Generace identity


Následující povídání byste měli číst opravdu pozorně a hlavně před reakcí, která samozřejmě bude, popřemýšlet, jestli náhodou nenapadáte pravdivý pohled na současný svět.

Nedávno jsem tu uveřejnil video s projevem jednoho mladého Němce, který označil za původce současné celoevropské sebevraždy levici.

https://www.youtube.com/watch?v=3HSnGtaMSPs

Skutečnost je ale taková, jak ji Markus Willinger – což je onen mladík – popisuje. Ano, týká se takzvaného západu, tedy zemí, které v roce 1968 stály na jiné straně než země střední a východní Evropy. Hodnotí zejména události roku 68 optikou toho Západu.

„Generace, jejíž mladická horlivost přivedla Francii do klidového stavu v roce 1968 nikdy neztratila svou marxistickou víru, ale zjistila, že násilná revoluce je zbytečná, když vláda, média a univerzity, to vše může být převzato lstí. To se jim podařilo udělat v průběhu následujících dekád v téměř každé západní zemi.“

To jsou jeho slova z úvodu knihy, kterou tento původem rakouský student práv ve Stuttgartu vydal. Pokud se podíváte zpět do historie, objevíte v revolučních dějích zajímavé osoby. Hlavně z německé scény. Například Joska Fischer či Martin Schulz, případně Francouz Daniel Cohn-Bendit. Správně, současní levicoví politici byli představiteli revolučního hnutí roku 1968 a právě jim (levičáckým politikům) se povedlo zavést levičácké rovnostářství všech se všemi. A k tomu ještě jedna věta opět z cizí hlavy: Mladí muži a ženy, kteří v ulicích demonstrovali proti válce ve Vietnamu, si mysleli, že svrhnou „pozdní kapitalismus“. Namísto toho pomohli zlikvidovat něco jiného – sociální demokracii.

Možná si to ti lidé ani neuvědomují. Jsou totiž natolik naplnění falešnou rovnostářskou solidaritou, že nejsou schopni domýšlet následky svých činů. Navíc dokážou podporovat akce, které jsou v přímém rozporu s jejich ideologií pod falešnou zástěrkou šíření svobody a demokracie. Zapomněli, že heslo „Volnost, rovnost, bratrství“ platí jen za určitých podmínek.  To oni jsou vinni současnou migrační vlnou, ale ve své hlouposti ji považují málem za svou zásluhu.

Markus Willinger se samozřejmě pohybuje na pravé straně politického spektra. Ani to jinak není možné, jako levičák by k podobným názorům dojít nemohl, naopak by následoval své rodiče jak v politice tak v boji o dobrá korýtka. Ostatně to, co se oficiálně nazývá pravice, je ve své podstatě rovněž levičáctví. Jen s jinou barevnou nálepkou.

A tak ještě citát z Willingerovy knihy:

Sami sobě jste si slíbili utopii klidné, multikulturní společnosti prosperity a tolerance. My jsme dědicové této utopie, a naše realita vypadá úplně jinak.Kupujete si svůj klid stále rostoucím dluhem. Dnes vidíme jak prosperita mizí v celé Evropě.                                             Pro nás vaše multikulturní společnost neznamená nic jiného než nenávist a násilí.  Ve jménu své „tolerance“ lovíte všechny, kteří vás kritizují, a lovené nazýváte netolerantními.                                                                                                                             Máme toho dost! Vaše utopie ztratila pro nás veškerou legitimitu.  Uvědomte si konečně, že nežijeme v jednotném světě, nebo v globální vesnici. Války, chudí a utlačovaní budou vždy s námi. Svět nikdy nebude rájem na Zemi.                                                                       Vaše bludy provedly jen jednu věc: vykořenili jste své děti. Jsme ztraceni, jsme bezdomovci. „Kdo jsme?“ ptáme se sami sebe. „Kam jdeme?“ Viděli jsme vaše odpovědi a pochopili, že jsou to lži. Nejsme „lidstvo“, a nechceme váš ráj.                                              Tak jsme přišli s naší vlastní odpovědí na tyto otázky. Obracíme se k tomu, co démonizujete. K sobě. Hledáme naši identitu, a nacházíme ji pod troskami svého destruktivního vzteku.                                                                                                                         Musíme sáhnout hluboko, abychom znovu nalezli sami sebe. Naše historie, naše vlast, a naše kultura nám dá to, co jste nám vzali. Nechceme být občany světa. My jsme spokojenější v našich vlastních zemích. Nechceme konec dějin, naše historie nám nedává důvod si stěžovat. Nechceme multikulturní společnost, kde bude naše vlastní kultura spálena v tavícím kotli.                                                                                                                       Jsme méně nároční než vy, ale chceme ještě mnohem víc! Zatím co vy se celý svůj život honíte za utopií, my chceme reálné hodnoty.                                                                               To, co požadujeme, skutečně existuje; vlastnit to, je naše rodové právo. Nechceme nic víc než naše dědictví, a nebudeme dále tolerovat vaše odpírání.                                               Jsme odpověď na vás a selhání vaší utopie.                                                                             Jsme generace identity.

Naše česká a slovenská společnost je poněkud převrácená. Multikulti ideologie vzývá mládež převážně pravicová, ta, která obdivuje knížete, Šabatovou či Štětinu. Není divu, neboť i mnohé jejich vzory  vzešli z levicového prostředí. Studenti sami sebe přesvědčují o prospěšnosti této zvrácené ideologie. Měli by si Willingerovu knihu prostudovat. Jen se obávám, že by ji stejně nedokázali pochopit.

Vím, že budu za tento svůj názor zde dost odsuzován. Ale přemýšlejte a domýšlejte. Kdo jsou ti, kteří nám nutí falešnou multikulturní solidaritu a hlavně, odkud vzešli. Šabatová, Štětina, Šiklová, případně Schulz či Cohn-Bendit vám mohou být i dobrým vodítkem.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

246 reakcí na Generace identity

  1. Petrpavel napsal:

    Dnešní pravicově laděná mládež by opravdu pochopila z videa jen to co autor : že za migranty může evropská levice, ne americká agrese a zájmy „tam“ na jihu i v Evropě …
    Nenašel jsem bohužel sílu si přehrát a poslechnout.
    Odbyl bych zmíněné Josky, Štětiny, Šiklové, Šabatové apod. výrokem „…kdo nebyl v mládí levičákem, nemá srdce, kdežto kdo zůstal levičákem i po třicítce, nemá rozum…. Dostali rozum, ví kde to nese teď.
    Názorný rozdíl mezi levičákem a pravičákem, když život je jen jeden…. V malé mexické vesničce přiráží ke břehu loďka. Americký turista chválí mexickému rybáři kvalitu jeho úlovku a ptá se ho, jak dlouho mu trvalo, než to nalovil. „Ne moc dlouho.“ „Tak proč jste tedy nezůstal chytat o něco déle a nenachytal jich víc?“ Mexičan mu vysvětluje, že jeho malý úlovek je pro jeho potřeby a potřeby jeho rodiny dostačující. „Ale co děláte ve zbylém čase?“ „Vstávám pozdě, trochu rybařím, hraji si s dětmi, mám siestu s manželkou, večer jdu do vesnice podívat se za přáteli, dát si pár panáků, zahrát si na kytaru a zazpívat pár písniček… Mám plný život…“ Američan ho přeruší: „Mám vzdělání MBA na Harvardu a můžu vám pomoct. Začnete tím, že budete denně rybařit o něco déle. Pak můžete prodávat ty ryby, které ulovíte navíc. Za tento zvláštní příjem si můžete dovolit větší loď, pak si můžete koupit druhou a třetí a tak dále, až budete mít flotilu rybářských lodí. Místo prodeje ryb překupníkům můžete obchodovat přímo se zpracovatelskými závody nebo si dokonce nějakou takovou továrnu sám otevřít. Můžete pak odjet z téhle malé vesničky do Mexico City, Los Angeles nebo třeba do New Yorku! Odtud můžete řídit obrovský podnik.“ „Jak dlouho by to trvalo?,“ ptá se Mexičan.“Dvacet, možná pětadvacet let,“ povídá Američan.“A potom?“ „Co, potom? Teď právě to začne být opravdu zajímavé,“ směje se Američan. „Až se vaše obchody doopravdy hodně rozrostou, začnete prodávat sklady a vyděláte milióny!“ „Milióny? Skutečně? A potom?“ „Potom můžete jít do důchodu, usadit se v malé klidné vesničce blízko pobřeží, dlouho spát, hrát si s dětmi, trochu rybařit, mít siestu a trávit večery popíjením s přáteli!“……………………

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pekný príbeh. Ako ten z Malého princa o studničke.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co by pochopila naše mládež, to si dovoluji jen odhadnout, ale co jste pochopil vy, to čtu zcela jasně. Nic.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        ten palec dolu je odemě………bohužel víte že jsem dost často sem kritický k Petrpavel……..myslím že tentokrát naopak nechápete VY……….NAOPAK TO PODOBENSTVÍ vystihuje podstatu teto diskuze o tom mladikovi už předešle.
        Troufám si řict že je skorem jisté co by si stoho naše mládež vzala,když se mezi nimi najde plno co jejich idol je kníže s čirem.
        Ovšem u lidí jako VY MĚ mrzí že nechápe podstatu……..uvádite naprosto pseudoargumenty……..ty ména co uvádíte je vlastně 5 kolona v levici a daří se jí to naprosto perfektně.TY LIDI U NÁS I VE SVĚTĚ MAJÍ kořeny v bochatych rodinách,nikdy jim nešlo o skutečné levičactví……..ty jen s nudy koketovali s ideou levičatství,když dospěli….jsou jen 5 kolonou………je to přesně co se razí o fašismu a hitlerovy……..že je to levicový černý puntík………..přesně vtomto duchu jsou vedeny tyto řeči,pravda je že 5 kolona ovládla levicové strany nebo aspon odklonila od principu je považovat za levicové strany………viz Dinstbier V ČSSD.
        ten mladík na polopravdě vystavěl oslí mustek………ano má pravdu že 5 kolona obrátila reapektive činí věci co jim davá za vinu,jenže je to 5 kolona s levičactvím to nemá co dělat….a on na tom vlastně vystavěl levicovost je zhouba…….prakticky levicové strany nenajdete jen infikované buržoasními synky a dcerami.
        A jeho zakladní moto ,nosná myšlenka …………….levice je zhouba tudy cesta nevede……..bud se vydejte cestou bavorské pivnice,,omluva použiji příměr Olina je vice vystihující,,nebo tvrdého kapitalismu………..levice je záhuba a VY MU TO ŽERETE I S NÁVIJÁKEM
        ano ten příměr je čisté levičactví…….jenže nejsou lidi k tomu vychovaný……..takže trochu utopie…….jenže lidi našeho vnimání by měli volat po straně která se ktomu bude přibližovat a ne sežrat kecy že vlastně levicovost je slepá kolej……….omyl jen se jim podařilo levici zničit ze vnitř a lidi zblbnout honbou za materialními vydobitky.

        To že rozložili a zlikvidovali levicové strany ze vnitř je pravda,ale kdýž použijete hlavu musíte vidět ten oslí mustek kam to vede,směřuje……….likvidace všeho co naši předci vybudovali……..první krok bylo zničení socilistického blgu………..taky na principu……….vidíte jak se žije v kapitalismu……….ano měli pravdu ve věčině to bylo nesrovnatelné……………………….opět 5 kolonou ktomu jim pomohl Gorbačev……..JESTLI S NAJIVITY teto kategorie radoby levičáků,nebo nasazen nevím ale vysledek je stejný.
        AŽ TED SI MNOZÍ ZNÁS UVĚDOMUJÍ……….ŽE přes velké chyby,nesrovnatelně slabší urovní proti těm vykladním skřiním…………jsme stratili něco co si ted čím dál vic važime.
        JENŽE I VTĚCH VYKLADNÍCH SKŘINÍCH……….poznali že už neni potřeba dokazovat oco je kapitalismus lepší,utahují se opasky………….dalo by se to srovnat takový danpinkový efekt…………naký čas držet i věci co prodělávaj……..pak ryžovat.
        DALŠÍ ETAPA JE………..UKÁZAT JAK je levicovost slepá kolej

        Bavore je mi lito nepochopil jste VY a žerete to i s navijákem…………jestli jste to co většinově píšete

        To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Lavicové socialistické a komunistické strany tak ako ich chápete vy,zanikli spolu so zánikom socialistického tábora.Boli to strany ktoré mali v programe likvidáciu kapitalizmu a nastolenie socializmu.Socialisti a ľavičiari ktorí pôsobili po vojne v kapitalistickom tábore už v 50-tich rokoch odvrhli triedny boj,zmierili sa s kapitalizmom a ich cieľom je zavedenie multikulturalizmu,vytvorenie jednej rasy,jedného náboženstva a jednej vlády.V tomto smere podrobili ideály socializmu revízii a reformovali Marxa.Dnes už žiadna relevantná ľavicová strana M-L typu neexistuje!
          Opakujem sa,ale len preto,že ako sa zdá,tak tento fakt nedochádza mnohým ľavicovoorientovaním voličom.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Jste peter (i Bavor) příliš zaujat multikulturalismem a tak ho roubujete všude.
            Například u nás máme několik realistických, když ne přímo anti tak aspoň nemultikulturalisticky zaměřených, komunisticko-socialistických stran, třeba KSČM, SDS, i vy jste zmínil nějakou u vás. Není třeba mnohosti, stačí kvalita.

            http://www.sds.cz/view.php?cisloclanku=2008020101

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Špatně jsme poprvé četl. Myslel jste ty západní … pak tomu rozumím. Omlouvám se.

            To se mi líbí

    • tresen napsal:

      Ten rybář, to je můj člověk.
      Nechtěl, aby mu někdo kecal do života.

      To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Šikovnej klučina. Mohl by dospět v šikovnýho vůdce.
    S tímhle článkem nemám sebemenší problém.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No možná (spíše jistě), že on by dnes také s tímto článkem neměl problém.
      „Veškeré pronásledování hnutí a jeho jednotlivých vůdců, všechno rouhá ní a
      pomlouvání mu nepřivodilo žádnou škodu. Správnost jeho myšlenek, čistota jeho
      snažení, schopnost obětování se jeho přívrženců mu vždy dopomohlo k tomu, aby
      vyšlo z každého útisku bez znatelnější úhony.
      Jestliže se v dnešním světě parlamentní korupce bude rozpomínat na nejhlubší
      smysl svého boje a považovat se za čisté ztělesnění rasových a lidských hodnot, a
      podle toho se také chovat, vyjde jednou na základě matematické zákonitosti z
      tohoto boje jako naprostý vítěz. Stejně jako musí i Německo zákonitě získat
      přiměřenou pozici na tomto světě , pokud bude organizováno a vedeno dle těchto
      základních principů.
      Stát, který právě v době rasového znevažováni věnuje tolik péče o své nejlepší
      rasové elementy, se zákonitě jednoho dne musí stát vládcem celého světa.“

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Jste si jistej, že jste viděl stejný video, jako já?

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Nejhorší na tom je, že na každé manipulaci nebo přímo lži, když chcete aby fungovala a chvíli vydržela, musí být 90+ % pravdy. Náckové při vzestupu nemohli žvanit úplné pitomosti, to by se nechytli. Takže, i v Hitlerovi je notný kus pravdy, většinou.

        Když nahradíte dnes nepřípustné slovo „rasa“ slovem kultura nebo civilizace, a vykopnete ty světovládné věty, dostanete standardní motivační projev, který můžete najít kdekoliv. V případě „demokrata“ Obamy nemusíte vypouštět ani ty světovládné kecy a vyhrožování.

        Takhle je možné nasadit psí hlavu – vlastně Hitlerovu nebo Geobbelsovu, nehledal jsem přesného původce – komukoliv. V projevu každého politika najdete něco z Hitlera, když se budete trochu snažit. Případně mohu posloužit ještě Polpotem, Maem, Stalinem, Saddámem, …

        To se mi líbí

        • okolojdoucí napsal:

          Ten druhý odstavec si mohu občas vypůjčit? To je rána přímo na solar 🙂

          Jinak, přečtěte si občas něco autentického od Stalina. Já se v poslední době nepřestávám divit, co ten člověk ve skutečnosti říkal, psal a reálně dělal. Dokonce se dají dohledat i videa s jeho autentickými projevy. Toto není ani náznakem jeho obhajoba, jen tip na „nové“ objevy a otázky.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Také se divím, když koukám, jak se faktická – projevy nebo výnosy doložená – činnost Stalina liší od vylhaného obrazu. A Berija ! To byl oficiálně „Stalinův kat“, ale skutečnost byla značně barvitější, kromě organizace výzkumu a vývoje zbraní za války řídil také evakuaci sovětského průmyslu za Ural, dal dohromady celý sovětský jaderný průmysl a řídil organizaci vývoje a výroby jaderné bomby. Jestli se adoruje Speer jako Hitlerův manager, tak Berija byl mnohokrát lepší.

            To se mi líbí

        • Cech napsal:

          No ANO já vím, že ten projev „nemá“ se sociální stranou, ba co dokonce s tou Národně sociální lautr nic společného.
          Protože on také přeci jenom Nikita Sergejevič objevil kult osobnosti.
          Nebo to zase bylo jinak?

          http://www.czechfreepress.cz/ladislav-kasuka/co-chtel-vlastne-doopravdy-stalin-a-jaka-nas-ceka-budoucnost.html
          Prostě voni tu revoluci dělali v listopadu a hlásali že to bylo v říjnu nebo naopak, no prostě jasný historický nepořádek.
          Tož potom jak čerpat ta historická data, když ona ta historie se právě v současnosti tak rychle mění 😈 .

          To se mi líbí

    • tata napsal:

      Tentokrát vonrammstein napsal:
      3.11.2015 (02:32) NEDÁM palec dolu protože jste napsal pravdu VY JSTE JEN POTVRDIL ŽE KTÉ pivnici máte minimálně nakročeno………..stoho mála CO o Vás mám možnost poznat jsem VÁS mockrát definoval přesně………..a je to i na zamyšlení pro Bavora………..jeho podavané názory a pohledy jsou tak dimetrálně odlišné od VAŠICH………A TÍM JSTE POTVRDIL ten muj vyvod nosnou myšlenku kam ten mladík vlastně směřuje

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Do pivnice mám nakročíno obden, ale ne do tý mnichovský. Ta vyprodukovala nacionálsocialismus, což je furt socialismus. A ten já nerad, v jakýkoliv formě. Proč si sakra myslíte, že chovám sympatie k nějakejm německejm levičákům?
        Mladík zatím směřuje dobře. Když použiju slovo „vůdce“, nemusíte za tím hned vidět novýho Hitlera. Každý hnutí vůdce potřebuje a je úplně jedno, jestli mu budete říkat třeba „náčelník“.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          BUDU SE SNAŽIT ODPOVĚDĚT na reakci…..vonrammstein napsal:
          3.11.2015 (13:10)
          je to dost zasadní jako vždy to bude trochu vyron myšlenek mnoha směry ale naprosto upřimné……..ja teda tak píši vždy a měl jsem stím problém celí život upřimnost se nenosí za žádného režimu………….ještě že jsem minulému defakto dlouho věřil ,asi bych dopadl jinak.
          Takže jinou možnost nemám než VÁS HODNOTIT PODLE NAPSANÉHO……takže i vyhrocenější vyjádření musím brát jako VAŠÍ PODSTATU.,ŽE BYSTE SE I TAK CHOVAL.

          Proč si sakra myslíte, že chovám sympatie k nějakejm německejm levičákům?

          učel této reakce není naš pohled na HITLERA,ani nebudu řešit kdo to hodnotí spravnějc.

          jedno je jasné spojuje VÁS to nejduležitější nenávist k bolševikům………ty byli na prvním místě jeho nepřatel………to že prováděl na začatku co se dá nazvat levičacké skutky znej
          levičáka nedělá………..byl to jen genialní tah vytah k moci…..jako nemužete nazvat někoho lidumilem když pro svuj prospěh když to vyhovuje jemu činí věci jako lidumil to je nebetyčný rozdil……….přesně tak je to s jeho levičástvím……….byl plno věcí ale rozhodně né levičák……….a to VÁS PŘESNĚ SPOJUJE.
          a stím mladikem VÁS SPOJUJE PRÁVĚ TO SAMÉ……….nejde o slovo vůdce………ale nosnou myšlenku……….položim otázku k tomuto jsme se nikdy nedostali………odpovíte upřimně?………….Co pro VÁS představují Mašinové,dal byste jim vyznamenání.
          pak budem moct pokračovat

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Jo, dal bych.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              ta odpoved by naprosto stačila…….
              Mezi námi je nebetyčnej rozdil,tou odpovedí jste naprosto potvrdil co jsem VÁM VYČITAL a vyčitám.
              trochu to rozvedu jakej je mezi NÁMI ROZDIL když schvalujete vraždu dokonce jí posvětíte viznamenaním…….

