Je to marné, je to marné, je to marné


Kanadský profesor Lawrence Peter formuloval základní zákon platící pro hierarchickou společnost:

 „In a Hierarchy every employee tends to rise to his own level of incompetence.“ V českém překladu to znamená, že se každý zaměstnanec v takové společnosti časem stává neschopným.

 Profesor Peter k tomu dodává, že užitečnou práci mohou vykonávat jen lidé, kteří tento vrcholný stav vlastní existence ještě nedosáhli.

 Jsou-li takoví lidé ve špičkové funkci, začnou žvanit, tedy chovat se podle dalšího pravidla (někdy připisované Murphymu):

 „Spent sufficient time to prove a need and the need will disappear.“  Volně přeloženo:

 Mluv dostatečně dlouho o tom, že je nutné něco udělat a potřeba to udělat zmizí.

(Každý problém je nutné nechat vyhnít. – pozn. Bavor)

 Pravdivost Peterova zákona a jeho okrajových výroků velmi pěkně potvrzuje česká vláda. Zejména v souvislosti s problémem uprchlíků.

 Je pozoruhodné, že její neschopnost uniká i jinak bdělým moderátorům veřejnoprávní ČT. Nebo snad již i oni dosáhli …?

 Český premiér není schopen odvést ani tak nepatrný kousíček užitečné práce, jakým je vysvětlit zmateným občanům velmi jednoduchého principu nakládání s uprchlíky.

 Pro uprchlíky totiž existují tak zvané přijímací země. To jsou ty první bezpečné, kam utíkající fyzicky vstoupí. Česko takovou zemí není, pokud pomineme vzdušnou cestu třeba ze Sýrie a nebo Libye do Prahy. Nejsme Maďarsko, Řecko nebo Itálie.

 Přijímací země má obecně povinnost převzít a vyhodnotit od žadatele jeho žádost. Může uprchlíka buď odmítnout a vrátit tam, odkud přišel, nebo se o něj postarat po dobu, než mu některá z cílových zemí poskytne povolení přijet.

 Návrat současných uprchlíků do rozvrácených zemí není jednoduchý, proto se o něm moc nemluví.

 Česko je typickou cílovou zemí a té nehrozí, že by musela vzít, koho nechce ať již kvůli barvě pleti, chorobě, nedostatku vzdělání a nebo jakémukoli jinému handicapu.

 V současné době směřují uprchlíci především do Evropy. Tady nastává problém, protože většina cílových zemí je součástí EU a tak jim je žinantní vyvěsit cedulku „nepřijímáme“.

 Sobotkové a spol tedy hledají čas pro odklad. Třeba si uprchlíky „štědřejší země“ rozeberou a bude po starosti.

 Může samozřejmě vypuknout situace takového rázu, že se uprchlíci, čekající v přijímací zemi (Itálii a Řecku především), dozvědí, že u v Česku nebudou kvůli barvě pleti, chorobě a nebo jen tak kvůli vládou indukované xenofobii, vítáni.  Nebudou k nám chtít. Vláda udělá z této nouze ctnost a bude žvanit o tom, že nemůžeme být jako komunisti a nutit lidi, aby šli jinam, než chtějí. Takže  by prý stejně odešli. Zvlášť, když je ten schengenský prostor.

 V míře, která se dá vydržet, sleduji internetovou ČT. Argumenty o snadnosti pohybu po Evropě jsem tam zaslechl. Nikoli však velmi jednoduchou otázku ohledně omezení pohybu uprchlíků mezi jednotlivými zeměmi platí. Ta omezení, administrativní i osobní samozřejmě existují. Schengen je dobrý pro turisty a pro možnost občanů členských států EU jít za prací.

 Kvóty padly a tak si vláda může natřásat peříčka  a předstírat, že jsme, ale opravdu jsme ochotni pomáhat. Není to povinné a tím odpadá nutnost něco udělat. Těch pár pár stovek afrických negrů a nebo prožluklých Arabů půjde někam jinam. Hurá.

 Lid bude spokojen a ve svém nadšení přehlédne, že neschopnost, projevená vládou ohledně jednoduché věci, je varováním, že se nebude chovat jinak, když půjde o deset miliónů obyvatel Česka.

 Je to pořád dokola. Je to marné, je to marné…

kanadajj

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

63 reakcí na Je to marné, je to marné, je to marné

  1. Strejda Olin napsal:

    ANO, je to marné. A také smutné! O to smutnější, že ti, co zvonili klíči jak pominutí věřili, že marnost, kvůli které zvoní, už nikdy nezažijí. Netušili, že se vrátí v ještě větší síle a záludnosti.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ano, je to pořád o tom stejném.
      Řešme příčiny, ne následky.
      Ne hubou, ale činem.
      Třeba volebním – přestože v tomto režimu je činem zbytečným. Ale aspoň na gesto je možno se zmoci …

      To se mi líbí

  2. Mac napsal:

    a co teprve až půjde ne o stovky a tisíce emigrantů, ale třeba o Vámi zmiňovaných 10 milionů „negrů“ nebo „prožluklých“. Cardo, Cardo, vlastně Jírovče, Jírovče, negr se neříká, to by Vám Váš mimořádný přítel Kohout vynadal do rasistů!!!

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Kohout se sice choval píšerně, není divu – žil dlouhá léta v necivilizované zemi než se vrátil domů, ale JEDINÝ v oné pověstné diskusi řekl to jediné PODSTATNÉ : to bílí, to konkrétně a především Američani, Francouzi, Němci, Britov, Španělé, Portugalci … zavinili svou kolonizační a neokolonizační politikou všechny problémy v Africe, rozpoutáním válek i onu migraci. Oni si zaslouží trest, ne obyvatelé tohoto kontinentu.
      A skromná poznámka : ať si to „vypijí“ ti výše zmínění, ne my Češi – my jim, ať už šlo o Afriku či Jižní Ameriku či Asii, vždycky víc pomáhali než jim brali. Vys..t se na solidaritu s EU.

      To se mi líbí

      • Mac napsal:

        souhlasím, že Kohout řekl to podstatné. Ale současně řekl, že MY jsme odpovědni a MY si máme domů nabrat zaburkované muslimské rodiny…
        Já přiznávám jedinou odpovědnost a to je příslušnost k západní civilizaci….???
        Já jsem nepodporoval řádění Usáků, Frantíků, Anglánů v Iráku, Libyi, Sýrii a ještě mnohem dříve ve spoustě jiných zemí
        Zaprvé – my – já- jsme ten rozvrat jižní civilizace nezpůsobili, zadruhé přijímat uprchlíky nic neřeší a je to cesta do pekel.
        Ničemu nepomůže a náš svět zcela rozvrátí

        To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    „V korporaci se nezabývej jinými problémy než těmi, které vyhnijí samy od sebe. Zbytek věcí je lepší ignorovat.“
    (kchodlovo korporátní pravidlo č. 3)

    „Problémy, které se nevyřeší samy od sebe, se nevyřeší nikdy.“
    (kchodlovo zobecněné korporátní pravidlo č. 3)

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      „Slovo nikdy je lepší vždy nahrazovat optimistickým opisem, například zítra, příští týden, lépe něčím ještě neurčitějším, například v příštím plánovacím období“.
      (kchodlovo všeobecné korporátní pravidlo č. 3)

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        „Problémy, které se nevyřeší samy, je zbytečné řešit. Jsou systémové povahy a tudíž je hledání řešení v rámci systému marné. Vyřeší se samy, ale až zánikem systému – ergo zánikem korporace. Ale to už nebude co řešit.“
        (kchodlovo univerzální pravidlo č.3)

        🙂 🙂 🙂
        Trochu optimismu do žil, hoši a dívky !

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Moji milí virtuální přátelé,
          všechny vás zdravím, především pana hostitele z Bavorů.
          Děkuji vám za vše.

          Výše uvedené korporátní poznámky berte s rezervou. Dorazil jsem k mašině mírně připitý a chci rozptýlit chmury. Snad jsem Vás každého trochu obveselil, udělal si legraci sám ze sebe a ze světa. Trocha trapnosti snad neuškodí, pokud je opravdová 🙂

          Mějte hezký den, bude snad hezky.

