Glossarium major V


Konspirace aneb jak správně vyhodnotit odposlech.

Manželé sedí u televize a poslouchají jakési povídání pana presidenta. Žena má na klíně domácího gaučáka, myšleno spícího kocoura.  V tu chvíli se pes rozhodl, že by na kocouří polohu mohl mít nárok on a začal se svých práv dožadovat. Manžel dostal žízeň, shání se po pivu, a štracháním ve špajzu ohrožuje manželčiny kompoty. A pan president stále hovoří. Na ženu je toho najednou moc a odsekne: Di do prdele!

U odposlechového zařízení agent se sluchátky na uších slyší projev pana presidenta a ženin výkřik. Do protokolu o odposlechu se zanese neuctivé chování vůči projevu pana presidenta. Jenže koho ta žena poslala do oněch míst?

  1. a) presidenta, protože projev ji něčím rozrušil
  2. b) manžela, protože se obává o své kompoty
  3. c) psa, který se snaží vystrnadit kocoura a dostat se na jeho místo

Agent to vyhodnotí jako a).  Protože nevidí, jak žena zároveň se slovním projevem odstrkává vtírajícího se psa a neslyší cinkot sklenic ve vzdáleném špajzu.

Konspirace aneb jak chápat protiislámské nálady

Náš význačný politolog Bohumil Doležal učinil epochální objev na poli propagandy. Zjistil, že za islamofobními náladami  se ukrývá důmyslná Putinovská propagandistická strategie. Náš úhlavní nepřítel pod falešnou tváří slovanského bratrství se nás snaží nenápadně přesvědčit, že v bezpečí budeme pouze v jeho prdeli.  Věřím tomu, že i popravy  údajných zajatců Islámského státu jsou inscenovány ruskými tajnými silami a zakryté tváře údajných islamistů jsou ve skutečnosti zakryté právě proto, abychom neviděli,  že se pod maskou ukrývá ta typická ruská tvář. Stejně tak nás poštvává proti oněm africkým chudákům, kteří na své cestě za bezpečím nemají nic, než jeden jediný smartphone a musí se tedy neprodleně shánět po nejbližší možnosti nového nabití baterie. Vždyť chudáci nemají ani nato, aby si mohli pořídit takovou vymoženost, jako je energetická banka, jejíž kapacita by určitě vydržela na celou cestu přes rozbouřený oceán.

Konspirace aneb jak vytvořit z komára velblouda

Na Novinkách vyšel článek o nálezu údajně ruské miniponorky http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/376102-u-svedska-nasli-potopenou-miniponorku-na-trupu-mela-napisy-azbukou.html  . Samozřejmě, že se ten nález naši žumpalisté pokusili použít jako propagandu o rozpínavosti současného Ruska. Miniponorku objevil soukromý pátrací tým Ocean X team. Záhadou jen zůstává, jak se ke švédským břehům dostala v loňském roce ponorka třídy Catfish, která, jak uvádí členové pátracího týmu, byla potopena již roku 1916 http://www.expressen.se/nyheter/frammande-ubat-hittad-i-svenskt-vatten/

Patrně tam byla dovlečena onou neznámou a neidentifikovanou ponorkou z loňského roku. http://simon22.blog.pravda.sk/2015/07/28/ruska-ponorka-pri-svedskych-brehoch-provokacia-odhalena/

A jak vypadá konspirace v praxi? http://bavor.blogspot.cz/2015/07/politika-je-svinstvo-jine-prihody.html

Bavor podpis_rexAP

Příspěvek byl publikován v rubrice Glossarium se štítky , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 reakcí na Glossarium major V

  1. Hudec napsal:

    To je od vás, Bavore, hodně laciná propaganda, je vidět, že vás z Ruska špatně platí!
    Předevčírem jsem zmoknul. Zasranej Putin!
    Jo, ta ponorka je nádherný příklad. Jak všichni novináři hlavního proudu vystartovali a už se těšili. Viník byl jasný jako u toho malajského letadla ještě dřív, než se ta ponorka potopila. A ono to nevyšlo, protože to by byl viníkem ruský car Mikuláš. Hrozná škoda, ale to nic. Určitě to vyjde někdy příště.
    O co, že už se o té ponorce nic dalšího nedočteme?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Dočteme, ale rozhodně to nebude v majnstrýmu. Oni podobní nadšenci určitě existují i u nás a ti si budou podrobnosti sdělovat. Jenže to už se běžný čtenář nedoví.

      To se mi líbí

  2. Laco G. mlynář napsal:

    Ne Bavore, to není tak, že za všechno může Putin. U nás je to pořadí onačejší.
    1. Za všechno současné zlo mohou komunisté 40ti letým útlakem.
    2. Pokud ještě nějaké nepojmenované zlo zbývá, tak za ně může okupace z roku 1968 a Sovětský svaz.
    3. A teprve pokud ještě něco zbylo, ale ono toho zbývá strašně moc, tak za to může Putin a Rusáci (podle vzoru USáci).

