Narodila se princezna


Tentokráte nikoli královskému páru, ale mým „mladým“. Jakožto hrdý dědek, děda, nikoli však dědeček, jsem, oproti všem svým dosavadním přesvědčením o tom, že novorozenec se od vařené mrkve liší jen tím, že řve, musel hned, jakmile jsem ji viděl, prohlásit, že je opravdu krásná. Na svůj věk – byly jí právě tři dny – je opravdu krásná. Ale nemusela být.

Princezna Matka, tedy moje snacha, nikdy nepřemýšlela o domácím porodu. Trochu byly komplikace v tom, do které porodnice půjde, na výběr byly tři (Budějice, Písek a domácí Strakonice), ale o domácím porodu nepadla snad ani myšlenka.

Protože si princeznička dávala na čas, byla maminka přijata v den druhého termínu do ošetřování s tím, že se tedy porod vyvolá. Ještě večer před spaním bylo vše v pořádku. Ranní kontrola ale ukázala cosi, co mě jako chlapovi sice nic neříká, ale pro lékaře to znamenalo nastartovaný kolotoč. Žádné umělé vyvolávání, ani ji nepustili z ošetřovny a hned na sál. Princ Otec ani nestihl přijet a princeznička byla mezi námi. Díky kontrolám a rychlé akci lékařů. Patří jim i můj dík, ačkoli dělali jen svoji práci.

Nedovedu si představit podobnou komplikaci doma. Tam by se kolem matky nikdo netočil, protože by ani nevěděl, že by se měl točit. A pro princezničku by to znamenalo, že by se nenarodila.

Vzhledem k tomu, že i její otec měl při cestě mezi nás problémy, nemůžu pochopit ty ženštiny, které kvůli svému jakémusi pohodlí jsou ochotny podstoupit riziko úmrtí svého dítěte.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

70 reakcí na Narodila se princezna

  1. blbíš napsal:

    … děti jsou štěstí, pozdravení mamince a princezně přeji, ať se může kdykoliv opřít o milující rodinu!!!
    P.S.
    Váš příběh rození byl u nás jak přes kopírák.

    To se mi líbí

  2. Strejda Olin napsal:

    Blahopřeji!

    To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Velká gratulace!
    My to máme za sebou v nemocnici a také v pohodě před pár měsíci … přeji aby ta vaše papala se stejnou urputností, smála se se stejnou vytvalostí, a spala téměř celou noc se stejnou pravidelností 🙂 .
    Pro domácí rodičky platí Borovského “ … všichni chodí přes most, tož já půjdu louží“, aneb každý svého štěstí (neštěstí) strůjcem.

    To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    hele slechto bavorska,stacilo napisat narodila sa nam mala hovniarka s modrou krvou,rve jak vsetka ta mala holota celeho sveta,ale pre teba a tvoju mafiu to najkrajsie male stvorenie na svete,daj zazvonit v nejakom kostole,potom pokrstit,ci pomazat neviem jak u slechty,aby bolo jasne ku jakej bande a rodu patri to dolezite jak svina,hlavne pre nu,bo ked vyrastie bude jasne vedela,kde patri,to nanajvys dolezite,opij sa na sracku bo k tomu to patri a radujte sa tam bavoraci to vam praje cezpolnej buran cobolik pacholik.
    PS:zvon musi uderit,zaplat nejakemu kostolnikovy a nesanuj kasu,bo hlahol zvonu to nie nejaky zvuk radia,ci kuk na nejaky computer,zvon to prebohova klasika a jak slechta by si to mal vediet.

    To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      Čobolíku, já vás miluju. Vy jste básník!

      Do Bavorova velká gratulace a hlavně zdraví!!!!

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        hele karamelova,ze mas rada blizneho svojho to dobre,keby uvidela na zivo hned by zmenila nazor bo ja sa casto nevidim,ale ked sa holim musim kus kuknut na ten nevymyty rypak a konstatujem nic moc vole,ze ja basnik,to na svetelne roky daleko,jak ked po case pocitam tie svoje dristy,barz by som nic nemenil a kto im rozumie,ci dokonca nieco povie musi byt barz chytry , bo casom bez hlavy a paty,ale to preto,bo ja strielam bez vystrahy okamzite,toto som predumal v case pisania,ale vacsinu ani nedumam,ked pisem,nemam casu dumat sype sa jak lava z catopaxi.