              Otoč me to jakej je rozdil mezi vámi a nenáviděnými bolševiky……..VY JSTE SCHOPEN SCHVALIT to samé co jim vyčítate v rámci náké idee,oni delali to samé jak jim kladete za vinu nemilosrdně se vypořadat se svími protivníky.KDYBY to bylo v přestřelce prosim takto to byla sprostá vražda.
              ano třeba byste nebyl schopen mýt krev na rukou,ale schvaloval byste nekompromisní vypořadaní se svými nepřateli.

              Vražda má byt stejná za každého režimu a né aby se zmenou režimu se to stalo hrdinským činem hodné vyznamenání……..ja bych svuj postoj nezmenil kdyby to bylo obráceně

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Nemám chuť psát všude to samý furt dokola. Jestli Vás zajímají odpovědi na tyhle otázky-včetně těch, který jste ještě nepoložil-, najděte si u mě na blogu článek „Na smrt bojovníka“ a pod ním si přečtěte diskusi. To nám oběma ušetří čas.

              To se mi líbí

          • tresen napsal:

            Za odpověď 3.11.2015 (21:52) máte jeden palec nahoru ode mne.

            To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          V tejto veci o vodcoch máte úplnú pravdu. Bol by som nerád, keby sa to len tak prešlo. Naozaj v dnešnej dobe je veľký deficit kvalitných vodcov.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            A ještě nějakou dobu bude, řekl bych. Teprve poslední roky vzniká vhodné podhoubí pro jejich formování. A musí ještě chvíli růst. Teprve pod tlakem vznikají opravdu silné osobnosti.

            Líbí se 1 osoba

      • tresen napsal:

        Možná byste měl spíš popřemýšlet, co vonrammsteina a Bavora spojuje, než co je rozděluje. Co to je, co spojuje zatvrzelého katolíka a antikomunistu vonrammsteina, zavilého nepřítele církví kchódla, početnou suitu snílků o nastolení a udržení sociální rovnosti i pragmatického střelce Hudce? Prvotní rozhořčení nad vlkovou nezdvořilostí už dávno vyprchalo, takže to musí být něco jiného.
        Co udělalo z Tribuna vyvrhele? Co způsobilo, že mnozí sice ještě doufají, že pomatení Janiky je dočasné, ale moc tomu nevěří?
        Napovím vám. To stmelovací kouzlo se jmenuje společný nepřítel. Jsou dva /našlo by se jich i víc, ale ti další už takovou spolehlivou roli nehrají/: jeden vnitřní, který je nenáviděn už delší dobu, a druhý vnější, zjevivší se celkem nedávno.
        Pochopitelně to nefunguje jen tady, v závětří odlehlého internetového koutku. Dnes si bývalí nesmiřitelní antagonisté notují v obecném měřítku. Nedávno jsem zaznamenala velmi přiléhavý název pro tento fenomén /speciálně pro české prostředí/, ale nechám si ho zatím pro sebe, aby vás to nevyplašilo.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Nevím jak vás, ale mě s těmi lidmi spojuje chuť diskutovat o těchto, i jiných věcech.
          Myslím, že tady většina dnes diskutujících diskutovala i před migračním požehnáním, jenže…to vás nenapadalo, protože nemáte potřebná intelekt, což je mimochodem také jednotící prvek, máme podobné intelektální schopnosti, proto vy jste třeba neustále v defenzivě, nestačíte ani na rozesírání.
          Co se týká Tribuna, tak z toho u mě udělala vyvrhele právě jeho neochota k diskuzi.
          On nediskutuje, on propaguje „pravdu“, což je rozdíl, který nemusí být na první pohled vidět, ale za poměrně krátký čas to je až do nebe volající!

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          O tom jednotícím společném nepříteli jsem tady psal asi před týdnem v dialogu s Rosťou, takže pokud máte pocit, že jste na něco přišla, pak Vás musím zklamat: Amerika už byla objevena.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            A dneska ho zmínil i prezident v Lanškrouně: Prezident uvedl, že Rada bezpečnosti OSN není schopna se na ničem dohodnout. „Nic nesjednocuje více, než společný nepřítel.“ (PL)

            To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Súčasná západná spoločnosť úplne stratila cit pre mieru a rovnováhu.
    Vždy to v dejinách bývalo tak, že k pochopeniu toho, čo sa dialo, veľmi pomohli aj znalosti o dobovej kultúre. Tej „celoeurópskej samovražde“ predchádzali desaťročia všeobecne velebenej kultúry „postmoderny“. Táto kultúra je však len veľmi hlasné a pompézne vyjadrenie duchovnej prázdnoty a ideovej impotencie.
    Tá samovražda je potom zákonitá, či už príde sprava alebo zľava.

    To se mi líbí

  4. vittta napsal:

    Vida, zrovna včera jsem něco v tom smyslu psal….že socialismus držel na uzdě levičáctví.
    Ještě jsem nezkoukl to video, ale mám dojem, že celá ta levičácká maškaráda vznikla v r.1968 proto, že si študenti všude na světě myslí, že jsou lepší jak ti ostatní, a tak se s nimi dá snadno manipulovat.
    Komu ale to hnutí 1968 prospělo, to nevím.
    Dneska jsou u nás študenti samozřejmě také ti nejchytřejší, takže na jednu stranu pohrdají Zemanem a lidmi jako celkem, ale na stranu druhou milují negry, protože jsou něco extra (ti študenti, ne ti negři, ti jsou jen taková zvířátka na okrasu) a chápou, jak je třeba oduševněle žít a chápat svět.
    Multikulturní idioti pak obdivují knížete, jak ti starší, kteří vidí, že je kníže k lidu blíže, tak ti mladí, kteří ještě navíc k tomu vidění, že je kníže lidu blíže ještě vidí knížete jako (pseudolevicového) rebela s čírem!

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Mě to dnešní snažení, povětšinou, stovek studentů tzv. pomoci migrantům, kdy cestují tisíc kilometrů s dekami a hadýrky, připomíná budovatelské svazácké brigády v padesátých létech.
      Je tam stejná snaha začleněnit se do hlavního proudu, kolektivismus, idealismus, snaha být viděn ve společnosti která je režimně in, vidina úspěšného karierního postupu, vždyť přece kamarád z bitvy o přehradu či o uprchlíky si přece pozve k uskutečnění svého džobu, do své kanceláře, na svůj úřad raděj mě než nějakého handicapovaného odborníka handicapovaného svým nezačleněním. Takový výběr byl v padesátých létech stejně jako v našich devadesátých. Ale tak dlouho to tehdy netrvalo než se začli hledat a našli odborníci. Pro neadoranty jistotu opakuji : ano, ne vždycky, ale většinou 🙂 .

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Ti dnešní svazáci dopadnou stejně, jako ti z 50. let. Jedni i druzí jsou nadšení, jsou přesvědčení, myslí to upřímně, ale jednají spíš emotivně než rozumně. Důsledkem upřímného revolučního nadšení těch prvních pak byly (vedle nezpochybnitelných úspěchů a skutečného pokroku v životě naprosté většiny) vykonstruované procesy, hledání a nacházení skutečných i domnělých nepřátel, excesy při kolektivizaci vesnice, nedočkavost a z toho pramenící vydávání přání za skutečnost a řetězec chyb, omylů i blbostí doprovázený kariérismem, podlézáním nadřízeným, udavačstvím, ale i ztrátou iluzí a zklamáním. Nakonec všichni zapomněli proč socialismus budují, začali jako ten osel tancovat na ledě, budovali si své teplé a bezpečné pelíšky a nakonec na sebe a na to, co budovali a čemu věřili po 40letech plivli. Uplynulo 25 let a najednou zjišťují že udělali plno chyb, že to měli dělat jinak, ale je již pozdě bycha honit. Samozřejmě, ne všichni a ne každý.

        Ti dnešní sluníčkoví a multikulturní svazáci dopadnou ještě hůř. Jejich rádcem není rozum, ale emoce, mají nadšení, ale ne ideál, jsou revoluční bez cíle. Chtěli by bourat, ale netuší, co nového na zbouraném vybudovat.
        V 50. letech a později měli svazáci hesla, která měla konkrétní obsah a cíl = beztřídní společnost, rovnost, lepší život většiny, mír, budování a obrana vlasti, industrializace, smazávání rozdílů mezi městem a vesnicí, vyspělý průmysl a zemědělství, soběstačnost atd.
        Co hlásají dnes? Lásku, pravdu, demokracii, práva a svobody, volnost, filantropii ap. Jednou se probudí a zjistí, že realita je jiná, že nemají nic z toho za co bojovali, že nemají práci, že mají dluhy, že jim nikdo nepomůže, že se na ně kašle a když budou v nouzi, doufají že dobrodinci jim snad nasbírají dostatek platových víček. Samozřejmě, ne všichni a ne každý.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Po těch svazácích z padesátých let aspoň zůstaly desítky či stovky levně a rychle vybudovaných fabrik, přehrad, elektráren, silnic, domů, obdělávaných polí apod.
          Co užitečného zůstane po těchto sluníčkářích?

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Tuhle reakci jste mi vzal přímo z huby. Aneb: V tomto s vámi souhlasím a považuji to pro sebe za úplný národní svátek 🙂 .

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Ale to mé z 11:27 je tak samozřejmé konstatování, že ač jsem ho měl v hlavě už při psaní toho v 09:01 tak jsem ho ponejprv nenapsal, až po Olinovi jsem se odhodlal ho podat jako zbytečný, leč vhodný, doplněk jeho konstatování.
              Je vaší, ne mou chybou, že jiná má samozřejmá konstatování neberete 🙂 .

              To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      P.S. velmi by mě zajímalo CO komu na pohledu vitty vadí? Díky předem za vyhovění.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Toho se obává už autor článku.
        Píšu „negativně“ o levičáctví, a někdo si myslí, že napadám levici, a že jsem tím pádem pravičák.
        To je normálka, na OM mě tak brali a mělo to větší váhu, než názor sám.
        ——–
        Petřepavle, podle mě to tak ti študenti ani neberou, prostě chtějí být průkopníky něčeho lepšího, asi jak když chtěla Tornádo Lou otevřít vykřičený dům, kde by se podávala jen Kolalokova limonáda.
        No….jenže mě se to samozřejmě lehce mluví, nejsem student a je mi 49.
        Kdybych byl a bylo mi 20, kdo ví, kde bych se te´d producíroval a jaké kraviny bych vykládal, než by mi to došlo.
        Ona tam mezi nimi podle mě funguje tak trochu i davová psychoza, je jich na těch kolejích hodně pohromadě, navíc nejsou vesměs blbí, co se IQ týká…to je ďábelská kombinace, když na to přijde.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Tiež to už mám za sebou, dokonca aj moji synovia, ale pamätám si na tie časy. Tí mladí inštinktívne odmietajú svet, aký sme im pripravili. Vôbec netušia, čo sa stane, keď ten ich pohľad na utečencov preváži a stará Európa sa odporúča do histórie, ale robia to inštinktívne, ako puberťák, čo uteká z domu jednoducho len preto, že nemôže vydržať to dusno.
          Priznajme si, že tiež to dusno nemôžeme vydržať, ale máme svoj (niekto malý, niekto veľký) podiel na tom, ako to tu vyzerá.
          Som zvedavý, či sa dožijem (ale asi nie), keď sa nám v Európe rozjasní a prídeme na to, že slušnosť a poctivosť nie je ani pravicová ani ľavicová.

          To se mi líbí

      • tata napsal:

        odpověděl jsem jinde……….to co popisuje vitta není levičatství to je pátá kolona

        To se mi líbí

  5. Tribun napsal:

    Já už si dlouho myslím, že primárním lidským chtíčem není touha po bohatství nebo po moci, to jsou jen prostředky, tím primárním a fundamentálním je touha po nerovnosti.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Poslyšte, tohle už je ale opravdu na psychiatra.

      To se mi líbí

    • hans napsal:

      Když o „touze po nerovnosti“ jako „primárním lidském chtíči“ neví nic ani evoluční biologové, ani odborníci na šimpanze a gorily, je vysoká pravděpodobnost, že jde o něco co se netýká lidí, ale Tribuna…

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nevidím na Tribunově vyjádření nic špatného, to co napsal je jen jedna strana téže mince. Touha po bohatství nebo moci a touha po nerovnosti jedno jsou. Obé hlásá kapitalismus jako nutné a neměnné dobro, obé socialismus mírní jako nutné, leč nedobré, zlo.
      Nemám rád seskupování (urážení od toho zdejšího případu pro psychologa či sociologa) se proti jedinci s výraznými, byť menšinovými, názory. Nejen proto dávám palec nahoru.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Tiež na tomto názore nevidím nič poburujúce. Dokonca v tom vidím paralely s prírodou – ako proaktívny pud sebezáchovy. Je to len trochu nezvykle vyjadrené.

      To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Už je to dávno,čo nám prednášal nestor slovenskej psychológie p.prof.Tatranský.On k tomu povedal:Každý človek sa dokáže zbaviť závislostí na drogách,alkohole,tabaku,zmieri sa so životom bez sexu a zvykne si aj na život v chudobe,ak bol predtým bohatý.Ale človek,ktorý okúsil ako chutí moc a stratí ju,tak bude po nej túžiť celý život,ešte aj na smrteľnej posteli.
      Ľudia túžia po všeličom,ale že by to bola práve nerovnosť,je drist.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Ale predsa získat moc lze jen díky nerovnosti a jen kvůli ní je možné ji i ztratit.
        Vezměme to tak, že Tribun je víc filosofem než realistou a nezlobme se na něho. Občas filosof vyhraje, ovšem má naději až v dlouhodobém pohledu, nad realistou 🙂 .

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To není filosof, ale dost arogantní hlásič jediné správné pravdy.
          Filosof tu pravdu hledá, leckdy i v případě, že na ní čumí.
          Co se mě týká, já se na něj nezlobím, protože mě na praktickém příkladu učí, jak přemýšlejí tihle lidé, a svým způsobem oceňuji, že má jakousi chuť do boje za své názory, i když těžko soudit, co v něm tu chuť vyvolává, jestli touha po poznání celku, nebo touha po nerovnosti v tom smyslu, že je lepší a lidsky hodnotnější jak my, troubové zlí, necitelní a xenofobičtí.

          To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        A proč tu moc chce, jestli ne proto, aby si s tím, nad kým tu moc má, nebyl roven, aby byl něco „víc“?

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Tribune, vy asi vycházíte z toho, že moc mají či chtějí mít jen ti bohatí.
          Ale jak jsem si všiml, každý nelegální migrant má moc, že se o tom nějakému dělníkovi, co 30 maká ve fabrice, ani nezdá.
          A tu moc mu dáváte vy, protože chcete rovnost.
          Cha, cha, nechcete rovnost, chcete mít pravdu, a když jí nemáte, tak lžete a jak se ukazuje, že jí nemáte, tak lžete pořád víc a víc, až jste směšní, a jak jste směšní a čím dál směšnější, tak jste čím dál agresivnější a chcete tu vaší pravdu prosazovat i když to pravda není, a po dobrém to nejde, tak to zkoušíte po zlém, až zapálíte celý svět, jen pro tu vaší egoistickou „pravdu“, která má do pravdy asi tak daleko, jako mravenec na měsíc!

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Bohatí moc mají, to vychází z logiky kapitalismu. A jsou bohatí/mocní proto, že bohatí/mocní být chtějí. Já sice nejsem ani mocný, ani bohaty, ale věřte mi, že bych s žádným migrantem neměnil. Pokud si myslíte, že být uprchlík je takové terno, zkuste to.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Hmmm, a už těm chudákům pomáháte osobně, nebo jde pouze o ideologickou masírku ? Myslím, že železnice v jistých zemích by pomoc po vykonané cestě těchto „chudáků“ potřebovalo – škoda, že nemohu vložit obrázky toho, jak oni „chudáci“ pojali cestování po utečenecku.
              Maje často před očima dokumenty o utečencích – skutečných válečných utečencích z II.WW , zvedá se mi z podpory toho arogantního, drzého a rozmazleného blízkovýchodního a afrického povlu žaludek.
              Je mi jasné, že vždy bude existovat doufám, že menšina, která se bude snažit pod prapory dobra klidně vyhubit domácí , a je jedno, jestli jde o kopii nositelů vyznamenání svatováclavskou orlicí , nebo o buď mazané nebo pouze fanatické sluníčkáře.
              Začněte s tou převýchovou u sebe.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Keby som ja musel ujsť zo svojej krajiny kvôli vojne,keby som bol ja mladý, silný a plný života ako je väčšina tých utečencov,tak by som vzal do rúk zbraň a bojoval za svoju vlasť.A pokiaľ si utečenci túto vlasteneckú povinnosť nesplnili a chceli si len zachrániť život,tak prečkať mohli v prvej krajine v ktorej im už vojna nehrozila.
              A ešte sú tu utečenci z krajín,kde žiadna vojna nie je.Napr.Kosovčania,Pakistánci,utečenci zo subsaharskej Afriky tých je o mnoho viac ako Sýrčanov a Iráčanov.Aj tých treba zahrnúť všeobjímajúcou láskou,toleranciou a pomocou na úkor našich ľudí nachádzajúcich sa v núdzi?
              Ale s vami Tribún sa diskutovať nedá presne tak,ako sa nedá tancovať s posratou.Točíme sa stále dokola a naše názory na imigrantskú krízu sa budú stále diametrálne odlišovať.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Peter, ale před Asadem se přece utíká, stejně jako Putinem – to jsou novodobí Satani pro sluníčkáře všech zemí, při vyslovení jejich jména je voláno: Apage satanas . Před těmi je povoleno utíkat, a hlavně musí prohlásit Asada za ďábla – a Tribun tleská.
              JInde – ve většině zemí – by ti imigranti byli trestně stíhaní za nenastoupení k vojenské službě ( a je jedno, o jakou zemi a armádu jde ), nota bene, když u nich doma ty vykrmené týpky suplují ženské, ale Tribun tleská a chápe.
              Ovšem tento odpad je tady oslavován, zajištěn a jemu ustupováno – to jsou mi konce. Děti slouží jako štíty – stejné, jako jinde na BV, lehají si s nimi na koleje, staví se před vlaky a dopravní prostředky, útočí s nimi v náručí na polici na přechodech – a Tribun tleská.
              Už to tady bylo v minulosti řečeno, ale jak by to dopadlo v Evropě, kdyby se obyvatelstvo chovalo stejně jako ti čmoudi, nemluvě o negrech z Afriky ? Válek na kontinentu bylo nepočítaně, stejně jako smrtících epidemií, stejně jako neúrod, stejně jako vpádů agresorů – jejich předků. To Tribun mlčí.
              Za svoji víru si mohou sami, a ještě sem to svinstvo, naprosto odporující evropské tradici, mentalitě a kultuře tahají a drze se domáhají dominatních výsad – a Tribuni tomu opět tleskají, s kapesníkem v ruce utírajíce zvlhlé oko jdou pomoci stejným imigrantům buď shodit Vánoční strom do Bruselu, nebo demonstrovat za jeho nepostavení . Zda-li pak na petici za jeho nepostavení jsou podpisy Tribuna a třešně – tipnete si ???
              A protože konati dobro za každou cenu je nesmírně intelektuálně náročné, je potřeba jako misionář filosoficky kultivovat rasisticko-xenobně-fašounské duše existenciálními otázkami – třeba prozřou …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No Tribune, dejte mi 200 000, vysaďte mě někde u hranic a klidně to zkusím.
              Vy jste zjevně nepochopil, že zrovna o tom to je.
              On je sakra rozdíl mezi uprchlíkem, a uprchlíkem „z povolání“, nebo placeným uprchlíkem.
              Četl jsem srdceryvný článek nějaké fanatické nány, jak rozdává dětem boty a suché věci a dokonce jim už i došly kojenecké lahve-no co si ty děti počnou.
              No-co by si měly počít, to, co dosud, když se bez kojenecké lahve obešli 2000 km, tak to už těch 300 km do ráje vydrží, ne?
              Vám to není divné?
              Kde se vezme třeba Eritrejec na Slovinské hranici?
              ——–
              Jenže já jsem bílá huba, kolonizátor a zločinec, navíc bezvěrec, mě nikdo nikam nepustí a nic nedá.
              Když mi někde dají 5x tolik za nic, co bych tady vydělal dřinou v dolech, k tomu mi dají nažrat, nocleh a ještě si budu moci na každého otevírat hubu, že mě urážejí a diskriminují, to se to pak emigruje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

              To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Ubezpečujem vás,že obrovská väčšina duševne zdravých ľudí túži po obyčajnom ľudskom šťastí o spokojnom živote tak,ako ten rybár o ktorom píše Petrpavel vo svojom príspevku o 01:44

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            A těm potom vládne ten doplněk.

