Hrdlička odhodila chvost


Aneb mouřenín posloužil, mouřenín může jít.

Možná jste to zaregistrovali v regionálním vysílání, že mnou nemilovaná vláda města se náhle rozpadla.  Týden po vyhazovu ředitele Strakonického pivovaru se v našem týdeníku ohradil zástupce „vládní“ ODS radní Radek Chvosta proti tomu, že nebyli jako koaliční partner o takovémto kroku dopředu informování a dověděli se to až právě z tisku. Jeho stěžování ale končilo peakovsky, tedy že koalici neopouští, jen by rádi … Prostě koryto je koryto. To se ale nelíbilo hrdličce, tedy starostovi Hrdličkovi a vypověděl koaliční smlouvu. Protože si někdo, dokonce koaliční partner, dovolil jeho kroky kritizovat. Tedy momentálně není většina v zastupitelstvu, ale to nebude dlouho trvat. Naděje na setrvání u moci povzbuzují místní komunisté. Zkrátka komunisti, ti to jistí.*)

Kdyby se vám chtělo hledat v historii mého dominia, narazili byste na pojem „hrdliččin chvost“, který jsem často užíval při článcích o tehdejší kritizující opozici. Chvost pomohl hrdličce do hnízda a stal se nadbytečným.

Taká byste mohli v té době narazit na chvástavé reakce pana kavárníka, že oni budou lepší, vstřícnější, a bla bla bla. I on nějak ztratil humor a raději nereaguje. Protože nemá jak. Když se totiž poprvé pokusil rozporovat  moji první reakci na jejich první kroky, stačil jen týden a ukázalo se, že pravdu mám já a ne on.

Tentýž den, kdy se tato zpráva objevila v regionální zpravodajství vyšla i v krajské části denního tisku. Přítel Hudec mi onen článek zatepla poslal. A moje reakce byla jednoznačná. A stále platná.    https://www.youtube.com/watch?v=RJd_AN-CiJg

Docela se těším na dnešní vydání Týdeníku, jak bude hrdlička svůj chvost pomlouvat. A jak budou komunisté svoji podporu obhajovat.

Strakoňákům to přeju, ale města jako takového je mi líto.

Post scriptum: *) jsou komunisté volitelní?

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Strakonice se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

33 reakcí na Hrdlička odhodila chvost

  1. Petrpavel napsal:

    „Bavor V. napsal:
    16.3.2015 v 18:28
    1 1 i
    Rate This
    Papír snese všechno. Ale stále platí Matoušovo Po jejich ovoci je poznáte. Důkaz bude v středu.“

    1) Neznám poměry na strakonické radnici, nemůžu soudit zda krok komunistů (jak jsem pochopil z textu vámi předpokládaný, neuskutečněný) by byl správný nebo nesprávný.
    2) Znám poměry na naší minulé radnici Prahy 11 a protože komunista Hoffman tam za funkci šéfa revizní komise podporoval koalici ČSSD+ODS nevolil jsem je, ale jiné opoziční HpP11. (Stejný komunista Hoffman totéž dělal v předminulém období na pražském magistrátu, taky šéfoval revizní komisi za podporu Svobodovy koalice ODS+ČSSD, taky tam jsem je nevolil a nevolím, volil jsem opoziční uskupení která dostalo pod 5 %…).
    3) Čekal jsem větší bombu 🙂 . V každém uskupení se najdou jedinci … a je na nás abychom je poznali a je vyřadili. Ale kolik lidí má čas a chuť to sledovat?
    4) Píši-li kdy o volbách, píši o těch celostátních. „Malé“ volby jsou o jednotlivých lidech, „velké“ o stranách.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Nevládne na radnici Prahy 11 náhodou HpP11 v koalici složené s TOP09 a ANO?
      Ale souhlasím, pro místní volby nezáleží tolik na politických stranách, jako na konkrétních lidech, co ty strany zastupují.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Ano. Logické vyústění po jejich sedmileté zkušenosti s koalicemi ODS + ČSSD podporovanými KSČM. Jinak to početně nešlo. Za čtyři roky to bude lepší – pochopí-li další voliči o co jde.
        Změna je vidět už teď … vládnout po tom co tu dlouho bylo je snadné (horší už to být nemohlo), i nesnadné (nevypověditelné smlouvy, dluhy, nevypověditelné závazky, povolené stavby kam se podíváš, městem zřízená eserróčka kamarádů kamarádů …).