        To se mi líbí

  5. Hudec napsal:

    Gratulace, dědo 🙂 ! Jsem rád, že to dobře dopadlo.
    Zajímavé je, jaký je to nenápadný proces. Narodí se to, pak je to pár let roztomilé, a najednou to (aniž by to člověk nějak moc zaregistroval) měří skoro dva metry. To je případ mých vnuků.
    Tak si to užívej, holku ti závidím. Nějaké ty kraječky, sukýnky, copánky….. k zulíbání.

    To se mi líbí

  6. Jethro napsal:

    Také máme novou princeznu. Pár dnů. Člověk se pak alespoň přestane rozčilovat na webu politikou. Jen mi někdy zatrne, do čeho se to vlastně narodila.
    Gratulace a hlavně zdraví – pro všechny. To ostatní se dá ustát, i když někdy obtížně.

    To se mi líbí

  7. Minorita napsal:

    Připojuji se ke gratulantům. Nechť Vám roste do zdraví a do krásy …

    To se mi líbí

  8. kchodl napsal:

    Gratuluji ! To je pravá radost.

    To se mi líbí

  9. Cech napsal:

    Připojuji se ke všem gratulantům.
    Tož ale pro dědečka brzy nastane asi fičák ale to je asi ten normální život jak má být.

    To se mi líbí

  10. vittta napsal:

    Bílé dítě je radost nejenom pro vás, ale pro všechny!
    Gratuluji.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Hmm, witto – když už jste to načal – nesouhlasím. Každé dítě bez rozdílu, by mělo být zdrojem štěstí a náikoliv politikaření, výdělku a vydírání. Mělo by být vychováno v tradicích rodu – ač rozdílných zvyklostí, protože každý rod má své zivotní podmínky – závislé na místě kde je. Země je mnohotvárná a zrovna tak by měli být lidé. V té mnohotvárnosti je síla, které vede lidi dopředu… Všichni stejně a stejně je začátek stagnace a vymírání….
      Do Bavorova – hlavně hodně zdravíčka.. to ostatní snad přijde….

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tak já zrovna včera jsem pozoroval navečer místo poblíž centra.
        80% tam se pohybujících lidí byli Cikáni.
        Vesměs s dětmi a mladé ženy k tomu těhotné.
        Žádnou radost to ve mě nevyvolalo.
        K tomu se klidně přiznám, a nejenom že to nevyvolalo radost, ale vyvolalo to ve mě odpor.
        Možná že jiní by cítili radost-právě třeba kvůli té mnohotvárnosti.
        Já ale mezi takové nějak nepatřím, i když teorii radosti z mnohotvárnosti jinak chápu a bylo by mi potěšením, kdyby mi to tu radost dělalo.
        Bohužel…..asi jsem nějak jiný, než ostatní.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tak to já mám v tomto směru jinou zkušenost. Když byl ve Strakonicích letecký den http://bavor.blogspot.cz/2015/09/letecke-odpoledne.html , tak kromě mé snachy se tam valilo ještě další množství bříšek (snad polovina návštěvnic), že nemám strach o budoucnost Strakonicka.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          No jo, ale to je právě důsledek toho politikaření . Vzpomeňte, že za totáče to tak nebylo. Práva a povinnosti jsme měli všichni stejné. žádná pozitivní diskriminace, žádné nezasloužení výhody ale taky žádné mraky pofiderních vyžírkový organizací – které na tom blahobytně profitují…
          Omlouvám se pane domácí, ale tohleto mne jaxi taxi a k tématu by to být nemělo. ale…

          To se mi líbí

    • tata napsal:

      WITTA
      Ten palec je odemně,jen to oznamuji nechci o tom diskutovat,možná sem tomu neporozuměl ,možná vtip…….pro mě přes čáru protože každé dítě je radost.
      jinak dnes opět koš pošlu BAVOROVY já to neumím sem dat………trochu provokace pro ty kde to neroste.

