Jde do tuhého


Je nás málo v této mé hodovní síni. Je nás málo těch, kteří si toto uvědomujeme. Ale není nás málo obecně. Nálady, přes snahy sdělovadel a žumpalistiky, jsou stále více na té straně, na které se nacházíme většinově i zde. Přestává být prostor pro sluníčkové tolerance a lickoprávní úsměvy. Je opravdu zle a je třeba si to uvědomovat.

Těší mne, že jsem stále považován za slušného člověka. A co se týká vedení debat v mé hodovní síni, budu se i nadále snažit, aby všichni návštěvníci svůj slušný názor mohli sdělit. Útoky a pohrdání mými hosty budu nadále potírat. Ale vědom si toho, že opravdu přituhuje, nebudu považovat výroky, požadující obranu našeho území i národa za xenofobní a rasistické. Nejsou. Ano, máme strach.  Jenže ne z neznámého, ale z událostí v Evropě již známých. To, že k něčemu podobnému nedošlo zde, je zatím naše veliké štěstí. A doufám, že se nám, tedy lidem Zemí Koruny České, podaří své území ochránit.

Jde do tuhého a začínáme se názorově rozcházet i s blogy teoreticky spřízněnými. Nedá se nic dělat, ale ustupováním a úsměvy nic nedokážeme. Jako příklad nám mohou svědčit obrázky z prý vstřícných zemí Evropy. V Rakousku již proběhly místní volby a nejvíce získaly strany nacionalisticky pravicové. Takže není pravdou, že se naši jižní sousedé na své nové „národní hosty“ těší. A pokles obliby německé Angely je také znám. Tam sice nemají Haiderovce, jejich nacionalisté jsou opravdu extrémisty, ale odklon se projevuje také.

Vývoj v u našich sousedů by měl našim vládním představitelům napovědět, jaké jsou skutečné nálady i zde. A že by se ti představitelé měli vrátit zpět k těm, kdo je do jejich pozic dostal. Jinak hrozí nebezpečí, že se objeví nějaký ten vůdce a pak půjde o krky i nám, kteří jenom nechceme migranty. Budeme totiž málo radikální.

Jde do tuhého.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

288 reakcí na Jde do tuhého

  1. kočka šklíba napsal:

    Ano pane Bavore, přesně tak, ptz je tu také,a podle mého ne menší než imigranti, nebezpečí, fašismus.A to je také strašné. Někdy mě napadá , nebo spíše se mně vnucuje myšlenka, že je to od nich, tedy od těch vůdců tzv.“sluníček“(Dienstbier, Pehe a podobní) záměr. Nakonec proč by ne? Dienstbier a další mají ještě jiná občanství nebo minimálně zázemí. Začínám být asi dost poznamenaná stihomamem, ale nemůžu si pomoci. obojího se bojím stejně.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tak mě napadá, že kdyby Němci nevyvolali válku, (za vydatné podpory, a pak za blahosklovného přihlížení demokratických zemí), tak by ten jejich nacismus vypadal jako trošku pitomoučká hra na vojáčky a slavnostní průvody.
      Židé by tam odsud zdrhli, asi do Palestiny, protože je nikdo nikde moc nechtěl.
      Každý z nás pamatujeme socialismus, nikdo si nějak vysloveně nestěžuje, a přitom ty politické procesy, a určitá šikana tady skutečně byly.
      V čem to vlastně bylo jiné…
      Jen nacismus by v době svého pádu mladý a agresivní, socialismus už byl starý, a tedy se to už „tak nebralo“.
      A Němci?
      Ti vždycky všechno přehnali, kdo ví, jak by tam vypadal socialismus, kdyby to dopadlo podle Marxe a proletářská revoluce začala tam, místo v Rusku.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Fašismus je velmi nebezpečný, nakonec pusťte si TV, kupte si noviny. To je fašismus, už ho tady totiž máme. Je to naše současné státní zřízení. EU je zcela fašistická záležitost.

      Zatím ještě v mírnější formě, ale už se považuje za „slušné“ označovat většinu obyvatel za „socky“, pomíjet řádění exekutorů jako by nebylo, opovrhovat bezdomovci. Ve jménu vyšších cílů není nutné respektovat právo – od práva na spravedlivý soud po právo shromažďovací (například Rath, Nečasová, protesty proti cigánskému násilí a zločinům). Městapo a PČR běžně bezdůvodně mlátí a utiskují lidi. Masmédia jsou zcela „zglajchšaltovaná“, je to jedná velká prolhaná huba režimu, všechny píší to samé. Opoziční tisk neexistuje nebo je marginální a držen u huby. Proti nezávislým internetovým zdrojům jsou pořádány denunciační kampaně a jsou sledovány coby hrozba režimu a potenciální „teroristé“.

      Velkokapitál je spojený se socialisty, katolickou církví a odbory a s uměleckou a společenskou „avantgardou“ – to jsou ony základní pruty, tedy fašos. Mussolini by zaplesal.

      Do definice sedí i současné obscesivní představy o antropogenním globálním oteplování, zelené nesmysly v energetice, všechny ty „Římské kluby“. Jen místo nacionalismu a rasy máme multi-kulti a sluníčkaření. Rasismus ovšem zůstal, ale namířený na bývalé socialistické země a jejich obyvatele. A samozřejmě, na Slovany jako celek, především na Rusy.

      Orwellovsky zábavné je ovšem to, že režim a jeho poskoci označují za fašisty odpůrce tohoto fašistického systému. A pak se v tom vyznejte – slova pozbyla významu, všechno je překroucené a postavené na hlavu. Nastoupil onen Orwellův „newspeak“.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Mně všichni ti „sluníčkáři“ evokují scénu z filmu Sedm statečných, kde Steve McQeeen vypráví na návštěvě u staříka anekdotu. Ještě je to dobrý…

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Sedm statečných – a Sedm samurajů od Kurosawy – si pouštím, když je zle a něco mě silně otráví.

          Nynější sluníčkáři a celková nálada mě spíše připomínají onu temnou „druhou republiku“ a počátek protektorátu, kdy kulturní avantgarda té doby, tedy ten druhořadý krysí odpad, vylezlý z děr po Mnichovu, se prohlásil za „elitu“, pořádal hony na naše velikány, na židy, očerňoval naše české dějiny, vykládal o světlé budoucnosti Evropy pod Třetí říší, kritiky a bývalé konkurenty posílal do koncentráků a na popraviště. Tehdy také názor obyvatel Československa byl zcela proti „západním vyspělejším národům“ a téměř osamocen.

          Dnes je to úplně stejné, když vezmete noviny a srovnáte je s novinami třeba z roku 1940, nenajdete mnoho rozdílů, hlavně v nenávistném tónu, adoraci všeho amerického a plivání na všechno české. V naprostém pomíjení všech – nazval bych to nacistických, protože nemám vhodnější slovo – amerických a EU nacistických zločinů a lží.

          „Everybody knows, that …“ chce se mi říci s Leonardem Cohenem, že migrační vlna je vyvolaná Amíky a vítaná jejich EU loutkami, že cílem všeho toho bordelu je zničení Ruska, ovládnutí Číny a Evropy, že je zde jakýsi PNAC a Wolfowitz, že islám je genocidní vražedná a otrokářská ideologie, že IS je založen a financován a řízen a zásobován USA coby kladivo na Assada, že ukrajinští banderovci jsou pěstováni jako bílá obdoba Al-Kajdy pro útok na Rusko a Evropu, že americké NGOs jsou pátá kolona, že zelené bláznění s FVE a větrníky je pavědecký způsob na zničení konkurenceschopnosti EU, že …

          Pokud mě psychopaticky píšící – nicméně sečtělý, vzdělaný a zdá se v něčem i celkem inteligentní – nacista Fagan označuje za fašistu, který by nejraději bez pořádného kulometu nedal ani ránu … ve zkreslené a převrácené optice dnešní doby to mohu chápat jako ocenění své dobroty, morálních kvalit a vůbec lidskosti jako takové.

          Kdyby někdo napsal dnes „Válku s mloky“ nebo „Bílou nemoc“, jistě by ho Faganovití briskně označili za fašouna par excellence. A co teprve „Matka“, to je dílko přímo proti-sluníčkové, čirý ideozločin, málem návod k terorismu.

          Snad tedy abych se, podobně jako nedávno žertoval pan Hudec, poohlédl po nějaké kvalitní fašistické straně. Protože v dnešní převrácené pojmologii pravděpodobně jen tam naleznu skutečnou nepřevrácenou lidskost, svobodu, demokracii, věrnost ideálům evropské civilizace a kultury. Možná i nějakého toho Čapka nebo Vančuru.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          P.S. k „Sedmi statečným“.

          Nedávno jsem parádně vytočil jednoho korporátního idiota, skutečné konfrontačně-psychopatické tupé hovado, který měl v kanceláři pověšený zarámovaný plakát s Yul Brynnerem, ze Sedmi statečných.

          Tohoto arogantního rusofobního amerického neoconského vypatlance jsem se zeptal, proč má na zdi plakát Jurije Borisoviče, a kdy si tam přímo pověsí Putina, když má tak rád ty Rusáky. To bylo tóčo ! Báli jsme se, že to s ním šlehne.

          Utrpěl značný šok, když zjistil, že jeho „echt americký hrdina“ je vlastně Rusák.
          Hned druhý den si tam pověsil filmový plakát s Johnem Waynem,

          Něco podobného – ovšem v mnohem menším – potkalo kdysi i mě, když mi asi v 12 letech dědeček vysvětlil, že Jean Marais, přímo prototyp chlapa, je teplý a líbání blondýnek a ty další věci s nimi nejsou zrovna „jeho šálek čaje“. Ale nechal jsem si ho na zdi i tak – na rozdíl od mého amerického kolegy – hrdina je hrdina.
          🙂

          To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Přesné Kchódle …

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Začínáte mě štvát. O fašismu v Bruselu jsem už opravdu dávno diskutoval s okresním hejtmanem. Zcela s vámi souhlasím!

        To se mi líbí

  2. Petrpavel napsal:

    Jde do tuhého? Asi ano, málokdo to bude vyvracet.
    Šlo by u nás do tuhého kdyby u nás po těch 25 let pokračoval ten hnusný socialismus? Kdybychom měli zabezpečené a hlídané hranice? Kdybychom měli materiálně i lidsky vybavenou dvěstěpadesáti-tisícovou armádu která by se nezúčastňovala zahraničních misí pod vedením USA, ale byla připravena k obraně našeho státu? Kdybychom si nepěstovali pátou kolonu v podobě dobře živených tzv. neziskovek? Kdybychom neměli minimálně půl milionu nezaměstnaných, další statisíce výhýbajících se práci a na dávkách, a chyběla nám pracovní síla? Kdybychom nebyli zadluženi až po uši? Kdyby nám nediktovala „západem“ ovládaná EU? Kdyby Ukrajina a Sýrie a Libye a Irák a … nebyly největším světovým imperialistou rozvráceny?
    Pořád stejné.
    Zabývat se příčinami a odstraňovat je. Ne následky. Na to je pozdě.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Přestože se mi vkrádá do klávesnice potřeba poděkovat za palečky nahoru i dolů (jak by bylo krásné kdyby takovýto poměr při srovnávání „starého“ a „nového“ režimu , nyní 15:3, existoval i ve volbách 🙂 ) nebyl bych to já abych nepřipomněl – a hodí se mi slova která tu použil Tribun a souhlasím s nimi, i když s výhradou a jistě víte s jakou (zdaleka sem nejdou jen oběti) “ … Kde vidíte jaké odhodlání postavit se zlu? Já vidím jen odhodlání neudělat nic pro oběti toho zla….“ – jaké věčné diskuse, i tady, když se blíží volby, vedemi i tady, natož na jiných webech. Někdo to hodí těm prý levým, druhý oněm prý středovým, třetí tamtěm prý pravým pravým, čtvrtý a pátý a šestý nehodí nic nikam, sedmý pidistarně svého kamaráda, osmý podle doporučení vlka, devátý pěkné ženské či chlapovi, desátý …
      Kde vidíte jaké odhodlání postavit se zlu? Ono to postavení se zlu by bylo nejen naší výhrou, ale přineslo by možná – to kdyby se totéž podařilo i v jiných zemích – i mnohé, vlastně vše potřebné, pro oběti toho zla. Dvě mouchy jednou ranou.

      To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381965-eurokomisar-dusledky-uprchlicke-vlny-nas-nezajimaji.html
    Jde do tuhého…..
    Ten chlap je fašistická děvka v čisté substanci, ale…alespoň je upřímný!

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Koukám, že není.
      Je to člověk lidský, homo homus, nikdo ho nevolil, a tak se může na tupé občany vykašlat.
      Ten asi představuje vrchol demokracie.
      Důležité je, jak vidí svět on.
      To samé neziskovky….ty tady už fakticky vládnou.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Už se to vyrovnalo…..dneska tady bude nával.
        Ono jde fakt do tuhého.
        Bez legrace.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Padesát na padesát – klasická dělba názorů nikam nevedoucí.
          Vlastně vedoucí : k nerozhodnosti, k (občanské?) válce, ke zmaru.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Musíme věřit v sebe a být silní.
            Všude jsou sluníčkáři a lhostejní…
            Snad jim to dojde dříve, než na šibenici těsně před tím, než jim někdo podkopne stoličku!

            To se mi líbí

  4. Tribun napsal:

    Jestliže jde opravdu do tuhého, pak se nemůžeme vyhnut otázce, *kdo* to tam žene? A když vidím, jak se nám sem pomalu, ale jistě, beze studu a s fanfárami vkrádají zpět 30. léta 20. století, pak si říkám, že jsme to nejspíš my sami, komu přišlo příliš volně a chce to tužeji. Je empiricky ověřeno, že strach a nenávist jsou to nejlepší tužidlo.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      A kdo to tam žene, a jak konkrétně proti tomu bojovat?
      Protože já jsem tohle moc nepochopil.
      Z těch sluníčkových keců vyplývá,že migranti za to nemohou, ale jsou to USA, Židé, Putin…dle politického náklonu sluníčkáře, takže my budeme vítat na nádražích migranty, plácat je po zádech, a volat u toho „pryč s imperialismem, sionismem, fašismem či komunismem“?

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Kdo? Kádrováci, co dělí lidi na ty opravdové z Evropy a na ty falešné z Asie, všichni ti, kdo zapomněli, jaká válka ve skutečnosti je, a považují ji spolu s Landou za krásné a vznešené dobrodružství jsouce přesvědčeni, že neexistuje problém, který by nedal vyřešit silou, popřípadě ještě větší silou. Jsou to ti, kteří by své ještě včera přátele dnes poslali do kriminálu jenom proto, že s nimi nesdílejí nadšení pro jednu rasu a jeden národ. Vy se bojíte neznámého, přitom to, co nám skutečně hrozí, je známé až běda.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Začneme jinak – viděl jste vlastně v dokumentu lidi, kteří byli opravdovými válečnými uprchlíky, nebo jen papouškujete líbivé fráze ? Upřímně se děsím toho, co tady člověče razíte – hodinky jako holínky, jen když se to rýmuje. Pro „dobro“ věci smíchám cokoli a budu se tím myšmašem ohánět jako s delikatesou.
          To, že tahle pochybná VH prázná lidová rádoby filosofie má tak tuhý kořínek, je zase třeba pro mne děsivé. Za takovými „nositeli“ dobra zůstávají hromady mrtvol . Jedinci či skupiny takového ražení bojují na distanc proti všemu, co jim narušuje jejich kruhy, do posledního zbylého místního obyvatele – ano, zbaběle na distanc, aniž by sami jakkoli ochutnali ovoce vlastního prosazovaného dobrodinní. Míra jejich fanatismu a mediálního štvaní je neuvěřitelná, a strčí intenzitou do kapsy i jimi opovrhovaná 50-tá léta.
          Že ne ??? Urban, Pehe, Štětina, Fendrych + spousta angažovaných umělců, etc.
          Mám strach z nositelů toho „dobra“, z toho, jak s neuvěřitelnou lehkostí obětují nejen ostatní, ale jak „modifikují“ historii v těchto zeměpisných šířkách, jak bez mrknutí oka šlapou po hrobech obětí vlastního národa a plivou na jejich odkaz – přece se musíme omluvit a usmířit , atd.
          Kam jsou schopni to dovést pod korouhvemi líbivých a zavádějících hesel společně s lidmi, proti nimž se jakoby vymezujete, předvedl v reálu guru prázdných povrchních řečí VH.
          Mám obavy z nich jako druhu proto, že jsou schopni – co schopni, oni to již provádí – naprosto rozvrátit společnost i systém.
          Pokud navíc při smyslech píšete, že se někdo bojí neznámého a hned jej cpete do šuplíku rasistů a nácků ( jimž se více než podobají oni „dobráci“ ) ) , tak by Vás a podobné měl odborník zbavit svéprávnosti – ano, neb přehlížet ony kupy dobroty, jíž zahrnují tzv. utečenci a migranti ( asi taky váleční ) Francii, Anglii, Švédsko, a vlastně kdekoli se ukážou, ignorovat to, dokonce je popírat , je buď psychická nemoc nebo lež , faleš a farizejství, za nímž je skryto co prosím ??? Osobní prospěch, nebo jde o úchylku , popřípadě kombinace obého ???
          Kam tedy patříte Vy ?
          Takže na začátek – víte vůbec – alespoň ve své fantazii, jak vypadá válečný uprchlík ??? A to, co se sem valí má být válečný uprchlík ??? To tedy musí být opravdu zvláštní konflikt, kdy válčící strany asi likvidují obyvatelstvo dostatkem dobré stravy, novou technikou a dostatečným finančním zázemím.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Přidám: Německo trošku znám, rok jsem žila v Bavorsku, a musím uznat, že tamní společnost je k cizincům nesmírně velkorysá, což je samozřejmě výsledkem dlouhé a důkladné „převýchovy“ německé populace po válce. Ale co se týká integrace současné vlny uprchlíků, vidím to dost problematicky. Pro ilustraci ve zkratce nastíním aktuální příběh jedné političky z CDU. Ta paní se vypravila osobně projednat s imámem do jedné z četných mešit v Německu strategii na zdárné začleňování nově přicházejících muslimů. Připravila se na tu schůzku s veškerou pečlivostí, měla tabulky, adresy škol, kontakty na úřady a sociální pracovníky atd. Jednání skončilo dřív, než začalo, když imám odmítl ženě podat ruku. Šokovaná politička se pak médiím svěřila, že „oni“ zřejmě nemají v úmyslu přizpůsobit se kultuře země, která je přijala. z článku http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Spisovatelka-Prochazkova-ostre-Predchudci-Zemana-nezazili-takove-podminky-Kazdy-uprchlik-krome-cernochu-je-ted-Syran-NATO-poslat-k-certu-401335

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Až se Němci postaví na zadní, bouchnou do stolu, že už neponesou na zádech kříž prohrané II.WW, tak bude veselo. Přičemž ta pomatená teta Angela dělá vše pro to, aby se tak stalo – ono jim nic jiného nezbyde. Pokud se to stane, a nebude zde US nebo Ruský protektor, pánbůh s námi. Jsme také na řadě.
              V rámci havloidní a trhovecké imbecility zadupeme Rusa ( nebo na něho s knížetem v čele potáhneme ) jako nepotřebný hmyz, no , a pak se uvidí , že 🙂 …
              A hlavně se objeví „genetická“ Keltská linie – to abychom se, safraporte, jednou pro vždy vypořádali s těmi „Slovanskými kořeny“ … 🙂 …
              To je absurdní zatím podtón dneška …

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jj. Pokud tady u nás nebudou Amíci, musíme doufat v příchod Rusáků, protože jinak nám hrozí od Němců vyhlazení. Jenže Amíci mají jiné plány, podporují kvůli své světovládě islám. Takže, až to celé vypukne – ve finále čekám, že se Němci spojí s islámem, jako vždy v dějinách, tak musíme doufat v příchod spojenců z Ruska a Číny. Jediné, co apokalypsu drží na uzdě, jsou ruské jaderné zbraně a armáda. Němci vědí, že při dalším „Drang nach Osten“ by Rusové už tak velkorysí nebyli, z Německa by zbyl jen radioaktivní škvarek a němčina by se zařadila k vymřelým jazykům.

