Babiš? Babim


Tohle heslo si jistě ještě pamatujete. Byla to oblíbená volební průpovídka Jardy Jágra.  Dneska je Jágr opět za vodou a Babiš ve vládě. Poněkud nečekaně, ale je tam. A hledá peníze. Čímž samozřejmě rozčiluje Kalouska a jeho modrofialovou bandu. Ne, že bych se vším, co Babiš dělá či připravuje bezvýhradně souhlasil, ale jsou jisté věci…

Jsou jisté věci jinde v Evropě natolik samozřejmé a běžné, že se občas musím divit, proč to u nás nejde.

Například vydávání účtenek. Na Německých tržnicích docela běžná záležitost u nás naráží na „objektivní“ problémy. Jenže vymyšlené. Zařízení, které je schopné vydat stvrzenku kdekoli a komukoli samozřejmě existuje.Handheld-Receipt-Printer_2012051505_i1503410 Velikostí trochu lepší zrcadlovka, jen s tím rozdílem, že z toho vyleze lístek s vyúčtováním. A protože to funguje na principu světlotisku, není nutná ani žádná náplň. Jen občas doplnit ten papír. Kromě toho to komunikuje i s počítačem nebo smartphonem.

Viděl jsem to na vlastní oči. Obyčejný servisní technik, který přijel na opravu, po provedeném úkonu místo klasického vyplňování stohů papíru vytáhl tuto tiskárničku, notebook a mobil. Mobilem si naskenoval doklady ke spotřebiči, přes BT nebo wifi přenesl do noťasu a do tiskárničky. Servisní doklad pak vytiskl tou malou krabičkou. Celé to trvalo maximálně stejnou dobu, jako při běžném vypisování servisních papírů. Při samozřejmém propojení s mobilem pak není problém přes přidanou aplikaci odeslat příslušný údaj kamkoli.

Co se týká té EET, nemyslím si, že je to samospasitelné. Ale je to krok, který možná bude o půl kroku vrácen. Totiž k pouhým registračním pokladnám.

Registrační pokladny jsou totiž dnes už rozšířeným vybavením lepších provozoven. A to ne kvůli Babišovi a přitom navzdory Kalouskovi. Majitelé oněch provozoven už dávno pochopili jejich přínos pro vlastní provoz. Taková pokladna totiž umí zaznamenat i takové údaje, jako je počet otevření, počet storna, který člen personálu markoval či stornoval. Ve stravovacích a podobných zařízeních zaznamenává i to, zda byly zúčtovány i všechny obsluhované stoly. Na konci dne vyjede veškeré údaje na souhrnu a totéž na konci měsíce. Takže majitel zařízení pouze předá „n“ (podle dnů v měsíci) + 1 lístek účetní a má po starostech.

I průzkumy živnostenských svazů se k pokladnám i k EET přiklánějí. Poctivého živnostníka totiž nezahubí, ale nepoctivé vši může výrazně eliminovat.

secret_agent__009

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

251 reakcí na Babiš? Babim

  1. Alena napsal:

    Nic proti účtenkám a evidenci elektronických tržeb. Jen jsem zvědavá, jak se s tím popasují Vietnamci, kteří mají na jedné kamenné prodejně registrováno šest živnostníků se samostatným IČ, jen aby se nestali plátci daně. Zajisté přijdou na nějaký fígl, a typicky zatuchlé oblečení a obuv pro Čechy bude nadále v snesitelné cenové hladině.
    Co mne trápí více, je moc a obrovský střet zájmů pana Babiše. Zřejmě to hodně lidem nedochází, že je vládce zemědělský a potravinářský. Kdysi si musel prosperující družstva a podniky kupovat, pak se stal univerzálním dodavatelem hnojiv a směsí pro drůbež, takže je mohl získat těsně před bankrotem.
    Nyní ho vyslalo české voličstvo do politiky, takže své zbývající konkurenty prostě zlikviduje díky finančním kontrolám. Přenesená daňová povinnost uvalená na obiloviny mu umožňuje perfektně zjistit kdo a komu prodává obiloviny a za kolik.( přílohou k přiznání DPH je totiž rozpis dodavatelů a odběratelů s jejich DIČ, množstvím, cenou, DUZP). Tím má trh perfektně zpracovaný .
    Brutální finanční kontroly se svými klienty, drobnými zemědělci, poznávám na vlastní kůži. Jediné, co je zachraňuje , je obchod a tudíž vzájemná fakturace s babišovými firmami, kde se bojí úředníci ve své servilnosti do jeho firem hrábnout.
    Co mne štve je skutečnost, že pan Babiš je prezentován jako zachránce a bojovník proti korupci a přitom lidi nechápou, že si beztrestně buduje svoje impérium. ČR sestává z jednotlivých knížectví, kontrolovaných jednotlivými mocipány( a ti se spolu vždy domluví, i když navenek pro občanstvo hrají politické divadýlko)

    To se mi líbí

  2. tresen napsal:

    echo24.cz/a/wzN2s/uctenky-nedavame-stankare-agrofertu-nachytali-na-videu

    To se mi líbí

  3. Alena napsal:

    co ale budu bedlivě sledovat, je postoj pana Babiše k TTIP( tudíž i GMO plodinám).Vzhledem k tomu, že jeho firma Agrofert s MONSANTO spolupracuje, přikláním se k tomu, že TTIP se schválí, a nezdravé plodiny budou, tak jako v Americe, na talířku pro české občany. Pokud vím, GMO plodiny neschválilo pouze Rusko a Skotsko( a jeden ze států USA).
    Proti tomu jsou účtenky a pronásledování nepoctivých živnostníků selanka

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Aleno, problém GMO není prioritně ve všech těch genových manipulacích, ale hlavně v tom, že si tak Monsanto a další koncerny „patentují přírodu“, jako by byla jejich. To je pravé nebezpečí, zakrývané těmi žvásty o genetice. Nakonec to vede k tomu, že budou moci lidem zakázat pěstovat třeba mrkev na zahrádce, což se v USA již děje. Prostě je zažalují v patentovém sporu, úplně stejně, jako když někdo „zneužívá cizí IP (intelektuální vlastnictví)“, třeba by pouštěl veřejně film, stažený z inetrnetu (nebo koupený na BD, ale pouze pro soukromé promítání). Napadený bude muset prokázat, že „jeho mrkev“ není Monsanto mrkev, což ho bude stát statisíce na laboratorních testech, protože v některých typech sporů jdou náklady na stranu žalovaného.

      Je to podobně absurdní, jako kdybych si patentoval kolo. Nebo oheň. Nicméně se to děje a ty kurvy to chtějí protlačit celosvětově, i přes TTIP.

      Další nebezpečí je samozřejmě v genových manipulacích, ale to děje již miliardy let 🙂

      To se mi líbí

  4. brtnikvbrlohu napsal:

    Nic proti pořádku v daních – jako zaměstnanec jsem platil jako mourovatej, ale co mi vadí – že je v tom zase habaďůra jako třeba v solárech, Malejm se šlápne na hrb a velcí se stejně vyvlíknou,
    Takže – pokladny ano ale jen pod podmínkou že zase někdo nebude rovnější a že to ve finále nepadne na ty co mají nejmíň.
    Přeloženo do srozumitelného jazyky – v našem bandistanu pro ani náhodou.

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      Jelikož se daněmi zabývám již 20 let, mohu s čistým svědomím konstatovat, že NIKDY nebude rovný stav mezi živnostníky a obrovskými korporacemi. Až se zavedou účtenky, narovná se platba DPH, kde živnostníci mohli podvádět.
      Co se ale nikdy nenarovná, to je daň z příjmu. Pokud mají korporace pobočky na celém světě, přesunují své výnosy do daňových rájů a své náklady do zemí, kde se korporace zdaňují více. Samozřejmě, po internetu běží, kolik velké firmy odvádějí na daních. To číslo ale není objektivní, pokud nevíte obrat firmy.
      Velké korporace mají konkurenční výhodu. Menší firmy a živnostníci jsou na nich závislí, stlačují ceny jejich výrobků a jejich práce dolů. Ale to je už mimo daňový systém.
      O zaměstnancích netřeba hovořit. Ti jsou na stupni nejnižším, a daně se od nich vybírají nejlépe

      To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    Možná vám přijde vhod ranní pobavení ke kafi 🙂
    http://www.novinky.cz/domaci/378397-stropnicky-je-pro-babise-dobrym-kandidatem-na-hrad.html

    No měli bychom zase (od dob Tondy Novotného) nejhezčího prezidenta. A jak mu sluší mu přilba..
    Škoda že už Michail Uljanov nežije, moc jim to spolu seklo, když Michail superchlapácky imitoval Žukova bojujícího o Leningrad, a Martin mu dělal mladého příkazníčka. A vidíte, ubránili!

    Ani Veronika by nebyla jako firstka marná, ty herecké zkušenosti..

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      teď jsem to sem chtěla dát… To jsou šoky, takhle po ránu! 😀

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Už Douglas Adams (a určitě mnozí před ním) ve svém potměšilém spisku „Stopařův průvodce po Galaxii“ prohlašuje: „úkolem prezidenta není moc vykonávat, nýbrž odvracet od ní pozornost.“.

      Nepochybně bude Stropnický skvělý prezident, nejméně tak dobrý jako ministr obrany.
      Určitě je/a bude méně nebezpečný než jeho synátor, nedělá – a doufejme že dál dělat nebude – nic.

      Tak nevím, je to k smíchu nebo k pláči ? Asi oboje.

      To se mi líbí

  6. tata napsal:

    Babiš
    Složité vyjádřit kladně nebo záporně………Z PRAVICOVĚ ORIENTOVANÝCH JE PRO MĚ NEJPŘIJATELNĚJŠÍCH………….ziskává penize zpusoby co mnohdy je na hraně ale v mezích zákona co tento stát umožnuje,platí daně zde a né jak mnozí.
    Ovšem jeho spojení s politikou a možností jak legálně dojit stát nehorázně přibívají,má tendenci byt neomylný ve spojení s mocí je to vražedná kombinace.
    PŘES určité klady bych se bál a bojím jeho podpory co má nekrade tak sprostě jak mnozí………ale ,,legálně ,, je přisátej nehorázně a jestli dostane ještě větší podporu muže to byt velice nebezpečné…..na druhou stranu není politika u nás kde si mužete vybrat o moc lepší variantu……tudíž je to v kelu……..nevolil bych ho ale je jasné proč někteří ano

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To nemůžete vědět, Tato, jak krade nebo nekrade.
      Ale rozhodně začíná špatně-tedy odspodu.
      Těch velkých si nevšímá, bodejť, vrána vráně oči nevyklove….

      To se mi líbí

  7. vittta napsal:

    Dobrá politická i ekonomická finta.
    Na drobné živnostníčky si jakoby velký Babiš došlápne, a velcí hráči budou krást v klidu dál.
    Ve skutečnosti stát z OSVČ nevyrazí do plusu ani šumák, buzerace zaplatí náklady a ty náklady půjdou do kapes velkým hráčům.
    Největším problémem české ekonomiky nejsou rozhodně malí OSVČ, ale třeba superpředražené státní zakázky a podvody s DPH-ty velké, lihové nebo naftové.
    A drobné zboží a případné služby?
    Ty se…lidu zdraží, pokud účtenky budou fungovat.
    Takže přátelé, s účtenkami on-line vpřed, ke světlým zítřkům!
    Ať žije Babiš, velký hráč.

    To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    Náhodně k věci:
    http://www.novinky.cz/domaci/378397-stropnicky-je-pro-babise-dobrym-kandidatem-na-hrad.html
    Pro mě tedy rozhodně ne.
    Ten Stropnický je mírně řečeno….mírně řečeno…člověk, který na hrad, alespoň ten náš, český, rozhodně nepatří!

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Pokud bude kandidovat současný prezident, tak mohou navrhovat, koho chtějí a nebude to k ničemu. Už se o tom cvrliká i v Pražské kavárenské s.r.o.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Ano, to je možné. Je zvláštní, jak brzo s tou předkampaní začínají. Před 3 týdny se Joch vytasil s docela zajímavým rozborem, co nesmí ev. Zemanův protikandidát udělat
        ( http://www.obcinst.cz/kdo-porazi-zemana/ ), teď Babiš nadhazuje Stropňu.. (což je ale spíš sranda záležitost)
        Skoro jistým kandidátem je tentokrát V. Dlouhý. A to je Zeman teprve v půlce období..

        Myslím si, že Zeman znovu kandidovat nebude, ale určitě bude všechny držet v nejistotě, dokud neuvidí pole vyzývatelů. Nedá se vyloučit, že se mu pak zdraví zlepší 🙂
        Je to předčasné, může na svém obrazu ještě dost popracovat, ale na rozdíl od doby před 3 roky si tentokrát jeho vítězstvím jist nejsem

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Mno, Slime, nebude vám vadit, když Jocha nazvu pomateným debilem? Pan domácí promine. Větší snůšku nenávistných kravin jsem už dlouho nečetl. To by nezvládl snad ani Plavec štětinatý s pinglem Pehe.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            On Je RJ vůbec spíše případ pro psychoanalytika 🙂 -> občas, velmi řídce, dojde k chvilkovému prozření, a během okamžiku opět „myšlenková tortura“ “ …

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Slim mě trochu zaskočil tím, v jakém septiku zasurfoval. Jochovy úvahy by měly být studijním materiálem pro MUDr. Chocholouška MBA.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Joch je obyčejný nácek a fašoun. Už v první polovině 90.let, ještě v předinternetové době, v Lidových novinách navrhoval střílet do demonstrantů vyznávajících jiný, než jeho krajně násilnicky pravicový názor. Úspěch tenkrát nesklidil, ale poučil se. Už své skutečné názory, přes občasné úlety, skrývá. Joch je ještě horší dáreček ze Slovenska než jako Babiš nebo Krnáčová. Je varující, že sebranka, která nemá na Slovensku nárok, má v Čechách úspěch.

              To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Ale kdepak, žádný septik, docela dobrý analytický článek. Poučit se lze i z něčeho s čím nesouhlasíte třeba ze 66% . Prostě nehodící se škrtněte Když budete číst jenom články s kterými plně souhlasíte, nikdy se nikam neposunete a nic nového se nedozvíte.

            On kromě toho, že tam napsal plno negativních věcí o Zemanovi tam dobře rozklasifikoval levici (my bychom ale asi podotkli, že ta nová žádnou levicí není) a hlavně upozornil, že ev. protikandidát se nesmí postavit na čistě liberální (nebo třeba taky novolevicovou – JD ) pozici, jinak prohraje. Tj. že postoj k imigraci asi bude důležitým volebním tématem. Přemýšlejte o tom, máte-li k Zemanovi dost kritický postoj. A nakolik může být – u kohokoliv – levicovost smíchána s konzervativními postoji (už třeba z věkových důvodů)

            Kromě toho J. nelze upřít, že je na naše poměry dobrým znalcem amerických dějin (to je ta triangulace). V jeho komentářích o tamní kampani se lze leccos i dozvědět.

            2) Jos má pravdu, že Joch je fašistoid (a to z konz. pozic vycházející). A i to ostatní si dobře pamatuje. RJ taky navrhoval užít proti Palestincům jaderné zbraně (! v MFD). Je to ten nejsilnější destilát reakčních tendencí v ODĚ.
            I s tou slovenskou stopou má pravdu (i když u Babiše by s ním asi leckdo nesouhlasil, Krnáčová nebo Slamečka jsou opravdu „dárečci“). J. pokud vím, pochází z katolické rodiny (a to jste mohli jednou vidět v telce jeho ženu, to je teprve bigotka!), a vystudoval v Blavě medicínu. Přemýšleli jste někdy o tom, že některý Slovák může o nacismu smýšlet méně negativně, než Češi?
            Že se poučil se a skutečné názory skrývá je možné.
            Slovenské imigranty do Čech by sebrankou určitě nenazýval.

            3) Jo a pomatený debil mi nevadí. My mu říkáme „šílený Roman“; ale tenhle článek nicméně stojí za přečtení

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              BYCH sebrankou nenazýval.

              To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              Ano, souhlasím. Jen si uvědomme kolik má v sobě každý z nás zakódováno konzervativních hodnot. Vlastenectví, rodina, solidárnost atd. A je naprostá pravda, že pokud autentická (stará) levice vyznávala tyto hodnoty byla o krok před pravicí. Úpadek nastal s tzv. novou levicí, která začala vyznávat hodnoty pseudolevicové jako je například politkorektní název pro Američanky „vaginal americains“. A Joch ve svém článku zcela nezakrytě říká, že právě ty v každém z nás zakódované konzervativní názory musí pravice využít ve svůj prospěch ke svému vítězství. To, že má představu o zcela jiných aspektech konzervativních názoru už ovšem neříká ani slovo. A jestli levice nechce být na velmi dlouhou dobu marginalizovaná, musí do svých programů vrátit ten „obyčejný“, lidský konzervatismus a zbavit se chiméry politkorektnosti a všech ostatních kvazi levicových představ, které nemají s levicovostí nic společného. V tomto „bojiů jde v podstatě o to, aby menšiny rozhodovaly o tom jak bude většina společnosti organizovaná a jak se bude muset chovat. O nic víc, o nic míň.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Slime, tou sebrankou jsem myslel právě Jocha, Babiše, Krnáčovou i toho Slamečku. Nikoliv všechny Slováky.
              Zažil jsem asi před půl rokem zajímavé setkání. Seděl jsem ve Vídni v restauraci na vršku té protiletadlové věže, kde je teď mořské akvarium, a koukal na Vídeň. Ke mně si přisedla skupina celkem mladých lidí z Bratislavy co tam byla na výletě.a bavili jsme se o všem možném. Když došlo na politiku, ty bratislavany naprosto konsternoval fakt, že Babiš a Krnáčová se dostali po volbách v Čechii na tak neuvěřitelně vysoké posty. Oba totiž mají na Slovensku naprosto katastrofální pověst a na Slovensku by Babiš a spol. neměli u voleb ani minimální šanci. A tak se bratislavné smáli, jak si Češi jako idioti volí to nejhorší co muselo odejít za Slovenska a nakonec to brali za docela dobrou pomstu za federaci.
              Měli pravdu. Aby člověk zjistil co jsou oba zač, stačí si přečíst jejich životopisy na webu. Zvláště ten Babišův, který sám uveřejnil na stránkách ANO mne opravdu „přesvědčil“. Třeba povídání o tom, jak chudý pilný chlapec Babiš, z politicky pronásledované rodiny, jezdil za Husáka každé léto do Švýcarska aby si tam na brigádě vydělal peníze na barák. Kde sehnal každý rok ten politický pronásledovanec v 70 – 80. letech výjezdní doložku a pracovní povolení ve Švýcarsku se samozřejmě jaksi nesvěřil. Podobně Krnáčová by měla vysvětlit, jak se jí podařilo za Husáka oficiálně studovat na univerzitě v New Yorku. To totiž opravdu nešlo. A mohla by cestou vysvětlit, co dělala v roce 1990 u Sorose. Jenže se jich nikdo neptal a neptá.

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Slime, jako studijní materiál pro exministra Davida je Joch dobrý. Přebírat se v septiku a hledat perly není pro mě to pravé ořechové. Nemám na to žaludek, ale vám samozřejmě nebráním.

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Josi, já si na kádrování nepotrpím. B. se ze společnosti těch ostatních jistě vymyká, je nesporně velmi schopný. A pokud se nemýlím, tak v Ženevě chodil na lyceum.

              Tyhle řeči o krajanech v cizině jsou běžné. Pomyslete, co by o nás vykládali Rakušáci, zvolit Rumburaka prezidentem. Jenže ten pán má pověst neschopného idiota právem.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Nu co nadělám. Mně ale eminentně zajímá téměř vše, pokud se do čela země kde žiji násilím cpe a protlačuje oligarcha nevalné pověsti s podivnými chybami v životpisu, co už si koupil media, ovládl celá odvětví ekonomiky, finance státu atd. A do čela města kde žiji a které mám rád protlačí obskurní osobu, která nejen neumí česky, ale ani jí ještě nezaschlo razítko na glejtu o udělení občanství.

              To se mi líbí

            • Laco G. mlynář napsal:

              Panu Jochovi jsem do diskuse pod článkem napsal toto:

              Věru brilantní analýza. Ctím Vás pane Jochu, i když stojím na opačné straně barikády. Jste těžký soupeř. Naštěstí většině těch, co v Česku usilují z pravé strany o moc to nedochází.

              Jenom jedna nepřesnost. První, kdo po roce 1945 obsadil cizí území nebyl Putin s Krymem, ale náš spojenec v NATO, sdílející stejné ideály lidských práv jako my, totiž Turecko s okupací severního Kypru. A Kosovo, tento narkostát neschopný samostatného ekonomického přežití, se nepochybně časem stane součástí Velké Albánie, včetně části území dnešní Makedonie. Je to jen otázka času, to vy dobře víte.

              To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Já myslím, že je ta brzká kampaň pochopitelná. Ono se to nezdá, ale myslím, že debaty a reajce lidí -napříč spektrem,sledují. I když nereagují, ta potřeba – vytřídit -kdo ze spřízněných duší či poddajných ,je asi nerealizovatelný… Je to ,zdá se mi ,stejné jako s náv rhy – likvidátora československého průmyslu – „ekonoma“ Dlouhého – a další. Asi se budeme divit KDO SE JEŠTĚ NA SEZNAMU POSTUPNĚ OBJEVÍ, ABY JEJ NÁROD BRAL A nedostal se tam zase nepodplatitelný a neovlivnitelný Zeman… sory ale tak mi to připadá-….

          To se mi líbí

  9. kchodl napsal:

    Když abstrahuji od podstaty věci (tj. proč účtenky, vyplatí se/nevyplatí), fascinuje mě, jakým způsobem se tato věc řeší profesně, tedy v rámci ICT.

    Všechno je totiž špatně – kde je analýza, případové studie, pilotní projekt, testovací fáze, plošný projekt, testování, provedení. K tomu musí vzniknout nějaké standardy (normy), API (aplikační rozhraní pro napojení dalších státních agend), školení, literatura, certifikační orgány a kurzy, certifikace pokladen a všech technologií, … Plus bezpečnost dat – kdo ji zaručuje ? Bude americká NSA mít každou účtenku, kterou u nás kdokoliv vystaví (ano, tedy vlastně ANO) ?