    Totiž, za žádný ze současných českých problémů si nemůžeme sami, nebo vlády po roce 1989. Mohou za ně viníci dle výše uvedených bodů 1., 2. a 3..
    Jak prosté Watsone!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Laco, zřejmě jste zaspal dobu. Pan politolog by vám jistě vysvětlil že došlo k záměně pořadí a bod 1 se dostal až na třetí příčku a vystřídal jej právě bod 3. Ostatně chování dalších velmistrů politiky (např.soudruh Štětina) je toho důkazem. Ale zapomněl jste ještě na další dvě podstatné okolnosti. Jednak rozpad Rakousko-Uherska a jednak nespravedlivé vyhnání našich německých spoluobyvatel spolu s vraždami nevinných Němců po okupaci Rudou armádou. Což by vám objasnili další odborníci na historii (DrDrBB, Urban, Krystlík)

      To se mi líbí

      • Laco G. mlynář napsal:

        No jo na to R/U jsem fakt zapomněl, natož na ty nespravedlivě vyhnané bývalé spoluobčany, co nám vždy chtěli a chtějí jen dobro.
        Snad jen pokud jde o ony vlády po roce 1989, udělali-li nějakou chybu, pak je to jistě tím, že podřadný Slovan si neumí vládnout.

        To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Skoro bych byl ochoten tvrdit, že za mnohé, spíše většinu, našich polistopadových problémů a šlamystyk můžou předlistopadoví komunisti
      Byli příliš slušní, příliš poctiví, příliš mysleli na občana, málo na sebe – výjimky by se samozřejmě našly. Teď se karta obrátila – výjimky nutno hledat mezi pár relativně slušnými politiky, ale ti jsou stejně mimo výkonnou a zákonodárnou moc, systém je umí odstavit, po dobrém (např. Paroubek), či po zlém (např. Rath).
      Komunisté nás nenaučili, díky neúčinné propagandě – my troubové jsme si mysleli že o kapitalismu lžou, pochopit včas, že tzv. demokratický západní svět je založen na klamání, hře na svobodné volby, lži, podvodu, jednou provždy dané hierarchii bohatých a církve, pozlátcích zabalených v katalozích, válečné síle…
      Pustili jsme si sami vlka mezi nás, hloupá kůzlátka. Po zásluze jsme trestáni. Koza (Rusko) už nepomůže, už dávno není naší mámou, navíc má svých starostí s vlky dost.
      Pohádka skončila.
      Je čas vymýšlet novou. Ale kdo to umí?

      To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    To je všechno takové již moc jasné.
    Ponorka je Fulton nebo jinak Sumec.
    Prostě žádné zvláštní úsilí to od novinářů nevyžadovalo, pouze vyhodnotit, že se jedná o miniponorku a to Ruskou.

    Nyní ovšem přichází mnohem těžší otázečka.
    Kdy bude muset ministr financí Česka krást čísla daňových kont Čechů ?
    Neboli kdy přestane mít ministr financí Česka k nim přístup, protože už nebudou pod jeho správou ?Tedy kdy nastane ten okamžik, že daňová konta Čechů budou majetkem bank ?

    To že Diag Human píše co by historik shodně s DrDrBB je dáno jejich shodnými zájmy a postoji ve prospěch Česka.
    No a jak to vypadá když Diag Human spolu se společnosti Acta non verba úřadují.Tak to je také již doložitelná historikova historie.
    „Náš“ europoslanec Jaromír Štětina, který srdnatě bojuje proti ruské propagandě.
    Kvůli naprosté objektivitě zavítal i do tří dobrovolnických praporů, které jsou ruskou propagandou označovány za nacistické.
    Europoslanec Jaromír Štětina tímto doložil, že o žádné nacisty nejde.
    Protože do tohoto problému musí být vneseno světlo, pozval vedoucího činitele praporu Azov na půdu Evropského parlamentu.
    Prostě naprosto jasné a logické řešení, které jednak navrhla TOP 09 a starostové (pozor včetně našeho milovaného Gazdíka) ale druhak bohužel takovýto krok nebyl plně realizovám MZV vzhledem k jeho zaneprázdněnosti.
    Tož právě na příkladu europoslance Jaromíra Štětiny je vidět, jak naši hlídací psi demokracie musí zaskakovat za různé Zaorálky a jiné.
    Protože i sám velký TOP předseda prohlásil, že je nutné se postavit ruským dezinformacím.
    Tož takto Jaromír musí myšlenky TOPKY, přetavit na záslužné činy.
    :mrgreen:

    To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    Klasická ukázka jak pracují Dienstbierovci, když opravdu jde o ně samotné.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nagyova-mu-prosla-ale-z-mesity-ma-prusvih-Roberta-Slachtu-pry-mohou-sejmout-za-zakrok-proti-muslimum-387088
    Takto se mediálně opravdu maká.
    Tož když jde o věc, tak se to musí dořešit třeba i jako průšvih 😯 .

