Za hotovostí do Turecka


Koncem minulého týdne  přistál letoun F-16 pilotovaný důstojníkem řeckých ozbrojených sil Homerem  Sisostopulu v Turecku,  pilot z nedalekého bankomatu vybral 2.078 eur, a s využitím reliéfu okolního terénu (aby nebyl zaregistrován tureckými radary), se vrátil na domovské letiště.

Pilot přistál tři kilometry od Seke (přímořské město na půli cesty mezi Izmirem a Bodrumem), na opuštěném vojenském letišti, které není v dosahu tureckých radarů. Zavolal si taxi, odjel k nejbližšímu bankomatu, z něhož vybral 6.000 tureckých lir (kolem 2.078 eur), nechal se odvézt zpátky na letiště a odletěl, aby se ve stanoveném čase vrátil na domovskou základnu.

pilot

Program jeho letového zadání zahrnoval kontrolu úseku Egejského moře, které je předmětem sporu mezi Řeckem a Tureckem. V momentě, kdy se dostal do sektoru nedostatečně pokrytého řeckými radary, doletěl na minimální výšce ke zmíněnému tureckému letišti, kde přistál.

Číslo letadla s řeckými výsostnými znaky nahlásil policii turecký taxikář, a z údajů bankovní transakce byla zjištěna pilotova totožnost.

Pilot tak řešil nedostatek hotovosti, protože v Řecku bylo možno z bankomatu vybrat pouze 60 eur a zahraniční převody tam byly pozastaveny…

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

63 reakcí na Za hotovostí do Turecka

  1. kchodl napsal:

    To nemá chybu. Asi musel nechat puštěnou turbínu na volnoběh, mám dojem, že F-16 nemá vlastní APU (pomocnou turbínu pro start hlavní turbíny a napájení elektřinou, tlakovým vzduchem a natlakování hydrauliky a pneumatických rozvodů) a tudíž vyžaduje startovací vozík. Ale kdoví, těch verzí je plno, možná ty nové F-16 verze už APU mají.

    Zní to spíše jako letecká latina, protože nechat stíhačku bez dozoru znamená vyhazov a vojenský soud. Ale kdo ví, stíhací piloti jsou obecně všichni napůl šílení.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Znám rybáře co v naší řece lovil pirahny. Jedna ho kousla. Jako důkaz ukazoval to kousnutí.
      Takových příběhů je mnoho, dvanáct do tuctu. Pokud jsou neškodné tak je to legrace. Pokud slouží k nějakým postranním cílům je to trestuhodné.
      Jo a jiný známý známého mluvil s mimozemšťanem. Mluvil česky jako automat, neměl prý vypilovanou češtinu, jsme na ni velice citlivý a mimoně tak rychle poznáme. A působil dojmem cizince. Aby ne, když to byl mimozemšťan.
      A teď do třetice řecká stíhačka v Turecku. V jiné verzi ještě ty liry směnil za eura a pak se vrátil a odletěl domů. Bylo to v pohodě. F16 nemá tachometr, jinak by prasklo, že letěla nějak pomalu.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No vona ta letecká latina existuje již drahná léta.

      Prý byl v Semilech krom motorů V2 zabaven RA i motor odpovídající emDrive ovšem s mnohem vyšší účinností.
      Požadovaný vstupní výkon 50 MW no ale prostě letecká latina nezná konce.

      Kapitán W. E. Johns neboli Bigglesworth od velbloudích stíhaček, je proti tomu celkem reálný příběh pouze složený z 50_ti lidských osudů.
      Tož opravdu asi všecko je relativní.

      To se mi líbí

  2. Slim napsal:

    Ne nadarmo Řekové vynalezli geometrii a filosofii. Jsou to vykukové. Ještě že tu banku nebombardoval.
    Jarda by mohl na Krétě provést průzkum jestli tam znají a berou Švejka. To byl vlastně takový středoevropský Kréťan. Do doby, než jsem byl na Krétě jsem nechápal, že skutečnost, že Epimenides byl Kréťan je významná.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Paradox_lh%C3%A1%C5%99e
    Holt Levantinci všech Levantinců 🙂

