Téma: Velká hra Vladimíra Putina…?


            (Dokončení…)

Část druhá:

Říše zla

Rotschildové od vzniku finančního systému neustále rozšiřovali sféry svého vlivu, a to tou nejjednodušší a nejspolehlivější metodou – nutili zkorumpované politiky různých zemí brát si od své vlastní banky úvěry, které nemohou být nikdy splaceny. Ty, kteří se vzpouzeli, logicky čekaly revoluce a sociální otřesy.

Tak například –  po sérii revolucí a válek na Blízkém Východě zůstaly ve světě jen tři země, jejichž centrální banky (CB) nepatřily Rotschildům – Severní Korea, Kuba a Irán – tak zvaná „osa zla“. V Lybii se, mimochodem, otevřela banka Rotschildů ještě v době, kdy tam probíhala válka.

Rusko, jak vidíte, v tom seznamu není, z čehož plyne, že ruská centrální banka se nachází pod plnou kontrolou Rotschildů. A nyní si položme otázku – kdo bude uvalovat sankce proti své CB? Navíc, kdo se bude zbavovat ruských zdrojů a poskytovat V.Putinovi možnost nacionalizovat ruskou CB?

Každá akce vyvolává reakci

Po událostech v Sýrii se Rusko Rotschildům hodilo k vyřešení mnohých světových otázek. Jako například – iránský jaderný program. A to není náhoda, protože po uzavření strategické dohody mezi Rotschildy a Rockefellery bylo rozhodnuto o zastavení šíření arabského jara západně od Iránu, a tím zaručit bezpečnost zlata, ve velkých množstvích dopraveného Rotschildy, přes jim věrné Turecko do Iránu a tam uloženého.

Bylo rovněž rozhodnuto vzdát se svržení Assada v Sýrii a ze zbylých zdrojů složit Islámský stát. Jak se ukazuje, byla Sýrie nejdůležitějším a uzavíracím článkem v dodávkách katarského plynu do EU, které mohly, v případě pádu syrské vlády, poškodit Rusko – katarský plynovod se plánovalo vést přes Saudskou Arábii, Jordánsko, Sýrii do Turecka, což by zajistilo otevření přímé cesty na evropský trh.

Teď začaly poněkud prosvítat skutečné příčiny toho, proč se tak neočekávaně přerušilo budování „Jižního proudu“ a byla provedena otočka ve prospěch Turecka. Ke včasnému prognózování budoucího vývoje je nutné správně rozestavit figury ve Velké hře. A to je vše…

Teď se vraťme ke znárodnění CB.

Myšlenka referenda o znárodnění CB byla odvetným opatřením na pokus o zorganizování revoluce v Rusku, ale nejen to. Rotschildové si uvědomili, že ztratit zdejší CB v žádném případě nemohou a stejně tak ani ztratit přístup k ruským zdrojům. Proto nejspíš uzavřeli s V.Putinem dočasné a vzájemně výhodné příměří.

Co je jeho podstatou? Vladimír Putin neznárodní CB a Rotschildové nepozorovaně přesunou své zdroje do Ruska. Navíc pak pomohou s vytvořením nového ekonomického systému, zatímco paralelně působícími sankcemi odvedou pozornost a současně urychlí tento proces. Pokud by nebyly sankce, nic by se nezměnilo.

Možná, že právě rozhodnutí o znárodnění CB bylo právě tou událostí, která odvrátila začátek třetí světové války. Vězte, že všichni velmi dobře pochopili, že v této válce nebude vítězů, ale pokud jde o USA samotné, tak je s konečnou platností odepsali ve prospěch Ruska. Takže krach ekonomického systému včele s nimi, bude mít na svědomí „šílená“ vláda USA, a nikoli tajná operace světových bankéřů.

Zapamatujte si, že plán světové elity vždycky spočívá ve využití „falešných nepřátel“, aby byla odvedena pozornost od skutečných viníků všech světových událostí.

ČÁST TŘETÍ:

Svět byl vždycky multipolární, ale tato multipolárnost nespočívala na vedoucích státech světové scény, ale na silách, které se za nimi skrývaly.

V tomto světě nelze být nezávislým, protože všechny události ve světě závisí výhradně na průběžných výsledcích soupeření těchto sil, jejichž hlavním cílem je dnes zachování stávajícího světového řádu.

Je zajímavé, že v době, kdy se zadluženost mnohých zemí rovná, nebo i přesahuje jejich HDP, zahraniční zadluženost Ruska se pohybuje mezi 5-10% a prudce se snižuje…

Je možné, že přece jen, jak sankce, tak i propad cen ropy nejsou náhodné? Možná byly nutné k mobilizaci vnitřních sil Ruska a jeho záchraně před světovou krizí? Takže Rotschildové zavedli sankce zcela záměrně, aby nyní nepozorovaně svoje zdroje přesunuli do Ruska.

V té situaci je ale potřeba chápat, že země nedluží zemím, ale centrálním bankám, jinými slovy – světovým bankéřům. A ve chvíli, kdy tyto země ztratí schopnost splácet úroky, tak systém začne požírat sám sebe.

Opatření tvrdé ekonomie – slyšeli jste o nich?

Putin se vymkl kontrole

Pokusem o nacionalizaci CB Putin prokázal svoji rozhodnost. Bylo by samozřejmě jednodušší vyměnit prezidenta Ruska za nějako loutku, ale taková možnost dnes není a navíc existuje onen průsečík zájmů. Putinových zájmů o zachování pozice Ruska, a Rockefelerů – přeorientovat zdroje a poté pomocí už svých CB uvrhnout svět do finanční bouře.

Delikátnost probíhající hry spočívá navíc i v tom, že se Rotschildové schovali za Rusko a Čínu, zatímco Rockefellerové, kteří zůstali jaksi mimo, zorganizovali revoluci v sousední Ukrajině, aby oslabili pozici Ruska. Pravda, otevřeně vtáhnout ruskou armádu do konfliktu na východě země, se jaksi nepodařilo, stejně tak porazit ozbrojené síly domobrany, do jejichž formování byly zapojeny soukromé vojenské společnosti ovládající taktiku síťově-centrických operací (vyzkoušených Američany v Afghánistánu a Iráku).

Sankce měly konkrétní cíl, a splnily jej. Pokusy evropských politiků o současné odvolání sankcí a kontrasankcí neměly úspěch, protože tyto sankce byly zavedeny s cílem oslabit Evropu a nikoli Rusko.

Rotschildové potřebovali jen záminku – a ta se našla. Vzpomínáte si na provokaci s Boeingem?

Mimochodem, informace o „skutečných vinících“ této katastrofy se může docela brzy objevit ve všech masmédiích, což spolu s mnohými dalšími faktory povede nejen k nové revoluci v Kyjevě, ale i k vítězství Novoruska.

Rotschildové hrají na straně Ruska

A tak, v době jednání o asociaci Ukrajiny s EU, investiční fond Franklin Templeton skoupil 40% ukrajinských státních euroobligací – a vydělal na tom, protože po pozastavení jednání jejich cena prudce stoupla.

Že by náhoda? Samozřejmě že ne. Tento fond je totiž spojen s investičním fondem Goldman Sachs, patřícím Rotschildům. A ti věděli, že dohodu s EU nikdo nepodepíše, a přes světové ratingové agentury si maličko pomohli, aby včas nakoupili euroobligace za minimální cenu.

To ale ještě není všechno. Ukazuje se, že před těmito událostmi Ruský fond přímých investic, založený ruskou vládou, společně s investičními fondy jako Black Rock, Franklin Templeton a Goldman Sachs, vytvořil konsorcium investorů se sumárními aktivy ve výši 5 trilionů.

Ne – samozřejmě, že sankce a propad cen ropy – to je pouze souhra náhod, stejně jako snížení kreditních ratingů…

Pamatujte si – v tomto světě nelze být nezávislým.

Podpořte Vladimíra Putina.

Zdroj: http://cont.ws/post/74719

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

105 reakcí na Téma: Velká hra Vladimíra Putina…?

  1. Petrpavel napsal:

    Je to pro mě příliš složité, neznám myšlení těchto hybatelů, neznám ani jejich myšlenky, nemám co bych k tématu řekl.
    Jediné : z duše tyto naduté panáky nic neprodukující, užírající prostředky vyprodukované druhými, pohybující se úplně jinde než většina, sotva se rodící už jasně předurčené k ovládání druhých, nenávidím.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Já bych naopak k tomuto tématu zopakoval to, co tvrdím neustále = M-L není ani zdaleka tak mrtvým, jak se říká. Naopak, stále víc se potvrzuje jeho pravdivost a nadčasovost. Kdo chce opravdu pochopit příčiny současných problémů a jevů v mezinárodních vztazích, v ekonomice, politice i společenských vztazích, musí nejdříve pochopit Marxe, Engelse i Lenina.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        zjednodušeně řešeno kapital hybe světem nezavisle na narodnosti.Dukaz je že 2 procenta mají majetek jako zbytek,ještě nedavno to bylo 10procent……..tím padem se ohromně zužil prostor ruzných zajmů.

        A těmto lidem jde jen o moc spojenou s penězi,co to zpusobí je jim jedno,jestli vtáhnou svět do valky…………myslí si že přežijou……….neuvědomují si že vtéto valce by se už nedalo žit nikde

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Souhlas. Jen si myslím, že k jaderné válce to dojít nenechají (chápou co by to znamenalo, nejsou to blbci ani primitivní hlupáci). Ale hrají si s ohněm, hrají vysokou, složitou a nebezpečnou hru, která by se jim mohla proti jejich vůli vymknout z rukou. To by pak byl průser i pro ně samotné.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            I vzdělaný člověk sahá k násilí když mu teče do bot, může se zachovat jako blbec. Není snad Kalousek nebo Fiala vzdělaným blbcem? Oni věří, že přežijí, a ta pravděpodobnost je velká…nejsou to přece blbci.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Dejme tomu, že to až k jaderné válce nechtějí nechat dojít. Jenže války mívají takovou blbou schopnost začínat jindy a jinak, než bývá v plánech.
            „Co tato země potřebuje, je krátká vítězná válka, která by zastavila příval revoluce.“
            (Napsal údajně ruský ministr vnitra V.K.Pleve ministru války generálu A.N. Kuropatkinovi r.1903, v předvečer rusko-japonské války).