              Stačí se podívat na chování Polska, ti mají vždy nadání dělat věci špatně, vsadili na úzké vztahy s USA a nakonec zjistili, že je Amík chce využít jen jako kanonenfutr proti Rusku – viz. ony Friedmanovy „Visegrad battlegroups“. Přesně jako když koketovali před WWII s Hitlerem.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Popravdě nemám dobrý pocit z množících se vyjádření mnohých ruských zdrojů o tom, že nemají zájem se angažovat mimo svoje hranice , že si budou všímat především sebe, atd… ( a nedivím se jim )
              Nevím, do jaké míry je tento nový, dá se říci západní styl uvažování aktuální a v budoucnu reálný, nicméně doufám, že se nic nejí tak horké jak se uvaří …

              To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Podle našich Novinek, které to převzaly z CNN Rusko začalo bombardovat IS v Sýrii. Bude dobře počkat na potvrzení z ruského zdroje. Zatím Sputnik.cz „Rusko schválilo použití vojenského letectva proti ISIL“ a aktualizuje, Rusvesna má krátkou krátkou zprávu „USA tvrdí, že Rusko začalo bombardovat ISIL“ a „Damašek očekává, že Rusko se zúčastní bojů s ISIL“

              To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Rusvesna cituje českého premiéra Sobotku “ Evropa nemůže vyřešit problémy s migrací doku nebude likvidován ISIL“

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně, není co dodat, snad jen že dnešní dobrodějové se ke všemu tomu zlu, které distančně páchají, cítí ještě ke všemu jako etalon morálky a lidství, ačkoliv za jejich žvásty a činy jsou jen hory mrtvol a hekatomby neštěstí a zmaru.

            A pak si ještě povýšeně otevírají hubu na ty, kteří si toho všimli. Kteří neignorují mrtvoly, rozvrácené země, ničení evropské kultury, no-go zóny a gheta, …

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vůbec nejděsivější na tom všem je ( a marně to zdůrazňuji dlouhá léta ), že takový materiál, takoví titáni ducha a morálky z božího dopuštění mají tu možnost vychovávat – myslím vzdělávat, nastupující generace. A množství těch fanatiků mezi kantory je zarážející – toho se bojím víc než jejich mediálních zvratků.
              Nakonec třeba Klvaňa je nácek jak vyšitý, viz: „V Oděse je upálili, v Mariupolu postříleli a zahrabali a mají klid“. To je dobytek přímo výstavní – pánové, takhle v mediích snad nemluvil ani R. Heydrich …

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Souhlas s těmi učiteli. To je katastrofa, ale každý tlak vyvolává protitlak. Děti prostě vědí, že ve škole jim lžou od rána do večera, že to nemají brát vážně. Jako moje generace zažila v 70. letech ony „nástěnky s Leninem“, recitaci bolševických básniček a tak dále.
              Mezi kantory se najdou i „bílé vrány“, které se mohou časem změnit v ony Talebovy „černé labutě“, indikující přicházející převratnou změnu.

              Lidé to vědí, koncekonců, nedávno jsem tady psal, jak havloidní kantorský magor vzal dětičky na „Habermannův mlýn“ do kina, kde po titulcích vypadla elektřina, následně mu shořelo na parkovišti auto, z hospody ho vyhnali, a v baru kam se odebral mu kdosi rozbil strašně držku.

              Výsledek sluníčkářského běsnění bude podobně kontroverzní jako v 70. letech – vyroste generace, která bude všechny havloidní vlastizrádce z duše nenávidět. Dnes si režim ještě myslí, že mladá generace je prorežimní, něco jako multi-kulti Hitlerjugend, ale všeho dočasu. Pod temným povrchem se probouzejí mohutné světlé proudy.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Klvaňa je Krychtálek dnešní doby. Tak slizkého ničemu a echtovního amerického nácka aby pohledal. Skoro se děsím, co z něj za pár let vyroste, pokud mu bude dovoleno vyrůst. Naštěstí potenciál Heydricha nemá ani náhodou, je to ubožák. Na Henleina by to ale dotáhnout mohl.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ach, Mea Culpa Pane z Bavorů, je to tak … Tedy tento zvratek skutečně autorsky patří na zamini.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              🙂 Doslov onoho příběhu toho blba, co vzal ty děti na ono dílo mne zahřál u srdce – až neskutečný kladný dominový efekt 🙂 …
              Ano, ten trotlík na mnou jmenovaný originál ani náhodou nemá – nakonec je produktem takového malého , kouřícího , domácího hnojníčku …

              To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Co vám mám na to napsat, Tribune…
          Píší to tady jiní.
          To vy se bojíte neznámého, bojíte se války a fašismu, a fašismus máte doma a podporujete ho.
          Nikým nevolení sráči mají skandální prohlášení, nikým nevolené neziskovky rozhodují, jak bude vypadat školství nebo péče o pakáž, která nebude mít slitování…ani s nimi.
          A je to PAKÁŽ, mě osobně vůbec nezajímají dojemné fotky dětí, které spí na ulici, ani žvásty, že musíme pomáhat svým bližním.
          Protože máme svoje vlastní potřebné, a na ně každý sere z vysoka, a snad nejsem fašista jen proto, že raději pomůžu vlastním lidem, než nevyzpytatelným arogantním nájezdníkům.
          Nemám neonacisty a podobné hajzlíky rád a chtěl bych, aby byl mír mezi národy a je to pro mě ta největší hodnota.
          Ale jestli má být válka, pak strach z války a ustupky těm, kdo válčit chtějí, válce nezabrání, budou chtít stále víc a víc, a válka bude stejně-nebo se staneme otroky bez války, ale takhle si já mír mezi národy nepředstavuji.
          Národ, ke kterému se hrdě hlásím, není o nic horší, jak jiné národy, nejsme zlejší a hloupější jen proto, že si chceme žít po svém ve svém, nevšímajíc si ostatních, jak chtějí žít oni.
          A silou, Tribune, se dá vyřešit každý problém, né že ne.
          A oni, oni jsou toho příkladem, oni používají sílu, sílu svého množství a své agresivity, zatím jen vydírají, ale až dostanou do rukou zbraně-pak je použijí a nebudou mít z toho žádné komplexy!

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Kdybychom se byli ochotni starat o cizí, dokázali bychom se možná postarat i o vlastní. Naši potřební jsou důsledkem stejné lhostejnosti a arogance, která z vás teď mluví, když mi vysvětlujete, jak rozumné a ušlechtilé je být krutý.

            Že lze silou vyřešit každý problém? Silou lze ničit, nikoliv řešit. Jak vyřešíte silou zaseknutý zámek? Že ho rozmlátíte? To ale potom budete mít jen nový problém: nepůjde zamknout. Jak vyřešíte silou tenhle problém? Ale tak, abyste jen nevytvořil nový, který budete muset zase řešit silou. Používání síly je projevem slabosti a hlouposti.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Stejně jako Čapkova Matka dává svému synovi pušku, řeší to i jinde v případě ohrožení: https://www.youtube.com/watch?v=d3mtxUNSXTM

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                To je vlastně naprosto ilustrativní: v určitém momentu přestanou být z druhých synové jiných matek, ale prostě jacísi nepřátelé, které je nutné pozabíjet. Ale co když na druhé straně byla také nějaká taková matka? Nepřijde vám to děsivé?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tak to se vám povedlo. Udělat z Čapka militanta, tak to je asi opravdu nedostižný výkon.

                To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já jsem si vzpoměl na Kocába a jeho jednací stůl.
              Znáte ho, ne?
              To zasednete (tehdy s Romy) k jednacímu stolu, a jednáte a jednáte, až to všechno vyjednáte.
              Oni nedodržují zákony a terorizují okolí-ale my zasedneme k jednacímu stolu.
              Co myslíte Tribune, k čemu jsou vězení, k čemu soudy?
              Vždyť je to také násilí.
              Nebylo by lepší, zasednout se zločinci k jednacímu stolu?
              To nikoho kupodivu ani nenapadne, ale s jinými kriminálníky by se k jednacímu stolu sedalo.
              Proč?
              Protože jsou černí a my jsme hodní a staráme se o ně, protože jsme to zase my (tentokrát ti zlí) kteří jsme jim ublížili a zavinili, že jsou úplně v prdeli.
              Jinými slovy, ta láska k migrantům má rasový podtext, sluníčkáři jsou rasisté, sebemrskačští, hnusní rasisté!
              A vy…vy nemáte argumenty a tak sporostě lžete, že někde píšu, jak je ušlechtilé být krutý.
              Být krutý není ušlechtilé, ale tady je reálný svět, když chcete jíst řízek, musíte zabít prase, a i zabití prasete je kruté.
              Dnes je 30. září, den mnichovského diktátu, bylo by kruté, kdyby se tehdy svět postavil proti Německu a proti válce?
              Protože podpis dohody přinesl mír, na celých 11 měsíců.
              A mezi námi….určitá, zcela malá možnost zachování míru ještě byla, že se Hitler nažere a nechá to být, nebo ho třeba přejede auto.
              Ale ta možnost byla spíše v kategorii zbožných přání, stejně jako v té samé kategorii je možnost, že se migranti rozdělí do všech zemí, a budou s námi žít v míru- a další už sami od sebe nepřijdou.
              Proč Bavorsko nepřijímá, nebo nezve další migranty?
              Židle pod šibenicí spadla, není je kam dát, je jich moc.
              A na hranicích čekají další statisíce, to vám jich bude méně líto, nebo Němcům?
              Jsou méně potřební, jak ti, co tam už jsou?
              Mýlíte se, Tribune. kruté je migranty přijímat, protože oni už jsou v Německu, ale Německo není ten ráj, který čekali, je to peklo bez budocnosti-pro ty migranty určitě.
              Vzpamatujte se,
              NEPŘÍTEL STOJÍ PŘED BRANAMI!

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Nepřítel je dávno uvnitř my se k němu servilně vineme.

                Víte, pořád čtu něco o křesťanských kořenech Evropy a z nich pramenících hodnot, které ji vyvyšují na barbary (dnes muslimy), ale když čtu takového komentáře, marně v nich hledám z Ježíše chlup.

                Víte, co z podobných sentimentů bylo naposledy? První světová válka.

                To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ani nevíte, jak mne štve, že musím souhlasit s Hájkem, Haasem, Fialou či Neffem, kterých si jinak vůbec nevážím. Ale oni říkají totéž, co já. Zlu se nedá nastavit druhá tvář. A ještě maličko z Katechismu katolické církve: Oprávněná obrana může být i závažná povinnost toho, kdo je zodpovědný za život druhých.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Kurnik, to je ale špidlovská logika.
              „Kdybychom se byli ochotni starat o cizí, dokázali bychom se možná postarat i o vlastní.“
              Jasně, zdroje tu jsou…. jak víme od pana exeurokomisaře.
              Máte možná jinou životní zkušenost, ale já už dávno vím, že kde nepomůže násilí, pomůže zpravidla ještě větší násilí.
              „Používání síly je projevem slabosti a hlouposti.“ – to byste mě vytesat a poslat do USA, ne sem k Bavorovi.
              Zeman Petr Záhorka, zvaný Chelčický byl sice sympaťák, ale jen teoreticky. Život vypadá jinak.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Až Vám po napadení a pacifikaci blízkých bude projíždět hrdlem břitva, doufám, že Vás naplní myšlenka Vaší ušlechtilosti a velkorysosti, jak jste s útočníky pacifisticky „vyběhl“ …
              Pokud jste ztratil jakoukoli chuť přežít, bránit se, pokud je Vám naprosto jedno, co a jak potká třeba Vaše blízké, je vcelku jedno – jde o Vaše rozhodnutí.
              Pseudofilosofie ze 4-té cenové Vám nejen zámek neotevře, ale ani neopraví.
              Ale je to marný, je to marný, je to marný …

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Ale my nemluvím o útočnících, my mluvíme o těch, kteří před nimi utíkají, a které chceme vrátit pod ty jejich břitvy, aby ten svinčík byl dost daleko my jsme na něj nemuseli koukat. Estetika nad morálku.

                To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ono někdy není ani nutné rovnou zabíjet. Stačí dát najevo odhodlání, že to v případě nutnosti udělám. A to je to podstatné. Být připraveni v případě nutnosti i vystřelit.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Podľa toho,čo tu prezentujete,je každý kto sa so zbraňou v ruke postaví proti násiliu a zlu ako napr.povstalci na Donbase,alebo účastníci národooslobodzovacích hnutí v Európe počas vojny alebo aj každý kto vedie spravodlivú,obrannú vojnu je slaboch a hlupák.No tak na to je len jedna odpoveď.Ak si myslíte,že nechať si sr.ť na hlavu od kohokoľvek,trpieť príkoria spôsobované votrelcami a ešte byť ku nim zhovievavý a pokorný je prejavom sily a múdrosti,tak to praktizujte vo svojom osobnom živote a nevnucujte to iným ľuďom.Takým,ktorí majú svoju hrdosť a ktorí sa poučili z dejín,že zlu nemožno ustupovať.Zlu treba predchádzať a ak sa už objaví a stane sa hrozbou,tak ho treba zničiť všetkými možnými prostriedkami.Vy Tribún,nás stršíte tým,že sa hostiteľská spoločnosť po príchode imigrantov sfašizuje a potom bude zle-nedobre.Tým už vopred pripúšťate možnosť,že tú fašizáciu vyvolajú imigranti svojimi kultúrnymi zvyklosťami a ničím nepodloženými nárokmi.Tak ak je práve táto obava zdrojom vašich výziev k k tolerantnosti a prispôsobeniu sa niečomu čo väčšina občanov tvrdo odmieta,tak sa opýtajte sám seba,či nie je múdrejšie postaviť sa na stranu tých,čo síce chcú pomôcť ľuďom ktorí tú pomoc evidentne potrebujú,ale tvrdo odmietajú tých,ktorí sa do Európy valia z celkom iných dôvodov.Lebo práve takýto imigranti a je ich viac ako 80%,môžu spôsobiť to,že sa proti nim zdvihne u nás odpor.Zabúdate tiež na to,že fašizmus u nás už je a to v tej najhnusnejšej podobe.Len namiesto Hitlera,Musolliniho,Salazara a Franca nám diktuje tlupa neomarxistov a kvázi socialistov z Bruselu a Washingtonu.Za chvíľu nám určia nie len to s kým a ako máme žiť ale aj to,kedy a koľko krát denne budeme môcť ísť na WC.Napokon,to sa už v niektorých cudzích montovniach na Slovensku deje.

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Společnost nefašizují migranti, ale strach z nich. A „konečná řešení migrantské otázky“ jak je zatím kolem sebe vidím, jsou čistě fašistická.

                Kde vidíte jaké odhodlání postavit se zlu? Já vidím jen odhodlání neudělat nic pro oběti toho zla.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Mně šlo pane domácí o ad absurdum příklad kázaného odhodlání být tím „hodným pacifisticou“ . A bohužel, střílet se asi bude … A protože s tím nezačneme my, začnou oni – tak jako všude jinde …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Málem bych zapoměl, Tribune.
              Co říkáte tomuhle?
              http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381999-putin-ma-od-parlamentu-schvaleno-pouziti-sily-v-syrii-letectvo-uz-je-nasazeno.html
              Putin a Rusko právě ukazují svou slabost a hloupost.
              Měli raději zasednout k jednacímu stolu, a přemluvit IS, na který útočí!

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Kdyby na to měli dost schopností, bylo by to samozřejmě lepší, ale byli příliš *slabí* (buď neuměli, nebo nechtěli) a tak jim zbývá jen násilí, nebo rezignace, útok, nebo útěk. Skutečně silný nemusí ani utíkat, ani útočit. Nevím, co je na tom složitého.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Já žasnu Tribune, jak hadím způsobem překrucujete. Vám – přesně dle typologie vyslovené na Vás a podobné, vůbec nejde o vlastní , Vy máte „bližního svého“ v těch migrantech. A je Vám naprosto ale naprosto jedno, že tím podřezávaným budou Vaši spoluobčané a paradoxně i třeba blízcí, je Vám to naprosto úplně jedno kdo a co se sem hrne, Vám je úplně jedno, co bude následovat tak, jak se děje dekády jinde, kde se ti miláčkové objevili. Jen okolo toho máte spoustu až evangelických vše a nic neřešících komentů.
              Pro mne jasný závěr – tady je dialog naprosto zbytečný. Vy jste omyvatelný až hrůza, realita je cizí a sprosté slovo, vlastní souvěrec , soused, spoluobyvatel NIC – klidně potrava pro „bližního“ – námitky řeší evangelium xx, odstavec y -> aláh akbar …
              Děsí mne, že podobná individua řídí stát …

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Tribun,čo ste to vy za človeka,keď sa nehanbíte účelovo zmeniť ešte aj citát Senecu ml.On znie takto :Ak chceš mier,pripravuj vojnu!Ten blábol čo ste napísal vy sa okotil len vo vašej hlave.Vy nemáte v sebe štipku hrdosti.Ani osobnej,ani národnej.Museli ste si v škole na základke poriadne vytrpieť od spolužiakov,keď ste sa do dnes nenaučili,že každý človek má mať svoju hrdosť,ktorú si musí vedieť aj brániť.

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Opravdu každý člověk, nebo jen bílý Čech? A ten podle vás zkomolený citát, to je tzv. parafráze. Za blábol naopak považuji jeho originální podobu, kterou tak rádi používají „jestřábi“ k ospravedlnění svých agresí.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ono je to vtipné i normálně – ne jen šibeničně 🙂 . Bez obav – za tragéda jste tu Vy …

              To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Á, Tribun nám přišel kázat evangelium pravdy a lásky. Na kolena, kacíři, a vyslechněte slovo boží! A ani muk!

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            A zase jsem outsider. Kdybych přinesl evangelium války a nenávisti, byl bych dnes se hrdinu. Ale jí nikdy nechtěl být hrdina.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ale vy jste ho přinesl.
              Jen si myslíte, že nesete mír.
              To, že VY někoho milujete a někomu chcete pomáhat ještě neznamená, že o to ten někdo stojí, že si toho všimne, nebo že bude alespoň trochu vděčný a už vůbec to neznamená, že jste lepší člověk, než jiní, což si nejspíš myslíte.
              Oni si ti migranti myslí, že se jim pomáhat MUSÍ, nebo že jim pomáhá Alláh.
              Tady je to třeba jen doměnka, ale třeba u cigošů jsem to několikrát slyšel na vlastní uši.
              U nich tedy bez Alláha…
              I když nevím, už jsem je slyšel pokřikovat Alláh akbar.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Až na to, že „evangelium míru, které přinášíte“ je evengeliem kapitulace, rezignace na všechny lidské hodnoty naší civilizace a naší kultury. Je to evangelium zmaru, vykradení, našeho vyvraždění bez pozdvihnutí se k obraně, evangelium pokorného zotročení a porážky bez boje. Tomu říkáte „zabránění války“. Samozřejmě, ve jménu vyššího dobra a nenásilí, jak jinak.

              Pochopte, že nikdo si není vědom více, že vystřelená střela se nedá zastavit a mrtvoly se velmi špatně oživují – v celé lidské historii se to povedlo jen jednou a to kdoví jestli – než lidé, kteří nosí zbraně. Kdo s tím nemá nic společného, vůbec netuší, jaká zodpovědnost, vnitřní kázeň, dril a další věci jsou s tím spojené, jinak nastane neštěstí.

              Hlasatelé míru jsou zločinní, pokud nepřítel není nakloněn sebemenšímu kompromisu – když chce naše podřízení a případně vyhlazení těch, kteří se nepodřídí. A to přesně chce islám.

              „Již nikdy jako ovce“, vidí každý izraelský rekrut nad bránou kasáren. Jejich předci také vyznávali kulturu a nenásilí, až do konce v plynové komoře.

