O armádě kazisvětů – doplněno


Vyhnout se jim dá ti práci,
přijíždí z Ameriky zabijáci.
Kdo chtěl by mít rád Putina,
tomu hned podlomí se kolena.

Rusko třeba z hloubi nenávidět,
přesně to chce Američan vidět.
Zpracovat nás mají i tanků kolony,
nevadí, že prach zašpiní záclony.

S Američanem žádná sranda není,
kdo dolar nechtěl, toho žížaly jedí.
Afganistan, Irák, Libye
dnes jen pusté prérie.

Američan stále lže, krade a podvádí,
ale z ambasády požehnané vládě to nevadí.
Média bez objektivních pravidel
servírují to, co nikdo nikdy neviděl.

Vězením vyhrožují a Pehe ječí,
když neposlušné ovce bečí.
Vždyť každý musí šoupat nohama,
jak si přeje Babrák Ohava.

Proto do bytu nepořizuj nové tapety,
marnost, budou lítat rakety.
Přesně to má Američan v plánu,
na Ukrajinu už poslal koláčkovou dámu.

Stává se již takovou tradicí novověku, že zhruba každých 100 let Západ napadne Rusko. Začal s tím Napoleon v r. 1812 a pokračoval Hitler r. 1941. Nyní se píše rok 2015 a zdá se, jakoby zase nadcházel čas zopakovat stejné potřetí. Tentokrát mají světovládné ambice Spojené státy americké a normální člověk jen kouká, kam až tupost a nesnášenlivost k jinému národu může různé přisluhující zvorálky, zaprodálky a hnané stádo dovést. Takže tu dnes neslyšíme dusot francouzských koní, ani dupot německých holinek, ale vrčení amerických motorů. Otázka do diskuze je prostá. Kam až ti kazisvěti a nositel ceny míru chtějí zajít? Mimochodem, proč všechny novověké války proti Rusku vždy rozpoutal režim údajné demokracie (i Hitler z něho vzešel)?

Asfalt

 

 

 

A pozdraf od J.G.Hudce

http://bavor.blogspot.cz/2015/03/klvanova-infekcni-choroba.html

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Asfaltování se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 reakcí na O armádě kazisvětů – doplněno

  1. Miluše napsal:

    Skvělé, Asfalte!
    V sobotu 20. 3. byl v pražských kavárnách den poesie. Kdo složil pár veršů, dostal kávu zdarma. Tak nevím, jak by to dopadlo, kdybyste jim předložil ty své. Ale ode mne máte jedničku s hvězdičkou a virtuální pressíčko zdarma. Stálo by za uveřejnění v LUK, myslím, že by to tam rádi vzali k otištění. Hodně kazisvětů, málo satiriků! Přimluvím se u p. Bavora, aby Vám byla udělena cena „Magnesia Bavora“ za poesii! 🙂

    To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Díky moc paní Miluše.
      Klidně ty verše předneste v pražských kavárnách místo mě. Když bude akce, stačí, když mi od kávy pošlete jen ten cukřík. Ten po cestě nevychladne a má nevratný obal. Hlavně ale ať to slyší Pehe a další kavárenští mudrlanti. Třeba je moje poezie natolik vyděsí, že přestanou mudrovat a začnou něco dělat. Tím myslím samozřejmě manuálně, pokud by mělo jít o intelektuální aktivitu, tak to ať raději zůstanou v té hospodě.
      U Bavora se klidně přimluvte, ale nevím, zda to bude něco platné. Nemá totiž smysl pro poezii. Poznal jsem to velmi dobře tak, že namísto do nenedělní Nedělní chvilky poezie moje básnické veledílo, nad kterým jsem strávil celých 100 dní a 101 probělou noc, klidně jen tak plácl jako kus salámu do Asfaltování. Tomu tedy říkám neúcta k poezii! Co pak od takového řezníka literárního umění cekat, že? Cenu pro upracovaného básníka určitě ne.
      🙂
      PS: Nezapoměňte mi pak sdělit, jak jste v kavárně a u Bavora dopadla.

      To se mi líbí

  2. oh napsal:

    Klvaňovy infekční choroby bude asi nějaké epidemie, pokud ne přímo pandemie.
    Na baktualne.cz si pořídili nového vtipálka a Janukovyč už je taky zařazen jako krvavý despota.
    http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-just.php?itemid=24947
    Pozor, pan autor je politolog!

