Kvo kvo kvo kvóty


Jak slepice na hřadě vykřikují představitelé dvou nejsilnějších zemí Evropské unie. Ostatně obdobné kvokání se ozývá z Bruselské centrály již drahnou dobu. Ale to se týkalo jiných kvót. Měli jsme omezení pro zemědělce, kvóty pro účast žen v politice a jistě byste si vzpomněli na spoustu podobných slepičích výmyslů.

Tentokráte se jedná o kvóty na migranty. Obě země ve spolupráci s dalšími podržtaškami vyžadují, aby se migranti přidělovali všem zemím Unie.

kvo kvo kvo

Svým způsobem se jedná o pohrdání člověkem, protože by měl být jako kus kamsi posazen bez ohledu na jeho vlastní potřeby a touhy. Je zajímavé, že sluníčkoví havloidi ještě na tento způsob segregace a ponižování lidské důstojnosti nepoukázali.

Dalším nedostatkem kvótování je listinou lidských práv a dohodou ze Schengenu ustanovená volnost pohybu zboží a osob. Takže migrant, který získá asyl v určené zemi, může s odvoláním na tyto listiny stejně vycestovat do své „země zaslíbené“.

Merkelová a Hollande straší, hrozí, ale jako by zapomněli na rok 2004, kdy tyto státy omezily novým členům vstup na svůj pracovní trh v případě Německa a Rakouska dokonce na dobu více než pět let. Tehdy se strašily „polským instalatérem“ a strachem o pracovní místa. Výsledek byl přesně opačný. Žádný nápor na jejich trhy se nekonal. Dnes ale farizejsky tvrdí, že migranti posílí jejich pracovní trh.proměna

Takže místo polského instalatéra se dnes hrnou arabští pobírači dávek.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

132 reakcí na Kvo kvo kvo kvóty

  1. vittta napsal:

    Hlavně ať migranti posílí JEJICH pracovní trh.
    Jenže ono to chce překlad.
    Migranti posílí jejich pracovní trh, ale nejraději by je poslali k nám, a dále na východ.
    Kdo ví, třeba si myslí, že to směrem na východ je jejich pravní trh.
    A třeba si to jen nemyslí….

    To se mi líbí

  2. jaa napsal:

    No oni němčouři a spol. mají s těmí kvo kvo praxi. Po pučí v 48 mém evakuovalo děti a potom rodiče… – /Elefteriadky a všchni řekové u nás/,. část se jich v 80tých po pádu junty vrátila – z té várky jsou Elefteriadky a další…. jo a postupovali tak, že klidně rodiny rozdělili – Třeba kamarádka měla – strýce v německu i francii. A měli nějaký zvláštní status… nevím už jak to bylo, ale nedostali náš pas – takže klidně mohla jet ke strýcovi do němec a pod, ale nemohla a nebo s velkými potížei s námi do Bulharska či jen Maďarska. …

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      úplně mi vypadlo, že se jedná o přerozdělovábí uprchlíků z Řecka. A pamatuji si to, přesto, že mi bylo dost málo. Chodili jsme taková rozjívená partička plavat na Ponávku a jednou tam stáli starší manželé / nějací příbuzní/s dvěma vyplašenýma děckama. A ta paní nás požádala jestli bychom je nevzali mezi sebe. Nebyl problém a taak s ními chodili celou zimu… . Jiné věci jsme neřešili jen ty dětské a až po letech jsem se dozvěděla, že oba vystudovali, Hmm je to už dávno a svět byl úplně jiný…

      To se mi líbí

  3. kočka šklíba napsal:

    No ano to jedna stránka toto: „Svým způsobem se jedná o pohrdání člověkem, protože by měl být jako kus kamsi posazen bez ohledu na jeho vlastní potřeby a touhy. “
    A ta druhá je, že my, tedy občané tohoto státu nemáme, nebo možná nebudeme mít možnost, se ohradit proti přibývajícím migrantům. A to bude znamenat, že možná, s 99 %, nebude na naše občany dost peněz, není ani ted přece. A to znamená, že budou přibývat děti, co ani nebudou moci chodit na obědy, důchodci, kteří si budou moci vybrat mezi jídlem (a to ani nemluvím o zdravém jídle)a léky a dál a dál. Asi jsem sobecká, ale mě jsou tedy bližší naši občané, než tzv. imigranti, a to z toho důvodu, že si myslím, že ty částky co dají za převaděčství jsou pro mnohé z našich občanů nedosažitelné. To znamená, že ti, kterým bychom měli pomoci, se sem vůbec nedostanou přece. Ti na to totiž také nemají.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      presne na pizdny chlp,ty co naozaj potrebuju pomoc,ty tam zdochnu bo komu naozaj ide o kejhak a je hladny vie byt vdacny a chuj v akeho boha veri,bo sam mam skusenost jak svinam,proste pridu vychcanky,vyjebky,ktory sa tam s kade prisli mali o sto krat lepsie jak ta holota,co nema ani na zvanec a nevie hodiny,ani minuty,kedy ho nejaky vysinuty alahista oskalpuje,jezidi,ktorych utekalo par sto tisic pred tou vysinutou alahistickou holotou ty nesturmuju hranice europy,tych ratovala kurska pashmerga,takze bohovy postreh a presvinsky blizko k tvrdej realite o potrebujucom,potrebujuci chcipne a vychcanka posla este na lepsie,ale to je tak odkedy holota chodi po tej zemi a vlada cz ozobraci este viac pepikov,bo babis neda svoje miliardy,ci nejaky ty vasi bohaty nepisem nijake meno bo ja tam nepoznam vasich bohatych,co tak tvrde a poctivo prisli k miliardam a ked uz budu na smrtelnej posteli daju do staneho fondu na pomoc potrebujucim pepikom z ktoreho sa nenazerie radovy cech,ale nabali dalsia poctiva a workoholicka kurva a proc?bo treba zobrat suter a hodit takej kurve do hlavy,aby sa mu rozsvietilo,bo sameho ho nenapadne,to skorej noirmalny holotnik vam da bura jak nejaky bohaty chleba,bo sa kokot boji,ze pride na dzadovsku palicu,ale toto tiez jasne odkedy clovek chodi po zemi,hocim cest vynimkam,ale tych este menj a jak gram zlata v sto tisic tonach hlusiny,bo uz tak je a nic neve som neobjavil a nezmenim,hoci by som sa posral,bo nema s kym.

      To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    ale preklepov,to zase vizitka kurnik aj sam kontroloval bo ked ma kopne pisem jak rozumu zbaveny a potom aj tak vyzera,nic inaksie nebude bo som taky chumaj a basta.takze brat tak,ze o tom viem a potom ujde ,ze nic neviem.

    To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    aj tu preklep vujde,ide sa hanbit do roka dobrou noc pepici a bdete.

    To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    aj tu, to uz docista pakaren,jsem proste kovanej.

    To se mi líbí

  7. vittta napsal:

    Kvo,kvo, kvo Kája.
    http://www.blisty.cz/art/79018.html
    Osobně mě najvíc zaujal nenápadný útok na konkurenci-
    -Parlamentní listy.
    Ty musí kolaborantům ležet v žaludku!

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Tento teolog je bohužel úžasný psavec a dle mého osobního hlediska splácal ND hlavně pro svoji snadnou obživu ale na to aby vyrobil NSCAP, na to prozatím nemá na své straně dostatek kléru.

      No ale bohužel uznává Čecha jako člověka rovnoprávného s velšanem.
      Proto tento propagátor velšské kultury, který používá své BL k pronásledování odpůrců myšlenek, že Češi jsou normální lidé a netrvají na brzké apokalypse.

      Proto pokud by nebyl proti ABB, tak snad by neplnil zadání vyjádřené „Jací jsme“.
      Tož kultura je pro JČ pouze jedna a je naprosto jasné, že opravdu ale opravdu to není ta Česká.

      To se mi líbí

  8. Cech napsal:

    Pokud se ovšem budeme o tento problémem zajímat seriozněji tak :
    Nařízení Evropské komise prosadí povinné procentuální kvóty jednak přesídlovaných imigrantů přímo ze třetích zemí a jednak žadatelů o azyl v EU přemísťovaných mezi jednotlivé členské země. Použitá salámová metoda evropské komise k otupení odporu veřejnosti skrze nejprve omezená čísla zastropovaných pilotních programů.
    Následně na základě nich zavede konečnou legislativu na povinné přerozdělování předem neurčitých počtů imigrantů.
    Následně ještě násobené o rodinné příslušníky v rámci tzv. slučování rodin.
    Pro ČR to v případě zavedení znamená nejprve nucené přijetí 2 800 imigrantů v tzv. pilotních programech.
    Následně nucené přijímání desetitisíců imigrantů každý rok. Převážně muslimů ze Sýrie, Iráku, Somálska či Afganistánu, kteří tvoří nynější většinu imigrantů do EU.
    Pro přibližný kalkul musíme počítat :
    Při proudu za minulý rok 625 000 letos 1 210 000 bude možné kalkulovat, že pro nás určená 3 % potom budou znamenat 20 000 – 30 000 tisíc imigrantů v roce 2016 a násleně.
    No a při vynásobení slučovacím koeficientem rodin to bude těch 240 000 – 450 000 tisíc imigrantů ročně.
    Při nárůstu pracovních příležitosti 25 906 míst za rok s průměrně 500 000 nezaměstnanými se zvýší počet evidovaných na ÚP na 1 000 000 ke konci roku 2016 – 2017 s tím že do roku 2018 bude nutné kalkulovat s cca. 1 250 000 žadateli o práci (bezesporu i o dávky).
    Tož v budoucnu opravdu nezávidím těm rodinám s více jak 4_mi dětmi, protože budou mít opravdu velkou konkurenci.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Kam je všechny pohřbíme ?

      To se mi líbí

      • Hudec, Putinův agent (ale pšt, to je tajné) napsal:

        kchodle, na iDNES jsou teď záběry z leteckého cvičení Štít 1984. Mrkněte na to z nostalgie.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Byl jsem tam ve své lenošivé POOA.
          Sbíral jsem tam plno ryzců a bedel a dělal je k jídlu sobě i kamarádům!

          To se mi líbí

          • Hudec, Putinův agent (ale pšt, to je tajné) napsal:

            Nezlobte nás, kteří musíme v potu klávesnice tvořit hodnoty!

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ale to bylo před 29 lety….to už je nějaký čásek.
              Kde jsou ty časy….kde?
              Tak mě napadá, že jsem vlastně byl až na Štítu 86…v 84 jsem ještě budoval socialismus po hospodách!

              To se mi líbí

  9. Petrpavel napsal:

    Zprávička běžící dnes ráno na liště ČT 24 : „Kerry dnes volal Lavrovovi, vyjádřil nesouhlas USA s ruskou pomocí Sýrii“.
    Krystalicky čisté vyjádření, přeloženo do lidštiny “ … my tam potřebujeme dál chaos který jsme vyvolali, válku kterou jsme vyvolali, loutky v budoucí vládě které sami dosadíme, ekonomické a politické ovládnutí země …“ .
    Nebavme se o migraci, migrantech, jak jim pomoci či nepomoci, bavme se o iniciátorech rozkladu a jak se zbavit jejich vlivu.
    P.S. Současným příznivcům a volyčům ČSSD (a vládních stran) doporučuji pustit si začátek Moravce z této neděle, byli tam Sobotka a Filip, hovořilo se tam o migraci a o lecčems. Jestli je tento poslech nevyléčí, nevyléčí je už nic …

    To se mi líbí

  10. K-k. napsal:

    Nejsou potřeba Andělíniny kvo-kvo-kvo-kvóty, stačí jeden snaživej českej blb: http://www.novinky.cz/domaci/380808-cesko-by-melo-pomoct-klidne-prijmeme-az-15-tisic-uprchliku-prohlasil-dienstbier.html

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Má tento americký občan právo, ba přímo povinnost, rozvracet Evropu a vlastně celý svět za účelem záchrany amerického dolaru, za účelem zabránění bankrotu vlastní předlužené země?
      Má, tak se činí!
      A hlupáci (jako já, v prvním kole prezidentské volby jsme mu, myslím, dal hlas) ho u nás za to ještě volí…

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Já ho v prvním kole také volil. Jestli si pamatujete, tak to byla taková společná úmluva když jsme chodili diskutovat „tam vedle“. Za tu volbu bych si nejraději …….. . Dienstbier je hrozný vůl.

        To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          I já. Mea culpa pro vzdělance. Pro zbytek já husa.

