Oběti civilizace


Sedím v letadle, kde se nějakých 550 lidí nechá obsluhovat pohlednými stewardkami Air France.

 

Deset kilometrů pod námi a asi tisíc kilometru dál na jih se po Středozemním moři pohybují kocábky, na nichž se tísní uprchlíci. Inspirováni naší skvělou civilizací odcházejí na sever, aby si užili trochu té demokracie a ukousli z koláče bohatství, jež často odtéká z jejich zemí.

 

V „mém“ letadle je zcela jistě několik lidí, kteří se bojí létat, ale na plavidlech pod námi trnou všichni, aby jejich sen o trochu lepším životě neskončil ve vlnách slané vody.

 

Oba dopravní prostředky jsou samozřejmě pečlivě hlídány ze vzduchu. Polohu mého letadla lze takměř v reálném čase zjistit na internetu. Ten zachycuje všechno, typ letadla, datum výroby, jeho první let, všechny vlastníky, současnou polohu, rychlost, stoupání, klesání, směr a dokonce i kouzové kódy, které může vyslat.

 

O lodě s uprchlíky je zájem teprve když dorazí na pevninu a nastane nerudovská starost kam s nimi. Když se utopí, je to z čistě ekonomického hlediska požehnání. Plastové pytle jsou laciné.

 

To je zjevně důvod, proč k lovení uprchlíků dochází, až když není jiné vyhnutí. Počty utopených jdou do tisíců, což vede k otázce, proč ůřady nezasahují dřív. Vždyt to moře je spíš velký rybník.

 

Nad osudem uprchlíků se pozastavil sám první zastupitel boží na zemi, František. Prohodil cosi o chamtivosti a důvodech, proč lidé utíkají z rozvrácených zemí. Možná vzdáleně myslel na pověst, podle níž jistý kazatel vyhodil z chrámu penězoměnce. Katolická církev na tento Kristův čin dávno zapomněla, má raději svoje banky, hrdlí se o majetky a bojí, jak dopadnou investice, když bůh nepožehná.

 

Kristova snaha ochránit svého papá definitivně padla v okamžiku, kdy došlo k největší zlodějně moderních dějin. Jméno boží se totiž ocitlo v podobě nápisu „In God We Trust“ na amerických mincích a později i na bankovkách. Ukradnout boha je nehoráznost sama.  Je nepochopitelné, že si to bůh, pokud tedy existuje nechal líbit. Tím, že neprojevil svoji nevoli, vyrazil zbraň všem, kteří by v jeho jménu chtěli protestovat. I podrovníkovému papeži se těžko bojuje proti mamonu, netřídmosti a hříchům s nimi spojenými.

 

Papež by jistě mohl exkomunikovat z církve ty, kdo stojí za bořením států v Africe a Středním východu. Neudělá to, patrně s vědomím, že jde stejně o neznabohy, jimž by takové gesto nevadilo. Zkusit to ale mohl, vždyť ke světu promlouvá hlasem božím. Jenže slogan z peněz nepřekřičí.

kanada

 

 