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Pan autor je ultrapablb, politolog vypadá jinak.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        mno oni všichni ti …..ologové stojí za starou bačkoru. Znad jen zoolog či egyptolog .. ikdyž u toho druhého to už tak čisté není…. ten nový ředitel egyptologického ústavu už taky sklouzl do té první skupiny… kdoví proč???? že by politikaření bylo tak dobře placené nebo IN… kdo ví

        To se mi líbí

  3. Strejda Olin napsal:

    Už už se zdálo, že Reaganova doktrína „My vyhrajem, oni prohrají“ se za vydatného přispění Gorbačova a Jelcina naplní. Že se Rusko stane „poslušnou“ zemí, jakými se stalo Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva aj. Do roku 2013 odolávala Ukrajina a tak došlo k Majdanu.
    Rusko se sice stalo kapitalistickou zemí s tržním hospodářstvím a buržoazní demokracií, ale za boha se nechce vzdát pozice světové supervelmoci, nechce se podřídit americkému diktátu a Putin dokonce vykládá něco o suverenitě a svrchovanosti, o přátelských vztazích, obchodu jako rovný s rovným, o nepřijatelnosti vměšování do vnitřních záležitostí a opovážlivě chce chránit práva ruských menšin. Je tak lstivý a agresivní, že využil situace a opět připojil odedávna ruský Krym k RF.
    Imperialista Obama narazil na imperialistu Putina. Kosa padla na kámen. Problém je v tom, že Rusko je schopno další staletí existovat a rozvíjet se v rámci svých hranic, protože je natolik bohaté přírodními zdroji (zemědělská půda, lesy, veškeré nerostné suroviny, pitná voda, moře a oceány, miliony km2 volného prostoru), že nic nemusí v případě nutnosti dovážet. To samé se ale nedá říct o USA, které by bez zbytku světa asi nepřežily.
    Je však možné, že to všechno jsou jen řečičky naší babičky. USA mohou být docela možná jen nástrojem nadnárodního kapitálu v rukou doslova hrstky lidí, kteří už ovládají všechno, jen ne tu bohatou matičku Rus. Půjdou na to cestou nějaké barevné revoluce. Jestli se jí Rusové ubrání si netroufám odhadovat.

    To se mi líbí

  4. pepano napsal:

    Četl jsem článek v obrazárně, jediné co k němu dodat pane bože to je ale VÚL!!

    To se mi líbí

  5. K-k. napsal:

    Poláci se zbláznili? http://zpravy.idnes.cz/polsko-paramilitarni-jednotky-dmc-/zahranicni.aspx?c=A150324_095903_zahranicni_aba#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    Jo a Šafr se Šináglem půjdou demonstrovat s americkou vlajkou před US ambasádu – žeaby američani věděli, že tu maj taky nějaký zastání… 😀

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Už chybí jen Švejk na kriplkáře. Pro změnu se „stars & stripes“, s voláním „Na Moskvu“.

      Poláci se nezbláznili, oni jsou takoví pořád. Jenom si vzpomněli na Pilsudského, který chtěl napsat na zeď Kremlu „mluvit rusky se zakazuje“. Prostě ryzí demokrati.

      Možná se ve skutečnosti ve všech důsledcích blíží další dělení Polska. Jelikož amíkům poslední dobou všechno vychází naopak, tak když podle Friedmana (a jiných) je hlavním USA úkolem nedopustit spojení Německa a Ruska, mohlo by to dopadnout ve finále společnou Německo-Ruskou hranicí. Ale předtím, alespoň na čas, Poláci určitě zaberou Lvov. Lemberk. Lviv.
      (poslední odstavec je veselá vsuvka – myslím, že většina lidí v Polsku je normálních)

      Na běhání po lese s kvérem nic špatného není. Je to v nás. Atavismus. Dokud je to jen hra, nic se neděje. Ve skutečné válce je to samozřejmě téměř k ničemu – většinu vojáků (80%) zabije dělostřelba, miny, bomby, případně ostřelovač z kilometru – ani nepřítele neuvidí.

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        ale jo, že si kluci hrajou na vojáčky, to vím – ale pořád při tom vědí, že je to hra. Tihle to ale myslí vážně.. A doufám, že i zdejší snaživky už zadělávají těsto http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Americky-konvoj-Polaci-v-Bialystoku-privitali-zubrovkou-a-kolacem-367739

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Tak jiná věc samozřejmě je, že všechno tohle se chystalo dlouho. V zásadě od roku 1989.

