Unie, to jsme my


evil_2126475

 

Začnu trochu oklikou. Již v roce 1989 se tehdejší britská premiérka Margareth Thatcherová nechala slyšet, že sjednocení Německa není v zájmu ani Evropy, ani světa. Nikdo ji neposlouchal. Ani její přítel Reagan, ani ten do nebes vynášený Gorbačov. http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/archivy-sjednoceni-nemecka-vyvolavalo-v-evrope-strach/r~i:article:652417/ Ten zde ukázal, že byl vlastně slabochem, kterému nezbylo nic jiného, než realizovat svoji „perestrojku“. Ve své nepolitické naivitě nedokázal ani nasmlouvat nerozšiřováním paktu NATO, ani zabránit rozpadu Sovětského Svazu. Jediné, co dokázal, byly slavné cesty po světě. Takže snadno odsouhlasil ten sjednocovací proces.

„Devadesátá léta začínají euforií, ale riskují, že skončí katastrofou,“ řekla Thatcherová

Jednotné Německo se okamžitě stalo nejmocnější zemí Evropské unie. A začalo udávat směr, kterým se Unie má ubírat. Poučeni dopadem Třetí říše rozšiřovali Němci vliv zejména po stránce ekonomické. Ostatní země buď nepostřehly, nebo nestihly zareagovat. A ještě jim pomáhaly Unii sjednocovat.

Stejně jako Svatá říše Římská národa Německého, tak i Unie pod vedením Německa začala rozšiřovat své území o ostatní státy. A to bez ohledu na jejich ekonomickou zralost a případný přínos celé Unii. A nová Svatá říše začala utužovat svá pravidla a pravomoci. Ústava neprošla, ale nechali jsme se nachytat na Lisabonskou smlouvu. Na základě tohoto dokumentu vládne nikým nevolená jakási komise, jakýsi unijní president a neznámí unijní byrokrati.

Stejně jako roku 1858, kdy císařské Německo přimělo všechny „německy mluvící“ země k měnové unii, vymyslela současná Svatá říše jednotnou evropskou měnu a hrdě ji nazvale „euro“. A protože to byla zejména akce politická a ne ekonomická, přibrala do tohoto eurospolku i země, které se ekonomicky svým silnějším sousedům ani zdaleka nevyrovnají. Vše to jistí Evropský parlament. Jediná volená instituce, jenže ve skutečnosti sbírka odložených politiků posbíraných po celé „sjednocené“ Evropě. Jenže stejně jako u jiných voleb, na vině jsme my. My, občané oné Unie, kteří svým hlasem nebo nehlasem to politiky do Evropského parlamentu posíláme.

Kaiserin Angela

A tak nám vládne Svatá říše Římská a nutí nám své německé názory.  Jenže se cosi stalo. Jeden z vasalů odmítá být vasalem a dovolil si mít vlastní názor. A v tu chvíli se země zachvěla. Uvidíme, zda se říše rozloží nebo nějakým zásahem přiměje vasala k poslušnosti.

fuck eu

Ale pak je třeba si uvědomit, že to my posíláme někoho na vasala, aby jej přiměl k poslušnosti. Já, Ty, My, Vy, žádní Oni. My svým hlasem i nehlasem.

A kdo bude příště?

Budeme to MY?

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

44 reakcí na Unie, to jsme my

  1. jaa napsal:

    Hmm, víte, my jsme doma moc nefilozofovali. Mamka to vždycky bleskově stopla . A k Německu – přestože Dederonii měla provandrovanou – řekla jediné – kategorické – co diskuzi stoplo: „Jakmile se němci sjednotí – bude po klidu a s námi a Evropou konec“. Kolikrát už jsem si na to vzpoměla….

    To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Na tohle se musím vyspat…!