          To se mi líbí

        • Zdena napsal:

          🙂 to já Jiříka nevolila, protože vlastně v té době ještě nic nedokázal. Pak se kluk ukázal v debatě všech prezidentských kandidátů. Od té doby má u mne vymalováno, a teď to jenom přibarvuje. A navíc jsem měla svého koně, pro kterého jsem i deset podpisů sehnala, aby se mohl dostat mezi kandidáty na prezidenta. Tím mým koněm byl nějaký Zeman. Však „vedle“ jsem patřila k těm ze suterénu. Jedině Ti prý ho mohli volit, jak tam tenkrát prohlásila v diskusi jistá podplukovnice. Zatím jsem se s vým koněm spokojená. Táhne, oře a vláčí dle mých představ, i když už je starší… 🙂

          To se mi líbí

    • Hudec, Putinův agent (ale pšt, to je tajné) napsal:

      Vtipný Chovanec reagoval, že to je asi nějaká osobní iniciativa „pana kolegy“. A: „Netušil jsem, že má tak velký byt“.
      🙂

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      nedivím se, že je diskuse zablokovaná.

      To se mi líbí

  11. jaa napsal:

    No víte vážení, kdyby to nebyla tragedie – byla by to docela sranda. Staletí bojovalí či bránili se evropané proti osmansko – turecké nedvládě v Evropě. . Vyžádalo si to mraky mrtvých – na obou stranách. Skončilo to 1922. – po první světové… Pžesvědčili se že válčením se Evropa bude bránit… tak nasadili uprchléky a dobrosrdeční evropané …. si tu větev podřežou sami…. Nebudou to mít naši potomci jednoduché a mohou jen vzpomínat že je to díky své toleranci…. a litovat že jen jejich rodiče a prarodiče mohli žít ve svobodné zemi…. Tedy pokud nezasáhnou a nepomohou rusové……. hmm – _ paradox začátku 21- srtoletí.

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/hrozi-opakovani-historie-mohamedani-kdysi-moravu-plenili_331982.html

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Osmansk%C3%A1_%C5%99%C3%AD%C5%A1e

    tož tak a pak nám bude Služební pivo něco kvákat

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Není to nakonec nic nového – celý středověk například žabožrouti zásobovali mohamedány zbraněmi a štvali je proti Evropě, proti Balkánu a JV Evropy až po Vídeň, protože hlavní pro ně nebyla kultura ani křesťanství, ale boj proti Habsburkům. Po nich islámskou kartu zvedli Němci. A teď pro změnu Amíci.

      Celá uprchlická „krize“ – ve skutečnosti je to útok – je plánovaná a koordinovaná.

      Turecko, což je přestupní stanice všech migrantů, od roku přibližně 2013, kdy bylo jasné, že se hybridní válka proti Sýrii nevede, začalo náhle přijímat migranty a budovat uprchlické tábory. Někdo jim to platil, za jejich peníze to nebylo – převážně USA přes svoje NGOs.

      Také „někdo“ do Turecka dopravoval běžence z Afghanistánu a Pakistánu. A shromažďoval si je pro správný okamžik.

      Následně byla operace spuštěna – z Kosova ovládaného Amíky najednou začaly proudit davy – i dnes je 40% běženců do Německa odtamtud – to nikomu není divné ?

      Dalších 40% je odevšad mimo Sýrii, převážně z Afghanistánu a Pakistánu, ti všichni prošli přes Turecko. A následně, v Turecku je přes milion Syřanů, další 2 miliony Syřanů jsou v Libanonu a Jordánsku. Zbytek syrských uprchlíků – asi 6 milionů – uteklo k západnímu pobřeží Sýrie, kde syrský stát dosud funguje.

      Všechny tyto davy byly koordinovaně vypuštěny do EU.

      Je celkem jisté, že to nebude osamocená akce, dá se počítat se souběhem s jinými legráckami. Uprchlická záležitost je krytí něčeho dalšího, mnohem horšího. Zda to bude invaze do Sýrie či útok Ukrošů na Donbas a Krym, je otázka. Plus „schvalování“ TTIP.

      Nabídka Makrely na přesídlení vzdělaných Syřanů do Německa – na rozdíl od bílých nemuslimů z nových členských zemí EU nemusí čekat 5-10 let na pracovní povolení – je také starý trik, použitý úspěšně za „gorbačiády“ na likvidaci NDR, kdy se stát pomalu hroutil, jak utíkala „pracující inteligence“, tedy inženýři, lékaři, vědci, …

      Jak se zdá, cílem je konečná likvidace Sýrie a možná i Donbasu, obojí je součástí útoku na Rusko.

      Zajímavé je, že americké řízení Německa zřejmě není absolutní, protože Makrela a politici sice poslouchají jak hodinky, ale průmysl si dělá svoje – například zcela ignoruje vyhlášené sankce proti Rusku. Podle uzavření hranic to vypadá, že se vymyká i politická kontrola, alespoň v jednotlivých spolkových státech.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Úplně s Vámi souhlasím, podle mě také tahle krize je uměle vyvolána. A ne IS, to je jen záminka, také podle mě řízená USA, minimálně zčásti. Ale uprchlická vlna byla spuštěna záměrně a cíleně, Hraje v tom roli samozřejmě TTIP, pak také jistě v podstatě válka proti Rusku, také a to hlavně udržení USA jako velmoci č.1
        Ptz EU ted má starosti s uprchlíky,bude mít další starosti s plynem z Ruska díky Ukrajině, Rusko má starosti s Ukrajinou, a kdo na tom vydělá? Přece USA. Jistě jsou ještě další plány a další problémy na obzoru.

        To se mi líbí

  12. Petrpavel napsal:

    Z níže odkazovaného článku : „ …Odpovím vám několika otázkami: Zaprvé, je možné, aby v době sofistikovaných satelitů, které přečtou značku cigaret, ležících na stole, aby v době odposlechů a kontroly elektronické pošty vznikl, zorganizoval se, vycvičil a vyzbrojil se armádní sbor zvíci 30 tisíc mužů? Navíc ještě na území kontrolovaném do roku 2009 exkluzivně Američany, aniž by si toho všimli?
    Zadruhé, je možné, aby v této době jednoho bankovního systému, kontrolovaného převážně americkými bankami proudily vesele peníze na účty teroristů z Islámského státu, Nusry, Svobodné syrské armády a dalších? Víme, že když jde o to zastavit převody a zmrazit aktiva celých států a jejich zákonných vlád (viz Irák, Libye a Sýrie), jde to zvládnout za několik hodin. A tady to nejde? Nebo spíše někdo nechce?
    Zatřetí, je možné, aby ve věku precizně naváděné letecké munice někdo takzvaně „intenzivně bombardoval“ Islámský stát a on místo toho, aby po něm zbyla jenom mastná díra v zemi, stále sílil?
    Domnívám se, že nikoliv. …“
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Cynicka-surova-fraska-Uprchlici-nas-vyuzivaji-Americane-vrazdi-Merkelova-je-dusevne-vysinuta-Az-sem-nas-zavedla-slavna-EU-Odbornik-na-Afriku-a-Blizky-vychod-promluvil-399331
    P.S. V článku se hovoří o Merkelové která svými vystoupeními rozvrací Evropu („uprchlíci, přijďte do Německa, jste vítáni“, pak hlídané sněmecké hranice) … taky mě už napadlo, že její odposlechy americkými tajnými službami a její počiny mají svou vazbu, že by o ní věděli něco co si nepřeje aby se provalilo?

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tenhle odkaz už tu myslím byl.
      http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/My-USA-jsme-rise-Vytvarime-vlastni-realitu-Jan-Schneider-ukazuje-mnohe-zvlastnosti-ktere-Amerika-provedla-po-roce-2001-A-nemluvi-se-o-nich-399172
      „V srpnu 2004 byla zveřejněna Zpráva komise pro 11. září spolu s Monografií o financování terorismu. Způsobený šok v odborných kruzích nebyl medializován – možná pro složitost, možná pro žhavost vlastního sdělení. V souvislosti s financováním terorismu bylo zjištěno, že nebyly používány islámské charity, islámské banky, islámské společnosti či islámští obchodníci, ani pověstný převodní systém hawala. Bylo zjištěno, že k provedení teroristických útoků nebylo třeba velkých finančních částek. Použité finance byly naprosto legálního původu. K jejich převodům bylo proto bez jakýchkoliv problémů použito západního bankovního systému…
      Chybný axiom, že finance jsou kyslíkem a krví terorismu, a že k jeho omezení je potřeba zasáhnout proti islámským bankám a charitám, měl přesně opačné důsledky. Uvalené finanční sankce na islámské subjekty měly dvojí účinek – újmu a urážku. Na Západě byly shledány bezdůvodnými, což v islámském světě posílilo přesvědčení, že nejde o boj proti terorismu, ale proti islámskému světu. Lepší prostředí pro rekrutování nových bojovníků si teroristé ani nemohli přát.“

      Zmrazit aktiva státu, jeho zákonné vlády, islámské charity nebo banky je elementární úloha pro malého skauta – každý pitomec snadno zjistí, kde taková aktiva jsou. Ovšem najít převody teroristů ztracené v nepřeberné hromadě jiných naprosto standardních západních bankovních transferů je o dost složitější záležitost. Zejména, když si jeden dá trochu práce s jejich zakamuflováním, aby nijak nesouvisely se známými „teroristy.“ Co nenajde automatizovaná kontrola, to se objeví buďto jen náhodou, nebo až dodatečně „po akci.“
      Je také třeba nepřeceňovat „precizně naváděnou“ munici – cokoli, co nemá vlastní pohon, dokáže zkorigovat jen poměrně malou odchylku při zaměření cíle a 100% přesnost existuje pouze v propagačních materiálech výrobce. Také není třeba přeceňovat intenzitu leteckých útoků proti IS, – známý příklad Turecka, které provedlo tři útoky na IS a přes 300 na Kurdy, prý teroristickou PKK.
      Proto Američanům&comp. tak strašně moc vadí stavba ruské letecké základny – lze důvodně předpokládat, že po dokončení může být používána ke skutečným, a ne pouze simulovaným, útokům na IS ve spolupráci se syrskou armádou – a poušť je úplně jiný případ než afghánské hory.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tak jistě, ony „přesné zbraně“ jsou ze všeho nejvíce propaganda, 100% zásahů je pohádka. Navíc jsou velmi drahé – nedává příliš smysl ničit bezvýznamný cíl v ceně 5000 dolarů – třeba rezatý pick-up s velkorážným kulometem – klouzavou naváděnou bombou za půl milionu dolarů, navíc ještě shazované z letounu s cenou letové hodiny 50 000 dolarů, včetně všeho.

        Syrské letectvo se ukázalo jako neobyčejně odolné a schopné. Stále má velký počet strojů, modernizovaných typů ze 70. a 80. let – to Syřani stihli dokončit těsně před válkou. Hlavní technická základna – včetně „The Factory“, leteckého opravárenského závodu – je na základně v Allepu, která je obklíčená džihádisty (takže například dva nedávno renovované L-39 byly zničeny minometnou palbou, sotva je vytáhli z té opevněné fabriky). Jak je vidět, Rusko staví novou takovou kapacitu – velkou leteckou základnu s opravárenskými kapacitami – u Lakátie. Co se týče případných leteckých bojů, syrské letectvo má v arzenálu ruské rakety AA-11 a AA-12, i když jsou to jen „exportní verze pro Araby a další zulukafry“, nebezpečné jsou. A hlavně, Sýrie má kompletní síťové raketové PVOS a PVO, takže určitě může „uzavřít nebe“ v oblasti, kterou ovládají. Vyspělé systémy dálkového dosahu řady S-300 sice nebyly oficiálně dodány, ale … letouny US koalice se „Assadově“ části Sýrie uctivě vyhýbají, z dobré vůle to určitě nebude.

        Problém s leteckými zásahy proti džihádistům byl hlavně v tom, že používají civilisty jako lidské štíty. Nedovolí obyvatelům utéci, následkem čehož jsou civilní oběti. V poušti je to něco jiného.

        US „koalice“ proti ISIS nebojuje, ve skutečnosti je letecky zásobuje. Ani nejsnadnější cíle – kamiony se zásobami z Turecka nebo cisterny s ukradenou ropou do Turecka – vůbec nejsou bombardovány. Ostatně, kdyby to mysleli vážně, ISIS by neprodal ani kapku ropy, stačilo by zablokovat účty. Je to celé trapná komedie.

