek k podávání stížností na později pro pohyb „.

Elmar Brok Beate SzydłoObrázek: Zdroj: CyberGuerrilla

Elmar Brok bylo proto pochopit, Varšava, že Polsko Brusel podpořil bod restitucí a nic proti zhoršující se pořádá ve Varšavě „mírnou expanzi“ v západních oblastech Ukrajiny. Ale proč Brusel žádá Poláci počkat trochu?

Důvodem, proč pan Brok volal ve svém dopise není přesvědčivý. Je to opravdu není o úsilí Evropské unie, Ukrajiny konečně demokratizaci. V případě, že Poláci srolovat otázku o revizi hranic, jiné země mohou přijmout jim příkladem. Rumunsko může požádat Černovická oblast Ukrajiny, Maďarska, Zakarpatská oblast. Němci nezapomeňte Čechy a Polsko, Sudety a Slezské. Existují i ​​jiné silné oblasti spory mezi evropskými zeměmi, ale to není zvykem, aby o tom mluvit, nebo zprávu v médiích.

Závan Poláků znovu získat ztracená území a bohatství je legitimní. Zda zemí EU, kteří bojují dnes proti finanční krizi, imigrace a islamizace marně, jsou připraveny pro nové vnitřní konflikty?

Politgraben

Polen will nicht die Idee von der Großen Rzeczpospolita, die laut Jósef Pilsudski vom Schwarzen Meer bis zur Ostsee reichen soll (Międzymorze), nicht aufgeben. Und der erste Schritt in dieser Richtung soll die Wiedergewinnung der Kresy (Kresy Wschodnie) sein. Die Kresy sind Teil der heutigen Westukraine und zwar sind das die Oblaste Wolhynien, Iwano-Frankiwsk, Lwiw, Riwne und Ternopil. Bis 1939 gehörten diese Gebiete der Zweiten Polnischen Republik. Laut dem Chef der Organisation Restitucija Kresow, Konrad Renkas, schuldet die Ukraine dem polnischen Volk mehr als fünf Milliarden Dollar.

Zobrazit původní příspěvěk 396 dalších slov

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

119 reakcí na Polen will Ukraine aufteilen – Poláci chtějí dělit Ukrajinu

  1. vonrammstein napsal:

    Google překlad je votřesnej, ale budiž. V sobotu za mnou přijede jeden z mých nejlepších přátel, angažovanej polskej vlastenec z Varšavy. Ukážu mu ten text. Jsem upřimně zvědav, co mi na to poví.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Ano, to je celkem známý jev. Chcete-li v Čechách něco zesměšnit, dejte tomu dikci sudeťáka, snažícího se mluvit česky (asi tak v geniálním stylu Alles Gute!). Někdy je to prča, ale je dobře si uvědomit, že se takovou formou dá shodit i dobrý obsah.
      Překlad google je dobrý ve věcech jednodušších, pro nás mizerné angličtináře, ale složitější text vypadá v jeho podání poněkud idiotsky, byť třeba není.
      Leč to není kritika umístění tohoto google překladu zde v tomto případě.
      Když vy máte Poláka, já mám zase Ukrajince, majdanského nadšence a rusožrouta. Pokud ho zastihnu, předložím mu to také, jsem zvědav na reakci :-).

      To se mi líbí

  2. peter. napsal:

    Pre Poliakov sú „Kresy“tým,čím je pre Srbov Kosovo.Nikdy sa ich nevzdali a ešte generácie Poliakov budú snívať o ich znovupripojení k Poľsku.A ide veru o poriadny kus úzamia.Snívajú o celej západnej Ukrajine(väčšia časť Haliče je na terajšom Poľskom území,až od Krakowa,Chcú Bielorusko,Horný Spiš a Oravu a samozrejme Těšínsko.
    http://www.moderni-dejiny.cz/clanek/narod-bez-jedne-plice-aneb-pribeh-polskych-kresu/

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    No ono je to poněkud co se týče Polska jinak ale co se týče rozdělení Ukrajiny na jednotlivé restituční nároky :
    a) Volyňská oblast , Ivano-Frankovsk, Lvov, Rivně a Ternopil
    b) Černovická oblast
    c) Zakarpatská oblast
    d) Sudety
    To že musí Poláci počkat je svázáno se vstupem Ukrajiny do EU – > protože pouze až se Ukrajina stane součástí EU přesně podle plánu bude možné uspokojit nároky restituentů na výše deklarované oblasti.
    To proč bohužel nyní Poláci tolik spěchají a neohlíží se na realitu panující v EU je způsobeno nacionalizmem současné Kyjevské vlády.
    Andrij Tarasenka z Pravého sektoru :
    Polsko by mělo Ukrajině vrátit část území. Zpochybnil také polské oběti krvavé řeže banderovců na Volyni během druhé světové války.
    Podle Tarasenka „by bylo spravedlivé, kdyby se půda, na které Ukrajinci žili tisíce let, vrátila k Ukrajině“. Jako zástupce organizace Tryzub (česky trojzubec), která je nejvýraznější součástí nacionalistické formace, zároveň upozornil, že má na mysli Přemyšl a několik dalších okresů v oblasti někdejší Haliče.
    Proto nyní jak USA tak EU a hlavně předseda Evropské rady ve spolupráci s Polskem musí zlikvidovat ten ohavný Ukrajinský nacionalizmus, který je původcem všeho zla v Kyjevě.
    Tož uvidíme nakolik se podaří zlikvidovat jak USA tak EU, ten hnusný nacionalizmus na Ukrajině aby mohla být konečně Ukrajina přijata do EU.

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Cech:
      ..ono je to co se týče Polska poněkud jinak…
      Jinak ako je uvedené …kde?V tom odkaze o Kresoch ?

      To se mi líbí

  4. peter. napsal:

    V týchto nárokoch Poľska je ukrytý potenciál nového ozbrojeného konfliktu.A to ešte nespomínam novovznikajúci konflikt Poľska a Litvy.Ide o údajný útlak Poliakov žijúcich na území Litvy.
    Poľak,to paskuda,pša krev,hovorí sa u nás.

    To se mi líbí

  5. strejda napsal:

    Berme to rozumně. Někdo otevřel Pandořinu skříňku na minovém poli. Desítky tisíc zavražděných Balkánců je zpola zapomenuto a místní vlády jsou v polovičním rozkladu. Supi je ohlodávají. Bída, nezaměstnanost, frustrace. Takže se povedlo skvěle.
    A musí se jít dál, dalším vředem je Polsko-Litevsko-Ukrajinská nenávist (velká písmena jsou záměrně). Někdo to zcela úmyslně spustil. Někdo s dlouhodobou strategií. Podle všeho je tam několik zdrojů. Minimálně tři. Ale nechme je zatím být.
    Teď je fáze tříbení stanovisek a názorů. Z Polsko-Ukrajinské lásky loňska se stane nenávist až za hrob. Není jiná cesta, běsy někdo pustil z řetězu. My dnes nevíme které nacionalisty podporovat, polské nebo ukrajinské. Zdržme se komentáře. Už dávno jsem i u Bavora psal heslo Lemberg-Lwów-Ĺviv. Co platí? Jakou má to nádherné město budoucnost?
    Pro Ukrajinu je jen jedno řešení, čím později na to přijde, tím to bude dražší. Podobné je to i s Litvou, ale ta může nějak manévrovat a něco obětovat, je slabá na to, aby do konfliktu vstoupila.
    Neodsuzujme Poláky, ti již dávno Kresy oplakali, dostali za to západní území s průmyslem a hranici u Berlina. Na skok do Berlina. Někdo je ale živí. Pro Němce by restituce do 31.8.1939 byla terno. Pro Rusy taková těžká můra pro Ukrajince také. Kam by se odstěhovali? A pro Američany je poničená EU snem. Jediný problém obrana NATO, ale i NATO odpovídá charta. Ukrajina by jistě Polsko nenapadla, o opaku si nejsem jistý.
    Jakmile se něco takového rozjede je jeho zastavení velmi těžké.
    A pro nás? Budeme měnit Nigerijce za Ukrajince. Na tom ještě vyděláme.
    Vše to vypadá velmi fantasticky ale Evropa se dostává do nezvládnutelné turbulence, již nestačí imigranty ani zapisovat. A zpět domů je nepustí. Opona padá.