    Ne, prostě se to ve zfalšovaném výběrovém řízení celé šoupne americkému koncernu, asi IBM, protože ten dělá celé Babišovo (a bývalé Kalouskovo). Kolik peněz pak půjde z nákladů státní správy přímo do amerických kapes ? A nebudou se na tom podílet finálně čeští ajťáci, ale support bude třeba z Indie. No prima.

    Navíc se při tomto zcela diletantském přístupu dají očekávat peripetie ne nepodobné slavným kauzám na MPSV a jinde.

    I kdyby to už měli dávno napsané – a nasazené například v Chorvatsku – stejně to nejde jen tak přesadit. Katastrofa je prostě neodvratná, při tomto přístupu, následné náklady na provoz obludné – a jistě zajištěné nějakými „nevypověditelnými“ smlouvami.

    Připadá mi to jak blázinci. Nehledě na to, že přínos bude minimální, hospodářsky to bude pro malé podniky likvidační – protože se drží nad vodou nepřiznáváním DPH a prací na černo – systém už je na tom založen.

    Kdyby raději udělali – a to ještě dlouho neudělají, protože by to postihlo především velké hráče – ICT systém na křížové kontroly a párování faktur, plošně. Pak by nemohl nikdo podvádět s DPH, neexistovaly by „karuselové řetězce“ a velké firmy by nemohly tak snadno vyvážet zisky. Také by ubylo korupce, protože by všechny „kick-back“ (česky malá domů) operace musely komplet ven z účetnictví, jinak by se na ně snadno přišlo jediným kouknutím do dat.

    Další věc je, že na volném trhu by taková aplikace stála – jak vývoj a nasazení, tak školení, certifikace, a hlavně pak provozní náklady – setinu, maximálně desetinu toho, co to bude finálně stát, organizované a udělané tímto státním způsobem.

    I kdyby ten účtenkový záměr byl geniální a třeba zachraňoval životy (jakože není), už jen způsob implementace by vedl v takové Číně k velmi dlouhé sérii poprav. Za Stalina by museli zřídit pár nových gulagů 🙂

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Co jsem zapomněl napsat – a je to důležité – že takový projekt musí mít oporu v zákonech a vyhláškách, personálním a technickém zabezpečení, musí být integrován do ostatních agend státu. A tyto zákony a vyhlášky musí být v souladu s technickým řešením.

      Což je často kámen úrazu, protože přes všechny porady a podklady, právníci inklinují jaksi samovolně k tomu, že požadují věci technicky neproveditelné nebo dokonce fyzikálně nemožné. Případně alespoň příšerně drahé, bez jakéhokoliv přínosu.

      Prostě absolutní diletantství. Jako v případě MPSV a mnoha dalších projektů. Přitom naše země postavila vlastními silami obrovské infrastrukturní projekty, nebo i velká komplikovaná technická díla, třeba Temelín, Dukovany, Dlouhé stráně, … jenže experti prostě nejsou k těmto věcem schválně připuštěni. Dělá to tlupa idiotů a nedouků, kteří to dohazují zahraničnímu predátorovi, pochopitelně s politickou podporou z nejvyšších míst.

      To je na tom to nejhorší.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        🙂 -> jací idioti -> hejna Mgr, MBA, Bc., etc 🙂 , všichni přesvědčeni o svém nadání, schopnostech a „vyvolenosti“ -> podstatná totiž vůbec není funkčnost systému, ale neprůhlednost a ZISK ( ať už je obého dosaženo většinou opakovaně jakoli v jakékoli fázi procesu -nehledě samozřejmě na zcela zřejmé „díry“ , jimiž stříkají částky, jež jsou poté bez mrknutí oka zahrnuty do „nákladů“ , tedy předloženy zákazníkovi k placení v mnoha formách 🙂 ) .
        Cca 20 let je děsivým dokladem, jak je způsobený Chaos doslova chovnou stanicí, výtahem či dokonce nezbytným kvalifikačním předpokladem k dosažení, nebo včlenění se mezi „elitu“ jakéhokoli řádu 🙂 …

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Konečně to někdo napsal tak nějak „odborně“.
      Já to mám pouze z vlastních úvah+ znalostí prostředí těch OSVČ.
      I to mě ale stačí na to, abych věděl, že to nemůže fungovat a bude to jen další supertunel.
      Navíc….s nadšenou podporou zaměstnanců, kteří si myslí, že je to nějakým záhadným způsobem děláno pro ně.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jj. Účtenkový celostátní systém měl být dávno, protože to technologie umožňuje velmi levně již léta.

        Druhá věc je, že propaganda tady řádí, jak kdybychom byli nějaké Burundi-Urundi a v životě tady nikdo žádnou účtenku neviděl – valná většina maloobchodu účtenky samozřejmě používá odjakživa. Public enemy number one je teď (mimo bezdomovce) také živnostník a majitel malé firmy.

        Když tady kvičí takový Jírovec a další věrozvěsti, tak by si měl uvědomit také další věci – třeba že u nás živnostníci a malé firmy – protože velcí mají mnoho možností jak to ve složitém účetnictví schovat – platí zálohy na daně a další, ve světě zcela nevídané věci. Například, odvod DPH, ačkoliv zákazník nezaplatil.

        Tihle magoři, podnikáním zcela nedotčení, netuší základní souvislosti – například že ve Francii všechny platby zaručují banky a typické placení faktur probíhá 6 měsíců potom, v Británii můžete mít účetnictví napojené na finančák on-line a pak máte spoustu úlev, takových věcí je všude mraky – ale o to více si otevírají hubu a blijí svoje zvratky na naší zemi. Bez nejmenších znalostí se zapojují do protičeské propagandy – protože to je útok na národní ekonomiku, pomluva poctivosti.

        Problém je špatný, zcela diletantský – možná je to schválně – způsob zavádění. Jako první se měl udělat plošně a profesně omezený pilotní projekt, z něhož by bylo jasné, jaké to bude mít národohospodářské konsekvence, vyzkoušela by se technologie, dopilovaly zákony a vyhlášky, proběhly by certifikace všeho, … a teprve potom skončit do celoplošného systému.

        Takzvaná pravice ani takzvaná levice 20 let neudělaly vůbec nic, naopak se na vykrádání státu přímo osobně podíleli. Až Babiš s tím něco začal dělat, bohužel tímto podivným způsobem.

        Služby a mnoho dalších oborů běží částečně načerno, minimálně v šedé ekonomice, protože by jinak nepřežily. Ceny a všechno jsou již tak nastaveny. Takže zavedení účtenek způsobí třeba 100% zdražení nebo levné služby zaniknou. Stoupne nezaměstnanost. To mimochodem není nic nezvyklého, jaký je podíl šedé ekonomiky v Německu ? A v Itálii ? Tam takových systémů mají plno, ale nikdo je nekontroluje, protože to by mohli polovinu populace zavřít. 🙂

        Pokud to ovšem bude fungovat – což předpokládá armádu kontrolorů a drakonické pokuty – co kdyby s nimi přímo chodili ozbrojenci a přistižené stříleli do hlavy ? Protože při půvabném systému exekutorského, státem certifikovaného loupežnictví to není nic jiného než sociální trest smrti. Nesplatitelný dluh, konec firmy, a následné zahnání člověka přímo do ilegality. Výborně, státe !

        Další likvidační mechanismus implantován, Šapiro si může udělat další „splněno“.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Takže bude podle vás lepší se na všechno vykašlat a zloděje ještě podporovat?
          P.S. myslím že byste vůči oponentům měl používat mírnější výrazy. To, že někdo má na něco jiný názor, ještě není výblitek.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Pane Bavore, je dobré něco s tím udělat. Velký problém ovšem vidím – a myslím si, že ho tam vidí i kchodl – v definici a konečném provedení toho „něco.“
            Protože vždycky se mi vybaví dřívější případy erárního páchání dobra v oblasti elektronické, jako debilní schránky, nový sw pro MPSV, registr vozidel… To všechno byly na začátku dobré nápady, ovšem podle jejich výsledné podoby by se klidně dala sepsat názorná příručka na téma „Jak nepostupovat při zavádění elektronického zpracování dat – nejběžnější chyby a omyly.“

            To se mi líbí

  10. čtenář napsal:

    EET do každé provozovny,samozřejmě souhlasím,rozkrádá se tam těch 10-12 miliard,nedá se nic dělat.

    a co potom?
    no přece kameru na každé čelo,každému samostatně výdělečnému kameru zasadit napevno do čela,aby bylo pod kontrolou jestli používá EET.

    to má přece logiku,jak jinak budete chtít zkontrolovat jestli zedník,tesař,klempíř,obkladač,zahradník atd. vystavuje za práci účtenku?

    a taková ta nějaká nezdaněná práce,to není jen nějakých usmolených 10-12 miliard.

    hurá do toho.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Stačí občasný „provokační“ nákup od kontrolorů z ČOI

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        ano,kontroloři si pronajmou rozestavěnou budovu,objednají si řemesla která jsem vyjmenoval,přidají k tomu ještě zbytek řemesel a po dokončení práce budou kontrolovat.

        Vy,pane Bavore jim třeba uděláte rozpočet,budou dělat „provokační“ nákupy služeb.
        Asi něco podobného jako ta cikánka udělala „provokační“ zájem o pronájem.

        Jejda,to bude utracených penízků za všechno,pronájem provokační stavby,uhrazení nákladů za práci řemeslníkům,a těch kontrolorů co jenom bude potřeba.

        Ale je pravda,že nezaměstnanost půjde do záporných čísel,to ano.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Neberte vše doslova. Ani já nevím… 😉

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            Vy nevíte,já také nevím,ale oni na to přijdou,třeba začnou kontrolovat domácnosti jestli mají na vše doklady?

            Přijde takhle kontrola do vytypované domácnosti.ukáže na výrobek a zařve „DOKLAD o nákupu“.

            Další kontrola přijde do nemovitosti,ve které se třeba poslední dobou prováděla nějaká rekonstrukce a byl tam zvýšený pohyb řemeslníků a firem.
            Sedne si,dá si kafíčko a majitel ji na stůl bude muset přinést doklady od všech prací které tam proběhly.

            PS: proč by měl být jediným zlodějem prodejce zboží a služeb,když nakupující zboží a služeb je druhá strana mince.
            No a co bude levnější?Kontrolovat desítky dodavatelských řemesel anebo jednoho odběratele.Jojo,ještě bude „sranda“ s tím Babišem a lidmi okolo něho.

            To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Celé to má smysl pouze v případě, že VŠICHNI zákazníci budou VŽDY vyžadovat účtenku.
            Kontroly jsou a budou nedostačující.

            To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Bylo by to naprosto jednoduché (ale z hlediska „lidských práv“ nepřijatelné). Stačilo by, aby zaplacení DPH byl povinen prokázat KUPUJÍCÍ nebo SPOTŘEBITEL. Tu účtenku by si nepochybně opatřil a uchovával jako oko v hlavě.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Když to by asi neprošlo, protože by to připomínalo minulý režim, kdy se doklady od stavby musely uschovávat po nějakou dobu kvůli případné kontrole.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Vždyť říkám – „lickápráva“. Totalita. Zatímco v souladu s lidskými právy je krást (neplacení daní je delikt stejně závažný nebo dokonce závažnější než krádež).

              To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Budem tady jako v jednom velkém kriminále.
        Podle mě má občan jakési právo v mezích nedodržovat zákony a tím žít životem svobodného člověka.
        Tedy nechodí na chodíku v pravo jako idiot, přechází mimo přechod, pálí na zahradě listí (způsobem,že moc neprudí sousedy) prodá svoje švestky u silnice, nikoho se netázajíc na povolení, vymaluje sousedovi kvartýr, i když nemá oprávnění,soused mu zase opraví auto, vypálí si skvělou kořalku,postaví na čeno skleník, plot či kůlnu, porazí na černo strom, co sere jeho a všechny kolem. jezdí v obci 65 a na dálnici 140, zapálí si jointa…atd..atd..atd…
        Nechci žít v zemi provokatérů a fízlů.

        To se mi líbí

  11. ji5 napsal:

    Babiš sice má „silové“ ministerstvo, ale jeho možnosti, tedy dělat něco ve prospěch Agrofertu nebo naopak občanů, jsou tedy omezené.

    Stav, který vládne v Česku, tedy spíše bezvládí, nezačal s ním. Pravice vládla s Kalouskem dost dlouho, aby mohla mnohé daňové úniky omezit a nebo vyloučit úplně. Třeba neudělali nic s anonymními akciemi.

    EET je samozřejmě jen jeden krok k lepšímu. V Kanadě neexistuje restaurace, kde by vám nedali tištěnou účtenku. V Praze je to pořád spíš výjimka. Stejné to je s placením kartami. Někde je neberou, aby nebylo možné zjistit, kolik peněz podnikem proteče.

    Je jisté, že EET nemůže zcela potlačit šedou ekonomiku. Významné ale je, že může omezit „optimalizaci zisku/neplacení daní z příjmu“. Mluví se o buzeraci živnostníků, ale ne o tom, že pokud si účtují DPH a příjem nepřiznají stávají se čistými zloději peněz, které již vybrali pro stát.

    Od panáků u moci (podle mého názoru je Babiš výjimkou) nemůžete čekat žádnou kloudnou myšlenku, natož pak řešení. Povšimněte si, že Sobotka a jeho klan na Babiše útočí, jak mohou. Na jedné straně potřebují koalici udržet, protože po dalších volbách ČSSD nepochybně skončí, ale současně neudělají nic proto, aby Babiš vypadal jako úspěšný ministr financí.

    V tenisu a třeba profesionálním hokeji (NHL) si daný stát automaticky strhává daň z výhry a nebo ze sportovcova zisku za odehraný zápas. Mluvil jsem s jedním ekonomem, který tvrdil, že v principu by to šlo i u veřejných zakázek v Česku. Tady sis vydělal, tady zaplať přiměřenou daň. Jestli ten zbytek musíš dál někde danit, je tvůj problém, tečka.

    EET má jistě mnohá technická řešení. Například lze zjednodušit připojení na internet a omezit frekvenci ohlašování tržeb a objem požadovaných dalších informací.

    Vydávání účtenek je významné z hlediska záruky za službu nebo výrobek.

    Dodat lze ještě to, že ve financích neexistuje presumpce neviny. Tvrzení Fialy (ODS) a jiných o tom, že je nepřípustné, aby byli živnostníci apriori považováni za zloděje, je zavádějící. Finanční úřady mohou požadovat, aby občan doložil zdroj svých příjmů a vydání a obhájil výši daní, které platí. Pokud svoji nevinu neobhájí může být obviněn.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pravice sem, pravice tam….levice neudělala také nic.
      A opakuji, Babiš začíná odspodu, což se možná líbí některým občanům, ale státu to nepomůže, také proto, že u toho „spodu“ to zůstane.
      A zisky z EET seřerou jiní, je to prostě jenom kšeft, kde stát dělá jen oponu.
      Divím se, proč to tolik lidí vůbec nepřipustí a nadšeně tomu tleskají.
      A kupodivu jsou to často ti samí, co tak rádi mluví o imperialistickém elektronickém zotročování.
      Pche, pane Jírovče, lidé si ty čipy odhlasují sami.
      A budou to především ti, co tak hlasitě bojují za občanské svobody.
      No-kdo může být svobodnější, jak ten očipovaný?
      Když nedělá nic protizákonného, nemá se čeho bát.
      Vůbec netuší, že společnost, kde se striktně dodržují veškeré zákony není k žití pro lidi, ale toliko pro stroje nebo otroky.(duší)

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Myslíte si, že tam kde se zákony dodržují se žije nesvobodně? Berte to tak, jak se současné právo vykládá. Co není zakázáno, to je povoleno. A podvádět kohokoliv (včetně státu) zakázáno je, chodit po chodníku vlevo nebo vpravo není omezeno, pokud to neomezuje jiné.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Je nějaký rozdíl, KDO okrádá stát?
          Asi ano, protože Babiš zacílil na živnostníky ale jiných si nevšímá.
          Třeba si říkáte..“někde se začít musí“, ale to není tak úplně pravda.
          Ale ti, co budou ten systém dávat do provozu, ti stát okrádat nebudou, budou se pohybovat v mezích zákona.
          Stejně jako ti, co zastavují zemědělskou půdu, nebo prodávají solární energiiza drahé prachy.
          Co vyvážejí zisky z naší země, co zakládají dceřinné společnosti, co dávají třeba učitelům smlouvy na dobu určitou, takže nedostávají na prázdniny ani šumák….
          A tak dále, Pane Bavore.
          To všechno je OK, protože to je podle zákona.
          Na prodejce švestek ale zavedeme EET, protože prodávat načerno je zločin.
          A…aby to fungovalo, zaplatíme provokatéry.
          A státní dluh bude místo 100 000 000 000 (za rok) jen 95 000 000 000-když to dobře půjde.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Je hodně věcí „podle zákona“. U nás. Jinde to není. A nějak se opravdu začít musí. Já netvrdím, že to je samospasitelné, ale znám lidi z obou stran problému. A vím, že ti, kteří už dnes poctivě účtují jsou v nevýhodě proti těm, kteří neúčtují.
            A co se týká provokatérů, tak ČOI má pravomocí a zaměstnanců dost.Netřeba přibírat.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já jen jestli by se nemělo začít spíš u těch zákonů.
              Babiš úplně obyčejně odvádí pozornost od důležitého ukazováním na nedůležité.
              Kdo by se zajímal o zákony-když OSVČ přestanou krást.
              A že se tady nic k lepšímu nezmění, spíše naopak?
              Co na tom, někde se začít musí…..
              Jinak, podnikám už 23 let, nebo tak nějak.
              A tak vím, že podnikatelksou nevýhodu mají také ti, co něco mají, proti těm, co nic nemají.(nemají jim co sebrat)
              Že EET nemůže donutit „meloucháře“ bez účtenek, aby je dávali a tím přišli o svou konkurenční výhodu.
              Že žádný provokatér ani fízl z ČOI nemůže zjistit nic víc, než jestli dává účtenky prodejce zmrzliny.(nadsazený příklad)
              Že poctivě účtují jen ti, co už mohou, protože si nakradli dost.
              A že ani ti tak úplně poctivě neúčtují.
              Že čím tvrdší buzerace na ty „malé“, tím větší korupční moc pro ty, co je mají kontrolovat,protože ti malí jsou doslova NUCENI něco někomu dát, protože jim jde o holé přežití.
              No jo, no…..a hlavně, že malí OSVČ nejsou přirození nepřátelé zaměstnanců, ale že je třeba, aby to tak bylo.
              A….daří se.

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Tady si dovolím jednu vsuvku – proč je vlastně tolik křiku okolo vlastně relativně levného a jednoduchého systému ? Když se smyčka utahovala zaměstnancům, tak bylo ticho, spíše naopak hlášky o jejich „zparchatělosti“ atd. , jediné, co jsem mezi známými registroval byl souhlas s „katováním nákladů“ kolem zaměstnanců a podobných skupin zvaných též satiricky zmijovky. Ti jsou vystaveni bez mrknutí oka mnohému, a klídek ( není problém dostávat dopisy o sice stržených daních, ale jejich prý dlouhodobém neplacení ).
            Stejně jako nespasily ČR Mirkovi mimořádné odvody ( kdepak skončily, že 🙂 ), stejně jako nespasily erár divoce přiškrcené výdaje na cokoli, samozřejmě není samospásné ani toto.
            Ale je naládováno ke kanonádě.
            Zparchantělé, zmršené jsou základy společnosti – což bylo vcelku zřejmé už pár let po plyši. Objevuje se Amerika…
            Nakonec , co potom chcete od těch, kteří jsou co by elity u lizu ? Cože , alespoň náznak askeze, nedej bože asketismu ??? Ale ne …
            To přece není věc jen nějakého Babiše – je zde funkční celý otrávený systém, denně o tom zde spousta „hodovníků“ navzájem přináší další a další střípky či střepy… Tak kde je problém ?
            Je to osobní ?

            To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      pane Jírovče,napsal jste,že se někdo stává čistým zlodějem,ale já tvrdím že to je kravina,protože neplátce DPH také prodává,může prodávat,zboží anebo službu za stejnou cenu jako jej prodává plátce DPH a tudíž nic pro žádný stát nevybírá,nemůže se stát tedy ani žádným „ČISTÝM ZLODĚJEM“.

      PS:moc často jste slyšel Babiše,s tou jeho povídačkou o prodeji guláše v hospodách a skočil jste mu na to.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Jen jste opomněl zmínit, že neplátce DPH s touto daní také nakupuje, kdežto plátce DPH si tuto daň zaplacenou na vstupu odečítá. Což je podstata rozdílu mezi plátcem a neplátcem DPH. Konečná cena je u obou stejná.
        „Čistým zlodějem“ tedy je naopak plátce DPH, který si daň na vstupu odečetl, ale při prodeji DPH od kupujícího inkasoval (cash mimo účetnictví), ale nepřiznal a tedy neodvedl.

        Což je ovšem v nemalé míře právě případ těch „gulášů v hospodách“.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          ano,“čistým zlodějem“ by se ten plátce DPH stal,pokud by daň na vstupu nárokoval.
          Jenže tak to nejde dělat,protože by mu neúměrně rostly skladové zásoby,to bychom museli potom státní zaměstnance finančního úřadu považovat za telátka,která nejsou schopny toto odhalit a museli bychom se shodnout na tom,že si nezaslouží svoji mzdu.

          To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Nedělejte naivku.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            nedělám naivku,mám vlastní zkušenosti z několika kontrol mého účetnictví na FÚ,a že jich bylo více než dost.