      Obrovská gratulace obou dědům

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Palec dolů od vás…
        To je zpětná vazba.
        Já se takhle dozvím, že buď mají lidé radost i z romských dětí-pak ale nechápu, proč je na ty Cikány tolik narážek, nebo jsou to pokrytci.
        Já pokrytec být nechci a proto na rovinu říkám, že z romského děcka radost nemám.
        Tím nechci říci, že považuji všechny Cikány za unicerzální povl, plno jich znám a mnozí mi nijak extra nevadí.
        Ale jiní mě zase vadí a zde bych rád podotkl, že hodně dětí mají především ti, co mi vadí.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          ach jo zase něco nedodržím ale musím to dovisvětlit.
          Když vidím tlačit romku a kolem 4 další navíc znám jak žijí taky nejsem rád……..ovšem jsem naštvanej na ten systém,který jim dovoluje že je rození dětí živí a oni ho hojně zneuživají,holt vím že se stěch dětí na 70 procent vyroste to v jakém prostředí žije to jest darebák nebo holt parazit,jenže kdo má právo selektovat ztěchto dětí nemám radost……….to je špatně neumím to vyjádřit……já znich taky nejsem odvázaný……..ale nikdy bych to nenazval takto………nesouhlasím že mi někdo vičítá že je mám chápat,že je mám tolerovat že jsou jiní,nechci zde nastolit nebezpečí pro mé potomky že sem pustím imigranty z jinou kulturou která vytlačí mou kulturu třeba se jen přehnaně bojím ale to nebezpečí je……..ale nikdy to nepostavím takto holou větou kde budu selektovat jen barvou ,nebo třeba narodností………podotýkám je to muj pohled né něco proti VÁM……doufám že to většina vždy bude vnímat………V TOM KONTEXTU

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Já vám rozumím.
            Ale já to říkám o něco příměji!

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Oběma pánům děkuji za téma k přemýšlení, a především za smírný konec od obou vysvělující že vlastně oba myslíte stejně přesto že píšete zdánlivě jinak 🙂 .

              To se mi líbí

  11. brtnikvbrlohu napsal:

    Gratulantů už je dost, novopečenému dědečkovi přeji úspěšné zvládání nové role.

    K porodům doma – moje dobrá známá, porodní bába má vyhraněný názor – porody doma jsou super — pokud je za dveřmi plně vybavený porodní a operační sál včetně kompletního personálu.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Je to moudrá ženská, Brtníku!

      A dědečkovi gratuluju a ať začne rychle začne kolem tvrze budovat opevnění a tak vůbec – ono to uteče jak voda a princové budpu před branami stát frontu! 😉

      To se mi líbí

  12. Jos napsal:

    Velká gratulace a hodně zdraví.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Děkuji za přání, ale článek má zcela jiný význam 🙂

      To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        Tož mi víme – domácí porody. Ale co o tom budeme kafrat, rozumná matka bere doktory a pitomě neriskuje, ono i s operačním sálem za zády to není až tak úplná sranda. A ty zblblé nány si musí samy nabít čumák, těm to stejně nevymluvíte, takže ztráta času 😦

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Já si naopak myslím, že je třeba zveřejňovat podobné situace vždy a všude. Já vím, ona si taková nána myslí, že právě jí se to stát nemůže, ale i tak je nutné o tom neustále psát. Protože to, že máme nejnižší úmrtnost novorozenců, není samo od sebe, ale právě tou dokonalou i když občas (kdo to posoudí) neosobní péčí.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Nu, moc se mi to tu připomínat ani zveřejňovat nechce, co je komu do toho. Ale příští týden to bude třicet let, co při porodu zemřela moje první manželka. To jen abych Bavora podpořil, že zdravotnická rizika při porodu jsou někdy dramatická a operační sál za zády není zbytečnost.