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      strejdo:
      Odhadol ste to presne.Už pred viac ako rokom som vyslovil obavy z toho,že Poľsko sa Kresov nikdy nevzdá.Ide o to,že po prvej svetovej vojne veľmoci ustanovili hranice s Poľskom na tzv.Curzonovej línii.Pilsudski to odmietol a správal sa takto:
      http://miroslav.blog.pravda.sk/2012/05/09/curzonova-linia-zamlcovany-fakt-alebo-ako-sa-falsuje-historia-polsko-sovietskych-vztahov/
      Známy pakt Molotov – Ribbentrop vrátil ZSSR späť na Curzonovu líniu.Problém je v tom,že keď sú haličskí ukrovia „ch.ji“,tak Poliaci sú „ko..ti“.Nikdy sa nedohodnú.Neostáva mi nič iné ako zopakovať výrok diskutéra z OM : „Poľsko je hemeroid Európy“.
      Po 2.svetovej vojne sa v Jalte dohodlo,že hranice ZSSR s Poľskom budú približne kopírovať Curzonovu líniu,čo sa aj stalo.Lenže ZSSR zanikol,čo Poliakom otvorilo možnosti uplatňiť svoje pretenzie na Kresy.

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      +1

      To se mi líbí

    • peter. napsal:

      strejda :
      …Neodsudzujme Poláky,ti již dávno Kresy oplakali,dostali za to západní území s průmyslem….
      A čo na to Poliaci,pohrobkovia Pilsudského? Pilsudski vyhlásil :
      Poľsko je vlastne bez hraníc a všetko čo môže získať na západe,bude darom koalície,lebo tam vlastným silám nevďačíme za nič.Naproti tomu,za zisky(územné)budeme vďačiť výlučne sebe,našim vlastným vojenským silám.
      Strejda! Pša krev nič neoplakala!Pre nich sú Kresy kolískou Poliakov.Verte,že okolo toho bude ešte poriadne horúco.Na UA Haliči sa rozmáhajú separatistické tendencie.Chcú sa oddeliť od Ukrajiny.Ak sa im to podarí,tak padnú rovno do pazúrov Poliakov.A tí nikdy nezabudli na „Volyňskú rež“.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Viem,že už ste to videli všetci alebo väčšina z vás.Ale toto si treba pripomínať neustále.Aby sme vedeli,koho naše vlády podporujú a pohrobkovia akých úchylných vrahov sa k nám privalia ako prví :
        http://www.novysmer.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1594:qkdybych-ml-zapomenout-na-n-boe-na-nebi-zapome-na-mq&catid=39:historie&Itemid=50

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Z diskuse k článku a fotkám:
          Ferenc Lovasz · Bratislava, Slovakia
          Ale ako je to možné, že po takýchto beštiálnych činoch páchaných na Poliakoch, Poliaci ich ešte podporujú a huckajú ich voči Rusom . Ale, prečo, prečo, prečo ?????????????????????????

          K tomu lze jen dodat: do času, struna se nadá napínat donekonečna. Ale pak to prasknutí.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Nešlo mi do hlavy, jak mohli Poláci zapomenout.
            Jenže oni nezapoměli, (hraným) politickým příklonem k banderovcům sebrali Ukrajině jediného zastánce- Rusko.
            Když se Rusko na Ukrajinu vysere-a to vysere, tak je Ukrajina v prdeli!
            Zbude jí jen ten Kyjev….(a okolí)

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              +1. Vitto, stručně. To, co píšete je geniální. Svým přístupem udělali z Ukrajiny kůl v plotě a oni jim to sžrali. To mně nenapadlo a je to tak logické a Polákům podobné.

              To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Peter, myslel jsem to tak s tím oplakáním, že léta od roku 1945 zahladila v mysli akutní vztah k Kresom. Podobně jako se povedlo v Jugoslávii velmi silně utlumit mezikonfesijní i národnostní třenice. Další desetiletí by stále více více vedly k rozumem pochopitelným vztahům.
        Je to vidět i na tom, že „probuzení“ v Bosně trvalo déle než rok. A to se tam stále lil benzín. Až to bouchlo. A ono to bouchne i v Polsce. Ukrajina je v rozvalu a za její existenci málokdo soudný dá zlámanou grešli. ta země bude muset projít obrovskými změnami. Polsko má stále šanci pokud neuvěří svému mesianismu a o Velké Polsce od Baltu k Černému moři.
        Poláci se považují za Západ ale mentálně jsou spíš sentimentální Východ. Hybrid mezi Němci, Židy a Rusy. Od Němců nemají racionalitu, od Rusů nemají pocit nekonečnosti jejich země a od Židů nemají chytrost. A tak jsou odsouzeni k neustálým porážkám. Přitom mají mnoho a mnoho kladného a hodného obdivu. Miluji Sienkiewicze, Lema, Arkady Fiedlera a další. Při tom všem jsou to slovanští bratři a dokáži je pochopit. Jen se divím proč tolik stojí o výprask.
        Myslím, že my dva se shodujeme velice mnoho. 🙂

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Moc pijou, strejdo. Jinak jsou to bezva lidi.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Bezva jsou,mám s nimi dobré zkušenosti, ale mají nějaký velmocenský komplex….že by jako měli být velmoc, a nejsou.
            Vždyť oni jsou hrdí i na tu invazi k nám 1968, s nima se bavit o politice, to je děs.
            Ostatně, s Ukrajincema též…..

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Protože je jich hodně a jejich životní úroveň tomu množství nějak neodpovídá. Za to si můžou asi tak z poloviny sami, druhou polovinu tvoří vnější okolnosti.
              Bavím se s nima o politice furt a zejména a nenarazil jsem na žádnej zásadní problém. Ale fakt je, že převážně mluvím s lidma, co jsou ve stejný tónině jako já.

              To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Jsou, mám je rád ale nerozumím jim. Vidím je jako Vitta

            To se mi líbí

        • peter. napsal:

          strejda:
          Aj ja si myslím,že sme v zhode.Považujem za nutné vniesť trochu svetla do toho,prečo sú moje postoje také aké sú.Predovšetkým,ja som sa narodil ako rímsko katolík.Dnes sa cítim byť skôr agnostikom.Moja stará mať ale bola pravoslávna Srbka a tak som sa dozvedel o neuveriteľných zločinoch ktoré páchali chorvátsky RK františkáni a Paveličovi ustašovci na pravoslávnych Srboch.Zhnusení boli z toho aj Nemci.Ak si dáte do vyhľadávača heslo-„Avro Manhatan – Vatikánsky holokaust“,dozviete sa o tom všetko.Ak máte silný žalúdok.V rokoch 90-ich to pohrobkovia ustašovcov na Srboch zopakovali.
          Manželku mám pravoslávnu Rusínku-Ukrajinku.A zase Uniati (gréckokatolíci)vraždili za pomoci Rakúsko-uhorskej armády pravoslávnych Rusínov v Tallerhofe a Terezíne. O druhej svetovej vojne a OUN-UPA som už písal,len dodám,že ich uniatskí pohrobkovia zopakovali zverstvá svojich dedov v Odese a na Donbase.Na Slovensku máme skúsenosti s SS divíziou Haličina a so“Sičskými strelcami“ktorí sa neslávne zapísali do dejín pri potláčaní SNP.Aj Banderovcov ktorí vyčíňali najmä u nás na východe pamätáme.Gréckokatolícki kňazi ich výdatne podporovali.A potom ešte Vlasovci,ktorých niektorí Česi oslavujú ako osloboditeľov Prahy.Nikto z nich ale nevie,že pár dní pred tým oslobodením Prahy spáchali na Kysuciach toto:
          http://www.pluska.sk/regiony/stredne-slovensko/pred-70-rokmi-zomrelo-kysuciach-21-nevinnych-muzov.html
          Ostávajú ešte Poliaci.Tak tí zase postavili pamätník v Zakopanom jednému z najväčších vrahov Slovákov na slovensko-poľskom pomedzí.Volal sa Józef Kuraš,prezývkou „Ogieň“
          http://www.slovacivosvete.sk/974/v-polsku-glorifikuju-vraha-slovakov.php
          Preto sú moje príspevky týkajúca sa Ukrajiny,Poľska a Chorvátska troch viac podfarbené emóciami.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Nikdy mi nešlo tak úplně do hlavy, proč Slováci z východu měli raději Čechy než Slováky.
            To mám z vojny.
            Možná to mohlo být proto, že Češi nikoho po tisících nevraždili a především, bylo to jisté.
            U jiného Slováka třeba nebylo jisté, do jaké míry to je opravdu Slovák, a co se tam vlastně porůznu dělo.
            Oni to ovšem nikomu neřekli, kdo ví, jestli to vůbec věděli.
            Nikdy jsem o tom nějak do hloubky nepřemýšlel, ale děly se tam hrozné věci.
            Jinak u nás nikdo Vlasovce neoslavuje, to je nějaký nový trend, že se o nich pořád mluví, zřejmě proto, aby se snížil význam vlastních sil.
            Vlasovců ale bylo 800 000, ti se všichni v Praze určitě neangažovali, kdo ví, jestli nebojovali i mezi sebou, situace je v tomto dost nepřehledná.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              VITTA
              neoslavuje to se nedá řici ale několikrát jsem se setkal s názorem že snima RUSÁCI zachazeli zločině ,že by jsme jim měli byt vděčný.MUJ POHLED je že každá země staví ve valce zběhy před polni soud a smrt,nebo je rovnou odpráskne……..to svími činy si zasloužili. POMOCT Praze už byl spíš čin na zachranu………vždy si položim otázku je možno odpustit za to že pomohli já odpovidám ne……..nemám patent na rozum ale já byt soudce rosudek by zněl smrt……….AČ JSEM IDEALISTA vtomto sem asi v rozporu jsem pro trest smrti v připadě vraždy dětí,vicenasobných vražd,opakovaných vražd………..a spřisnil bych pohled na beztresnost za to že nesodpovida za svuj čin,co umistěj za vraždu do ustavu.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Vitta:
              Čo sa toho vzťahu medzi Čechmi a Slovákmi týka,tak ak si odmyslíme na oboch stranách sa vyskytujúcich šovinistických debilov,tak ja vychádzajúc z názorového spektra okruhu mojich známych a rodiny to vidím takto:Slováci berú Moravákov asi tak ako berie východniar detvana,oravca alebo záhoráka.Je to dané historickými aj príbuzenskými väzbami.Aj niektoré pesničky máme podobné.K Čechom zase máme trochu iný vzťah.Vzťah založený na rešpekte a spolupatričnosti.Sú pre nás najbližším národom a nikto ich nepovažuje za cudzincov,Ukrajinci,Poliaci,maďari,Bulhari a Jugoši cudzincami sú.Česi – nie.