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Ak tí ktorí vládnu zabezpečia väčšine ľudí šťastný a spokojný život,ak sa budú cítiť podobne ako ten Peterpavlom zmieňovaný rybár,tak nech pokojne vládnu.Zrejme to robia dobre.

              To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pokud rozumíte touhou po nerovnosti snahu prosadit se a překonat v nějakém ohledu ostatní, pak máte nepochybně alespoň částečně pravdu. Myslím, že to je základ lidského pokroku.

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Tak plynové komory byly ve srovnání s hranicemi také svým způsobem pokrok.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Plynovým komorám už mnoho lidí nevěří, a nijak se jich neděsí.
          Protože o nich pořád žvaníte a zmiňujete je i v banálních přirovnáních, když třeba romské dítě má chodit do speciální školy.
          Důsledky budou strašlivé, ale vinni Tribune, nebudeme my, ale VY!
          Tady jste plácnul jak primitiv o plynových komorách, aniž by o nich byla řeč….abyste byl asi důležitější!

          To se mi líbí

          • peter. napsal:

            vittta:
            Vždy,keď Tribunovy dôjdu argumenty,tak sa uchýli ku holokaustu a plynovým komorám.
            Lenže v tej strašnej vojne nezomierali len židia,ale aj Slovania ak sa na tragédiu 2.svetovej vojny chceme pozerať cez prizmu genocídnych chúťok Hitlera..

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Podle mě to je dost nedůstojné diskutéra.
              Stává se z toho místo diskuze trapnost.
              Co si vůbec o nás všech tady myslí?

              To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Řeč byla o pokroku a tak jsem chtěl poukázat na to, že pokrok nekoreluje vždy nutně a nevyhnutelně s dobrem.

            To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Technicky nepochybně.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Vau, to byla nouzová klička a útěk do bezpečných, nenapadnutelných vod 🙂 … To bylo k věci, až jsem polknul. Opáčit se dá zhruba takto: Pro mnohé existenciální filosofy by lobotomie byla vysvobozením …

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Podle mě je to žvást, protože za jedno je (může být) nerovnost rovna bohatství-chudobě, jak tady už padlo, ale také je nerovnost spravedlivější jak rovnost.
      Těžko bude nadšená uklízečka, co uklízí někde v Německu za 600 Eu,když čmoud za válení dostane 520, čím chci naznačit, že nerovnost není, či nemusí být označením nějakého povyšování jen pro povyšování samotné.
      Lidé si nejsou rovní, nějaký degenerovaný Cikán s IQ 75 těžko může dělat doktora, ale i tak může společnosti být užitečný tím, že kope-pod dohledem-kanály.
      Jenže když takového jedince začne stát, prostřednicvím různých neziskových darebáků protěžovat právě proto, že je degenerovaný, s tím, že není degenerovaný, ale jen odstrkovaný a diskriminovaný, tak to v pořádku není.
      Mě sakra do toho, že oni mají incestní děti a podle mě celá ta komunita má IQ o 30 bodů nižší, jak je průměr, nic není!
      To je jejich věc, a být přírodní zákony, dávno by vyhynuli.
      Ať si to dělají jak chtějí, ale ať nesou následky.
      Sebevětší sluníčkář je do 1000 počítat nenaučí.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Ale sociální legislativa ano, a jak rychle Vittto -> a nejen do tisíce 🙂 . Plynule, okamžitě přecházejí na desítky tisíc 🙂 …

        To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Kdo víc touží po tom být vůči jiným nerovný (nebo spíš nadřazený?):
      Za a) ten silnější, bohatší a mocnější?
      Nebo za b) ten slabší, chudší a utiskovaný?

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Podle povahy…..nemyslím si,že v tom majetek hraje až takovou roli.
        Boháč nemusí být kurva, zrovna jako chudák nemusí mít srdce na dlani.

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Zbyzečně to rozebíráte – jen jistý diskutér s nickem antického charizmatu hodil mezi plebs rádobyexistenciálně pouťovou třaskavinu, pouťový třaskavý pseudovýraz -> to samé dělá jistá paní, po níž zůstavají pravidelně rozházené pecky 🙂 ..
        Za pozornost stojí i to, jak rychle a zásadně dokáže měnit tzv. témata během jednoho vlákna, včetně naprosto nelogických ( alespoň pro nás blby ) náhlých zmínkách o něčem naprosto nesouvisejícím …
        Tedy, sloužíte k pobavení, neb ať napíšete cokoli … Měli by jste vědět …

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Moje řeč. Nechápu, proč zde na tu jeho poťouchlou kličkovanou diskutéři reagují, stejně jako jindy na jepici třešňovou. Dost by mě zajímalo, co tím tito dva obrázci sledují.

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tribune, v zásadě máte pravdu. Až na to, že to berete přímo tragicky, jako by nerovnost byla něco špatného jaksi obecně. Není – vždyť ani dva lidé nejsou stejní, tj. nemůžete mezi ně dát rovnítko. Petr není jako Pavel.

      Proč na tom nehledáte kladné stránky ? Bez touhy vyniknout bychom ještě lezli po stromech.

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        No právě – stejní. Nejsou a nemohu být stejní, ale měli by si být rovni. Protože co je to nerovnost? Přece uspořádání. A kdo to uspořádání definuje a jakým právem?

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Uhýbáte jako had.
          Lidé by si měli být rovni, to je filosoficky v pořádku, v tom kontextu, že doktor má příjem xxx, protože dělá práci xxx, a vyběrač žump má příjem x, protože vyběrače žump může dělat každý hned, ale doktora ne, taktéž když někdo vybere špatně žumpu, moc se toho neděje, ale jak něco posere doktor, je zle.
          I tak jsou ale oba lidé, a měli by si být rovni, před zákonem (třeba zrovna tak, že se doktor ze své chyby nevyvlékne, neb je za vysokou odpovědnost placen) i třeba ve veřejném bazénu.
          Horší je, když vyběrač žump chce mít příjem xxx jako doktor, a ten, který to nedotáhl ani na toho vyběrače žump, chce mít příjem také xxx, protože jsou si lidé rovni.
          To už není v pořádku ani filosoficky.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Definujte rovnost podle Tribuna.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To nedokážu.
            Jenže on také ne.
            Je to jen politická teze.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Stejně se dočkáme jenom nějaké politologické definice… 😦 . Definice nic neříká.
            Já to vidím třeba takto : jedna inženýrka ekonomie (třeba Klausová) či právnička (třeba Kleslová) je zvolena do dozorčí rady ČEZu a bere 100 tisíc měsíčně, jiná inženýrka ekonomie či právnička žije v místě kde o práci nezavadíš a jako pokladní v supermarketu bere 12 tisíc. Kdybych chtěl aby měly všechny stejně bylo by to rovnostářství. Když chci aby měly všechny stejnou šanci získat místo v dozorčí radě ČEZu je to snaha o rovnost.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              A když chci aby ty první měly za těch pár hodin měsíčně 10 tisíc nebo jako kdysi poslanci jen refundaci ušlé mzdy, a ty druhé za 200 hodin měsíčně a soboty a neděle a svátky 20 tisíc, jsem komouš 🙂 .

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Omyl. Nedočkáme se ničeho.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Proboha, člověče, neblbněte a vraťte se zpět na zem. Pro generála je soudruh zase jenom generál.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Jak pro kterého (generála).
              Diskuse je o krajnosti, jinak je to sobotkovský zde často zmiňovaný kompromis.
              Zkuste tedy sami věrohodnější vysvětlení rovnosti a rovnostářství.

              To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Ošemetná záležitost. Tohle je jeden z těch proklatých pojmů, o kterých si člověk myslí, že jej všichni musí chápat intuitivně tak nějak stejně. Nemusí. Rovnost podle Tribuna? Vedle obligátní rovnosti před zákonem a neexistence privilegií stavovských, majetkových, rodových či konfesních je to nutně i ta zprofanovaná rovnost příležitostí. Ale je to i existence dostupných veřejných služeb. Například, určitě by se dalo dále cizelovat.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Rovnost příležitostí….to myslíte třeba i pozitivní diskriminaci?
              Víte, proč tady nechci migranty za žádnou cenu?3
              Kvůli rovnosti.
              Oni mi nebudou rovní, stejně jako nejsou už dnes rovní občanům hostitelských zemí.
              Ty občany odsunuli do II. kategorie a mnozí příznivci rovnosti tomu nadšeně pomáhají.
              Kdysi chtěl jeden černý muž sedět s bílými u jednoho stolu, měl takový sen.
              Ten sen je pryč, protože jen málokterý černoch by si s bílým k tomu stolu sedl.
              Leda by ten běloch seděl na zemi!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nechutný kec.
              Když někdo platí za převaděče 10 000 dolarů, odmítá rozvařenou rýži (a stravuje se sám), má značkové hadry a drahý mobil, se kterým umí zacházet, nebo je mu málo 300 eu za nic,a některým i 520 eu za nic, tak to není chudák…

              To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Já bych si s každým:
        1. rovný být nemohl, protože mnozí jsou lepší a chytřejší, než já
        2. blbem být rovná ani nechtěl

        To se mi líbí

  6. peter. napsal:

    cit….“Nechceme byť občanmi sveta.My sme spokojnejší v našich vlastných zemiach.Nechceme koniec dejín,naša história nám nedáva dôvod sťažovať sa.Nechceme multikultúrnu spoločnosť,kde bude naša vlastná kultúra spálená v taviacom kotli“.kon.cit.
    Podpisujem a potvrdzujem.Je dobré ak sa nájdu mladí ľudia(a je mi šum a fuk z ktorej strany politického spektra)ktorí otvorene vystúpia proti zvrhlostiam ktoré sa snažia ľudstvu implantovať súčasní socialisti,zelení a liberáli.Tieto neomarxistické zhovädilosti našli odozvu vo Francúzsku v r.1968 a súčasní lídri európskych socialistov,ľavičiarov a zelených sa ich nikdy nevzdali.Joska Fischer,Martin Schulz(nedouk bez maturity) a pedofil Daniel Cohn-Bendit
    http://www.protiprudu.org/vyznamny-clen-europskeho-parlamentu-podporuje-pedofiliu-ako-sucast-sexualnej-revolucie/
    nemajú právo nazývať sa socialistami alebo ľavičiarmi.Fico na to už prišiel a podľa toho sa aj správa k tejto zvrátenej zberbe.
    p.Bavor chápem vás a som na vašej strane.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ano, levičák pochopí – jako zde peter, jako tata (pátá kolona, buržoasní synci a dcery – skvělé připomenutí principu), i já jsem tak pochopil, ale pravičák pochopí tak jak jsem popsal v 01:44. V tom je problém adorace takovýchto vyjádření, odvádění pozornosti jinam. Ti omylem zabloudilí jmenovaní „levičáci“ jsou výjimkami, ne stavebními kameny skutečné levice.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Petrpavel:
        Mohli by ste prosím definovať čo si predstavujete vy pod pojmom „skutočná „ľavica?
        A mohli by ste napísať ktorá zo súčasných pseudo ľavicových strán má v programe likvidáciu kapitalizmu a nastolenie socializmu?

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Program KSČM, SDS.
          Opakuji znovu : žádná nic takového v programu nemá protože nemůže mít, byla by zakázána. Je to a musí to být jenom v myslích (některých, určitě ne všech) členů a příznívců jako meta ke které je možno se blížit, ne přiblížit. Lidé jsou takoví.

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Asi má na mysli levici a ne pseudolevici. Levici tak, jak ji chápeme od samého vzniku toho pojmu. Levici revoluční, která chce svět změnit a ne ho jen vylepšovat cestou kolaborace, kompromisů, jednoho kroku vpřed a dvou kroků zpět. Levici marxistickou, ne sociální a už vůbec ne socialistickou. Dnešní levičáci jsou jen umírnění pravičáci. Takový olejíček, vazelína mezi třecími plochami sloužící tomu, aby se systém nezadřel a nerozbil. Co to v důsledku znamená? Službu systému, udržování jeho chodu.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To nejsou žádní levičáci, ale idioti.
            Levice bojuje za spravedlivý svět, idioti svět ničí!

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Sdělíte mi vitto či peter o kom konkrétně (o jaké straně, nebo frakci, nebo jednotlivci) píšete jako o idiotech, je to reakce na mě 11:35 nebo Olina 11:57? Nějak mi unikla souvislost …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já to beru obecně, tedy i v ČSSD může být levičák.
              Ale nikdo se o něm nedozví, protože mu zavřou buď hubu, nebo překroutí, co řekl.
              Stranu dělá její „internacionála“.
              Pokud je ČSSD členem nějaké evropské socialistické party, tak nemůže moc vybočovat, stejně jako nemůže moc vybočovat žádná partaj, tam sdružená.
              Vůdčí politiku ale dělají strany, pocházející z klíčových mocností.(Německo, resp. Francie)
              Komunistická internacionála by si bez KSSS také ani neškrtla.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tak to su rád, že su pravičák. My neplýtváme silami na předem prohrané boje. Spravedlivý svět je mýtus, májá. Nic takového nebylo, není ani nebude, i kdyby se levice na plátky pokrájela.

              To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Áno!presne tak.

            To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      To sedí. Milión utečencov z Donbasu minulý rok neexistovalo. BBC uverejnili o vtedajších utečencoch len jednu reportáž a vzápätí západné agentúry všetkých reportérov stiahli.
      Tá asymetria sa nedá prehliadnuť.
      A napokon aj teraz s tým nešťastným ruským airbusom v porovnaní s MH17.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Ten Blaha není blbej. Už jsem ho četl několikrát a musím mu ( z mého pohledu ) dát zapravdu.

      To se mi líbí

  7. Alena napsal:

    promiňte, jsem z toho zmatená- levice- pravice. Podle mého v budoucnu zvítězí obyčejný selský rozum, to jest schopnost přežití za jakýchkoliv podmínek. Nemyslím si, že sedláci budou uvažovat stylem levice-pravice-multikulti

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      p.Alenka:
      Súhlasím,len mám obavy,že ak sa pomocou imigrantov,LGBTI komunít a gender ideológov podarí zamoriť Európu multikulturalizmom,tak zdravý sedliacky rozum už veľa priestoru pre svoju realizáciu mať nebude.On ten sedliak už teraz drží hubu a krok,tak isto ako robotník,úradník,policajt aj vojak.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      No konečně věcná otázka 🙂 …
      Nicméně – je rozdíl mezi západním levičáctvím z r. 1968, které jsem já nezažil a mezi socialismem v našich zemích nebo tzv. socialisty moderními. Jde o rozdílné světy.
      Je to samozřejmě složitější. Vietnam byl průser, průser ušatých , a být po 30-ti a více letech společnost stejně nezávislá jako tehdy, neokoni by byli buď odejiti podstatně dříve, nebo by měli stejné problémy jako Nixon.
      Nicméně realita je jiná – a řekněme si na rovinu, že jejiná především díky mocnému importu pol. korektnosti z jisté země za louží.
      A zdá se Vám, že tam vládla levice celých cca 55 – 60 let ? Ale no tak.
      Svým způsobem jsou oni 68 – ci napadáni malinko neprávem, neb tak masivní uplatnění pol. krektnosti mají na svědomí politici a aktivisté především za louží, to vše podpořeno mohutným exportem barevných revolucí, hrozbou nebo rovnou provedenou vojenskou okupací a neomaleným exportem hamburgerové demokracie kam jen se zamane, včetně již neskrývaného a neomaleného ekonomického terorismu – konflikt probíhající za pomoci imigrantů již probíhá, viz onen Valenčík.
      A najde se nějaký jouza, který bude tvrdit, že to, co se děje posledních 25 let je levicové spiknutí, že miliony mrtvých po světě, zničené infrastruktury a státy jsou dílem levičáckých pomotanců ? Že sebevražedná hospodářsko – bankovní politika je dílem revolucionáře z ulice r. 1968 ? Blbost …
      Novodobí levičáci jako správný pejsek, co bere kosti pod stolem, slouží pouze jako „marketingové tváře“ toho svinstva , co se děje -> a ještě u toho chrochtají…
      V Bohemii si pod tím pojmem – mnohdy nesprávně – představíme nesourodou směsici person typu Pitharta, Sabatice, Uhla, Havel, atd., tedy část disentu – jak bylo již správně řečeno, reálný socialismus nebyl takovému levičáctví nakloněn. Ona je totiž tenká, velmi tenká hranice mezi oním vzývaným liberalismem a anarchií.
      Jestli však část hesel byla a mohla být v oněch letech aktuální, po čase se stala buď realitou ( byly uplatněny v reálním životě ) , nebo překonanými.
      Levičácká hesla uchopili konzervativci, dokonce jim je otloukli o hlavu. A především ->
      Levice přestala být levicí, levice se sama zbavila vlastní důvěryhodnosti -> co je důvěryhodného na údajně levicovém týpkovi v Jaguáru, s Breitlingy na rukou, s ručně šitýma botama a oblekem, stravující se u Michelinských hvězd, inkasujíce prima částky za blábolení na konferencích, poplácavající se po zádech s bankovními čaroději – panebože, co to je za levici ? A co teprve v momentě, kdy takových týpků jsou spousty , a všichni mají plnou hubu „nové levicovosti“ – tfuj.
      Tedy do jisté míry ano, do jisté míry ona západoevropská levice – tedy levice, která se skutečné levicovosti zbavila a bojí se jí jako čert kříže , má jistý podíl na tomto marasmu, ale za zásadní bych spíše viděl obrovský vliv ušatých, import – cílený import jejich naprosto úchylných pravidel pro jiné, totální ovládnutí moci politické a výkonné + jejich násilná účelová implementace.
      Žádná levicovost, ale ovladatelnost a nejspíše vydíratelnost evropských politiků jak na úrovni států, tak na kontinentální úrovni, ovládnutí průmyslové a bankovní sféry, chladný kalkul sráčů, co již pře 25 let užaslým zpomaleným evropským jouzům ukazují, jak má vypadat a jakým způsobem se má budovat svět ne podle Garpa, ale svět podle … Dosaďte si každý sám …

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        A to jsem nezmínil jednu velmi podstatnou věc: Dveře dokořán této korektnosti a mnohým nyní aplikovaným kravinám a až nejen intelektuálním zvěrstvům byl rozpad lido – demo bloku, nebo-li konec protivníka, který už jen svojí existencí nutil dnešní pomatence respektovat jisté mantinely.
        Tedy zmizel politicko-hospodářsko-vojenský protivník, protivník stejné kultury se stejnou mentalitou a kořeny – to, co si západ jako protivníka vybudoval, vychoval, zaplatil, vlastně vypiplal, se v skoro v megadávkách bez odporu hrne sem, i přes fakt, že se stejný živel přes 1000 let mečem držel jinde.
        Konec onoho bloku – viděno dnešní optikou – předznamenal konec rádobyvítěze, tedy i náš vlastní konec v podobě, jakou po mnohá staletí známe….
        Našla se zkratka, a je prý potřeba po ní sprintovat …

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        No a o tom to je. Proto musíme volit menší zlo, aby tam neseděl Kalousek, ale Dienstbier. O té tzv. moderní levici blahé paměti psal na Baktuálně můj oblíbenec J. Pehe. Ještě teď je mi v žaludku nevlídno.

        To se mi líbí

        • okolojdoucí napsal:

          Kdo je, bráno do důsledku, nebezpečnější? Takový Drábek nebo Marksová?