            To se mi líbí

            • Karamela napsal:

              Myslíte že tu „přesvědčenou“ přesvědčíte? Na vaše varování řekne – no vidíte a byla v nemocnici a stejně to nedopadlo dobře! Dokonce jsem slyšela argumenty, že ty komplikace a problémy vyvolává právě ten stres a nepřirozené prostředí nemocnice, že kdyby byla „v klidu“ doma, tak se to nestane! Normálně, seriózní vážná debata v Tývý. No nevěřila jsem vlastním uším, proti demagogii není obrany…

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              pro Karamelu – nejde to dát jinak…Dotaz— v které týví a které době jste viděla tu vážnou seriozní debatu??? 🙂 Takovým se vyyhýbám seč síly stačí, i když je osazenstvo – z dřívějška známé jako fundované. Co i z těchhle lidí čas udělal…. mnó…. Ti kteří nejsou korouhvičky a nepodléhají .. hmm „módě“ se v žádné televizi posledních nejméˇn 10 let nevyskytujíí

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              hele hudacku ,mna to prekurevsky zaujima a co ma do toho?bo s takym clovekom by som si rad podristal,jak to prezival,bo cas rany hoji,ale jazva zostane na furt,bo neviem si ani vo sne predstavit,jaka to musela byt bomba pre teba a dal si rady,bo ked niekto povie,ze taku stratu pri takej situacii smrti vie pochopit,docista hovno vie,len ty vies a holota,co zazila,mozno moj drist pre teba drist vysinuteho,ale ja reagujem hned a rovne,ja nie novinar,ale obycajny clovek,ja nehladam senzaciu,ale poznaniema vzitie sa aspon kus do holoty,tu v utorok umrela taka mlada cobolka 28 rokov,mala uz 3 rocneho syna a porodila druheho,pricom sama umrela,ked som sa dozvedel,zakyvalo so mno dost mocne,bo taka strata pri porode,to kurva neviem ani nazvat,hlavne takych jak ty to obdivujem,ze ziju dalej s tym pretazkym bremenom,jak hvarim len ty vies jak to bolo ostatny ,ze im je luto ja radsej nic nehovorim v takych situaciach,len poviem 5 krat kurva,chod zapalit tvojej panenke sviecku a daj si do nosa a v duchu bud hrdy na seba mas aj preco kurva.

              To se mi líbí

  13. věra napsal:

    To je moc velká radost, pane Bavore. Já mám tři vnučky a jednoho vnoučka, to si to užívám. Samozřejmě gratuluji a přeji zdraví a šťastný život vaší princezničce a vám všem 🙂 ….

    To se mi líbí

  14. Rosťa napsal:

    Upřímná gratulace z dálného východu ( Moravy ).
    Má žena pracovala celý život ve špitále a říká, že doma může rodit jen ( smazáno pro porušení etického kodexu samotným autorem příspěvku ).

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      K domácím porodům myslím že je špatné šmahem domácí porod odsoudit…………..ovšem vždy tam musí být kontrola a připravený odvoz………když je vše v pořádku určitě je to pro rodičku dobré toto obrovské zatižení prodělat doma………ovšem při dodržení všech bezpečnostních rizik…při sebemenším riziku ovšem okamžitě jen NEMOCNICE

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        Jenže, tato, i kdyby to z domova až na sál v nemocnici trvalo jen deset minut, i těch deset minut může být kritických. 😦

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Že jde někdy doslova o vteřiny nevysvětlíte lidem, kteří u toho nepracovali.

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          Nejsem odbornik……….ale podle toho co jsem otom četl a možnosti dnešní diagnozi……jde odhadnout bezpečný porod……….K-k. napsal:
          17.9.2015 (12:35)
          JEN muj názor myslim že zde jste vše hodila do jednoho pytle,chtělo by to rozlišovat,ani odborníci nejsou scela proti jen stoho nedelat masovost,ono i když rodí v nemocnici muže byt boj s časem,nahlé komplikace,předčasný porod………..i rodička je ještě doma.
          Takže když píšete i 10 minut muže rozhodovat………jenže tam je porodní asistentka ta by spolehlivě měla poznat že není něco v pořádku…………když je žena připravena na nemocnici také nemusí poznat že se něco děje a je na to sama………nejsem proti domácím porodům kategoricky jen by to měla byt spíš vyjímka

          To se mi líbí

          • brtnikvbrlohu napsal:

            Táto nejde a i ta nejlepší bába nepozná všechno – je jen bába, a ani ten doktor….