    To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    Já ne.
    Pokud dle někoho ano, pak bych rád věděl proč.
    Aby se to lépe vysvětlovalo, k eurovolbám nechodím.
    Pokud je právě to můj problém a moje vina, pak bych rád věděl, jak mohu pomocí svého hlasu přispět k jakémukoliv rozhodnutí.
    Já tohle znám.
    Je to nejlepší finta, která lze na ovčana udělat.
    To TY, občane jsi vinen, ne „MY“.
    „MY“ neexistujeme, jste jenom „VY“, kteří všechno řídíte.
    „MY“ vás jenom posloucháme, moc není v „NAŠICH“, ale ve „VAŠICH“ rukách!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      vitto, to připomíná ten příběh z předválečného Německa: Když si přišli pro souseda komunistu, mlčel jsem… jistě znáte

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Nevím muj nazor na SPOLEČNOU EVROPU,se rapidně mění s plusu jsem ted v záporu….nák v mém pohledu převládají negativa……..tak nehospodárně jak se v rámci tohoto hospodaří je nevidané plitvání,birogracie a blbosti ……dnes bych řekl ne

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          I já

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Tehdejší odpověď „Ano“ byla stejně jediná možná. Byla by vynucena, za mnohem drastičtějších okolností pro naší zemi, kdyby referendum dopadlo „Ne“. V té době byly banky již prodány, pokud se tomu dá tak říkat. Kdybychom hlasovali proti integraci s EU, byli bychom dnes v těžkém srabu, o to by se postarali.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          No tato. pokud mne paměť neklame, byla ejúnie původně myšlena jako protiváha/obrana usjúnii. Tvůrci ejúnie však přehlédli , dvě věci, i když nevím jestli záměrně. Z prvé – že Evropa je národnostní stát. Kde jednotné pravidla nemohou fungovat- protože národnostní rozdíly jsou veliké. Ač-li to nebylo záměrně – jako pokračování francouzských a německých snah o nadvládu nad kontinentem. Napřed společně a pak by se poprali mezi sebou , zepár mrtvých podřízených – to jsou přece zanedbatelné ztráty a kdo by vyhrál – ten by vládl. Tohle mají oba společné- a aby to nebylo tak nápadné přesunuli sídla do nizozemí. No a za druhé zcela přehlédli, že ani v té americe – to nefunguje ač se amící snaží seč mohou zotročit – nebo diostat do poddanství ostatní původní národbostní státy, Za těch 200 let se jim to nepodařilo.. hmm vždycky se někdo vyrojí lídr, který v určité míře poddanstvím trpícího lidu se objeví.
          Takže si myslím, že spolek původních 9ti bylo maximum co mohli bez potíží zvládnout – protože to byly většinou německy mluvící, nebo ns německou šlechtou z dřívějška provázaných.
          Navíc Usjúnia – to jsou převážně anglosasští utečenci z Evropy – někteří za lepšín, jiní ta spodnina .. tak co se divíme. Skoro vyhladili původní obyvatele tož si myslí že mohou pokračovat dál…..
          Po příchodu Gorbyho – si mysleli /obě júnie/že to zmáknou , ale nejde to. Ani za pomoci hloupých neschopných , prodejných lídrů přibravších států. Nebo si myslíte, že kdyby u nás byli kvalitní ekonomové, že by to bylo jak je. Jsou to jen neschopní slouhové – co nic jiného něž poslouchat „šéfy“ z bruselle neumí. Jen aby se neřeklo – drobounké úpravy bruselských nařízení… patřičně zveličené jako /spěch či snaha – aby lidi přesvědčili že jsou na jejich straně. Bez Brussele nedokáží nic. Kdy už lidi prohlédnou – vžd\ť siruace je stejná jako bylo za císařů pánů…. pokorný a všehi schopný ouřednící… nic víc. Tak mne napadá – že se budu muset kouknout na dobu před defenstrací… – co potřebuje lid český – aby se ozval…

