Nájezdníci


Evropská civilizace zažila již několik útoků nepřátelských hord. Mezi první podobnou zkušenost se počítá rok 455, kdy Vandalové vyplenili centrum tehdejší civilizace Řím. Jejich pohyb způsobil vpád jiného nájezdníka a to Atilových Hunů. O sto let později se v Evropě objevili Avaři, kteří ohrožovali zejména Byzantskou říši a také středoevropské kmeny Slovanů.

Nájezdy Tatarů z chanátu Zlatá Horda trpěl zejména východ Evropy, tedy Polsko, Rusko či Maďarsko. Ty se odehrávaly zejména ve XII. a XIV. století.

tatari

Nejdéle byla Evropa ohrožována od jihovýchodu Osmanskými Turky, kteří se dostali až k Vídni a teprve armáda Rudolfa II. zastavila jejich rozpínavost. Nicméně pod nadvládou sultánů zůstala téměř celá jižní Evropa. Konec nastal až začátkem dvacátého století v předvečer Světové války. Tato dlouhá okupace jižní Evropy zanechala svá kukaččí vejce v Bosně či Kosově, kde je islám hlavním náboženstvím.

tureci v evrope-1526

Takže zkusíme počítat. Vandalové jeden rok. Hunové necelých dvacet roků, Avaři a Tataři přes dvě stovky let, Turci  téměř čtyři stovky let.

Jak dlouho budou Evropu ovládat noví islámští nájezdníci, až se jich sem dostane potřebný a správně motivovaný počet?

https://www.youtube.com/watch?v=syyl0gfNDRE

Podobných nahrávek dnes můžete vidět  hodně. Jak dlouho bude trvat, než se najde někdo, kdo dodá imigrantům zbraně, případně zneužije jejich postavení a použije je sám? Quo usque tandem EU?

Bavor podpis_rexAP

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

50 reakcí na Nájezdníci

  1. vonrammstein napsal:

    Já bych Vám to řekl, ale byl bych za sýčka a nikdo by mi nevěřil. Tak na hradbách, můj pane. O co méně tam bude koní, o to více volů.

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Jako milovník starých Kréťanů musím přidat i několik vln starých Řeků. Dórové i Iónové byli barbaři a dlouho trvalo než se zcivilizovali, do té doby byli jako kobylky a sarančata. Konec konců i Slované a Maďaři byli nájezdníky, kteří se na obsazeném území usadili.
    Takže nic nového pod sluncem. Každý z těch národů měl své důvody proč se zvedl a šel. Mají je i ti dnešní. Jejich domovy jsou rozbité a zničené. Ty domovy si nezničili sami, výrazně a jedinečně jim pomohli Evropané. Moc dobře si pamatuji co vzdělaní lidé tvrdili od roku 1990, kdy začal bosensko-srbský exodus. To nedopadne dobře. Ale lid jásal a smál se těm barevnejm. A po roce 2000 začala apokalypsa. Byl zabit Saddám, který zadržoval militantní extremisty a byl na ně zlý. Dnes se na ty hrůzné Saddámovy časy vzpomíná jako na idylu. A pokračovalo to. Katastrofou byla vždy Libye, kterou zklidnil až Kaddáfí. Za to mu naši demokratičtí přátelé natrhli …. a pak ho zabili. Stále to bylo málo, musela se rozvrtat Sýrie, Assad byl zlý na fundamentalisty.
    Dnes se rýsuje evropská katastrofa. A přes NATO, Turecko je pevnou baštou NATO, Islámský stát obchoduje s ropou, dostává posily bojovníků i peníze a zbraně. Není to směšné?
    To je zcela cílevědomá snaha jak zničit Evropu a lidi zaměstnat bojem proti vyrobenému nepříteli a tak zničit sociální stát. Klesnou náklady. A lid se toho chytil, místo aby vypráskal své vládce, tak se bude prát s ještě většími chudáky. A páni nahoře se mu budou smát a ještě více vydělávat.
    To, co se děje za současného stavu nemá řešení. Jsou to jen kecy o ničem. Kdyby nebyly, tak za tři měsíce Assad s pomocí Evropy obnoví zákon a pořádek. Dalším krokem by bylo rozdělení Iráku na tři státy (ale měli bychom Turka na krku). A pak velká vojenská intervence do Libye. Tam nic jiného nepomůže. A nově obnovené a posílené SEKULÁRNÍ režimy podporovat. Je to cesta dlouhá a drahá, ale jedině možná. Druhou alternativou je rozval Evropy a za 10 let budeme s obdivem koukat na Rusko, které se nám bude smát. Tam mají podobné problémy, ale na rozdíl od Evropy je dokáží řešit.
    Vše je řešitelné, ale ne vše vyřeší ti, kteří to zavinili. To mějme na mysli.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano ale řekněme si kdo je ten, co tohle způsobil? Evropa, ano, Francie a VB, ale ten spouštěč je jinde, USA, a hlavní je , že jemu to naprosto vyhovuje. Já prostě nechápu co si představitelé EU myslí, nebo jak se chovají, asi na ně má USA nějaká kompra, na Merkelovou určitě. Jinak už si to nedovedu vysvětlit, no anebo jim dost platí?

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přesně.

      Problém je jako vždy v tom, že řešení, které by nevyvolalo ještě více problémů než vyřešilo – které jste nastínil – není dovoleno.

      Právě naopak. US Ambasáda sponzoruje školní islámské programy v ČR. Podporuje se multi-kulti. Všichni lžou o imigrantech ohledně „stárnoucí populace“ a „zabezpečení budoucích důchodů“, přitom je to evidentně pitomost z mnoha důvodů – imigranti nic neumí, pro nevzdělance není práce už teď. Ona není ani pro vzdělance, díky outsourcingu výroby do Asie. Bude to ještě horší, díky robotizaci – lidi nebudou potřeba, mimo těch nejvzdělanějších expertů a málo placených míst ve službách.

      Pěkně to popisuje P.C. Roberts ve své 3 roky staré knize „Selhání kapitalismu volného trhu a ekonomický úpadek Západu: Cesta k nové světové ekonomice“, právě to vyšlo česky. Za poslední 3 roky se situace ještě více vyhrotila, špatné tendence se zesilují.

