Evropa s tím nic ne(na)dělá


Přátelé, přináším Vám překládek rozhovoru Jevgenije Satanovského*) pro ruskou stanici TVC, ve kterém se věnuje Evropě – a to dost nekompromisně … (zase pro zestručnění vynechám otázky a podělím se s Vámi o odpovědi na ně)

 

Vypadá to tak, že na Evropu nalétají ony létající bataliony uprchlíků, ale EU zatím přijímá rozhodnutí podobná spíš fíkovému listu k zakrytí problému. Podívejte se – oni se rozhodli rozmístit po evropských zemích 32 tisíce uprchlíků – jakých 32.000, jestliže od počátku roku uvádějí 320.000 a Merkelová prohlašuje, že žádost o statut uprchlíka podá dalších 800.000?!

Podívejme se, jaké vidíme evropské země: Arabsko-africká Ukrajina, stejné země Pobaltí – tam už to začalo. Východoevropští členové EU, jako jsou Maďarsko, Polsko, Bulharsko – jaksi nikoho nechtějí. Maďaři odesílají do Rakouska všechny, kdo překročili jejich hranici, Poláci se vůbec chovají nekonvenčně. Ale tady jde přece o stěhování národů. S tím nic nenadělají, to se nestráví, nerozpustí, neevropeizuje, neprověřuje se bezpečnostně – když tam máte statisíce lidí. Ale kolik je mezi nimi bojůvkářů z Pakistánu, Maghrebu, z Afriky. Copak tam jen tak likvidují rolníky, hážou je přes palubu do Středozemního moře, topí je a krmí jimi ryby? Kdo to dělá? Jejich spolupracovníci hledající lepší život muslimů? Kdepak, jsou to silní fousatí muži, kteří jedou do Evropy, aby tam ustanovili svoje zákony.

S tou zákonodárnou bází, která v EU existuje, s jejich praxí, s nimi dle zákona nic udělat nelze. Somálské piráty nezvládají a říkají, že je ani nemohou zavřít do vězení, protože po propuštění dostanou občanství – kdo by si to přál? Pokud jde o potenciální teroristy, tak dokud nevyhodili do vzduchu nějaké nádraží, nebo redakci… A kolik je mezi nimi bývalých agentů např. Francie, kteří vyprávěli jak to bylo s  Charlie Hebdo – oni litovali, prosili odpuštění, nebo v Americe s bratry Carnajevy – ti přiznali, že se nezachovali správně, když zaútočili proti svým bratřím… Jedno je deklarace, ale skutečný život je jiný – ale kdo to bude řešit?

Kdepak tam jsou novodobí Adenauer, Churchill, De Gaulle? Dnešní tamní partajní byrokrati, kteří by se hodili možná tak na třetího tajemníka oblastního výboru strany někde v Bobrujsku – co ti vyřeší?

Evropští vůdcové vlastnoručně pomáhali vytvořit tuto situaci, když podporovali arabské jaro, ustavení tzv. demokracie v Iráku, útoky na Sýrii, Libyi – prokázali svou krátkozrakost. Oni předpokládali, že… – podívejte se, v roce 2011 na Jaroslavlském fóru jsem se jim pokusil nakreslit ten obrázek… Bylo to v době, kdy byla v plném proudu operace k likvidaci Kaddáfího. Evropané po svém návratu odsud prohlásili, že nejxenofobnějšími projevy, které kdy slyšeli, byly projevy Rusů, konkrétně Rogozina**) a Satanovského… Ačkoli, tehdy jsem si neuměl představit, že už za 4 roky dosáhne počet nelegálů v Evropě milionu. Tenkrát se mi zdálo, že to může být tak za 10-15 let, ale vývoj šel po exponenciále. Ani Francie, ani Belgie, ani Švédsko – které se už skoro jistě nezachrání, ani Británie – někdejší citadely evropanství – se hroutí, protože sociální dávky jsou tam skvělé, protože není nutné se učit jazyk, protože vás tam živí a vy si můžete pozvat i příbuzné, děti dostanou bezplatné vzdělání, máte bezplatnou zdravotní péči… Hlavně ale nemusíte pracovat! Kolik se mezi uprchlíky zamíchalo radikálních extrémistů, kolik ekonomických migrantů, jaký proud falešných dokladů, které prokazují, že jste Syřan, tam proudí …?!

Na otázku, co mohou udělat tamní politici, odpovídám, že tito nic – absolutně nic. Možná, že přijdou noví politici, kteří vymyslí cosi překvapivého, jakože např. budou vysídlovat za hranice svých zemí migranty, kteří nemají práci, nebo zruší sociální podpory pro ně. Ale co s tím, to nevím. Koneckonců, je to jejich problém, tak ať se s ním popasují oni – Evropané. Před několika lety jsem pochopil, že hovořit s evropskými lídry je zbytečné a jejich stav neléčitelný, a přestal jsem tam jezdit na konference, přestože mě zvali a zvou.

U nich se, až na malé výjimky, nesetkáte dokonce ani se střízlivým chápáním toho, co se děje. Možná, že toho nejsou schopni. Na toto téma se trefně, přestože nepříliš uctivě, vyjádřil Jakov Kedmi (izraelský bezpečnostní expert, bývalý šéf tamní tajné služby Nativ): „…impotent neplní manželské povinnosti nikoli proto, že nechce – on chce, jenže nemá čím…“. Stejně tak evropští politici nejsou schopni krize řídit. Ukazuje se, že jsou schopni je vyvolávat (ve vztahu k Rusku, nebo k Blízkému Východu např.). To jim jde dobře a řídí se přitom jakýmisi dětskými iluzemi, pohádkami o tom, že oni jsou velcí bílí lidé a proto všichni udělají to, co se jim řekne. Říkali – zaveďte demokracii, a až ji zavedete, bude vše v pořádku… Ovšem skutečné důsledky – se na ně valí dnes.

Co s nimi dělat? Nikdo neví. Taková je karma…

*) – Jevgenij Janovič Satanovskij, (1959) – spisovatel, publicista, ekonom, ředitel Ústavu Blízkého Východu, bývalý prezident
      Ruského židovského kongresu, jeden z předních ruských expertů na Izrael a země Blízkého a Středního Východu.
*) – Rogozin Dmitrij Olegovič, (1963) – diplomat, místopředseda ruské vlády a šéf ruského obranného průmyslu

 Zdroj: http://www.tvc.ru

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

154 reakcí na Evropa s tím nic ne(na)dělá

  1. vonrammstein napsal:

    Má pravdu, přecedo. Krutou, ale má. Změnit se to ale dá. Nebude to ani demokratické, ani liberální, zato to bude funkční. A stane se to, ať dříve, nebo později. Tak snad radši dříve, aby to později nebylo už zas moc pozdě. Válka je stejně nevyhnutelná.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      palec hore ano on má pravdu a my jsme bezmocný.Stoho duvodu jsem rád že je mi tolik,toto je hrozný prušvich ty levopravé tahanice jsou proti této imigrační rakovině ,rymička.Pěkně to svým potomkům zavařujem,i když my konkretně ne ale jsme toho součástí

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Jo, to chápu. Taky bych byl radši dřív v penálu, než tohle osobně prožívat. Jenže se obávám, že se mi to nepovede. Je to na spadnutí. Potomci nás potom zřejmě dodatečně exhumujou a natrhaj na malý kousíčky za to, že jsme tomu nezabránili. Teda já zabraňovat budu, tak mě snad synek nechá v klidu odpočívat. Ostatně je mu 19, flintu už taky unese.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ked sa delila republika,tiez nebehal nikto aby tomu zabranil a nasi predkovia uz nemohli z hrobu vstat,aby nas rozkopali na sracky,ked si fon mysli,ze sa nieco bude dialo teraz?vsetko zive v cesku je viac mrtve jak vsetci neboztici na cintorinoch sveta.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Tehdy nešlo o holou existenci, čobolíku. Teď jde. A když jde o kejhák, ožije i spousta polomrtvejch.

            To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              mas biedny kuk,ked ide o vela…

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Možná máš pravdu Ty, možná ji mám já. To teprve uvidíme. Brzy, obávám se.

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              ja cisto myslel tehdy a teraz ti nebudem brat iluze,holota sa pohne az vtedy,ked nebude zvanec,zatial mala furt jak za komuny,tak za demokracie toto vedia a toto kontroluju bo toto zaklad,slovanska nacia ma zvanec,vypit a staci jej,trochu pomravci,ale hodit suter,nie toboz granat no neviem ci dozijem,aby sa spontanne pustila na prazskej hrad robit poriadok barz mocno pochybujem myslim ohladom alahistov,pokial ich nebude milion jak v reichu,daju 10 tisic,za reichu ceska delnik makal jak sroub a slovak katolik to udaval svojo blizkeho viac jak seba sameho,ja ani nepochybujem ja som isty,ze do pohybu sa to nejak ,aby pragl mal problem neda.
              a co nespis,sak vo hvozdech pozdna hodina,ci pises z nejakej diskoteky?