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Peter, žiji na západě, u hranic. Tady nerozlišujeme, opravdu Čech a Slovák jedno jest. Ale bereme do toho i Maďary. Je jich tu hodně a jsou zde stejnými českými vlastenci jako Češi a Slováci. Rád čtu cestopisy ve slovenštině. Rozumím tomu jako česky, ale je to takové exotické. Něco jako špetka soli. Okořeněné. A Slováci z Košic tu přibývají, v mé bývalé firmě jsou již dva inženýři. Nevím jestli mám mít radost nebo smutek. Oba jsou prima kluci a doma budou chybět. Třeba se vrátí, přál bych jim to. Třeba zůstanou tady u nás, líbilo by se mi to. Jeden si drží slovenštinu, druhý je čechoslovák.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Vitta:
              Píšete,že sa u nás diali hrozné veci,Vy máte tiež strašné skúsenosti…Heydrichiáda,Lidice,Ležáky a vypálené dediny na Moravsko slovenskom pomedzí.U nás to postihlo každý okres :
              http://www.szpb.sk/rezoznam.htm

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To byste musel pověsit i naše legionáře, Tato.
              Vlasovci jsou zvláštní skupina zrádců, na to,aby se na ně dalo něco hodit jako na skupinu, jich bylo moc, a neměli na vybranou, resp. měli-smrt, nebo se nechat naverbovat.
              Za to fašistická,(nebo jaká, možná jen ta pakáž) pakáž typu banderovců, ustašovců a podobných výtečníků šla na věc dobrovolně a s chutí.
              Docela by mě zajímalo, co by s Vlasovovými ROA či Kaminského lumpy RONA bylo, kdyby Hitler vyhrál.
              Ale co se děje s UPA vidíme sami a je to nechutné až zrůdné.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No jo, Peter, u nás to ale dělali Němčouři.
              Tam u vás,myslím v té oblasti, kde se mění hranice každé století 3x (i když nevím, odkud konkrétně jste, ale Vaše paní to jistě zná a Váše babička rovněž) to je pro neznalého věci přímo nepochopitelný guláš, vůbec pro Čecha, protože pro mě je představa, že bych střílel po Slovákovi, nebo dokonce po Čechovi, či kdo chce, pro Moravanovi, naprosto nepředstavitelná.
              Tam se zabíjeli ve velkém lidé, kteří mluvili podobnými jazyky….
              To se vymyká mému chápaní.
              Ještě upřesním, že Slováci z východu Slovenska měli k té oblasti velice blízko, takže to znají, což Slováci ze západního Slovenska ne…takhle nějak jsem to myslel, možná jsem to napsal dost neohrabaně.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Vitto, naši legionáři taky klidně oběšeni nebo zastřeleni být mohli, kdyby měli tu smůlu a padli by do rukou c.a k. vojenských úřadů – alespoň ti, co byli státními příslušníky RU monarchie. A prakticky to samé platilo i pro příslušníky československých zahraničních vojenských jednotek za 2. světové války – několik sestřelených českých příslušníků RAF si dokonce udělalo na státní útraty ze zajateckého tábora výlet do protektorátu, před protektorátní soud, kde byli obdarováni rozsudkem, jehož výkon byl do konce války a (samozřejmě německého) vítězství pouze pozastaven.
              Pokud si mám zahrát na „kdyby“, pak můj soukromý odhad je ten, že by příslušníci ROA i RONA byli většinou nějak zlikvidováni, jakmile by je vítězná vyšší rasa přestala potřebovat.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Vittta:
              Som Slovák,lebo moja mama bola Slovenka.Starý otec bol Maďar a katolík z dolného Maďarska a spolu s mojou starou mamou pravoslávnou Srbkou prišli v r.1916 na Oravu.Môj otec sa už cítil byť Slovákom,dezertoval zo slovenskej armády a do konca vojny už len bojoval.V SNP a potom v horách.Mamka je z dediny na strednom Slovensku a zoznámili sa cez vojnu.Ja som rodený Košičan.Hranice Slovenska sa zase tak často nemenili ak nepočítame vojnu.Len Poliaci nás oje..li o kus Spiša a Oravy výmenou za Tešínsko.Slováci síce žili v mnohonárodnostnom Uhorsku (mimochodom Maďari boli v tom štátnom útvare menšinou) ale zachovali si všetky atribúty charakterizujúce národ.Jazyk,kultúru a tradície.Včítane tých do dnes trvajúcich pohanských,staroslovanských zvykov.Akurát ma napadlo,že s Moravákmi nás nespája len dávna história Veľkomoravskej ríše ale hlavne Valašská kolonizácia.Valasi totiž putovali so svojimi stádami oviec z dnešného Rumunska po hrebeňoch Karpát,zakladali osady a dediny v horských a podhorských oblastiach,prešli Slovenskom a svoju púť ukončili na Morave.No a čo sa Čechov týka tak tam si boli naše národy vždy blízke.Už od dávnych čias Slováci -študenti prinášali národnobuditeľské myšlienky z českého prostredia.Nedá sa zabudnúť ani na pomoc českej inteligencie v prvých rokoch spoločného štátu,keď po odchode maďarskej inteligencie nám zúfalo chýbali úradníci,učitelia aj policajti.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              oh: Zeptejte se těch, co je Masaryk vydal Kolčakovi.