      V zásadě se dá říci, že 1% „majitelé světa“ chtějí společnost otočit k jakési nové, hrůznější verzi feudalismu. Možná až k římskému otrokářství.

      Už teď USA, které jsou v tomhle „nejvyspělejší“, začínají připomínat třetí svět. Střední třída kvapem mizí, pro vzdělané není žádná práce.

      Americký inženýr pracuje jako pokladní v obchoďáku, protože spolu s výrobou utekl do Asie i vývoj a konstrukce. A na jeho původní místo – pokud náhodou ještě v USA je – se natlačil vzdělaný imigrant – Ind nebo Čech nebo Rus – který pracuje za čtvrtinu platu a po dobu práce na těch pár let mu stačí k existenci jedna postel a rezaté staré auto, bez důchodu a zdravotního pojištění – pokud vážně onemocní, prostě odjede domů.

      Neplatí to samozřejmě pro experty – pořád ještě není velký problém získat v USA místo za 100-400 tisíc dolarů ročně, když něco opravdu hodně umíte. Ale i mezi inženýry, vědci, lékaři je takových lidí nanejvýš 5-10%. Zbytek musí dělat něco jiného, než je jeho profese.

      Je to celkem jednoduché – pokud Západ nezmění dosavadní směřování, sklouzne k totalitě a neo-feudalismu až otrokářství a bude zcela převálcován Asií. Ve všech oblastech, vědou a výrobou počínaje, sociálními otázkami konče.

      I do Ruska můžeme za 20 let jezdit jako do země zaslíbené – a možná budeme toužit po tom, aby naši zemi ruská armáda osvobodila a pomohla nám proti islámským nájezdníkům z Londonistánu a Franciestánu. A z islámské Germánie. Pak nastane „reconquista 2.0“, tentokrát z východu.
      🙂

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Je jenom jedna cesta, jak pro bohaté obnovit neomezenou moc, jakou měli ve středověku.
        Náboženství.
        O tom neofeudalismu jsem už také mnohokrát psal, ale nějak jsem si nedovedl přesně představit, jak to bude vypadat.
        Resp. jsem si to představoval nějak jako v Římě, kdy lid už byl třeba jen na volby a proto mu dávali pověstný chléb a hry.
        To zase nebylo tak špatné,pro ten lid.
        Ale jde to udělat i lépe, i když tomu mnoho lidí ne a ne uvěřit.
        Jak může být náboženství svazujícícm prvkem, když tady už pomalu nikdo nevěří, lidé mají přístup k vědění,vydávají se svobodné knihy, moc církve je okleštěná…
        Kde-pak, tady možná nikdo nevěří, ale až přijdou uprchlíci, tak se tady zase věřit začne.
        A ti, kteří věřit nebudou, dostanou po čuni, buď věřit začnou, nebo si budou nevěřit hezky potichu a jen sami pro sebe.
        Žádný chléb a hry, ale fundamentální náboženský režim, budeme to mít i s inkvizicí, kdo se bude stavět na zadní, ten bude ukamenován, bude mu useknuta ruka atd…
        Totální ovládnutí celého kontinetu fundamentalismem může trvat kratší dobu, než to vypadá, za jednu jedinou generaci může být všemu svobodnému konec.
        A lid, ten nositel moci?
        Ten tomu ještě zatleská!
        Já si ještě pamatuju, jak má vypadat ten IS, není to ani tak dlouho, co ty mapy bývaly k vidění.
        Ještě před rokem to vypadalo směšně, ale dnes….dnes už mi to tak směšné nepřipadá.
        Už vím, jak to chtějí udělat.
        Vlastně je to snadné…..
        A dokonce to byla mapa dost umírněná, může být i daleko větší.
        Rusko mu pak stojí v další cestě, a mám takový dojem, že evropská agresivita proti Rusku může mít už dnes islámské pozadí, chtějí zničit Rusko, aby mohl islám ovládnout svět, celý svět, protože ovládnou USA bude nejspíš pro islám snadné, nehomogenní, rasismem, pozitivní diskriminací, policejní buzerací a médii ovládaný národ podlehne ještě rychleji, než Evropa.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Náboženství a vědění nejde dohromady. Kdokoliv skutečně vzdělaný musí tyhle stupidní báchorky odmítnout – věřit tomu nelze. Vždy je to jen metoda, jak ovládnout nevzdělané masy. Takže první krok musí být zničení vzdělanosti – a na tom se pracuje, nejvíce v USA, ze západních zemí.

          Strašení IS je také mimo mísu. Pravé nebezpečí je wahhábismus, sponzorovaný Saudy – ti působí jako islámský Vatikán ve středověku. IS je v tomto kontextu něco jako husitství – obrat k fundamentálním pramenům, vzpoura ponížených a utlačených – proto má takový magnetismus a tolik oddaných fanatiků. Ačkoliv je to původně moderované Amíky, Turky, Saudy, už se jim to vymklo. Jejich vojenská síla se opírá o vyhozené irácké důstojníky, zcela idiotsky postavené okupantem mimo společnost, do kategorie naprostých páriů.
          Na okupaci Evropy pracují nejvíce Saudové, ti platí všechny mešity a určitě jejich peníze stojí také za současnou vlnou imigrace. A jak vidíme všichni, náš „spojenec“ to schvaluje – protože jinak ví o každém dolaru, který máte na účtu, kdekoliv. Cvakne na počítači a Vaše peníze mohou být fuč. Že by to s IS účty „nešlo“ ? Pitomost.

          Problém s IS je ve skutečnosti směšný. Kdo je financuje ? Kdo prodává ropu, ukradenou Iráku a Sýrii ? Jde to přes turecké terminály. Přes účty amerických, britských, holandských, tureckých, katarských společností. Američané bombardují nebombardují, shazované zásoby padají do rukou IS. Náhodou ? V době dronového průzkumu, satelitního průzkumu, GPS navigace ? Taková věc je technicky a operačně nemožná.