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Sousloví „krátká vítězná válka“ zaznělo už tolikrát, a přesto se to nikdy nesplnilo.
              Tyhle věci mají přirozenou tendenci se zvrhnout v pravý opak.

              Jakmile se ministerstva války přejmenovala na ministerstva obrany, začalo se válčit o106.

              To se mi líbí

  2. Lex napsal:

    Možná, že se teď dobrovolně přestrojím do role skladníka ve šroubárně Plhy ze známé filmové komedie, že mi třeba něco uniklo, jako jemu „hrdobec“, ale nemohu to to nenapsat, či možná se nezeptat autora.
    Včera jsem zabrousil na Kosu, kde se chystá nějaká iniciativa proti manipulaci ČT.
    A protože jde o subjekt, jehož „fungování“ bývá na tapetě i zde, a jelikož jde o jeho praktiky, proti nimž bojuji sám za sebe už dost dlouho (nevěřím na to, že kromě slov bude většina dalších tam, kromě autora stránek „Stížnosti“, schopna vyprodukovat něco kloudného), přečetl jsem si článek, k němuž byla možná diskuse. Ujistil jsem se v tom přesvědčení shrnutém v předchozí větě. Nicméně sám jsem připojil koment, když článek a jednotlivé diskusní příspěvky byly směrovány proti propagandě zpravodajství a publicistiky ČT, proti tamní mainstreamové manipulaci, proti nevyváženosti informování, a to včetně událostí na Ukrajině, a tam známá osoba slynoucí Jan Čermák přesně tohle předvedla v krystalické podobě. Ničím nepodložené tlachy a klišé, a ti, co nejsou ochotni se touto propagandou nechat zblbnout, jsou – podle něho – ovládnutí ruskou propagandou. Ve svém schématickém myšlení tihle lidé nic jiného neznají – buď se necháš dobrovolně zmanipulovat naší propagandou, a pokud ne, jsi zmanipulovaný protějškem. Možnost, že někdo není zmanipulovaný žádnou propagandou, že si vyhledává celé spektrum informací, často protichůdných, a z nich si dělá komplexní názor, toho oni neznají.

    A teď ta otázka na autora. Při svých občasných nahlédnutích na Kosu jsem nemohl nepostřehnout, že autor (Hroch) tam má svou rubriku „Hrochův denní překlad“. Při včerejší návštěvě jsem hledal, kdy naposled tam měl článek – 28.1.2015. Předtím celý leden denně, dále jsem nehledal.
    Tak mě napadlo – stalo se něco, proč už autor na Kose nepublikuje a dokonce nefiguruje ani v seznamu rubrik?

    Já vím, nemělo by mi po tom nic být, ale přesto mě to zajímá, pro můj vlastní vztah k tomu webu a jeho majiteli. I po včerejší zkušenosti s diskusí, v niž si majitel, skvělý bojovník proti ukrajinským lžím, notuje ausgerechnet s Čermákem.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      odpovím krátce za něj. Nedohodli se. A o diskuse zatím nemá zájem. Právě kvůli té nedohodě. A sem přišel na doporučení známých.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Možná budu vyvrhel a koupím něco kritiky ale vo,vo, tom to je.

      Pokud se budeme k masmediální manipulaci stavět jako ke lži jednotlivců, nebo jednotlivých médii tak musíme podle jasné a železné logiky přijmout závěry Jana Čermáka a potažmo i tohoto proudu kosy.
      Pokud ovšem budeme ochotni akceptovat prokazatelný fakt, že masmédia a propaganda jsou nástrojem té které právě vládnoucí elity, aby mohla vládnout veřejnosti bez fyzického donucování.Potom bezesporu se názory pana Čermáka jeví jako značně ujeté.

      Při použití masmediální manipulace, totiž pan Čermák vychází z předpokladu, že jako celek musí právě ta masmediální neviditelná vláda manipulovat občanem, aby se zajistilo přežití právě té „současné demokracie“.
      Potom z tohoto úhlu pohledu má pan Čermák pravdu.Proto evidentně podporuje myšlenku, že tito nám takto vládnou, formují naši mysl a utvářejí naše touhy, sugerují nám naše myšlenky.Proto také jasně předpokládá, že jakákoli jiná myšlenka, touha je právě to vítězství druhé strany.
      Proto z opačné strany existují pro pana Čermáka pouze 2 varianty :
      a) Doopravdy této myšlence věří.
      b) Za prosazování této myšlenky je odpovědný.
      V obou případech ovšem je logickým výstupem onen fiktivní způsob, jakým je naše současná „demokratická společnost“ organizována.
      Právě v této fikci je vyjádřena ta zásadní myšlenka na stabilní udržení a dalšího rozvoje moderní oligarchické nadvlády nad společností.
      Velice aproximovaně tato manipulační téze potom zní, že převážná většina lidí se musí tímto způsobem začlenit, pokud má žít spolu jako hladce fungující společnost.
      Tož nevím ale asi tak podle mne, k tomu Honzovu problému.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Cechu,
        nemohu s vámi úplně souhlasit, že masmédia (u nás!) a propaganda jsou nástrojem té které vládnoucí elity. Leda přijmeme úzus, že „vládnoucí elita“ je u nás stejná, ať zemi vede pravice, levice nebo „kaleidoskop“, že politická vláda je jenom skupina tajtrlíků té vládnoucí elity.
        Tuhle verzi si ale pořád ještě nechci úplně připustit. Protože vlády na čele s ČSSD se, co do vnitřní politiky a ekonomiky, rozhodně lišily a liší od vlád ODS či skrytě vládnoucí TOP. Do jisté míry i co se týče zahraniční politiky, tam byl jedinou výjimkou pravicový prezident Klaus, který byl médii trhán na kusy.A masmédia si naprosto vytrvale hudou svou stále stejnou truchlivou havloidní melodii (proamerickou – ápropos, zaregistroval jste dnešní inspekční cestu amerického velvyslance v olomouckém kraji? – je tohle vůbec možné?), pokud přímo a otevřeně nepodporují ODS a TOP. Bývá zvykem, že masmédia jsou nakloněna spíš opozici – vlastně to je jejich role, role hlídání vládní moci. Ne tak u nás.
        A Čermák? – naprosto explicitní ukázka
        a) aktivního propagčíka, vybaveného přesnými bezobsažnými frázemi, které na nás dopadají z každého amplionu se skrytou výhružkou „kdo nejde s námi, jde proti nám“ nebo „kdo nežere naši propagandu, je (nebezpečný) rusofil“)
        b) vymydlené hlavy, která těm frázím věří.
        Ale tyhle alternativy jste vlastně zmínil už vy.
        Přál bych mu, aby ho dostal do „drápů“ Václav Klaus. Veřejně.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Musím chtě-nechtě vzpomenout vládnutí Jiřího Paroubka a tehdejší média. Kdo chce být jen trochu nezaujatý ví, že tuto vládu žádné (!) psané ani televizní médium nepodporovalo!
          Jestli nějaký hlupák si může myslet, že ho podporovalo „levicové“ Právo (ano, takových hlupáků ještě i dnes je heurekom) tak jako jeho tehdejší čtenář konstatuji, že poprvé a naposledy psal hanlivé komentáře na Paroubka i sám majitel Porybný, samozřejmě Mitrofanov a další přizvukovali. Odpovědi Paroubka neotiskli ani jednou. V havlistických, veřejnoprávních a „pravicových“ médiích to bylo stejné, nebo daleko horší. Se Zemanovou vládou to bylo podobné, ale ještě ne tak vyhraněné. Paroubek byl větším nebezpečím.
          Kdepak, tady je mediální klika ne pravicová, ale mafioodeesáckotopácká. Tím hůř pro nás, s tím se nedá poctivě bojovat.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Je to opravdu o tom, že díky současné loutkové Dienstbierově „vládnoucí“ frakci v ČSSD, jsem možná chybně dospěl k názoru, že zahraniční politika ČSSD x TOP 09 a starostové je shodná.
          Při tomto porovnání jsem použil obě loutky jak Karla Schwarzenberga tak PhDr. Lubomíra Zaorálka.
          Při tom porovnání se jedná vlastně o naprosto „rozdílné“ partaje ale působení a vyjadřování obou politiků je ve své podstatě shodné.
          Samozřejmě je nutné aproximovat od Schwanzerbergova blábolení a nepoměrně kultivovanějšího projevu Zaorálka.
          No a těchto paralel je v Dienstbierově „vládnoucí“ frakci v ČSSD celá řada a proto jsem možná chybně vyhodnotil ; „ať zemi vede pravice, levice nebo „kaleidoskop“, je politická vláda jenom skupina tajtrlíků skutečné vládnoucí elity“.
          Nevím, prozatím pouze takto ale slibuji, že se pokusím toto tvrzení kdykoli v budoucnu, podepřít mnoha dalšími fakty, tak jak se budou objevovat a mediální krytí nebude dostatečné na jejich zneviditelnění.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Jsou to nuance. Myslím, že si (téměř) všichni rozumíme. ČSSD pod Zemanem a hlavně Paroubkem byla nebezpečná systému, ČSSD pod Sobotkou splynula s Cechovými tajtrlíky skutečné vládnoucí elity.
            Když vezmeme v potaz, že ze Zaorálka mluví jeho přítelkyně Monika Pajerová (bůhví taky co na něho ví) pak jeho aproximace k Schwarzenbergovi je vysvětlitelná a přirozená.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            K věci zvané současná ČSSD :
            http://www.halonoviny.cz/articles/view/34494259