        To se mi líbí

  13. Strejda Olin napsal:

    V listopadu 1989 lidé jako smyslu zbavení chrastili klíči, chtěli změnu režimu a toužili být součástí západní Evropy. Jako jeden muž, tvrdí se v učebnicích a říká se školákům.
    V roce 1996 podala ČR žádost o přijetí do EU (Klaus).
    V roce 2003 se uskutečnilo referendum. Účast 55,2 %. Pro členství v EU bylo 77,3 % hlasů.
    Od 1. května 2004 jsme členy EU.
    Takže nespokojení občané mají, co si přáli a co opakovaně již čtvrtstoletí nadpoloviční většinou ve volbách potvrzují. Samozřejmě, že se jim mnoho věcí nelíbí, že si to asi představovali úplně jinak, ale chovají se naprosto nepochopitelně – drží hubu a nechávají si srát na hlavu. Tož, komu není rady, tomu není pomoci!

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Mě to není moc jasné.
      Jak to ti občané ve volbách potvrzují, a co by případně měli dělat, aby si nenechávali srát na hlavu?

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Mě je to jasné naprosto dokonale : volí vytrvale s naprostou převahou nějakých 80 % prorežimní strany a hnutí – myslíte si snad, že průvodní jevy které tolik všichni, i tady, kritizujeme, nemají logicky a nezadržitelně původ v režimu, v systému? Že je možno je odstranit beze změny toho základního nastavení společnosti, beze změny nastavených cílů a cest? Vždyť tento systém produkuje vytrvale další a další problémy které se pak, samozřejmě beznadějně, jakoby pokouší řešit – vždy s výsledkem takovým že vytvoří další a ještě nesnadněji a nemožněji řešitelné. Cesta od deseti ku pěti … a volby ji stále potvrzují. Chápu tu beznaděj.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Já di mxdlůím nšco úplně jiného.
          Občané vůbec nevolí s převahou prorežimní srany.
          Podle mě chápete politiku dost zvláštně.
          Co já sleduji, pak občané především spíše nevolí.
          40% občanů nevolí, a myslím, že 20% nevolí schválně, z protestu.(smysl tohoto činu je jiné téma)
          Další občané volí protorežimní strany, POZOR, ze svého pohledu.
          Původní volič TOP09 volil protirežimně, za symbol režimu měl- v podstatě oprávněně-prolhanou socanskou vládu.
          Stejně protirežimě volil volič US-DEU, Zelených, nebo naposledy VV.
          Že je tyto strany zradily, je věc jiná, samozřejmě se to dalo čekat, ale ne každý tohle dokáže rozlišit.
          Takže prorežimně volí pouze voliči ODS,KDU-ČSL především ČSSD.
          Což rozhodně nedá nadpoloviční většinu, dokonce to nedá ani čtvrtinu.
          Dokonce i volba strany ANO je v podstatě protorežimní, zatím Babiš ještě voliče vysloveně nezradil, jeho politická síla spočívá v tom, že se moc neukazuje a vlastně se vysloveně nehlásí k žádné profláklé straně, čímž myslím idiotské dělení na jakousi „pravci“ a „levici“.
          Já si myslím, že je zásadní a především REŽIMEM PROPAGOVANOU chybou, svádět všechno na občany, protože to tak prostě není.
          Osobně přemýšlím spíše nad příčinami těch různých voleb, a snažím se odhanout, jaké volby budou ty další,na základě aktuálních událostí.
          Mimochodem, všiml jste si, že se Konvička přidal ke zrádcovskému Úsvitu,a tím rozdělil antiislámskou opozici?
          A——on věděl co dělá!

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            „Já si myslím úplně něco jiného“, to začíná.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Myslím že se mýlíme oba, každý uvažujeme v jiných dimenzích.
            Pro mě strana na úrovni Haškovy „strany mírného pokroku v mezích zákona“ je stranou režimní, chce jenom v určitých oblastech nebo konkrétních bodech systém vylepšit, nikoli změnit. A všechny strany které jste vyjmenoval jako protirežimní ani náznakem neuvažovaly, natož aby to měly v programu, o nějaké změně systému, jen předhodily voliči udičku v podobě slovní exhibice, jako svoboda, ekologie, spravedlnost, pořádek, lepší výběr daní atp.
            Na druhé straně já uvažuji jen dva v současnosti možné režimy-systémy, kapitalismus versus socialismus. Možná chyba, ale ukažte mi nějakou jinou možnost?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vy nejste národ, sakra!
              Lidé jsou každý jiný, nemůžete je posuzovat podle sebe.
              Ti, co tady vládnou to tak nedělají-a mají úspěch.
              Nemají pod kontrolou volby samotné-ale ty strany.
              Zakládají pořád nové strany a snaží se voličům nabulíkovat, že jsou opravdu nové.
              Lidé tomu věří.
              Nektěří proto, protože chtějí bojovat se systémem (někdo se socanským, jiný s ODSáckým), jiní proto, že je už klasické partaje ODS a ČSSD zklamaly a tak mají dojem, že něco změní….
              Musíte, resp.měl byste podle mě myslet obecněji.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Jestliže vitto píšete o socanském a odeesáckém systému, pak je zřejmé proč se míjíme. Obě tyto strany vytvořil a drží JEDEN systém – režim, a ony ho podporují a drží z pro ně pochopitelných důvodů.
              A rozhodujete-li se mezi komunisty a fašisty ve své volbě, pak raděj k volbám nechoďte. Ani jedni ani i druzí nemůžou splnit vaše očekávání. Vlastně, jaké je?

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Žádné, nemám žádné očekávání.
              Snažím se pochopit ten systém.
              Kde má silná, a kde slabá místa.
              Jedno jeho velice silné místo je očekávání na jedné straně, a strach na straně druhé.
              Očekávání, že pomocí nějaké strany se dá systém upravit, nebo změnit, a strach z jiné strany, že zavede plynové komory.
              Pak se stává, že mě může někdo doporučit, abych nechodil k volbám vůbec.
              Abych to těm nadšeným bojovníkům za svobodu nekazil.
              A to je slušné doporučení, protože vedle na webu mě rovnou označkovali za placeného trolla.
              Také bojovníci se systémem.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tam mělo spíše být strach z plynových komor-nebo gulagů.
              Abych obsáhl oba strašáky.

              To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Nejdříve je nutné se shodnout, jestli je ČR skutečně demokratický a právní stát, jestli volení zástupci plní vůli lidu a pracují v zájmu většiny a ku propěchu společnosti a státu.
        Měl-li bych náladu a chuť se prohrabat internetem, shromáždil bych bezpochyby ne desítky, ale stovky a snad i tisíce faktů, že tomu tak není. Stačí jít po „pětiletkách“ od roku 1990, podívat se na fungování parlamentu, jednotlivých vlád, ministerstev, státních úřadů a institucí. Ve zdravotnictví, školství, dopravě, zemědělství, kultuře, obraně, vnitru… zkrátka všude bychom nešli za těch 25let takové hrůzy, skandály a zločiny, že je z toho soudnému člověku na blití. Včetně chování politiků a politických stran. A to bych vynechal obce, města a kraje, kde je to zrcadlově stejné.
        To, co se dělo a děje, nemá podle mě nic společného s obecnou představou ani teorií demokracie a právního státu. To je prostě vláda oligarchie ve službách a v zájmu především USA a SRN. A nadpoloviční většina voličů to svými hlasy legitimizuje a dodává zdání, že se tu uskutečňuje vláda lidu, lidmi a pro lidi. Za co? Za kapitálem zkonstruovaný konzumní „blahobyt“, propagandisticky stanovený životní standard a nadstandard po vzoru tzv. západního životního stylu.
        Děkuji, ale já nechci! Já mám o životě, rozvoji a vývoji člověka, společnosti a státu jiné představy.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Koho volíte, resp. jak prakticky řešíte vaše představy o životě, rozvoji a vývoji člověka a co byste doporučoval jiným?

          To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Snažím se řídit rozumem a životními zkušenostmi s přispěním poučení z historie. Žiju skromně, protože jsem poznal, že člověk toho k životu potřebuje opravdu málo. Nemusím mít všechno a všude být a tak se pak nestresuji z toho, že to nemám, nebo že jsem tam ještě nebyl. Volím KSČM, ale volil bych i jinou stranu, která by měla pro mě přijatelný program a to bych doporučil i jiným.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No…asi žijete i sám.
              Ve svém.
              To se pak žije skromně dost lehko.
              Děláte tio dobře, ale není to univerzální.
              Každý tak žít z různých důvodů nemůže.
              Já také volím KSČM, jenže volební program dávno není to, co mě oslovuje.
              Protože jsem si ještě nevšiml, že by ho někdo plnil.
              Ale za to jsem si všiml, že voliče KSČM a KSČM samotnou nesnáší právě ti lidé, které nesnáším já.
              Takže je to jasné.
              Teď ale nejspíš budu volit fašisty, uvidím dle situace, jak se komunisté postaví k palčivým otázkám, které se zřejmě budou před volbami rešit.
              Tedy Ukrajina, migranti, případně odchod z evropských struktur.
              Oni sice hodně idiotů serou, ale moc toho nedělají.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Ještě bych dodal, že zásadu SPRAVEDLNOSTI stavím nade vše. Stačí se v mezilidských vztazích, v práci, v podnikání, obchodu, politice… zkrátka v každém jednání a rozhodování chovat spravedlivě a všechny ty pravolevé, ideologické a sociální konflikty pominou.

              Nežiju sám, ani v ulitě. Jen jsem k takovému poznání dospěl. Nikdo mi nikdy nic zadarmo nedal, nic jsem neukradl, na vše jsem si musel vydělat prací. Vždy jsem chtěl jen to, co bylo reálné mým možnostem. Nešel jsem přes mrtvoly ani si nezoufal, že nemám to či ono. Nemyslím si, že tak by nemohli žít i jiní. Dokonce si myslím, že tak žijí mnozí a jsou spokojeni.

              Kterého volebního programu jste si nevšimnul, že by ho někdo plnil? Ten KSČM? Nebo ten ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ODA, US, Zelených, kteří se v uplynulých letech podíleli na vládě? Pokud máte na mysli vládní partaje, tak s vámi souhlasím. Volební programy se vždy rozplynuly v gangsterských koaličních kamarádčoftech a voliči si s nimi mohli tak akorát vytřít … ! Jediné, co se jim daří, je nárust státního dluhu na téměř dva biliony korun. To je výsledek jejich bačování. Devastace, dluhy a rozprodaný stát. A tady jsme u toho, že voliči jim ty triky a podfuky legitimizovali, protože je opakovaně svým hlasem usazují do vládních křesel. Lidé nadávají na zfušovanou privatizaci, na církevní restituce, na Klause, Zemana, Kalouska, Vondru a další, na bordel ve zdravotnictví, školství, zemědělství, dopravě, průmyslu, na eurohujerství, na zbytečný Senát, na komedie ve Sněmovně, ale pořád a dokola ty samé partaje a politiky volí. A zvolí je i v příštích volbách. Nezlobte se na mě, ale to není politika pro lidi, to není demokratický právní stát, to je blázinec, kriminální galerka a bordel dohromady 😦

              To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tyhle mínusy svědčí o tom, že propaganda pracuje dobře.
        Můžeme si zato sami, ne?
        Já jsem hodně lidí na různých webech nasral třeba tím, že jsem se ptal, která že je to ta dokonalá politická strana, kterou je třeba volit, abych nebyl ovcí.
        A věříte, že mi to NIKDO nenapsal?
        Dlouze a oduševněle tam diskutýrovali o tom, že lidé jsou ovce (ti ostatní) a že volí mainstream a že je třeba volit jinak, ale nikdo nenapsal jak.
        Pár odvážlivců tedy napsalo, že nevolí vůbec, že jako nelegitimizují systém.
        Jako kdyby to ten systém potřeboval.
        Systém naopak potřebuje malou volební účast, protože pak třeba 22% pro nejkolaborantštějí stranu ČSSD vypadá tak, že jí volí 22% občanů a ne pouze reálných 8%. (odečteni ti, co nemají věk a co nevolí)

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Tak já vás taky naseru : volte KSČM, pak nebudete ovcí (dobrá je taky SDS – Strana demokratického socialismu, ale tu nedoporučuji, ta nebude mít bohužel nikdy potřebných min. 5 %). Vyhrála-li by KSČM volby, což ovšem – nebojte se – se nikdy nestane, nenastane zázrak, stejně tak jako nenastal po roce 1946 kdy vyhrála její předchůdkyně, ale nastane obrat, obrat k pomalému leč jistému zlepšování postavení VŠECH (!) občanů, k ústupu od moci peněz k moci spravedlnosti, k návratu postavení jako svéprávného státu, k hledání příčin jednotlivých problémů a k jejich odstraňování, a ne jenom k pokusům o odstranění nutných následků chybného nastavení systému.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Chtěl bych mít váš optimismus.
            To by mě zajímalo, proč vlastně myslíte, že USA vládnou ve špatném slova smyslu světu, když pouhá volba KSČM nás může z toho svrabu vytáhnout.
            Ne, tak to není.
            KSČM v současné podobě a v současné mezinárodní situaci nemůže udělat prakticky nic.
            A jestli kdy mohla, bylo to právě díky mezinárodní situaci.
            Je tady i další politicky nepříjemná záležitost, která je ovšem v podstatě tutová.
            Jakmile by KSČM opravdu mohla nějakým způsobem řídit stát, pak se do té strany pohrnou všichni kreténi, co jich v ČR je.
            Koryta táhnou.
            Však jste si toho musel za normalizace všimnout, ne?
            Největším nepřítelem socialismu byla kupodivu KSČ, plná grázlů a idiotů!