          Irácká armáda čeká na letadla F-16 už třetí rok. Nákup českých bitevníků L-159 byl amíky schválně zablokován. S pomocí letadel by přitom Iráčani rozmázli IS jako štěnici.
          Jako se to daří Assadovi, kdekoliv může bombardovat – nebombarduje ovšem města – kdyby bombardoval třeba Palmyru, „světové společenství“ by mu hned trhalo hlavu, že ničí kulturní dědictví lidstva. Ovšem IS tam vyhazovat památky do vzduchu může a neštěkne pomalu ani pes.

          Pomlouvaná irácká armáda – která se prý všude vzdává IS a opouští výzbroj, ve skutečnosti nemá munici – protože ji okupanti blokují. Takhle se vzdalo několik praporů Iráčanů – s 1000+ obrněnými vozidly, přes 30 tisíc ozbrojených chlapů – protože neměli do tanků munici, do ručních zbraní pár nábojů. Amíci jim je nedali, protože ty jednotky hodnotili jako „nespolehlivé“ pro svoje vlastní špinavé záměry. Příliš iráčtí, příliš vlastenečtí. Takže taková jednotka pak uprchla přes pouhou tisícovkou isilovců – neměli prostě munici. Neměli ani paliva, takže tam museli svoje vybavení včetně tanků a dalších obrněnců nechat Daeši.

          Jak říkal ten rabín, „všechno je jinak“.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ne zničení vzdělanosti-ale její ovládnutí, jako to bylo za středověku.
            A nové generace mohou být vzdělávány v náboženských dogmatech, klidně může být země zase placatá.
            Jakýkoliv technologický pokrok bude sloužit jen k ovládání lidí.
            Civilzace se může vrátit o 1000 let zpět, není to tak složité, knihy se spálí, internet se plně ovládne, mladí sice bude čerpat vědění i internetu, ale znáte to, kde nic není-ani smrt nebere a kniha-ta se dá schovat a předat generacím příštím, on-line „vědění“ se jedinou úpravou upraví naráz pro miliardy lidí.
            Je to snadnější, jak to vypadá.
            Kecy o svobodě mohou klidně zůstat, jen podstata svobody se změní.
            Demokratické plky nahradí plky náboženské!
            Nikdo si toho pomalu ani nevšimne…..

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Pak by se ale z náboženství stala stejně prázdná floskule jako z demokratické ideologie nebo z marxismu-leninismu. Což se stát může.

              Nakonec, stejným způsobem to udělali kdysi v Číně – potlačili rozvoj na dalších 2000 let. V Římě se jim to na pár století povedlo také, stejně tak v Japonsku nebo částečně ve středověku.

              Dnes se to ale nepovede. Je tady jedna věc, kterou si ideologové a politici ve své omezenosti neuvědomují – jak je dnešní technologická společnost složitá a provázaná mnoha vlákny. Nelze zakázat pravdu a logiku, omezit vědění na náboženské pitomosti.

              Jinak se všechno rozpadne a sklouzneme na úroveň Říma nebo ještě níže. A to nejenom svobodou a mocí, ale i technologicky a tím i ekonomicky, hospodářsky, výrobně. Nevím, jestli by zrovna tak chtěli mocní žít – bez letadel, aut (které nebude nikdo umět opravit neřkuli vyrobit nová), bez elektřiny, medicíny, komunikací, …

              To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              V souvislosti s tím co tady zaznělo. Je náhoda, že proběhlo zasedání G7, po něm Bildebrbegského klubu a V. sjezd vůdců tradičních náboženství? K tomu článek, který stojí za přečtení a zamyšlení. http://politikus.ru/articles/52529-ot-bilderberga-k-gulagbergu-globalnaya-elita-stroit-elektronnyy-konclager.html

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Kchodle, já se obávám, že to jde.
              Všimněte si, co si myslí mladí o životě v reálsocialismu.
              Věsměs jsou to fanatičtí antikomunisté, přitom nemají ani ponětí, co se tehdy dělo.
              A to zdaleka ještě nejsou staří ti, co to pamatují.
              Ohánějí se demokracií jak svatým grálem- a to demokracie není žádné náboženství, především v tom, že si jí lez vyložit úplně jakkoliv, vč. věšení politických odpůrců.
              Náboženství by bylo jiné kafe.
              Já si právě myslím, že ta provázanost ztrátu vzdělanosti naopak umožní…jaksi dokonce globálně.
              Zde je třeba ale zmínit, co je vzdělanost, protože není nutné, aby se přestaly vyrábět auta a letadla a inteligentní bomby (to hlavně) a televize a MP3-4-5-6-7-8…..
              To může zůstat, ale s náboženským pozadím.
              Vsadím se o co chcete, že lidé, kteří před r.1989 vstupovali do KSČ, po r.1989 do OF, pak do ODS (apod) by okamžitě přijali islám, ale né že by ho praktikovali, ale nutili by jiné, aby ho praktikovali a dali by všechny své darebácké schopnosti na to, aby se zalíbili novým pánům….až by zapoměli, odkud vzešli a přijali by vlastní dogma.
              Myslíme si podvědomě, že z tohoto stavu bohatsví a vyspělosti není možné vypadnout, přitom…jak starý byl Řím – a zmizel navěky a ze vzácných staveb se stavěli chlévy a kdovicovšechno.
              Do temnoty je to blíž, než si myslíme, a mnozí jí i chtějí.
              Někteří lidé mají jakési zvláštní napětí, cítí, že se bude změnit svět a jsou zvědaví, protože jsou znudění tím, co mají.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Mladí umí hlavně dobře lhát, vědí, co je průchozí a co ne – demokratůra je vyškolila v doublethinku mnohem lépe než nás bolševismus. V posledních dvaceti letech realsocialismu to navíc nebyla tolik otázka politiky – světového názoru – ale byli jsme okupovaná země, komunismus byla oficiální okupantova ideologie – takže dát se k nim byla kromě jiného vlastizrada a kolaborace. Což je také základem, podle kterého to mladí vnímají – a v radikalismu mládí „vylévají s vaničkou i dítě“.