            To se mi líbí

  12. Lex napsal:

    Fakt nevím, je-li Andrej Babiš takový arciďábel, jak ho tu někteří soustavně prezentují, nebo je to archanděl Gabriel české politiky, něco mezi tím, anebo úplně normální člověk s docela čestnými úmysly, které se mu tu daří, tu méně realizovat.
    Co však vím zcela jistě, je, že 1) Andrej Babiš NEPOTŘEBOVAL kvůli zisku (ziskovosti) svých firem vstupovat do politiky. Že si mohl žít svůj „pohodlný“ život miliardáře a na nějakou politiku ČEZské republiky zvysoka prdět, ať ji řídí levičáci, pravičáci, modří, fialoví, černí, oranžoví, sinicoví, strakatí nebo duhovaní (snad jen z rudé by měl strach, i když spíše ani to ne, protože není na hlavu padlý, aby si myslel /jako nemalé množství jedinců v této zemi, které lze nazvat slovem hovězího kusu, který dříve býval býkem/, že mu ti „rudí“ jeho majetky znovu znárodní. Že nepotřeboval místo klidného užívání si, stovky hodin seděn na ministerstvu, ve vládě, v parlamentu a v kdejaké díře (třeba v Bruselu), probírat se stohy lejster, řídit něco jako partaj a zakládat si na infarkt, protože o tom politika je, a ještě si nechat nadávat od kalousků a kdejakého nýmandy.
    Jsem naprosto přesvědčen, že do politiky vstoupil proto, že už se nemohl dívat na to, jak všelicí ti kalouskovští zmetci a jim podobní przní tento stát, jeho ekonomiku, a co dělají s životní úrovní občanů a s postavením země na žebříčku konkurenceschopnosti. A že 2) Andrej Babiš, byť místopředseda vlády a ministr financí, může tak akorát houby s octem. Může (jeho ministerstvo) vydat tak akorát nějakou vyhlášku, je-li k tomu zákonem zmocněno. Jinak že vláda rozhoduje v sboru a s Parlamentem je to ještě složitější. A že finanční úřady i celní úřady pracují na základě zákonů a Babiš jim může tak leda ztěžovat život, jenže poté, co s těmito institucemi udělaly předešlé pravicové vlády, si myslím, že Babiš ty instituce staví zpátky z hlavy na nohy.
    A že 3) registrační pokladny či EET je letitý program ČSSD (se kterým já samozřejmě souhlasím).

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      záměr pana Babiše je jistě správný, a bude jen dobře, pokud všichni začnou podnikat čestně a vše zdaní. Tak by to ostatně mělo být od začátku. Bohužel začátky byly divoké a tak to zůstalo.
      Pokud se nezlepší morálka lidí všeobecně, bude se neustále podvádět a na to konto vymýšlet nové a nové zákony, jak podvodům zabránit, až se z toho papírování zblázníme.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Kníže také neměl zapotřebí vstupovat do politiky.
      A…vstůpil.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Noo, kníže si myslím jistil záda ( a že je to holomek jak se patří, žádný jeliman, jak jej vykreslují media ), a vždy zavětřil, kde jsou vcelku „lehké“ obnovitelné zdroje 🙂 .

        To se mi líbí

      • Laco G. mlynář napsal:

        Kníže měl a stále má mimořádný důvod být v české politice. Když hrdinně bránil svého chlebodárce Vencu Airporta-Ruzyni na začátku devadesátých let v Bratislavě před sprškou vajec rozhořčených Slováků na náměstí SNP, napsali o událostí vídeňské noviny.
        „On si snad myslí, že mu Havel vrátí majetek.“
        A nemysleli tím miliardové majetky kolem Orlíku, ale samozřejmě ty mnohaset miliardové kolem Hluboké. Tam je adoptovaným synkem, že? A lady Petzoldová jej dokonce veřejně nařkla, že nekoná dost pro to, aby Hlubokou a okolí dostal zpět, jak bylo v rodině rozhodnuto. Načež Rumburak odvětil, že koná, ale víc konat nemůže. Tož tak.

        To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano také si to myslím, i když ho nemám ráda.

      To se mi líbí

  13. Alena napsal:

    upozorňuji na detail, že ne všichni bydlí v Praze. V menších městech se lidé znají, a tam bude probíhat obchod na černo jako vždy, pouze neznámí kupující dostanou účtenky. A pak co s obchody, které mají pronajati Vietnamci? Jak jsem psala výše, v jednom kamenném obchodě má třeba provozovnu 6 Vietnamců s různým IČ, aby se nestali plátci DPH ( ten je nad obrat 1 mil. Kč). A zákon toto neřeší, i když je takových obchůdků hodně, a nevšimla jsem si, že to bude řešit elektronická evidence tržeb

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vietnamce, a vůbec žluté neřeší nikdo 🙂 a nic … To je stát ve státě, taková skrytá entita s ohromnou likvidní schopností , a proto politiky, úřady a represivně-soudními orgány opomíjená 🙂

      To se mi líbí

  14. ji5 napsal:

    Čtenáři,
    jestliže ode mně někdo vybere DPH a státu ji neodvede, je to zloděj. Jestliže někdo prodává za nižší cenu (na úkor marže) musí i tak DPH vybírat.

    Za každé nepřiznané pivo strčí hostinský do kapsy nějakých 6 korun. Za jeden guláš minimálně dvacet. To je důvod, proč se někteří bojí EET, protože ta může prokázat, že přiznávali daleko míň než ve skutečnosti utržili. To nemá s Babišem nic společného.

    V Kanadě bývala tak zvaná výrobní daň, kterou platili výrobci při přesunu materiálů a nebo polotovarů mezi sebou. Ta se samozřejmě projevila v prodejní ceně, za kterou produkt kupoval koncový zákazník.

    Tento systém byl před řadou let změněn. Výrobní daň byla zrušena a místo ní byla zavedena federální prodejní daň (General Sales Tax neboli GST). Výsledek měl být, alespoň teoreticky, pro koncového zákazníka neutrální. Cena výrobku nebo služby se odstraněním výrobní daně snížila, ale koncový zákazník platil zhruba stejně jako dřív. Tedy novou, nižší cenu plus novou daň.

    Kdyby takové opatření platilo v ČR, eliminovalo by to karuselové obchody, které jsou založeny na tom, že se ztrácejí daně, které se mají cestou ke konečnému zákazníkovi vybírat.

    Vittto,

    EET nemá nic společného s nějakými čipy a nebo elektronickou kontrolou obyvatelstva. To jsou dvě zcela odlišné kategorie. Směšují je lidé, kteří tvrdí, že krást v malém je OK. To říká třeba i Zeman o Kvitové, když jí pochválil daňový únik do Monaka.

    Kontrola obyvatel je v zájmu moci, která využívá každou příležitost k tomu, aby ji posílila. Česko nemusí zadržovat lidi, kteří přecházejí přes naše území. Je to jen dobrá záminka dostat víc peněz na armádu, na policii, žiletkové dráty, kamery a všechny způsoby špiclování lidí včetně kontroly internetu. Účinné je šíření strachu.

    Možná jste si povšiml, že občan nemůže do ničeho mluvit, protože se ho nikdo na nic neptá. To je tím horší, čím vyspělejší je naše demokracie.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Nehrajete fér, pane Jírovče.
      Krást v malém není OK, to nikdo netrvrdí.
      Ale krást ve velkém také ne-a já tvrdím, že postihovat ty, kteří kradou v malém, aniž by to mohlo mít pro stát nějaký zásadní význam a při té příležitosti nepostihovat či nevidět zlodějinu velkou, která pro stát zásadní význam má,je buď tupost, nebo účelovost.
      Domnívám se, že EET není ekonomická záležitost. je to záležitost čistě politická.
      A že EET nemá nic společného s čipy?
      To je váš názor, podle mě má společného hodně.
      Tak je to například takový nácvik.
      Jak co se technologie týká, tak rekací obyvatel.
      A obyvatelé jak vidno rádi nechají sebe i jiné očipovat, protože když jim nevadí EET v situaci, kdy se stát rozkrádá po bilionech, nechají se klidně i očipovat.
      To víte, co mají takové čipy s omezením nějaké osobní svobody?
      Nic, vůbec nic.
      Kdo dodržuje zákon, nemá se čeho bát.
      Hostinský má 6 korun z piva….a 20 z guláše…
      To je děsně důležité, dneska, kdy mafiálni jednou v miliardách a barevní kolonisté nás budou stát miliardy další.

      To se mi líbí

  15. Alena napsal:

    pane ji5, tak v malých hospůdkách se dodavatel rovnou zeptá, zda to chce hospodský na černo nebo na fakturu. Takže na vstupu nevrací stát DPH, na výstupu se jedná o prodej na černo. Ta praxe je velmi rozšířená, a EET na tom nic nezmění.

    To se mi líbí

  16. Lex napsal:

    ji5 napsal: 22.8.2015 (13:12)
    „Česko nemusí zadržovat lidi, kteří přecházejí přes naše území. Je to jen dobrá záminka dostat víc peněz na armádu, na policii, žiletkové dráty, kamery a všechny způsoby špiclování lidí včetně kontroly internetu. Účinné je šíření strachu.“

    No, to zase je blábol!

    Česko MUSÍ zadržovat ilegální vetřelce, protože v EU platí jisté předpisy i o readmisi. A ty mj. stanoví, že zachytí-li ilegála orgány země uvnitř schengenského prostoru, který v té zemi nepožádal o mezinárodní ochranu (azyl) anebo ilegála, který požádal o azyl již v jiné zemi, vrátí ho do země, odkud přešel hranice do země zachycení, a v případě, že požádal o azyl již v jiné zemi, pak do této země. To znamená, že je-li ilegál zachycen v sousední zemi, do které přišel od nás, máme ho zpátky jak s keserem.
    Tohle všechno je zásadně dražší, než ilegála zachytit rovnou u nás, umístit ho po dobu šetření jeho totožnosti a předchozí cesty do zařízení k tomu určeného, a pak ho vrátit do země, odkud k nám „přibyl“. Tohle se děje s naprostou většinou těch ilegálů, jinak bychom jich tu měli už mnoho tisíc.
    A nejlepší ochranou před proniknutím ilegálů na území naší země je ostraha hranic. Živá i technická (elektronická, mechanická).
    Ilegálové boří základní pravidla, na kterých stojí EU, tj. „volný“ pohyb osob…. . Protože i ten „volný pohyb“ má svá omezení, ani EU není holubník.

    Jo – a podotýkám, že horovat pro ilegály je horovat pro porušování zákonů této země i zákonů EU (zákona o pobytu cizinců, zákona o mezinárodní ochraně a zákona o státní hranici). Do České republiky může cizinec z mimoschengenského prostoru vstupovat zásadně na hraničním přechodu na základě platného cestovního dokladu a víza, nejde-li o bezvízový styk, plus další podmínky.

    To se mi líbí

  17. ji5 napsal:

    Lexi,

    při vší úctě, neuchylujte se k lacinému slovníku.

    Česko leží uvnitř schengenského prostoru, takže ti, kteří k nám přicházejí z Polska, Slovenska a Maďarska mohou naše hranice přecházet zcela volně. Letos jsem projel Rakousko a Německo. Nikde na hranicích nebyli ani vojáci ani policisti. Proč jsme najednou papežtější než papež. Zachycené nevracíme šupem zpátky do těch zemí, ze kterých překročili naše hranice. Místo toho jim nasazujeme pouta a dáváme za žiletkové dráty.

    Co byste říkal Vy, kdyby Vás odchytili Němci bez (doma zapomenutých) dokladů a jednali s Vámi tak jako my s uprchlíky. Nevzpomínáte si, jak Češi zuřili, když jejich auta zastavovali Němci, kteří pátrali po pervitinu určenému pro německý trh? Nevíte, že před rokem 1989 Čechoslováci překračovali ilegálně (bez víz a mimo hraniční přechody) hranice z Jugoslávie do Rakouska a Itálie? Když dva dělají totéž, není to totéž, to je celkem známá věc.

    Píšete o horování pro ilegály jako o čemsi protizákonném. Ilegál je znamená něco jiného než uprchlík. Záměnou termínů je vytvářen dojem, že k nám přicházejí lidé, kteří jednají protizákonně. Přicházejí třeba ze Sýrie, ale nemají česká víza.

    Možná je to tak, že Vy vidíte paragrafy, kdežto já vidím tragedii lidí, kteří se stali obětí západních hrátek na jejich území.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Několik omylů, pane Jírovče.
      Skutečnost, že jsme vnitroschengenský prostor neznamená, že v České republice neplatí (platný a účinný) zákon o pobytu cizinců na území České republiky č. 326/1999 Sb. ve znění pozdějších předpisů, z něhož si dovolím pro Vaši informaci ocitovat –
      „VSTUP NA ÚZEMÍ
      § 3
      (1) Cizinec je oprávněn vstoupit na území přes hraniční přechod v místě a čase určeném k provádění hraniční kontroly.
      (2) Hraničním přechodem se rozumí
      a) místo vymezené mezinárodní smlouvou, jíž je Česká republika vázána, (dále jen „mezinárodní smlouva“) určené pro překračování státních hranic České republiky za podmínek stanovených mezinárodní smlouvou nebo tímto zákonem,
      b) mezinárodní letiště, které je vnější hranicí podle zvláštního právního předpisu,3a) pokud splňuje tyto podmínky:
      1. bylo jako mezinárodní letiště určeno podle zvláštního právního předpisu4) a
      2. provozovatel letiště splnil bezpečnostní podmínky stanovené ve zvláštním právním předpisu,3a)
      c) vnitřní hranice3a) nebo
      d) prostor mezistátního vlaku a paluba lodě mezistátní osobní nebo nákladní lodní přepravy v době, kdy je v tomto prostoru prováděna hraniční kontrola.
      § 4
      (1) Cizinec je povinen podrobit se hraniční kontrole bez odkladu po překročení státních hranic, pokud je hraniční kontrola prováděna na území, nebo překročit státní hranice bez odkladu po ukončení hraniční kontroly, pokud je prováděna mimo území. Na vnitřní hranici se hraniční kontrola provádí v případě přijetí rozhodnutí vlády o zajišťování ochrany vnitřních hranic podle zvláštního právního předpisu.3a)
      (2) Policie potvrdí v souladu s přímo použitelným právním předpisem Evropských společenství1) cizinci vstup na území vyznačením otisku vstupního razítka do jeho cestovního dokladu.
      (3) Provádí-li policie hraniční kontrolu na základě mezinárodní smlouvy mimo území, má tato kontrola a na jejím základě provedené úkony stejné právní účinky jako hraniční kontrola provedená na území.
      § 5
      (1) Podmínky vstupu na území a provádění hraniční kontroly stanoví přímo použitelný právní předpis Evropských společenství1).
      (2) Při vstupu na území je cizinec při hraniční kontrole povinen prokázat splnění podmínek stanovených přímo použitelným předpisem Evropských společenství1) a dále je na požádání povinen
      a) vyplnit a podepsat hraniční průvodku,
      b) strpět ověření pravosti cestovního dokladu a ověření své totožnosti pomocí osobních údajů zapsaných v cestovním dokladu, popřípadě porovnání biometrických údajů zpracovaných v nosiči dat prostřednictvím technického zařízení umožňujícího srovnání aktuálně zobrazených biometrických údajů cizince s biometrickými údaji zpracovanými v nosiči dat cestovního dokladu, jde-li o cestovní doklad, který obsahuje nosič dat s biometrickými údaji.
      (3) Povinnost předložit cestovní doklad se nevztahuje na cizince, který je mladší 15 let a je zapsán do cestovního dokladu jiného cizince.
      (4) Splnění podmínek podle odstavce 1 a odstavce 2 písm. a) se nevztahuje na cizince, který je
      a) přebírán od orgánu cizího státu podle zvláštního zákona5),
      b) přes území provážen (§ 152), nebo
      c) na území předáván podle mezinárodní smlouvy nebo přímo použitelného právního předpisu Evropských společenství.
      (5) Občan Evropské unie a rodinný příslušník občana Evropské unie je povinen při hraniční kontrole předložit policii cestovní doklad. Nemá-li občan Evropské unie cestovní doklad nebo nemůže-li si jej obstarat, policie mu při hraniční kontrole umožní, aby svou totožnost a skutečnost, že je občanem členského státu Evropské unie, prokázal jiným dokladem. Nemá-li rodinný příslušník občana Evropské unie cestovní doklad nebo nemůže-li si jej obstarat, policie mu při hraniční kontrole umožní, aby svou totožnost a skutečnost, že je rodinným příslušníkem občana Evropské unie, prokázal jiným dokladem.
      (6) Rodinný příslušník občana Evropské unie, který sám není občanem Evropské unie, je dále povinen při hraniční kontrole policii předložit vízum opravňující k pobytu na území, vztahuje-li se na něho vízová povinnost.
      § 9
      Odepření vstupu na území
      (1) Policie odepře cizinci vstup na území, jestliže
      a) nemá platný cestovní doklad,
      b) předloží padělaný nebo pozměněný cestovní doklad, vízum nebo povolení k pobytu,
      c) nepředloží vízum, podléhá-li cizinec vízové povinnosti nebo povolení k pobytu,
      d) nepředloží doklady prokazující účel a zabezpečení podmínek pobytu na území,
      e) nemá dostatečné množství prostředků k pobytu na území a k vycestování z území,
      f) je nežádoucí osobou (§ 154),
      g) je zařazen do informačního systému vytvořeného státy, které jsou vázány mezinárodními smlouvami o odstraňování kontrol na společných hranicích5a) (dále jen „smluvní stát“), za účelem získání přehledu o cizincích, jimž nelze umožnit vstup na území smluvních států (dále jen „informační systém smluvních států“); to neplatí, je-li cizinci uděleno vízum opravňující pouze k pobytu na území,
      h) je důvodné nebezpečí, že by cizinec mohl při svém pobytu na území ohrozit bezpečnost státu, závažným způsobem narušit veřejný pořádek nebo ohrozit mezinárodní vztahy České republiky,
      i) je důvodné nebezpečí, že by cizinec mohl při svém pobytu na území jiného smluvního státu ohrozit jeho bezpečnost nebo v něm závažným způsobem narušit veřejný pořádek anebo ohrozit mezinárodní vztahy smluvních států, neboj) je důvodné podezření, že cizinec trpí nemocí, která je uvedena v seznamu stanoveném vyhláškou Ministerstva zdravotnictví (§ 182a odst. 1) (dále jen „závažná nemoc“).
      (2) Cizinci, kterému bylo uděleno vízum k pobytu nad 90 dnů za účelem převzetí povolení k dlouhodobému pobytu nebo povolení k trvalému pobytu, může policie odepřít vstup na území z důvodu uvedeného v odstavci 1 písm. a), b), f) až j).
      (3) Policie odepře vstup na území
      a) občanu Evropské unie,
      1. nemá-li platný cestovní doklad a nesplňuje-li podmínky podle § 5 odst. 5,
      2. předloží-li padělaný nebo pozměněný cestovní doklad nebo povolení k pobytu,
      3. je-li důvodné podezření, že trpí závažnou nemocí,
      4. je-li důvodné nebezpečí, že by při svém pobytu na území mohl ohrozit bezpečnost státu nebo závažným způsobem narušit veřejný pořádek, nebo
      5. je-li zařazen do evidence nežádoucích osob a příslušný orgán, který uplatnil podnět na zařazení občana Evropské unie do této evidence (§ 154 odst. 2), poskytne dodatečné informace, po jejichž vyhodnocení lze mít za to, že trvá důvodné nebezpečí, že by mohl při svém pobytu na území ohrozit bezpečnost státu nebo závažným způsobem narušit veřejný pořádek,
      b) rodinnému příslušníkovi občana Evropské unie, který sám není občanem Evropské unie,
      1. z důvodů uvedených v písmenu a),
      2. nepředloží-li vízum, podléhá-li vízové povinnosti, nebo povolení k pobytu,
      3. je-li důvodné nebezpečí, že by mohl ohrozit bezpečnost jiného smluvního státu nebo v něm závažným způsobem narušit veřejný pořádek,
      4. je-li zařazen do informačního systému smluvních států a příslušný orgán, který rodinného příslušníka do tohoto systému zařadil, poskytne dodatečné informace, po jejichž vyhodnocení lze mít za to, že trvá důvodné nebezpečí, že by mohl při svém pobytu na území jiného smluvního státu ohrozit jeho bezpečnost nebo závažným způsobem narušit veřejný pořádek.
      (4) Policie vydá rozhodnutí o odepření vstupu, jestliže odepře vstup na území občanu Evropské unie1b) z důvodů uvedených v odstavci 3 písm. a). Obdobně policie postupuje i v případě rodinného příslušníka občana Evropské unie1b), pokud rodinný příslušník tohoto občana Evropské unie doprovází nebo pokud rodinný příslušník prokáže, že tento občan Evropské unie pobývá na území. Rozhodnutí o odepření vstupu se nevydá, je-li důvodem odepření vstupu pravomocné rozhodnutí soudu o trestu vyhoštění z území nebo pravomocné rozhodnutí o správním vyhoštění.
      (5) Cizinec, kterému byl odepřen vstup na území, je povinen bez zbytečného odkladu vycestovat zpět do zahraničí, není-li dále stanoveno jinak.
      § 10
      (1) Povinnost cizince, kterému byl odepřen vstup na území, vycestovat zpět do zahraničí, se nevztahuje na cizince, pokud
      a) je bezprostředně ohrožen jeho život z důvodu úrazu nebo náhlého onemocnění,
      b) by mu neposkytnutí neodkladné zdravotní péče způsobilo trvalé chorobné změny, nebo
      c) je mu nezbytné poskytnout v souvislosti s porodem neodkladnou zdravotní péči.
      (2) Vyžaduje-li zdravotní stav cizince, na kterého se podle odstavce 1 nevztahuje povinnost vycestovat, bezodkladný převoz k poskytovateli zdravotních služeb, zajistí policie jeho dopravu k poskytovateli zdravotních služeb na území.
      (3) Cizinec, na kterého se podle odstavce 1 nevztahuje povinnost vycestovat, je oprávněn setrvat na území pouze po dobu nezbytně nutnou; setrvání na území se nepovažuje za pobyt podle tohoto zákona. Pro účely poskytnutí zdravotní péče a rozsahu oprávnění policie se na takového cizince hledí jako na cizince zajištěného podle hlavy XI. Je-li cizinec přijat k poskytnutí zdravotní péče podle odstavce 1 k poskytovateli zdravotních služeb poskytujícího ústavní péči, může policie upustit od střežení cizince po dobu jeho hospitalizace.
      (4) Policie cizince dopraví na hraniční přechod za účelem jeho vycestování zpět do zahraničí, jakmile je s ohledem na svůj zdravotní stav schopen vycestovat.“

      Jakými formami a metodami je zákon realizován je další věcí.

      „…ti, kteří k nám přicházejí z Polska, Slovenska a Maďarska mohou naše hranice přecházet zcela volně.“.
      PRDALČKU, ŠVAGROVÁ.
      Fakt. Ještě jednou si přečtěte ta ustanovení zákona.

      „…já vidím tragedii lidí, kteří se stali obětí západních hrátek na jejich území“.
      Buďte přesnější. Když už, tak hrátek USA, v určité míře GB a F. Nevtahujte do těch hrátek ty, co s nimi nemají nic společného.
      Nicméně, oni neutíkají v situaci těch cizích „hrátek“, ale v situaci svých vlastních „hrátek“, své vlastní „domácí zabíjačky“ (aniž bych zpochybňoval, že ty „hrátky“ USA napomohly startu té „domácí zabíjačky“).