            To se mi líbí

          • Lex napsal:

            No, Cechu (částečně i Petřepavle),
            na Zaorálka na zamini máme asi podobný názor. Jenže, Cechu, zahraniční politika není jen šéf zamini. Je tu také sbor ambasadorů, a zejména prezident se svým zahraničním odborem (Kmoníčkem), a konec konců i předseda vlády.
            A nebudeme si namlouvat, že ta zahraniční politika by vypadala úplně jinak, kdyby byla pouze v rukách toho učitele z Ostravy. Naštěstí není.
            A prosil bych nesrovnávat (anebo ano, ale korektně) se zahraniční politikou předchozích vlád ODSTOP s „šišlou“ v čele Černína.
            Jsme náchylní jaksi rychle zapomínat.
            Já bych řekl, že i přes prostořeké kecy Zaorálka je zahraniční politika o dost zdrženlivější, než mainstream Evropské komise. A řekl bych, že je k tomu zapotřebí dost odvahy a schopnosti tančit mezi vejci.
            My tady diskutujeme o propagčících a „rusofilech“ – dovedete si představit, čemu jsou či by byli vystaveni vládní činitelé tam někde v Bruselu či Štrasburku?
            Možnost si to vychutnat měl prezident Zeman od přidrzlého Carla Bildta. Naštěstí Zeman není kluk, s kterým by si nějaký švédský fracek mohl vytírat zadel. Se Sobotkou na tři doby.

            To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Lexi, máte pravdu.
      Ohledně ČT, to je přímo legrační: nějaké petice a stížnosti „Radě“ ničemu nepomohou. To je jako stěžovat si u Mengeleho, že v koncentráku umírají vězni. Jediná obrana je útěk z koncentráku. Tedy ČT odhlásit, bojkotovat. Volit stranu, která si dá do programu zrušení poplatků, oddělení veřejnoprávní části a zbytek privatizovat nebo zrušit. Ale to už je skoro zbytečné – kdyby se dosáhlo bojkotu, jsou ty ostatní věci už téměř nadbytečné, zahyne to samo. Každý musí s polepšením začít sám u sebe: bojkot ČT.

      Proto si myslím, že jediná kloudná věc, která se dá v souvislosti s ČT udělat, je zajít na poštu a odhlásit poplatky. A jestli se s tím hnusem lidi chtějí otravovat, tak se klidně dívat dál, domů jim nikdo nepoleze. Lepši je samozřejmě ten televizní krám vyhodit nebo to používat jen jako displej ke kompu.

      Dokud se na to budou lidi dívat a platit to, nic se nezmění – a všichni to samozřejmě vědí, je to jen taková kverulantská hra, aby měli na co nadávat a přitom nic nedělat. Každý si po napsání „kritického“ příspěvku do diskuse hned běží to oblbovadlo pustit, tím jsem si jistý.

      Jo, Čermák je typický případ havloida. Jako každý věřící nenávidí nevěřící a obhajuje svoje bludy, i když rozumově ví, že jsou to bludy. Nic nového.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        No on ten manipulační přistup např. již n x usvědčeného manipulátora Justa, může být eliminován i takto :
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-ten-Cech-slizkej-had-z-Evropy-Cesky-novinar-se-pochlubil-jak-ho-nenavidi-v-Moskve-za-to-ze-haji-zapadni-postoje-363463
        No a pokud nebude propagace tohoto pro Rusko odepsaného hrdiny, náležitě šířena v ČT je pak tento odepsaný manipulátor odsouzen ke ztrátě výnosného kšeftu.
        No a to je dle mého názoru to, čeho se bojí o malounko více jak daní.

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        že by tedy bylo nutno volit ODS?

        čtvrtek 7. května 2009, 17:04 – Praha
        Zrušení koncesionářských poplatků má v Senátu zelenou

        Senátoři na čtvrtečním zasedání rozhodli, že se budou zabývat zákonem o zrušení koncesionářských poplatků a poslali jej do senátních výborů a mediální komisi horní komory k projednání. Autory návrhu jsou senátor Richard Svoboda (ODS) a nynější kandidát do Evropského parlamentu Eduard Kožušník.

        Schválení předcházela poměrně bouřlivá debata. Předseda mediální komise Senátu Jan Oberfalzer (ODS) upozornil, že službu veřejnoprávních médií – tedy Českého rozhlasu (ČRo) a České televize (ČT) – si občané neobjednali, ale musí ji ze zákona zaplatit. Je to podle něj „vynucená daň“.

        Oberfalzer dále poznamenal, že jde i o hospodaření těchto organizací. Sice je mají kontrolovat Rady ČRo a ČT, ale „skutečná kontrola nad obsahem a rozsahem neexistuje“.

        Návrh zákona podpořil i senátor Adolf Jílek (KDU-ČSL). „Je to příležitost diskutovat, co je to veřejná služba médií a kdo ji má kontrolovat.“

        Opozici byla většinou proti návrhu zákonu. Milan Štěch (ČSSD) v narážce na Kožušníka poznamenal, že jeden „bezejmenný“ kandidát chce, aby si ho někdo všiml. Marta Bayerová (KSČM) žádala o zamítnutí novely zákona, ale její návrh neprošel. Předseda Senátu Přemysl Sobotka ODS) k tomu podotkl, že „pokud má osm zemí EU veřejnoprávní média financovaná z daní, je to dostatečný důvod, abychom o tom diskutovali.“

        http://www.novinky.cz/domaci/168260-zruseni-koncesionarskych-poplatku-ma-v-senatu-zelenou.html

        PS:Jsem ale skálopevně přesvědčen o tom,že i kdyby se dosáhlo toho masivního bojkotu a odhlašování,že to povede akorát k tomu,že tomu zbytku platících ty poplatky zvýší anebo ty chybějící peníze bude stát doplácet z rozpočtu.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Opět čtenáři blufujete, jako vždy :
          Stačí dvě fakta :
          Volby do Senátu Parlamentu České republiky 2006 nebo taky Senátní volby 2006 se uskutečnily koncem října 2006. Vítězem se stala ODS, která získala v Senátu většinu.
          Takže :
          1) šlo o předvolební vějičku pro volyče,
          2) ač měla ODS v Senátu většinu, prosadila co? Ho …

          /3) jeden z mnoha pokusů ODS o privatizaci ČT, proto pochopitelně Bayerová zvolená za KSČM, ne členka, byla proti,
          4) Štěch měl v tomto pravdu,
          5) tomu co chtěl sdělit Sobotka Přemysl, tak jako jeho mnoha výrokům, nerozumím./.
          Buďte klidný, k masivnímu bojkotu nedojde, rozumní ví, že osobní bojkot nemá šanci, nerozumní zase nemají proč bojkotovat 🙂 .

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Omylem jsem četl jako rok 2006., ale nic to nemění na faktech ad 1) až 5) – bod 1) je trochu zpochybněn, ale v roce 2010 byly další volby do Senátu, takže platí taky, i rok před volbami se vede kampaň …

            To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tak tedy SPO?
            To už by mohla být přijatelná strana,si myslím.

            Mám už dost toho, co předvádí veřejnoprávní média! Veleba vypustil revoluční návrh
            13. 2. 2015 12:35

            Nelíbí se vám vysílání České televize nebo Českého rozhlasu? Neplaťte koncesionářské poplatky. Zdá se vám to jako kacířská výzva? Zatím ano, ale možná již počátkem příštího roku to bude realita. Revoluční novelu zákona o televizních a rozhlasových poplatcích totiž navrhuje senátor Jan Veleba.

            Česká televize je placena z televizních poplatků, které musí platit i ten, jenž ji nesleduje. Jak Jan Veleba konstatuje, jde tedy o nucenou televizní daň, kterou je navíc nucen platit i ten, proti kterému se lže. „To je jednání v rozporu s dobrými mravy. Proč by lidé měli financovat protiprávní činnost vůči sobě? Vzpomeňme na nezákonnosti v době totality 1939-45 i po roce 1948, kdy popravení, respektive jejich dědici museli platit náklady nezákonného výkonu trestu smrti. Řada lidí nerada platí z donucení státu České televizi televizní poplatek za vysílání, které obsahuje lži anebo prostě proto, že České televizi nevěří či se jim obsah vysílání nelíbí,“ řekl senátor ParlamentnímListům.cz.

            http://www.parlamentnilisty.cz/politika/senat/Mam-uz-dost-toho-co-predvadi-verejnopravni-media-Veleba-vypustil-revolucni-navrh-361758

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Musím přiznat, že mě ten návrh zklamal, znám ho. Příliš zašmodrchaný. Vyzval mě taky k podpoře, ale nenacházím důvod – nemá šanci na přijetí v poslaneckých sborech (s tím se dalo počítat) a pro svou složitost ani mezi lidmi při realizaci (což je horší), stal-li by se zázrak a byl by přijat.
              Přesto kvituji Velebovy aktivity. Aspoň se snaží …

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Budu, Petřepavle,
              nekorektní.
              Velebův návrh je neuvěřitelná kravina.
              Myslím, že by se měl nadále držet svého zemědělského kopyta. Než se mu někdo vysměje.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nechtěl jsem to napsat tak expresivně 🙂 .