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Marksová je v mnohém pokračovatelko krysaře tedy v reálných krocícg jejich dopadech. Z kursu krysího ksichtu sleveno nějak extrémně nebylo. A to, že má jiný dres – jak se to vezme, že , ještě nic neznamená .
            Nakonec socani uvnitř topinkovou pátou kolonu mají , viz služební pivo …

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Vyhovuje vám víc plicní mor, nebo raději dýmějový? 😉

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Socani si na levici jen hrají. Levouny ve straně samozřejmě mají, ale bez šance cokoliv prosadit. Dienstbier team ve vedení to nepřipustí. Smutná to podívaná a jak už tu zaznělo, své volyče mají jisté. Vždycky mě pobaví, jak jeden místní diskutér jim to háže s výhradami. Já jsem nikdy nebyl ve volební komisi, takže nevím, jakou váhu má hlas s výhradami oproti hlasu bez výhrad. Je poloviční?

              To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Drábek. To vím i já, věčný oponent taty … Vy ne? Ta relativizace!

            To se mi líbí

      • oh napsal:

        „A najde se nějaký jouza, který bude tvrdit, že to, co se děje posledních 25 let je levicové spiknutí, že miliony mrtvých po světě, zničené infrastruktury a státy jsou dílem levičáckých pomotanců?“
        Najde. Takových jouzů, co budou černý čtverec vydávat za bílé kolečko se najde „neúrekom.“ Páně Jandův think tank “Evropské hodnoty” je jich plný. Rovněž v diskuzích na baktualně.cz i jinde by se jich našlo dost. Batalióny jouzů, co budou bez problémů tvrdit, že za všechno zlo od velkého třesku / stvoření světa *) můžou pouze a jenom levičáci.
        *) vašemu světonázoru nelahodící počátek vesmíru škrtněnte

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ano, máte pravdu, a popravdě jsem tuto řečnickou otázku nesměroval obecně, ale spíše k jedincům příčetným 🙂 . To, že hnojové stoky alá Aktuálně, Mf dnes, atd. jsou plné zvratků vím, a vyhýbám se těm místům z důvodů duševní hygieny 🙂 .
          Toho týpka neznám, respektive jsem se koukl na jeho profil v onom think tanku, a při odkazu na jeho webovky mne zastavil antivir 🙂 , když vyhodnotil jeho adresu co by potencionální riziko 🙂 – s čímž souhlasím.
          Jen se při letmém pohledu na ony realizační týmy děsím množství relativně mladých tváří – tolik ideologicky kovaných a především tyjících kdysi nebylo, a oni tomu věří.
          Děsí mne ta kvanta sráčů, co formují mladé na školách od těch základních po VŠ, děsí mne množství angažovaných mladých, děsí mne, jak jsou zpracováni a vlastně připraveni k tomu být buď potravou pro střepiny, nebo uznalým drahým méněcenným … To to nikdo nevidí ???

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Podle mě je to jakýsi přirozený vývoj.
          (neo)Levičák se pádem socialismu dostal ze řetězu, a dal se do díla.
          Už věděl, že si nejsou rovni bohatí a chudí, ale také věděl, že systém, který se toto snažil narovnat padl.
          Tak se na to přestal dívat, ale mrknul kus vedle.
          A všiml si ten (pseudo) levičák, že si není rovno dítě s rodiči, a vymyslel práva dítěte, která přirozenou evoluční cestou přešla k tomu, že si dítě a rodič nejsou zase rovni, až na to, že to dítě nyní vede.
          Pak si všiml, že si není roven buzerant s heterákem, a šup, už máme nejen pochody HRDOSTI, ale i boj za výchovu dětí…ještě je budou teplouši rodit a mít z prdele krámy, což ani moc nepřeháním.
          A já se stávám pomalu podivínem, když se miluji doma toliko se svou labutí.
          Pak upřel levičák zrak na jiné rasy, a všiml si, že se nějak špatně učí, a chodí do speciálních škol, kde je naučí číst, psát a počítat do 100, což nestačí ani na studium pověstné kulturní antropologie.
          Tak tyto děti nacpal do běžných tříd, takže nebudou umět ani číst, ani psát, a už vůbec počítat do 100, ale budou si rovné, což je sice hezké, ale na studium to také stačit nebude-čehokoliv.
          A všiml si toho nepříjemného faktu, že nespravedlivá příroda stvořila muže a ženu, což samo o sobě čpí na dálku nerovností, protože ženy rodí a starají se o domácnost, zatímco muži oplodňují a teoreticky vydělávají na chod té domácnosti.
          Takže ve výsledku už nerodí ani ženy a dělají práce, kam se nehodí, protože i kdyby se sluníčkolevičáci na hlavu stavěli, pořád to bude žena se svou ženskostí, a ne muž s vagínou a není vyjimkou, kdy svou prací ještě líného-ale rovného muže živí, což by se určitě nestalo, kdyby se staraly o tu domácnost.
          Atd….
          Nějak se mi v mém textu ztratila levice, nu, ti jak blbci pořád někde bojují za lepší pracovní podmínky horníků a prodavaček, ale tedy…moc slyšet nejsou!!!

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Tady je ještě jeden problém. A je uveden také přímo v článku. Jako citát z jiné hlavy. Některým zde bych doporučoval si ji přečíst několikrát a pokud možno nahlas. Pokud ji ani pak nepochopí, nemohu sloužit.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jak já to vidím, tak mnozí ne a ne pochopit, že sociální demokracie už není.
              Je jen parodie na ní.
              Dokud existovaly „leninké“ komunistické strany a jejich mocenský blok, musela si západní sociální demokracie ještě hrát na sociální demokracii.
              Nyní už si na ní hrát nemusí, a také si na ní už ani nehraje.
              Nechala si jen název….
              Tady třeba zásadně nesouhlasím s Tatou, protože když levicově zaměřený člověk volí ČSSD, tak nevolí menší zlo, ale ničí poslední zbytky levice, které tady snad ještě jsou.
              Stojí sám v popravčí četě, a na druhém konci stojí nebohá, a poražená levice!
              Hození volebního lístku ČSSD pak vyplní povel velitele.
              PAL!

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              🙂 !

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vittto, on se její volbou sám stává tím, kdo stojí u zdi vedle levice, popřípadě je další na řadě 🙂 …

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              To patřilo vittovi 18:14 … .

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Tak jsem si poslechl toho týpka.
            To dost souvisí s tímhle mým textem ale musím na pupud onoho mládence doplnit že:
            Chtěli mít věčný mír, a provokují tu nejstrašnější válku, co svět kdy zažil.
            Protože to nebude válka jaderná, ale občanská, kde síly budou vyrovnány, takže bude velice, velice dlouhá.(jaderná bomba dopravená v náklaďáku na náměstí se nevylučuje, ta ale svět nezničí)
            Bude to válka rasová, takže nebude možné se ukrýt, černý bude černý a bílý bílý.
            Zmizely protiklady, které se vzájemně rušily.
            Velkokapitál a bojovníci proti němu, dřívější levice, dnes jedno jsou, nemají nepřátele, a mají společné zájmy.
            Hlavně nekonečnou válku, protože neolevice bude puškama budouvat lepší svět, a velkokapitál jim ty pušky bude prodávat.

            To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jj. Jen se ohrazuji proti tomu, že jste neuvedl skutečný počátek světa, který nebyl vytřesknut ani vystvořen: vyzvracela ho totiž Špagetová obluda v rámci strašlivé kocoviny po jednom dlouhém opileckém tahu, napůl v deliriu. Podle toho to vypadá, důkazy může každý vidět kolem sebe, už jenom z toho je dle Occamovy břitvy vidět, že tato hypotéza je asi pravdě nejblíže.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Naše multikulturní orákulum se vám mou klávesnicí hluboce omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, k jakému dochází maximálně… jednou za deset let?

            To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Levičák v Jágu, to je dnes obvyklý obrázek. Stejně jako pan „Kdo z vás na to má“, pořádající luxusní trachtace, na které by čuměla i zpovykaná šlechta. Lidové vozítko je pro ně bavorák nebo mercedes šestiválec, lepší lidi mají Audi „f plný palbě na hlínách ve dřevě, osmihrnec či dvanáctihrnec“. Jaguár už je poněkud hereze a projev nezdravého individualismu.

        To je levice, panečku ! Jak je vidět, dělají to dobře, protože to nezabraňuje nikomu je pořád volit. Naposledy ukradli národu – pod zákulisní dohodě „s největším nepřítelem na pravici“ – nejen pozemky a stovky miliard ve prospěch církve, ale i ponížili samu ideu samostatnosti státu jako odčinění Bílé hory. A co na to voliči ? Budou je volit, samozřejmě. Protože jsou „levice“.

        Nevymyslel jsem si to. Můžete se podívat kolem sebe, i zde na blogu váženého pana domácího z Bavorů. Přemýšlím o tom, jak vyrobit z levicového voliče vlákno, to bude jistě pevnější než kevlar – taková neprůstřelná vesta z voliče ČSSD, to by asi zarazilo i protipancéřový náboj z tanku. Ti voliči vydrží všechno, štípat dříví by se na nich dalo do nekonečna. Ani voliči ODS nejsou takoví držáci.

        Nedivím se nejbohatším šizuňkům světa, že vystupují pod aurou levičáctví. Je to lepší než ochranné silové pole ze Star Wars. Asi jako ve středověku, kdy největší lumpové pevně třímali Bibli, mluvili k lidu o Bohu a svaté chudobě, chrastíce zlatem.

        Samotný obrázek levice-pravice je už natolik komplikovaný a prolhaný, že skoro ani nemá smysl tyhle pojmy používat. Levice, prý socialistická, se u nás paktuje s velkým kapitálem či multi-kulti zámořskými nacisty, pravice pro změnu s jinou nacistickou skupinou kolem sudeťáků a Vatikánu, a se zámořskými nacisty samozřejmě také. Obě jsou zuřivě protinárodní a kolaborantské z podstaty.

        Doufám, že to někdo nebude brát jako výsměch. Je to jen povzdechnutí, nad tím jak daleko to ti hajzlové prolhaní dotáhli.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Samozřejmě jsem myslel (neo)levičáka. Protože dneska je všechno neo a všechno opačně, tak si přimyslete kolem každého slova uvozovky. Tedy kromě slova prdel, hovno, kunda, kozomrdi, samozřejmě.
          🙂

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bohužel Kchódle, je to tak , jak píšete …

          To se mi líbí

  8. Strejda Olin napsal:

    Moudrý Jan Werich

    To se mi líbí

  9. peter. napsal:

    A prichádza to,o čom sme tu už diskutoval
    Merkelová má (zrazu!)obavy o bezpečnosť EU.Hrozbou sú podľa nej utečenci z Blízkeho východu a z Afriky.Vyjadrila obavy,že uzavretie hraníc EU pre migrantov vyústi do ozbrojeného konfliktu na Balkáne.Menovala Maďarsko a Srbsko.
    http://ukraina.ru/news/20151103/1014723098.html

    To se mi líbí

  10. peter. napsal:

    Obama ako jediný svetový líder nevyslovil Rusku a pozostalým po obetiach leteckej katastrofy na Sinaji,sústrasť.
    http://ukraina.ru/news/20151103/1014727246.html
    Lietadlo sa pravdepodobne stalo obeťou atentátu,lebo družica zaznamenala jeho výbuch.
    A Obama sa môže začať strachovať,lebo Rusi už idúúúú

    To se mi líbí

  11. Asfalt napsal:

    Ležím tu asi i s horečkou a je mi dost blbě. Ale snad to bude čitelné.
    Článek je o názorech jakéhosi pomateného mladíka, co mluví o pravici a levici, a přitom patrně neví, co to je. Neujasněnost premisy pak vede samozřejmě k názorům, které lze označit jako hloupé.

    Tríbun nahoře uvedl, že prioritní motivací lidského jednání by mohla být touha po nerovnosti. Určitě zajímavé zobecnění. Bohatý nejsem proto, že mám v absolutním měřítku tolik a tolik peněz, ale proto, že mám relativně o tolik a tolik více než ostatní. Moc nad jinými znamená moznost vnutit vůli právě proto, že jsem nějakým způsobem nerovný k adresátu moci, a to ať již fyzickou silou (dnes monopol státní moci) nebo vlastnictvím kapitálu (dnes privátní a decentralizované) v ekonomické nerovnosti. Ani hezký nejsem proto, že mám hezký obličej, ale proto, že můj obličej je hezčí než obličeje těch jiných. Pokud by obličeje všech byly stejné, přestal by můj krásný obličej být krásným. Tím bych ale také přišel o výhodu, jež mám v lákání děvčat na sbírku motýlů. To je pak důvod nejrůznějších teorií, proč si lidé musí být nerovni.

    Pravičáctví a levičáctví je pak právě o přístupu k rovnosti. Dnešní systém je systémem rovnosti před zákonem, ale nerovnosti ekonomické. Levičáci pak ctějí v tomto systému více rovnosti, někteří dokonce chtějí systém rovnosti jak před zákonem, tak rovnosti ekonomické (socialismus), obdobně jako za feudalismu někteří chtěli tehdy nemyslitelnou, dnes uznávanou, rovnost před zákonem. Ultrapravičáci pak naopak odmítají i tu dnešní systémovou formální rovnost (např. Židy považují za podřazené podlidi vyžadující zvláštní zacházení, obdobně jako Obama veřejně tvrdí, že USA jsou oprávněny vnutit vůli jiným národům, přestože dnešní systém mezinárodního práva má být založen na rovnosti národů).
    Odpověď na Tribunovu myšlenku o touze lidí po nerovnosti pak podle mě zní: jak kdo. Určitě lidé touží po uznání a určitě se snaží zaujmout ve společnosti to či ono postavení. Někteří se spokojí s rovným postavením, jiní pak budou realizovat své ambice dosáhnout té či oné nerovnosti. Někteří tak budou trénovat bojové sporty nebo střelbu, aby byli fyzicky nerovnější než druzí, jiní budou chtít shromažďovat majetky, aby byli ekonomicky silnější než jiní, jiní, zvláště jiné, se budou pudrovat, aby byli krásnější. Vše má ale své meze, bojoví umělci a střelci svou sílu nemohou prokazovat zabíjením druhých, kapitálově silní by neměli zotročovat zaměstnance a posedlé krásou by se neměly poškozovat uřezáním nosu, protože nevyhovuje momentálnímu vkusu. Jak mantinely nastavíme, je pak otázkou politickou.
    Dnešní reálné mantinely jsou takové, že USA beztrestně zabíjí na Blízkém východě a jinde jen proto, že jsou fyzicky silnější, a privátní ekonomická síla ztrácí zábrany. Takový systém podle mého vyžaduje více levičáctví, tedy více rovnosti.

    Vztah k současné migrační situaci pak není o nějakém pravičáství nebo levičáctví, ale o extrémismu. Nikdo nepopírá, že do polévky patří trocha soli. Ale nutít lidí, aby jedli přesolenou polévku, tak jako sluníčkáři nutí masovou migraci, je extrémismus. Protože akce vyvolává reakci a protože přesolená polévka je nejedlá, reakcí na přesolenou polévku bude druhý extrém žádající polévku zcela bez soli, obdobně jako kdysi nacisté žádali společnost zcela bez Židů.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Jeden palec nahoru je málo, ale víc nejde …

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Asfalte
      tentokráte se domnívám, že horečka jo opravdu nemilá záležitost. Vy tu hodnotíte „jakéhosi pomateného mladíka“ bez ohledu na to, zda jste jej četl (a zřejmě i slyšel). Protože to není o levici a pravici a priori. Je to vlastně o tom, o čem píšete až v posledním odstavci.

      To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Ano, mladíka jsem nečetl. Je možné, co říkáte, nicméně něco mi pomatené přišlo. Ještěže mladík nemluví o tom, že za války na Blízkém východě a potažmo uprchlickou krizi může bývalý SSSR jako Pehe. Takový jsem si odnesl dojem.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Asfalte, dost jste mne tím zklamal. Od člověka, který si spoustu věcí předem ověřil, bych totéž očekával i zde. Ale vaše paušální odsouzení něčeho, o čem nic nevíte… To mi k vám moc nesedí.

          To se mi líbí

          • Asfalt napsal:

            Bavore, mladík v dané souvislosti není dědic „multikulturní utopie prosperity a tolerance“, ale dědic mezinárodních zločinů, pro které měli za fungování civilizovaného společenství Bush, Sarkozy, Obama a další už dávno sedět. Tyto zločiny nemají s nějakými utopiemi či neutopiemi prosperity a tolerance nic společného. Ty jsou naopak produktem netolerance a prosperity nadnárodního kapitálu i za cenu zabíjení, chudoby a neštěstí lidí. Jestliže pak někdo dnes již i pro nás viditelné důsledky svaluje na nějaké ideály ze šedesátých let, dokonce tvrdí, že nositelé těchto ideálů se prodrali k moci lstí, pak je stejně zmatený jako Pehe, co tvrdí to stejné, jen místo „utopie prosperity“ vidí vinu na straně SSSR. Tito zmatenci jsou nebo mohou být svým způsobem nebezpeční, protože brojit proti toleranci a prosperitě je falešný cíl a protože svými teoriemi kryjí mezinárodní zločiny.
            Pokud se mýlím, tak argumentujete věcně.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Mýlíte se, ale ani vy neargumentujete věcně, protože proti vaším „koňům“ postavím svoje favority. Jedná se o ty, kteří jsou jmenování v článku. Trumfněte je. Stěží Junckerem či Tuskem.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Svádět všechno na jakýsi anonymní nadnárodní kapitál mi nikdy moc nesedělo.
              To je takové….“za to mohou oni“.
              Když se nad tím ale zamyslím, tak mě jedna věc s tím kapitálem napadnout musí.
              Kdo to vlastně platil, všechny ty multikulti počátky?
              To všechno stojí buď prachy, nebo…třeba nezdolné nadšení.
              Nadšení jste zavrhl sám, levičácké nadšené pokusy jste zavrhl.
              Zvývají peníze, jenže problém skutečné levice je ten, že je nemá.
              Jenže…multigenderohomojuvenilní nadšenci je měli a mají!

              To se mi líbí

            • Asfalt napsal:

              Bavor:
              Nejsem si vědom, že bych někam stavěl nějaké koně. Chtěl jsem říci, že dnešní stav v Ervopě není dán nějakým levicovým dědictvím, ale právě naopak paradigmatem nadřazenosti těch, co se cítí být oprávnění bombardovat jiné státy a rozhodovat co je a není dobré pro jiné.
              V Římském statutu je uvedno něco jako: kdo uvede velkou část lidí do stavu, jež je nutí k emigraci, bude potřestán tak a tak. Mnou uvedení nejenže rozbombardovali jiné země, ale způsobili i stav jmenovaného trestného činu. Nevím, co je na tom koňského nebo nekoňského. Od studenta práv bych pak spíše čelkal zamyšlení nad funkcemi mezinárodního trestního práva, analýzu zavinění a kauzálního nexusu současné situace v Evropě, nikoliv tlachání o něčem, co k věci nemá ani příčinnou souvislost, ani nesouvisí zaviněním. Obávám se pak, že bez pojmenování věcí pravými jmény problém nevyřešíme a že zmatené teorie mohou lidi dovést ještě do větších šíleností.

              Vitta:
              Jde o problém, který teď nemám sílu rezebrat. Jen sdělím svůj názor, že na Západě rozhodně lid nevládne (tj. nedává ani příkazy k použítí prostředků státní moci proti jiným suverénním státům). Pokud souhlasíte, pak kdo tedy vládne?
              Jistěže ti uprchlíci něco stojí.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Žádný systém za nic nemůže, ale mohou za vše vždy konkrétní lidé. Ano, Busch, Sarkozy nebo Obama mají svou vinu, ale i Schulz, Fischer či Cohn-Bendit mají svou vinu. Jejich vina spočívá právě v tom, že prvně jmenovaným nebránili ve vraždění, naopak je s rykem podporovali a podporují. Stejně jako Štětina, Šiklová či Šabatová. Jediný rozdíl mezi našimi a těmi západními je v tom, že ti naši z rudé překabátili na modrou, zatímco ti západní zůstali stále těmi rudě „růžovými“. Nemá smysl rozebírat jakékoli právo, smyslem onoho vystoupení i toho „manifestu“ není vědecká práce na téma „mezinárodní právo“, ale právě výzva k mladým, aby konečně přestali podporovat ty Šulce, Fišery a Bandity Khony.

                To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Na tom něco je – jako za upalování čarodějnic nemohlo křesťanství, za gulagy nemohl komunismus, za plynové komory (to jsem použil speciálně pro dráždění Tribuna) nemohl německý národní socialismus (nepěkně zvaný nacismus), za americké vraždění po celém světě vůbec nemůže americká ideologie (souhrnně dosud nijak ohavně nepojmenovaná), za vraždění jedněch Arabáčů druhými Arabáči vůbec nemůže islám, tak za migrační krizi vůbec nemůže multi-kulti&company.