K tomu se hodí pozdrav od Godota

http://bavor.blogspot.cz/2015/04/zamorske-sireny.html

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

46 reakcí na Oběti civilizace

  1. Lex napsal:

    Je zatracený rozdíl mezi těmi Jumbo-jety na obloze a „kocábkami“ potácejícími se ve Středozemním moři ke břehům Itálie či kam všude.
    V obou těchto „dopravních prostředcích“ jsou lidé, kteří mají někam do Evropy namířeno, v obou si za tu cestu zaplatili penězi nebo jiným majetkem, jen cíl a účel cesty a jejich legalita je odlišný a také podnikání těch dopravců se zatraceně liší.
    Nepleťme se, ty „kocábky“ nejsou loďmi těch uprchlíků, jsou loďmi pašeráků lidí, kteří je nejdříve připraví o jejich peníze a majetky za to, že jim umožní nastoupit na ty „bárky“ s nejistým koncem cesty (namnoze i života těch „cestujících“).
    Ta letadla jsou prostředky legální přepravy lidí, prostředky oficiálního podnikání se vším, co okolo toho stojí, i s odpovědností za případný nezdar.
    Jenomže „my“ to podáváme skoro tak, že ti pašeráci, kteří na tom neuvěřitelně (jako všichni „pašeráci“) bohatnou, jakoby ve skutečnosti vykonávali HUMANITÁRNÍ činnost tím, že umožňují těm nešťastníkům dostat se ze země, kterou jsme jim MY rozbili na cimprcampr. To s tím rozbitím je ale jen půl pravdy, tu druhou půlku tvoří fakt, že si ty země namísto, aby čelili jejich rozbíjení, devastují sami v náboženských a kmenových válkách.
    A na ty „kocábky“ se i tak dostanou jen ti, kdo mají na to, aby pašerákům zaplatili.
    Namísto aby to byli právě oni (protože to jsou ti „majetnější“), kteří se postaví do čela vlasteneckého odporu proti ničení jejich země, aby se postavili do čela organizátorů vyvádění země z chaosu, do čela organizátorů prosperity jejich zemí, do čela těch, kdo v těch zemích prostě zavedou pořádek. Protože pořádek, ať takový nebo jinaký, tam ještě před deseti, dvaceti či více lety byl. Nebyl sice v souladu s naším nahlížením na „Ordnung“, ale byl to JEJICH pořádek, jejich uspořádání věcí veřejných, na které byli po staletí zvyklí.
    Netajím se tím, že patřím k odmítačům „přistěhovalců“ z řad „uprchlíků“.
    Autor zmiňuje Boha, i já ho zmíním, samozřejmě jen alegoricky. On totiž dal všem lidem, všem národům na zemi kousek povrchu Země, kterou stvořil jako první – „Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Ale nad vodami vznášel se Duch Boží.“ (Gn 1,1) A tu zemi jim dal proto, aby ji obdělávali a přetvářeli k obrazu svému. Což se dělo po mnoho tisíciletí. Až najednou – najednou přišlo třetí milénium a s ním uprchlíci z vlastních zemí, kteří ale necestují jinam, kde by měli klid (jako třeba Mormoni na Západ), kde z „ničeho“ a v pokoji vybudují svou zemi zaslíbenou. Ne, oni se na vábení pašeráckých sirén zbaví všeho co mají, s vidinou, že budou dopraveni tam, kde si lidé takové země „k obrazu svému“ za ta tisíciletí vlastní dřinou a umem vybudovali, a kde (ti uprchlíci) očekávají, že se o ně rádi poděli o své „bohatství“. Deseti, statisícům, několika milionům? jejich předchůdců se to už podařilo. A v těch zemích je dokonce na čele skupina lidí, kteří tohle horempádem akceptují, a kteří ty, kterým se to nelíbí označují za rasisty a xenofoby.
    Fajn!
    Tak kolika z „nich“ se to ještě podaří, že se infiltrují do zdejší civilizace, která se o ně „postará“ (a o kterou se oni, většinou jako muslimové, postarají taky, ale svým speciálním způsobem). Dalším deseti, statisícům, milionům? Kde je konec těchto počtů, které tuhle naši západoevropskou civilizaci položí na lopatky? Těch „ubožáků“ jsou totiž stovky milionů, dokonce MILIARDY.

    Nebylo by na místě konečně říci „DOST“. Pomoc vám neodmítáme. Ale tam u vás doma. Tam vám pomůžeme naučit vás „v potu tváře vydobývat si svůj chléb vezdejší“. Musíte se ale sami přičinit. Abyste se to naučili a postarali se sami o sebe. A ten kus země, který vám dal Bůh (bez ohledu na to, jak se právě ten váš jmenuje), abyste zvelebovali k obrazu svému.

    Kdo z mocných najde tu odvahu to říct nahlas, a nejen to, ale také to uskutečnit?!!!!

    A k tomu autorovu „In God We Trust“ přidávám taky ještě jeden slogan, všichni znáte, kde byl umístěn „Gott mit uns“:

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Vidím to podobně.
      Jo a obdiv krajanovi, že dokáže tak jasně a hutně sepsat něco, co mi pak vrtá hlavou týdny…
      Problém s pomocí doma je v tom, že už jim tam doma předtím pomohli naší spřátelení exportéři demokracie a výsledkem je (už tradičně) propad do naprostého chaosu, anarchie a fanatického řádění.
      Podle mne tam nejde pomoci, tady také ne. Takže začarovaný kruh.
      Ovšem je docela zřejmé, kdo nás tímto problémem obdařil. A Kadáfí to nebyl. Leda tím, že se nechal zabít.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Lexi, my Evropané jim pomáháme k lepšímu životu. Demokratům z jejich řad jsme pomohli svrhnout jejich hnusné a odporné diktátory a zavést demokracii podle našeho vzoru, to byl důvod naší angažovanosti. Jistě jsme věděli na koho sázíme a co po vítězství udělá. Stejně jistě jsme věděli, že se pak pohrnou do Evropy. Nic jiného jim nezbývá. Doma za lepší bojovat nemohou. Přece VYHRÁLI a s naší pomocí zničili a zabili tyrany. Vše se splnilo, není zač bojovat. Ovšem v takové zemi se ani nedá žít.
      Berme to tak, že se jedná o tajné zbraně Kaddáfího, Hussajna, Assada a dalších a dalších. Berme také že NEMUŽEME vyhrát. Náš boj je prohrán, ne proto že by nešlo situaci stabilizovat a postupně, po desetiletí, zlepšovat. My ve svém boji za totální demokracii pokračujeme. Od Afghánistánu přes Jemen po Mali.
      Bílý muž Západu se rozhodl spáchat sebevraždu a nikdo mu v tom nedokáže zabránit. Samozřejmě máme právo se v české kotlině bránit. Ale jak jsme nedávno slyšeli, máme spojenecké závazky které musíme plnit, vždyť jsme je přijali dobrovolně (tedy jak kdo, že?). Stále to do nás vtloukají.
      Ve shrnutí, řešení jako vždy existuje. Ale my se jím, jako vždy, nebudeme řídit. Proč také, když odpovědnost politiků je nulová a jejich schopnosti se jí blíží. U NÁS JSOU CHRÁNĚNI ač nevymírají jako bílí nosorožci. Bude tedy o čem psát, dokud nám to nezatrhnou. My, starší pak umřeme a ti mladší se přizpůsobí, jsou mladší a také na ně víc působí propaganda.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Neskutečně koncentrovaně a přesně sdělená skutečnost.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bože, jak já dneska (no, už déle, ale rozhodně až drahně po převratu) chápu a rozumím strategii a taktice KSČ po roce 1945 a 1948. Ne, že bych schvaloval brutální tresty třídních nepřátel, ale strategii a taktiku chápu (vpodstatě jako zákonitost učení historického materialismu).
        A pokud jde o ty popravené (zavražděné), ať to zní sebehrozněji, tak jejich počty u nás jsou jen promile zavražděných třídních nepřátel imperialismu.
        Já dokonce dokážu pochopit, že řízení společnosti jednou pokrokovou politickou (masovou) stranou, ve které jsou organizováni skutečně ti, co představují určitou špičku, určité opravdové (ne jako dnes) elity, a která je založena na principu demokratického centralismu, může být demokratičtější, než řízení společnosti v podmínkách buržoasní demokracie, která má s vládou lidu společného asi tolik, kolik činí obsah loje v kravském lejně, protože ve skutečnosti je vláda v rukách finanční oligarchie, která nepřímými (ale i přímými) nástroji řídí veškeré politické dění.

