Vytváří NATO na Ukrajině operativní štáb?… a jiné postřehy


Ruská skupina hackerů, kteří si říkají „Kyberberkut“, zveřejnila předevčírem vnitřní materiál ukrajinského ZAMINI, informující o příjezdu skupiny vojenských pozorovatelů z různých zemí světa 12.dubna a požadující kooperaci dotčených úřadů.

(viz: http://colonelcassad.livejournal.com/2015/04/14/)

Známý ruský blogger Alexej Zotěv se na svém blogu podíval na seznam blíže a došel k překvapivým závěrům …

K práci vojenských i civilních inspektorů na Ukrajině si už všichni přivykli, a tak dokumenty zveřejněné „Kyberberkutem“, nevyvolaly zvláštní pozdvižení. Jedině snad, že mistři v louskání elektronických kódů správně poznamenali, že nepřijíždějí pozorovatelé – ale instruktoři. V tom s nimi naprosto souhlasím a jsem připraven níže toto svoje tvrzení obhájit.

První tři jména, která mě praštila do očí, jsou v seznamu na 5., 6. a 13. pozici. Tato trojice byla poprvé zaznamenána na Majdanu, kde se cizinci aktivně zabývali „konzultacemi“ s protestujícími. Dva občané Litvy – Rajmondas Ivanauskas a Zulonas Ebignevas a s nimi občan USA – Brandon Presley, navštívili Kyjev v oněch bouřlivých dobách a hráli nikoli zanedbatelnou roli v přípravě vojenského převratu. Ivanauskas se v ulicích Kyjeva producíroval v uniformě podplukovníka 1.tankové divize armády USA,  Zbignevas chodil oblečen do uniformy majora sil speciálních operací litevské armády, a Presley nosil výložky zmíněné 1.tankové divize armády USA. Tato divize, je, mimochodem, největším seskupením toho druhu (16.700 mužů), prošla všemi válkami, počínaje Vietnamem, až po Irák, a nyní se zřejmě připravuje na válku s Ruskem.

Poté se tito pánové rozloučili s pohostinným Kyjevem, odjeli neznámo kam, aby se v zemi znovu objevili už 5.března 2014 jako pozorovatelé OBSE. Poté, co jsem prozkoumal všechny tyto zázraky převtělení, jsem pochopil, proč některé blokposty opolčenců, kterými prošli zástupci OBSE, vzápětí tak přesně a neočekávaně ostřelovalo dělostřelectvo VSU…

A ještě jednoho člověka ze seznamu inspektorů, ale přesněji instruktorů, nepřímo znám. Je jím podplukovník maďarské armády Gábo Áč, číslo 11 v seznamu, který se v mediálním prostoru mihl, když se pokoušel jako člen skupiny pozorovatelů OBSE dostat na území Krymu. Skupinu tenkrát nepropustili – vzhledem k podezření na snahu o sběr špionážních informací pro velení VSU.

Dále Raido Saremat, v seznamu 18. Občan Estonie se při bližším zkoumání ukázal být důstojníkem zvláštní jednotky NATO. V roce 2012 se tento příslušník speciálních jednotek stal vítězem válečné hry „Výsadek na Utria“ – která byla rekonstrukcí skutečné operace z roku 1919, při které se estonská námořní pěchota za podpory finských dobrovolníků vysadila na břehu řeky Utria a následně osvobodila město Narva od jednotek Rudé armády.

Z Litvy přicestovali další dva inspektoři, a to – Ivars Erkums a Marita Brid-Alex – na 22. a 23. pozici na zmíněném seznamu, o kterých jsem informace neměl, ale pomohl mi litevský tisk – na stránkách místních masmédií figurují oba dva nikoli jako inspektoři, ale jako instruktoři! ..

Členy této skupiny jsou i skuteční pozorovatelé OBSE – např. Vlasta Brkljačič. V říjnu 2014 tato občanka Chorvatska navštěvovala školy ve Lvovské oblasti. Zvlášť se zajímala o studenty z řad přistěhovalců z Krymu, Doněcké a Luhanské oblasti. S nimi se neveřejně stýkala delší dobu.

Za zmínku stojí ještě další zástupce OBSE – rodilý Turek, Uxel Basaran, na seznamu inspektorů pod číslem 50. Právě tento pán byl v prosinci 21014 v Mariupolu a byl svědkem ostřelování dronu OBSE z pozic VSU. Bohužel, hned po ostřelování ztratil paměť a nemohl dosvědčit, odkud konkrétně byla palba vedena a, jako obvykle, byla odpovědnost svalena na domobrance a diverzanty.