              Ale zpátky k meritu věci: bavíme se o vzdělání.
              Je velká iluze politiků a vůbec humanitně vzdělaných lidí, že cokoliv vědeckého a technického lze oddělit od obecné vzdělanosti, pravdy a dalších věcí – třeba náboženství.
              Že technici jsou fachidioti – a že technologie budou fungovat a rozvíjet se dál, i kdyby všude vládl třeba rigidní islám. Nebo jiná zhovadilost. Není to pravda – je to vlastně úplně opačně. Bylo to vidět třeba na SSSR a jeho zaostávání v ICT. Informační technologie nelze vybudovat ve společnosti, kde informace jsou cenzurovány a utajovány – podřízeny ideologii. A tak je to nakonec se všemi technologiemi.

              Když se dělaly testy obecného přehledu, „kulturnosti“, znalosti literatury, … nevyhráli humanitně vzdělaní absolventi univerzit, ale ti z exaktních věd a technici. Ti také měli o hodně vyšší IQ. Je to hlavně proto, že na humanitní studia jdou lidé s převážně sociální inteligencí, která vyvažuje jejich handicap v IQ. Neumí a nedokáží se například naučit matematiku, logika je jim cizí. Vynikají v „blátivém myšlení“, kdy neústrojně motají páté přes deváté a neberou často v úvahu kauzalitu. Nakonec je to vidět ve výsledcích – o kolik se posunuly „humanitní vědy“ v poměru k exaktním a technice, za posledních 100 let ? Ne o mnoho.

              Legrační pak je, že ideolog je schopen tvrdit „necháme si technologii, ale společnost bude pod náboženskou kontrolou“. Je to přitom paradox. V dnešní technologicky založené společnosti nelze udělat STOP, jako třeba před 2000 lety v Číně. Tedy lze, ale pak se všechno zřítí na úroveň 18. století, minimálně. Pravděpodobně ještě hlouběji.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To mi nekoresponduje s praxí.
              Je plno zemí s náboženskou kontrolou, a vyspělými technologiemi.
              Saudská Arábie třeba.
              Technologie se naopak ke kontrole dají využít.
              S těmi humanitně vzdělanými…
              Mě to nikdy nešlo moc do hlavy a tak jsem se kolikrát ptal, co se vlastně učí třeba politologové.(těch politologů, či budoucích)
              Prý třeba o mnichovské krizi 1938 a příčinách a důsledcích.
              To mě udivilo, protože na to, abych to dokázal rozebrat, nepotřebuji VŠ ale chuť studovat dané období, schopnost logické úvahy, tedy určité IQ a v neposlední řadě určité vlohy pro podobné rozbory, protože jsou inteligentní lidé, kteří by takový rozbor neudělali, i kdyby se stavěli na hlavu.
              Tak jsem si říkal, že humanitní obory jsou možná takové odkladiště těch, co nechtějí nebo nemají na obory technické, ale přeci se chtějí upřímně vzdělávat, tedy načerpat nějaké vědění.
              Nebo práva…známá vystudovala práva, to už mi vůbec nešlo do hlavy, dělat advokáta nebo soudce vyžaduje vlastnosti, které se naučit nedají, i kdyby čert na koze jezdil.
              Ono je to také vidět, ty hochštaplery v talárech…

              To se mi líbí

          • Slim napsal:

            To o IS mi zní dobře. Taky mám dojem, že se jedná o usměrnění hněvu veřejnosti tím žádoucím směrem.

            Jak jste pochodil s Dawkinsem? 🙂

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              S Dawkinsem jsem uspěl – černoprdelník byl zatlačen až do poslední obranné linie – uznal, že logice a faktům odporovat nemůže, takže se schoval za štít agnosticismu. Neexistenci Boha nelze dokázat, v Boha věří a hotovo. Bibli je nutno chápat jako alegorii.
              To by samozřejmě v kostele nahlas neřekl, jinak by ho upálili nebo tak něco.

              Ve finále ovšem naši při vyhrál – velmi podlým způsobem – přinesl s sebou 10l demižón vína z (církví – jmenovitě samotným Graubnerem – ukradených) Kroměřížských vinařských závodů. Vyprázdnil jsem mrazák od uleželých bifteků a zapálil gril, přítelkyně vyrobila přílohy k masu, … dál jsme ve filosoficko-teologických sporech nepokračovali.
              🙂

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Jinými slovy použil metodu klasikovu (co to bylo, červené, hádám podle bifteků? Mešní?)
              Nejenom že si MOHL pro své víno poslat, on ho rovnou přinesl.

              Přerušil to však ihned, a obraceje se na Katze, otázal se ostře, vstávaje: „Vy nevěříte, že 15. srpna je svátek Nanebevzetí Panny Marie?“

              Zábava byla v plném proudu. Objevily se ještě jiné láhve a chvílemi ozýval se Katz: „Řekni, že nevěříš v pánaboha, jinak ti nenaleju.“

              Zdálo se, že se vrací doby pronásledování prvních křesťanů. Bývalý katecheta zpíval nějakou píseň mučedníků z římské arény a řval: „Věřím v pánaboha, nezapřu ho. Nech si své víno. Mohu si sám pro ně poslat.“

              Nakonec ho uložili do postele.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Prostě takříkajíc mi zacpal hubu. A pak se prohlásil za vítěze – kontumačně.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Mešní červené, samozřejmě. Velmi silné.
              Asi také četl „Knihu knih“, nejenom Knihu.
              🙂

              To se mi líbí

            • okolojdoucí napsal:

              Mešní víno, tak to je silný argument 🙂

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Ano, mešní víno by bylo v nejtěžších chvílích důvodem dát se na víru. Lepší než absťák.