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Možná připitý, ale při smyslech 🙂 .
          Toto „kchodlovo univerzální pravidlo č.3“ si opakuji dnes a denně při sledování, pokud tedy mám sílu sledovat – což je čím dál míň často, diskusí či komentářů k řešení jakéhokoli problému dneška. Tento systém ty problémy založil a dělá že je chce a bude řešit. Hubou. Naděláním problémů ještě větších. Což nejde beze změny systému. Takže jak říkám : kecy. Ne řešení a vyřešení. Jen změnou systému.
          Příklady neřešitelných problémů v tomto systému? Cikánská otázka, bezdomovectví, chudnutí středních vrstev, rozevírání nůžek, kriminalita, korupce, migrace, neodpovědnost odpovědných, drahé a nevýkonné školství a zdravotnictví, cinknuté státní zakázky (IT, stavby…) … nechce se už vzpomínat. Lepší odpovědět na otázku : který problém tento režim úspěšně vyřešil? Nevím o žádném.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Každý systém má asi svoje neřešitelné problémy už v základu v sobě. Za socialismu to byly například prázdné obchody, svoboda slova (i po projevu), svoboda cestování, …
            Dá se říci, že pár těchto problémů nynější režim vyřešil, ale za cenu vzniku problémů jiných, často mnohem větších, než byly ty socialistické.

            Často narážím na paradox, že v komplexní, složité situaci, řešení jednotlivého problému vyvolá problémy jiné, často větší, než byl ten původní. Jako zdánlivě nejlepší se pak – v krátkodobé perspektivě – může zdát nedělat nic, protože každý pokus vede tak či onak ke zkáze, jen jinou rychlostí. Pokud se ale problém „přeleží“, nedá se systém už zachránit.

            Dobře to bylo vidět třeba na Sojůzu a perestrojce. Gorbačov to zkusil, ale bylo již pozdě, „okno příležitosti“ nenávratně minulo. Mohli to dokázat v 60. letech ? Kdo ví.

            To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    Pane Kanaďane,
    morality si strčte do libovolného tělesného otvoru.

    My, Češi, jsme se s obrovskou tolerancí, porozuměním a někdy i láskou postarali o nesčíslně uprchlíků, například o židy i Židy z Německa a dalších zemí, pak o spoustu Řeků, další vlnou byli naši vietnamští přátelé a naposledy Rusové a Ukrajinci. Romy nevyjímaje.

    Ovšem islamisty, stavitele mešit, zavaděče šarije, urážeče našich krásných žen, znásilňovače – ty tady vítat nebudeme, naopak, poženeme je sviňským krokem, klidně i s použitím zbraní. Pokud naše vláda a instituce naši důvěru zklamou, máme právo, podle Ústavy republiky, vzít právo do vlastních rukou – do rukou nositelů práva, lidu.

    To je všeobecný názor, nikoliv extremistický, proto jsem si dovolil použít slůvko „My“.
    U nás v Čechách totiž pospolitost ještě nevymřela, ani nebyla potlačena. Postavím se se zbraní v ruce i za souseda, kterého nemám rád, pokud mu bude hrozit nebezpečí – a naše rozepře vyřešíme později. Tak to chápeme asi téměř všichni. Asi to z Kanady už neznáte.

    Pokud nám dále chcete podstrkovat pana performera Kohouta, není problém. Je plnoletý a následky si ponese sám.

    Neříkejte prosím ani slovo o xenofobii vůči Afričanům a islámu. To je jako kdybyste řekl, že medvědi lidi nežerou – takže proč se jich bojíte. Nebo že kyanid není jedovatý – zkoušel jste ho ?

    Osobně jsem žil pár let s jednou Švédkou z okolí Malmö, kterou 2x islamisté znásilnili, přičemž podruhé ji málem zabili. Byla tak naprogramovaná, že vědomě neuznávala „rasismus“, ale pokaždé když nějakého „barevného“ viděla, celá se třásla. A při nočních procházkách si libovala, jak je krásné vidět všude proti sobě jen bílé obličeje.

    Tohle zažít nechceme. Mám osobně povinnost předat zemi svých předků svým dětem funkční.
    Budu kvůli tomu i střílet.

    Summary: fuck you, asshole.

    To se mi líbí

  5. Hudec napsal:

    Zaregistroval jsem zajímavý návod „xenofilů“ kterak pojmout příjem muslimů do vlastních řad:
    „Vy pociťujete k islámu a muslimům odpor jen a jen proto, že je neznáte. Musíte s nimi nejdřív žít, abyste je poznali. Tehdy a jen tehdy pochopíte, že pro vás budou přínosem.“
    Mazané. Už se těším.
    A v mém sejfu tiše odpočívá maličký samopal vz.61 a tulí se tam k pistoli ČZ vz.75. Ti pitomci to snad skutečně dovedou tak daleko, že budeme muset střílet. Nic už to sice nevyřeší, ale smrt bude alespoň rychlá. Na ruinách dosavadního uspořádání společnosti.
    Kurnik, ještě mě napadá něco o černém praporu anarchie, tak to je třeba jít pracovat, aby bylo na munici.
    🙂

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Pánové Hudče a kchodle, koukám že svými příspěvky podporujete mou teorii popsanou mnou v 07:04. Ano, naše vláda, náš systém ani muslimský příval nevyřeší.
      Co ale takhle si připravit kolty i na původce ostatních problémů, problémů založených ne cikány, ne muslimy, ale našimi českými predátory? Cikány natož muslimy nemiluji, nechci je tady, ale oni jsou obětmi systému. S těmi se to bojuje … Horší je to s jeho zakladateli a využivateli a zneuživateli.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        To máte těžké…. Mně se nedaří tak zle…. Vlastně se mi daří docela dobře….. No, ono se mi daří celkem výborně.
        To je nepochybně otázkou měřítek.
        A pro ty predátory trochu pracuji. Nemyslím, že bych se do nich musel pustit ještě za svého života, to jest během těch pár let, co mám ještě před sebou.
        Košile a kabát, však to znáte.
        Vypadá to, že by mohly vyrašit houby, tento týden. Pak už ne, bude po úplňku a horko. A potom bude třeba začít se chystat na dovolenou, letos bude extrémně dlouhá, celý měsíc. Kréta. Volali Stefanos s Adonisem, že u nich je a bude vše O.K., oni v tom zapadákově na Athény i EU celkem celou dobu serou. Dost samozásobitelé, byť samozřejmě ne ve všem. Třeba bez elektřiny by bylo zle, ale bral bych to jako trénink na blackout, který nás nevyhnutelně se současnou energetickou politikou EU potká. Všechno špatné je k něčemu dobré.
        Myslím, že aktuálně je naděje na střelbu celkem malá, ale držme se hesel: „V plánování je naše síla“ (Gábinka Majerová) a „Zálohy rozhodují bitvy“ (můj nebožtík otec), což Gábinka přetvořila do rustikálního „Zásoby rozhodují bitvy“ a tvrdě to při našich občasných rodinných setkáních nejen dodržuje, ale i vyžaduje. Někdy vám sem něco napíšu o „víkendech mimo Prahu“, které bývají stejně roztomilé v Praze jako všude jinde. Ale to je na dlouhé vyprávění.
        Bordel v naší zemi je, ne že by nebyl. Teď ráno jedu na stavbu naší spalovny. Bylo by veselé to tu u Bavorů popsat, co stát kolem ní koná za opičárny. Aktivistický teror jako vyšitý, státem granty podporovaný.
        Oni ti (hlavně zelení) aktivisté jsou jako bolševici – je jich jen pár, ale jsou jednotní a aktivní a tudíž úspěšně terorizují většinu. Tedy nás v roli mužiků.
        Ale že jsem se rozepsal, co?

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Ani nevíte jak vám rozumím 🙂 . Přesně takhle jsem predikoval vaše uvažování. Ale že ho i napíšete … Klobouk dolů!

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ti samí to nevyzkoušeli ani s cikány. A taky radí.