              Migranti nejsou uprchlíci. Je to invaze, poslaná Amíky na EU, aby nás „obohatila“, jak říkají sluníčkáři. Neprojevujeme bezcitnost, vždyť dostanou postel – ve věznici – najíst a šupem je pošleme zpět. Ale ještě lepší je, zajistit, aby se nevydali na cestu, která je kromě své marnosti také velmi nebezpečná a drahá.

              Celá pravda je, že náš „spojenec“ rozpoutal ze svých zištných důvodů válku, vede ji zástupnými silami těch největších nepřátel civilizace, Islámským státem, a jako výsledek poslal migranty do naší země, aby nás oslabil a konečně zotročil a vykradl pomocí TTIP a dalších vymožeností. A navíc, aby to bylo zábavnější, poslal i migranty z Kosova, Albánie a těch částí Balkánu, které kontroluje. Plus financuje migraci z Afriky.

              A také financuje přes svoje NGOs všechny sluníčkáře a jímavé mediální příběhy o ubohých dětech, spících v lesích, o hrozných zaostalých východoevropanech kteří nedají dítěti ani napít a tak dále. Možná financuje i nějaké ty Tribuny. Ale je také plno lidí, kteří to dělají zadarmo, dokonce jich je tolik, že pro ně máme speciální terminus technicus: říká se jim „užiteční idioti“.

              Pokud tedy chcete být skutečně poslem rozumu a míru, běžte do fašistického Bruselu nebo přímo do Fashingtonu. A tam pokorně orodujte. Jen mám ten dojem, že Vám bude chybět ona opovrhovaná síla, protože nic jiného oni nevyznávají.

              Zde a všude jinde u nás, se Vám doufám dostane přivítání jako každému vlku v rouše beránčím: brokovnicí. Tím obrazně nazývám hromadný odpor všech diskutérů k Vašim prohlaným, z kontextu vytrženým, na hlavu postaveným argumentům.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Perfektní Kchodle :).

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Excelentní Kchodle …

              To se mi líbí

            • palosino123 napsal:

              Mě ty politické diskuse nebaví…ale Kchodle, ty vaše promluvy si nezadají, snad ani s Janem Husem, střiženým až současnou vědou, minimálmně popvědou, kromě dalších přesahů …! Hmm…klobouk dolů.

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            hmm přišel kázat??? spíš jej poslali aby nám hlavy napravil, protože neposloucháme a řídíme se vlastní hlavou a zkušenostmí jak život šel. …. nezapomínejte, že já měla faráře v příbuzenstvu a tyhle kecy jsem slýchala už jako malá, akorát že kázal vodu a chlastal víno, baštil kuřátka, krůty, smetánku.. zatím co my fěcka meltu,s chlebem, a .odříkaly se – to víte- co bylo po válce kdo pamatuje. Jo nastavte druhou tvář.. asi proto byli strejdové na uranu a moc bych se nedivila, kdyby …… ach jo věřící a faráři … fujtajxl..

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Tribun je zjevně pro černoprdelníky ztracený talent, pokud to nedělá, tak se minul povoláním. Protože tak hadí sofistiku, rozplizlé lidskoprávní blábolení, míchání jablek s hruškami, falešné analogie, morální vyvyšování se, vybuzování pocitů viny, morální ekvilibristiku, … aby i u flanďáka pohledal.

              Ale možná ho prostě nevzali, protože většina jeho argumentů je, jak to říci a neurazit, poněkud neobratná. Připadá mi intelektuálně poněkud nesmělý. Když neví kudy kam, začne chrlit klišé – „válka je mír, mír je válka“ jak zaseklý gramofon. A ještě návdavkem obviní oponenta z používání klišé – to musím přiznat, že bylo téměř chytré, taková brutální neomalenost.

              Možná si z nás jen někdo dělá legraci a teď se náramně baví – poslali do Bavorovy hodovní síně nějaký AI konverzační program, spíchnutý horkou jehlou v Pythonu, pomocí knihovny NLTK a Machine Learning.

              Takový Fagan je o něčem jiném, přesto, že je to nácek jako z praku, má vzdělání, inteligenci a falšuje argumenty a odvádí diskusi mnohem obratněji. Diskutovat s ním je téměř potěšení, jakkoliv poněkud zvrácené – a člověk se i něco zajímavého občas dozví, díky jeho mánii cpát všude tuny odkazů, jako bychom jen tak nezávazně neplácali, ale psali nějakou vědeckou práci. Ten by, kdyby místo ekonomie nebo co to dělá, černoprdelničil, mohl to dotáhnout až na papeže (postavička známá jako „děvka babylónská“).
              🙂

              Nic ve zlém, pane Tribune, prostě se mi Vaše argumenty a vůbec postup uvažování vůbec nelíbí. Upřímně doufám, že je to vzájemné.

              To se mi líbí

        • tata napsal:

          ten jeden palec dolu je odemně………….protože to co jste napsal je dost zasadní…i když patřím spíš ktěm najivním,duvěřivým oproti VÁM mám hranice LIDI JAKO Vy né OTO NEBEZPEČNĚJC ŽE TOMU BEZMEZNĚ VEŘÍTE……….to už je fanatismus i fanatismus konání dobra bez hranic je šilenost.Vždy musí byt pud sebezachovy………už šilenost je že tato společnost davá šanci mnohonasobným vrahům v milné představě že to je ještě člověk,ano je to expresivní ,nadnesené přirovnání.BOHUŽEL vidite tu stránku utrpení potud naprosto v pořádku………ovšem stím utrpením musite spojit tu druhou tvář,tu přimo zrudnou ta je že si sem nasadite bunky teroristu naprosto nemožno zjistit,to jsou ty už hotový,dale vyroste spousta s těch zklamanych nebot sem jdou často za vidinou pečených holubů probuzení ze zklamaných představ je automaticky vrhne do naruče teroristickych verbovačů taková patá kolona,nezadebatelné bude že najednu stranu pomužete těmto,což bude pro mnohé chudé zde uvržení ještě do větší chudoby což bude myt za nasledek přiklony těch špatných krysařu.JEDNODUŠE ŘEČENO POMÁHAT ANO ALE,VŽDY TAM MUSÍ ZUSTAT PUD SEBEZÁCHOVY

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            A presumpce nevinny byla obětována jako první a hned poté byla rehabilitována kolektivní vina.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Dobrý…..
              Pro miliony kolonistů tohle rozhodně neplatí.
              Nikdo, ani ten největší sluníčkář, si nedovolí tvrdit, že na ty migranty máme prachy, a nebo že jich většina bude pracovat.
              Protože evropské země jsou do jedné zadluženy po uši a do jedné je v nich už nyní obstojná nezaměstnanost.
              Presumpce neviny a kolektivní vina jsou v tomto případě nehorázné žvásty.
              Škoda, že pesumpci neviny a kolektivní vinu obětovali sovětští vojáci za II.světové války.
              Mohli se tady špacírovat SSáci a žádná migrační krize by tady nebyla.
              Ovšem nebyli bychom tu ani my…ale jak vidno, na nás stejně nikomu nezáleží, ani mnoha vlastním, tak co…
              Dneska řešili ve sněmovně proplácení nemocenské na prbní 3 dny.
              Nechápu proč, takový pakatel…..
              Zdroje tu jsou, jak vidno!

              To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jenže proti tomu se nadá bojovat sluníčkovými úsměvy. Tomu se musíme postavit čelem stejně, jako to v oněch letech dělali naši představitelé i umělci. Osvobozené divadlo bojovalo proti nacistům svou tvorbou tvrdě a nekompromisně, Čapek psal svou Bílou nemoc, Válku s mloky či Matku, Beneš jezdil a jednal seč mu síly stačily. Žádné úsměvy, ale satira a boj. Protože pochopili, že šlo do tuhého. A já nechci dopadnout jako oni, abych musel někam utíkat. Já jsem tu doma a chci svůj domov bránit proti vše, formám násilí.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Kdo? Řekl bych, že tady je jeden vzorek takového nadháněče, co by jednou rukou štědře rozděloval uprchlíky po Evropě (i tam, kam sami nechtějí,) a druhou pilně pracoval na výrobě dalších. .
      http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hollande-asaduv-rezim-nemuze-byt-soucasti-reseni-situace-v-syrii/1263733
      Nedivím se, že ve Francii roste vliv Národní Fronty a LePennové. Nemám z toho radost, ale vůbec se tomu nedivím.

      To se mi líbí

    • merlin napsal:

      Tribune, Vy musíte všechno pojímat vždycky hodně idologicky, tak kam byste zřadil obyčejný pud sebezáchovy? Myslíte, že je to evoluční výdobytek korporátního fašismu?

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Pud je pud. Pokud se ovšem chceme řídit pudy, pak musíme rezignovat na civilizaci. Obojí dohromady nejde.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Většina nositelů Darwinovy ceny se neřídila pudy.

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Podle toho, co jsem viděl, to byly rozhodně spíš pudy, než rozum.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jaké třeba?
              Abychom si ujasnili, co to ten pud vlastně je.

              To se mi líbí

            • merlin napsal:

              odpověd vitttovi, není místo. pod ním, omlouvám se, pudy jsou vrozené stereotypy, které se projevují relativně stálými reakcemi na impulsy z vnejšího nebo vnitřního prostředí, jsou podntěy pro jednání, jejich prostřednictvím se usutučňuje řada biologických potřeb, mohou být rozvinuty málo, nebo nadměrně, mezi základní patří pud sebezáchovy, pohlavní, mateřský,sociální, vyživovací..Takhle nějak základně. lze se na tom dohodnout jako na definici?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No určitě, Merlin.
              Mě šlo právě o to, že pudy jsou normální, civilizace je nemusí nijak potlačovat či regulovat,a ani civilizaci nevylučují.
              Zdá se mi, že Tribun pojmem „pudy“ manipuluje, protože je předhazuje jako cosi záporného, co je potlačit třeba, abychom se jaksi…kultivovali.

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Řekněme spíše kontraproduktivního či nekompatibilního. Záporné zavání morálním hodnocením a to zde nemá co dělat.

                To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To zase máte konstrukt.
          Každý člověk se řídí pudy, a civilizaci to nijak nevadí.
          Pohlavní pud, přijímání potravy, láska, útěk nebo útok při hospodské rvačce…
          Pudy, kterých si sluníčka ani nevšimnou.
          Ale pud sebezáchovy ohrožuje, ba vylučuje civilizaci.
          Tribune, Tribune….

          To se mi líbí

        • merlin napsal:

          pokud se nechcete řídit pudy, rezignujete na život vůbec, si myslím

          To se mi líbí

  5. Bavor V. napsal:

    Tenhle článek jsem psal jako reakci na poznámku o vittovi a nahlédnutí k Tribunovi. A je mi smutno. Kde ta Janika, se kterou jsme si rozuměli v době Majdanské krize a která doplnila písničku Žanny Bičevské originálním textem, kam se ztratila?
    A kde je ten Tribun, který mi někdy připadal až příliš levicově zaměřený? Kde jsou, co je změnilo? Je mi z toho smutno, že lidé – blogeři – se kterými jsme byly naladěni na podobnou notu najednou obrátili a stali se z odpůrců přikyvovači. Ostatně ani na OM už to není, co to bývalo. Je snad něco, co je donutilo násilím ke změně postoje? Tomu nevěřím a proto nechápu. Nechápu, že oni nechápou jak moc jde do tuhého.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Co je pro ty lidi vlastně důležité?
      Také mě to mrzí…a hodně.
      Štěpí to naší sílu, a přitom….jsme si s nimi jinak podobní.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Že by jistá odrůda Stokholmského syndromu 🙂 ? Smiřme se s tím, že nynější propaganda je úspěšnější, než je zdejší předpoklad, že ji, popřípadě jisté části, přijala veřejnost za své. Nakonec jakákoli snaha o alespoň správné pojmenování dějů, se rovná sisyfovské snaze s naprosto nulovým efektem. Vlastně jde o sdílení stejného pocitu a názoru mezi malou skupinou obyvatel.
      Je to sice smutné, ale pokud má většina názor ( stejný jako kdysi v jednom městě pod sopkou ), že pokleknutí a modlitby zastaví tekoucí lávu, budiž ( dobrá PR onoho mnicha ). Jen mne nesmí nutit klečet s nimi.
      Bohužel, není kam nejen před nynějším exodem utéci – v naprosté většině destinací je to mnohem horší.
      A tak nám nezbyde než sdílet následky a pozorovat, jak je homo sapiens vynalézavý v obhajobě vlastní kličkované, a jak je v mnohém „adaptabilní“ …

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Ani Stokholmský syndróm,ani nič výnimočné v dnešnej dobe.Obyčajný „spasiteľský“ komplex,ktorý u jeho nositeľa vyvoláva fixnú ideu,že musí zachraňovať ľudstvo tým,že ho bude neustále poúčať ako nejaký Mahátma Gándhí o tom,že prejavom sily a múdrosti je to,keď si všetci ľudia na svete nechajú od mocipánov sr.ť na hlavu.
        Tento typ ľudí povyšuje svoju úbohú zbabelosť na silu a múdrosť.Veď ešte aj tie hovädá bučia keď ich ženú na porážku.Možno si neuvedomujú,že tým vlastne privolávajú fašizmus.Čo ak sa medzi nimi nájde nejaký býk-vodca,ktorý strhne to stádo k zabíjaniu všetkých mäsiarov?No hrôza!
        Aj nás milý Tribún, ženú na porážku a tak si aj bez vášho láskavého súhlasu dovoľujeme aspoň protestne bučať,hoci všetci dobre vieme,že nám to aj tak bude prd platné.

        To se mi líbí

    • Janika napsal:

      Těžko říct, pane Bavore, kdo z nás se změnil. Myslím, že se ani tak názorově nerozcházíme. A o tom, v čem se rozcházíme, bychom si mohli pohovořit. Jenže to by muselo být v klidu a bez urážek přihlížejících. Myslím si třeba, že nevycházíte ani tak z mých skutečných postojů, ale s dehonestujících nálepek, které mi a blogu někdo přiřkne a ani nečte, co skutečně píšu.
      Taky si myslím, a snažím se o to, že by neměla být překračována určitá mez. Ta poznámka o tmavých je překročením meze. Obrana ano, nenávist ne, když to zjednoduším. Kdo tohle nepochopí?
      No, předpokládám, že budu hořce litovat, že jsem sem vlezla :-).

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Nelitujte a lezte častěji 🙂 .
        Neznám váš blog, jen občas jsem viděl na OM články z něho a musím říct, že se mi líbily. Není nic horšího než když se zbytečně rozchází dva lidé, dva tábory, které mají k sobě velmi blízko, kvůli nedorozumění (např. tata a já – mohli bychom vyprávět, že?). Já myslím že tady o něj jde. Jsem si jist, že bude líp (ovšem ne s ANO 🙂 ) když se vše vyjasní, a ono se vyjasní!

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Těch poznámek o tmavých jsou tady desítky.
        A ve virtuálnu jsou jich tisíce a desítky tisíc, a ani to nemusí být česky.
        A jsou daleko,daleko horší.
        Ty sis ale vybrala tu mou poznámku.
        A to, Janiko, není o tmavých, ale o mě.
        A mimochodem, oni jsou tmaví.
        I kdybys tisíckrát psala, že jsou jen méně bílí.

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Janiko, neposuzuji podle jiných, ale podle vašich postojů. To, že jsem napsal dnešní zamyšlení a doplnil je ještě oním komentem, je pouze vyvrcholením všeho, co se kolem nás děje a podle vašeho „přineseného“ postoje k vitttovi a Faganovi. Už tam se velice lišíme. Já uznáván vittovu upřímnost narozdíl od Faganovy prolhanosti, já uznávám právo na obranu našich domovů všemi možnými i nemožnými silami. Nebyl jsem na vojně a naposledy jsem se porval asi v deseti letech. Fysickým konfliktům se programově vyhýbám. Ale pokud by nebylo zbytí, tak i v mých letech bych vzal do ruky zbraň a bránil své blízké. A pokud se třeba domníváte, že záběry z postupu uprchlíků jsou fake, pak mi vysvětlete, kde by se vzalo tolik komparsu. Zkuste si najít povídání fotografa Jana Šibíka, kterému osobní zkušenost otevřela oči. Přečtěte si na mém druhém blogu povídání kuchaře, který těm uprchlíkům v Německu vaří. Nejsme tu rasisti, nejsme tu xenofobové. Bojíme se a víme přesně čeho. Bojíme se i Charlie, bojíme se i osudu Salmana Rushdieho. A proto možná máme „silné řeči“. Ale myslíme to narozdíl od Standy mašinfíry opravdu upřímně.
        A poznámka o „tmavých“? Kdo to je? Politically correct neuznávám. Cikán je Cikán a ne Rom, Němec je Němec a ne Dojč, černoch je černoch a ne „afričan“. Nadávka je cigoš, negr. Ale název etnika či národa je pořád názvem etnika či národa.
        Nehrajme si na falešná slovíčka. Dneska už je lidi moc neberou.
        Moje hranice je jinde. Nesnáším nacistické názory, ale pravdu chci holou.

        To se mi líbí

        • merlin napsal:

          jen by mě zajímalo, četl jste vynebo někdo zde satanské verše rushdieho? Já jsem to nedokázala dočíst /a je málo knih, o kterých to můžu říct. Kdyby na něho nevydal chomejní fatwu, tak by po tom pes neštěkl, si myslím. Díky té fatwě na tom slušně vydělal. Navíc to s dějem nesouvisí, ty inkriminované stránky, je to jako bych doprostřed egyptana sinuheta narazila na manuál na opla

          To se mi líbí

  6. peter. napsal:

    Vždy som sa snažil posudzovať ľudí individuálne,na základe ich schopností a charakterových vlastností.Alebo len tak, podľa toho či je mi ten človek sympatický alebo nie.A osvedčilo sa mi to dokonca aj pri Rómoch,ktorých je u nás na východe „požehnane“.Potom sa ale stane,že narazíte na skupinové správanie sa istej komunity alebo etnika a nestačíte sa diviť tomu,ako zle ste odhadli človeka,ktorý do tej komunity alebo etnika patrí a ktorého ste brali a bol vám aj z nejakého dôvodu sympatický.Po opakovanej konfrontácii s týmto javom celkom zákonite pri kontakte s príslušníkom takej komunity alebo etnika spozorniete a ak môžete,radšej sa vzájomnému kontaktu už vyhnete.Prosto sú to ľudia,ktorí sa inak ku vám správajú keď sú sami alebo ich je málo a celkom inak,ak ich je dosť na to aby si dovolili nútiť svoje okolie k tomu,aby rešpektovalo ich spôsob života na úkor kvality života majority.Dnes sme(aspoň ja to tak cítim)nútení rôznymi ľudskoprávnikmi a slniečkármi k tomu aby sme svoju kultúru a nároky na život prispôsobovali kultúre a nárokom na život cudzích komunít a etník a to aj vtedy,ak to ohrozuje samotnú podstatu kultúry ktorú tu zanechali naši predkovia a ktorú sme povinní chrániť,zvelaďovať a držať pri živote.
    Dnes sme ešte v porovnaní s inými západnými štátmi vo výhode,lebo nemáme s muslimskými komunitami konkrétne a hmatateľné negatívne skúsenosti.Lenže učiť sa treba na chybách cudzích,nie vlastných.A keď narazím na správanie sa Afričanov alebo Pakistáncov vo VB alebo vo Švédsku,tak sa logicky ich príchodu ku mne domov,do mojej vlasti bránim!Bojím sa!Snažím sa upozorňovať na hrozby,zdravotné,bezpečnostné aj tie,vyplývajúce z inej kultúry,pre nás neprirodzenej.Preto som xenofób,nácek,rasista…..A ja len nechcem,aby môj národ niekto hodil do akéhosi multikulti kotla a vytvoril z neho……čo vlastne?
    http://medzicas.sk/dzihad-nie-je-menzes-moslim-nikdy-nevie-kedy-to-na-neho-pride-a-preco-moslimovia-nie-su-stastni/

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      vy jste tady, pane Peter, řekl velkou pravdu. Jinak se chová člověk sám o sobě, jinak, je- li v komunitě. To je vysvětlení, proč se ta uprchlická řeka nebude schopna a nebude chtít přizpůsobit jakémukoliv cizímu prostředí. Bude to možné za předpokladu, pokud by k nám přicházeli jednotlivci.
      I když se naše společnost dle přání sluníčkových společností naprosto otevře a přizpůsobí imigrantům, ne naopak, je zde jeden velký problém.
      Velmi těžký český jazyk. Předpokládejme, že postupně budou zanikat české školy a výuka bude probíhat v angličtině. Zánik českého národa je na obzoru

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        To nastolení případného problému z posledního odstavce je přímo věštecké. Trend už započal.