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              No jen počkej, až nám zatrhnou to pití. To bude v ulicích válečníků, že by vzal roha i Hitler.
              Nespím, protože jsem noční fógl. Spím ve dne. Ale to jenom proto, že marodím a nechodím do práce. Co je to diskotéka?

              To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Ano ano, souhlas …

      To se mi líbí

  2. oh napsal:

    http://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/715518-necekane-problemy-na-tiskovce-to-pivo-dejte-pryc-mracil-se-muslimsky-fotbalista.html
    Když „Jednou tě zabiju,“ řekne muslim, je to tiskem samozřejmě podáno jako žert. Kdyby totéž bylo řečeno muslimovi, pak by to byl bezprecedentní případ diskriminace, rasismu a xenofobie. 😦

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Neuvěřitelná, naprosto neskutečná drzost.
      Nemám slov….

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Zkurvysyn. Na tohle si máme zvykat jako na standard? Nikdy.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jo, korozmrdní zkurvysyn. Ti sluníčkoví blbci to fakt dotlačí až k té RAHOWA.

        Rýsuje se to podobně jako kdysi v Konstantinopoli, kdy si kozomrdi koupili byzantské elity a následně vyrazili na Evropu. Tak současné provedení bude spojení islámu a protislovanského rasismu a západní arogance. Prostě stará písnička, „Drang nach Osten“, tažení na Rusko, tentokrát coby islamizovaná společnost – protože jiná propaganda už nefunguje.

        V pozadí jsou stejné kruhy, které stály za Napoleonem, Německem, financovali Hitlera a tak dále. Je to prostě výroba kladiva proti Rusku a Slovanům obecně. Pořád ta stará a stejná idiocie. Jenže svět je úplně jiný než byl, takže je to bláznivý plán už od začátku.
        Tak nejak nepočítá s Čínou a vůbec.

        To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Je či není divné, že vyhrožování zabití je bráno psavci jako ?žert? To snad ….

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Smrad jeden … A Germáni to omlouvají … Vypráskat pást kozy …

      To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    Jak to, že nic nedělají?
    Už se přece jedná o blokaci FB, o souzení rasistů a xenofobů, že napíší rasistické a xenofobní názory.
    Tady chybí jen nějaká stupnice rasismusovosti.
    Také se přece dávno nezvěřejňují statistiky zločinnosti a teď nově ani počty příchozích.
    Všude se mluví o nových výzvách, jak vzdělávat a živit migranty,aniž by se jich někdo jen slůvkem dotknul, nebo je dokonce urazil tím, že se jim zmíní o práci…
    Evropští politici a jejich vnitřní pomahači v podobě novinářů, různých blogerů (blogerek) pracovníků neziskovek a jiných nadlidí, dělají co mohou, abychom se už za pár let probudili v multikulturním ráji.
    Ještě jsou tady ale nějaké překážky.
    Je to rasismus, xenofobie, Putin a Zeman.
    Tohle jak se vyřeší, ráj může začít.

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      koukala jsem, jak jste se rozepisoval U Janiky- O zvyklostech. Mám nasládlo v puse. Očekávala bych , že se bude rozebírat zvyklost muslimů mít 4 ženy, což je v rozporu s naším právním systémem, zvyklost kamenování nevěrné ženy, a ono nic. Je zcela jasné, že muslimové budou tvořit geta a žít si po svojem. A současné výroky Zemana právě o zvyklostech muslimů? Janika by Zemana zabanovala

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Ta je ztracená.
        Sluníčkářka non+ ultra, plně proislámská.
        Pěkné jsou její snahy, to zamaskovat, asi jak když alkoholik tvrdí, že není alkoholik a za důkaz dává, že si dá každý den jen zdravotní půllitránek.(což dlouho nevydrží)
        Já tam nedával rasistické komentáře, to lhala.
        Jak jsem jí napsal, že tam ty blokované komentáře vidím a jenom je nevidí čtenáři, takže je mohu kdykoliv kopírovat jinde,aby mohli čtenáři sami posoudit, tak ona mě zablokovala tak, že už je tam ani nevidím.
        Abych jí nemohl usvědčit ze lži.
        Existuje takový blog, nikdo pořádně neví, čí to je, dá se tam řešit cokoliv,bez zaměření, nikdo tam nic nemaže…a tam se dá převést diskuze tak, že bych normálně reagoval, ale jinde, a čtenáři by si to mohli v případě zájmu číst, jestli mi rozumíte.
        Majitel takto napadeného blogu pak nemůže fakticky potížistu banovat.
        K tomu účelu ten blog byl kdysi kýmsi vytvořen-a Janika to ví, tak se bojí.
        Už jsem tam dal výstražně odkaz, ale mezitím mě zablokovala, to bylo o vteřiny.
        Jenže mohu to tam nečekaně dát z jiné adresy….ale mezitím se mi to rozleželo…
        ať se tam třeba staví na hlavu, je to její věc, jen mávám rukou…

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Serte na to, Vittto. Tohle jsem prožil už několikrát. Nemá to vůbec žádnej význam. Jenom Vám to užírá nervy a čas.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Pro mě je to poučení.
            Já si totiž myslím, že politici jsou úplně stejní jako my, jsou chytří i hloupí, slušní i neslušní, takoví i makoví, stejně jako jiní lidé.
            Pokud může majitelka blogu, který měl určité názorové a diskuzní zvyklosti takhle obrátit kabát, aniž by na ní někdo nějak tlačil, proč by to nemohla udělat Merleková?
            Plno lidí má dojem, že na Merkelku někdo rozhodně tlačí, vydírá jí….
            Je to možné, ale…třeba se v ní jen vyvařilo to, co v ní nějak bylo ukryté, nebo jí úplně obyčejně jeblo z moci, kterou má.
            A bloger… ten má také určitou moc.
            Malému člověku (ve smyslu obyčejnému) jebne z malé moci, velkému-z velké!

            To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Ale no tak – to přece sluníčkářům vadit vůbec nebude, stejně jako třeba vykonané tresty ukamenování, provedené ženské obřízky, atd. -> odůvodnění je přece jasné, jde o jejich přirozenost 🙂 . Tedy jakékoli arabské muslimské „civilizační“ skoky do středověku nebudou vadit, a nebudou komentovatelné, stejně jako kozomrdí agresivita + násilí – vše je přece jejich přirozenost, obohacují nás tímto, tudíž nám již dnes sluníčkořsko-havloidní sebranka vlastně natvrdo sděluje: držte huby dementi

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      „hovořit s evropskými lídry je zbytečné a jejich stav neléčitelný, a přestal jsem tam jezdit na konference, přestože mě zvali a zvou. U nich se, až na malé výjimky, nesetkáte dokonce ani se střízlivým chápáním toho, co se děje.“
      Střízlivé chápání se v EU dneska nenosí, dnes je cool a in eurochápání, zde třeba prezentované Hollandem.
      „Dle francouzského prezidenta Françoise Hollanda, nehraje žádnou roli, zda Asad odejde na počátku, uprostřed, nebo na konci procesu vedoucího k míru. Syrská opozice podmiňovala jednání jeho odchodem. Režim prezidenta Bašára Asada nese největší odpovědnost za statisíce mrtvých a milióny uprchlíků v syrské občanské válce, uvedla EU.“
      To je tutovka může za to Asad a Putin. Určitě ne sladká Francie a hrdý Albion, co se v zájmu prosazování svobody a demokracie ve bývalých koloniích ochotně spojí s kdejakým teroristickým šmejdem i se zatvrzelými ochránci lidských práv z Rijádu
      http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/383724-cameron-bude-psat-rijadu-kvuli-britovi-jemuz-hrozi-ubicovani.html
      Jo, do Rijádu (možná) napíše Cameron zdvořilý dopis. A možná dokonce ani nenařídí tamnímu velvyslanci, aby při jeho předání naznačil „věrným spojencům,“ samozřejmě mimo protokol, že ignorování toho dopisu nepřinese víc, než minimální množství slovní pyrotechniky, určené výhradně pro britské domácí publikum. Stát se to u nějakého zlovolného diktátora… vlastně pardon, tam by se to stát nemohlo. Tamní zlovolní diktátoři, na rozdíl od našich osvědčených spojenců v prosazování demokracie, středověké tresty v rejstříku své justice nemají..

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        A čekal jste snad něco jiného ???

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Od EU ani ne. Ale frantíci by mohli znát vlastní historii.
          „Je to horší než zločin, je to chyba.“ (Joseph Fouché)
          „Abyste jednali dobře při řízení státu, musíte hodně naslouchat a málo mluvit.“ (Armand-Jean du Plessis de Richelieu)
          http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/966-charles-de-gaulle-o-napoleonove-a-hitlerove-snaze-sjednotit-evropu.aspx

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Když jsme u té historie -> pro frantíky je důležitá ta jejich, koloniální, především té za onoho Napoleona -> jenže to byli velmoc, a díky odlesku této slávy, nebo v naději na její návrat dnes jednají .
            Tedy citáty jejich osobností nic na laltentním pocitu kontinentálního dominanta nemění 🙂

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Je otázka, co by takový Napoleon udělal s firmou Hollande&spol. Napoleon, pokud vím, neměl packaly moc v lásce. A soudím, že představa budování velikosti Francie lezením do zadku jedné z nejnevyzpytatelnějších arabských monarchii by mu asi nepřipadala jako dobrý vtip.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Jistě, že by onen pán přistupoval k věci dozajista jinak – také proto byla moc a vliv tehdejší Francie někde jinde, ale bohužel, potomkům z téhož národa ( já vím, Napoleon byl Korsičan ) to divné nepřipadá -> ať už proto, že je drží spřátelená velmoc díky odposlechům a bankám za koule, nebo jen proto, že jsou skutečně napůl dementní fanatici …

              To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Hollande je naprostej idiot. Merkelová je sice kráva, ale není to blbá kráva. Hollande JE blbá kráva. Umí se napást a umí zabučet. U toho jeho schopnosti končí. Ovšem kombinace těch dvou je schopná zlikvidovat všechny pastviny na světě.

