a jeden Valenčík z dneška (20.10.15)


Již avisovaný článek, který poslal brtník:

Zveřejněno včera, v logice věci zařazeno do seriálu o reformách.

Po Merkelové už Evropa nikdy (přinejmenším hodně dlouho) nebude,jaká byla. Merkelová je zajatcem politiky překrývání jedné lumpárny ještě větší, jedné tragédie ještě strašnější,jedné úrovně ztráty hodnot obětováním ještě základnějších.Základním způsobem mění podmínky odvrácení nejhoršího a obratu k nápravě na základě prokomunikování nezbytných reforem.

11.října jsem napsal článek“Merkelová rozvrací nejen Unii,ale i Bundes“, viz:

http://radimvalencik.pise.cz/2800-merkelova-rozvraci-nejen-unii-ale-i-bundes.html

Jak jsem čekal, vývoj mně dá velmi brzy za pravdu. A také ano:

„Tvrdé kritice za svůj vstřícný postoj k migrantům čelila německá kancléřka Angela Merkelová na regionální konferenci své Křesťanskodemokratické unie (CDU) v saském Schkeuditzu. Podle účastníků debaty již velká část Německa nemůže ani slyšet slova Merkelové o tom, že to země zvládne. Další zase tvrdili,že zemi hrozí národní katastrofa, pokud bude příliv běženců pokračovat.“

Viz:http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1602069-cdu-v-sasku-proti-merkelove-kvuli-migrantum-hrozi-nemecku-katastrofa

Ještě významnější bylo setkání našeho ministra vnitra Milana Chovance s bavorským protějškem Joachimem Herrmannem 16. 10. 2015,o kterém před konáním informovaly jen Parlamentní listy:

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se dnes sejde s bavorským protějškem Joachimem Herrmannem. Ministři obou zemí budou jednat o migraci a policejní spolupráci. Na závěr schůzky ministři podepíší společné prohlášení o zamýšlené spolupráci v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti.

Viz:http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chovanec-bude-jednat-v-Bavorsku-o-prohloubeni-spoluprace-policie-403727

A výsledky jednání? Dost zásadní akce. Hledejte. Já nenašel žádnou informaci.

Nakonec mi pomohl Twitter:

Dnes jsem se sešel s bavorským ministrem vnitra Joachimem Herrmanem.

Joachim Herrman na jednání několikrát ocenil konzistentní chování ČR a důsledné dodržování ev. práva v rámci probíhající migrační vlny.

https://twitter.com/Milan_Chovanec

Chápete,co se děje? Informační embargo už platí i pro našeho ministra vnitra! Jaké to bude mít důsledky? Budou probíhat procesy, které už nikdo nezastaví:

1.Ztráta autority spolkové vlády a posilování role spolkových vlád, zejména bavorské a saské.

2.Sbližování ČR s Bavorskem a Saskem (návazně na V4).

3.Obnovení politiky vycházející z dlouhodobých historických tradic sahajících až do počátku českého království (pozor –odlišit od počátku knížectví!).

Tím jsou výrazně konkretizovány podmínky pro projednání nezbytných reforem.

Příloha:Článek „Merkelová rozvrací nejen Unii, ale i Bundes“ z11. říjen 2015

Politika servility Merkelové vůči k těm, co ovládli administrativu USA a prostřednictvím globálního špiclování spojeného s vydíráními současnou reprezentaci EU, ohrožuje již nejen vztahy v Evropské unii, ale dostává do konfliktu se spolkovou vládou i jednotlivé spolkové země.

Jednu z nejvýznamnějších zpráv z poslední doby uveřejnil včera (v sobotu 10.10., autorkou je A. Klečová) zpravodajský server Aktuálně.cz:

„Kdyžto vláda nezvládne, uděláme to, co je potřeba, my,“ zní z Mnichova. Kromě vracení uprchlíků do Rakouska hodlají Bavoři vybudovat na hranicích tranzitní zóny, které znesnadní ilegální imigraci. Návrh ale už v minulosti odmítla Evropská komise jako neslučitelný s evropským právem. Pokud německá vláda nepodnikne v blízké době opatření na omezení přílivu uprchlíků, je Bavorsko připraveno vzít celý případ k soudu.

Bavorská vláda v pátek na mimořádném zasedání odsouhlasila další opatření na omezení přílivu tisíců uprchlíků, kteří denně do Německa přes Bavorsko proudí.

Plánují je zadržovat už na hranicích a vracet zpátky do Rakouska. Kromě toho bavorský kancléř Horst Seehofer plánuje nově příchozí ze svého území přímo přeposílat do ostatních spolkových zemí.

Ve svém boji proti imigrantům je předseda CSU ochoten překročit i své pravomoci. „Když to vláda nezvládne, uděláme to, co je potřeba, my.“

Seehofer potvrdil, že omezení pohybu na hranicích je nezbytné a nevyhnutelné.

„Pokud nebudou okolní země respektovat Dublinská kritéria, budeme jim uprchlíky vracet,“ doplnil ho bavorský ministr vnitra JoachimHerrman s tím, že uprchlíci by měli být autobusy převáženi zpět.

Vídeň již avizovala, že bude na možné opatření „adekvátně reagovat“. „Pokud začne Bavorsko příliv uprchlíků úmyslně zpomalovat a navyšovat kontroly, bude muset Rakousko přijmout stejné opatření,“ řekla rakouská ministryně vnitra Johanna Mikl-Leitnerová.