    Pilot Michail Děvjatajev uletěl z koncentráku v Peenemunde, se spoluvězni v ukradeném osobním letadle He-111 velitele tábora.. 🙂 Útěk ve stylu Velkého Flámu.
    Doma šel ovšem do ťurmy, nikdo mu nevěřil. Až v r. 57 dostal Hrdinu.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      1. Zeptám se… 🙂 , ale dost pochybuju.
      2. Zdráhám se té historce uvěřit, je jako z říše Járy Cimrmana
      3. Ale… jak níže píše kchodl, všichni stíhací piloti jsou tak trochu magoři. Ale po tom svém výletu s L 39 Albatros před pár lety (a to není stíhačka!) je docela chápu.
      4. Ano, ty paradoxy jsou velmi zábavné. „Tato věta není pravdivá“ – s tím mě kdysi seznámil otec v mém hodně raném mládí a jí tím oslňoval. Nejdřív kamarády, později druhé pohlaví. Třetí a další pohlaví jsme tehdy nějak moc nevnímali….

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Třeba bys tím oslnil i 4. pohlaví. Neboť:

        „Na Tralfamadoru existovalo šest různých pohlaví, z nichž každé hrálo nezbytnou roli při vzniku nového jedince. Billymu připadala všechna naprosto stejná – rozdíly v jejich pohlaví se totiž nacházely ve čtvrté dimenzi.

        … Řekli mu, že posádky jejich létajících talířů rozlišili na Zemi ne méně než SEDM pohlaví, přičemž každé bylo nezbytné pro reprodukci…

        Tralfamadořané se pokoušeli podat Billymu klíč, s jehož pomocí by si mohl udělat představu o pohlavním životě v neviditelné dimenzi. Řekli mu, že nebýt homosexuálních mužů, neměli by Pozemšťané žádné děti. Mohli je ale mít bez homosexuálních žen. Nemohli je mít, kdyby nebylo žen starších pětašedesáti let. Mohli je ale mít, kdyby…“

        Doplnění autora nechám na tobě:

        Už chápeš, jaká to byla tlačenice, kdykoliv ‚s šel na rande? 😀

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          To jsem v zivote nevidel a necetl.

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Však on to někdo uhodne.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Proč se pokaždý nechám nachytat a hrabu se v knihovně, abych ten protivný hlásek, zatvrzele mi v hlavě opakující: „Tohle jsi přece už někde čet, vzpomeň si!“ nějak umlčel?
            „Dopřej mi, bože, síly přijímat s jasnou myslí vše, co nemohu změnit, odvahy změnit to,
            co změnit mohu, a moudrost vždycky rozpoznat, co je co.
            K věcem, které Billy změnit nemohl, patřila minulost, přítomnost a budoucnost.“

            To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Pokud jde o tu historku:

        8. února 45 pracovali na ranveji (v Peenemunde). Zabili dozorce, jeden se za něj převlékl a klopýtali k letadlu.. Trvalo 15 minut, než našli akumulátorový vozík..Děvjatajev zápasil s neznámým řízením. Posadil vedle sebe Krivonogova, který podle jeho pokynů mačkal knoflíky a tahal za páky. Ostatních OSM se tísnilo vzadu. Když se vznesli k obloze začali skřehotat Internacionálu. Spíš se potáceli, než letěli.

        D. nikdy neřídil dvoumotorové letadlo a nemohl přijít na to, jak zatáhnout podvozek… vážil jen 40 kilo a neměl dost síly přitáhnout řídící páku… Sledovali linii pobřeží na severovýchod a viděli dlouhé zástupy utečenců… Za palby přistáli u mostu, kde viděli ruské vojáky. Při přistání se probořili do břečky sněhu a hlíny…
        Vězni vyprávěli svůj příběh nevěřícím vojákům. Pár hodin se k nim chovali, jako by vykonali zázrak.

        Pak přijeli lidé z NKVD …a po mnoha dnech výslechů vynesli verdikt: „..naprosto nemožné. Je to jasná německá provokace“.
        Devět ostatních šlo – po vykrmení- do trestaneckých praporů.
        PĚT z nich zemřelo v minových polích při přechodu Odry.
        Děvjatajev strávil rok na samotce.

        O rok později NKVD na základě dalších výpovědí zdráhavě připustil, že by na historce mohlo něco být. D. byl propuštěn a demobilizován. V papírech měl, že je bývalý zajatec a několik měsíců nezavadil o práci, živořil.
        „I kamarádi ze školy se ke mně otočili zády… Na lepší časy se začalo blýskat, až když zemřel Stalin“ řekl autorovi.
        V roce 1957 byl jeho neuvěřitelný skutek konečně oficiálně uznán za pradivý a stal se Hrdinou Sovětského svazu.