        To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    Řešení (sluníčkové a naprosto ekologické, bezolovnaté – se správnou municí):

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Vy fajnšmekře. Kdybych sem tohle dal já, obdržím obratem 157 palců dolů. Ále jo. Vidím to úplně stejně jako Vy. Po dobrým to nepude.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Bohužel….
        A tradičně, kdyby nebylo debilních politiků a jejich sluníčkových pomahačů, nemusely by přijít na řadu pušky.
        Mají krvavé ruce úplně stejně, jako ten nejbrutálnější diktátor, ale na rozdíl od něj—se hezky umívají.

        To se mi líbí

        • peter. napsal:

          vittta
          Smutné na tom je to,že všetko to svinstvo riadia politici,ktorí si hovoria „Strana európskych socialistov“.

          To se mi líbí

          • Rys Ostrovid napsal:

            Pokiaľ viem ja, Merkelová nie je socialistka a ani v európskom parlamente nie sú socialisti najsilnejšou stranou. Tu je problém v niečom inom. Celý západ je doslova nepríčetný. Normálny človek, keď sa mu do domu valia cudzí ľudia, najprv zavrie a zamkne dvere, potom odprace do bezpečia deti a nakoniec volá políciu. Analógiou toho, čo dnes predvádza západná Európa by bolo, že človek namiesto toho, aby zavrel dvere a chránil rodinu, nechá dvere otvorené a radšej uteká k telefónu, aby zavolal tam, odkiaľ sa tí cudzinci valia, aby ich tam zastavili. Viete, keď talianska diplomatka na otázku, aký význam budú mať tzv. hot-spoty v Taliansku, ak v nich nedokážu zadržať utečencov trebárs aj proti ich vôli, odpovie, že Taliani nebudú pre utečencov stavať väzenie(!) – tak to už nemôžete nazvať nijako inak ako nepríčetnosť. Totálna strata pudu sebazáchovy. A ono sa už aj analýzy tohto typu začínajú objavovať. Problémom nie je ani tak prípadné znovunastolenie štátnej suverenity nad vlastným územím ale problémom sú „škaredé obrázky“, ktoré by sa objavili v médiách. Pretože keď postavíte plot, nevyhnutne niekto ostane za ním a ten niekto bude možno plakať, možno sa vyhrážať päsťou možno nadávať do zlých a škaredých Nemcov. Takže ešte raz: zbabelí politici, servilné médiá a gestapácky tretí sektor. Toto dajte dokopy, primiešajte k tomu hlboký pocit historickej viny, ktorý v Nemcoch cieľavedome od vojny budovaný (sú snahy vypestovať tento pocit viny napríklad aj v Slovákoch v súvislosti s deportáciami židovského obyvateľstva, len to nebude také ľahké, ako si voľaktorí myslia) no a máte patričnú zmes, ktorej výsledkom je to, čo dnes sledujete všetci.

            Neverili by ste, aké „perly ducha“ zaznievajú vo verejnej diskusii v Nemecku. To je skrátka nekomentovateľné.

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Rys Ostrovid
              Tak sa pozrite,kto presadzuje a má v agende multikulti,politickú korektnosť,genderovú rovnosť,práva LGBTI komunít atd.Prečítajte si niečo o neomarxizme napr.tu:
              http://www.white-media.info/nova_levice_prvni_uder_kulturniho_marxismu.html
              A ešte si môžete vygúgliť niečo o Hanesovi Swobodovi a jeho postojoch k Ficovmu odmietaniu imigrantov,o Martinovi Schulzovi a jeho vyhrážkach násilím proti štátom odmietajúcim utečencov a ak chcete,tak určite nájdete aj spústu materiálu o socialistickej minulosti A.Merkelovej.

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Ryse, pamatujete se na svou někdejší poznámku srovnávající Sobotku s Dzurindou (budou to už dva roky)? Vždycky když vás vidím, připomenu si, že to tak asi opravdu dopadne.
              Jste dobrý prognostik. 🙂

              To se mi líbí

            • Rys Ostrovid napsal:

              Peter: zopakujem ešte raz niečo zo svojho predchádzajúceho príspevku. Merkelová NIE JE socialistka a európski socialisti NIE SÚ najsilnejšou frakciou v EP. Že sa snažia súčasnú situáciu využiť aj pre seba, to je iná vec. Nie sú jediní!

              Slim: ja môžem len zopakovať, čo som už raz kdesi napísal. Sobotku považujem za schopného politika! Nemám na tom čo meniť, stojím si za tým. A nie je sám. Fico a ani Orbán nie sú tiež žiadne „ořezávatká“. Obaja sú v politike už cez 20 rokov. Ja neviem ako vy, ale ja som zatiaľ s V4 maximálne spokojný. Zuby nielen vycerila, ale aj zaťala. To, čo sa udialo vo štvrtok a včera, keď najprv V4 demonštratívne priamo v Bruseli potvrdila vyslanie 150 členného kontingentu na južnú hranicu Maďarska (čo je jasným prihlásením sa k maďarskej politike plotov a bariér) , potom „nechala Merkelovú s ľadovým pokojom pohorieť“ priamo na samite ako napísali nemecké médiá a o polnoci to Orbán doslova zaklincuje tým, že uzavrie hranicu s Chorvátskom (po predchádzajúcej dohode s V4), ktoré zase koordinuje svoju imigračnú politiku so Slovinskom, Rakúskom a Nemeckom – to nemôžete nazvať nijako inak ako nátlak. Mimochodom, včera Merkelová povedala, že štáty východnej Európy (ktorým vraj „nerozmie“) budú musieť byť solidárne, no prvý krát v tejto svojej vete pridala dodatok:“…v rámci svojich možností a schopností…“. Môže to byť samozrejme ojedinelá výpoveď, ale ak nie, tak to podľa mňa bude symbolizovať minimálne istú korekciu doterajšieho kurzu v otázke kvót. Dôležité bude, či sa tento dodatok bude opakovať v nasledujúcich vyjadreniach kancelárky Merkelovej alebo nie! Takže: držme našim palce.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Rys Ostrovid
              Merkelová nie je socialistka,ale bola vychovaná ako socialistka – neomarxistka a preto zdieľa rovnaké stanoviská ku imigrácii ako európski socialisti.V CSU sa preto proti nej dvíha odpor a šéf bavorskej CSU chce na ňu dokonca podať žalobu.A to,že socialisti nie sú v EP najsilnejšou stranou nebráni v tom,aby v Európe presadzovali program,ktorý sa síce narodil v Európe,ale rodičia sa pred a po vojne presťahovali do USA odkial diktujú nie len eurosocialistom ale všetkým vládnucim stranám.Aj CSU.Oni majú v rukách vodítko,kým Európa má obojky.
              S hodnotením Fica súhlasím,aj keď každý musí vidieť,že politika ktorú vedie on,je v príkrom rozpore s tým,čo presadzujú europoslanci za stranu SMER-SD v EP.Flašíková,Zala,Maňka…..

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Súhlas, pán môj. 🙂 Aj s hodnotením V4.