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Bylo pár povstání kvůli náboženskému útlaku, hodně na Valašsku. Ale povstání 1618 vedla protestantská šlechta. Ta ovšem v jeho průběhu narazila na své morální/ideové/myšlenkové limity.
            Povstání skončilo porážkou především z finančních důvodů. Po Bílé Hoře konstatovali vítězové, že na zámcích a statcích poražených našli nepřeberné poklady, země byla tehdy opravdu bohatá. Ale povstalá šlechta nebyla mentálně schopna obětovat „své“ ve prospěch celku, byť s nadějí na budoucí zisk. Výběr daní na povstaleckém území byl prachbídný. Lid s tím měl tehdy celkem pramálo společného, nesl jen následky následující třicetileté války. Ostatně jako obvykle.

            To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Hlasoval jsem NE!

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Podle mě je to jen prázdná kavárenská fráze.
        Kdo nemlčel, šel v lepším případě do kriminálu.
        V dobře organizovaném systému se prudičům zavřou huby v různém stupni tvrdosti a ještě se z nich udělají darebáci.
        Já nemlčím, a moje názory svým způsobem šířím, vychovávám svoje děti v určitém duchu, ale….co dělat víc?
        Demonstrovat?
        Jednou už jsem ze sebe idiota dělal, a dnes….ho ze mě budou dělat též.
        Jen málokdy se lidové bouře vymknou kontrole, my tady u nás pak děláme defenestrace, to je totiž to jediné, co nasraný lid napadne.
        Je to ale předzvěst k věcem příštím.
        Pane Bavore, čas na smysluplný boj ještě zdaleka neuzrál, ale myslím, že jsem připraven.
        To je to hlavní- být připraven a sledovat dění.
        Jenže já dostal od kohosi při narození darem schopnost to nejen sledovat, ale i vyhodnotit.
        80% lidí takový dar nemá, mám jimi kvůli tomu pohrdat, že jsou to hlupáci a stádo a ovčani?
        Takový je svět a člověk jako druh má v genech napsáno, že se nechá manipulovat jako stádo svými vůdci…s tím se nedá dělat nic.
        Kromě…vlastní manipulace.
        A když někdo vlastní manipulací docílí moci, pak snadno upadne do hnijící stoky s těmi, proti kterým bojoval.
        Proto je tak málo velkých lidí v celé historii lidstva….

        To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    I kdyby v „evropském parlamentu“ byli andělé, nic by to nezměnilo, protože je to jen stafáž, o ničem nerozhoduje, nic neschvaluje ani neblokuje. Všechno dělá „komise“ a byrokracie.
    Svalovat vinu na voliče – do bezmocného orgánu – je přímo totalitní klasika.

    Například tento týden: všimli jste si, že došlo prakticky ke zrušení států a legislativy ? Jistěže nevšimli. Ale „prošlo-neprošlo“ schválení TTIP. Jen s nesmělou námitkou, že arbitráže v režii nadnárodních koncernů nejsou úplně to pravé. De-facto to úplně nuluje veškerou ochrannou – pro nadnárodní společnosti „omezující“ – legislativu na úrovni národních států i EU.

    V budoucnu dojde k tomu, že třeba zločinecká těžební společnost, která zfixlovala a uplatila průzkumy nalezišť zlata kdesi v ČR, bude žalovat stát, protože má „omezující legislativu“ ohledně kyanidového loužení a otrávení spodní vody. Stát ve finále legislativu zruší, protože by jinak pořád platil zločincům. Stejný trik zkoušel úspěšně Háva nebo Lauder, protože ČR má podepsané zvěrské „smlouvy o ochraně investic“. To se teď rozjede naplno, v obludných rozměrech.

    Vzpomněl jsem si, jak mi vykládali v Irsku, co stálo za hladomorem a emigrací v důsledku „bramborového moru“. Tehdá totiž obilí a jiného jídla bylo dost, ovšem dodávky do Irska by musely jít téměř zadarmo, což vláda GB chtěla udělat, aby zabránila vzpourám a tragédiím. Ovšem obilnářské koncerny prosadily zákon, podle kterého prodej obilí pod cenou byl zločinem – protože „snižoval ceny a tím ničil investice do obilnářství“. Že to ve finále vyvolalo bezbřehou nenávist Irů k Angličanům na staletí, obilnářští bossové nedomysleli, bezprostřední zisky byly důležitější.