    To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Když je něčeho moc a když se dělá sranda z vážných věcí (a té srandy z vážných věcí začíná být opravdu moc, viz třeba dnešní Laco G., Bavor či Cech) bývá mi smutno.
        Smát se našemu úpadku neumím. A jako kritika je to k ničemu.
        To je všechno co má, myslím, smysl dodávat.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          No jo, smějící se bestie.

          To se mi líbí

        • strejda napsal:

          To je pestrost života. Ale kolo dějin se točí dál. Lidé jsou malí, kolo je velké. Co nás může těšit – a proto i ten humor – že žijeme na tomto místě a v tento čas v historicky nejlepší konstelaci. A také prožíváme převratovou dobu. Zanechte na ni vzpomínky pro Vaše potomky. Jednou, Vám to sice bude šumafuk, dojdou ocenění. Pravnuci Vám budou závidět, jen vědět co. 🙂

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            „… žijeme … v historicky nejlepší konstelaci … prožíváme převratnou dobu …“ – neopisujte od Kalouska 🙂 .
            P.S. Není nic zbytečnějšího pro potomky než jsou vzpomínky. Vždy mají a budou mít své poznatky, své představy, své priority, své idoly a zrádce, a vzpomínky pamětníků pro ně budou jen stařeckým tlacháním.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Pak je jediné řešení. Jeďte do Pelhřimova, prohlédněte si krematorium… 😆

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              No, nevím, já myslím že do pelhřimovského krematoria by měli jet hlavně ti kdo si myslí že poučováním, radami, vzpomínkami, přesvědčováním, vzory dokážou v mladých vyvolat nějaké emoce, natož kladné skutky dobré ne jenom pro ně, ale pro společnost.
              Lepší jim předat rodinný majetek, s tím si budou v této „skvělé“ společnosti lépe vědět rady.
              Ale můžu se mýlit, ve dvou, možná i třech případech, stává se to jednou za deset let …

              To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Trochu se omlouvám petřepavle ale obecně definovat jednotlivé nástroje elity (elit – > neboť musíme rozlišovat národní a nadnárodní) je celkem prosté.

          Druhý díl nastává když tuto příslušnou definici použijete na konkrétního toho kterého oligarchu.
          Přesné ztotožnění :
          oligarcha – > jeho akce = > jeho neoprávněný zisk „jím ukradeno“ ( Neboli úplná definice toho kterého podvodu je mnohem obtížnější a naprosto závislá na místě a čase ).
          Tak jak v současné době jsou již vygenerovány potřebné zákony, které celkem hladce obchází „nekompetentního“ Českého občana.
          Potom masmediální manipulace a v poslední době již naprosto hrubá propaganda, vlastně snahu normálního Čecha o nápravu likvidační protistátní činnosti elit, představuje jako primární vadu současné „České demokracie“.
          Proto a na tom opravdu nikdo nic nezmění, satirické a humorné představení doložitelné reality, způsobí masmediální manipulaci asi stejnou škodu, jako přepálená prezidentská Schwarzenbergova kampaň.
          Prostě si musíme uvědomit, že finanční prostředky, které elita spotřebuje na tu kterou vyhozenou kampaň jsou obrovské a ty se ji nevrátí (bezesporu to zaplatí daňový poplatník ale ne vícekrát za sebou – > když je to vícekrát za sebou tak její systém zkolabuje).
          Tak například :
          Kolik stála ČSSD kampaň ve volbách za Paroubka ?
          Kolik stály ty vejce které po něm vrhali údajní „pravdoláskaři“ nebo také údajně „modrý tým“ ?

          Tak toto je ono vítězství Dienstbiera nad Paroubkovou ČSSD, protože ne „modrý tým“ a „pravdoláskaři“ ale příznivci budoucí Dienstbierovy ČSSD např.Miroslav Brabec a jiní zastavili jasný nástup Paroubkovy ČSSD.
          No a jak vidíte tak za „pár korun“ Dienstbier bez problémů utopil desítky milionů, které vyhodila Paroubkova ČSSD na kampaň.
          Tož toto je v současné době efekt satiry a humoru ( dnes vlastně jediného možného popisu objektivní reality) používaný proti současné virtualizaci a masmediální manipulaci (dnes již možná více naprosto hrubé a sprosté propagandy) oligarchů.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Není Cechu za co se omlouvat.
            U odkráglování Paroubka vlastní členskou základnou jsem bohužel byl jako člen ČSSD, a poznal marnost počínání těch (patřil jsem mezi ně, právě kvůli Paroubkovi jsem vstoupil a pak zase vystoupil) kdo chtěli stranu směřovat k sociálnědemokratickému počínání.

            To se mi líbí

  5. moskyt napsal:

    Je to OT ale… další verze důvodu pádu MH 17: výbuch uvnitř letadla. https://youtu.be/G4GWFZKjXqw

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.