      To se mi líbí

  6. tata napsal:

    Pane JÍROVEC
    JE mi líto s toho mála co o VÁS vím,i s jediného vystoupení co jsem VÁS viděl ,Vás považuji za slušného člověka………bohužel nemohu souhlasit s pohledem který na toto máte……..na Váš pohled se strašně hodí jedno české přísloví…….cesta do pekel je atd.NEMŮŽETE prostě vyřešit všechny bolesti světa,navíc zde nemůžete zavírat oči před hrozbou nasledků.Dále to co je EVROPA SCHOPNA přijmout je stejně zlomek,takže to je jako kdybyste na prosakující přehradu daval pytle s pískem……….nezlobte se ale zde tu marnost vidím já ve Vašem pohledu

    To se mi líbí

  7. ji5 napsal:

    Milý Khodle,

    až vystřízlivíte, zkuste si ještě jednou přečíst můj článek, který tak vehementně kritizujete. Dovolil jsem si upozornit, že Váš premiér dosáhl svého vrcholu neschopnosti a není sto vysvětlit, že je to s přijímáním uprchlíků zcela jinak a že se, z čistě administrativního hlediska, vy Češi nemusíte obávat ani jednoho příchozího. Svojí nečinností nechá (údajně neexistující českou) xenofobii docházet do stavu zvaného ad absurdum. Například tam, že by jakýsi plukovník neuronil slzu, když se topí děti uprchlíků.

    Můj článek vám uprchlíky ani Kohouta nevnucuje a přesto mě napadáte způsobem, který není důstojný diskusí Poznámek. Mě urazit nemůžete. Shazujete se ale před Bavorovou komunitou, která si elementární slušnost až do této chvíle snažila udržet.

    Nejste jistě ani xenofob, ani rasista. Jen tak trochu nenávidíte tu či onu skupinu. Dokonce byste i střílel. Vaše odhodlání bránit bělost zeměmá háček. Nenávist, která se v Česku šíří a nedělá proti ní nic ani premiér, se může klidně obrátit i proti vám. Třeba proto, že jednou zestárnete, budete chodit o holi a vaše igelitová taška z Albertu a nebo Billy bude popuzovat mladé. Budete jim svým zjevem brát ilusi o světě. Třeba pak strachem úplně zběláte, ale to vás nezachrání.

    Až přestane prchlivost cloumat Vaším majestátem, můžete se trochu přivzdělat o právu Šaria. Ta, jako nástroj práva, zahrnuje dvě oblasti – právo občanské a kriminální. Dosti dobrý historický přehled je zde: https://otik.uk.zcu.cz/bitstream/handle/11025/6281/sobotkova.pdf?sequence=1

    

V obou oblastech, tedy občanské a kriminální, platí šaria jen v Saudské Arábii a Iránu, tedy u nejlepších kamarádů i nepřátel nás bílých, euroatlantických civilizovaných. 

Všude jinde se šaria týká jen občanského práva (hlavně rodinného – sňatky, rozvody, finance, dědictví) a prolíná se s prvky jiných právních systémů. Katolická „šaria“, aby se tak řeklo, existovala i v našich zemích a ráda by se tam vrátila.

    
Pokud někdo protestuje proti šarii v občanském právu, měl by vědět, že v GB například víc než sto let existují židovské soudy.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Vy jste zrcadlo.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Milý jii5,

      Vaše odpověď je typická, plná manipulačních lží, jako u každého jiného „šiřitele dobra“, který se zajisté cítí morálně a civilizačně nadřazen oponentům a blahosklonně udílí ony „hraběcí rady“. Kýbl sprostot, vychrlený například panem Kohoutem, mlčky pomíjíte či omlouváte a relativizujete, ale jakmile označím Vaše pokrytectví a farizejství pravými slovy, jste nadmíru pohoršen.

      Nedostatek sebenenávisti k vlastní bílé kůži je označován za rasismus. Absence xenofilie je zaměňována za xenofobii. Na to jsem si již stačil zvyknout, že jsem v očích lidskoprávních bolševiků vnímán jako xenofobní rasista. Zjistil jsem, že tito lidé často své oponenty nenávidí – v nějaké formě se vždy opakuje „kdo nejde s námi, jde proti nám“ – a projektují svou nenávist do oponentů. Sami jsou jakoby povznesení nad takové věci, čistí jako lilie.

      Nenávist k jiným rasám a kulturám necítím, zdá se mi to stejně nesmyslné, jako například nenávidět medvědy, protože ti také někdy žerou lidi. Nemusím to zkoušet na vlastní kůži, nemám potřebu objímat se s grizzlym, postavit se beze zbraně tváří tvář lvu nebo tygru. Stejně tak nemám zájem o multi-kulturní zážitky na vlastní kůži. Stejně jako jsem slyšel nepěkné věci o medvědech a lidožravých velkých kočkách, mám dostatek spolehlivých informací o důsledcích multi-kulti běsnění.

      Pokud jsem si stačil všimnout, nenávistí a touhou rozdělit společnost sociálně, genderově, rasově, věkově oplývají především havloidi a masmédia. Slova o „sockách“, „agresivních důchodcích v Lídlu“, „bezdomáčích“ neslyšíte téměř nikdy od skutečné levice ani skutečné pravice, ale téměř výhradně od voličů Kchááárla, zelených, „křesťanů“. Kult mládí, konzumerismu, „značkovosti“ šíří právě tito lidé – je to další znak, kterým se podobají německým nacistům, v apartních černých oblečcích od Hugo Bosse, s těmi elektrikářskými symboly (dva blesky).

      Mimoto, neznám nikoho, na koho by zaútočili babičky a dědečkové s hůlkami, chodítky a igelitovými taškami. Ale znám spoustu lidí, na které zaútočili Cigáni, Albánci, Pakistánci, Turci, Somálci, … pokud by se všichni ti útočníci dali nějak generalizovat, tak v jednom: nebyli bílí. A hodně z nich vyznávalo islám, jak se posléze ukázalo.

      Nevím, co z Vaší odpovědi je odpornější – zda relativizace šarii nebo snaha zaštítit své lži pomocí judaismu. Víte, židé nikdy svým spoluobčanům neřezali hlavy, neunášeli a neznásilňovali jim děti, neprodávali drogy, … ba dokonce ani nevypalovali nežidovské školy, neokupovali své čtvrti, neuzavírali přístup do svých měst a ghet. Ani nechtěli všechny předělat na židovskou víru a ostatní zotročit nebo zabít.

      Tyto žvásty můžete zkoušet na někoho, kdo „nosí na čele jitrnici“. Cestujeme a víme, jak to v západních zemích vypadá a co se děje, přes všechnu cenzuru. Nechceme, aby to bylo i u nás doma, v naší vlasti.

      Nemůžeme všichni před zlem utéci do země zaslíbené, jako Vy. Takové země už nejsou, i díky řádění „lidskoprávního“ šílenství. Není kam utíkat – situace se podobá hořkému židovskému vtipu z konce třicátých let: monolog nad globusem – tam to nejde, tam taky ne, tam jsou náckové už taky, … nebyl by jiný globus ? Mimoto, jak se říká – muž neutíká, protože ví, jak je to zbytečné – útěk je hlavně útěkem před vlastním já a tudíž se nepovede.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Když se topí děti uprchlíků, jistě to není veselý pohled. Ale umím si představit pohled ještě daleko horší. Na topící se VLASTNÍ děti.
      Sobecké? Nepochybně. Leč pravdivé.
      Vrcholem pokrytectví je rozbombardovat či jinak zničit domovy rodičů a pak ronit slzy nad jejich topícími se dětmi. V tom já nejedu.
      A právě na pokrytectví a lhaní si do kapsy nakonec náš druh civilizace nejvíc doplatí.
      Politická strana, která se ujme imigrantů, je pro mě nevolitelná. Je to pro příští volby parametr č.1.

      To se mi líbí

    • Mac napsal:

      není my jasné, proč my ve střední Evropě bychom se měli vzdělávat v porozumění právu šária
      to je nějaká nová jírovcovsko-kohoutovská podmínka přežití nás Čechů v naší zemi?

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        hmm zdravím od sousedů a nemůžu se zbavit dojmu ze náš/jejich Kanaďan je vztek bez sebe, že si jeho rad nikdo nevšímá na tož jej poslouchá jo nebudou many many jinak je tu klidžádný jírovec je nezajímá. Slováci jsou v pohodě a začíná litovat rozdělení bylobynas více.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Abych nezapomněl, děkuji za Vaši starost o moje stáří. Abych Vás uklidnil, mám několik plánů, jak se vyhnout igelitové tašce, prohrabování popelnic a šourání se o holi před zraky agresivní mládeže. Plán A je nezchudnout, případně umřít včas. Pokud nevyjde plán A, je zde záložní plán B.