        MAX HASTING ARMAGEDDON (str. 473-5)

        To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    Ale, ale, pánové, co je to za diskusi. Onehdy jsem byl v Obchodní bance něco zařizovat pro přítele z Kanady, který chtěl provést tzv. urgentní převod ze svého solventního existujícího účtu do České spořitelny. A představte si, že to nešlo!!! Vlastně šlo, ale Obchodní bankou pověřená karavana, co měla ten převod uskutečnit, s platbou /prý musela???/ putovala mimo naše hranice, aby vzápětí opět překročila naše hranice a přinesla platbu do banky (ČS), která se s bankou (OB) nachází v našem městě na jedné ulici, fakt neklám-trvalo to téměř 3 dny. Přístup řeckého pilota při zajišťování tzv. urgentních plateb vítám a žádám, aby se tento způsob zavedl ve všech bankách EU jako standardní zpoplatněný úkon (asi tak ve výši 10 tis. Kč. = vzhledem k těm kchodlem vzpomínaným zapnutým turbínám!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      fakt nekecám…

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Před 25-ti lety převod z banky do banky, celosvětově, ve Švýcarsku trval 4h, měli na to nějaký zákon. Když banky neměly přímé autentizované šifrované spojení, musely jet přes SWIFT, což chvíli trvá, ale i tak to stíhaly. O pár let později díky internetu šly platby okamžitě, maximálně do minuty, celosvětově, téměř v každé zemi. Ne tak u nás.

        „Naše“ bankovnictví ovšem cizopasí na bezprávných „klientech“, takže 25 let po převratu stále mají banky na převod z účtu na účet dva pracovní dny. Vnitrostátně ! Jak v Burundi-Urundi. Jaké to generuje národohospodářské škody, je nasnadě. S drzostí sobě vlastní to občas prezentují jako opatření proti praní špinavých peněz.

        Mezibankovní clearing zajišťuje ČNB a prý by nový on-line ICT systém stál 5 miliard korun. Jedou postaru, dávkově dvakrát denně mimo svátků a víkendů, jak v 70. letech. Tomu docela věřím, těm pěti miliardám, v jejich zločineckém podání – normálně by se se takový projekt vešel do pár milionů, maximálně 100-200, i kdyby pro těch pár nových serverů měli postavit fungl nový mramorový barák a zřídit další instituci se zrůdnými platy pro kámoše. Nicméně i to by se za pár dní zaplatilo, protože je to obchodně velmi šílená záležitost, která vede ke „kabelovým přenosům“ – když chcete něco zaručeně rychle zaplatit, je nejlepší nahlásit předem výběr, vyzvednout třeba i několik milionů hotovost a přenést ji do cizí banky – a to se dnes navíc oficiálně nesmí – maximum hotovostního placení je asi 15 tisíc euro, nikdo to ovšem jakživ nestíhal. Banky mají povinnost hlásit coby případné „praní špinavých peněz“ hotovostní operace (vklady) nad 100 tisíc korun.

        Proto mají firmy provozní účty ve všech hlavních bankách – protože v rámci banky to jde z účtu na účet okamžitě. Proto je lepší mít firmy v Holandsku, na Kypru, v Kalifornii nebo prostě někde jinde a českému bankovnictví se zdaleka vyhnout.

        Naše banky jsou od světa schválně poněkud odstřiženy, převody provádí přes SWIFT a to pro soukromé účty zajišťuje právě Obchodní banka.

        Je to samozřejmě zločinecká mafie, všechno tohle. Jednou mi Komerční banka držela platbu z ciziny, stovky mega, asi měsíc – pracovníci s tím neoficiálně „podnikali“ na kapitálových trzích – a mě a kolegy už naháněli bijci a pistolníci poněkud nervózního ukrajinského polostátního zákazníka. Byl to obchod pod gescí jednoho našeho – a ukrajinského – ministerstva, ale to komerčákům nezabránilo dělat ty svoje kejkle – byli naprosto bohorovní, zkurvenci. Kde není soudce, je žalobce i policajt zbytečný.

        Co s tím ? Vyhnout se „českým“ bankám, používat nebankovní služby jako např. PayPal, na převod z tramtárie třeba Western Union. Od věci nejsou ani virtuální měny.