Navíc pokud Berlín v brzké době nepodnikne kroky, vedoucí k omezení přílivu uprchlíků, je Bavorsko připraveno předat celý případ soudu. Ze stupňující krize viní Seehofer kancléřku Angelu Merkelovou a její otevřenou imigrační politiku.

„Vyslali jsme signál, který si mnozí špatně vyložili jako pozvání do Německa. Teď musí kancléřka jasně říct, že pomáháme, ale naše možnosti jsou omezené,“ uvedl v deníku Spiegel.

Merkelová naproti tomu už ve čtvrtek prohlásila, že „každý, kdo utíká před válkou, násilím či terorem, je v Německu i nadále vítán“.

Rozkol,který hádky o uprchlíky mezi sesterskými stranami způsobily,dosáhl v posledních dnech vrcholu. Bavorské ministerstvo vnitra má připravený plán na zvýšení kontroly hranic.

Některé z plánovaných změn ale leží mimo rámec pravomocí, o kterých má Bavorsko – jako spolková země – nárok rozhodovat.

K efektivnějšímu zadržování ilegálních příchozích by měly napomáhat takzvané tranzitní zóny, které se Seehofer chystá vybudovat v pohraničí. Kontroly hranic ovšem spadají do pravomocí Spolkové policie. Evropská komise navíc podobná opatření v rakousko-německém pohraničí odmítla, protože jsou neslučitelná s evropským právem.

Bavorsko je pro uprchlíky po Severním Vestfálsku druhým nejoblíbenějším cílem. Podle oficiálních údajů přišlo do spolkové země od začátku roku 43 tisíc žadatelů o azyl. Skutečné číslo je ale ještě o něco vyšší, protože odhad nezohledňuje neregistrované imigranty. Jen v září překročilo Německé hranice 164 tisíc nových utečenců. Podle některých analytiků by se finální počet pro letošní rok mohl vyšplhat až na 1,5 milionu.

Viz:http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/bavori-se-vzepreli-merkelove/r8f3c39866e8811e58c710025900fea04/?utm_source=blesk.cz&utm_medium=traffic-exchange

K tomu je nutno přičíst rostoucí odpor vůči politice Merkelové v Sasku ze stejného důvodu. Obrovská, téměř dvousettisicová, v posledních létech nevídaná včerejší demonstrace v Berlíně měla sice jiný konkrétní důvod – transatlantickou smlouvu(TTIP) mezi USA a EU –, ale byla též projevem odporu proti politice ovládání euroreprezentace vydíráním, viz:

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/383071-v-berline-demonstrovalo-nejmene-150-000-lidi-proti-obchodni-dohode-s-usa.html

Dnes to možná vypadá nereálně, ale Merkelové se již podařilo uvolnit síly, které povedou k podstatnému zvýšení emancipace jednotlivých spolkových zemí Německa a k výraznému oslabení politiky centrální vlády. Již nyní se to projevuje při přípravě hlasování i při hlasování v Evropském parlamentu. Je to ovšem významná příležitost pro ČR. Vztahy s Bavorskem i Saskem máme v určitém smyslu slova z řady důvodů nadstandardní. A hlavně hluboce historicky zakořeněné.

Pokud si někdo myslí, že trochu přeháním, doporučuji mu přečíst tento článek:

http://radimvalencik.pise.cz/2273-zacala-valka-s-pouzitim-migracnich-zbrani.html

Jsou v něm mj. i oskenované pasáže z úvodu ke knížce, kterou jsem vydal před 21 léty a kde jsem ukázal, proč a jak dojde k vyvolání války s využitím migračních zbraní. K prognóze, kterou jsem tehdy dal, jsem měl dostatečné podklady a také se vyplnila.

-00:Tykadla a Alexandrovci – konečně ta pravá kauza!

TOTOJE KAUZA „TYKADLA“! – CO NA TO NAŠE (ČI „NAŠE“?)SOUDY?

Na skutečnou kauzu, pokud jde o kontraverze týkající se Alexandrovců,jsme čekali. Teď je konečně tady. Skutečná:

„Koncert ruského armádního souboru Alexandrovci, který zpěvem doprovodila Helena Vondráčková, přinesl víc než jen hudební zážitek. Do sportovní haly na pražském Výstavišti totiž v sobotu pronikli aktivisté, kteří se během písně „A ty se ptáš, co já“svlékli do půl těla a rozvinuli vlajky Evropské unie a NATO. Na sobě přitom měli nápisy odkazující na příklady ruské agrese.Zpěvačka společně s manželem Martinem Michalem věc odsoudili jako „ukázku nekulturnosti a hlouposti aktérů“.“

Viz:http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/349888/hlupaci-zpev-vondrackove-s-alexandrovci-narusili-polonazi-aktiviste.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

K tomu: Teď uvidíme soudy v akci. Výtržníci mohli mít bohulibé úmysly. Ale narušili to, co si jiní zaplatili. Porušili soukromého vlastnictví. Drsnější než v kauze „tykadla“!!!Tato kauza jako precedens se dostala i do Wikipedie:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Smetana

Tak teď uvidíme naše soudy v akci. Jsem velmi zvědav.

Soudy musí měřit stejným metrem, jinak by právo vůbec nemělo smysl.

A ještě ta písnička od Vondráčkové. Taky stojí zato:

https://www.youtube.com/watch?v=SoJYjcpj-Gc

Hodně silné. Mě to kdysi přimělo přehodnotit vztah k ženám. Víc chápat jejich vnitřní svět a být zodpovědnější (aspoň částečně). Kdo tohle naruší, přinejmenším okradl lidi.