      Spočívá v založení obecně prospěšné, humanitární organizace. Zatím váháme, s několika vytipovanými budoucími ubohými stařečky a babičkami, nad názvem.
      Člověk v tísni, Pravda&Láska, Lebky&Hnáty, Hells Angells, Banditos, … to je již obsazeno.
      Váháme mezi „Old Akelas“ (jakože „staří vlci“, podle Akély z Knihy džunglí), „Invalidos“ (má to evokovat příbuznost se známou humanitárkou Banditos), „Hell Zombies“ (to asi dostane přednost pokud se místo Banditos napojíme na humanitární kanály Andělů).

      Obsahem bude humanitární činnost v oblasti péče o staré – raketýring domovů důchodců, LDN, hospiců. V obchodním plánu máme „v pácu“ hlavně církevní hospice, protože starý katolický trik s přepisováním dědictví na smrtelné posteli se nám velmi líbí, hodláme požadovat jen malý poplatek „za ochranu“ před požárem, incidenty s výbušninami a střelnými zbraněmi. Další oblastí bude zásobování a distribuce – drogy má již obsazené Zentiva a další mafie, takže se hodláme etablovat v kulometech, pistolích, automatických puškách a tak dále. Možná přibereme i granátovou distribuci. Poctivý obchod, žádná levárna.

      Humanitárka bude novátorsky organizována jako motocyklový, případně kriplkárový gang. Harley Davidson je naším nápadem nadšen, v budoucnu hodlá expandovat do oboru vysokoobjemových čtyřtaktních invalidních vozíků, včetně provedení „Chopper“ pro fajnšmekry.

      Výhodou plánu B je hlavně to, že jde, manažersky vzato, o typické „win-win“ řešení.

      V prvním případě si členové budou užívat volnosti, svobody, bohatství, kamarádství a humanitárního uspokojení, jistě srovnatelného s radostí z bombardování, ze zásobování žroutů jater, roznášení Eboly a tak dále.

      Pokud to nevyjde, hrozí nám jen zastřelení či zajetí a odsouzení na doživotí. Díky skutečné humanizaci vězeňství je osud doživotně odsouzeného důchodce jistě lepší, žije v lepších podmínkách a na lepší stravě, než chudáci umístění v draze placených soukromých důchoďákách. Navíc, jak náš právní expert zjistil, oproti důchodcům v „domech stáří“ vězňům nestrhávají celý důchod, ale část dostává na cigarety, dopisy, kulturu a tak dále – nezabavitelné životní minimum. A o staré vězně se stará nepoměrně více lidí než o staré důchodce. Sadistický bachař s inteligencí gorily je proti běžné zdravotní či sociální pracovnici v důchoďáku lidumil a laskavý člověk. Tedy i druhá možnost je velmi dobrá. Win-win.

      jii5, o mé stáří se bát nemusíte.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Myšlenka s tím kriminálem na stará kolena mě také napadla. Na realizaci je ještě čas, ale v malém mozku je to uložené…..

        To se mi líbí

  8. strejda napsal:

    Je tomu tři a půl tisíce let co ve městě Chattušaš žil nějaký Argiš, Chetita každým coulem. Když se najednou objevili podivní cizinci a stovky jich zaplavili kraj i město, zlobil se – nadávat si netroufnul – na krále králů, že tomu neudělá přítrž. A pro jistotu opravil a zpevnil dům a koupil nějaké zbraně. My je nepotřebujeme mlel a mlel na shromážděních a před přáteli. Něco s tím musíme udělat.
    Cizinci přibývali jako kobylky na jaře. Armáda, ta nejlepší na světě s nimi začala bojovat. Za každého svého mrtvého měla deset vetřelců. Vetřelci přibývali a mrtvých bylo tolik že vojáci viditelně ubývali. Nápor se zastavil až před mohutnými nedobytnými hradbami Chatuše.
    O pokračování příběhu nikdo nic nenapsal, hradby Chatuše stojí, z domů se vesměs dochovaly půdorysy. Nebylo zapotřebí řešit problémy s vetřelci. Vyřešili se samy. Bez diskosí a zbytečných nápadů. A na Chetity se tři tisíce let zapomnělo.
    Dnes také řešíme malichernosti. Ano či ne uprchlíky. Jsme jako Argiš. Také si neuvědomujeme, že se jedná o něco jiného. Svět se dal do pohybu, někdo ho rozpohyboval. Jistě věděl proč. Ten někdo nás nechá povídat a diskutovat, kupovat revolvery a dělat zásoby. To mu nijak nemůže uškodit, alespoň se lid zabaví a nebude otravovat.
    Jedinou relevantní otázkou je, zda jsme ještě před bodem návratu. Pokud ano, řešme problémy u zdrojů a zbavme se viníků. Pokud jsme za bodem návratu pokračujme v zábavě, diskutujme a dělejme cokoli marného.
    Naše diskuse jsou jen ventilem pro přetlak, vypsat se, vypovídat, uvolnit napětí. Na svět to nemá žádný vliv. I KDYŽ, velké věci vznikaly z malých. A tak, kdo ví?

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      – jak blízké mému pohledu
      – jen doufám, že PŘED bodem návratu (i když nepochybuji, že o tom dvojím vstoupení do řeky znáte)
      – mám obavy, že v těch vinících, strejdo, se už ani neorientuji pro samou pravdu a lásku kolem nás
      – jen bych si nebyl jistý s tím, že NĚKDO VĚDĚL PROČ. Možná, že si to jen představoval, že VÍ, ale dal bych gatě i s nožíkem v kapse, že ani netušil
      – moc se sem nedostanu, ale když ano, jsem rád, když Vás mohu číst = pište!!!

      To se mi líbí

  9. tata napsal:

    pane
    citace…….Dovolil jsem si upozornit, že Váš premiér dosáhl svého vrcholu neschopnosti a není sto vysvětlit, že je to s přijímáním uprchlíků zcela jinak a že se, z čistě administrativního hlediska, vy Češi nemusíte obávat ani jednoho příchozího.

    Neargumentujete potom ani VY PŘESNĚ……….KDYBY PROŠLI KVOTY………tak by jsme je měli přiděleny,kdyby prošli tak ani VY ANI NIKDO JINEJ nevý jak by se ty podmínky byli nastaveny,jen celkem dost pravděpodobný že to něvěděl ani ten co to navrhoval.

    Souhlasím že je potřebné vždy se udržet v rovině slušnosti bez urážek.

    VÍTE je to složitější než co jste napsal…………………….Jen tak trochu nenávidíte tu či onu skupinu.
    DÁ se trochu vypozorovat že stímto narážíte i na ROMSKOU OTÁZKU…….ta otázka má dvě strany mince……….na té jedné straně je jasný problém tech slušných ROMŮ,TU lidi jako VY POUŽÍVÁTE,už ale né tu druhou stranu proč plno znás pomalu a jistě se zatrvrzuje……VÍTE lidi jako Kocáb,,na té vlně jedetei VY,, MAJÍ krasné humanistické řeči…….když ale to mají dokázat v praxi ovej……….jen vyjímky těch co takto mluví by se dokázali dnes a deně vyrovnat s fungováním
    běžného života v těchto lokalitách a to celí život…….to najedno plno z nás si začne uvědomovat jak k tomu co nazíváte ,rasismus…..že teda podle vás ten rasista sem.JEN to v tom prostředí chce žit roky bez možností se vratit do světa kde normálně třeba ten KOCÁB ŽIJE.Těch CO VTOM DOKÁŽOU ŽÍT A ZUSTAT V TOM PŘESVEDČENÍ,těch je hodně málo a dali by se nazvat svatými.
    Ano nejsme svatý,přejem si aby každy dodržoval ty zakladní povinosti,to co hlásají KOCÁBOVÉ ,Havlové je v konfrontaci bežného života kontraproduktivní………kdo znás by si mohl dovolit vybydlet byt,posílat krást děti,zneužívat soc davky v takové míře ,ano i mezi nami jsou tací ale ty procenta……..u ROMŮ TO UŽ JE bohužel BEŽNÉ a zhoršuje se to ano i tím že kapitalismus je obzvlášt pro ně s jejich naturou tvrdy………A lidi jako VY MUSÍTE JE CHÁPAT………NE PANE NEJSEM SVATEJ ……..
    S tou otázkou imigrantů s Arabského světa to bude složitější……….stačí se podivat Francie……JEJÍCH reprodukční potence je obrovská ale tím pádem pro mizicí populaci mistních obrovský problém…..zde to posal strejda napsal:
    30.6.2015 v 09:12
    DALŠÍ problém je jejich militantní část………..ano je hezké nebyt rasista,humanista,těch připadů co klidně žijí 20 let spořádaným životem,sousedi o nich mluví jen kladně a jeden den cvak veme bilej RUBÁŠ A BUM……….ANO a to vše VY BAGATELIZUJETE……….TĚCH INDICÍÍ je přiliš moc abych sdílel VAŠ POSTOJ………..HOLT pak jsem rasista………..A lidi jako VÁŠ kamarád Kohout mě utvrzují ŽE s tím dokážu žít