        Až bude skutečná revoluce, doufám, že všichni bankovní šmejdi půjdou ke zdi jako první, tedy třetí, hned za politiky a žumpálisty. 🙂

        To se mi líbí

        • Karamela napsal:

          Už nějakou dobu máme zákon –

          http://zakony.centrum.cz/zakon-o-platebnim-styku/cast-4-hlava-1-dil-5

          který platební styky upravuje. Trošku se to zlepšilo. I v rámci konkurenčního boje koná spousta peněžních ústavů nepřetržitě on-line (samozřejmě elektronicky). Ale i tak se setkávám s rozličnými vychytávkami – např. komerční banka sice dodržuje připsání prostředků v tuzemsku do druhého dne, ale protože je v zákoně napsáno „do konce! následujícího dne pracovního dne“, tak provádí připsání druhý den, ale zásadně až pozdě v noci, takže pokud zrovna nečekáte na své peníze v nočním baru, tak je máte de fakto k dispozici stejně až den další. A pokud je příkaz proveden v pátek, tak máte smůlu až do úterý :))) ČSOB včetně Poštovní spořitelny je zase pikantní v tom, že poslední příkaz elektronického bankovnictví berou do 18 hod. všedního dne!! a nefungují ani převody v rámci vlastních účtů! Takže jsem se ocitla v situaci, že na běžném účtu jsem měla pár tisíc, na spořícím hodně tisíc a během víkendu se naskytla výborná koupě auta. No ale bohužel, protože jsem nemohla ani zadat příkaz třebas i za prioritní poplatek, ale ani si převést vlastní peníze z vlastního spořícího účtu na vlastní normální účet a vybrat hotovost v bankomatu! tak holt bylo po nákupu. Zkrátka na víkend dráty odpojujem :)))))

          S vaším názorem na bankovní šmejdy jsem zajedno 🙂

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Proč by nebyli bohorovní? Singrovka nemá na nějaký dohled čas, musí se naplno věnovat spekulacím proti koruně a rozprodávání českého měnového zlata pod cenou. Státní zástupci i soudy moc dobře vědí, kdo je platí – klienti bank to nejsou.
          http://nazory.aktualne.cz/komentare/obcan-proti-bance-soudu-policii-zalobcum-i-cnb/r~fd77adfce7f911e3a543002590604f2e/

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          já Vám něco přidím… to bude ? dílo? no

          http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-sefem-ceske-sporitelny-pavlem-kysilkou-f88-/ekonomika.aspx?c=A150723_134139_eko_euro_nio

          normálně fronťíky nečtu, ale nějak se mi to přesunulo a nestčila jsem se divit.. Jo Všechny mé sci-fi jsou na nic…..

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          kchodle, kchodle. Já navrhuji řešení, kdežto Vy popisujte POUZE skutečný šlendrián v bankách na základě Vašich brožovaných životních zkušeností a to je bohužel málo!!! Takže ještě jednou. Jako plnohodnotný občan EU (pokud tedy jím jsem?) opakuji svůj přínosný a oprávněný požadavek:

          Žádám bankovní systémy EU, aby v každé bance (tj. i v jejich pobočkách), byl klientům k dispozici pilot nadzvukového tryskáče (v pohotovosti 1. stupně), který bude realizovat po vzoru nápaditého řeckého pilota tzv. urgentní převody mezi bankami do tří hodin na celém území EU.
          Prováděcí poznámka:
          Podmínkou také musí být, že tryskáč v pohotovostním stavu, určený k těmto účelům, musí mít na stojánce zapnuté turbíny/u (kchodl může jejich počet případně upřesnit). Zároveň však musí platit: co tryskáš to jeden až dva startovací vozíky, aby se nějaká banka zase nevymlouvala na to, že obsluhující personál tryskáče nemohl najít startovací vozík!

          Zároveň doporučuji prezidentovi Zemanovi, aby ministrovi obrany Stropnickému nařídil ještě jednou a důkladně zvážit zakoupení systému k ničení pozemních cílů ke gripenům JAS, protože jsem skálopevně přesvědčen, že poštovní schránky upravené pro připnutí ke gripenům v podocasních prostorách tryskáčů přijdou naše daň. poplatníky mnohem levněji, než kanóny proti (nám) ženistům!
          Poznámka:
          popravdě – nikdy jsme (my ženisti) zbraně do ruky nedostali (myslím s ostrými), zato pontonový most ano (ale na naši obhajobu budiž jasně řečeno, že téměř nikdy někdo neměl odvahu po něm jezdit, tak proč hned gripeny na nás???).
          Prováděcí alternativa:
          Pokud se systém osvědčí a Švédové nám už gripeny nebudou chtít půjčit, je možno nasadit podzvukové bitevníky L 159 Alca, které jsou prý někde v plné kráse zakonzervované u kamaráda našeho (ex)nejlepšího ministra financí v igelitu.