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jinak je to komické,protože o mé vytrvalé volbě KSČM ví úplně každý, kde jsem si byť jen mihnul.
              Jen vy a Olin to nevíte.
              To mě asi nečtete moc pozorně…..

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ne že bych souhlasila se vším co píšete, a jestli myslíte vážně že budete volit v příštích volbách fašisty, tak už asi s ničím. Fašista je pro mě …no každý si dosadí co chce, ale nic pozitivního prosím do mého psaní :D.
              Nicméně souhlasím s vámi, že KSČM nemůže v současné mezinárodněpolitické situaci udělat vlastně skoro nic. Bohužel. Muselo by dojít zase ke změně systému (v tom Petr Pavel pravdu) minimálně v několika zemích Evropy, což nedojde.
              Al e i já budu volit KSČM, lepší strana tu podle mého není. A k volbám chodím.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nemyslím si, že pouhá volba KSČM nás může ze srabu vytáhnout – je příliš velký a lidé nejsou naladěni na práci pro celou společnost a potřebnou solidaritu (ne ve smyslu té praštěné „solidarity“ s migranty), vím že KSČM v současné mezinárodní situaci může udělat velmi málo – závazky k EU a k NATO jsou v podstatě nevypověditelné bez tvrdých sankcí končících až ozbrojeným napadením (kolik už jich v posledních desetiletích bylo?, Kuba, Venezuela, Panama …), vím o nebezpečích pro volebně úspěšnou stranu – ví o nich i oni sami a mají na rozdíl od ostatních stran širokou členskou základnu ze které lze vybírat kádry (jak se vám líbí to slovo?)..
              Ale taky vím, a je to pro mě podstatné chci-li se zachovatpodle svého vědomí a svědomí, že žádná jiná volebně nadějná (získávající nad nutných 5 %) strana nehovoří mým jazykem a shoduji se v podstatných náležitostech s jejími postoji.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ále, Kočko, kdo je fašista a kdo není stejně určí mainsream a jakékoliv obavy nejsou na místě.
              Fašisté, i kdyby vyhráli, neudělají nic, pochody s pochodněmi se konat nebudou.
              Mě jde spíše o to, že jakkoliv příslušnost nějaké strany určuje mainstream, jeho představitelé sami věří tomu, co plácají, takže chci stranu, které se mainstream bude nejvíc obávat.
              DSSS to rozhodně není, z těch mají leda legraci.
              Ale Okamura jim pije obstojně krev….už ho jednou odstranili a nyní se ho-pomocí Konvičky, pokouší odstranit znovu.
              To je pro mě ta nejlepší vizitka.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Petřepavle, nebuďte labuť.
              Znám plno lidí, kteří nevolí kvůli svému svědomí právě KSČM.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Vitto, taky znám lidi kteří se bojí vítězství komunistů jako čert kříže … v žádném režimu nejsou spokojeni úplně všichni.
              Není nic neobvyklého že mezi nimi převažují ne jedné straně vysoce pracovití a aktivní a na druhé lemplové všeho druhu. Obě dvě skupiny byly za socialismu podhodnoceny, první relativně, druzí absolutně. Dnes jsou obě skupiny nadhodnoceny, první absolutně, druhá relativně. Nehodnotím, konstatuji. Považuji za za nejdůležitější tu nejpočetnější skupinu, ty „normální“ běžné občany, ty kdo společnost táhnou bez očekávání velké odměny, jen tak protože pracovitost a schopnost mají vrozenou. Ti teď padají často na ústa, buď pod tíhou úkolů které jsou na ně kladeny, či z úvah jak vyjít do příštího měsíce, či ze sledování poklesu všech možných ukazatelů životní pohody, vyjma toho který signalizuje možné konflikty až války, dřív žili poklidně a v pohodě materiální i z pohledu životních perspektiv a jistot.

              To se mi líbí

  14. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, mejlík… 🙂

    To se mi líbí

  15. ji5 napsal:

    V Česku se konečně začíná projevovat, že ze slovníku zmizelo slovo člověk. Platí to i pro Kanadu. Nejsme lidé, ale lidské zdroje. Ztratili jsme schopnost z něčeho se radovat a nebo být na něco hrdí. Jako zdroj si zachováváme jen strach z existence.

    Ztratili jsme schopnost vidět souvislosti. A ztratili jsme schopnost něco dělat proti zhůvěřilosti politiků. Jsme masa, kterou nikdo nebere na vědomí, a která se drží nad vodou tím, že šlape po hlavách těch, kteří jsou ještě níže.

    Jsme masa, která skočila na lep a dělá to, co jí vrchnost povolí. Teď jsou v jejím zájmu protesty proti uprchlíkům, ale ne protesty proti příčině, tedy proti geopolitickým hrátkám USA a několika dalších zemí.

    Na zemi je dost válečných zločinců, aby naplnili další Norimberk. Jenže není žalobce ani soudce.
    Trestáme je Nebelovými cenami míru.

    Přijímáme rétoriku vládních pitomců, kteří žádají ještě víc peněz pro policii a armádu a ještě větší volnost pro tajné služby. Máme ovšem dost policistů, aby odvlekli jakousi aktivistku z Václavského náměstí do Krakovské ulice, protože měla „cikánskou“ vlajku. Prý byla podobná té české a tedy šlo o hanobení státního symbolu. Je pravda, že se velitel policie nakonec omluvil (v rámci tak zvané „damage control“), protože to někdo natočil a dal na Facebook. Bylo nutné vysvětlit, že jeho „chlapci“ byli tak nějak příliš horliví.

    Policejní chlapci s chutí srážejí na zem kohokoli, tedy kromě neonácků. Jsou si navzájem podobni k nerozeznání.

    Je možné, že Češi nejsou rasisti a xenofobové. Jsou ale hloupí v tom smyslu, že si nechají vnucovat zášť vůči uprchlíkům a nedochází jim, že ti se přestanou valit jen v případě, že jim Západ, jehož jsme hrdou částí, přestane rozesírat jejich země.

    Války jsou ohromný business. Nikoli uprchlíci, ale výdaje na zbrojení a války, eufemisticky zvané obranou, ohrožují sociální programy. Od konce Studené války zvýšily USA tyto výdaje výdaje o 500 miliard dolarů ročně.

    To je obrovská suma, která je čerpána z veřejných peněz. Aby takové výdaje prošly, je třeba vyvolávat ve světě napětí, chaos a nové války. Rusko, kterému se vyčítá šílené zbrojení, vydává jednu desetinu amerického nárůstu, tedý 50 miliard ročně.

    Je třeba permanentní nepřítel. Teď to je Islámský stát, který je tak či onak financován Američany a nebo jejich spojenci. Peníze, které tam tečou, jsou investicí, která se s veřejných peněz bohatě vrátí.

    Nepřítelem jsou Rusové, protože Putin není takový idiot jako Jelcin.

    Americký generál si zrovna stěžuje, že se tak nějak nedaří trénovat bojovníky proti Islámskému státu. Teprve se zpožděním se lze dozvědět, že Američané trénovali nějakých 10000 bojovníků, aby zasáhli, až se to pohne v Sýrii proti Asadovi. Trvalo to asi pět let než se protesty podařilo převést na občanskou válku. Na lidech nezáleží. To jsou jen okrajové škody…

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Pesimismus? Ano, ale oprávněný!
      Díky za otevřené oči a smysly. Člověku zvedne náladu když vidí, že jsou ještě přemýšliví lidé.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Můžeme nechtít jen to, co vidíme a čím jsme si jistí, že je to špatné.
      Já tady nevidím politiku USA, jakkoliv si myslím, že je špatná.
      Já vidím na hranicích tisíce a tisíce negrů, resp.barevných.
      Proto je každý migrant můj nepřítel, a stejně tak tady ŽÁDNÉHO nechci.
      Je mi jedno, jestli jsem skočil někomu na lep, jak se snažíte naznačit už nějakou dobu, Protože ti migranti tam prostě jsou, a jsou i v západních zemích a neintegrovali se a škodí a poroučí jim tam.
      A jestliže se „někdo“ snaží, nám je sem nacpat, pak je nesnášenlivost a odmítání forma boje.
      Jinak proti velmocenské politice toho moc dělat nezle, protože NIKDO přesně neví, jaká vlastně ta politika je, i když mnozí píší a mluví, jako by jim bylo jasné úplně všechno.
      Když budu psát, že za migrací stojí Rusko, které zlomyslně oslabuje Evropu, aby jí mohlo snáze vojensky dobít, tak to rozhodně nebude tak úplně bez logiky.
      Bude to dokonce mít větší logiku, než že Evropu chtějí oslabit USA.
      Vlastně se už nějakou dobu divím, že se tahle karta propagandisticky nevytáhla, protože „důkazů“ by se na to našlo dost.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Jo tak napište jaké ano?

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ten základní jsem napsal.
          Rusko chce oslabit Evropu uprchlíky.
          Do placu se může hodit nějaké to veto, ani nevím přesně, Rusko vetovalo akce proti těm člunům.
          Pak se vytáhne, že Rusko má v Syrii základnu, že obsadilo Krym, zdůrazním, že Krym je od Ruska směrem na západ, stejně jako DLR a LLR.
          Vypíšu důvody, Rusko chce válčit,protože nezvládá (veleúspěšné) ekonomické sankce a možno též použít počet muslimů v imperiu a volání Alláh Akbar na oslavu Putina.
          Atd….
          To celé budu opakovat 1000x za hodinu na 1000 všemožných médiích a úspěch se rozhodně dostaví.
          Vám to není divné že se antiruská rétorika z letošního jara nepřelila do těch migrantů?
          Přímo se to nabízelo……

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No ani ne, ptz válku proti Asadovi nerozpoutalo Rusko, ani proti Lybii, takže si i američtí debilové si uvědomili, že to by ty „důkazy“ asi jen tak neprošly. To zase ty propagandisty považujete za hodně hloupé, A nějaký Dolejší, Štětina, no to jsou opravdu póvl, i pro tyhle idioty.
            Takže na tohle důkazy opravdu nejsou, ani „důkazy“.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Kočko, vy ale uvažujete v kategorii důkazů schopných obstát ověřování časem, fakty a rozumem. O takové ale žádný šiřitel dobra a humanity bombami nestojí. Oni potřebují důkazy typu „kuvajtská zdravotní sestra“, historky o „mobilních laboratořích na výrobu ZHN“, fotografie „vězeň srbského koncentračního tábora“ – „důkazy“ ušité přímo na míru situaci, které mohou nacpat do spřátelených médií a spustit kolem nich ohlušující řev „humanity.“ Že bublina za nějaký čas praskne, to už nikoho, až na pár podivínů, nezajímá. Vždyť se stále najde dost takových, co budou tu lež dál recyklovat a pokusí se přeřvat každé uvedení na pravou míru.
              http://blisty.cz/art/63000.html
              A prochází jim to, západní média i západní „civlizace“ mají pro své lháře pochopení. .

