Slyšte to od starosty Quebecu……!


STAROSTA ODMÍTÁ ODSTRANIT VEPŘOVÉ ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN A

VYSVĚTLUJE PROČ

Muslimští rodiče se dožadovali. aby se v jednom předměstí Montrealu nepodávalo ve školních jídelnách vepřové.

Starosta montrealského předměstí Dorval to odmítl a jeho tajemník rozeslal rodičům dopis, v němž vysvětlil proč.

,,Muslimové musí pochopit, že se musí přizpůsobit Kanadě a Quebecu, jejím zvykům, tradicím, způsobu života, protože právě proto se rozhodli do Kanady přistěhovat.

Musí také pochopit, že je třeba, aby se začlenili, a naučili se V Quebecu žít.

Musí pochopit, že to záleží na nich, aby změnili svůj životní styl, nikoliv na Kanaďanech, kteří je zde velkoryse přivítali.

Musí pochopit, že Kanaďané nejsou rasisté, ani xenofobní; před příchodem muslimů přijali mnoho imigrantů (zatímco naopak tomu tak není – muslimské státy nemuslimské přistěhovalce nepřijímají).

Podobně jako jiné národy, Kanaďané nejsou ochotni vzdát se své identity, své kultury.

I když Kanada přistěhovalce vítá, není to starosta Dorvalu, který vítá cizince, ale jsou to všichni Kanaďané, obyvatelé Quebecu.

Nakonec musí pochopit, že v Kanadě (Quebecu) máme judeo-křesťanské kořeny, vánoční stromky, kostely a náboženské slavnosti, a náboženství musí zůstat v soukromé doméně.

Městský úřad v Dorvalu má právo odmítnout jakékoli ústupky, které požaduje Islám a šária.

Pro muslimy, kteří nesouhlasí se sekularismem, a necítí se v pohodě zde v Kanadě, existuje na světě 57 nádherných muslimských zemí, většinou s malou hustotou obyvatelstva, které jsou připraveni je přijmout s otevřenou halal náručí, v souladu se šárií.

Jestliže jste opustili svou zemi a odjeli do Kanady a ne do jiné muslimské země, je to proto, že jste považovali život v Kanadě za lepší, než kdekoli jinde.

Zeptejte se sami sebe, jen jednou, „Proč je lepší žít v Kanadě, než v zemi, ze které jste přišli‘?“

„Školní jídelna s vepřovým je součástí odpovědi.“

Listopad 2014

S pochybnostmi poslal

moskyt

Pochybnosti se potvrdily https://poznamkypanabavora.wordpress.com/wp-admin/edit-comments.php?s=132.203.236.167&comment_status=all&pagegen_timestamp=2015-06-30+20%3A00%3A07&_total=12&_per_page=20&_page=1&paged=1&_ajax_fetch_list_nonce=e176bfdcc5&action=-1&comment_type&action2=-1

Příspěvek byl publikován v rubrice moskytiéra se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

146 reakcí na Slyšte to od starosty Quebecu……!

  1. Petr napsal:

    Tak pod to bych se podepsal.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já taky a měli by si to uvědomit i Šabatová s kocábem.

      To se mi líbí

      • Petr napsal:

        Nejen oni. To by si měli uvědomit všichni multukulturalisté. Problém je ale, paradoxně, někde úplně jinde.
        Podle mého názoru totiž jádro multukulti a i většiny dalších problémů nevzniká u pomatených hlav, které je zastávají. Problém nastává v tom, že stát vidí další možnost, kde může něco nařizovat. Pokud by byl stát maximálně oslaben a taková rozhodnutí by byla čistě na lidech, věřím, že nikdo nebude pošukům, například Vámi zmíněným, bránit v jejich aktivitách. Ať si je provozují. Ale za své a u sebe.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          ale, kdo za to může…. bývalé modroftačí velení. když se v 90tých letech se sdruženími – jakýmikoliv začínalo, měli povinnost předávat na FÚ jednoduché ?přehledy – nebo hispodaření zaa minulý rok?, kde se dalo křížem zjistit i u darovatelů. Hmm, pak to jksi utichlo, včil jenom dolují a tunelují miliony. bez jakékoliv kontroly a je jich jak naseto. nekontrolují se ani dotační částky… Pak se divme, že si foukají. Na tohle by se měla vláda taky zaměřit .. ale…..

          To se mi líbí

          • Petr napsal:

            Víte, můžeme si za to svým způsobem sami. Pokud budou voleny socialistické vlády, které tu byly, a je jedno zda deklarují že jsou levice a nebo pravice, tak bude vždycky špatně. Protože socialisté jsou nadšení etatisté a v tom je největší problém.

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              ale ne Petře, za to nemohou socialisti Bohužel to jde , jak se říká ,napříč spektrem. Jako by každý kdo je zvolený, ztratil zdravý rozum. Ukázalo se to nádherně při té smršti až neskutečných vyjádření k Okamurovi. A žádnému z nich nevadí jak se shodili svou neschopností. Vždyť právě Okamura měl plné právo a možná povinnost na to upozornit – protože on – napůl japonec, napůl čech si tím prošel… a to všechno zažil. A nikdo z nich mu nepřizná jak musel zabrat … Ovšem naši milení volení co si „zvýšili“ IQi usednutím do lavic nejvyšších tohleto jaxi taxi nejsou schopni vstřebat. kdo ví proč jen papouškují co jim mééédia podsouvají … ? aby vypadali IN nebo proč?….

              To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    v NJ je ocean county,zije mozno 2 miliony holoty,ani neviem len tak som strelil a vela som sa ani nezblul potom skontrolujem v jednom meste s menom lakewood,je najvacsia jeshiva na americkom kontinentne,ktora ma vsetky certifikaty od kosher nostry rabi of israel na vyucovanie talmud a torah , je tam jeden z obchodov jak vy volate retazec shoprite a tam sa asi 8 rokov nesmie mliet prasacina,predtym to tam bolo normalne,lebo polotovary si taky obchod robi sam a jeho obraty su do mocnych stoviek milionov$,predava sa,ale uz hotovo privezena,su tam cisto regaly s kosher zradlo,to take zradlo,co vyhovuje,len im,skoly publicne,ktore financuje stat su v case chazar holoty sviatku zatvorene a vobec do tych skol nechodia jude deti,tie maju svoje odosobene,bo nemozno byt pokope s brudnou gojskou holotou od skolky az po vysoke vsetko maju odosobene este aj oddelenia v spitali,ked je sviatok statu NJ,ci federalny sviatok statne najmocnejsie, den vdaky vzdania,ci 4.july independent day publicne skoly zatvorene,ale od jude skolky az po yeshiva,ani hovno,ked som este na middle school povedal,ci tota zem tu to israel,kolko percent ich tu zije,aby sa respektovalo,jak je mozne,ze sa to tak robi,ja sam emigrantska holota a respektujem ich pravo a kulturu,ci pre jude neplati,to principal kukal a zasekol sa jak rychlopalny kanon,to iste v kriminale,ked sedi kosher jude,musi mat kosher zradlo a sabas,sukas a podobne ich sviatky,toto,co pise clen o muslimoch moja dcera s nimi chodi na univerzitu a ma spoluziacku pochadzajucu z tigrov tamilskeho ilamu zo sri lanka,ktora za boha nechce dodrziavat zvyky muslimov a pritom ma izbu len sama bo koran nedovoluje,aby byvala s druhymi parackamy,ale este som sa nestretol,aby bol ustupok,ci zaradeny postup,co sa tyka jude holoty,toto sa nepise len v canada,ale uz aj australia bo ja by som nepisal slusne jak canadsky predstavitel vlady bo ja buran ja by som mu povedal nech ide do pizdy do saudi arabie a nech kdekolvek kde prisiel jak host neotvara tu klapacku,bo tam nie je doma,bo demokracia jedna vec a pravo kazdeho statu druha vec,amerika to rype do china bez prestania,ale,ze v saudi arab vezie kozu v aute a paracku na korbe to im hlavu neprebija,ja to arabom nebriem ani alaha,ani talmud zidom,mozu byvat okolo mna bez problemu,len nech respektuju pravo statu v ktorom zijeme,bo ja nie z toten kopf,ale holota sa zacne zachovavat jak najlepsi z toten kopf,bo bude mala dost tych ludskych vyrazov hocijakej vlady jak fendrych,ze musime muslimov prijat,nema problem,ale bud sa bude modlit otcenas,alebo boha tvojho ,odchod medzi hovna.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      poblival jsem se ocean county len 600000 holoty na north jersey jak newark elisabeth,linden tam najviac holoty celkovo pomaly jak pepikovo slabe 10 milionov myslim ten stat,podla mojich vypoctov co vidim to dalsich 200000 ciganov zo south amerika tu a cobolov a pepikov tu najviac myslim jak v celej emerike,mozno NY state,ale to jeden okolo druheho ja byvam v toms river,to taka vesnice v tej riti a asi okolo 78000 holoty a najvyzsi budynek ma 3 poschodi,nie asi 5 a to kriminal v tom meste,no kuknul som bo budem aj tak za debila bo to mesto ma 92000 holoty no ja neviem,kde sa nabralo,ale teraz uz viem pred 20 rokmi to sa dalo ist i na koni teraz tych aut viac jak v praglu a pritom tu nie su bytovky na nas styl v tom meste tu najvyzsi kriminal este ocean countu building ma mozno 4 poschodia ja vobec take veci neregistrujem bo naozaj nema tu vysokych budynkov,bo tu tak drzia bo taky burani.