              To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Vlasovci, to je jen kamínek z dnešní mozaiky měnění dějin. Proti Rusku, či proti SSSR se hodí všechno, naprosto všechno. Je toho tolik, že se v té naší kotlině na leccos zvyklé stává propaganda antipropagandou. Naštěstí.
            Já jsem čistý ateista, již třetí v pořadí. V mém rodu se všichni odhlásili po Velké válce z církve. Nějak se jim to svěcení zbraní echtovalo a nemohli zapomenout, že slitovávající se Bůh dopustil tolik hrůz.
            Vše o čem píšete znám. Četl jsem povídku Curzio Malaparta o tom, jak na stole nějakého vysokého ustašovského pohlavára stála pětilitrová láhev od okurek plná srbských očí. Blil jsem málem při čtení. To nebyly asiatské hody ale věrní katolíci. Naštěstí můj oblíbený Josip Broz s nimi udělal krátký proces. A byly jich, tuším desítky tisíc.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Tak tak strejdo, Ustašovci a Banderovská zvěř byly no.1 v krutostech během II.WW. Banderovci byli spolek národně ctihodných občanů – jak jinak, maloměstská pravice, za to Ustašovci, to je jiný kalibr …
              Ze zhruba cca1800 katolických kněží v předválečném Chorvatsku se jich aktivně na nevýslovných zvěrstvech podílelo asi 1300, ano 1300. Žádní negramoti, vše ctihodní Františkáni, a pokud si dáte do googlu Jasenovac + jiné odkazy, tak budete skoro zvracet – středověk hadr.
              Po válce samozřejmě ti černoprdelníci utíkali tzv. vlčí stezkou do Vatikánu, který je kryl a sponzoroval – nakonec ŘKC hajlovala více než by bylo zdrávo a jak píše výše peter, aktivně se podílela na „správě“ území pod prapory říšské orlice a jejích kamarádů…
              Nedávno jsem zaznamenal dokument, kde si chorvatští ustašovci stěžovali, jak s nimi bylo zacházeno po skončení války ( společně s Ustašovci prchali i Srbští četnici ) , ale zapoměli dodat, co ještě buď v posledních chvílích nebo i po skončení války při svém ústupu byli schopni napáchat za zvěrstva ( taktéž o tom v tom dokumentu hovořili ) – tedy jedinou léčbou bylo je eliminovat , fyzicky naprosto eliminovat .

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Dodám jedno, že jejich eliminace nebyla vůbec provedena důsledně – nakonec první polovina let 90-tých to bohužel potvrdila … I když tehdy si svoji polívčičku hřálo Německo a další aktéři …

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Strejda:
              Ja zase žijem pol roka na chalupe v dedinke ktorá má 56 čísiel ale len 29 stálych obyvateľov .Necelý kilometer od chalupy prebieha po hrebeni Nízkych Beskýd poľská hranica,smerom na východ sú už Poloniny a po cca35 km hrebeňovky ste na Trojstoličníku,kde sa schádzajú hranice Slovenska,Poľska a Ukrajiny.Je u nás krásne,divočina ako z filmu a raz sa stalo,že do dediny zašiel medveď.Som rád,že tento panenský kút Slovenska už objavili Česi,ktorých je z roka na rok viac.Na poľskej strane je vyľudnená oblasť,ktorú dodnes starí ľudia nazývajú „benderovský kraj“.Obyvateľov tej oblasti vysťahovali na Odru -Nisu,lebo podporovali týchto banditov.V zime som v meste.Ten kraj je zvláštny aj tým,že konkrétne cez našu dedinu prešiel front prvej aj druhej svetovej vojny,a je to poznať aj z množstva munície a vojenského materiálu ktorý sa nachádza v lesoch.Som tu spokojný,len do krčmy to mám dole kopcom 3 km,čo spôsobuje niekedy komplikácie pri návrate hore kopcom.
              Vittta:
              Najviac u nás cez vojnu vraždili a vypaľovali dediny Nemci.V zostave SS divízií vyslaných na potlačenie povstania boli aj tie kurvy haličské.A vyznamenali sa aj domáci gardisti.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Peter, musí být u Vás krásně. Čím více o tom píšete, tím více se dívám na mapu.

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Máte Peter na svůj pohled plné právo, navíc se zakládá na skutečných událostech, včetně masovosti a určení viníků. Dnes se vyřčení toho, že za rozpoutáním zvěrstev stojí příslušníci toho či onoho národa či etnika kvůli rozmělnění a pol. korektnosti nenosí, ale je potřeba.
            V Bohemii jsem zaznamenal skoro oslavný dokument týkající se Banderovců – vyšli z toho jako bojovnící proti komunismu, a to je dovoleno vše. Mluvili tam jejich příslušníci o ledačems – oni jen chtěli na západ, nikomu neublížili, atd. Včetně toho, že v bývalém Československu neměli problém se slovenskými jednotkami, ale českými, že ty byly ochotné s nimi skutečně bojovat.
            Vlasovci byli použiti Havloidy a pravicí jako beranidlo na argument osvobození Prahy RA – samozřejmě, že socani drží ústa a distingovaně kladou věnce se souhlasnými projevy.
            Za paktování se s náckovskými hrdlořezy – což Banderovci bezesporu byli – myšlena nová ukrajinská „jelita“ , by měli pol. představitelé být postaveni úřed soud, za nové zvací dopisy, za kolaboraci s nácky druhu „bývalí domácí“ stejně jako za aktivní podporu přepisování dějin, které šíří stoka ČT nebo tzv. kulturní fronta.

            To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bratři ? Já Vám strejdo nějak nevím, jestli je to správný termín… Teď řeknu něco strašlivě kacířského ( to bude mínusů a odsudků ), ale myslím to ve vztahu k onomu výrazu „bratři“ směrem k Polákům…
          Mám ten dojem, respektive si myslím, že blíže svojí mentalitou máme rozhodně k Němcům, nebo Rakušákům – přes nebo právě pro vše špatné i dobré, co jsme s nimi, bohužel č díky nim prožili, prošli za těch více než 1000 let vzájemného ovlivňování, soupeření, a ve finále i poddanství … A to dokonce i přes „horkou hranici“ víry na severu – za vrcholky Krušných hor vládli protestanti 🙂 …
          A to říkám jako jedinec, kterému se ježí chlupy z kolaborace soudobých posthavlovských i tzv. pravicových pol. prostitutů, kteří svým rektálním alpinismem vůči agreserovi a živlu, který se s chutí a aktivně podílel na cílené likvidaci českého obyvatelstva naprosto ohavně plivou na „vlastní mrtvé“, a jako hyeny se sbíhají na mršinu politického i ekonomického zisku přenechanou jim nejen bývalými nácky. Kdepak, být sluhou je v povaze českého potetntáta, má to v krvi – je z toho zisk.
          Nicméně Poláci jsou stejně Welt meister jako ti Němci, Germáni, ke všemu jim mentálně rozumíme mnohem méně, a nemáme s nimi mnoho společného .
          Ach ano, kolegové z Těšínska a severu Moravy asi budou jiného názoru, ale … 🙂

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            My jsme jiní než Poláci, my opravdu máme blíže k těm Rakušákům a přes ně i k Němcům. Žili jsme s nimi stovky let a mísili jsme se. Vidím to i na předcích. Srdce hrálo větší roli než jazyk. A původ býval nejistý. O generaci dál bylo zase míšení. Tlaky v centru Evropy byly silné a vytvořily český národ. V malé kotlině chráněné horami a lesy. To tehdy bylo obrovské překvapení. A český národ měl starost o přežití, vždy, všude a za všech okolností. Poláci měli zcela jiný osud. Obrovské poloprázdné pláně. Na jedné straně Germáni na druhé napřed Horda a pak matička Rus. Poláci si zvykli na velké otevřené prostory. To je zajímavé, určuje to povahu, ale nemá to pevný bod. Na rozdíl o nás. Ale je to široké téma. Jistě na ně ještě dojde.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              No, své jednozančné kořeny v těchto zeměpisných šířkách máme od cca 8. stol. n.l. . Bylo tu volno. Navíc prvním centrem většího územního celku byla Morava v Sámově říši. Jak zde bylo již x-kráte psáno, německé učence, řemeslníky a obchodníky jsme sem pozvali sami – souviselo to i s šířením křesťanství, katolizací. Tedy k míšení v Čechách docházelo především po 1000 let s německým živlem, který ač host si začal diktovat co a jak . Tak jsme se s nimi kočkovali – tu vítězně, jindy poraženi.
              Poláci ? Nesplněné nemožné ambice – tak je charakterizuji. S germány jsme soupeřili také, navíc u nich měl řád Německých rytířů, Templáři – své državy. A bylo to v zemích, na územích, které si dnes nárokují.
              Matička Rus ? Ale ta se potýkala jak s hordami, tak s jinými, navíc část Běloruska nebo Litva – tady šlo o území, která kdysi patřila do království Polského. Je to stejné, jako bychom chtěli obnovit území ve velikosti v době panování Karla IV, nebo Přemysla Otakara II, nebo jiných panovníků …
              Ukrajina – tam se Poláci kočkovali jak se Zlatými hordami, tak s Ukrajinci – a byli schopni se proti ruské odvětě vůči zlatým hordám ve středověku spojit klidně se zlatými hordami proti Rusům …
              Dost je to charakterizuje, a to, co provedli oněm ruským zajatcům, jak je nechali doslova chcípat hlady a na choleru, atd. v koncentračních táborech, jak s nimi hráli polští husaři hru: přesekni si svého Rusa … Cca 60 000 lidí fuj …
              Když někdo vytáhne Katyň ( nebudu se dohadovat o nuancích ) , tak Polska ještě nezgynula vede na způsobené oběti více než 2:1 , a to šlo o rychlý konec, ne o pomalé, mučivé hromadné chcípání… To je realita …
              Proč bych je měl jakoli „chápat“ víc než je třeba ? Vcelku o to nestojím, mám na ně svůj názor …

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Minorito dobře popsáno včetně těch polských mordů. Ale ještě hledejte vysvětlení proč mají Češi tolik keltských genů. Patrně tu nebylo prázdno a Čechů bylo málo. A tak se rychle mísili a egalizovali. Asi ne fifty-fifty, ale významně. Jaké to ale bylo? Krvavé či mírumilovné?