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Komunisti ti to jistí!

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Hezké heslo 🙂 , ale jako každé heslo nevystihuje barvitou skutečnost. Jenom zplošťuje pohled popř. je zneužíváno.
        Jedinec není celek. ČSSD je Sobotka, Dienstbier, Zaorálek nebo Foldyna, Huml, David? Vypovídající je kdo je ve vedení.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          To není heslo, ale popis skutečnosti. Která je samozřejmě barvitější. Je to v lidech a hlavně v jejich afinitě ke korytu. Proto se podnikatelé spojí s komunisty aby ta koryta udrželi či v případě komunistů získali.

          To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        STATIS PRUSALIS – KOMUNISTÉ TO JE JISTÉ

        To se mi líbí

  2. Strejda Olin napsal:

    KSČM je momentálně jedinou „nadpětiprocentní“ stranou, která je pro mě volitelná. Její program je mi prostě nejbližší. Z hlediska volebních výsledků rozhodně žádným outsiderem není. Jak si vedla ve volbách do PS (pořadí v počtu získaných mandátů)
    1990 – druhá – 12 (ještě jako KSČ do SN FS)
    1992 – druhá – 15 (v rámci Levého bloku do SN FS)
    1996 – třetí – 22
    1998 – třetí 24
    2002 – třetí 41
    2006 – třetí 26
    2010 – čtvrtá – 26
    2013 – třetí – 33
    Nemám přehled o jejích úspěších v krajských a komunálních volbách, ale jsem si jist, že i tam mají její hlasy svoji váhu.
    Co jí vytýkám? Že málo využívá svého potenciálu a vůči vládnoucí koalici je na můj vkus moc „mazlivá“, já bych přitvrdil.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Copak to jde přitvrdit dřív než po vyhraných volbách?
      KSM přitvrdril, a je zakázaný …

      To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Je to částečně OT, ale nedá se to neposlat

    To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    Otevřený dopis Tatovi

    Tato, občas mi připadáte jako Nezvalův rytíř Des Grieux, který hrdě chrání čest padlé Manon Lescaut. I vy se tvrdošíjně a hlavně rozhořčeně zastáváte prostitutky ČSSD. Budiž vám ke cti, že jste nikdy neuhnul a nikdy jste ji nezradil. Na rozdíl od jiných, kteří vám váš postoj vyčítají. Já jej chápu. Ono totiž není mnoho kam jít. Pro člověka s levým vidění světa není možné připustit, že by se do vlády dostala družina spícího knížete nebo modré slepice.
    I já jsem se pokoušel o různé varianty. Jenže růže mi už nevoní a když jsem zkusil třešně, dopadlo to jako obvykle. Břichabol a průjem. Jsem rád, že mohu zatím vyčkávat a pozorovat, jak se kdo chová a vyvíjí. A váš postoj plně chápu, respektuji a neberu vám právo jej zastávat. Zatím, opravdu jen zatím, je dobře, že jsou tací jako vy, protože vpravo není žádná strana, která by se mohla zvát pravicově konzervativní a to co se za ně vydává, je pouze sbírka korytářů, podvodných prodavačů deště, případně korupčních zrůd.
    S pozdravem Bavor toho jména pátý

