Zapomeňte – doplněno


Kdož z novinářů, ať už českých či jakýchkoliv jiných, si dnes vzpomene na sestřelené letadlo MH 17?

Kdo si vzpomene, že to bylo 17.července 2014?

Kde jsou nějaké výsledky vyšetřování?

Cíle bylo dosaženo, na Rusko se plivlo.

Viník není znám.

Zapomeňte!

 

Nějak nám ten obrázek imigranty nadšených zcela nexenofobních Západoevropanů začíná blednout.

A čeští novináři hned chytají do plachet vítr z druhé strany. Obdobný komentář dnes totiž najdeme i v Hospodářských novinách a já nezapírám notně škodolibé pocity.

nevítání

hudec

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Zapomeňte – doplněno

  1. vittta napsal:

    Nějak v říjnu mají zveřejnit tu zprávu, třeba bude ještě prdel!
    Ale samozřejmě…rozumím.
    Prdel už byla tím pliváním na Rusko.
    Možná se plivne zas, nebo se nestane nic.
    Ale světe div se, Rusko je najednou v kurzu.
    Od té doby, co je ruská armáda v Sýrii a negři v nesmírném počtu v Evropě, se na Rusko zase sází-a to v zemích, kde by to člověk ještě před rokem nečekal, které najednou mají raději Rusy daleko na Krymu, než negry v obýváku.

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      pane vittto, jste citován na Ostrově Janika v posledním článku jako ukázka rasismu. Zároveň je vyjadřován podiv nad tím, že Vás pan Bavor nesmazal. Jedná se o tento citát.
      …….Nejhorší je, že až běženci odejdou, tak tihle, jako tento diskutér na známém blogu, zůstanou:

      „Musí se cítit stejně nedůstojně, jako třeba naši postižení, co mají invalidní důchod 7,5 papíru a pokud možno ještě hůř.
      A musíme se na ně co nejhnusněji ksichtit, aby viděli, že je tady fakt nechceme…
      Já třeba už u tmavých nic nekupuju……zásadně.“

      Když Vás čtou i zde, měl byste se k tomu vyjádřit
      k tomu se vyjádřila paní? Janika ještě takto
      …….Ondřeji, když Vy jste jak neřízená střela, popíšete stránku na základě svého mylného dojmu. Možná jsem se o to zasloužila zmatečnou interpretací. Tak aby to bylo jasné – převzala jsem kojotův skvělý článek, což je funkce, kterou wordpress umožňuje (kdyby si to Kojot nebo někdo jiný nepřál, může tuto funkci vypnout). A jakožto svůj perex jsem vložila zmíněný citát o tmavých, na které se máme ksichtit a nenakupovat u nich. Tento citát napsal vittta (to jsem tedy hodně znechucená, kam až to dopracoval) na blogu slušného člověka pana Bavora (naivně jsem se domnívala, že alespon takové svinstvo smaže, ale nesmazal). Takže s tím nemá Kojot nic společného…………….
      ( napsáno 29.9. 12:15)

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        nj Aleno, docela jsem zvědavé – jak se madam srovnává s tou naší pozitivní diskriminací některých našich spoluobčanů a jak se bude srovnávat s novými – až nám je sem ejúnie nasáčkuje a budou muset dostávat „výživné a pobytné“ v ejůnijské výši… 🙂 a ne v našich reáliích . Asi se na ten ostrov kouknu – jaké má v tomto směru myšlení… dík za odkaz..

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Jsa citýrován vyjádřím se též. Ale jen tady. Mě naopak je s podivem, že Janika dokáže diskutovat s něčím, jako je Ondřej aka Fagan. A jestli považuje nesouhlas s migranty jako projev rasismu, klidně si může na seznam připsat i mne.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já to četl, Aleno, ale ani jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat.
        Ona u toho Janika ukazuje spíše sama sebe, než mě.
        Za prvé to není celé, někde na konci originálu je zmínka o tom,že k těm, co se chtějí stát Čechy, bychom se měli chovat slušně, akorát že nevím, jak to poznat.
        To se už Janice nelíbilo,nebo se jí to nehodilo do koncepce zlého kluka, tak to decentně vynechala.
        Pak mě nacpala do huby, že tím myslím Vietnamce, což je její úmyslná lež, protože jsem nikdy proti Vietnamcům nevystupoval, a také nejsou tmaví.
        Ten blbec Ondřej pak neopoměl napsat, že jsem nevzdělaný nádeník, což mě strašně vzalo….já se rozhodně nestydím za to, že nemám žádné školy, kdyby ano, tady bych to psát nemusel, tady-ve virtuálnu.
        Tady je totiž každý tím, čím chce být, třeba ten Ondřej je ve virtuálnu „pan chytrej“ a ve skutečnosti je to kdovíkdo, což mě ovšem ani v nejmenším nezajímá.
        A co má ona co radit Panu Bavorovi, koho by měl mazat…to už je hodně přes čáru.
        To zní pomalu až jako vyhrůžka, ještě tam to pako cituje paragrafy.
        Podle mě to je od Janiky osobní záležitost, protože tenhle můj text není nijak rasistický ani extremní, rozhodně ne tak, aby ho měl třeba kdokoliv důvod mazat.
        A že nekupuju u tmavých?
        No, nekupuju, jiní lidé třeba zase kupují raději české zboží obecně, tam tedy také patřím, i když je třeba dražší.
        Bojkotování cizích výrobků je běžná záležitost, třeba zrovna v muslimských zemích.
        Já si nedávám prakticky kebab a tyhle věci.
        Ten Ondřej se tam vůbec předvádí, slovo negr mu strašně vadí, ale že by napsal esej, jak v USA lidi tmavé pleti střílejí na počkání, to zase ne.
        Co pak je mu po tom, co se píše na jiných blozích, to už vůbec nechápu, tihle kriplové by nejraději bojovali za své humánní ideály „šibenicemi“….jako ten Němčour, co by sem nejraději poslal vojsko, abychom se pod bodáky staly humanisty.
        A že se Janice hroutí její svět, za to já nemůžu, děsně mě baví, jak jsou vždycky ti ostatní lepší jak Češi, a plni dojetí o tom sluníčkářští beránci píší, až najednou se postupně zavírají hranice a dobrodinci, vyspělejší asi tak 1000x než my, ty nešťastníky nechtějí ani náhodou, zapalují jimu bytovny a ve volbách tam vítězí extremisté.