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Né???
              To hodně propagandisty podceňujete.
              Protože zapomínáte na jednu věc.
              100x opakovaná lež se stává pravdou.
              A přeceňujete sama sebe.
              Protože si myslíte, že na vás propagandisté neplatí.
              Jenže platí, a platí samozřejmě na každého, mě nevyjímaje.Proto se snažím v každé situaci orientovat a nic jistého nevědět.
              Vy věříte tomu, že za to mohou USA, jiní by se zase bili za názor, že za tím stojí zlý Žid.
              To byste nevěřila, jak plno lidí cituje Hitlera ohledně Židů, ale Hitler je pro ně i tak ztělesněné zlo.
              Lidé jsou stádo, Kočko.
              Tohle je fráze, protože když to někdo tvrdí, vesměs si myslí, že stádo jsou lidé, kteří mají jiné názory než on a množina těch, kteří si myslí to samé, zatímco on do toho stáda nepatří.
              Já to ale beru tak, že součástí stáda jsem i já.
              Proto si dávám sakra pozor, čemu uvěřím.
              Všiměte si jedné věci.
              Co mám mínusů, za tyhle politické kecy.
              Dokonce i u textu, který říká, že jsem KSČM volil dávno a že to každý ví-to je tzv. mínus na nick.
              Potvrzuje to teorii, ke které jsem se dopracoval praxí.
              Tedy že nastalo určité vybočení z tohoto stáda, a už se na mě mnozí dívají jinak.
              S velkým úspěchem jsou si tuto teorii potvrdil jinde, tam jsem obzvlášť vybočil.
              Nikoho nezajímalo, že mám úplně stejné názory, stal jsem se agentem 007.
              Tohle se přesně děje i ve velkém, a mě to pomáhá pochopit princip politiky.
              Proto lidé volili tolikrát stranu, ve které byl Kalousek tím hlavním.
              Jeho kroky byly otřesné-ale vystupoval proti komunistům a to i proti těm latentním, tedy KSČSSD.
              To je tajemnství úspěchu….
              Lidé se soustřeďují na určité body, které jim jsou blízké.
              To ostatní-ať kladné, nebo záporné, je nezajímá.
              Klaus měl také pravdu s tou Lisabonskou smlouvou.
              Ale byl to Klaus, a tak byla LS lepší než on, i když jí nikdo neznal…..

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Přesně tak, oh, přesně tak!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ale potřebují to i ti druzí.
              Ti zase potřebují všude USA a Židy.
              A pravda pláče někde v koutku, protože se s ní nikdo nekamarádí.

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          To už udělali v Guardianu a Čulíkův ochočený analytik KáDéčko to ochotně rozvedl.
          Pro zvláště intenzivní žaludeční nevolnost mohu doporučit FB europoslance Štětiny.
          http://blog.aktualne.cz/blogy/tomas-haas.php?itemid=25925
          A kdyby to nestačilo, je pohotově humanitární válečník Pehe, ten „zdůvodní“ cokoli kdykoli.
          http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=25942
          Pozor! Čtení textu může způsobit závažné zdravotní komplikace!

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To jsou bezvýznamné a absolutně nenáviděné nuly.
            Víte, co bych udělal já?
            Tyhle vocasy bych angažoval.
            Chtěl bych např. hodit dobré světlo na Rusko, tak přesně tyhle týpky zaplatím, aby psali svoje moudra.
            90% čtenářů se tak rozzuří, že u nich Rusko bude ráj na zemi.
            Píší takové kraviny, že to zůstává rozum stát.
            A úplně největší cenu by pro mě měl Štětináš.
            ten má k těm plkům ještě opravdu kuriozní minulost!

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Přesně tak.

              Čulíkovi Blitkaři, Štětináč, to Pehe, a celá mediální žumpa … udělali proti US NWO snad více než celá ta „ruská propaganda“. Rusáci jsou proti nim absolutní amatéři. Sputnik, RT, Tass a tak dále by měli vrátit výplaty nebo alespoň desátek poslat borcům do ČT, Reflexu, Respektu, iDěsu, … a Čulíkovi, tomu Pehe, Štětináčovi by slušela nějaká osobní medaile přímo od Putina – nikdo pro mediální rehabilitaci Ruska v ČR neudělal tolik jako oni.

              Stejně tak ta kampaň za zvolení Zemana se pravdoláskařům povedla – to bylo prostě geniální ! Kchááárl zpívající českou hymnu nebo posílající Beneše do Haagu – no kdo by si to jinak vymyslel ? Nebo následná „oslava“ v Lucerně, s ožralým Hřebejkem a dalšími idioty – bohužel to nedávala ČT celé, nějaký škůdce to zarazil, ale i tak …

              To musí vstoupit do dějin reklamy a marketingu. A ta placka Kchááárla s čírem, no prostě paráda ! Lepší způsob jak naštvat lidi, nějakými soft metodami, snad ani neexistuje. Vidět v MHD odpudivé týpky s plackama, je každému hned jasné, koho nevolit.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Chvíli to vypadalo, že ten kolaborant snad vyhraje.
              Ale jakmile začal být kníže lidu blíže a Beneš se měl dekovat do Haagu, bylo mi jasné, že kníže je out, i kdyby byl jeho protikandidát orangutan ze ZOO.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Myslím že kchodle i vitto podceňujete pravidlo o tom, že peníze lépe přibývají tam kde už je jich velká hromada, a totéž platí pro volební hlasy. Ta vítězící atmosféra byla neuvěřitelná, díky bezzudné propagandě.
              Asi bychom se divili, kdyby se to dalo vyčíslit, jak pomohla kchárlova propaganda ve všech mediích, včetně té pro nás vysmívané komicky zpívané písni písní či Vaculíkovu zpěvu, či kritika Beneše jehož činnost po válce je mnohými spojován s umožněním nástupu komunistů. Kolik pitomců kteří dosud o kchárlovi vůbec nevěděli získala čírova placka
              Zemana ale naštěstí zvolili právě ti kdo plky na netu či v jakýchkoli médiích nesledují!
              Ano, lidé jsou stádo. I my do něho patříme.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Petřepavle, já si to tak nemyslím, oni tou propagandou cílili na mladé, kteří nemají ještě vyhraněný politický postoj.
              Kampaň byla organizována tak, že ti mladí jsou chytřejší jak ti staří, také že jsou vzdělanější, schopnější kritického vnímání současnosti i minulosti, nejsou vymytí komunistickou propagandou.
              Zde si všiměte, že i sám Kcharl byl ukazován jako mladý, to aby se jako mladí a schopní mohli prezentovat i jiní starší a staří.
              To je můj dojem.
              Ale jedna věc je jistá.
              Američní volební poradci byli tak ješitní, že si mysleli, že nepotřebují znát nic jiného, než politické poučky, platící v USA.
              Jinými slovy…..jsou to obyčejní hlupáci a jejich schopnosti nelze přeceňovat.
              Podobným klíčem prohráli ve Vietnamu, Iráku i Afgánistánu.
              Jen nevím, jestli se té jejich neschoppnosti nemám spíše bát.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Ano, já se té emerické neschopnosti, spojené ovšem s nadutostí, válečnou silou a bezdůvodným sebevědomím, bojím.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Čtení všeho z Blicích listů je stejně zvracecí, např. jistý Kartous: blisty.cz/art/79035.html
            Má to být překlad z NYT, ovšem cosi o hobitech byste v originále nenašli („Obraz obětí, které se bojí, že přijdou o svůj status a které se snaží mermomocí vyvinit z jakékoliv odpovědnosti za dění v okolním světě znovu potvrzuje jejich „hobití“ povahu.“). To je výron onoho Kartouse, následovaný mnoha dalšími špeky.

            Originální článek je samozřejmě i tak výživný, pochází zcela jistě z oněch „středoevropských protiputinovských médií“, nedávno založených a štědře dotovaných našimi americkými přáteli. Zcela prolhaný od začátku do konce.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Možná by onen Kartous měl vysvětlit, co myslí „hobití povahou.“ A před tím vysvětlováním se dobře rozhlédnout, zda ho neslyší Sam Křepelka, Peregrin Bral nebo Smělmír Brandorád. 😉
              Pobavilo mě, že si v NYT stěžují na postoje svých pobaltských spojenců k uprchlíkům, když jim dodnes vůbec nevadila existence „neobčanů“ tamtéž. To snad už není ani dvojí metr, ale rovnou flexibilní metr pro každou příležitost.

              To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jo, takže když ženská utíká před násilníkem a volá o pomoc, tak je třeba jí zahnat zpátky a násilníka nechat na pokoji … proti němu toho moc nelze dělat … a stejně za to všechno může ten kdo se jí snaží pomoci, i když nejsou důkazy … to je mi logika …

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To je vaše logika.
          Takhle argumentují Čulíci.
          Ten název.
          „Maďarská policie odpalovala do davu žen a dětí velké kanistry se slzným plynem – See more at: http://www.blisty.cz/art/79032.html#sthash.Sb8AJwYh.dpuf
          Já tam nebyl, ale myslím, že maďarská policie odpalovala ty kanistry(?) prostě do davu.
          Nebylo tam zřejmě moc na výběr kam a také ne všechny granáty spadly vysloveně mezi ženy a děti.
          Ale propaganda je to dobrá.
          Musíte mě mít za velkého idiota, když na mě zkoušíte tykové trapné finty.

          A aby bylo jasno, když se na vás ta týraná ženská rozeběhne s železnou tyčí, budete se zajímat o toho násilníka?

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Jenom jsem zopakoval vaši logiku. V jiné podobě. Aby vynikla její nesmyslnost. S tou tyčí v ruce týrané ženy jste to dokonal … o co vám jde?
            Vypadá to že si nebudemne rozumět. taky máte pocit, že já o koze a vy o voze a naopak? Já ano.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ne, napsal jste vaší logiku, a ještě pořádně ujetou.
              Můžete klidně prostestovat proti politice USA a pomáhat utečencům, ale po mě to nechtějte!
              A nemám vůbec pocit, že já o koze a vy o voze.
              Já vím moc dobře, o čem píšete.
              Píšete o tom, že jste tím člověkem, který se jen tak nenechá napálit a já že jsem tím, který se napálit nechá.
              To je celé.
              Mezi námi je jeden zásadní rozdíl.
              Vy „víte“ jak to všechno je, a já to prostě nevím.

              To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano celkem souhlasím.Máte pravdu skoro ve všem, jenže s těmi uprchlíky ne tak úplně. podle mého. Ptz pokud si je sem všechny pustíme, tak je Evropa totálně zničená. To je přece záměr USA, budeme nejen my (jako že už částečně jsme), ale celá Evropa jen kolonií USA.
      Ono když se nad zamyslím, tak Merkelová, Hollande, o Junckerovi ani nemluvím, usilovně pracují na zničení Evropy. Odposlouchávali je asi všechny a mají na ně asi dost výbušné materiály.Tak blbí přece ti panáci nemohou být sami od sebe.

      To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      > „Je možné, že Češi nejsou rasisti a xenofobové. Jsou ale hloupí v tom smyslu, že si nechají vnucovat zášť vůči uprchlíkům a nedochází jim, že ti se přestanou valit jen v případě, že jim Západ, jehož jsme hrdou částí, přestane rozesírat jejich země.“

      Inu, viděl bych to v poněkud jiném světle. Více pragmaticky.

      – řekněme, že přijmeme hypotézu, že vše v daných oblastech se odvíjí pouze od „západu, který rozesírá jejich země“ a ne třeba (i) od toho, že se tamní frakce nenávidí a bojují mezi sebou

      – z tohoto důvodu to vypadá, že zemím, které mají na tamní situaci ten nejmenší podíl, může být vnucen natolik velký podíl migrantů, že vzniklá situace hrozí přerůst v krizi; vnucen buď rozhodnutím, nebo nemožností se jich zbavit/poslat je dál – ono to ve výsledku bude v podstatě jedno (a jak to tak vypadá, brání se i Německo)

      I pokud přijmu výchozí bod úvahy jako správný (s čímž mám tak trochu problémy), vychází mi, že ono v těch zemích začíná jít dost do tuhého (a to třeba, jak se zdá, právě třeba i v tom Německu – proč jinak by zaváděli hraniční kontroly, že ano). Takže nejde ani tak o zášť jako spíš jde o obranu (byť zatím jen preventivní) proti té krizi (byť zatím jen tušené).

      Ono je moc těžké zaujmout pozitivní stanovisko ke kvótám v situaci, kdy – objektivně, dle jakýchkoliv dostupných pozorování – EU NAPROSTO NEMÁ SEBEMENŠÍ PŘEDSTAVU, jak dostat situaci pod kontrolu, a z toho důvodu vůbec není jisté, jak ty počty nakonec vyjdou. A těžko někoho obviňovat, že se brání podepsat bianco šek.

      Tato situace vznikla díky skupině idiotů, kteří si nevidí na špičku nosu, a – z důvodu falešné lidskosti – již řadu let blokují jakákoliv pragmatická rozhodnutí o obraně hranic Schengenského prostoru a nastolení – či udržení – pořádku.

      A ti idioti, zdá se, ještě stále neměli poslední slovo a nadále úspěšně blokují jakékoliv jiné řešení, než „přijměme je všechny, je to naše povinnost“. Nakonec to dopadne tak, že ty hranice bude potřeba bránit tak jako tak, ale za cenu daleko větších obětí a lidského utrpení. Vinou právě těch idiotů – kteří se ale nakonec budou bránit tím, že oni to přece mysleli dobře a je to všechno vina „nemorálních xenofobů“.

