Lékaři za hranicí


(kamarádka v Praze má známou, která jako lékařka v důchodu šla před dvěma roky do jedné z Mnichovských oblastních nemocnic, kde hledali anesteziology). Občas si s ní píše, přeposlala mně její email. jaa

Angela_+_Hitler
Včera jsme měli v nemocnici poradu, situace jak u nás, tak i v dalších nemocnicích v Mnichově je neudržitelná. Pohotovost na klinikách nezvládá a tak vše začínají posílat do nemocnic. Řada muslimů odmítá k ošetření ženský personál a MY ženy zas říkáme, že mezi ty zvířata zvláště z Afriky, nepůjdeme. Vztahy mezi personálem a imigranty začínají být stále horší a horší, od minulého víkendu musí s imigranty chodit do nemocnice policajti se psy. Řada uprchlíků má AIDS, syfilis, otevřenou TBC a spousty exotických nemocí, co v Evropě neznáme a neumíme léčit. Pokud dostanou recept, tak v lekárně zjistí, že musí vše zaplatit hotově. Dochází tam k neuvěřitelným výstupům zvláště, když se jedná o léky pro děti. Děti nechávají personálu v lékarnách se slovy: “ tak si je zde vyléčte sami.“ Takže policie už nehlídá jenom kliniky a nemocnice, ale už i velké lékárny. Na poradě jsme otevřeně říkali, kde jsou ti, co je vítali do TV kamer s transparenty na nádraží ? Ano, hranice se sice zatím zavřely, ale milion už  tu je a rozhodně se jich nezbavíme. Doteď byla v celém Německu  nezaměstnanost 2,2 mil., teď bude nejméně 3,5 mil. Většina těchto lidí je naprosto nezaměstnatelná. Těch lidí se vzděláním je úplné minimum, navíc jejich ženy většinou vůbec nepracují. Odhaduji, že každá desátá je těhotná, stovky tisíc z nich přinesli s sebou kojence a malé děti do 6 let naprosto zbídačelé a zanedbané. Pokud to bude pokračovat a Německo znovu otevře hranice, tak jedu domů, za takové situace mě zde nikdo neudrží ani plat 2x větší než u nás. Já jsem jela do Německa, ne do Afriky či na Blízký východ.
Sám profesor našeho oddělení nám říkal, že je mu smutno, když zde vidí uklízečku, co tu za 800 Euro uklízí už léta každý den a pak zde potkává na chodbách mladé kluky, co jen čekají s nataženou rukou, vše chtějí zdarma,
když to nedostanou, začnou dělat bordel.Tohle opravdu nemám zapotřebí. Ale zase se bojím když se vrátím, aby to nebylo za nějaký čas úplně stejné u nás. Oni totiž když to nezvládají Němci se svou povahou, tak u nás by to byl totální chaos. Nikdo kdo s nima nepřišel do styku, tak neví, co jsou zejména uprchlíci z Afriky za zvířata a jak si muslimové vyskakují na zdejší personál ohledně svého náboženství.
Ještě stále nemá zdejší personál nemoci, které si sem přivezli, ale při takovém množství stovek pacientů každý den, je to jen otázka času.V nemocnici v Porýní napadli nožema imigranti personál, když tam předali 8 měsíců staré dítě na pokraji smrti, které tahali přes půl Evropy 3 měsíce. Dítě za dva dny zemřelo, přestože mu byla poskytnuta špičková péče na jedné z nejlepších dětských klinik v Německu. Lékař musel být operován a dvě  sestry leží na jednotce intenzivní péče. Nikdo z nich nebyl potrestán.Ve zdejším tisku se o tom nesmí psát, takže to víme prostřednictvím emailové pošty .Co by se asi stalo Němci, kdyby pobodal doktora a sestry nožem ? Nebo kdyby chrstnul sestře do obličeje svou syfilní moč a ohrozil jí nakažením ? Minimálně by šel okamžitě do vězení a později k soudu. U těchto lidí zatím se nic neděje.
A tak se ptám: Kde jsou ti vítači a přijímači na nádražích ? Pěkně doma si užívají své vydělané peníze z neziskovech a těší se na další vlaky a svůj další příjem za akce  „vítaní na nádražích“. Všechny tyto vítače bych
nahnala nejprve k nám do nemocnice na akutní příjem jako lapiduchy a potom do jedné budovy k imigrantům a ať se tam o ně starají. Bez ozbrojené policie, bez policejních psů, které jsou dnes v každé nemocnici zde v Bavorsku a bez zdravotního personálu.

jaa

A já k tomu přidám jednu pěknou písničku. Hlavně názvem pěknou. Nechci mít v posteli žádného cizince 

Příspěvek byl publikován v rubrice Od přátel se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

191 reakcí na Lékaři za hranicí

  1. kočka šklíba napsal:

    Jestli je jen tohle z poloviny pravda, tak nemám slov. A docela věřím, že je, ptz asi to co se dnes stalo při převozu imigrantů, kde si vymýšleli, a to jich právě bylo 80? Jak může být v Německu? Děs.

    To se mi líbí

  2. moskyt napsal:

    Udělám si zle ale nešť. Já žádnou známou lékařku nemám, ale nemlich stejný mejl jsem dostal už před týdnem. Vážení kašlete na propagandu i tak máme v současnosti starostí víc než je zdrávo. Zaměřme tu svou zlobu proti skutečným viníkům a jejich poskokům. I já bych rád dožil svůj život ve společnosti, která se sice handrkuje mezi sebou o kdeco, ale neuřezává si hlavy, nenutí většinu žít podle toho jak se líbí menšině Obraťme svou zlobu vůči těm lidem. kteří nám takové názory vnucují, Jaký je rozdíl mezi námi a většinou migrantů, kteří sem přicházejí? Myslím, že žádný, všichni jsme zmanipulovaní, i když si to připouštíme nebo ne.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Děkuji, takže hoax, je to dobré vědět :).

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Nevím, ale spíš tomu věřím a víte proč – když jsme jeli v půlce 70 tých na ten vandr po Egyptě – museli jsme mít fůru očkování – jinak nás nepustili. Krom toho montéři co v těch zemích pracovali – jak by smet, s kupou zákazů co je či není zdravotně bezpečné.
      .Krom toho – všichni vietnaci i studenti z tzv. rizikových zemí museli povinně do karantény a pod lékařský dohed po určitou dobu.
      Navíc – zdravotníci co na tenhle problém se snaží upozorňovat jsou pouštění do mééédií opravdu velice poskrovnu spíš omylem.a to přesto, že se tu tak 10 let zpět -zase začaly objevovat nemoci už dávno vymýcené. A ta spousta různých prapodivných prý alergiíí.. co dřív nebývala… a co si s nimi nikdo neví rady, Jo a taky to , že se běženci i těm základním lékařským prohlídkám docela brání…. Ale nkoho nepřesvědčuji … povíme si to za rok.. dožijeme – li…Snad se do té doby zdravotníci a hygiena pochlapí a dají nám opravdové údaje.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No upřímně nepřesvědčilo mě to, co bylo v 70.letech byl jiný svět a navíc to nemá co dělat s tímto problémem ;).

        To se mi líbí

        • SPENTA MAINJU napsal:

          Víte milá dámo, Vaše naivita nezná mezí, zkuste tohle napsat do dotazníku dárce plasmy či krve a budete ze dveří rychle venku, než napočítate do tří a o darování si můžete nechat zdát.Je to všechno ještě mnohem horší. Ani našince, když dozná, že bydlí na ubytovně, nesmí darovat krev a plasmu a může být sebezdravější. Takže třeba matka s dětmi, co nemá na nájem a bydlí na ubytovně, tak může o sebe pečovat sebelépe, ale jak to má napsáno v občance, a ty dívky to poznají, tak jí řeknou, my proti Vám nic nemáme. ale zařiďte si „nějakou“ lepší adresu a pak můžete přijít.
          Takže, ano, studentka co bydlí na internátu a je jí 18 plus a je ve 4. ročníku přijít může, i studentka co bydlí na koleji vysokoškolské v universitím kampusu, to není „špatná adresa“ , ale bydlet na ubytovně, (myšleno romského typu) tak nemůže takový člověk přijít.
          Svatá prostoto.
          Takže naopak, v 70. letech mohl člověk bydlet na ubytovně i být na vojně v kasárnách, což bylo zařízení vězeňského typu a mohl darovat krev i plasmu, dnes ne, vazba či vězení či kasárna a ubytovna či bydlení azylového typu (= nepsaného romského typui) se pokládá za semeniště nemocí, ikdyž se o tom veřejně nemluví, ale lékaři to tak mají zavedené a nikdo s tím nehne. Je to prostě závadná adresa.Od 70. let tyhle nemoci zmutovaly .

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            To podle mně kecáte. A dost Gábinovitě.

            To se mi líbí

            • pepan napsal:

              nekecá, viz dotazník dárců krve před odběrem. A pokud vás podnik pošle na služebku třeba jen do civilizovaného Turecka, povinné očkování proti žloutence a tyfu vás nemine.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Pepane, podíval jsem se na dotazníky z transfuzního oddělení FN Plzeň

              Click to access dotaznik_darce.pdf

              FN Ostrava:

              Click to access Dotaznik_pro_darce_krve_r06.pdf

              z Hradce Králové a několika dalších nemocnic.
              Všechny mají dvě věci společné:
              1) dotazují se podrobně po zdravotním stavu (a patří k tomu i tuna vyšetření) – logicky
              2) nijak nezjišťují bydliště/adresu dárce
              Ano, zjišťuje se tzv rizikové chování, ale to nijak nesouvisí z bydlištěm.
              Takže mi z toho stále vychází, že nějaké filtrování dárců podle adresy bydliště je kec.

              To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      moskyte,
      rozdíl je zásadní, obrovský, nepoměřitelný, nesouměřitelný, neslučitelný, nekompatibilní, neoddiskutovatelný, … !!!
      Ale jak Vás čtu, vidím, že je to zbytečné, jako nošení dříví do lesa … zalistujte v Bavořích, je toho tady požehnaně a jestli to scvrknete na otázku (ne)rozdílu příchozích v rovině zmanipulovanosti, pak se připravte, že zrovna Vy zažijete vše, jen NE to, co byste „…rád dožil…“!!!

      Zloba a viníci – jsou věcí další!

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Při vší úctě, já vidím rozdíl mezi námi a většinou migrantů jako dosti podstatný. A také míra naší zmanipulovanosti je rozdílná. A moje zloba (úměrná času a prostoru) se obrací proti původcům vzniku současného stavu. To ale neznamená, že ztrácím pud sebezáchovy. Doporučuji to i všem ostatním.

      To se mi líbí

  3. kočka šklíba napsal:

    A jaa, posílat sem takovéto zprávy je…..hm…no nesprávné.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      kéž by to byla pravda a byl to hoax…

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No vzhledem k tomu že ho dostal Moskyt asi je ne? Před týdnem, a Moskyta nemůžete podežřívat ze lhaní že?

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          a dostal ho???

          To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            Vážená, mám spoustu nectností, konečně o tom by nejlépe mohla vykládat moje žena, zapamatujte si však jedno, nikdy vědomně nelžu a tzv. „pia fraus“ je pro mne nepřijatelná, stejně tak jako manipulace vědomím. Krom toho fakta se dají vykládat různě, ale to z vlastní životní zkušenosti jistě víte. Přeji hezký den.

            To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Tentýž mail mi byl doručen vícekrát. Určitě dvakrát. A poprvé už někdy před měsícem. Souhlasím s názorem, že je to nejspíš fake.