              To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Bezesporu pro EU skončila možnost srovnat životní úroveň růstem životní úrovně ale sjednocení životní úrovně, bude „pravděpodobně“ (skoro jistě) zabezpečeno již odstartovaným poklesem životní úrovně E15.
          V mnohém máte verifikovanou pravdu ale islámisté se na USA totálně nechytají a proto islamizace USA nehrozí ani náhodou.Islamizace je projekt, který bude realizován výhradně v Evropě a také pro ni byl vytvořen.
          Proč ?
          Odpověď je velmi prostá protože stejně jako se životní úrovní, tak i s americkým rasismem, pozitivní diskriminací, policejní buzerací a médii ovládaném národu bude mít EU naprosto stejné problémy.
          Pouze u nás bude ten drobný neznatelný rozdíl v tom, že afroameričany nahradí afroevropané.
          O to aby se např. i v Česku hojně domestikovali afroevropané a hned od začátku důsledně požadovali na Česku svá pro USA tak důležitá pravidla, tak k tomu slouží i tento amerikou financovaný projekt.
          http://sharia4czechia.com/category/spolecenost-islamizace/
          Díky těmto americkým projektům realizovaným v Evropě je obava o Islamizaci USA naprosto zbytečná.
          Tož metoda když mi chcípla koza tak sousedovi musí minimálně dvě, byla vždy pro Ameriku velmi účinná a zřídka kdy selhala.

          To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Je a není to OT.
    Prostě by mne zajímalo jestli se to již nyní Řecku konečně podaří, jak skutečně proběhne státní bankrot ?
    Co s tím udělá MMF a jak se Německo zabezpečí vůči MMF ?
    http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/co-znamena-statni-bankrot-recko-by-vykrocilo-do-tmy/r~bfe9a2f6136311e590ae0025900fea04/
    Jestli se mu povede „kreativní destrukce“ a za pár let bude následovník Prokopise Pavlopulose stejně jako John Aziz vysvětlovat, proč má jeho národ rychlý růst, proč má jen zanedbatelnou nezaměstnanost a jak se vyhrabal z toho, že byl před 5 lety ukázkou krize, aby se z něj zase stal národ vzkvétající, toť otázka.
    No ale jak proběhne den po té, neboli co udělá Řecko s uprchlíky v případě, že se mu podaří úspěšně realizovat státní bankrot.
    Tož nevím ale asi se je nyní pokusí urychleně poslat do EU než mu zbude černý Petr.

    To se mi líbí

    • MAXI napsal:

      Recko sve rozlouceni umele prodluzuje. Nepujde prece z EU s prazdnyma rukama!
      S uprchliky pak nalozi po sve libosti.
      Muze temi tolik potrebnymi kvalifikovanymi pracovniky a vojaky splacet dluhy.
      A kdyz se mu podari vybruslit i z NATO, muze pronajmout nejvice zamorene oblasti
      Rusku jako vojenske zakladny.
      Ti uz si nejak poradi. (To plati pro Recko i Rusko)

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      no tak na tomhle by si můj bývalý daňový poradce smlsnul. úžasnej pán – škoda jej…

      To se mi líbí

    • MAXI napsal:

      Unie neni Marie Terezie.
      Diky politice EU zazivaji stejne krusne casy i obce, ktere
      pod tihou najezdu vyse zminovanych doslova praskaji
      ve svech.
      Slovakum (pri eventualnim odchodu z EU) aspon zustane
      kousek pekne nevybetonovane krajiny.

      To se mi líbí

  4. Mainguard napsal:

    Nájezdníci v historii měli vždy jednu zásadní nevýhodu, byly svázány jediným absolutním zájmem vladaře prokládaný náboženskými kontemplacemi nad povinností ovládat pro slávu Boha.

    Evropa ještě v pozdním středověku byla v mnoha ohledech afinitní k absolutismu vladaře, v případě církve však nastává zásadní přelom k modernitě s příchodem reformace. Tam, kde Východ zbarbarštěl a zůstává z hlediska evropské modernity, zaostalý, tam začíná v klasickém boji o vliv (není nic jiného než transponovaná aplikovaná věda v ekonomiku, schopnost rekrutovat případně zaplatit potřebnou živou sílu). Příkladů je v historii dost, myslím, že nejlépe znázorňující skutečnost relevantní pro porovnání jak probíhala mocensko-ekonomická regrese je srovnání Turecka a Ruska a naproti tomu Británie.

    Poslední leta Osmánské říše, před první světovou válkou byla vedena snahou o udržení mezi zájmy jednotlivých mocenských center a touhou vyrovnat se Evropě, proto spolupracuje především s Německem zásadní osoba Osmánské říše, která měla ještě šanci pád Osmánské říše zvrátit. I přes liberální reformy si Abdulhamid II. oblibu nezískal – pro Turky především (podobně jako u nás radikálně vystupující Mladoturky), byly jeho reformy nepostačující, jeho zásadní liberální reformy jako usavení parlamentu, modernizace země, spolupráce s Německem, zavedení Hedžáská železnice na svatou pouť do Mekky, která zásadním způsob propojila Turecko se Saudskou Arábií, to vše přišlo pozdě. Bohužel po prohrané válce s Ruskem se stal pro všechny „arménským řezníkem“. Přitom od Západu měl zásadní podporu, velkorysé půjčky na moderní infrastrukturu.

    Naproti tomu ruský car Petr I. udělal podobnou „chybu“, liberalizoval v době, kdy na to země nebyla připravena. Reformy Petra I.způsobily v ruské společnosti rozkol, který se v zásadě nikdy nepodařilo překonat. Západní ideje přicházely do svébytného ruského prostředí, jež mělo sklon chápat všechno totalitně a jemuž byl vzdálen západní kritický skepticismus a relativismus cizí. Věřili vždy jen tomu, čemu chtěli anebo MUSELI věřit.

    Tady si vypůjčím citát z geniální knihy ruského historika Nikolaje Berďajeva „Prameny a smysl ruského komunismu“.

    „Při doteku se Západem proběhl v ruské duši opravdový převrat, a to převrat úplně jiným směrem, než jakým se ubírala západní civilizace. Vliv Západu na Rusko byl paradoxní, neboť ruské duši nevštípil západní normy. Jeho vliv v ruské duši naopak odkryl divoké, dionýské, dynamické, a někdy i démonické síly“ (s. 94).