Zdroj:http://radimvalencik.pise.cz/2829-reformy-263-zasadni-zvrat-obnova-sousedstvi.html

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

61 reakcí na a jeden Valenčík z dneška (20.10.15)

  1. blbíš napsal:

    uvažujeme-li v zákonném rámci, pak imigraci vzhledem k uzavřeným smlouvám s EU si musíme s velkou pravděpodobností vytrpět. Ale neznamená to, že se nemůžeme, nebo snad nemáme bránit!!! Bránit se MUSÍME (jako svrchovaný stát) v mezích PLATNÝCH zákonů a ty říkají přesně, jak se má každý stát postavit k ILEGÁLNÍ migraci. Jenže, aby to bylo ZCELA účinné, musíme, bohužel, MĚŘIT VŠEM STEJNĚ, ať je to utonulý chlapeček, kolabující maminka na pochodu, zmatená stařenka, bezohledný nezletilec, či v nenávisti zakuklený ISILan (tedy žádné multikulti)!!! Vím, je to drsné a proto říkám znovu, BOHUŽEL, ale jinak to NEPŘEŽIJEME. Teď jde o to, abychom si k tělu nepřipustili NEZVLADATELNÉ POČTY nechtěnců, s kterými bychom si neuměli poradit alespoň do doby, než na samotné Němce dopadnou v plné míře šílenosti jejich kancléřky a její nohsledů a ODSTRANÍ ji/je. Doufám, že pak budou vstřícnější k dohodám i k účinnému řešení,!!! Je na čase, abychom si to konečně VŠICHNI uvědomili.

    P.S.
    vittto, ÚČINNý způsob odesílání se nakonec bude dít (později) a obávám se, že způsobem, který jste někde tu už naznačil!!!… znovu říkám bohužel!!!

    To se mi líbí

    • Rys Ostrovid napsal:

      Využijem tento Váš príspevok, p. Blbíš, pretože sa dejú nanajvýš zaujímavé veci. Ako iste všetci viete, na nedeľu zvolal Juncker mimoriadny „minisumit“ Európskej únie. Naozaj zaujímavé je jeho zloženie: Nemecko, Rakúsko, Slovinsko, Chorvátsko, Maďarsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko, Macedónsko a Grécko. Rakúsky Der Standard v jednom komentári naznačil, že za neúčasťou napr. Francúzska by mohol byť nezáujem krajiny podieľať sa na riešení nemeckého problému s migrantmi. Ešte zaujímavejšie je vyhlásenie maďarskej vlády po včerajšom spoločnom stretnutí prezidentov policajných zborov Maďarska, Chorvátska, Rakúska a Slovinska o tom, že Maďarsko ani nevytvorí žiadny koridor cez svoje územie pre utečencov a ani neposkytne žiadne dopravné prostriedky pre prepravu migrantov, ktorí sú už na území EÚ. Maďari zrejme tušia (podľa mňa správne), že zloženie sumitu bolo vymyslené aj za účelom toho, aby bolo možné na Maďarov účinne zatlačiť. De facto tam budú jediní, ktorí momentálne nemajú žiadny problém s utečencami! Najzaujímavejšie je však, čo píše dnešná nemecká tlač: na minisamite sa majú preberať:
      – pevné kontigenty a horná hranica pre migrantov,
      – kvóty pre žiadateľov o azyl,
      – jednotný štandard pre registráciu a „deportáciu“ migrantov, atp.

      Tu si treba položiť otázku, či V4, keď sa dohodla na posilnení hraníc Maďarska svojimi policajtmi – pretože vtedy celkom určite vedeli, že Orbán uzavrie hranice s Chorvátskom (vyhlásil to totiž ešte pred sumitom a podmienil to prijatím jasných rozhodnutí vo vzťahu ku grécko-tureckej hranici práve dotyčným sumitom pred týždňom) – či V4 predpokladala takýto vývoj situácie. Podľa mňa celkom určite áno. Včera totiž minister vnútra R. Kaliňák vyhlásil, že Slovensko je pripravené pomôcť chrániť slovinskú hranicu.

      To by ale znamenalo, že V4 hrá teraz naozaj veľmi, veľmi tvrdú hru! Premyslenú na niekoľko krokov dopredu.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Podle mě je V4 v určité ofenzivě.
        A Německo v defenzivě…
        Uvidíme…

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Tak nedivme se vnitřnímu pnutí v tzv. zavedených demokraciích“ 🙂 , když např. : http://pravyprostor.cz/slunickovy-svet-imigranti-skupinove-znasilnili-aktivistku-jeji-kolegove-ji-nutili-mlcet/
          nebo : http://www.securitymagazin.cz/zpravy/svedsko-na-ceste-do-pekla-55-nogo-zon-1404046046.html
          Chybí delegace těch morálně-eticky ( o IQ nemluvě ) vyspělejších, aby nám – zabedněncům xenobně-rasistickým toto vysvětlili 🙂 … Chápu, když se kácí evropský les, létají domorodé třísky …

