Strakonická ignorance


Majitel realitky Hrdlička se dohodl s radou města a se starostou Hrdličkou podepsal smlouvu o koupi nepotřebného majetku. A za úspěch vydává to, že starosta na realiťákovi usmlouval cenu o tři miliony nižší. Tedy Hrdličkova realitka dostala nižší provizi od starosty Hrdličky.

Ó, jaká to zásluha. Všichni by tedy měli být šťastni a starostovi vděčni za tak úspěšný obchod. Že budova je pro město nevyužitelná a v případě potřeby dále neprodejná, to není podstatné. Důležité je, že RK Hrdlička dostala svůj podíl.

Před obsazením současných křesel se tehdejší opozice pouštěla do tehdejší Strakonické vlády, jak hrozně hospodaří a jak město zadlužuje a jak jim nechá prázdnou kasu. Jen usedli sami do svých křesel, ještě se ani nerozkoukali a pokračovali v hlasitém pokřiku. Jenže skutečnost je jiná. Město hospodařilo s přebytkem cca čtyřiceti milionů. Tedy splácelo své úvěry, zajišťovalo funkčnost správy, „přeplácelo“  kulturu i Strakonickou televizi a i jinak „nehospodárně“nakládalo s penězi. A stále mělo přebytkový rozpočet. Současná garnitura prokrátila veškeré výdaje pod únosná minima  a přesto brečí nad nedostatkem finančních prostředků. A to tak, že není schopna ani propagovat své tradiční i nové akce.

O Pivovarské pouti se zájemce doví jen to, že bude, ale není jasné, zda ještě letos nebo příští rok natož ve kterém termínu.

Na Velkém náměstí se uskutečnil koncert dětských dudáckých souborů českých i zahraničních. Jenže se o něm pořádně nikdo nikde nedověděl.

Ale na co a hlavně za co dělat propagaci? Co kdyby ty akce chtěli náhodou lidé navštívit.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Strakonice se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 reakcí na Strakonická ignorance

  1. Cech napsal:

    Není na tom opravdu naprosto nic divného protože : „lidé z Agrofertu“ také vnímají svůj vydavatelský dům jako běžnou součást holdingu.
    „V Agrofertu si prosadili , že musíme mít na spoustu věcí stejný názor a ve finále musíme vyhovět tomu, když potřebuje někdo nějakým způsobem ohnout obsah protože si přece musíme pomáhat.“
    Prostě řídit stát ( město ) jako svoji firmu.
    Pokud tomu někdo dříve plně neporozuměl, tak snad v průběhu tohoto volebního období plně pochopí co to znamená.
    No a protože si ve své firmě musíme pomáhat, tak je prodej Hrdličkovou realitkou státu, jako Hrdličkově firmě zastupované starostou Hrdličkou, naprosto v souladu s vládním prohlášením, že je nutné řídit stát (město) jako svoji firmu.
    Tož nevidím na tom co se realizuje ve městě, nic co by se nerealizovalo na státní úrovni.
    Jinak řečeno pan Hrdlička pouze důsledně kopíruje systém práce ve státní pokladně a aplikuje jej na pokladnu městskou.

    To se mi líbí

  2. Bavor V. napsal:

    Myslím, že začínáte být antibabišovsky paranoidní. Zkusil jste někdy mluvit s jeho opravdovými zaměstnanci? Tedy ne s novinářskou pakáží. Zkuste si je najít – je jich asi 30 tisíc.Ale nesmíte při tom karasovat a vybírat jen ty novináře. Určitě se dovíte něco úplně jiného.
    A co se týká toho „Babišova“ tisku, dám malý, ale podobný příklad. Naše rodina vlastní několik arů zemědělské půdy. Ale zemědělcem z nás nikdo není a ani nebude. Prostě ji máme. A celkový užitek z toho je něco jablek, něco brambor a něco obilí. A jednou ročně pakatelní nájem. Ale prostě máme. A protože část z toho je zahrnuta do ÚP jako stavební parcela, rozhodně nebudeme pozemky podávat. Zkrátka něco jako dlouhodobá investice. Jen s tím, že ty pozemky koupil kdysi dávno můj děda a teď už se jen dědí.
    P.S. Já tu možnost s nimi mluvit už měl. Chválili si.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.