              To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Hlavní je bojkot, nedívat se na to. Případně se dívat, jako když člověk za bolševika četl Rudé právo – s tím, že pravdivé je jenom datum (případně, je hezký bonmot o bolševickém tisku: komunisté lžou o všem, s výjimkou kapitalismu).

          Chtít po ČT, aby vysílala pravdu, je jako chtít po lihovaru, aby vyráběl limonády – Česká televize je továrna na lži a propagandu. Už dvě generace je téměř dědičně stabilizovaná coby služka okupantského režimu, za normalizace v 70. letech se to rozjelo a po sametu jen změnili orientaci, po televizní vzpouře si většinu věcí přes outsourcing zprivatizovaly různé televizní rodiny, mafie, klany. Všechny televizní rady jsou součástí jejich mafiánské organizace, jediná možnost je sebrat jim peníze nebo diváky.

          Je určitě pravda, pokud by mnoho lidí televizi odhlásilo, udělali by z toho přímou daň z hlavy nebo si vzali peníze z rozpočtu. Ale s úbytkem vlivu na diváky neudělají vůbec nic.

          Prostě televizi ignorovat, bojkotovat. To je jediné jejich slabé místo.

          To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Kchodle,
        víte stejně dobře jako já, že tudy cesta absolutně nevede. Odhlašování koncesionářských poplatků je jen individualistickým plácnutím do hladiny „moře“ v decové odlívce na košt vína. Nemá naprosto žádnou naději na úspěch, a to ani mediální (tedy ocenění toho gesta veřejností). Je naprosto nereálné, že by tento postup uskutečnilo nějaké nezanedbatelné penzum koncesionářů.
        Stejně tak nevedou k cíli ony internetové portály sbírající stížnosti, které pak někdo transformuje do oficiálních podání. Jednak se toho (relevantního) poskytování (průkazných) informací málokdo zúčastní, jednak si s takovým podáním ti nabobové v Radě ČT, placení z jejího rozpočtu, vytřou – no, víte co. Několik posledních zasedání Rady to snad dalo jasně najevo.
        Nadále tedy trvám na tom, že jediná cesta vede přes rozbití stávajících struktur ve zpravodajství a publicistice, o kteroužto činnost ČT nám primárně jde. A to se neuskuteční ani tím, že by byly zrušeny koncesionářské poplatky a ČT byla placena ze státního rozpočtu. Je to vlej vylej, je-li ČT placena z „koncesionářské daně“, nebo z příslušné kapitoly státního rozpočtu. Pro občany to vyjde nastejno, ty peníze fiskus bude muset vybrat ať tak nebo tak.
        Jinými slovy – je třeba změnit politické klima v zemi, které pak bude mít dost sil s „jejich“ bohorovností zatřást. To se nezmění samo od sebe, určitě ne v horizontu, kam jsme schopni reálně dohlédnout, budeme-li spoléhat na evoluci.
        Realizace systému NWO má tohle naprosto nekompromisně pod palcem. Jenže je tu ještě ta druhá možnost. V současné situaci také sotva přicházející v úvahu, protože – co si budeme povídat – vyžaduje subjektivní podmínky (ty tu postupně narůstají), ale především objektivní podmínky. A ty nepřicházejí jen tak. Jenže žijeme si své vcelku pohodlné životy na sudu střelného prachu. A nemusí dojít k jeho fatálnímu výbuchu. Cestu pomalinku ukázalo Řecko, nyní Orbánovo Maďarsko, Kypr také není nijak extra bašta NWO a Turecko? Faleš sama. Možný bude stačit jen ten jeden prstíček dostat dovnitř. Jeden zkrátka neví….

        V každém případě my nežijeme ve vzdušných zámcích. My víme své a nějaká agresivní propaganda současné moci nás sotva dostane.

        To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Lexi, tvoje poslední věta je přímým pokračováním mých dříve vyslovených.
    Kritický analytik ODS volí Topolánka, kritický analytik ČSSD dělá kampaň pro kandidáta ČSSD do EP, kritický analytik „výdobytků“ tohoto režimu na něj nedá dopustit a ostatní, poněkud méně teoretické, věcnější a fundovanější kritiky maže a odebírá jim přístup, kritický analytik ….. viz Lex výše.
    Od počátku mi tam něco podstatného smrdělo. Možná jde jenom o povahovou či charakterovou vadu, ale kdoví …

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Když NĚCO v někom je, tak se TOHO nezbaví, dlouhodobě TO neskryje, je TO v něm zažrané. Já to NĚCO v něm cítím, jsem obezřetný a nedůvěřivý pro jeho nedůvěryhodnost a proto TAM nechodím.
      Rozumíme si, Lexi a Petřepavle?

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Petřepavle a Oline,
        jestliže na Kosu dodnes tu a tam chodím (a to patřím k těm, s nimiž vlk jako s jistými „konzultanty“ a letitými souputníky v internetovém prostoru Kosu zakládal), chodím tam pro čtení článků, které dosud stojí za to číst. Ne pro „TO“, co je v majiteli Kosy.
        Při dodržování principu, že nechodím tam, kde mám výhrady k majiteli, bych nemohl otočit knoflíkem ČT či dalších televizí, nebo otevírat novinky.cz, i.dnes.cz, aktuálně.cz či lidovky.cz už vůbec ne, podobně hlas ruska.cz….. atd. atd.
        Všude chodím číst (sledovat) výběrově to, co mě obohacuje, co mi umožňuje vytvářet si svobodný názor, co pro mě má informativní nebo kulturní či dokonce jen zábavnou hodnotu. Ne brak, škvár, zjevnou propagandu.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Já jsem nikoho nejmenoval 🙂

          To se mi líbí

        • st.hroch napsal:

          Neměl jsem to v úmyslu, nicméně, vzhledem k tomu, že debata šla těsně kolem hroší kůže, neodpustím si krátkej komentář. Mám to asi tak, jak to napsal Lex. Na Kosu občas zajdu, co mě zajímá, si přečtu, ale nepíšu tam..Moje překládky od září do ledna tam stále visí na Teritoriu hrocha. A to je asi vše:-)
          Jinak – všecko dobrý!!
          st.hroch:-)

          To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Rozumíme Oline.
        To neznamená, že občas nenakouknu co se tam děje. Hoódně občas.

        To se mi líbí

  4. Strejda Olin napsal:

    Je Okamura populista, xenofob a rasista, nebo jen veřejně říká to, co si myslí 2/3 Čechů? Ve svém článku vyjmenovává 139 institucí, sdružení, nadací, svazů, iniciativ, koncepcí, strategií a projektů, řešících romskou integraci. Za peníze nás všech, pochopitelně!

    http://okamura.blog.idnes.cz/c/450507/nekonecni-romove.html?ref=rss

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Opakuji a budu opakovat : Romové za to nemůžou, můžou za to bílí kteří ten systém zavedli. Kolik Romů (otevřeně se hlásících) bylo za těch 25 let v PS či Senátu? Jeden!

      To se mi líbí

      • Přesně. Ti, kdo tvrdí, že si za všechno Romové můžou sami a že „to tak chtějí“, by si měli položit otázku – chtěli by se narodit jako oni…?

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Trpaslík z Trpasloje napsal:
          24.2.2015 v 23:04

          To JE STRAŠNĚ zavadějicí……………samozřejmě že né………….umožnila jim to čast která zde v mnohých připadech kdy to vubec rasismus není řve rasismus………….ale dá se řici že oni stoho vytěžili a vytěžují maximum…………………………otazka……….. chtěli by se narodit jako oni…?

          už je naprostá hloupost,naprostá demagogie

          To se mi líbí

          • Možná hloupost, možná ne. Hezky to vytřídí rasisty.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              Když myslíte že nebetyčná hloupost ukaže kdo je rasista kdo ne………je zbytečné VÁM to vyvracet.

              možná by to chtělo žit v oblastech kde se denně setkávate s realitou at chcete nebo ne skorem denně si mužete klast otazku jsem rasista………….ano mužete plácat humanistické kecy a zavirat oči nad skutečností,a psat……………..
              ……………………. Ti, kdo tvrdí, že si za všechno Romové můžou sami a že „to tak chtějí“, by si měli položit otázku – chtěli by se narodit jako oni…?

              navic vubec neznáte jejich mentalitu…………..skuste tu Vaši hloupost obratit……..která podle VÁS Vám ukaže kdo je rasista kdo ne…………zeptejte se kolik znich by se chtělo narodit GADŽEM…………A KDYŽ BUDETE OBJEKTIVNÍ musite poznat co píšete za hloupost…………..

              BOHUŽEL lidi jako VY PŘISPÍVAJÍ těmito cancami že se ty prvky RASISMU………RESPEKTIVE hranice kdy to je jen na jedné straně jen vidět stejná prava ale stejné povinosti,stou bohužel realitou kde v zajmu proboha at nejsem rasista kecá někdo takoveto humanistické poučky.

              Ano založeny i na kusu pravdy………….ale vté čisté vazbě souvislostí zavadějicí omlovajicí vedoucí ktomu že čím dal vic slušných lidí toho má dost………..jako napsal PP………..MYSLÍM TO ZAVADĚJICÍ VE vašem duchu————–citace

              ………………………Pokud by jste měl pravdu, pak by to svědčilo o jejich vysoké inteligenci a schopnosti se přizpůsobit daným (špatným) podmínkám, což jsou velice dobré vlastnosti. Ale nemáte, oni tam kde jsou byli zatlačeni a nemají sílu se bránit.