    To se mi líbí

    • ji5 napsal:

      Tato, ty kvóty by znamenaly jen to, že by Česko, jako cílový stát muselo přijmout daný počet uprchlíků, ale pořád podle svého vlastního výběru. Třeba samé doktory a nebo lehké atlety. Bez kvót nemusí Česko přijmout nikoho.
      Možná uniklo Vaší pozornosti, že nikomu žádné uprchlíky nevnucuji. Pozastavuji se nad pokrytectvím politiků, kteří rozesírají českou společnost.

      Vy jste slušný člověk, já taky a všichni od Bavora. Když ale napíšu cosi o rasismu v české společnosti, je oheň na střeše. Víte on je jen malý krok od „vyloučených oblastí“ ke koncentrákům. Možná, že zatím jsou hlasy typu „jsem pro fašismus, když nás zbaví těch hnědých“ ojedinělé. Jenže pak narazíte na fotogalerii z Brna: http://www.parlamentnilisty.cz/galerie/foto/Protesty-v-Brne-1101#14 Snímek se zadrženým neonacistou by mohl mít podtitulek „Policie pomáhá a chrání.“ Nebo „To je jeden z nich“.

      Až se tenhle mor rozšíří, bude pozdě protestovat.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        NO NEVÍM
        jestli si správně ipretujete že by ČESKO MĚLO VOLBU KOHO jak píšete,naopak pokritectví by bylo když se rozhodnem někoho přijmout si vyzobávat ty lepší.Naopak vždit menem toho co kritizujete on jasně řekl že se nezříkáme přijmout ale že si rozhodnem sami koho,až tak v těchto věcech nejsem obeznámen v naší debatě to považuji jako min podstatné……….jen promě a muj pohled bych byl rád přesné znění co se připravovalo……podle mě mělo byt přiděleno náká kvota a né že y jsme si třeba vybrali doktory………ale nechám se rád poučit……….jak jsem předeslal duležité vtéto polemice je jiné.
        Takže.
        Možná uniklo Vaší pozornosti, že nikomu žádné uprchlíky nevnucuji. Pozastavuji se nad pokrytectvím politiků, kteří rozesírají českou společnost.

        Začnu tím neduležitým jen to musím podotknout…….těžko to nebrat jako nevnucování…..ted nemyslím VÁS ,ALE HLAVNĚ Vašeho kamaráda,VY JEHO názory zdílíte,ste na té vlně kde nám on dává jakobi moralní facku že si každy znás neveme jednoho domů,jaký jsme vlastně parchanti a to tam řekl naplno sice jinými slovy stejmým vyznamem…….nezlobte se to se jinak brát nedá

        TED TO DULEŽITÉ……..problém je že třeba SOBOTKOVI zde hodně lidí zde vyčítá plno věci ale zrovna toto jako pokritectví nevidí.VÍTE JE TO JEN jeden pohled proti druhému vtom se asi neshodnem a myslím si že zde by se mělo dat na minění věčiny……rozhodně tomu nepřispěje vystupování ,chovaníVašeho kamaráda.

        Myslím že muj pohled na rasismus sem sdělil,prostě zde vidíte jen jednu stranu mice,samozřejmě že rasismus v naší společnosti je,ale není to ten ktery zminujete,že je budem za aždou cenu chápat ,že sou jiní atd………to jsem schrnul jak já vidím a vyhodnocuji to ztoho co píšete ne jen ted……opět tyto snahy vidět jen jednu stranu nás do té pozice rasistů tlačí a potom když konfrontuje se skutečností………tak čím dál víc řikáte at snima ten HAVEL BYDLÍ at si je veme na HRÁDEČEK………..JÁ totiž bydlím vtom kde ty problémi jsou velké…….Varnsdorf………nebyl jsem zastáncem co zde vyvolal menovec Kohout…NAOPAK byl jsem kritik……..skuste ale těm lidem v těch lokalitách vysvětlit ty HAVLOVSKÉ KECY……..o chapání ,rasismu a xenof.

        píšete……… Víte on je jen malý krok od „vyloučených oblastí“ ke koncentrákům.

        proboha víte jak vznikají…..dám pravdivou skutečnost na třech mistech u nás……….
        2 LOKALITY JSOU TOTOŽNÉ………vychcánek kopil jeden byt na 4 vchodovém paneláku jeden byt pronajmul ROMŮM…..PROTOŽE město jim platí nájem,,skuste si zažadat když nejste ROM O TOTO BUDETE RÁD když dostane 2000,z mnoha doložitelných připadu ja osobně vím o 5,nedostali ani korunu nebot s někym bydlí,třeba jeden případ bydlíš s dědou nemáš narok,druhý maminka s dcerou ,dcera na mateřský a maminka neměla narok.naopak opět pravdivé a doložitelné se schuze při NEPOKOJÍCH proti ROMŮM S PANORAMI…………..VYŠLO NAJEVO…….ŽE MĚSTO za romy v byvalém hotelu sport platILO 13600……to je ta 3 lokalita…konečně jí zavřeli před měsícem po mnoha letech……..bohužel asi vytvořili zase jiné přestěhovali je na 2 jiné ubytvny.
        VRATME SE KTOMU VZNIKU……….po roce je jedna lokalita celá ROMŮ,DRUHÁ už s 80 procent………vté opět doložitelný přiklad bydlel tam muj kamarád vlatnil tam byt,ted je neprodejný a on se radši přestěhval do najmu byt v hodnotě 500000 NEPRODÁ ANI ZA 100000…….STEJNĚ se radši přestěhoval……….tož to je ta druhá strana mince a pak mu vysvětlujte že je rasista

        To se mi líbí

  10. Strejda Olin napsal:

    V zemích EU dnes prý žije přes 20 milionů muslimů!
    Teta Merkelová: „Řešení se bude týkat 60 tisíc lidí“.
    V roce 2014 bylo podáno 626 tisíc žádostí o azyl v EU!
    Ze subsaharské Afriky vlivem změny klimatu a z toho vyplývající bídy a válek se do Evropy přivalí zanedlouho desítky (snad až stovky) milionů lidí s naprosto jinou kulturou, vzděláním a téměř stoprocentně islámským náboženstvím. Jestli se nebudeme schopni ubránit, hordy barbarů zaplaví a zahubí Evropu. Je na čase přestat žvanit o lidských právech a humanitě, je potřeba se semknout a začít bojovat o přežití a vlastní existenci bílé rasy. Zní to strašně, já vím, ale když jde o život, vše ostatní musí jít stranou. Jestli nepřestaneme být korektní, pak nám ani náš křesťanský pánbůh nepomůže
    EU včetně naší vlády není schopna ochránit hranice ani své občany, jejich zájmy jsou všechno možné, jen ne národní, na své občany kašlou. Imperialismus jak vyšitý.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nedávno jsem tady dával odkaz na Eritreu. Tam se nebojuje, jen je tam chudo. Proč třeba zrovna tam se nenakvartýruje Čolek v plísni a podobné jiné hubanitární (melou jen hubou) organizace a nepomáhají tam s obnovou hospodářství, které jim zničila etiopská okupace? A proč těm lickoprávníkům nevadí, že tam mají prý diktátora?