            To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Nenapadlo by mě jak realita dokáže rychle překonat i tento vtip, který jsem včera dostal mailem od …. (když jsem napsal to jméno zde nedávno píšícího a nejúspěšnějšího autora napadlo mě : neuškodím mu, nepůjde nějaký velký bratr po něm?, a tak raději mažu … zbytečný stihoman?) :
          Sedí Ahmed v Berlíně u řeky, špinavý, otrhaný hadry, zkažený zuby, a chytí zlatou rybku. No a klasika….Tři přání, když ji pustí.
          Ahmed se zamyslí, a má první přání: Chtěl bych rád krásný bílý zuby, jako ti lidi tady…. Bvonk! Ahmed sedí v zubařském křesle, a zubař se činí. Ahmed mu povídá, že nemá peníze. To je v pořádku, odpovímu zubař, to je placeno z evropských fondů.
          Druhé přání? Ahmed se opět zamyslí a povídá: Doma jsem nechal rodiče, svoje ženy, děti a že by s nimi chtěl slušně bydlet… Vžuum! Aghmed sedí v hale moderní, nádherné vily. Na proti němu mu úředník dáva podepsat protokol o bezplatném užívání této vily, vybudované z evropských fondů..
          A třetí přáni?: Chtěl bych být modrooký blonďák jako Němci… Cvak. Ahmed sedí v Berlíně, na břehu řeky v othaných hadrech, špinavej a zkažený zuby…. Co to má znamenat? Ptá se Ahmed. Nic. Odpoví zlatá rybka. Jsi bílej. Starej se sám…. 🙂 .

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          k odkazu Petra Pavla:
          „Tato možnost tu je, protože lidé přicházející do ČR jako uprchlíci by také mohli být ohroženi sociálním vyloučením,“ potvrdila v pondělí Právu ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD).
          Oni ale BUDOU VYLOUČENÍ, to těm magorům furt nedochází? Proto musí být vyhnáni od válu!!! Copak paní Marksová během svého působení po dobu svého ministrování aspoň náznakem nastínila nějaké účinné řešení romských nezaměstnaných!
          Tady se mohla ukázat = pak bych mlčel. Jenže ti deprivanti (http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/zboril-je-jasne-ze-eu-ovladaji-deprivanti-snad-i-psychopati/) umí akorát tak přerozdělovat z cizího (hlavně dotace) = o to jediné jim jde!!!

          To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Zkuste si najít země odkud běženci jsou – sama
      http://www.cestovni-nemoci.cz/proc-se-ockovat

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Vím odkud jsou jaa ;),převážně, no pokud moskyt ten samý mail dostal před týdnem, vypadá to hoax, nebo podle vás ne?

        To se mi líbí

        • Zdeněk napsal:

          Promiňte, že se do Vaší pře pletu, ale odkdy je kriteriem hoaxu doba existence informace. Dopis tady koluje asi čtrnáct dní, autor anonymní, informace vysoce pravděpodobná, pokud je dána do kontextu s dalšími i s chováním zdejší menšiny.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To možná i déle….
            Podle mě není důležité, jestli je to hoax, protože takových zážitků jsem já a nejen já leckde zaslechl plno.
            Tyhle věci se dějí, i když třeba ne zrovna takhle.
            Tady je důležité používat vlastní hlavu- tedy kde budou migranti bydlet a co budou dělat za práci.
            Už jen to mě stačí na to, abych věděl, že tady něco nehraje.
            A všemožných vodítek je víc.
            Nějaké hoaxy z obou názorových stran na tom toho moc nezmění…

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Autor anonymní, informace vypadá pravděpodobná, ale díky anonymitě autora je také zcela neověřitelná – to je perfektní základ pro hoax. V tomto konkrétním případě přidejte skutečnost, že chybí jakýkoli náznak, kde (ve které nemocnici) by se to mělo stát.
            To podle mého žebříčku klade důvěryhodnost takového mailu někam lehce nad úroveň důvěryhodnosti prohlášení pánů Lysenka, Turčynova a Jaceňuka. I když mě nikdy neuvidíte na nádraží s cedulí „Welcome, refugees!“, neočekávejte ani, že ochotně spolykám všechno, co vypadne bůhvíodkud z internetu..

            To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              No faktem zase je, že tvrzení WHO nebo hlavního hygienika se začnou jevit v poněkud jiném světle pokud vzpomeneme na akci prasečí chřipka a hygienik Vít. Dnes aby člověk opravdu hodně vážil čemu uvěří. Nejlépší bude staré české „na každém šprochu pravdy trochu“.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Teb článek je sice zajímavý, ale… psal jej Cikrt. 🙂

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Cikrt vystudoval farmacii, než se dal na na novinařinu a ptákostraníkování, takže by mohl mít představu, o čem píše. Píše také jiné články, třeba o kauze Diag Human, kde se s ním většinou bez problémů shodnu; nikoho nediskriminuji jen kvůli stranické příslušnosti. Tedy dokud mi nezačne vykládat o blahodárném působení regulačních poplatků na zdraví obyvatelstva bez jakýchkoli čísel a podkladů, i když by k těm podkladům měl dotyčný mluvka mít přístup. .-)
              Ahele, u šíření virů a bakterií, zvláště jde li o nový kmen, jde v době přípravy vakcíny ve většině případů o kvalifikované odhady a s omyly se musí počítat. Jak známo, bacily jsou strašně zákeřní. a dost mrňaví, než aby je šlo snadno bacit kladívkem. 😉
              A když už je jasno, výrobce má vakcínu a potřebuje jí nutně udat.
              Třeba o nebezpečí zavlečení rezistentních kmenů TBC z cziny, ponejvíce z území států bývalého SSSR, se v odborných kruzích tiše mumlá už dost dlouho. Hlasitý povyk zatím není na místě, ale trochu bdělosti a ostražitosti rozhodně neškodí.
              http://www.pneumologie.cz/novinka/744/tbc-smrtelna-nemoc-kterou-se-nedari-vymytit/

              To se mi líbí

        • Mac napsal:

          hele, vy jste jak posedlá – hoax…nehoax…
          nemyslím si, že i kdyby to byl hoax, že to něco mění na popisovaných jevech, které takhle v reálu probíhají. Těch svědectví je totiž už poněkud mnoho

          migranti nemají vzdělání, neznají jazyk, nemají základní hygienické návyky, ženy jsou vesměs negramotné – jakým obohacením pro tuto civilizaci budou? Prostě snížíme na polovinu důchody, dávky zdravotně postiženým a dáme je těm tmavým, agresívním, kteří nás přišli zabrat.
          Ve školách nebude ve třídě 30 dětí plus minus na stejné úrovni, ale přibude tam třeba 10 imigrantských, které se nedomluví, budou dělat bordel… To bude obohacení, to poletí úroveň – nejen – školství nahoru

          A váš jedinej problém je, že je to asi hoax

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          kočko – ať už to je či není hoax – faktem zůstává, že zdravotní rizika jsou obrovská. A mělo by se o tom mluvit. Měly by o tom jednat pojišťovny, měl by být připravený a informovaný lékařský personál. A měla by být informována veřejnoat.
          Nechci strašit ale v tom zájezdu – byli jsme varováni abychom se vyhýbali Nilu, že tam jsou nějaké mini potvůrky – co se kůži dostanou do těla a usazují se v játrech, kde evropanům dělají potíže. Místním nevadí, dokonce jim s něčím v orgamismu pomáhají při tom klimatu co tam je. Měli jsme tam tátu se synem – co dostal zájezd za odměnu a táta byl frajer – a v nNilu se samozřejmě máčel . Akorát že když jsem s klukem po čase mluvila, tak říkal že táta je nemocný a neví co s ním. Játra. Jak to dopadlo nevím, ale pamatuji na reportáž z tak půlky 90 tých o těch doktore co je v Africe zajali a tahli dlouho po Africe, než se je podařilo dostat – zpět. Nepsalo se tenkrát o tom ale všichni byli nemocní a dost jich dostalo invalidku…
          Důvod je prostý – nemáme vybudovány v těle obranné látky.. a jen doufám, že nedopadneme jako inkové po příjezfu španělů při objevení ameriky

          To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    ze volke spokojny,velmi vybitna nacia,ale jak vie pekne versik napisat,ci hudbu zlozit,ci auto navrhnut do perfekcie,tak isto vie aj vrazdit,co je velmi pravdepobne,ze nejake strany s pomocou casopisu,der sturmer,ktory zacne co neskoro vychadzat,odhodia pero,notovu osnovu a kruzitko a budu velit plyn,ked nebudu chceli vo svojom dome byt sa hovna,bo vsetci ty spravny,co s narucou vitaju tych alahistov,musia mat strupy na mozgu,to sa nejedna o nejakych par tisic ludi,su to stotisice a vatsina nie do prerobenia,neviem co s tym budu robit,bud narobia gheta,jak vo warszawe,co nebude demokraticke,jedine,ze sa o tom demokraticky rozhodne v amerike a ked ich pustia medzi volke,tak neviem jak dlho budu ty volke spokojny s tym prinosom pre reich,bo ja zasnem,ked cujem,ze dristaju o tych imigrantoch,ze su prinos,toho jarma sa bude problem zbavit demokraticky,pokial len vykrikuje ten prinos pre reich este neni problem,ale ked zacne rabovat a vrazdit,bude trebalo demokraticky eliminovat,to volke velmi nezavidim to nemaju problem to maju big pakaren,bo ten prinos,co sa im tam nastahoval to budu museli pouzit demokraticke zakony made in ss command.,alebo im daju po sto tisic tych euro,aby sa vratili domov,ked rusia skonci s upratovanim,myslim volke radi zaplatia najdrajsiu municu,aby cim skor tam bol poriadok,vyblecu ten prinos napchaju vrecka plne eciek a zbavia sa toho prinosu,ktory sa spravne ma volat alahisticka,vyjebana,leniva holota,ze som nedemokraticky napisal?myslim normalny volke v reichu uz tak davno dristaju bo boha,ty co hlasaju ten prinos to nabit na koly za ziva,ked mozole volke pojdu na nejake nemakacenky,ze mali znizit dane bo im dobre ide,ale stratilo sa z obzoru znizovanie,bo musia dat na prinos,mna by jeblo…
    PS: a vy ancikristi v pepikove sa uz teraz modlite,bo ked vam daju takych 50000 prinosovych novych spoluobcanov,ktore vasa vlada schvali alah s vamy.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No sem zvědavá no na ČSSD, ted se jedná o stálých kvótách, takže jestli ted se ČSSD nepochlapí, jako Fico, mně je jasné že to Fico taky dělá kvůli volbám, ale stejně, tak je ČSSD prostě….dosadte si :).

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Co takhle být někdy spravedlivý? Fico že to dělá kvůli volbám? Komunisti a ODS totéž co on říkají u nás. Kvůli volbám? ODS teď ano, o daleko (u nás) masivnější migraci po balkánské válce tenkrát, o masivnější migraci z krajiny teď, o jejich příčinách ani muk, komunisti a Fico říkali tehdy i teď totéž. Učme se rozlišovat.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          …z Ukrajiny teď …

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          O ČSSD tenkrát i teď platí totéž co o ODS, v tom budeme zajedno. Její členové vlády jsou slepí zdá se natrvalo.

          To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Nemyslím si,že Fico to robí kvôli voľbám.On je predovšetkým čestný chlap,ktorý má politiky plné zuby vidí,že ideály ktoré chcel pred rokmi ako mladý komunista presadzovať,sú vzhľadom na to,čo presadzuje neomarxistická Strana európskych socialistov neuskutočniteľné a aj preto sa rozhodol kandidovať na funkciu prezidenta SR,aby už nemusel byť v tom farizejskom politickom marazme.Vôbec sa nebudem čudovať,keď po voľbách ktoré SMER-SD určite vyhrá,lebo jej preferencie,bez ohľadu na postoj k imigrantskej kríze, dlhodobo oscilujú okolo 40 %podpory voličov,sa z politiky stiahne.Už sa mu nechce hrať to smutné divadlo o ľavici a pravici o demokracii o všetkom čím EU verchuška oblbuje ľud Európy.Čestní a múdri ľudia dnes do politiky nepôjdu,lebo vedia,že nič z toho čo by sľúbili svojim voličom nebudú môcť splniť.Politika dnes je len pre bezcharakterných,mocichtivých mamonárov,ktorí zapredajú aj svoju mater,ak im to prinesie osobný profit.