      „… Zachycené nevracíme šupem zpátky do těch zemí, ze kterých překročili naše hranice. Místo toho jim nasazujeme pouta a dáváme za žiletkové dráty….“.
      Ano, protože my – na rozdíl od nich – musíme dodržovat zákonná pravidla, pravidla zemí, které se řídí zákony přijatými mocí zákonodárnou, vzešlou z jediného suveréna, lidu (jakkoliv to může znít falešně).

      „…Píšete o horování pro ilegály jako o čemsi protizákonném. Ilegál je znamená něco jiného než uprchlík. Záměnou termínů je vytvářen dojem, že k nám přicházejí lidé, kteří jednají protizákonně. Přicházejí třeba ze Sýrie, ale nemají česká víza.“-
      Ano.

      A mohu-li prosit, bylo by už konečně dobré neporovnávat československou emigraci 1948 1968 s muslimským vetřelectvím . Ony totiž ty „kapitalistické“ státy tehdy vedly ideologickou válku proti československému režimu a fakticky emigraci generovaly či alespoň iniciovaly. A měly z toho prospěch. Od nás odcházely skutečné elity a lidé vzdělaní, pracovití, lidé s úmyslem asimilace v přijímajících zemích. K tomu také došlo.
      Nemalá část těch imigrantů pak v těch nových domovských státech rozšířila skupinu domácích elit, stali se z nich významné osobnosti. Stejně jejich potomci (zkuste se jako Kanaďan poohlédnout, kdo reprezentuje Kanadu ve sjezdovém lyžování nebo tenise).
      Opravdu si myslíte, že to platí i o nynějších ilegálech, o muslimech?

      To se mi líbí

      • Renard napsal:

        Pokud jde o tu věčnou argumentaci československou emigrací před rokem 1989, není mi jasné především to, proč bychom my, kdo neemigrovali, měli nějakým způsobem „platit“ za to, že k našim emigrantům byli v Rakousku, Německu, nebo Kanadě hodní. Neřeknu půl slova, pokud bude mít konkrétní emigrant potřebu vyjádřit dodatečně svou vděčnost tím, že přijme do svého obydlí nebo na svůj pozemek tzv. uprchlíky – samozřejmě s podmínkou, že převezme veškerou osobní zodpovědnost za jejich chování a pokud snad oni dokonce způsobí nějakou škodu, nahradí ji ze svého. Totéž platí i pro ne-emigranty, například občany Belgie, Velké Británie, nebo Francie, jež by třeba takto rádi zmírnili stud za své předky, kteří v zemích původu těch imigrantů získali základ svého dnešního bohatství, navíc často nepříliš humánním způsobem. Zatím to ale vypadá, že z nějakého nepochopitelného důvodu bychom toto všechno měli dělat my, kdo jsme – stejně jako naši předci – žili a pracovali ve své zemi, v ní vybudovali své současné postavení, a tam se také snažili o nápravu nedostatků a nepořádků. Tak, jak by to měli dělat všichni, kdo nejsou příživníci.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Svatá pravda. My, co jsme tu žili, vzdělávali se a pracovali, prožili časy dobré a i méně dobré, máme splácet za ty, kteří zde dost často pobrali vzdělání a potom zdrhli budovat úplně jiný stát. Nezastírám, že mně naši emigranti, kteří nám „zaostalým“ po té listopadové taškařici přišli kázat, lezou na nervy. A to jsem dneska velmi zdvořilý.

          To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano, to jsem už jednou panu Jírovcovi psala, odpovědi jsem se nedočkala. Proč my? Klidně at si pomáhají emigranti, jako je třeba pan Jírovec, osobně ovšem, ne z peněz ostatních.

          To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Já mám „oběti západních hrátek“ u zadele!
      S kolonizací, drancováním cizího území, zotročováním jiných národů, šířením víry ohněm a mečem, kradením zlata, vzácného dřeva, koření, nerostů, plodin, podněcování etnických a kmenových nesvárů a válek, necitlivé rozdělování území mají mnohasetletou bohatou praxi Španělé, Portugalci, Nizozemci, Britové, Francouzi, Němci, Američané, Belgičané, Italové, Japonci, Dánové a Švédové. Tyto státy bohatly a vzkvétaly také díky svým koloniím. Jejich koloniální a neokoloniální politika tvoří kořeny a příčiny dnešní situace. To je bez debat, ale neradi to slyší a v důsledku připosrané korektnosti se o tom nediskutuje, ani nemluví.

      Češi nikdy kolonie nevlastnili, naši prapředkové, předkové a rodiče dřeli jako koně a z jejich tvrdé práce, umu, dovednosti a šikovnosti pochází veškeré naše bohatství, města, vesnice, továrny, silnice i železnice, obdělaná pole, kultivované lesy. To co máme, to jak se máme, to jak žijeme je výsledkem práce mnoha generací. Nikomu jsme nic neukradli, žádní otroci na nás nikde nedřeli, nikde jsme neprosazovali naši vůli, nikomu jsme nic nediktovali, nikomu nevládli a nikoho neokupovali.
      Je vrcholem drzosti, že nám káže o jakési POVINNOSTI se postarat o přivandrovalce, ať již jsou odkudkoliv, někdo, kdo tuto situaci zapříčinil. Pokud se postaráme, je to jen naše dobrá vůle, náš zděděný a pěstovaný humanismus, naše odvěká mírumilovnost.
      Nikdy jsme cizince, kteří u nás chtěli žít, pracovat a řídit se našimi zákony, kulturou a zvyky, neodmítali. Žili tu bez problémů Němci, Poláci, Ukrajinci, Rusové, Řekové, Kubánci, Vietnamci, Afričané a jiní. Ale vždy jen ti, kteří se integrovali, jen ti, které jsme pozvali nebo přijali podle pravidel a zákonů, jen tolik, kolika jsme byli schopni bez újmy vlastních občanů ubytovat, zaměstnat, učit, léčit, zajistit jim slušný a důstojný život. Stát věděl odkud jsou, kdo jsou, jací jsou, kolik jich je. Vždy se jednalo řádově jen o stovky lidí.

      Dnes jsou to tisíce a hrozí, že jich budou desetitisíce, možná stovky tisíc. Nikdo o nich nic neví, nic se nedá s jistotou ověřit, nikdo neví kde budou bydlet, co budou dělat, jak se budou chovat, z čeho budou žít.
      Lidé se opravněně bojí, že náklady na ně budou tak vysoké, že to ohrozí jejich životní úroveň, že z toho důvodu budou chybět peníze ve školství, zdravotnictví, infrastruktuře, sociální oblasti. Bojí se projevů náboženské nesnášenlivosti, zcela odlišné kultuřy a životního způsobu (to nám není neznámé, moc dobře jejich život, zvyky, vyspělost a projevy náboženství známe z filmů, reportáží, zpravodajství, dokumentů). Bojí se nárustu kriminality, terorismu, pouličních šarvátek, protestů. Známe to z Janova, Chánova, Ostravy, Šluknova atd., známe to z Anglie, Belgie, Německa, Skandinávie, Francie i USA. Všude jen přistěhovalci protestují, dožadují se, chtějí, mají nároky a diktují si požadavky.

      Multikulturalismus je zcestná a velmi nebezpečná idea, která vede k rozkladu společnosti, ohrožuje demokracii i práva a svobody. Vede k radikalizaci, extrémismu, nacionalismu, šovinismu a rasismu. Tisíce let se utvářely národní státy, stovky let se konstituovaly systémy se svým náboženstvím, kulturou, zvyky. V rámci Evropy, Asie, Afriky a Ameriky. Pod vlivem podnebí, přírodního bohatství a možností té které civilizace, toho kterého národa. Braňme tyto tradice a hodnoty.
      O přijetí uprchlíků musí být celonárodní diskuse, musí být předložen jasný a konkrétní plán vlády a občané ho musí v referendu schválit.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Přesně, Oline.
        Jírovec mi napsal – „Lexi,
        při vší úctě, neuchylujte se k lacinému slovníku.“.
        Po tom, co jsi napsal a jak jsi vystihl realitu, už se nebudu vůči Jírovcovi uchylovat k „lacinému slovníku“.
        Už použiju natvrdo kchodlův slovník – „Pane Jírovče, běžte s těmi svými „dřysty“ (Ostrava ostravski) ohledně ilegálů do prdele nebo do Kanady. Tam Vás možná pochopí, anebo také ne a odkáží Vás do příslušných mezí. Bez humanity, bez quasilidských práv. Protože řád a pořádek je to, co udrželo svět po nejméně dvě tisíciletí a umožnilo mu rozvinout se do současné podoby. Ale ten svět, ta jeho podoba (včetně toho humanismu) může jít vniveč během jedné dvou generací Alláhových synů a dcer.
        Myslím, že jsem Vám to napsal onehdy jasně ohledně křesťanství, katolické církve a islámu. Nepruďte!“.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Já myslím, že by bylo dobré nechat téma migrantů na chvíli spát. Ono se nám stejně ještě mnohokrát vrátí.

          To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          toto nie je ostravsky slovnik,bo burani zo sarisa,co tam prisli delat do dolu a trineckych zelezaren to ich drist,bo u nas,ked niekto nieco hovori,co nepasuje sa mu odpoveda nedristaj,abo dristacky to su a podobne,bo to ostravsko,kde ta biedna holota z toho zasraneho vychodu utekala,ked porobili JZD,bo este aj v pesnicke sa spieva doteraz pujdzem do ostravy,cez karlove vary a vy druzstevnici ostavajce zdravy,bo ta ostravsko karvinsko 40% bite cobolamy,hlavne z vychodu a z dalsej hladovej doliny zvanej kysuce a orava.
          PS:jicko kuka na situaciu v pepikove cez brejle ,ktore su dobre na kukanie v canada,ale nie tam,kde sama holota jebana jak zito a este nejakych par tisic zadarmo bude malo vsetko,keby ony nastupili do montoven a makali jak druha holota,vcetne cobolov a chocholv to by pepici nekafrali,ale alahista to nemakecenka,jak pisal kchodl,cesko ma jedinu zachranu pred tou holotu,ze je biedne,bo neni reich,ci england a este lexi,zakladna vec preco to tak je,ze ta holota uteka,bo zapadne krajiny na cele s usa navarili ten bullshit a cesko jak clen tej sebranky,musi plnit zavazky,zakladny koren je budovanie demokracie v tych krajoch a este pride cas,ked pepici a cobolici sa budu museli spolu chopit zbrane,aby chranili svoju holotu a nebudu kukat na nijaku pomlcku,bo proc,bo pojde o kurevsky vela a nebudem daleko od reality,ze pomoc dostanu od vaniu nazdar.

          To se mi líbí

      • Lex napsal:

        A abych nebyl jen tak mýrnyx týrnyx označen za křupana ve vztahu k tomu co vzkazuji panu Jírovcovi, musím doplnit tuhle myšlenku.
        Ano, i mi je líto individuálních osudů a utrpění těch jednotlivých uprchlíků (ne těch současných či budoucích bojovníků Islámského státu, tj. těch mladých, zdravých, statných a dobře živených mladých mužů vybavených dostatkem financí a techniky pro nastávající pobyt v EU, kterých je mezi těmi „uprchlíky“ většina).
        Jenže tu jejich invazi vidím v jiných rozměrech a souvislostech než pan Jírovec.
        Vidím to, že válka na život a na smrt probíhá tam u nich doma mezi těmi domácími „pašáky“ (lhostejno, kdo k ní přispěl či ji svou podporou vyvolal).
        Měli jsme tu před více jak sedmdesáti lety taky něco podobného. A ptám se pana Jírovce – „Kdo tehdy bral na zřetel individuální osudy těch desítek milionů sovětských, amerických a dalších vojáků, kteří padli v boji proti té hydře nacismu? Kdo zohledňoval jejich individuální lidská práva, když šli na zteč, aby linii fronty posunuli o pár desítek či stovek metrů nebo o kilometr dále? A aby tak došli až do Berlína a vztyčili vlajku nad Reichstagem a tím osvobodili stovky milionů občanů Evropy (včetně malinkého pana Jírovce) od nacistického jařma?
        Řezničina Islámského státu je primárně vnitřní záležitostí dotčených zemí a porazit by ji měly na prvním místě ty statisíce mladých, zdravých, statných a dobře živených mladých mužů, co se ale místo toho prdí do EU a desítky milionů chudáků nechávají jim tam doma napospas.

        Nemůžu si pomoci, jděte se bodnout, pane Jírovče a další s takovými „dřysty“!

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          IS posílá do světa různé ukázky pozoruhodných zvěrstev.
          Proč?
          Třeba….třeba tím mají vzbudit lítost u Evropanů, že migranti jsou oběti a je třeba jim pomáhat.
          Což má další rozměr, protože je to v některých případech pravda, kterou se dá opět operovat vzbuzovat lítost.
          A jak tak Evropané pláčou nad osudem nešťastných mladých mužů, prechajících před hrůzami války, tak si ani nevšimnou, že s nimi sem proudí ti, co ta zvěrstva páchají.
          Tady pak budou lanařit další bojovníky a až přijde čas, udeří na překvapené Evropany-kteří ovšem nebudou mít kam utéct.
          Někteří lidé pak jsou takoví, že budou své vrahy litovat ještě přibití na kříži, či ležící s nožem na krku.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Natvrdo: Kolik islámských imigrantů už má pan Jírovec u sebe doma na stravu a byt a zaměstnání, abychom jeho slova nemuseli brát jen jako žvanění pehe, hvížďalovitých a jim podobných, kteří nemají problém „cizíma rukama zabíjet hady“?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tak pan Jirovec je ještě hodně při zemi, byť mám velký problém s pochopením jeho postojů.
              To jsem četl už jinší kádry,
              Nejhorší je, že přijde nějaké posrané téma, EET, které je v dnešní době zcela mimo zásadní důležitost, a zase se máme o čem hádat.
              Tohle bychom měli na nějakou chvíli opustit….
              Možná to bude znít hloupě, ale já přemýšlel, proč mainstream tak akčně odmítá migranty.
              Maintream nemá ve zvyku podporovat lidové nálady-a jakkoliv se v tomto na mainteram nadává, tento se chopá opravdu poměrně vyrovnaně-když to porovnáme s jinými událostmi.
              Teď si vemte, že oni nás zahltí migranty, přímo přehltí, a lidé ještě nějakou dobu žádné barevné zástupy vidět nebudou.
              Tak ztratí zájem, a boj s migrací se odsune na tzv. pravicový extremismus, který bude znemožněn.
              Konvičku nebude problém znemožnit.
              A u voleb se pěkně budeme hádat o EET a levici a pravici a lidé budou volit ČSSD a ANO, jen aby tam nebyl Kalousek….
              A budeme v prdeli!

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              ja mozno budem chovat taku malu chudu muslimku z tamilnad sri lanka,bo ju minuly tyzden tam zosobasili s nejakym alahom,bo sa kamarati s moju dcerou a za boha nechce ucenie a zvyky mohameda,kukal som jak tela ona tu vlastne vyrastla od 5 rokov a z nicoho nic ju tam dodina odviezla a vydala,je us citizen a rodina stale mysli,ze bude po ich,ale uz pisala,ze prileti cez jehad s fly emirates a jej rodina tu zije 15 rokov a zvyky ma jak pred potopou,bo hovorila,ze musi od rodiny utiect,bo ona je dcera mohameda,ale nie az na tak vyskej urovni,jak ony chcu,kurva dali jej chlapa ktoreho videla na fotke a pod ruskom,ze idu navstivit rodinu na sri lanku ju tam oddali,ked toto sa nahodi v cesku jak tradicia to sa budu chlapi mali tam jak prasce v zite a ceskym holkam nech alah bude mily.

              To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja cely ten zasrany zivot beriem na zretel osudy tych milionov a nadovsetko mojich,tych za to sranie na ich osudy,terajzsim spravnym to bez mihnutia brvy by som mordoval za totalne sranie na ich osud o ktorych viem,osobne som poznal,ci mi bolo sprostredkovane a sam sedel v diere po rokoch a kukal na dieru na boku,kde bola fotka kubisa,aby holota prispela na opravu jeho domu,len zabit takych,pritom kubis uz nebusil do kamena bo bol pomaly mrtvy,bo chranil svojich,aby ony mali cas utekat z diery,kurva mna jebne…

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Když si to tak čtu….
      Prodej OSVČ bez účtenky vám vadí, i malá zlodějina je zlodějina.
      Ale pohyb migrantů vám nevadí, resp. máte „1000“ důvodů, proč to je vlastně OK, i když musíte přinejmenším tušit, že takový kolonista porušuje nejméně 3 zákony naráz.
      To nejste jen vy, jasně, ale tohoto zajímavého jevu jsem si všiml i u jiných.
      Takový až názorový směr,,,,,
      Jsou drobní živnostníčci, kteří porušují zákon, aby uživili rodinu….
      Ale nad nimi nikdo nepláče- i když třeba sice státu nic moc nedávají (zákonné minimum musí) ale zase od něj (na rozdíl od migrantů) nic nechtějí.
      To jsou složité záležitosti, tohle.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Ano, witto, tohle má logiku. Jen trochu zvrácenou.
        Musíme se snažit vyžadovat dodržování práva od všech. A těm, kdo nabádají k nedodržování, náleží „přes držku“.

        To se mi líbí

  18. Strejda Olin napsal:

    Když ono je to v Česku těžké, když tu každý metr nemá 100 cm. To se pak dobré a špatné u lidí těžko změří. Třeba pan Schwarzenberg je do podnikání a všelijakého kšeftování zapleten jak do pavučiny (najdete na Wiki i jinde) a současně již 25 let stojí na samém politickém vrcholu. A jak se zdá, nikomu toto spojení majetku, peněz, podnikání a nevídané politické moci nevadí.
    Žádná obhajoba takového systému neobstojí. Ani žádná nemůže existovat. Proto ji nahrazuje propaganda. Bohužel se najde vždy dost blbců, kteří jí uvěří a nechají se manipulovat.

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      není sporu o tom, že pan Babiš patří mezi pět nejbohatších podnikatelů Česka- viz wikipedie
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejbohat%C5%A1%C3%ADch_lid%C3%AD_v_%C4%8Cesk%C3%A9_republice
      a na rozdíl od doby minulé ovlivňuje politiku napřímo, nemusí tedy lobovat. Zřejmě ho to vyjde i levněji.
      Výhra je již to, že jeho impérium nebude finanční úřad kontrolovat. Protože politici a podnikatelé byli propojeni velmi úzce posledních 25 let, této výhody, aby jejich firmy byli bez kontroly, a z toho vyplývajících pokut a penále , využívá určitě více politiků.
      Svědčí o tom i fakt, s jakými těžkostmi a omezeními se projednal a byl schválen služební zákon

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Popisovat Babiše a jeho pozdní nástup do rozjetého vlaku je na celý článek a tudíž psát to do příspěvku je hloupost.
        Protože první nastoupil Harvard ale ten to řešil naprosto po Americku a tak se k lizu dostal ten druhý, ten to již zvládl protože První Český,První Moravskoslezský, První Severočeský,První jihočeský, Regionální Investiční ale jinak stále jen PPF. No a potom je to ten Zdeněk a jeho Kalousek atd.
        První pokus o odspodu jdoucího oligarchu učinil Vladimír Železný a kdyby to nepřehnal (nestačí, že vládl, chtěl i vlastnit, pokus o uzmutí NOVY mu ale nevyšel a skončil), mohl se jím stát.
        Vzhledem k postavení Babiše v kořistění ze státního, je naprosto nezbytné aby vstoupil do hry přímo, protože zkušenost, která ho stála obrovský balík za prohlasování zákona pro své chemičky (jeho hlavní tiskárny na peníze).Prostě Zdeněk byl opravdu ale opravdu drahej.
        Babišovy totálně manipulační kecy o tom, jak by mu bylo lépe sedět doma a přehazovat vidlema své miliardy, aby mu nedej bože nesplesnivěly, je blaf jak hrom.
        Již v okamžiku kdy odkupoval ANO od MUDr. Hnízdila měl setsakra na mále. Kdyby totiž nezačal on diktovat podmínky, tak ho borci o jeho chemičky oškubali.
        Proto prosím nazývat Babiše jinak než oligarchou, znamená, že jeho média Vás zmákla.
        Považujeme li Berlusconiho, který má firmy, média a současně politickou stranu, za oligarchu, tak prosím kdo je to Babiš ?
        Tož to podstatné jak na EET správně a naprosto bez malé domů, zdůvodnil a dopodrobna rozepsal kchódl.
        Prozatím mi není jasné co tím humbukem kolem EET Babiš sleduje, snad časem se to vynoří.

        To se mi líbí

        • Laco G. mlynář napsal:

          Pane Cech, terminus technicus „oligarcha“, je jenom přejmenování z původně správně užívaného termínu „velkoburžoa“, což je termín například ve Francii běžně hrdě používaný. U nás ne, tady zní hodně pejorativně s ohledem na výuku ve VUMLu i Marxáku na VŠ a to i pro generace, které VUML nezažily.
          Pokud jde o EET, žádná politická strana kromě KSČM o její zavedení ve skutečnosti v minulosti nestála. Jednak by voličský kmen stran od ČSSD po TOP09 přišel ročně o stovku miliard Kč a jednak by tyto strany přišly o ony nové chudíky lůzery.
          Takže zkusme uvažovat pozitivně. Co když jde Babišovi skutečně o to narovnat podnikatelské prostředí v Česku, alespoň tak, jak to už dávno frčí na Slovensku?

          Jenže v Česku se na každou dobrou myšlenku najdou kujóni, co začnou žvanit o tom, že to nejde a co to všechno způsobí zla a těch nákladů a nakonec nic nepřinese atd. etc..

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Jj, na remcání se lze v Čechách spolehnout, v této diskusi máme příklady
            Do které diskuse jste Jochovi psal? Že bych mu tam taky přihodil nějakou jedovatost.

            Jsem zvědav jaxi s jeho radou poradí PR štáby budoucích kandidátů. Takový Dienstb. toho myslím nebude vůbec schopen.
            Kohopak jiného asi čsad postaví? Bazénový Zdeněk jejímu vedení bude sotva po chuti

            To se mi líbí

            • Laco G. mlynář napsal:

              No tady Slime před tím 3xw a obcinst.cz/kdo-porazi-zemana/comment-page-1/#comment-16430 . Joch v těch radách, jak porazit Zemana v příštích prezidentských volbách zmínil téměř vše, až na jednu maličkost, že totiž příští úspěšný protikandidát by se měl umět vymezit proti USákovi. To co udělal prezident Zeman, když veřejně vyhlásil, že velvyslanec USáků má na Hrad dveře zavřené, neudělala dosud žádná hlava států, členů NATO. A v Česku je určitě 60% anti Usácká většina.

