Zatmění


V první jarní den jsme si prožili částečné zatmění Slunce. Výhoda tohoto astronomického jevu je v tom, že trvá přesně vypočítaný čas a po něm se sluneční kotouč rozzáří opět stejnou intenzitou.

Horším jevem je zatmění mozku. Pokud k němu dojde, trvá velmi dlouho než odezní. Pokud vůbec odezní. Postihne-li tento jev osoby bez vlivu, je to sice nepříjemné, ale medicínsky  řešitelné. Dojde-li však k zatmění mozků na vyšších i nejvyšších úrovních, je celý  svět v ohrožení. Problém totiž spočívá v tom, že ačkoli se projevuje naprosto stejně jako u těch dole, nelze tyto výše postavené uzavřít do podobných zařízení jako ty „dole“.  Přitom by to bylo to nejefektivnější řešení. Mám jen obavu, že stávající kapacity těchto ubytovadel  nejsou dostačující. Ale aspoň by se zajistila práce pro potřebné. A kdybychom mezi ty potřebné zařadili i ty, kteří jsou postiženi zatměním mozku, naskýtá se možnost, že by se jim opět „rozsvítilo“ a přestali by strašit svět.

Bavor podpis_rex2

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

46 reakcí na Zatmění

  1. pepano napsal:

    Ono je nejsmutnější na tom, že se najde dost lidí, kteří těmto zateměncům věří a nepřemýšlí o tom co říkají. Stačí jenom projít různá internetová fóra. Před chvílí jsem zrovna četl na PL příspěvek gen. Šedivého, ohledně ruské propagandy. Stále přemýšlím, kde se vyskytuje, vždyť naše sdělovadla nás krmí jedině propagandou americkou. Asi je to něco jako UFO všichni o tom mluví, ale nikdo to oficielně neviděl.

    To se mi líbí

  2. Jiří Brož napsal:

    Nejen tou, pepano, ale už i norští velkokapitalističtí štváči si dovolili zaútočit na důstojnost Ruska! Je evidentní, že Rusko hodlají napadnout právě země, které v poslední prosluly množícími se slovními útoky proti Rusku a jsou to socialistické země Skandinávie jako je Dánsko nebo Norsko! Jsou to země neúnavně zbrojící a agresivní, jen kolik válek v posledním století vedly!.::-), Takže budou prvním cílem ruských jaderných raket.

    Norská animovaná satira na Putina se stala hitem internetu

    Norská animovaná satira na jedenáctidenní zmizení ruského prezidenta Vladimira Putina zaznamenala ve službě Youtube takřka 900 000 shlédnutí – a takřka všichni uživatelé, kteří si video pustili, pocházejí z území bývalého SSSR.

    „Kam Putin šel?“, minutový klip televize NRK z pravidelné týdenní relace ‘Norske Grønnsaker’ představuje alternativní scénáře vysvětlující Putinovu absenci. Zobrazuje ruského vládce do půl těla svlečeného, osvaleného a v zrcadlových slunečních brýlích.
    Asi 76% diváků klipu si jej pustilo z Ruska, 8% z Ukrajiny a 4% z Kazachstánu, zatímco v komentářích vypukla rozhněvaná debata o Ukrajině.
    Podle Clause Wieseho, redaktora norské televize zodpovědného za videoklipy, byla redakce překvapena komentáři v azbuce a tím, že někteří považovali video za „americkou propagandu“, zatímco se jedná o norskou satiru.

    – See more at: http://www.blisty.cz/art/76913.html#sthash.Ij05NIas.dpuf

    Otázka je kam by měli být zavřeni norští autoři tohoto klipu, protože je muselo postihnout přesně to „zatmění“, o kterém pojednává tento článek.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Zase debilní výblitek o ničem. Fagana asi taky postihuje to zatmění. A jako důkaz používá další zatmění: blisty.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Právě jsem to chtěl dodat. Tak hluboko ještě pokud vím neklesl, aby se zabýval mrzkými videoklipy pro „zmatenou lůzu“.