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Úplně prázdno asi nebylo, a je skutečně otázkou, jak k onomu míšení, získání, došlo. Ale pokud by šlo o masivní krvavou událost, bylo by to někde zmíněno, zaznamenáno, a dozajista by takový průběh měl odezvu i v tzv. lidovém podání, v pověstech, atd.
              Navíc, kdo ví, do jaké míry bylo původní, poslední předslovanské obyvatelstvo Kelty, nebo bylo s nimi – Kelty – smíšeno.
              Myslím, že dějepisci, kteří hovoří v tom smyslu, že šlo o skoro neobydlené území, budou mít pravdu. Hustota osídlení v polovině prvního tisíciletí nebyla kdo ví jaká, západořímská říše byla v úpadku, na kontinentu proběhla spousta krvavých vojenských konfliktů a střetů s fatálními následky pro obyvatelstvo.
              Hlavním důvodem dle mne byly nesčetné krvavé konflikty provázející pád Západořímské říše, možné epidemie a hlad, s tím související úbytek obyvatelstva.
              Navíc jsou Čechy vcelku „chráněny“ pásem pohoří – z jihu Alpy , o něco západněji Šumava, Krušné hory , Lužické, Jizerské, Krkonoše, Jeseníky, Beskydy , bez moře …
              Osídlování takového prostoru tedy nebylo nic jednoduchého – i mocný Řím v dobách své největší expanze končil na Moravě s předsunutými stanovišti …

              To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No co k tomu napsat, nám je to jasné, že to asi nebudou doktoři, vědci a tak dál, je to jasné i Tribunovi? A dalším, třeba třešince? Líbí se jim to?

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        A Tribun Vám odpoví, že to stejně můžeme MY, neb jim bráníme v …. 🙂 … Je to marný, nemá to cenu – uvědomte si, že i kdyby stál vedle popravy podřezáním, stejně by se našla berlička evropské viny … 🙂 . Jakékoli snášení faktů nemá smysl – budou odmítnuty. Tedy přesvědčování, potažmo diskuze nemají cenu – i když proběhnou ve stejném jazyce, každý ji chápe jinak …

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … jakékoli snášení faktů nemá smysl – budou odmítnuty. Tedy přesvědčování, potažmo diskuze nemají cenu – i když proběhnou ve stejném jazyce, každý ji chápe jinak …
          …hergot z Vás kanou samý perly, nestačím je navlékat 😀

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Proč ve Vašem komentu cítím kupu sarkasmu blbíši 🙂 ? Že by tam opravdu byla 🙂 ? Ovšem i tak si za svým názorem stojím -> je to jako v jedné scénce téměř na konci jedné letité filmové pohádky o šíleně smutné princezně, kdy se rádcové dohodnou na nové kariéře tlumočníků. Po logické námitce, zda budou úspěšní, když v obou královstvích se mluví stejnou řečí ten mazanější prohlásí krutou pravdu: To sice ano, ale ještě si toho nevšimli … 🙂

            To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To je jen hnusná ruská propaganda. Vy taky, Bavore, na všechno skočíte….

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Co na tom je?
        Mě zvuk funguje, ale obraz dělá něco podobného, jako bych koukal do kaleidoskopu.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Zkuste to překopírovat do zadávacího řádku.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Jsem fakt znalec…především počítačových pojmů.
            Co to je „zadávací řádek“ je pro mě totálním tajemstvím.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Zadávací nebo častěji adresní řádek je ta část, kde je na odkazovaném obrázku napsáno to „https://www.sslmarket.cz“

              http://www.blog.sslmarket.cz/obrazek/2/browsers-ev/

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              To co Vám tam bavor postnul, ale mě to tedy funguje jen když na to kliknu. Takže zkopírujte ten odkaz do řádku kde máte ted bavorův blog :).

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Oh Vám to vysvětlil lépe no, já přece jen nejsem zas až tak počítačový guru ;).

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Nebo-li adresní řádek, tedy řádek, kam píšete název požadovaného serveru, např. poznamkypanabavora … 🙂

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              To máte, vittto, velice jednoduché! Zadávací řádek je takový úzký proužek, který na monitoru prakticky není vůbec vidět a k jehož nalezení je potřeba, kromě silných brýlí a vycvičeného oka, i manuál, který je většině uživatelů PC známý tím, že pokud vůbec nějakou informaci v něm najdou, tak ji okamžitě zapomenou a když ji hodlají opět vyhledat, tak manuál už nenajdou, protože zapomněli, kam ho vlastně odložil spolu s těmi silnými brýlemi, bez kterých je i vycvičené, téměř slepé okno, na hovno.
              P.S.
              Problém ale také nastává, když nezáludný důvěřivý uživatel PC zapomene, že zadávacímu řádku se také říká adresní řádek, a když se zcela náhodou zároveň dozví, že existuje i řádek příkazní! V takovém případě je dobré mít po ruce manuál, který sice názvy a zvláštnosti řádků uživateli neobjasní, ale pokud ho uživatel vůbec nalezne, tak mu to udělá aspoň radost, ale zas ne takovou, jako když opět najde ty silné brýle!!!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Děkuji, přátelé, už mi do docvaklo.
              Televize, mobil a počítač, to je moje.
              Ono to se mnou sice mluví česky, ale co to chce, to je pro mě opravdu záhada.
              (moje nejoblíbenější slovo na mobilu je „sdílet“….sdílet, sdítet, ale jak,a co?)

              To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Hudče, fuj. Za to může Maďar. Maďar může za úplně všechno. Kdyby nezadrátoval hranice, tak by ze srbského Horgoše všichni včas odešli. Němec by jásal. Jo a zítra by je poslal Orbánovi zpět.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Teď se zeptám – a stejně se budou ptát nás naše děti a generace následující: proč se už nestřílí – třeba zatím gumovými projektily , ale nestřílí ? Pokud to jde proti vlastním demonstrantům, proč ne proti imigrantské čmoudí agresi ? Klidně se do mne obujte, ale ostrýma začnou střílet kozomrdi do evropanů, bílých evropanů první …

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Minorita:
        Práve som sa dopozeral na tú reláciu p.Jílkovej a dozvedel som sa,že česká armáda potrebuje viac peňazí viete z akého dôvodu? Že vraj kvôli imigrantskej kríze.Bol tam aj jeden pacifista,ktorého podozrievam,že by to mohol byť Tribun.Neviem v akom stave je slovenská armáda.Určite nie v lepšom ako tá česká.No a ako som to sledoval,tak tá je v takom stave,že by bolo lepšie,keby sa zrušila celkom.Po ukončení tej relácie som si sám iba pre seba povedal:No Peter,keby nedajbože niečo,tak sme hlboko v riti.ČR aj SR.A zdá sa mi,možno je to len môj dojem,že už aj slniečkárom nejako dochádza para.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Mé velké doporučení Peter – nesledujte prosím kolego v rámci zachování své psychické pohody, svého zdraví, nejen tento naprosto dryáčnický pořad, ale jakoukoli produkci zpravodajství a publicistiky ČT, nebo-li mediální stoky.
          Nejde jen o to, že jste vystaven nemilosrdnému útoku zfanatizovaných demagogů – především naprosto zbytečně plýtváte drahocenným časem 🙂 při sledování permanentní prezentace duševních a mediálních zvratků …
          Tedy v rámci duševní hygieny nezkoušejte práh Vašeho nervového masochismu … 🙂