      To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    a do tretice napisem jak sa spravne ma reagovat na taky tendencny clanok,co napise nejaky neinformavany osobnik s nadychom rasizmu,ktory je v cesku hlboko zakoreny,bez stipky humanity,opise nejaku nevyznamnu informaciu z nejakeho predmestia,nejakej krajiny(treba zamlzit,ze montreal,to osada v burkina faso a canada,swaziland),musia si tu citajuca verejnost uvedomit,kde su nase priority a pristup k cudzincom,nebyt jak vlada v rusku,ktora terorizuje obyvatelov ukrajiny(toto treba tiez zamiesat bo vazne do vyroby a zmagorenia glupej holoty),preto citatelia a ludstvo(treba tiez napisat,ze cely svet aj s vesmirom)musia vidiet a byt jasne oboznameny s faktamy,ktore dany autor clanku tu prekrucuje a snazi zmanipulovat mizivu cast verejnosti,lebo v demokratickej spolocnosti,su obcania vedomy svojej zodpocednosti,ktory dobre pamataju na fronty za bananom a utclacovanie spojene s bezpravim komunizmu,preto z historickeho pohladu na vec a sirokej skaly poznatkov zo susednych krajin,ktore su zarukou humanitu,ludskosti a dostatku(toto treba napisat hned napadne ,ze usa,aby si debil cvrkol do gati),nakoniec je v sirokej verejnosti nasej krajiny jasny nazor podla posledneho verejneho priezkumu.amen.
    PS:teraz ma napadlo,ci nezacnem sa zivit jak ludovy rozpravac na HBO.bo som sa snazil,ale poznam takych jak fendrych a urban ty to tak vedia napisat,ze masy rvouuuuu…

    To se mi líbí

  4. Občan napsal:

    To se pan starosta trošku sekl, s těmi kořeny. Pokud má Kanada judeo-křesťanské kořeny, měla by mít pro odmítání vepřového velké pochopení 🙂

    Ale obecně souhlas. Každý přistěhovalec by se měl přizpůsobit místním sociokulturním zvykům. VŠUDE!

    To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Na toto téma již vykřikl do tmy zdejší profík Jarda Hudec.
    Ošívá se i Japonský Čech, protože není dostatečně motivován za přijetí těch několika tisíc uprchlíků do Česka.
    http://zpravy.idnes.cz/okamura-na-facebooku-broji-proti-islamu-fc7-/domaci.aspx?c=A150103_130900_domaci_zt
    No ale na druhou stranu je nutné si připomenout snahu ČSSD, která předložila návrh aby se ti „naši islámisté“ léčili v našich lázních zcela zdarma, protože naše lázně mají naprosto volné a pro Čecha nevyužitelné kapacity.
    Kde na popud ČSSD vznikly i tyto stránky :
    http://sharia4czechia.com/2014/06/

    Pokud tento jasný trend starosta montrealského předměstí Dorval nepochopil, je pouze otázka času,kdy v brzké budoucnosti toho bude litovat jak on, tak i jeho široká rodina.
    Zákony a pravidla islámu, které vždy musí platit tam kde jsou islámisté, nebude přehlížet ani Čech ale ani nějaký Kanaďan či kdokoli jiný.
    Tož tak.

    To se mi líbí

  6. Tragédie této doby je , že takto jasná a zcela přirozená věc NENÍ jasná, přirozená a naopak je hodna zmínky…

    To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    Vždy když něco získáme, tak něco také ztratíme. Po převratu jsme se otevřeli světu, stali jsme se členy EU a NATO, přijali jsme Schengenskou dohodu, Evropskou ústavu, Listinu základních práv a svobod a z toho pro nás plynou legislativní závazky k ochraně menšin, svobodě slova, smýšlení i svobodě náboženské víry včetně možnosti svoji víru praktikovat (příslušné články a paragrafy jasně říkají, co všechno musíme dovolit a umožnit). Obávám se, že můžeme svobodně nadávat i protestovat, ale to je asi tak všechno, co můžeme proti imigraci a šíření nejen islámu dělat. Co jsme chtěli to máme, koho jsme si zvolili, ten nám vládne. Nejméně 80 % svéprávných občanů již 25 let ve volbách dává jasně najevo, že si takovou politiku přeje.
    Nazdar, dobře už bylo!

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Oline, je to tak. A je to tak již nevratně, pokud ovšem nedojde ke katastrofě. Samozřejmě má pan starosta pravdu, ale to problém nijak neřeší. Spoušť zmáčknul ten, kdo rozhodnul o vytvoření Kosova a zničení evropského pořádku. Od té chvíle se katastrofa jen a jen prohlubuje. Syřané i Evropané jsou jen jejími obětmi. Syřané mnohem více, jejich zemi rozbíjí Evropané, kteří je pak u sebe doma nechtějí.
      Evropští voliči takovou sebevražednou politiku podporovali. Teď dosáhla na ně a tak pláčí. Je ale pozdě. Alea iacta est.
      Nazdar, dobře už bylo!

      To se mi líbí

  8. Petr Pelikán napsal:

    Zakazovat ve školních jídelnách vepřové maso je samozřejmě nesmysl – jen to odůvodnění (pokud je skutečně reálné) je v částech trochu svůdné, né-li dokonce populistické.

    Kdybych byl původním obyvatelem severní Ameriky, pak bych se zeptal, na jakém základě dochází starosta k závěrům, že:

    „Muslimové musí pochopit, že se musí přizpůsobit Kanadě a Quebecu, jejím zvykům, tradicím, způsobu života, protože právě proto se rozhodli do Kanady přistěhovat.

    Musí pochopit, že to záleží na nich, aby změnili svůj životní styl, nikoliv na Kanaďanech, kteří je zde velkoryse přivítali.

    Podobně jako jiné národy, Kanaďané nejsou ochotni vzdát se své identity, své kultury.

    Nakonec musí pochopit, že v Kanadě (Quebecu) máme judeo-křesťanské kořeny, vánoční stromky, kostely a náboženské slavnosti, a náboženství musí zůstat v soukromé doméně.

    A zeptal bych se také, kde a jak byl kladen důraz na tyto hodnoty v době, kdy předci současných obyvatel sami jako imigranti do této země přišli? Jsou kanadské kořeny skutečně židovsko-křesťanské?

    Podstata problematiky imigrantů a integrace spočívá podle mého názoru jinde.

    Základní hodnotou našeho západního světa je svoboda – naši existenci a společnost stavíme na Listině základních práv a svobod. Podmínkou svobody je, mimo jiné, tolerance a to oboustranná.

    Snaha o zákaz vepřového masa ve školních jídelnách je výrazem naprosté intolerance a není v souladu s naším chápáním mezilidských vztahů v naší společnosti – to je to podstatné.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Víte, kdybych já byl původním obyvatele Norimberka, pak bych se ptal, jakým právem chcete zrovna vy souhlasit s přílivem islámských uprchlíků do Německa.

      To se mi líbí

      • Petr Pelikán napsal:

        Pane Bavore,

        prvotním problémem u Vaší otázky by byla skutečnost, že v Německu máte velké množství muslimů, kteří nepřišli jako uprchlíci. Převážná část Turků nejsou uprchlíci.