Ze všeho nejvíc mě ale překvapilo číslo 26 seznamu – občan Kanady, podplukovník Robert Martin. Zdálo by se, že je to obyčejný, nezajímavý oficín, který se ničím zvláštním nevyznačuje, ale …

Martin je podplukovníkem NORAD – Severoamerického velení protivzdušné a kosmické obrany na pozici zástupce  náčelníka operativního velení NORAD! Právě v takové funkci se v roce 2010 zúčastnil společného protiteroristického cvičení „Zlatý orel“, prováděného Ruskem, USA a Kanadou. Jak může podplukovník, honěný v organizaci protivzdušné a kosmické obrany, vystupovat jako pozorovatel na vzdálené Ukrajině a dávat rady k urychlenému urovnání ozbrojeného vnitřního konfliktu? Martinova přítomnost na Ukrajině svědčí, bohužel, o jediném: – NATO se připravuje k plnohodnotné válce s Ruskem a na přední linii vysílá experty schopné bojovat proti Rusku a mající informace o naší výzbroji a metodách vedení bojových operací.

Z analýzy tohoto dokumentu vzniká dojem, že velení NATO začalo urychleně formovat na Ukrajině operativní štáb bloku. A tato skupina 58 lidí, z nichž většina jsou vysoce postavení důstojníci ozbrojených sil členských zemí NATO, není ani zdaleka první, která byla vyslána na Ukrajinu a nespěchá s jejím opuštěním.

Západní analytici pracují ve štábu VSU, pracovníci CIA v budově SBU a zahraniční instruktoři učí brance a dobrovolníky VSU bojovat proti ruské armádě. V této souvislosti se naskýtá otázka směrem k OBSE: – je-li v jejích řadách tolik vojáků, kteří pravidelně mění svoji kůži, – pak jaký základní cíl sleduje tato organizace?

Dovedete si představit, co by se dělo v západních masmédiích, pokud by vešlo ověřeně ve známost, že členy mise OBSE, povolané zabývat se mírovým urovnáním válečného konfliktu, jsou v podstatě důstojníci ruské FSB a Správy rozvědky armády Ruské Federace?

Zdroj:  http://cassad.net/analytics/1544-nato-sozdaet-na-ukraine-operativnyy-shtab.html

hroch-hlava

 

 

 

 

 

Lidé sen mohou živit lecčím. Toto našel Jarda Godot

ArcheologZla

A aby toho nebylo málo, tak z Lidovek zajímavý článeček. Samozřejmě zprostředkováno naším mediálním expertem hudec

HudecHausnumera

 

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže, Krajanovy postřehy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 reakcí na Vytváří NATO na Ukrajině operativní štáb?… a jiné postřehy

  1. Rosťa napsal:

    Ředitel Krbec na fotce vypadá celkem sympaticky a má podle mě budoucnost. Nemáte na něj někdo kontakt? Já jsem se totiž svého času pokoušel vyrobit stroj na lisování slunečních paprsků pro domácnost a shořelo to na tom, že jsem neměl na vývoj dostatek financí. On určitě ví, jak se k EU penězům dostat. Třeba mi poradí. V každém z nás dřímá Nikola Tesla.
    A ten Chuchma je taky dobrej. Kdyby měl Vasil takové ideology k dispozici, dodnes mohl sedět na Hradě ten, co mluvil najmně československy.

    To se mi líbí

  2. Lex napsal:

    Krbec, Krbec – co mi to říká? Aha, už vím – „Panu Krbcovi se splní dávný sen, stane se kastelánem na hradě Kulíkov. Přestěhuje se tam i se svým kocourem Kokešem a spolu vysvobodí další kamarádku sovu Kukulu. Ta ví, že na hradě straší. Objevuje se tam skučící duch hradního pána, vévody Ruprechta….“. Výzkumné centrum archeologie zla – to bude asi na tom Kulíkově, kde straší. I když, vlastně, ten pan Krbec byl velmi fajn chlapík, i ta jeho zvířátka, a konec konců i ten strašák Ruprecht. Takže to bude mýlka. Tenhleten bude „nějakej divnej“, asi jako ten výčepák, co točí kozla. I stejně moudrej. Takže strašit bude nejspíš „ve věži“ toho ředitele – jmenovce.

    „Čučmu“ jsem raději nečetl, na hovadiny nemám čas.