        Čekal bych alespoň sociologický rozbor diváků, pár odkazů na Eurostat a nějakou vědeckou práci, která dokazuje, že mužik je geneticky znevýhodněný primitiv, vzhlížející k „nebeské autoritě“ cara. Následovaný brilantní filipikou o tom, jak si ateističtí východní nevzdělanci „bez vysokých západních standardů“ nahrazují nepřítomnost Boha zbožštěním Putina. Prostě něco takového.

        (nic ve zlém pane Fagane, jen legrace)

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      No a ?
      900 000 shlédnutí je docela málo, v dnešní době.
      A jinak, ti norští bolševici pronajali Rusku ponorkový přístav. Ale to se nekomentuje, že.

      Kolik takových srand existuje o Obamovi, Merkel, … a kdo se tím zabývá ? Jen pitomci. A ti, kteří jsou za to zaplacení, když je to součástí nějaké oblbovací kampaně. Presstituti.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      A když už jste Fagane začal s těmi legracemi, připojuji budoucí vlajku Kolomojského samostatného státu, „Chazarské Rusi“ alias Beňo-luxu (židobanderovci Kolomojskému se říká Beňa podle gangstera z jednoho ruského filmu), hlavní město bude Dněpropetrovsk (spekuluje se o přejmenování na Dněprožidovsk). Beňa tam bude králem – nebo carem či císařem, to ještě není úplně rozhodnuté:

      Jak jsem byl informován z akce Charlie hebdo, vtipkování na účet náboženství a ras je povoleno, dokonce vítáno. Tož tak.

      To se mi líbí

  3. Jiří Brož napsal:

    Víte, že jsem nečekal ani snad jinou reakci? Výraz „debilní výblitek“ jako insinuační behaviorální vzdor má i svůj lingvistický podtext. Je to neschopnost pojmenovat věc jinak, než jak povoluje psychosociální blok fixovaný na verbální blasfemii. Navíc i obsahově špatně. Není to Blistech, je to o norské televize NRK.

    Nicméně ti co mají zatmění, mají šanci, že se jim zase rozsvítí. Ti co jiný slovník než ten „temný“ použivat neumí, budou mít alespoň jednu výhodu. Budou mít vždy „jasno“. Jinak omlouvám se, že jsem vás snad po ránu rozčílil, ale když mě to k tomu „zatmění“, byť je to jen taková nevinná legrácka, pasovalo naprosto přesně.

    Pěkný zbytek dne.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Někdo, koho neuznává ani rammstein, mne nemůže rozčílit.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Takže: norská tv uvedla satirický klip o Putinovi, kdosi, bojící se pod svůj výtvor podepsat, o tom u Čulíka spáchal výcuc z článku a pseudoliberál užívající nick „Jiří Brož“ nám přinesl pochodeň světla věčné pravdy. A dokonce se nám obtěžoval popřát pěkný zbytek dne, zajisté upřímně… 🙂
      Ó, my se máme!

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Na světě jsou denně desítky podobných záležitostí. Téměř nikdo je neregistruje. Nějaký autor vymyslí klip a v TV ho vypustí do světa. To je jednoduchá záležitost. Horší pak je, že jiní to začnou vydávat za názor Norska či Norů. Jen tak, protože na komplikovanější názor nestačí. To se již dostáváme do zcela virtuálního světa podobného počítačovým hrám.
        Otázka je pak jen zda se má nechat prostor u Bavora zaplevelit podivnými bláboly nebo ne. Jak dnes píše Petrpavel a již dříve i jiní. Nereagovat, nereagovat. Odpovídat a diskutovat má smysl jen v případě vážně míněných příspěvků a vůbec nemusí být souhlasné. Často opačný názor posune vnímání problému a donutí i k nekonvenčnímu zamyšlení.
        Jednoduchá klišé bez hodnoty jsou k ničemu. Vyhýbeme se jim!

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Málokdo si dokáže uvědomit, že někteří lidé vynakládají enormní množství energie na to, aby byli alespoň normální.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Jo, to se mi stává pořád….