        To se mi líbí

        • Alena napsal:

          to mne, těší, že to berete s nadhledem. Jinak obecně se mi nelíbí, zveřejňovat stanovisko někoho bez jeho souhlasu, ještě vytržené z kontextu.
          Zdá se , že hodnotit události na základě selského rozumu, ne pofiderního vzdělání, je ta nejsprávnější rozlišovací metoda.
          V nejbližší budoucnosti očekávám postupné utahování šroubů a cenzuru na internetu

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Copak o to,to se celkem běžně dělá, ale já jsem jí nic neudělal, nikde se do ní netrefuju, odešel jsem a tím to haslo.
            Kdyby si alespoň vybrala něco fakt brutálního, to já podle mě i tady už hodil do placu šťavnatější hlášku, ale kdyby já tady, na netu je echt fašictických keců opravdu hodně, takže mohla své hluboce lidské pobouření ukázat na údernějších kecech jiných, opravdu drsných týpků.
            Nevím, no….překvapilo mě to.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Jo, ta cenzura.
            To bude tímhle směrem.
            Nějaký bezvýznamný kašpar skončí za banální kec u soudu, ta věc se medializuje a pak už budou různí honiči spravedlnosti udávat jak o závod.
            Normální člověk nikoho neudá, i kdyby psal nevím co, to si člověk řekne…no to je hovado, pak třeba zaprudí…takhle jsem třeba zaprudil u nácka Zvídavého Vincence, pár rázných textů, kdy jsem jako dělal blbého, ale chytit mě nemohl,protože zase vím celkem dost…no něco jako když prudím u Čulíka,jedovatě ale vlastně slušně.
            Nácek neudá, (je také v opozici) ale sluníčkář jo, to jsou nejhorší děvky, jsou tak strašně spravedliví, že se pak salvy popravčích čet týden nezastaví, za sluníčkovější zítřky.
            A systém?
            Ten nebude dělat pomalu nic, lidé si udělají pakárnu sami…však to tak bylo vždycky.
            I strach nakonec udělá svoje…
            Dneska jsem dělal úkol s holkou, má 9 let, to jsem čuměl.
            Myslím včera tady byl odkaz od Petera,k té věci.
            Vyjmenujte nějaké menšiny, co je EU a jestli je dobré, jí mít…docela děs, ani za reálsocialismu jsme neměli pitomější a záludnější dotazy.
            A už to bylo…pěkně, tak já vlastní dceři musím říkat, „tohle hlavně neříkej, nebo bude průser a máme na krku sociálku“…..
            Humus.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            No to je legrace…já už se k tomu nechci vyjadřovat, ale tohle stojí za to.
            Mrkněte tam, nějaká Cuci asi jídala vtipnou kaši, a hodila na plac klip Maxim turbulenc „Sluníčko“.
            A už jednou: Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko…v takových žlutých hadrech..
            Tak to se povedlo!

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Aha tak to já zase když cítím potřebu, tak to zveřejním. A myslím, že zde nejsem sama. tedy s těmi stanovisky. Druhá věc je vytržení z kontextu, ale to může být různě pochopené. Mně se Janika líbila, ale už jsem tam nebyla hodně dlouho.

            To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          🙂
          Namyšlení sluníčkáři, hrající si na kdovíco. Kdyby to nebylo tak směšné a odporné, musel bych je snad litovat. Hlavně jim přeji co nejvíce multi-kulti zážitků, ale doufám, že za nimi budou muset vyjet ven, do té „vyspělejší Evropy“. My nevyspělí budeme volit jen strany, které negry a kozo..dy do naší země nepustí, nežereme kebab ani jiná arabská a negerská svinstva. Není to xenofobie, pouze zkušenost.

          Co mě vyloženě těší, zdá se, že Fagan s Janicou se hledali, až se našli. Dobro tedy zvítězilo, sláva ! Doufám, že si budou rozumět, až Fagan vybalí svůj protislovanský nacistický rasismus a naočkovanou anglo-americkou „výjimečnost, nepostradatelnost“.

          Janicy blog jsem našel kdysi díky famóznímu seriálu článků o jaderné energii, technologii, palivovém cyklu a energetice, od jakéhosi ruského vědce, který výborně přeložil nick Hamilbar. Četl jsem si pak ten „jaderný“ blog i v originále, ten Rus je vážně moc chytrý a zajímavý, je mimo fyziky také originální filosof a spisovatel, je velmi sečtělý – ty jeho texty se hemží odkazy a slovními hříčkami z mnoha knih.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To on tam už předvádí, votroubek!
            Jak může někdo snášet sudeťácké kecy jen proto, že jejich nositel čas od času hodí do placu nějaké promigrantské žvásty, to mi hlava nebere.
            No, jejich věc……

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Škoda se tím zabývat, jen mě vždy překvapí, že tito dobrodějové zcela ignorují absolutně amorální a protilidskou podstatu islámu. To jim najednou nevadí ponížení žen téměř na úroveň majetku a zvířete ? Nevadí jim absence desatera nebo něčeho podobného ? Nevadí jim šaria ? Je jim jedno, že muslimové chtějí zotročit celý svět ? Nevadí jim odmítání všech jazyků mimo arabštiny ? …

              Čekal bych, že podle všech sluníčkových, gender-neutrálních atd. zákonů a pouček bude islám po zásluze označen za věc vylezlou přímo z pekla, za náboženskou obdobu nacismu – se kterým má velmi mnoho společných prvků, nakonec proto si také hitlerovci s muslimy tak skvěle rozuměli. Prostě za něco absolutně nepřijatelného, morálně a lidsky.