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Pojmenování „socialismus“ či „socialistické“ v poslední době vyjadřuje pouze zradu, kolaboraci a lež.
            Socialistického nebo dokonce sociálního na tom není nic.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ono přídavné jméno je používáno cíleně jako pojmenování všeho špatného politicko-mediálním šmejdem, a bohužel – funguje to, především u mladých. Ti starší buď mlčí, anebo se ztotožnili …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Horší je, že se ten pojem opravdu vyprázdnil.
              Tzv. evropští socialisté mají jedinou práci.
              Začleňovat barevné, resp. začleňovat ani ne, ale tvářit se tak.
              Pak samozřejmě…nezbývá na nějakou socialitickou či sociální činnost čas.
              Výsledek?
              Evropská levice, ta opravdu levicová, je mrtvá.
              Prostor k nástupu fašismu ci rovnou nacismu je otevřen….a já mu zavírat dveře nebudu.
              Doba dozrála do stavu, že s fašisty je snad alespoň nějaká šance.
              Se socialisty, kteří dávno socialisty nejsou, není žádná šance.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Socialisté si to prohráli sami, a ne poprvé . Levici jako takovou pohřbil jistý Tony B. její „modernizací“, v překladu vcelku rasantním posunem vpravo + následky neřízené liberalizace za jejich angažmá, ochotná spolupráce socialistů na demontáži mnohých výhod, neskrývané spojení mezi finančními trhy a socialisty,, mezi bankéři a socialisty, mezi velkokapitálem a socialisty, atd. nemohla voličům ujít.
              Socialisté se kvůli vlastním požitkům stali nevěrohodnými a lehce zdiskreditovatelným cílem – něco podobného, jako zdejší odrůda. Aneb jak levice sama sebe zničila – ovšem je třeba říci údajná levice. Často mám dojem, že jde o jedince, kteří u pravé konkurence neměli štěstí 🙂 …

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              A dovětek -> jejich labutí písní – v evropském měřítku nejspíše, v domácím uvidíme, ale našlápnuto mají taktéž – jsou jejich činy, jejich skutky a konání v imigrační krizi … Zaslouží si pořádný výprask …

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Vittta má pravdu, Bavore. Pojmenoval to drsně, ale kvůli tomu nemá míň pravdu. Na růžový brejle už není čas.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Beru to na vědomí. Ale nic to nemění.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Abychom se dobře pochopili, pane Bavore:
              Víte stejně dobře jako já, že takováhle situace je ideálním podhoubím pro vznik a růst různých vlasteneckých, nacionalistických i fašistických stran, hnutí a spolků. Ovšem nikoliv nacistických. Na takového koníčka potřebujete o hodně víc, než deset milionů-navíc ideově nikterak jednotných-obyvatel. Podstata nacismu totiž spočívá v tom, že považujete svůj národ za nadřazený okolním pronárodům. Ovšem na to, abyste to těm pronárodům vtloukl do hlavy, potřebujete pořádnou sílu. Na to se nám v Čechách jaksi nedostává personálu. A i chuti, řekl bych.
              Neznám žádného autentického českého nacistu. Kdyby něco takového existovalo, bylo by to zřejmě nejpodobnější českým obrozencům. Zato znám spoustu rodilých Čechů, co jsou německými nácky. Nacismus v české podobě je čirý nesmysl.
              To jen pro upřesnění.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Bavore, já Vás chápu. Ale hranice mizí před očima, doslovně i obrazně. To, co je v tomhle okamžiku nepřijatelné a sprosté, může být už zítra ráno holá a prožívaná realita.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak to vidím.
              Buď to nenapíšu vůbec, nebo to musím napsat takhle.
              Teď co je lepší…mlčet, nebo předávat své názory?
              Pojem „fašismus“ není o nic víc vypovídající, než pojem socialismus.
              Pod fašismem většina lidí vidí Hitlera a kouř z kremačních pecí, pod socialismem lágry na Sibiři.
              Pravda stejně nikoho nezajímá,(a pohříchu je těžké jí najít, pojmenovat typickou formu jednoho či druhého je asi nemožné) pravičáci straší socialismem a levičáci fašismem.
              Jenže….ty statisíce migrantů do Evropy plynou, a chovají se, jak se chovají.
              Mohu přidat na politické korektnosti, ale pak budu dělat v malém to, co dělají mainstreamoví pomatenci ve velkém.
              Jaká je vlastně hranice mezi loajalitou a autocenzurou?
              Není to dotaz , pouze úvaha…
              Pro všechny, i pro mě.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A to ještě raději napíšu…
              Já ani netuším, co je tak ošemetného na tom příspěvku.
              Je možná ostřejší, ale není ostrý, podle mě tedy.
              Ve Vídni se tak báli fašismu, že volili soc.demokraty.
              Teď co se stane dál.
              Plno lidí se tak bojí fašismu, že nadšeně chválí cenzuru, jiní se zase bojí komunismu tak, že by chtěli v jaderném ohni zničit Rusko.
              Třesou se strachy, straší-a ty nejbrutálnější metody jim nejsou nijak cizí, Fagan se třeba podivoval, jak já (použil myslím termín „něco takového“) můžu mít volební právo.
              Demokrat, jen co je pravda..
              Znám tyhle kriply, co je pro ně zničení fašismu (komunismu) vznešeným cílem, ale prostředky vyznávají úplně stejné, jak Dirlewangerovi SSáci.
              Nebojím se slůvek, bojím se reality!

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                I já se bojím, ale nechci to přivolávat. A hlavně stále doufám, že se konečně někdo probudí a nebude to žádný „fýrer“, a Evropa se obrátí ke svým základům. Současní nacionalisti ještě nejsou ve fázi ani fašismu natož nacismu, takže ještě je šance. Radši Okamuru než Vandase.

                To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vandas může naší věci leda uškodit.
              Je extrémní a ty jeho holohlavci….chovají se jako idioti a i když třeba ani s Vandasem nemají co společného, média mu je „přiklepnou“.
              Možná neuškodí, kdyby měl 5 %,už proto, že bych rád viděl, co by vlastně v parlamentu prosazoval.
              Čistě teoreticky by ale jen těžko mohlo u nácků dojít k tomu, co se stalo u Okamury-tedy vnitřní zmainstreamování některých členů.
              I to by mě zajímalo.
              Okamura nemá politické zkušenosti, šel na věc moc naivně….
              Ono by to chtělo něco…nevýrazného, nebo lépe ne tak výrazného.
              Se sociálním programem…třeba zamířit na mladé rodiny a důchodce, a k tomu střední forma nacionalismu, nic extremního.
              Taková strana by pak mohla hlasovat s komunisty či klidně s ODSáky, když by šlo právě o tyhle nacionální otázky, a s ČSSD a KSČM , pokud by šlo o sociálno.
              Nikam se necpat do koalic, být v silné až zásadní opozici.
              Je to samozřejmě teorie, neznám praktickou situaci v naší politice a míru vydírání našich politiků ze strany EU.
              Ale nějak by se začít mělo, narušit stávající model-tedy rychlá likvidace jakékoliv nové strany hned po volbách a vytváření všemožných komických platforem-to by měl být první cíl.

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              co drista vitta nemoralne,urazlive xenofobne,rasisticke,kurva?ze pise slovo fasizmus?ze polopaticky prirovna a bohovo trefne,ze ma dobry kuk a vidi nie len on,ze tou alahistickou vlnou ,ktoru sa nazyva obohatenie nasej kultury,ze vidi z toho,co robia vlady ziska silu a mandat nejaky podobny do maliara?malo prikladov z nasej skurvenej historie mame?tak jak prvorepublikova vlada srala na holotu a milion holoty rvalo,ked sa oznamilo,ze soudruh president demisi prijal a co bolo za par rokov?jasne,ze v pepikove sa nenarodi novy hitler,bo male,ale v inom kraji,co ma nieco do dristania,bude novy hlasatel,ktoreho holota bude freneticky vitat a pocuvat jak maliara z osteraich a v pepikove bude podobny v malom vydani,bo preco?bo tie kurvy co tam teraz dristaju o alahistoch,ako kulturnom a ekonomickom obohateni europy,davaju tromfa do ruky takym debilom,ktory potom startuju take srandy,ze sa z toho minimalne europa poserie,uz tu banditi ukazuju zbrane na obranu,nijaky z totenkopf,ale obycajny cesi,co si chcu branit,len svoju zahradku,ci balkon,ked pride na lamanie chleba,alah aj tak vam pomohol,ze ste biedny kraj,ale germani a ten skurveny zapad,co nenasadi delove clny od turecka po gibraltar,aby trielali ,bo to neprisli do reichu jak do ceska chocholici,ci cobolici,ale to prisla ves ,co potrebuje niekde naklast hnidy,aby mohla cudzopasit.nikto v pepikove,abo kdekolvek na tom zasranom zapade nie je bezcitny,aby nepomohol,ale tych,co potrebuju pomoc v tych krajoch,ktore skurvil demokraticky svet,ty nemaju,ani na listok na povoz somarom,a nie na put,polovicou europy,prichadzaju taky,ktory nevideli,alebo nezazili,abo len minimalne nejake utrapy to drviva vacsina,urcite su tam taky,co myslim minimum,ktorym islo naisto o skalp a stastne nejak dosli tu,jak,ze naraz teraz sa dali do pohybu?ked tam bordel v iraq uz padu diktatora husajna a v damaskus uz stvrty rok pomaly,jak mozu byt vldy tak lahostajne to nie je pr tisic ludi,to su statisice,ktore nas tak kulturne a ekonomicky obahatia,ze to bude very big problem,vitta pise realne a ja stojim murom za jeho dristom,bo tu neide o nejakeho socialistu,ci komunistu, tu ide o to,ze ja seriem sa obracat na makku a medinu v svojom dome,ked si niketo mysli z vas,ze oni budu chodit po kolenach v katedrale svateho vita a sievat ta nase pisnicka ceska,roce oni kurva nedu do tej bohatej saudi arabia,bo bud iny odlam islamu,kde by museli drzat klapacku,jak zid za okupace a ked uz jeho islam,tak jeho bratia v korane mu nedaju toto,co mu da ten,kde si ulozi hnidu a bude po jeho,ja neviem co sa drista o nejakych stranach?prislnustostiach k lavej,ci pravej ja reagujem citovo a rozumom nie ideologickya myslim ze rasista vitta,s xenofobom v jednej osobe uvazuje podobne a kopa z nas tu a nenalepkujme sa nejakou ideologiou,ci zvezdy,ci zlateho prachu.