              Proboha to je ale canc…………….i za komunistů snimi byli problémi………..jenže bylo dost prace dokonce povinost…………to je to zakladní………….

              jenže když srovnáme kolik takto vychcaných je GADŽU A Romů…………NEMÁM oni se snad nezměnili podminky pro všechny……………on snad někdo nutí ROMY neposilat děti do školy…………..a když chodí v malokterych rodinach je zajimá prospěch spiše naopak

              TO čim se ohánite je naprostá hloupost…………..žadna nařizení jednaní,přistup nezmění když oni sami nezačnou ..hledat chyby jinde což je i hlavně ve svém přistupu…………..ano oni svou mentalitou nejsou stavěny pro kapitalismus………….ano jim kapitalismus nevyhovuje s mnoha věcí a danym věcem daleko víc…………….ale bohužel žijem v kapitalismu

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Na cikánskou otázku je nutné pohlížet bez falešných iluzí a politické korektnosti. Především nikdo neví kolik jich u nás žije. Odhaduje se že až 300 tisíc. Při sčítání v r. 2011 se jich přihlásilo k romské národnosti 5 135, například v okrese Děčín 120, Ostravě 283 a v Ústí n/L 123. Jen romštinou mluví 4 919, češtinou i romštinou 33 351 (jenom vietnamštinou u nás mluví 30 830 Vietnamců). Je paradoxem, že pojmenovat někoho Cikánem je nepřípustné například v souvislosti s trestným činem, nesleduje se jejich podíl na kriminalitě nebo počtu vězňů apod., ale na druhé straně se tímto „de jure neexistujícím“ etnikem zabývá vláda a více jak stovka organizací, institucí, sdružení, iniciativ a nadací, jsou přijímány desítky a stovky koncepcí, strategií a projektů každoročně za miliardy korun.
              Ještě když se směla o Cikánech provádět statistika, byl v r. 1992 podíl Cikánů na celkové trestné činnosti 16%, zatímco jejich podíl na počtu obyvatel byl 1,4 až 2,8 procenta. V r. 1998 až 30% dospělých Cikánů získávalo prostředky k obživě nelegálně, až 30% jich bylo negramotných, 60% nezaměstnaných a jen 4% se středoškolským vzděláním.
              75 až 80% lidí se vyjádřuje, že za souseda si Cikány nepřeje. To všechno navzdory tomu, že tu s námi žijí již přes 600 let, z toho 70 let v relativně dobrých podmínkách, které každému z nich pokud on sám chtěl umožnily nejen vzdělání, ale i bydlení a práci. Každý z nás zná osobně min. jednu cikánskou rodinu, kde se děti minimálně vyučily, bydlí jako každý druhý, pracují, chovají se slušně a nikdo s nimi žádný problém kvůli tomu, že jsou Cikáni, nemá. Problém totiž nespočívá v tom, že „nemáme rádi Cikány“, ale v tom, že nemáme rádi spoluobčany, kteří se chovají podle nás nepřijatelně – špína, odpadky, kravál, nepořádek, agresivita, kriminalita, primitivismus v chování, soulož mezi příbuznými, nezletilé rodičky, zneužívání podpory a dávek, nespolehlivost. Tedy nikoli pro to CO jsou, ale JACÍ jsou. Netýká se to jen Cikánů, ale i necikánů, Američanů, Italů, Bulharů, Arabů nebo Eskymáků, jakéhokoliv etnika nebo národa.
              Cikán dostane práci, ale nevydrží v ní. Dostane byt a zdevastuje ho. Může se vzdělávat, ale do školy nechodí. Dostane podporu a utratí ji za dva dny. Dostane šanci a zahodí ji. Je takových 1/3? 2/3? 4/5? 1/5? Kdo to ví?
              Někdo se tu ptal, jestli bych se chtěl narodit jako Cikán. Nechtěl. Stejně tak jako duševně nebo tělesně postižený. Já bych se ho naopak zeptal, jestli by chtěl s Cikány společně bydlet v Chánově, jestli by chtěl mít domek v sousedství cikánské ubytovny Sport ve Varnsdorfu, nebo by mu nevadilo, kdyby si jeho dcera nebo syn vzali za manžela Cikána (možná ano, pokud by to byl všem Dr., Ing., Mgr. nebo patřil mezi ty tzv. slušné).
              Měl by být vytvořen dobrovolný fond, do kterého by každý podle svého uvážení mohl posílat dary nebo část svých daní a z toho by se měly oprávněné potřeby Cikánů financovat. Já jsem ochotný k solidaritě a pomoci, ale jen tomu, kdo se do nouze dostal ne vlastní vinou, kdo si pomoci váží a dělá všechno pro to, aby na pomoci jiných nebyl závislý. Pak je mi jedno, jestli je národnosti české nebo romské.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Otázka (i Oline tobě) stojí jinak : chceme ten cikánskký problém řešit a vyřešit (v podstatě už byl kdysi vyřešen nám všem známým, pro „svobodomyslné“ tvrdým, způsobem, nebudu se o něm rozepisovat) nebo si na ně, mnohdy a mnohokrát právem, zanadávat? Oni o sobě v naší zemi nikdy nerozhodovali, VŽDYCKY jsme o nich rozhodovali my bílí. Špatně, dobře? Já myslím, že v posledních 25-ti létech hodně špatně. Je snad někdo jiného názoru?

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Petřepavle, napsal jsi „Romové za to nemůžou, můžou za to bílí, kteří ten systém zavedli“. Teď jsem teprve pochopil podstatu tvé repliky. Já o voze (chování a životní styl Cikánů) a ty o koze (pochopitelný parazitismus Romů). Prosté nedorozumnění.
              BLBÝ TEN KDO DÁVÁ, BLBĚJŠÍ KDO NEBERE 🙂

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Tak, tak 🙂

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            A jsme u toho jsem rasista,asi jako když někdo kdo chce objektivní věci o ukrajině je RUSOFIL………….JEN TAK PRO ZAJIMAVOST………..DEJTE MI JEDNO obvinování ROMŮ KTERÉ BYCH NAPSAL S POZICE rasismu…………to slovo se strašně sprofanovalo a je mi lito VY HO VTOM KONTEXTU…………..VTOM sprofanovaném použivate…………naopak v mém okolí je mi často v meteno tak si je nastěhuj do baraku……jen proto že se držím FAKTŮ…………BOHUŽEL TÉ věcné roviny se nedržíte.
            NIKDY jsem se nesučastnil demonstraci v našem městě,což je VARNSDORF…….COŽ HOVOŘÍ SAMO O SOBĚ………Naopak parkrat malem přes usta když sem ty demonstrace kritizoval hlavně toho kdo je organizoval ,Kohout

            Bezpochyby je pravda že poctivej Rom to má mnohem težší……….jak na stejne pracovní urovni GADŽO………….ZDE JE to jedinej prvek KDE OBJEKTIVNĚ poctivej ROM,V DNEŠNÍ DOBĚ ,navíc v regionu kde je problém manualní praci sehnat velice těžké.

            NEBUDEME rozvadět kolik tech poctivejch je……..protože velice zaleží kde žijete a jakou mate zkušenost,asi bych to přirovnal když mě někdo tvrdí že za komunistu se pomalu nedalo svobodně žit,ale zaroven netvrdím že tomu tak u někoho nemohlo byt……….zde byla už davno debata třeba s nickem čtenář………proč to uvadím protože vždy je lepší přiklad…….nikdy se nedoberem kolik je těch poctivejch,ani toho kolik lidí považuje minulí režim za naprosto katastrofalní………..zde opravdu vždy zaleží na prožitém.

            Spět k tomu hlavnímu………..proč jsou promě VAŠE PSANÉ zavadějící ,a v relaci zustat v relaci fakta………jste se odhalil že jste mi definoval že jsem rasista……….a zde nemohu souhlasit s BAVOREM,ŽE JSEM vas nepochopil.

            To hlavni je že i když to mužete myslet dobře ,plati……..cesta do pekel je vydláždena atd.

            Vidite i já uživám slovo ROM………NEBOT………KDYŽ POUŽIJETE slovo CIKAN…..
            už jste u mnohych rasista,když vyžadujete stejná prava ale stejné povinosti už jste rasista.A TAM přesně vedou ty vaše zavadějicí věci.

            Protože kapitalismus se s nikým nepárá,můj nazor je že bohužel kapitalismus je dost často zakon džungle,ano cikani jsou tomu zakonu svoji mentalitou postaveni nejhuře………..zvykli si přiliš na polštařek minuleho režimu…………lidi jako vy ale chtějí aby jsme chapali že oni ho mají myt……….já jen řikám nikoliv stejná prava ale i povinost……..a ejhle už si rasista………..mě nezvyklate,nepobouříte ……….ale plno jinych ano,proto také dokazal takovej blb naplnit naměstí a pořadat pochod na mista hruzy…………pravě také kvuli takovým lidem jako vy které nazvou slušné lidi rasisty jen kvuli tomu aby se měřilo stejně

            To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              V tom je Tato právě ten problém, že kvůli té přiblblé korektnosti se nesmí provádět průzkum ani výzkum o tom, jak to s těmi Cikány vlastně doopravdy je. Všechno jsou to jen dohady, odhady a názory z vlastní zkušenosti nebo doslechu.
              Kdo je vlastně Cikán (Rom), podle čeho se to pozná?
              Kolik jich v Česku žije?
              Jaká je jejich zaměstnanost?
              Pokud pracují tak na jaké pozici?
              Jaká je jejich délka pracovního poměru?
              Jaké je jejich vzdělání, docházka do školy?
              Kolik se jim vyplácí dávek a podpor?
              Jaká je jejich kriminalita?
              Jak bydlí, velikost bytu a počet obyvatel v něm, vybavení domácnosti, jak často a kolik se stěhuje?
              Jaká je jejich zadluženost?
              Jaký je jejich zdravotní stav?
              Jak velké jsou jejich rodiny?
              Jak jsou aktivní a co dokázali v kultuře, umění, sportu, vědě?
              Dokáží také něco nabídnout, nebo jen říkat dejte, zařiďte, zaplaťte, pomozte, udělejte?
              Jak jsou na tom z hlediska uvedených otázek Cikáni v jiných zemích?