        To se mi líbí

  7. peter. napsal:

    Často sa stretávam s argumentáciou tých,ktorí radia väčšine aby sa zmierila,sklonila hlavu,aby potlačila svoje sebaobranné inštinkty a pokorne prijala to,čo ju ohrozuje,že takéto správanie sa je nevyhnutné,aby sa zabránilo fašizácii spoločnosni.A operuje sa reminiscenciami na hitlerovské Nemecko a holokaust.Druhým argumentom týchto apologétov bezhraničnej tolerancie aj za cenu záhuby vlastného národa je to,že netreba viniť z valiacej sa na nás katastrofy „nešťastných“ utečencov,ale tých,čo tento stav zapríčinili.Je to zavádzajúci argument,lebo keď horí dom,tak najprv musíte hasiť a až potom sa hľadá podpaľač.A odkazy na fašizmus a Hitlera zase možno použiť(zneužiť) vždy,keď sa spoločnosť dostane do situácie,že musí povstať proti zlu a brániť sa.

    To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Kdo nevládne ruštinou, zde pres. Putin i s překladem.

    To se mi líbí

    • Dan napsal:

      Mohl by někdo shrnout, o čem Putin mluvil? A když jsme u projevů, o čem mluvil papež na návštěvě USA – myslím že v Kongresu a možná ještě někde.

      To se mi líbí

  9. Bavor V. napsal:

    Další pozdrav našeho mediálního experta: http://bavor.blogspot.cz/2015/09/pravo-30915.html

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Ještě u Třešně je volno 🙂 …

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Myslel jsem, že tam to mají už dlouho rezervované ti praví nefalšovaní ukrajinští demokraté z Pravého sektoru, co se jim tak nepěkně říká banderovci. Nepsala před časem paní Třešeň, že majdanské demokraty všemožně podporuje, ačkoliv ukrajinské dluhopisy ve finále nechtěla ? Tak snad se všichni nějak vejdou a zahájí multi-kulti družbu. Nakonec, obě skupiny podporuje náš skoroprezident Kchááárl, to je nejmenší společný jmenovatel, na kterém by se dalo stavět.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ach tak, ono tedy bude těsno v těch prostorách … Nesledujíce paní Třešně komentáře všeliké, zcela nevědomky jsem opomenul další pokrokovou, moderní to politickou veličinu, kterou jen demokrat kovaný a pravý ocenit umí 🙂 .
          Má to ta paní ale vkus 🙂

          To se mi líbí

  10. jirka.Knopp@seznam.cz napsal:

    Ano, jde skutečně do tuhého.Legrácky již nelze aplikovat na dění, které se nyní „děje“..Dnes jistě víc než jindy bude platit : „V JEDNOTĚ JE SÍLA“. Samozřejmě je nutno takovou jednotu vytvořit a neustoupit.
    Pane Bavore, váš článek je inspirující. Nemúžeme se dohadovat o tom, kdo má větší, nebo menší pravdu. Musíme hájit tu , bez které se nelze obejít.

    To se mi líbí

  11. st.hroch napsal:

    Je mi z toho všeho nejen smutno, ale chvílemi až mrazí z té neuvěřitelníé stádnosti médií. Připomíná mi to chvílema dušičkový přebory o nejlepšího pozůstalýho… Je mi divný, že část naší populace se nevyznačuje začpičatěním temene hlavy – natolik jsou mnozí z nás sklonni k rektálnímu speleologizmu. Naše mediální žumpa se zase vycajchnovala – stačilo mi poslechnout páně Klvaňův komentá k prezidentovu projevu v OSN „…největším nebezpečím pro lidskou civilizacinení terorizmus, ale byl jím SSSR a pak fašistické Německo….“ – toi už je velká síla sraček. No, a komentář pana Pche..e … -co dodat?
    Dnes bych měl dokončit překlad výtahu z jedný konference k otázkám migrace – pohled z jinýho konce.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Klvaňovi by měl někdo rychle zavřít tu jeho nevymáchanou „hubu“( jinak se to říci ( nedá ) – takovou míru drzosti, arogance a fabulace není běžně k mání. Pehe stojí v té samé frontě, je v pořadí 🙂 …

      To se mi líbí

  12. Strejda Olin napsal:

    Mluvil jsem s několika mladými ve věku 20 až 25 let na toto téma. Nezajímá je to, nesledují to, v podstatě nevědí, co se děje a o co jde a je jím to jedno. Jde to mimo ně. Jiný názor jsem z nich nedostal 😦
    ==========
    VB si přímo v uprchlických táborech na kontinentu VYBÍRÁ koho si do země přiveze a má pro ně již předem připravené ubytování, místa ve školách apod.
    Na rozdíl od nás, počítám, že to nakonec dopadne tak, že imigranti budou v Německu, Rakousku a jinde „vyselektováni“, jakostní třídu A si nechají a zbytek skončí u nás.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Mladý se proberou, až párkráte dostanou na ulici a v šantánu přes čumec – jinak po nás potopa.
      VB je farizej jak vyšitý 🙂 – frantíci jsou to samé, ale angláni jsou ještě větší podšívky. Nechal bych ty uprchlíky volně tunelem proudit do VB, ať si užijí, kluci falešný … Dnes je 30.9. – jisté výročí . A věřte, že se nezměnili ani o píď, ani o malinké ň.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Bylo by nekorektní Mnichovskou dohodu připomínat, nebo se v tom nějak šťourat. Že Francie a VB souhlasily s faktickou likvidací ČSR je přece dávno minulostí.

        To se mi líbí

  13. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79238.html
    Kolik se vejde demokracie do jednoho článku…

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nu vida, Čulík v závěru toho výplodu věští jako Libuše slávu Prahy. Prý se Češi vydají stejnou cestou jako Maďaři (Orbán). Nu, už aby to bylo….

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Nééé, to napsal jiný vizionář.
        Kartouz, jinak bojovník za inkluzi ve školství..
        Také třída v oboru sluníčkaření!

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Na toho exota ani neexistuje přirovnání. Snad jen 100 L (laudátů)

      To se mi líbí

  14. tresen napsal:

    Úvaha člověka, kterého opravdu nelze podezírat ze spojení s „velkokapitálem“:
    kojot.name/2015/09/28/o-ztracenych-dusich-aneb-az-bezenci-odejdou/

    To se mi líbí

  15. Bavor V. napsal:

    Povšimněte si v následujícím článku na konci odůvodnění, proč Turecko nechce spolupracovat s Asadem http://nazory.aktualne.cz/komentare/rusko-manevruje-v-syrii-presun-byl-rychly-jako-na-krymu-ted/r~c7dd49fe675011e5a896002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-1
    „Turecko, které se v syrské krizi od počátku angažovalo a jež Asad zklamal, když nepřistoupil na Turky doporučovaný model mírné islamizace.“

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ten komentátor byl 3 měsíce na dovolené na Měsíci, a hned se dal do práce.
      Je to vidět…..

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Něco mi ta „mírná islamizace“ stále připomínala a nebyla to pohádka „O Smolíčkovi.“ Ale konečně mi mozek vyhodil tu správnou informaci: modernizované skloňování, o němž byla zmínka v jednom povídání o Osvobozeném divadle.
      „První republika“
      „Druhá republika“
      „Třetí říše“

      To se mi líbí

  16. Strejda Olin napsal:

    Co chceme o státu, který řídí takoví zmetci, jako byli Nečas & Nagyová. Dnes jsem se dočetl, že ta úřednice dostala luxusní dárky za policií vyčíslených téměř 10 milionů Kč! Má za ně zaplatit nepřiznanou daň ve výši 706 tisíc. Mezi dárci figuruje ředitel ČEZ Beneš, miliardář Křetinský, exministr Chalupa, předseda ČEPS Tošovský, lobbista Johanes, ředitel pražského DP Horák.
    Takový Lubomír Štrougal (91) začal svoji politickou kariéru ve 24letech a udržel se v nejvyšších funkcích 40 let (byl 10 let na KV KSČ, 30 let na ÚV KSČ, 6 let ministrem a 18 let předsedou vlády) a dodnes jsem neslyšel, kolik si toho za ta léta na samém vrcholu moci nahrabal. Bydlel v pražských Dejvicích ve vile z 30. let (jeho dcera řekla, že „byla krásná, ale žádné sídlo“) a měl rekreační chatu. Dnes žije v osadě Jizerka u Kořenova v Jizerských horách, píše, pracuje na zahradě, sportuje.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Štrougal je pěkné béčko. 40 let. Řebíček to vydělal za pár dní a ještě si koupil Slávku. Ani ktomu nemusel být premiér. Ale je fakt, že se o Štrougalovi říkalo, že je to velmi chytrý chlap.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Ano, v Jizerkách měl a má chatu. Šlo a jde o chytrého pána. Jsme u toho groo, věci – jak si ti komunisti nakradli – stačí se podívat na jejich bydlení, že .
      To naši demokrati to vzali od podlahy, pak jim došlo , že jsou vyvolení a výsledky není problém si vyhledat …

      To se mi líbí

  17. Rosťa napsal:

    Situace je vážná a každá rada drahá. Občanstvo je rozpolceno na dva tábory a sluníčka nám 25 hodin denně vnucují přes media pocit viny za to, že se děsíme přívalu migrantů, o kterých nikdo neví, co za problémy přinesou. Za vrchol drzosti považuji kecy, že od nás také lidi emigrovali a my, co jsme tu prožívali doby lepší i horší, máme dnes zaplatit účet. Nevím jak vy, ale já nikoho nikam neposílal. A mimořádně jsem citlivý na ty, kteří zde studovali a pobrali vědomosti ( soudruh by řekl, že za dělnické peníze ), následně odešli za lepším budovat jiný stát a teď nám nasazují psí hlavu. Těch přivandrovalců máme plná media a člověk se už štítí pustit televizor, aby se nepozvracel. Co by nám asi řekli naši předci, že si dobrovolně necháme rozvrátit stát, za který oni v historii tolikrát bojovali ať už u nás, nebo v jiných zemích. Ale za nás. A jak jsem psal, každá rada drahá. Západ nám podrazil nohy, kdy se mu to hodilo do krámu a nikdy to nebude jiné. Ze socialistické louže jsem přeskočili do kapitalistického lejna. Prostě furt musíme čouhat z nějaké, z nějaké, co jsem to vlastně chtěl napsat? Ani nevím.
    Je mi smutno z výše jmenovaných majitelů blogů, třeba dostali odněkud žlutou kartu s pokáráním. Možná to čeká i zdejšího pana domácího. Čas ukáže. Zatím jenom ukázal, že politikářů máme nadbytek, ale státníka jen jednoho. Mělo by to být obráceně.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Naši předci byli podobní, to je česká povaha. Vzpomeňte třeba na roky 1618 – 1624.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Občas se zadaří. To není jen u nás. Frantíci v druhé světové také nevěděli s kým a proti komu, než de Gaulle v tom udělal pořádek. Historie je mrcha.

        To se mi líbí

  18. Ahele napsal:

    Je to tady potvrzeno
    Vesti.ru
    „Operaci ze vzduchu v Sýrii provádějí letadla ruských leteckých a kosmických sil. Provádějí přesné údery na vojenskou techniku uzlům spojení, transportním prostředkům, skladům zbraní, munici….“
    „Jak oznámil oficiální představitel MO RF Konašenkov ministr obrany Šojgu informoval své kolegy o průběhu vojenské operace v Sýrii“
    http://www.vesti.ru/doc.html?id=2670022&tid=95994

    To se mi líbí

  19. Petrpavel napsal:

    My tady řešíme světoborné události a zatím se v šedi pražských paláců na Malé Straně řeší takové prkotiny jako :
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/40819661
    či úplné zrušení daně z nabytí nemovitosti (dřívě daň z prodeje nemovitosti).
    První navrhla a prosazuje levice – KSČM, druhé tzv. pravice – ODS. V obou případech se jedná o cca 9 miliard. V prvém případě by k nim přišli zaměstnanci (ty tři dny jim vzala Nečasova vláda) na úkor zaměstnavatelů, ve druhém by o ně přišel stát a zůstaly by majitelům nemovitostí. Kdybych posuzoval dopad na mě je to jasné : první mě nezajímá, jsem důchodce, druhé ano, prodávam a kupuji nemovitosti a platím nerad jako každý z nás. Hádejte proč přesto volím KSČM a ne ODS?
    P.S. Poslouchal jsem diskusi v PS k druhému zákonu ( důvod : budím se – bolí sedací nerv 😦 ) a žasl jsem : ti (ODS+TOP+zajímavé-Černochovi noví úsviťáci – povšimněte si té podobnosti s VV a LIDEM), kdo tuto daň v 2010 zvedli ze 3 na 4 procenta teď navrhují její zrušení, výpadek rozpočtu nevadí, a hlasovali pro, naštěstí to neprošlo…

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Zrovna čtu, že Kalousek si nechal udělat test na alkohol po jednání PS, výsledek samozřejmě negativní. Když jsem viděl ty jeho faktické, jednu za druhou, i nefaktické jako předsedy klubu, říkal jsem si : ožratý jak zákon káže, škoda, že nemá před sebou zrcadlo, tan fanfaron by se nejradši viděl, je na něm poznat že miluje ty své kecy, odcházel vždy se samolibým vítězným úsměvem „to jsem vám to nandal“. Jenom obsah nulový, stále stejný : všichni jste komunisti, nešetříte (na lidech). Ale uznávám, že má talent hodný führera, jistým lidem se ta jednoduchost musí líbit.

      To se mi líbí

  20. Strejda Olin napsal:

    http://www.czechfreepress.cz/evropa/imigranti-devastuji-evropu-jako-valka.html

    Odkaz na anglický originál najdete na konci článku.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Poslal jsem to Čulíkovi.
      Normálně se mnou nemluví,ale na tyhle věci reaguje….podrážděně.
      Do předmětu jsem napsal příznačně „fakta“.

      To se mi líbí

      • merlin napsal:

        vást ty blisty pořád drží? 🙂

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Trošku masochismus….
          Ale tam už to čtu čistě proto, že tak extrémní blbosti je umění i vymyslet.
          Ale dávno nevydržím přečíst všechno, to se už prostě nedá.

          To se mi líbí

          • merlin napsal:

            Mě už nebaví, jak část Čechů začala intenzivně kopat do zbytku národa a zvěstovat mu, že za nic nestojí, tak at dobrovolně vyzmizíkuje,

            To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            🙂
            Musím se přidat, Blicí listy jsou blbé a prolhané čím dál legračnějším způsobem, je to natolik přestřelené, že je to vlastně hrozná sranda. Pochopil jsem svého dědu, který mi kdysi vykládal, že v Británii za války poslouchali v rádiu Emanuela Moravce a královsky se u toho bavili – že nic tak legračního nedávali nikde ani Britové, kteří jsou jinak na absurdní komiku jedni z nejlepších.

            Čulík a jeho squadra prostě přešli přes tu mez odpornosti, kdy to místo blití vyvolává akorát smích. Bohužel ne všechny články jsou tak dobré, některé stále vyvolávají zvracení a pochybnosti o podstatě lidské inteligence.

            To se mi líbí

            • Alena napsal:

              Já jsem se zamýšlela nedávno nad tím, že, jak tady výše někdo zmínil, před druhou světovou válkou vystupovali umělci proti fašismu a dění v Německu, psaly o tom noviny, naši nejlepší spisovatelé vydávali knihy..prostě byli na naší straně.
              V roce 67 a 68 zase – národ souzněl se spisovateli, s novináři, s herci, s českým rozhlasem – v srpnu 68 lidé šli rozhlas bránit…Jsme s vámi, buďte s námi…
              V roce 89 – to samé…
              Ale teď je to úplně jiné. Veřejnoprávní média lžou, noviny nejde číst, ze zpráv v rozhlase se člověku obrací kufr, ať je to na Vltavě nebo v Radiožurnále, v programu samé agitky a o televizi raději nebudu ani psát. A herci, tzv. umělci – samá kavárna, když si vzpomenu na ty agitky před volbou presidenta, tam se mi zprotivili tak, že jsem přestala chodit do divadel, kde hrají (nezapomenu na Ivana Trojana „Trojanovi volí Karla“ – jak by své děti dal na výchovu Karlovi, ten že by je naučil dobře hospodařit, cizí jazyky, naslouchat … nelžu!), o filmu také nemá cenu psát – kdo na ta jejich „díla“ z posledních let chodí?
              Když to shrnu, tak v této krizi, v roce 2015 stojí umělci a média proti národu, proti zájmům naší republiky a většiny lidí. Jak se to mohlo stát?

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Jak se to mohlo stát? I oni musí platit složenky. Víc v tom nehledejte. Říšský protektor to má ošéfované dobře.

              To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Mimochodem : kauza Kořistka versus ODS, jak dopadla? Víme to někdo? Jako vždy – do ztracena…
      Kdo nebude číst,a aspoň toto z článku : “ ….Myslím si, že ty desítky a stovky miliard, které budou jednotlivé evropské země dávat na tyto lidi, by se měly dát, když se říká, že Evropa vymírá, spíše na podporu rodin, aby rodiny v Evropě měly více dětí a nehrozilo nám toto nebezpečí. A řešili bychom tento problém se svými lidmi, a ne s fiktivně pracujícími migranty, kteří nikdy pracovat nebudou. ..“

      To se mi líbí

  21. ji5 napsal:

    Bavor V. má pravdu. Jde do tuhého a to i na jeho vlastních Poznámkách.

    Poprvé v historii mého přispívání mi odmítl článek. Neuvádím to proto, abych si stěžoval. Naopak, moje vztahy s Bavorem V. jsou naprosto korektní a jsem si samozřejmě vědom toho, že se nemusím pokaždé trefit do aktuálního tématu a tak svoje texty vždy posílám s douškou „k uvážení, jestli se bude článek hodit“.

    Jde do tuhého, protože česká společnost je naprosto rozdělená. Diskuse v ní se stává nemožnou. Tento stav se nakonec odráží i na Poznámkách. Moje názory by najednou mohly rozvrátit jejich jinak přátelskou atmosféru?

    Moje kamarádka z Bostonu shrnula svůj pocit z nedávné měsíční návštěvy v Česku takto:

    „Jsem v úplném šoku nad českým rasismem a xenofobií. Za celý měsíc jsem tady nepotkala nikoho jiného než rasisty. Moji bývalí přátelé, příbuzní a známí, všichni jsou rasisté a xenofobové. To je strašný, co se tady děje. Všichni nadávají na Romy a nikdo nechce přijmout žádné uprchlíky, protože sem prostě ty jimi nazývané čmoudy nechtějí‘.“

    Nejde o nějakou havlistku, sluníčkářku nebo kohosi z pražské kavárny. Dlouhá léta pracovala v USA pro agenturu, která se starala o uprchlíky přicházející do USA.

    Jde do tuhého, protože mnozí lidé skočili na špek a přijali hru mocných na invazi islámu a hrdlořezů do Evropy. Odpovědnost za současný stav je zcela odsunuta do pozadí.

    „Současný stav“ neznamená jen války a rozvracení států v zájmu geopolitických hrátek. Znamená i nedostatek schopnosti jak ekonomicky vybalancovat svět.