          To se mi líbí

  4. kočka šklíba napsal:

    Vůbec tomu nerozumím, ale líbí se mně to, v souladu se Slimovým „Ne nadarmo Řekové vynalezli geometrii a filosofii. Jsou to vykukové. „… :D.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      no že si řekové umějí poradit – jsem dala odkaz už včera v noci na předchozí. Jo oni za těch 2000 a něco let se nasbírali nějaké zkušenosti i když se o nich nemluví. Co je teorie bankéřů – proti ověřeným zkušenostem let dávných – a když se zmodernizují :-). Já to říkala hned, že Tsipras potřebuje jen získat čas na návrat drachmy. No a že půjčkou zalepil minulou… nic jiného se dělat nedalao. Není zdá se hloupej a řekové taky ne… To jen malověrní panikaří.l

      To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Řecko, Turecko, vykukové, geometrie, banky, převody. To by vám šlo, ale abyste se poklonili panu předsedovi, jak nás reprezentoval u bratra Posselta, to vás ani nenapadne.
    http://img17.rajce.idnes.cz/d1703/9/9312/9312948_d6941ba919f40138f9145e7c083279ae/images/KESAN.jpg?ver=0

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nebojte pane Rosťo i to umíme :

      No a nyní ta poklona největší.
      Samozdřejmě pro MUDr. Janu.

      Proto lze jasně vidět, že Jana a Eva mají opravdu hodně společného.
      Tož né že né, my makáme ale desátek se nám platit opravdu nechce

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Tak desátek se vám platit nechce? Nóóó, to my víme, proto jsme to pojistili přes ty oné prostituce, nebo jak se ta bohulibá všivárna jmenuje.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Ta Braunovic holka je na tom líp, vizážisti řádně zamakali. Ale jinak základní rysy sedí. Manžel paní Jany by v bývalé uniformě našich milých sousedů nevypadal také špatně. Na čistou rasy si Dolfa potrpěl, to zase jo.

        To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    no a já Vám něco na zasmání přidám. No zasmání – jak to vypadá když ač máme mraky jenerálů – za vojsko odpovídá rádoby filozof, zpěvačka, chemik a hérec: Je to vážně hmm

    http://zpravy.tiscali.cz/ceskym-vojakum-upadly-podrazky-boty-si-omotali-izolepou-253953

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Jo Jaa-sněnko (smím-li), dali záložákům co zbylo z toho nadbytečného smýčení ve skladech pro Ukrajinskou armádu . . . ale stejně bych chtěl vidět, jak Ukr běží do steče až české podrážky od něj lítají. Kdyby to nebylo zoufalé, bylo by to směšné.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Něco podobného jsem nedávno viděl v TV – jen to byl dokument z druhé světové války a zmiňoval trampoty Wehrmachtu s blátem a sněhem na východní frontě… Že bychom se připravovali na reprízu? 😉

      Kdybyste se ale chtěla opravdu pobavit, doporučím vám k tomu ke stažení vhodnou četbu:
      http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/plne-zneni-bile-knihy-o-obrane-55515/
      Třeba hned na str. 11 je moc zábavný seznam členů komise pro přípravu BK, a na stranách 164-165 jsou pak ke každému jménu přidány stručné a zjevně pečlivě vybrané doplňující informace.

      To se mi líbí

  7. Karamela napsal:

    Roztomilá diskuse, při pátku jsem se pobavila.
    A už ani není takový hic!
    Ď. přátelé!

    To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Dovolil bych si předhodit odkaz na dalšího vojáka, který se nebojí nazývat věci bez “ úhlu pohledu“, na který jsme zvyklí z havloidní veřejnoprávní.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Plukovnik-Skacel-Americane-buduji-zakladny-v-Evrope-a-rikaji-ze-jde-o-odpoved-na-Krym-Ne-Krym-je-odpoved-na-budovani-zakladen-385424

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Na blistech poučují, jak odhalit manipulační a propagační metody v médiích. Radí analytik České televize….. „Chyťte hóóó“, křičí zloděj.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Čulík zešílel a zve si na psxchopatické kecy stejně nemocné jedince.
        Jinak to prostě vysvětlit nejde.
        Blbej českej národ se nechá obalamutit, jen Čulík nám s tím může pomoci.