              Mám pokračovat? Když se jim má pomoci, když někdo vymýšlí všelijaké projekty, když se vyplácejí miliardy a když se má utvářet pozitivní vztah k nim, musíme o nich také vědět víc, získat objektivní, nezaujaté a pravdivé informace. Dokud lidé a úřady nebudou vycházet z faktů, ale jen z individuálních názorů a jednotlivých zkušeností, z dohadů, pomluv, polopravd a lží, nikdy z toho nic užitečného nevzejde. Jen demagogie, multikulturalismus a bohužel i rasismus. Jen se oknem vyhodí peníze, ke škodě nejen nás, ale zejména Cikánů.

              PS: na jedné straně se prosazuje, že v kapitalistické společnosti se musí každý postarat sám o sebe, že každý je tvůrcem svého štěstí, že pro svůj spokojený život musí každý bojovat a aktivně ho tvořit, musí sám chtít mít se lépe atd. a na druhou stranu to pro část společnosti neplatí? Jí se bude zametat cesta a vytvářet nadstandardní podmínky? Copak to není pozitivní rasismus?
              (Howgh)

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Oline, ruku na srdce, kdo si ty proudžety vymýšlí a nechává si za ně platit, oni?
              Kdo vyžaduje zákony tzv. korektnost k cikánům, oni?
              Proč se nesmí provádět průzkumy o nich, to snad zakázali oni?
              Chtěl bys mít ty jejich „nadstandartní“ podmínky?

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Tato, ten polštářek minulého režimu spočíval v tom, že jim dal práci, přinutil je pracovat, a za práci poctivou odměnu k přijatelnému žití.
              Ten dnešní polštářek spočívá v tom, že se jim maže med kolem huby a liberálně se nechávají zdivočet v bídě.
              Který je lepší?
              P.S. rasisti jsou pro mě ti, kdo je do jejich situace zavedli. Ne ti, kdo na jejich přizpůsobení se poukazují, tedy ani nikdo tady.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Petřepavle, moje reakce mi „utekla“ nahoru v 19:59. Patří k tobě v 19:37

              To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Mno, Trpaslíku z Trpasloje, je poznat, že jste cikána viděl jen v televizi. Lidé, kteří s nimi musí žít, by s vámi opravdu nesouhlasili. Trochu mi připomínáte Kocába. Nic ve zlém.

          To se mi líbí

      • tata napsal:

        ZAVADĚJICÍ………….zajimavé kolik lidí VÁM dalo palec nahoru.

        plati skorem stejná odpověd….jako pro Trpaslik…….nezlobte se to že oni ten systém nezavedli…………ale využivaj respektive zneuživají ho v takové miře…….že je naprostá hloupost co jste napsal.

        Jedna věc je že se na nich přiživují ruzné radoby organizace co řeší ROMSKOU otázku…..ano to je pravda…………oni jsou ale vtom jak ryba ve vodě naprosto dokonale vtom systému parazitují………..

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Jak je možné, že před více než 25-ti léty všichni až na výjímky (stejně jako bílí) pracovali a teď jich je většina bez práce? Demagogie, nepravdivé klišé, neschopnost rozlišit příčinu a následek je to, co píšete.
          Pokud by jste měl pravdu, pak by to svědčilo o jejich vysoké inteligenci a schopnosti se přizpůsobit daným (špatným) podmínkám, což jsou velice dobré vlastnosti. Ale nemáte, oni tam kde jsou byli zatlačeni a nemají sílu se bránit.
          Určitě by s vámi nesouhlasil ani Bavor ( 🙂 )a mnozí zde další, kteří brání zuby nehty paušály pro OSVČ, to je opravdové zvýhodňování a jaký byl křik když Mládek nazval postup který jim zákon dovoluje parazitováním. Křik oprávněný, oni za to že dostali od spřízněné vlády dárek nemůžou. Stejně jako cikáni. Za to může vláda a poslanecké sbory, že jim cosi poskytují. Navíc pochybuji, že vzít člověku práci a dát mu almužnu pro bídné přežití je nějaká výhoda. Bral by jste to? Já tedy ne. Já bych spíš bral výhodu neplatit tak vysokou daň jako ostatní. Ale to je považováno za normální.
          P.S. Mluvím o celku, ne o jednotlivcích.
          2.P.S. Kdo by jste s chtěli narodit jako oni a „parazitovat“ si?
          3.P.S. Byla povinnost pracovat podle svých schopností (a odměna podle odvedené práce) nesvobodou nebo pochopením přirozené potřeby každého člověka?

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            no,vidíte,a potom že jsem neustále v opozici,ale já souhlasím,paušály pro OSVČ jsou zvýhodňování,na 100% souhlas.A už by se měly zrušit,když se i takové nemehlo jako jsem já naučilo to aby si samo mohlo spočítat každý měsíc platbu DPH,tak si myslím že by to mohli zvládnout i ti ostatní.Pokud má někdo v dnešní době pořád ještě tu sílu a náladu protlouct se bez zaměstnavatele,tak účetnictví je už to poslední co tomu překáží,pořád nějaké změny jsou sice nemilé,ale existují i účetní a kdovíjaký peníz si taky neberou.
            Takže paušály zrušit,popřípadě zavést slevu na dani z příjmu jako náhradu,a byl by klid,a Mládkům a jiným podobným(Středula) by se sebral klacek

            No,to jsem odbočil,k jádru věci je toto,před asi dvěma týdny dávali na ČT film Cesta ven,hodilo se to vidět.ti snaživí mezi nimi to jednoduché rozhodně nemají

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              U těch paušálů jste zase trochu vedle. Já samozřejmě nesouhlasím s tím, aby plátce dph měl zároveň paušál, protože když už vede účto, tak je to jedno, co odpočítává. Ale paušál má být pro takové jako třeba já, bez dph, s malým obratem a tedy i náklady za účetní jsou „vysoké“.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              obrat není podstatný,Vy fakturujete práci,jestli dobře chápu vaši profesi,takže váš obrat(tržba) se zároveň skoro rovná zisku,dá se zjednodušeně říci.
              Nechci přikládat pod kotel,ale jsem přesvědčen i o tom,že každý živnostník by měl mít povinnost být i plátcem daně z přidané hodnoty.Proč jsem o tom přesvědčen?No z jednoho prostého důvodu,podívejte se na to logicky,v maloobchodě je hodnocen obrat,který není ziskem a hranice pro povinnou registraci se neustále snižovaly.nevím kolik je teď,jestli 1.000.000,- anebo těch 750.000,-.Ale že jede maloobchod za marži 15-30% je jasné.Takže kdejaký moula v maloobchodě při dosažení této hranice je automaticky plátce DPH.A když vezmu ten 1mil. tak má hrubý zisk cca 250.000,-/rok.Bez účetní se neobejde,to je jasné.Jsou pro něj náklady na účetní vysoké?Nikdo se ho neptal.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jakou má spojitost marže s dph? DPH, pokud vím, je v podstatě daň „průběžná“, kterou vám zaplatí zákazník. Vy na jedné straně dph vykazujete jako + na druhé jako -. Zákazník, pokud není plátce dph, tak ji pouze zaplatí, ale neodečte. Ale zaplatí ji vám. Já jsem neplátce, což znamená, že sice dph neodvádím, ale také neodečítám. Jako v rodině. Co platím, platím v plné výši.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              ale já tím jenom chtěl říci to,že skoro žádný maloobchod se neobejde bez účetního,protože musí být plátcem DPH,nemá možnost si vybrat,když nechce podvádět s tržbou a krátit ji.
              Takže musí být plátce,musí platit účetní a jeho hrubý zisk zdaleka neodpovídá ani malíři pokojů,který plátce být nemusí a může si nafakturovat zákazníkům za práci 1.000.000,-.
              Stejný obrat mají oba,ale zisk maloobchodu je cca 250.000,- a zisk malíře je 1.000.000,-
              Kdo má čistější hlavu,klidnější spaní a kdo je zvýhodněn?
              No samozřejmě malíř.

              PS:dříve bývala hranice na DPH 3.000.000,-,snížila se až na 1mil.,tak ať se už zruší úplně,nemá to logiku?Ale má,alespoň z mého úhlu pohledu.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nemá, protože je zjištěno, že od určité hranice je zpracování výnosu dph pro stát ztrátové. On ten milion je asi tak akorát, jakékoli další snižování je pouze nákladný populismus.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              tak to zjištění bych si rád přečetl,nebyl by odkaz?
              Tomu totiž nevěřím ani omylem.Jaké může mít FÚ náklady s přijmutím platby 4x do roka od plátce?Vůbec žádné.FÚ může mít náklady akorát tak s vratkou DPH,protože by to měl přijít zkontrolovat,pokud mu nárok na vratku nepřipadá v pořádku.To ale,jak jistě uznáte u živnostníků typu malíř nehrozí,nějaká vratka DPH.Protože odpočet DPH na štětce,válečky,štafle a montérky mu tu vratku nepřinesou.
              Ono snížení toho milionu na NULU není populismus,ale strach z těch voličů co jsou živnostníky.