              To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          I diktátor se umí usmívat, takže žádný rozdíl 😦

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Ještě by to šlo zastavit. Ale to by se Evropa musela okamžitě přestat stydět za to, že je Evropa.

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Je to ruský Vepr-12 Molot. Mám k tomu ještě bubnový zásobník na 20 „prasátek“ 12×70. Fotka je „ilustrační“ z netu, protože na střelnici raději nefotím. Střílím s tím většinou jen na hliněné holuby. Všimněte si činnosti kompenzátoru, ten funguje také excelentně. Má to Kalašnikov závěr s rotačním závorníkem, je to samonabíjecí poloautomat (úprava na plný automat je technicky poměrně snadná, leč samozřejmě nelegální – a vzhledem k účinku mi připadá poměrně zbytečná).

        Po dobrém to nepůjde, ale jde hlavně o organizovanou obranu, na úrovni státu – partyzánština je jen zoufalé poslední gesto. Jen jen o sebeobranu, přežít, než dorazí posily.

        Upřímně doufám, že se stát vzpamatuje, než to vypukne ve velkém. Všechno záleží na tom, zda se nakonec ubrání Francie a Německo. Protože malé země, jako je Belgie, Holandsko, Norsko, Švédsko, jsou už v čudu. Nechci ani myslet na to, že by třeba Franciestán disponoval jadernými zbraněmi a vyhrožoval zbytku neobsazené Evropy.
        Největší nebezpečí je propojení islámu s německým nacionalismem a protislovanským anglo-saským rasismem.

        Kudy se to všechno vydá, zda cestou hroznou nebo strašnou, rozhodnou v nejbližších letech Němci. Předpokládám, že špatně, jako vždycky.

        Máme maximálně 20 let na postavení armády a militarizaci společnosti, jako to mají Izraelci. Pokud se nám to nepovede, jsme mrtví.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Hmm, výzbroj kvalitní ( bohužel nemaje zbroják tiše závidím ) , jen jsem skeptik ohledně jakéhokoli Vzpamatovávání se, atd. Jednak deprivanti v politice jen tak místa neopustí, nezmění se, a především stihli vychovat následníky – nemluvě o devastaci pudu sebezáchovy ve společnosti, plus fakt, že jsme v situaci, kdy i v momentě ochoty to podstoupit nejsme v situaci, kdy bychom si to mohli dovolit -> viz struktura vlastnictví nejen průmyslu v ČR, propojení se zahraničním kapitálem a existence jedné ambasády, která jen luskne či zatelefonuje a…
          Nicméně v jistém případu to možné je – ale to by muselo jít o něco podobného jako v r. 1948 🙂 -> takže jsme na začátku …
          Vy velmi dobře víte, že v tomto případě tak jako tak existuje jenom krvavé řešení – v souvislosti s možným paktem němců s islamisty, s Drach anch Osten co by nevyřčeným cílem …
          Tedy nevzpamatuje se nikdo, dokud nebude onen spolek v Bruselu doslova rozprášen díky radikálním změnám v NSR, Francii, VB …

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Já vím, znám tu zbraň. Taky si ji do budoucna hodlám dopřát, ale zatím mám před sebou důležitější investice. I když- možná se mýlím a tohle je nejdůležitější investice. V týhle konfiguraci je to takový příruční pobřežní dělo.
          Nebude nás zajímat legalita, ale efektivita
          A nemáme dvacet let. Máme tak dva až tři, pokud to půjde tímhle tempem.

          To se mi líbí

    • Alena napsal:

      až jich v Evropě bude deklarovaných 35 mil., lehce si s námi poradí. Válka není řešení. Řešení je okamžité vystoupení z EU

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Ba ne vystoupení … řešením je okamžité rozpuštění únie, aby státy mohly vybudovat či mít vklastní ochranu. vlastní ocheranu – tak jak to bylo v minulosti a jak se evropští předkové s machometánskými nájezdníky vypořádaliy ..
        U anonymních ejůnijních ouředníků nikdy nevíte co a proč provedou. Navíc budou-li mít běženci stejná práva – disciplinovaně půjdou volit ty své … a…. za deset let bude ejunijí parlament muslinský…. sorry

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          1. Najděte jeden jediný důvod proč by měli být čeští politici lepší než ti unijní. Já ho neznám. Jsou ještě horší.
          2. Když jsme naposledy byli sami tak to skončilo tragicky. Sami se neubráníme ničemu a zmůžeme se tak nanejvýš na občanskou válku.
          3. Náš průmysl a ekonomika je v cizích rukách. Moc vyskakovat si nemůžeme. Sami se ani neuživíme.
          4. Vy si opravdu myslíte, že po přeměně armády na pouhý expediční sbor je nějaká rychlá změna možná? Ptala jste se mladých, budoucích vojáků? Raději posílí řady těch utečenců. Za co by umírali? Za oligarchy a politiky?

          Není to tak dávno co jsme se dobrovolně rozhodli jak a kam jít. Podle toho je naše společnost po všech stranách strukturovaná a atomizovaná. Už z toho vypadnout nemůžeme.
          Dobré pořízení.

          To se mi líbí

          • Alena napsal:

            pak nám není pomoci

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Protože tady už 1000 let jsme.
            A opravdu kuriozní je, že jsme se dobrovolně rozhodli…
            Jako k čemu?
            Když mi dáte na 1/2 roku do ruky média, tak se lidé dobrovolně rozhodnou k čemukoliv.
            Navíc, jak víte, že to tak bylo?
            Já byl proti vstupu do EU a na NATO se mě nikdo neptal.
            A jak říkal už Stalin-není důležité, kdo koho volí, ale kdo počítá hlasy.
            Když jsme byli naposledy sami, tak nás potopili jiní.
            Ale sami jsem se uživili a nejen to, sami jsme si i vyráběli stroje na to uživení.
            Občanská válka u nás nikdy nebyla, netrpíme nesnášenlivostí, jako jiné národy.
            Budoucí vojáci nejsou vojáci.
            Vojáka udělá až vojna nebo válka.
            A nakonec by bojovali, ne za oligarchy a politiky, nejsme stát oligarchů a politiků.
            Žijí tady i lidé, normální lidé.
            A vojáci mají své rodiny a přátele….a tahle země je krásná.
            A vyspělá, jedna z nejvyspělejších na světě.
            Že není za co bojovat je sluníčkovský blábol!

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Výborně, výborně, výborně.

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              vitto, čas to rozsoudí. Možná ani nebude třeba, aby byl nějak dlouhý. Je fajn, že máte tolik optimismu. Nechci Vám ho brát.
              Když jsme byli naposled sami, tak jsme si na to jen hráli. Trpká pravda. Z cizí vůle jsme vznikli, z cizí zanikli a nebylo to nic nového pod sluncem. Naštěstí se kolo dějin točilo jinak než si mocní přáli. To ten Stalin, kterého zmiňujete, jim do toho hodil klacek. My ten klacek dnes proklínáme.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně tak Vitto !

            To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Je to jediné řešení, pokud se Evropa velmi rychle nezachová sebezáchovně. Vystoupení z EU je sice fajn a já jsem pro všema deseti, ale to nás z Evropy jakožto kontinentu nevytrhne a nepřenese do bezpečnějších míst. Pokud ještě nějaká taková vůbec jsou.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vau, to je pěkný kousek Kchódle 🙂 …

      To se mi líbí

  5. blbíš napsal:

    …“Na otázku, co mohou udělat tamní politici, odpovídám, že tito nic – ABSOLUTNĚ NIC,“
    Ale my můžeme, nakopat je všechny do prd-le:
    http://moneymag.cz/aktuality/5160-kalousek-poslal-na-babise-vymahace-dluzi-mi-10-milionu-tvrdi
    http://www.novinky.cz/domaci/383633-polcak-chce-prebalovaci-pulty-na-panskych-zachodech.html
    (bylo by toho víc, kdyby pan Bavor dovolil)
    Tady vidíte, přátelé, že nějakou imigrantskou krizi mají naši deprivanti úplně na háku.

    To se mi líbí

  6. Strejda Olin napsal:

    Víte někdo z vás o nějaké aktuální a důvěryhodné STATISTICE o přivandrovalcích do EU v letošním roce? Pokud ano, můžete dát odkaz, nebo mi ho poslat na email o-lin@seznam.cz? Děkuji předem.
    Já nemůžu nikde nic seriozního a aktuálního najít.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Něco k tomu bude tady – ale chce to umět anglicky, německy nebo francouzsky, čeština není na skladě.
      http://ec.europa.eu/eurostat/web/asylum-and-managed-migration/overview

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Našel jsem jen tuto naši statistiku k 31. 8. 2015
      C:\Users\Olin\AppData\Local\Temp\08-2015_TAB_internet_stav_k_31.8.2015.xls
      Podle ní bylo v ČR zaregistrováno celkem 460 130 cizinců, z toho na přechodnou 202 000, trvale 257 000 (zaokr.)
      Nejvíce v počtu 1 až 100 tisíc z Arménie, Běloruska, Bosny, Bulharska, Číny, Chorvatska, Indie, Kazachstánu, Kosova, Makedonie, Moldávie, Mongolska, Rumunska, Ruska, Srbska, Slovenska, Ukrajiny.