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Tato, podepisuji se rovněž pod tento otevřený Bavorův dopis. Také jsem se vždy přikláněla k myšlence „menšího zla“. Jak dál, nevím. Ale právě proto jsem svědomitým čtenářem těchto diskusí, abych dokázala pochopit současný stav. Není mi to lhostejné, ale mám už také hodně nalítáno, jak říká čobolík. Mnohem závažnější je postoj generace mladší a nejmladší a tam by bylo potřeba větší aktivity. Tím nemyslím petice na odvolání prezidenta a pod. akce. Buďte zdráv a věřím, že se opět připojíte.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      „ ….Pokud někdo za sebou politicky zanechává jen zkázu, války, škody, podvody a zákeřně vylákané dluhy, a pokud přesto nějaký jiný důvěřivý mudrc má při tom ve všech těchto věcech o jejich původcích hned jasno jako o bozích čistého Dobra, pak takový mudrlant je buď placený propagandista anebo jen hloupý fanatik, který si nezaslouží ani ten nejmenší soucit. I kdyby si to sám na vlastní kůži odnesl tím nejtragičtějším způsobem.
      Proč? Protože hrubý pytel rozumu fanatika vyšivkami ohledů záplatovat nelze, vždyť přece každý myslí a žije jen tak, jak umí. A dobře fanatikům tak, však jednoho dne ten svůj účet bez pardonu stejně všichni zaplatí. …“
      http://outsidermedia.cz/povaha-cloveka-moralka-a-svedomi-politiky/

      To se mi líbí

  5. Jiří Brož napsal:

    Zobecním-li úvahu platnou ve Strakonicích na celou ČR, neubráním se tomu, že je zde opět levicové deviace resentimentu sociální demokracie, jako „sociálfašistů“ a „kolaborantů s buržoasií. Komické je že tyto „dětské nemoci levičáctví“, které programově vedou k diskreditaci JEDINÉ funkční levice, tedy sociální demokracie.

    1. Kdo si myslí, že zde levice bude budovat „komunismus“ (v pojetí jakési diktatury proletariátu) pak ať volí ne, KSČM (ta nic takového nechce), ale Zifčákovi či Štěpánovy komunisty.

    2. Kdo si myslí, že politická strana bez bodu č.1 dokáže zajistit jeho hmotný dostatek, neřku-li přímo blahobyt, je blázen.

    Žádný Politik neurčuje a NIKDY určovat nebude snad mimo Venezulely, Kuby či KLDR kdo a za kolik (a za jakou práci) bude brát peněz. To by opět muselo nastat nějaké VŘSR a ani 51% vítězství nějaké obskurní strany by něco podobného nezajistilo, pakliže bychom se nenechali anektovat Putinem a předtím nevystoupili z EU. Pak by nám možná „zvednul“ platy na ruskou úroveň:-)

    Sociální demokracii volím od doby, co od ní odešel Miloš Zeman a osobně považuji za jejího nejlepšího předsedu Vladimíra Špidlu. To jen tak na okraj.

    ČSSD nemá u nás s kým vládnout, když s KSČM by většinu stejně nedala a i kdyby, nevím jestli je toto pro ní vhodný partner, protože myslím, že pozvat do vlády KSČM by byl na dlouho pro dotyčnou stranu polibek smrti jak pro ni samotnou, tak pro jejího koaličního partnera. Bohužel zde nemáme přirozeného koaličního partnera pro ČSSD jako jsou v Německu Zelení či pro Labouristy v Británii Liberální demokraty tedy obec ně liberálové a ekologisté.

    Tyto strany zde nemáme, proto také levicová politika je směs směšného posttotalitního dogmatismu s pravicovým konzervatismem (nacionalismus, xenofobie, rasismus, izolacionalismus, panslovanský resentiment k Rusku, diskriminace menšin atd.), tady je dobré si přečíst něco od Čulíka o tom, jak kapitalismus, co se týče míry přerozdělování a státních ingerencí do ekonomiky ze strany státu daleko více poplatný individuální soutěživosti a ekonomickému liberalismu než je ČR, vypadá v Británii.

    Starým lidem se nesmí vypínat energie, nemají-li na ně a platí-li byť po malinkých částkách splátkový kalendář, zdravotnictví mají bez poplatků – jen spoluúčast na léky a mají zpoplatněnou rekonvalescenční a rehabilitační kůru, částečně zubní a gynekologii v určitém nadstandardu, sociální podpora pro rodiny s dětmi (ve zjevném nepoměru k singles) je několikanásobná atd. Předchozí vláda Gordona Browna byla proevropská a méně konzervativně bigotní, tady je nasnadě si říci, že v Británii (stejně jako USA) jsou socialisté jedinou moderní stranou neprosazující hodnoty poplatné ranému křesťanskému kapitalismu 19.století.