    Poslouchal jsem Zemanův projev v OSN. V podstatě to byl blábol. Už jen proto, že si netroufl explicitně obvinit státy, které onen chaos ve světě způsobily a tak či onak islámský stát vytvořily a stále financují. Další věc je, že další násilí není řešení. Pouhé zabíjení jeho vůdců povede jen k tomu, že tam „vstanou noví bojovníci“, kteří budou mít ještě víc důvodů k tomu, aby přenesli terorismus na cizí území.

    Moje životní zkušenost zahrnuje mimo jiné emigraci i život na sociální podpoře. Proto nevěřím zkazkám o tom, že do Evropy přicházejí přistěhovalci, aby si bohatě žili ze sociálních podpor. Sociální podpory jsou to co jsou, život na pokraji chudoby. Jsem přesvědčen, že nikdo nemá apriorní cíl takhle žít.

    Přistěhovalci nejsou vojenskou hrozbou. Pro establishment ale jsou politickým nebezpečím, protože jejich příchod rozvíří otázky kolem našich chudých. Jsem přesvědčen, že policejní akce proti uprchlíkům (a navyšované rozpočty) jsou přípravou na potlačování demonstrací a nežádoucího pohybu lidí, kteří v blízké budoucnosti nenaleznou uplatnění. Nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad…

    Potíž je v tom, že se jen málokdo zajímá o to, co je v pozadí a většině české populace uniká, že uprchlíci jsou taky jen lidé. Mnohá media a politici se posmívají Merkelové, že řekla, že uprchlíci budou v Německu vítáni. Není to ale tak, že i když jich přijde do Německa milión, jde jen o slabá dvě procenta jinak ubývající populace a že by byla blbost udělat si z nich obratem nepřátele?

    Jsem přesvědčen, že česká vláda svým postojem „znechutíme jim to tady, aby k nám nelezli“ silně poškozuje renomé Česka. Co ale od těch politiků čekat…

    Kanada kdysi platila za mírotvornou zemi, protože nikde nebojovala a vojensky se účastnila jen mírových misí OSN. Kanaďané byli všude vítáni, kdežto neoblíbení Američané si pro cestování v některých zemích raději našívali javorový list na bágly, aby snáze unikli pozornosti.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Chtěl bych vám rozumět, ale nedaří se mi to, mnohdy ano, většinou ne. Ale to nevadí, pište prosím dál.
      Zasmál jsem se vyjádření té pracovnice, protože rozumím proč tak míní : „… dlouhá léta pracovala v USA pro agenturu, která se starala o uprchlíky přicházející do USA.“.
      Mám taky problémy s „bojem proti terorismu“ – když každý myslí teroristou někoho jiného. Ale počiny teroristů všeho druhu, to je přece boj, a co jiného než odpovídat stejnou mincí? Předpokládám, že to tak Zeman myslí.
      A ten bonmot na začátku “ …pokud máte v krátkém projevu mnoho témat, je to, jako byste tam neměli žádné. A pokud máte v projevu mnoho priorit, nemáte tam také žádnou. ..“ padl na Obamův proslov (mluvil jako Andropov nebo Brežněv…) jako ulitý!

      To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Zemanův bonmot nic neřeší. V tom je ten problém. Protože nenavrhl řešení, které je jediné možné, napsal jsem, že ten projev byl blábol.
        Jestliže je v utečeneckých táborech kolem Sýrie na 4 milióny uprchlíků, vydají se časem na pochod. Ne, aby nás zničili, ale protože jsme jim po tom všem, co jsme tam provedli, nedali žádnou naději do budoucna. Jen další drony a zabíjení.
        To, co mi v Praze říkala moje kamarádka, jsem uvedl, protože ona vidí uprchlíky jako lidi. Byla s nimi několik let denodenně ve styku a zná jejich touhy, problémy i frustrace. Je to úhel pohledu, který v Česku, zdá se, vymizel. Nevím, co na něm bylo k smíchu.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Kolik jich má nakvartýrovaných doma?
          Je hezké je vidět jako lidi za prachy, a za prachy rozumět jejich touhám.
          Advokáti za prachy obhajují vrahy tak odporné, že se z nich zvedá kufr.
          A je to správné, tak to ve vyspělé společnosti má být.
          A že řekne svůj názor je také správné, a správné bude i to, když sem už nikdy nepoletí, pokud se jí tady nelíbilo.
          Co správné není, když někdo někomu jinému radí, co je správné, jmenovitě je to hodně nesprávné, když je u něj na návštěvě.

          To se mi líbí

        • Alena napsal:

          jenom 4 miliony uprchlíků? Pan Soros prohlásil, že do Evropy by každý rok mělo přijít milion. Každý rok!! Takže vše jde podle plánu.
          Jen židé nějak zlobí a segregujou se. To nám, Evropanům, nedávají moc dobrý příklad

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Když pomineme příčiny, nebude to dlouho trvat a na pochod se dají desítky milionů obyvatel subsaharské Afriky. Místo abychom stavěli zdi a připravovali se bránit pevnost, vyvěšujeme bílou vlajku, otevíráme brány a rozesíláme zvací dopisy! A jestli si vy tam za velkou louží myslíte, že jste v bezpečí, tak se mýlíte.

          To se mi líbí

        • karel napsal:

          No, UPRCHLÍCI V USA mně připadá jako protimluv. Ano, semtam asi nějaký z Mexika. Přes ten plot a ta drastická opatření proti přelézačům. Z Ostrova svobody to měly také ošetřeno. Nepouštěly je tam. Preventivně Pobřežní stráž lodím s případnými utečenci k pobřeží Floridy nedovolila se přiblížit. Takže jinak zbývají jen ti, kteří tam přijdou s dovolením Vlády. To mají USA jak se říká, také pod palcem. Mnozí našinci, kteří tam přiletěli po vyřízení pasových záležitostí, by mohli vyprávět. Z těch známějších v poslední době třebas Petr Janda. Na půdu USA ho imigrační úředník nepustil….
          Ta Syrie… Pane, „…, ale protože jsme jim po tom všem, co jsme tam provedli,…“,musím už po druhé opakovat že my, občané České republiky, JSME JIM TAM NIC NEPROVEDLI!!!! Nemáme na svědomí současný zoufalý stav této země. To USA se svými spojenci jsou vinny tímto rozvratem! Rozvratem nejen Syrie! A já je kdysi tak miloval! USA! Moje frustrace z něčeho, co si můj obdiv nezasloužilo, je veliká! Tím nezatracuji americkou hudbu, literaturu, vědu a lidi ,kteří v těchto odvětvích stvořili ohromně kladné věci… Na dlouhé psaní by to bylo… Tato federace, USA, je příčinou tohoto exodu z Afriky, Středního východu a Asie do Evropy. Z toho se před Historií nevylže její pokryteckou přetvářkou. Farizejský stát!

          To se mi líbí

          • Alena napsal:

            ne tak dávno na internetu kolovala reportáž ruské novinářky, která se vypravila po stopách imigrantů. Měla s nimi rozhovory, ze kterých vyplynulo, že v jejich očích jsou vinni všechny státy, které jsou v NATO( ten rozhovor byl zrovna s Libyjcem). A má to logiku. Nemůžete se na to koukat ze svého pohledu, ale z pohledu migrantů. Chce to urychlený výstup z NATO. Ale obávám se, že žádné demonstrace v ČR nepomohou. Pro politiky jsme póvl. Co by to potřebovalo, nebudu napovídat.

            To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Zřejmě je zde zásadní nesoulad, kdo je to „my“, které používáte.

          My jsme žádné drony nad Sýrii neposílali, ani jsme nefinancovali IS, ba dokonce ani řezače jater. Poskytli jsme munici, lehké zbraně, protitankové prostředky, výstroj a zdravotnické vybavení kurdským Pešmergům v Iráku a kurdským milicím v Sýrii, bojujícím proti Islámskému státu.

          Mimo to jsme dodávali do Sýrie léky, zdravotnické vybavení a další věci, spojené s obchodní angažovaností ČR v Sýrii, která má dlouholeté kořeny – československé firmy tam stavěly infrastrukturu, elektrárny, teplárny, pivovary, cukrovary, různé továrny, vodovodní a kanalizační systémy. Mnoho Syřanů studovalo na našich vysokých školách. Je tam provdáno mnoho našich žen. Naše ambasáda – jako jediná „západní“ – stále ještě v Damašku funguje. Dokonce zastupuje diplomaticky i USA, když je to potřeba.

          Zjevně nejste součástí stejného „my“ jako my, pane Jírovče, pokud to „Vaše my“ posílalo nad Sýrii drony, bombardovalo a vraždilo, ničilo elektrárny a infrastrukturu, cvičilo smečky vrahů a zločinců, zásobovalo je vším potřebným k vraždění Syřanů.

          Takže bych Vás chtěl tímto poprosit, abyste si tento nesoulad konečně uvědomil a neházel svoji vinu, kterou sdílíte s tím svým „my“ na to naše „my“ a na nás zde u pana Bavora.

          To se mi líbí

    • Faust ze Země ticha napsal:

      Pane Jírovče,
      a nebyla to právě Kanada, která kvůli „přívalu“ českých Romů zavedla vízovou povinnost pro všechny Čechy?
      A kolébka demokracie, míním Spojené království, nemělo v Ruzyni předsunuté imigrační pracoviště?
      Mne jen těžko označíte za xenofoba, mám manželku Romku – podotýkám že hrdou Romku – a přál bych Vám slyšet její komentáře na současnou situaci.
      A opravdu nevidíte rozdíl mezi Vaší emigrací (z roku ´68) a touto tsunami?
      Takže jsem po delším čase zas „vylezl“ ze své země ticha s komentářem – ale nedá se mlčet. Opravdu nedá… a panu z Bavorů dík za prostor.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Na mysl mi přišla Cikánka, co pracuje jako prodavačka v jednom supermarketu.
        Má milý úsměv a je černá jak briketa.
        Jednou jsem se na ní přátelsky zazubil a řekl jsem, že kdyby mi to nebylo blbé, dal bych si 20 deka týhle cikánské pečeně.(ukázal jsem na tu šunku)
        Stále se usmívala a já věděl, že se bude usmívat, jinak bych jí nic takového nikdy neřekl.
        A pokaždé, když tam přijdu, se už z dálky na mě usmívá a já se usmívám na ní, a jsem rád, když to vyjde tak, že mě obsluhuje ona.
        A všichni se na ní usmívají, ti zlí a xenofobně rasističtí Češi.
        Je to o pocitu.
        Ona je naše, je jedna z nás, a každý sere na barvu jejího obličeje.
        Ona to ví- a my to víme, a nikdo nás to nemusí učit a ani nám to sluníčkovsky radit.

        To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Fauste,
        ten rozdíl samozřejmě vidím. O tom, že rasistická Kanada zareagovala na (opravdu příval v uvozovkách) Romů i o předsunutém imigračním pracovišti GB jsem několikrát psal. Ne nezbytně na Poznámkách.
        Napište někdy o tom, jaké názory Vaše žena má.
        Všude na světě je spousta pokrytectví a tak třeba Američané odháněli Kubánce od svývh břehů vodními děly, aby jich zase nebylo tak moc.
        Snažím se psát o tom, že základní problém je v tom, že Západ, tedy především USA, šíří v rámci svých geopolitických strategií chaos a války.
        Proč neutíkali lidé z Kosova před tím, než byla v zájmu Německa a USA rozkulačena Jugoslávie? No oni měli volný pohyb a mnoho Jugoslávců pracovalo v zahraničí.
        Teď je Kosovo svobodné a lidé z něj utíkají přes Srbsko, které možná bude zařazeno na listinu svobodných států.
        Za uprchlíky vidím především lidi. Řešení je v tom, že Západ přestane válčit a ničit cizí území.

        To se mi líbí

        • Faust ze Země ticha napsal:

          V tom případě se, p. Jírovče, shodneme.
          Ano, je to neskutečné pokrytectví „Západu“. který si bláhově namlouvá, že TENTO model je jediný správný – koneckonců na to „dojeli“ i komunisté, kteří si mysleli totéž.
          Ano, vím, že jste psával na BL i na PL, a Vašich poznámek a článků jsem si vážil – proto dost dobře nechápu Váš současný postoj.
          Moje žena – a ano, jde o egoistický přístup – je ostře proti této přistěhovalecké vlně a je to o to půvabnější, že ona sama je přistěhovalec; pravda, z bratrského Slovenska. 🙂
          Nicméně: měla blahé paměti firmu (zaměstnávala Romy), ovšem nebyla schopna konkurovat nabídce Ukrajinců… a co teď s tím?
          Lze ji označit za xenofoba, když tvrdí, že toto je nekalá konkurence?
          Lze ji označit za xenofoba, když tvrdí, že pokud vůbec tato „invaze“ bude zaměstnatelná, bude to znamenat další snížení životní úrovně těchto „nižších“ vrstev?
          Lze ji označit za xenofoba, když má prostý lidský strach o Romy – ono v tom kadlubu se to pak nebude moc rozlišovat.
          Atd,, atd,
          Sakra práce, mohu jenom konstatovat, že zaplať bůh, jsem si své odžil v relativním klidu (byť i za té příšerné totality 🙂 ) a že jsem už starej… 🙂

          To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Promiňte Fauste – máte tam chybu. Jírovec hrdinsky vzal kramle až v roce 1986 a občanství získal až v r. 1990…..No že jej předtím souzi po 68 pustili/ poslali na stáž do usjůnie, že jej posílali/pustili několikrát do Švédska.. čerpáno z představení se na Blicích listech…nechávám bez komentáře i když se mi vybavuje jedno přísloví našich předků 🙂 poturčenec horší turka :-).

        kruciš s těmi turky měli potíže už naši předkové – jak s e zdá 🙂

        To se mi líbí

        • ji5 napsal:

          Jaa,

          pokud Vás můj osud opravdu zajímá, tak dávám k lepšímu část jednoho dopisu:

          „Byl jsem na obědě s bývalými kolegy a nestačil se divit,kam jejich myšlení dospělo. Oni všichni za komunistů „hrozně trpěli“. Všichni za těch komunistů vystudovali, stejně tak jejich děti, a přestože jsme si zvolili zůstat nestraníky, naprostá většina z nás byla na dlouhodobých zahraničních stážích. Nikoho z nás komunisti nijak nepostihli. Je pravda, že mnozí nedosáhli na některé akademické pozice, ale to byla naše politická volba.

          Řeč přišla na rozbité státy, Libyi a Syrii. Tak jsem se zeptal, jestli by byli dali přednost být osvobozeni od komunismu za cenu zdevastované země a oni prý, že ano. V hospodě u piva se tak snadno teoretizuje…

          Je to taková skupina mezi 50-75 lety, která prožila ekonomicky bezstarostný a kulturně i pracovně bohatý život. A najednou mluví o válce jako o chlebu a o tom, že se komunisti tehdy měli věšet na sloupech. Kde se v těch, dříve normálních lidech bere tolik zloby?

          Do Švédska jsem opravdu několikrát jel, protože tam byla provdána moje švagrová. Opačným směrem zase jezdili emigranti, kteří si „upravili vztahy“ s ČSSR a to většinou tak, aby nemuseli při vstupu do Československa povinně měnit na hranicích peníze.

          Narážku „poturčenec horší Turka“ nechápu. Důvody pro i proti emigraci vznikají i mizí podle různých okolností. Proto jsem neemigroval v roce 1970, ale až v roce 1986. Emigrace není otázkou hrdinství.

          Pokud se hlouběji zajímáte o moje názory, najdete je za levný peníz v této elektronické knize: http://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=537

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Hmm, milý pane, říká Vám něco sousloví “ zastydlá puberta“ – někomu prý vydrží až do konce. No a já zase říkám, že přibližně polovina emigrantů zastydla v době, kdy opustili republiku ani – nevím proč – asi proto že svou dezercí si takto zdůvodňují. Sami pro sebe.
            Víte – většina Vašich hodnocení a rad , zcela pomíjí vývoj -patří právě do doby druhé půle 80tých let. Za těch 30 let se svět markantně změnil jste tedy zcela mimo obraz, jako byste oral ruchadlem či zaváděl koňku. .
            Víte poznala jsem zepár emigrantů – i z netu, kteří nezastydli v čase a byli plně v obraze. Taky zepár co se vrátili… ale ti byli a jsou docela jiní, nežvanili, neházeli zastaralá nesouvisející nebo do dnešníé doby se nehodící – tedy nepoužitelná moudra ,ale začali makat a mnohým se docela daří. Možná taky proto že nejsou na nikom závislí a neberoiu ? doporučení?
            Musím Vás bohužel upozornit, že o Vás jsem se zajímala až po Vašem „vystoupení“ u Jílkové.. a protože nejste v WHO IS WHO – spokojila jsem se s Blicími- jak nabídl strejda gůgl. Docela stačilo ..
            Máte ale pravdu emigrace není otázkou hrdinství o tom jsem nepsala – – spíš vyčůranosti. Nebo zbabělosti – ale k té jste neměl důvosd – při výhodách které jste měl.
            A promiňte než utrácet peníze či čas studiem Vašich názorů – raději dám peníze pro potřebné – nebo bezdomovcům.
            Ju a ty „upravené vztahy“ – no to bylo, že de fakto zaplatili školné – prostě se se státem vyrovnal a mohl přijet kolikrát chtěl. – to ani tohle nevíte?? Nepřeceňujete se trošku?
            Tak sorry…….

            To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Myslím pane Jírovče, že vím, proč vám Pan Bavor odmítl článek.
      Váží si vás.
      Nemyslím si, že někdo někomu skočil na špek, islám a jeho hrdlořezové proudí do Evropy po statisících, to není zlý sen.
      A Zeman?
      Jak může někoho obvinit, copak on může vědět, jak to vlastně je?
      Nikdo to přesně neví, a jen špatný politik hovoří o tom, co nejde nějak přesně dokladovat.
      Počty migrantů ale přesně dokladovat jdou, dokonce lze i celkem přesně dokladovat, kolik z nich jsou váleční uprchlíci, a kolik z nich jsou vyžírky.
      Tohle ale nikdo dokladovat nehodlá, protože to nezapadá do mozaiky.
      A vy myslíte, že oni vědí, že tady (v Evropě) na tom budou mnohdy stejně nebo hůř, než doma?
      Oni to nevědí a já slyšel na vlastní uši, když různí migranti tvrdili do kamery, že v Belgii dostanou barák a v Německu byt a peníze.
      Kdo by to nebral, že?
      Navíc jsou Herzlich Willkommen, to už stojí za tu parádu.
      A kamarádka z Bostonu….no, kolik tam asi fízlové zastřelí ročně černochů, co drží v ruce banán?
      Ale jinak jsou všichni sluníčkoví…
      Ať si zamete před vlastním prahem, když chce někoho kritizovat.
      Na jednu stranu tady poukazujete na USA jako na vinníka zla na světě, a na druhou stranu se Američanka pohoršuje nad českou xenofobií a rasismem.
      Do Berlína měla letět, a do Paříže….možná by lecos pochopila….

      To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Vitto,
        já to samozřejmě vím. Bavora mám ve velké úctě a na zamítnutí článku jsem si nestěžoval. To jsem snad napsal dost jasně. Zmínil jsem to jako příklad, že se situace změnila i v Poznámkách. Ne snad mezi Bavorem a mnou, ale v neochotě diskutujících přijímat odlišné názory.

        Ta Američanka je Moravanka a jako taková nemá co zametat před vlastním prahem. Našla svou vlast po roce úplně změněnou. Proto o tom se mnou mluvila.

        Víte, česká společnost je šíleně neinformovaná. Viděl jste někde v mediích reportáž o tom, co uprchlíci v té které zemi dostanou a jak se jejich příjem srovnává s cenovou hladinou, jaké jsou podmínky pro získání a udržení sociální podpory a jaké výdaje na jídlo a ostatní věci uprchlík a nebo jeho rodina má. Já jsem nikde na nic takového nenarazil.

        Mě by například zajímalo, jak si vedou Romové, kteří emigrovali do Kanady. Taky nic.