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Tak to vím, co by sluníčka říkali.
            Že je potřeba dodržovat zákon, a švédká policie by měla něco dělat.
            Ovšem bez použití násilí.
            Tečka.
            A u té znásilněné, že to bude asi hoax, a kdyby ne, tak se nelze migrantům divit, protože nedostatkem sexu dost trpí, a kdo ví, jestli nebyla ta holka vyzývavá.
            A také, že ať to jak to je, musíme jim pomoci, protože to jsou lidé, a co mají dělat, když je zavřeme do ghet, a že za to můžeme my, protože jsme xenofobové a rasisté a že Hitler a také letadlo.
            Těch keců si přečtu….fagan se vedle překonává, já ho moc neznám, ale ten přerod na levicového aktivistu byl velice rychlý.
            Včera psal, že si vezme šátek a jeho sqaw také a že půjdou do autobusů a jak je někdo vyhodí, (na Novinkách byl článek, jak někdo vyhodil z autobusu češky, že měli šátky, což mimochodem beru se značnou rezervou) tak budou volat policii a najme si fagan právníky a to ten útočník uvidí….
            Idiot, určitě by na fízly někdo čekal a celý autobus by nadšeně svědčil nějaké antičeské svini. (docela jsem se zasmál při předstěvě, jak fagan cestuje jedním autobusem za druhým, aniž by si ho kdokoliv všiml)

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ale ano, repertoár idiocie je u havloidů nekonečný – dokonce i v momentě vlastní zkušenosti 🙂 .
              Fagan je provokatér, placený provokatér, nebo psychopat , popřípadě kombinace obého, ale nedivil bych se, kdyby šlo o placeného provokatéra. To, co a koho si hřejí jinde na prsou, je jejich problém – kašlete na něj i na ně. Prostě neexistuje společný průsečík, jmenovatel, shoda v čemkoli – a tak na to nazírejte.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano ano Pane z Bavorů, jak relativně málo stačí na odhození masky. Nebo jsme si nevšímali, nečetli, dost pozorně, velkoryse přešli všeobjímající žvejky … Znáte to pořekadlo o tom, čím je dlážděna cesta do pekla 🙂 .

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Podíval jsem se po několika měsících na tuto výzvu „tam“, na poslední povolenou diskusi a článek jí předcházející.
              Jak já su šťastné že su tam zablokované…

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Je to jejich problém, a já se do cizích problémů necpu, to třeba někdo zase může vidět jako problém mě tady, co já vím…. ale ta postava je nějakým způsobem typická, stejně jako reakce blogerky.
              Ten votroubek tady rozhodně jako levicový aktivista nevystupoval a jeho oduševnělé kecy šly trošku jiným směrem.
              Už když psal ještě sem, testoval si Janiku, protože se tady jednou omylem podepsal „Ondřej“.
              Já jsem také psal sem i tam-ale vždycky jsem to byl já.
              On byl tady někdo, a tam někdo jiný-souběžně.
              Jasně, nemocný člověk, nebo troll, nebo provokatér.
              Ale jakkoliv se obouvá do Zemana, Putina a celkově šíří podivné konstrukce, nikdo ho za to nestírá.
              Jeho multikulturismus, jakkoliv třeba hraný, přebil všechno ostatní.
              Je to…zajímavé.
              Já třeba, když mě někdo názorově omezuje, tak jdu pryč a případně ještě náležitě prásknu dveřmi.
              Tam píší skvělí lidé,ale jsou o dost loajálnější, a takoví…slušnější než já.
              Oni by ho stírali, ale..tam se to nenosí a tak ho nechávají vlastně být, a ani takoví svým způsobem nejsou…ve smyslu vykonávání nějaké „špinavé práce“, to spíš je moje parketa, protože jsem nevzdělanec a nemusím se v tomto nijak krotit..lidé s určitým vzděláním a postavením si více potrpí na image, to je prostě zvyk z reálu.
              On nějakým způsobem ten prostor vlastně ovládá…i když to není to pravé slovo.
              Pro mě zajímavé…uměl bych napsat víc věcí, ale chodil jsem tam, tak mě to trošku svazuje, abych nevypadal jako kňukna, co si vylévá srdíčko.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Nebo je pane domácí v mnoha případech loajalita projevem nedostatku sebevědomí mnohdy i zbabělosti 🙂 …

              To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Ech, dodržování zákonů? Zákon je asi něco jako právo, že? Mám rád citát ze své kdysi oblíbené chlapecké knihy (občas se k ní z nostalgie vracím):
    „Právo? Kdo má šavli, má i právo!“
    Vyhlašuji tipovací soutěž na knihu a hlavně jejího autora. Napovím, že se děj odehrává východně od bývalého Československa před několika staletími – tam, kde ten citát platí vlastně i dnes. A kniha má vlastně tři na sebe volně navazující obsáhlé díly.
    Valenčík? Kéž by ty změny nebyly jen přáním – otcem myšlenky.
    Hezký den přeji.

    To se mi líbí

    • okolojdoucí napsal:

      Sienkiewicz? Ohněm a mečem? Popř. Potopa?

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      To je jasné, teď jen kdo je autorem výroku. Žoviální pan:Zagloba? Ne ne, to asi bude ukázka kozácké svojvole. Bohun, ne? Kterého malý ale obratný pan Wolodyjowski přivede ke ctění demokratických principů a wlody zakona.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Jasně, pane Hudče!!! Copak my, my jsme byli vždycky bouráci a mnohem výš, než kdokoliv široko daleko. A umíme žvanit, třeba o právu … a zákony(?), s těmi jsme si vždycky uměli vytírat prdel a povýšili jsme to dokonce na národní sport! Není nad naší lidovou tvořivost do které přispívají bez sebemenší zodpovědnosti všichni a proto to tady tak vypadá. Nějaká šavle a právo(?)…když máme Blanické rytíře(?)… nenechte se vysmát.
      Opravdu není v současné době nad bohorovské nápady, třeba na ty, které máte rád, třeba na tipovací soutěž. Tak jó, já vlastně taky neviděl žádného nechtěnce, takže o co jde, žejo?