          To se mi líbí

          • Rys Ostrovid napsal:

            Ja by som to celé videl trochu komplexnejšie. Áno, sčasti to R. Fico robí kvôli voľbám – ani nie tak kvôli svojej strane, ako kvôli tomu, aby sa do parlamentu náhodou nedostali ultrapravicové sily (Marián Kotleba). V tom je časť pravdy, lenže je tu aj druhá časť pravdy: a tou je slovenská imigračná politika, ktorá je vyslovene reštriktívna a to naprieč politickým spektrom a naprieč rôznymi vládami. Za 20 rokov Slovensko podľa zverejnených údajov udelilo cca 660 azylov! Neviem, akým zázrakom sa stalo, že je v tomto celospoločenská dohoda, ale skrátka je. Keby si ktokoľvek pozrel vyjadrenia rôznych predstaviteľov vlád V4, videl by jednu vec. Jediný štát, ktorý túto otázku postavil principiálne, bolo Slovensko. Aj Maďari, aj Poliaci a aj Česi sa vyjadrili tak, že za určitých podmienok sú pre nich kvóty akceptovateľné. Najčastejšie pritom zaznievala požiadavka na nastolenie kontroly nad tokom migrantom a na nejakým spôsobom ohraničenie (hornou hranicou) počtu ľudí, ktorý by museli jednotlivé štáty prijať. Táto požiadavka zaznievala v rôznych podobách.

            Čo ma privádza naspäť k číslu 100 resp. 200, na ktorom tak tvrdohlavo zotrváva slovenská vláda. Je celkom možné, že cieľom V4 – keďže nejakej forme trvalého mechanizmu sa asi nebude dať vyhnúť – je dosiahnuť, aby kvóty boli stanovené ako absolútne číslo povedzme za jeden rok. V tejto súvislosti treba tiež upozorniť na vyhlásenia nemeckého ministra vnútra, ktorý ešte predtým, než ho Merkelová zbavila právomocí, požadoval, aby na európskej úrovni boli zavedené „veľkorysé utečenecké kontigenty“ po dosiahnutí kapacity ktorých, by boli ďalší žiadatelia o azyl proste odsunutí na ďalší rok. Tiež sa natíska úvaha, či Slovenské nerešpektovanie jednorazových kvót a s tým súvisiaca žaloba nie sú skrátka „obchodovateľnou položkou“, cez ktorú si Slovensko bude usilovať vynútiť pre seba prijateľný počet (akceptovateľnú „kvótu“). Ukáže čas.

            To se mi líbí

  5. peter. napsal:

    Tie rakety z Kaspiku majú väčší účinok ako sa zdalo.Obama odsudzuje vojny vedené USA.Označil ich za chybu
    http://medzicas.sk/neuveritelny-zaver-obamovej-kariery-poprel-zahranicnu-politiku-usa-za-poslednych-dvadsat-rokov/

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No tak to je síla… co dokáže zepár křidýlkatých. ale moc se neradujme… Vojenská lobby je silná, může to být krycí manévr. Páni v Pentagonu a síajej asi přepli na jiné úrovně. … Co by s těmi vojenskými hrdlořezy doma dělali? Už tak se v americe střílí víc než dost a navrátivší se – mají právo si zbraně co vyfasovali odnést do civilu. hmm

      To se mi líbí

  6. brtnikvbrlohu napsal:

    Onen „dopis“ koluje opravdu už dost dlouho – já ho dostal už někdy v srpnu. Hoax to je jednoznačně – slohová úroveň, kumulace faktů atp. Druhou věcí ale je skutečnost že zdravotní rizika jsou reálná a dost velká – a prakticky nezvládnutelná.
    Že tomu tak je se poznalo v neskutečně menším měřítku v minulosti – Československo bylo jediným státem na světě který vymýtilo lues – díky takovým totalitním metodám jako byla akce PN a povinné testování na BWR při každém vstupu do nemocníce, vstupní prohlídce do zaměstnání atp. Prostě po roce 1960 nebyl tutaj čerstvý případ – jen dočasu, stačilo pár zahraničních studentů a dělnic z Polska a ejhle byl tu PNC rezistentní kmen – tehdy se to dařilo držet v rozumné míře – díky tomu povinnému testování, existenci PN sestry na každém okrese, povinnosti se léčit atp.
    Nedovedu si představit jak by se to zvládalo při dnešním privátním zdravotnictví – epidemie rozsahu morové rány nám asi nehrozí, ale reálné riziko něco někde chytit tu je. Bez možnosti se mu vyhnout tím že si dáme pozor – jako u luetické nákazy.

    To se mi líbí

    • Tribun napsal:

      Podle vyjádření odborníků uprchlíci vážný epidemiologický problém nepředstavují, protože ti skutečně vážně nemocní se vůbec nedošli, jelikož zemřeli cestou.

      To se mi líbí

      • lujjza napsal:

        Tribune, skutečně tomu věříte, nebo to myslíte ironicky?

        To se mi líbí

        • Tribun napsal:

          S ohledem na to, co o epidemiologii vím, to zní celkem logicky.

          To se mi líbí

          • Mac napsal:

            logicky taky zní, že akutní epidemie, kterou by trpěli imigranti není asi jedinou hrozbou.
            Spousta bakterií, virů, parazitů sem bude rezistentními imigranty přinesena aniž by si toho ti přenašeči všimli. Že si toho všimnou tuzemci, nemající proti novým původcům nemocí obranyschopnost – to je vysoce pravděpodobné
            Zní to – s ohledem na Vaše znalosti epidemiologie – logicky, nebo je to zase xenofobní předsudek?

            To se mi líbí

            • Tribun napsal:

              Ten profesor (co tomu podle vás zřejmě vůbec nerozumí) také říkal, že nemocemi jsou u nás mnohem více ohroženi migranti nezvyklí na místní patogeny.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Jen tak na okraj Tribune – kolik že bylo epidemií mezi uprchlíky do Evropy způsobených zdejšími viry ? Poreferujte prosím. Ten pán má z čistě matematicko – statistického hlediska do jisté míry pravdu – do jisté míry, ale pro jistou mlčí o realitě, která se zamlčuje ( že se vlastně divím ) – tedy o nemocech, virech, atd., které způsobují problémy obyvatelstvu původnímu. Stačí poslouchat zdravotníky ( i uklízečky ) z oblastí ( a zase Tribune, tady tito „vzdělanci“ montovali PC ) , kam byli kvůli úspoře nákladů dováženi ve větším množství tzv. pracovní síly ( jistě, ozdravění pracovního trhu, kdy se ke komunikaci požívaly piktogramy 🙂 ) , a je to docela zajímavé.
              To, že s tímto nynějším materiálem sem budou masívně v megadávlách importovány věci zde dávno vymýcené, nebo neznámé ( stačí jen očkovací procedura pro evropské pracovníky, kteří odjížděli ať už na Blízký Východ nebo do Afriky ) , je nad slunce jasné.
              Tribune, Vy lžete, stejně jako mystifikuje ať už z jakýchkoliv důvodů spousta novinářských hyen i tzv. odborníků a expertů ( z kterých se občas otevírá kudla v kapse ).
              Fakt, že lžete je jasný každému, kdo např.někdy pracoval ve firmě, která měla zakázky právě v těchto zemích, což je třeba můj případ, a nechtějte slyšet, co by Vám kolegové, kteří třeba v Iráku či Sýrii na toto konto řekli – byla to docela procedura, než třeba na rok odjeli.
              Chápu, Vaším bližním je migrant – jedno jakého druhu a původu, to je zřejmé. Stejně jako je zřejmé, že lhát a mystifikovat budete bez uzardění i kdyby Vás osobně měli Ti dobráci zmrzačit.
              Ale nedělejte z nás idioty a dementy jen kvůli své „slabosti“ ( a to jsem ještě diplomat ).
              Je to o to děsivější, že o sobě tvrdíte, že o epidemiologii něco víte.
              Panebože …

              To se mi líbí

        • peter. napsal:

          lujjza:
          On tomu vážne verí!Je to predsa xenofil!

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Možná podle vyjádření odborníků z BL.
        Já na odborníky nevěřím, raději budu zásadně proti VŠEM migrantům.

        To se mi líbí

      • Mac napsal:

        a teď vážně: kolik jste už četl v životě vyjádření nejrůznějších odborníků na cokoliv, které Vám připadaly věrohodně, aby zanedlouho byly zcela přebity opačnými názory – kupodivu zase odborníků?

        To se mi líbí

        • Tribun napsal:

          Tak já myslel že se nebavíme o názorech, ale o faktech. A to, že je někdo MUDr. a umí předepsat pudr ještě neznamená, že ví o medicíně vše.

          To se mi líbí

          • lujjza napsal:

            Jenomže Vy se právě bavíte o NÁZORECH, a nikoli o faktech, Tribune.

            Faktem například je, že NIKDO neví, odkud všichni ti lidé přicházejí, jakými chorobami trpí, jaké choroboplodné zárodky můžou přenášet atd.
            A u těch, jejichž původ/stát se dá s jistotou určit, zase NIKDO neví (včetně jich samotných), s kým vším se to vlastně cestou setkali, čeho/koho se dotýkali, na čem seděli (sedadla), kdo tam seděl před nimi, kdo jim podal deku, kdo pod ní spal už před tím, s kým mluvili/prskali na sebe…. (doplňte si další možnosti, a že jich je…). Takže těch způsobů, jak i cestou k nějakému „bacilu“ mohli přijít (pokud to i třeba nevědomky netáhli s sebou/v sobě z domova), je hodně. No a od nakažení může (podle druhu choroby) uplynout různě dlouhá doba (někdy i měsíce), než ta nemoc propukne.

            Tudíž to, co ti odborníci, nebo „odborníci“ říkají, je jenom jejich názor/zbožné přání, ale ne fakt.
            Koneckonců to víte sám, když píšete, že……… „to, že je někdo MUDr. a umí předepsat pudr ještě neznamená, že ví o medicíně vše.“

            To se mi líbí

            • Tribun napsal:

              Základní potřebná fakta jsou dvě: 1. jak dlouho trvá cesta ze Sýrie do Evropy, 2. jaká je inkubační doba závažných nemocí. Takoví navrátivší se turisté do exotických zemí představují daleko větší riziko. Čeho se po cestě dotkli je asi tak zajímavé, jako čeho jste vy nebo já dotkl po cestě tramvají. Je to prostě riziko, které nelze nikdy 100% eliminovat a čistě darwinisticko-evolučně vzato je otázka, zda má sterilní populace z dlouhodobého hlediska vůbec šanci na přežití.

              To se mi líbí

          • Mac napsal:

            mluvíte o tom z Ústavu hygieny a epidemiologie 1. LF UK?

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Člověče, neurážejte slovo „fakta“ – kdyby mělo ručičky, nedopadl by jste dobře. Za to Vy o epidemiologii něco víte ( jak tvrdíte výše ), a už jen kladný vztah k migrantům Vás asi pasuje coby odborníka na všechno…

            To se mi líbí

  7. Bavor V. napsal:

    Občas se stane, že se uveřejní i hoax. Stejné to bylo tenkrát s tím dopisem starosty z Quebecu. Taky hoax, ale jako tento má svoje racionální jádro. Takže nevím, zda je to špatně nebo dobře. A už jste to někdo prohnal tím programem na hoaxy?

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Hmm – já to vidím kapánek -mno – když jsem si poprve přečetla definici hoaxu – trochu mne ta rozdílnost jeho hodnocení – nebo šíře možného dosahu zarazila. od * do -. což nebývá při hodnocení obvyklé . Pak mi došlo, že je to převážně informativní.. že je to vlastně způsob šíření informací, ke kterým bychom se jinak nedostali a které je dobré vědět. Taková jakási obrana proti té spoustě – v podstatě taky hoaxů – kterými nás zasypávají média všeho druhu – ať psaná nebo luftem chodící. A s ne právě bohumilými ale manipulativními snahami. Bohužel. No kdo ví, asi jich mám v té mé sbírce taky dost , ale nepátrala jsem po tom -. Proč – no ony ty zlé – manipulující se snahou poškodiz – jsou poměrbě sbadno , pro logicky myslícího člověka, odhalitelné a není jich moc. Zato u těch druhých většinou čas ukázal – jak byly pravdivé a že je škoda, že se o tom nemohůo diskutovat a bez urážení či osočování už tenkrát. Tož to je můj postoj k problému hoax – nemyslím, že ny se měl shazovat a odsuzovat.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Íčko Langer byl zkorumpovaný politik a kradl a krade jako straka … když to o něm trvale psali, ano – vnímající a logicky myslící lidé, byl to hoax, nebyl to hoax?