        Apropós,
        uvědomujete si, že dneska je 145. výročí narození Vladimíra Uljanova alias Lenina?
        A právě tento člověk na otázku, co je v socialismu primární, jestli politika nebo ekonomika, na Všeruském sjezdu sovětů v roce 1920 odpověděl pověstnou větou – „Politika nemůže nemít prvenství před ekonomikou.“.
        Zatímco v kapitalismu, zejména tom globálním, je tomu přesně naopak, jak můžeme vidět na každém kroku.
        Dělat arbitra ale nemíním.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Dovolím si jenom jako obvykle připodotknout, že tak jako většina těch podstatných byl tento dlouhodobý reálný problém dnes zde nastíněný, tedy uprchlíků, emigrantů a utečenců z tzv. rozvojových zemí už jednou spolehlivě a pro obě strany spravedlivě řešen a vyřešen : nevměšování se námi do vývoje v jiných kontinentech, v případě zájmu skutečná – byť úměrná malým možnostem – pomoc, nepřijímání resp. velmi výběrové či časově ohraničené přijímání těchto lidí k nám ke studiu a výjiměčně k pracovnímu (!) pobytu, jinak zavřené hranice.
          Kdy? Kdo to zažil ví, kdo to nezažil neuvěří.
          Že ani toto jako každá jiná lidská činnost nebylo bez chybiček ví každé malé díte, jen rejpalové budou hovořit o podpoře „špatným“ režimům, třeba tomu Kaddáfího, Sukarnovu, Násirovi atp., že tam šly (za peníze do naší státní pokladny) leckdy zbraně, že … Ale byli jsem tím, jako teď, ohroženi? Báli jsme se chudoby, báli jsme se války, báli jsme se muslimů, cikánů, katolíků, fašistů?

          To se mi líbí

    • ji5 napsal:

      Lexi,

      Vaše reakce bohužel nebere v úvahu to, že to je Západ, jehož ekonomické i vojenské akce jsou prapříčinou těch uprchlických vln. Je to Západ, který ničí onu krajinu (k obrazu svému), o níž píšete, že ji ten který bůh dal domorodcům, aby ji si ji zvelebovali.

      Bůh se na tom podepsal tím, že některá území obohatil naftou, jinou zlatem, diamanty a jinými surovinami. Takové bohatství je třeba ovládnout a Západ to úspěšně dělá.

      Dostupného bohatství ubývá, proto je na paletě Rusko tento komunisticko-kapitalistický nepřítel. Existuje ještě jeden zdroj, o jehož destrukci raději příliš nemluvíme. Jsou to sociální programy a v jejich rámci především zdravotnictví a vzdělání.

      Stačí si povšimnout, že vymahači dluhů si kladou požadavky právě v této oblasti. Privatizujte co se dá a pokud možno omezte to, co dáváte lidem. To vše, abyste byli schopni mnohonásobně splatit to, co jsme vám rádi půjčili, abychom vás ovládli.

      Dluh je považován za prostředek, který umožňuje ovládnout protivníka. Zajímavý je v souvislosti s africkými dluhy tento článek: (http://www.tni.org/article/uses-and-abuses-african-debt)

      Západní propaganda žvaní o demokracii. Je to vhodná metoda pro ovládnutí mas. Vy i já jsme součástí ohlupené masy, která si neuvědomuje, že nemá sebemenší možnost cokoli demokraticky změnit.