        PS: Nevím, nakolik si to uvědomujete, ale většina těch islámských uprchlíků, kteří jsou v současné době donuceni opustit svou zemi (a je naivní se domnívat, že to dělají naprosto dobrovolně, že to měli v plánu), prchá před radikálním islámem.

        PPS: Právo souhlasit s pomocí potřebným mi nikdo upřít nemůže.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jste imigrant stejný, jako ten starosta z Quebecu. On nemá právo a vy ano?

          To se mi líbí

          • Petr Pelikán napsal:

            Pane Bavore, já jsem onomu imaginérnímu starostovy jeho právo neupřel. Jen jsem konstatoval, že jeho odůvodnění je v částech trochu svůdné, né-li dokonce populistické.

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Já s tím kanadským starostou vnitřně souhlasím, ale Petr Pelikán má s tím „původním obyvatelstvem“ také dost pravdu. Ovšem s tou výhradou, že u nás (myšleno v Evropě) entita těch „původních obyvatel“ mizí v šeru v dávnověku a my jsme si tu místo tak nějak „vydrželi“ či „vyseděli“ – přece je 1500 let už je nějaká doba…. a ani moc přesně nevíme, zda jsme původní obyvatele před námi asimilovali či vyhubili či tak trochu obojí.
              V Kanadě je ta „imigrace“ bílé rasy celkem nedávného data a navíc zbytky původních obyvatel jsou ještě k dohledání, takže mi to sice připadá principiálně stejné, ale konkrétně přece jen poněkud odlišné od Evropy.
              Pane Pelikáne, nevidím do toho problému imigrace v Německu nijak detailně a tak se těžko vyjadřovat. Už jsem Vás jednou prosil – napište sem k Bavorovi něco na to téma, vy to máte pod nosem. Ale myslím, že ten odpor u vás není zaměřen vůči v Německu už dávno usedlým Turkům (asi s německým občanstvím, myslím?), ale vůči novým imigrantům. To je přece poněkud odlišná věc, co říkáte?

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ale otočil jste to právě na ten původ. Ale on je již rodilý Kanaďan, zatímco vy jste opravdový imigrant. Tzv.náplava. Takže vaše poznámky o původních obyvatelích Ameriky jsou dost farizejské.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Pane Hudče,

              co se týká problematiky imigrace v Německu (ačkoliv na to nejsem expert, ale mám to pod nosem – máte pravdu), pokusím se něco napsat. Bude to ale chvilku trvat.

              Nyní snad ve zkratce a zjednodušeně jen tolik – všeobecný postoj vůči imigrantům v Německu se diametrálně liší – společnost starých spolkových zemí je většinově imigraci otevřená, společnost nových spolkových zemí je oproti imigraci rezervovaná až silně negativně postavená. To má své důvody – na obou dvou stranách.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Pane Bavore,

              neotočil jsem to na ten původ, ale na způsob imigrace.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Pelikáne,
              najděte si v archivu ČT včerejší OVM,byl tam Keller,Radičová.
              Bylo to o přílivu imigrantů,hodí se to vidět.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                čtenáři. Je dobré to vidět celé. Důkaz toho, že imigrace je sice problém, ale i v jiných problémech se „malé ryby“ shodují jak zleva tak zprava

                To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Čtenáři, děkuji Vám za tip. Až budu doma, najdu si to a podívám se.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              abyste to měl od začátku,tak to začíná už na konci 1.části,od cca 55minuty

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              určitě pane Bavore,souhlasím

              To se mi líbí

          • Gábina napsal:

            Tak co se týče pana starosty, předpokládejme, že jeho předci přišli do Kanady za časů monsiuer Samuel de Champlain, který založil hlavní město stejnojmené provincie Brod, ale nedopatřením se spojil s nesprávnými nativními Amerindy, kteří jich část pak vyhnali v žoldu Angličanů, pak by tam byl rodem již 406 let. Dejme tomu, že kdejaký Čech se švédským jménem je Čechem po nějakém zraněném, opuštěném či ochořevším a zde následně zanechaném či zapomenutém švédském žoldákovi teprve po Vestfálském míru, Pak je ale starosta méně imigrantem, než takovýto kdejaký Čech v Čechách. A pokud jeho předci přišli ještě za časů Jacquesa Cartiera do hlavního města nativních Amerindů Hochelagy, tak by byl tamním imigrantem již 480 let, vpodstatě praobyvatelem ve srovnání s kdejakým Čechem.
            Takže který „pravý“ Čech může doložit, že tu je aspoň v Čechách tak dlouho, jako onen potomek messieures Jacques Cartier ou Samuela de Chaplain v bilád Amriká?
            Pak by i kdejaký černoch z Guinejského zálivu dopravený do bilád Amriká v podobné době výše zmíněných průkopníků byl méně imigrantem, než tu italský, tu vlámský, tu francouzský tu dánský či švédský Čech, podle příslušnosti k armádě skládající se z více národností, co tu zanechala, další vojenské služby nezpůsobilé vojíny.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Kecy v kleci. Petr Pelikán je imigrant osobně, ne po rodičích či ještě starších předcích. O tenhle rozdíl se jedná. A už mne začínají tyhle vaše Všeználkovské kecy štvát. Tak bacha ❗ Poslední varování ❗

              To se mi líbí

        • Mac napsal:

          a jak byste nám vysvětlil, že tito Vaši NERADIKÁLNÍ uprchlíci se v zemích, v nichž si nárokují právo býti přátelsky přijati, chovají značně radikálně?

          To se mi líbí

          • Petr Pelikán napsal:

            Nevím, jaké máte představy o statutu uprchlíků, nevím, jaké radikální chování jim připisujete, vím ale, že to je víc než paušálně řečeno. Němci po otevření hranic a po několika špatných zkušenostech, považovali Čechy a Poláky také za zloděje – tomu se říká povrchnost či populismus.

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Ale vždyť se těmi Čechy (a nejspíš i s Poláky, to nevím tak jistě) měli vlastně pravdu….

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          Ono by těm uprchlíkům možná nejvíc ze všeho pomohlo, kdyby evropské vlády ušetřily něco peněz a přestaly s exportem demokracie a vojenskou podporou toho, čemu se eufemisticky říká umírněná protiasadovská opozice, i když není tak úplně jasné, čím se takový umírněný opozičník liší od radikálního islamisty, neboť se jedno podle momentální potřeby plynule transformuje v druhé a zase naopak. A Kdyby ještě k tomu dokázaly o stejném přístupu přesvědčit svého nepostradatelného „spojence“ z Bílého baráku, asi by většina důvodů k prchání poměrně rychle pominula.

          To se mi líbí

  9. čtenář napsal:

    já tedy tomuto,že se rodiče dožadovali,že bezejmenný tajemník bezejmenného starosty rozeslal rodičům dopis,který se dostal na veřejnost,nevěřím ani omylem.

    je dobře moskyte,že jste uvedl „s pochybnostmi poslal“

    PS: 7-10,to tak tipuji

    To se mi líbí

  10. Strejda Olin napsal:

    Neštěstím většiny lidí je, že jsou přesvědčeni, že jich se TO netýká a je TO nepostihne – nemoc, stáří, nemohoucnost, nezaměstnanost, exekuce, bezdomovectví, chudoba, znásilnění, loupež, přepadení ani válka. Že budou stále mladí, zdraví, silní a úspěšní.

    A ti, co tak vehementně hlásají snášenlivost a toleranci k Cikánům, Arabům a dnes i muslimům a neustále někoho obviňují z rasismu a xenofobie, pravděpodobně nejsou nuceni s nimi žít v jednom domě, na jedné ulici, čtvrti a sídlišti. Nepotkávají se s nimi v parku, v místním konzumu, v hospodě, na dětském hřišti, ve škole. Blábolí stále o svobodě, lidských právech a rovnosti. Současně však po ostatních požadují, aby to byli oni, kdo ustoupí, kdo pochopí, kdo sleví ze svých práv a svobod, kdo bude tolerovat, kdo pomůže, kdo zaplatí.