        To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      To že to tu autor trochu „přepísknul“ pozná jen někdo kdo se v daném oboru kterého se to týká pohybuje.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Hoax je vždy a za všech okolností špatný. Když si stavíte dům, tak vědomě nepoužíváte vadné cihly, panely, trubky atd. Dům stavíte na pevné zemi, na nějakém fiktivním a neznámém podloží.
      Hoaxem bylo prohlášení o „tonkinském incidentu“. Krásný důvod proč rozbombardoval Vietnamskou DR a zavraždit statisíce lidí. Lid na Západě to chválil – vždyť to byla obrana – a dodnes mnoho lidí nevěří, že to byl hoax. Zbraně hromadného ničení v Iráku, hoax kterému uvěřil i náčelník štábu generál Powell. Další statisíce mrtvých. Hoaxem byla i Kubiceho zpráva. Je toho mnoho a mnoho.
      Chceme-li prospět pravdě, musíme se ji držet a hledat cesty jak ji prosadit. Pokud zvolíme cestu lži, cestu hoaxu, tak se soudní lidé budou od nás odvracet.
      Pokud je to tak, jak se v tom dopise píše, nemůže být problém sepsat něco autentického. Pokud to není pravda, tak je to mnohem horší. Lži nikdy k ničemu dobrému nevedly. Asi jako v Gliwicích (Gleiwitz). Nevím jak kdo z Vás tady, ale já naprosto nestojím o to, aby mně někdo vědomě podváděl a chtěl se mnou manipulovat.
      Hoax a jeho rozšiřování, to je otázka a zrcadlo našeho svědomí.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Ale jestli to je skutečně hoax, to nevíte….

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Tak teď jste mne dostal strejdo. Proč – no faktem, že všichni ti jenerálové, vládci států,politici jen nalítli hoaxům, které stály miliony životů po celé planetě, že neumí, nemají prostředky jak ten hoax rozeznat. Že nerozvrátili spoustů žení a že za všechno může hoax. A není nakonec takovej ten kýbl nebo zástěra pod kterou se zakryje či smete všechna špína světa… Co myslíte – je to hoax či ne – :

        http://medzicas.sk/

        To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          jaa, v tom je rozdíl. Ti o kterých mluvíte ty hoaxy vytvářejí a předkládají je k věření nám. My jsme ti, kteří mají být zmateni. Oni dobře věděli, když šli např. do Iráku, jak to s těmi ZHN je.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Odpověděl jste za mně, díky. Samozřejmě hoaxy někdo tvoří za určitým cílem. Někdo na ně skočí jako na návnadu. Jiný se snaží tomu přijít na kloub. Ale není to diskuse o hoaxech. I když kvalita informací je prazáklad. Co s tím?

            To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Toť otázka přímo Nerudovská. Všechno závisí na množství a (jak říkáte)kvalitě informací, které jsme jako jednotlivci schopni získat, vstřebat a nějak zpracovat. A na to se hraje, že kapacita lidí, jak informace zístat, udržet, logicky řadit je různá. A čím víc těch informací je, tím lépe pro toho, kdo chce mlžit. Proto to v éteru vypadá jak to vypadá. Myslím tím, co se týká množství informací. Někdo to tady už napsal (Kchodl?,Hudec?), že nejlepší je lež na které je alespoň část pravdy. Lži úplné neuvěří téměř nikdo, ale čím větší je poměr pravdy, tím je lež uvěřitelnější a tudíž je náročnějčí na čas, na paměť, na logiku se s tím poprat. A jsme tam, kde jsme byli. Co s tím? Asi nevzdávat to. Nic lepšího mě nenapadá. A to jestli je některá zpráva hoax? I to je nám nakonec k dobru, protože jak jinak bychom se je naučili rozeznávat od těch kvalitních. Když to nepoznám já pozná to někdo jiný a důležité ale je, aby si to nenechal pro sebe.

              To se mi líbí

      • moskyt napsal:

        Aniž jsem si toho všimnul, něco obdobého, ne úplně stejného, jsen napsal ve svém komentu v 14:45. Jsem rád, že takové názory nemám sám. Dík strejdo. Chladný rozum, horoucí srdce, čisté ruce. Je to málo nebo příliš?

        To se mi líbí

        • moskyt napsal:

          A ještě bych dodal: „Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.“

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Myslím, že bychom už mohli opustit téma „fake“ a věnovat se podstatě. Protože ten „hoax“ popisoval poněkud podobné problémy jako před časem článek ze Strakonicka o českém kuchaři. A to rozhodně nebyl hoax. http://bavor.blogspot.cz/2015/08/neni-nad-osobni-zkusennost.html

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Pof.MUDr Vladimír Krčméry,zakladateľ zdravotníckych sociálnych zariadení a zahraničných humanitárnych misií v krajinách tretieho sveta hovorí o zdravotných rizikách vychádzajúcich z migračnej krízy toto:Zo strany utečencov prichádzajúcich z Blízkeho východu výrazné nebezpečenstvo nehrozí.Iné je to pri imigrantoch z Afriky.V tomto prípade treba počítať s tým,že na 100 Afričanov pripadne 20 prípadov latentnej tuberkulózy,30 prípadov HIV a 20 až 30 prípadov malárie.
              V Sýrii a Iraku bolo zdravotníctvo na vysokej úrovni a zaočkovanosť detí proti záškrtu,tetanu,čiernemu kašľu,osýpkam a hepatitíde typu B je 95 až 100%.
              Pri utečencoch pochádzajúcich z Afriky ale platí,že môžu byť zdrojom nebezpečných chorôb a nákaz.Tvrdí prof.Krčméry.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Hlavná lekárka maďarskej zdravotnej služby Judit Pallerová výroky prof.Krčméryho o zdravých Sýrčanoch a Iráčanoch spochybňuje.Podľa jej slov,migranti trpia najčastejšie hepatitídou B a C,AIDS,aj syfilisom.
              Poznamenávam,že prof.Krčméry pôsobí v bratislavskej nemocnici sv.Alžbety a jeho postoje sú nazvem to tak,“slniečkárske“,prívetivé k prijímaniu imigrantov.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Díky peter za čísla a komentář k tématu, včetně přiblížení toho kdo je kdo 🙂 …

              To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Hoax, nehoax, je tu prostě něco špatně. S takovým přílivem nepoužitelných lidí si žádný stát neporadí bez toho, aby to nezasáhlo místní obyvatelstvo. A to jak po stránce zdravotní, ekonomické, ale především také bezpečnostní. Ti mladíci přijeli bez ženských, našlapaní testosteronem a určite ne všichni zdraví. Budou se řídit našimi zákony, když jim „to“ bude tlačit na mozek? Řídí se místními zákony v již těžce muslimsky nakažených zemích na západ od nás? Řekl bych, že moc ne. A ty naše dvanáctileté jsou už celkem použitelné, že.
    Zde bych se vrátil k těm, co u nás vrcholně politikaří a nemají na to. Obdivuji slovenského premiéra, který bojuje do poslední chvíle. Moc ho našim slovenským bratrům závidím. Je to úplně něco jiného, než ta naše socanská teflonová sračka, která by mohla řídit maximálně obecní sámošku a i o tom pochybuji. Dobrý politik se nepozná podle toho, jak dovede žvanit a vyrábět zákulisní podrazy, ale podle toho, jak se zachová, když je národu ouvej. Dobrý premiér si nesmí pustit do textilu, když na něj někdo zadupe. Někteří si nepustí, jiní si s sebou vozí náhradní trenky. Tak mě napadá, že „umělci“ od sta hoven si popletli chalupy. Ty podělané trencle nepatřily na Hrad, ale spíš na tu Strakovku. Nu, což, nejsou lidi.

    To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Co se v údajném hoaxu říká? Jen to, co díky informacím a naší vzdělanosti o úrovni vzdělání, způsobu života, o islámu, kulturnosti a civilizovanosti, chorobách, hygienických návycích, multikulturní politice a zrůdné korektnosti o občanech Balkánu, Středního a Blízkého Východu, severní a subsaharské Afriky víme.

    Víme i bez osobní zkušenosti, že pro imigranty z těchto zemí není v EU dostatek volného a vhodného bydlení, že pro ně nejsou vhodná pracovní místa, že namají pracovní návyky, že tito lidé budou (když budu hodně optimistický) minimálně z 50% dlouhodobě i celoživotně zcela závislí na sociální podpoře, že nekompromisně vyžadují naši toleranci k jejich ortodoxnímu náboženskému životu podle nám zcela nepřijatelného islámu, že z podobných imigrantů časem vznikají uzavřená gheta plná neřešitelných problémů, že je mezi nimi nepochybně mnoho fanatických přívrženců IS a prosazování požadavků terorismem a že s nimi do našeho prostředí přicházejí i nebezpečné nemoci.

    Víme, že v zemích EU je mnoho nezaměstnaných, lidí pod hranicí bídy, lidí s mizernými důchody, lidí potřebných a pomoci se jim nedostávající, nemocných bez dostatku peněz na léčení a že jestliže pro tyto potřebné nebylo doposud dostatek prostředků, pak již dnes a v budoucnu pro ně peníze nebudou tuplem.

    Zkrátka „o nich“ máme dostatek relevantních informací, jež v nás vzbuzují oprávněné obavy a já se domnívám, že máme právo se v referendu vyjádřit, zda je tu chceme, nebo nechceme. Jestli do toho Evropané nemají co mluvit, pak nežijeme v demokracii, ale v totalitě, kde bagatelní menšina bezohledně rozhoduje o osudech absolutní většiny!
    Tak tohle je v praxi ten „ráj“ Západu, do kterého jsme dobrovolně vstoupili.

    To se mi líbí

  10. Tribun napsal:

    Přátelé, jestli je to či není hoax, jestli je to či není pravda, jestli to má či nemá reálný základ, je sice důležité, ale nikoliv nejdůležitější, To nejdůležitější totiž je, že se jedná o zprávu, kterou si lidé chtějí přečíst a chtějí jí věřit, něco, na co už dlouho čekali, aby je nějaká „vnější autorita“ utvrdila v jejich předsudcích. Takováhle zpráva, dobře naformulovaná a dobře načasovaná, může udělat divy, podobně jako „hoax“ o smrti studenta Šmída. Toho bych se bál víc, než uprchlíků.

    To se mi líbí

    • Mac napsal:

      právě…..
      a přitom všechno v tom hoaxu-nehoaxu je od A do Z vylhané. Imigranti jsou milí, spořádaní, čistotní, vzdělaní lidí, naplněni tolerancí a touhou bez konfliktu se začlenit do našich společností.
      Proto budou – všem hoaxům navzdory – jednoznačně obohacením života všech Evropanů.
      Jakákoliv jiná informace je lživá a podporuje evropské primitivy v jejich předsudcích

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Nemám nejmenší pochybnosti o tom, že mezi imigranty bude přinejmenším stejné procento šmejdů, jako mezi Evropany. To ovšem znamená, že mezi nimi bude dozajista i velké procento slušných a pracovitých.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Kdo jim tu práci dá, když se ví, že během pár let bude potřeba v Evropě jen asi 20 % práceschopného obyvatelstva a už dnes nejde zaměstnat ty, kteří by pracovat chtěli? Jste tak trošku mimo. Tedy částečně. S těmi šmejdy jste se trefil. Akorát nevím, proč přibírat další, když máme vlastních dost.

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            A co si vzít jejich slušné a poslat jim výměnou naše šmejdy? Akorát bychom si tedy pak měli vzít i ten zbytek, co u nich zase zůstal, protože po nikom nemůžeme chtít, aby po nás uklízel naše odpadky.