              To se mi líbí

            • Laco G. mlynář napsal:

              Ještě si dovolím podpořit Bavora.
              Na Mlýně jsem psal o registračních pokladnách 3x ZDE:

              22.11.2013
              lacogroessling.wordpress.com/2013/11/22/vlada-ktera-dobehla-sama-sebe/

              16.12.2013
              lacogroessling.wordpress.com/2013/12/16/uctenkova-loterie-a-registracni-pokladny-co-by-prinesly-v-cr/

              24.6.2015
              lacogroessling.wordpress.com/2015/06/24/medialni-hon-pokrytcu-a-zlodeju-z-ods-a-top09-na-babise-vrcholi-hrozi-ztrata-az-100-miliard-kc-rocne-jejich-vernemu-volicskemu-kmenu/

              Vyšlo mi, totéž co jsem se později dočetl od statistického úřadu, že šedá ekonomika má v ČR hodnotu 16% HDP. A že pokud postupně pan Babiš zavede elektronickou evidenci, přinese to ne 15 miliard, ale 75 miliard na vyšším výběru DPH plus daně ze zisku ročně.
              Proto ten ryk pravice, jejich voličský kmen přijde o strašlivé peníze. Zatím přišel o zakázky tím, že nevládnou PROMOPRO Vondrové a PANDUR Dalíkové. Teď ale jejich příznivci přijdou o další obrovský balík. Tomu je nutné zamezit, proto ten hon na Babiše, kterému zdaleka není konec. A samozřejmě, že nejde o OSVČ, jde o větší ryby, jen Babiš postupuje inteligentně podle salámové taktiky. Na český národ, pokud začne švejkovat, nikdo neměl a nemá, kromě Heydricha a teď Babiše.

              Přeji panu Babišovi, aby nedopadl podobně. Věřím, že člověk, který plynně hovoří třemi světovými jazyky a měl dostatek sociální inteligence, aby z ničeho vykopal své impérium a navíc Číšky, zejména ty von Schwejk zná dokonale, tento tlak ustojí.

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Ano Laco, Babiš je zejména velmi pyšný na svou fráninu; říká o ní, že to byl jeho první cizí jazyk (čeština to tedy určitě nebyla 🙂 ).
              Aniž bych si ho nějak idealizoval (aspoň doufám), mám dojem, že s ním přišlo do české politiky jisté weltmanství, nebo možná sebejistota člověka, za kterým je výkon.

              Když si vezmete proti tomu Kalouska, to je pravý český chrapoun a podvodníček; chytrý, to ano, ale mentalitou a stylem mluvy furt mariášník z nějaké hospody Na růžku.
              Klaus, to byla parodie weltmanství, a dost křečovitá.

              Jednou zřejmou Babišovou slabinou je „personální práce“.
              To ostatně tradičně platilo taky o Zemanovi. Jsem náramně zvědav, kdyby snad chtěl znova kandidovat, jak by to zvládl bez M. Šloufa

              To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Skoro by se dalo říci, že dobrý barometr v ekonomice se jmenuje Kalousek. Jak ten začne ryčet proti, jde patrně o dobrou věc, která jeho sponzorům zalepí díry.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              když Kalousek začal mluvit o tom,že by bylo vhodné upravit výdajové paušály byl jsem proti,i když je nepoužívám.Byl byste jistě proti i Vy,alespoň to předpokládám.
              Nenapadlo by mne ale si myslet,že jste jeho sponzor.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jste zase vedle. Kalousek chtěl upravovat paušály na nesmyslnou úroveň. Já jsem pro úpravy paušálů, ale v logickém provedení, tedy větší roztřídění podle nákladovosti jednotlivých skupin profesí a ne slepě podle toho, jestli jde o živnost nebo ne.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              ok pane Bavore,počkám si na dobu až se úpravou paušálů začne zabývat duo Babiš-Hornochová.
              Poté si řekneme,kdo byl menší zlo.

              Předtím nás čeká ještě zvýšení zdravotního pojištění,že ano,to bude také „zábava“

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Babiš je člověk, absolutně k OSVČ nepřátelský.
              Jeho cílem je tuto skupinu zničit, protože pak se jednoduše zvýší tlak na zaměstnanecký sektor, resp. tlak na snižování mezd, a zároveň zvyšování cen služeb, z důvodu zničení konkurence.
              Abych to ještě upřesnil, tyto Babišovy kroky posílí moc korporací.
              Babiš, jako zástupce korporací, bude jen těžko kopat proti sobě a OSVČ jsou-když to přeženu- přirozeným nepřítelem.
              Divím se, že to skoro nikdo nevidí a většina diskutujících (nejen tady) je nadšena, že se zamezí jakési banální zlodějině (které se stejně nezamezí) na úkor zaměstnanců, kterým se zdraží služby a a výrobky ale budou mít pocit, že je to vlastně spravedlivější.
              ODS ani Kalousek tohle tak okatě dělat nemohli, protože se OSVČ zaštiťovali, Babiš to udělat může, takže myslím, že spokojený nakojec bude i ten Kalousek, protože Babiš udělá práci za něj a ti, co zbudou, budou „pravici“ volit o to nadšeněji.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              víme oba dva,že až se Babišovi nepodaří vybrat tolik kolik nasliboval,a to se mu nepodaří,že na pořadu dne bude opět zvýšení daní firmám a zavedení sektorových daní.
              No a že potom aby tomuto Babiš zabránil přijdou na pořad dne výdajové paušály.
              Že dnes to vypadá jinak,tak s tím souhlasím,ale dočkáte se,na to dám ruku do ohně.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              proč bych nemohl soudit pane Bavore?
              vydělit si těch 10-12miliard počtem živnostníků od kterých se to má vybrat problém není.
              Započítám do toho,že já nekradu,moje matka nekrade,vy nekradete,Vitta nekrade je lehké,už mám 4 co nekradou,takže na toho 5tého připadá pětinásobek.
              No a nějak nevěřím tomu,že na guláši s pivem toho je možno dosáhnout toho 5násobku.
              S přihlédnutím ještě k tomu,že restauracím bude snížena DPH o 6%,tak si troufám soudit,že z EET budou mít vývar akorát ti co ty serepetičky budou prodávat a provozovat.

              Ale hlavně že nemáme rádi Kalouska a máme rádi Babiše.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ona ta díra je někde jinde. A neříkejte, že o ní nevíte. Masérky, kadeřnice a podobné kosmetické služby jedou bez papíru naprosto bezostyšně. A je jich nemálo. K tomu ty guláše v některých hospodách. „Malé“ trafiky, toho je… 😦

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              už si z toho děláte srandu,že jo?Jinak to totiž není možné!
              masérky,kadeřnice,kosmetické služby rozkradou miliony aby z toho byly ty miliardy.
              Asi mi mrdne,vůbec nevíte o čem mluvíte.
              To,že někde nedostanete doklad neznamená,že ta hotovost není přiznaná v účetnictví.
              Já zaplatil za svou kariéru tomuto zasranému státu pěkných pár milionů a bez pokladny!
              Nebudu tedy soudit masérky atd jen kvůli tomu,že nemají pokladnu.
              Boha jeho,to jsme to dopracovali.
              Hlavně,že když přijde na Ratha,tak se ho zastáváte,že je to oběť,která nic nikomu neukradla.
              Fakt mi mrdne.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Já píšu o dírách, o kterých vím. Kolik jich , o nichž nevím? A že jsou Babišovy odhady nadnesené, to už dneska ví i on. Jenže pořád nechápu, proč poctivý živnostník obhajuje nepoctivé. To mi hlava nebere.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              proč poctivý živnostník obhajuje nepoctivé?
              protože mi nepoctivý živnostník nevadí,protože to jsou u toho jedince drobné,jak několikrát napsal Vitta,třeba nutnost k tomu aby přežil,raději budu nakupovat u „nepoctivého“ živnostníka anebo toho,který nedává doklad na hamburger než bych šel ty peníze utratit do KFC a dostal doklad.
              Nepoctivý pulec,který to dělá aby přežil mi je totiž daleko sympatičtější než ti druzí co vydávají doklady,ale na druhé straně kasírují dotace.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Typické myšlení. Na jedné straně zloděj vadí na druhé ne. Zloděj je ale zlodějem vždy. A tady nerozlišuju nepoctivého živnostníka a Bakalu. Zloděj jako z zloděj. A zákony by měly platit pro všechny. Já vím, je to iluze, ale třeba je směr nastoupený dobře. Jak může nepoctivý živnostník křičet, že jiní kradou když sám také krade?

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              rozdíl mezi zlodějem je jasný,zloděj,který krade aby uživil sebe a rodinu,zaplatil nájem a nemusel jít na pracák je jeden typ zloděje,zloděj který krade aby si zvýšil už tak dost vysokou životní úroveň a peníze si schovával do podlahy(RATH) je druhý typ zloděje.
              Pokud mezi ně dáváte rovnítko,tak už mi MRDLO!

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jak píše čtenář, na řadu přijdou výdajové paušály, protože přijít musí.
              Nevidím totiž žádný důvod, proč by měl kdokoliv vystavovat účtenku, když „jede“ na paušál.(to by se třeba použili bílí koně, paušálista by prodával zmrzlinu jakoby švraczaměstnanec)
              Takže se nejspíš úplně zruší, čímž se samozřejmě udeří na ty nejslabší.
              Propagandisticky se hodí do placu, že díky paušálům přichází stát o x miliard, což se dá snadno dokázat počtem OSVČ na paušálech X daně z těch paušálů.
              Je to samozřejmě úplná blbost, ale pro někoho, kdo nemá o drobném podnikání ponětí to logiku mít bude a nejen to, ještě bude žasnout, jak se paušálistům dobře žilo.
              Mě, jako řemeslníka se to netýká…zatím, dokonce mi to ani prakticky nebude vadit, protože to zničí paušálisty, kteří provádějí práce jen za svoje mzdy, takže jim cenově nemohu konkurovat, kdybych se stavěl na hlavu.
              Jenže ještě drobnější OSVČ než jsem já nejsou mí nepřátelé, stejně jako zaměstnanci a každá koruna, která se jim ukradne, bude nakonec ve výsledku chybět v obchodním oběhu, jinak řečeno, kdo nemá prachy, neutrácí-ani za služby, ani za zboží.
              Můj nepřítel-pokud někdo, je Babiš,, protože ten je o ty prachy okrade a aby toho nebylo málo, tak je misto stavby hospiců a dálnic (jak se srdceryvně hovoří) použije na negry a naše válečníky kdesi v Tramtárii.
              A to podporovat nehodlám, stejně jako nehodlám podporovat zlodějiny v režii. různýchToplánků a Kalousků, takže raději volím komunisty.
              Ale když mě budou kopat do ksichtu až moc, nebudu mít zase takový problém, hodit tam u voleb OSDáky….

              To se mi líbí

            • Laco G. mlynář napsal:

              No Bavore, nebuďte jako Benda, ten, když neví jak hlasovat (jak sdělil médiím) ve Sněmovně, vždy se podívá, jak hlasují komunisté. Máte na víc, než ten lump.
              Ostatně není originální. V jednom ze zákonů profesora Parkinsona nám milý profesor vypráví, že v každé firmě je nejméně jeden člověk, který zásadně odpovídá na položené otázky nesprávně. Vyhledávat takového člověka je prý jedním z hlavních úkolů manažerů a když jej najdou, potom na rukou nosit a hlídat, aby mu někdo i jen náhodou neublížil. No a samozřejmě se s ním neustále radit.

              To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Ta mikrovlnka je špica. Jinak v mobilu se bavím jen „o počasí“. Soukromé věci výhradně osobně.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Já si stejně myslím a tohleto mi to potvrzuje, že není daleko doba, kdy majitelé firem přijdou na to, že je nesmysl a nebezpečné, nechat všem zaměstnancům přístup a dělat vše přes síť. Dojde jim, že za jednak podstatně ušetří, když síťové připojení bude mít jen pár prověřených vlastních lidí, kteří budou poštu kontrolovat a odesílat jen z určitých PC, ve kterých ale nebude nic jiného z firemné problematiky. Jen adresy a outlock. . Těch pár flešek není nic drahého. A ostatní sice budou PC používat ale jen na práci a bez přístupu k síti. Druhak budou mít kontrolu že z podniku neodejde nic co nemá a nikdo se do pracovních nenabourá. Třeťak – pracovní doba bude akorát na práci, případné vlastní hry a pod. ve firemním počítači se dají lehko odhalit. Určitě přijdou na to že poštovní oddělení se daleko víc vyplatí a bude míň úniků. Totéž brzy začně platit i o firemních telefonech. Myslím, že technicky je to zcela jednoduché. JInak všechny i ty nejdražší programy zabezpečovací jsou na nic, jak vidno z nabourání se do různých firem a institucí ve světě. Je to každou chvíli. Ono to opojeni možnostmi sítě určitě opadne – začínají se dost projevovat ty možnosti zneužití . Akorát je zajímavé že to začíná prívě u němců??? No uvidíme.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Ta doba už byla a nikdy se nevrátí. Obchodníci, projektanti, zásobovači, ti internet potřebují prakticky všichni. Vrcholový managerdement připojení sice prakticky nepotřebuje, ale zase se nenechá omezovat. Volně používané flešky ve vnitropodnikové síti jsou považovány za bezpečnostní díru. Naopak už jsem se setkal ve vnitropodnikové síti s takovým nastavením, kdy na PC byly blokovány USB porty pro připojení datových médií. Protože na flešku si mohu nejen nahrát poštu ke kontrole a odeslání, ale také odnést pěknou hromadu interních dokumentů a databází, větší než s centrálně kontrolovaným připojením k síti. A pouhým připojením infikované flešky do PC za firemním firewallem lze tuto linii obrany narušit a obejít. Vlastní hry nebo sw na pracovním PC? To je prakticky také dávná minulost – obvyklá firemní politika obnáší pro běžné uživatele zákaz instalovat jakýkoli sw, s jedinou možnou vyjímkou pro ověřený a schválený soft z interního síťového úložiště, kde obvykle jsou ovladače pro tiskárny, různé interní aplikace, archivační a zálohovací sw a podobně – systém instalaci z jiných zdrojů vůbec nespustí. Také instalace z CD/DVD bývá blokována nastavenou bezpečnostní politikou systému. Důvodem je jednak bezpečnost a druhak zásada nemít ve firemních počítačích software bez licence.
          Technicky je zcela jednoduché blokovat na firemním firewallu přístup na „zábavné“ stránky, běžné zpravodajské servery a vůbec kamkoli, kam nechceme, aby zaměstnanci chodili a ve velkých firmách se to používá – stejně tak, jako logování toho, co zaměstnanci s PC provozují – spouštěné programy, navštívené weby, centrální kontrola pošty na vlastním poštovním serveru… a protože to hlídají ajťáci, je to přes všechna slavná nabourání mnohem bezpečnější, než kdyby firmě v intranetu volně pobíhaly spousty flešek s bůhvíjakým obsahem, svěřené počítačovým laikům.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No jo ale to by musely fungovat vrátnice, popř. nainstalovat zářiče, které cokoliv elektronického při odchodu zjistí nebo zruší. To už taky je….

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Technika je. Ale také je mnohokrát ověřený fakt, že v okamžiku, kdy obskurní zabezpečení začne lidem významně překážet při výkonu vlastní práce, začnou ho aktivně obcházet a sabotovat.

              To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Němci mají v některých oborech technologický náskok a tak se asi nechtějí dělit. A také se jim rožlo, když jim „přátelé“ sledovali Andělku. A protože nic není nemožné ( do Pentagonu se nedávno nabourali jacísi adolescenti a to už je sakra malér ), je potřeba se chránit.

          To se mi líbí

  19. ji5 napsal:

    Je smutné, Lexi, že mě posíláte s mými „drysty“ do prdele. Sám za sebe se přece můžete rozhodnout, že nebudete moje články číst a nebudete reagovat na to, co napíšu do diskusí. Poznámky pana Bavora ovšem nejsou Vaše a tak Vám není nic do toho, co jejich majitel z textů, které mu posílám, uzná za vhodné vyvěšení.

    Nemáte pravdu, když jste ve 22:04 napsal: „Je lhostejno, kdo vyvolal a nebo podpořil události kolem islámského státu.“

    To je velký omyl. Tak jako dementní císaři a jejich generálové vyvolali První světovou válku, tak jako stejně dementní politici a jejich generálové nechali Hitlera, aby začal tu další, tak stejně dementní američtí a evropští presidenti a jejich generálové hrají svoje geopolitické hry, které nakonec povedou k té 3. světové. IS by neexistoval bez jejich podpory. 4-5 miliónů lidí by neuprchlo ze Sýrie, kdyby Západ nechtěl porazit Asada. Proudy lidí by se nevalily přes rozvrácenou LIbyi.

    Každá válka je na život a na smrt a křísí v lidech ty nejhorší pudy. Proto Němci uřezávali hlavy (i když gilotinou), proto skauti Mašínové klidně podřízli omámeného policajta, proto Češi po válce upalovali a jinými způsoby zabíjeli Němce, proto zabíjeli Američané napalmem, a všichni ostatní vším, co je po ruce. To vše dělali lidé odchovaní naší křesťanskou civilizací.

    Řezničina Islámského státu není primárně záležitostí lidí, kteří tam žijí. Je to záležitost těch, kteří takový stát vytvořili ve vlastním zájmu a finančně i jinak islamisty podporují.

    Zrůdnost naší civilizované části světa je v tom, že na jedné straně potřebujeme nového, dlouhodobějšího nepřítele (zbraně a munici je třeba spotřebovávat) a tak si IS vydržujeme a na druhé straně odmítáme ty, kdo z jevišť našich her utíkají.

    Jistý Robejšek nedávno napsal, že ti lidé by neměli ze svých zemí utíkat, ale udělat si tam pořádek. Tak se někdo toho idiota zeptal, proč si neudělal pořádek v Československu a raději emigroval do Německa.

    Je to pořád dokola, ale mnozí zavírají před fakty oči.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Dalo by se polemizovat s vypuknutím I.světové války, i té druhé.
      Jestli jsou dementní generálové a panovníci s omezenou mocí sami o sobě schopni vyvolat něco takového.
      Ale mě na vašich textech už poněkolikáté zaujal jiný jev.
      Ta srovnání.
      Tady třeba dáváte dohromady německé běsnění, kterého se účastnilo aktivně miliony Němců, vraždu(y) psychopatických Mašínů, české upalování Němců po válce (čehož se účastnilo pár jedinců), a naprosto zrůdné upalování všeho živého napalmem Američany.
      To přece nejde tak úplně srovnat, o čemsi to svědčí.

      Financování IS…no, víte, já si to také myslím.
      Ale nemusí to být pravda, IS klidně mohou financovat bohatí muslimové právě proto,aby zničili Evropu, a degenerovaní Američané a Evropané tomu jen tupě přihlížejí, a nevědí, co mají dělat.
      Také IS získává sám nemalé prostředky z loupeží a výkupného.
      Tady bych byl zdrženlivější a nechal si okénko na omyl, který není nijak nepravděpodobný.

      „Zrůdnost“ naší civilizace pak spočívá jedině v její vyspělosti.
      Kdybychom nebyli vyspělejší jako ONI, tak bychom neměli tenhle problém a v klidu bychom JIM otročili, jestli doslova, nebo jako vazalové, těžko říci.
      Ale jsem si v podstatě jistý, že ONI nejsou lepší než my jen proto, že neumí sami vyrobit atomové bomby, co se strefí do poslele manželky nějakoho potentáta na 2500 km.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Promiňte, witto, byl jste rychlejší – a opět podobné směřování myšlenek.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Podle mě takové myšlenky svědčí o jakési „čistotě“ mozku, v tom smyslu, že je mysl otevřena okolí a není zamořena dogmaty.
          Nechci se pana Jírovce dotknout, ale tady je to nejspíš souboj právě s dogmaty, to srovnávání nesrovnatelného a lpění na nějakých obecných „pravdách“, které sice vypadají velice pravděpodobně, ale nemusí to tak být.
          Možná jsem to nazval blbě, nechci, aby to vyznělo nějak tak, že se tady vytahuji nějakou „čistotou“ mozku, ale nic lepšího mě nenapadalo.
          No, mám s tím někdy problém, protože si kolikrát myslím,že to, co mě musí napadnout (skoro) každého ale pak se nestačím divit, protože to naopak nenapadne (skoro) nikoho a já nemůžu pochopit proč…a už vůbec mi není leckdy jasné, proč to lidé alespoň nevezmou na vědomí, a přemýšlím pak, jestli nepíšu hovadiny.
          A to se mi moc hodí, protože přemýšlet o svých vlastních myšlenkách, jestli nejsou mimo, mě (možná) dost obohacuje…

          To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Pane Jírovče,
      pořád a pořád generalizujete – pořád a pořád matláte pojem „západ“, ačkoliv lépe než já víte, že ne imaginární „západ“, ale USA s občasnou podporou GB a F. Už jsem Vám to napsal jednou – a nic, žádná odezva, ač to ví každé malé dítě.

      Pokud jde o Vás a majitele prostoru, nevšiml jsem si, že bych s vašimi „dřysty“ nějak spojoval pana Bavora. To cílové místo jste pojmenoval Vy sám, ne já.

      „…nebudete moje články číst a nebudete reagovat na to, co napíšu do diskusí.“
      No, a jistě necháte zase Vy na mě, co budu a nebudu číst a na co budu a nebudu reagovat. Pokud budete psát ty „dřysty“.

      Pokud bych Vás mohl požádat, teď není na tapetě „křesťanská civilizace“ (ta je naopak v ohrožení a měla by se bránit – i o tom jsem Vám minule psal), ale islámská invaze do té civilizace, která ji má zničit.

      „Jistý Robejšek nedávno napsal, že ti lidé by neměli ze svých zemí utíkat, ale udělat si tam pořádek. Tak se někdo toho idiota zeptal, proč si neudělal pořádek v Československu a raději emigroval do Německa.“ – Bingo!
      Smím se zeptal, proč jste utekl Vy (netřeba odpovídat, otázka je řečnická a do případného důvodu mi nic není)? Nemyslíte, že příklad, který jste uvedl, je Vaše ryzí farizejství (abych doplnil – vlastně, už to znáte, už chybí jen dvě moje „F“).