      Abych to trochu odlehčil, tady je píseň, kterou zpíval Pete Seger (https://www.youtube.com/watch?v=VucczIg98Gw)

      Je to vlastně souhrn propagandistických frází. Končí konstatováním, že „naši vůdci jsou ti nejlepší lidé a proto je znovu a znovu volíme“. Vskutku hořká ironie, když si člověk uvědomí, kdo se v USA může stát presidentem, když na to má peníze. Tito lidé jsou sami nejlepším dokladem selhání demokracie.

      What did you learn in school today, dear little boy of mine?
      What did you learn in school today, dear little boy of mine?
      I learned that Washington never told a lie
      I learned that soldiers seldom die
      I learned that everybody’s free
      And that’s what the teacher said to me
      And that’s what I learned in school today
      That’s what I learned in school
      And what did you learn in school today, dear little boy of mine?
      What did you learn in school today, dear little boy of mine?
      I learned that policemen are my friends
      I learned that justice never ends
      I learned that murderers die for their crimes
      Even if we make a mistake sometimes
      And that’s what I learned in school today
      That’s what I learned in school
      And what did you learn in school today, dear little boy of mine?
      What did you learn in school today, dear little boy of mine?
      I learned that war is not so bad
      I learned about the great ones we have had
      We fought in Germany and in France
      And someday I might get my chance
      And that’s what I learned in school today
      That’s what I learned in school
      And what did you learn in school today, dear little boy of mine?
      What did you learn in school today, dear little boy of mine?
      I learned our government must be strong
      It’s always right and never wrong
      Our leaders are the finest men
      And we elect them again and again
      And that’s what I learned in school today
      That’s what I learned in school
      Lyrics: TOM PAXTON

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        “ Vy i já jsme součástí ohlupené masy, která si neuvědomuje, že nemá sebemenší možnost cokoli demokraticky změnit.“

        Ne, pane Jírovče, mě tam nezahrnujte. Přes neuvěřitelný tlak na ohlupování. V tomto smyslu i moje komentáře. A navíc – já (a řada dalších zde) velmi dobře víme, že nemáme sebemenší možnost cokoliv demokraticky změnit – přesněji – „cokoliv“ z toho, o čem píšete, tedy z toho, co po částech tvoří „globál“.

        Jo, a aby bylo jasné, jak se to „demokraticky“ mění ve prospěch té jejich „demokracie“, tak tento článek –

        „Normand Hodges (CIA) se přiznal k vraždě Merilyn Monroe
        Barbara Johnson( více o autorovi > )
        17.4.2015
        Norfolk, Virginie. 78letý bývalý pracovník CIA Norman Hodges, na smrtelní posteli, v nemocnici „Sentara General Hospital“, učinil senzační prohlášení. Veřejně prohlásil, že v létech 1959 – 1972 byl killerem CIA a uskutečnil 37 vražd na objednávku, včetně vraždy Merilyn Monroe.
        Hodges odpracoval v CIA 41 let a byl operativním pracovníkem nejvyšší úrovni. Prohlásil, že jeho služeb využívala nejen CIA, ale i jiné tajné služby pro odstranění různých osob uvnítř státu, o kterých mu říkali, že „jsou hrozbou pro bezpečnost USA“.
        Hodges tvrdí, že na každou „likvidací“ si velice dobře pamatuje. Všichni vraždy provedl uvnítř Ameriky. A všichni příkazy k vraždám dostával od svého přímého nadřízeného Majora Jamese “Jimmy” Hayworth. Hodges tvrdí, že byl členem pětičlenné skupiny killerů, která vykonávala politické vraždy.
        Obětmi byli v první řadě opoziční politici, političtí aktivisté, novináři, lídři odborů. Také tvrdí, že zabil několik vědců a umělců, jejichž idei, jak mu bylo řečeno představují hrozbu národní bezpečnosti USA.
        Hodges řekl, že vražda Marilyn Monroe byla jedinečnou v tom smyslu, že byla jedinou ženou, kterou on zabil. Ale nemá kvůli tomu žádné výčitky svědomí, protože, jak mu bylo řečeno, představovala hrozbu národní bezpečnosti USA. Spala nejen s Kennedym, ale i s Fidelem Castro.
        Jeho velitel řekl mu, že smrt musí vypadat, jako sebevražda.
        Merlyn Monroe byla zavražděná mezi půlnoci a 1.hodinou 5.8.1962. Hodges řekl, že vešel do jejího pokoje, když spala a dál ji injekci s velkou dávkou chloral hydratu s nembutalem – obě látky jsou silná sedativa a používají se pro narkózu. Smrt nastala na předávkování těmito látkami.
        Poté, co Hodges učinil tato přiznání, nehledě na to, že se nachází na smrtelné posteli, k němu okamžitě byla poslána „ochrana“ FBI, pro znemožnění dalších tiskových konferencí.“
        http://www.zvedavec.org/komentare/2015/04/6421-normand-hodges-cia-se-priznal-k-vrazde-merilyn-monroe.htm
        anglický originál zde http://worldnewsdailyreport.com/retired-cia-agent-confesses-on-deathbed-i-killed-marilyn-monroe/

        To se mi líbí

      • rybářka napsal:

        Pane Jírovče, písnička, kterou jste přidal je moc pěkná, nadčasová. Dovolím si k ní přidat jednu, která jako by na Seegersovu kritiku vymývání mozků ve školách navazovala. Zpívá ji Bob Dylan a jmenuje se “ Blowin’ in the Wind “. A neméně slavnou, “ Knockin’ On Heaven’s Door “. To, když tací absolventi školy, kde se učili, že válka není vůbec špatná, a musíme stále znovu a znovu volit ty nejlepší vůdce, jak zpívá Pete, dostali šanci vyzkoušet válčení na vlastní kůži, a nyní klepou na nebeskou bránu v posledním tažení. Posílám ji i proto, že se mi líbí. Stejně jako Váš článek. .