              PS:ale i tak chápu názor který máte,nikomu se nelíbí najednou platit to co platit nemusel a ještě s tím mít náklady,ať už časové anebo finanční,kvůli účetní.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                odkaz vám nedám, protože to prostě občas proběhne světem. Ze stejného důvodu se totiž rušily i daně, které jsou vybírány s daleko menší frekvencí a jejich nákladovost také převyšovala výnos. Techniku zpracování samozřejmě neznám, nejsem financ.
                A k tomu, jestli bych já chtěl nebo nechtěl platit. Já bych to přece neplatil. To by mi zaplatil zákazník. A navíc v mé profesi je ještě problém, že by mi musel dokládat, že stavba je opravdu „dům na bydlení“, tedy s převažující plochou obytnou a nebo není, protože byty mají plochu menší než plocha ostatní. Takže další pakárna hlavně pro klienta, který by to musel dokládat několikrát. (projekt, stavební práce a materiály, popřípadě ten rozpočet)

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              já tento názor o DPH nikdy neslyšel,o dani dědické ano,o dani z převodu nemovitostí ano,ale o DPH nikdy.
              S přihlédnutím však k tomu,že většina zemí má tu hranici pod tím 1.000.000,- tak bych této zprávě,která občas probíhá světem nevěřil.

              Výše obratu pro povinnou registraci k DPH ve světě (pro rok 2012)
              Itálie 30 000 €
              Slovinsko 25 000 €
              Německo 17 500 €
              Finsko 8 500 €
              Belgie 5 580 €

              http://firmy.finance.cz/zpravy/finance/353716-kdy-se-musi-osvc-registrovat-k-dph/

              To se mi líbí

        • tata napsal:

          Strejda Olin napsal:
          25.2.2015 v 15:35
          STACÍ si porovnat na věcné argumenty nic neřikajicimi frazemi……….protože lidi jako vy fakta ignorují nebo e nazvou emocialnimi argumenty………..
          Trpaslík z Trpasloje napsal:
          25.2.2015 v 16:01
          0 0 Rate This
          Tak či onak se ten problém nevyřeší různými paušalizacemi a nenávistí. Problémy nelze řešit skrz emocionální argumenty.

          To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Téma k přemýšlení :
    – chodí se politické špičky KSČM a jejich poslanci učit do USA?
    – chodí se Babiš učit do USA? O jeho poslancích už pochybuji.
    Nepochybuji o tom koho mám volit.
    http://outsidermedia.cz/politicke-strany-a-demokracie-jako-bankovni-kseft/

    To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    Deset let nezaměstnaný, s nemocnou manželkou, a psychicky labilní? To přece není možné …

    Nejlépe hodnocený příspěvek, i mnou :
    „Ladislav Čermak, Ostrava
    Úterý, 24. února 2015, 19:30:29 |
    +81
    Taky jsem nervově labilní,když vidím ten bordel v této zemi. A když slyším něco o demokracii,chce se mi bléjt.“

    http://www.novinky.cz/krimi/362557-kdo-byl-strelec-z-brodu-nezamestnany-a-psychicky-labilni-muz-se-zbrojnim-prukazem.html

    To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Tak co, vážení diskutéři : odkud přichází mráz, z Kyjeva nebo z Moskvy?
    Zima teprve začíná 🙂

    „Ondřej Holý, Plzeň
    Úterý, 24. února 2015, 11:07:02 |
    +45
    Celá Evropa díky tlaku z USA hystericky řve,že se bojí Rusů a že Rus je agresor , a on při tom neustále upozorňuje,že nedostává peníze za plyn, že je třeba s tím něco dělat. Kdyby byl tak agresivní,tak zatočí s kohoutky a Evropa vymrzne za 14 dní…“

    http://www.novinky.cz/ekonomika/362463-gazprom-varuje-evropu-zastavime-plyn-ukrajina-neplati-jak-ma.html

    To se mi líbí

  8. čtenář napsal:

    Petrpavel napsal:
    24.2.2015 v 19:48
    Opět čtenáři blufujete, jako vždy :
    Stačí dvě fakta :
    Volby do Senátu Parlamentu České republiky 2006 nebo taky Senátní volby 2006 se uskutečnily koncem října 2006. Vítězem se stala ODS, která získala v Senátu většinu.
    Takže :
    1) šlo o předvolební vějičku pro volyče,
    2) ač měla ODS v Senátu většinu, prosadila co? Ho …
    3) jeden z mnoha pokusů ODS o privatizaci ČT, proto pochopitelně Bayerová zvolená za KSČM, ne členka, byla proti,
    4) Štěch měl v tomto pravdu,
    5) tomu co chtěl sdělit Sobotka Přemysl, tak jako jeho mnoha výrokům, nerozumím./.
    Buďte klidný, k masivnímu bojkotu nedojde, rozumní ví, že osobní bojkot nemá šanci, nerozumní zase nemají proč bojkotovat 🙂 .
    ——————————————-

    Petřepavle,
    pořád platí ten bod 1. a bod 3.?

    Otevřený volební program KSČM pro volby do PS PČR 2010

    IX. ROVNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM
    Žijeme v informační společnosti. Velké množství údajů a dat je dnes přístupných prostřednictví celé řady nejrůznějších sdělovacích prostředků. Jedním z nejrozšířenějších informačních médií je internet. Jeho rozšiřování podporujeme tak, aby sloužil občanům, firmám a ulehčil např. jejich styk s úřady. KSČM v této oblasti podporuje:

    „Zachování veřejnoprávní televize a rozhlasu; zrušení koncesionářských poplatků a financování těchto veřejnoprávních médií podílem ze státního rozpočtu.“

    https://www.kscm.cz/rewrite_url.asp?rew_thema=volby-a-akce/poslanecka-snemovna-pcr6/programove-cile-kscm/volebni-program-2010-2014

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Bod 1) platí trvale, bod 3) jste svým opisem potvrdil. Zachovat neznamená přece privatizovat.
      Zrušení koncesionářských poplatků bychom brali snad všichni, nebo snad ne?
      Placení ze státního rozpočtu? Proč ne? Jestli budeme „dlužit“ dva biliony nebo deset bilionů je přece jedno, systém se zhroutí nebo nezhroutí podle jiných pravidel než jsou pravidla ekonomická či rozumová, je to otázka politická.
      Nezapomínejme, že veřejnoprávní televize není jenom publicistika a zpravodajství. To kritizuje (a právem, jak často jim dá ČT prostor?) i KSČM. Ale ví, stejně jako já, že je nezastupitelná v kulturní oblasti, sportu, pořadech pro děti atd. Kolik ze zdejších čtenářů sleduje tak pravidelně jako ČT NOVU či Primu či Óčko či Fandu či Smíchov …?
      Čtenáři, děkuji za výzvy, dávají jim a mě prostor, nejste vy agent KSČM 🙂 .

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Aby jste si čtenáři nestěžoval, že bod 1) jsem odbyl :
        Platí pro ODS trvale, ale v tomto období zvláště -připomínám znova, měli tehdy v Senátu pro schválení VĚTŠINU a neschválili SVŮJ návrh ?!

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        Petřepavle,
        tak teď jsem tedy zmaten,jestliže bod 3. z úst ODS znamenal toto.
        „3) jeden z mnoha pokusů ODS o privatizaci ČT“

        tak jak je možné,že ten samý návrh z úst KSČM neznamená to samé?

        Vždyť bylo řečeno i toto:
        „Předseda Senátu Přemysl Sobotka ODS) k tomu podotkl, že „pokud má osm zemí EU veřejnoprávní média financovaná z daní, je to dostatečný důvod, abychom o tom diskutovali.“

        tedy zachovat veřejnoprávní,ale zrušit poplatky a platit z rozpočtu.

        PS: není zač děkovat.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Souhlasím čtenáři : jste zmaten 🙂 .
          ZDÁNLIVĚ ten samý návrh …. v té době ODS ovládala poslanecké sbory, a kdyby přinejhorším (pro ně) ČT neskončila v privatiizaci, ovládali by ji přes své poslance a senátory. Teď už by to nešlo 🙂 . Pozn.: ODS by určitě taky byla pro majetková přiznání – kdyby je nemuseli podávat jejich členové a jejich kmotři.
          Pepu Nose jsem si nepustil – ještě snesu to šišlání že „země je gulatá“.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tak teď jsem zmaten ještě víc,tomuto „ODS ovládala poslanecké sbory“ nerozumím už vůbec,vždyť v té době(2009) byla úřednická vláda Fischera a do popředí se tlačila TOP09,která byla proti.
            Senátorský klub ODS měl 36duší.
            Nechme tedy tuto výměnu názorů už plavat,protože fakt nerozumím jak to všechno myslíte,evidentně to nejsem schopen pochopit,moje chyba.

            To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        ČT placená z konc.poplatků nebo z daní přece nic neřeší. Pořád se jedná o zajištěný příjem. To už je lepší možnost poplatek směrovat na konkrétní cíl.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          kdyby mi tu možnost dali,tak bych ten poplatek stejně nasměroval k ČT.Žádná jiná komerční tv mi toho nepřinese z naší republiky tolik co ta ČT.
          Kam vy?

          To se mi líbí

  9. tata napsal:

    protože je vlakno nepřehledné dam to sem i stim na co reaguji……….

    Petrpavel napsal:
    25.2.2015 v 19:46
    1 0 Rate This
    1/Tato, ten polštářek minulého režimu spočíval v tom, že jim dal práci, přinutil je pracovat, a za práci poctivou odměnu k přijatelnému žití.
    2/Ten dnešní polštářek spočívá v tom, že se jim maže med kolem huby a liberálně se nechávají zdivočet v bídě.
    Který je lepší?
    P.S. rasisti jsou pro mě ti, kdo je do jejich situace zavedli. Ne ti, kdo na jejich přizpůsobení se poukazují, tedy ani nikdo tady.