      To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Promiňte, ale tohle je fór dne, až se popadám za břicho (a že je ho kus… 🙂 )
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cia-odsoudila-hackersky-utok-na-elektronickou-postu-sveho-sefa/1272448

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No ono to je celkem v souladu s nutností zvýšit ochranu internetu a to nejen v USA.
      „Užívání soukromých emailů je v USA vážným problémem, podle kritiků přímo ohrožuje bezpečnost státu.
      Své o tom ví i bývalá ministryně zahraničí a prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. Nejdříve chybu odmítala, aby se po několika měsících za nezodpovědné užívání soukromé emailové adresy omluvila.“
      Sám musíte uznat že ochrana internetu je bezpodmínečně svázána se samotnou bezpečností toho kterého státu a proto musí být v celém západním civilizovaném světě impementováno několik zákonů a také zabezpečen celkový dohled nad internetem ze strany CIA.
      [video src="http://vod.tn.cz.prg.cmestatic.com/2015/10/21/1799007-lq.mp4" /]
      Tož proto bude nutné vytvořit nová a naprosto jasná pravidla, pro ten západní civilizovaný internet, bez možnosti použít jakýkoli sofistikovaný útok na pravdu vyřčenou našimi politiky.

      To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    Už jsem si dříve ujasnili, že ne každý má dost peněz na to, aby ocenil desítky nových a nových obchodních center kolem měst, tím méně stovky zbytečných kancelářských center a stovky nových luxusních radnic. Stejně tak na předraženou developerskou výstavbu nových a nových bytů na levných parcelách vyšmelených od radních měst a obcí a na výstavbu zrůdných satelitů na předražených parcelách soukromníků (z řad radních). Ano, jedna desetina obyvatel dosud nadšeně tančí.
    Teď drsným způsobem bere za své iluze o bezhraniční Evropě a přeshraniční spolupráci. Jedna desetina dál vítá migranty, sype to : dobrá pracovní místa a tučné dotace pro vítající zrádce.
    Co nám zbývá z té vytoužené svobody?
    Jen ta kohokoli vyhodit z práce, možnost válet se po ulici, stanovat po lesích okolo Prahy, nepracovat, podvádět, krást bez postihu (justici a policii má ods v rukou), zadlužit se až po uši, a (zatím) kecat na internetu.
    Tohle všechno mnozí víme. Jen nevíme jak z toho ho… ven. Tak se v něm budeme dál vrtat bez naděje na očistění. Nějaké V6 jsou cestou z bláta do louže.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ano, pokrok technický a někdy i materiální tady je, MHD jezdí přesněji, bytů je víc, nakoupíme i v noci, staveb přibylo a zeleně ubylo, našlo by se toho určitě mnohem víc.
      Jenomže : 25 let je 25 let, uvědomme si změny třeba od 1945 do 1970 …

      To se mi líbí

  5. Jethro napsal:

    OT: Tereza Spencerová je čím dál ostřejší:
    … Třeba z analýzy pouhých pěti měsíců amerických náletů v roce 2013 vyplývá, že „bezmála 9 z 10 lidí, kteří při náletech zemřeli, nebyli americkými terči“, tedy že 90 procent obětí bezpilotníků jsou civilisté. Šílené je, že při výběru „cílů“ se třeba v Afghánistánu za „ozbrojence“ automaticky považují všichni vysocí muži, neboť se předpokládá, že čahouni mezi místními musejí být „Arabové“ nebo „zahraniční bojovníci“. V jednom případě tak americká armáda zaměřila a zabila obzvláště vysokého muže, než se ukázalo, že byl tak vysoký, protože kolem něj byly samé děti. Všichni byli zabiti. V Afghánistánu jsou přitom všechny takové oběti automaticky označeny za „nepřítele zabitého v boji“, a to až do doby, než je případně prokázán opak. O to se ale nikdo moc nesnaží. Zkrátka, vraždíme lidi po desítkách a stovkách a tisících, aniž bychom vůbec tušili, o koho jde…
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-Co-Putin-dojednal-s-Asadem-se-menicum-rezimu-libit-nebude-Na-Ukrajine-je-to-mnohem-horsi-nez-se-zda-a-to-nerikam-ja-A-mimochodem-v-okoli-404598
    Statečná baba. A s nadhledem.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Tereza se s tím nemaže. Dá se číst a má holka přehled, což je předpoklad, že začne někomu vadit.

      To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    Veľmi ma oslovuje ten záver článku. Ten súvis medzi emotívnou hudbou a prijatím určitého zodpovednejšieho pohľadu na život. Áno, ani pozitívne hodnoty si človek neosvojuje len tak sám od seba a automaticky. Krása a emócie pri tom majú svoje miesto.
    A práve preto sú Alexandrovci pre establishment nebezpeční. Rozum sa dá oblbnúť podstatne efektívnejšie a dlhodobejšie, než srdce.