        To se mi líbí

  2. Lex napsal:

    Kardinální otázka mého komentu zněla – cituji – „Kde je konec těchto počtů, které tuhle naši západoevropskou civilizaci položí na lopatky?“. A že položí, pokud někdo nedostane rozum anebo pokud nás dříve nespálí armagedon jaderného požáru, což je také vize, ke které se rychle blížíme, to si buďme jisti. Je to naprosto přesně jako v tom blbém vtipu o padajícím z padesátého patra, kterak lidi v nižších patrech slyší jeho slova – „Zatím je to dobré, zatím je to dobré….“.
    Zatím ti imigranti tvoří minoritu. Početnou, lokálně už přespříliš početnou, a to i tak, že v určitých místech, okresech, krajích mají početní převahu a hostitelské státy tam nedokáží prosadit svou vlastní suverenitu, celkově ale skutečně menšinu. Na jak dlouho se ptám? Propagandisti nám vyhrožují, že je to tím, jak málo rodí „bílé ženy“ dětí, takže Stará Evropa vymírá. Což je jistě pravda, ale je to ta NAŠE Evropa, po které by „JIM“ nemělo být nic. Ona by si poradila. Problém je jinde. Problém je v tom, co před dvaceti, pětadvaceti lety říkali Albánci srbským předákům ve SRBSKÉM Kosovu – „Dělohami našich žen vás porazíme“. A porazili. Že přitom bylo „něco“ násilných exodů srbského obyvatelstva, kterým souběžně zabírali jejich majetky (vedle vražd mnohých z nich), to je jen taková maličkost. Populační explozí je porazili. Že se z nich za pomocí jistých „demokratických“ kruhů stala „většina“. A bylo vymalováno. Koho by v té situaci zajímalo mezinárodní právo – abych parafrázoval jednoho „diktátora“ – „Kolik má mezinárodní právo divizí…?“. To je důležité jen tehdy, kdy „nám“ hraje do karet proti našemu „nepříteli“, kterého jsme si vyfabulovali a fabrikovali.

    Tak k té kardinální otázce – „KDY“?
    Zatím má EU nějakých 510 milionů občanů, z toho ti, co jsou muslimové, tvoří nějaká 2 procenta (že by analogie s cikány u nás?). Tj. nějakých 10 milionů. Jestli to odpovídá skutečnosti, je jiná věc. Asi ne, když v roce 2006 to mělo vypadat takhle – cituji – „V roce 2006 je islámská okupace číselně sice velmi nepřehledná, ale odhaduje se přibližně takto: Francie oficiálně 10%, neoficiálně možná 15% populace. Holandsko oficiálně 8%, neoficiálně možná 12%. Německo oficiálně 7%, neoficiálně přes 10%. Dánsko asi 5%. Británie oficiálně 4%, neoficiálně nemá přibližnou představu ani ministr vnitra. Itálie oficiálně 3%, ale spíš dvojnásobek. Evropská unie jako celek odhaduje 25 milionů muslimských občanů, ale přítomnost muslimských imigrantů neregistrovaných nebo nelegálních by tento počet možná zdvojnásobila. Každý rok přichází nejméně půl milionu, ale spíš až milion.
    Nejčastějším jménem nových mužských novorozeňat ve Franci, Holandsku a Británii je Mohamed. Z britských dětí narozených v roce 2005 je 40% muslimských. Porodnost průměrné evropské muslimské rodiny je 6, evropské 1,5.“ http://www.cesky-dialog.net/clanek/3673-evropsky-islam-nebo-islamska-evropa/
    Všimněte si – průměrná porodnost „evropské“ rodiny 1,5, muslimské rodiny 6.
    Nejsem zdatný v matematice, na to tu jsou jiní, ale vypočíst ty populační řady není asi tak složité, a to i bez průběžné imigrace, která je odhadována na jeden až dva miliony za rok.