            No s tou prací, to je v zásadě prosté, stačí „switchnout mindest“ z kdo nepracuje ať nejí na máme dost pro všechny, ať pracuje ten, kdo může být užitečný.

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Z které galaxie jste přiletěl? Zkuste třeba nedat cikánským Romům dávky a je tu občanská válka. Kdo myslíte, že to odskáče? Domnívám se, že debata s vámi je ztracený čas.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Rosťo, vždyť pokud jde o finance ( a o ty jde jako vždy až v prvním případě ) , tak blazeovaní společenští teroristé – sluníčkáři , nikdy nic nesanují – naopak , jsou jak žabinec rozlezlí všude tam, kam proudí erární zdroje, kde je postaráno. A žvaní a žvaní o tom, co vše mají ostatní udělat, co vše je třeba zainvestovat …

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Minorito, toto Tribunům nevysvětlíte. Buď jsou intelektuálně pomalejší, nebo v té špíně jsou finančně zaháčkovaní. Hlupáky nějak uživíme, ale gauneři nás jednoznačně zničí. To je bohužel historická realita.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Práce na bázi dobrovolnosti….to je hezké a především humánní.
              A komu se nechce, ten ať dostane jídlo, hygienu, teplo a střechu nad hlavou.
              Však máme dost…
              Ale ne pro všechny, protože mě nikdo nic nedá a naopak, ještě jsem jako OSVČ zloděj, ne kterého je třeba si posvítit….

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Rosťo, je mi už dnes zhola fuč, jestli je ( jsou ) intelektuálně pomalejší ( dle mne jich většina není – jsou přece skoro do jednoho přisáti na erár nebo sponzory , jde o něco jiného, jde o zvrácenost, a snad to není nakažlivé ) – pro mne je to stejný šmejd ( Tribunální obrat ) , stejně – ba možná více nebezpečný šmejd, než šmejd trhovecký. Tento sluníčkářský šmejd se ohání pravdou a láskou ( panebože ), poučuje a mentoruje ve slaboduchosti okolí a především tak rádo jako klasický parazit disponuji cizími zdroji. A už vůbec se nedivím té svaté hrůze sluníčkářů z hesla, z jejho smyslu: Kdo nepracuje …
              Z toho měl hrůzu už jistý dramatik …

              To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Obecná úvaha: I pokud vycházíte ze správné premisy (např. procento šmejdů mezi imigranty bude stejné nebo větší než mezi Evropany), nemusíte dospět ke správnému závěru (např. velké procento slušných pracovitých mezi nimi). Navíc vaše úvaha vychází pouze z vašeho optimismu (možná životního, co já vím…), nikoliv, zdá se mi, z reálných zkušeností.
          A navíc – ani pracovitost a slušnost jedince mu nedává právo změnit skupenství na masu a protiprávně vnikat na cizí území. Nebo si řekněme, že zákony neplatí. Pak se ovšem budeme i při diskusi pohybovat v jiných mantinelech.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Je to marný -> x – kráte opakováno … Demagogie, havloidně i trhovecky (jde o stranu, z které je tato likvidace starého kontinentu obhajována ) filosofický slepý náboj dokola omýlaný a opakovaně modifikovaný. Útěk před realitou za každou cenu, jakýmkoliv způsobem – nemá to cenu , pane Hudče. Jediným nástrojem je tvrdé argumentační smetení ze stolu a odkázání do patřičných mezí. Toto není otázka rozumu, to je záležitost emocí, svaté války „pravdy a lásky“ s lží a nenávistí, to je moderní forma fanatické inkvizice, totálně laciné a vyprázdněné …
            Obhájci nejsou Neználci , jen ta realita překáží …

            To se mi líbí

        • Mac napsal:

          jistě, budou mezi nimi i slušní – ovšem vztaženo k měřítkům slušnosti jejich civilizace, jejich kultury. Slušnej muslim je ten, kterej mlátí x-krát denně hlavou do země, kamenuje neposlušné manželky a dcery a nenávidí nevěřící psy až k zabití.
          Nepředpokládáte u lidí přicházejících z naprosto odlišného socio-kulturního prostředí slušnost dle našich evropských měřítek, že ne? Tak naivní přeci nemůžete být….

          To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Tribun:
          Máte nejakú prestavu o tom,koľko tých utečencov by mala ČR prijať a integrovať do spoločnosti? Kde sú limity vašej dobročinnosti a lásky k blížnemu svojmu?

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Vzhledem k tomu, že jsme kdysi byli schopni přijmout asi čtrnáct tisíc Řeků a teď jsme o dost bohatší, tak myslím, že nějakých padesát tisíc bychom měli zvládnout. Že většině lidí přijdou i dva víc než dost a dělit se nechtějí z principu, ne že by neměli o co, je věc jiná.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Přijmout 14tisíc lidí stejné kultury, případně další tisíce lidí chtivých vzdělání a práce (už jste potkal vietnamce, který vás oslovil plynnou češtinou? Já několik), je něco jiného než přijmout hordu žadatelů o dávky a svoje „kulturní“ práva.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              50 tisíc!No oni si môžu po udelení azylu pozvať svojich príbuzných.Odhady hovoria,že tých 50 tisíc treba z tohoto dôvodu znásobiť až 8 krát.A hneď ich v Čechách bude 400 tisíc.No pán Boh a všetci svätí s vami aj s ČR!

              To se mi líbí

            • Mac napsal:

              hele, vy už melete z posledního.
              Za prvé: živit 400 tisíc imigrantů – a nic jiného dělat nebudeme – budeme na úkor koho? Důchodců? Tělesně postižených? Nemocných dětí, na které už dnes čas od času „sbíráme uzávěry od PETek“?
              Za druhé: 400 tisícová horda, pro niž lidský život nic neznamená, jejímž jediným cílem je zabíjet nevěřící psy

              – vy skutečně budete blábolit, že bude všechno v pohodě? Já jsem si nevšiml, že by tito hoši používali k pacifikování nepřátel „čepice“

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Proč tedy utíkají, když pro ně lidský život nic neznamená? Také nevidím důvod, proč by to mělo být na úkor důchodců. 1. je nemusíme živit, mohou pracovat, 2. když dokážeme uživit kapitalisty, menší armádu chudáku uživíme tím spíš. Stačí sáhnout panstvu na dotace a daňové optimalizace.

                To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Jo Tribune – Po nás potopa/ Po Vás potopa…. víte mně se to ani trošku nelíbí – nechávat takové dědictví – takovou zátěž mladým,. S podobnými . ..fily se já .. fob popasovávala celý život. Není to o vyvolávání paniky a nesnášenlivosti – je to o zdravém rozumu a varování. Protože informovaný se může snáze vyhnout…. ..Ju a když už si potrpíte na příměry : pamatujete …. na ty siláky před časem“Utlučene je čepicemi a do Vánoc je klid.“. Jak dlouho to trvalo a jak krvavé to bylo…. Historie je matka moudrosti a umožňuje nám poznat naše chyby a VYVARIVAT se jich. a o tom to je. Já na rozdíl od Vás mám lidi ráda a nepřeji jim nic zlého. . …

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Tribun:
              Veď vy žiadne,ani tie“subtílnejšie“argumenty v tejto diskusii nepredkladáte.Vy len apelujete na ľudskosť,toleranciu,na povinnosť pomáhať a vôbec,dopúšťate sa len citového vydierania.Vypáčil som z vás vašu predstavu o počte utečencov,ktorý ste ochotný akceptovať.Napísal ste,že 50 tisíc.Ale čo,ak ich bude raz toľko?Čo máte v pláne urobiť s tým prebytkom?Vyhnať?Napíšte,lebo to by si od vás každý chcel prečítať!Vaše mantorovanie,poučovanie o tom,že ľudskosť je vlastná iba vám a vašim „spoluveriacim“ a my ostatní sme hovadá neľudské ide už každému krkom.Napíšte po chlapsky svoju predstavu o riešení tohoto problému!
              Niekde som čítal,že sú u nás ľudia,ktorí utečeneckú vlnu vítajú,lebo zapadá do vzorca :Imigráciou k multikulturalizmu a cez multikultúrnu jednoliatu masu k Svetovej revolúcii.Nepatríte náhodou k týmto fanatikom aj vy?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tribune, když se budu bránit, jakkoliv, budete první, kdo přispěchá s mým odsouzením, aniž se budete namáhat zkoumat, jak se událost, kdy jsem se nějak bránil, stala.
              Nejnebezpečnější jste vy, protože VY (sluníčkáři) jste naši nepřátelé už teď.
              Migranti jimi teprve budou…..

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Je to zvláštní, vždycky jsem vittovu a kchodlovu a Hudcovu a … bojovnost cítil jako nadnesenou, příliš vyhraněnou. S postupujícím časem a informacemi už ne. Děkuji i Tribunovi za otevření očí.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano Vitto, souhlas, jde o množinu realizující společenský vnitřní terorismus, odstranění sociálního, společenského, národního pudu sebezáchovy a pravidel, o vykořenění a odstranění paměti a zkušeností mnoha generací – vlastně jde o agresivitu stupňující formu anarchie financované původním plebsem ( nyní okořeněná importem tisíciletého nepřítele a ničením vlastního imunitního systému ). Dá se to přirovnat i k vlastizradě – a to beze srandy.

              To se mi líbí

            • Mac napsal:

              sorry , velkomožný pán tribún – na vaše žvanění fakt nemám.
              Takže my je nemusíme živit, protože mohou pracovat….hmmm… a mohl byste tak přibližně nastínit, v jakém oboru budou pracovat ve státě, kde je 500 tisíc nezaměstnaných? Při vědomí toho, že většina těch migrantů nemá vzdělání ani na úrovni naší základní školy?
              Kdysi jsem si myslel, že jste jenom sluníčkově pomatenej, ale je to mnohem horší.
              A uživení 400 tisíc migrantů vyřešíte „sáhnutím pánům na dotace“? :-)))
              Kristovanoho, vy jste speciální materiál. V čem jedete? To musí být extra silný zboží :-))

              To se mi líbí

            • Mac napsal:

              že jich bude 50 tisíc – to Vám zjevil archanděl Gabriel nebo svatá Andželína? Co když jich bude 500 tisíc? Nebo milion, …dva….:-)))
              Vy je jistě uživíte….. Fakt platíte takový daně, abyste mohl velkoryse blábolit o tom, že je všechny uživíme ? Respektive – že je – vašimi slovy – „zvládneme“? Jaké máte konkrétně vy v tomto oboru zkušenosti? Povězte – kolik máte nalajnováno, že jich vy osobně „zvládnete“?
              že tuto perspektivu tak nonšalantně plánujete celé společnosti…..

              To se mi líbí

      • oh napsal:

        Jednoznačným obohacením by bylo, kdyby si jinak rozumní lidé občas položili otázku, zda se někdo právě nesnaží jimi manipulovat..

        Nový Babylon, nebo nová Zlatá Horda …?


        S tím tvrzením naprosto souhlasím. A dodám ke kchodlovi tolik, že nejlepší způsob, jak někoho podfouknout, je poskytnout mu pečivě vybrané pravdivé informace a nechat ho, aby si z nich mylný nebo zavádějící závěr vytvořil sám.

        To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      No, každý se bojíme něčeho jiného. Vy hoaxů, já lidí, kteří k nám nekontrolovaně proudí. Ale jsem blbej, nač se bát těch lékařů, inženýrů a vysoce kvalifikovaných techniků všeho druhu, že. Obzvlášť ty špičkové zubaře nám poslalo samo nebe.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nám ne, Endžíle

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Makrela přebere to promile použitelných a lógr přepošle postrkem k nám za jásotu Tribunů a jiných sluníček.