    Já jsem se v Česku narodil, celý můj rod tu po generace žil, pracoval a budoval tuto zem, jsem prostoupen naší kulturou, našimi dějinami, mám v sobě zakořeněny zvyky a tradice a nikdo, opravdu nikdo nemá právo mě nutit, abych od toho ustupoval, abych se měnil a přizpůsoboval někomu, kdo sem z jakýchkoliv důvodu imigruje odkudkoliv. Česko je můj domov a když tu se mnou chce někdo cizí žít (proti tomu nic nemám), ať se přizpůsobí nebo odejde tam, kde mu to budou trpět.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Jiný pohled na problém má ten, který cikána viděl jen v televizi a jiný ten, který v “ bronxu “ přímo bydlí. No a zlí jazykové tvrdí, že ti s ručníkem na hlavě jsou ještě o několik řádů horší. Pěkné vyhlídky.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Svatá pravda. Měl jsem tu „čest“ a děkuji, opakovat nikdy. To se vyjadřuji k tzv. „hnědočechům“.

        Naopak – ti s „ručníkem“ byli ve zdrcující většině docela fajn – v Senegalu, v Súdánu, v mém oblíbeném Jemenu (já vím, pane Bavore, Godot….), v Sýrii, v Iráku, v Iránu…. A to nechávám stranou takové civilizované „ručníkáře“, jako jsou Egypťané, Tunisané atd.

        Když jsem se choval podle jejich zákonů a zvyků, nikdy jsem u nich neměl žádný problém. Z toho vyvozuji, že když zůstanou doma a „my“ ze západu si necháme doma bombarďáky, tak se můžeme navzájem docela v klidu navštěvovat a po návštěvě se plni dojmů zase vrátit domů. A vesele obchodovat. My korálky a oni ropu…. 🙂

        Kdo je pro?

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Mělo by to logiku. Jenže ti, kteří exportují demokracii na křídlech bombardérů s tím asi nebudou souhlasit. Ropu jo, ale korálky nee.

          To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Pokud by šlo jen o obchod bylo by to to fajn a jistě by to fungovalo. Ale tady nejde patrně jen o obchod. Posledních cca 20 let ukazuje, že se jedná o řízený rozvrat citlivých oblastí. O cíli jen můžeme spekulovat. Jsme zcela ve vleku událostí, které nemůžeme nijak ovlivnit. Dokud se události neobrátí proti jejich iniciovatelům tak bude děj pokračovat až ke konci. Stále častěji se zdá, že se celý proces autorům vymknul z rukou. To jsou ovšem pouhé spekulace, Je stále možné, že vše mají pod kontrolou a současný stav odpovídá jejich záměru. Která z obou variant je lepší nelze odhadnout.
          Nelze vyloučit, že konečným cílem je rozvrat Evropy a její plná ovladatelnost. To by vyhovovalo nadnárodním strukturám.

          To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Velikej palec nahoru.

      To se mi líbí

  11. Strejda Olin napsal:

    „Anti islámská ročenka 2014“.
    Koho to zajímá ať čte a udělá si názor, ostatní ať ignorují.
    http://svobodnenoviny.eu/anti-islamska-rocenka-2014/

    To se mi líbí

  12. Strejda Olin napsal:

    Několik titulků z tisku z posledních týdnů. Titulky o šíleném vraždění muslimy z IS jsem pro množství vynechal. Opravdu můžeme být klidní a muslimů se bojíme zbytečně, pane Pelikáne?

    * BIS – Islámští fundamentalisté, kteří žijí v Česku, podporují svými financemi radikály v arabských zemích.
    * Islamističtí hackeři chtěli zničit Západ, shodili britské jízdní řády.
    * Němečtí poslanci vyzvali křesťany po celé zemi, aby během vánočních bohoslužeb zazpívali také jednu muslimskou píseň.
    * Řidič ve Francii provolával „Bůh je převeliký“ a srážel lidi na chodníku.
    * Zdatné dívky znásilnit můžete. Islamisté vydali návod jak na otrokyně.
    * Muslimští teroristé v Keni zabili 36 křesťanských horníků.
    * Al-Káida šíří přes internet ideologii mezi muslimy v Česku, zjistila tajná služba.
    * Islamisté zničili památník genocidy Arménů.
    * Němečtí Kurdové se s islamisty posekali mačetami.
    * Šéf Muslimské unie v ČR hájí trest kamenování. To napsal Bůh, řekl.

    Je mi z vašich pravdoláskařských, havlidních a multikulturalistických názorů pane Pelikáne na blití! Nejste nakonec jeden z těch, co tu šíří obhajobu islamismu a skrytý islamismus? Až mi bude některý z „vašich chráněnců“ uřezávat hlavu, moje poslední myšlenka bude patřit vám!

    To se mi líbí

  13. ji5 napsal:

    V Praze existuje gymnasium zvané „Přírodní škola“. Součástí výuky jsou různé projekty, ekologické i sociální. Byl jsem letos na zveřejnění výsledků projektu, který měl za úkol zjistit, do jaké míry se shoduje mediální obraz cikánů žijících na severu Čech s tím, co se dá zjistit v terénu.

    Výsledek byl velmi zajímavý. Studenti vstupovali na ono území s medii indukovanou obavou. Zjistili ale, že všechno je jinak. Našli tam zajímavé lidi a mezi svými vrstevníky nové kamarády. Při oné presentaci bylo zjevné, že jsou z výsledku projektu (čti onoho mediálního obrazu) upřímně zděšeni.

    Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí. Netýká se to samozřejmě všech jedinců. Je to ale výsledek politiky, která by cikány nejraději zavřela do nějakých lágrů. Je to výsledek práce medií.

    V této diskusi se několikrát ozvaly námitky proti obhájcům lidských práv. Je třeba vědět, že se původně bohulibé činnosti staly způsobem obživy. Staly se jí lidská práva, životní prostředí o mnohých charitách ani nemluvě.

    Není pochyb o tom, že Dientsbierům a Kocábům nejde o cikány, stejně tak jako nejde Bursíkům o životní prostředí.

    Ztratili jsme smysl pro realitu a tak nám uniká zrůdnost ghet a vyloučených oblastí. Proto jsme tak ochotni přijímat tvrdá řešení, včetně těch, kdy dutolebci někde zmydlí cigoše.

    Vymysleli jsme termíny jako nepřizpůsobivý občan, netáhlo, socka, vybydlený byt a častujeme jimi ty méně šťastné spoluobčany. Přijímáme pro ně standard bydlení a zacházení, který není hodný 21. století. Nejsme ochotni dát bezdomovcům domov (místnost, která by byla jejich, ze které by se nemuseli se svými svršky každý den vystěhovat na ulici). Naše společnost zrůdněla do té míry, že se nikdo nepozastavuje nad rozhodnutím pražských radních: když bude jó mrznout, nechají bezdomovce, aby se ohřáli v metru. A pak je vyženeme, aby nedráždili oči spořádaných občanů.

    To, co píše Strejda Olin (13:34), je pravda. Jenže uprchlíci k nám přicházejí z oblastí, které jsme jim rozesrali. Chtěli žít po svém tam. Když byla občanská válka v Libanonu (1975-90), odešla ze země čtvrtina obyvatel, tedy kolem jednoho miliónu. Mnozí do Kanady. Někteří se vrátili zpátky, protože to byla jejich země. Pak tam Západ zase rozfoukal jiskřičky násilí a došlo ke kuriózní situaci: ti, kteří se vrátili do Libanonu s kanadskými pasy, požadovali, aby je kanadská vláda dostala ze znovu válčící země. Rozněcovalo to vášně. To si ti lidé myslí, že je budeme pořád podporovat? Ať si zůstanou, kde jsou.

    Ze Sýrie je na pochodu devět miliónů lidí. To je polovina celé populace. Proč? Protože nemáme rádi Assada, rozpoutali jsme, tedy Západ v čele s USA, konflikt, který postupně přerostl ve vznik islamského státu. Ten byl obratem zadefinován v nepřítele číslo jedna. Bomby a rakety a všechny ty drahé generálské hračky budou zapotřebí po řadu let. Když to prorokuje nositel Nobelovy ceny míru, sám Obama, tak to musí být pravda. Investujte do zbrojení, bude vynášet.

    Pod vlivem propagandy protestujeme proti tomu, že nám přistěhovalci chtějí narušit náš klid a vzít pofidérní historické hodnoty. Nejsme ale ochotni protestovat proti proti násilí, které se odehrává mimo naše území a jehož jsme, skrz NATO a servilní podporu politiky USA, podílníky.