              Jo, vždycky je za tím nějaký chlápek nebo ženská a jejich zločiny. Vůbec za tím nejsou všechny tyto skvělé ideologické nebo náboženské systémy – ty přece mají za cíl jen blaho všech. Utopie jsou zcela nevinné.

              Máte recht, Asfalte. Přeji brzké uzdravení.

              * ve skutečnosti za to může: 1. Satan 2. Mezinárodní židovstvo 3. Finanční kapitál 4.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Myslel jsem to ironicky, ale vlastně taky ne. Sám najednou nevím.
              Do Brusele !

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nééé, Asfalte, kolik stojí uprchlíci mě opravdu nezajímá.
              Ale kolik stojí vítězství neolevičáků ve volbách, to mě zajímá.
              O to mi kráčí, kolik stojí všechno to mediální a neziskové oblbování lidí, že pak vítají migranty jak idioti?
              Kolik stojí europoslanci, kteří hlasují třeba o zákonu, proti špatnému koukání na islám.
              To…to všechno něco stojí, a neolevičácká ideologie ty peníze má!

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Tady souhlasím Asfalte, zdaleka to není tak jednoduché, jak se nám snaží onen mladík prezentovat. Je dědicem ledačehos, bezpochyby, a seznam děděného by byl rozsáhlý.
              Nejsem odborníkem na marxismus , něco k tomuto obvinění by mohli říci znalí, ti, kteří absolvovali, a docela mne překvapuje vzhledem k imigrační politice bývalých socialistických zemí ono kolovrátkové označování stávající podoby a presentace multikulturalismu jako marxistické – což je dle mne blbost. ALe účelné a účinné.
              X-kráte bylo jenom dnes řečeno, že to, co se dnes nazývá levicí levicí není, stejně jako se rozebírá semantický, významový oříšek levičák/levicový/levice .
              Stejně jako Asfalt jsem přesvědčen, že idee s let 60-tých nenesou na dnešním stavu tu vinu, kterou jim ideologicky jednoduše připisuje onen mladík.
              Mohli bychom takto zanedlouho klidně zpochybnit cokoli – jestli to dochází, klidně i zatím verbálně a mediálně omýlanou rovnost před zákonem. A nedalo by to až tolik námahy, včetně toho, že by se okamžitě vyrojila spousta apologetů nových pořádků.
              Nikdo v tom sále nevzal v potaz to, jakým způsobem se změnil kapík jako takový deregulací, liberalizací všeho . jaký vliv to mělo a má na společnost, jak byla společnost ovlivněna a modelována, širokopásmově, všetně legislativy právě během velmi intenzívní liberalizace všech oblastí života, jak účelově byla a je formována společnost právě díky potřebám oné liberalizace, deregulace, optimalizace, etc. …
              Nemusíme chodit jinam – stačí to, co zde předvedli podobní strejdové za posledních 25 let.
              A byla nositelem těch v prvdě revolučních změn tady levice ? Ona nabídla kapíkový recept prosprity bez prostředků , opravdu ? Ona za úprku vlastně před čímkoli formovala svým příkladem, vlivem a skutky společnost, ona nastavovala nové mantinely a žebříčky ? Ona tímto dobrem z liberálně-konzervativního lůna obohacovala reálný každodenní život a prosazovala jej jako jediný recept na štěstí a prosperitu na věčné časy ? Ona ovládla media, a vytvářela onen obraz nekonečných možností ?
              A kde že začali s tou deregulací, kde že se objevily průsery finančního charakteru, které se permanentně přecházely či bagatelizovaly ?
              Myslete proboha. Z těch tehdy levicových studentů jsou dnes stejnou měrou rádobylevičáci stejně jako banksteři – kdo je u moci prostřednictvím koho se tu řešilo x-kráte …
              Popravdě bych od toho klučiny očekával více, než to, co předvedl, i když se mu nedivím, v revoltě vůči dnešnímu stavu souhlasím, a chápu, že se snaží působit už jen názvem generace jako sjednocující prvek …

              A dělo se to pouze tady, nebo se

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Minorito, a kde se najednou vzala ta spousta „odborníků“? Odkud přišli? Co dělali před plyšákem? Byli v mnoha případech obyčejnými „čehony“. Přišli zleva a převrátili své svrchníky. Ve spoustě z nich to levičáctví zůstalo. Kde se najednou objevili Ježkové, Dlouzí, Tlustí, Klausové i Dienstbierové (st.) a kolik jich bylo ještě dalších nejmenovaných? Přišli zleva. Opakuji, přišli zleva. Zprava přišel snad jen Kožený.

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Tvrzení zakládající se na stejné nepravdě jako že v Československu byl komunismus. Byl normalizační socialismus, na tom se snad shodneme. (Byl přesto nadějnější a spravedlivější než současný mafiokapitalismus, na tom se už neshodneme.)
              Dlouhý, Ježek, Klaus, Kočárník, Stráský, Čalfa, Vodička … tohle že někdy byli levičáci? (Komárek, Dienstbier st … ti ano). Kdepak, to byli vyčůánci kteří byli ve straně (někteří ani nebyli) proto že jim to přinášelo výhody a jak se změnil režim změnili své „přesvědčení“.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Připadáte mi svou obhajobou komunistů až chorobně posedlý. Znal jsem dost bývalých komunistů, abych věděl co byli zač. Byli to stejně fanatičtí rudí, jako dnes jsou modří. Ne všichni, ale bylo jich dost.

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Tohle téma „dříve rudí, poté modří“ už je dávno vyčpělé a vyřešené. Prostě karieristé kteří neměli a nemají se socialistickou myšlenkou a sociálnem nic společného. Jenom záminka pro hanění té myšlenky. Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde.
              Já znal … neberu. Já taky znal skauta a věřícího který … a taky nehaním proto skauting a víru. Snažím se hanět nebo chválit kvůli té myšlence, ne kvůli selhání jednotlivců k ní se hlásícím. A někdy se mi to nedaří 🙂 .

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vyřešené, Petřepavle…
              Není to vyřešené, vždyť tady hledáme příčiny nesmyslného návalu negrů a čmoudů.
              Každý vidí, že je nemožné, aby se sem dostali, jak se oficiálně tvrdí, každý vidí, jak třeba Švéd pindá, že jsme sobečtí, každý vidí, že Tribuni vyprávějí o rovnosti ale zasazují se o otroctví původních obyvatel ve vztahu k musmimům.
              A příčina nemusí být americký imperialismus, nebo snaha Saudů zavést islám na celý svět.
              Ti mohou jen využívat nabízené situace, příčina může být v pomatenosti dnešních politiků vlivem jejich levicovosti, přesně jak říká ten mládenec, příčina může být v tuposti ale vycítění nějakého příznivého větru u převlékačů kabátů, nebo, jak uvedl Brtník, ve vzpoře deprivantů, sociapatů a psychopatů, kteří se dostali k moci skrze své psychické poruchy.
              Copak příklad Tribuna, který máme přímo před nosem není dostatečně zářivý?
              Co by takový Tribun dělal, kdyby byl ministerským předsedou Německa a byla stejná situace?
              Co by dělali jiní sluníčkáři, které každý z nás zná?
              Já vím, a mám to ověřené, že lidém jsou do značné míry stejní.
              Jak ti, co navštěvují „hospody IV. cenové skupiny“, tak ti, co si hrají na inteligenci světového formátu.
              Mají rozdílné intelektuální schopnosti, ale jinak jsou si velice podobní.
              Člověk s IQ 110 nedovede spočítat složitý matematický úkol jako někdo s IQ 140, ale jinak mezi nimi zase takový rozdíl není.
              Co když je třeba celý problém jenom v dostatku?
              Dostatek totiž probouzí v lidech apatii, a tak se svým způsobem nudí, takže jsou vlastně rádi, za jakýkoliv vzruch-až je najednou pozdě.
              Vymýšlejí píčoviny, někdo vymyslí, že se v obci má jezdit 50,(že je to bezpečnější, přitom to prakticky žádný pozitivní vliv na nehodovost nemá-a to je sakra rozdíl mezi brzdami Š120 nebo Fábie) jiný pozve do své domoviny 1 000 000 lidí, kteří nejdou nijak prověřit.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Postupně: Bavore, a co výraz oprtunismus ? Víte, před drahnou dobou jedné uvolněné debatě, skutečném TV posezení ( i to kdysi šlo ) tedejší mi. financí Mertlk dal do placu historku, jak myslím na universitě, kde učil, nebo v nějakém ústavu AV, si simulovali, jací lidé by v případě vítězství komunistů( myslím, že i fašounů ) v USA pracovali na Wall Stretu, a vyšlo jim, že ti samí ! A to proto, že jde o druh lidí, který bude úspěšný za každého režimu , dokáže se přzpůsobit – prioitou není idologie, ale vlatní seberealizace, atd.
              Dokonce pro to exisuje výraz- Oportunista, opotunismus.
              V Bohemii je králem oportunistů Vámi jmenovaný Dlouhý, a že jich bylo … Díky popleteným a účelovým tanečkům po plyši se věci v Bohemii přestaiy nazývat pravými jmény, významová část mateřštiny byla ze zištných důvodů naprosto rozvrácena, nese to své ovoce Bavore. V rámci svaté individuality si prostě každý pod určitým výrazem prostě představí, co chce, a bude ten nesmysl obhajovat za každou cenu.
              Ano, přišli z leva, neb tehdy byla reálně k dispozici ljen evice – do jaké míry šlo o levicové přesvědčení, levičáky nebo oportunisty je otázka.
              Opáčím Bavore: proč jste tak na straně onoho německého věrozvěsta, když denacifikace zdaleka neznamenala to, že náckové šli od válu.
              Ať už se jednalo o policii, armádu, nebo o justici, ekonomii, atd. tak na mnohém nebo mnohé nové, demokratické budovaly kádry činné za nacismu, v nacistickém režimu nebo přímo jemu sloužící.
              Co byl podle Vás Erhard, když v období třeskutého fašismu získal titul doktora ekonomie, publikoval a tvořil až do počátku 40-tých let ?
              Vámi jmenovaní prováděli v polistopadových letech doslova hospodářskou genocidu – pravicovou genocidu na hospodářství a průmyslu vlastní země – to nebyl zrovna šťastný příklad pane z Bavorů. Dá se říci, že šlo o vlastizradu – dle mne, jednání v zájmu cizí moci, a o levici nešlo. Paradoxně se i před lety říkalo, že Klaus jako pravičák mluví a Zeman jedná . A Klaus má třeba zastání i tady , nesouhlasil s bombardováním Jugošky, tlumí vyhrocený antirusismus, atd… Vždyť jste ony nedávné, vlastně čertvé diskuze na toto i jiná související témata absolvoval a přispěl svými vstupy.
              Od jinud, než z leva se tehdy přijít Bavore nedalo, a Vy to víte. A Kožený, že z prava ? Je to tím, že snad dosáhl na magistra nebo bakaláře na Harvardu ? A jste přesvědčen, že zrovna on byl ten špatný zprava ? A co když to byl jen nastrčený nýmand, nastrčený do hry velkých kluků ? A o co je víc pravicový než V. Dlouhý, nyní Goldman-Sach boys ?
              Čeho je Velký plyš a to, co po něm následovalo důsledkem – skutečně jedné vcelku v zahraničí obvyklé, a nijak velké nakláčky studentům ? Opravdu ?
              A je tedy projevem pravicovosti to, že přiletěl ze západu ?
              To snad ne, pane z Bavorů.
              A znovu upozorňuji, že při použití zdravého selského rozumu má pravdu Mertlík, a levičáctví , to multikárové, typově nejvíce sedí na jistého dramatika, ne na ty Vámi jmenované tzv. pragmatiky, karieristy, oportunisty nebo technology moci. A služební pivo starší byl na rozdíl od potomka realista a ne zdivočelý, ideově i jinak naprosto nečitelný všeobjímající týpek.
              Za další se lišila levice v minulosti tam a tady. Financemi, potřebnými financemi disponuje až tzv. nová evropská levice – tedy soft pravice.
              A co je nejdůležitější, že ona multikulti tak, jak se vaří oněch více než 20 let , je podle receptu Uncle Sama , aneb EU poslušně kopíruje velkého bratra. Nese otisky jak vyklobené nové západoevropské tzv. levice stejně jako otisky tzv. evropské pravice – ať už liberální nebo konzervativní.
              Za další v počátcích se do Evropy mimo jiné dostalo kvanta barevných především jako levná pracovní síla, nic víc.
              A kde sakra bere někdo vůbec v potaz deregulaci a liberalizaci ve VŠECH oblastech bytí, v celé společnosti – to nemáte paměť ?
              Ten klučina je pouze ideolog, a jeho projev je ideologie. Nesnímám z nové evropské levice ( jde vůbec o levici ? ) její díl viny – to je její boj, ale odmítám to un bloc ausgerecht napasovat historicky na levici, domácí levici, nota bene tu ze šedesátých let . .

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                To jste trochu zaspal. Už to tu psal. Ten mladík obviňuje tu jejich starou levici, která vykřikuje ta multikulti hesla. A že tam má vliv americká politcorr je také jejich vina. Nebrání tomu. Co se týká těch „starých “ přistěhovalců, tak třeba do Francie se natáhli Alžířani bez zvaní.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Bavore , nezaspal, a prostě v tom jeho exposé nevidím nic, co by nebylo už někde někým řečeno, včetně hlasů z levice varujících právě před těmito důsledky. Já nezaspal Bavore, ale jako by jste nečetl Vy mne, nebo ignoroval vlastní zkušenost posledních 25-ti let – tedy tak, jak jste ji Vy sám tady mnohokráte formuloval, konkrétně vyjádřil ke konkrétním, i Vámi nahozených témat.
              Jako by se vytratilo kritcké myšlení, pochybnost , nebo je všechno jinak, pane z Bavorů … Ten kluk má našlápnuto k politické kariéře, k politické kariéře rasantního směru, chcete-li radikálního. Nerozporuji to, že dnešní podoba a reálie v EU nabyly naprosto nevídaných až zvrácených podob a rozměrů, opakovaně po delší dobu tu píši, že taková špína, jaká je v UE u moci centrálně a mnohdy i na úrovni jednotlivých států nemá v mnohatisícileté její historii obdobu, nerozporuji, že jde o vědomé ohrožení, útok až pokus o genocidu vlastního obyvatelstva vnuceným nechtěným živlem, a souhlasím s tím, že v tom má prsty tzv. nová levice původem z EU -> opakuji po x-té.
              Nicméně klučina jaksi opomněl, jak jedná a chová se pravice, zmínit její podíl na tom všem, opomněl dodat, že je sám jedním z dobře živených a situovaných evropských fracků, kteří požívají dědictví jak oné evropské prosperity a kultury, tak blahobytu jeho rodičů.
              Vzhledem k realitě posledních desítek let, k drtivému nástupu neoliberalismu a jeho prosazení do života celých kontinentů nesouhlasím s jednoznaménkovou ideologickou floskulí toho jedince. A jako asfalt si myslím, že co by student práv měl prostě předvést vyšší kvalitu.
              JIstě, Alžířané byli ve Francii samozřejmě už před oním konfliktem, ale onen konflikt znamenal jejich zvýšený import, stejně jako po jinde v koloniálních zemích v poválečném období při osamostatňování se kolonií – Turky Němci v počátcích vítali s kapelama na nádražích, že . Levná pracovní síla, tehdy zdaleka ne tolik obyvatel světadílu po krvavé válce.
              Já jsem válku nezažil, ani šedesátá léta co by aktivní účastník – to ten týpek také ne. Ale opět naprosto přesně ví, kdo za to může …

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Samozřejmě máte pravdu. Ten kluk neřekl nic, co bychom my tady už mnohokrát neprobrali. A je to rozmazlený fracek, který jen revoltuje stejně jako jeho rodiče. A vůbec neví, kdo to je Schulz, Cohn-Bendit a další. Prostě my tady jsme o všem už dávno hovořili s okresním hejtmanem.

                To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Nějak se tu zapomíná na Koukolíkovu vzpouru deprivantů!

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde není možné nesouhlasit s Vámi asfalte (neboli odvodil jste „svoji cestou“ – profesním pohledem naprosto správný závěr).
      Protože ta ona čistá „masmediální“ (lépe řečeno naprosto přímá) manipulace, na kterou jsem poukázal výše, tak jak byla použita pro NSDAP, tak je naprosto identicky použita zde.

      Proto je také touto propagandou Marxova teorie označována za podstatu multikulturizmu a všechny myšlenky, které byly později rozpracovány v rámci Marxisticko-Leninského směru v Rusku jsou nyní touto „plíživou Neo Ruskou propagandou“ použity proti současným USA a Evropě.
      Proto je následně Angela a její proamerická činnost popisována takto :

      Proto to co Angela činí je “ cílená proRuská destrukce Evropy“.
      Tož účinek inovované USA masmediální šablony, jak je vidět zabezpečí případné ( tak 1/2 – 2+1/2 roku trvající) použití Evropy proti Rusku naprosto bezproblémově.

      To se mi líbí

  12. kchodl napsal:

    O politických stranách píše pěkně Oskar Krejčí.
    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/oskar-krejci-konec-ceskych-politickych-dejin/

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Len nerozumiem: keď správne zdôraznil, že dnes môže v politike preraziť úplný amatér s dostatkom peňazí a profesionálnym tímom, že z toho voči „tradičným“ politickým stranám – a vôbec, politickému systému založenému na politických stranách – nevyvodil jednoduchý logický záver. Politické strany už neplnia tie funkcie čo pred 200 rokmi, keď vznikali a ten koniec dejín sa neodvratne týka politických strán.

      To se mi líbí

  13. blbíš napsal:

    Proto, Petřepavle, půjdu dát o sobě vědět toho 17.11., protože ti níže uvedení, to za mě určitě neudělají!!!

    Vždycky jsem se řídil slovy mého táty – ševče, drž se svého kopyta – a bral jsem to jako samozřejmost, protože bytostně nenávidím šlendrián, neschopy a nemakačenky. Tak jsem to tátovo přísloví ještě více uchopil po roce 1989 a naplno jsem se věnoval tomu, co jsem studoval a čemu jsem trochu rozuměl. Mým velkým omylem bylo, že jsem si myslel, že to tak udělají VŠICHNI, kteří toho předlistopadového neumětelství (jen klid, vážení – víme o tom své) měli tak akorát dost. Takže jsem docela hodně dřel (zdaleka ale ne jako ta – však víte) a NEKONTROLOVAL jsem ty, co mně nalhávali, že to mají všechno zmáknuté a ať jsem v klidu . . . a ono velký kulovaný!!! To byl šok, z kterého jsem se už nikdy nevzpamatoval a každou chvíli si nadávám do pitomců, že jsem jim tu republiku dal bez výstřelu (aspoň z praku, nemaje čím střílet).
    Abyste věděli, o čem mluvím, tak vám ukážu jednoho takového kostlivce, z kterého jsem se nedávno ve vysílání nezávislé televize CNTV málem posral (fakt, bez omluvy) – viz:
    https://www.youtube.com/watch?v=aXmzSqesAZc (51:55min)
    http://werner.blog.idnes.cz/c/108765/Kritizovani-islamu-bude-v-EU-jiz-brzy-trestnym-cinem.html
    A kdo že to za mne, jako já za něj doma, v tom Evropském parlamentu tehdy dřel:

    Bobošíková Jana, Ing. – (Nezávislá / NI
    Březina Jan, Ing.-(KDU-ČSL / EPP-ED)
    Cabrnoch Milan, MUDr. – (ODS / EPP-ED
    Duchoň Petr, RNDr. – (ODS / EPP-ED)
    Fajmon Hynek, Mgr. – (ODS / EPP-ED)
    Falbr Richard, JUDr. – (ČSSD / PES)
    Flasarová Věra, RSDr. Ing. – (KSČM / EUL/NGL)
    Hybášková Jana, PhDr. – (SNK ED / EPP-ED)
    Kohlíček Jaromír, Ing, CSc. – (KSČM / EUL/NGL)
    Maštálka Jiří, MUDr. – (KSČM / EUL/NGL)
    Ouzký Miroslav, MUDr. – (ODS / EPP-ED)
    Ransdorf Miloslav, PhDr., CSc. – (KSČM / EUL/NGL)
    Remek Vladimír, Ing.- (Nezávislý / EUL/NGL)
    Roithová Zuzana, MUDr., MBA – (KDU-ČSL / EPP-ED)
    Rouček Libor, Dr. – (ČSSD / PES)
    Strejček Ivo, PaedDr.- (ODS / EPP-ED
    Strož Daniel – (Nezávislý / EUL/NGL
    Škottová Nina, doc. RNDr., CSc. – (ODS / EPP-ED
    Vlasák Oldřich, Ing. – (ODS / EPP-ED)
    Zahradil Jan, Ing. – (ODS / EPP-ED
    Zatloukal Tomáš, Mgr. – (bez polit. příslušnosti / EPP-ED
    Zieleniec Josef, doc., Ing., CSc. – (SNK ED / EPP-ED)
    Zvěřina Jaroslav, doc., MUDr., CSc.- (ODS / EPP-ED)
    Železný Vladimír, PhDr. – (Nezávislí / IND/DEM)

    Jsem tak znechucený sám se sebou, že nemám síly dál vyhledávat, jak ten či onen poslanec EP hlasoval, protože to je jedno. Ale kdybych já tam seděl a hlasoval bych NE a oni přesto JÓ, tak bych doma (v ČR) ASOŇ tak řval, aby i blbíš slyšel … a to ani jeden neudělal!!!