    Dnešní doba je rychlejší, takže tuto „lahůdku“ dostanou její osnovatelé zpátky do držky rychleji než čekali – a chutnat jim to nebude.

    Systém je neudržitelný, vlivem pokroku. Dochází k systémové změně, vlivem ICT a robotizace. Je to stejné, jako se lámala knuta katolické církve a feudálního řádu v 15. století. Jde jen o to, kdo bude „dělat husitu“ a kam pošlou křižácké výpravy tentokrát. Kdo bude první, ten to odnese. Snad to tentokrát nebudeme my Češi, zatím to vypadá na Řeky a další jižní národy. A na Rusko, jako vždy.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Sorry, ne Háva. Jak se jmenoval ten zločinec, obchodující s krví ? Toho myslím.
      Kde se mi tam vzal Háva, ví asi jen Špagetová obluda.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Bossové mají v myšlení zaměřeném na bezprostřední zisk dlouholetou praxi. A mají i dlouholetou praxi ve skuhrání, jak je všichni ničí.
      http://idealiste.cz/?p=5371

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Domnívám se, že TTIP ještě schválena nebyla. Nebo mně to uniklo.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jakoby ještě ne. Vaření žáby nejde uspěchat, musí se pozvolně. Mají v tom praxi.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ani tu žábu vařit nepotřebují.
          Stačí, když kontrolují média.
          V tichosti si schválí, co budou chtít- jen aplikace do praxe půjde lehce, pomalu….

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Jistě, ten tlak na podporu TTIP je v našich médiích členěný v čase i prostoru. Dnešní příklad: Mladá fronta DNES, str. A12, komentář Luboše Palaty „Konečně dobrá zpráva z Unie“.
            Z textu vybírám:
            „Ve dnech, kdy jako by se na Evropu, Evropskou unii hrnula jedna špatní zpráva za druhou, se konečně objevila jedna vyloženě dobrá. Evropský parlament tento týden jasnou většinou hlasů schválil podpůrnou rezoluci ke klíčové dohodě o Transatlantickém obchodní a investičním partnerství, kterou už velká část odborné veřejnosti nazývá její zkratkou TTIP.“

            „Drobná námitka k rozhodčím soudům, jakési vylepšené podobě arbitráže, které TTIP zavádí, se ukázala být skutečnou marginálií, a ne záminkou pro socialistickou frakci v Evropském parlamentu, aby se hlasování europoslanců o rezoluci nadlouho zastavilo.“

            „Europoslankyně ANO Dita Charanzová však socialisty za odklad hlacování kritizovala:“
            „Nejednalo se o nic jiného než o politickou frašku, po zbytečných průtazích se vracíme k původnímu textu, k hlasování, které mohlo proběhnout již před několika týdny.“

            „Vadí jim hlavně to, co příznivci smlouvy považují za její největší přínos. Dohoda mezi stále největšími ekonomikami světa má totiž mnohem větší význam než jen zvýšení obchodní výměny mezi USA a EU. Může a měla by vést nejen k užšímu hospodářskému, ale i politickému a civilizačnímu srůstání v jeden celek. Celek, který by mohl mít i v globalizovaném světě 21.století rozhodující váhu.“