      Jde mi o to, že se o imigrantech všude diskutuje a jedná, přijímají se všelijaká opatření a dohody, mezi přívrženci a odpůrci to vře a planou vášně, ale NIKDO zdá se nic neví. Nebo je to jako obvykle utajováno ve stylu „o nás bez nás“. Nejvíc je slyšet Merkelovou a Hollanda, kteří se pasovali do šéfů EU. Vždy jsem tvrdil, že v Bruselu o žádnou demokracii nejde (tak jako všude jinde), že se naopak potvrzuje to, že kdo je bohatý, podle něj všichni tančí, jak on hraje. I když se formálně hlasuje, existuje mnoho způsobů, jak hlasování ovlivnit. Nevidí to jen naivní troubové.

      To se mi líbí

  7. Alena napsal:

    poslechněte si začátek…. nechtěla bych být majitelkou webu, je to dnes o hubu
    http://aeronet.cz/news/friday-night-s-sefredaktorem-ae-news-na-svobodnem-vysilaci-cs/

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Na tohle doslova čekali různé zrádcovsko-sluníčkové blogy.
      Čtenáře,přispěvatele a především sami sebe tak mohou ujišťovat, že cenzuru zavádějí jen ze strachu a cenzurují čistě rasistické (xenofobní) příspěvky, které ovšem za rasistické označí pouze oni.
      Stávají se tak papežštější jak papež….nebo lepší přirovnání pro tyto jedince je spíše „poturčenec horší Turka“.

      To se mi líbí

  8. peter. napsal:

    ;Tak toto je sila!Len ťažký idiot môže k vystúpeniu Alexandrovcov mať takéto výhrady
    http://www.sinagl.cz/z-korespondence/5655-piket-proti-invazi-alexandrovcu-ne-valecnym-trumpetam.html

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Šinágl není v blázinci je kvůli jeho politické orientaci, která se hodí.
      Ale Peter, podle mě tento duševně nemocný člověk pomůže „naší“ věci více, než 80 opozičníků.
      Píše takové hovadiny, že na každého jednoho přesvědčeného připadá 10 těch, kteří nechtějí o pseudoantikomunismu ani slyšet.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      To je ale dáreček, ten autor , zakladatel blogu Šinágl. To je figurka 🙂 – stačí si přečíst třeba polovinu jím psané vlastní CV a je myslím jasné, o koho že jde – psychopat .

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        🙂 Pane domácí, „měna“ svojí kvalitou zcela odpovídá „zboží“ -> ještě najít něco pro tu krasavici Lanšáglovou 🙂 …

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To není idiot, to je prostě Šinágl. Hodnota ca 150 Laudátů.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tomu transportéru asi selhaly brzdy, jinak by tam určitě nevjel bez ohlášení.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Podle zcela neověřených dezinformací je k této US jednotce jako řidič přidělen v rámci rozšířeného protiteroristického výcviku český specialista, jistý major V. M.

        To se mi líbí

  9. oh napsal:

    Ještě jedna perlička z českého tisku:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/383653-turecko-nad-svym-uzemim-sestrelilo-neznamy-bezpilotni-letoun.html
    Je docela zajímavé, jaké ilustrační fotky k článku o události použil I-Děs, E15, baktualne.cz, Lidovky.cz a třebas Eurozpravy.cz.
    Snad ten incident nevyvolal místní modelářský kroužek. A čistě v zájmu humanity doufám, že ten „na výzvy neodpovídající“ procesor se stačil včas katapultovat. 🙂

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Ne že bych toužil českou mediální stoku hájit, ale tentokrát kupodivu použili opravdové fotografie. Skutečně se jednalo o takový malý výzvědný dron velikosti a technologie leteckého modelu.

      Je to jeden z ruských dronů řady Orlan, pravděpodobně nějaký následník známého Orlan-10. Rozpětí to má kolem dvou metrů, pohon je modelářským spalovacím motorkem, vrtulový. Vytrvalost je 10 až 15 hodin, dolet až 1000 km.

      Tito ruští modeláři sídlí v Omsku. Původ to má skutečně v leteckém modelářství a komerčních technologiích. Což má tu obrovskou výhodu, že je to řádově levnější než „military“ věci a v dnešní době to má kupodivu vyspělejší technologie než vojenské věci, třeba čidla.

      Protože komerční digitální fotoaparáty udělají každý rok mohutný technologický skok, zatímco všechna čistokrevně vojenská čidla jsou třeba 5-10 let stará – protože musí projít tím koločem výběrových řízení, akvizicí, utajování, rozkrádání financí, blahobytného života vývojářů, zcela nekompetentních managorů, … To se pak nemůžete divit, že např. nový americký letoun F-35 za miliardy má optoelektroniku starou 20 let, která je obsluze téměř k smíchu: např. kamera s rozlišením 2 Mpx a podobné úžasné výdobytky techniky – než to dorazí k vojákům, je to zralé do muzea. Lepší technologii má každý čínský mobil z bazaru za 200 Kč.

      Dotyčný „modelářský“ dron nese kamery od termocitlivých po normální s vysokým rozlišením. Kamerový díl je modulární, dá se měnit podle úkolu. Jeden typ má 12 kamer s vysokým rozlišením pro 3D snímkování terénu – podle toho se pak vyrábějí aktuální vysoce přesné mapy – ty dostanou vojáci do svých osobních systémů a také do počítačových systémů vrtulníků a tanků, letadel, třeba i on-line.

      Jeden z možných nákladů, kromě kamer, je i laserový značkovač, kterým si může operátor označit cíl – a letadlo nebo dálkové klasické či raketové dělostřelectvo tam pak pošle laserem naváděnou munici.

      Je to celkem legrační, jak levné a účinné takové „modely“ jsou. Vezměte si, že na jeho „odchycení“ museli Turci zvednout tři F-16 s cenou letové hodiny kolem 30 tisíc dolarů. Přitom průzkum z tohoto modelu dokáže způsobit nepříteli škody za miliardy.

      Tyto levné malé drony jsou přitom všude, je to přidělováno jednotkám na úrovni třeba i roty nebo čety, ve speciálních případech. Díky láci jsou nasazovány v rojích, počítačové řízení používá finty odkoukané od ptáků a hmyzu – umělou hmyzí nebo ptačí inteligenci.

      Je to malé, takže to není okem vidět už když je to kilometr vysoko, nedělá to rámus a není to moc vidět ani na radaru, pro svou velikost se to plete s dravým ptákem – ostatně, některé typy jsou maskované třeba siluetou orla nebo menší kusy káněte – a autopilot simuluje let dravého ptáka.

      Jsou i „sebevražedné“ typy, např. americký Switchblade, který ve složeném stavu je v trubkovém pouzdře, ze kterého umí pomocí výmetné náložky odstartovat, má kamerku, dolet až 10km a na palubě půl kilo trhaviny. Vojáci to používají k ničení kulometných hnízd a tak dále. V poslední době se trosky těchto „modelů“ nacházejí v Sýrii, což je neklamná známka přítomnosti amerických a britských speciálních jednotek – nikdo jiný to ve výzbroji nemá (kozomrdům se to zatím neodvážili poskytnout, co kdyby takový modýlek vypustili ve Fašingtonu).

      V „nejsvobodnějších“ zemích našich „spojenců“, například Saudské Arábii, Kataru, Bahrajnu, je letecké modelářství zakázáno už dávno, čekám, kdy tato svoboda dorazí i k nám.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Orlan-10, sestřelený kozomrdy poblíž Latakie v Sýrii, s 12-ti mapovacími kamerami pro 3D mapování:

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Orlan-10 vcelku, produkt Omských leteckých modelářů. Všimněte si těch čnících tyček nad křídly – to jsou mikrovlnné anténky. Umí to používat sítě typu MESH, kdy se komunikuje od modelu k modelu v hejnu, nízkým výkonem, a teprve model mimo dosah nepřítele vysílá silněji k operátorovi, tím je to obtížně zachytitelné a rušitelné.
        https://www.metabunk.org/attachments/a84d0da1babec5bd03a32e97892d10d2-jpg.15634/

        Dron, sestřelený v Turecku, nebyl Orlan-10, ale něco podobného, podle konstrukce to vyšlo ze stejného modelářského kroužku.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Páni. Máte přehled, klobouk dolů.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Jak v čem. MESH sítě jsem dělal už před mnoha a mnoha lety pro vojáky – protože jiný zákazník na to nebyl – tehdy to byl revoluční koncept. Dnes (zítra) to umí i lepší toustovač, pokecá tak s ledničkou zda má dost toustovací šunky, ale protože ji „neslyší“ přímo, komunikuje přes žehličku nebo vařič. To je (dnešní) budoucnost, MESH sítě jsou celkem běžné – a budou ještě běžnější.