    To se mi líbí

  7. Asfalt napsal:

    Nějak jsem nepochopil tu analogii mezi případem Smetany a tím, co se odehrálo na koncertu Alexandrovců.
    Smetana byl odsouzen za poškozování cizí věci. Tím absurdním pak je, že věcí byl plakát, který by byl za pár dnů k ničem tak jako tak, a údajným poškozením přimalování tykadel, která plakátu zřízenému za účelem reklamy zajistila možná ještě větší sledovanost. Kdo, jak a jakou věc ale poškodil na koncertu Alexandrovců? Zrakový vněm není věcí, zvukové vlny nejsou věcí, věcí není ani zkažený dojem nebo pocit z koncertu. Opravdu nevím, jakou věc měli ti hlupáci na koncertu poškodit, abychom mohli mluvit o nějaké analogii se Smetanou.
    Smetana byl souzen za poškození věci, ti na koncertě mohou být možná souzeni za výtržnictví, ale to je jiná skutková podstata než poškození cizí věci. Výtržnictví znamená hrubou neslušnost na veřejném místě. Bohužel se bojím, že po vyznamenání Mašínů (aniž by Topolánek a další byli souzeni za souhlas s trestným činem jako Kesudis), propagace NATO a protiruská provokace za hrubou neslušnost považovány nebudou. To by museli vyvěsit ruskou vlajku a protestovat proti humanitárnímu bombardování od Jugoslávie až po Jemen.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No ono se například jedná o naprostou svévoli Rusů, která je namířena hlavně proti straně TOP 09 a starostové.

      Tato strana je nyní plnohodnotně zastupována Petrem Gazdíkem, protože předseda této strany Karel Schwarzenberg je na černé listině.
      http://www.novinky.cz/domaci/384172-rusove-na-moskevskem-letisti-pet-hodin-zdrzovali-ceskou-delegaci.html
      Prostě obstrukce Ruska jsou naprosto neomluvitelné, dokonce i Jan Hamáček z opoziční strany ČSSD souhlasí s panem Petrem Gazdíkem, že jakékoli vojenské letadlo pokud přepravuje členy TOP 09 a starostové je vždy určeno pouze k podpoře místních legionářů a z tohoto důvodu, lze jakékoli obstrukce ze strany Rusů považovat za agresi vůči celé EU a ČR.
      Tož tak.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Hrubá politická chyba.
        To zase naleje sluníčkářům a havloidům krev do žil….
        Budou mít o čem kecat, když se jim ti migranti nějak poslední dobou hatí, protože i vyspělí západoevropané přestávájí chápat migrační radovánky…

        To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        No když česká vláda materiálně i jinak podporovala terorismus na Ukrajině, a to dokonce oficiálně, nedivím se Rusům, že považovali za nutné prověřit i oficiální českou delegaci. Ochrana obyvatel před terorismem je prioritní povinností suveréna.

        Jinak k tomu výtržnictví na koncertě jsem si ještě vzpomněl, co to bylo u nás za rozruch, když si v Rusku tamní ruské soudy dovolily bez souhlasu Schwarzenberga odsoudit Pussy Riot právě za výtržnictví. Binec v kostele pro správný politický účel již podle některých není výtržnictví. Za chvíli už nebude trestným činem ani Křišťálová noc, natož správná vlajka na koncertu.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Promiňte zapomněl jsem podotknout,že pan Ing. Miroslav Kalousek ,musel přenechat místo na výsluní panu Petru Gazdíkovi, neboť nyní musí vymáhat finanční plnění od pana Babiše.

          Prostě je nutné pochopit že pro pana Ing. Miroslava Kalouska byly peníze až na prvním místě.
          No a jediné co bylo před nimi, tak to byly ty jeho peníze.
          http://www.novinky.cz/domaci/384191-devet-milionu-a-podepsanou-fotku-z-langrovy-svatby-to-chce-kalousek-po-babisovi.html
          Prostě Mirek do Ruska jezdit nebude, protože na to má Petra.
          Tož velmi dobře zařízeno.

          To se mi líbí

          • Asfalt napsal:

            Plnění ze sázky, kde povinnou je soukromá osoba, je právně nevymahatelné. Pokud Kalousek pověřuje právníky, aby ve věci nějak konali, je tedy ještě větší blb, než jsme doufali. Jde o stejnou situaci, jako když Kalousek nechal (prý dokonce právníky) zpracovat podnět k trestnímu stíhání Janukovyče před Mezinárodním trestním soudem. Takový podnět ale smí podat jen signatářský stát (vyjma jiných speciálních subjektů), nikoliv nějaký Kalousek. Přesto se Kalousek svým podnětem chlubil, dokonce se skutečně našli Kalouskovi právníci, co podnět sepsali (nedivil bych se, kdyby to byl Polčák), a dokonce Kalousek takový návrh i opravdu poslal. To si rovnou mohl všichni zainteresovaní rovnou na čelo napsat, co už mnozí o Kalouskovi vědí. Tak takto sebevědomí a „erudovaní“ lidé zde prosím vládnou (nebo vládli).

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To více vy, Asfalte.
              Ale většina lidí to neví-a na ty Kalousek cílí.
              Ve skutečnosti cílí čím dál více na ty největší pitomce, ale tváří se ještě, že mu jde o českou, podnikatelskou a intelektuální elitu.
              Je to politik starých časů, tak doufejme, že to dostatečně přežene (resp.posere) a konečně se toho jeho ksichtu zbavíme!

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              politik starých časů?…a dal jste si otázku, vittto, proč tu stále je? Obávám se, že s přehledem válcuje i ty „nové“ časy. Myslíte si, že by Babiš na něj s radostí něco nevytáhl, kdyby mohl? Ne,ne, ne, vittto, ten tady bude strašit minimálně tak dlouho, dokud jeho okolí bude stejné, jako Kalousek, už to chápete?

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Dobrá věcné upřesnění, díky Asfalte. V právu aby se čort vyznal.