        To se mi líbí

  9. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 😉

    To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    Jeden neskromný dotaz na Hudce – když budete v tom Řecku – nemohl byste jeden ten TEM nafotit – abyhom viděli jak vypadá?? Prosím, prosím…

    To se mi líbí

  11. blbíš napsal:

    . . . tady máte, Jaa-seňko, ten Vámi požadovaný TEM:

    Ale myslím, že pan Hudec nepojede do Řecka, ale na Krétu (=kapánek vedle). . . tam by se asi uhledal, než by Vám ten TEM vyfotografoval . . . a myslím, že psal že se raději uplave, než by . . .

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      🙂

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Recept-Reku-na-zivot-bez-penez-Zacali-si-vyrabet-vlastni-a-kupodivu-to-pry-funguje-385351

      já myslela tenhle TEN – nové platidlo z ostrovů, na kterých si s Eurem poradili

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Vůbec netuším. TEM? Co to je?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Nechápu . . . a to chcete cestovat, člověče nešťastná, na Krétu?
        Vy jste z toho psího štěkotu a hádání se po nocích v plzeňských uličkách naprosto mimo, když neznáte platidlo, které si v blízké době podrobí celé Středomoří a do roka, maximálně do dvou, i Euro !!!
        P.S.
        doporučuji Vám na Krétě se seznámit alespoň s dvěma jedno Temy a jak Vás tak tipuju, můžete začít už od rána, abyste do 22 hodiny něco pochytil z jižanského temperamentu (viz moje odpověď Jaa-sněnce níže v 0:16 hod.)

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Tak jsem se na to mrknul, ale to není nic nového. To u nás v Paleochoře funguje už léta. Zelinářka, řezník, rybárna, sámoška… nikde si navzájem neplatí, ale zapisují do sešítků. Pak to nejspíš započítají navzájem. Chtěl jsem do toho řetězce také vstoupit, ale nějak tam neměli o moje PR rady zájem. Nechápu.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            . . . není co nechápat . . . nebude to tím, že oni materialisti a Vy se svými PR nepoužitelný idealista?
            Chtěl bych být u toho, jak by Vám ty Vaše PR rady započítávali oproti květáku, skopovému, tresčím játrům či štangli salámu? Fakt bych to chtěl zažít!!!

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Chyba. Proti ouzu, retsině, paidakii, psari všeho druhu atd. Také gyrosu, to dá rozum.
              Já bych to také chtěl zažít!!! 🙂

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Ba ne PR je v Česku více jak „Dobrý job“ :
              Televizní poplatek jako daň z příjmu, to je to co zde bude za okamžik fungovat.
              http://archiv.ihned.cz/c1-64383540-za-televizi-budou-platit-vsichni-i-ti-kteri-sleduji-ct-jen-z-mobilu-ci-tabletu
              No a proč ? Protože Babiš.
              http://zpravy.aktualne.cz/domaci/ct-je-cerna-schranka-snizme-ji-poplatky-zni-z-hnuti-ano/r~6e20fd6cceca11e497be0025900fea04/
              Naprosto logické a zcela normální, vzhledem k tomu, že veřejnoprávní televize, je jistým i když více méně zanedbatelným konkurentem v souboji našich oligarchů s některými zájmy nadnárodních koncernů.

              No a závěr je, že buť bude více Schwarzenbergů a Bělobrádků,Halíků a Duků nebo nastoupí poplatek jako jakási solidární daň za „veřejnou službu“ ve prospěch výše jmenovaných.

              Je to naprosto nevyhnutná platba za možnost sledovat České „nezávislé zpravodajství“ a „České komentáře k němu“. Je to i příspěvek pro celý veřejnoprávní audiovizuální průmysl, který je na ČT silně navázán (Generální ředitel ČT Petr Dvořák to Babišovi a ostatním oligarchům řekl naprosto jasně – > buť bude propagace
              a) Nadnárodního a potom možná Vy pánové {tj naši oligarchové}
              – > a nebo
              b) Bude za a) s tím rozdílem, že poplatek nám odhlasují Dienstbierovci&Dukovci a Vy naše Česká oligarchie utřete nos.).
              Tož velmi dobré že ANO.