    Chápu, že pro postkomunisty se Marxova Británie stejně jako Německo, nestalo baštou vize beztřídní společnosti, proto bych ten český rovnostářský kapitalismus, i přes zjevnou snahu vlád ODS a TOP 09 to zvrátit, nezavrhoval. Podle poměru dosahovaného poměru příjmů nejchudších a nejbohatších tzv. Giniho koeficientu, jsme se Švédy, Dány a Rakušany nejrovnostářštější zemí světa.

    To se mi líbí

    • Jiří Brož napsal:

      tady mi chybí dokončení….“Komické je že tyto „dětské nemoci levičáctví“, které programově vedou k diskreditaci JEDINÉ funkční levice, tedy sociální demokracie, jsou tak častou politickou nemocí i dnes, po skoro 100 letech od její první diagnostikace:-)

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Hezky jste ten blábol splácal, přesně podle foršriftu z lihového domu (který mimochodem získali podvodem mimo restituční rámec a restituční pravidla).
      Nedivím se, že obdivujete Špidlu : díky Zemanově vlivu na voličstvo získal jednou jedinkrát (!) pro ČSSD tolik hlasů, že mohl vytvořit levicovou vládu s KSČM (102 v PS). Śel do koalice s pravicí a podle toho to vládnutí a další volební výslůedky dopadly. Paroubek (jediný řádný socan) pak preference zase zvedl, ale byl příliš nepohodlný pro všechny, i v ČSSD, tak byl odejit.

      To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Pane Broži, máte v té trávě moc vysokou koncentraci THC. Měl byste ji zředit. Doporučuji sušené kopřivy. Správný poměr poznáte podle toho, že vám před očima přestanou levitovat puntíčkovaní sloni. Navíc po kopřivách je taková lesklá a hebká srst.

    To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    Všechny ty středolevé strany mají naivní představu, že spoluprací se stranami středopravými (nebo bez nich s potřebným mandátem) zajistí v parlamentu přijetí zákonů zabezpečujících to nejpodstatnější – spravedlivé odměňování zaměstnanců podle kvality, množství a společenské hodnoty jejich práce, že způsobem zdanění vytvoří dostatek prostředků pro sociální a jiné potřeby státu, suveréní zahraniční politiku, hospodářský růst, podstatné snížení nezaměstnanosti atd. Dovolte abych se zasmál. Ještě nikde se něco takového nestalo.
    Ve volbách do PS od roku 1996 do roku 2013 získali sociální demokraté v průměru 64,2 mandátů (32,1%), komunisté 28,7 mandátů (14,3%), společně pak 92,8 mandátů (46,4%) z možných 200 mandátů. ČSSD bude tvrdošíjně odmítat spolupráci s KSČM a raději než silou 46% bude hájit zájmy svých voličů pouhými 32%.
    Rozdrobit hlasy voličů do mnoha stran je osvědčená taktika buržoazie. Jestli si ovšem někdo myslí, že žádná buržoazie dnes neexistuje, pak se tu bavíme každý o něčem jiném.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Ještě jsem spočítal ty volební výsledky komunálních voleb do měst a obcí za období 1994 až 2014:
      ČSSD průměr hlasů 14,67%, mandátů 5,85%
      KSČM průměr hlasů 11,81%, mandátů 7,2%

      Volby do krajů 2000 až 2012:
      ČSSD průměr hlasů 22,03%, mandátů 30,96%
      KSČM průměr hlasů 19,07%, mandátů 22,74%

      To se mi líbí

    • Jiří Brož napsal:

      Jestli něco by si pravičáci měli něco vroucně přát, pak aby zde byla jednou vláda ČSSD a KSČM. Pokusil se jako Hollande zavést daň z majetku (nad 1 milion eur) 75% (pak by našim miliardářům podobně jako Depardieumu měl neoliberál Putin nabídnout svůj asociální daňový ráj – nechápu jak může někdo kdo je příznivcem marxistické levice podporovat Putina jako levičáka – on je jak jsem psal ve vláknu níže, že „není“ Putin jako Stalin a Rusko není SSSR – takže daleko více obě zeměpřipomínají Pinochetův neoliberální privatizační thatcherismus, než by byly podobnéí čemukoli co má jakýkoli ideový základ v levicové apologetice rovnosti a solidarity.