          To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Doufejme, že mezi nimi nějací budou.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          To mi připomíná feldkuráta Katze:
          „Člověk přichází často do takové situace, že mu zbývá jedině naděje. Jak krásné je slůvko „doufej“ z toho trojlístku, který povznáší člověka z chaosu života: víra, naděje, láska.“
          „Já doufám, pane polní kuráte, že obnos…“
          „Zajisté, ctěný pane,“ přerušil ho polní kurát, „mohu ještě jednou opakovat, že slovo „doufat“ posilňuje člověka v jeho zápase se životem. I vy neztrácíte naděje. Jak je to krásné míti ideál, být nevinným, čistým tvorem, který půjčuje peníze na směnku a má naději, že dostane včas zaplaceno. Doufat, neustále doufat, že vám vyplatím 1200 korun, když mám v kapse necelých sto.“

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Vy a vám podobní stále jen doufáte, myslíte si, věříte a přitom když se vás zeptáme na konkrétní fakta o imigrantech, tak víte prd! Jako celá ta Bruselská banda na čele s Merkelovou.
          Nikdo, zdůrazňuji že NIKDO dnes neví:
          – kolik jich vůbec je
          – kolik jich z kterých zemí přišlo, adresa neznámá
          – kolik je mužů, žen, svobodných, ženatých, totožnost neznámá
          – jaký je jejich věk
          – jaké je jejich vzdělání a kvalifikace
          – jaký je jejich „rejstřík trestů“
          – nakecají nám co chtějí, nelze ověřit
          – kde budou bydlet
          – co budou dělat
          – kolik jich celkem přijmeme
          – kolik to všechno bude stát
          – kam a jak se budou vracet ti „nevyhovující“
          – kolik ústupků budeme kvůli nim udělat
          – jak se budeme bránit dalším statisícům a milionům
          – pokud se vůbec někteří někdy vrátí, kdo to bude platit
          – kde je příčina, kdo to organizuje
          atd.atd.
          Buďte tak laskaví a zeptejte se napřed občanů EU, co si o tom myslí a co si přejí. A přestaňte kázat o morálce a poučovat o lidskosti a křesťanské lásce. Nejsme malé děti. Už těch sluníčkářských, havloidních a vlastizrádných keců mám plné zuby! Jen byste rozdávali, ale z cizího.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Doufám, tedy dýchám?

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Viděl jsem zrovna dnes počmáranou plakátovací plochu : „Sluníčkáři, rychle za Havlem!“
          Jedině to by nás snad zachránilo, jinak nevím, nevím ….

          To se mi líbí

        • Mac napsal:

          dejme tomu – vy jste jeden…kterej je další?

          To se mi líbí

  11. blbíš napsal:

    …někdy, už hodně dávno, jsem psal o tom, že dnes skomírající infekční oddělení nemocnic se stanou „tahouny“ ekonomik těchto nemocnic!!! Trochu jsem se pohyboval kolem nemocnic, abych s naprostou jistotou věděl, že si s těmi nákazami a nemocemi JIHU neporadí(me), pokud se nebude aplikovat již léty prověřený, přísný KARANTENNÍ POSTUP = a ten se samozřejmě praktikovat NEBUDE MOCI při tom deprivanty proklamovaném POČTU imigrantů!!!

    Zkuste zajít na infekční oddělení do vaší nemocnice a řekněte tam, že hodláte jet na 2 měsíce do střední Afriky, uvidíte, co se dozvíte … a vy tu řešíte HOAX – copak vám sakra nestačí oficiální informace, copak vám nestačí internet, copak vám nestačí diskuse samotných lékařů, copak vám…..ááále, začínám mít syndrom Petra Pavla = jsem vyhořelý, unaven a pořádně nas..ný z toho neuvěřitelného blbství vůkol nás!

    A nezapomeňte, že další neřešitelný problém (nejen medicínský) je již mnou někde tady v Bavořích vzpomínaný testosteron, ale ten, bohužel, v nemocnicích ani náhodou nezregulujeme.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Přeháníte, s tím testosteronem. Mladý, silný, krásný a vzdělaný imigrant uspokojí své touhy modlitbou.

      To se mi líbí

      • Mac napsal:

        anebo přece jen obšťastní nějaká naše děvčata, proč ne. Dojde k obohacení, omlazení a zkvalitnění genofondu degenerované a xenofobní bílé rasy

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ano ano, devčata – a tím pádem potažmo i pánská část národa, budou obohaceni o další variantu Lues, o mutaci, která bude vyžadovat ostřejší antibiotika, nebo o mnohé jiné odrůdy nemocí, kvůli kterým se skutečně jednou sejdeme na kožním 🙂 …

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            ve vší úctě, to odlehčení mi nepřijde příliš šťastné … nějak mi nedělá dobře, nelíbí se mi, pokusím se to nečíst

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vychází z reality, a to samé tu bylo i v režimu minulém, při bratrské pomoci – ale tehdy byly následky jednak v míře minimální a především pod kontrolou …

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …jenže teď je to na spadnutí, v míře maximální a především bez kontroly, v tom vidím ten rozdíl toho odlehčení kdysi a teď. Jsem bezradný, Minorito, mám ženu, dceru, vnučky a jsem už starej chlap, proto mi to žertování nedělá dobře, i proto jsem si Vás nakonec přečetl!!!

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Já to vím blbíši, a stejně jako Vy mám kouzelné dcery i ženu, vnučku, atd. O něco výše sluníčkový exponent předvádí další číslo v představení ( použita hláška z báječného filmu ) Zavři oči brouku … S neskonalou drzostí , uplakánkovstvím a licoměrností jim vlastní ještě provokují – ostatně to je podobným kreaturám podobné. Budižkničemové, kteří se zhlédli v prázdných kecech IV. cenové, nebo pokrytečtí maloměšťáci, kteří paradoxně vlastně tvoří dvě strany stejné, nepoužitelné, nebezpečné mince.
              Jak uvedl Vitto – to fanatičtí havloidi a sluníčkáři toto připravují pro naše blízké ( nebojte, o sebe se vždy dobře postarají ) , pro naše děti a potomstvo, a ještě pláčou, když je alespoň písemně pošlete někam ( jinak je to dle rozumu na ránu mezi oči ). To oni jsou nynější největší naši nepřátelé, a to o to více, že do organismu evropské společnosti ve velkém importují infekci, které se s vypětím sil bránil 1000 let …

              To se mi líbí

    • Mac napsal:

      testosteron nadržených mladých imigrantských samců snad malinko přibrzdí burky, které si naše ženy a dcery začnou velice rády a ochotně oblékat, případně si vůbec nedovolí vytáhnout paty z domova (nejlépe betonového bunkru s úzkými střílnami….

      To se mi líbí

  12. tata napsal:

    PŘidávám se k strejdovi…….ano jestli je to hoax je to každoádně špatné……..ač pravda obhajovat ji lží nemuže nikdy být dobré

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Obhajoval-li bych pravdu lží musel bych tvrdit opak, tedy nepravdu. Ale proč bych to dělal, proč bych říkal nepravdu, když mým úmyslem by bylo rozsévat a obhájit pravdu? Musím tedy říkat pravdu, tedy nelhat. Pravdu obhajovat lží nelze.
      Zdánlivě správná má úvaha, ale má chybičku : co je to pravda?

      To se mi líbí

  13. Pepa napsal:

    V rakouských zemských volbách posílili Svobodní a u nás o tom v tisku ani slovo..

    To se mi líbí

  14. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 🙂

    To se mi líbí

  15. Asfalt napsal:

    Co je prosím hoax?

    V doslovném překladu toto slovo znamená nepravdivou informaci. Nejsem si ale jist, zda dnes již nemá přenesený význam jako nevyžádaná zpráva podaná e-mailem nebo jinak. Nevyžádaná informace je pak něco jiného než nepravdivá informace.
    Jak mám tedy termín hoax chápat? Jako důkaz pro toto označení je podána jeho nevyžádanost (brtníkzbrlohu), ale zdá se mi, že Moskyt a strejda na hoaxu kritizují jeho nepravdivost, nikoliv nevyžádanost.
    Ano, forma sdělení může vyvozovat naš názor na pravdivost sdělení. Např. snáze věříme pěkně oblečenému členu vlády, byť třeba o zbraních hromadného ničení v Iráku nehorázně lže, a málo věříme nějakým hromadným mailům. Ale tyto naše odhady pravdivosti sdělení nemusí být skutečností. Nepravdivost a nevyžádanost bych proto apriori neslučoval, jak to podle mě někteří automaticky udělali.
    Všichni manipulujeme, Moskyte. Jde pak o to, jaké prostředky manipulace používáme. Zda pravdu či lež, prostředky dovolené (úsměvy a jiné gesta, komerční reklamu atd.) či nedovolené, ať už dovolenost spočívá v právu, nebo jen v morálce. Hoax jako nevyžádaná zpráva je neslušný zásah do elektronického soukromí, ale aby mohlo dojít k jeho jednoznačnému odsouzení, měli bychom podle mě znát odpověď na otázku o jeho pravdivosti. Nebo tuto odpověď znáte, strejdo, když jste hoax jednoznačně odsoudil a hned ho srovnal s manipulacemi nepravdou.
    Pokud hoax rovnou znamená nepravdivou informaci, jak by vyplynulo z doslovného překladu, pak asi moc nevíme, zda zde o hoax skutečně jde. Nebo víme?

    Možná tady zbytečně filozofuji, ale cítím jakousi nevyjasněnost.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Vůbec zbytečně nefilozofujete, plně podepisuji:
      …“aby mohlo dojít k jeho jednoznačnému odsouzení, měli bychom podle mě znát odpověď na otázku o jeho pravdivosti …“
      Zatloukl jste hřebík hoaxu až po hlavičku, není co dodat, dík

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Mě se reakce všech zdají úplně konformní, každý koná podle svého, podle své potřeby. Zda může být hoax pravdivý či ne, zda může být hoaxem jenom nevyžádaná informace a nemůže být byla-li žádoucí, zda … to je teorie, to myslím není vůbec podstatné.
      Našim oběma „S(s)trejdům“ nemůže žádný hoax cokoli nakukat, oba ví své. A přesto se každý na tento dívá jinak. A každý má svou pravdu.
      Je dobře, že prostřednictvím neověřeného sdělení jsou vystrašeni i ti, kdo by se problémem vůbec nezaobírali. Najdou si pak sami konečně třeba informace které budou přesnější, třeba míň drastické, ale budou znát.
      Je také dobře, že vadí vydávání neověřených informací, je to účinná brzda před „defenestracemi“, pozdě pak litovat a omlouvat se.
      Vezměme dnešní hvězdu zpráv Íčko Langera. Bylo správnější aby novináři, publicisté, politici zásobovali veřejnost už před dlouhými léty neověřenými informacemi o jeho činnost, o jeho stycích, o jeho působení na MV, nebo bylo správnější počkat až bude odsouzen?
      Jistě všichni víme, že byli ti i ti. Obé je správné, morální. A za obojím může být stejně tak snaha oklamat, podvést.
      Vždy si dávám především pozor KDO to říká, co ten dotyčný říkal před dvaceti léty, před rokem, včera, zda mu mám JÁ důvod věřit nebo ne. Pokud jde, srovnávám s realitou tak jak ji vidím, pokud nejde, někomu zkrátka uvěřím a někomu ne.

      To se mi líbí

    • moskyt napsal:

      Asfalte, protože jste zmínil také mne, cítím povinnost odpovědět. Mno, váš koment mi připadá jako jemné popíchnutí. Takže, jest-li jste si všimnul, tak v mých komentech se vůbec nevyskytuje termín hoax. Šlo mi především o to abychom si nenechali manipulovat vědomí, a to si myslím je něco trochu jiného než o čem píšete. Mrtvý chlapec – pravda, naaranžovaný na fotogenickém místě s rozmytými vlasy mořskými vlnami zpola zanesen tělo pískem a to je co?, k čemu to má sloužit? K manipulování vědomí. A krom jiného, se i z pravdivých faktů dá vystavět nepravdivý (zavádějící) obraz skutečnosti. To už jsme skutečně po čtvrtstoletí tak otupělí, že nám je jedno jestli jsou naše názory pravdivé, polopravdivé nebo lživé? A všechno je v pořádku pokud nám jejich směsice pomůže k vítězství?