      „Češi po válce upalovali a jinými způsoby zabíjeli Němce“ – jóóóóó?

      „…dementní císaři a jejich generálové vyvolali První světovou válku…“ – asi jsem poněkud zaostalý, ale žiji v přesvědčení, že první, stejně jako druhou světovou válku vyvolal IMPERIALISMUS, v jehož službách byly ty císařské a kancléřské marionety.
      No, spíše tu bude někdo jiný z nás v bludu.

      No, a ještě jednu věc jsem Vám chtěl napsat.
      Týká se to ovšem ne „uprchlíků“ ze Sýrie, ale Afghánistánu, kteří rovněž zamořují evropský prostor.
      Shodneme se, že to byl v období po druhé světové válce primárně Sovětský svaz, který tam uskutečnil vojenský vpád. Proč k tomu došlo, to je jiná věc.
      Jen se chci zeptat – kolik jste tehdy zaznamenal UPRCHLÍKŮ odtamtud do Evropy? Já jsem neslyšel o žádném (samozřejmě, jsem už starší člověk a neslyším moc dobře).
      V době sovětské invaze USA „vychovaly“ a vyzbrojily Talibán, jako hnutí odporu proti sovětské invazi.
      Po 11/9 2001 ty byla vojska USA, která uskutečnila v Afghánistánu svou misi. Jenže jejich protivníkem už nebyla jen pravidelná armáda, ale ausgerechnet ten Talibán.
      A kdy začali z Afghánistánu proudit uprchlíci? Před těmi sověty ne, před těmi USA také ne, až před tím Talibánem.
      Stejné je to se Sýrií, Libyí etc.etc A k tomu samozřejmě ekonomická imigrace, která tvoří ten hlavní proud a o níž vlastně vedeme spor, ne o těch, kdo mají nárok na mezinárodní ochranu.

      Jo, a zcela jste pominul ty své petardy do stodoly ohledně právních předpisů a ilegálů.

      To se mi líbí

  20. tata napsal:

    ji5 napsal:
    22.8.2015 (23:20)

    Kurna VY JSTE MI NADZVEDL……….musím se hodně držet zustat ve slušné rovině,to jste hodně ujel toto stavět na stejnou rovinu a vtom bude problém lidí jako VY

    Každá válka je na život a na smrt a křísí v lidech ty nejhorší pudy. Proto Němci uřezávali hlavy (i když gilotinou), proto skauti Mašínové klidně podřízli omámeného policajta, proto Češi po válce upalovali a jinými způsoby zabíjeli Němce, proto zabíjeli Američané napalmem, a všichni ostatní vším, co je po ruce. To vše dělali lidé odchovaní naší křesťanskou civilizací.

    ano bohužel lidi jako VY i když to myslíte asi upřimně,dělají medvědí službu,nebot když lidi jako já co jsou někde uprostřed ,MEZI vAŠIMI NÁZORY a třeba lidí co VÁM spílají……….pod tihou napsaného vidí tu nehoráznost Vašich ARGUMENTŮ………….NEZLOBTE SE srovnávat genocidu našeho národa jedním dechem s poválečnou ……….. proto Češi po válce upalovali a jinými způsoby zabíjeli Němce………..to je na pěst………….problém lidí jako VY ŽE ta jejich zarputilost neumí rozlišovat

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      tato, ale to se opravdu stalo. Před tím se nedají zavírat oči. A bylo to právě vyvolané tím válečným běsněním. Prostě tenkrát někteří Češi zareagovali jako teď vy. Ta německá svinstva je prostě na chvíli nadzvedla, ale na rozdíl od vás se prostě neudrželi. Tady nešlo přece o stavění na jednu rovinu ale objasnění toho, že jakákoli válka je prostě svinstvo a i z inteligentních lidí najednou dělá sběř. Nic víc.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bavore,
        myslím, že to, co jste napsal – „…jakákoli válka je prostě svinstvo a i z inteligentních lidí najednou dělá sběř.“ – je někdy nepřiměřená zkratka. Jako v případě 2. WW a následného krátkého období po ní.
        Co udělalo „sběř“ z německého lidu? Válka nebo politika hitlerovského nacionálního socialismu? Já jsem pro ten „nacionální socialismus“, pro tu ideologii, která z naprosté většiny Němců nadělala sběř lačnící po genocidě národů, v lepším případě po jejich porobě a zotročení nebo vyhnání (vystěhování na pusté ostrovy) a zabrání jejich území, anebo sběř, která tyto záměry bez ohledy na oběti a prostředky podporovala. A tohle plně uznala Postupimská konference, která za kolektivní viníky označila „německý lid“, který je povinen za to pykat a nést důsledky.
        A v této souvislosti připomínat pár desítek případů, které bychom v dnešní terminologii asi označili jako vraždy (někdy byly kolektivní, jistě) spáchané jednotlivci nebo skupinami lidí, kteří jednali jako „sběř“, ovšem pod tíhou prožitého několikaletého masivního státního vraždění nevinných, anebo alespoň pod tíhou prožitého útlaku, ústrků, strachu o sebe, své blízké i ostatní, prožité nadřazenosti těch Němců, kteří byli u nás „doma“, tohle fakt není „košer“.
        Nikdo nezpochybňuje, že k tomu došlo. Jen ty poměry jsou nesouměřitelné. A prezident Beneš se svou administrativou dobře věděli, proč i na takové případy dopadá jeho amnestie. Takže ti lidé, kteří se toho dopustili za amnestijních podmínek a ve stanoveném období, ať se to někomu líbí nebo ne, NEJSOU vrahy.
        Tak, jako stíhané osoby nejtěžšího ekonomického kalibru, které byly zahrnuty do Klausovy amnesie, jsou před zákonem a oficiálně bezúhonní, a kdyby je někdo zločinci nazýval, se zlou by se u soudu na ochranu osobnosti mohl potázat.

        Prosím, neposuzujme tehdejší události prizmatem současné úrovně formálně hlásané humanity a lidských práv. Tehdy v podstatě nic takového neexistovalo, je to v mezinárodním právu až výdobytek Charty OSN z roku 1945 a především Všeobecné deklarace lidských práv z roku 1948.

        Já vím, ani to, co jsem teď napsal, se některým lidem nebude líbit.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ale to přece nikdo nezpochybňuje, že to byla vina Němců. Tady prostě přehlížíte tu základní myšlenku, že válečné běsnění mění lidi ve sběř. Žádná násilná smrt není omluvitelná. Vždyť je možná jen štěstí, že u nás ve vsi žádní Němci v konci války nebyli, protože by to asi také odnesli za ty dva kluky zabité v koncentráku pár dní před koncem války. Ale prostě se to dělo. A proč? No to už jsem psal já i Jírovec

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            Prostě, pane Bavore, je to jako s tím S.Olinovo metrem se 100 centimetry. Prostě něco se dá poměřit a něco UŽ nikoli, a Jírovec byl za tím UŽ! Nevím jak Vám to jinak vysvětlit!

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Těžko. Já totiž pořád nevidím tu rovnost v čemkoli jiném než v tom, že válečné běsnění a útrapy na chvíli někomu i u nás zatemnily mozek. A vůbec nepopírám původní vinu německé sběře. Pokud by nebylo toho, ani naši by se nestali na chvilku tou sběří. Jenže to prostě bylo. To je tak těžké pochopit?

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Myslím, že „nezatemnily mozek“, ale ďábel, který zplodil a vykonával ZLO, vyvolal MSTU.
              Snad někdy i podle DNEŠNÍ MĚŘÍTEK nespravedlivou, nebo spíše nepřiměřenou. V individuálních případech i zločinnou, kdy nešlo o mstu za spáchané zlo, ale třeba o osobní zájem na majetku, na sexu apod. A jen a jedině tyto jednotlivé zločince i podle TEHDEJŠÍCH měřítek by se s velkou mírou nadsázky dalo nazvat „sběří“.
              Jsou dnešní „normální“ kriminální vrahové, loupežníci, znásilňovatelé „sběří“?
              Sotva se to kdo odváží říct. Chybí tomu totiž tel „politický kontext“. „Sběří“ se HODÍ nazývat jen ty naše, a nejen ty individuální zločince, o kterých píšu, že i tehdy jistě byli, ale všechny ty MSTITELE.

              Naštěstí tu byl Dr. Edvard Beneš, který se ZASLOUŽIL O STÁT.

              To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Bavore,
            já píšu o něčem jiném. Já poukazuji na to, že v případě 2. WW to u Němců nebyla až válka, ale ideologie, která z německého lidu udělala „sběř“.
            S nazýváním „mstitelů“ „sběří“ bych měl trochu problém, byť v individuálních případech to tak mohlo vypadat a asi tomu tak i bylo.

            To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          . . . opravdu se líbit nebude, nebude a nebude, příteli Lexi, proto jen houšť a více. To jsou právě ty Vaše „malilinkaté hlasy“, o kterých jste psal. Ubezpečuji Vás, že jsou mimo kategorii „žvanění“, a přitom nejsou k nepochopení, takže i jírovci by už konečně mohli prozřít (aspoň trochu). Jenže neprohlédnou = nečtou Vás!!!
          Kdykoliv jsem něco četl od Beneše, byl jsem překvapen a musel jsem uznat, že ten „úřednický páprda“, jak byl mnohými dlouhá léta vykreslován a opomíjen, to měl v hlavě sakra srovnané. Hlavně jeho kraťoučký poválečný přínos Čechům, Moravanům a Slovákům je nedoceněný, co naplat, jak vidno – nenáviděn, nepochopen a nedoceněn!!! Osobně ho mám za většího velikána než Masaryka, tedy kdyby příměr větší/menší nebyl mimo mísu. Už jen ta jeho politická předvídavost o tom, co se bude/může dít v „blízké“ budoucnosti. Znalec ztemnělých a nemocných lidských duší, klobouk dolů. Neuteklo cca ani 60 let a je to tady. Výjimečný člověk.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Beneš byl PAN politik.
            V Evropě té doby to byly jinak-kromě Hitlera, samé nuly.(jako dneska)
            Však prý byl také Beneš jediný politik, kterého se Hitler bál.
            No, ještě Mannerheim..ten před Führerem i kouřil…

            To se mi líbí

      • tata napsal:

        Nezlobte se nikdy nepřipustim že je možno toto stavět do jedné roviny, ano neudrželi se já to neschvaluji ,je mi to líto že takové svinstvo někdo z čechů udělal……….ale nikdy nepřipustím aby se to psalo v jedné rovině……….jestli to nechápete je mi líto……to je to nejzásadnější vtom mě nikdo nepřesvedčí……….tady žádná smiřilivost,srovnání nesmíme nikdy připustit…………netvrdím že to on tak myslel ale kavárna ano a na to jsem háklivej.
        NEZLOBTE SE TO JAK JE TO NAPSANÉ JE TO V JEDNÉ ROVINĚ

        To se mi líbí

  21. blbíš napsal:

    Bavor V.- 22.8.2015 (22:35) napsal:
    Já myslím, že by bylo dobré nechat téma migrantů na chvíli spát. Ono se nám stejně ještě mnohokrát vrátí.

    Obávám se, pane domácí, že bude hůř. Právě jsem se vrátil s procházky se svými vnučkami, kde jsme řešili brouky, vodu v přehradě, motýli a hrobeček pro chudáka mrtvou žábu. Řeknu Vám, že už to není taková pohoda, když jsem je ještě „nedávno“ pozoroval na písku, jak jsou bezstarostné. Po celou procházku se mi do mysli vkrádala otázka JAK ještě DLOUHO. Přijdu domů, já vůl kouknu na sklo:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/378446-do-aten-dorazilo-obrim-trajektem-dalsich-2500-uprchliku.html
    a zase ten vnitřní výsměch = měl sis raději tu ruku s hlasovacím lístkem urvat i s ramenem, když jsi ho házel do té tomboly evropského blbství.

    Myslíte si, pane domácí, že bych raději lehce nepodiskutoval třeba s přítelem Kchodlem o tom, jaké asociace v něm probouzela ta nechtěná, ale určitě moc krásná, více jak čtyřicetikilometrová procházka s prázdnou galuskou tou neskutečně čarovnou noční krajinou? A věřte, že o tom něco vím, byl jsem(bohužel) čundrák co pod širákem byl uspáván nádherným třpytem hvězd a mléčnou dráhou.

    Myslím, že někde tady u Vás jsem četl, že si lze ulevit. Moc děkuji:
    DO PRDELE S TÍM VŠÍM!!!

    To se mi líbí

  22. Rosťa napsal:

    Slime, tady dávám odkaz na další moudro pana Jocha. Je dobré si přečíst i reakce pod článkem. A to ten článek není tak brutální, jako ten vámi inzerovaný.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Roman-Joch-zhodnotil-Milose-Zemana-indickym-vtipem-Nejrozumnejsi-by-bylo-kdyby-uz-nekandidoval-ale-ty-nuly-kolem-ho-k-tomu-budou-tlacit-395940

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Vidíte, sotva jsem vás s Romanem seznámil, už mu přicházíte na chuť a stáváte se POMALU jeho ctitelem. 🙂

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Já myslím, že tu stačí jen jeden jeho obdivovatel, a tím nemyslím Vás.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Rád bych do jeho fanklubu, ale nemám kontakt. Nemá nějakou nadaci, že bych tam posílal přebytky z důchodu?

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Zeptejte se Bavora, ten ví kdo je jeho obdivovatel, možná i bližší člověk ;).

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            kočko, tohle už ne.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Co, já přece Vás neobviňuji, nebo nenařkla z fandovství pro Jocha.Vím, že vy nejste jeho fanoušek.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Aha, takže proč ne? Vysvětlete mně to prosím. Nikoho jsem nejmenovala, ale že tento člověk je také pro věšení (nebo něco podobného, přesně si to nepamatuji, to asi bude vědět tata, ptz ten to napsal znovu co tento „velikán“ napsal)) svých ideových odpůrců to snad nepopřete. Já Vás nechápu, jen, že se s Vámi třeba shodne na zbraních nebo na něčem jiném nevidíte co je zač? Ne? Tak to promiňte, to jsem opravdu ale opravdu, přehnala, že?
              Že právě takovíto lidé nyní získávají na imigrantské vlně Vám taky nevadí, no dobře.Já nechci nic mít s právě s fašouny, to především. A Joch je, také Semín a podobní, a také, bohužel, Váš oblíbenec. To že má dobré stránky(webové) mě tedy také nezajímá ;).

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Hledala jsem, neměla jsem moc času, takže aspoň toto, myslím, že tata je dost dobrý zdroj.Je to poněkud delší a Vy jste to určitě četl, tenkrát a určitě jste četl i jeho (toho určitého vašeho přispěvatele) v originále.
              tata napsal:
              Květen 26, 2013 (18.08)
              Trabante

              VÍTE moc dobře co stím myslím,ano konkretní ale řešit to nechci,aby to nebylo otočeno že si vymíšlím TAK konkretně kde jste bagatelizoval přesně udané věci,konkretně vraždění,šiběnici u NÁMI ZNÁMÉHO NICKU……………..také jste tam jasně vyřčenou poznámku o mengelem překroutil že to říkám o VÁS…………ALE NEJDE CO JSTE PŘEKROUTIL ve stahu ke mě jde oto co kážete a vtom protikladu co bagatelizujete…………….už to pro vás je dost konkrétní
              Trabant napsal:
              Květen 26, 2013 (18.21)
              Víte, tato, řeč se mluví a pivo se pije. Vonrammstein říká věci někdy radikálně, ale já nemám rád, když někdo druhého zbrkle nálepkuje jen proto, že není dost konformní. Myslete si o mně co chcete, ale považovat vonrammsteina za méně solidního než sebe je farizejství – stačí se podívat na jeho blog. Netvrdím, že je takový nebo onaký – jen tvrdím, že nemáte právo jej odsuzovat. Levých extrémů je na diskuzních fórech dost a dost – a jestli jsou poctivější a méně nebezpečné než vonrammsteinova konzervativnost a vlastenectví ukáže čas a ví Bůh. A s tím Mengelem – tato, tato. Nepochopit se navzájem je přece obvyké a řešitelné. Nevím už přesně, o čem je řeč, ale nic vážného to asi nebylo.
              Maska krásných slov? Kosa na kámen? Fakt to tak vidíte? Třeba jste četl jiné diskuze než já.
              tata napsal:
              Květen 26, 2013 (18.33)
              Trabante
              ukončím to jestli tyto řeči berete takto jasně to dotvrzuje co jsem napsal,nikdo ho zbrkle nenálepkuje on na tom blogu doslova a do písmene ty řeči potvrdil že je tak myslí a cití,,,,,,,,že nemám pravo odsuzovat řeči o šibenici ,vraždění lidí jen že vidí svět jinak,no více ste nemohl aspon promě dokázat co jste zač………..jen tak mimochodem extremismus je trestný,minimálně se slušný člověk pozastaví že někdo tleská PINOCHETOVI,ŽE Semelovou POSÍLÁ na šiběnici,a že nepřatelé je normální zabíjet co soujeho nepřátelé je jasné…………….TED JSTE TU masku jasně odkril…………vždit kážete o nečem jiné než nazýváte………..jestli někdo schvaluje vraždění oponentů……..tak to se opravdu na takto položeném považuji za solidního…………a tím nemám co bych dodal…..a už nereaguji……………….nechám na ostatních jak si to o mě a o VÁS PŘEBEROU…..JÁ MÁM JASNO………..TO PRVNÍ SE DALO vysvětlit nákou chybou napsaného toto už né

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ale jasně, já to chápu, prostě má skvělý blog jak jste jednou napsal, Vám podkuřuje, no to se počítá, že? Stejně jako u vlka, ani jeden nepoznáte , že právě kvůli tomu Vám i jemu podkuřuje, že Vám maže med kolem….úst.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … kočko, mám u Vás odpozorované, že po 24:00 hodině jste jiná kočka než přes den, doslova se měníte v neohroženou lvici! Zákonitě se vnucuje otázka.
              Nebýváte po této hodině většinou pod vlivem?

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ne, zdá se Vám? Možná mám víc času, nebo nevím :).

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ale hlavně blbíši nesnáším fašouny. A to je ten dotyčný. To bezesporu, at si maže med kolem …úst Bavorovi jak chce. Taky si všimněte jak Bavor vystartoval, a to přece jsem nenapsala nic na nikoho adresu kromě toho dotyčného 🙂 a to ještě velmi slušně a hlavně jsem ho nejmenovala. Jenže fašouny nesnáším, opravdu hodně tento stav jim velmi vyhovuje.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              blbiš
              To nebylo hezké,jsou témata co VÁS vytočí,fašouni,a vlastně co stím souvisí,naše chování po odsunu…….nepopírám že se to stalo a hrdi na to nemůžeme byt………..ale vždy když se otom píše musí být zdurazněno proč se tak stalo………nikdy to nemůže byt konstatováno jako vyčet třeba hrůz valky ……….i hruznosti války jsou rozdílné………….třeba umrzlí vojáci vermachtu u Stalingradu A VYPÁLENÍ LIDIC……..NO to je sakra rozdíl a přesto obojí je hruza války………JESTLI to pan DOMÁCÍ NECHÁPE JE MI LÍTO ale to je zásadní,nepřipustit tyto věci napsat v jedné větě.

              Co SE týče toho pána a co napsala Kočka,je do písmene pravda,s jeho názory jsem nesouhlasil,ale respektoval jsem ho jen do doby kdy naprosto jasně prezentoval FAŠOUNSKÉ NAZORY…….nemám to nikde poznamenaný a hledat to nebudu byla by to hrozná práce a pro mě zbytečná……….mužete si ho 100 krát omlouvat,že ted jede na vlně proti imigrantům,že on to tak nemyslí……..jeho názory jsou jasné…….volně podáno……Jedinej Pinochet stou verbeží komunistickou zatočil jak se má.

              CO natom chcete omlouvat,to jste hodně ujel ,nesouhlas stímto považovat za to že je alkoholička.
              Jsem celím srdcem levičák……..vždy ale komunistické zločiny ostře odsuzuji a stidím se,Jenže tyto lidé jako on jedním dechem píší jak ty komunisti byli zrudy,přitom byt u moci oni zacházeli by se svými odpurci stejně.

              Věřte že jste mi tou poznámkou silně nadzved

              To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Článek jsem četl, reakce ne.
      Podle mě to je dost hloupý článek.
      Buď je hloupý pan Joch, nebo se hloupým dělá.
      Nejpitomější byly ty Zemanovy viny.
      Že mluvil sprostě v rádiu….to byl ale to poslední, vinu z toho udalaly až média, jinak by si toho nikdo ani nevšiml.
      A že to udělal, aby přebil porušení protokolu?
      To už je vůbec blbost, protože právě skandály se nestávají proto, že někdy nekdo něco, ale že se to vytroubí do světa a ještě pěkně přihřeje.
      A o porušení protokolu nikdo nepsal…bodejť, stejně by to „lid“ jako děsnou aféru nepochopil.
      To až „kunda“ nadzvedla slušné paničky, obávající se o zdravý vývoj svých dětí a slušné pánečky, co při slově „kunda“ omdlévají.
      Nutno dodat, že ten článek byl JENOM o těch zemanových vinách,(lehce ho zařadil do společenství nacionalistů a klausovců) to ostatní byla jen omáčka……možná že z tohohle tématu ani lepší článek být nemohl……

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Co byste chtěl od klerofašisty, který by své odpůrce střílel? Mluvím o politických odpůrcích.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Witto, a ten článek z mého odkazu je úplný čajíček proti tomu, na který dal odkaz Slim. Ten se bez pozvracení dočíst nedal.

        To se mi líbí

  23. čtenář napsal:

    Vitto,
    je to tak jednoduché,lidé jsou totiž naivní a myslí si,že když někde nefiguruje účtenka tak že ty peníze si dotyčný strčí do kapsy.
    Doufám,že se jednou dočkají situace,kdy tedy na vše dostanou účtenku-daňový doklad-fakturu,tento příjem bude zaevidován,ale to DPH stejně nebude odvedeno státu,což se děje již dnes,protože firma přestala existovat.
    Potom přijde ten,kterého už i zde pomalu začínají na rukou nosit s nápadem,že za neodvedenou DPH státu podnikatelem bude ručit spotřebitel.
    Pořádek v daních přece musí být.