      Takže výsledný efekt by byl ten, jaký se dostavil po koalici Mitterrandeovských socialistů s francouzskými komunisty (ovšem ne s pohrobky stalinismu jako jsou Semelová a spol. ale s těmi sarterovsko-aragonovskými intelektuály, kteří po okupaci Československa společně s italskými komunisty se poté odmítli bratříčkovat s východoevropskými slovanskými komunisty, což učinili třeba hned na počátku 60.let jako první rakouští komunisté, za dob co je vedl Franz Muhri).

      Bytostně levicový intelektuál, který poprvé napsal o východním totalitárním komunismu který dogmaticky čerpal z marxismu jako o „opiu intelektuálů“ – erasmovec a člen velké trojky intelektuálů (spolu s Karlem Raimundem Popperem, Isaiah Berlinem) – Raymond Aron, tak ten společně s Popperem a Berlinem upozorňovali na náchylnost intelektuálů nechat se ovlivnit totalitárními diktaturami jednajícími údajně ve prospěch prostých lidí (nacismus Heidegger, italský fašismus Pareto, Olivetti) jako byli komunismus a posléze i fašismus/nacismus – a dávající obě totality společně s levicovou intelektuálkou Hanah Arendt na společnou roveň.

      Tak Raymond Aron na sklonku života napsal na toto téma pro pařížský levicový deník Le Monde že „Georges Marchais (předseda komunistů PCF) páchá sebevraždu, když si myslí, že může být více levicový než francouzské odbory vedené socialisty“ protože nastat onen „komunismus“ museli by dělníci makat a ne za plný plat placený odbory okupovat továrny, psát petice, popíjet Pastis a zpívat při tom za zvuku melodeonu písničky Edit Piaf“ a že by měl být rád za pohodlné místo v opozici a necpat se do vlády spolu se socialisty…..

      Inu stalo se přesně tak, jak předpověděl.“ Kapitalismus se socialistickou tváří“ skončil hned poté, jak z vlády komunisté vypadli a hned poté skončili i samotní socialisté, jak Aron předpověděl a mohl tak klidně zemřít:-). Socialisté se k vládě s krátkou pauzou v 90.letech s nástupem exkomunisty Lionela Jospina ještě vrátili, ale poznali, že kapitalisticky žít a socialisticky pracovat nelze, takže sám jako vystudovaný politolog a zavilý marxista, se po krachu francouzské (a částecně belgické) státní banky Crédit Lyonnais ji po očičtění od dluhů rozhodl privatizovat. Nedlouho poté marxista Jospin udělal privatizaci století, kdy zprivatizoval francouzský Renault. Proč? Platilo to samé co napsal Aron. Dělníci a stát si mysleli, že když budou mít socialistickou pohodičku, 14 platů a 2x týdně 6ti hodinové směny (už koncem 80.let jako výdobytek odborů!), že budou prodávat lepší a levnější auta než BMW v Mnichově a Mercedes ve Stuttgartu jejichž zaměstnanci naučení na asketický protestantský kapitalismus s vlastnostmi jako jsou skromnost, šetrnost a extrémní pracovitost, makali o 106.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Smysl tohoto příspěvku mi poněkud uniká. Obsah ne, ten chápu, ale smysl v této diskusi.

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Hezky jste to rezebral (máma říkala „To nemůže bejt žádnej blbec“), ale nezaregistroval jsem (snad jen že volíte ČSSD), jak si to představujete vy a kde to tak funguje. Řekněme od začátku 20. století. Tzn. stabilní politické prostředí, demokracie, lidská práva a svobody podle helsinského mustru, nezaměstnanost nemakačenků a flinků, odpovídající práce pro každého, kdo chce pracovat, rovný přístup a dostupnost každého ke vzdělání, lékařské péči, slušný život nemohoucích, potřebných a seniorů, nezávislá a suveréní zahraniční politika. Nemám na mysli žádný ideál nebo pozemský ráj, jen slušný život většiny občanů podle uznávaných standardů 21. století.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Pelikán