    Po pádu Byzantské říše se mesianistická doktrína Moskvy jako „třetího Říma“ stala ideologickým základem při vzniku moskevského státu. Toto Rusko nepřechází ani dnes a na to také dojede, protože Putin a ideologové, které prozatím pro jejich extremistickou minulost odsunul do pozadí, jsou tímto stejně posedlí jako držitelé starého Caricynu. Tato vize předpokládá, že Rusko je originální civilizací, která buď v sobě obsahuje vlivy v podobě pravoslavné víry a leninského pojetí marxismu-leninismu a toto obhajují nacionalisté společně s komunisty stalinským vzedmutím SSSR jako mocnosti, a nakonec i monarchističtí romantici a snílci o tom, že národní sepjetí dokáže porazit západní liberalismus s individuální touhou po požitcích, sebevědomí a slastném povýšené svého ega nad těmi, kdo hledají kolektivní spásu v utopiích, mystice či víře v Boha.

    V americké moderní politologii tento pohled na Rusko coby specifický civilizační okruh je sdílen (je respektován, po studené válce ho v USA etabloval i samotný Samuel Huntington, který řekl, že ruská pravoslavná civilizace je součástí té Evropské a nestojí hodnotově proti ní. Stojí a on to samozřejmě ví, jen ví i to, že ruský imperialismus a konzervativně ortodoxní víra ve vlastní jedinečnost je hodnota pro „obskurní socialisticky liberální Evropany“ nepřijatelná. Okruh lidí okolo ultrakonzervativců. Nakonec celá Tea Party, rekrutující se okruhu studenoválečníků, jejichž „poraděnkovská“ existence byla jen důvodem k tomu, aby se mocenské šachy USA a SSSR dělaly „obkročmo“ vždy jeden udělá krok vpřed a dva kroky vzad, aby si tuto roli ve své mocenské „mazurce“ mohli v příštím střetu vyměnit a POKUD MOŽNO to tak šlo na věky věků. Kolokvium těchto obhajitelů „mocenského nároku“ na geopolitický vliv, pak pochází od těch, co nástupem liberalismu museli odejít ze státních služeb a dnes živoří z grantů a drobných co upadnou Bílému domu z kešeně. Díky Demokratickým prezidentům pak mají naordinovánu tvrdou nutriční dietou – jsou to ti různí Stratforové, Freedom Housové a Foreign Policy rešerčisti a paměti píšící starci, co si za Reagana nedokázali vydělat na obligacích, protože ty byly díky reaganovým dluhům úročeny méně než před ropnou krizí akcie Conoca, Exxonu a Chevronu.

    To se mi líbí

    • Mainguard napsal:

      Pardon, opět mi tu vypadlo slovíčko…“Tam, kde Východ zbarbarštěl a zůstává z hlediska evropské modernity, zaostalý, tam začíná v klasickém boji o vliv (není nic jiného než transponovaná aplikovaná věda v ekonomiku, schopnost rekrutovat případně zaplatit potřebnou živou sílu) VÍTĚZIT.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Vy jste Turek? Soudím podle vašeho vyjádření :
        pro Turky především (podobně jako u nás radikálně vystupující Mladoturky),
        Nepamatuji, že by u nás, myslím tím samozřejmě Česko, kde jinde může být u nás, Mladoturci vůbec nějak vystupovali, natož radikálně. Jo, kdyby to byli hrbatí Srbové či Bosňáci, bylo by to jiná. Píše o tom česká kniha knih, Kchodl by vás jistě poučil.
        Na stejné úrovni je i celé vaše psaní, je jakoby turecké, poněkud nesrozumitelné. Buď děláte ledabyle redakci překladače, nebo se nedokážete soustředit na psaní. Patrně jste si ukousl větší krajíc než jste schopen spolknout. Proč to děláte?

        To se mi líbí

        • Mainguard napsal:

          Mladoturci ekvivalent Mladočeši. Kdo chce pochopit pochopí, kdo ne, hledá interpunkční či sémantické nedostatečnosti). „Podobně jako u nás, (u nich) vystupující Mladoturky“

          Omlouvám se, máte pravdu, přeskakuji mezi jednotlivými části odstavců a pak tu či onde něco zapamenu. Ovšem, kdykoli budete mít opět něco „podnětného“ k diskusi, jakoukoli „fakticitu“ jako zrovna teď, neváhejte a ozvěte se. Jistě by bylo trestuhodné snad nedat najevo své znalosti a pokusit se můj text „kompletně vyvrátit“ nějakými fakty, která obohatí naše znalostní obzory.

          Ad pro pana Bavora – myslel jsem, že právě pro to tento blog tady máte, aby se tu střetávalo jisté penzum faktů s patřičnými odkazy na obecně respektované autority nebo je to snad podobně jako urážky či jalové repliky, „hejty“ na to či ono resp. ideologické floskule a nadávky na režim jen to, co je zde povoleno?

          Já se snažím při psaní zde vymezit tak, jak jste mi zde onehdá poprvé napsal, když jsem se zde objevil, jako proti tomu co se zde nesmí – /urážky, velebit nacismus atd./.

          To, co považujete za „poučování“ tam nebylo nijak blíže specifikováno. Resp. pak bych rád věděl, jak to rozeznat a separovat třeba od kchodlova „poučeného nazření“ brzského kolapsu USA, zbraňových systémů jako šrotu a konspiračních nesmyslů o HAARPu, US Seals na Ukrajině, abych věděl kdy se jedná o konstatování faktu, kdy o poučování a kdy je to snad podle vašich představ.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Pokud budete používat skutečná fakta, ne odkazy na rádoby vědecké výzkumy založené na srdečním přání autora a nebudete přitom skákat v povídání jako koza v jeteli, pak se může jednat o polemiku. Jen pro upřesnění, vaše západní zdroje skutečně vypovídají o tom, co by si autor přál, ačkoli nebyl dále než na dvorku své redakce a tedy ani nemohl s nikým mluvit. Tím nechci tvrdit, že všechny zdroje z opačné strany jsou „slovem Božím“, ale čas pomaličku ukazuje, že mají k pravdě blíže než vámi uváděné zdroje. Ostatně i američtí nevládní experti se vyjadřují podobně jako zdroje východní. To je důkazem toho, že propaganda nefunguje ani tam a najde se dost lidí inteligentních a hlavně myslících opravdu hlavou.
            Přeberte si to jak chcete

            To se mi líbí

            • Mainguard napsal:

              „Skutečná fakta“ máte asi jen Vy a ty americké nevládky kohabitující s těmi proruskými:-). Rád bych opravdu znal ta „správná“, možná mi dáte pár tipů, když pěkně poprosím, že ano?