            Modelářství jsem se věnoval kdysi jako kluk a drží mě to dodnes, hlavně letadla. Před časem jsem měl firmu s partou modelářů, kteří stavěli první průzkumné drony pro Lesy ČR, hasiče, Povodí Labe, Transgas, … dělal jsem pro ně právě ty koncepty sítí a tak, „vývojového poradce“. Část těch našich lidí pak skončila v armádním výzkumu. Docela přirozeně, hehe.

            Takže zrovna tohle je věc, ve které se celkem orientuji.

            Uplatnění běžných komerčních technologií „novým neotřelým způsobem“ je zajímavé. Třeba Rusáci mají v jednom z těch malých dronů docela surově vestavěný přímo foťák od Olympusu – proč nakonec ne, těžko se dá koupit něco levnějšího. A když Olympus udělá nový model, prostě to tam vymění – a jsou pořád „up to date“.

            Sám mám takový podobný projekt – na bázi laciného ultrazoom foťáku stavím zaměřovač na pušku, který bude zároveň nahrazovat zakázaný laserový dálkoměr, na bázi fázového zaostřování. Funguje to dostatečně přesně asi do kilometru, dokonce používám procesor z foťáku jako balistický počítač. Zatím jsem ve fázi návrhu funkčního vzorku, pokusy už mám za sebou, ale už jsem to nechal patentově chránit. Moc fajn věc na lov jelenů a takové věci, navíc to není aktivní – nesvítí to laserem, takže to neprozrazuje „jelenovi“ pozici střelce. 🙂

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Neodolatelně kouzelné vysvětlení 😀
              Pánbůh mě z nějakého důvodu neobdařil technickým talentem, ale vášní pro zbraně ano. Ten poslední odstavec mě zatraceně zaujal. Rád bych o tom věděl víc.

              To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        A naposledy, Ukroši rozdělali Orlan-10 sestřelený u Doněcku, a co z toho vyndali ?
        Český modelářský motorek firmy MVVS, světoznámého výrobce, jednoho z nejlepších výrobců modelářských motorků na světě. Doufám, že jim naši spojeci nebudou tu fabriku bombardovat a neskončí všichni na Guantanámu.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Kchodle, díky za upřesnění a odkazy a reálné fotky.
        Stoku opravdu hájit nemusíte. Reálnou fotku uveřejnily pouze odkazované novinky: Všechna ostatní zmiňovaná média vytáhla z archivu fotografie poněkud „akčnější.“
        např. http://zpravy.idnes.cz/turecko-sestrelilo-dron-08o-/zahranicni.aspx?c=A151016_125343_zahranicni_jw
        nebo
        http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/134412-turecka-armada-sestrelila-dron-narusil-vzdusny-prostor-patril-rusum/

        To se mi líbí

  10. Alena napsal:

    no, to je síla, kolik lidí demonstruje v Německu, škoda, že my jsme takoví laxní. Jen nevím, zda by se něco demonstracemi u nás změnilo

    To se mi líbí

  11. Rosťa napsal:

    V následujícím odkazu
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stale-prerozdelovani-bezencu-bude-clenske-staty-ponesou-spravedlive-bremeno-Toto-dnes-svym-volicum-slibila-Angela-Merkelova-403953
    nic nenasvědčuje tomu, že by Makrela chtěla brát ohledy na naše možnosti, jak někteří předřečníci zde tvrdili. Takže ty houfy neurochirurgů, stomatologů, kvantových fyziků a jiných muslimských specialistů zde přivítáme a ta kličkovaná našeho premiéra na tom nic nezmění ( rád bych se mýlil ).
    Článek i diskuse přivede našince k depresi. Nu, což. Až půjde z „tlustejch do tenkejch“, tak se budu muset postavit, i když zbraně nesnáším, po bok Ramštajna, což je rarita vzhledem k tomu, že naše názory na svět se míjí o několik světelných let. A strejdovi bych vzkázal, že Bakalu bránit nebudu.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Společný nepřítel dokáže sjednotit i zdánlivě nesjednotitelné. Až bude po všem, můžem se zas rozejít. To už bude kam.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Souhlas

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        hele ramstein air force base ja by taky isty nebol,ze jak bude po vsem,muzem se zas rozejit,bo ja beriem v kuk,ze ked sa striela ostrou municiou,niekde na uliciach svitav,to je velka pravdepodobnost,ze by aj bolo kam,ked bude po vsetkom,ale moze byt po mne,mne bolo strelene do ksichtu z blizka,co som vobec necakal jasne,ze stastne skoncilobo by som tu nedrital,zatial len raz,ale na druhy krat,neviem,kde sa striela ostrou municiou vyzera preukrutne inac,jak niekde pri skielku.

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Asi jako Churchilla se Stalinem. Ale, pravda, nakonec to dobře dopadlo. Dokud byly ty dvě strany tak se mír, alespoň v Evropě, udržel. Dějinné procesy se nikdy nezastaví a nelze jim utéci. Vzpomeňte si na Srbsko 1914 a 2014. A co bylo mezi tím. Nakonec přes všechna vítězství prohrálo.

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Rosťo, to nebude tvrdý střet, proč také. Půjde to postupně, bez nějaké centrální koordinace. Ten proces se nastartoval určitou nedomyšlenou činností a stal se spontánní. Někdo, kdo? si to tak přál. Imigranti budou přibývat, zastavit se to nedá. Jen omezovat a rozkládat do delšího času. Není to o tom, že by nás imigranti chtěli vyhubit. Odcházejí z nevyhovujících podmínek a budou si chtít udržet svůj životní styl. K tomu nás potřebují. Problém je v tom, že je v tom množství nepředěláme a vyhubit je či vyhnat bude nemožné. Nějaké flinty tomu nepomohou. I když i na ně může dojít. Ale co s flintou proti pásu s výbušninou?
      A Bakala? Takoví se vždy udrží na vrcholu potravní pyramidy. A nezáleží na tom jak se jmenují. Dnes ten, zítra onen, ale vždy tam někdo bude. Sami vidíme jak se z nul vypracovali za posledních 25 let. Dopředu by to do nich nikdo neřekl. U nás znám několik takových. Na startovní čáře stáli společně. Dnes mají jedni stamiliony a druzí důchod. Vědělo se, že to někdo bude ale kdo to bude bylo neznámé.
      Vždy, po každé válce, revoluci etc. na tom byli špatně přímí účastníci (mimo některých) a výborně ti, co stáli v pozadí. Pěšáci vždy byli a budou jen kanónenfutr. I když bojovali a umírali za ideály.

      To se mi líbí

      • Faust ze Země ticha napsal:

        Strejdo:
        jak mám rozumět tomu: „Odcházejí z nevyhovujících podmínek a budou si chtít udržet svůj životní styl“…
        ale já si chci TAKY udržet svůj životní styl. A do něj rozhodně nepatří džihád (i když tenhle termín je poněkud podsunutý), právo šaria, kamenování žen (a BTW: třeba ženská obřízka – koneckonců i mužská) – prostě všechny ty věci z jiného kulturního okruhu – a mám pocit, že se to moc nezmiňuje – i z jiného přírodního okruhu (teploty, prach, písek apod. – o nějakých lidských právech – třeba zmíněných žen nemluvě).
        Tak proč nemám i já PRÁVO udržet si SVŮJ (resp. náš) styl života?
        Chudák pan R. Kipling: s jeho Břemenem bílého muže – a to ani ve snu nepodporuji koloniální výboje,
        Fakt: bývaly doby, kdy TAM přinášel bílý muž „civilizaci“ – ovšem ekonom ve mně praví, že ne zadarmo.
        A tentýž ekonom se dnes ptá: proč tedy, když už tu civilizaci mají, je bílý muž nenechá na pokoji a (s odpuštěním) s*re se jim do toho?
        Aha…
        Ale já vím, že nejsme vepři – akorát mě to v ten moment zaujalo… 🙂