        Jestliže sám Zeman přepočítává eura na koruny a argumentuje třeba tím, že v Řecku někdo bere 50,000 a nedá takovou částku do souvislostí je to, mírně řečeno, hloupé.

        O své emigraci do Kanady bych mohl říct, že jsme dostali letenku pro 3 lidi z Bělehradu do Toronta, dali nám byt a peníze na jídlo a další výdaje. Byla by to pravda, ale jen poloviční, protože chybí informace, že letenka byla na půjčku 2000 dolarů a byt jsme platili ze sociální podpory. Pomohli nám najít byt, tedy takový, aby byl v cenovém rozmezí, které ta sociální podpora. Na půjčku byla i kauce, kdybychom byt opustili a nedodrželi výpovědní lhůtu. Standard té pomoci se liší stát od státu, to je pravda.

        O tom, že by migrant dostal dům si dovolím silně pochybovat.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Já vám přece vaší emigraci nevyčítám.
          Já jí dokonce nevyčítám ani těm všemožným …cizincům, dokonce jí nezazlívám ani Albáncům, a Kosovcům a jiným, co na ní nemají nárok.
          Dokonce ani netvrdím, že by se migrantům-těm válečným-nemělo pomoci.
          Prostě někdo emigruje, riskuje, neví co bude, jak bude žít.
          Co se mi ale nelíbí, když se ti migranti dožadují nějakého statusu, nějakých výhod, a dožadují se jich hodně hlasitě.
          Nebo jste vy v Kanadě šel na úřad a tam požadoval nějaké prebendy?
          Dávali vám Kanaďané jídlo a vy jste ho vyhazoval?
          S těmi válečnými uprchlíky…no, pomůžeme, ale jenom těm válečným, a jak válka skončí, tak šup domů.
          Jenom nevím, jak je mezi tím obrovským kvantem najít, a nejsem sám, nevědí to ani odpovědné osoby, kteří ale naopak dobře vědí, kam nepohodlné migranty nacpat.
          Tohle přece není migrace, Tribun píše o presumpci neviny…copak se to dá aplikovat?
          Proč nedostávají migranti pokuty za chůzi po dálnici, za nelegální překročení hranic, za napadení policistů, za rvačky mezi sebou, proč nejdou k soudu a nejsou trestáni?
          Nejde to, současná situace úplně paralyzovala vymáhání zákona, je jich moc.
          Takže se musí přikročit k razantním krokům- nebo se nechat zničit.
          Jinými slovy, bude se třeba muset střílet, od toho se pušky vyrábějí.
          Nebo…jak si třeba myslíte, že budou Němci prakticky repatriovat statisíce neoprávněných migrantů, a jak to budou zjišťovat?
          To bude ještě legrace…ale oni se z toho nějak vymotají, třeba je nakopou jinam, k sousedům.
          Ségra bydlí v Torontu…multikuturní město.
          Poslední dobou….jako by se něco začalo dít i tam.
          Chodili do nějakého bazénu, ale teď tam chodí muslimky a lezou do vody v těch hadrech.
          Nesmí se to-ale lezou tam, a nikdo jim nic neřekne, bojí se.
          Výsledek?
          Ségra tam už nechodí, žádný Kanaďan tam nechodí….
          Všechno OK, bílá huba ať drží hubu!
          A co je nejlepší, nejen bílé huby už musí držet huby!

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          A ta Moravanka…rok je dlouhá doba, Pane Jírovče.
          Co bylo před rokem, dnes už není.
          Všiml jste si?
          V Bavorsku už nechtějí přijímat.
          Nechápu proč, migranti je potřebují pořád stejně, ne?
          Jistě…ale svět se změnil, Bavorsko se změnilo.
          A to je teprve začátek.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Milý pane Jiří
          tady jsou na stole dva problémy. Jednak to, že migranti nedostanou to, co se jim slibuje, víme my všichni zde v Evropě. Ale oni to neví a oni tomu věří.
          A jednak ve výkladu slova xenofobie. Xenofobie je strach z neznámého. Ale ten už tady dávno není. Tady je strach ze známého, i když naštěstí jen zprostředkovaný z jiných krajin Evropy. Proto se ohrazuji proti používání slova xenofobie ve spojení se všemi „východními“ zeměmi. My, Slováci a Poláci (ani jejich vláda není na stejné straně co lidé) to máme zprostředkované, Maďaři to zažívají už delší dobu.

          To se mi líbí

          • merlin napsal:

            já bych si dovolila poznmenat, že si nemyslím, že někdo se bude hrnout do Polska známého i tím, že před válkou tam bylo 3 miliony Židů, po válce 300 tisíc a nyní 300. ta redukce mluví sama za sebe, Ani k nám, ani na Slovensko, nemají tu příbuzbé ani komunity. Problém vidím v tom, že nás přehlasovali v EU a za 20 let, až bude v západních zemích dostatek muslimských politiků zvolených lidem, přehlasují nás znovu a bude vymalováno. Tak jednoduše, jak to líčím, to samozřejmě nebude. Ale evropani jsou líní a pasivní. oproti tomu muslimské komunity v tomto smru velmi aktivní v prosazování si svého

            To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Pane Jírovče, dal jsem si závazek na Vaše příspěvky pokud možno nereagovat, abyste si nemyslel, že na Vás nějak programově útočím. A také s ohledem na pana Bavora, a vůbec všechny další virtuální přátele zde v Bavorově hodovní síni, kterou tak velkoryse provozuje, za což mu samozřejmě nestále děkuji. Děkuji, pane Bavore.
          Nerad bych totiž kazil přátelskou atmosféru.

          Žádnou „neochotu diskutujících přijímat cizí názory“ nevidím. Ale všiml jsem si všeobecného pobouření nad neustálými urážkami a osočováním českého národa, českého státu a jeho institucí – který pravda má k dokonalosti jistě daleko, ale je náš, lepší ani jiný nemáme – a vůbec zdejší kultury. Tu z xenofobie, tu z rasismu, z bezcitnosti, z nedostatku empatie, z nedostatku vděčnosti „ušlechtilému Západu“ za příjem několika vln československé emigrace, …

          Skoro to na mě působí, že jste před psaním některých svých příspěvků pozřel „vývar z Čulíkova „, protože jinak se těžko srovnávám s tím, že akademicky vzdělaný člověk s Vaší profesní dráhou je schopen takové demagogie, selektivní slepoty, dvojího metru a všech těch sprostot a urážek.

          Možná jste v tom západním demagogickém světě propagandy a protičeského spinování zasunutý tak hluboko, že si ani neuvědomujete, že to jako urážky a sprostotu chápeme, a neděláte to úmyslně. Doufám v tuto možnost.

          Nedivte se, že Vaše urážky a protičeský „bias“ lidi – soudě podle sebe a „obliby“ Vašich příspěvků – štve, ba dokonce vysloveně sere. Nečekal bych takovou věc od „našince“, který přece musí být informován a nepodléhat té propagandě.

          Ovšem některé názory je opravdu těžké „přijmout“ a zmiňovaná „neochota přijmout“ je těžkým eufemismem pro odhodlání toto „nepřijmutí“ prosazovat třeba sebeobranným násilím, když nezbude nic jiného. Například teze o prospěšnosti rasové diverzity, o výhodnosti multi-kulti společnosti, o „mísení“ kultur – které ve skutečnosti končí ghety, o umírněnosti islámu, … všichni totiž víme, že jsou to absolutní lži.

          Abyste na to hned demagogicky nenaskočil, nejsme jako Amíci, kteří na jakoukoliv pochybnost okamžitě odpovídají dotazem: „proč nenávidíš Ameriku ?“, byť by šlo třeba o poznámku o kvalitě nějakého jejich piva nebo o podobně marginální záležitost.

          Také musím říci, že je naprosto směšné, mluvit o rozdělení společnosti. Člověk by podle různých sluníčkářů měl dojem, že snad co nevidět vypukne v ČR občanská válka.
          Ale kdepak – je to zcela marginální odpad společnosti, bůhvíproč se prohlašující za elitu, který má názory, odmítané 99% všech ostatních obyvatel.

          Žádné hádky ani rozepře jinak nejsou, jsme – téměř – zajedno: žádné přijmání migrantů podle kvót, žádný „Mnichovský“ diktát bruselských fašistů. Islamisty v ČR nechceme, mešity tady stavět nenecháme a pokud to někdo zkusí, ať to raději nezkouší.

          Jsme samostatná, svrchovaná země, žádný nesvéprávný polodementní svěřenec Západu a o věcech v naší zemi si budeme rozhodovat MY, čehož, jak jsem napsal jinde, zjevně Vy nejste již součástí.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Pokud si nějaký fašoun v Bruselu nebo Fašingtonu myslí, že jednou je podepsána nějaká „Lisabonská smlouva“ a tím je všechno již navěky hotovo, tak bude brzy vyveden z omylu.
            S tím podvodným papírem si mohou leda tak vytřít prdel.

            To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Neříkám to rád, ale po dnešku se mi pan Jírovec doslova zhnusil. Již patří jinam a dost dobře nechápu, proč sem chodí moralizovat. Asi je také něco víc.

            To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Teda to jste tomu dal . Ne že by jste mne jakkoli překvapil, ale Bavor Vás onehdy obhajoval, že toto Vy ne , a pic kozu do vazu , je tu repete.
      Správně kdosi poznamenal ony víza kvůli cigošům, ostatně ohlasy na cigány přímo z Kanady také nebyly kdoví jak positivní – nebo že by všichni zase lhali, cikáni tam zůstali, stali se nedílnou součástí kanadské společnosti a spořádaně tvoří hodnoty v souladu s místními zvyklostmi ???
      Proč se vlastně minimálně velká většina po jisté „inkubační době“ ( čas ohraničený poskytováním soc. dávek ) vrátila nazpět a začala v Bohemii vyřvávat, že musí dostat bydlení ???
      A ta paní z té agentury otřesená tím rasismem v Bohemii – už se uzdravila díky realitě v USA, tedy nebesky bezproblémovému soužití ras v různých čtvrtích, díky nočním procházkám v hispánských, černošských a jiných čtvrtích, kde vládne mírumilovná atmosféra, samý gentleman ?
      Proč tady v diskusi zazněly hlasy údajně z emigrace, které ale měly ouplně jiný názor a Vás obvinili z manipulace s fakty a zamlčování skutečností ???

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Ne každý s vámi vždy souhlasí. Toť vše, nic jiného v tom nehledejte. Psával jsem kdysi blogy do iDnes.cz a to byl fičák. Taková diskuse, to bylo jak při útoku v přední linii. Tam se se mnou nikdo nemazlil. Takže tady, u Bavora, je to proti tomu pohoda.
      Pište dál, občas s vámi i souhlasím 🙂
      Je lepší se hádat a urážet v diskusích, než po sobě střílet na ulicích!

      To se mi líbí

  22. Petrpavel napsal:
  23. Alena napsal:

    když tak pročítám Vaše diskuze , musím uznat, že obě strany mají pravdu- na jedné straně většina, na druhé Tribun a Janika.
    Možná by stálo za to posoudit imigrantskou vlnu tou optikou, co se v budoucnu očekává. Kdyby pan Tribun naostro řekl, že se mu líbí projekt multi- kulti, jeden evropský stát, jedna řeč, jedno náboženství- (vyhraje asi to radikálnější), pak není co řešit a jeho nynější názory a chování mají svou logiku.
    Já staromilec se ovšem s touto vizí zániku českého národa nejsem s to smířit, stejně jako se zánikem křesťanství v Evropě

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Dá se na to tak koukat, konec-konců, Kocáb to tak také vidí.
      Když se k nim budeme chovat hezky, oni pak třeba budou hodní k nám.
      Samozřejmě budem muset konvertovat, ale třeba se někdo už těší.
      Už jednou jsem psal, že jsem se dlouho díval na ten obrázek, co Pan Bavor dal na nějaké vlákno.
      Jde o ten, co na něm tancují v těch punčocháčích 3 (4?) íránské mladé ženy.
      Bylo to někdy v r.1973.
      I ony si možná myslely, že návrat do středověku není možný.
      Byl.
      To může vzít najednou rychlý konec, kdo by ještě před 3 měsíci mluvil o nekonečné řadě migrantů…
      Čulíci by se mu vysmáli, že má v hlavě „vykradeno“ (autentické označení myšlenek jeho oponentů).
      A hle, svět se ani tolik nezatočil-a je to tady!

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Moc se mi líbí tato vittova připomínka, tato myšlenka, tak si dovolím k ní připoutat pozornost ctěného čtenářstva opětovnou citací :
        „Už jednou jsem psal, že jsem se dlouho díval na ten obrázek, co Pan Bavor dal na nějaké vlákno.
        Jde o ten, co na něm tancují v těch punčocháčích 3 (4?) íránské mladé ženy.
        Bylo to někdy v r.1973.
        I ony si možná myslely, že návrat do středověku není možný.
        Byl.“

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Promiňte mi, Aleno, ale pokud Tribunova+Janicy „pravda“ znamená ohrožení naší kultury a národa, budoucí ohrožení našich dětí, hlavně žen, těmito středověkými vyznavači pedofilního vraha, lháře, pouštního lupiče a pedofila Mohameda, pak se moje široká tolerance k cizímu názoru smrskává do tvaru nitkového kříže zaměřovače nějaké velmi ošklivé zbraně.

      Chci tímto obrazným způsobem, vystihujícím mé pocity, říci, že moje tolerance k takovým, podle mého vysoce amorálním, názorům a cílům, se limitně blíží nule.

      Zřejmě nechápu sluníčkářskou ideologii v celé její rozmanitosti – pošetile jsem se domníval, že nutnou součástí je například vypjatý genderismus, absolutní rovnoprávnost žen a mužů. A najednou by ti samí lidé akceptovali ponížení ženy na úroveň živé věci, podřízené otrokyně až užitečného, leč zcela nesvéprávného lidského zvířete.

      Dialektika jejich komplikovaného myšlení, pokud se to tak dá nazvat, mi uniká.
      Možná je to ten výraz oné filosofické postmoderny. Ale spíš to bude výraz onoho podvojného myšlení (aka doublethink), schopnosti věřit dvěma navzájem zcela protikladným věcem.

      To se mi líbí

      • Alena napsal:

        protože jsem ze sluníčkářské ideologie taky zmatená, snažím se vcítit se do jejich myšlení.
        Pokud přijali projekt neomarxismu- to jest multi- kulti v Evropě, proč to neřeknou rovnou, místo toho, že se nás neustále snaží zmanipulovat a vnutit nám pocit viny.
        Dále- současný feminismus, na to sluníčka zapomeňte, žena v novém světě bude mít postavení dobytka. Taktéž homo sklony, za to se v islámském světě popravuje .Žádné pochody Prahou, žádné plakáty, jsem katolická buzna prostě nebudou. Dojímají mne i sluníčka- mladé aktivistky za přijetí islámských migrantů, vyjadřující své upřímné a sladké postoje na demonstracích s krátkými sukněmi a hlubokým výstřihem. Až bude u nás islamistů více, budou za to neřestné oblečení zbičovány, seřezány nožem, případně znásilněny.
        Bylo by dobré, kdyby nám sluníčka vysvětlily své postoje, co že to vlastně chtějí.
        Vysvětlení může být i prozaické- jsou členy neziskovek, a z migrantů budou profitovat.
        To už nám ale zřejmě nesdělí…….

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Multi-kulti …..projekt neomarxismu? Jak jste na tohle spojení přišla?
          Jinak ale s vašimi názory souhlas 🙂 .

          To se mi líbí

          • peter. napsal:

            p.Petrpavel:
            Pri všetkej úcte,ale spojenie medzi neomarxizmom(franfurktská škola alebo kultúrny marxizmus) a multikulturalizmom je zrejmá a píše sa o ňom v nasledujúcich odkazoch,ktoré si vám dovoľujem predložiť:
            http://www.zones.sk/studentske-prace/nauka-o-spolocnosti/7393-multikulturalizmus-prinosy-a-zlyhania-obcianska-nauka/
            http://www.impulzrevue.sk/article.php?419
            p.Alena má pravdu ak píše o práve takomto spojení.

            To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Tady vidíte, proč jsou všechny snahy o revizi marxismu nesmyslné a proč jsou nebezpečné. Vždy při nich jde o všechno možné, jen ne o podstatu a jeho pochopení. Marxismus není dogma. Jsou to však základy, na nichž se může teprve v souladu se stupněm poznání, subjektivními i objektivními podmínkami stavět.
              Proletářský internacionalismus je přece úplně o něčem jiném, než o multikulturalismu.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Neomarxizmus,inak aj kultúrny marxizmus alebo kapitalistický marxizmus.Už z názvu vyplýva,že so snahami o likvidáciu kapitalizmu a nastolenie socializmu tak ako je definovaný,nemá spoločného nič!Áno,multikulturalizmus je produktom neomarxistov,medzi ktorých patria aj európski socialisti,ČSSD a SMER-SD nevynímajúc.Do ich agendy patrí okrem multikulti aj presadzovanie LGBTI komunít,genderová rovnosť,juvenilná justícia a mnohokrát nezmyselná úroveň tzv.ľudských práv pre kohokoľvek.
              p.Alena napísala prevdu.Dovolím si k téme uviesť ešte jeden odkaz:
              http://www.white-media.info/kapitalisticky_marxismus.html

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              hore uvedenému článku vyčítam,že pomocou deformovaného marxizmu sa snaží o propagovanie iného extrému – nacionalizmu.Uviedol som ho na tomto fóre len preto,že pomerne jasne a zrozumiteľne vysvetľuje podstatu neomarxizmu.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Podle mě dobrý článek, Peter.
              Sice je tam v každém odstavci alespoň jeden Žid, což má vzbudit dojem, že univerzálně Židé za všechno mohou,ale jinak to smysl dává dobrý.
              A ten nacionalismus…no, nacionalismus má svá rizika, ale jaká je tedy vlastně alternativa?
              Nacionalismus může být přece i to, že bude vyvíjen na migranty tlak, stát se …Čechy (kýmkoliv jiným) a to tím, že se jim prostě neumožní zachovat jejich zvyky, aniž by jim je někdo zakazoval.
              To už jsem kolikrát řešil…u mě především, protože nemám rád něco odmítat, aniž bych nevymyslel jiné teoretické řešení.
              Zakázal bych veřejné projevy islámu, na veřejná místa by se nesměly nosit třeba burky..tedy do škol, nemocnic, kin…
              Žádné omluvy dívek na tělocvik, či obědy halai nebo tyhle krávoviny.
              A také bych upravil sociální dávky podle státní příslušnosti, takže Čech by měl úplně jiné nároky než cizinec…porodné, úlevy na děti apod.
              Získat občanství by pak bylo složité a vyžadovalo by především trestní bezúhonnost, i co se přestupků týká.
              Vypadá to zle, ale je to cesta…dalo by se to vymyslet dokonale, aby se nikomu neubližovalo, ale ani nikdo neprotěžoval.
              Jenže….prakticky to možné není.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Slniečkár :

              To se mi líbí

  24. tresen napsal:

    Taky jste si všiml, že tehdy i teď bylo v módě jinověrce nepovažovat za lidi?
    Samozřejmě, po válce se k té nenávisti už tolik lidí nehlásilo. Ale když v pětačtyřicátém utíkaly z Polska hloučky přeživších Židů, v Čechách a na Moravě jim domácí dávali najevo zhruba to samé, co dnes hlásají na adresu chudáků prchajících před islamisty: Hlavně abyste nám tu nezůstali.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Zdravím třešni, něco pro Vás :

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Myslíte, že si to třešeň pustí? I vy humoristo 😆

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Tento, nebo jiné odkazy bude mít ta „spravedlivá“ dáma pod svými výplody 🙂 … Kecz versus realita … Samozřejmě, že nepustí ( maximálně jednou na začátku ) , kampak na ni s realitou 🙂 …

          To se mi líbí

    • Faust ze Země ticha napsal:

      Ach bože, tresen…
      ušetři nás, prosím, svých mravokárných poznámek – moc prosím. Jenže Ty asi jiná nebudeš, a tak se nedá nic dělat.
      Já jsem Čech – a jak výše poznamenáno, mám za manželku Romku – nicméně z této přistěhovalecké vlny mám prostě lidský strach,
      A ano, jsem ateista – takový, co Halík označuje za něco-ista; div se, mám ještě skoro komplet katolické vzdělání, které mě přivedlo k názoru, že mezi sebou a Bohem (demiurgem) nepotřebuji prostředníka.
      No a protože jsem v poslední fázi svého profesního angažmá zpracovával i téma terorismus, tak mám prostě strach.
      A navíc: mám egoistický (uznávám) strach i o SVŮJ důchod – a opět sobecky se odmítám o něj dělit s někým, kdo se o něj ani náznakem nezasloužil.
      No a to je asi všechno, co jsem chtěl k tématu říci.
      P.S. A ano, lidsky je mi těch lidí líto – ovšem co to je za lidi? Jsou vybaveni technikou, jak já asi už nikdy nebudu, rozhodně nejsou podvyživený… sakra práce, neměli by bojovat proti ZLU přímo doma?
      No nic, jen se ptám…

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Nepovažovat jinověrce za lidi je normou a imperativem – v islámu.