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Strejdo Oline, po dlouhé době s Vámi nesouhlasím. Když uděláme Festung Evropa, tak jsme jako Evropa skončili. Nebudeme mít víc přistěhovalců ale těch 20 milionů + nemuslimové, to teď hit, tu budou dál. I Chetité a Chattušaš se považovali za nepřemožitelné. Ve válce ano, ale toto NENÍ válka. To je pohyb národů. Američané také slavně vyhráli v Iráku a jak rádi by to vrátili zpět. Tedy ti rozumnější.
      Pokud se nevyřeší příčiny – rozvrat, války, sucho, hlad atd – tak je bílá Evropa minulostí a bubnování do zbraně na tom zbla nezmění. Evropa by ráda válčila s Východem a Jihem. Na sever a západ je moře. Jednou budeme za Rusko moc rádi. Ale oni si budou vybírat. Mladé, vzdělané, inteligentní a bezdětné. Ještě se nasmějeme. 🙂

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Když ono to funguje tak nějak nekřesťansky a nepohádkově – ten hodnej a spravedlivej většinou dostane po hubě a ještě ho okradou.
        Pomoc na místě, kde to lidé potřebují, je nejefektivnější. Pomoc člověku v nouzi je slušnost a snad i povinnost. Ale na toto téma bychom mohli vést dlouhé diskuse (historické příčiny, důsledky něčí politiky, náboženská nesnášenlivost, ekologie a klima, subjektivní a objektivní podmínky vývoje inkriminovaných národů a států, vměšování do vnitřních záležitostí, kolonizace, boj o suroviny atd.atd.), a to se mi nechce. A také – řešení je na dlouhodobá záležitost, v řádu desítek let. Co dělat do té doby? Dovolit rozmnožení oněch 20 milionů na 200 milionů, nebo půl miliardy? Já bych pro začátek zavřel hranice. Co dělat dál, o tom filozofovat nebudu.

        To se mi líbí

  11. ji5 napsal:

    Milý Khódle,
    možná si ještě dejte na odpověď čas. Jinak to je vskutku marné.
    Ve své reakci píšete: „Nevím, co z Vaší odpovědi je odpornější – zda relativizace šarii nebo snaha zaštítit své lži pomocí judaismu.“
    Jakápak relativizace šarie? Uvedl jsem odkaz na práci, která mi připadá zajímavá. Včetně konstatování, že kromě Saudské Arabie a Iránu není v islámském světě součástí trestního práva. Jakou lež zaštiťuji pomocí judaismu? Vadí Vám, že jste se dozvěděl, že vedle šarii existují v GB i židovské soudy (oboje v oblasti občanské).
    Píšete rovněž: „Ale znám spoustu lidí, na které zaútočili Cigáni, Albánci, Pakistánci, Turci, Somálci, … pokud by se všichni ti útočníci dali nějak generalizovat, tak v jednom: nebyli bílí. A hodně z nich vyznávalo islám, jak se posléze ukázalo.“
    Opravdu je znáte? Odkud? Rozlišujete rozdíl mezi „znám“ a „četl jsem o …“?
    Moje psaní odráží dosti dlouhou osobní zkušenost z obou stran Atlantiku. Je v ní obsaženo i zjištění, že o mnoha věcech píší lidé, kteří pouze papouškují názor, který se jim zrovna hodí.
    Nedávno jsem reagoval na jeden blog, kde byla řeč o melting potu a multikulturalismu. Třeba Vás bude můj názor zajímat, protože právě v této oblasti vládne takměř absolutní nevědomost.

    Melting pot, ve smyslu integrace přistěhovalců do určité země, je v podstatě mimoděčný nástroj, který chrání existující populaci před tím, aby ji nově příchozí nepřeválcovali.

Melting pot je z velké části omezen na jazyk, zejména u přistěhovalců první generace.


    Jako přistěhovalec do Kanady (v roce 1987) mohu říct, že jsem potřeboval jazyk a potom schopnost pochopit, jak nová společnost funguje. Jako většina jiných, musíte samozřejmě respektovat zákony. Kanadské nebo jakékoli jiné hodnoty (my se často odvoláváme na cosi euroatlantického) jsou pouhou fikcí.


    Melting pot se kupodivu nevztahuje na židovskou komunitu, ta má vlastní školy, náboženství a nemá ráda míšení ras.
    

Chce-li přistěhovalec postupovat rychleji vzhůru (mám zkušenost s prostředím vysokoškoláků) musí mít štěstí, aby se dostal ke své profesi a pak vědět, že je dobrá trocha golfu, bridge, záliba v lovu (je-li boss lovec) a případně příslušnost ke stejné církvi. A hlavně držet hubu a krok, protože kanadská společnost je založena na strachu v míře v bývalém Československu nevídané.
    Mně se stalo, že jsem na jakémsi firemním školení protestoval proti naprosté stupiditě toho, co nám předkládali. 

Šlo o to, že na shromáždění vědeckých špiček (vlastně jsem tam nepatřil) nám předkládali video, které ukazovalo, jak vedoucí lahůdek v jakémsi obchodě pracuje se svými lidmi. Například zaměstnance, kterého nebaví krájet salám, nechá dělat něco jiného.
    Ti vědci tam seděli jako blumy, takže jsem byl jediný, kdo se ozval. 


    Jakýsi boss mě pak vzal na oběd a „po komunisticku“ mi řekl „soudruhu, ty nesouhlasíš s politikou strany a chceš odejít z podniku?“
    Pak jsem ještě zjistil, že kromě jistých základů chemie jsem v Československu získal cit pro vertikální censuru. To byla obrovská devíza. Vrchnost je všude stejná a je ochotna přijímat jen ty informace, které chce slyšet.



    O multikulturalismu s odporem mluví především lidé, kteří nevědí, že má dvě složky.


    První je idealistická a v podstatě říká: přicházejí sem lidé z rozdílných kultur, což je pro nás možnost, abychom trochu rozšířili svoje obzory. Kanaďany tohle ovšem nezajímá. Ti anglofónní nestojí ani o jazyk a kulturu své frankofonní části, tak proč by se měli zajímat třeba o Česko, Čínu a země, které ani neumějí najít na mapě.
    

Druhá složka je praktická. V principu jde o varování: přicházejí sem lidé, kteří mají jinou pracovní etiku, vztah ke vzdělání, k umění a mají vlastnost, které se říká drive. Pokud to nebudete vědět, tihle příchozí vás mohou převálcovat. 


    To se již děje ve sportu. Tuhle byl v ČT přenos z Evropských her z Baku. Finále stolního tenisu ženských družstev – Holandsko vs. Německo. Na každé straně Číňanky a k nim podle jména asi Španělka. V lehké atletice berou evropské země běžkyně z Afriky. Ve fotbalu to je to samé – Turci, negři (pardon), bývalí Jugoslávci a jiné méněcenné rasy válcují líné Evropany.


    Nikdo Vás nenutí k sebenenávisti kvůli barvě pleti. Jde o to, abyste tu barvu pleti, za kterou ani nemůžete, zbytečně nepřeceňoval.

    To se mi líbí

    • marian napsal:

      Řekl bych jako obvykle, že málokdo čte nebo se snaží porozumět co chtěl autor říci. Myslím si, že máte pravdu podobně jako Václav Hořejší v http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=25496, ale nikdo to nechce slyšet, problém je už přenálepkován a začíná se jen pokřikovat bez argumentů za vzrůstající zaslepenosti. Podobně jako strašení Řeckem, bez poctivého rozebrání příčin, chyb v prvních krocích pomoci atd.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Velmi zajímavý článek a ještě zajímavější diskuse. Jediný závěr je, že každá společnost si musí projít svým osudem a ten co se o to nestará je na tom nejlépe. A že ti, co kopají jámy do nich nejspíš také spadnou. Kdo ví jestli jim to pak dojde. Ale na tom nezáleží.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        To „pokřikování bez argumentů za vzrůstající zaslepenosti“ už mi připomíná jiný povětsný výrok:
        „Budou vám tvrdit, že bude nezaměstnanost, ale nebojte se, jen lžou a snaží se poškodit naší mladou demokracii“.(volná citace)

        Ale já mám argumenty rád, byl byste tak hodný Mariane, a uvedl mě nějak srozumitelně do argumentů, které vás v článku oslovily?

        To se mi líbí

    • jaa napsal:

      mno když tak všechno víte pouze nás jak to mají třeba ve Švýcarsku s pristehovalci ja četla že jsou přísni a vybírají tak nás poúčte o jejich systému a jak se k vámi kritizován emu stavi oni . jistě jsou na tom líp než my a jako vodítko problémů by to šlo. co vy na to

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Milý jii5,

      předvádíte opět uhýbání a přesouvání problému někam jinam. Myslíte, že mě ohromíte nějakým poukazem na židovské soudy ? Možná si myslíte, že coby onálepkovaný „rasista-xenofob“ jsem také antisemita ? V tom Vás musím zklamat, pohybuji se blízko sionistických pozic. Mám Židy rád (jako národnost, méně již snáším židy jako náboženské blázny) a vážím si jich, z mnoha důvodů.