            Luboš Palata měl teď pár týdnů v MFD pauzu, asi nabíral dech po té tvrdé dřině s Ukrajinou. Ale už je zpět na frontě a pálí ze všech hlavní, hotový Rambo. Koho chleba jí, toho píseň zpívá.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano souhlasím, je to tak. Jde to sice pomalu ale k neodvratné katastrofě a ti hnusní a odporní lidé v masmédiích tomu ještě tleskají. Nikdy jsem si nemyslela, že ve svém životě poznám tolik ubožáků, kterým za pár grošů je všechno, celý stát, ukradené.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Ten tlak je nenápadný a laik ho těžko postřehne. Právě před pěti minutami jsem například zjistil, že Český rozhlas, stanice ČRo Plus (publicistika, komentáře, analýzy atd.) má nového šéfa, Alexandra Píchu. Ač jsme se pár let neviděli, mohu prohlásit, že je to můj dlouholetý a hodně blízký kamarád. Nicméně Alan je tak proamerický, že opravdu stupňuje způsobem „dobrý, lepší, americký“.
              Tak se to dělá – správné lidi na vedoucí místa, oni už si další podřízené vyberou a nasměrují medium tam, kam je žádoucí.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ten tlak je skutečně takřka neznatelný, jen se tak až familierně plká, tenhle tohle a tamten tamto a tohle je pokrok a tamto není…žádná extra štvanice, jen lážo pokec…
              Kočko, já si kdysi mysel, že větší idioti, co tam jsou (byli-tehdy za komunistů) nemohou vůbec existovat.
              Ach, to naivní mládí……

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Vitto, on ten tlak totiž není žádný, o informacích k TTIP se skoro nic nedočtete, pokud v našich masmédiích ano, tak jen klady. V zahraničí sice více, ale v podstatě o TTIP neví moc ani poslanci europarlamentu. Už to by mělo varovat. Nevaruje. Jen útržky mohu posloužit na dvou slovenských zdrojích : euroaktiv.sk a sppk.sk od Igora Šarmíra. Tenhle člověk je opravdu můj největší zdroj, věřím mu, jenže ani on nemá moc zdrojů jak jsem pochopila, přitom je to poslanec europarlamentu.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jasně, tady je internet zaskočil, jinak to mediálně prošlo jen tak, že by se kdesi dole napsalo, že byla podepsána smlouva o vzájemném obchodu. (tečka)
              Co není v médiích, jako by nebylo.
              V této souvislosti je mi záhadou, proč média podpořila národní věc s kolonisty ve prospěch lidu.
              Jestli to třeba nějak uniklo bdělému oku propagandistů…nebo co.
              Politické body za tím nebudou, ty slíznou extremisté a Karl je multikulturní a Zeman naopak proti.
              Zájem EU to také nebude, ti se jich potřebují především zbavit.
              Zájem lobistů a mafiánů také ne, kolonisté budou monstrozní kšeft, obchod s bídou je prý výnosnější jak prostituce a drogy dohromady.
              Je to záhada, snad tomu nějak přijdu na kloub…..

              To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Gorby byl pro Sajuz neštěstím. Stejně jako pro nás V. Ruzyně. Putin ten propad do nicoty brzdí, seč může, u nás to do kopru frčí plnou parou. Putinovi podráží nohy „vyspělý Západ“ a naší Hlavě státu Pražská kavárna. Divný svět.

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Tak jsem se na to vyspal, ale asi tu nenapíšu nic světoborného. Nic, co by během dne už nenapsali jiní.
    Ačkoliv moje svědomí je čisté (hlasoval jsem v referendu proti vstupu ČR do EU), není mi to nic platné a i s těmi, kdo byli pro, jsem dnes na jedné bárce.
    Pravdu má kchodl – o našem vstupu do EU bylo rozhodnuto dávno před českým referendem. Ostatně stačil pohled na mapu s vědomím, že Poláci do EU vehementně chtěli. Nějakými obstrukcemi bychom si ovšem byli bývali mohli vydobýt nějaké slušnější podmínky, nicméně konečný výsledek by byl identický a výhodnější podmínky by se rozpustily časem v EU moři regulací, předpisů, směrnic a nařízení.