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Doufám, že to neuvědomování 🙂

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              🙂
              V jednom filmu od Passera je dobrá hláška na tohle téma (rektor říká svému geniálnímu profesorovi, před nějakou společenskou událostí): „Očekávám od Vás věrohodnou simulaci normálnosti“.

              (smysl jsem vystihl, ale bylo to trošku jinak). Jak ono se to jen jmenovalo, ten film. Taková chytrá komedie.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jo, už to mám: Creator (Stvořitel). Hraje tam absolutně skvěle Peter O’Tool. Geniální biolog se pokouší z vajíčka vypěstovat svou 30 let mrtvou manželku, k tomu učí na univerzitě a tak dále.

              Je to starý, někdy z 80. let. To ještě amíci točili normální filmy.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Protože „být normální“ není ve skutečnosti žádná velká výhra. Znamená to průměrnost.
              Samozřejmě, ve společenské interakci, je nutné průměrnost alespoň předstírat.
              🙂

              To se mi líbí

  4. Jethro napsal:

    Jedna OT.
    Někde jsem ve spěchu zachytil zprávu o tom, že BBC zveřejnila zprávu o ataku na dvojčata 24 minut před tím, než k tomu došlo. Tuším, že ta informace pocházela od P.C.Robertse a že snad mělo jít o konstatování potvrzené britským soudem.
    Pokud je tedy toto pravda, tak je to dost hrůzné potvrzení pozadí celé té akce a zdá se, že se některé US oficiální pravdy začínají drolit už ne po 50ti, ale po 14ti letech.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Potvrzuji, četl jsem také.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tak já mám tedy dojem – nemám čas ani chuť to nějak verifikovat – že to je informační šum. BBC řekla 24 minut předem, že spadlo WTC 7, byl to omyl té moderátorky. To je vše. Ten pán, co nedávno vyhrál soud, se soudil o poplatky BBC, které neplatil – s tím, že ho BBC obelhala a jako příklad uvedl právě tento případ s WTC 7. Což soudce uznal jako oprávněné.

      I PCR o tom psal pravdivě, ale jeden z překladatelů – mám dojem že na Nové republice nebo kde tomu dal úplně jiný význam.

      To se mi líbí

      • ji5 napsal:

        Na případu WTC7 je pikantní to že reportérka BBC ohlašovala zřícení té budovy z místnosti odkud byla oknem ona budova vidět – a to neporušená. To byl problém, protože se nedalo manipulovat s časem a místem.

        V útocích z 11.9. je mnoho nejasností. Například zásah budovy Pentagonu je pozoruhodný tím, že letadlo které letělo ve směru na budovu udělalo dosti obtížný manévr, tedy zatáčku o 180 stupňů, aby se posléze trefilo do opravované části Pentagonu. Nezodpovědní konspirátoři mezi piloty velkých letadel si troufli tvrdit, že není jednoduché nálétnout do budovy nízko nad zemí, protože tam dojde ke kompresi vzduchu, která by letadlo vynesla vzhůru.

        Americká vláda se soudila s jistou televisní společností ohledně nevydání záznamu z kamer, které by dokázaly, že to skutečně bylo letadlo, které do Pentagonu narazilo. Po několika letech byl uveřejněn záznam z jakési kamery u vzdáleného vjezdu na parkoviště. Člověk by předpokládal, že Pentagon je obšancován kamerami kolem dokola.

        V tomto světě nelze věřit vůbec ničemu a nikomu.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          „Sestřelení“ Dvojčat asi zůstane stejnou záhadou, jako mnoho jiných (kupodivu Made in USA), např. atentát na J.F.K. Nejen lovci senzací, ale i seriozní vědci vznesli kolem událostí 11. září řadu otázek, které nebyly vyvráceny, ani potvrzeny. Já se také přikláním k názoru, že tento teroristický čin byl akcí tajných služeb. Ty nejasnosti, nelogičnosti a následná reakce konspirativním teoriím nahrávají.
          A ano, dnes již nelze věřit ničemu a nikomu.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Tak samozřejmě, zásah Pentagonu byla křižující střela, ne dopravní letadlo. To je docela jednoznačně vidět ze všech fotografií. Asi nějakého vlasteneckého amerického pilota namíchlo, co se děje, tak to tam odpálil. Je to vidět z poškození budovy, byla to průbojná hlavice. Ničím jiným se ten armovaný superbeton nedá prorazit. Nehledě na chybějící stopy po nárazu motorů dopraváku, křídel a tak dále.