    Na tom, že uprchlíci klepají na naše dveře se podílí česká politika. Nemůžeme si dovolit uprchlíky, říkají. Zdrje se ale najdou, ovšem na zvýšenívojenského rozpočtu. Američané přece nemohou svoje války utáhnout sami. Nemůžeme jim odepřít, když si nás váží tak, že umístili v Kongresu bustu nohsleda Havla. Bože, jak snadné je koupit hloupé politiky a jejich ego.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      První část tohoto Vašeho textu je typickým příkladem (pokud to není ironie a já jsem v tom případě úplný blbec, což je moje celkem oblíbená role) rozdílu, když se někam přijede na návštěvu a nebo když se tam žije.
      Ty „Vaše“ děti tam přijely, poznaly zajímavé lidi, skamarádily se…. a zase odjely. Myslím, že po roce pobytu by to viděly výrazně jinak. Říkám z osobní zkušenosti. Chtěl-li byste pikantní detaily, rád se o ně podělím.
      Nebo si opravdu myslíte, že ti lidé ve výběžku i jinde začnou dělat takové sprasky kvůli Cikánům jenom proto, že je to vysloveně baví? Něco jako kanasta? Poď mámo, a vy sousedi taky, dneska odpoledne si půjdeme zademonstrovat?
      V druhé půli s Vámi celkem souhlasím – každý důsledek má svoji příčinu.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Když už Cikáni, tak tedy. Existují asi tři druhy Cikánů (tím nemyslím dělení na Oláhy a podobné). Jeden druh, který obývá třeba Č.Krumlov, je pracovitý a dá se říci civilizovaný (osobní zkušenost). To jsou ti starousedlí. Tito krumlovští ale nemají rádi již ty z Větřní (místně proslavený „dům hrůzy“), protože ti už pracovat nechtějí, a pokud, tak jen z donucení. Tací žijí bohužel na většině území. Třetí druh jsou ti olašští, kteří nikdy nedělali a dělat nebudou.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Dodám, že Větřní leží cca 3 km od ČK.

          To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Dovoluji si podotknout že ten první druh je až na výjimky produkt stopakce v 50tých letech případně potomci těch co přišli ze Slovenska v 60tých letech.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Já myslím, že chyba je jinde. Za totáče se nerozlišovalo .. cikán,- rom. Makat museli všichni – a chodit do školy taky prostě nerozlišovalo se to byli to občané jako ostatní. .. Bylo jich u nás dost a nedá se říct, že by byli jiní. makali jako broučci – jakop všichni ostatní. S příchodem „svobody“ se vyrojili – já říkám „příživníci“ typu různých rádobyporadců, znalců problematiky, která doposud neexistovala, sdružení. – proč asi proto že to byl dobrý džob a bez práce – jen trochu kecání, – co je de fakto degradovali na něco podřadného, které musíme živit, šatit a dávat jim výhody nad rámec. Co vybudovali tu pozitivní diskriminaci. Ale v tom jsou stejní jako bílí.. Kolik mlaďochů, když nude dostávat štědrou podporu – ať už od státu či rodičů půjde makat??? Bohužel

          To se mi líbí

          • K-k. napsal:

            Jaa, přesně!
            Když pár dnů po revoluci dorazili do Chánova nějací revoluční kutilové a začali tam agitovat, jak chánovští za komunistů trpěli a jak je pořád někdo do něčeho nutil – a teď že mají sbvobodu a nikdo je nutit nebude, tak jsem se chytala za hlavu! Bohužel to dopadlo přesně tak, jak jsem čakala. Aby bylo jasno, Chánov nebyl stavěný jako gheto pro Cikány, ale jako místo, kde budou po likvidaci starého Mostu a okolních vesnic soustřeďováni ti, kteří nejsou ochotni či schopni civilizovaně žít mezi lidmi. Tomu byla přispůsobena velikost tamních bytů i tříd v chánovské škole, bylo tam pracoviště sociálky, myslím, že i policajti – a stěhovali se tam problémoví lidé bez ohledu na barvu pleti. A byla tam snaha je „civilizovat“ tak, aby mohli jít bydlet mezi běžnou populaci. A tio holt bylo to nucení a nesvoboda…

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        zaujalo mě to až tak,že jsem si to musel dohledat

        Romská komunita
        V romské komunitě ve vesnici Dobrá Voda na Tepelsku proběhly v letech 2009 a 2011 dva expediční projekty. Díky občanskému sdružení Český západ jsme mohli být ubytováni přímo ve vesnici a každý den trávit čas s romskými dětmi. První projekt byl zaměřen na předsudky a to především na ty naše.

        Po dvou letech škola opět zorganizovala expedici na Tepelsko a my jsme měli radost, že budeme moct znovu v Dobré Vodě strávit téměř dva týdny.

        Druhý projekt se zabýval romským etnolektem češtiny. Na našich projektech bylo nejdůležitější, že jsme romské děti poznali a že jsme společně pracovali na věcech, které nás bavili. Natáčeli jsme s dětmi animované filmy, psali dobrovodský časopis Dobrá Voda denně doma, kreslení, zpívání, tancování, prostě společně trávený čas. Vzniklo mnoho hezkých výstupů, na které se můžete podívat a o projektech si přečíst více.

        http://www.prirodniskola.cz/o-skole/skolni-projekty/romska-komunita/

        To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Jak jsem psal. Chce to dlouhodobou osobní zkušenost. Že se někdo s cikány na chvíli potkal a potom z toho něco vyvodil nic neříká. Zkuste se na rok přestěhovat do Brna na Bratislavskou ( Cejl atd. ), což je střed města a ne gheto někde u městské skládky na periferii a potom si můžeme podebatit. S fanatiky islamisty osobní zkušenosti nemám, s cikány třicet let a minimálně dvacet i pracovní. To bych mohl sepsat seriál na pokračování.

      To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Několik poznámek k Ji5:
      – Na téma Cikáni vám, podle mě správně, odpověděl Hudec. Jen dodám, že se to netýká jen těch hloubavých studentů. Týká se to všech, kteří souhlasí v válkou, ale sami bojovat nemusí a nejdou, kteří kritizují paneláky, ale sami bydlí ve vilách apod.

      – Píšete „Nejsme ochotni dát bezdomovcovi domov, místnost… „. Kolik bezdomovců se jimi stalo bez vlastního zavinění a kolik je těch, kteří o domov přišli v důsledku alkoholismu, hazardu, oprávněných exekucí, nesmyslných půjček a neschopností platit nájem, vybydlením svých domovů, leností pracovat a žít ze mzdy atd.?

      Mám osobní zkušenost s bezdomovcem Vencou. O byt v Praze na Žižkově přišel tak, že šel pracovat (pingl) mimo Prahu a svolil k tomu, že jeho syn bude nájemní (!) byt pronajímat cizincům. Syn byl flink, nestaral se a nájem neplatil. MČ Vencovi byt odebrala a navíc požadovala doplacení nájemného. I na to se Venca vykašlal (a na tátu se vykašlal i syn) a nakonec ho soud uháněl o 117 tisíc. Vencu si vzal k sobě jeho kamarád Pepík, starý mládenec s domkem na vesnici. Za půl roku Vencu vyhodil, protože se v bytě choval jak dobytek (propálené ubrusy, prochcaná postel, nemyl se, nepodílel se na úklidu). Nad Vencou se smilovalo pár místních pravdoláskařů a sjednali mu bydlení v jedné cimře s příslušenstvím v bývalém JZD. Upozorňuji, že Venca měl jen pár věcí v jedné igelitce. Těch několik naivků mu sehnalo oblečení, nádobí, nábytek, kamna, prádlo, TV a byli ještě tak pitomí, že mu i vymalovali. Nepřeji vám vidět v čem Venca po půl roce bydlel. To se jednou větou nedá popsat. Snad chlív, bordel a odporný smrad. Nakonec skončil v LDN, kde také v 66 letech zemřel na celkové oslabení organismu. Tož tak k politiváníhodným bezdéčkům.

      – „Uprchlíci k nám přicházejí z oblastí, které jsme jim rozsekali … nemáme rádi Assada, rozpoutali jsme konflikt…“. Především jsme MY nikde nic nerozsekali ani jsme nerozpoutali konflikt. Kdo prosím vás něco věděl o Assadovi? Kdo ho „neměl rád“? Rozsekali si to sami ve jménu Alláha nebo já nevím proč. Je to jejich vnitřní problém. Následně se do těchto problémů vmísily (pokolikáté od r.1945?) USA a jejich kámoši VB&spol. Aniž by k tomu OSN dalo souhlas!!! A ti naši sráči z Hradu, Strakovky a Sněmovní ul. za frenetického potlesku jiných sráčů a zkurvysynů z médií a Pražské kavárny tyhle Obamovy válečné zločiny podporují a schvalují.