    „Kde je konec těchto počtů, které tuhle naši západoevropskou civilizaci položí na lopatky?“

    A klidně si mohou někteří „lickoprávní hujeři“ palcovat dolů. Realitu tím neovlivní a mi jsou „ukradeni“.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Poznámka:
      Vrátil jsem se k článku, který výše inzeruji a z něhož cituji (a který jsem předtím nečetl, jen ta data), a dověděl jsem se, že autorem myšlenky o „dělohách našich žen“ byl již v roce 1974 alžírský prezident Boumedienne a jeho vyjádření znělo takto:
      „Brzy prorazíme do severní polokoule. Budeme ji dobývat tak, že vaše území zalidníme našimi dětmi. Ovládneme ji dělohami našich žen.“
      Vizionář! Ale jak získal ty současné politické podvraťáky, kteří jim k tomu umetají cestičku a ještě ji dláždí našimi mozoly prostřednictvím daní z naší práce, to je (nevysvětlená) otázka.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      http://www.jihoceskenovinky.cz/zpravy/byznys/lauterbachova-rakusane-pripravuji-referendum-o-vystoupeni-z-eu/ třeba se blýská na lepší časy. Restrukturalizace EU na nových principech by byla velice prospěšná. A tady se rýsuje nástřel prvního kroku.

      To se mi líbí

  3. Berkowitz napsal:

    Jedna fotečka o utečencích na lodi :

    To se mi líbí

  4. Asfalt napsal:

    Americké vojenské složky byly přímo zodpovědné za 10-15 milionů smrtí během válek v Koreji, Vietnamu a dvou válek v Iráku. Dále způsobily 9-14 milionů smrtí v Afghánistánu, Angole, Demokratické republice Kongo, Východním Timoru, Guatemale, Indonésii, Pákistánu a Súdánu. Spolu s dalšími obětmi jsou Spojené státy s nejvyšší pravděpodobností zodpovědné za 20 až 30 milionů lidských životů v časovém úseku od 2. světové války dodnes, a to v dílčích konfliktech a válkách všude po světě.
    cit. z: http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/1968-studie-spojene-staty-zodpovedne-za-smrt-20-30-milionu-lidi-od-2-svetove-valky

    V Iráku zahynul v průběhu americké vojenské operace asi jeden milion lidí, čili asi 5% civilního obyvatelstva této země, 220 tisíc lidí zahynulo v Afghánistánu a asi 80 tisíc v Pákistánu. Organizace podotýká, že do tohoto počtu nepatří lidé, kteří zahynuli ve společných operacích USA a jejich spojenců v Jemenu a Sýrii, a tak přesahuje pravděpodobný počet obětí dva miliony.
    cit. z: http://cz.sputniknews.com/svet/20150328/170754.html#ixzz3WGk1c4ti

    Protože je to v této chvíli aktuální, dodám, že v Jemenu je podle hodně staré zprávy jen za dva týdny 500 mrtvých, mezi nimiž jsou civislisté a děti, a dalších 1700 lidí je zraněných.
    ( http://rt.com/news/246389-yemen-conflict-victims-un/ )

    Hitlerovi je příčítáno 15 až 70 milionů mrtvých ( http://xman.idnes.cz/nejkrutejsi-diktatori-0b7-/xman-styl.aspx?c=A130306_081827_xman-styl_fro )

    Takže USA jsou na tom dnes již srovnatelně s Hitlerem podle skromnějších odhadů v počtu obětí.

    To se mi líbí

  5. Šikula napsal:

    Tak to s těmi uprchlíky je zde vykládáno poměrně mylně. Ve skutečnosti je rozdíl mezi dobou před Kadáfím a po Kadáfíovi jen tento : uprchlíci ať již ekonomičtí či jiní, chtěli do Evropy vždycky, jenže „za Kadáfía jeho soldateska ty uprchlíky nechala nejspíš povraždit v nitru saharské pouště, když překročili hranice a chtěli pokračovat nějak k moři a nikdo nezná jejich počet a nyní, když mají k tomu moři poměrně volný průchod, tak je vraždí moře, tedy jako vedlejší efekt. Je pouze otázka, kterých zavražděných bylo víc, jestli těch, co zavraždil Kadáfí v poušti o nichž se nemluví (nejsou svědci) a to je jako ta „lepší doba“, která je tu vychvalována, nebo moře, které je vraždí po Kadáfím, což je přičítáno zničení režimu Kadáfího. A tohle je zde prezentováno jako to špatné, řekl bych, že to první bylo ještě horší, jelikož šlo o cílené vraždění, akorát že se o tom nemluví, a jelikož do Evropy nedošli, tak pochopitelně jejich problém na blízkém námořním prostoru EU neexistoval, (o jeho likvidaci se postarala Kadáfíova soldateska v saharské poušti).
    A řeči, že prchají ze zemí zničených spojenci jsou spíš jen zbožná přáíní, prchají tam z Mali, z Gambie, z Toga, Senegalu, Západní Saharie a nejméně z Lybie, a nejspíš ti z Lybie, co se do ní dostali již dřív a měli úmysl jít dál.
    Ale tohle nepasuje do obrazu vychvalovaného diktátora. A s tím Husjnem je to asi podobné. Takže výsledek je pouze ten, že zatímco tehdy byli vražděni jaksi na zapřenou, jako jakási domácí zabijačka, tak ted je to komu přišít. Takže vychvalovat Kadáfía, že za jeho éry ten problém neexistoval je nevidět si na špičku nosu, totéž, jako chválit jej za to, že ony uprchlíky „včas“ zamordoval ještě na území Afriky, svědci ovšem neexistují, nejpšíš nechal povraždit i ty stráže, co odvedly špinavou práci.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ze by tygr? Tedy Gábina?