          To se mi líbí

        • Jiří Brož napsal:

          Představa je jednoduchá, tedy jestli vám smím odpovědět, rád tak učiním,dal bych za příklad tzv. Severskou zelenou levici, liberály, co krom společenského konsensu nad masivním přerozdělováním a fungujícím sociálním státem prosazují skandinávský socialismus resp. tamější politická scéna je zásadním odpůrcem konzervativismu našeho postkomunistického typu, kde by snad byl nějaký latentní

          – rasismus (xenofobie, šovinismus – cikány a islámské uprchlíky zde nechceme)
          – genderová diskriminace (verbální ponižování a machismus jak se u našeho prezidenta projevuje zmínkami o „blondýnkách“ je tam nejen společenským sebeztrapněním ale i vyřazením ze slušné společnosti) stejně jako dalších menšin, včetně práv homosexuálů na adopci dětí
          – práva dětí, stejně jako lidí tělesně či duševně postižených jsou zachována díky zákonům o inkluzi (mj. neexistuje aby vás někdo nezaměstnal proto, že jste na vozíku a musel by kvůli vám zajišťovat bezbariérový přístup nebo vám poskytnout parkovací stání na své náklady, atd-) nevzal vás do školy a tvrdil, že vám bude mezi „kriply“ lépe
          -ekologie tam neustupuje jak zájmům kapitalistů (prolomení těžebních limitů, tak proletářů a odborářských bafuňářů)

          To jen ve zkratce, takže nejen vysoké daně pro bohaté (podotýkám fyzické!) osoby, ale především lidská a sociální práva, antidiskrimační zákony a celková tolerance ve společnosti jako atmosféra bezkonfliktního žití.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Tak na Pelikána nevypadáte, „ještě to s vámi zkusíme, ale musíte se víc snažit, pane správče“ 🙂

            To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Jo, dalo by se o tom diskutovat, ale dle mého – s těmi cikány a imigranty jste předčasně optimistický.

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Je to opravdu více jak smutné ale pokud chcete opravdu pomoci naší současné Dienstbierově pravicové ČSSD, tak ji nesmíte volit.
            Pouze pokud se podaří dostat tuto ČSSD pod 7 % tak snad bude možné ji vrátit původní hodnoty, které tato strana nese ve svém názvu.
            Proto prosím prozatím nevolit,nevolit,nevolit,nevolit a potom se ukáže co je nutné s ČSSD dále podnikat.
            Pokud se oprostí od zcela veřejné podpory oligarchů a přestane s oligarchizací celé České společnosti, bude možné v budoucnu do ni vkládat i jakési naděje ale prozatím ani náhodou, prostě nevolit,nevolit,nevolit,nevolit tak dlouho, až z ní něco normálního bude.
            Tož tak a ne jinak.

            To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            Jest-li jste si toho nevšiml, tak Severská zelená levice je součástí společné frakce socialistických (nikoliv tradičních socdem a socialistických stran záp. Evropy) a komunistických stran.

            To se mi líbí

  8. moskyt napsal:

    „…nechápu jak může někdo kdo je příznivcem marxistické levice podporovat Putina jako levičáka“
    Já zase nechápu jak můžou západoevropští socdem a socialisti podporovat ukrajinský nácky jako demokraty, schvalovat vraždění civilistů na JV Ukrajiny, tvrdit že tam neprobíhá žádná občanská válka ale pouze protiteroristická operace, která je ovšem vedená letectvem tanky a těžkým dělostřelectvem, že záměrné ničení občanské infrastruktury na okupovaných územích je boj s terorismen. atd. Dřív se tomu říkalo válečné zločiny . K čertu už konečně s tím neoliberálním blábolením a začněme nazývat věci správnými jmény. Citátem jsem začal citátem skončí. „…nezapomínejte na kategorickou nepřípustnost nacismu . …jestli připustíte pole nacistům, například teď ukrajinským, odsuzujete sebe nebo své potomky k opakování zkušenosti těch, co vyletěli komínem v Auschwitzu. Metody jsou dnes ovšem všestranně pokročilejší“. Jan Tesař, historik.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.