          Proč rozdělili Československo ? Protože bylo moc silné – vždy dokázalo Polákům vzdorovat, Maďarům, vlastně i Němcům – kdyby se v roce 1938 bojovalo, a válka nebyla moc dlouhá – Československo by neprohrálo nijak ostudně, možná by to dokonce dopadlo naopak. Protože Wermacht i Luftwaffe v té době byly ještě ve fázi dětství, místo tanků měli Němci jen kulometné tančíky a moderních stíhaček měli jen stovku, s věčně porouchanými motory. Neměli zásoby munice – bomby na dva týdny. Střelivo do děl na 20 dní. Jen dva vycvičené mobilizační ročníky – ve skutečnosti měli méně vojáků než RČS. Atd…. V této otázce prostě časem zvítězil západní historický pohled – vyzdvihující tehdy ještě neexistující sílu Německa, který je více než cokoliv jiného jejich alibi, proč zradili. Není to tak jednoznačné, jak se obecně tvrdí. Nicméně Benešovo rozhodnutí bylo chytré a vůbec ne špatné, jak se ukázalo o 7 let později – to je jiná věc.

          Bezprostředně po sametu a rozdělení republiky nastalo odzbrojení a v podstatě zrušení armády a obranného průmyslu. Všechny okolní státy nám dodnes zakazují převážet přes jejich území zbraně – takže nemůžeme vyvážet jinak, než letecky – což téměř znemožňuje vyrábět a vyvážet těžkou vojenskou techniku (pravda, dnes jsou těžká nákladní letadla – ukrajinská, ale pod ruskou společností, což patrně nečekali). Agent z Harwardu zrušil čs. námořní plavbu -a řadu klíčových podniků obranného průmyslu – která sloužila především k vývozu zbraní. Výrobce Tamary a jiné vojenské elektroniky „privatizoval“ jakýsi oteplákovaný bandita – taxikář. To všechno zajisté nebylo samo sebou.

          První po sametu bylo zrušení PVO a PVOS, rozvrácení radarového pokrytí republiky, zničení PVO raketových systémů – i těch nejmodernějších S-300 (v první fázi předáno Slovensku, které kvůli nepodřízení se nevzali v prvé vlně do NATO a ekonomicky mu škodili jak se dalo, úplně stejně jako dnes: proruský Mečiar, „určitě agent KGB“). Následovalo zrušení taktických a operačně taktických raket, i těch nejmodernějších Točka a Oka. Následovalo rozvrácení letectva a zničení armády jako systému a organizace.

          Patrně si někdo všiml, že při posledních válkách naši vojáci okamžitě dezertovali a utíkali do Ruska, kde pak sestavili osvobozovací armádu. Takže nás – podobně jako Hitler – nechtěli ozbrojené.

          Naproti tomu, Polákům byla armáda a obranný průmysl ponechán, dokonce budován. Například Westland začal v Polsku vyrábět vrtulníky. Západní zbrojovky si tam podávaly ruce, měli plno kooperací. Ovšem moc výsledků to dohromady nemělo, protože Poláci takové věci dělat neumí, nikdy to neuměli. Po 20-ti letech Poláci vyrobili snad nejhorší modernizaci T-72 a jakýsi kolový tančík, oboje v podstatě k smíchu.

          Byla Polská armáda v moderní době někdy silná ? Nikdy. I v době Varšavské smlouvy, kdy byla vyzbrojena prakticky stejně jako ČSLA, byla hodnocena proti naší armádě jako druhořadá. Není to pochopitelně dáno nějakou „podřadností“ Poláků – jen je to výraz menšího zastoupení technické tradice; technicky a organizačně zkušené populace. Zatímco RČS, ČSSR byl vysoce technologicky vyspělý průmyslový stát, Polsko bylo z hlediska hospodářství převážně zemědělské, s obrovským podílem obyvatelstva na malých rodinných farmách. Což nejde změnit ze dne na den.

          Výsledkem toho všeho je, že po 25-ti letech je Polsko v regionu vojenskou velmocí, srovnatelnou s Německem. A my i Slováci jsme odzbrojení. Je jen otázkou času, než začne uplatňovat územní a jiné nároky, přesně jak blábolí Friedman. Je to stará otázka – rozděl a panuj, použij zástupné síly místo svých.