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            tato
            podle toho, co se dělo s naší princezničkou, to nelze bez opravdu odborných diagnostických přístrojů poznat. Večer bylo ještě vše v naprostém pořádku a ráno kolotoč jak na Matějské pouti. Pouze díky té diagnostice, kterou žádná bába mít ani nemůže.

            To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Tato, pokouším se vám vyhnout, protože svými názory se mýjíme o stovky světelných let. Když já nemám co říct, protože nejsen silný v kramfleku, rád si předču názor chytřejších a mlčím. Stran porodů doma bych byl nekompromisní. Profíci vědí své, jde o život, někdy i o dva. Proč se k tomu vyjadřujete? Máte relevantní informace?

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              míjíme, ach ta čeština.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              No jestli se mijíme je VÁŠ problém,ja neselektuji ale reaguji na dané téma takže se stane že někdy s někým souhlasím někdy né.Konečně i ted jste dokázal že to není věcný argument ale averze.Nevšiml jsem si že zde je forum odborníku VY ANO?Zde se debatuje a sděluje svuj osobní pohled a né odborné statě.JÁ JSEM sdělil že muj pohled je že bych kategoricky nezatracoval,nikoho nepřesvedčuji ani teratálně nesděluji že se s někým mijím………konečně je to jednoduché nereagujte a máte po problému,já žadný nemám

              To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      odmazano. na dalnejsom vychode od moravy sa hovori glupa pizda.

      To se mi líbí

  15. Miluše napsal:

    Pane Bavore, máme spolu s Vámi radost z té Vaší malé princezny. Má štěstí, to děvče, vybrala si správného dědečka, který ji bude číst knížky, hrát country písničky a cestovat po Strakonicku.
    Mamince i miminku a všem z jejího okolí přeji hodně zdraví. Domácí porady považuji za jakousi modu, stejně jako odmítání očkování.
    Zdá se, že se v poslední době rodí více holčiček. Ještě, že za tím nejsou žádné kvóty. 🙂

    To se mi líbí

  16. K-k. napsal:

    Tak a je chvilička klidu, takže:
    domácí porody jsou podle mne neúměrné riziko, navíc podstupované proč? Aby nastávající maminka měla za každou cenu pohodlíčko a kmitající a litující rodinku kolem sebe – proboha, když jí jde v první řadě o pohodlí, tak neměla mít dítě. Ty „dámy“ uvažujou asi stejně, jako když se svého času jakási přírodní rodina rozhodla pojmenovat dceru „Půlnoční bouře“ a do krve se hádali, když jim to matrika neodsouhlasila. Obdobně ty řeči „a Pepíčka nenecháme očkovat, sousedka říkala, že slyšela, že je to nebezpečný!“ A když se pak něco semele, tak jsou pochopitelně prevíti doktoři… Prostě „já chci a chci a chci“ – a nic víc je nezajímá. 😦

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      K tomu očkování a podobným problémům u Hájka na protiproudu píše nějaká Hájková.
      S Hájkem se dá někdy částečně a někdy i plně souhlasit. S touto dámou ne. Píše jak opravdová divoká fanatická anti anti. Přibližně v lince „očkování škodí a zabíjí, obrna se vymýtila sama, očkování v tom nehrálo roli, nové výskyty obrny jsou ze zmutované očkovací vakcíny, kdyby se neočkovalo, svět by byl krásnější…
      A podobně i k ostatním zdravotním (i jiným) tématům. Brrrrrrr.

      Aha, vysvětleno: Mrkl jsem na profil autora a čtu:
      „JUDr. Erika Hájková.
      Profesí právnička, doktorka práva obojího, především pak autorského, dalším vzděláním homeopatka. Žena v domácnosti – to především. Proto také badatelka, na vlastní pěst i kůži nacházející a zkoušející metody, které jsou sto skutečně pomoci udržet zdraví nás a našich nejbližších – nikoli jej obětovat zájmům farmaceutických firem.“

      No, pokud bych si nejdřív přečetl tento profil a ne článek brojící proti očkování, mohl bych si ušetřit lehkou ranní nevolnost… Jen nechápu, proč jí Hájek ty pitomosti zveřejňuje. Že by rodina?