    Přijde doba kdy se i těm dnešním obhájcům Babiše oči otevřou,o tom jsem přesvědčen.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak tohle je opravdu trapný argument. Kromě toho, ručení spotřebitele za DPH už od Kalouska funguje ve stavebnictví.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        o nic méně či více trapnější argument než který jste uvedl v případě holičky na Abecedě.
        Kde se jí ty tržby znázorňují?
        Na čele,že vy víte v jakých číslech se pohybují?
        Má tam počítadlo,nějaký tržboměr?

        PS:Ve stavebnictví se používá přenesená daňová povinnost mezi plátci DPH,o ručení za neodvedenou DPH dodavatelem a přenesení této na fyzickou osobu odběratele jsem neslyšel.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Víte, co vím, to vím a je jedno odkud. Já to dál šířit nebudu. Kromě toho ta holička byl trapný příklad už od původce. Těch se to zatím týkat stejně nebude.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            až tak trapný příklad od původce to nebyl,například pedikérka ke které jsem pravidelně chodil skončila,nedokázala si vydělat na povinné odvody zdravotní +sociální a cestu do práce autobusem.
            Pracák ji zaplatil rekvalifikaci na tuto živnost,stejně skončila.
            To vidět nechcete,Vy,Babiš a další podobní,jen v každém druhém vidíte zloděje asi vašich penízků.
            V každém druhém vidíte pohodáře co si žije nad poměry a bylo by potřeba ho zkasírovat.

            Jojo,miliardář se pustil do napravování podnikatelského prostředí a nemalá většina živnostníků mu to schlamstla i s navijákem.
            To jednou bude napsáno v učebnicích dějepisu.

            To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Skončila nejspíš proto, že trh je nasycen a že pro všechny kadeřnice, pedikérky, masérky atd. nejsou zákazkníci. Ale to nebude nejspíš odvody, daněmi a podobnými nechutnostmi.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Ahele,
              trh je nasycen až tak,že se nyní u jiné pedikérky musím objednávat na dva měsíce dopředu,a beru termín i 6hod. ráno

              PS: si myslím,že ty kritizované nízké odvody,to minimum,které je nyní 1.797,- zdravotní,1.943,- sociální je značně vysoká zátěž na rozjezd čehokoliv ve službách.
              3.740,- nejsou malé peníze

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              čtenáři,
              a mohl byste nám říct, z čeho ta „vaše“ rekvalifikovaná pedikérka nyní žije?
              Jak patrno podle vašich poplašných zpráv, „zabily“ ji odvody (uznávám, že ty minimální částky odvodů pro takové typy OSVČ, jako je začínající pedikérka někde na vsi, jsou vysoké – pokud to má být hlavní výdělečná činnost).
              Jenže jste neuvedl ten praktičtější z podobných případů – „Minimální zálohy při vedlejší činnosti v roce 2015
              Minimální zálohy na zdravotní pojištění nejsou povinny platit ty OSVČ, které mají podnikání jako vedlejší činnost. Platí zálohy vypočtené až podle skutečných příjmů.

              V případě, že nedosahují rozhodné částky, která pro rok 2015 dělá 63 865 Kč, zálohy na sociální pojištění nemusí dokonce platit vůbec.

              Pro OSVČ, které mají podnikání jako vedlejší činnost a nedosahují rozhodné částky, přesto chtějí být dobrovolně účastny důchodového pojištění, platí minimální zálohy 778 Kč (nebo i vyšší).“

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Lexi,
              nevím,byla to mladá holka po škole,když končila tak mi jen řekla,že rodiče ji už odmítají dotovat výdaje aby to ona ještě dál zkoušela,jestli šla zase na pracák nevím.
              Pro její rodiče je ale levnější jenom ji živit,než ji ještě dotovat to že se zkouší uživit sama.

              Takhle to bylo,na mou duši,nic jsem si nevymyslel.
              Proto se mi vždy tak rychle otevírá ta kudla v kapse.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              čtenáři,
              já vám tohle věřím, nicméně to poněkud koliduje s vašimi tvrzeními, jako je o pedikérky nouze, když se musíte objednávat dva měsíce dopředu i na šest hodin ráno.
              Takže závěr?
              Kdyby si tu živnost otevírala „tam u vás“, kde je o pedikérky nouze, že se musí čekat několik měsíců, asi by neměla problém.
              Jenže se zřejmě snažila „upíchnout“ tam, kde zájem není (anebo ji chyběla „reklama“, když o té službě nikdo neví, jakoby nebyla).
              I u pedikérek platí zákony volného tržního prostředí a konkurence.

              Víte ale, co mě irituje víc?
              Že ty zákony volného tržního prostředí neplatí na PRACOVNÍM TRHU.
              Všiml jste si, kolik firem či podnikatelů pláče, že nemůže sehnat „kvalifikované“ pracovní síly?
              Já vím, že to tak je, zejména nyní v období růstu poptávky. Včera jsem v Rožnově nebo Valmezu jel kolem bilboardu s reklamou, že hledají specialisty IT. Nebo třeba zde – http://ostrava.idnes.cz/z-tatry-se-stava-nedostatkove-zbozi-rika-sef-predstavenstva-p5g-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150819_2185341_ostrava-zpravy_sme
              A teď si všimněte, co ten předseda představenstva sdělil na otázku nabídky mezd – „Nabízíme mzdy, které odpovídají mzdové mapě. K tomu nabízíme ubytování, stravné, příspěvek na dojíždění.“ Jinými slovy, v chudém MS kraji nabízejí chudinské mzdy. A k tomu – světe div se – stravné, ubytování a hradí dojíždění!!!
              Ať se jdou bodnout! Jejich program je odlákat hotové specialisty, techniky i dělníky odjinud. Odkud? Z míst s vyšší „mzdovou mapou“?
              Blázni.
              Prostě – pracovní trh nefunguje. Jinak by cena nedostatkové pracovní síly musela růst. Tak, jako rostou jejich zisky.
              Apropós – ať si vychovají své vlastní dělníky a specialisty, tak, jak to Tatra dělala vždy.
              Bohužel – oni potřebují tisíce hladových před branami, jako za první republiky či v dobách krize. I té jejich, kdy ty lidi vyházeli.

              A pokud jde o ty „specialisty IT“, vím, jak to je (mám dva syny, oba léta pracují v IT). Hledají nové. Ale kolik platí těm, co mají. Vím, že hotoví IT specialisté se přetahují i za dvojnásobek mzdy, než mají ti kmenoví. Jenže každý takový přechod je rizikový. Na jak dlouho? Ze stabilního místa velké nadnárodní společnosti?

              To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To je laický přístup, samozřejmě.
      Je to tak, že aby si mohl prodejce nebo dodavatel služeb strčit prachy do kapsy, nesmí ten materiál či zboží vykázat na vstupu.
      Tedy nemůže si nechat vrátit DPH, aniž by prokázal, že materiál či zboží prodal, resp. to udělat může, ale jakmile přijde kontrola, tak má totálně po prdeli, protože se na to snadno přijde.
      To je také důvod, proč zatím nechtějí účtenky po řemeslnících, protože jakmile řemeslník koupí materiál, prodejce účtenku vydá, a pak se může někdo zajímat, kde vlastně ten materiál je.
      Co mi není jasné je to,proč lidé, kteří jinak o šmírování nemluví zrovna nadšeně toto účtenkové šmírování podporují, protože se může stát, že třeba nepůjde prodat zboží nad nějakou částku bez jména.
      A jak pak někdo vysvětlí, kde jsou vykázány barvy, kterými si vymaloval sám kvartýr?
      To může nabrat pořádně buzerační směr, a jak už to jednou bude, tak se bude kohout utahovat dál.
      A minimálně my dva víme, že na velkopodvodníky to fungovat nebude, za to občané zapláčou…..

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já jsem fakt nasranej, protože jestli někdo chce zavádět EET, která teoreticky může být pozitivní, musí nejprve narovnat zákony a umět vymoci rovnost před zákonem.
        Mě když někdo nezaplatí fakturu, tak jsem v prdeli, můžu si jít stěžovat leda na lampárnu.
        Ale DPH odevzdat musím.
        To bych tady psal ještě hodinu, každý grázl a zloděj je na tom před „zákonem“ lépe než drtivá většina občanů!
        Jenže občané tohle neřeší, hlavně když nějaký bezvýzmaný votroubek se živnosťákem půjde do kravský prdele, protože ho někdo položí na lopatky.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          No, to je závažný problém. Vlastně dva. Jednak ta opožděná fakturace, jednak ta závist jiných, kteří si neuvědomují, že se stejně jedná i o ně. A politici se radují, protože se jim vede plebs rozeštvávat.

          To se mi líbí

        • Alena napsal:

          zdravím Vás, přestal jste psát na outsider media.
          Podle mne je EET předstupeň před koncem hotových peněz

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Také zdravím, Aleno.
            Nechtěl jsem se trapně ptát, jestli jste „tamta“ Alena.
            Oni mě tam zablokovali, jako nebezpečného trolla, takže nepřestal, jsem zabanován.
            Dokonce z toho vyplývalo, že na četné žádosti uživatelů.
            Ten jeden…nebudu jmenovat, ten vždycky přišel k Janice, všechny zjebal co jsme za pitomce a zase odešel.
            Byl to co já vím jediný člověk, kterého jsme tam kolektivně upozornili, že by se mohl chovat slušněji.
            A takovýhle jedinec žádal, aby mě pro neslušné chování zabanovali.
            Ale nevím, no…podle mě bych to nevydržel ani tak, oni tam podle mě nemají tu kvalitu…nebo možná lépe řečeno, mají v sobě takovou divnou uzavřenost a jsou si vším, co píší, až moc jistí a běda, když jim někdo naruší ten jejich svět.

            To se mi líbí

            • Alena napsal:

              to jsem neočekávala, že to dojde tak daleko. Přitom mi nepřipadá, že byste byl slovně agresivní. Odstartovala to podle mne problematika imigrace. Osobně si myslím, že to může být konec českého národa .

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Lexi, myslel jsem si to.
              Aleno, nebyl jsem agresivní, ale někdy spíš vyzývavý a jízlivý.
              Ale jasně jsem napsal, že nebudu platit,(Martinovi jinam) protože nepodporuji antičeská vyjádření.
              A bylo to.
              Jinak jsem byl méně agresivní jak oni na mě.
              Prominenti tam vyzývali ostatní, ať na mě nereagují…to je vrchol buranství….a také si myslím, že ten majitel je pod značným tlakem, že ho svým způsobem ti“prominenti“ vydírají, nebo jak to nazvat.

              To se mi líbí

        • Lex napsal:

          wito,
          jen doufám, že si nemyslíte, že by měl stát vstupovat do obchodně právních vztahů mezi prodejce a kupce, mezi dodavatele a odběratele služeb a vzdávat se daňového nároku z uskutečněného plnění proto, že někdo prodal nebo dodal insolventnímu kupci nebo odběrateli – ptal se snad ten prodejce nebo dodavatel, jestli tomu kupci nebo odběrateli může prodat nebo dodat?
          To by teprve byl BORDEL!
          Už stačí, že se někteří zblbci stále ohánějí, že by stát měl platit alimenty za neplatiče a převzít vymáhání. Ptal se snad někdo státu, zda může a s kým zplodit dítě?
          Vím, že problémy rodičů, kterým druhý neplatí alimenty na dítě, a zejména těch dětí samých je složitá (ale existují sociální dávky), ale státu (daňovým poplatníkům) do těchto otázek fakt nic není. Jó, to by se teprve vyplatila „výroba dětí“ na zisk!

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Lexi,
            stát dělá věci tak nějak napůl i v této věci.
            Úvěrový podvod je třeba trestný čin, alespoň si to myslím, a přitom-co je státu po tom, že nějaká soukromá banka je blbá a nechá se oblbnout?
            Ať si to řeší občansko právním.
            To samé, když někdo dá úplatek za nějaký kšeft potentátovi soukromé fabriky.
            Co je státu po tom, že má soukromá firma ve vedení bordel?
            Jasně, je to nadnesené, ale státu by nic neudělalo, kdyby bylo nezaplacení faktury po 1 měsíci trestným činem.
            Samozřejmě vím, že by to muselo být o chlup složitější, ale do měsíce by musel ten, kdo nechce zaplatit doložit, proč nechce zaplatit, třeba špatná kvalita apod.
            Stát prostě chrání své občany a též svým způsobem garantuje jejich podnikání.
            Tedy …jak koho a jak které.

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Tak tedy vitto, tady píšete zcela zřejmě kvůli neznalosti. Úvěrový podvod je trestným činem proto, že jde z hlediska zavinění o ÚMYSL se obohatit (nebo vylákat peníze na jiný než deklarovaný účel, který ztíží bance možnost případného vymáhání). Úplně stejným – ale obyčejným – trestným činem podvodu je, když kupující „nakoupí“ na fakturu s úmyslem nezaplatit anebo i jen s vědomím, že nebude mít na zaplacení.
              Tady jdete šejdrem.

              Když dá někdo (soukromě) úplatek nějakému potentátovi soukromé fabriky, státu po tom nic není a o žádný trestný čin nejde. Úplatkem (korupcí) je to jen tehdy, jestliže úplatkář i uplácený jednají „v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu“. Ten „obecný“ zájem lze vpodstatě zaměnit i za „veřejný“, jen tak pro pochopení.

              Nezaplacení faktury (pokud nejde o úmysl a tedy podvod) nemůže být trestným činem, protože mezinárodní konvence nedovolují soudně trestat „dlužníky“. Zkuste si všimnout, že existuje jeden (nebo dva) trestný čin, který tohle pravidlo jakoby porušuje, a to neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby podle § 241 tr. zákoníku, ale fakt jen „jakoby“, protože trestné je pouze jednání v té částce, kterou zaměstnavatel „srazil“ zaměstnanci ze mzdy, nikoliv to, co je povinen odvést sám. A také zanedbání povinné výživy, ale tam musí být pachatel schopen platit, ale přesto neplatí.

              A nakonec vám stran toho neplacení zkusím poradit (dělá to tak mnoho, mnoho věřitelů). Když se nemohou domoci zaplacení, podávají trestní oznámení s tím, že poukazují, že dlužník měl jistě úmysl jim nezaplatit, a že se tedy na nich dopustil podvodu. Samozřejmě, že naprostá většina takových oznámení končí odložením, protože to není pravda, ale nevylučuje to, že někteří podvodníci tak v síti kriminálu uvíznou. A jiní, aby se vyhnuli policejnímu vyšetřování, raději zaplatí.

              Zkusme to věcněji.
              L.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Díky za vysvětlení.
              Ale stejně….prokázat úmysl je v praxi poměrně nemožné a pokud někdo z jakýchkoliv důvodů nezaplatí, mělo by to být trestné.
              Čistě z logiky, pokud je to nějakou mezinárodní chartou zakázáno, pak se s tím nedá nic dělat.
              Ale vy jako odborník…to by mě zajímalo, taková modelová situace.
              Půjdu do hospody a uspořádám pořádný mejdan za více jak 5000.
              Když přijde k placení, řeknu, že nemám peníze, ale že jsem je měl, někde jsem je musel ztratit, nebo mi je někdo ukradl.
              A budu bydlet u bývalé manželky, a budu na pracáku a nebudu mít jinak ani vorla nad životní minimum, i když budu jezdit luxusním autem, které ovšem bude taktéž mojí bývalé manželky…nebo sestry, to je jedno.

              Jinak já naštěstí nemám potíže s neplacením faktur, stalo se mi to jen 2x a jednou to dotyčný asi po 10 letech zaplatil, protože jsem měl tu kliku, že dlužil i jiným a ti jiní nebyli tak malí, jako já.
              Ten druhý nějak zkrachoval…to už jsem neviděl, ale bylo asi jen 20 litrů, takže „u mě dobrý“.
              Jenže…já mám ještě možnost, práci si vybírat a i tak jde vždycky o značné riziko,protože prostě nemám zákonné páky, jak prachy dostat z někoho, kdo zaplatit nechce.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Myslím, že vámi uvedených případů (byť nemusí jít o útratu v hospodě, ale třeba nesplácení půjček, žádné příjmy, které by se daly exekučně zabavit, formálně žádný vlastní majetek, „bydliště“ na úřadě nebo nikde) jsou statisíce. Výdobytek nové doby. Bankroty firem i osobní bankroty. A věřitelé se mohou jít klouzat.

              To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        podporují to protože se jich to netýká,když se jich to týkalo(S-karty) tak se šmírování bránili.

        Časem to dojde až tam,že vrchnost zakáže hotovostní platební styk a bude vymalováno.

        To se mi líbí

  24. anonymouse napsal:

    > geopolitické hry, které nakonec povedou k té 3. světové

    Hmmm. A až ta 3. světová vypukne, šance Evropy na účinnou obranu budou – v důsledku její rozvrácenosti a sociální fragmentace současnou imigrační politikou – minimální. Případně žádné – v závislosti na množství imigrantů, kteří to ještě před tím vypuknutím „stihnou“.

    Ono by to asi chtělo trochu pragmatismu, a schopnosti uvažovat též v širších kontextech. Tady totiž, pomalu ale jistě, začíná jít „o kejhák“.

    To se mi líbí

  25. Alena napsal:

    ty kadeřnice a holičky a masérky trošku rozvedu. Nestanou se plátci DPH, protože nikdy nedosáhnou obrat 1 mil. Kč za 12 po sobě jdoucích měsíců.. Většinou neplatí daň, protože jejich příjem není vysoký a odčitatelná položka pokryje vypočtenou daň. Sociální a zdravotní platit musí, i kdyby byly ve ztrátě. Pokud by se u nich zavedly účtenky, je to většinou sorta podnikatelů, která má stálé zákazníky a nemusí mít obavy, že by je jejich zákazníci “ práskly“. Pro ně se nic nezmění.
    Očekávám, že EET postihne hospody a obchody, ale to jen ty větší ve větších městech.
    Mravní princip by měl být platný pro nás pro všechny. Tolerujeme tady 25 let praxi, že účtenky nepožadujeme.
    Zároveň jsme tolerovali a tolerujeme zlodějny za miliardy, ( pouze ty, o kterých víme), a ty mají dopad obrovský, nejenom na nás, ale i na budoucí generace.
    Mimo jiné, vyšetřil někdo projekt IZIP, na který poukazoval pan Rath?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Proto uvádím, že ty holičky byl od počátku blbý příklad. Já to vím, že se jich to týkat nebude. Ale když mi někdo argumentuje právě jimi, že je EET položí, považuju to za trapné.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        pane Bavore,
        víte jen to co víme my všichni ostatní,pokud tedy nesedíte na MF,a to je,že kadeřnic se to nebude týkat v první vlně.
        Jestliže na Slovensku se to týká i těch kadeřnic,tak snad je vysoce pravděpodobné,že u nás se jich to týkat také bude.
        Letos přidávali na Slovensku další profese.

        Je to jasné,salámová metoda zavádění,aby se podařilo rozklížit zbytek té soudržnosti mezi živnostníky.
        Což jak je vidět,pane Bavore,když si čtu co píšete,funguje na sto procent.

        PS: tak trochu „balzám“,vždy po takovéto diskuzi je přečíst si toto,tragédie,ale je to tak,tak trochu „balzám“.

        Referát soudruha Josefa Horna na VIII. sjezdu KSČ, který se konal v Praze ve dnech 28. – 31. 3. 1946. Text ukazuje, jaká byla politika KSČ, než byl převzat sovětský model socialismu. Převzato z publikace, vydané ÚV KSČ.

        http://www.sds.cz/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2013122601

        To se mi líbí

  26. Alena napsal:

    Co mne mrzí, to je skutečnost, že divoká privatizace už nebude nikdy vyšetřena, až na účelové zlikvidování politického protivníka. Nic se neděje, jen my občané a naši potomci na to doplácíme- viz cena zprivatizované vody, nekvalitní potraviny, drahé bankovní poplatky atd. atd.
    Teď je zapotřebí začít hrát na férovku. Ten vývoj je stejný kdekoliv na světě, i klan Kennedyů zbohatl na pašování alkoholu a pak se stal váženým a dostal se do politiky.

    To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Já to nevidím jako zcela ztracené. Majetek,vytvořený za 40 let komunistické vlády, po odečtení majetku připadajícího na občanské restituce, a vyvlastněný občanům Klausem a jeho spolupachateli bez náhrady představoval podle údajů Českého statistického úřadu asi 1 milion 200 tisíc Kč na občana (včetně kojenců) v cenách roku 1990. Každý kdo neobdržel při divoké privatizaci adekvátní hodnotu je skutečným vlastníkem. který byl okraden.a vylastněn bez náhrady. Je potřeba začít tvrdě vyžadovat restituce majetku ukradeného občanům privatizátory, začít požadovat občanské restituce.. Ostatně samotná zločinná česká pravice neustále pokřikuje – Co bylo ukradeno musí být vráceno. A každému občanu, skutečnému vlastníku majetku po komunistických vládách, bylo ukradeno hodně. A povinné osoby jsou nasnadě. V podstatě všichni privatizátoři v první řadě.

      To se mi líbí

  27. Ahele napsal:

    about:reader?url=http%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2Fekonomika%2F378459-nejbohatsich-400-lidi-prislo-za-tyden-o-182-miliard-dolaru.html

    To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      http://www.novinky.cz/diskuse?id=413689&articleId=/ekonomika/378459-nejbohatsich-400-lidi-prislo-za-tyden-o-182-miliard-dolaru.html&sectionId=5
      z diskuze pod článkem

      Josef Veselý, Břidličná
      Neděle, 23. srpna 2015, 22:35:51
      No na druhou stranu asi 200 mil.nejchudších lidí nepřišli o nic takže v průměru to není tak hrozné
      🙂

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Tohle jsou jen virtuální hrátky finančně oligarchických kruhů. Těch čtyřista nejbohatších ve skutečnosti nepřišlo o nic. Ani o rubl. Jsou stále stejnými vlastníky těch firem, jejichž akcie virtuálně poklesly na ceně. Věcně ale nepřišli o nic, ledy by ty akcie chtěli obchodovat. Ale proč by to dělali, když „padly“?
        Proč tytéž hlásné trouby propagandy nepíši, že těch čtyřista nejbohatších zbohatlo o půl bilionu dolarů, když cena akcií vzrostla. Ale ani tehdy ve skutečnosti nezbohatli, protože mají furt to stejné. Jde jen o hru čísel. Samozřejmě, jinak je to u burzovních spekulantů.
        Je to úplně stejné, jako když máte třeba rodinný domek, který jste si postavil za bolševika za dvěstě tisíc korun.
        Přišel převrat, ceny nemovitostí rostly, dneska má ten domek (i s přihlédnutím k inflaci) tržní cenu čtyři miliony korun. Zbohatl jste o tři milony a osmset tisíc korun. A ve skutečnosti máte stále ten stejný domek, který nehodláte prodávat, protože pro vás má užitnou hodnotu poskytovaného bydlení. A je vám šumafuk, jestli někdo změní předpisy pro oceňování nemovitostí a znalecká cena spadne třeba napolovic.