              Kdybyste si přečetl můj poslední odstavec, pak vám dávám u amerických nevládek jinak Republikány sponzorovaných konzervativních think-tanků (a jmenuji i konkrétně) plně za pravdu. Přeju jim i Vám pěkný zbytek dne.

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Něco tak nechápavýho se objeví i v diskusích jen málokdy. Když Vám to řeknu na plnou hubu: „O Vaše vyčtená ‚moudra‘ vůbec nikdo nestojí“-pochopíte to konečně?

            To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Fagane, vaše rádoby poučování je už dost únavné.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Vám nevypadlo jen slovíčko. Vypadla vám i logika (např. Maldoturkové u nás) a vypadla vám česká gramatika. Je jen škoda, že vám při všem tom padání nevypadly z klávesnice i klávesy „Ctrl“, „C“ a „V“.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Zajímavé. Hlavně tedy to, odkud toto Vaše ideologické zakotvení pochází – zjevně se na Vás podepsala alma mater a v té době tam působící lidé. Američtí liberálové, britští noví labouristé, a jak si všichni říkají. Osobně mám nejraději termín „liberální intervencionisté“, pro jeho vnitřní paradoxnost. Sám ten výraz je oxymoron – a obsah tomu odpovídá.

      Zjevně na jedinečnost mají právo jedině Američané, případně možná trošku Britové. Rusové jedineční být nemohou. O Němcích, Češích, Francouzích, Italech a dalších pronárodech ani nemluvě. V „moderní americké politologii“ je jediná oprávněná a správná civilizace samozřejmě ta liberální americká. Na geopolitiku by nikdo jiný vliv mít neměl. To smí jen Amerika, a co dělá, správně dělá. A tak dále.

      Kdo oponuje, třeba americká pravice, ta skutečná, ne přebarvení trockisté – neokonzervativci, ten je zkrachovalec. Zbývá mu jen žebronit o granty a drobky upadlé ze stolu Bílého domu.

      Kdepak jsem to jen takové bláboly už slyšel ?

      Starci, tak neschopní, že si nedokázali nahrabat ani když byli u vesla – to je vážně divné. Možná třeba proto, že se jim to zdálo amorální, že nekradli ?

      Reagan nadělal dluhy, ale jeho následovníci ho monumentálně překonali. Hlavně ti „demokraté“. Ovšem obligace za nich rostou, to je pravda. Také protože zrušili veškeré relevantní regulace – zločinec Clinton podepsal anulaci Glass-Steagall a mnoha dalších, takže se akciový trh mohl odpoutat od reality. Management amerických firem mohl začít ničit svoje podniky, zaměstnance a jejich pracovní místa outsourcingem všeho do Asie a jinam.

      Reagan také nevedl války, neutratil 4 biliony dolarů za prohrané intervence. Také nezvedl dvakrát zbrojní rozpočet, ačkoliv studená válka skončila, jako to udělali „demokraté“ a neokoni. Reagan také vykopal z vlády a okolí všechny zuřivé psychopaty typu dnešních neoconů a liberálních intervencionistů – nakonec proto na něj házejí bahno ještě 30 let po.

      No nic. Pokud snesete pravdu, například o manažerském selhání jménem F-35, zde je další kamínek do skládačky:
      http://foxtrotalpha.jalopnik.com/is-the-f-35s-targeting-system-really-10-years-behind-cu-1676442535
      (je to článek o tom, proč je v nově vyvíjeném letadle – které bude ve výzbroji až 2019 – a to kdoví jestli – už teď 10 let zastaralý cílový opto-elektronický systém, který díky vysoké integraci do dalších systémů letounu nejde jen tak modernizovat).

      To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    OT, Z DNEŠNÍHO TISKU.
    V LN je rozhovor s doc. Hejným, o jehož metodě se tvrdí, že podle ní se děti rády učí matyku. To mě docela zajímá, přichází doba, kdy budu muset do výchovy svých vnoučat začít zasahovat, nerad bych z nich měl blbce, vyhýbající se kvůli nějaký nesmyslný módě možnosti trochu víc si namáhat mozek. (Zrovna včera mi kamarád poslal článek, jak v matyce upadá kdysi skvělé ruské žactvo. Druhý odstavec začíná takhle
    Ненависть к математике
    Значительная часть наших выпускников практически не умеет считать – даже выполнять действия с дробями и процентами. )

    O Hejného metodě vím jenom obecnosti/samozřejmosti (že se to musí učit „zábavně“) a tak bych rád znal mínění spolubesedníků.
    Můžu sem dát ten článek celý, ale jako upoutávku jeden „politický“ odstavec.
    (Ne všechno mi zní přesvědčivě, to jsou ty otazníky. Ale nejde mi ovšem o politiku.)

    * Přesto, jaký prostor mají tito přemýšliví a tvořiví lidé, které vychováváte, v tomto systému?

    To záleží na tom, jak budou vzdělaní. Povím vám jednu příhodu z Kanady, která na mě velmi silně zapůsobila. To byla moje velká lekce z demokracie. Bylo to před tamními komunálními volbami a my jsme šli s kamarádem nakupovat do supermarketu. Za kasou seděla mohutná černoška, ten můj kamarád byl takový drobnější, byli jako David a Goliáš. A jak tam stáli, laškovali spolu a ona najednou položila před sebe ruce a vážně se ptá: „Pane doktore, mám volit Brauna, nebo McKenzieho?“

    Jednoduchá žena, která ví, že reklamy oblbují a že se musí zeptat někoho vzdělaného. To je úcta ke vzdělání. [?]

    A on se zamyslí a řekne: „Braun chce dát peníze do školek, jestli máte hodně dětí, volte jeho. McKenzie chce investovat do silnic. Pokud máte nové auto, volte jeho.“ Neřekl jí svého favorita. Prodavačka chvíli přemýšlela a řekla: „Já mám káru starou, ale moje sestra má sedm dětí, budu volit Brauna.“ Tak funguje demokracie. Že lidé buď myslí, nebo vědí, na koho se mají obrátit.