          Takže až taková legrace to zase není.

          To se mi líbí

          • K-k. napsal:

            za legraci to nepovažuju – spíš je mi z toho všeho strašně smutno…

            To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            Já bych řekl, že do mocnosti na úrovni Německa má hodně daleko, ale je pravda že vládnoucí elita Polska a „pindosové (amíci)“ se z ní takovou mocnost snaží vehementně vytvořit. Polská elita se vždycky choval v tom smyslu jakk se říkalo na mých mladých let . „velký voči, zelený brejle.“ Pro všechno velké nadšení, žádný dostatečný ekonomický fundanet a žádná výdrž. Takže v konečném výsledku jen nesplněné chiméry či vzdušné zámky vystavěné v reálu. Vždy se pokládaly za největší, nejsilnější atd. a nikdy nic nedotáhly do konce v lepším případě, nebo dostaly na pr**l v tom horším. Příkladem budiž trojí dělení Polska.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Přesně tak. To je jejich národní povaha, to fanfarónství. Ale od té doby, co se slezlo z koní, skutečnou sílu Poláci nikdy neměli. Individuálně byli ovšem skvělí, například piloti v BoB – polská 303. byla nejlepší jednotkou bitvy (i díky četaři Josefu Františkovi – nejlepšímu stíhači BoB – který létal s nimi).

              To se mi líbí

  6. moskyt napsal:

    „Obyvatelé Rigy nazvaly americké vojáky okupanty“.
    Obyvatelé Rigy velmi negativně reagovali na to, že americké tanky a BTRy se včery rozjely do ulic lotyšského hlavního města. Lidé otevřeně nazývali Američany okupanty a požadovali, aby opusttili z Lotyšsko.
    Jak informují místní MÉDIA, v neděli v rámci demonstrativní jízdy pod názvem „Dragoon Ride“, vojáci 2., jezdeckého pluku, navštívili jeden z makrorajónů Rigy, a poté se rozjeli do centra města.
    Jejich spektakulární vjezd hanebně propadnul – lidé americkou akci ignorovali. Pouze jednotlivci nakloněných kolemjdoucích se přiblížili k tanků..Zato na sociálních sítích vypukla skutečná bouře – Rižané jsou rozzlobení kvůli tomu, že američané zblbnuli tak, že se rozjíždí po Rize v tancích a děsí obyvatelele svými zbraněmi.“Chovajísev jako okupanti“, „chtějí nás zastrašit“, „Američané tady nemají co dělat“, „nikdo je sem nezval“ – píší lidé. Média také poukazují na to, že s květy a vlajkami nikdo Američany na tancích nevítall. A jejich BTRy na pozadí obytných domů v Rize vypadaly děsivě a dokonce nebezpečně. http://politikus.ru/events/46261-zhiteli-rigi-nazvali-amerikanskih-voennyh-okkupantami.html

    To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    1. Ten Putin je ale arcisvině, sestřelil další letadlo, tentokrát nad Alpami. Zaslouží za to po čuni.
    2. Doplnění časové řady.
    Poláci 1612 (smuta). Chlapíci, dokonce dobyli Moskvu. Napoleon taky. Ale ta cesta zpátky….
    1709 Poltava a švédský král Karel XII. versus car Petr I. Švéd po prohrané bitvě uprchl do Turecka.
    Tak to po těch sto letech fakt nějak vychází. Výsledek vždy podobný.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Hudče, bylo toho více. Třeba Krymská válka 1855. To také moderní Západ vyrazil na zaostalé Rusko. Každá generace Rusů zažila napadení od západu. Raději nekomentovat.

      To se mi líbí

      • moskyt napsal:

        Ona i 1. světová, a intervence ve 20. letech. Am. na severu, Angl + Francouci na jihu a jJponci na východě. A to nemluvím o hanebné roli legií od Uralu po Vladivostok.

        To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Pěkně jsem si početl. Asfaltovi dík a diskutérům také.

    To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    Jen tak něco ;-(

    To se mi líbí

  10. Petr napsal:

    Dobrá básnička. Verše nic moc, obsah také, ale dobře by se hodila k Sekorově agitce „O zlém brouku bramborouku.“ (viz http://tinyurl.com/nrcgfh8)

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.