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Dobrý, tak napište po 17.11. co jste svou účastí „někde“ (kde?) změnil … Na tohle já už nehraju.
      Hlasování v EP taky nesleduji, ale v našem občas ano. A díky tomu nemůžu paušalizovat jako vy výše.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        dobrá práce v tom EP,
        nechám se stranou zvolit do EP, beru plat, hlasuji, dělám…co to povídám, vlastně paušalizuji!

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        1)
        Petřepavle, psal jste toto:Aronia napsala 2. LISTOPAD 2015 (13:48): “ Moje sluníčková dcera dostala zavyučenou-asi aby si uvědomila…“ (= krádež tabletu)
        … a já nechci, aby bylo hůř, aby si moje vnučky TO uvědomily, až se jim něco stane, ale aby viděly dědu, že se brání a bránit bude, dokud …. doma u PC jim ukážu akorát tak co na chatě, snad hotovou střechu, ale to je pro ně žalostně málo, vlastně, jak pro koho, žejo?
        2)
        „Dobrý, tak napište po 17.11. co jste svou účastí „někde“ (kde?) změnil. Na tohle já už nehraju…“ …Že by v reálu výchova nové „generace identity“?

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Pokud jsem hledal správně, předkladatelem onoho návrhu byl určen eurokomisař Špidla.
      Legislativní proces EU asi pochopí jen právník.
      http://www.ius-wiki.eu/evropske-pravo/pfuk/evropa/zkouska/otazka-23

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      O tomto nebezpečí – legislativním nebezpečí se kdosi již zmiňoval, a pokud k němu dojde ( Švédsko má jakési masivní problémy právě s multikulti obohacujícími – Tribuni mlčí , a pokud to seveřané podpoří , jde o legislativní sebevraždu ), je jedinou cestou tvrdě po zdejších bafuňářích požadovat odmítnutí její místní přijetí a uplatnění, dosáhnout její neplatnosti a s tím zároveň požadovat úprk z toho děsivého obludária zvaného EU.
      Skutečně během mnohatisícileté existence civilizace v Evropě ještě nikdy nebyla u moci taková fanatická, úplatná a kolaborantská špína – jinak onen parlament a ostatní nazvat nemohu …
      Je to v důsledcích bezprecedentní otevřený útok na základy evropské civilizace, ale Tribuni souhlasí …
      A čeští poslanci EP ? Co dodat …

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Ach, mea culpa, nechal jsem rozepsanou reakci , odešel, neaktualizoval stránku a odeslal ji s velkým zpožděním po návratu -> mezi tím se objevila reakce p. Kellera – tímto se omlouvám za v tento moment zmatený příspěvek, i za konkrétní narčení diskutéra Tribuna v těch řádcích …
        Ještě jednou omluva , a pokud to půjde, poprosím pana domácícho o odstranění mého předešlého příspěvku…

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ale mohl Tribun klidně napsat, jestli BY souhlasil.
          Tohle se tam možná neprojednávalo, ale jiných podobných blbostí se tam řeší plno, výživná je ta slovenská poslankyně, co jí zmínil Peter…
          Ta není o moc horší….

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Můj soukromý názor Vittto ? No, Je tak pomatený, že je schopen souhlasit s tím, aby to bylo stíhatelné , ale zároveň by byl nerad, aby to bylo trestné 🙂 …
            Ta pipka ze Slovenska potřebuje narovinu řečeno pořádně přetáhnout – a teď nemám na mysli řemen 🙂 . A je jedno, jestli v páru, trojce, swingers, gangbang, lesbou, nebo bisexuály -> nejlépe by jí a podobným posloužila opakovaně parta bouráků namíchaná z cigošů, arabů a negrů – aby to bylo imigračně vyvážené … Taková vygumovaná slípka k ničemu jinému není …
            Kladu si někdy otázku, v jakém prostředí takové sociálně degenerované typy vyrůstají, co zvráceného je formuje -> to je odbornou péči, ne na debatu nota bene v parlamentu …

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Formuje jí vysoké školství humanitního směru.
              Podle mě má něco takového za sebou…
              Zbytečný obor studovaný zbytečnými lidmi, kteří se bojí práce jak sluníčkář reality.
              I když tedy nevím, co má vystudováno………..

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Když Vittto vidím, jakým způsobem bylo naloženo s humanitnímí obory, tak bych jako technik brečel … Takhle vykloubení, naprosto utržení ze řetězu „humanisti“ tehdy nebyli.
              Konečně, když je v Čechách možné získat profesuru – samozřejmě humanitní, za účast na homopárty, tak se není třeba čemu divit.
              Když takto systém generuje profesory ( předevší humanisty ) ve velkém, není se čemu divit – v takové zemičce za necelých 20 roků přes 2000 profesorů … Tý jooo, Sorbona hadr …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Podle mě jsou humanitní obory určitá kádrová líheň, jen lépe maskovaná, jak VUML.
              V tomhle podivném systému je vůbec všechno daleko lépe maskované, všechno se tváří apoliticky,jako že nic, a třeba ti homoaktivisté jsou možná jen přirozeným produktem doby, a jiné přirozené produkty jim dávají profesury a nikdo do toho moc nezasahuje, jen to tak odkudsi z hůry hlídají, aby o tom někdo chytrý moc nepsal, resp. aby o tom nepsal tam, kde by to mohly číst masy.
              Ani prezidenta vlastně nenechají mluvit, to asi spontální není, ale jinak…
              Alespoň já bych to tak dělal, kdybych chtěl mít kontrolu nad státem, nic okázalého, nic extremního, k moci nemusí být nutně pušky, stačí iluze a plný břich!

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Je to samozřejmě cílené – de fakto se tomu, co se děje dává filosofocko-vědní rámec, jde o posvěcení způsobu, prostředků a směru autoritou samotné nezávislé alma mater, o akademické potvrzení správnosti kurzu v mnoha oblastech -> od pomatených filosofů přes vykolejené ekonomy, dnes skoro i lékaře až po strojaře a chemiky 🙂 .
              ALe líhní jsou filosofické fakulty, jež sdružují, vyučují tolik svým způsobem zbytečných oborů tlučhubů a budižkničemů ( mohlo to obsáhnout střední školství , popřípadě minimum skutečně na úrovni vyučujících VOŠ ) , naprosto neproduktivních „kulisáků“ tak známých z EU …
              Navíc se z alma mater staly „nedobytná a až posvátná hnízda“ politicky, zájmově, mocensky i finančně angažovaných rektorů, profesorů, vlastně jejich personálu. Jde už o neomalenou veřejnou politickou hru těch týpků nepokrytě v zájmech Topinek, ptáků a Krajanských sdružení, kteří spoustu z nich valstně veřejně přes neziskovky platí …

              To se mi líbí

  14. peter. napsal:

    Na Slovensku existujú hladové doliny,mladí ľudia nemajú deti,lebo nemajú kde bývať a za prácou musia vycestovať do zahraničia,v niektorých oblastiach Slovenska je viac ako 25% nezamestnanosť a socialistickú europoslankyňu za stranu SMER-SD Moniku Flašíkovú – Beňovú trápi toto:
    http://www.hlavnespravy.sk/flasikova-benova-v-ep-presadila-uznesenie-na-vacsiu-ochranu-prav-mensin/56239

    To se mi líbí

  15. tata napsal:

    jeto nepřehledné tak to dám sem………….Bavor V. napsal:
    4.11.2015 (08:33)
    TO OPRAVDU MYSLÍTE VÁŽNĚ………..PROBOHA vždit v tom minulém režimu byla jednotná fronta ,nemohla exzistovat žádná opozice……….nezlobte se začináte použivát naprosto pseudoargumenty………..je vidět že nechápete zhola nic………….proto taky minulí režim dojel…….kdyby ty lidi zustali i ted na pozicich levice pak by jste měl pravdu……….takle to je jen doklad co jsem psal…………5 kolona…………v tomto připadě jste naprosto mimo nebo jen nechcete uznat že jste se seknul……….jáké levičáctvi v nich zustalo?JEDINÁ CHYBA LEVICE JE že defakto dávno přestala exzistovat,nebot mezi sebe pustili 5 kolonu a to taky tak trochu dokladuje že asi čistě levicová myšlenka a strana nemuže exzistovat v současném světě.
    Z několika duvodu ten zakladní je chování lidí.PROSTEJ ČLOVĚK není schopnej řidit stát,doklad je minulí režim když na vedoucí misto dali kadrový dělnický profil………bud to byl fanatik a fanatik je vždy prušvich jedno jestli s leva nebo s prava…………nebo i když to byl poctivec nemohl rozumět těm věcem takže byl v rukou lidí kolem sebe.
    Ten minulí režim ma ještě jednu zvlášnost proti dnešku……….a to že vznikl na základě buržoasního státu……….s plno lidí kterým sebrali majetek………….a zde se ten problém mnohačetně rozděluje na několik variant každá znich nebo skorem každá znamenala začatek konce toho levicového státu.
    stát nemuže řidit dělnik………..takže na vedoucí mista byli dosazeni lidé kteří včas převlékli kabát…..malokdo znich ale byl levicový………….tady trochu odbočim……….takže když se zamyslíte určitou logiku mělo proč kadrovat koho nechat studovat……..neobhajuji to,sem idealista takže stím nesouhlasím ale logiku to má………..jenže i ty pro kádrovaný dosáhnou určitého vzdělání a většinou přestanou chápat potřeby vrstvy s které vzešli dokonce se zaní začnou stidet.
    Pak zde máte špičky byvaleho disidentu,skládal se většinově s těch lidí co přišli o velké majetky,většina měla velké vzdělání,takže začali pracovat na zničení toho co je o majetek připravilo.Vtom duchu vychovávali své děti a protože byli velice chytří a už historie dokladuje že než nasilí je lepší trojský kun.V TOM 48 NEbYLA SILA z mnoha jasných věcí režim porazit silou,ta idea v té době byla přiliš čistá a silná……….takže už od začatku začala pracovat 5 kolona a vehementně ji pomáhali levicový fanatici tim terorem 50 letech………..bohužel ty fanatici byli v rukou
    te 5 kolony…………jak jinak si vysvětlit že ten teror nezasahl ty vyznamné,nebo jen minimum těch vyznamných……….spíše dnešní terminologií ty malé ryby…………..což mě bohužel nutí učinit závěr……že už na začátku tam byl silný proud 5 kolony………ktery neměl silu zabranit po valce levicové idei………už tím že rusko osvobodilo prakticky velkou čast evropy……..nemohl zabranit unoru 1948………dost jsem vyslechl od svého otce………vlastně až dnes sem pochopil co mě řikal………bylo to vlastně to samé co v 89……….ty opravdové levičaky odstavovali,nebo dokonce prohlásili za zradce a zničili,nebo někteří neměli žaludek a sami vyklidili pole té špině.

    A ČÍM DÁL docházím k názoru že levicový stát nejde vybudovat,lidi jako já nedokáži řidit stat,ani nakou organizaci a těch co vystudují a chápou s jakých poměrů vzešli je pomálu.SKUTEČNÁ levice muže fungovat jen jako opozice a to ještě když se ty poměry stanou hodně špatné pro těch dolních 10000.Ale zase nastává velké nebezpečí hnědého moru………..ano on se tváří jako levice jak to tvrdí ramštejn ale nemá s levicí nic společného,opět jej smanipulují masy aby se snimi pak po upěvnění nekompromisně vyřidili…………proto taky po krizi 1936 nastoupil hitler. a mohl být unor….podle mě už na začatku to kočirovali……..
    Nezlobte se BAVORE vtomto nemáte pravdu ……..použiji teorii ASFALTA……..I KDYŽ je pravda 90 procent co ten mladík povídá………to co se zde věky děje je jen boj a levice na něm vinu nemá,jen je vždy šikovně infikována a potlačena………..lidi jsou ve své většině hyeny…………skutečná idea levicová muže fungovat jen na popelu.JAK SE STOHO POPELU společnst vyhrabe převáží opět zákon džunge.
    V každém zarodku levicového státu zvitezili,převladli kteří jen myslí na svuj zisk………….takže ano levicový stát je asi utopie………asi se nikdy nenajde parta poctivých,chytrych lidí,kterým pujde o věc,mužem jen doufat že se ktomu někdo aspon přiblíží…………..a bude pro všechny náká dustojnost.
    ALE NEMÁ TO NA TRIKU LEVICE jen kdo se tak tváří……….asi jako HITLER…………….TO TAKY PRAVICE dává na vrub levice………skutečnost je že ty levicové prvky požil k ziskání moci a pak se sní tvrdě vypořadal………..proč to u HITLERA VIDÍTE A ZDE NÉ ,je to naprosto stejné sice se tvařejí a konají ve jmenu levice ale s levicí to je na hony vzdáleno

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato
      napsal jste toho hodně, ale přesto jste pominul jedno základní. Ti tehdy rudí fanatici jsou dnes modrými fanatiky. A navíc mají něco, co ti obyčejní nemají. Mají moc. Ať přímou nebo prostřednictvím ovládnutých médií nepřímou. Štětina byl fanatik a fanatikem zůstal, Šiklové říkali „Rudá fena“ a dnes je z ní fena modrá. Mám pokračovat? Proboha proberte se všichni. Vzpomeňte na Fučíka a jeho vzkaz. Všichni jste se nechali uspat řečičkami vlevo-vpravo. Není žádné vlevo. Je jen multikulti nebo svoboda. Vyberte si co chcete, já tu svobodu.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Někteří lidé se tak bojí fašismu, že podporují Porošenka proti Putinovi.
        Protože Porošenko je demokrat a Putin fašista.
        A takhle se drobí všechno, mnoho lidí podporuje fašismus, protože se bojí fašismu.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        Bavore
        Musel jsem dát palec dolu…………JE TO PARADOX……..AŽ DO TOHO ? SOUHLASÍM do puntíku…………..co myslíte když o sobě budu prohlašovat jak sem pravdomluvný a budu lhát a vy to jasně zjistíte………………..jsem pravdomluvny nebo lhář.
        je snaprostou jistotou jasné že lhář
        takže když pišete….Štětina byl fanatik a fanatikem zůstal, Šiklové říkali „Rudá fena“ a dnes je z ní fena modrá. Mám pokračovat? Proboha proberte se všichni.
        takže když se tvařili levicově a ted jsou pravicový……….přesto jsou podle VÁS LEVICOVÝ?
        tAK TO SE PROBERTE VY.
        co nejsou rozhodně to je levičaci,jestli jsou pravičaci nebo jen hajzlové co budou třeba martani je těžké ohodnotit……………přesto podle vás jsou levičáci…………nebot jak tvrdite je to chyba levice………..chyba levice to je že takové lidi mezi sebou trpí………..ovšem ten mladik to spojil že levice její idea je spatná a vede vždy ke katastrofě………..to je ten rozdil co nechápete.

        PROBOHA nemávejte s odkazem fučika když se mu tímto naprosto spronevěřujete……..nevím jestli byl takový a skutěčně tomu věřil……….ale jestli to tak bylo tak on naopak,byl na poplach lidé bděte ano ve jmenu svobody a dustojnosti………a to chce je skutečný levičak………..a je vidět že jste mimo……….asi neumite rozlišit co je levicovost a co se tvaří jako levicovost a nozí to nazyvají levicostí obzvlášt pravice.

        NAOPAK…………TAKZVANÝ TŘIDNÍ BOJ BUDE VŽDY……….prostě rozdilné vrstvy obivatelstva nikdy nebudou mýt stejné zajmi……….ten pojem levice ,pravice je jen sprofanovaný……..je to jen slovo ktery nejlepe vystihuje daný třidní rozdil a zajmi……

        Je jen multikulti nebo svoboda.
        TO JE HLOUPOST NA ENTOUL

        SVOBODA rovná se dustojnost………to jde v jedné rovině……….mužete byt svobodný….ale žit v nedustojném prostředí

        TO NEMUŽE NIKDY ZAŘIDIT SPOLEČNOST KTERÁ TVRDÍ ŽE ODMĚNA ROMANA JE ZASLOUŽENÁ……………Takovou společnost nazýváme pravicové idee,nebo si to nazyvejte jak chcete

        to jen multikulti…….je jen co se tváří jako levice,a bohužel je to častý nebo zatím vždy idea levice je potlačena 5 kolonou……….kdybyste napsal že bohužel vždy levicovou ideu zneužili hajzlové tak ano……………ale vždy poznate že to yli bud hajzlové nebo pravičaci co infikovali levici………….a to je značný rozdil.