      To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Vím, že jste slovo hoax nepoužil. Ano, neměli bychom příliš nechávat manipulovat naší myslí. Ale, a to bylo to „popíchnutí“ k Vám, manipulace je běžnou praktikou v sociálním prostředí už od pravěku. Patrně bude naší přirozeností. Netroufal bych si pak soudit manipulaci samotnou, ale spíše, cíle, jakých má manipulace dosáhnout, a prostředky, jakými je prováděna.
        Manipulací můžete dosáhnout, aby lidé pracovali a nekradli, ale také aby třeba začali nenávidět nějaký národ (dnes frčí Rusové). Snad mi dáte za pravdu, že přesvědčit lidi k tomu, aby neokrádali jeden druhého, snad lze v civilizované společnosti považovat za cíl legitimní, zatímco ten druhý cíl se nám snad asi moc líbit nebude. Stejně tak se možná shodneme, že formovat názory lidí pravdivými informacemi, aby pak jejich postoje a jednání snad alespoň trochu odrážely spíše realitu než falešné představy ze lži, bude správnější. Je pak každá manipulace zavržení hodná, nebo jen některá?

        Ano, mrtvý chlapec na pláži je sice pravdivým sdělením, přesto jde ale o manipulaci (pokud byla k manipulaci použita), která by třeba v právu hospodářské soutěže byla označena za zakázanou z důvodu zneužití emoci spotřebitele. Ano, i z pravdivých údajů se dá vystavět zavádějící obraz skutečnosti. Výrobce např. uvede, že výrobek obsahuje spoustu vitamínů (což je pravda pravdoucí), ale zamlčí, že také látky způsobující rakovinu. Výrobce pak nelže a je zcela pravdomluvný, přesto nepřímo klame zamlčením podstatných údajů. V hospodářské soutěži dostane takový výrobce flastra, v dnešní novinářské branži za takové praktiky rozdává Soros peníze (pod záminkou „novinářských cen“).
        Zkrátka jsem chtěl říci, že není manipulace jako manipulace. Propaganda je pak specifickým případem manipulace a platí pro ni uvededné.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          No počkejte, ten chlapec nemusí být pravdivý, už jsem i četl, že to byla figurína.
          Ovšem….takových chlapců se opravdu nejspíš utopili stovky…
          A ta antiruská propaganda je poněkud ošemetná.
          Určitě pamatujete dobu, kdy Rusy neměl rád v podstatě nikdo….
          Po poměrně drsné antiruské mediální masáži má Rusy rádo asi 40% lidí…
          Pak těm lidem něco říkejte…..takových peněz a výsledky dost pochybné…

          To se mi líbí

    • oh napsal:

      V elektronické komunikaci je hoax speciálně nevyžádaná soukromá e-mailová nebo IM zpráva, která uživatele varuje před nějakým virem, prosí o pomoc, informuje o nebezpečí, snaží se ho pobavit apod. Obsah často je, ale nemusí být lež, může jít o vtip nebo variantu tzv „urban legends.“
      Netýká se to nejrůznějších rovněž nevyžádaných obchodních nabídek na např. zvětšování penisu, superskvělý bankovní účet, senzační dovolenou, či extra výhodnou příležitost zakoupit zcela nepotřebný šmejd. Tyhle věci patří do šuplíku s nápisem SPAM.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Asfalte, pomalu ve všem se můžeme dostat do sémantických potíží. Já pojem hoax používám pro falešné sdělení, které je masově rozšiřováno s cílem zasaženou skupinu lidí uvést v omyl. Mohl bych to nazvat účelová lež, kecy, nepravdivé sdělení, manipulace atd. Pokud chceme účelně diskutovat, tak musíme přijmout i určitou míru rozmanitosti ve vyjádření. Diskutujeme, nepíšeme rozsudky nebo právní rozbory.
      Kdo chtěl, pochopil že mně šlo a stále jde o podsunuté, vyfabrikované (vidíte další možná definice) údaje, které mají sloužit k ovlivnění něčeho a někoho. Jedná se tedy o zprávu nepravdivou.
      V tom vidím velký a zásadní problém. Domnívám se, že nesmím prosazovat svá mínění a názory vymyšlenými a vylhanými argumenty. Jednou se to vrátí jako bumerang. Nechci se angažovat podle cizích přání a nelíbí se mně oblbování lidí, kteří nemají čas a schopnosti lži rozpoznat. Pak je jejich úsudek vadný a škodlivý.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Jak to ale poznáte, že je to hoax, resp. že je to lež?
        Jak je tady od jiných psáno, i na základě pravdivých informací může jedinec dojít k naprosto zcestným závěrům.
        Už se to tady kdysi řešilo.
        Mě vůbec nevadí, když někdo použije lež jako formu politického boje.
        To je nesmírně ošemetné, vyznat se v tom, a také je ošemetné, komu to nakonec poslouží, protože realita je nějaká a lež jí nezmění, a cílové skupiny lží vesměs zase tak moc nějaké kecy neovlivní.
        Vemte si, že ten uvedený článek je třeba od A až do Z vymyšlený, někdo si ho prostě vycucal z prstu.
        To ale neznamená, že se událost, velice podobná popsané a vylhané skutečně neudála, tomu se někdy říká „kouzlo nechtěného“.
        Dočkal jsem se za tenhle postoj určitého odsouzení, jenže já patřím mezi lidi, kteří pravdu neznají.
        Je snadné rozpoznat, že zvětšení penisu je nesmysl, stejně jako hubnutí v křesle u televize, ale jak mám poznat, že je něco konkrétního lež?
        Já přemýšlím jinak.
        Úplně banálně si spočítám, kolik těch migrantů je.
        Pak se podívám na mapu a koukám, kudy se vlastně mohou do toho Německa dostat.
        To zkuste, je to děsně legrační, budete se smát, až se budete za břicho popadat, protože vám bude za 5 minut jasné, že se do Evropy migranti z mnoha zemí prostě reálně dostat nemohou….a už vůbec ne s penězi a drahými mobily.
        Pak si vyhodnotím, jaké mám s čmoudy zkušebnosti já (a mám) a jaké informace mimoděk VŽDYCKY vyplynou i z nejprolhanějšího zpravodajství.
        To jsou ty demonsntace, nebo pálení celých předměstí ve Francii (asi před 5 lety) bez tvrdších policejních zásahů, bitky v lágrech, gesta prstů na krku, stanování na hřbitovech..atd..atd..atd..
        Také je známo, na jaké choroby se doporučuje očkování při cestách do takových zemí..
        Je toho víc…ale jistě si domyslíte.
        A jsem doma.
        Mimochodem, pamatujete, jak se ještě nedávno kontrolovali negři z Afriky kvůli ebole?
        Dneska jich do Evropy proudí tisíce a tisíce….ebola je asi pryč, stejně jako jiné choroby…

        To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Ano, v mnohém se můžeme dostat do významových potíží. Používáte pojem hoax pro falešné sdělení. Vpořádku a díky za odpověď na otázku, na kterou jsem se ptal v diskuzi (nikoliv nějakém rozsudku .) ). Účelovost informace podle mě ještě nedokazuje nepravdivost informace (uvádím k Vašemu druhému odstavci, který jsem ale možná špatně pochopil). Ano, nepravdivou manipulaci rovněž považuji za problematickou, jak jsem uvedl i výše.

        To se mi líbí

  16. blbíš napsal:

    k Tribunovi z 15:22h.
    … a připustil by ten Váš profesor, nebo dokonce i Vy, aspoň teoreticky, že profesorovo tvrzení může platit i OBRÁCENĚ, co říkáte?
    …řeknu Vám, Vy jste pro oživení diskuse úplný poklad = ale vím, již jednou jste mě utřel, že to …“mám to aspoň z vlastní hlavy…“.

    To se mi líbí

  17. Strejda Olin napsal:

    Chvilku jsem poslouchal kázání ombudsmanky Anny Šabatové o porušování základních práv a svobod imigrantů v Česku. Že je královsky placená z daní občanů Česka jí vůbec nevadí, klidně jde proti nim. Asi žije stále v chartistickém rauši, kdy své názory vypouštěla za valuty a zapomíná, že by měla hájit naše zájmy, nebo alespoň respektovat většinový názor. To by jeden blil 😦

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      V podvečer jsem viděl kousek, a sháněl jsem se po Kinedrilu. Jsem alergický na neskrývané disidentské povýšenecké opovržení vlastními ( bohužel ) spoluobčany. Šabatová , Uhl, atd… Ale jo, vždyť to voličům vůbec nevadí, být za povinně platící póvl ne ?
      Jsou na pozici rohožky zvyklí – tak jim to patří …

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      To je přesně stejný typ problému, jako norští „ochránci dětí.“ Jakmile vybavíte pravomocemi aktivistu a ještě ho necháte bez kontroly a zpětné vazby, vybuduje ze samých dobrých úmyslů úřední peklo. Šabatová do té funkce nepatří a všichni, kdo ji navrhli a do funkce schválili, by zasluhovali… Grrr!!
      Sakra, už zase mě nenapadá dostatečný trest. 😦

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        V parlamentu se před druhým kolem volby ombutsmana vědělo, že to Šabatová vyhraje. Můžeme se jen dohadovat, kdo to nařídil. Pro nás, plebs, jsme si otestovali přímou volbu jen jednou, a to volbu presidenta republiky. A ten cirkus nasrané novodobé šlechty sledujeme prakticky každý den. Chtěli to jinak a PR odvedli blbou práci. Ale je i možné, že tento národ není až tak blbej, jak si někteří myslí a PR na lidi prostě nepůsobí.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          PR na lidi působí a PR knížeti dělali celkem šikovní chlapci (Marek Pražák a Karel Samec). Podle mého soudu to ale přepískli se zaměřením na přece jen omezenou cílovou skupinu. Nějak nedomysleli, že v přímé volbě nevolí jen mladí a velká města. Kníže jako pankáč na někoho zabíral, ale na lidi ze Škůdry (taková ves fakt existuje) to nejspíš masově nezabralo.

          To se mi líbí

  18. Strejda Olin napsal:

    Kosovo 1999, Afghánistán 2001, Irák 2003, Barevné revoluce 2000 – 2011, Arabské jaro 2010 – 2012, Kyjevský Majdan 2013 – 2014… tam všude nalezneme příčiny současné imigrační vlny. Nalezneme tam také viníky a v archivech najdeme i postoje našich vládnoucích politických stran k těmto událostem. Bez výjimky naše zahraniční politika podporovala opoziční síly, souhlasila s jejich podporou ze strany USA a NATO (koneckonců, do NATO jsme se hrnuli jak smyslu zbavení).
    Takže až budeme v důsledku těchto událostí a z nich pocházející masové migrace v ekonomických a sociálních sračkách (a to budeme, na to si vsaďte), nezapomeňme v příštích volbách, kteří politici a které partaje nás do toho srabu dostali a pečlivě važme svoji volbu. To je to jediné, co proti tomu svinstvu a blížící se katastrofě můžeme udělat. Pak budeme mít před sebou i svými potomky čisté svědomí.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Já se do NATA nehnal.
      Ale když jsem volil Sládka, dost hodných lidiček se na mě zlobilo.
      Ze Sládka jsem přešel rovnou k voličům komunistů.
      To se na mě zase zlobili jiní hodní lidičkové, kupodivu leckdy ti samí.
      Bojí se fašismu nebo komunismu, při čemž fašisté jsou ti, co mají holé lebky a komunisté jsou ti, co bydlí v té ďábelské zemi na východě.
      Ale Oline….měl bych se na ty lidičky zlobit a říkat jim, že jsou debilní, když od rána do večera jsou bičováni propagandou a navíc, ne každý se narodil chytrý?
      Důležité je, že aktuálně 90% občanů zastává jasný názor na aktuální nebezpečí.
      To svědčí o určité vyzrálosti…..
      Až nebezpečí pomine, (pokud pomine) mohou se zase tihle lidičkové v klidu děsit fašismu, o kterém netuší, co to vlastně je, nebo komunismu, o kterém si myslí,že zavraždil kromě Milady Horákové dalších asi 500 000 000 lidí….
      Ve skutečnosti žádný systém není konstantní, je živý a mění se.
      Takže se prostě nedá zavrhnout nebo glorifikovat.
      Vyjma německého nacismu, ten byl poražen dřív, než se mohl nějak vyvíjet, a co za ním zůstalo, každý dobře ví..