          To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Takových a podobných videí a fotografií jsou k dispozici stovky. Lze se vůbec divit tomu, že z nich mají lidé strach? A teď si to ještě doplňte o informace z chování příslušníků IS, Talibánu, Al-Kaidy, o to, co víme o praktikování zákona šaríia a přikázání Koránu. Lidé nejsou blbí, znají poměry v Albánii, Kosovu, Bosně, Iráku, Afghánistánu, Sýrii, Eritrei, Somálsku, Libyi a podobných zemích, známe úroveň jejich vzdělání, bydlení, hygieny, zdravotnictví, známe jejich způsob života, víme, že islám je u nich nadřazen všemu a muslim se nechá raději zabít, než by víru opustil (jasně, já znám to nicneříkající „Všichni nejsou stejní“). Jenže nikde tohle nezazní, nikde se o tom nediskutuje a z médií zní s převahou jen hlasy multikár.
      Stokrát jsem si dal „závazek“, že na tohle téma už ani neceknu. Jsem slaboch, nedokážu to, i když vím, že vše už bylo řečeno a že je to marné…

      To se mi líbí

  6. pepanov napsal:

    Myslím, že poláci to také nebudou mít jednoduché, až němci po nich budou chtít Klodzko v podstatě až ke Glivici, Štětín a celé to uzamí, které po válce připadlo Polsku.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Měli by rozhodně držet raději klapačku.
      Státy nyní nepotřebují sporná území, je s nimi víc strastí než slastí.
      Takhle to je, a tak by to mělo zůstat.
      Myslím, že vyjma Srbska (Kosovo) není nikdo vysloveně okraden.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Jenže to by nebyli Poláci a ušatí právě tyhle běsy oživit potřebují. Tedy budou se otevírat Pandořiny skříňky jedna za druhou, a čím blíže Rusku, čím více ohnivých kruhů u hranic či za hranicemi Ruska – tím lépe …
        Apropo, ty běsy, o kterých se píše v odkazech se mohou vrátit co by dup, a včil mudruj, z které strany – jestli z divokého východu, nebo z zanedlouho již islámského západu 🙂 …
        Vyberte si prosím …

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Němci jsou totálně zpacifikovaní a navíc je jich stále méně a méně. Budou mít doma tolik problémů. Ale nikdo nikdy neví kdo do toho dupne. Komu se to bude hodit. Ve špinavých vodách se vždy dobře loví. Každopádně kostlivců je ve všech skříních hodně.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        On ten nynější německý problém může být bleskově i naším problémem. A protože platí úměra, že zatím co němec má chřipku, tady jde o těžký zápal plic, onen problém může mít pro místní obrovské důsledky …Není tedy pravdou, že se nás to netýká – sami Němci pracují na tom, aby to náš problém – i přes fakt, že jde především o jejich zničující exposé – byl. Dá se to nazvat internacionalizací následků jejich totálního selhání, a věřte, že při přijímání opatření nebo možném výbuchu budou hájit sebe a své německy hovořící sousedy …

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          No, jestli na tento špek socani skočí, co by chtěl volič více.
          Reflektuji poměry v Praze – to je pro mimopražského nepřehledná džungle vztahů, souvislostí, toku financí, účelových spojení, lobistů, sponzorů a šedé ekonomiky – to vše pod lampou celostátních leaderů ve městě, které je státem ve státě …
          Zatím se potvrdilo, že téměř každý, kdo se nějak účastní tzv. velké pražské politiky ( lokálně myšleno ) , byl buď skoro kmotrem sám, nebo v kmotrovském spolku působil – přičemž pol. strany vlastně kmotrovské organizace v Praze připomínají, nebo tak jednají… Jako by šlo o jiný vesmír s jinými fyzikálními zákony – nerozumím jim, neb nejsem „místní“ … Jedn za 18, druhý bez 2 za 20 …
          Ale lézt do spolku v Praze – tedy ve skorostátě – s TOP 09 ( s MK + šišlou v zádech ) je silně chucpe – i když těm pražským je to asi fuk.
          Je ještě jedna otázka – kdo, co a jak vlastně v Praze reprezentuje a představuje Babišovo ANO …

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To vím naprosto přesně.
            Babiš.
            Stejně jako kdekoliv jinde.
            ANO reprezentuje pouze Babiš.
            Žádná jiná tvář tam není, pokud tedy za tvář někdo nepovažuje pana ministra Stropnického, Babišova oblíbence, protože je to člověk bez názoru, bez emocí, bez charismatu.
            To je základní a zásadní chyba Babiše- nemá osobnosti, a nemůže je mít, Führer ist Deutchland, und Deutchland Führer ist, jak pravil Rudy Hess.
            Teď jestli to je dobře něbo špatně…alespoň mu do toho nikdo nekecá, a nikdo ho nepodrazí, protože bez něj se ANO okamžitě zhroutí.
            No ale někoho by to asi přecijenom chtělo….

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vittto, nedémonizoval bych Babiše takovým způsobem – jak správně píše oh, šlo mně o členy ANO, o lidi, kteří tvoří jeho pražský tým – a to je dle mne důležitější než sám Babiš. Ve finále to Vittto může být tak, že ač se jeví jako těžký absolutista, realita může ( a bude ) jiná – jde mi o klan, krk, co hýbe hlavou v tom malém státě ve státě, co to je zač, jakou mají historii a jaké „kvality vlastně představují.
              Nedělejme z Babiše démona, co luskne nebo mrkne, a všichni se škvaří v ohni pekelném. Při uvědomnění si faktu, jak v Bohemii funguje v politice tzv. nabalovací efekt suplující gravitaci, jsem opatrný, velmi opatrný. Navíc i když kdokoli buduje pol. stranu nebo hnutí a zaštiťuje ji svým jménem, penězi, svým renomé, nemůže vše dělat sám, sám být šéfem, vedením i běřným členstvem – to prostě nejde.
              Je potom na každém takovém subjektu, jak si nejen ideovou stránku věci pro ovčana, včetně chodu partaje ošetří …
              A popravdě – najděte v Praze čisté duše 🙂 … Cha chá , a nejen v Praze. Nezastávám se ad absurdum Babiše, ale personalizovaným gaunerem ve vysoké politice byl Topolánek – za jeho éry to byla de fakto legalizace vztahu a průnik nejen finančního zločinu do politických struktur. a do řízení státu.
              Důkaz ? Kauza Kořistka -> tehdy jsem se pokřižoval, a naplno si uvědomil možnosti gaunerů krytých politikou v Čechách – byly nastaveny nové rozměry. A nedlouho na to ten týpek vede zběsilou předvolební kampaň, žene emoce do politiky a mává smlouvou s občany, stejně jako Péťa síťovkou … To bylo zlo …

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              když kdokoli buduje pol. stranu nebo hnutí a zaštiťuje ji svým jménem, penězi, svým renomé, nemůže vše dělat sám, sám být šéfem, vedením i běřným členstvem – to prostě nejde…“
              Pcháááá, je vidět, že máte mezery ( 🙂 )!!! Levou zadní = přesně ve smyslu hesla, ke kterému jsem byl na vojně cvičen:
              Sám se řídím, sám si velím, sám se kontroluji!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Neberte to jako démonizování,Minorito.
              To jen konstatuji nějaký status quo.
              Ještě tam i píšu, jestli je to dobré, či špatné.
              Např. do ODS přijdou jiní Topolánkové, do ČSSD jiní Špidlové, Grossové, Paroubkové, ale Babiš je v ANO jen jeden a srana s ním stojí i padá.
              Mě neleze na nervy ani tak ten Babiš, fakt ne, ale když ho vidím, jak dohazuje na kde-jakou funkci, vč. prezidnenta Stropnického, tak si říkám, že tady prostě neco nehraje.
              Vždyť je to blbec, ten Stropnickej…