      S tím Vaším „židovským kladivem“ táhněte do … Brusele, to Vám říkám v dobrém jako s Izraelci sympatizující téměř sionista.
      🙂

      Asi Vám na školení nenávisti neřekli, že po WWII jediné Československo židům pomáhalo na všech frontách, školilo jim armádu, prodávalo výzbroj, ačkoliv platilo embargo. V jejich válce za nezávislost válčila československá dobrovolnická brigáda. Základem jejich armády, hlavně letectva, obrněných sil a výsadkářů, byly útvary vycvičené v ČSR, například za účasti hrdiny východní fronty, „nesmrtelného“ Steinera, pilotů z RAF i ze SSSR, „britských parašutistů“ i „východních“ partyzánů.

      Desítky tisíc židovských uprchlíků z Polska našlo v ČSR své „náhradní rodiče“, a přátele, se kterými se následně až do smrti stýkali. Na průchod ČSR při skončení války vzpomínají všichni v dobrém, nečetl jsem jediný negativní hlas – a to se o to dlouhodobě zajímám. Nebezpeční pro utíkající židy, stejně jako pro každého, byli leda werwolfové a prchající banderovci.

      Zajímalo by mě, odkud tyto své žvásty čerpáte, nedivil bych se, kdyby to bylo z nějakých „cizích pramenů“, vytvořených nyní nějakým nevzdělaným idiotem. Se židovskou kartou v ČR neuspějete, tady se synagogy nikdy nevypalovaly a lidé mají k židům převážně pozitivní vztah.

      Možná si nás Čechy nějaký cizí nedouk plete s Poláky, nějaká „všeobecná strategie propagandy pro Střední Evropu“, tipoval bych.

      To se mi líbí

    • Mac napsal:

      samozřejmě, že jsme si toho všimli, ale to není móda, to je setrvalý stav. Musulmani po staletí nepovažují jinověrce za lidi. Považují je za nevěřící psy, které ne že je dovoleno, ale Alláhem přímo přikázáno zabíjet.

      To se mi líbí

  25. Strejda Olin napsal:

    Na nějakou seriozní statistiku ohledně imigrantů se nelze příliš spoléhat, ale nějaká čísla jsou přeci jen k dispozici. Jde mi o to, že je nám předkládáno (tak to z médií vyplývá), že se jedná o ubožáky prchající před válkou (především ze Sýrie) a my máme jakousi povinnost se o ně postarat.
    Mezi statisíci běženců lze nalézt imigranty z Kosova, Albánie, Makedonie, Srbska a Bosny (nemalou část z nich tvoří balkánští cikáni). Dále jsou to Pákistánci, Afghánci, Íránci, Iráčané, Syřané, Súdánci, Egypťané, Eritrejci, Libyjci, Somálšťané, Nigerijci aj. Vesměs muslimové všech druhů islámu, lidi svým způsobem života na hony vzdálené křesťanské Evropě.
    Z imigrantů přicházejících Středomořskou cestou tvoří Syřané asi jen 5%, Balkánskou cestou asi 61%.
    Možná by nám mohl Tribun říct, jak se pozná kdo je válečný uprchlík a kdo ekonomický parazit, jak se dá ověřit jejich totožnost, věk, vzdělání, kvalifikace, bydliště, trestní rejstřík, movitost, příslušnost k ISIL, Talibanu nebo Al Káidě. Možná by nám mohl říct, jak a podle čeho se bude v reálu uskutečňovat jejich rozdělování do jednotlivých států unie, jak a kam bude probíhat navracení těch, kdo nebudou vyhovovat stanoveným podmínkám, co budou dělat, kde budou bydlet a komu se budou muset sebrat peníze, aby se jejich (počítám mnohaletý) pobyt a život u nás zaplatil. Jsem asi blbej, ale při dluhu téměř 2 biliony Kč nedokážu pochopit, když mi někdo tvrdí, že jsme dost bohatí na to, abychom se dokázali o pár desítek tisíc imigrantů důstojně postarat. Na to, jak si představuje jejich integraci a bezproblémové spolužití se ptát raději nebudu.
    Ono se to začleňuje, ono se to pomáhá, ono se to moralizuje a řeční o lásce k bližnímu, ale když dojde na praktické otázky, nikdo na ně nedokáže odpovědět.
    Havlisté a sluníčkáři všech zemí, jděte do prdele!

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      neziskovky dostávají ohromné peníze na migranty. Nedivme se, bude to v Česku byznys století. Myslím, že v budoucnu zapláčeme všichni.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Po plyšáku patlament postavil mimo zákon dva ismy. Myslím, že havlismus tam chybí. Snad to nějaký parlament doplní. Já se toho možná nedočkám, ale mé děti snad ano. Moc bych jim to přál.

      To se mi líbí

  26. peter. napsal:

    Sýria horí,Ruské lietadlá a vrtulníky bombardujú IŠ a zasadá BR OSN.Iba dúfam,že tento konflikt neprerastie do niečoho,čo nás postihne všetkých.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Rusové začali bombardovat, mají tam 10x Su-34 v plné zbroji, s nejmodernějšími raketami a výbavou. A pak ještě starší Su-24 a Su-25, bitevní a dopravní vrtulníky. Nad Sýrií vztyčili PVO krytí svými systémy S-300/S-400, čímž uzavřeli prostor pro všechna ostatní letectva – mohou kohokoliv sestřelit, kdy se jim zlíbí. U pobřeží je raketový křižník Moskva a celé seskupení jejich flotily – pluli tam oficiálně „na cvičení“, pravděpodobně je v oblasti i několik ruských jaderných ponorek.

      Celkově chtějí navýšit počet svých bojových letadel v Sýrii na 40-60 kusů, mimo vrtulníků.

      Vydali žádost USA a všem ostatním, aby stáhli svoje letectva nad Sýrií. Amíci kontrovali, že si nenechají poroučet, ale nelétají tam. Zároveň Rusové oznámili, že létat nad Sýrií bez souhlasu Damašku nebo schválení RB OSN je porušení mezinárodního práva.

      Podali žádost RB OSN o neprodleném zařazení IS a všech jeho podporovatelů na seznam teroristů. Což zatím Amíci odmítali pod průhlednými záminkami udělat.

      Ruské letectvo – pravděpodobně létají bombardéry i z jižního Ruska – bombarduje komunikační a velící uzly IS, jejich výcvikové prostory, sklady munice, proviantu a výstroje, kolony. A zaměřili se i na ropnou infrastrukturu IS, přes kterou prodávají kradenou ropu, čímž chtějí odříznout IS od financování.

      Američané najednou začali prohlašovat, že konflikt v Sýrii „nemá vojenské řešení“.
      🙂

      Naproti tomu, Saudové říkají, že pokud Asad neodstoupí, vstoupí do toho vojensky – což je poněkud úsměvné, vezmou-li se v úvahu jejich „úspěchy“ v Jemenu.

      Nejlepší jsou žabožrouti, ti ustavili komisi a soud pro „souzení válečných zločinů Assada“.
      Obrana země před islamisty je zjevně válečný zločin, podle nich, ale válečné zločiny Francie a dalších se nepočítají.

      To se mi líbí

    • merlin napsal:

      Ahoj peter_ taky se bojíte, že tam začne třetí světová? Já jo.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Ahoj!Teším sa,že ste tu.Aj ja sa bojím a začal som za domom kopať bunker.Ona to bude oficiálne pivnica na zemiaky,ale radšej to spevním betónom.To riziko je veľké a všetko závisí od toho,koľko je v USA debilov s názormi Mac Caina a Cheneyho.Stačí chybička,jedno zlé,nepremyslené rozhodnutie a…bum!!!Je to ako tanec medzi vajcami.
        Začína byť toho veľa a valí sa to z každej strany.Radšej na to nemyslieť a žiť tak,ako by každý deň,bol tým predposledným.Však viete,Carpe diem!

        To se mi líbí

  27. Rosťa napsal:

    Myslím, že nastal čas se Tribuna, Janiky, pana Jírovce a přítelkyně třešně zastat. Když se sejdou atomoví vědci, neurochirurgové a špičkoví řemeslníci od NC strojů z jiné civilizace, je to pro nás jako výhra v Matesu. Nevyužít tento potenciál je proti vší logice a jen blb by toho nevyužil.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Které pak „chudáky utečence“ si třešeň asi vybrala ??? A které zaštítí Tribun ??? Jsou ti z nástupiště v Maďarsku v něčem jiní ? Všichni vypadají nadějně. Po takovém nášupu projevu opravdového vděku za poskytnutý azyl, to porota nebude mít lehké.
      Tohle je to „importované dobro“ v akci, v reálu … Děkujeme …

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Třešeň mi poslala SMS, že se musí poradit se Šimonem Pánkem, ale má strach, že na ni žádný nezbude. Tribun po poradě se Šiklovou a Kocábem bere všechny. O vzdělance je zájem.

        To se mi líbí

  28. Hudec napsal:

    Nu což psáti, když píší jiní.
    Tohle stojí za přečtení.
    http://echo24.cz/a/ws9Jb/nemecko–dokonaly-a-moralni-evropsky-nadnarod

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Němci mají neuvěřitelnou schopnost v periodách nepravidelně po sobě jdoucích zavařit ( nejen ) Evropě. Kdy si ve své povýšenecké nadřazenosti uvědomí, že po nich zůstávají jen miliony zničených životů?

      To se mi líbí

  29. Petrpavel napsal:

    Nezapomínejme na muslimskou baštu středověku obalenou zlatem. Nelítostný, zlovolný, mentálně zaostalý, totalitární, stát. A protože svět, alespoň ten „náš“ západní, ovládá kapitál, politici jako jeho slouhové mlčí.
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/382096-the-independent-skutecnou-hrozbou-pro-zapad-jsou-saudove.html

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tomuhle bych věřil nejvíc…..

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Saudská Arábie se do pár let zhroutí, je tam obrovské pnutí už dnes, ve všech oblastech a na všech úrovních. Zlodějská vrstva „princů“ – těch je asi 30 tisíc, nic než korupce – jiný státní mechanismus tam není. Do toho stále vyšší vzdělanost a pronikání informací o světě díky dnešní komunikační a výpočetní technice. Obrovské bohatství, ale naproti tomu lidové vrstvy, i rodilí Saudové, třou bídu s nouzí. K tomu obrovské množství gastarbeiterů, polootroků bez jakýchkoliv práv. Práva žen jsou srovnatelná s právy dobytka.

      A náboženský – šířeji pojato ideologický – problém: Saudové vystupňovali sunnitský extrémismus, ale jejich ropné oblasti jsou v šiitské oblasti, ropná pole obsluhují kromě cizinců také šíité – už dnes tam válčí s Jemenem a boje se přesunují na Saudské území. Než to zachvátí i jejich ropnou oblast naplno, je jen otázka času.

      Hodně tomu napomůže návrat Saudy sponzorovaných teroristů domů, „zpětný ráz“ jejich ISIL financování. Až Syřané s podporou Rusů zaženou IS zpátky do pekla, do pouště a do Iráku, pustí se do nich ještě Iráčané a výsledek bude, že bandy budou ustupovat do Saudské Arábie.

      Také je nutné vzít v úvahu, že celý arabský svět Saudskou Arábii nenávidí snad ještě více než Izrael. Takže se všichni přidají, až bude režim oslaben. A k tomu Íránci.

      Dá se rovněž čekat, že ve finále Saudové zkusí získat z Pakistánu jaderné zbraně, které mají předplacené – nebo je už dokonce mají doma – a to donutí i USA od nich dát ruce pryč. Je i možné, že nějakou tu bombu použijí, až jim poteče do bot, a to bude jejich definitivní konec.

      Stejný vývoj se dá čekat v Kataru, to je v podstatě Saudský protektorát.

      Nastanou velké změny, z dnešního mocenského rozložení na Blízkém a Středním východě nezbude kámen na kameni. Jakmile se stabilizuje s ruskou pomocí Sýrie, následně bude operace zopakována v Iráku, možná v Jemenu. Potom je na řadě Lybie.

      USA, Francii a Británii tam všude hoří půda – a poušť – pod nohama. Za minulých 30 let došlo k populační explozi všech Arabáčů a v některých zemích, třeba Egyptě, Sýrii, Iráku byla téměř odstraněna – díky arabskému socialismu – negramotnost, tedy na arabské poměry.

      Nehledě na islámské schizma, nevyhnutelnost náboženské války šiité-sunnité, prostě analogie 30-ti leté války, vedené moderními zbraněmi.

      Zkrátka, Saudové sedí na odjištěné bombě.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Saudové ale také mají jednu výhodu – Mekku a Medinu. A k tomu dost peněz, mediálního vlivu a „přátel“ v největší demokracii světa, aby každý útok proti sobě dokázali mediálně prodat jako útok na posvátná místa islámu. Až tak moc „zajímavé časy“ nechci ani vidět..

        To se mi líbí

  30. tresen napsal:

    Pane Bavore, nahoře se udiveně ptáte, kde je ta Janika, se kterou jste si tak báječně rozuměl ohledně Majdanu, a kde je ten Tribun, kterého jste vážil pro levicové postoje /pro vás možná až příliš levicové/.
    Co se Janiky týče, nemohu sloužit. Ta dáma je pro mne taky dost záhadná. Možná ve vašem momentálním rozporu hraje roli rys, který jsem u ní zaznamenala až teď: citlivost na islamofobii, spojenou s urážkami, zavánějícími rasismem.
    U Tribuna vidím, že levicovost není jediná určující stránka jeho osobnosti. Tou další, velmi podstatnou, je důsledná nonkonformita. A z tohoto faktu podle mne plyne, že pokud se s Tribunem rozcházíte v kauze uprchlíci, mělo by vám to bezpečně signalizovat, že vězíte v mainstreamu až po krk. Věřte tomu, Tribun má v tomhle ohledu opravdu dobrý nos.
    Když navíc vidí, stejně jako já, že tenhle proud má silně nahnědlé okraje, nedivím se, že v něm odmítá plavat.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Přesně tak, nahnědlé okraje—neplatavat.
      Narudlé okraje-také neplavat.
      Načernalé okraje-také neplavat.
      Atd….. vždycky jsou nějaké okraje, možnosti řízení lidského rodu jsou omezené, prostě se musí vzájemně prolínat.
      Ale neplavat, protože je to špatné, plavat, vyber dle libosti kde.
      A Tribun má nos…
      Nepodařilo se mi zjistit na co, a ani vyjste mi do toho světlo nevnesla.
      Byl včera plný prázdných frází, připomínal mi špatného politika v televizní diskuzi, mluvil dlouho, ale neřekl nic, než že humanita.
      Celý problém s těmi migranty se ve skutečnosti prolíná mnoha rovinami, od politické, humanitární, filosofické až po praktickou.
      Ta je nejdůležitější, protože můžeme tady donekonečna odhalovat, kdo je jak nahnědlý, můžeme hledat příčiny té migrace a vidět jí každý někde trošku jinde, vidět motivaci konkrétních jedinců, jejich očekávání a jejich představy o budoucnosti se také budou lišit.
      Můžeme rozebírat, jestli a jak pomáhat, co obnáší ta která pomoc, i co obnáší nepomoc.
      Můžeme se tady bavit měsíce a pořád bude o čem.
      Ale nemůžeme změnit realitu.
      A ta je velice jednoduchá.
      Migrantů je tolik, že je nemožné jim skutečně pomoci.
      Že jim někdo dá nažrat a napít, dá jim dávky, ubytování….to ještě není pomoc.
      Každý člověk potřebuje budoucnost.
      A tu jim nikdo dát nemůže-a výsledkem jsou gheta, kriminalita, násilí, nuda, radikalismus.
      Také musí něco přinést hostitelské zemi, jinými slovy, kulturní obohacení rozhodně nestačí.
      Musí pracovat, a odvádět peníze do systému.
      Nevím, do jaké míry pracovat chtějí, ale rozhodně vím, že pro ně práce není.
      Takže budou prakticky jen drancovat.

      To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        Do kamene tesat!!!!!
        Díky! Jak jste se ocitl v mé hlavě a zformuloval moje myšlenky a ještě ke všemu mnohem lépe než já? Reálně jeden, virtuálně nekonečné množství palců nahoru!!!

        To se mi líbí

      • merlin napsal:

        vittto syrští uprchlíci jsou to nejlepší z toho, co k nám jde, ale bohužel je to jen jedna pětina všech. Ti jsou z velké schopni – si myslím, protože jsem sýrii byla v devadesátých letech- v první polovině, se nějak začlenit a fungovat. Mají jinou kulturu ale lze ji akceptovat, zvláště pak se šiíty nebudou problémy, problémy mohou mít oni sami mezi sebou, syrští sunníté versus ostatní skupiny a i ty mohou nebýt úplně naladěny vůči sobě. Mělo se jim pomáhat už daleko dřív, aby to nedošlo tak daleko. I ta pomoc jedněm syřanům a nepomoc druhým je výsledkem sledování otrocké linie usáků a v tomto případě i saudů/ an-nusrá je dítě saudů, je to ale dítě protivné, ošklivé, plive, slintá a řve/

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Máte pravdu, Syřané jsou asi nejpokročilejší Arabové, hlavně ti jejich křesťané, alavité a mnoho dalších sekt na pomezí křesťanství, předislámských kultů a islámu. Například alavité mají kromě jiných odchylek také víru v reinkarnaci – proto je sunnité za islamisty ani nepovažují, jsou to pro ně nevěřící, dokonce horší sorta než křesťané, protože „zradili islám“.

          Sice je mezi současnou migrační vlnou Syřanů prý jen pětina, ale kdo ví.
          Díky Makrele je nyní Syřanů „asi tři miliardy“, jak napsal vtipně Karel Kříž (článek odkazuje pan Hudec o kus výše). Syrský pas a další doklady není problém koupit, takže „Syřané“ se množí neuvěřitelným tempem.

          Ale stejně, pořád jsou to Arabáči, mají radikálně jiný vztah k práci, hodnotám, absolutně jinou kulturu. Pár se jich začlenilo skvěle, ale to byli obklopeni námi, začlenit se museli. Jakmile jich bude více, utvoří gheto a to se postupně bude zvětšovat.

          Hlavně je nutné vzít v úvahu, že současná migrační vlna je jen slaboučký začátek. Jakási navigační a zkušební výprava, podobná „pathfinder“ bombardérům, házejícím na města barevné světlice pro označení cílů – hlavní voj bombardérů bude 1000x větší. To samé s migranty.

          Pokud se do doby, než hlavní invaze přikvačí, nezbavíme všech sluníčkářských bláznů, NGOs zaprodanců a kolaborantů, dokonce i snících lunatiků „kteří to myslí strašně dobře“, jsme mrtví.

          Mrtví. Rozumíte tomu slovu ? Naše dějiny, úsilí předků, města, stavby, kultura, vztahy, … všechno bylo k ničemu, smete nás to komplet. Někdo možná ještě pár let přežije, ale jako otrok nebo v oplocené rezervaci.