              Proto nazývám islamisty kozo..dy, protože oni mě chtějí zotročit či zabít, z mé ženy udělat otrokyni v hábitu, případně ji ještě uříznout klitoris – velmi sluníčkářské, není-liž pravda ?
              Takový osud chystají nám všem. Je to obrovsky prolhaná verbež, zcela vypatlaná, neznající vděčnost – když jim něco dáte, nedáváte jim to Vy, ale přímo Alláh.
              Navíc jsou všichni absolutně povýšení, arogantní a jistí si svým vítězstvím a naším porobením až vyhlazením – a naprosto otevřeně o tom mluví.

              Nechápu, když – zcela po zásluze – nesmí vycházet „Mein Kampf“ a další náckovské slinty, smí být vydáván Korán, Hadísy a další zločinecké manuály. Islámská propaganda je šířena zcela volně.

              Těžko mohou tvrdit, že islám je sluníčkový, že je „umírněný“. Umírněného muslima jsem nikdy neviděl – pokud to nebyli vysoce inteligentní a/nebo morální lidé, kteří se s tou strašnou ideologií rozešli zcela od základů, většinou na základě svých morálních kvalit. Pokud se sejdou dva tři kozo..di, začnou se okamžitě předhánět, kdo z nich buší hlavou o zem lépe a oddaněji. A plánovat, koho z okolí zabíjí a jak, „až to začne“.

              Na rozdíl od většiny z nás se od mala na zabíjení a uchvácení moci připravují psychologicky – islám není nic jiného než válečná nalejvárna, jakési PŠM. Ne islámec je v jejich hlavách dokonale dehumanizován – ano, oni nás nepovažují za lidi – jsme „nevěřící“ – to jest budoucí otroci, jen živé věci, případně rovnou určení na zabití. A hodně z nich se připravuje i fyzicky. Žerou steroidy, navštěvují posilovny, cvičí bojové sporty. Naštěstí jsou většinou technicky a organizačně neschopní, i z pušky střílí 99% pánubohu do oken, složitější zbraně ovládají velmi špatně – to je jedna z našich výhod proti nim.

              Ale obrovskou nevýhodou je naše humanistické myšlení, snaha o dialog, kompromis. Oni totiž žádné kompromisy neuznávají – tedy představují si to tak, že oni vyhrají a my budeme poražení případně mrtví. Kozo..di mají středověké myšlení, zabití člověka – a nevěřící není člověk – pro ně nic neznamená. Tam, kde by Evropan při konfliktu řekl jen něco sprostého nebo maximálně dal někomu facku, oni rovnou bodají nožem a zabíjejí, klidně zcela bez příčiny nebo z malicherných důvodů.

              Proto je mi z hovad typu Fagana a Janicy úplně zle.

              Moje věta, která Faganovi tak uvázla v paměti, „kam je všechny pohřbíme ?“, není moje věta, je to citace finského maršála Mannerheima, když do Finska vtrhli bolševici. V souvislosti s kozo..dy má ovšem racionální obsah – kde vezmeme tolik prasečích kůží místo rakví ? Tedy myšleno, až se ubráníme útoku vetřelců – až se na nás za pár let vrhnou zcela nepokrytě, jako to teď dělají třeba v Sýrii.

              Co se týče negrů, je to podobné, nakonec většina těch, kteří sem táhnou, je islámem nakažena rovněž. U nich je protibělošský rasismus ještě výraznější než u kozo..dů, takže nevidím nejmenší důvod, proč jim říkat AfroAfričané, jako někteří idioti.

              Samozřejmě, třeba většina vzdělaných amerických černých jsou skutečně afroameričané, ti s negry nemají nic společného. Pokud tedy omylem nepřejedete do špatné čtvrti špatného města, tam je negrů plno.

              Všechny tyto věci nevidět a neslyšet, považuji od sluníčkářů za obrovské morální selhání a zradu lidství.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Chtějí být lepší než dobří.
              Cítí se být božskými.
              A klidně u toho zapálí celý svět, jen aby dokázali svou vyjímečnost.
              Být sluníčkář je duševní choroba, ztráta identity, ztráta lidskosti.
              Ne náhodou vnucují své sluníčkovství násilím.
              Proto je o nich slyšet, protože jsou násilní, zlí a bezcharakterní.
              Lidé ve své většině násilní nejsou- a tak mlčí.
              Ale nakonec je něco zlého v každém z nás, a to zlé jednou půjde na povrch, protože na zlo nelze reagovat dobrem.
              Oni třeba řeknou, že to právě dělají, že zlo jsme my, a že musí být také zlí, aby nastolili dobro.
              Jenže…..zlý je ten, kdo si začíná, ten kdo se brání, ten je ke zlu donucen.
              A začínají si oni.

              To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    „Vyšetřování skončilo, zapomeňte“.

    Ale to uslyšíme až 13. října, kdy má vyjít závěrečná zpráva ICAO. Velmi pravděpodobně budou kolem toho značné šachy, protože již je známo, že Holanďané dali předběžnou verzi k oponentuře schválně pozdě Rusku i Malajsii, což porušilo regule ICAO, nakonec není to v tomto případě poprvé – a ti s tím silně nesouhlasili, jak se mezi lidmi od letectví šušká. Takže je možné, že nakonec vyjde „závěrečných zpráv“ více, jako se to stalo již několikrát, kdy „vyšetřování“ bylo silně politicky ovlivněno.

    Například u jedné egyptské havárie – tam to svedli na kapitána islámského fanatika, který před nárazem do moře pronesl cosi o Aláhovi. Jenže ono to znamenalo cosi jako „zkur..ný Aláh“. Nebo u letu TWA800, kdy sice zpráva vyšla jen s jediným absurdním závěrem – výbuch paliva následkem zkratu kabelu v centrální nádrži – ale sesbírané trosky jevily jasné známky zásahu tyčovou hlavicí (continuous rod) PVO rakety SM.2 z křižníku US NAVY, přičemž je známo, že v oblasti probíhalo raketové cvičení a po něm se námořníci raket jaksi nemohli dopočítat. Uveřejní jakoukoliv absurditu, i Germanwings přece měla toho „sebevražedného pilota“. Kdo tomu věří ? Lidi od letadel tedy určitě ne.