      Klíčem je obrana vnějších hranic. Pokud k tomuto konkrétnímu opatření nedojde (se zárukami!!), s kvótami by mohl souhlasit leda tak sebevrah.

      (Další potíž spočívá v tom, že tato EU exekutiva nemá pro poskytnutí jakýchkoliv záruk dostatečný kredit.)

      > „Jako zdroj si zachováváme jen strach z existence.“

      Evoluce = snaha o přežití*) – někdy za jakoukoliv cenu. Strach je jedním z mechanismů. Svět prostě funguje podle tohoto vzorce. Kdybychom se podle něho po generace generací (miliony let, od jednobuněčných organismů) neřídili, nebyli bychom tu.

      *) v řadě úrovní: jedinec, rodina/širší rodina, skupina/společenství, národ, … – skončí to tam, kde se jedinec přestává identifikovat

      A bude hůř. Mnohem hůř. Pokud se nepodaří příliv uprchlíků zastavit, budou hranice uzavírat další a další země. Budou tak, pochopitelně, činit z různých důvodů – některé proto, že „jsou rasistické a xenofobní“, jiné proto, že „situaci nezvládají a snaží se zavést pořádek“ – to podle toho „jak kdo s kým“.

      To se mi líbí

  16. ji5 napsal:

    Ale proboha! Ochrana jižních hranic přece nevyřeší problém s uprchlíky. Ten je dán právě tím rozesíráním jednotlivých zemí. Válka je samozřejmě jen závěr celého procesu. Západ, tedy především USA, využívají rozpory mezi různými náboženskými a mocenskými skupinami k tomu aby vznikal potřebný chaos. To jsou všechno známé věci. Nedávno o tom mluvil George Friedman (nemohu najít odkaz s českými titulky).

    Když bylo v Afghanistánu potřebné zničit pro-kremelskou sekulární vládu, byl Američanům vhodný samotný bin Laden. Odpor proti pozemkové reformě a omezování vlivu náboženství, využili Američané ke vtažení SSSR do války. Prý, aby Rusové měli svůj vlastní Vietnam, chlubil se Zbigniew Brzezinski. Politikům a stratégům jeho typu jsou lidé u prdele. Stejně tak jako Bushům, Blairům, Clintonům a jejich klonům. Kreml to nakonec vzdal a zelenou dostal Taliban.

    Pak se přestal hodit bin Ladena, protože se začal pouštět do USA. Z čistě iracionálních, tedy náboženských důvodů mu začala vadit americká základna v Saudské Arábii, protože byla příliš blízko u svatého města. Po 9-11 Američané usoudili, že Afghanistan je nejvhodnějším místem pro vojenskou odplatu. A tak se zase začalo bombardovat a válčit. Bin Ladena odpráskli kdesi v Pákistánu, protože nebyl zájem na tom, aby šel před soud. Ještě by byl něco vykecal.

    Obecná zrůdnost náboženství je zjevná. V Irsku se zase začínají prát katolíci a protestanti. Mají stejného boha, ale rozdíl v nějakých rituálech. Kam asi dojde situace v Česku, kde jsme ochotni útočit na mešity, pokud někde vzniknou. Na synagogy si nakonec taky někdo troufne…

    V předcházející diskusi jsem napsal, že ztrácíme schopnost být lidmi. Dodám, že přestáváme vidět, že ze západu dovážíme i mentalitu policejní brutality. Způsob jakým policista nakládal s aktivistkou, která chtěla umístit na Hradčanském náměstí stolek s peticí na podporu Zemana, byl neskutečně hrubý. Ale všem to je jedno. Za to měl padnout policejní president a ministr vnitra.

    Situaci v Česku nakonec využijí náckové, protože proti šíření strachu a nenávisti ta současná vládnoucí sebranka nic nedělá. Je o několik kroků pozadu, myslí na příští volby a tak jen přitakává tomu, co, zdá se, většina společnosti momentálně příjímá. Připomíná to komunisty v dubnu 1968, kdy se rovněž snažili chytat ujíždějící vlak.

    K policejní brutalitě lze uvést příběh z USA. V NY skočil policista zezadu na nic netušícího občana stojícího před hotelem. Srazil ho na zem a spoutal. Není překvapivé, že šlo o muže černé pleti. Háček byl v tom, že napadeným byl Jamese Blake, před časem čtvrtý nejlepší tenista na světě. Tedy trapas, za který se starosta NY a šéf policie omluvil, protože to přece jenom vypadalo blbě. Prý si ho s někým spletli. Blake měl možná štěstí, že ho před tím hotelem rovnou nezastřelili. Zákrok je kolem 1. minuty záznamu ZDE (http://edition.cnn.com/2015/09/11/us/tennis-james-blake-tackled-video/).

    Jásání některých lidí, jak to dobře dělají třeba v Maďarsku, je pomýlené. Žiletkové dráty a policejní brutalita se totiž může kdykoli obrátit proti jiným složkám společnosti.

    Ještě si dovolím upozornit, že směrnice pro nakládání s uprchlíky, Dublin II, (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=URISERV:l33153&from=EN) dává tak zvaným nelegálním uprchlíkům v podstatě stejná práva jako těm legálním:

    „Pokud žadatel překročil nedovoleným způsobem hranice některého členského státu, je k posouzení žádosti o azyl příslušný tento členský stát. Tato příslušnost končí po 12 měsících ode dne, kdy k nedovolenému překročení hranice došlo.“

    Z tohoto paragrafu jasně vyplývá, právo podat žádost o asyl je nadřazeno způsobu, jakým byla hranice překročena.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Podle mě jednání maďarské policie docílí toho, že se jim uprchlíci vyhnou.
      Což ten problém pro ně řeší.
      Také je to dobré k tomu, že v celku může být-na základě zkušeností z Maďarska, těch uprchlíků o 50 000 000 méně.
      Kde je cesta volná, tam to svádí i váhavé…..
      A také je třeba říci, že Maďarsko nemůže žádným způsobem řešit příčiny té migrační vlny.
      Ať už za ní mohou války (podle mě to není pravda) nebo nějaká záludná politika USA nebo Židů.
      Maďarsko může dělat jen dvě věci:
      Pustit je do Německa- a to ve výsledku přiláká miliony dalších příští rok, nebo je násilím zadrží, což je podle mě jediné možné řešení.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Souhlas, migrace není vyvolaná jen válkou – je to výsledek onoho „bezstrukturního řízení“, tedy pomocí dlouholeté kulturní propagandy, lží o sociálním systému a létajících pečených holubech v Evropě. A současně o upadlosti, hedonismu a podřízenosti evropského obyvatelstva, které je „neschopné odporu“, takže islamisté to tady mohou snadno zabrat a řídit – to jim mele propaganda do hlav horem dolem.

        Všechny ty kecy o „upadající civilizaci“ a porodnosti – nic z toho není pravda: systém drtí mladé rodiny ekonomicky natolik, že narození dětí odkládají, to je vše. Díky prodloužení věku dožití ovšem žádný úbytek obyvatelstva nenastává – je to lež. Žádné migranty nepotřebujeme.

        Ohledně názorů na mešity – na jejich vypalování nic špatného nevidím – srovnávat to se synagogami je zcela ujeté. Navíc synagogy nikdy nevypalovali Češi, ale nacismem nakažení sudeťáci. Československý stát jim v tom bránil co jen mohl.

        Jenže není synagoga jako mešita – nikdy nikdo neslyšel od vyznavačů židovského náboženství nic o nastolení Kalifátu, nahrazení našeho římského práva náboženským ani o chystání se na podřezávání nežidovských krků. Jako od muslimů. Nebo od nacistů.

        Ve skutečnosti je islám urážkou morálky, lidskosti, slušnosti a celé civilizace – je to anticivilizace. Snést muslima vedle sebe je něco jako snést vedle sebe nacistu – který plánuje vyhlazení „podlidí“, zplynování židů, útok na cizí země atd.

        Vypalování mešit – ještě lépe, nedovolení jejich vzniku – je tak morální otázkou – přesně stejně jako bylo zúčtování s nacismem a jejich temnými kulty, pseudo-rasovými teoriemi, …

        Je vcelku velmi absurdní, že máme zákon proti „hnutím, vedoucím k potlačování lidských práv a svobod“ – jak to že se to nevztahuje na muslimy ? „Umírněný muslim“ je to samé co „umírněný nacista“.

        Za bolševika – a ještě pár let potom, do vstupu do EU – byl islám veden jako nebezpečná sekta, neměl status náboženství – a už vůbec ne povoleného – protože neumožňuje od „víry“ svobodně odejít a odmítá respektovat naše zákony, cítí se jim nadřazen.

        Vypalovat, vyhánět a střílet nacistickou zběř je otázka slušnosti, sebezáchovy, dokonce i cti, vzhledem k odkazu předků – kteří v boji s tímto morem položili své životy. Muslimové jsou horší nacistů, jsou to supernáckové.

        Jakákoliv relativizace islámu je vlastizradou – a co hůře, je to zrada na ČLOVĚKU, zrada lidskosti a všech civilizačních standardů. Zrada všech dětí a krásných žen.

        Muslimy je možné vnímat zase jako lidské bytosti, pokud se této vražedné ideologie vzdají. Do té doby jsou pro slušného člověka to samé jako nacisté. Povolil by někdo nacistický NSDAP „chrám“ ? Povolil by někdo symboly SS a nacismu ? Jak to, že jsou povoleny burky a další zhovadilosti ? Jak to, že „halal“ řezník nesedí v kriminále za trápení zvířat – což by potkalo každého, kdo by tímto způsobem jen kuchnul doma králíka.

        Srovnávat „vypalování mešit“ s „vypalováním synagog“ – ani jedno z toho se u nás nikdy nedělo a neděje – je sprostota a manipulace nejvyššího stupně. Vypalování „chrámů nacismu“ se u nás samozřejmě dělo, stejně jako střílení protagonistů tohoto temného kultu, zavrhujícího lidství. S islámem to doufejme bude stejné.

        Hovadství, Jírovče, srovnávat židy a muslimy !
        Nemám slov (a nechci trápit pana Bavora).

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Je to tak….možná ten islám není o nic horší, jak křesťanství, jenže je to také otázka politické situace.
          Zatímco radikálním křesťanům by se rychle zatrhl tipec-islamistům každý ustupuje.
          Je to tím, že křesťané nemají žádný rozhodný politický vliv, zatímco muslimové ho zřejmě mají.
          Kromě toho jsou mulimové agresivní a nesnášenliví, takže si to nenechají líbit.
          V současné situaci je extrémně nebezpečný islám a filosofické debaty a něm musí počkat, až bude zase klid, pokud bude.
          Myslím, že je třeba vidět, že sem neproudí migranti jako lidské bytosti, ale islám, reprezentovaný jimi.
          Oni nejsou nebezpeční jako lidské bytosti, mají stejné radosti a bolesti, jako my.
          Ale jako nositelé agresivního náboženství nebezepční jsou, jako celek jsou zničující.
          A to je třeba vidět!
          Židé s tím nijak nesouvisí, ty si Hitler vybral jako zásadní jednotící prvek jeho ideologie, protože každá ideologie musí mít nepřátele, nejlépe vnitřní.
          Židé se na to hodili obzvlášť dobře, protože antisemitismus nebyl zdaleka Hitlerův vynález.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně.

            Jistě, jednotlivý muslim je především člověk – jako byli jednotliví příslušníci Waffen SS – ale jak jich je více, jsou to především muslimové, jejich lidská stránka zmizí.

            Mě na tom Jírovcově textu pobuřuje především to, že kopíruje západní propagandu, která se snaží – bez nejmenší znalosti českého poměru k židovství – využívat osvědčené „židovské kladivo“, tedy strašit „vypalováním synagog“, jako očekávaného výsledku „náboženské nesnášenlivosti“.

            Přitom islám, to není náboženství. Stejně jako mešita, to není svatostánek, jako křesťanská katedrála nebo židovská synagoga. Mešita je zároveň magistrát, škola, soud, správní struktura, vojenský štáb. Je to všechno v jednom. Islám nedělí náboženskou a civilní, soudní a exekutivní stránku. Všechno je mešita a islám.