              To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            . . . blbě jsem četl (omlouván se). Vy jste ten výměnný obchod chtěl uskutečnit v Paleochoře . . . a já jsem myslel, že z Vás budu dolovat adresu plzeňské šedé zóny, kde by zoban staříka přišel k exotice (k ouzu, retsině, paidakii, psari), co nikdy v držce neměl, ach jo . . . škoda . . . tak si na té Krétě dejte do zobáku i za mě!!!

            To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Nová řecká měna – pohotová náhrada eura… jo to ejúnisti netušili, jak si s tím obyčení řekové poradí…a kdo ví jestli to neinspiruje i velení…

        To se mi líbí

  12. peter. napsal:

    To ten Nemec,čo preletel pod oknami Gorbyho a pristál na Červenom námestí,bol väčší frajer!

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Něco mi říká, že v té době ještě Gorby za tím oknem nebyl. Ale nejsem si jistá. 😦 Moskyt to určitě bude vědět přesně.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Ale byl. 1987. A měl krásnou záminku k provedení čistky ve vedení armády.

        To se mi líbí

        • Miluše napsal:

          No vida! Sice jsem tam v těch dnech byla a pamatuji si, že Rusové z toho byli pěkně vyděšení. Ale po Brežněvovi se generální tajemníci střídali jak apoštolové na pražském Orloji a tak jsem si nebyla jistá. Díky.

          To se mi líbí

  13. blbíš napsal:

    . . . to máte říci rovnou, že chcete ten Tem a né ten TEM, bohužel, teď zrovna mám k dispozici jen foto mnoha Temů, nikoli jednoho, však Vy si vyberete ten Váš Tem:
    http://ivunec.blogspot.cz/2014_10_01_archive.html

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      ta fotografie ve výše uvedeném odkazu byla omyl, tady máte foto platidla v hodnotě:
      1 000 000,- Temů:

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Hmm, tak včil jste mne dostal – ale na rovinu – Zajímavý orgonit to je , ale nevím kdo Vám řekl cenu, tak minimálně 4 ńuly ubrat. Měl li by mít takovou cenu, tak by musel být uvnitř nejmíň diamant velikosti nehtu. a takový by bylo škoda ba přímo mrhání jeho hodnotou obsypávat drtí byť zlatou a zalívat do šperkařské praskyřice. Je to hezké, ale tak nějak kýčovité, a energii dodají a vzduch vyčistí i naše polodrahokamy – vltavíny, sardonix, tygří oko, citrín, krevel a další vč. Alexandritu, či jantaru. ..Krása je v jednoduchosti a každý ten kámen je krásný sám o sobě a je lepší jej nechat vyniknout…..hmm……

        To se mi líbí

  14. jaa napsal:

    jen ještě pro jižany – Modřice, Chrlice – Tuřany – blejská o 106, hrom slyšer není a voda shora taky nic…. tož dobrou

    To se mi líbí

  15. blbíš napsal:

    k Jaa – 22:58
    Ženská nešťastná,
    – Už jste někdy viděla nějakého jižana? Víte vůbec, jak zdobně přeplácaný až kýčovitý je Orient, no a Řekové jsou někde na půl cesty!!!
    – To není zlatá drť, ale ručně zacuchávaný rozklepaný (odborně-roztemovaný) zlatý drátek!
    – Ten diamant ve velikosti mexického dolaru je tam samozřejmě také, ale z vrozené řecké skromnosti na rubové straně!
    – Kde proboha vidíte šperkařskou pryskyřici? To jsou autentické zamrzlé slzičky panenky Marie (=hrozná vzácnost)!
    – Vidíte ty české rubíny, to je nezištný příspěvek Česka Řecku (Němci ničím nepřispěli, jak sama můžete vidět!!)!

    Numismatik tedy z Vás, paní Jaa, tedy rozhodně nebude, na to vemte jed! Proto hodnotu platidla Vámi uváděnou nebudu komentovat!!!
    Dávám Euru rok, maximálně dva, než ho zcela pohltí řecký Tem!!!

    No, a abyste viděla, že Řekové umí být designově střízliví až čistí, přidávám foto dvou jedno Temů, které mají po 22 hodině hodnotu dvou Temů:

    (= to je taková zvláštnost Řeků). S tím budou mít problém zejména německé banky, ale podle předběžných vyjádření Řeků, jim prý Němci můžou . . .!!!

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.