        JE VIDĚT ŽE UŽ dostali i VÁS

        MUŽU PŘIPUSTIT že to je jen sen,že je utopie vybudovat stát na principech…….svobody rovná se dustojnost………ale ne jak to podává ten mladik a ted VY

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tato, zase špatně. Fanatik zůstane fanatikem ať má jakoukoli barvu. Oni (Štětina, Šiklová) jsou stále levičáci, ale jen si hrají na ostré pravičáky. Ti dva (a spousta jiných) neinfikovali levici, oni tam šli s vírou v srdci. Jenže dnes je in nebýt levičák a tak jsou modří. Ten mladík nespojil levici a zlo. On spojil západní pseudolevici a zlo. On spojil Schulze, Fischera, Cohn-Bendita (a jiné, které ani neznám) se současnou situací. To je totiž to, co vy odmítáte vidět. Levice na západě zmizela v roce 1968. U nás v roce 1989. Ten mladík je nutně pravicový, protože ti pseudolevicoví mladí jsou vychovaní svými rodiči do multikulti. Nejsem z toho štěstím bez sebe, ale to je holý fakt. Pseudolevice nemůže být jiná než multikulti.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            nezlobte se vlastně to pišete jen to nejste schopen pochopit………
            Pseudolevice nemůže být jiná než multikulti.
            souhlas a otom to je není to levice………jinak najděte si ve slovníkumulechčím VÁM TO

            pseudo-

            Význam:
            první část složených slov mající význam nepravý, napodobený, lživý

            vy to píšete jen nák nechápete obsah sveho psaní………….jestli je něco nepravé,lživé nemužete to házet na vrub tomu pravému

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ale tato, levice přece nikde není. Myslím tedy v EU. Nevěřte na nějakou pravou levici. Není, zmizela, ztratila se a všichni se bojí, aby se náhodou nevrátila. I ti komunisti se jí bojí.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              no vidite už se sjednocujem……….pak nepište že zato muže levice……….levcice muže byt utopie,protože stím co zde je to nejde jen je mizivá naděje že se k tomu někdo malinko přiblíží…………jde mi o jedno a ktomu jste ted nakročil……….levice není jen idea……….tak netvrte že lavice to zavinila

              To se mi líbí

    • tresen napsal:

      „Pak zde máte špičky byvaleho disidentu,skládal se většinově s těch lidí co přišli o velké majetky,většina měla velké vzdělání,takže začali pracovat na zničení toho co je o majetek připravilo.Vtom duchu vychovávali své děti a protože byli velice chytří a už historie dokladuje že než nasilí je lepší trojský kun“
      To je omyl, tato. Disent se většinově neskládal z lidí, co přišli o velké majetky. Opravdu ne.
      Druhý omyl se týká roku 48. Komunistická interpretace pochopitelně vždycky tvrdila, že převrat měl obrovskou podporu, která ho legitimovala. Jenže od roku 46, kdy komunisti zabodovali ve volbách, i když nedosáhli na většinu, jejich popularita klesala. Historici se domnívají, že jim to potvrdil průzkum veřejného mínění, uskutečněný na konci roku 47, a že právě obava, že ve volbách v létě 48 podstatně ztratí, způsobila, že v únoru sáhli k radikálnímu řešení a že už se pak žádné volby nekonaly. Průběh převratu, který začal dřív než toho pětadvacátého, se vyznačoval především násilným ukončením všech možností ostatních stran jakkoli se ozvat.
      Jestli chcete označovat všechny, co se domnívali, že to nebylo OK, a tenhle názor si uchovali až do roku 89, za pátou kolonu, je to věc vkusu, vzhledem k tomu, co se obvykle tou pátou kolonou myslí.
      Do úvah, jak reálná je možnost nenásilně vybudovat stát podle levicových ideálů, se pouštět nebudu.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        PALEC DOLU……..TRESEN……..A NO KOMENT……..byla by to naprostá ztráta času………co vy asi vite že bylo plno lidí co svoji dovolenou a veškerý volný čas obětovali na vystavbu rebubliky nebot si mysleli že to dělají v zajmu všech……..nemohli vědět že snimi opět vyběhnou lidé VAŠEHO RAŽENÍ,předpokládám že i VAŠE OKOLÍ SE TOTIŽ TAK CHOVALO…….KDYŽ TOTO NAPÍŠETE…………VÍTE já vyrustal v prostředí kdy mi rodiče své volno a sily obětovali stavbám mládeže a zvelebovaní s cela zdarma REBUBLIKY…….LIDI JIM VĚŘILI……….ŽE lidé VAŠEHO ražení to zneužili je jiná.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Budování zničené země a její infrastruktury je vždycky spojeno s nadšením. A mladí se nejsnáze nechají strhnout. A když chyběli mladí, tak nastoupily akce „inteligence do výroby“. A tato, nezapomeňte ještě, že KSČ sice vyhrála volby v Čechách, ale ne na Slovensku, tam vyhrála Demokratická strana. Takže ani ta podpora nebyla tak úplná. Jenže byli i Kunderové a Kohouti, kteří jsou dnes považováni za odpůrce a tehdy psali oslavné básně na Gottwalda a Stalina.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            BAVORE……..ALE TO JSEM psal……….fanatici jsou stejně nebezpeční jako ty pseudo.
            Bavore………nezlobte se nechápete to základní………..co myslíte šli dobrovolně na tyto akce děti kulaku nebo kulaci………..takže ty stavby mládeže mám od otce.ja se narodil…….a jemu věřim………..tam šli lidi převážně s ide……..takže to zase tak trochu spochybnujete aby to potvrzovalo VAŠE…………..PRAVDA JE ŽE TO BYLO VĚTŠINOVĚ KVULI TÉ IDE

            A tato, nezapomeňte ještě, že KSČ sice vyhrála volby v Čechách, ale ne na Slovensku, tam vyhrála Demokratická strana.

            a co to dokazuje,jen to že slovensko vždy ovládalo naboženství…………a pro ty byl komunista ten největší dabel

            UŽ MĚ TO NEBAVÍ………………JDE JEN OTOTO…………..ALE TO MÁ OBROVSKÝ VYZNAM………………..LEVICE JE VINA ŽE VŽDY SE NECHÁ INFIKOVAT,nemá v podstatě jiné nastroje než bud věřite v ideu rozumně———to jest dustojnot,svoboda

            což bud fanatici v jejich řadách ,nebo pseudo levičaci zničí.TÍM ŽE TO dávate do jedné roviny………….skutečná levice zde nikdy nevládla………..byla vždy potlačena……..skutečný levičaci byli vždy jen ti co umirali v domění že umírají v zajmu budocnsti celku,nebo co budovali s nadšením republiku opět ne pro zisk nebo vyhody ale v zajmu celku……….to je levičactví a na to v podstatě plivete

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Tato, levice tu od roku 1989 není.Od roku 1989, možná a maličko dříve. Nestavte stávající levičáky na úroveň těch, kteří opravdu upřímně budovali po válce republiku. Tím je vy urážíte, ne já. Já si jich vážím, ostatně i mýma rukama vyrostla jedna školka a jeden vodovod.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              tak ted jste mi dostal fakt logika……………..Tato, levice tu od roku 1989 není.Od roku 1989, možná a maličko dříve. Nestavte stávající levičáky na úroveň těch, kteří opravdu upřímně budovali po válce republiku. Tím je vy urážíte, ne já.

              logika trpí jen aby jste dokázal svou pravdu ……….bohužel napsané nezmizí jedině když ty časti zde vymažete———
              kdo znás celou dobu píše levice za to muže,a kdo znás píše že to není levice ale kdo se tak tvaří
              ted jste teda dal gol do své branky……….nevim jestli se mám smát nebo brečet

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              ovšem skončeme to……..kdyby jste nenapsal nic jste nepochopil
              náš spor byl dost o uhlu pohedu tak trochu o zabejčilosti……….nebot jste v posledku psal co já píšu od žačatku
              citace……….Ale tato, levice přece nikde není. Myslím tedy v EU. Nevěřte na nějakou pravou levici. Není, zmizela, ztratila se a všichni se bojí, aby se náhodou nevrátila. I ti komunisti se jí bojí.

              já to tvrdím od začatku………pok logicky když není nemuže byt vinna

              ovšem když jste napsal toto citace…………….Tato, levice tu od roku 1989 není.Od roku 1989, možná a maličko dříve. Tato, levice tu od roku 1989 není.Od roku 1989, možná a maličko dříve. Nestavte stávající levičáky na úroveň těch, kteří opravdu upřímně budovali po válce republiku. Tím je vy urážíte, ne já. Já si jich vážím, ostatně i mýma rukama vyrostla jedna školka a jeden vodovod. Tím je vy urážíte, ne já. Já si jich vážím, ostatně i mýma rukama vyrostla jedna školka a jeden vodovod.

              pak musite jako chlap uznat tady jsem to napsal špatně rozhodně aspon zde jste přestřelil
              Tím je vy urážíte, ne já. Já si jich vážím,

              asi teško když náše vymena od záčatku je že VY TU DNEŠNÍ TITULUJETE LEVICE.A JÁ vám od začatku tvrdim že to není levice ale jen co si tak řiká.

              pak holt napišete co jste napsal………..logika trpí, sem lopata ale tady je to jasné……..nemužu někoho urážet srovnávat když od začátku piši že pseudolevice není levice……….VY JSTE TENTO TERMIN ŽE LEVICE NENÍ ZAČAL POUŽIVAT KDYŽ JSTE NEVĚDĚL KUDY KAM……….JEN HOLT NEJDE NAPSAT aspon v logice………..že něco není a přitom je vino.
              ano naše debata byl spor že já tam čtu že to hazí na levici ……….vy že nic takového nepiše

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Tata má pravdu Bavore, když v jednom příspěvku píšete že levice není, pak ale nemůže mít ten Vámi sem postnutý mladík pravdu. Nakonec, když si vezmete kdo vítá imigranty nejvíc? Tzv. „sluníčkáři“, zase je to špatně, podle mého Havloidi, a o těch si myslíte že jsou levice? Kokta z orlíku, Pehe, Urban, a další. To je podle Vás levice? Pravda zamotalo se tam asi pár lidí, co, aby je někdo nepodezíral z toho, že nejsou dostatečně vstřícní k lidem sužovaným válkou, jsou podobní, jako například Tribun. KSČM je pravda dost mizerná levice, ale z toho co jsem měla možnost slyšet jsem si nevšimla,že by imigranty vítali. Především tvrdí, že problém se má řešit tam kde vznikl, a také tvrdí, což já rovněž, že za to mohou především USA a SA, a Turecko.
              Na Tribuna bych měla otázku, myslím, že je pravda, že sem do Evropy jdou především ti co mají nějaký majetek, jak by jinak zaplatili převaděčům? Takže tak zbědovaní a chudí nejsou. Co ti, co na to nemají? Nejsou to větší, mnohem větší chudáci? Druhá možnost je, že to za ně někdo platí, pak ale vy vítači jste padli do pasti, asi USA nebo SA. To není moc správné ne?

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Proboha, pochopte, že my tady (bývalí socialističtí) víme, že se jedná o pseudolevici, ale ti, kteří se označují za pravici, ti to neuznávají a u těch západních 68-níků to neví ani oni sami. Oni se za levici považují, ačkoli jí dávno nejsou. A ten mladík logicky musel použít slovo levice, protože jiné nezná.

                To se mi líbí

            • tata napsal:

              Bavor V. napsal:
              4.11.2015 (18:05)
              NO MOŽNA KDYBY JSTE UVEDL tento argument,ten totiž stoho co zatim padlo muže byt,ovšem jestli někdo má takový rozhled a píše takové věci měl by to vědět.DOBŘE UZNEJME TO………PAK ale musite pochopit že to je nebezpečné že to tak budou chapat i naší mlady……….a vy doslovně pišete………..Proboha, pochopte, že my tady (bývalí socialističtí) víme, že se jedná o pseudolevici, ale ti, kteří se označují za pravici, ti to neuznávají a u těch západních 68-níků to neví ani oni sami.

              takže teda mate nechat naše mladé aby to chapali tak jak to chápe ten mladik……….ted jste defakto napsal že vy víte že se milí a doporučujete at se teda mylí i naši mladý……….nak tu logiku nechapu i když pripustim že toto je možné……….takže jako levičak mam nechat že někdo chazí špinu sice nevědomky ale hazí……….mě ste napsal že ty staré levičáky uražim což nebyla pravda a jemu to tolerujete……..ne takové logice nerozumím……….ano je to vesvé podstatě kravovina nic stím neuděláme,,,,,,,,,,ale pro me je zasadní at nikdo at nevědomky nebo zamerně slučuje pojmi levice ,pseudolevice do jednoho pytle………to je promě opravdu zasadní pro vas mozná stouraní

              To se mi líbí

          • peter. napsal:

            p.Bavor:
            Pri všetkej úcte.Mne ten minulý režim nielenže nevadil,ale do dnes tvrdím,že bol pre ľudí lepší a spravodlivejší ako ten dnešný.Mal perspektívu,cieľ,sen.Nikto nevie domyslieť ako by to dnes vyzeralo u nás,keby sa vniesol poriadok do činnosti RVHP(len si predstavte tie možnosti,tú surovinovú základňu + múdrych hospodárov,vedcov a konštruktérov).Je to preč.A jediné čo by som dnešnej KSČM neprial je,aby vo voľbách získala nadpolovičnú väčšinu hlasov a aby bola nútená vytvoriť jednofarebnú vládu.Som si istý,že s koncom jej vládnutia by skončili aj posledné náznaky existencie ľavice v ČR.A KSČM by sa už nikdy nedostala ani do parlamentu.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Peter, minulý režim byl takový, jaký byl. Dobrý i špatný, nemá smysl dnes říkat co by, kdyby… Je to pryč. Na něco dobře, na něco špatně.

              To se mi líbí

        • tresen napsal:

          Tato, nemyslím, že poukazováním na nadšené svazáky a brigádníky dokážete vyvrátit, co jsem napsala. Pravda může být samozřejmě oboje. To, že existovali lidé, kteří opravdu věřili, že budují lepší zítřky, i to, že komunisti v roce 47 ztráceli popularitu a pravděpodobně by další volby nevyhráli podle svých představ, kdyby včas násilně nezasáhli.
          Mí rodiče se před nadšenými svazáky třásli strachy. Opravdu ne kvůli majetku, žádný neměli.
          A co myslíte, že jsem konkrétně já osobně zneužila? Z čeho mě vlastně obviňujete?
          Máte mi za zlé, že jsem od začátku nevěřila lidem typu Klause, ale že jsem proti nim nic nezmohla? Radši to vyčtěte těm, co ho volili. I tady jich nejspíš pár bude.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            JÁ se musím smát………pravděpodobne by nevyhrali………to má vypovidající hodnotu jako kdybych napsal pravdopodobně jste zlodejka………taky je to hloupost……….moje rodiče mi vypravěli neco jiného a těm věřim…………nevím proč se před nadšenými svazáky trasli……asi jsme žili každý v jiném státě……….co vím s naprostou jistou že 47 tomu věčina věřila,proto taky měli možnost provest ten převrat………jiná věc že pozdějc lidi zjistili že je zase někdo oblbl………..to že lidi jako vy to popisují jako nasilný převrat…………kdyby to samé v obraceném gardu……….bylo by to nazývano že zvítezila demokracie.
            musím jen dodat………sice píšu že lidé zjistili že je někdo oblbl……….no 89 nás někdo oblbl mnohem vic………mezi námi je jen rozdil že s vaseho pohledu je to obráceně

            A co myslíte, že jsem konkrétně já osobně zneužila?

            slovní obrat

            To se mi líbí

            • tresen napsal:

              Jo, klidně se smějte.
              Třásli se, protože z fakulty, kde oba studovali, vyházeli nadšení svazáci jejich profesory i kolegy ze studia a pak několik z nich zatkli a odsoudili do vězení. Rodiče radši odešli z Prahy a žili na venkově, ale tátu vyhmátli i tam. Vyšetřovali ho velmi ohleduplně, jinak to ani neuměli, jak je známo, ale on tu jejich ohleduplnost asi nepochopil a tak si zkusil podřezat žíly. Byl zločinec – dopustil se toho, že byl vinou rodinné tradice sociální demokrat a nestál o rudou legitimaci.
              Vy jste se narodil a žil v jiné zemi, tam se takové věci stát nemohly.
              To, že můžete říkat, že jste si jistý, že komunistům v roce 47 důvěřovala většina, je možné jenom proto, že všechny podklady a dílčí výsledky toho zmiňovaného průzkumu veřejného mínění byly okamžitě po únoru skartovány. Pročpak by to komunisti dělali, kdyby ten průzkum potvrzoval jejich důvěru u lidí?
              Otázku po onom zneužití jsem položila proto, že nevím, kdo jsou lidé mého ražení. Tak se ptám, jakého ražení jsem podle vás já, protože opravdu nevím, co lidé jako já zneužili.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Když byly skartovány odkud to víte? Svěřte se nám Třešni ;).

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              tresen
              To, že můžete říkat, že jste si jistý, že komunistům v roce 47 důvěřovala většina, je možné jenom proto, že všechny podklady a dílčí výsledky toho

              podivejte se bud uznávate demokracii nebo né vy tvrdite že ano………..s tim co jsem napsal souvisí vše právě s demokracii………….asi jako když se k moci dostala pravice a vladla zde taky není duležité se dohadovat co ta vetšina znamená,prostě vyhrali volby a komunisti vyhrali volby tak proto to že většina jim věřila……….jenže to já váš avám podobným přistup k demokracii………rozhodně k moci se dostali demokratickou cestou.jenže pro lidi jako vy není nikdy stejné když to delá levice je to nasilné převzetí,vtom je ten problém……….takže tvrdite že ty věci se skartovali……….smiřte se že jim prostě lidi duvěřovali a vyhrali volby

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Tato, Jsou to ti samí historici, co tvrdí, že vlastně Mnichov znamenal úlevu pro mobilizované, kteří si oddechli, že nemusí bojovat ? Jde o ty samé historiky, dle kterých se filmoval onen mlýn ? Jde o ty samé historiky, jako je či byl třeba Mlynárik, které financují či financovali kluci z SD ?
              Tato, rok 1948 je především o tom, že i tehdejší tzv. demokrati NIC nepochopili, že se nepoučili a dál jeli v kolejích pol. marastu předválečného Československa, nebo-li vykleštěné hře bez zodpovědnosti ( volit je byla přece historická nutnost ) stranických sekretariátů…
              Tedy natvrdo řekněme, že šlo o aroganci a klasickou neschopnost řešit problém – to samé, co vidíme dnes a denně u současných kolaborantů a zlodějů. Ale těch keců …
              Minulost, historie se přepisuje -> už nejde o osvobození nýbrž dobytí, atd. atd… Třešeň neomylně vycítila diskuzní názorový rozkol, a tak samozřejmě vstoupila do hry …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tohle z lidí nedostanete, Minorito.
              Někdo bude věřit tomu, jiný onomu, a historici a Tresten u toho mohou kecat, co chtějí.
              Sociální demokraté nic nepochopili, nejdřív se báli komunistů a pustili k moci Hitlera, pak-u nás- se jich zase dostatečně nebáli.
              Ono si plno lidí myslí, (nevím proč) že komunisté představovali nějaký dělnický aušus, tupce od soustruhu, co nemají o vládnutí ánung, a naopak nějací vzdělanci že mají patent na rozum a vládnout umí.
              Leda hovno, tihle lidé si asi nevšimli, kdo byl Hitler a Himler a Goebels, Stalin nebo třeba Berija a Gottwald.
              Byli to normální lidé, žádné kapacity ve svých oborech, a nešlapalo jim to o nic hůře, než těm děsným odborníkům s tituly na všechno.
              Kdo by dokázal vytvořit takovou organizaci, jako dokázal Himmler nebo Röhm?
              Pche……
              To si pamatuju, jak se za komunistů říkalo, že nám vládne lůza, a mě tehdy moc nedocházelo, že ta lůze jsem já…..
              A dneska se zase říká, že si Češi neumí vládnout, a přitom Němci si sami vládli od r.1871 do r.1945 a stačili prohrát dvě světové války, a jen na ně trochu povolil dohled, už dělají průser zas.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vittto, to nebyl z mé strany atak na Tatu, spíše potvrzení jeho pozic formou otázek a zřejmých odpovědí z nich plynoucích …
              JInak s Vámi souhlasím, a k těm rozporuplným historickým personám přidám další, respektive si ji vypůjčím od Kchodla -> Berija, kdo jiný by dokázal v tak krátké době přestěhovat a zprovoznit válečný průmysl v tak krátkém čase za takových podmínek, ještě u toho řídit výzkum zbraní nových a koordinovat válečný průmysl 🙂 ???
              Vidíte Vittto, měl jsem velmi moudrého, bystrého a chytrého tatínka, který by byl v dnešním pojetí umírněný liberál, nestraník, jež měl vůči tehdejší době výhrady, které samozřejmě byl schopen formulovat – tak o vládě lůzy nikdy nemluvil -> byl si vědom jedné věci, že se to díky tehdejšímu systému dá vztáhnout na kohokoliv 🙂 …
              Navíc nebyl na konto národní mentality a charakteristiky i přes, nebo právě proto tak příkrý , jako já -> a měl pravdu …

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ti komunisté….to musela být ale podivná parta, když mohli násilně zasáhnout, protože se zdálo, že příští volby nevyhrají.
            Ještě že to nemůže udělat třeba TOP09, to už by ozbrojení podnikatelé pochodovali po ulicích a obsazovali budovy státní správy.
            A věřili….to není celé.
            Vybudovali alespoň z části ty světlé zítřky, nebo v to jen tupě věřili, a nevybudovali nic?
            Protože to je důležité.
            Třeba ve Švédsku věřili, že přijímáním negrů také vybudují lepší zítřky…a vybudovali?

            To se mi líbí

            • tresen napsal:

              Naprosto souhlasím, že to byla podivná parta.
              Budovali a budovali, ale po čtyřiceti letech se ukázalo, že tam, kde komunisti nebyli u vesla, lidi toho vybudovali bez velkých řečí víc. A ta zdejší kvalita taky nebyla bůhvíco.
              Co se „negrů“ týče, pamatuju, že do závodu v našem městě byli dovezeni Kubánci, aby pomáhali budovat. Negři jsme jim neříkali. Nevím, jak přispěli k úspěchu socialistického průmyslu. Jisté je jen to, že se v našem městě narodilo několik snědších děcek.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já vím že se to říká v TV, ale zkuste si pro zajímavost spočítat, jak dlouho tady vlastně Národní fronta vládla.
              Národní fronta, ne komunisté, když bych byl důsledný.
              Co se toho budování týká…ukončili bez dluhů.
              Ti, co toho vybudovali více bez větších řečí měli dluhů dost, jak jsem si všeml, a dneska už i my dlužíme.
              Kubáncům jste „negři“ možná neříkali „vy“, i když nevím, koho tím myslíte, ale já jim tak říkal.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Třešni, Vy neomaleně lžete – klasicky jste vycítila šanci, že … To je panečku jiná než předevčírem, že … Jo, budovali a budovali , a kupodivu po nich něco zbylo – a asi docela dost, když si díky tomu namastilo kurevsky kapsy toluk demokratů Vašeho ražení. U nás doma u nich nikdo nebyl, osud si i v rodu pohrál, a mohl bych tady taky zvracet na minulý režim jako Vy třešni, nicméně paradoxně mne před takovými, jako jste Vy kdysi doma varovali – a měli pravdu …

              To se mi líbí

            • tresen napsal:

              Ono po komunistech zbylo i to, co Češi vybudovali předtím. Pořád se vyrábělo i na starých znárodněných strojích ve starých znárodněných barácích.
              A taky lidi bydleli ve znárodněných domech, do kterých nikdo neinvestoval, takže padaly omítky a byty zůstaly na úrovni těch čtyřicátých let. Ty lepší.
              V tom je podstatný rozdíl od blízkého okolí směrem na západ. Tam i tady se stavěly nové provozy a nové domy pro bydlení, ale tam se dokázali postarat i o údržbu a modernizaci dědictví minulosti.
              Pak tu taky po komunistech zbyl smrad. Smrděly řeky, smrděl vzduch. Když jsme v devadesátém roce poprvé vyrazili do Švédska, byli jsme u vytržení, jak daleko bylo vidět a jak se dalo dýchat. A když jsme se pak vraceli přes Lužici a viděli už zdálky ten žlutošedý poklop nad pomezními horami, bylo nám nanic.