          Odpovídá tomu i následné mlžení a absence všech kamerových záznamů.

          To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    „ …Lidé z vesnice poblíž Debalceva stojí ve frontě na chleba, který rozdávají proruští povstalci. …“

    http://www.novinky.cz/ekonomika/365189-moody-s-zhorsila-rating-ukrajiny-blizi-se-uplnemu-dnu.html
    Vážně? Není možná … lháři komunistický z Moodys!!!

    To se mi líbí

  6. Strejda Olin napsal:

    Už přilétli špačci 🙂

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Brokovnici šestnáctku do ruky. Ale nesmí se to.
      🙂

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Škodná se nesmí střílet?

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jsou chráněné, potvory. Střílet špačky je trestný čin. Ale kde není žalobce, není ani soudce.

          Od té doby, co je v Itálii nesmí chytat do sítí a pak jíst, jsou přemnožení. Strašné hospodářské škody – ale naše dobroděje to nijak neštve, jejich třešně či vinohrad nesežerou.

          To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Dnes jsem jim vyčistil dvě budky na zahradě. Říká se, že „váš“ špaček chrání vaši úrodu. Nevím, ale loni jsem měl dva stromy obalené třešněmi a špačky jsem na nich prakticky neměl. Zato soused ze svých stromů nesklidil skoro nic. Tam jsem pozoroval ohromná hejna. Takže něco na tom, že špaček si svoji zahradu ochrání, asi něco bude. Ale když odlétli, do jedné budky se nastěhovali sršni. Ale ani s nimi jsem neměl žádné problémy (až na to, že hodovali na jablkách, kterých mi stejně na zimu zbylo dostatek). Jen jsem zjistil, že ty svině létají i v noci, útočí na světlo a tak jsem musel mít zavřená okna (stejně bych je zavřel, mám chatu skoro v lese a nalétalo by mi dovnitř spousta můr a hmyzu). Řeknu vám, jsou to docela pěkné prdy, když sedíte u TV a sršni nalétají na okno. Horší problémy jsem měl s vosami, ty se mi zahnízdili ve štěrbině na verandě a ty jsem chemicky musel vyhubit. Ze všeho nejhorší jsou mravenci, ti mi připravili pár horkých chvilek, než jsem se jich zbavil. Tož tak se já přátelím a bojuji s přírodou. Dokud mi neškodí, jsme kámoši 🙂

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Škoda, že mohu dát jen jednou palec nahoru. Snad další dá za mně.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Krásné.
          Také jsem se snažil se špačky spřátelit, ale nevyšlo to. Finta s budkami selhala.
          Ale pěstuji čmeláky. Vyrábíme a instalujeme čmeláčí budky. To jsou podivuhodní tvorové.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          A vlaštovky, samozřejmě. Báječní letci.

          To se mi líbí

          • brtnikvbrlohu napsal:

            Rorejsi jsou lepší, ale když je jednoho dne ticho a jejich pokřikující hejno zmizí, tak je to první známka blížící se zimy – jsou prvními kdo odlétají, už v srpnu.

            To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Špačky jsem registroval už začátkem minulého týdne – je jich opravdu požehnaně, ale kamarádím se hlavně se skorcem, opravdu zajímavý ptáček. U hmyzu se se sousedem zaměřujeme na včelky samotářky – připravit jim pár domečků.

          To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    http://zpravy.idnes.cz/otazky-o-odpovedi-o-prujezdu-americkeho-konvoje-fu4-/domaci.aspx?c=A150324_162026_domaci_jw#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main
    Možná by si šplhli, kdyby nejen v Plzni uctili památku padlých amerických vojáků, ale i v Praze položili věnec k hrobu padlých rudoarmějců. Nebylo by to hezké gesto?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.