    Všechny BUKové fotografie a videa jsou prokazatelně zfalšované, raketu nikdo neviděl ani neslyšel startovat, na nebi nebyla žádná stopa – ale spousta svědků slyšela a viděla ukrajinská letadla. Poškození a způsob pádu neodpovídá zásahu BUKem. Trosky jeví jasné známky zásahů z kanonu. Kromě nich ještě malými střepinami, pravděpodobně z letecké rakety Python 4/5, kterou byli Ukrajinci také vyzbrojeni, nosily to modernizované bitevníky Su-25.

    Jistě se dá spolehnout i na to, že v době zveřejnění zprávy budou média účelově zaplavena něčím jiným, možná ještě hroznějším.

    Že Holandsko dostalo, jako jediná země, z USA v uplynulém roce svoje měnové zlato – což se nikomu jinému nepovedlo – moc nadějí na nefalšovanou zprávu nedává.

    Necháme se překvapit, za cca dva týdny to vypukne.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Ničivý účinek třištivo-trhavé fragmentované nálože je 17 metrů.
      Při rychlosti 3600 km/h je příslušná energie fragmentu …… pro představu normálního člověka, je to tatra naložená pískem rozjetá rychlostí 100 Km/h proti zdi.
      No ale vono dostat nějakou tou částí 9E50 také není k zahození.
      Dle mého mínění je to test pro Holanďany ale vlastně pro celou EU zadali je schopna samostatného objektivního jednání či nikoli.
      Opravdu každý se může těšit a také hodně poučit, jak se dělá ta nej-nejsofistikovanější fikce.
      Opravdu na MH17 je možné se poučit co všechno je možné použít a také vždy bude použito v případě výroby potřebného souhlasu.
      Tož také se těším, jaké to bude za dva týdny.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Mě ale napadla jedna věc. Pokud se hlavice roztříští vedle cíle a ničí jej jen části té hlavice, pak při logickém předpokladu kruhového až kulového tvaru tříštění nemůžou všechny úlomky zasáhnout cíl, ale musí někam dopadnout. Našly se někde ty zbývající úlomky té hlavice?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Zde je ještě jiná věc, protože ta raketa má něco čím je naváděna na cíl, tak prostě v troskách musí být i nezaměnitelné části 9E50.

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Při výbuchu bojové části BUKu u kabiny – radiový zapalovač je nastaven na 15m – by z kabiny nezbylo nic, prostě by „chyběla“. 35 kg hexogenu udělá svoje, a 35 kg fragmentů urychlených na 2-5 km/s také. Účinek je projektovaný na zničení velkého silně pancéřovaného bombardéru jedinou raketou, tomu se dopravní letadlo nemůže odolností ani přiblížit. Fragmenty by jistě, spolu se zbytky raketového paliva, zapálily všechno palivo, trosky by byly rozmetány do širokého okolí a na zemi by už nemělo co hořet. Ostatky pilotů by vypadaly jako prošlé strojkem na maso, žádné tělo v kabině by nebylo vcelku, našly by se jen kousky rozeseté po širém okolí.

        Když se dělaly zkušební střelby, z cílového dronu, což byl dálkově řízený tryskáč velikosti malé stíhačky, se nacházely jen zdevastované úlomky ocasních ploch, zbytek se odpařil a rozpadl na malé kousky velikosti pod 5cm včetně tryskového motoru.

        Ano, je to test objektivity Holanďanů, již teď se dá říci, že neprošli. Protože komise ICAO se nedostala na místo havárie 2 měsíce, první byli Malajci po 14-ti dnech, ale ti nebyli připuštěni do komise. Trosky nechali ležet bez nejmenšího zájmu na poli 4 měsíce, odvoz začal až když bylo jasné, že ofenzíva Ukrošů zklamala a oblast trosek se všemi důkazy nebude zničena válkou. Při odvozu byly podstatné části ponechány na místě, část byla ještě odvezena koncem roku, část zůstala ležet na polích dodnes, trosky sesbírané vesničany během polních prací byly na příkaz „vyšetřovatelů“ odvezeny do sběrny a zničeny. Očité svědky havárie nikdo nevyslechl, ačkoliv se toho dokonce domáhali a dávali o sobě vědět přes internet. Většina svědků zmiňovala účast ukrajinských bojových letadel, jeden svědek – jinak spotter, který měl sledování letadel coby koníček – dokonce dalekohledem viděl celý sestřel, tedy ukrajinský letoun útočící na Boeing. Svědky vyslechly všechny západní tajné služby, ale z ICAO komise nikdo. Další „podivnosti“, porušující flagrantně pravidla vyšetřování leteckých nehod pod ICAO, následovaly.

        Přesně jak píšete, nejzajímavější je na tom všem proces „výroby souhlasu“, velmi sofistikovaný vzhledem k jasným důkazům a indiciím. Celé roční „vyšetřování“ je pouze odporná šaškárna, forenzní důkazy daly odpověď – co přesně MH17 sestřelilo – okamžitě po pitvách pilotů a prvních laboratorních testech průstřelů v troskách a fragmentů a střepin v tělech a částech letadla.

        Ze všech výše zmíněných důvodů je důvěryhodnost vyšetřování značně pofidérní.
        Ale nepochybuji, že veřejnosti prodají přesně co budou chtít. Historie je takových lží plná, od zázračné Kennedyovy střely přes „výbuch nádrže“ TWA800, oficiální konspirační teorie o 9/11, …

        Jsem jen zvědavý na hlasy, které budou mediálně potlačeny a znevěrohodněny, především z ruské a malajské strany.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Ona, jak asi víte, existuje teorie, která dráhu té Kennedyho „zázračné“ střely narovnává a uvádí do souladu s obvyklým chováním běžné munice. Autorem je kupodivu kriminalista a expert na balistiku; ta teorie vysvětluje i některá z oficiálního vyšetřování vynechaná původní svědectví a nepotřebuje k tomu rozsáhlé spiknutí ani dalšího „neznámého střelce.“ Zřejmě jediným důvodem, proč je oficiálními místy natolik neoblíbená, že dávají přednost „zázračné kulce,“ je skutečnost, že odpovědnost za díru v Kennedyho hlavě klade na jednoho nováčka z prezidentské ochranky, ozbrojeného bůhvíproč útočnou puškou.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Ano, to je jedna z oněch konspiračních teorií – že Kennedyho ve skutečnosti zabil člen jeho ochranky, náhodou, z důvodu špatné manipulace se zbraní vlivem stresu.