    Když jsme volili prezidenta, ukázala mi Evička článek, tuším v Respektu, kde bylo napsané: Hospoda za Zemana, kavárna za Schwarzenberga. Tam je pnutí, není tam porozumění.
    V té Kanadě je harmonie mezi tou černoškou, která by demonstrovala tu hospodu, a kavárnou, tedy mým přítelem. Protože jeden druhému věří, jeden druhého nepodkopává. [?]

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tahle příhoda by se měla vyučovat.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Vyžadovalo to ovšem určitou sociální inteligenci u obou.
      Nechci se nikoho dotknout, ale myslím, že jakkoliv je „hospoda“ výspou obyčejných, tak sociální inteligence jim nechybí.(nelze to samozřejmě brát nějak obecně)
      Ovšem kavárna…ta naše, ta je úplně out a opravdu nevím, kdo z nich je ta pověstná vyjimka, pravidlo potvrzující.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Domnívám se, že do hospody chodí lidé „napříč intelektuálním spektrem“, alespoň u nás v Moravistánu. A bylo to i za doby toho děsného „útlaku“. Stran kavárny to potvrdit nemohu, páč tam nechodím. Pokud si jdu někdy někam sednout s nějakým vzdělancem, nepamatuji, že by chtěl do kavárny. Ale možná je to tím, že pro ty kavárenské nejsem do debaty ten správný sparingparter.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Jasně, napříč intelektuálním spektrem-ale obyčejní.
          Do „kavárny“ chodí neobyčejní, takže není divu, že by je patřilo tak leda nakopat do prdele.
          Ale je to taková spíš metafora, nemyslel jsem to doslov.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Já rozuměl dobře. U nás v Království moravském ty neobyčejné nekopeme do zádele, jak by potřebovali a jak trefně píšete, ale posíláme je dělat politiku do Práglu. Děláme to tak léta, ale přiznám bez mučení, že dva tam pošleme a někde ve Slavkově se hned urodí nějaký nový Sobotka a jsme zase v rektu. Úloha nemá řešení.

            To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              Rosťo, já si myslím, že nad tou vaší praktikou, posílat ty neobyčejné do Práglu není to pravé ořechové. Zbavíte se místního škůdce a uděláte z něj škůdce celostátního. Nebylo by lepší je třeba poslat navštívit Macochu? Horní cestou? 😆

              To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              Hajaja. 😉 má být: „že vaše praktika“

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Moskyte, pokusím se to navrhnout, ale předpokládám, že Liga na ochranu zvířat bude návrh zákona vetovat. A ona ta Macocha není zase tak hluboká. Při té „úrodě“ politiků je dost riziko, že by z díry byl brzy kopec. A Matička stověžatá je daleko …..

              To se mi líbí

    • Michal napsal:

      Tak to je dost směšné, nazývat matematikou něco, co se v rámci předmětu zabývá zlomky a setinami alias procenty a oni vypuskníci = vypuštěnci ze školy alias absolventi toto nezvládají) . U mne je matematika, když člověk dovede bez problémů rozepsat čtverný integrál a rozepsat meze oblasti a pak také v „opačných pořadích“ .
      Ale není to jen v Rusku, zděs tóže.
      Jak zde již vidno, leckdo zde si plete též logaritmickou funkci s exponenciální a básní o logaritmickém „nárůstu“, klídek, sejčas, žádný se nekoná , obě jsou sice rostoucí a ryze monotónní, ale každá „trochu“ jinak. Takže není to jen v Rusku, ale i tady, prostě nádo účitsja , da da a nebýt pohodlný kreslit u toho.
      A hlavně, když s člověk myslí, že leccos ví a má řešení , tak se zastavit a říct si pravý opak, to pomáhá.
      Nejspíš to v Rusku s matematikou bylo v minulosti asi tak, že že němnogo umělo bolše, další , střed průměrně a drugije starou belu.
      Ale v současnosti, kdybych to měl porovnávat, třeba podle množství příspěvků a řešení na dïskusních universitních fórech , tak nejlépe umí matematiku v Delftu, prostě chytří Holanďani a pak ještě na pár místech v Americe, na ruských fórech s matematikou se toho člověk k soželeniju moc nedoví .
      Skore je asi takové , že mezi 142 miliony Rusy složených z různých národností je teď méně dobrých matematiků než mezi 142 miliony různými Evropany a Američany,
      ale nemyslím si, že jen kvůli nějakému matlabu a podobným , to spíš vede k pohodlnosti a neinvenci, lepší vždycky ručně nakreslit a navrhnout řešení a na papíře hákovat.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        „Gábina“. Ta se pozná podle holandských témat. 🙂
        Nu, dnes večer ještě něco z Holandska bude..

        To se mi líbí

        • moskyt napsal:

          Podle klapotu(dřeváků) poznáte ji, by mohla znít parafráze na známou větu. 🙂

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Ještě jeden mejlík pro pana z Bavorů.

          (Ano, Gábina-Michal..-,, je dost komický trol, je to takové trochu upocené.. 🙂 )

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Jak si to vysvětlujete, Michale (Gábino)?
        A celkově je to divně napsané, jak může někdo poznat, kde je kolik dobrých matematiků v množině 142 000 000 lidí (podle internetových diskuzí asi těžko, mohou možná naznačit-ale víc nic) a také píšete slovo „teď“…

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Počet matematických geniů, tam či onde, asi přesně neurčíme. Ne o každém se mezi laiky ví, viz nedávno ten Rus, který vysvětlil tu podivnou smyčku, za kterou měl dostat metál a půl vagonu čerstvě natištěných doláčů, které ráčil odmítnout.
          Trochu nám mohou vypomoci šachisté. Ti mají k logice a matice velmi blízko a o těch nejlepších se člověk dočte. Já, jako laik, si vzpomenu např. z USA jen na Boba Fischera a to je vše. Možná je jich víc, ale mistrů světa pocházejících z Ruska jsou mraky. Žádný jiný stát jich tolik nemá.

          To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.