            Přitom by pan Jírovec měl snad jako „bývalý Čech“ vědět, že židé v českých zemích zcela unikátně v 17. a 18. století často přešli na katolictví, jejich kultura je součástí české kultury, mnoho velkých Čechů mělo a má „židovský původ“ (pokud někdo vůbec dokáže definovat, co to vlastně znamená), mnoho českých rodin má mezi předky nějakou tu prababičku či pradědečka … když se podíváte na fotografie lidí z ČR a z Izraele, naleznete mnoho podobností. Aškenázy kmen je prostě zčásti asimilovaný ve střední Evropě. Samozřejmě nejen u nás, hodně také v Německu a Rakousku nebo severní Itálii.
            Všude, kam zasahovaly náboženské svobody a nesvobody R-U.

            Takže ještě jednou, vytahovat zrovna v ČR onu židovskou kartu je zkrátka velmi směšné, kdyby to nebylo přímo idiotské.

            To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ortodoxny zid,ci muslim to su obidvaja rovnaky,ani jeden ani druhy neuznava inu holotu okrem svojej,este aj tu vrazdi,ked kus uhne z ortodoxneho chodnika,obidvaja su vygumovany svojim ucenim jeden talmud a torah a druhy koranom,vid israel jak sa zachovuje k tej hadrackej holote,ci tu ked som s nimi dristal a kukam na ich zachovanie od alaha holota staci saudi arabia,dost jednoducho napisane,bo neda sa v skrakte a nie som clen nijakej vymastenej party od white suprematist,ci heil hitler bo ty si mozu podat ruku s tymy o ktorych pisem vyzssie a ma bozat v rit

          To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Podle mě směšujete příliš mnoho problémů dohromady. Což „rozmazává“ diskusi a k řešení problému uprchlíků (a s uprchlíky) naprosto vůbec nijak nepřispívá.

      > „Ale proboha! Ochrana jižních hranic přece nevyřeší problém s uprchlíky.“

      Jak to že ne? Pro Evropu vyřeší. Resp., je to _začátek_ řešení. Podmínka nutná (nikoliv však postačující).

      V souvislosti s uprchlickou vlnou stojí Evropa před dvěmi problémy:

      1. zajištění vnitřní bezpečnosti a pořádku na svém území,

      2. řešení problému s uprchlíky (tj., současné situace, i předpokládané budoucí).

      Ty problémy je potřeba řešit přesně v tomto pořadí, nikoliv v opačném. Bod 1. je podmínka nutná k přežití (a nakonec i zachování schopnosti vůbec někomu s něčím pomáhat).

      > „Situaci v Česku nakonec využijí náckové,…“

      Možná. K tomu ale mnohem pravděpodobněji dojde pokud navíc vzniknou zmatky. A ty – pokud nebude zajištěn pořádek – vzniknou zcela určitě (takže, zpátky k bodu 1., že ano). Zamezit úletům lze především zavedením řádu. Němci si to – po počáteční chybě – uvědomili, a své pochybení se snaží napravit. Další se postupně přidávají.

      > „Jásání některých lidí, jak to dobře dělají třeba v Maďarsku, je pomýlené. Žiletkové dráty a policejní brutalita se totiž může kdykoli obrátit proti jiným složkám společnosti.“

      Může – někdy v budoucnu. Vyloučit to nelze. Jenomže, v situaci, kdy Maďarsko zaplavují uprchlíci po desetitisících denně a sousední země zavírají hranice, to zrovna tak může představovat jediné schůdné řešení.

      Takže si to srovnejme:

      – žiletkové dráty jakožto hypotetické budoucí nebezpečí

      – kritická situace, která ohrožuje zemi teď, v tomto okamžiku

      Čili, sluníčkářská fantazie vs. aktuální situace, kterou je potřeba řešit, teď hned, bez zbytečných odkladů.

      Počítám, že není zase tak těžké se rozhodnout?

      ——

      > „Ještě si dovolím upozornit, že směrnice pro nakládání s uprchlíky,…“ … „…jasně vyplývá, právo podat žádost o asyl je nadřazeno…“

      Umění možného. Pravidla a směrnice nejsou tvořena ve vzduchoprázdnu. Vycházejí ze situace a reflektují co ještě je možné a co už ne. Pokud se změní výchozí podmínky (možnosti), je nezbytné přizpůsobit pravidla. Jinak to nejde.

      Sluníčkáři jsou specifičtí tím, že mají na všechno řešení pouze pokud to řešení zajistí a zaplatí, někdo jiný. Uměním možného se obvykle ve svých úvahách nijak nezabývají. Ono je hezké poslouchat ‚Imagine‘ od Johna Lennona – příjemně se u toho sní. Svět se ale neřídí sny.

      Faktem zůstává, že Evropa prostě není schopna pomoci všem.

      To se mi líbí

  17. Jethro napsal:

    OT, ale někam to musím ventilovat. Narazil jsem na další neuvěřitelné vyjádření pana místodržícího a obávám se, že i když je to údajně soukromý názor, něco to ukazuje o tom, jak nám USAvlezdoříťci přepíší dějiny tak, že je za chvíli sami nepoznáme.
    Ta chytrost zní:
    „Češi mají problém, že nejdříve nechali Němce, aby odvezli Židy, potom vyhnali Němce a rozdělili se se Slováky.“
    Viz http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Uprchlici-a-postoj-Cechu-K-tematu-se-podle-politika-velmi-zajimave-vyjadril-velvyslanec-USA-Schapiro-Pri-obede-399666
    To je paráda, jak má USák tu IIww a její výsledky pěkně srovnané, a hlavně – nebojí se to říct nahlas.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A co teprve hejtman Půta. Protektor je aspoň cizinec, ale Půta je domácí a ví stejně jako jeho chlebodárce.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nevím ale samotnou podstatou působení „Václavem Havlem“ založeného Fóra 2000 je aby rozhodnutí naši řízené politické reprezentace konající vlastní dobro, bylo možné metodicky transformovat ve stravitelnou masmediální šablonu, tak aby byla výhodně prodána alespoň 25 – 30 % Čechů.
      Protože zbytek do nadpoloviční většiny jak je již verifikováno, je mediálně zvládnutelný pomocí silové manipulace.
      Kdežto doprovodná šablona musí být nezbytně nenásilně protlačena podprahovým vnímáním včetně naprosto bezchybné bezkonfliktnosti při vystavení.
      Proto je možné opravdu velmi snadno zhlédnout konečné cíle Fóra 2000 při seřazení :
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Na-Forum-2000-prijede-Chodorkovskij-Gorbacov-se-omluvil-336062
      https://www.forum2000.cz/cz/projekty/konference-forum-2000/2015/
      Tož snad se příště najde jiná VŠ s takovým výhodným zastoupením jako ta v Liberci.
      Dle předpokladu to asi bude Plzeň.
      Prostě je nutné věšet nejen Putlera ale i další a další.

      To se mi líbí

  18. ji5 napsal:

    Khodle,

    kde jste přišel na to, že srovnávám židy a muslimy? Útok na mešitu v Brně se odehrál. Když bude nevraživost mezi náboženstvími narůstat, dojde i na ty synagogy. Rozdíl je samozřejmě v tom, že za ty posledně jmenované by byly mastnější tresty, kdežto útok v Brně (a budou i jiné) unikl pozornosti.

    Pokud se podíváte na různá diskusní fóra (mimo tohoto), najdete na nich velké množství antisemitismu.

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Nevraživost mezi náboženstvími narůstat bude. Vlastně už poměrně dlouho narůstá. Viděl jsem nedávno jakýsi dokument o soužití různých kultur v některých evropských zemích (Švédsku, Dánsku, Holandsku, Belgii, Francii). Nebyl sice primárně o situaci židovských obyvatel, obsahoval ale řadu autentických rozhovorů s nimi.

      Zajímavé bylo, že tito tvrdili, že přestože žijí v daných zemích už dlouho (trvale), s nevraživostí až nepřátelstvím se setkávají hlavně až poslední dobou, a to především v souvislosti s uzavřenými muslimskými komunitami. Údajně se, v řadě oblastí, obávají vůbec vyjít na ulici. S touto situací prý dané země nic nedělají, takže oni jsou nuceni řešit nový problém – kam emigrovat.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Srovnáváte.

      Napsal jste cosi o vypalování mešit, následně o vypalování synagog.

      Jako by obě tato náboženství byla na stejné úrovni. To prostě nejsou – je mnoho znaků, že islám není až tak úplně (pouze) náboženství. Je to genocidní doktrína na ovládnutí světa.

      Chápejte, u nás nepanuje žádná rasová ani náboženská xenofobie ani odpor k přistěhovalectví jako takovému – důkazem je sto tisíc Vietnamců a přes čtvr milionu Rusů a Ukrajinců, v několika vlnách – od Masarykovských dob, přes poválečné až po lidi, kteří přišli po roce 1990.

      Jen zásadně a to že velmi nechceme muslimy ani Araby nebo černochy. Muslimy ze zcela zřejmých důvodů, Araby nebo černochy ne kvůli rasismu, barvě kůže atd. ale pro naprostou kulturní nekompatibilitu. Stačí vidět, co napáchalo takové přistěhovalectví v pokojném Švédsku nebo Norsku, což jsou státy zhruba podobné – Švédové byli také kulturně a rasově homegenní, a jak to vypadá dnes ? Zločinnost, gheta, vraždy, znásilnění, kriminály narvané muslimy všech barev kůže, společnost zničená.
      Další země jsou na tom podobně. Multi-kulti je sebevražda, nejen že „nefunguje“.

      Vy opakujete celou západní LŽIVOU protičeskou propagandu: teď nechtějí muslimy, zítra budou vypalovat synagogy ! Prostě nám nasazujete psí hlavu, lumpe !

      Antisemitismus u nás reálně žádný není. Naopak, většina lidí v ČR Izraelce až nekriticky adoruje, a dá se říci, že obdivuje. Včetně mě. Nakonec, za WWII mnoho lidí židy schovávalo – neporovnatelně více než v jiných okupovaných zemích – a po válce jsme jim dodávali zbraně a podporovali je, včetně vyslání dobrovolníků. To nakonec sovětčíci zatrhli, ale přes 40-ti letou proarabskou a propalestinskou masáž to bolševik z lidí nevytloukl.

      Všiml jste si, když česká vláda začala mít pravidelné sedánky s izraelskou vládou – včetně pověstí o plánovaném poskytnutí útočiště v ČR asi dvěma milionům izraelských civilistů v případě masivního napadení Izraele – nezvedl se jediný relevantní hlas ?

      Mnoho antisemitských hlasů je vidět například na sudeťáckých a katolických pravdoláskových – na sudeťáky napojených – webech. Například Brno je tím prolezlé. Ale to jsou zbytky neodsunutých nácků a jejich zaprodanců. Kteří by si to v Německu nebo Rakousku napsat nedovolili – to by byli hned v kriminále – ale na český web to napíší, protože ještě umí česky, někteří z nich dost špatně, všimněte si, jaké dělají pravopisné chyby.

      Podobná banda je třeba v Liberci, je jedna ruka s katolickými sudeťáckými kruhy a tamní kolaborantskou pravdláskou. BTW, tahle grupa také vyvěsila na radnici „Putlera“. Ti se prvoplánově antisemitismu sice vyhýbají – jelikož je to trestné – ale na oplátku se mohou přetrhnout pro palestince.

      Nicméně je obrovský rozdíl mezi mešitou a synagogou. Nakonec, naše kultura je křesťanská, aka židovská – je to jeden z prazdrojů (dalším je Plzeňský prazdroj).
      🙂

      Pokud někdo bude v ČR vypalovat synagogy, budou to muslimové nebo (cizí) náckové. Případně provokatéři, pro vyvolání restriktivních zásahů státu.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        kchodle
        moc kombinujete a přeháníte.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Promiňte. Nepřipadlo mi to přehnané, asi protože jsem skoro hodinu četl různý západní tisk, kde se na ČR opravdu vrhli snad všichni žumpálisté. Takže se tímto omlouvám panu Jírovcovi, jestli se ho to nějak dotklo. Odnesl to prostě za ně.

          Mám pravda několik „muslimských“ kolegů až přátel, ale to jsou ve skutečnosti téměř ateisté nebo agnostici, a muslimové si říkají vlastně proto, že ve svém kulturním okolí, hlavně v širších rodinách, musí vystupovat jako muslimové, aby nebyli zcela vyloučeni. Nicméně se za tyto věci velmi stydí, považují to za středověké bludy. Ti starší z nich byli v minulosti členy různých progresivistických nebo socialistických stran, pokud jsou to Arabové nebo Peršané, často BAAS nebo (a teď nevím jak se jmenovaly ty strany v Íránu – které podporovaly šáha a/nebo sekularizaci), pokud jsou třeba z Indonézie, byli to pravičáci (protože komouše místní americká loutka do jednoho vyvraždila). Ale to jsou inteligentní a velmi vzdělaní lidé, 1% supermani z celého národa, jak v IQ, tak v dalších schopnostech, včetně kultury a lidskosti.