            Zní to pravděpodobně, protože to nevyžaduje žádné další extrabuřty a tajemné střelce. Co mi na tom nesedí je, proč by to Amíci tajili ? Takový vypatlaný obětní opičák by se jim naopak velmi hodil. Nedává smysl, že by to schválně zamlčeli a tím navěky ohrozili důvěryhodnost celé události.

            To mi připadá jako velmi silný argument proti této možnosti.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Hodilo by se jim přiznávat, že oblíbeného prezidenta zastřelil nedopatřením ozbrojený trouba, co ho měl chránit? To by jim neprošlo, pokud by ten obětní trouba nebyl ochotný vzít veškerou vinu na sebe jako Ollie North. (A nevykládal by něco jako „já ten kvér držel v ruce prvně a žádný výcvik s ním jsem neabsolvoval..“) Dnes možná, ale ne tehdy – nutně by to skončilo rozsáhlým padáním hlav. Všichni odpovědní nechránili nějaké státní tajemství, ale něco pro ně mnohem důležitějšího. Chránili své kariéry. A lhát vyšetřovacím výborům je přeci standard.
              Ale je to jen teorie a teorií to také zůstane, protože „federálům“ se v Dallasu podařilo jednak úspěšně zmařit místní vyšetřování zločinu a druhak někam „založili“ tu střelu z prezidentovy hlavy.
              I když osobně se mi nejvíc zamlouvá 37. epizoda z Červeného trpaslíka – Pekelně ostrý výlet
              😉

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jo, „Pekelně ostrý výlet“ je skvělý.
              A vůbec, celý RD.

              To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já bych si typla, že to bude stejné jako s dvojčaty…. kdo ví možná i projektant a realizátor sedí ve stejném kanclu a schvalující startér je asi taky stejný… alespoň to tak vypadá. Akorát reakce planetárního ovčanstva jsou úplně jiné.. po těch zkušenostch a ověření si pravdivosti uváděných faktů… mnó uvidíme…

      To se mi líbí

  3. tata napsal:

    NIC nevypukne,vsadil bych se že tam spíš budou náznaky potvrzení,tento svět spěje do záhuby,rozhodně u nás přestalo platit právo jedna z ukázek………..http://www.novinky.cz/krimi/381839-vyderaci-vykoumali-nehoraznou-fintu-aby-zamazli-dluh-a-jeste-dostali-zaplaceno.html.
    LEPŠÍ UŽ E TYTO VĚCI NEČÍST pro zachování zdraví

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Podľa mňa sa v tejto veci predsa len niečo pohne dopredu.Neočakávam to však od zverejnenej správy vyšetrovacej komisie.Tá s najväčšou pravdepodobnosťou bude rozsiahla,príliš všeobecná a slovo“pravdepodobne“v nej bude hrať prím.
      To,čo môže veci pohnúť dopredu,je reakcia Ruska,ktoré má až do ukončenia vyšetrovania akoby zviazané ruky.Po vydaní záverečnej správy vyšetrovacej komisie sa môže stať,že Rusko položí na stôl jasné a nespochybniteľné dôkazy,ktoré preukážu vinu Ukrajiny.Bolo by logické,že takéto dôkazy by RF mohla mať v rukách.
      Na druhej strane sa však môže stať aj to,že táto aféra ostane nevyšetrená a ak RF spomínané dôkazy v rukách naozaj má,tak tie sa môžu stať predmetom nejakého politického kšeftu medzi RF a USA.

      To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    No možná že se konečně Česko zapojí do něčeho pro OSN užitečného.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Obama-slibil-mirovym-misim-OSN-dvojnasobny-pocet-vojaku-USA-Vice-vojaku-posle-i-Cesko-401251
    Vzhledem k tomu že se chystá v souladu s přáním Porošenka mírová mise OSN na Ukrajinu :
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Premier-Sobotka-Rozhodli-jsme-se-pro-postupny-navrat-do-mirovych-operaci-OSN-401239
    Tak se konečně naši vojáci dočkali, prostě si budou moci prubnout Koreu.
    Tož asi ANO pouze vzhledem k průzkumu, je nutné přepsat část scénáře nařídil producent A.B. .

    To se mi líbí

  5. peter. napsal:

    To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    K tomu článku z Lidovek : „Okamurovi populisti“ mají být podle Petráčka konkurenty ODS a naopak? Kdepak. Mýlí se, a to úmyslně, oblbuje čtenáře, nastrkuje čtenáři populistickou ODS, šmejd jeden. Okamura a jeho lidé jsou (oni a KSČM jedinými) nositeli protikorupční a protimigrační politiky, a to od samého počátku a programově. ODS se jen chytila stébla které ji politika ČSSD+ANO+KDU+TOP nabídla, populisticky se zloděj vydává za jediného zachránce před migranty. Jen co by se dostali k moci, zapomněli by, jak to udělali vždycky, na sliby a jeli by dál svou loupeživou politiku a s mručením, aby se neřeklo, by kývali havlistům a eurohujerům.
    Zpráva o sestřelení letadla už dávno nemá žádný význam. Každý přece „ví“ jak to bylo : podle svého stavu informací a podle svého politického přesvědčení.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Bohužel díky naší veřejnoprávní složce sdělovacích prostředků, společně se soukromými médii našich oligarchů je možné zabezpečit plnohodnotný mediální stín.
      Pouze a jen s použitím plného mediálního stínu, je možné realizovat progresivní růst předpokládaných vlastností budoucího rozvoje nadnárodních zájmů v ČR.
      http://www.novarepublika.cz/2015/09/stiznost-na-generalniho-reditele-petra.html
      Doposud se daří mediální manipulací, bez problémů potlačit všechny odchylky od předepsaného kurzu Česka.
      Také díky nepřetržité a dynamicky přizpůsobující se manipulační politice veřejnoprávních prostředků, se šetří finanční prostředky našich oligarchů, což umožňuje jejich koncentraci na období voleb.
      Proto nebude problém uskutečnit budoucí vysněné spojení ANO+ODS jako vedoucí složky v Česku.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        To spojení ODS+ANO ve vládě se mi taky jeví po příštích volbách jako jisté. S 0,89 pravděpodobností …. 🙂 . 1,00 jí nedávám jenom proto, že se ještě leccos podstatného udát.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Velice se mýlíte, já to vidím přesně na 0,81 🙂