              A že by El-Kal něco válcoval, nemám dojem. Odchází do dějin.
              Podle věrohodného zdroje už asi před rokem sondoval u Bělobrádka možnost návratu. 😉 Výsledek sondáže jistě nikoho nepřekvapí. A odpojení Starostů – konečně! – je poslední hřebíček.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Blbíši, já chápu lecos..
              U toho Kalouska je potřeba si uvědomit i tu alternativu, že si na něj budeme ještě vzpomínat.
              Ti po něm mohou být totiž ještě daleko horší, což se- uznávám- dneska nezdá možné.
              Takový Babiš….začíná dělat chyby.
              Už je leckdy vidět, že chce, vysloveně CHCE, aby bylo po jeho, bez ohledu na ty ostatní.
              Neumí to skrýt.
              Kalousek pletichařil, podrážel „spojence“ a vlichocoval se „nepřátelům“, lhal a kradl,měnil názory jak fusekle plácal z cesty…
              Ještě to dělá, je to ten politik starých časů, dělali to všichni, ale Kalousek v tom vynikal.
              Jací vlastně budou politici nových časů?
              Vysoký komisař OSN či EU už nepletichaří.
              Poroučí, velí, bez ohledu na voliče, a zcela veřejně proti jejich vůli, prezentují to jako klad, politická odpovědnost je to, když se podrazí voliči, nebo když se na ně nebere zřetel.
              Má tam našlápnuto Babiš?
              Demokracie není špatná a volby mohou všechno změnit, úplně všechno.
              Proto se také dává tolik energie do propagandy, že demokracie je na hovno a volby nic změnit nemohou, a další energie proudí tak, aby se volby ovládly.
              Také se ale mohou jednoho dne zrušit, a už nás nebudou potřebovat vůbec na nic.
              Dejte si bacha na to chápání, Blbíši, ona někdy rána přichází úplně z jiné strany, než se očekává.
              Já se snažím si bacha dávat, nedělám ukvapené závěry ohledně vin jiných…
              Já se snažím…….

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …reagoval jsem pouze na jednu větu z mnoha Vašich (=politik starých časů)! Na ostatní, Vámi uváděné, bohužel, moje dostatečnost nestačí.

              To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            Slim napsal:
            22.10.2015 (16:35) Odchází do dějin.

            A já byl přesvědčenej, že na smetiště dějin. 🙂

            To se mi líbí

      • tata napsal:

        kurna já to slyšel až ted v televizi ,chtěl jsem to sem dat a ono už to jede dyl………neveděl jsem jestli si poprskat obrazovku smíchem nebo vstekem………….ten gazdik to je teda supr blb………prej stát se to u nás je stoho snad valka………..divim se že za ty jeho kecy už davno není nežadoucí……….to co on pronáší na adresu RUSŮ————–naopak kdyby tak oni mluvili o nás vyvolal by on respektive navrhoval 3 světovou

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Gazdík, prototyp užitečného blba 🙂 … Kdykoli se tento obličej objeví, je o zábavu postaráno. Mirkova podržtaška , rohožka a klaun … Že jemu samému není z role šaška na zvracení -> není, jak jinak … 🙂

        To se mi líbí

  8. peter. napsal:

    Múdrejší vždy ustúpi a preto svetom vládnu idioti.
    http://www.hlavnespravy.sk/merkelova-visi-na-vlasku-od-politickej-smrti/698950
    Keď sa jej opýtali ako mohla do Nemecka pozvať neobmedzený počet utečencov,odvolala sa na mníchovského arcibuískupa R.Marxa a jeho výrok “ Pán nám to dal na tanieri“.

    To se mi líbí

  9. tata napsal:

    ohledně KALOUSKA všimli jste si včera jak ho dostal Koranten,ŠKODA ŽE MU NEDAL druhou cilenou………..po dlouhé době ho někdo rozkoktal………jednalo se o statní rozpočet…….on se rozohnil jak za něj a koranten mu dal otázku proč za něj v roce 2008 byl ten schodek větší,tak začal s krizí a on mu odvětil že právě vybral ten rok že to krize nebyla……jinak v době krize měl ještě o hodně vic……….koktal jak malej kluk

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Na Novu nekoukám, ale tohle potěší 🙂 .
      Jenomže : kolik lidí tohle zajímá, zaujalo, všimli si, zareagovali, přehodnotili preferenci?
      Dva, tři?
      Ale semínko k semínku, a snad …

      To se mi líbí

  10. Rosťa napsal:

    Mám jen já ten pocit, že na nejdůležitější politické posty v Evropě se dostávají lidé, kteří by neměli řídít ani rotoped?

    To se mi líbí

  11. Strejda Olin napsal:

    Na to, že nám nějací cizí komisaři kecají do toho co máme a nemáme dělat bychom už měli být zvyklí, ale to, co předvádí ten z OSN, to je vrchol! Nejenže vychází z informací JPP (nebo snad z udání nějakých sluníčkářů?), ale posuzuje dnešní situaci podle jakýchsi „norem“ mezinárodního práva, přijatých před mnoha lety v úplně jiné situaci. Současná migrační vlna se nedá srovnávat s „normální“ imigrací, kdy do země přicházejí desítky, max. stovky žadatelů o azyl ročně. Je to mimořádná situace a ta si vždy vyžaduje mimořádných opatření.
    Ti lidé prý prchají z obavy o svůj život ze země, kde se válčí a zabíjí. Utekli jen „s holou prdelí“ a člověk by řekl, že když už se dostali z „bojiště“, že dosáhli bezpečí a budou šťastní. Opak je pravdou.