          Bavit se o tom, jestli je lepší Syřan nebo Iráčan nebo snad Pakistánec nebo Somálec, je vskutku rozhovor dementů. Je to k ničemu. Ať přijdou ti nebo ti, když jich bude 50 milionům, jsme v hajzlu. A ono jich bude více, klidně i o řád.

          To ti zoufalci nechápou. Až to pochopí i oni, bude pozdě.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          P.S. Mrtví, ale tím nejstrašnějším způsobem. Nejen mrtvý třeba já nebo Vy osobně, ale naše děti, naše hodnoty, naše kultura, naše civilizace, naše dějiny, naše vzpomínky, naše knihy. Nikoho to už nebude zajímat, možná po čase pár bláznivých archeologů a luštitelů mrtvých jazyků.

          Není to strach, co nás brání vítat migranty – jak se nám i světu snaží vítači namluvit, ale rozum. Chladná úvaha, počítání hlav, násobilka.

          Stát bude muset dát na jednoho uprchlíka asi milion korun ročně. Žvásty o začleňování necháme stranou – nelze srovnávat Syřany a další arabské přistěhovalce, většinou studenty s IQ > 120, a schopnostmi, které jim umožnili projít výběrem a studovat v cizí zemi. Většina příchozích bude viset na krku státu navždy.

          Při 10 tisících migrantů to dělá 10 miliard. Sto tisíc vetřelců a je to 100 miliard. Připočítejte všechno další, třeba také to, že si budete muset koupit na dveře další zámek, otevírat jen s vloženou závorou, na barák nainstalovat kamerový systém a pořídit si psa. Střelné zbraně. Ochranky všude, protože vetřelci nebudou respektovat žádná pravidla slušnosti – nějaký svalnatý ozbrojený opičák bude muset hlídat i frontu na poště, u bazénu, u doktora.

          Na houby do lesa budeme chodit jen v grupě, ozbrojení a se stálým komunikačním spojením. Protože tam budou loupežníci.

          Nebudete moci jezdit mezi městy a vesnicemi na kole, bez kvéru v kapse, a raději v grupě.

          To všechno bude stát neuvěřitelné peníze.

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Proboha třešni. Přečtěte si pořádně zejména závěr článku. Před čím varuju. Tady je nějaká nonkonformita úplně mimo.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ještě dodám, že veděckotechnický pokrok přináší obrovské osvobození od těžké fyzické práce, produkuje nesmírné množství přebytků jak v požitcích, tak v potravinách, tak v energiích.
      V časech míru se o tom diskutuje, jak je možné, že se mají lidé v Evropě ještě někdy špatně, jak je možné, že se mají špatně staří a nemocní, protože ty nesmírné přebytky přece musí donést hojnost všem, i těm, co pracovat z různých důvodů nemohou.
      Každý to vidí jinak, 4 denní pracovní týden..apod.
      Já ale nyní vím, k čemu se to používá, kam budou mizet ty přebytky.
      Vyžerou je tyhle pijavice, vlastní lidé je nejsou schopni zkonzumovat, a tak je budou rozdávat pijavicím, a stát to bude platit.
      Ale tak snadné to není.
      Někdo musí ty přebytky vyprodukovat, vývojem, výzkumem, výrobou.
      A tak místo aby Evropané pracovali 4 dny v týdnu a brali za to tolik, aby ty tři volné dny mohli někde dovádět, a tím vytvářet pracovní místa ve službách, budou makat pěkně 5 dní, za čím dál méně-a živit agresivní čmoudy,ale ŽIVIT, víc nic, jen budou udržováni ve vegetativním stavu.
      A nešťastní budou nakonec všichni.
      A jednou nás ti tmaví stejně vydrancují, protože jich bude víc a víc a těch, co budou schopni zajistit vývoj a výrobu čím dále méně a méně…
      Ale to je nejspíš ještě daleko, tak po nás potopa.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Zrovna včera někdo v TV říkal, že prý je spočítáno, že by stačilo, kdyby všichni lidé v produktivním věku pracovali denně jen 4 hodiny. Kdo tedy spotřebovává bohatství vytvořené za zbytek pracovní doby? To je to, o čem se vůbec nemluví, čím se nikdo nezabývá. Marxova teorie nadhodnoty a vykořisťování je stále platná. Pořád se jen pídíme po pseudopříčinách, ale ty skutečné příčiny nikdo nechce znát. Strašidla komunismu se bohužel bojí i ti, kteří by se ho bát neměli.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Nesmyslný luxus si dopřává mizivá vrstva nejbohatších, vidím v tom taky úhlavní problém.
          Sledoval jsem v tv dokument o výrobě vozů Bentley ( a kolik takových jiných, ještě nesmyslnějších, požitků existuje…) , nekonečné piplání, vrstvení, leštění, kontroly za kontrolou, vracení, stovky neúčelných činností vedoucích k dokonalosti, v závěru samozřejmě bohatě zaplacené. Ale kde vzal peníze ten, kdo je ochoten tolik dát? Určitě je poctivě nevydělal. Relativizmus oponující tím, že mohl vydělat, neberu – existují fyzikální, fyziologické, ano, i morální zákonitosti které to prostě neumožňují. Takto lze „vydělat“ jen díky chybnému, nelogickému, amorálnímu nastavení procesů ve společnosti. Říká se tomu společenský řád, režim.
          Pořád stejný problém, který socialismus řešil a vyřešil. Zádný jiný režim ne.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Socialismus vyřešil prd. I tam byli rovní a rovnější. A někdy to řvalo, až to za uši tahalo, ale nikdo se nesměl ozvat. Dnes se sice ozvat můžete, ale výsledek je stejný. Nedělejte z něčeho ideál, který nebyl.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Ztrácíte pane domácí paměť 🙂 .
              Byla tu tehdy příjmová nivelizace kvůli které utíkali ti skutečně schopnější i „schopnější“ podvodů, lumpáren všeho druhu.. za větším příjmem, nebo nebyla? Rozevíraly se ony příjmové nůžky víc tehdy nebo teď? Ano, byli rovní a rovnější, vždycky tomu tak bude, ale nekřičelo to.
              Jen hlupák by dělal z něčeho ideál. Jen srovnávám. Popírači reality nálepkují.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Osobně mne ta nivelizace postihla. Nemohl jsem mít vyšší plat, přesto, že bych měl nárok, protože někdo jiný ho mít nemohl. A tak jsme oba byli na stejné úrovni. Platem. Vzděláním nikoli.

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Co to je nárok na plat? Zkuste to říkat jako zaměstnanec dnešním podnikatelům 🙂 . Tehdy byly alespoň nějaké nárokové třídy, platová zařazení dle funkce, dle vzdělání, dle schopností. Že ta stupnice někde začínala a někde končila, to je právě ta nivelizace. Zdá se mi rozumná,ale je to věc politického názoru, o tom není pochyb. Tolik k zaměstnancům.
              Bavit se o tom nejdůležitějším : o státním nebo soukromém vlastnictví výrobních prostředků, rentách, dividendách, výnosech .. to by byla nekončící diskuse.
              Nejlepšími příklady dnešní denivelizace jsou třeba Babiš či Schwarzenberg … či matka s dětmi na mateřské a důchodkyně v pražském bytě.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Nesmíme ztotožňovat rovnost s rovnostářstvím. Rovnost v odměňování za vykonanou práci (manuální, duševní, zaměstnaneckou, podnikatelskou) spočívá v tom, že za množství, kvalitu a společensky potřebnou práci je vyplacena spravedlivá odměna, ať již ve formě mzdy nebo zisku. Jestliže je průměrná mzda nějakých 25 tisíc, pak za nespravedlivý považuji příjem větší jak 50 tisíc, ze kterých se dá 4 členné rodině dnes žít více než nadstandardně. Pěti, deseti i více násobné příjmy průměrné mzdy jsou prostě amorální a nespravedlivé. Přitom si troufám tvrdit, že právě ty mnohonásobné příjmy mají lidé vykonávající pro společnost nepotřebnou nebo nedůležitou práci (zábavný a herní průmysl, sport, finančnictví a pojišťovnictví, realitní kanceláře, developeři apod.). Osobně znám a přátelím se s člověkem, který je manažerem jedné sázkové kanceláře. Svěřil se mi, že ráno vstane a „pod polštářem má 3 tisícovky“ a v „práci“ se nudí a hraje si na počítači. K tomu má bez koruny nákladů k dispozici Superba, PC a mobil, stravenky v hodnotě 90 Kč. Vydělává sice poctivě, ale jeho příjem je nespravedlivý.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Socializmus zabezpečil väčšine čsl.ľudu dôstojný život s perspektívou.Nikdy počas svojej existencie nehospodáril v červených číslach (W.Komárek a štatistický úrad).Vybudoval spústu fabrík,nemocníc,škôl,škôlok a jaslí.Vybudoval agropotravinársky komplex,ktorý nám závidel svet a zabezpečil potravinovú sebestačnosť štátu.Bol obranyschopný a značka Made in Czechoslovakia mala vo svete dobré meno.Likvidátori socializmu s obľubou argumentujú s nedostatkom mäsa a toaletného papiera.Tak v r.1990 bola spotreba mäsa na 1 obyvateľa 68kg a v r.2014 už len 48 kg.Toaletný papier chýbal na trhu niekoľko dní,keď vyhoreli Harmanecké papierne.
              http://www.statistics.sk/pls/elisw/objekt.send?uic=465&m_sso=2&m_so=40&ic=52
              Natalita bola na takej úrovni,že počet obyvateľov v ČSSR rástol,čo jednoznačne svedčí o vytváraní dobrých podmienok pre mladých ľudí….a mohol by som písať do nekonečna a porovnávať s dneškom ešte dlhšie.
              Samozrejme,že boli chyby a zlé rozhodnutia.Že boli aj ukrivdení.Lenže to máte tak,že na čistej bielej plachte vidno každý fliačik,špinku a možno na ňu ukázať prstom.A keď na ňu možno ukázať prstom,možno ju aj odstániť.Dnes sa v špine topíme a boríme sa s takými problémami o ktorých sme v socializme ani nechyrovali.
              p.Bavor!Prežil so v tom socializme väčšiu časť života.Nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany,ani tej komunistickej.Nie snáď preto,že by som nechcel,ale prosto preto,že mi to nikto neponúkol.Preto vám môžem s čistým svedomím povedať,že socializmus zabezpečil našim ľuďom omnoho dôstojnejší,spokojnejší a sociálne spravodlivejší život ako ten hnus,ktorý žijeme teraz.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                peter, i já jsem v tom režimu prožil ještě stále větší část života, ale jsem schopen vidět pozitiva i negativa. A je těch pozitiv opravdu hodně, ale v otázce nivelizace platů to opravdu bylo někdy skoro protiprávní.

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Pane domácí zkuste vysvětlit co je protiprávního na tom, že kvalifikovaný dělník bral 3 tisíce a ředitel toho menšího podniku 6 tisíc? Že president měl plat 12 tisíc a uklizečka na půl úvazku jeden tisíc? Že poslanec byla čestná funkce měl plat 0? Všechno to byly předem stanovené a schválené tabulkové platy, každý se mohl ucházel o kterékoli z těchto míst pokud splňoval předem (!) stanovené podmínky. A byly výjimky, jako jsou vždycky v životě. Ale my mluvíme o systému, ne o drobných systémových chybách.
              Dnes je systém právě v té jeho nesystémovosti. a nespravedlnosti.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Já uvádím konkrétní příklady obcházení i tehdy platných tabulek, kdy někdo prostě byl rovnější než jiný. I to byla systémová chyba. A neporovnávejte s dneškem, dnešní mzdová politika je někde jinde. Prostě ani tehdy nebylo nic dokonalého. Takže to považujte za fakt a netvrďte, že jedině a pouze …

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Konkrétní …?

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Dokonalost nehledám, tu přece hledáte vy. Nikdy nebyla a nebude.
              Já SROVNÁVÁM co je či co bylo z mého pohledu lepší, který systém, tentokrát v odměňování. Tvrdím, že nerovnost a nespravedlnost přináší do společnosti neklid a rozkládá ji.
              Proč bychom se nemohlii rozcházet v názoru? Za spravedlivé a rovné může někdo považovat i dnešní stamilionové příjmy příjmy Krejčíře, Pitra, Janouška, Béma, miliardové Kellnera, Babiše či deset tisíc pro důchodce po padesáti létech práce pro společnost nebo totéž pro dělníka. Je to otázka nátury a politického přesvědčení.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nerovnost a nespravedlnost v odměňování přece byla i tenkrát. To jste ještě z mého psaní nepochopil? Nechme toho. Příliš si tu dobu idealizujete. Byla jiná, byla reálná, a byla i nespravedlivá. A naopak měla své výhody. Ale nebyla ideální a není v ní řešení pro každou situaci, tak, jak se to snažíte presentovat.

                To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Otázkou je treseni, co rozumíme mainstreamem.
      Jestliže za něho považujete mínění naprosté většiny obyvatel pak bych souhlasil že Tribun je nekonformní. A Bavor vězí skutečně v mainstreamu.
      Ale slovo maintreamem se stalo synonymem pro hlavní proud mediálního působení, tisk, televizi, rozhlas. V politice pak je mainstreamem politika ODS, TOP, ČSSD, ANO a KDU.Tady je Tribun naprosto konformní. A Bavor nekonformní.

      To se mi líbí

  31. Strejda Olin napsal:

    Od roku 2008 vzrostl počet běženců do Evropy o 278%!
    V letošní vlně bylo 73 000 uprchlíků ze Sýrie, 59 000 z Kosova a 40 000 z Afghánistánu. Z nich pak 72% jsou muži.
    Ve věku 14 až 34 let je 50% mužů a jen 12% žen.

    To se mi líbí

  32. Alena napsal:

    To se mi líbí

  33. Bavor V. napsal:

    Přepastováno z Novinek
    Bratříčku, zavírej vrátka 2020-

    Na základě žádosti majitele autorských práv paní M.M.Kryl byl text smazán

    To se mi líbí

  34. anonymouse napsal:

    Analýza úrovně podpory sharia law, práv žen, extremismu, demokracie a svobody vyznání v muslimském světě.

    The World’s Muslims: Religion, Politics and Society [Pew Research Center]: http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

    Zvlášť doporučuji sluníčkářům. Aby věděli 1. do čeho jdou, 2. do čeho se snaží, svojí zaslepeností a nevšímavostí k faktům, zatáhnout i ostatní.

    To se mi líbí

  35. Strejda Olin napsal:

    RF začala vojensky působit v Sýrii a TV jsou plná pochybností, kritiky, otázek, odsuzování a blbých keců. Stranická linie je dodržena – co Rus činí, je špatné, co Amík činí, je dobré 😦

    To se mi líbí

  36. tata napsal:

    už jsem to jednou psal Wita to ROZVEDL……….BOHUŽEL ty co neustale omylají rasismus .nenavist, xenofobii.
    Nemůží pochopit naprosto zřejmou věc kapitalismus vyčerpal tu svoji dobrou tvář……..kterou držel nutnou protiváhu k socialistickému táboru aby ukázal oco je lepší a skutečně někde ji držel že by se to dalo očekávat spíš vtom socialismu,Po padu toho blogu usoudil že už není potřeba ukazovat tu dobrou tvář,navíc asi nejde mýt ty zisky a zaroven držet dobrou tvář,samozřejmě ty zisky jsou přednější všude se prakticky utahují šrouby v socialní oblasti……..a ted ktomu hlavnímu přes ten dlouhý uvod…Dotoho problému udržet ty své masy jakž tak v klidu…………přide lavina migrantů.
    COŽ ZNAMENÁ dva obrovské problémi skorem bych řekl ty nejvážnější.
    ZÁKONITĚ bude potřeba mnohonásobně vice prostředků……….a to je snadná rovnice hlavně na to doplatí ty mistní potřební co tyto prostředky čerpají………takže nastane pnutí a jasný vznik ještě většího odmitnutí těchto imigrantů a to přiklonem ktěm extremistickým nazorům………NEJVÍCE na to doplatí třeba Romové je to paradox že lidi jako pan JIROVEC který se hodně zaobirá pravě rasismem ktomuto etniku nechápe že pro ně to bude pohroma najednou zde bude jiný potřebný před nimi.
    OVŠEM ten druhý bod bude ještě zavažnejší nenaplnění očekávaní těch imigrantů.-……je dost přikladů flustrace těchto skupin….ten rozdil životního stylu je tak markantní že většina znich se nedokáže,otázka je jestli budou vubec chtít………to že dojde k naplnění těchto bodů je zřejmé

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Například ve Švýcarsku vyhodnotili úspěch integrace imigrantů podle zemí, za posledních 7 let – počet nezaměstnaných je průměrně 90%, pokud se berou jen muslimové, Arabové a Afričané. To myslím mluví samo za sebe.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Tenhle problém má naštěstí jednoduché lickoprávně sluníčkové řešení. Prostě se to přestane statisticky sledovat a vyhodnocovat, protože shromažďovat taková data je rasistické, xenofobní a diskriminační. A bude vymalováno!

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jo, v Británii na to už přišli. A nejsou sami.
          Když chtějí ukázat úspěch svých sluníčkových plánů, vezmou statistiky přistěhovalců ze Střední a Východní Evropy, kteří všichni pracují (mimo cigánů, samozřejmě), ale k tomu fouknou fotografii plnou negrů a kozo..dů.

          To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano přesně, už jsem to tu někde psala, takže další lidé se si naštvou a přimknou se ke komu? K fašistům, takže další problém. Já se jen divím, že to ti blbci, a jinak je nazvat nemohu (Dienstbier, Pehe a další) to nevidí. Druhá možnost je, že chtějí aby se mnoho lidí přiklonilo k fašistům. U Pehe bych se ani nedivila.

      To se mi líbí

  37. Petrpavel napsal:

    http://www.halonoviny.cz/articles/view/40860629

    Ale co, stejně to dělají aby se neřeklo, ale až by vládli …, není to naprosto dokonalé, bůhví co mají za lubem, a zabili Horákovou, za nich nebyl týden oaletní papír když vyhořela papírna, kvalifikovaný dělník za nich bral nespravedlivě skoro polovinu co ředitel, nemohlo se svobodně krást a podvádět, hranice byly zadrátované pro migranty i ekonomické emigranty, chtějí vystoupit z NATO, není to demokratická strana … všichni jsme teď spokojeni, je to stokrát lepší než bývalo, spravedlnost, láska a pravda zvítězily, na islamisty se těšíme … vzdávám to.

    To se mi líbí

  38. oh napsal:

    Saudové požadují ukončení ruských náletů, jinak prý zasáhnou. Jeden Jemen nestačí!
    Americký senátor McCain si stěžuje, že Rusové prý útočí na bojovníky vycvičené CIA.
    http://www.denik.cz/ze_sveta/mccain-rusko-utocilo-na-lidi-vycvicene-cia-20151002.html
    V tom případě by asi někdo z poradců měl panu senátorovi oznámit existenci takového bezvýznamného dokumentu, jakým je Charta OSN a upozornit na obsah článku 2. zejména pak:
    „Všichni členové se vystříhají ve svých mezinárodních stycích hrozby násilím neb použití násilí ať proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti kteréhokoli státu, ať jakýmkoli jiným způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů.
    Žádné ustanovení této charty nedává organisaci Spojených národů právo, aby zasahovala do věcí, které podstatně patří do vnitřní pravomoci státu, ani nezavazuje členy, aby takové věci podrobovali řešení podle této charty; tato zásada však nebrání, aby se nepoužilo donucovacích opatření podle kapitoly VII.“

    Naše drahá veřejnoprávní si včera do Interview ČT24 pozvala Romancova. A asi nechtěla slyšet, že Rusko je vzhledem k pozvání od legitimní syrské vlády jediná země, která v Sýrii operuje oprávněně. Dokonce ani zabalené do všelijakých „ale“ a „vzhledem k tomu“
    .

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.