      Jenže tyhlety americké zločiny, tohle psychopatické esesácké řádění s hromadami mrtvol v zemích rozmlácených na cimrcampr zbraněmi NATO také zaplatí čeští dělníci, zaměstnanci, zemědělci, živnostníci, učitelé, lékaři, inženýři, samoživitelky i důchodci. My máme nejen platit to imperiální dobrodružství kdesi v tramtárii, ale my se ještě máme „radostně“ postarat o šťastný život těch, kteří se o sebe ve svých zemích za celá staletí nedokázali postarat. A abychom je snad neurazili, nebo aby nám US a EU nedaly pohlavek, vzdáme se svého křesťanství a přestoupíme na islám. Nevím jak vám, ale mě je z toho opět na blití!!!!

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Oline, my, Vy, já, Bavor a další jsme opravdu nic nerozpoutali. To máte plnou pravdu. Ale jsme demokratickou součástí společenství, které to udělalo. A tak máme i spoluodpovědnost ať se nám to líbí nebo ne.
        Libye a Sýrie byly země s tvrdou diktaturou a politickými, či spíše náboženskými vězni. Po obou zemích se dalo bezpečně cestovat, jak místním, tak i cizincům. Oba státy byly sekulární a vůči islámským fanatikům vystupovaly tvrdě a často i krutě. Ročně byly stovky obětí a možná tisíce emigrantů. Rozvratem podporovaným zvenku zeměmi NATO s deklarovaným cílem zavést demokracii se podařilo obě země zničit. Totálně rozvrácená Libye bez špetky demokracie nám již nevadí. Vadí nám jen uprchlíci z demokratického ráje který jsme jim připravili. U Sýrie je to podobné. Země se postupně, podle možností daných úspěchem boje proti islámskému fundamentalismu, demokratizovala. Posun mezi starým a mladým Assadem byl zřetelný. Přesto jsme my, z toho se nevyviníme, podporovali ty nejhorší skupiny, které zemi zcela rozvrátily.
        V obou zemích jsou ročně desetitisíce zvražděných a ještě více zmrzačených.
        Nemůžete být dobrovolným členem spolku a nemít za jeho činnost odpovědnost. Rozvrat plně padá na naši hlavu.
        A nakonec. ISIL či IS. Na jejím území se těží ropa se kterou se masově obchoduje a vyváží se. Jediným možným směrem je Turecko, které je členem NATO. Jak je to možné?. Vždyť by bylo tak lehké zavřít kohoutky a IS odříznout od peněz. PROČ se to neděje?
        Ti chudáci utečenci si zaslouží ochranu a pomoc. Že nás to časem zničí je možné. Pokud nenajdeme zdroj toho neštěstí a ty, kteří otevřeli Pandořinu skříňku a nezničíme je, tak špatně dopadneme. Bojovat proti následkům nám moc nepomůže. Jen to odvádí pozornost a to jde. Dát před oči rudý hadr a stádo funguje dle přání. Nebo dát před chrty zajíčka. Vytáhnu ho a chrti letí jako o život, skryji a chrti se uklidní. JAK SNADNÉ.
        V příspěvku o něco výše jsem napsal domněnku, že je to vše plánováno a řízeno s cílem rozvratu Evropy. Pokud tomu tak je, tak mimo řeči a nějaké pogromy, které se nám jako bumerang vrátí, nemáme moc šancí.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Ano, to jsou argumenty právě těch sympatizujících zločinců. To je ta demokratická odpovědnost bez zodpovědnosti. Občané „si vyzvonili“ (já NE) demokracii a svobodu. Občané voliči již 25 let většinově volí pravici a ČSSD (já NE). Z těchto voleb vzešly „vlády“, které nás zatáhly do (jak se dnes ukazuje) zločineckých a loupeživých spolků, podepsaly bez vyjímek a námitek vše, co jim bylo podsunuto. Občané v referendu hlasovali pro členství v EU (já ANO), na členství v NATO se nás nikdo neptal. Občanů se vůbec nikdo na nic neptá (jak je to v demokracii možné?) a pokud žadoní o zvolení a slibují, pak po zvolení na sliby a voliče serou. Když pak sečtete za to čtvrtstoletí má dáti/dal, vyjde vám záporné číslo 1 bilion 663 miliard Kč. Je logické se ptát, kdo za ten výsledek může. Představte si, že NIKDO! A představte si ještě něco horšího – i v totalitě a diktatuře by to někdo odsral! Tam by možná viníky dokonce veřejně popravili. Ne tak u nás. Tady si jen viníci (pokud jsou označeni) sbalí svých pár švestek z psacího stolu a zlatý padák a odejdou rejžovat o dům dál.

          Takže tu máme demokraticky zvolené zločince, kteří nejenže rozkradli a zadlužili republiku na tisíc let, ale zavázali občany státu do svazků (o kterých já pochybuji, že jsou v našem zájmu), které z nás dělají spoluviníky takové politiky, která je v zájmu především USA. Nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Za spáchané zločiny a šílenou politiku přijde zákonitě trest. Víte co je absurdní? Že potrestáni budou všichni členové těchto spolků s výjimkou USA. Všichni to zaplatí a ten, kdo bude inkasovat budou USA (takovou absurditu by nevymyslel ani šílený Havel).

          Máte pravdu, ať si to ti pitomí voliči vyžerou až do dna! Volili zločince tak jsou spoluviníci, jak správně říkáte.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Oline, jste rozhořčen stejně jako já. A je nám to oběma stejně k ničemu. Žijeme v systému, který sám sebe nazývá demokracie, ten minulý se nazýval lidová demokracie. Jsou a byly to jen pouhé názvy. Papírové boudy. Vzájemný spor zatím vyhráli ti, kteří považují peníze a moc za to nejdůležitější v životě lidském. A jsou ochotni pro to i svět zničit. Moc, to ještě chápu, ženy, zpěv, víno. Kdo by odolal 🙂 Majetek snad chápu, ale peníze? Bývaly to papírky, dnes jen nuly v imaginárnu. Jaký je pro osobní život rozdíl mezi miliardou, deseti, sto miliardami. Co s majetkem nad sto milionů? Jak se dá rozumně zkonzumovat?
            My oba víme, že to čas rozsoudí, jen nevíme jak, jen tušíme. Lidská agrese se rozlezla po planetě, která je konečná. Není kam utéci, není kde si odlehčit. Vše se postupně a rychle kumuluje. Teplota společnosti stoupá. Sama o sobě a přesto i někdo ještě přikládá. A vymýšlí zástupná témata. Třeba agresivní muslimy. Napřed si ze stovek magorů naklonuje statisíce těch, co již nemají co ztratit. Stačí na to několik totálně zničených zemí a pár milionů zabitých lidí podle zlatého hesla Divide et impere.
            Vy se ještě bouříte, já již ne. Vzpomínáte na toho dědka ve filmu Sedm statečných? Žije na kopci nad vesnicí mimo lidské hemžení, jen ho komentuje a dává své sympatie. To je můj svět. Vy ještě nabíjíte winchestrovku, ale vidíte jen beznaděj. Není Vám dvacet. Na tom kopci se sejdeme. Jak jinak, že?

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Na tom kopci se určitě nesejdete. Jak víte, ti s winchestrovkou buďto nakonec schytají kulku (a když budou mít štěstí, někdo jim donese kytky na hrob), nebo nasednou na koně a pojedou do nějaké další předem ztracené bitvy, protože s tím už neumějí přestat. A nezastaví je ani vědomí, že vždycky prohrávají..

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Oh, myslíte, že Strejda Olin bude Poslední Mohykán?

              To se mi líbí

    • tata napsal:

      z vašeho příspěvku jsem zmaten……….ještě víc z 7 palců……..defakto ten samí pocit má Hudec———je to článek,příspěvek s rozpory oto víc nechápu ty palce.

      rozhodně máte v plno věcech pravdu ,zaroven ale že politici něco podělali se nemohu s něčím smiřit…..třeba že značné části te romské populace to vyhovuje a využivá toho………to že je dejme tomu budeme více chápat jen zhorší situaci……..takže věta…citace…………………….Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí………
      je naprosto hloupost………..vím o čem mluvím bydlím v šluknovském vyběžku.