      To se mi líbí

  17. rybářka napsal:

    Podle svých osobních zkušeností a poznatků si troufám tvrdit, že jsou to právě babičky a dědečkové, kteří dospěli k moudrosti, že každý čas života jejich vnoučka má svou dobu, které se říká čas pohádek, čas příběhů a vyprávění, čas předávání zkušeností. Nikam nespěchají, jsou mnohem trpělivější, citlivější. To oni jsou především tvůrci toho, co básníci nazývají poezií dětství.
    Přeji, pane Bavore, aby i Vaším spolupůsobením rostla Vaše malilinká princeznička
    v moudrou a vznešenou bytost.

    Domácí porody ? Myslím, že to není risk pouze matky, ale především dítěte. Za mně rozhodně ne.

    To se mi líbí

    • anna napsal:

      Pane Bavore, velká gratulace i ode mne. U nás se podobná radost očekává příští měsíc. Bude to už třetí princ v jedné rodině. Princezny nejsou na skladě. Přeju té maličké a vůbec veškerému okolí jen to nejlepší. A.

      To se mi líbí

  18. Jethro napsal:

    Pro samé gratulace jsem zapomněl na téma článku.
    Domácí porod?
    Jsem silně proti. Stejně jako jsem proti řadě dalších módních vymožeností. Naše mladá byla nekomplikovaná, vše OK, jen běžné drobnůstky, žádné riziko. Porod byl údajně dost drsný a potom ji dost dlouho sešívali, jak byla dotrhaná. Být doma, už asi není.
    Já bych osobně svou nejdražší takovému riziku nikdy nevystavil.
    Doba, kdy se rodilo doma, tu dobře vidíte ve starých matrikách – viz jiné téma nedávno. Pokud z nich něco výrazně vyčnívá, jsou to mrtvě narozené děti nebo děti zemřelé bezprostředně po. A Rodičky zemřelé bezprostředně po. Nechápu proč, když ty ženy rodily doma s asistencí skvělých porodních babek – pardon – asistentek?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A ještě přidám takovou drobnost. Při odchodu domů jim nemocnice pronajala za poplatek 900 na půl roku hlídače dechu. Samozřejmě, že neváhali a brali. Pokud ten hlídač nikdy nezařve, tím lépe, ale jeden nikdy neví.

      To se mi líbí

    • M-T napsal:

      Jethro, souhlas, také hledám ve starých matrikách. Dřív se říkalo, že je-li žena v očekávání (používal se i výraz samodruhá), je jednou nohou v hrobě, asi ženské věděly, proč to říkaly. Takže jsem rozhodně proti domácím porodům jak z vlastní tak i dalších zkušeností, kdy by to doma nedopadlo dobře.
      Nedávno se narodila princeznička i našim mladým, takže máme dvě, jednu odrostlejší a druhá má necelé dva měsíce. Zdravé dítě a zdravá matka je velké štěstí.
      Připojuji se s gratulací! Přeji princezničce z rodu Bavorů dlouhý a krásný život prožitý ve zdraví a štěstí!

      To se mi líbí

  19. oldwomen napsal:

    Gratuluji k vnučce a přeji ji pevné zdraví. Ano, domácí porod se může přihodit. Když je překotný. Občas se tak stane. Ale rodit doma plánovitě? To je jako jet po dálnici v dopravní špičce v protisměru. Cifix, statistika kojenecké úmrtnosti a zesnulých šestinedělek je hajzlpapir, či co?