      Srovnávat šariu a židovské „rabinské soudy“ je absurdní. Nedělejte, že nevíte, v čem spočívá zásadní rozdíl. Použil jste odpornou argumentaci, zcela typickou pro pravdoláskaře, sluníčkáře atd. – pokud nevíte kudy kam, zavlečete do toho židovskou otázku, protože židé jsou nenapadnutelní, všechno, co dělají je tabu. Pokud to nepomůže, vytáhne se ještě holokaust a Hitler. Celý spor tak otočíte, že kdo je proti Vám, je náhle odsouzen coby antisemita, neřku-li popírač holokaustu.

      A ještě tomu všemu říkáte slušnost. Mě se to zdá odporné – a to se držím velmi zpátky.

      Když mají židovské soudy vyznavači judaismu, proč by nemohli mít šaria soudy islámští věřící ? Je tady zásadní rozdíl – obsah šaria „práva“ je s právem v civilizovaných zemích, založeném na římském právu, v absolutním rozporu. Kdežto židovské právo je v souladu.

      Další podstatné je, že šaria vyžaduje před naším právem PŘEDNOST, kdežto židovské právo tento požadavek nemá a nikdy nemělo. Kde by židovský soud mohl rozhodnout v rozporu s právem v hostitelské zemi, rozhodnutí nevydá – často kvůli tomu lidé létají do Izraele, například v rozvodových otázkách. Šaria svou přednost před právem hostitelské země striktně VYŽADUJE.

      Je mnoho věcí, i v šaria „rodinném a občanském“ právu, které jsou v příkrém rozporu s Listinou práv a svobod. Výnosy šaria soudů jsou podle základních zákonů příslušných zemí ZLOČINNÉ – popírají je. Mají před nimi přitom přednost. Už to samotné je zneplatnění Ústavy nebo jiných základů práva.

      A ještě jednu věc, kterou coby vzdělaný a informovaný člověk nepochybně víte, ale děláte z nás idioty: šaria je NEDĚLITELNÁ. Neexistuje věc, jako „islámské rodinné právo“ nebo „islámské občanské právo“ či „islámské trestní právo“. Je šaria, je Korán, jsou hadísy. Všechno je v jedné kupě, jedno není bez druhého a bez třetího. Islám neodděluje politiku, občanský a náboženský či rodinný život ani kázání v mešitě ani soudnictví. Vše je jedno – podřízení.

      Judaisté, na rozdíl od islamistů nehodlají předělat celý svět na židovskou víru – a nepředělané zotročit či přímo zabít. Naopak, stát se židem je velmi obtížné až nemožné, pokud nejste etnicky „jejich krve“, tedy národností Žid po matce. Můžete být laickým věřícím, ale z toho nevyplývá nic – vaše děti budou opět mimo židovskou víru, nepřiblíží se k postavení plnoprávného člena církve ani o chlup.

      Islám je zcela jiný, je zcela všežravý. Není to náboženství – je to zločinecká politická ideologie, blízká nacismu a všemu dalšímu hnusnému. Z islámské víry nelze vystoupit – každý takový je automaticky odsouzen k smrti. Proto také v ČSSR a dokud nám to nenařídila EU v ČR nebyl islám náboženstvím, ale pouze sektou. Jelikož náboženský zákon požadoval podmínku beztrestného opuštění víry.

      Zkrátka, židovské právo jste vytáhl zcela účelově, s šaria zhovadilostí je to zcela nesouměřitelné.

      Vaše odvolávání se na slušnost, při použití účelových lží a desinformací, a výše zmíněného triku s rabínskými soudy, je horší než odporné. Je to CHUCPE, když už jsme u těch ž(Ž)idů.

      To se mi líbí

  12. tata napsal:

    ji5 napsal:
    30.6.2015 v 13:05

    Nezlobte se sem sice lopata neumím tak srozumitelně formulovat co cití,takže spíš píšu spontálně a vté odpovědi jsem co jste zde dal bylo promě hodně věcí co mě připadalo jako falešný ton…….začnu od konce…….citace….
    Nikdo Vás nenutí k sebenenávisti kvůli barvě pleti. Jde o to, abyste tu barvu pleti, za kterou ani nemůžete, zbytečně nepřeceňoval.
    Trošku uvedu příklad jestli poznáte v čem podle mě se mylíte………..je zde jeden komentator KORANTÉN………JE ČERNÝ………přesto ho beru jako čecha jako poleno………ano i on měl problémi s rasity…….ty jsou všude jak na straně bilé tak černé……..proč to píši …….protože zaleží jak se přizbůsobíte ne jakou barvu máte.I když sport co jste uvedl není dobrý příklad je to byznis.
    TO CO VY nazývate rasismus je jen nepřipustit aby zde nekdo předělával ten svuj pohled na život,svoji kulturu..zvyky…….

    ctace……..Opravdu je znáte? Odkud? Rozlišujete rozdíl mezi „znám“ a „četl jsem o …“?
    AHA takže platí až tu skutečnst na svoji kuži zažijí mé děti má žena………..do té doby je to pasé proboha v době rozmachu dostupné informovanosti mám možnost rozlišit bulvár vymysl a skutečnost……….takže třeba vystrílení Francouzké REDAKCE JE nevěrohodné protože jsem otom jen četl a viděl v televizi ale nezažil…………nezlobte se to je hodně FALEŠNÉ.

    Mě osobně připadá že své postoje měříte pohledem světoběžnika a nechápete že někdo má stach ke své rodné hroudě,chce aby se ctili tradice a zvyky té země kde žije,asi jako když pozvu návštěvu asi jí nebudu trpět aby mě řikala jak co má dělat,naopak když přijdu já k němu budu respektovat jeho zvyky………..TAKŽE většině nezaleží na barvě ale na tom jak se dokážete přisbusobit………..opravdu nechci aby moje děti stratili svoji identitu,svoji historii ,tradice

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Tato, nic ve zlém, ale k tomu Vašemu poslednímu odstavci. V kolika zemích Asie a Afriky je „hostem“ křesťanský voják a domorodcům ze svých vojenských táborů vnucuje SVÉ zvyky a názory? A naprosto se neřídí Vaším jistě správným názorem:

      ……má stach ke své rodné hroudě,chce aby se ctili tradice a zvyky té země kde žije,asi jako když pozvu návštěvu asi jí nebudu trpět aby mě řikala jak co má dělat,naopak když přijdu já k němu budu respektovat jeho zvyky………

      Někteří vezmou zbraň a jdou bojovat proti tomu křesťanskému vojákovi co jim vlezl do domova a jeho pomocníkům. Druzí z té hrůzy utíkají.
      Aby náš postoj nezněl farizejsky musíme začít od sebe. My Evropané musíme ukončit svoji angažovanost v rozvratu desítek zemí. Pak budeme mít právo i na ohleduplnost vůči sobě.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        strejda
        Stím nemám problém……….ALE i dyž sem to nenapsal vtomto ,moc krát jsem psal řešit se to musí tam………..a jedno ztěch řešení,kroků je že jim tam nebudem nutit naše zvyky,dokonce bych já osobně šel dál že je tak Evropa bohatá proti ARABSKÉMU SVĚTU,JE taky dusledek rabovaní evropskými zeměmi……takže misto kvot,a přijimání uprchliků veškerá pomoc by měla směřovat na mista tam jak přiznám nevím………protože tam je zrovna tak patá kolona a všechno schrábne pro sebe……..ale souhlas stím co jste napsal……..ANO je to začarovaný kruh ale ta migrace jen tu situaci zhorší………ještě nas vic postaví proti sobě otom sem přesvedčen…………

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          O tom, že jsme v začarovaném kruhu a migrace ho zhorší se plně shodneme. Z evropské solidarity bude trhací kalendář. Pobaltské státy odmítají solidaritu s uprchlíky – nedivím se jim, vlastní obyvatelé jim utíkají do světa – ale chtějí solidaritu proti Rusku. Každý si vybírá jen to své. To rozloží jakoukoli komunitu. Spolehlivě.