    1/nic jiného sem netvrdil……….ovšem ktomu patří že uz tehdy to hodně zneuživali,brzdilo je jen že pracovat museli,pravě proto pro ne byl ten přechod se socialsmu tak tvrdý,už tehdy exzistoval vybydlený barak ,zde byl položen zaklad že se naučili v hojné míře brat……….protože za socialsmu přece nikdo nebude žebrat……..dost znich melo invalidní duchody

    2/TADY SI RADSI ODPUSTÍM PEPRNÉ SLOVO……….ztratil jste soudnost,že napišete takovou větu———-pletete jabka hrusky……….jedna strana je že nikdo nevý jak stoho začarovaného kruhu,a plno se na tom přizivuje ……….to je jedna strana mince.
    ALE TO NENÍ TEN PODSTATNÝ FAKT…………PODSTATNÝ fakt je že pravě za dřívějšího rezimu,je nic nenutilo se věnovat vzdělaní a to v kapitalismu je jedinej předpoklad.

    NIKDO JE do toho nezavlekl,zmenil se řad………….fakt PAVLE vy pišete vyložené hlouposti……..jak chcete zamestnat lidi co převazná čast má problém dochodit zakladní školu…….BOHUŽEL převazná čast je v tvrdém kapitalismu nezamestnatelná,takže se živej rodením……….skorem každou mladou cikanku je videt s břichem a kolem ni 3/4 deti jak stromecky………a kruh se uzavřel.

    on jim snad někdo braní vystudovat vice strednich skol?Nebo snad nekdo nechce brat na vysoké školy………ne pane………..to musí zmenit sami…………stoho co pisete me je smutno

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Mě taky je smutno 😦 .
      “ … BOHUŽEL převazná čast je v tvrdém kapitalismu nezamestnatelná ….“
      Nevím nahonem jak zní správná citace, ale parafrázuji : když si přišli pro souseda nic nenamítal, když si přišli pro židy nic nenamítal, když si přišli pro cikány nic nenamítal, když si přišli pro něho ….. tak je to s tím vaším kapitalismem a s vámi.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        Petřepavle,
        opravdu si myslíte,že i kdyby se nakrásně vrátil ten socialismus,který tu byl před 25lety,tak by byli zase všichni zaměstnaní,tak jako tenkrát?
        Že by to ten systém zařídil?To si myslíte,že když to šlo tenkrát,že by to šlo zase?

        Ostatně,nebylo by od věci si udělat takový soukromý průzkum,zajít si do nějaké této lokality a zeptat se jich přímo tam,“máte zájem o návrat socialismu a tu povinnou pracovní docházku se vším všudy co k tomu patřilo anebo vám vyhovuje tento kapitalismus a ta volnost?“ Jo,a nerozlišovat u toho průzkumu mezi bílými,cikány,“bílými cikány“.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Myslím, že by většina vůbec nechápala, na co se jich ptáte.

          To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          V roce 2010 bylo u nás evidováno 430 tisíc cizinců, z toho 31% Ukrajinců, 17% Slováků a 14% Vietnamců.
          Jen na stavbách, ve všech městech a obcích od Prahy až po Horní Dolní, pracují desítky tisíc Ukrajinců a Slováků, převážně ve službách pak další desítky tisíc Vietnamců.
          Po převratu v důsledku nahrazení domácí produkce dovozem zanikly stovky tisíc pracovních míst.
          Tržní hospodářství nehledí na člověka, je mu u řiti všestranný růst životní úrovně všech občanů, kašle na národní a státní zájmy, sociální problémy ho nezajímají. Prioritní je zisk a individuální blaho úspěšných. Že ne všichni, resp. jen malá část, jsou z mnoha příčin úspěšní nikoho nezajímá. O sociální důsledky ať se postará stát.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            OLINE
            O tom žadná,jen nevim v jakém smyslu to pišeš.Víš oto vic mě šokuje kolik palců dostal PAVEL PALCŮ .
            Určitě se nemusíme přesvedčovat že kapitalismus považujem za špatný,bohuže musíme respektovat že většině je to lhostejný nebo jim kapitalismus vyhovuje……….ovšem zde je řeč o kapitalismu v souvislosti s ROMSKOU PROBLEMATIKOU.

            PROČ OSTATNÍ ten kapitalismus jakž tak zvladaj………jen jim to je prezentovaný jako………….Nevím nahonem jak zní správná citace, ale parafrázuji : když si přišli pro souseda nic nenamítal, když si přišli pro židy nic nenamítal, když si přišli pro cikány nic nenamítal, když si přišli pro něho ….. tak je to s tím vaším kapitalismem a s vámi.

            TO UŽ tolik lidí je zaslepených a souhlasí stakovou demagogií……….ano co píšeš je pravda ale to postihuje všechny proč jen jedna skupina se stím nedokáže vyrovnat……..a když někdo nazve věci pravým menem je rasista…………..myslím že ten poslední přispěvek plně dokazal jeho demagogii .

            To se mi líbí

        • ji5 napsal:

          Čtenáři,

          problém je daleko obecnější. Použijeme-li terminologii socialismus vs. kapitalismus pak ona nostalgie po tom prvním vyplývá ze zjištění, že kapitalismus, který ve svém vlastním zájmu převálcoval socialismus, nejen nedokáže řešit zbytkové problémy po socialismu, ale vytváří problémy nové a jejich řešením se ani nezabývá.

          Kdybyste šel, obrazně řečeno, mezi těch 500 000 českých nezaměstnaných a vykládal jim o tom, že jim kapitalismus přinesl volnost, tak by vám nejspíš přerazili hnáty stejně tak jako pensistovi z Hrabalových Ostře sledovaných vlaků, který se chodil posmívat dělníkům do kamenolomu. Možná Vám to uniklo, ale většina lidí se snaží sehnat práci.

          Poukazování na nostalgii je u politiků oblíbené zamlžování toho, že určitý problém máme teď a je pro něj nutné najít hledat řešení. To platí jak pro nezaměstnanost, tak pro dostupné bydlení, tak pro zabezpečení ve stáří a třeba pro Romy.

          Když dnešní problémy nebudeme řešit teď, narostou do rozměrů, kdy budou nezvládnutelné.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            stím se dásouhlasit beze zbytku ji5 napsal:
            26.2.2015 v 13:44

            jen bych dodal v socialismu museli politici předstírat že je zajimáj lidi,tudíž dost věcí nemohli jen předstírat ale učinit……….tento problém kapitalismus nemá…….naopak schová vše za to že každy se musí postarat sam……….jenže nejvice stoho žijí sami politici je to takovej socialistickej kapitalismus ale jen pro politiky od druhých požadujou jen podle zasluh

            To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            A já bych dodal, protože se nejedná o systémová řešení, tak jim ty problémy mohou kdykoliv přerůst přes hlavu. 😉 Stále konají jako hasiči amatéři. Hasí plameny ale nedohasí to co doutná uvnitř.

            To se mi líbí

      • tata napsal:

        Petrpavel napsal:
        26.2.2015 v 07:27

        NA tuto rekci se skorem slušně odpovědět nedá………..takovou demagogii už jsem dloho nečetl v odpovědi……….Níkdy jsem pro kapitalismus nebyl,nelibí se mi,považuji ho za hodně nedokonalí………….ovšem spojit ho stím co parafrazujete to už chce ……..napsat se nedá protože slušně se to nedá komentovat.

        Nevěděl jsem že když vyžaduji po někom aby se učil,dohledl na vzdělání dětí,choval se jako řadný občan……….muže nekdo parafrazovat jako vy………….VY JSTE OPRAVDU UŽ STRATIL JAKOKOLIV SOUDNOST

        To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      tato,
      jsem se zasmál tomuto „skorem každou mladou cikanku je videt s břichem a kolem ni 3/4 deti jak stromečky“

      PALEC NAHORU!

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        čtenáři………to k smichu není je to tvrda realita……….protože to uzavirá kruch……….ty děcka za to nemohou……..jejich život je předurčen prostředím………..a bude to horší .
        Svádět to jen na režim je nebetyčná hloupost.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          Vy jste to tak krásně napsal,že nešlo odolat,s těmi stromečky se to povedlo.
          Tady u nás naproti v činžáku bydlela rodina „bílých cikánů“ a okolo té slečny už byly také stromečky.

          Jinak samozřejmě souhlas

          To se mi líbí

  10. tata napsal:

    Oline

    VÝŠ ŽE jsem levyčak celím srdcem ale uraží mě když se chováme stejně co mnohdy vyčítáme pravicovým fanatikům.

    SAMOZŘEJMĚ že kapitalismus zhoršil situaci ROMŮ,ALE NÉ ŽE NA NĚ CILIL,nebo je diskriminuje ve vztahu jejich pletí nebo etnika.A to je značný rozdil co tady bylo zmíněno

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Kapitalismu jsou nejen Cikáni u prdele! Tak jako ze všeho, tak i z řešení „cikánské otázky“ se stal kšeft, slušné živobytí. Pokud kapitalismus „pustí chlup“, pak jen z donucení, pro udržení své moci. Všechny sociální vymoženosti již od poloviny 19. století musely být sakra tvrdě vybojovány. A byly velkoryse dělníkům a zaměstnancům poskytnuty jen proto, že se bál revoluce. Jako když se upouští pára z kotle aby se neroztrhl. Cikáni se musí změnit, musí sami chtít žít jinak. V to já ale nevěřím. Ještě za tisíc let (budeme-li jako národ existovat) se bude řešit „cikánská otázka“. O to vsadím.

      To se mi líbí

  11. tata napsal:

    http://svobodnenoviny.eu/salesianska-vychova-romu-bezmezna-trpelivosti-sebeovladani-modleni-a-vyckavani-na-zmenu/

    CO taky ten pan je rasista…………vidite pracuje snimi,pomáhá jim přesto se dá řici že to popisujem stejně…………ja sem podle VÁS rasista pane TRPASLIK…….CO TEN PAN……….CO PAVLE???????????

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.