    Víte, dneska mi jedna známá poslala text rozhovoru s prof. Kouteckým – viz http://zeny.e15.cz/clanek/bavim-se/profesor-josef-koutecky-hrich-je-ztratit-sve-hranice
    A tohle jsem ji odepsal – cituji – „Jarko,
    dočetl jsem to až sem – „a v druhé polovině její část pokřivila totalita s krutou nespravedlností, která tomu, kdo chtěl přežít kvůli dětem nebo kariéře, deformovala charakter. Všichni takoví, kteří chtěli jen jednoduše žít, museli ideu a ideály odhodit.“ – a skončil. Děkuji, nechci.
    Asi je to vzácný člověk tím, co zřejmě profesně dokázal. Ale jinak? Politická klišé, kecy, klasická „pražská kavárna“.
    Děkuji, nechci, já už jsem byl. A rozum mám svůj vlastní založený na vlastní zkušenosti. „Tehdy“ jsem jednoduše žil, zčásti politicky omezován (pro své názory a postoje v roce 1968 a v letech krátce na to následujících), ale odmítám žvásty o deformaci charakteru.
    Což bych netvrdil o dnešku, že dnešek nenutí lidi k takovým deformacím. Mi (nám) šlo o nic více, než o svobodu politického názoru. Těm dnešním jde o úplně to nejzákladnější, o sociální zdroje na (slušný) život. Statisícům, ba milionům u nás se jich nedostává. A aby si uchovali aspoň nějaké, musí potlačit svou svobodu, musí si nechat deformovat charakter.
    Za nás byla práce něco jako povinnost a stát byl povinen nám ji dát. A dával, byť třeba v kotelnách nebo u čištění oken. A dnes? Kde jsou charaktery nezaměstnaných, o bezdomovcích ani nemluvě, kde jsou charaktery lidí dělajících za minimální mzdu, nebo ještě méně s tím, že jim podnikatel větší část dává hotově na ruku, kde je jejich charakter, když vědí, že tím oprcává nejen erár, ale i je z hlediska jejich sociálního zabezpečení?
    Díky, já už jsem byl.
    Jo,
    ještě jsem chtěl dodat – a právě ti s těmi pokřivenými charaktery (ne, že by vůbec nebyli, byli) urychleně v době převratu nebo těsně po něm přešli na „druhou stranu“ a od té doby dosud stále vedou TUHLE společnost.
    Gumáci.“

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      ředitele Krbce bych podezříval jen z části. Někdo přece musel ten ústav založit a schválit. A tam bych to strašení viděl celkem zřetelněji. Ředitel Krbec možná jen něčeho využil (použil? zneužil?)

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        No, máte pravdu. Zase jeden cecík veřejných zdrojů pevně zakotvený v něčích hubách. O projektu a řediteli (a dalších) lze přečíst zde – http://www.archeologiezla.cz/realizatori/

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Archeologie zla, … to zní ještě celkem nevinně, proti třeba „antropogennímu globálnímu oteplování (AGW)“ vlastně teď už se tomu tak nesmí říkat (protože je doloženo, že se už 15 let neotepluje):“klimatické změně“. Jistý brněnský „ústav“ na to dostal miliardu při založení, jen tak bokem; a tučné peníze na provoz každoročně. Pavědecká mafie, tuneláři. Umí psát žádosti o granty a mají všude kamarády, vzájemně se citují a vydávají (takže mají vysoký citační index a impakt).

          O sociologii a podobných dalších „měkkých vědách“ ani nemluvě. Tam se protunelují miliardy, Blanka proti tomu není tunel, ale myší dírka. Školství a pavěda tím jsou prolezlé odshora dolů.

          Hezky o tom píše třeba Kremlík, zde:
          http://osel.cz/index.php?clanek=8180

          To se mi líbí

  3. brtnikvbrlohu napsal:

    Teda ten Kremlík je síla a diskuse teprv – ještě že se to nedostane k prof Kellerovi, přišli bychom o europoslance (i když asi je zvyklý na ledacos) – tím netvrdím že je spousta rádoby sociologů a podobných šarlatánů, ale je zapotřebí o tom něco vědět by se oddělilo zrno od plev.. Pro začátek doporučuju jeho Úvod do sociologie –
    https://www.kosmas.cz/knihy/170543/uvod-do-sociologie/

    To se mi líbí

  4. moskyt napsal:

    Jako občana státu, který je význačným a váženým členem NATO (viz naše radostné přivítání emerické kavalerie při jejím překlusání naší republiky) se mne hluboce dotklo, že z naší, v bojích zocelené armády, nebyl vybrán ani jeden instruktor k činnosti na Ukrajině. S hořkostí v hlase volám, co třeba takový generál Pavel, nebyl hoden takové zkušenosti před nástupem do centrály v Bruselu?

    To se mi líbí

  5. moskyt napsal:

    Po ukrajinizaci zastuputelstva, Pardubice zhnědly. http://denikreferendum.cz/clanek/20113-pomnik-okupantu-musi-pryc-rozhodli-v-pardubicich

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To vyšlo na apríla?

      To se mi líbí

      • DTJ1960 napsal:

        Ano, vyšlo to v krajských novinách jako aprílový článek a již to žije svým životem :). V první chvíli jsem se také lekl, že by radní mého rodného města byli takoví idioti – je to ale opravdu apríl.

        To se mi líbí

        • DTJ1960 napsal:

          Omlouvám se, byl jsem si jist, že jsem to četl na nějaké internetové verzi jakéhosi pardubického plátku, ale zřejmě to byl ten Outrata na Deniku Referendum – už mi paměť vynechává. Nic to ovšem nemění na tom, že se jedná o aprílový žert.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            V podstatě se vám všem povedlo najít skutečné aprílové vydání. Podívejte se na datum, kdy to bylo uveřejněno. Je tam skutečně 01.04.2015. Ale je fakt, že diskuse je místy „výživná“. Lidská blbost se prostě nezapře.

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.