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Kde to pořád berete, že Evropané jsou a byli nějak extra angažovaní v „desítkách“ zemí?
        Africké země vesměs rozvrátili Arabové, že je ve větší minulosti, než se tam objevili Evropané na tom přece nic nemění.

        Čo bolo, to bolo, já za nic vinu necítím.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Díval jsem se na mapu Afriky z roku 1900, tam nám namalovali barevně kolonie. Belgie, Francie, Británie, Španělsko, Portugalsko, Německo. Jo ale máte pravdu, na jiné mapě z té doby jsou barevně namalované národnosti. Hrůza hrůzoucí, Arabové od dnešní Mauretánie po Súdán. A všude nad nimi bílý boss.
          Podívám-li se na tak zvanou černou Afriku, subsaharskou tak vidím Jižní Afriku a Rhodésii, ale i Keňu s anglickými kolonisty.
          Myslím že jste ze zeměpisu a dějepisu chvílemi chyběl.
          A desítky zemí. třeba v meziválečné době. To půjde z hlavy, Francouzská rovníková Afrika – ono se to tak jmenovalo a měli i vlastní peníze. Populární belgická Ruanda-Urundi a také Kongo, dnešní Ghana, fuj Dahomé (znáte její příšernou historii? Ta vás možná potěší), Togo, Niger a Nigérie, Francouzské departementy v Alžírsku, francouzský Tunis, italská Libye ale také Eritrea, Italské Somálsko. Angola, Mosambik, Ale i Kapverdské ostrovy, Sao Tomé. Už dost. Je to všelijak pomíchané, často s dnešními názvy. Ale byl tam i jeden svobodný stát, Habeš. Byl ale také skončil, to ti Italové, Evropané každým coulem.
          A že vy vinu necítíte? Tu dnes necítí Kramný a včera necítil Roubal. To na věci naprosto nic nemění. Ale zkuste to vysvětlit vzdělanému Syřanovi.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Hmmm…
            A koukal jste se na mapu Afriky v roce -300?
            A co rok 630?
            A pak 730-830-930…
            Ještě zkuste rok 1685.
            To budete teprve koukat.
            Připomínáte mi trošku dnešní mládež.
            Ti si také myslí, že dějiny začaly v r.1948.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            No ale jestli cítíte vinu, tak bystě měl něco dělat.
            Nějak jí odčinit.
            Zkuste třeba jet do Afriky pomáhat zadára budouvat jějich školství.
            Jeďte tam, kde na mapě z r.1900 vládla česká, nebo třeba rakouská vlajka.

            To se mi líbí

  13. tata napsal:

    ten palec dolu jsem dal já………protože mě ta argumentace zní falešně

    To se mi líbí

  14. vittta napsal:

    Svými slovy se pokusím napsat, co tady už ve značné míře napsali moji předřečníci.
    Sobotka není schopen vysvětlit českýcm občanům……
    No, doufám že si nemyslíte, že by mu někdo věřil.
    Ani kdyby měl nad hlavou svatozář.
    Český občan je pověstný tím, že nevěří žádnému politikovi, jmenovitě politikům typu Sobotka.
    Český národ to ovšem nedělá jen tak, že by ho to bavilo, ale protože čeští politici stojí obecně totálně za „vyliž si prdel“!
    Abych neházel hnůj jen na české politiky, za „vyliž si prdel“ stojí i politici jiných zemí, což zase český občan dobře ví a je to prostě dáno zkušeností přímo genetickou.
    Ostatně, když kdokoliv poslouchá žvásty jakýchkoliv politiků, musí český národ pochopit.
    Putin nebo Zeman je velká vyjimka, a těm český občan „věří“ o něco víc jen proto, že na ně hází špínu ti, kterým se prostě věřit nedá, leda by měl někdo duševní chorobu.
    Putin se tady těší slušné oblibě ne kvůli svým krokům, ty pomalu nikdo nezná, ani kvůli ruské propagandě, kterou nikdo nikde neslyšel-ale proto, že jeho největší kritikové jsou absolutní politická pokrytecká hovada.
    Ale co se Sobotky týká, nevede se zase tak zle v tomto problému.
    On opravdu čeká, jak se to vyvine, získává čas a třeba- když pánbu dá- si je nakonec vezme někdo jiný a jejich příval se zastaví, protože tak rozhodou ti, kteří rozhodovat v EU mohou- a ČR to rozhodně není, jakkkoliv máme teoretická práva na spoluvládnutí.
    A že k nám kolonisté nebudou chtít, protože tu nejsou vítáni, to je jen dobře.
    „My k vám také nechodíme“, říká se.
    Co se šaríji týká, jistě, šaríja platí jen v SA a Iránu.
    A co z toho plyne za poučení?
    Že někde se začít musí.
    Aby to za pár let nebylo tak, že právo šaríja bude platit s SA, Iránu, Francii, Británii a Německu.
    A když bude platit tam, tak to bude samozřejmě jak demokraické, tak správné a bude vyvíjen veliký tlak, aby platilo i jinde.
    Dovedete si to přestavit?
    Německo bude tlačit na Somálsko, aby tam bylo zavedeno právo šaríja.
    Že ne?
    Já si to představit dovedu!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      pro witttea – nikdo tady snad není tak praštěný, aby od Sobotky očekával něco, na co on, ani jeho vláda nemá!!! Ale, hergot, mně vadí, když Sobotka ve svých obšírně-vše smotávajících a nic nevysvětlujících výkladech nakousne „A“ a už o „B“ nemá ani tucha. Někdo zde mu vyčítá, že neřekl, co budou běženci u nás dělat, když si je ze solidarity k ostatním státům EU zde umístíme a přitom si neví rady, tak jako jeho předchůdci, ani s našimi nezaměstnanými, které naše soc. záchranná síť už pomalu nezvládá. Tady chci jasně slyšet od svého premiéra i to „Z“ . . . a na to Vaše/jeho vyčkávání, co ostatní státy EU vyvinou, z vysoka seru (omluva ostatním), mám-li být slušný!
      A myslím, že k šaríi se výstižně vyjádřil výše již nick Mac v 13:33 a není chybou strejdy či taty, že Vy v tom máte hokej.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Chcete od něj slyšet to Z?
        No tak ho musíte buď lépe poslouchat, nebo volit někoho jiného.
        Také na něj lze spáchat atentát.
        Mě se děsně líbí tyhle chytristické kecy.
        Já bych toho také chtěl..hodinky s vodotryskem třeba.
        Premier je Sobotka a já ho nemusím.
        Takže si mohu vybrat a držkovat na něj, že je hovado a debil a že chci slyšet to či ono.
        Stejně mi to neřekne.
        Buď to sám neví, protože žije mimo realitu, nebo to ví, ale nemůže to říci, třeba právě proto, že v realitě žije.
        Také nevíme, jak velkému je vystaven tlaku, politickému vydírání stran EU či USA.
        Uvědomte si, že nejsme suverení stát.
        Nejen teoreticky, i prakticky, donutili nás podepsat Lisabonskou smlouvu, stejně jako jí vydíráním donutili podepsat jiné.
        V každém případě to neřekne.
        Jenže také mohl být premier třeba Kocáb.
        Ten by asi měl na kolonisty úúúplně jiný pohled.
        Zkuste vycházet z reality, ne z představ.
        Bohoušek tam je a „něco“ dělá, mě se to také nelíbí,ale pozitiva se na tom najít dají.
        A s šaríjou…jste si jistý, že jste mě správně pochopil?

        To se mi líbí

  15. čtenář napsal:

    Český premiér mi toho,zmatenému občanovi,vysvětlil více než dost,třeba v neděli 28.6.2015 v OVM.

    Kritizovat,jo to umí každý,ale chtělo by to i vydržet déle u toho internetového vysílání ČT.

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/215411030500628

    To se mi líbí

  16. Lex napsal:

    Když, tak mě pan Bavor smaže, ale nemohu si pomoci – „pane Jírovče, ve věci tzv. „uprchlíků“ jste obyčejným volem“ http://svobodnenoviny.eu/vetsina-imigrantu-jsou-koloniste-nejsou-spokojeni-doma-a-tak-chteji-svoji-spolecnost-a-hodnoty-privezt-k-nam/#more-38961
    Škoda dalších slov.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.