    Časem docházím k přesvědčení, že skutečnou motivací přijetí nových zemí do EU byla především v případě Německa stará strategie ovládnutí Evropy, ovšem s použitím moderních metod – ekonomických, politických, PR atd. Vždyť pohleďte v případě krize, ať už ukrajinské nebo řecké – rozhodují snad na konec nějaké orgány EU? Tzv. evropský prezident, Evropská komise atd.? Nikoliv, rozhoduje kancléřka Merkelová, které (přizván tak nějak ze slušnosti) přizvukuje francouzský prezident.

    Ohledně výše zmíněných husitů – chraň nás ruka páně zase se do něčeho pouštět jako první! EU je sice odsouzena k zániku, ale bez boje (a nemusí být ozbrojený) to nebude. Nevím, zda dojde k rozpadu EU. Druhou variantou je její podrobení se USA. Nicméně svůj de facto zánik sice neměla EU v prvopočátcích v genech (myslím si já), leč její vývoj v posledních cca dvaceti letech nabral směr, který mi jiný předpoklad nepřipouští.

    Před pár dny vyšel báječný rozhovor s Petrem Robejškem v Parlamentních listech. Mj. v něm upozorňuje na skutečnost, že EU není schopná či ochotná řešit skutečně důležité evropské problémy (Ukrajina i Řecko jsou toho příkladem, ale i třeba energetická politika atd. – dodávám já), ale zabývá se nevýznamnými regulacemi třetího řádu – žárovkami, vysavači, teď u nás i nějakými přírodními oblastmi a jejich ochranou (třeba nedaleko od nás v Dobřanech jde o kuňku žlutobřichou). Tyto regulace, ne vždy zcela zdařilé, pak vyžadují další regulace regulací a výsledkem je, že hlavní úsilí EU se (množná naštěstí, nevím) rozplývá v blbostech, které občany obtěžují. Nápravou je pak nějaká další regulace a nasrání roste. My přece víme, že uřídit chod společnosti do posledních detailů se nedá – zkoušeli jsme to čtyřicet let někdy i za cenu relativně tvrdých opatření, ale výsledkem byla rezignace státu na takové snahy. Pozdě.

    Nu, je vidět, že jsem se vyspal dostatečně, nadatloval jsem toho tady až moc. Místo abych se pustil do toho Jemenu… :-).

    To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    Pardon, ještě něco pro Slima a spol.
    „Byly tu:
    Nařízení o kontrole smýšlení místní obyvatelstva.
    Návod, jak sledovat v rozmluvách s místním obyvatelstvem, jaký vliv mají na jeho smýšlení zprávy z bojiště.
    Dotazník o tom, jak se chová místní obyvatelstvo k vypsaným válečným půjčkám a sbírkám.
    Dotazník o náladě mezi odvedenými a těmi, kteří mají být odvedeni.
    Dotazník o náladě mezi členy místní samosprávy a inteligenty.
    Nařízení o bezodkladném zjištění, z jakých politických stran se skládá místní obyvatelstvo, jak silné jsou jednotlivé politické strany.¨
    ….
    Každý den přinášel nové instrukce, návody, dotazníky a nařízení. Zaplaven tou spoustou vynálezů rakouského ministerstva vnitra, strážmistr Flanderka měl ohromnou spoustu restů a dotazníky zodpovídal stereotypně, že je u něho všechno v pořádku a loajalita že je mezi místním obyvatelstvem stupnice I.a.
    Rakouské ministerstvo vnitra vynalezlo pro loajalitu a neochvějnost k mocnářství tyto stupnice: I.a, I.b, I.c – II.a, II.b, II.c – III.a, III.b, III.c – IV.a, IV.b, IV.c. Tahle poslední římská čtverka znamenala ve spojení s „a“ velezrádce a provaz, s „b“ internovat, s „c“ pozorovat a zavřít.
    …..
    Tato pasáž končí známou zápletkou s Pepkem Vyskoč.

    To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    Tady si přečtěte, jací ve své většině jste.(vč.mě)
    Jsme zbabělí a….(atd.) a nejsme Češi, na rozdíl od pana Kartouze, který má všechny potebné vlastnosti pro to, být Čechem. (jaké to asi jsou?)