      To se mi líbí

  19. Hudec napsal:

    O hoaxech toho moc nevím, ale abych do diskuse kromě jedovatých poznámek přispěl i něčím konstruktivním, poukáži na jeden rozpor v současné celospolečenské debatě o imigrantech.
    Často z aktivistických úst dozvím cosi o:
    1. „neodůvodněném strachu“ z imigrantů
    2. jejich názor, že bychom měli imigranty nejdříve poznat a pak teprve hodnotit.

    V bodě jedna se jedná o (nevím zda záměrnou) záměnu dvou termínů. Strach versus ostražitost. Strach je velmi silná emoce, která je schopna (většinou dočasně) omezit některé funkce mozku. Ostražitost naopak mnohé mozkové funkce aktivuje. Nechám na posouzení samostatně každému, zda se v případě většiny návštěvníků zde u Bavora (pardon, pana Bavora, taky by mi huba neupadla…) jedná o strach či ostražitost. Já podle jejich názorů soudím, že jde spíše o ostražitost nežli o strach. V mém případě nepochybně.

    V bodě druhém se jedná o celkem obvyklou figuru – snahu o vytvoření tzv. fait accompli (snad to píšu z hlavy správně), tedy navození takového stavu, který je už běžnými prostředky nezvratný. V kombinaci s oblíbenou bruselskou „salámovou metodou“ prosazování cílů je to proces mimořádně nebezpečný. O nic jiného ze strany bruselsko/německo/dalších politiků nejde, je to vyzkoušená taktika. Když už tu imigranti jednou budou, nezbavíme se jich. A když jich tu bude tisíc, proč ne tisíce dva, deset, sto? Naši sluníčkáři, jichž je (nejen v této souvislosti) výrazná menšina v porovnání s jejich českými odpůrci, v celém tomto procesu nehrají významnou roli. Některým z nich neupírám dobrou vůli a svaté nadšení (asi ani Tribunovi, soudě podle jeho názorů na jiné věci, pokud je to ten, který provozuje vlastní blog), ale většina se asi opravdu chce jen přisát na státní cecíky či jen stupňuje podle vzoru dobrý/lepší/bruselský. V diskusích mají nepochybně právo na svůj názor a jeho obhajobu. Na úrovni reálného rozhodování by ale měli respektovat (demokraticky, byť to slovo nesnáším, neb už je jen balastem) vůli většiny, která je celkem jasná, zdá se.

    To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Souhlas. Dodal bych, že problémem byla nebyla oprávněná imigrace jednotlivců, ale množství imigrantů a rezigance na dosud uznávaná imigrační pravidla. Jde o naprosto neodpovědné jednání a svým způsobem extrémismus (který jednou může zabíjet obdobně jako ten extrémismus nacistický, byť jde o rub toho nacistického).

      To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Oprava: Dodal bych, že problémem by nebyla oprávněná imigrace …

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          “President Obama is the greatest hoax ever perpetrated on the American people,” – Clint Eastwood

          To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Tak a tady lze použít jeden z překladů vystihujících, podle mého názoru, nejlépe pojem hoax. A sice mystifikace. Tedy něco pravdy něco lži, ale dohromady pohádka vytvořená za jistým konkrétním účelem.

            To se mi líbí

  20. blbíš napsal:

    Víte proč jsem měl rád řeč strejců v hospodě u piva? Když řekli kráva, mysleli tím krávu, když řekli žně, byly to žně, když řekli hov_o, stálo to také většinou za hov_o. Při vší úctě, přátelé, ale když některé z vás zde čtu, je to přesně tak, jako když moje oblíbená matikářka (blahé paměti) zadávala slovní úlohu z logiky a shodou okolností uklízečka dodělávala ve třídě nějaký úklid po havárii vody. V okamžiku, kdy začala diktovat ty zdánlivě nesouvisející věty, z kterých se ta logika prý dala vyvodit tak, že někteří z nás dokázali k údivu většiny prohlásit: „ANO/NE výrok JE/NENí pravdivý“, tak uklízečka najednou přestala vytírat, začala matikářku poslouchat a posléze nazlobeně hodila mokrej hadr do kýblu a prohlásila: „Tedy promiňte, paní profesorko, ale v tom, aby se prase vyznalo“. Matikářka usedla za katedru, shovívavě se pousmála a prohlásila: “Je na vás, vážení, abyste přišli na to, zda výrok zde vyřknutý je pravdivý, či naopak“ … po jisté pouze ovšem dodala: …“ale uznávám, je pravdou, že mnozí z nás jsme komplikovaní a zbytečně mnohamyšlenkoví až tak, že vlastně nevíme, kde myšlenka vězí “. Pak se postavila ke svému oblíbenému oknu a pohledem hladila vrcholky zasněžených vzdálených hor…a já věděl, že ona přesně ví, zatímco já v tom měl hokej!

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Proč ne, když chcete, já se toho nebojím.
      Ať jdou všichni ti masoví imigranti do prdele a sluníčkáře ať si vezmou sebou!
      Je to dostatečně jasné?

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Určitě se na mě nebudete zlobit když napíši, že mi tento postoj připomíná postoje bývalých komunistů, i můj, i gardy ods z prognostňáku, i rázlových, i mohoritů, i … krátce po listopadu, s komunisty na Sibiř! Pak to u mě vyšumělo, dal jsem si ale jako bývalý člen strany příkaz stát stranou – jako pokání (já trouba), ti další vyjmenovaní na nějaké pokání kašlali, byla nová doba a s tou je třeba se vézt.
        Radikalita je blbec. Ale je možné dosáhnout něčeho bez ní? Nevím, i proto možná mají komunisti teď tak relativně malou podporu, jsou příliš umírnění, příliš pracují v rámci možného, říkají mnohé zaobaleně. Chyba, přednost?

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Ach jo…. Nadsázka, už jste to slovo někdy slyšel?
          Není nic snazšího, než se ke složitému problému vyjádřit jednoduše. Heslem. Že takové heslo plně nevystihuje komplexně vaše myšlenky? No a co? Zajímají vaše složité myšlenky vůbec někoho, kromě vás samotného? Nevím, ale moje určitě ne. Což mě ještě úplně neotrávilo, jak je zřejmé z mých „hlubokomyslných“ úvah zde u Bavora, leč ta doba se blíží.
          Blíží se doba radikálních řešení, řekl bych. Ta vyplanou z radikálních názorů. K radikálnímu řešení může přispět i můj nový samopal, kdo ví…?

          To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        …pokud to bylo na mně, pane Hudče, nahoďte.
        (…ale jinak nemám problém s tím, že je posíláte do prd..e!)

        To se mi líbí

  21. tata napsal:

    Važení
    S této debaty je mi čím dal vic smutno vím že si naběhnu.Argumenty ve smyslu a jak vite že to není pravda ale hoax…….nebo on to je sice hoax ale pravda……….VŽDY by člověk u zprávy která budí pochybnosti o svojí pravdivosti ale jinak popisuje stav ktery dost vykresluje skutečný stav,přidat větu…………sice hodnověrnost daného je pochybné a to je špatné……..a pak pokračovat skutečnými pravdivími inforacemi.
    Tady bohužel řada diskutéru,bagatelizuje a smiřuje se stím……….ve smyslu no a co duležité je že to je v podstatě pravda……….to je cesta do pekel………duležité je si položit otázku chceme použivat tu samou strategii ……..učel světí prostředky……….přesto že tam je rozdíl…….jejich strategie obsahuje minimum pravdy……….přesto je špatné bagatelizovat ,vědomě ač je dost pravděpodobné že to je holax to odbyt ale je to ve své podstatě pravda…………proč se teda snižovat ktéto metodě….sebelepší umysl hajit lží se vymstí,už jen kde je ta hranice,s maličkostí se stavají zasadní věci………..jestli v nákém i spravedlivém zajmu přistoupím na hru ,když oni proč né já učel světí prostředky je to cesta do pekel

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      tato, sice máte pravdu, ale ono moc nelze dneska „nastavovat i druhou tvář“. Prostě na jednu facku musí být odpověď hned a stejná. A pokud někdo bije „pod pás“, je třeba jej udeřit stejně tvrdě. Bohužel, ale fair play se v politice nehraje. V současnosti už vůbec ne. Souhlasím s vámi, že lhát se nemá. Ale podobné články by měly vybudit diskusi o podstatě problému. Je slušné říci: takhle přesně to nebylo ale bylo to takto, což jsme tu udělali, jenže první rána smí být i zákeřná. Oni se tak chovají dlouho.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Takže na lež lží? Jako tzv. odpověď? Ta facka je přece něco jiného, ale lež, i když třeba dobře míněná, v takovéto situaci? Nesouhlasím. Protože další obranou tzv.“ sluníček“ bude, že lžeme. A že to víme. Já například těsně po roce 1989 věřila heslu „nejsme jako oni“ , ne dlouho. Byli už tenkrát jako oni a postupně čím dál tím horší. To byla jedna z prvních lží kapitalismu u nás. A také by se takhle mohli vymlouvat, nebo být omlouváni.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A sluníčka se zajímají o pravdu? A můžete jim jejich lži rozbít? Pro sebe ano, ale oni tomu svému budou věřit pořád. Stejná víra jako islám. Není Boha kromě lásky k migrantům.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Mě nezajímá, co sluníčka, prostě si myslím, že není potřeba odpovídat na lež lží. Ptz potom jsem stejná a nemohu kritizovat něco co sama dělám, i když v přesvědčení, že je to dobré pro „mojí“ věc, moje přesvědčení. Vždyt přece právě to, že „sluníčka“ lžou je také to co by nás mělo hodně štvát.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Nezajímají. Ale jakmile se jim naskytne příležitost dokázat, že my vědomě lžeme, pak se o to zajímat budou. Přímo po tom skočí a s nimi jejich mediální hlásné trouby, které to budou do nekonečna rozmazávat při každé vhodné i nevhodné příležitosti. Nemusíme jim ještě sami dodávat munici.
            Nejde vůbec o přesvědčování nějakého sluníčka, ale o ovlivnění stádního chování druhu volič nerozhodnutý a o to, komu se povede historicky znemožnit.

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Přesně tak, pane domácí, přesně tak – sluníčkáři a havloidi a zajímat se ??? NESMYSL – maximálně o to, co jim vyhovuje či vyhoví – jedno, kde , co a jak. Jsou ještě nebezpečnější než musulmani – mají nasazené masky dobráků – běda těm, co uvěří …
            A lžou bez mrknutí oka, bez jakéhokoli uzardění.

            To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano tato, souhlasím s Vámi. Proč používat nepravdivé informace? K čemu, je jich, k tomuto problému dost, ověřených, pravdivých. Proč sklouzávat k jakémukoliv lhaní?
      Někdo tady zmínil rozhovor s Čechem zaměstnaným v nějakém imigračním středisku, prý je podobné to podobné tomuto článku. No není, ptz tam byly uvedeny i údaje o samotném kuchaři.
      Nepodezírám samozřejmě Bavora z nějakého záměrného ovlivňování, nemohl to vědět, a i já jsem bezprostředně po přečtení článku od jaa myslela, že jsou to údaje pravdivé.
      Nicméně, a je jedno, jak to nazveme, jestli hoax anebo jakkoliv jinak, článek prostě míchá zřejmě pravdivé jevy s vylhanými informacemi.
      Myslela jsem, že jaa má kamarádku, která si s tou „lékařkou“ píše. No není tomu tak, ptz pochybuji, že by ta samá lékařka sdělovala své zážitky i moskytovi a nicku Ahele, kteří stejný text také dostali do mailu (domnívám se že to byl i Ahele). Takže tady někdo lže. Další údaje jaa o tom jak je to vlastně pravdivé mohou být samozřejmě věcí názoru, vlastních zkušeností atd., ale ten základ tu pro mě je a to je lež. A to je špatně.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.