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Jen jestli ANO nesáhne raději po pánbíčkářích.
          Ono to chce trošku toho křesťanského duchovna a ODS….ta (zatím) nemá ani ten nejmenší politický potenciál.
          Nutno ale říci, že to Babiš zatím dělá velice dobře, obstál už v několika diskuzních pořadech, a obstál proto, že nedělal machra a mluvil jazykem, kterému lid rozumí, i když tedy česky mu to moc nejde.
          A viděl jsem už hodně přechytřelých politiků, kteří se v konfontaci nezmohou na nic víc, než na urážky oponentů a trapné žvanění, které má úroveň duševně chorého šílence!

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            KDU – pokud se dostane do PS, bude, jako dosud, v každé vládě, jako třetí „vzadu“ 🙂 .

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To rozhodně…ale ODS by musela pořádně zabrat,aby si jí někdo všiml.
              Možná že ANO spíše zůstane s ČSSD.
              Mají stejné cíle, vlastně je ODS ideologicky trošku někde jinde…
              ČSSD může ANO přitáhnout pololevicové voliče, kteří volili ČSSD ale nyní je jim z ní na blití, tak zvolí ANO, kupodivu právě proto, že jsou v holportu s ČSSD.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              To má logiku, ale přesto si myslím, že ODS svým populismem, za pomoci médií, pokud migrace bude pokračovat, přetáhne zase některé, neskalní, voliče ANO i ČSSD i KDU.

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              To mi, vitto, připomnělo jednoho známého. V dobách po plyšáku jsem se ho ptal, koho volil. Odpověď: „Volil jsem ODA, přece nebudu volit Klause“.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Hlavně abychom se toho ve zdraví dožili….
              Dneska už člověk neví…

              To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    Pravdy, práva, spravedlnosti a skutečné, nezdeformované a nezávislé demokracie se oligarchie, plutokracie a kriminální mafie bojí jak čert kříže.
    USA, jakkoliv se navenek staví jako ochránci a garanti výše uvedených hodnot, jsou ve skutečnosti baštou oněch darebáků a amerikanofilové a jim podobní přizdisráči a vlezdoprdelkové na ně spoléhají, protože demokracie Made in USA je přesně to, co oni pro své kšefty potřebují. Jim ve skutečnosti nikdy nešlo o nějakou vládu lidu, vox populi, vox Dei. Natož o prostou spravedlnost majetkovou, právní a sociální. Demokracie v jejich pojetí a v praxi prosazovanou je jen jinou formou stejné vlády, kterou buržoazními revolucemi vyrvali z rukou feudální aristokracie. Historie i současnost to jen potvrzují.
    Bez spravedlnosti majetkové nemůže existovat žádná jiná spravedlnost ani ve vztazích mezi lidmi, národy a státy. Všechno ostatní jsou jen kecy, které nikam nevedou a jen upevňují stávající stav.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Smůlou je, že ti (a ty strany) kdo chtějí nastolit spravedlnost majetkovou i jinou (justiční, právní, sociální…) chtějí také upřednostnit spravedlnost, právo a morálku nad peníze, nad vyčůranost, nad podvod, nad zlodějnu. A, přiznejme si, kolik procent takových lidí je v populaci? Pět, deset..? Kdekdo má rád „svobodu“ chápanou jako možnost krást, okrádat, šidit, loupit, vykořisťovat, podvádět, nepracovat, dělat si „co chci“, uplácet … , každý si tam najde to své kvůli kterému mu stojí za to zahodit slušnost, poctivost a morálku. Podle toho pak vypadají volby – komunistů se bojí jako čert kříže.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Petřepavle, nevstoupíme dvakrát do téže řeky. Komunistická myšlenka je na dlouho utlumena, uložena „k ledu“.
        Současné období bych nazval zbytečně dlouhým čekáním na nového vůdce.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          S tím jsem srozuměn. Bohužel. Nikdy jsem nic jiného netvrdil.
          Obávám se, že nového vůdce už máme (tedy : davy mají, já ne) : Babiše. Bohužel.

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Naprostý souhlas Kalousek je mrtev ať žije Babiš !!!!

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Klidně bych to podepsal, ale není to pravda Kalousek je nesmrtelný a recyklovatelný.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Nojo ale víte vona ta reinkarnace !!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Podle mě to Kalousek neunese.
              Je nová doba s novými výzvami a novými bláboly, které oblouzní lid.
              Kalousek je politik mizející éry, kdy se kladl důraz na „levicovost“ či „pravicovost“, „demokracii“ či „diktaturu“.
              Dneska už voliči slyší spíše na konkrétno, než na sterilní politické slinty.
              Né že by to reálně něco změnilo-ale politika se už dělá jinak.
              Babiš jede na plné pecky a….i když zrovna já nejsem jeho fanda, resp.jeho politiky, nemám nervy v kýblu, jen ho vidím, nebo dokonce slyším.
              A to je zatraceně hodně, Pane bavore.