          Naprosto jiné muslimy jsem viděl třeba ve Švédsku nebo Francii. Nebo Berlíně. A těch je bohužel poněkud více.

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      A mimochodem, nebyl onen „útok na mešitu v Brně“ nakonec islámská provokace ? Navíc nepovedená, po zjištění pachatelů ta islámská banda vzala žalobu zpět a vyřídilo se to přestupkem. Tedy „unikl pozornosti“ – jak zcela demagogicky píšete.

      Jiná věc je – a jistý Lhoťan, bývalý muslimský konvertita, to natočil – že v té brněnské „mešitě“ (nemá myslím minaret, takže je to na půl cesty, jen „modlitebna“) islamisté pořádaly kurzy střelby z kalašnikovu (nasucho, jen s airsoftovou atrapou) a další, vskutku „náboženské“ obřady. Vyšetřování bylo rovněž odloženo, protože daný „školitel“ včas pláchl mimo republiku.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Pane Jírovče, je k nevíře, jak urputně „šíříte“ dobro, především to lickoprávní dobro . Vlastně v důsledcích neváháte bojovat za tu „vzněšenou ideu“ do posledního původního obyvatele.
      I přes spousty ( oficiálně zamlčovaných až utajovaných ) negativních, spíše destrukčních reálií páchaných těmi „chudáky“ imigranty kde se jen objeví ( ano ano, cikáni jsou příklad toho, jak ani 600 let nestačí ) , budete lživě a v souvislosti s třeba s bývalými spolukrajany, „spolusvětadílníky“ pro mnohé vražedně dokola omílat reklamní nesmysly o vzájemném obohacení tváří v tvář exodu nebývalých rozměrů naprosto nekompaktibních jedinců z nekompaktibilní civilace – ano, islám není kompaktibilní , těch 600 let zpoždění za křesťanstvím je prostě znát.
      Je podle Vás tedy „útok“ na „mešitu“ – moment, jednalo se o modlitební místo, nebo jak zde zaznělo o záškodnické výcvikové středisko plné nenávisti a fanatického hnisu – je hrozná věc, ale mačetový útok cigošské skupiny je v pohodě ( třeba je chudáky provokovali, že ), odmítání a obrana proti prapodivnému exodu je pojmenováváno mnoha nepěkně znějícími slůvky, ale lynč bílých na noční procházce kdysi příjemným městěm tlupou cigánské, z části i z emigrace vrátivší se zvěře , je určitě pouze projevem JINÉ MENTALITY.
      Co vše je ještě jinak ??? Připomíná mi to toho králíka, který s břitvou pod krkem kroutí hlavou a dí: Mrkev a v zimě …
      Nerespektování reality je často projevem jistých potíží.
      Právě lickoprávníci, cigoši, reálné projevy ibarevných migrantů jinde, odrůda humanitních bombardérů, obránci migrantů + spravedlnosti jimi šířené, pijavice alá Čolek v tísni + podobné tyjící neziskovky stejně jako hejna všeho schopných finančně-tržních deviantů, kupy tzv. ekonomů a vyznavačů trhu bez přívlastků a jiných módně ultraliberálních i neokonských sráčů mne nutí svými skutky odhodit rukavice.
      Jen se divím tupé i cynicky omyvatelné většině obyvatelstva, s jak bohorovným klidem doslova žerou zvratky valící se především z ČT 1. Ještě je asi dobře …
      Jenže ono už je vlastně pozdě i dnes …

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Prosím nevkládejte komukoli do klábosnice nic, co nenapsal.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Nenapsal to dnes, to ano, ale je tu jistá geneze, kdy se dá konstatovat, že celkem nedávno, kdy začínala imigrantská vlna i pro tyto zeměpisné šířky nabývat reálné rozměry, zde autor řádek, na něž jsem reagoval, takto vystupoval, ne že ne. Ostatně tehdy se tu proti takové nejen rétorice ohradilo dost diskutérů – Lexem počínaje a Kchódlem konče.
          Popravdě je mi celkem jedno, jestli se někdo vypořádal s nejen potencionálním hnízdem zla v Brně, naprosto.
          Na rozdíl od autora, na něhož jsem reagoval mám myslím oprávněné obavy o to, jak zatočí hordy opálených turistů s kostely našimi , domácími, a nejen jimi …

          To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Vaše obavy Minorito sdílím. Ještě ale nejsem úplně na vaší (a kchodlově, a vittově, a …) straně. Možná dělám chybu, ale nacházím i mnoho špatného na „naší“, euroatlantické straně, aniž bych chtěl z čehokoli vinit nás Čechy. Myslím že jsme přílišní beránci, bohužel lísající se (chtěl jsem napsat svými představiteli, ale vždyť : kdo si je volí?) k vlkům.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Nikde ani slůvkem nepopírám zjevnou účast, iniciaci, či dokonce eskalaci mnohého nejen na Blízkém východě ze strany bývalých a především „současných“ imperiálních zemí. To by mne nenapadlo.
          Doslova mne irituje fakt, že jednoduše předvídatelné následky mnohého vykonaného těmito „machry“ mám nést já, potažmo moje potomstvo. Že političtí, finanční a mediální fanatici doslova ženou svět tak jej v mnoha posledních desetiletích známe do záhuby. Irituje mne ta nesmírná drzost, s jakou předkládají černou krychli jako růžovou kuličku bez hnutí brvou, a ještě po mně vlastně chtějí ( mimo předpokládaného strádání, nesení nákladů a důsledků té zvrácenosti ) nadšený souhlas.
          Jsem všemi deseti, vlastně s nohama dvaceti, pro to, aby si navařenou polívčičku do dna spapali i s nášupem iniciátoři, ale Ti jsou jako vždy za plotem nebo daleko za jistou slanou louží.
          Je potřeba si uvědomit, že už není čas řešit, a dlouze diskutovat o tom, kdo a v jaké míře má toto na svědomí- navíc by to mělo svéprávnému a průměrně inteligentnímu jedinci být jasné.
          A když jsme u té solidarity – současná vlna těch „chudáků“ je v děsivém rozporu s tím, co má Evropa zažito pod pojmem válečný uprchlík před relativně nedávnou dobou během strašlivých dvou WW. A děsivé to bylo obzvláště po zhlédnutí dílu ( pro mne opakovaném ) ruského dokumentu Velká Vlastenecká válka, který byl věnován blokádě tehdejšího Leningradu, kdy hlady umíralo až 7000 lidí denně !!!
          A ta barevná verbež nejen, že odhazuje věnované jídlo a pití obdržené od zpitomělých dobrovolníků v Budapešti na nádraží, ale ještě vyřvávají ( už tady ) o neuklizeném bordelu ( který mají na svědomí ) s poukazem na tu „demokracii“ a odmítají jíst to, co si velmi často nemohou dovolit mnozí místní obyvatelé.
          Žiletkový plot je jetě nemístné milosrdenství …

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Nemít povinnosti, asi bych se stal na čas Syřanem – a pak o tom napsal knihu, kde bych odhalil celou tu manipulaci, lumpárnu, lidskoprávní NGO smečku darmožroutů a zločinců.

        Určitě by to byl mimořádně ziskový projekt, protože by se všude dobře prodávala. Předtím bych se vybavil mikrofotoaparáty a mikrokamerami, všitými do oblečení a výstroje, případně všemi možnými nahrávacími aparáty, abych k tomu měl kvalitní doprovod. A doprovodil to pořádáním fotovýstav a možná i dokumentárním filmem.

        Způsob je jednoduchý – přes známé lidi od počítačů, platby bitcoinem bych získal v Damašku nebo Allepu nebo někde v Turecku falešný syrský pas, možná bych najmul i „přítelkyni“ s dítětem, pro větší důvěryhodnost i s menší rodinkou, která by měla na celém projektu podíl. Musel bych si samozřejmě vymyslet nějakou věrohodnou legendu, proč nemluvím arabsky a jsem blondýn s modrýma očima, ale to by určitě také šlo – peníze podpoří jakokoliv iluzi.

        A následně se dostal coby uprchlík do Německa, Rakouska, ČR nebo prostě do Evropy.
        Rok dva to vydržel a pak to celé spustil, s dokonalým vyúčtováním.

        Jenže mám povinnosti k rodině a firmám, jakož dnes i ke korporátu. Takže pokud někdo máte chuť tento nápad použít, směle do toho. Bude z toho skvělá knížka a desítky milionů zisku, popularita po celé Evropě. A bude to samozřejmě trochu nebezpečné – ale při dobrém plánování ne až tak moc. Nemusíte se tlouct na nějakých lodích, můžete do Evropy normálně přiletět, případně do Sýrie/Turecka vůbec nejezdit a začít akci až v Evropě. Také porada s právníkem a právní analýza je nutná – aby z toho bylo co nejméně následných průserů.

        Zrovna jsem četl, že na 7 500 migrantů dá ČR za rok 9 miliard korun. To je milion dvě stě tisíc na osobu. V tom samozřejmě nejsou započítány peníze na „začleňování“ a miliardy proběhlé NGOs. Takže celková částka bude zřejmě několikrát vyšší.

        Každopádně, takový domácí chov islamistů je pěkně drahý koníček.

        Vážně lituji, že nemohu tu věc udělat.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Tak na realizaci Vašeho scénáře, Kchodle, mi popravdě chybí vícero předpokladů 🙂 . Ale postup máte „vystřihnutý“ kvalitně .
          Ano ano, evropská záliba v hýčkání „minorit“, jejichž budoucí , jimi samými deklarovanou potravou, jsou právě chovatelé, je diplomaticky řečeno – morbidní 🙂 …

          To se mi líbí

  19. oh napsal:

    Vstřícné Německo se tam pokouší hodit zpátečku a narychlo překopat sociální podpory.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-jsou-veci-Po-Nemecku-ohledne-uprchliku-ze-dne-na-den-otocila-dalsi-zeme-399766

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Čekáte něco jiného? Vždy na to budou hůře země z východu, stejně si nás tam vzali kvůli lepším odbytištím a ted už to moc nefunguje. Takže oni stejně nám sem nacpou co půjde, a jak jsem dnes sledovala Sobotku, tak ne že vyhodil z vlády konečně toho debila, jinak ho nemůžu nazvat, Dienstbiera, naopak, přiznal že si jich se vezmeme víc, no ono to přijde, ptz rodina u těchto lidí je poněkud širší. Takže zase bude na ně ale ne na naše občany, takže ČSSD co tato?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Kočko
        UŽ mě nebaví stále vést debaty vytržené s kontextu. ASI jako když bude parta darebáků a OBA oní řikáme to jso ale darebáci.Vám ale leží v žaludku sté party jeden a při každé lumpárně mě přesvedčujete jakej je to lump.
        Podívejte se kolem sebe ,jakej státeček jsme,promítněte si co by tam dělali jiní………a jakou možnost vtom hnusu máme.
        VÍTE podivejte se kolem sebe……….to já dělám a co vidím oproti tomu když byl KALOUSEK…………..VŠUDE SE OPRAVUJE ,SILNICE….v socialní politice je to o chlup lepší….PŘESTO dluh státu se drží..ač vydaje so nepoměrně……..myslíte že jiný by se choval jinak……….že je SOBOTKA slaboch to víme

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Já ani ne. Sobotka není ten správný šéf pro tuto situaci, protože ten problémy řeší tím, že je nechá vyhnít, ale ČSSD jiného nemá. A problémy se v ČSSD řeší takhle: „my děláme, co se dá, vy si za to můžete sami.“
        http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/michalakovi-neposlechli-rady-usili-cr-je-nestandardni_356084.html
        Ale o něco výše jsme se bavili o důkazech. Vittta psal něco na o tom, že lze tvrdit, že za současnou uprchlickou krizi může Rusko a vy jste měla za to, že je to příliš velký nesmysl a nejsou pro to důkazy. Nahlédněte do diskuze pod tento blog:
        http://blog.aktualne.cz/blogy/tomas-haas.php?itemid=25947:
        Tu pitomou tezi tam po oblbovadlech opakují i další hlásní troubové, včetně nicků, u nichž jsem až dosud předpokládal alespoň existenci mozku. Důkazů netřeba, stačí to řvát dost hlasitě a často, on už to tvrzení někdo rád vezme za své.
        P.S. Vstřícní Chorvati už také zavírají hraniční přechody a hlásí problémy s příliš velkým množstvím migrantů a já právě z ČT zaslechl další „pravdu“. „Je to důsledek tvrdého postupu maďarské vlády…“ Jo, jistě může za to Orbán … a určitě Putin!

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.