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Přesně, všichni jsou zde, podle mého, větší či menší zloději (strany), takže je to vlastně jedno kdo bude u koryta, Praha je prostě pořád nakloněná zlodějům, hlavně že jim dají svým způsobem pokoj (těm menším i větším místním). A to dají všichni.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Pražští socani jsou mistři světa ve skoku na špek. V Praze roky vládla ODS, ale zašantročení „Pražských vodáren“ Veolii bývá obecně připisováno Paroubkovi – nikoli bez důvodu. Pražská koalice ODS+ČSSD byla sice někdy naprosto neformální a nevyhlášená, ale taky naprosto nerozborná – bez ohledu na zbytek státu a aktuální poměry v parlamentu. A udržela se i v době, kdy ODS koaličního partnera nepotřebovala a mohla pohodlně vládnout sama. Ostatně část obliby mladého Dienstbiera pramenila i z toho, že tenhle pražskokoaliční spolek odmítal.
            http://www.lidovky.cz/jiri-dienstbier-ml-rezignoval-nesouhlasil-s-koalici-cssd-a-ods-pbr-/zpravy-domov.aspx?c=A101108_072114_ln_domov_mev
            Babišovo ANO v Praze, to je otázka pro Sherlocka Holmese. Vittta má částečně pravdu, když říká Babiš. Jenže k tomu patří i nezbytné příslušenství šíbrů, nalepených na místní kandidátky ANO. Jen na samotný magistrát obnáší víc než 60 radních a k tomu ještě radnice městských částí.. tolik důvěryhodných a poslušných lidí Babiš prostě mít nemůže ani v celém Agrofertu.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Přesně :), nebo spíš takhle :(.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Asi tak 🙂 … Pražská odnož socialistů, to je panečku materiál … Jsem přesvědčen, že nejde o skok na špek, ale o udržení se u nevysychajícího cecíku místních financí + státních a evropských dotací 🙂 … Tedy že by zase ty prašule ?
              A kolik z toho skončí na stranických kontech koalujících stran ? Jooo, volby, provoz a PR něco stojí …

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              hloupá otázka = neskončí nic – jsou poctiví!!!

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Tak to je. Vzpomínám, jak to na nejmenovaném blogu jistý skalní volič ČSSD nelibě nesl, když jsem tuto pražskou záležitost zmínil. Všichni obhájci Paroubka by si měli také vzpomenout, co se dělo kolem té pražské banky. A mnoha dalších věcí. Za ty malé – třeba kolem magistrátního ICT dnes mnoho malých lidiček, třeba techniků kolem nákupů, už je ve vězení, ale těm, kteří to zařizovali, se nestalo vůbec nic.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Málokdo chce hrát věčně II housle.
              V ANO je to nejlepší post.
              Navíc, Babiš po svých lidech zřejmě chce,aby fakt něco dělali a málo kradli.
              To netáhne….
              Proč by měl jinak takové potíže s lidmi?
              Ono….trapně mektat jako Benda apod..je něco jiného, než předvést alespoň nějaký politický výkon.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Větvička prostě umí lidi rozesmát

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Moc se nesměju. Když si to přečte někdo z patlamentu, určitě by se pokusí nás zahrnout další dávkou dobra.
              http://dexpa4.webnode.cz/news/jak-cestovat-s-nozem/

              To se mi líbí

  7. jaa napsal:

    Hmm, a co Když je to docela jinak. Všiml si někdo jak moc mají poláci společného s židy? Jak šla staletí a hranice států se v Evropě měnily – tak se měnilo i polské území.. někdy prodejem, někdy válkami, někdy sňatky či smlouvami /Litva/někdy prostým zabráním – když panovník byl slabší /Slezsko/ -včetně návratú do původního stavu/Praha/– z původních dvou míst a kmenu Vislanů /Krakov /a Polanů //Hnězdno/ . No a tak noha Poláka stála na sousedních územích – tu krátce, tu dýl. No a oni teď – jak jsem vyrozuměla z mapy\- chtějí zrestituovat všechna území – kde někdy byli – bez ohledu na souvisloxti.
    No a u židů je to nemlich to samé – původně putující arabský kmen .- si taky\ nárokuje všechna místa – kde jeho pra pra putovali. Podal se jim prstíček odebráním území Palestině – a ejhle jak se rozrostli a dál zabírají furt další území…. Dělají si nárok na ovládnutí ve všech místech kam se dostali.
    Moc by mne zajímalo – kdo a co za tím je, protože tohle není náhoda – Velkopolský stát – Velký Izrael…. , protože tenhle projekt není jen tak – jen si ještě vzpomínám – jak jsme se divili – když začátkem 80 tých – amíci a briti odpustili polákům multimiliardové dluhy / půjčky – když začala působit Walensova Solidarita… hmm – kdo ví….

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Poláci nemají s židy společného téměř nic. Až na to, že mnoho největších Poláků byli naturalizovaní polští židé, což není nic výjimečného, je to tak v celé Evropě, vlastně všude v „bílé civilizaci“.

      Polská rozpínavost a přeceňování vlastních sil je tradiční, táhne se hluboko do historie. Také proto došlo celkem ke třem „dělením Polska“, tedy zániku polského státu.
      Polský fašista Pilsudsky bojoval za WWI v rámci německé armády, pak proti Rusku, velmi podporován celým Západem. Od katastrofy pak Poláky zachránili Francouzi – to byl onen „zázrak na Visle“ – a samozřejmě, boje o moc mezi bolševiky. Odepsání dluhů Polsku v 80. let a následně v 90. letech bylo také z tohoto důvodu – Západní kapitál bere Poláky jako kladivo proti Rusku. Proto jim také posledních 25 let stranil, i ekonomicky.

      Ohledně Izraelců, nevšiml jsem si, že by zabírali třeba Egypt. Za „okupované území“, jak to každému pere do hlavy západní protiizraelská propaganda, lze prohlásit jedině Golandské výšiny, což má strategický důvod, protože z těch kopců by šlo postřelovat polovinu Izraele – jejich vrácení ze všeho nejvíce brání američtí neokonové, kteří tam touží těžit ropu a plyn. Další „okupované území“ je západní Jordán, který se všechny izraelské vlády snaží již 30 let „vrátit“, ale jaksi není komu, palestinská moc je zcela rozložená náboženskými a dalšími spory a korupcí. Podobně to vypadá v Gaze, kde demokraticky vyhrál Hamas. Západní „podpora Palestinců“ je ve skutečnosti podpora islámského terorismu, převážně sunitského. Bojkot izraelského zboží ze „západního břehu“ postihuje především Palestince, kteří tam pracují v továrnách, investovaných Izraelem – jiná práce tam není. Jedná se o výsledek práce – bojkot – stejných kruhů, které pracují na islámské okupaci Evropy. Že to škodí především „Palestincům“, je každému jedno.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Palestince nikdo nechce.
        Ani západ, ani Arabové.
        Kdyby nebyli debilní, dávno by měli s Židy společný stát, založený na velkém kamarádšoftu.
        Jedině Židé by je totiž alespoň chtít mohli.
        Jenže…ti raději hází kamením po izraelských vojácích, nebo čas od času vyhodí do luftu třeba autobus.
        To se pak nemohou divit, že mají obstojnou pakárnu.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Jediný důvod PROČ by měli mít společný stát s ŽIDY a VE VLASTNÍ ZEMI????

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Protože se sami neuživí.
            Tyhle státy, nebo spíše psudostáty, jsou ve skutečnosti jen protektoráty…
            Kosovo, Palestina…
            Z čeho žije samostatné Kosovo, z čeho vytváří národní důchod?

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              vitto – co je vlastně národní důchod a a kdy vznikl?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Naprosto nerozumím otázce.
              Oba dobře víme, co to je.
              O co vám vlastně jde?
              O spravedlnost, nebo o něco proti Židům?
              Je spravedlivé, aby měli Palestinci svůj stát?
              Pokud ano, proč by ho neměli mít Baskové, Kurdové,Čečenci?
              Děsně se mí líbí, jak někdo strašně fandí Palestincům, o které by si jinak neotřel ani boty, nebo by je vůbec neznal, kdyby se nerojili zrovna vedle Izraele.
              Palestický stát je jen loutková šaráda. kterou budou živit islamistické režimy.
              Protože Izrael je nůž, zaražený do arabské prdele.
              A Židé mají také právo na svůj stát.
              A já než radikální arabáše-podporuji raději Židy, tím spíš, že v tomto případě mají rozhodně pravdu.
              Samostatný palestický stát nemůže jako samostatný existovat.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Uživili sa celú tú dobu,kým židia žili v diaspóre.K tomu aby sa uživili aj naďalej,tak by sa prídel vody od štátu Izrael musel zvýšiť z 80 l na 1 Palestínca tak,aby bol rovnaký ako pre Izraelca.Na jedného Izraelcca štát prideľuje 300 l vody.Izrael nikdy neopustí Golanské výšiny,lebo odtial ma Jordán najviac prítokov.A Gaza ,tá je celkom odkázaná čo sa vody týka na Izrael.A nakoniec.Najviac židov podľa židovských učencov pochádza z rodu Aškenázy a to sú vraj chazarskí konvertiti a s biblickými židmi majú spoločnú len vieru a aj to nie všetci,lebo je medzi nimi nezvyklo veľa ateistov.Tak aký biblický nárok?
              Objasnite mi prosím,na základe akého práva možno uznať údaj z biblie za právne relevantný?Toto je ten doklad,na ktorom stojí izraelská štátnosť:
              https://sk.wikipedia.org/wiki/Balfourova_deklar%C3%A1cia
              A tu je stručná história židovsko-palestínskych vzťahov.
              https://beo.sk/stredny-vychod/1732-strucne-dejiny-vztahov-medzi-palestincanmi-zidmi-a-statom-izrael