      VY BOHUŽEL pišete o dusledku co poškodilo ty nepřispusobivé……….ovšem s cela pomíjíte dusledek chování těch nepřisobivých……proč s lidí jako já se pomalu stavají respektive pocitují vinu že už je napadají rasistické myšlenky…..právě kvuli tomu jak se deně setkávají stou realitou……….mohl bych vypsat spoustu přikladů.

      ano vše má přičiny a to platí oboustraně……..bohužellidi jako VY to jednoduše nazvou…Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí….

      oto víc jsem zmaten že se zde našlo 7 lidí kteří dalo tak nevyváženému přispěvku 7 palcu…….ja osobně nedal ani nahoru ani dolu…….protože kus pravdy máte……..ale jen z jednoho pohledu z jedné strany

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        tato, politici to opravdu podělali. To je neodvolatelný fakt. Všechno, co dnes cikány nenutí dělat je vinou Klausovin. Protože za komuny ti cikáni pracovat museli a spousta z nich se projevila jako šikovní řemeslníci. Osobně jich také několik znám a jako stavař tady klidně prohlásím, že od nich (těch které znám) bych si klidně nechal postavit dům. A část z nich se dokonce celkem úspěšně chytla jako soukromníci. Jenže to bylo v tom Krumlově.
        Když byly firmy, byla práce. Spousta Cikánů pracovala v papírnách Větřní a dokonce si vážili práce. Oni to byli, kdo pravidelně chodil na vykládky vagonů v přesčasech. Ale zase jen ti Krumlovští. Je také pravda, že to byli ti, které zmiňuje taras. Jenže fabriky se rozkradly, práce není ani pro bílé, a jak známo, kdo si hraje – nezlobí platí i pro ty kdo mohou pracovat.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          PANE Bavor
          ale já netvrdím nic jiného………znám hlavně z byvalé práce pár supr cikánů,dokonce to byli moji kamarádi naprosto vzorní lidé,děti jak ze škatulky,doma by se jim dalo jíst s podlahy…ale spíš se stranili svych soukmenovců a mluvili onich opravdu velice špatně…….protože chápali že se vezou snimi ale kolik procent to je,?

          v TOM tkvý jadro problému………TŘEBA U NÁS……JÁDRO starousedlíků této komunity se najde dobré……..problém i jich je že jsou převážně nevyučeni……..tím pádem……..večinou skorem nezaměstnatelní……….navíc se naučili využivat dávek,takže to málo práce co zde je se prostě do ní nehrnou………problém ovšem už jsou přistěhovalci,a děti starousedlíků,ty už nemaj navyky,vidí jak se vyplatí valet,krást to znají s dokonalostí.

          A TED ODPOVĚD i na reakci čtenáře………to že tam řiká i pravdu stím souhlasím……..tu ovšem neguje tou větou………..proto překvapen těmi palcii i VAŠÍ REAKCÍ čtenáři………

          TA VĚTA JE TAM ZASADNÍ……….VE SVÉ PODSTATĚ…….ZUŽUJE TEN PROBLÉM A TO VELICE ZAVAŽNÝ PROBLÉM JEDNÍM SMĚREM.

          pak ta ostatní pravda se scvrkla na libivé řečičky co popsal Lex,………tou větou řiká že za to muže jen společnost která jim ubližuje………..ale uplně pomijí ten kruh……….oni a ne malou vinou……….nemají práci………..vždyt možnosti v dětství jsou jim dány………sami se tím vystavují naslednému žití na pokraji což nese zvýšenou kriminalitu………tim pádem zase větší odpor proti nim………..kruh je dokonán.

          TA jejich mladá komunita musí ten kruh prolomit……..ze starymi už nikdo nehne……jestli ten problém bude vubec řešitelný tak jen že někdo najde recept zlomit ten kruh negramotnosti,snahu se prosadit,proč skorem já osobně vubec neznám vrcholového sportovce………..ta cesta jim cpát horem dolem na jedné straně………..musí byt podminěna naprostou kontrolou jak vychovávají děti a umožnují jim vzdělání………..za to nemuže rasismus………….tim padem se zamyslete ta věta naprosto neguje celou zbylou pravdu……..jen v libivé kecy……HAVLŮ,KOCÁBŮ ATD

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            nemyslím si to,že jedna věta může negovat celý zbytek toho textu.
            ale pro jistotu si to přečtu celé od začátku,včetně navazujících komentářů.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              čtenáři……….je to naprosto prosté……….ty pravdivé slova většina znás zná ale nic neřeší,těch jsme od politiků slyšeli nespočet je to takové humanistické kecání jak tady předvádí třeba naš ,,Německý,,přispěvovatel o muslimech……..konečně ten problém je i ten samotný možná fiktivní přiběh ale přesně vystihuje podstatu toho problému.

              jak u romské komunity tak muslimské………..vyte ty kecy prominte že to tak nepěkně nazývám ale to slovo to přesně vystihuje……..realitu.

              JE TO uplně stejné jako s demokracií……..plno lidí o ní mluvý vzletně krasnými kecy……ale vesvé podstatě jí zneužívají lumpové……..

              vratme se k jadru a nato poslouží ten prvotní blog……………TO ŽE to zavinili politici je pravda ale už nepodstatná ten problém se musí řešit……..

              co piše PELIKÁN………1AD/…A zeptal bych se také, kde a jak byl kladen důraz na tyto hodnoty v době, kdy předci současných obyvatel sami jako imigranti do této země přišli? Jsou kanadské kořeny skutečně židovsko-křesťanské?

              Podstata problematiky imigrantů a integrace spočívá podle mého názoru jinde.

              AD2/Základní hodnotou našeho západního světa je svoboda – naši existenci a společnost stavíme na Listině základních práv a svobod. Podmínkou svobody je, mimo jiné, tolerance a to oboustranná.

              AD3/Snaha o zákaz vepřového masa ve školních jídelnách je výrazem naprosté intolerance a není v souladu s naším chápáním mezilidských vztahů v naší společnosti – to je to podstatné.

              DULEŽITÉ JE ad2/…………..jak mužete docilit tolerance když zaklad je nesmysl…………zjednodušeně když někam přijedete je normalní dodržovat a zjistit si jejich zvyky……..asi těžko by jste uspěl že vy to máte jinak.

              TAKŽE OHÁNĚT SE BODEM ad2 je čirý libivý populusmus……..jen vytržen s reality toho života………..to konečně uvádí v bodu AD3…………ALE ZÁKLAD je pravě nesmyslný požadavek…….to pravě zase ale trochu zpochybnuje tím AD1

              A PŘESNĚ VTOM DUCHU psal i autor o čem vedem spor,,,,,,,,,,,,nemužete použit větu kdy jasně řiká…………Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí.

              tim padem jasně ukazuje viníka…………pravda je jinde……..to jasně neguje vše pravdivé co napsal jinde……….přesně to popsal LEX———ČIRÝ libivý populusmus intelektualů bych to nazval já…….když odbočím takové laska a pravda zvitězí nad lží……….nadherná slova ale mimo realitu

              To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        tato,
        i když naprosto nesouhlasím s touto větou…..

        „Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí“

        ………,tak se zbytkem se dá i souhlasit,přečetl jsem si o tom gymnasiu „Přírodní škola“,o projektu „Český západ“,takže,dá se s panem Jírovcem souhlasit,vidí to prostě tak,jak uvedl.
        Věří tomu,že kdyby byla větší snaha,že by to šlo i na jiných místech.
        Rád bych tomu také věřil.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Já bych to nazval selektivní xenofobií. Vypěstovanou zkušenostmi. Nemáme rádi Cikány, nemáme rádi muslimy, nevadí nám Vietnamci, místně vadí UKáčka, místně Rusové či Němci. Vůbec nevadí Slováci a třeba Poláci také jak kde jsou místní zkušenosti. Ale to není rasismus. To je pouze místní zkušenost.