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Nejsme vepři, jsme v dobré shodě. Oba víme, že to tak je a že je rozdíl, když několik desítek věřících vykonává svůj kult nebo ho vykonávají desetitisíce. Problém bude v tom, že ti – já myslím bohabojní a mírní věřící – budou chtít svoji víru praktikovat veřejně. Nejde o mešity a modlení, jde o velkou sérii zákazů a nařízení. Šaría se hodí do středověku v místě svého zvyku, tam měla velký význam. Ve našem kulturním okruhu je ale nepřijatelná. Naše kořeny vedou jinam a náš vývoj daný polohou, lidem a vývojem je zcela jiný. Nemůžeme také mít dvojí právo. Jenže oni to budou vyžadovat. Jejich, v této generaci silná víra, je k tmu bude nutit. A politici pro hlasy udělají vše. Dojde k civilizačnímu střetnutí bez možnosti najít společnou řeč. A vše bude umocněno upadáním životní úrovně.
          A právě v tom je zakopaný pes. Muslimové (podobné je to u všech věřících) si neuvědomují, že mnoho mizérie v jejich životě je spojeno s praktikováním víry (ne vírou samou, ale její realizací). Chtějí životní úroveň jako vlažní věřící či sekulární Evropané a domnívají se, že je to možné i s dogmatickým pojetím jejich víry. Stačí se podívat jaký problém mají s bigotními věřícími v Izraeli. Tam jsou alespoň jejich víry a tak je, k nelibosti výrazné části společnosti, šetří. Ale zasahují do všeho.
          Imigranti z blízkého Východu jsou u nás z velké části nezaměstnatelní – není dost práce – a tak zatíží sociální systém, který zkolabuje když jich bude příliš. Trvale nezaměstnaní – a to je problém i dnes – jsou sociálním problémem. Nudí se, nemají žádný cíl, sklouzávají k protizákonnému jednání. Nelze se divit jim, tak jsou lidé stavěni. Divit se ale musíme těm, kteří tuto společnost tak špatně vedou.
          Místo heterogenní společnosti tu budeme mít společnost rozdělenou, rozbitou a frustrovanou. Náchylnou k nic neřešícím revoltám. S takovou společností se velmi dobře manipuluje, je jako plastelína. A to je možná cílem.
          Není to o boji a válce, s problémy si poradí policie – když dostane rozkazy. Případně tajné služby. Je to o nucené změně a přerušení tisíciletého vývoje této společnosti. Lidé to intuitivně v této kotlince cítí. Kdyby tací nebyli, byli by dávno, již před staletími, Germány. Naši předkové, formovaní slovanskými kořeny a krajem si zvolili svoji cestu. Byla těžká a náročná ale byla to vlastní cesta. Nikdy ji nešířili do světa. Proto na ní tolik lpí. Dalším podobným národem jsou Slováci a z části i Maďaři. Proto nám koloniální Západ nerozumí a je – kdo ví – ochotný se předělat. Jeho rady jsou nám k ničemu.

          To se mi líbí

  12. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79470.html
    Sluníčkáři zvyšují obrátky…….stojí to za přečtení.
    Fakt že stojí…..

    To se mi líbí

  13. Strejda Olin napsal:

    Sportovní přenosy v Íránské televizi. Představa muslimů o civilizaci.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      hruza to jsem ani nevěděl.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        A teď mi řekni, jak si lidé, kteří jsou takto vychováváni a nuceni žít víc jak tisíc let, již od narození, v rodině, ve škole, všude kam se hnou, jsou o své víře do morku kosti přesvědčeni a neustoupí od ní ani pod hrozbou smrti, jak si tito fanatici představují svůj život v křesťanském světě, kde je pro ně všechno cizí, neznámé a z hlediska islámu nepřátelské? Jak si někdo může představovat, že asimilují nebo jen integrují? To jsou ti pomatení sluníčkoví multikulturalisté tak nevzdělaní a pitomí? Všichni by měli být pochytáni a postaveni před soud za vlastizradu!

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Přesně tak, to by měli. A doufejme, že i budou.

          To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Přesně jste popsal ten problém. Jsou tací jací jsou a nezmění se. Hlavní vina je na tom, kdo je sem vehementně cpe bez toho, že by věděl co dál. A tak doufám s Ramsteinem, že budou potrestání a dodám za sebe, že doufám, že to nebude kolektivní potrestání i s námi.

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Podívejte se do archivu a uvědomíte si, že nejméně 10 let se již na toto téma objevují zprávy a diskuse (např. italský ostrov Lampedusa, kam již v r. 2006 připlouvaly stovky plavidel s tisíci uprchlíků z Afriky. Již v r. 2009 se konala schůzka ministrů vnitra a spravedlnosti EU, kde se řešilo přerozdělování podle kvót, nebo již v r.2011 se objevují návrhy reformovat Schengenskou smlouvu atd.) a dodnes ti sráči v Buselu nic neudělali. Jen se žvaní a žvaní a žvaní! A hordy přivandrovalců se mezitím jak povodeň valí do Evropy. Oni ti korektní přizdisráči na to nejméně 10 let serou a na občany, kteří jim dali důvěru a mandát a jejichž zájmy by měli hájit, z vysoka kašlou! To je fakt na špagát!

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Můžete se podívat ještě dál. O invazi z východu se mluví od devadesátých let. Za příčinu se uvažovalo postupující sucho a přelidnění. A také se jakékoli řešení odkládalo. Proč by si polici pálili prsty s něčím, co čeká jejich pokračovatele. A od politika voliči neočekávají vyšší inteligenci. Co očekávají vidíme v parlamentu. Je zajímavé, že na obecní úrovni je to jiné. Tam velcí kriplové tak často neproniknou. A jak se potom diví.

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Jak je chcete potrestat, respektive jak je chcete identifikovat, jak je vyseparovat , a co ti, co s havloidy souhlasí potichu, kteří vlastně vytvářejí podhoubí pro sluníčkáře ? Jak se chete vyhnout „kolektivnímu uplatnění“ bez konkrétní dokladovatelnosti, doložitelnosti ? A jak tedy zajistit dokladovatelnost, doložitelnost, a nemít nějaký archiv, zdroj, o který se po té může kdokoli opřít bez precizně vedeného archivu ???
            Jedno popírá druhé, nehledě na lehkou kamenovatelnost.
            Pokud to skončí krví, zapoměňte na šlechetné individuální posouzení – ostatně to se nestalo ani po plyši, kdy vše proběhlo hladce a v klidu.
            Už je pozdě na nějaké individuálně-spravedlivé řešení – neudělala se tomu přítrž v začátcích, rozmohlo se to do děsivých rozměrů, společnost je ošklivě rozdělena, a do otevřených ran se doslova lije horký olej.
            Sluníčkáři a havloidi jsou zfanatizovaní, mají v rukou masmedia, okupují vládní posty, mocenské složky ( až na část armády, tedy to mrňavé torzo, kterému se ze setrvačnosti tak říká ) , justici, státní správu, samosprávu, školství ( což je největší hrůza ), deviace, deviantní styl se staly respektovanou normou, navíc mají mohutnou podporu doslova internacionálního charakteru – zpoza louže i z Bruselu( jedno, z jakých doslova vlastizrádných důvodů ).
            Jak sakra chcete cokoli individualizovat ?
            A bude se přiostřovat, třeba nebude trvat dlouho a blog bude „bloknut“ nebo umravněn, v rámci tradice bude v Bohemii ticho, bude se držet huba a krok, neb tentokráte půjde o existenční záležitost – v zádech se „zákonnými“ exekutory opadá hrdinství velice rychle.
            V těchto končinách nepočítejme s čímkoli revolučním, radikálním – to buď odbydou jinde, nebo ne.
            Pokud tedy dojde k nějaké masovější revoltě, očekávejme řešení klasické, známé z minulosti – pro nás je děsivé, že sluníčkářská sebranka bez mrknutí oka použije přesně ty metody, které tak usilovně tepe, odsuzuje.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Skvěle jste Minorito popsal skutečnost. Tak to, bohužel, bude a ne jinak.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Což třeba aplikovat to staré dobré heslo „Zabijte je všechny, Bůh si je pak přebere“?

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ach, i Vy filuto 🙂 , parafrázujete onoho mluvčího z vtipu o Sýrii … Faktem, je to ta zvěř žene přesně tím směrem …

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Pán je znalec 🙂 Nenapadá mě, jak by to šlo udělat jinak. Těch šmejdů, kteří tu zvrácenou ideologii šíří pod svým jménem a ksichtem je pár stovek, špička ledovce. Ty najdete snadno. Ale teprve pod nimi je ten souhlasící a podporující dav. Jenže ten je anonymní.

              To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      A pak že nás neobohatí. Obohatí, tuhle vymoženost tu vážně ještě nemáme.

      To se mi líbí

  14. Petrpavel napsal:

    Pěkně jsem si početl diskusi.
    Tři (za sta) chtějí střílet, dvacet (za sta) chce vystoupit z EU, osmdesát (ze sta) nemá rádo naše sluníčkáře, devadesát (ze sta) tu nechce migranty-muslimy, devadesátdevět (ze sta) tu chce demokracii.
    Sedmdesátpět (ze sta) nechodí volit nebo volí strany či hnutí které budují naši armádu pro dobyvačné války USA a ne pro obranu ČR, které nás do EU přivedly a nemíní vystoupit, které dobře živí svými dotacemi naše sluníčkáře, které odmítly (to je důležité!) naše zavřené hranice a přijaly jejich otevření jako projev svobody, které nastolily, udržují a podporují tento typ vládnutí jež si sám říká demokracie přestože nemá s demokracií nic společného.
    Sto relativně rozumných a znalých lidí se nedokáže shodnout na ničem, natož deset milionů.
    Jsem realista nebo skeptik?

    To se mi líbí

  15. peter. napsal:

    Tento odkaz sem nedávam preto,že by som mu slepo veril ale preto,že je zaujímavý a že by som chcel vedieť,do akej miery môže byť pravdivý.Je to vlastne otázka pre znalcov akým je napr.kchódl.
    http://svobodnenoviny.eu/polsky-prezident-lech-kaczynski-byl-udajne-zabit-spojenymi-staty-tvrdi-ruske-bezpecnosti-sluzby/

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.