              Súhlasím,že židia majú právo na domovinu.Ale nesúhlasím,aby za svoju domovinu považovali každý štát,ktorý sa im z nejakého dôvodu zapáči.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nepíšu o biblickém nároku.
              Židé nemají jinou šanci.
              Mají malý, malinký státeček a stejně se zdá mnohým lidem moc velký.
              Na jiné místo nemohou vznést žádný nárok, na tento alespoň ten biblický.
              Palestinců žije v Izraeli a v dotčených územích asi 4 miliony.
              Jsou to Arabové, a teoreticky mohou žít v arabských zemích, jenže jak jsem psal, nikdo je nechce.
              Přitom…Palestinci jsou umělý národ, jsou to Egypťané, Syřané, či jejich potomci…
              Podle mě jsou vydržováni ryze účelově, jako forma nátlaku na Izrael, OOP přece musel někdo platit…
              Nějak extra se v tom nevyznám, ale na celé té věci mi „něco“ nehraje.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Hérodot v 5 století před n.l. popisoval palestinu a její obyvatele – palestince – araby egyptského, syrského a jordánského původu. Jakpakto že navzdory Vašemu odsudku – dokázali přežít a existují i po 2,5 tisíce let když jsou tak ?neschopní?. Jak mohli ti lidé tolik let přežít – vlastně je to paradox – dokud se do nich nezačali montovat evropané a podobná verbež a zavádět národní důchod a podobné výmysly… tam přes 2 tisíce let společně žil ten mix národností celkem v pohodě samozřejmně s občasnými rozmíškami — ale celou tu dlouhou dobu vydržel…….
              Ta nadřazenost některých evropanů -je opravdu otřesná a myslím – i když se mi to nelíbí… že sklízejí ovoce své práce…. že zabráním části společné země a vytvořením státu Izrael zničili tuto dboutisíciletou koexistenci mixu národností – zadělali na tebto malér….ač-li to neudělali záměrně.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Evropané a podobná verbež…
              No, jak umíte být sluníčkový, když jde o Židy.
              Arabové tam ale začali proudit až v r.630, takže 2000 let svornosti se tam rozhodně nekonalo,navíc před 2000 let tam v těch místech působila Římská říše, což tedy byla evropská pakáž.
              A nemyslete si, ať tam žil před 2 nebo 3 ticíci let kdo chtěl, musel na sebe vydělat.
              To je ten národní důchod, jakkoliv se to třeba může nazvat různě.
              Palestina na sebe vydělat nemůže.
              Její cena je jen v tom sousedství Izraele, kde by rádi obsadili strategické body, a vyčkávali na nástupní termín války.
              Být Židem, také jim to nedám, i kdybych je měl všechny pobít.
              Stejně jako USA nemohly dopustit sovětské rakety na Kubě, a stejně jako Rusko nemohlo dopustit přijít o námořní základu na Krymu.
              Bez ohledu na nějaké mezinárodní právo.
              Jsou věci, o kterých se za jistých okolností nediskutuje.
              Mít Američané Sevastopol, tak je z toho pomalu tutově válka.
              Proto jsem také jasně podpořil Rusko, i když bylo připojení Krymu ne zrovna podle všech pravidel,(a zároveň byl vývoj na Ukrajině úplně proti jakýmkoliv pravidlům) a proto také podporuji Izrael, i když okupace některých území není úplně košer.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nikdy jsem to nechápal a nikdo mě to nikdy nedokázal vysvětlit.
              Lidé, kteří nemohou arabáše ani cejtit, Palestince přímo milují a hlasitě podporují palestinský stát.
              EU zavedla označení zboží z „okupovaných území“….
              To jen potvrzuje, že můj pohled je správný, protože když něco zasraní EU sluníčkáři nemají rádi, musí to být takřka jistě něco super!

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No vy teda vittto máte hodně hm…divné myšlenky. Jen stručně, ptz nemám čas, prostě Izraelcům tam bylo dáno území, po 2. světové válce, ovšem na úkor původního obyvatelstva. Myslím že to nebylo správně at se na Palestince koukáme jak chceme. Asi byste taky nepřivítal kdyby se jim třeba dal kus našeho státu, čistě teoreticky jasně.

              To se mi líbí

  8. jaa napsal:

    Hmm – z 14100 na 21600 km2 opravdu není moc, jen asi třetina rozlohy- 🙂 a Golany přitom mají jen 1200 kn2. Ju a obyvatelstva – z původních skoro 50 na 50 – to vychází na 80 ku 20ti %, Opravdu se nesnaží

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      jaa:
      Jahve, EL,Boh,si židov vyvolil a zasľúbil im zem siahajúcu od Eufratu až po Níl.
      Genesis 15:18 – 21.Mapa Veľkého Izraela je vyobrazená aj na izraelskej minci.
      Čo sa týka terorizmu na Blízkom východe,tak ten tam objavili práve sionisti(Irgun,Stern..)Irgun -ETZEL bol založený už v r.1937 a jeho obeťami boli najmä Briti.
      Folke Bernadotte zachránil cez vojnu 10 tisíc židov.Po vojne v r. 1949 ho zavraždil Jicchak Šamir,šéf teroristického gangu Stern.Neskôr sa stal izraelským predsedom vlády.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Nevím, jestli jsou sionisté zrovna vinni terorismem na blízkém východě.
        Velký Izrael, velké Srbsko, velká Albánie, velké Polsko…
        Velkých je….
        Dle potřeby se o jendněch mluví, o jiných ne, jedni chtějí být velcí oprávněněně, jiní naopak protiprávně, přičemž to slovo „právo“ má význam hodně ošemetný…
        A Židé?
        Ti už 2000 let vládnou světu, a každé století na ně bylo alespoň 10 pogromů….
        Pěkně děkuji za takovou vládu.
        A když se jich jednou chtěl jako extrazla někdo zbavit, tak u toho zapálil celou Evropu.
        Nakonec se člověk dozví, že to řídili oni….bodejť, kdo jiný.
        Dokonce i Stalin, i ten Stalin byl Žid, jak jsem se v úžasu dočetl.
        A také Rath….ale nějak ho jeho všemocní soukmenovci nechávají ve štychu.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Přinejmenším někteří „otcové zakladatelé“ státu Izrael byli, řečeno dnešním jazykem, původním povoláním „naši“ teroristé.
          https://cs.wikipedia.org/wiki/MacDonaldova_b%C3%ADl%C3%A1_kniha

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Přesně, to ovšem vittto nějak zapomněl najít ;). At se koukáme na Araby jak chceme, tak vznik Izraele nebyl v těchto věcech správný a jeho chování (Izraele) už vůbec ne, až dosud.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Samuelova kniha nám povídá
              jak na Židy přišla veliká bída
              Jak ti bídní Filištíni…
              Jen pro zajímavost, bibličtí Filištíni jsou totiž Palestinci. Takže tam žili od „pravěku“ společně a lišili se pouze vírou. Jako dnes. S tím rozdílem, že judaismus trvá tisíce let a Filištíni přešli na islám o spoustu let později.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Takto se chovají národy v polovině světa a Arabové měli největší rozmach v dějinách lidstva.
              Nemají co dělat třeba v severní Africe, v Syrii, v Iráku či Íránu.
              Že to nikoho nedráždí….
              Ale Židák dráždí…
              Mě sere už to, že Židák „každého“ dráždí, aniž by toho „každého“ zajímalo cokoliv jiného, principielně stejného.

              To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.