    Oni si dovolují klást podmínky kde a jak budou žít. Přestože vnikli do cizí země bez povolení, ilegálně jak stádo divoké zvěře, je jim poskytnuta střecha nad hlavou, suchá postel, teplo, tekoucí studená a teplá voda, sprchy, splachovací wc, hygienické prostředky, dostatek jídla, oblečení i lékařská péče a léky. Za to všechno my musíme platit, oni to mají zadarmo. Mají k dispozici mobily, kulturní a sportovní vyžití, televizory. Já si myslím, že ani uklízet a prát nemusejí. Do prdele, vždyť oni si žijí jak v hotelu, o takových podmínkách se většině doma ani nezdálo a ještě si budou otvírat hubu! Jak velkou mají inteligenci, když nejsou sto pochopit, že pro ně děláme co můžeme, že si sami utrhujeme od huby aby se tu měli co nejlépe a že přišli do právního státu, kde se žije podle zákonů a ustálených pravidel?
    Místo toho, aby byli šťastní, že jim už nehrozí zabití, zmrzačení, znásilnění, že mají co jíst a kam složit hlavu, že se o ně starají stovky cizích lidí jak nejlépe dovedou, místo toho si stěžují, bouří se, protestují. A navíc nás bude nějaký komisař odkudsi z tramtárie obviňovat z nelidskosti! A ta stará lehkoživka Šabatová, která je živa z našich daní, za nic neodpovídá a jen kritizuje, ať si s tím Zajádem Husajnem podají ruce a jdou šťourat do lidských práv v USA nebo třeba Saúdské Arábii!
    A náš ministr zahraničí Zaorálek z ČSSD? Místo aby hájil náš stát a poslal protestní nótu, drží hubu!

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      OSN už je jen spolek komediantů, kteří si hrají na mezinárodní právo. Poté, co pod dozorem modrých přileb se vesele vraždilo, nebo kdy USSmani kašlou na celou slavnou OSN a bombardují, kde se dá, je OSN odepsaná. Jó, tak maximálně honosné konference o hladomoru v Africe.
      Větší průs.r je co teď předvádí mama Merkel. Pokud se jí podaří ukecat pro Turky bezvízový styk, máme vystaráno. Pak ta migrační vlna bude jednoduchá: Afrika, Sýrie, dosaďte si cokoliv -> turecké občanství -> hurá do Evropy.
      Zdá se, že nás ochrání před milionem migrantů tím, že otevře jiné dveře pro desítky milionů. A asi nevratně.
      To nemám ze sebe ale z Protiproudu. Podává to trošku vypjatě ale v podstatě má pravdu.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vyvorálek, to je děs ve funkci, kterou by měl zastávat jedinec naprosto, ale naprosto jiného formátu. Je to neštěstí, téměř stejné jako senil kdysi – Zeman ho ohodnotil ještě milosrdně. Patří svým způsobem do kavárny – jde o salonního žvanila, naprosto mimózní jedinec, zmatená, zbabělá a ovladatelná figura. Další neštěstí hrobař čeké diplomacie …Ostuda …

      To se mi líbí

  12. Petrpavel napsal:

    A ty se ptáš co já? jinak – vždycky se mi vybaví když slyším tuhle písničku. Nemíním znevažovat H.V., naopak ji chválím, nazpívala nebo souhlasila s užitím.
    Zlatá léta televizní zábavy :

    To se mi líbí

  13. Rosťa napsal:

    Je to trochu mimo téma, ale nedá mi to. Vše nasvědčuje, že ta svatozář nad Peroutkou vzala úplně za své. Je všeobecně známo, že čím víc se do lejna šťárá, tím víc smrdí. Pro hloupou Pražskou kavárenskou a křiváckou ČT je to příliš složité na pochopení a tak se efekt projevil.
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Peroutka-se-pry-paktoval-s-nepritelem-Do-vezeni-s-nim-rozvraci-stat-Objevil-se-vybusny-clanek-ze-slovenskych-novin-ktery-neznate-404690

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Díky Rosťo!

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Skvelý nález. Bolo by zaujímavé vedieť, kto všetko sú tí spomínaní „revizionisti“.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        To časem vyleze. O to bych neměl strach a možná to nebude ani dlouho trvat. Pitomci s Peroutkou vypustili džina z láhve a teď se to bude nabalovat, jak ta pověstná sněhová koule, která se kutálí z kopce. Klasická ukázka intelektuálních kvalit havloidů.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Je to naozaj zaujímavé. Doteraz som nemal potuchy, že v Čechách boli vplyvné osobnosti, ktoré akoby sľubovali významnú revíziu hraníc v prospech iného štátu. V článku sa menovite hovorí o Slovensku a Zakarpatskej ukrajine v prospech Maďarska, ale bolo by zaujímavé vedieť, či podobné reči neviedol Peroutka alebo iní „revizionisti“ aj s Henleinom.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Souhlas Rosťo …

          To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vauuu, to je nářez – nakonec onen téměř svatořečený novinář a žurnalista byl obyčejný nácek, aspirant na onu svatováclavskou orlici. Dá se konstatovat, že vlastně kdokoli, kdo je posledních 25 let vzýván havloidní smečkou a stavěn na piedestal, je nějak pupečně spjat s nácky, nebo jde o výstavního oportnistu či je jakkoli spojen s kolaborabty nebo přímo vlastizrádci.
      Střípek ke střípku, a proto je nutné vysvětlit plebsu Mnichov a zbabělost mobilisovaných československých jednotek …

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.