              To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Já pro tohle „uložení k ledu“ mám příměr : budujete pracně a pomalu, nikdo vás nepodporuje, spíš hází klacky pod nohy, na holé pláni 42 let barák se zahradou, docela to už jde, má to chybičky, ale jste v zásadě s barákem i se zahradou spokojen. Pak přijde déšť, zpočátku jste spokojen jak je krásně zalito, jak si keře svobodně vydechly, pak je ze zdánlivě blahodárného deště povodeň, už to nejde zastavit, a všechno vezme ssebou. Budete mít chuť dalších 42 let pomalu postupně budovat znova nebo se raděj pokusíte nějak oblafnout pojišťovnu, stát, souseda, zadlužit se a mít barák hned…apod.?
          Stejné je to, myslím, s před a polistopadovým uvažovám mnohých, většiny.

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Každá doba, epocha vytváří řetězec příčin, které vyvrcholí v následky a ty pak vygenerují nějakého vůdce. Stane se tak i v blízké budoucnosti. Zásadní problém spočívá v tom, že je pravděpodobnější takový vůdce, který se chopí řešení následků místo toho, aby řešil příčiny. Myslím, že se tomu také říká „kosmetické změny“. Proto jsme svědky (až na ojedinělé případy) neustálého kolotoče tzv. společenských změn.
          Najít shodu v názoru na ony příčiny (tedy ty skutečné a ne domnělé) je, zdá se, téměř nemožné. Socialisté, konzervativci, liberálové, křesťanští demokraté, nacionalisté, fašisté, pravice, levice… každý má svoji teorii o příčinách (pokud se vůbec příčinami zabývají) a z ní pak odvozují svoji politiku.
          Já osobně jsem zastáncem marxistické teorie elementární příčiny, z níž pocházejí všechny neblahé následky. Byly popsány již v polovině 19. století v Kapitálu a Manifestu KS. Mají k tomu co říct i některá Leninova díla. Bohužel, byly jako kacířské vhozeny do ohně, jejich propagátoři jsou všemožně umlčováni, skandalizováni a zesměšňováni a jakákoliv konstruktivní a nezaujatá diskuse na toto téma je tabu. M-L je účelově zaměňován za Stalinismus a Maoismus a bulvárně ztotožňován s Hitlerovým národním socialismem. Jako příklad a argument k odmítnutí marxismu pak slouží „život a dílo“ takových vůdců, jako byl třeba Stalin, Gottwald, Brežněv, Mao Ce-tung, Pol Pot, Ceausescu aj.
          Personifikace marxismu, socialismu a komunismu do těchto postav a pád socialistických režimů na konci 80. let (opět bez objektivní a nezaujaté analýzy příčin) zdá se na dlouhou dobu pohřbil marxistické ideje. Já však věřím, že vstanou noví bojovníci. Ne za vítězství komunismu, ale za pád imperialismu.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Ještě dodat, že pojetí času v dějinách je zcela jiné než v lidském životě. Vývoj se nezastavil a nezastaví a jde dál, ale probíhá ve velmi širokých dimenzích. Asi jako řeka u nás, někde má i silné protiproudy. Ale teče, TEČE dál a dál.
            Od příchodu Novověku se toho dost změnilo, ve vlnách i protiproudech. Kvantita se měnila v kvalitu. Počkejme si dalších 500 let a budeme překvapeni.

            To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Ano, čas je veličina relativní. To si uvědomuji pokaždé, když se courám po křivoklátských lesích a vidím mohutné duby a buky, které při troše fantazie pamatují krále Václava IV, který tu rád lovil. Určitě pamatují Tyrše s Fügnerem, kteří při pobytu v myslivně Král na společných procházkách těmito lesy přišli na myšlenku Sokola. Sto let sem, sto let tam, pro historii nicotný čas.
              Vy jste mě tak navnadil, že si těch 500 let snad počkám a snad se dočkám 🙂

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Strejdo Oline, já to zkusil a zkouším v opačném gardu. Přemýšlím a hledám, nacházím stopy i celé kusy staré, již zapomenuté historie, tehdejšího života, od čištění zubů po oddych. Start mám zatím v polovině toho času, před 250 lety. Je to daleko a je toho málo, ale s dneškem mně spojuje nit předků a pomáhá znalost dneška. Materiálno se sleduje celkem dobře, ovšem duchovno?
              Někdy koukám tak, že jsem dokonce o cestování dostavníky kolem roku 1830 udělal přednášku s dvěma stovkami obrázků a dokumentů. Posluchači na ní dodnes vzpomínají. Ono se to v principu ode dneška tak moc nelišilo, když nahradíme dilligence – poštovní rychlíky- autobusy.
              Jenže to byl Novověk v kondici.

              To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Není Babiš pro „kosmetické změny“, pro řešení následků a ne příčin, ideálním vůdcem? Je.
            Pro těch „zbývajících“ 90 až 95 % o kterých jsem se zmiňoval zde v 12:20. Polovina z nich nechodí k volbám, další část je zaháčkovaná buď v ČSSD, nebo v ODS, nebo v TOP, nebo v KDU … takže volebních 25 až 30 % mu bude vždycky stačit k vládnutí s někým.