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Domněnky jsou jedna věc, skutečnost druhá. A i kdyby jste měl pravdu pravdoucí (jakože nemáte!) : byla ta situace s běženci a emigranty tehdy pro NÁS výhodnější než teď nebo nebyla? To je oč tu běží, tedy pro mě, přeji si klid, mír, stabilitu státu, pro různé šikuly je dobrý zmatek a chaos.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Píšete: co zavraždil Kadáfí v poušti o nichž se nemluví (nejsou svědci)

      Je známo kdo to monitoroval? Pokud víme, že to někdo monitoroval, proč to nebylo zveřejněno? Proč alespoň dnes nejsou známy počty? Těch otázek by bylo více.
      Vždy a všude, za všech okolností se najdou tragické případy. Je ovšem otázka po kvantitě.
      Lidé z Blízkého východu a severní Afriky utíkají do Evropy, povzbuzuje je k tomu úspěšnost jejich pokusu. Jistě je nad 95%. Problém není v počtu utopených, ale v počtu těch, co se do Evropy dostanou. Pokud to bylo za Kaddáfího, jak píšete, tak byla úspěšnost velmi blízká nule. Skutečně si myslíte, že i pak lidé utíkali na libyjské hranice kde s jistotou, jak píšete, byli zabiti. Proč to nevyužila propaganda při napadení Libye?
      Musím vaše tvrzení považovat za zavádějící a naprosto nesrovnatelné z dnešní situací.

      Vaše domněnky o Hussajnovi jsou jen neprokázané konstrukce. Tam by mohlo jít jen o Iráčany, kteří by se chtěli přes Turecko, Sýrii, Jordánsko nebo saúdskou Arábii dostat do Evropy. Ale o takovém větším pohybu není nic známo. Jistě by to propaganda využila.

      To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Proč musel zemřít Kaddáfí:

      Ne, že bych si myslel, že naši centrální banku vlastní Rodchildové, ale po zhlédnutí videa nějak nevidím důvod emigrace Libyjců za Kaddafiho. Můžete mi to objasnit?

      To se mi líbí

      • Berkowitz napsal:

        Kaddáfí porušil jedno pravidlo záp. světa : zisky z prodeje ropy patří zásadně do sejfů bank západního světa a jejich ropných společností. A neposlouchal světového četníka.

        To se mi líbí

  6. Lex napsal:

    Lezou mi oči z důlků a mám nauzeu z lidí.
    Proč?
    „Lex napsal:
    22.4.2015 v 14:49
    Rate This
    2 palce nahoru, 3 palce dolů“
    Co že Lex v tom komentu napsal tak odsouzeníhodného? Myslím, že nic, jen (především) ocitoval překlad článku z izraelskoamerických novin, v němž se bývalý agent „zabiják“ Normand Hodges na smrtelné posteli v nemocnici ve Virginii doznává a popisuje, kterak ve svém angažmá „killera“ CIA na rozkaz svých nadřízených v letech 1959 – 1972 sprovodil ze světa – zavraždil – 37 režimu USA nepohodlných lidí, mezi nimi i Marilyn Monroe, která byla pro režim nebezpečná mj. tím, že „spávala“ jak s prezidentem USA Johnem Kennedym, tak s vůdcem Kuby Fidelem Castrem. Článek, na který tam dávám odkaz, je doprovozen autentickými fotografiemi Normanda Hodgese z virginské nemocnice a popisuje také, co následovalo po jeho přiznání, které můžeme pokládat za předsmrtnou zpověď svědomí.
    A nejenže na koment (no, ne na ten koment, ale na ten článek) nikdo nereaguje, naopak, „vážení“ angažovaní čtenáři dávají palce dolů.

    Ztrácím, velmi ztrácím chuť tu ještě cokoliv komentovat.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      neztrácejte naději, copak ti někteří mínusáci nejsou podobní jako jinde? Nesmíte si hned ze všeho dělat hlavu.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bavore,
        víc než o ty trouby s vyvrácenými palci jde o tu ignoraci. Ignoraci, kterou nepřemůže ani tak závažný článek, a to ne z propagandistického zdroje ať ruského či euroamerického, kterými se to jinak všude hemží, ale zdroje, který v tomto ohledu z propagandy stěží podezřívat.

        Pro mě opravdu vážný signál.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Problém je dneska i v tom, že jsme zavaleni informacemi a často už ani nejsme schopni reagovat. Kolik si myslíte, že bude reakcí na toto: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/z-vychodu-prijizdeji-vlaky-plne-nafty-celnici-tusi-podvod/r~96efdd08e8d811e4b8ba0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-18 , případně kolikrát se tento odkaz objeví znovu?