        To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          Máte pravdu. Ten titulek je jen takový bulvárek. Jenže jedna řeč jde, že všechny akcie a indexy USA dnes fest padají. Něco se děje.
          http://www.patria.cz/
          15:41 Akcie Apple atakují celoroční minimum 93,86 USD.
          (Reuters)tweet
          15:39 Index DJIA po zahájení seance klesá o více než 1000 bodů.
          (Reuters)tweet
          15:34 S&P 500 padá více jak 10 % z vrcholu.
          (Bloomberg)tweet.
          15:25 Propad cen futures na indexy DJIA , SP500 a Nasdaq dosáhl denního limitu, obchodování bylo pozastaveno.
          (Reuters)tweet
          15:23 Evropské burzy dále prohlubují prudké ztráty, index FTSEUROFIRST 300 padá o 6,7 % na 1331 b. Jde o nejhorší denní ztrátu od října 2008.
          (Reuters)tweet
          15:22 Americké akciové futures pokračují v propadu – futures na DJIA už ztrácejí 800 bodů čili 5 %; futures na SP500 rovněž padají o více než 5 %.
          (Reuters)tweet

          A Čína údajně cpe stamiliardy dolarů na podporu svých akcií.
          Chtělo by to echt ekonoma, který by to okomentoval.

          To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            15:53 Akcie UnitedHealth Group odepisuje -14,78 %, Visa -12,94 %, General Electric Co -12,28 % a Nike Inc -9,54 %. V indexu DJIA není akcie která posiluje. Nejméně odepisuje Intel -1,24 %.
            (Bloomberg)tweet

            To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          http://rusvesna.su/economy/1440423817
          Обвал фондового рынка США продолжился с новой силой на фоне краха китайских бирж.
          Индекс Dow Jones на открытии торгов рухнул на 6% потеряв 950 пунктов, индекс Nasdaq более 8% на фоне резкого падения стоимости акций технологических гигантов.
          Акции Netflix упали на 10%, Twitter потерял 7%, Tesla – 7%, Amazon – 6%, Microsoft – 6%, Google – 5%, Facebook – 5%. Акции Apple упали ниже $100, обновив самый низкий показатель с конца октября прошлого года.

          Zhroucení akciového trhu v USA pokračovalo s obnovenou silou na pozadí pádu čínských burz.
          Dow Jones v úvodu obchodování klesl o 6%, poté, co ztratil 950 bodů, Nasdaq více než 8% na pozadí prudkého poklesu hodnoty akcií technologických gigantů.
          Akcie Netflix klesly o 10%, Twitter ztratil 7%, Tesla – 7%, Amazon – 6%, Microsoft – 6%, Google – 5%, Facebook – 5%. Apple akcie klesly pod $ 100, když byl aktualizován nejnižší ukazatel od konce října loňského roku.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Ano, „něco“ se děje. A na vině je kdo jiný, než Čína (prý). Je to jistě možné. Jenom si myslím, že kdo si z toho dělá opravdu pramálo, je právě ta Čína.
            Ona to totiž – asi jako jediná – „nekorektně“ popsala – kdo jiný, jak Markéta Šichtařová, když napsala – „V Číně právě probíhá jedno z největších zestátňování historie, a paradoxně je i podle západních měřítek zcela legální: Protože státní intervence na podporu čínského akciového trhu vlastně nejsou ničím jiným než gigantickým výkupem soukromého vlastnictví státem,“ http://byznys.ihned.cz/c1-64503160-zive-cinsky-sok-dorazil-do-spojenych-statu-a-srazil-akcie-na-evropskem-trhu-mezitim-zavladla-panika
            Zda je to v konečném důsledku pro Čínu špatně nebo dobře, to se teprve uvidí. Že to je ovšem špatně pro západní svět, o tom asi není pochyb. – si myslím, i když se mohu mýlit, nejsem „burzián“.

            To se mi líbí

  28. čtenář napsal:

    Lexi,
    ona tu živnost provozovala „tady u nás“,snažil jsem se jí vysvětlit,že bude nějakou dobu trvat než nabere stálou klientelu,ale že ten prostor na to aby časem začala fungovat tady u nás je.
    Jenže,dojíždějte do práce,plaťte si odvody a čekejte…až přijde doba,vydržela to celý rok,potom to vzdala.
    A nebyla to žádná mladá namyšlená husa,která očekávala,že by si vydělávala někdy jako pedikérka 15.000,- pro sebe,ta by byla spokojena s osmi tisíci.

    PS:se zbytkem souhlas

    To se mi líbí

  29. Jos napsal:

    Čtu tafy spoustu křiku proti EET a kontrole vůbec. Někteří si prostě v tom bordelu a zlodějně zavedené Klausem a ODS ideology libují, taky jim vyhovuje, že za ně platí daně i zdravotní a sociální pojištění hlavně zaměstnanci. No a jak jsem tento týden zjistil, někteří obchodníci už sáhli k preventivnímu protitahu. Poprvé, a hned dvakrát v minulém týdnu, jsem se setkal se situací, kdy obchodník požadoval zaplatit za placení kartou. Jednou 7 Kč, podruhé 3Kč. Je to jasné. Snadno dohledatelná a nezfalšovatelná platba je pro ně mor.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Když tam je zase problém v tom, že banky jim strhávají poplatek z platby kartou. A tak se pokouší nějak bránit. Což samozřejmě chápu. Zažil jsem to zjara na jedné benzince.

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Já nechápu vaše pochopení pane Bavore. Tohle jsem totiž ještě nepotkal nikde na světě. Jen český obchodník je dost drzý a hrabivý, aby své zákazníky takhle vysával. Náklady na provoz své živnosti nebo podniku má zohledněn v cenách. Chybí mu cosi zcela elementárního – slušnost.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Já nevím, ale jestli za nákup dostane hotově 1000 a kartou třeba 950, to těžko může zakalkulovat, protože neví, kolik lidí bude platit kartou a kolik cash.

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Nojo. A také neví kolik mu praskne žárovek, nebo jak bude tuhá zima atd. Krom toho, banky berou malé procento z platby, oni obchodníci ovšem berou paušál. Bez ohledu na výši platby.

            To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Jednoduché. Může předpokládat při stanovení cen, že hotově budouu platit všichni. Pak se mu nemůže stát, že by na platbách kartou prodělal.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Snad naopak, ne?

              To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Tak teď jste mě nachytal. Ale máte pravdu. Musel by počítat s tím, že za nákup dostane méně a s ohledem na to nastavit vyšší ceny než v případě, že bude počítat s tím, že za nákup dostane víc. Logika je potvora. 🙂

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Skoro bych řekl, že je to jedno, že „rozprostřenost“ plateb kartou bude u všech prodávajících podobná, pokud tedy karty „berou“. A pokud „neberou“, je to jejich konkurenční nevýhoda, protože k nim přijde méně zákazníků.
              Myslím, že v placení kartou rozhodující problém nebude, i když čistý příjem prodávajícího je v tomto případě nižší. A ať mi, prosím, nikdo netvrdí, že v těch prodejních cenách už ta „nevýhoda“ zakalkulovaná není.

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          Taky česká verze „světového bankování“ je dost unikátní – „armáda poplateKů, jak se praví v jisté tv reklamě na nejmenovanou banku.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Ba ne slušnost je to poslední co chybí i každému oligarchovi, tak proč by měl být slušný nějaký ten živnostník.
          Ústí nad Labem a České Budějovice no a nyní Praha.Prostě slušnost je pouze pro těch spodních 10sql6.
          No a jinak pokud na slušnosti budeme trvat, tak je Andrejem Babišem prezentována jako podnikatelská slabost.
          Tož zkusme nebýt pouze slabými a pokusme se být normálními občany, které bude i Andrej Babiš uznávat.

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Josi, tohle už není o diskuzi ale spíš o nějaké až nenávisti.
          Český obchodník je úplně stejný, jako jiný obchodník.
          Ale aby uspěl, musí se orientovat v téhle džungli, která možná ani není česká, protože jí dávno ovládají různé cizácké společnosti a banky.
          Tady kousek to Čech píše úplně přesně.
          Může být vůbec živnostník slušný, když ani oligarchové, ani státní složky slušné nejsou?
          Ale jo, může, ale pak toho zase tolik nevydělá.
          Zkuste si to, a za rok si hodíte mašli.
          To je jen pro silné nervy a vyznat se v tlačenici vyžaduje značné zkušenosti a znalosti všemožných fint, které sám nemusíte dělat, ale znát je musíte, protože je dělají jiní…..

          To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      nějak tak to Josi bude,
      hlavně zaměstnanci,hlavně ti zaměstnanci,chudáci zaměstnanci musí všechno platit.
      Že by ale ta jejich pracovní místa mnohdy ani nevznikla kdyby před tím nebylo těch miliardových investičních pobídek to už ti odboráři nahlas neřeknou.

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Mně čtenáři nerozpláčete. Cifry hovoří jasnou řečí.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        čtenáři,
        žádní podnikatelé „nedávají“ žádným lidem žádnou práci. Podnikatelé si kupují (levně) pracovní sílu a draze ji prodávají. Kousek dříve jsme se shodli na nefunkčnosti trhu práce. Nicméně, samozřejmě že „zaměstnanec“ by bez „podnikatele“ si také mohl tak akorát „trhnout“.
        Jinými slovy, jeden potřebuje druhého. Který kterého více, to už je jiná.
        Já si myslím, že více potřebuje podnikatel zaměstnance. Bez nich by si svůj kapitál mohl tak akorát „vetknout“ do … no, za klobouk. Protože ten „zaměstnanec“ by mohl být „živnostník“, jak to u nás chodí. Vlastník kapitálu ne. Ten se sám neuživí.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No to ale čtenářům prostě nevysvětlíte, navíc tento čtenář asi žádné zaměstnance nemá, tedy soudím podle jeho psaní tady, vždyt si sotva vydělá na svůj chléb ne.

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          Lexi,
          ano,podnikatelé „nedávají“ lidem práci ale tuto práci „nakupují“
          Jestli ji levně nakupují a draze prodávají nemohu posoudit.Já momentálně nakupuji práci svého zaměstnance dráž než ji prodávám,jen kvůli tomu abych ho nemusel před 60rokem propustit.Že bych se obešel i bez té jeho práce a mohl bych to všechno zvládnout sám je pravda,ale nebudu někoho posílat na pracák v tolika letech.

          Samozřejmě,že jeden potřebuje druhého,ale o tom to nebylo.
          Byla to kritika investičních pobídek,těch miliard,které byly státem investovány aby vznikala pracovní místa.
          Což by mi ale také až tak nevadilo,ale co mi vadí je to,že nyní se ty odvody těch zaměstnanců srovnávají s odvody nás živnostníků.
          Dostal jsem třeba já před 20lety nějakou investiční pobídku stylu,“když se budeš starat sám o sebe a třeba ještě někoho zaměstnáš tak nám-státu nebudeš platit několik let daně z příjmu?
          Nedostal Lexi,nedostal jsem nic,a na daních z příjmu jsem zaplatil za tu dobu 3.500.000,-
          A o tom to je,dnes vylézají z děr odboráři,chytří jako rádio a budou srovnávat nějaké odvody.Dnes,když mnoho živnostníků jen tak tak žije,jako třeba já,a už nevydělávám abych mohl platit tak jako jsem platil dříve.

          Mnohdy se tady hovoří o tom,že si má člověk zjistit fakta,tak ať si je Jos také zjistí a nejede na té populistické vlně odborářsko-socdemáckého mainstreamu.
          Jen to by stačilo,aby si zjistil,že živnostníků na hlavní pracovní poměr ubývá a přibývá těch na vedlejší pracovní poměr.
          A potom i dítěti musí být jasné,že tím pádem musejí klesat i ty cifry,které se od nich vybírají.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Je to složité, o tom žádná.

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Určitě jste četl můj současný názor na odbory.

            To se mi líbí

          • Lex napsal:

            čtenáři,
            když si to spočítám podle výše oné zaplacené daně a když si připočtu, co všechno se schová do odpočitatelných položek, když si k tomu vezmu auta bez DPH včetně odpočtů „lízingu“, řek bych, že docela slušné živobytí. Ale nezávidím. Rozhodně nezávidím. Vím, že to není za průměrně 8,5 hodin denně. A že se kvapem zadělává trvalým stresem na infarkt. Jako důchodce (ani předtím) bych neměnil. Žili jsme a žijeme skromně. Mamon, přepych, zahraniční dovolené, „zážitky“, to není nic pro nás.
            A že jste před dvaceti lety nedostal pobídku? Kolik je těch, kdo z nich skoro žijí – provozovatelé „chráněných dílen“, ti, co zaměstnávají lidi z pracáku (ačkoliv ve skutečnosti je to zcela jinak), dneska nastupuje „kurzarbeit“ – čtenáři, nebýt „pobídek“, mnoho „podnikajících“ fyzických osob by si ani neškrtlo. Žijí z cecíku veřejných prostředků.
            (Kolik platíte tomu nastávajícímu důchodci se ani neptám, ani mi po tom nic není.)

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Lexi,
              zkresluje to tehdejší progresivní zdanění,32%,a to že jsem vůči státu jel na férovku.
              Odpočitatelné položky akorát na poplatníka,a regulérně nákladní auta na provoz živnosti.
              Odpustil jsem si i důchodové připojištění,které by mi snížilo základ daně.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No jo, no….
              To je fint….mě dokonce volala ženská z pracáku, jestli nechci nějakého bambulu, že na něj cvaknou 20 litrů měsíčně a že ho klidně mohu vzít na dobu určitou..myslím, že to byl rok.
              To mě udivilo, protože to přímo vyzývá ke zneužívání, a ještě mi to nabízeli.
              Kdo tohle vymýšlí…..
              Stát leje prachy do vychcánků, co práci sice neodvedou žádnou, ale za to se motají všude tam, kde to kape.
              Jenže…ti si nějak poradí, ale chudák nějaký pidiživnostník, ten zapláče, protože za jedno není tak „chytrý“ jako ti cucači státních peněz a za druhé je zvyklý živit se prací, ani po bezpracném zisku netouží.
              Takových lidí je kupodivu hodně..
              Já znám všechny možné triky, jak to dělají různí vykukové, někdy fakt úplně zírám…to ale hřeší na to, že na nějakého OSVČ nepřijde kontrola, to je čistá zlodějina.
              A ještě pak v hospodě rypákují, co všechno musí platit…to už jsem je párkrát poslal do prdele „to by mě zajímalo, co jsi kdy zaplatil, vole, solíš základ sociálu a zdrávky a ještě ti to je moc..“
              Také někteří nemají soudnost…kdyby alespoň drželi huby.
              Ale tihle prostě EET ani nezaregistrují, protože jediné, co je napadne, bude to, že ty živnosti zruší a budou dělat úplně na černo.
              To není u obkladačů, malířů nebo opravářů „něčeho“ prostě vidět a zákazníka také vesměs zajímá hlavně za kolik, a ne účtenka.
              A to není jen vinou nějaké hladovosti Čechů, ale stát naše peníze projebává, špatně s nimi hospodaří, a špatné hospodáře nikdo vysloveně podporovat nechce…….

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Lexi,
              ještě dodatek,kvůli té progresivní dani jsem si tenkrát udělal výpočty kolik tomu státu každý rok zaplatím z daňového základu(daň+pojištění) a vyšlo mi,že moje daňové zatížení dělá 44,63%.
              Chystal jsem se totiž na přechod na s.r.o.,kde by mi to tenkrát vycházelo pouze 33,56%.
              Ale nakonec jsem od toho upustil.

              Si myslím,že i to je jeden z důvodů,proč se od fyzických osob rok od roku snižují výběry daní a pojištění,není důvod zůstávat fyzickou osobou když se vydělává.
              A menší riziko,neručit celým majetkem,má také svoji váhu.

              To se mi líbí

  30. tata napsal:

    Já momentálně nakupuji práci svého zaměstnance dráž než ji prodávám,jen kvůli tomu abych ho nemusel před 60rokem propustit.Že bych se obešel i bez té jeho práce a mohl bych to všechno zvládnout sám je pravda,ale nebudu někoho posílat na pracák v tolika letech.

    No nezbývá než věřit,a konstatovat jako argument k ničemu protože jste jen ojedinělí příklad……..ted to není zpochybnování Vašeho podaného…………ale ve svém okolí mam plno znamích podnikatelů…….3/4 auta,několik dovolených v exotických zemí někteří i do roka……..přesto je sliším jak si mezi sebou povídají jak ty jejich dělnici jsou liní,jak oni jsou jejich chlebodárci a vubec si toho neváží……když pak náhodou dozvite jaký poskytují plat……….tož tak

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      v těchto kruzích jsem se naštěstí nikdy nepohyboval a pohybovat nebudu,s těmito lidmi se nestýkám.
      já jsem vždy patřil mezi malé živnostníky,kteří se stýkali se sobě rovnými.
      vrána k vráně sedá…..,toho jsem se vždy držel.

      Takže nemohu posoudit co si říkají ti z „vyšší ligy“

      Známé mám mezi těmi,kteří se snaží živnost udržet nad vodou spolu se svými několika málo zaměstnanci,pokud už je tedy mají.
      Největší zaměstnavatel mezi mými známými má nyní už jenom 3 zaměstnance,během loňského roku snížil stav zaměstnanců o 50%.
      Tam to chodí jinak,tam je majitel se zaměstnanci na jedné lodi,řídí se to jinak,jako rodinná firma.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        jen sem uvedl že jako argument je VÁŠ PŘIPAD VYJÍMKA………BUD jak uvádite je to rodiný podnik a ten zaměstnanec je vlastně rodina………nebo se tak chovat ani nemužou,prostě zaměstnance neutáhnou.

        jen jsem poukázal že ta argumentace v tomto směru je bezvýznamná

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          bych řekl,že argumentace trochu významná bude,když se přesuneme na začátek.
          Na začátku bylo zmíněno toto „taky jim vyhovuje, že za ně platí daně i zdravotní a sociální pojištění hlavně zaměstnanci.

          Popsal jsem tedy svoji situaci,že mám jednoho zaměstnance,který mi prodává svoji práci,platím mu za ni více než za kolik ji dál prodávám.K této částce zaplatím i ty odvody státu ze mzdy.
          A až přijde na srovnávání cifer,tak mi vychytralý Středula bude tvrdit,že zaměstnanec platí hodně a já málo.
          Ale kdo drží to neproduktivní zaměstnancovo místo ještě nad vodou?
          Já,já živnostník.
          Nikoliv Středula.
          Já živnostník,který nežádá o žádnou dotaci na pracovní místo,tak jak to dělají ti Středulové.

          Stát tady má tedy u mě jedno pracovní místo,které ho nestálo ani JEDNU KORUNU,místo které zaměstnanci vygeneruje mzdu,státu odvody a já živnostník z toho pracovníha místa nemám profit.
          S tím se dokáži smířit,ale nedokáži se smířit s tím,že mě ten Středula bude napadat jako někoho na kterého zaměstnanec doplácí.

          Chápete tato,že moje slušnost vůči zaměstnanci se obrací proti mě?

          Kdybych zaměstnance propustil,poslal bych ho na ÚP a tu práci si udělal sám byl bych na tom lépe,nejenom že bych měl pro sebe tu jeho mzdu a ty odvody,ale platil bych i sám ze sebe tím pádem vyšší odvody.

          Ano,je to případ jednoho živnostníka,ale protože nemám křišťálovou kouli,tak si netroufám tvrdit kolik nás takových,takových „slušných“ ještě je.
          Myslím si ale,že Středulové svými postoji tuto „slušnost“ ničí.

          PS:kdyby nás bylo jenom jeden tisíc,tak co?Je to málo,hodně?
          Když se jedná o zrušení jedné tisícovky pracovních míst,tak se z toho dělají manévry,že je zapotřebí podnik zadotovat,když se jedná o vytvoření tisícovky pracovních míst,tak naprosto to stejné,dotovat vytvoření pracovních míst.
          No a když by na území celé republiky zmizelo po jednom pracovním místě u tisícovky živnostníků tak ten součet není jeden tisíc?

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            VLASTNĚ JSTE SI odpověděl………argument to nemůže byt protože nevíme kolik takových může byt,jestli o něčem nevím nemůže to byt hodnověrný fakt to snad chápete.
            Jediné že člověk musí smeknout před člověkem který myslí i na něco jiného než vydělek.
            Na druhou stranu i VY JSTE MUSEL prodělat tučnější leta,aby jste si mohl dovolit ted nemyslet na retabilitu.
            Stohoto pohledu je jasné že takových nemůže byt převaha,když na jiném místě píšete jak je skorem nemožné přežit,tim pádem mužem dovodit že asi malokdo si muže dovolit zaměstnavat pracovníka aby na tom prodělával………..nezlobte se tento argument nemuže obstát

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              tato,
              převaha jich určitě nebude,proto jsem uvedl jen ten 1.000
              Jen my dva(já+zaměstnanec) jsme jich znali 150,150 majitelů obchodů v centrech měst,kteří od nás odebírali zboží každý měl těch 1 až 5 zaměstnanců.

              Z těchto 150 majitelů bylo více než 100,kteří drželi provoz do posledního dechu,i přesto,že v posledních 3-4 letech nedosahovali zisku,který by jim vydělal alespoň na ojetou plechovku z bazaru,když dovolená tak za kopcem na jeden týden.
              Vím o čem mluvím,nýbrž jsme je navštěvovali i doma,protože jsme nestihli dojet během otevíracích hodin.

              Takže,když jen my dva jsme jich znali tolik,troufám si tvrdit,že těch 1.000 nebude nadsazená cifra.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tato, je smutné sledovat vaší diskuzi se Čtenářem.
              Z mého pohledu živnostníka máte hrozné přdstavy….o sladkém životě živnostníků, jezdících 5x za rok na dovolenou….

              To se mi líbí

  31. tata napsal:

    ps……..ctí VÁS ŽE se chováte lidsky ale argumentačně bezvýznamná

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.