    To se mi líbí

  20. Strejda Olin napsal:

    Rodit doma je anachronismus. Rodilo se doma, protože taková byla doba. Také se rodilo na poli. A zuby trhal kovář. To nebylo z plezíru, to byla bohužel nutnost.
    S tématem souvisí i účast otce u porodu. Jak se na to díváte? Já bych u toho nechtěl být a manželka by k tomu také nesvolila. Jsem asi natvrdlej, ale nechápu, proč u toho chlap chce být a co to rodičce přináší.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Otec u porodu? Ano! Ale jen v zapadlé samotě na Šumavě koncem předminulého století.
      Myslím že je to stejně nesmyslná móda jako rození doma a odmítání očkování, jak zmiňují mnozí výše.
      P.S. Bývalý zeťák si taky zaplatil pobyt u porodu, máme fotovideodokumentaci všeho, ale nemáme zeťáka. Po pár měsících jaksi ztratil o dítě zájem …

      To se mi líbí

      • oldwomen napsal:

        Berte to tak, že slabý kusy vodpadaj. A je lépe dřív, než se vlacet s koulí na noze několik let a vlastně je tak ztratit.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Srdečně zdravím do lůna přírody …
          Vzal jsem to tak. Zádrhel je v tom, že teď dcera po dva roky vláčí další kouli, včetně oné sladké kouličky o které jsem psal výše v 02:04. Na blázinec …

          To se mi líbí

          • oldwomen napsal:

            Třeba se ta druhá koule vyloupne do krásy a nebude lepšího zetě. Ne vždy po čertu chodí ďábel. Robatko mi vodlilo domů potencionální životní, robatcino, partnery, že jsem už začínala a věřit tomu, že mne velice sofistikovaným způsobem mučí. Byla to fuska vychvalovat neexistující klady a tiše doufat, že TO brzo zmizí v propadlisti dějin. Robatko je býk. Velice typický. Uf. Je to za námi. Nakonec přivedlo domů protějšek, co si snad na noc musí sundavat svatozář, jaké je to zlaticko hodné. Mnoho radosti s vnoucatkem přeji.

            To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Odjakživa se chlapi z baráku vyháněli a porod byl čistě ženskou záležitostí. Otec se směl pak jen podívat na dítě v kolíbce. Ale to jsou všechno akce různých NGO a džendrtetek pod vlivem amerikanizace národů.

      To se mi líbí

    • oldwomen napsal:

      Manžel nechodí ani k teleni. Byl jen jednou, jinak nešlo, kráva byla úzká, tele šlo rameny, potřebovali jsme třetí ruce. Nejsem Saxana, nemůžu jednou rukou masirovat a zvětšovat vchod a druhou při stahu tahat za porodní provaz. To byl jediný porod, u kterého kdy byl a vzpamatovával se že zazitku velice dlouho. Představa,že by prekazel u mého vlastního porodu…. Paneboze a proč? Nakonec v literatuře je to naznačeno dost jasně. I v pohádkách. Na královnu přišla těžká hodinka, král vypadnul z hradu na lov nebo jinam, v nejhorším případě nervózně probíhal trůnní síni a čekal až se otevřou dveře královniny ložnice…. pak střelba z děla a sudičky …..
      Strejdo Oline, otec dítěte u porodu snad jen když se to dere na svět cestou do porodnice a není zbyti. A na hlavičce novorozence mezi stydkými pysky nevidím nic vhodného k dokumentaci do rodinného alba.

      To se mi líbí

  21. Witch napsal:

    Hodně zdraví Princezničce i Princezně a Princovi 🙂

    To se mi líbí

  22. cobolik pacholik napsal:

    ja som pri porode mojich deti nebol, a druhe dieta som videl zive az po 11 rokoch na JFK,bo tak mi chujovo vyslo,proste ina doba co lakuje holotu,ze musi drzat zenu za ruku,ja sam viem a nemusel som nic citat ,ale vidim,ze zena to mocnejsi perun jak chlap,bo keby my sme mali rodit vacsia polovica by umrela od strachu z bolesti a este nic by nebolelo,bo natura zariadila tak,ze baba dela tohle a chlap nieco ine a nejaky specialista,ze zacne pisat,ze chlap ma byt pri porode,je blud podla mna,vsetko je nastavene uz davnejsie,kym nejaky vykuk nieco zacne hlasit,ze rodit doma a vsetky tie tahy okolo toho,baba rozhoduje,ci donosi dieta,ci da zobrat bo ona zaklad a nikto iny,bo len ona ma ten zazracny system,ktory dokaze priniest stvorenie na svet.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.