            To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Nechcem ani náhodou polemizovať o vašom názore na M-L,len si myslím,že vaše hodnotenie významu Stalina pre vznik socializmu a socialistickej sústavy je nespravodlivé a vychádza z hodnotenia trockistu Chruščova a po ňom všetkých najväčších nepriateľov socializmu,Solženicyna nevynímajúc.Keď som v jednom z predchádzajúcich príspevkov napísal,že podľa mňa socializmus nemá alternatívu,tak som mal na mysli socializmus bez rôznych adjektív ako napr.demokratický,nacionálny alebo aj ten „s ľudskou tvárou“.
            Nebudem sa rozpisovať o význame Stalina,lebo o mnoho lepšie túto osobnosť zhodnotil ruský historik Andrej Fursov vo svoje štúdii o tejto osobnosti :
            http://www.chelemendik.sk/Andrej_Fursov_Stalin_a_vietor_historie___Stalin_predpovedal_ze_p_525631261.html

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Není to jen o Stalinovi ale o běhu našeho světa. O silách, které se nechtějí dát zlomit. A i naději která zůstává.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Všimněte si, že nehodnotím „význam Stalina pro vznik socialismu a socialistické soustavy“. Jen říkám, že se využívají chyby v řízení státu a strany a negativní rysy povahy J.V.S. k negaci marxismu a komunismu. Tak jako se při hodnocení čtyřiceti let vlády KSČ zmiňují jen komunistický puč, „krádež“ majetku, politické procesy začátkem 50. let, dr. Milada Horáková, Jáchymov, PTP, „vraždění“ na hranicích, vyhánění sedláků, sadismus StB, rušení klášterů, srpen 68, normalizace, fronty na banány a hajzlpapír. Vykládá se o totalitě a jako příklad je uváděn nacismus a komunismus. Když se na takových „argumentech“ vyučuje a vychovává nová generace, obrázek socialismu musí být opravdu odstrašující.
              Aby toho nebylo málo, ze Žižky je lapka a Husité banda loupežníků, Čs. legie na Rusi bránili demokracii, Fučík byl konfident, partyzáni hordou grobiánů v lesích, Čs. armádní sbor v SSSR téměř neexistoval, zatímco naši piloti u RAF téměř vyhráli bitvu o Anglii, osvobodili nás Američané zatímco RA jen kradla a znásilňovala, Sudeťáci byli spíš antifašisté než Heinlainovci, odsun byl vyhnáním, Češi masakrovali chudáky Němce a vůbec, se Slovany nemáme nic společného, protože naším praotcem byl Kelt.
              Tož tak je to s účelovým výkladem dějin národa Českého, potažmo učením M-L 😦

              To se mi líbí

  8. Petrpavel napsal:

    Nezávislost HaNo a „nezávislost“ ČT :

    http://www.halonoviny.cz/articles/view/40808547

    http://www.novarepublika.cz/2015/09/stiznost-na-generalniho-reditele-petra_29.html

    Nestěžujme si, nikoho to nezajímá, přemýšlejme …

    To se mi líbí

  9. oh napsal:

    Džamila se nám trošičku bláznula. IS je podle ní „virtuální hrozba.“
    http://blog.aktualne.cz/blogy/dzamila-stehlikova.php?itemid=26009

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Na aktuálně.cz členka LES … kam já jsem to trouba vlez 😦 .
      Už nikdy více 🙂 .

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Pánové, vy musíte mít dobré trávení. Jak já vám závidím.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Pomáhá láhev dobrého pití, nebo naopak bedna nepoužitelného, leč dosud pohromadě držícího křehkého nádobí.
        Osobně bych doporučil spíše tu lahev. 🙂

        To se mi líbí

  10. peter. napsal:

    Už som asi starý!Kto by povedal,že disident väznený bývalým režimom sa spojí s komunistami?
    http://www.hlavnespravy.sk/protesty-proti-pritomnosti-americkych-vojsk-na-slovensku-budu-pokracovat/687108

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Pravda o světové politice, o jejích beráncích a o jejích vlcích, i o jejích ovcích a o jejích hyenách, je přece jenom jedna.
      Disisdent nebo komunista – každý v sobě musel v určité době najít sílu se něčemu vzepřít když to považoval za správné.
      Je to mé hodně sebevědomé vyjádření, ale cítím to tak, jiné vysvětlení nemám.

      To se mi líbí

  11. jaa napsal:

    Velice ráda bych se mýlila, ale když jsem pozorovala velkého Ó bamu na tom obědě či co to bylo v OSN… nevím, nevím… Zrovna tak se asi bojím domyslet, co by se stalo, kdyby Putin domů nedoletěl, nebo kdyby dopadl jako ten přeběhlý agent KGB v Anglii. +9 Rusové avládnoucí sestava – njsou prodejní amíci. , kteří ruský prostor životbně potřebují, ale …
    Ju a když čtu Nostradama citují z – Centurie X*/II…“ Svatá říše vstoupí do Německa, Islám najde otevřené dveře, Hlupáci chtějí jen znovuzrození- podnikatelé jsou všichni v pořádku. ?!? Ve vyscětlení je, že: Arabové přijdou ve jménu svého proroka Mohameda do Evropy. V této akci vidí „svaté zažení“ a najdou dveře otevřené“. Jo a je to z knihy“Velká Nostradamova prorovtví do r. 2050.
    a vyšlo to v roce 1982 a přeloženo do češtiny 1993. Kde by mne v té době napadlo.. co provede – tehdy celkem neznáná endží.
    Co myslíte… hmm.

    To se mi líbí

  12. peter. napsal:

    re:Strejda Olin :
    Ďakujem za upresnenie.V takomto poňatí s vami absolutne súhlasím.

    To se mi líbí

  13. tata napsal:

    Zeman jim zamotal hlavu s oslavou v RUSKÉ RESTAURACI…………zasmál jsem se když kniže řekl každy ke svému to asi myslel ladsmanšaft u sebe……no Zeman to udělal schvalně aby provokoval aspon si to myslím……..jinak bych bral aby to slavil v č
    eské

    To se mi líbí

  14. kočka šklíba napsal:

    Strejda Olin napsal:
    29.9.2015 (20:13)
    Dala jsem sice palec nahoru ale musím znovu zde poděkovat :). Je to naprosto přesné.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To je toho, já mu ho dal také.
      Ale ono….s tím fašismem to bude podobné.
      A vy se ho bojíte jako čert kříže…jako se jiní bojí „komunismu“.
      Já je také nemám rád, extrémy, to není pro mě, jen z donucení.
      A nácky, to už vůbec nemusím….ale to bude hodně proto, že to byla německá paráda, a jak jsem napsal, oni vždycky všechno přeženou.
      Ono..je možná otázka, jestli námi, Čechy a Slovany obecně, více pohrdali němečtí nacisté, nebo posraná současná demokratická a vyspělá západní Evropa.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.