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Lexi, neberte ten „signál“ příliš vážně. Co já vím, klidně by všechny ty palce mohl dělat jeden aktivista. Ani by to nevyžadovalo příliš znalostí o počítačích a programování.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Ale číhá, příteli, číhá jak sup na mršinu, sviňa jedna (dvě, tři….). Nemá co jiného na práci.
            Možná ČUTI (FUTI už není, spolu s federací). Nebo SŠ s BIS.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Obávám se, že přituhuje… ještě že jsme důchodci.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Jistě. Klvaňovití, bilderbergpeheovití, stbštětinovití, ciavondrovití, shapirovití (apropós – už jste někdy zaregistrovali, že by velvyslanec nějaké země jezdil v hostitelské zemi po vizitách a nechával se servilními domácími uctívat jako knížepán, hladil hodné dětičky po hlavičkách atp.? – ne? – tak to jste propásli poslední reportáž z jeho vizity).

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Lexi, časy se mění a lidé s nimi. Jednou vystřízliví, buď bude ještě čas nebo již bude pozdě. My u toho ale již nebudeme.
              Jak dělám tu genealogii tak si čtu velké výstřižkové knihy s komentáři, které sestavil můj táta do konce roku 1992. Začal na konci toku 1989. Zprvu nadšení, že by se Vám dnes z toho dělalo špatně (mně se dělá a nevím co s tím). Je to taková časová konzerva. Ale jeho bratr, novinář vyhozený z velkého časopisu v roce 1969, mu již píše velice, velice kriticky. Je možná dobře, že naši budoucnost viděl tak optimisticky a spravedlivě.
              Co my víme o tom co přijde. O tom co lidé dovolí, o tom co na ně ušijí za habaďůry. Nenechme se odradit od našeho pohledu, držme se ho a prezentujme ho. O moc víc udělat nemůžeme, ale je alespoň šance, když nás bude hodně, že kritické pohledy přežijí. Možná někde v zákoutí, ale přežijí a jednou bude na co navázat.

              To se mi líbí

            • Jethro napsal:

              Lexi, ta reportáž mi naštěstí neušla…
              Bylo nádherné sledovat, že ten Andy je totálně blbý a jen dále potvrzuje, co o něm řekl Zeman a jeho stoupenci. Skvělý obraz gubernátora, jak rozšafně mluví s plebzem – i s tím jeho „jak se jmenuješ? … Já jsem Andy“.
              A kouzelné je, že se k tomu připojila i naše vaše hlásná trouba místo toho, aby celou věc z důvodů zachování jakés takés oficiální udržitelnosti Andyho zcela pominula.
              Nějak se jim ta propaganda začíná drolit.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              No, a teď jsem zaslechl na ČT jak prý Kmoníček u Schapira rovnal to Zemanovo vyjádření (možná bylo použito i horší slovo, přesné mi uniklo).
              Blivno, naštěstí spěchám a … mizím.

              To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Víte, proběhl tu jistý mořský pták a ten určitě zrovna vás nemiloval, takže třeba on a mnozí další, kterým leží v žaludku celé Bavorovo a chtějí kalit vodu, jenže se buď neodvažují nebo si myslí, že se takto projevují statečně.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Toho jsem zaregistroval a podle jednoho z jeho odkazů je zřejmě, že fotografie toho nemocného člověka, použité v
            http://worldnewsdailyreport.com/retired-cia-agent-confesses-on-deathbed-i-killed-marilyn-monroe/
            jsou „vypůjčené“ z jiného staršího článku, který se zabýval úrovní lékařské „péče“ o vězně v Británii a probíral některé extrémní případy.
            http://www.theguardian.com/society/2013/nov/09/sick-prisoners-handcuffing-terminally-ill

            To ale ještě nic nevypovídá o pravdivosti doprovodného textu – třeba seriózní I-Děs si takhle fotky a videa „půjčuje“ poměrně často.

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Ať je jak je, opět jsem se přesvědčil, že mohu tvrdit jen to, do „které rány jsem osobně vložil své prsty“, tak, jako sv. Tomáš (nevěřící).

              Může být, že si tituly (redakce různých novin) „půjčují“ fotografie, které vkládají do svých článků. V tom případě, kdy jde o takové použití „neoriginální“ fotografie, však je nezbytné uvést, že jde o „ilustrační foto“.
              Není možné, aby „guardian“ uveřejnil fotografii, pod kterou se uvádí, že jde o fotografii Michaela Tyrrela, kterou pořídila jeho dcera den před jeho smrtí (Michael Tyrrell byl drogový boss, který zemřel 30.5.2013 ve Fakultní nemocnici v severním Durhamu ), a aby pak World News Daily Report pod toutéž fotografií v březnu 2015 uvedl tento text – „Pan Hodges přísahá, že on si pamatuje živě na každou z vražd, kterou spáchal pro CIA. Tvrdí, že všech 37 vražd, který spáchal na americké půdě, nařídil jeho velící důstojník Major James „Jimmy“ Hayworth.“.

              Člověk není nikdy dost opatrný ve styku s výblitky žumpalistů.

              To se mi líbí

  7. oldwomen napsal:

    Málo času, hodně slov… Na ZOOMu teď v reprízách běží seriál Africká království. Doporučuji shlédnout. Tuze zajímavé. A kupodivu i k nastíněnému úvodnímu tématu.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.