    Hlavně tady je to zajímavé:
    „prostá obava malého člověka z toho, že by něco mohlo ohrozit jeho oázu relativního klidu a blahobytu.“ – See more at: http://www.blisty.cz/art/78114.html#sthash.2yeDXq3N.dpuf
    To je ke konci.
    Tak to vidíte, dokonce i pan vševěd připouští, že kolonisté mohou ohrozit klid a blahobyt, byť ten je relativní.
    A ti kolonosté, ti jsou na tom morálně lépe, nejde jim ani o blahobyt, ani o klid, jde jim o …o…o svobodu, přátelství a poctivou práci.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Třeba by pan Kartouz mohl vylézt ze své slonovinové věže teorií a zajet se podívat do Ústí nad Labem, jak kulturně obohacená je Matiční ulice dnes, bez toho fujtajblového plotu..
      http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/maticni-ulice-je-bez-slavneho-plotu-patnact-let-20141125.html
      http://www.britskelisty.cz/9910/19991022j.html
      Bohužel lze konstatovat, že oficiální české státní mechanizmy se dopracovaly k tomu, aby celou problematiku svěřily právě těm aktivistům a jejich mediálnímu i politickému zázemí.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Copak Kartouz, ale Kohout by se tam měl mediálně prezentovat.
        Řezal tam vlajku, nyní tam může třeba (pod dohledem kamer veřejnoprávních televizí) v tom parku přenocovat.
        Ukázat, že ještě nepatří ve svém boji za lepší příští do starého železa…..

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Bože, onen Kartouz, to je ale vůl … A omlouvám se skutečnému, lidstvu prospěšnému zvířeti.
      Aneb jak se dá situace nejen v mediální sféře glosovat: Moudří nejsou, a sráče ( pardon, ten výraz tam sedí ) jako kdyby shazovali 🙂 …

      To se mi líbí

  9. Slim napsal:

    Ze spleti zpráv o dohodě s Řeckem, se mi v hodnocení (které většina zpráv stejně obsahuje) zdá docela dobrá tato.

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      http://www.blisty.cz/art/78140.html

      Varoufakis nám sděluje, proč odešel. L. Stříteský udělal užitečnou práci (i když občas píše „kdyby jste“ – mor se šíří! ).
      Týž den nám ovšem K. Dolejší předvádí tamtéž svoje neznalosti ekonomie.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Slime, slyšel jste včera v Interview ČT24 Švejnara? Prý jestli dojde k velké privatizaci, dojde k rychlému růstu řecké ekonomiky, zvýšení zaměstnanosti…

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Neslyšel, protože jsem ho hned přepnul. Švejny je takový klaun ekonomie, ten vám přikývne na všechno, během několika minut klidně na zcela opačné věci. Zrovna tak jsem se podíval chvíli na Dlouhého, jen abych zjistil, jestli ještě šeplá. No ano, ještě.

          Oba pánové se hlavně snaží držet ve světlech reflektorů a působit rozšafně a zasvěceně; přece jen se zase blíží prezidentská volba a zejména Dlouhý je považován za nadějného kandidáta..

          Tihle dva nám nic rozumného neřeknou. Naštěstí máme Krugmana, deGrauwa, Stiglitze, Münchaua..

          To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Zde je originál. Je podstatně obsáhlejší, než Stříteského výtah a ostřejší.
        Samozřejmě, že „jim“ o žádnou ekonomii nejde, jde jim o moc.

        http://www.newstatesman.com/world-affairs/2015/07/exclusive-yanis-varoufakis-opens-about-his-five-month-battle-save-greece

        Ale to se asi obrátili na špatnou adresu.. Měl jsem kdysi řeckou přítelkyni, a ta říkávala, že Češi jsou strašně nekritičtí.. (S hrdostí dodávám, že mne do toho nepočítala. 🙂 )

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.