              To se mi líbí

  16. tresen napsal:

    Zakladatel naší demoskopie a hlavní teoretik i praktik Ústavu pro výzkum veřejného mínění Čeněk Adamec podal o zmíněném průzkumu ve svém studijním materiálu Počátky výzkumu veřejného mínění v českých zemích (ÚSD 1996) toto svědectví: „Z průvodních dopisů tazatelů o dotazování i z kontroly a kódování došlých dotazníků získali pracovníci ústavu představu o neúspěchu komunistů v květnových volbách.“

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Aha tak to je opravdu přesvědčivé :D. No tak věřte :D. Hlavně že získali představu a potvrdil to Čeněk Adamec ;). A slyšela jste to v ČT že ano a panu Adamcovi bylo asi tak 80 že? :
      „Od čtyřiasedmdesátého do konce roku 1989 jsem pracoval v Ústavu zdravotní výchovy. V tomto zařízení bez výrazně ideologického významu, a tedy i bez mimořádného kádrového a hlídacího režimu přežívala v ústraní a bez nároku na společenský postup řada dobrých lidí. Například ing. Čeněk Adamec. Muž, který u nás před tím už dvakrát (1945, 1968) zakládal instituce pro výzkum veřejného mínění, a netušil, že se dožije toho, jak takové zařízení bude konstituovat i potřetí (1989).“ :D.

      To se mi líbí

      • tresen napsal:

        Nevedla jste mě na zdroj, který jsem neznala. Já jsem o tom předtím četla pouze v Hospodářských novinách a našla jsem i zmínku v Parlamentních listech.
        Vy jste ovšem něco vynechala.
        Kromě informace autora pořadu Kučery, že Čeněk Adamec se jako voják zúčastnil vylodění v Normandii a že se spolu s dalšími bývalými československými studenty zasloužil o uznání 17. listopadu jako Mezinárodního dne studenstva mi připadalo zásadní toto:
        První instituce pro výzkum veřejného mínění u nás vznikla hned po válce v pětačtyřicátém. Jejím zahajovacím úkolem a také úspěchem byla předpověď voleb v příštím roce. „Zmýlili jsme se jenom v bílých lístcích,“ říkával Čenda. Ve zjištění volebního zisku jednotlivých stran měli největší „manko“ u sociálních demokratů – 0, 9 %! O dva roky později, v osmačtyřicátém, se měly konat další volby. Výzkumníci měli už sebrané dotazovací archy a prováděli první vyhodnocení. Pak přijelo několik tajemných automobilů, pánové v civilu s legitimacemi ministerstva vnitra, tehdy vedeného komunistou Václavem Noskem, a podpoření uniformovanými členy SNB všechny materiály z průzkumu zabavili a odvezli. Někteří západní novináři tenkrát dokonce tvrdili, že tento průzkum byl důvodem či rozbuškou k únorovému komunistickému převzetí moci. Čeněk Adamec to takhle nepřeceňoval, jedním si ovšem na základě dosavadních poznatků ze šetření byl jistý: KSČ hrozil dramatický propad hlasů. Přestože Klement Gottwald tvrdil opak.
        ——
        Tak vám děkuji za potvrzení.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Potvrzení čeho? Je to jen JPP :), Vy to nevidíte? Asi ne, ptz to potvrzuje Vaše přesvědčení ;). Mě to ale nepřesvědčilo a zřejmě ani ne ty (to především) co jinak hovoří o puči v roce 1948, ptz jinak by to bylo již hojně používáno víte?

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          To „..prováděli první vyhodnocení. Pak přijelo několik tajemných automobilů, pánové v civilu s legitimacemi ministerstva vnitra,“ mi zní skoro jako: ještě neměli žádné výsledky, když jim zlí komunisti sebrali podklady, ale výzkumníci přesto vědí, co by zjistili.
          „Někteří západní novináři tenkrát dokonce tvrdili, že tento průzkum byl důvodem či rozbuškou k únorovému komunistickému převzetí moci.“ je opravdu moc hezké tvrzení. Doloženo, zdá se, nebylo ničím, takže relevanci to má asi stejnou jako fiktivní rozhovor sepsaný východními novináři, v němž Petr Zenkl vysvětluje únorové události roku 48 takto: „My jsme byli tak zvyklí, že komunisti na každou naši hloupost v parlamentu říkají ne, že nás vůbec nenapadlo, že by na tu největší mohli říct ano.“
          Třešinko, asi byste měla autorům serveru „totalita.cz“ a jejich vzorným opisovačům z české wikipedie vzkázat, že jejich denní rozpis průběhu únorové krize 1948 v rozporu s vaší zjevenou pravdou o pravé příčině naznačuje, že krizi vyvolali ministři za nekomunistické strany v přesvědčení, že se tímto způsobem Gottwalda a komunistů hravě zbaví..

          To se mi líbí

          • tresen napsal:

            Předběžné výsledky měli a chtěli je ještě před oficiálním vyhlášením v tisku dát k dispozici všem parlamentním stranám, jenže je předběhli ti, co dali pokyn k tomu zásahu. Tak je to popsáno v materiálu, který jsem citovala prvně.
            Práci Čeňka Adamce, věnovanou historii průzkumů veřejného mínění v Československu, vydal Ústav pro soudobé dějiny. Označit jeho svědectví jako JPP může jen ignorant anebo kočka šklíba.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano a také ti co přemýšlí jste zapomněla dodat, ne jen věří. Jak se vypořádáte s tím, že i ti největší antikomunisté toto nepoužili? No povídejte ;).

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              To je čím dál divnější. Předběžné výsledky průzkumu se nedávají tisku ke zveřejnění, (to je vymoženost počítačového věku), ty se ověřují, kontrolují a zpřesňují. Jediný váš citát z práce vydané Ústavem pro soudobé dějiny je tento: „Z průvodních dopisů tazatelů o dotazování i z kontroly a kódování došlých dotazníků získali pracovníci ústavu představu o neúspěchu komunistů v květnových volbách.“
              A račte prominout, tohle mi spíš napovídá, že mohli mít právě tak roztříděné a pro další zpracování označené dotazníky a odpovědi v nich, ale současně mi to neposkytuje nejmenší představu o položených otázkách ani obdržených odpovědích.
              Tvrzení o průvodních dopisech se mi rovněž zdá poněkud zvláštní, protože pokud by ty „průvodní dopisy“ nebyly nějak standardizované a průvodní dopis by nebyl povinně přiložen ke každému dotazníku, neumím si představit, jak bych takové informace statisticky vyhodnocoval. Zejména pak za drzého předpokladu, že tehdejší potenciální voliči komunistů asi moc velké sklony k průvodnímu dopisování neměli.
              Také ale nejsem slavný statistik.. 🙂

              To se mi líbí

            • tresen napsal:

              Celý citát z toho Adamcova elaborátu zní takhle:
              „Z průvodních dopisů tazatelů o dotazování i z kontroly a kódování došlých dotazníků získali pracovníci ústavu představu o neúspěchu komunistů v květnových volbách.“ (Připomeňme, že si KSČ vytyčila úkol získat většinu národa.)
              Č. Adamec a B. Pospíšil žádali svého vedoucího P. Konečného, přednostu prvního oddělení ministerstva, „odpovědného stranického činitele“, aby s výsledky průzkumu byly seznámeny všechny politické strany. Ten s tím sice souhlasil, ale nepodnikl nic. Proto Adamec a Pospíšil navrhli pracovníkům sekretariátu Československé sociální demokracie, aby v Národní frontě požádali o poskytnutí výsledků veřejnosti.“
              Bezprostředně nato došlo k vývoji, který Adamec popsal i pro rozhlas.
              „Petr Konečný, doprovázený jiným pracovníkem prvního odboru, přišel do naší místnosti. Zeptal se, kde jsou dotazníky uloženy. Skříň zalepil páskami, které orazítkoval. Téhož dne se dostavili dva jiní nám neznámí muži, kteří skříně otevřeli a dotazníky odnesli.“

              To se mi líbí

  17. tata napsal:

    je to marné je to marné…….

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Potvrzuji.

      To se mi líbí

    • tresen napsal:

      Taky mám pocit, že je to marné….

      Třeba tady. Píšete tohle:
      podivejte se bud uznávate demokracii nebo né vy tvrdite že ano………..s tim co jsem napsal souvisí vše právě s demokracii………….asi jako když se k moci dostala pravice a vladla zde taky není duležité se dohadovat co ta vetšina znamená,prostě vyhrali volby a komunisti vyhrali volby tak proto to že většina jim věřila……….jenže to já váš avám podobným přistup k demokracii………rozhodně k moci se dostali demokratickou cestou.jenže pro lidi jako vy není nikdy stejné když to delá levice je to nasilné převzetí,vtom je ten problém……….takže tvrdite že ty věci se skartovali……….smiřte se že jim prostě lidi duvěřovali a vyhrali volby

      Když to rozšifruju, vychází mi, že si myslíte, že já neuznávám, že komunisti vyhráli volby, což je demokratická cesta. A že to v osmačtyřicátém bylo vlastně totéž jako v devětaosmdesátém, jenže v obráceném gardu, což já ve své pravičácké zaslepenosti nevidím.
      Jenže komunisti vyhráli volby v roce 1946. Rok a půl před převratem. Vyhráli, ale neměli většinu. Další volby byly vypsány na květen 1948 a Gottwald chtěl pochopitelně většinu získat. Proti tomu by žádný demokrat nemohl nic namítat, kdyby volby normálně proběhly a komunisti v nich uspěli. Jenže to bylo jinak. Žádné svobodné volby už nebyly ani tehdy ani jindy až do roku 1990. Žádná politická konkurence nebyla po celou dobu vlády komunistů přípustná, nikdo nemohl přijít s vlastním programem a získat pro něj voliče. Taková představa by byla přímo svatokrádežná. I to, kdo ze zbytkových pidistran či organizací Národní fronty bude na jednotné kandidátce, určovala KSČ.
      Z toho všeho plyne, že listopad přinesl opak toho, co únor, ovšem ne v tom, jestli se k moci dostala pravice či levice, ale právě v tom, že listopad komunisty neodstřihl od možnosti jít do voleb tak jako to oni udělali svým politickým konkurentům v osmačtyřicátém. Což ještě nebylo to úplně nejhorší, když si vzpomeneme, že pár jich poslali nikoli do politického důchodu, ale na šibenici. Co myslíte, shodneme se na tom? Já myslím, že bychom mohli. Vyvraťte mi ten pocit marnosti.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Co tedy bylo vlastně na tom převzetí moci konkrétně nedemokratického?
        Ono v tom r.1989 bylo také trošku jiné…nějaký „listopad“ něměl moc někoho odstřihovat od moci.
        Pušky měli „oni“, ne my, my jsme si jen mysleli, že jsme nějak zvítězili, jenže my neměli čím zvítězit, oni to museli naopak položit, nebo se tak museli alespoň tvářit.
        Vy jste dost naivní vám povím….

        To se mi líbí

        • tresen napsal:

          Co bylo na převzetí moci v únoru nedemokratického? Přece ty pušky.
          Ozbrojené obsazení všech důležitých bodů, stranickými sekretariáty a redakcemi počínaje a poštami konče. Politickým odpůrcům převratu bylo násilně znemožněno jakkoli se veřejně projevit, okamžitě začalo zatýkání. Známá masová shromáždění byla pečlivě zorganizovaná, na milicemi obšancované místo se nikdo, koho tam komunisti nechtěli mít, nedostal. Pouštěli jen prověřené skupiny ze závodů.
          Hlavní vzkaz toho všeho pro politiky i lid obecný zněl: zapomeňte na to, že byste se nám jakkoli postavili do cesty. Kdo to zkusí, s tím zameteme. Zapomeňte na možnost volby.
          To všechno samozřejmě vyžadovalo dlouhodobou přípravu. Byla. Spočívala především v personalistice. Komunisti postupně obsazovali všechny důležité posty v ozbrojených složkách i na úřadech. Všichni ostatní byli jako slepí, aspoň s odstupem doby to tak vypadá.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Tak pušky … a moderní těžké zbraně používané k agresi proti nepohodlným státům, proti jejich občanům, proti představitelům zvoleným občany jsou demokratické?
            Zbraň Mašínů byla demokratická, že?
            Vracela byste nakradené dobrovolně? Vracel by ho někdo dobrovolně?
            Klasika : zloděj křičí „chyťte zloděje!“

            To se mi líbí

            • tresen napsal:

              Pušky nejsou demokratické. Tečka.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Prostě pušky nejsou demokratické a tečka. Jo, demokracie je hodně starý vynález, ale zajímavé je, že vždycky, když v dějinách lidstva šlo o převzetí politické moci jinou společenskou třídou, používal se k uskutečnění a ochraně toho přesunu moci mnohem starší a staletími ověřený způsob – síla zbraní. Použili ji feudálové k ustavení své nadvlády, buržoazie ke svržení feudálů i „komunisti“ ke svržení moci buržoazie. Ale u komunistů je to vrcholně nedemokratické, to je jisté. Komuna je tradicí vázána k demokratickému přebírání moci, aby se proti nim „demokrati“ mohli spojit třeba i s nepřítelem a demokraticky je zmasakrovat.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Zbrojovky na Slovensku treba zrušiť,lebo zbrane „jsou nehumánní“povedal ten dobrý muž,aby za krátky čas objavil „humanitární bombardování“ Juhoslávie.To jsou paradoxy…povedané so slávnym,svetoznámym dramatikom.

              To se mi líbí

  18. blbíš napsal:

    Přibrzděte, tato a Kočko, přibrzděte. Zkušenosti rodičů třešně a zkušenosti rodičů taty mohly a asi pravděpodobně byly, diametrálně ODLIŠNÉ. Na těch vysokých školách to bylo opravdu zlé, prostě to berte, nebo ne, je to na vás. Nemám problém s tím, že věříte rodičům a od toho odvozuje svou argumentaci, ale podívejte se na to i tak, že otec i matka, coby MLÁDEŽNÍCI, s velkou jistotou věděli kulovaný o tom, co se děje na druhé straně barikády! Tu dobu konce 40 a 50 let asi nemá smysl diskutovat v tomto stylu, jakou tady předvádíte!

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      nemám proč pribrzdovat………vyhledejte si co jsem mockrat psal a do pismene to samé co mi vysvětlujete………nikdy sem nepopiral ani nebagatelizoval že se v 50 letech zločiny nestavali jen to nebyla tak masový,něco nebylo zločin respektive skorem každy režim použije proti lidem co se ho snaží zničit veškere prostředky mnohdy protipravní………není to omluva jen konstatovaní………..mě nenapomijte laskavě sem dospělej a vim co pišu.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      No , vysoké školy … Když tak dnes koukám na stávající programovou fanatizaci studentů VŠ jejich kantory, když tak sleduji, jak se akademická půda dávno stala štítem pro osobní politické, kariérní, potažmo finanční exposé jejich řídících a z grantů sponzorovaných představitelů, když tak někdy čtu, jak a čím Helerovité studentstvo reaguje, tak že bych měl zrovna nějaký respekt , se nedá říci …
      50-tá léta nebyla jen teror, jak třešeň trvale opakuje -> nebyla to sice doba pěkná, ale ona to nebyla pěkná doba nikde v Evropě, dokonce ani za mořem.
      A když už tady třešeň tak klasicky zničeho nic ( to něco signalizuje ) hutně přispívá, tak proč toho Lennona špehovala FBI až do jeho smrti 🙂 , za levicové přesvědčení se mnohde rovnou vraždilo ( třeba Itálie, Franco ve Španělsku ) nebo se vyhazovalo z práce jak v šedesátých, tak v letech sedmdesátých ( třeba v NSR ) …
      Ale třešeň ví, stejně jako historici – kteří historiky najednou nejsou , pak zase ano ( profesně se přijde na to, že jde o spisovatele, nebo jinou kvalifikaci, ale jednou jde podle havloidů o historika, tak bude takový týpek otravovat v médiích jako respektovaný historik ), nebo hrdinové boje proti komunismu, ktří bojovali tak usilovně, že kvůli tomu jezdili v SSSR co by novunáři do oblastí, kam se noha domácího bez bumážky od Min. vnitra nedostala, ale je to bojovník – to třešně a spol. vědí opět naprosto přesně blbíši …

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Vůbec jsem nepsala o rodičích, takže nechápu co mně vyčítáte.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ale když jste to napsal, ačkoliv se mě to netýká v tomto smyslu, tak ano, otec byl po útěku z nuceně nasazené práce v neustálém nebezpečí. Zúčastnil se Pražského povstání, pak vstoupil hned v roce 1945 do KSČ,nebyl žádný funkcionář, matka byla dcera socdemáka, ona nevstoupila. Celý život pracovali, táta jako technický pracovník, máma jako dělnice. Táta v roce 1968 vystoupil, a pak nikdy nešel k volbám. Jo vlastně asi jednou šel a hodil přeškrtnutý lístek snad, to si moc nepamatuji. Já se bez problémů dostala na střední i vysokou školu. Takže tak asi.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Tata: … nevím proč se před nadšenými svazáky trasli……asi jsme žili každý v jiném státě
      Kočka: … a myslíte, že jsem psal jenom o těch rodičích?

      …vždyť jsem psal: prostě to berte, nebo ne, je to na vás … no nevzali jste, no a co, to se stává!

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Asi nejsem dostatečně chápavá, ale Vy jste o ničem jiném nepsal, nebudu Vám to sem kopírovat, ale přečtěte si to znovu po sobě ano?
        A prosím, nechte si Vaše pokárání nebo jak to mám nazvat, pro vaše blízké ano? Nejsem ani Vaše dcera ani vnučka, a i když s Vámi mnohdy souhlasím, nechápu proč se pořád pokoušíte nějak napomínat.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        ovšem ,já VÁM ODPOVĚDĚL V KOMPLEXU ,SAMOZŘEJMĚ když už diskutuji s lidmi jako TRESEN……NEBO JINAK ….PAMATUJETE SI CO ZDE Tresen napsala………nebude to doslovné ale vystihuje to…………že se dost kolikrát baví a rada provokuje aby to pak davala k dobru co je zde za exoty………ty exoty nepoužila ale vyznělo to tak.
        Takže v diskuzi sní použivám přece jen jiné vyrazy aby se odkopala…………má odpověd VÁM BYLA JEN KONSTATOVÁNÍ ,ŽE JINAK SEM ZDE NAPSAL A TO MOCKRAT……….že mnozí z nás opravdu zažili že žili jako v jiném státě…….že byli lidé k těm patřim kteří podle toho co zažili se vubec nikdy nesetkali se zločiny toho minulého ve svém okolí,naopak byli lidé co skutečně pochopitelně nenavidí byvalí režim neb jim komunisti zabili rodiče nebo jinak zničili život…………..myslím že se zde pohybujete dlouho aby jste toto věděl………dokonce sem někdy kárán že moc zduraznuji zločinná 50 leta…….musite reakce posuzovat v komplexu ,to co je mezi řádky.

        jinak kdyby jste posuzoval a neznal cojinak piši,hdnotil tuto odpověd mate pravdu…………vtom proč jsem to tak psal v komplexu jste se mylil………..proto tam bylo vím co piši

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.