          To se mi líbí

          • K-k. napsal:

            jenže místo, abychom řeklo „Dežo od vedle je feťák, zloděj a podvodník“ a „Ali je fanatik“, tak říkáme „voni ty Cikáni kradou, fetujou a podvádějí“ a „voni ty ručníkáři jsou fanatici a teroristi“ – a to je to, co mi velmi vadí. Zroivna tak autor článku, místo any mluvil o tom, že Franta z Horní-Dolní je xenofob a rasista, prohlásil to o všech Češích. Sleduju tenhle článek i diskuzi a jsem z toho hodně rozpačitá a smutná…

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              I já jsem z podobných diskusí trochu vedle. Protože jsem poznal ty pracovité cikány. A jen jediného, který prošel „mými“ stavbami, byl áčkař a šel za to sedět. Ale i v Budějicích, které patřily mezi klidná města, najednou vznikly demonstrace. Kde je ta příčina? Tam, kde ji nehledáme, v systému, který nedokáže zaměstnat lidi bez ohledu na cokoliv. Já vím, že třeba Petr nebo pan z Rammsteinů se mnou souhlasit nebudou, ale tady je pravdou to, že na cikány platili komunisti. Právě tou „pracovní povinností“

              To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              ano – tak trochu jsem na to i narazila u svého komentáře pod „jaa“..

              To se mi líbí

            • brtnikvbrlohu napsal:

              A dovedli tu pracovní povinnost naplnit – tím že práce byla. Cikánská otázka je pro současný režim neřešitelná.
              Tolik dodávám k Bavorovi.

              To se mi líbí

  14. ji5 napsal:

    Nebyly to moje děti, ani pokus o ironii. Naznačil jsem, že ti mladí studenti našli něco zcela jiného, než co jim media předkládala k věření.

    Ten problém je samozřejmě velmi složitý, ale nedá se řešit ghety a vyčleněnými oblastmi. Vyžaduje to investice do vzdělání, do bydlení i do vytváření pracovních příležitostí.

    Když se s tím nebude nic dělat, dopadne to jako v Kanadě s Indiány, které systém drží v rezervacích, kde není práce, kloudné vzdělání, ale jen drogy. Stojí to nepochybně velké peníze, ale jejich velká část je spotřebovávána bělochy na ministerstvu pro indiánské záležitosti.

    Nemá valný význam, abychom se přeli o Vaše zkušenosti. Já je samozřejmě nemám, ale to mi nabrání v tom, abych se nemohl domnívat, že ten problém je řešitelný na civilizované úrovni. Já bohužel nevidím, že by se česká vláda o takové řešení snažila.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Možná jsem vám v mé reakci trochu ukřivdil, tak mě neberte za každé slovo. Ale i zde se přidáváte na stranu těch, co stále omílají že to MY se MUSÍME postarat, zaplatit, investovat. Ještě jsem nikdy neslyšel Cikány říkat my zaplatíme, my uděláme. Jen natahují své vypasené dlaně s prsty ověšené zlatem. Copak Ústava a zákony ČR jsou jen cárem papíru, jen formální proklamací? Jsou platné podle principu rovnosti pro všechny, nebo opět jen pro někoho? Já se fakt z těch demokratů s držkami plnými svobody a lidských práv podělám! Ne jedné straně už čtvrt století mentorují, že tržní hospodářství je úžasné, že socky jsou na obtíž, že levičáci by jen rozdávali a že se má každý postarat sám o sebe a svoji rodinu a v zápětí nám zase kážou něco o morálce, solidaritě a humanismu ve vztahu k asociálním Cikánům a nepřizpůsobivým imigrantům. Hovada ve vládě se nedokážou vypořádat s třemi sty tisíci Cikánů a ještě jsou tak pitomí, že jsou ochotní sem nastěhovat desítky tisíc muslimů a Arabů. To už fakt hraničí s vlastizradou.

      To se mi líbí

  15. Slim napsal:

    OT.
    Dneska jsem četl v tramvaji tohle (zde jen „poutač“).
    http://respekt.ihned.cz/z-noveho-cisla/c1-63328370-proc-padaji-letadla

    Že si kapitán vzal na cestu sebou milenku/letušku mu přeju, i to že poslouchal v cockpitu ze sluchátek operu. Pak se to ale zhoršilo, nejen pro něj…
    (Jen doufám, že to nebyla ta vysoká blondýna, která mě před několika lety poskytovala cesta z Paříže úchvatnou podívanou, při které jsem měl navíc pocit, že mluvím dobře francouzsky.)

    Nevěděl jsem, že vyšel rozsáhlý článek (z kterého Jiří Sobota čerpá) o letu AF447. Kdyby to náhodou nečetl Kchodl, zde je (K. ale nejspíš četl Final Report vyšetřovací komise, ale to je pro mně moc odborné).
    http://www.vanityfair.com/business/2014/10/air-france-flight-447-crash

    To se mi líbí

  16. Lex napsal:

    Tak tohle jsem už nezkous a musel přerušit mlčení.

    „Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí. Netýká se to samozřejmě všech jedinců. Je to ale výsledek politiky, která by cikány nejraději zavřela do nějakých lágrů. Je to výsledek práce medií.“

    Kdo nás to tady označuje za rasisty a xenofoby? Ještěže připouští existenci JEDINCŮ, kteří jimi nejsou (prosím, pane Jírovče, nevztahujte tuhle otázku na sebe).

    Dám tu jen citátek z „wikiny“ – a ať mi nikdo, prosím, nepřipomíná, že Wikipedia je nedůvěryhodný zdroj, vím to, samozřejmě, jenže skutečnosti obsažené v citátu najdete klidně na desítkách jiných zdrojů, možná ne v tak syntetizhované podobě:

    „Koncem 18. století začali evropští přistěhovalci nutit původní obyvatelstvo k asimilaci do nově vzniklé „kanadské kultury“.[9] Tyto snahy dosáhly vrcholu koncem 19. a začátkem 20. století, kdy v zemi probíhala rozsáhlá nucená asimilace. Ve snaze asimilovat původní obyvatele do většinové, eurocentrické společnosti byly děti (často násilím) odebírány z rodin a umisťovány do církevních internátních škol. Mnozí vědci dnes mají za to, že Kanada tímto porušila Úmluvu o zabránění a trestání zločinu genocidia Spojených národů, kterou v roce 1949 podepsala a kterou v roce 1952 schválil parlament.[10] Mezi praktiky internátních škol, které měly způsobit asimilaci původního obyvatelstva, patřily například fyzické tresty za mluvení rodnou řečí nebo praktikování kulturních či náboženských obřadů. Školy se také vyznačovaly vysokou měrou fyzického, psychického i sexuálního zneužívání dětí. Následkem přeplnění škol, nevyhovujících hygienických podmínek a nedostatečné péče, především lékařské, dosahovala úmrtnost dětí v těchto školách až 69 %.[11] Detaily zločinů spáchaných v internátních školách byly postupně odkrývány v průběhu 20. století, což nakonec vedlo ke změně postoje společnosti k této instituci a postupnému zavírání těchto škol. Od 60. let 20. století přestalo být umisťování dětí v těchto školách vynucováno, poslední internátní škola pro děti původních obyvatel Kanady byla zavřena v roce 1996.[12] V roce 2008 se premiér Stephen Harper jménem kanadských vlád obětem nucené asimilace za jejich utrpení oficiálně omluvil.“

    No, ještěže se Harper OMLUVIL!!!!!

    A proč jsem vybral právě tenhle citát?
    Protože přesně odpovídá na otázku PROČ se tamním lidem jeví naše země (a lidé) svrchovaně rasistickou a xenofobní. Protože tamní společnost vznikla jako přistěhovalecká (různorodě smíšená) a kolonizační. S vyvražděním původních obyvatel nebo jejich uzavření do rezervací a komunit, a to dodnes. A to se ti kolonizátoři ještě ve velkém mydlili mezi sebou, rvali se jak psi o kus žvance, ačkoliv na každého z nich připadalo tolik země, jako je “půl naší republiky“.
    Není pochyb, že tamní společnost nemůže nebýt naprosto jiná, než naše. Kdy tamní „současná společnost“ vznikala? Významnější měrou v sedmnáctém a osmnáctém století a později. V době, kdy země Koruny České měly za sebou tisíciletou kulturní historii. V době, kdy obyvatelé zemí Koruny České a jejich následovníci, a nikdo jiný, tu zemi každodenní dřinou budoval a vybudoval, a kdy – pokud odněkud přišli přivandrovalci – tak proto, aby se na dosaženém přiživili, ne aby svým umem, svou vlastní prací ten statek povznášeli, jako tomu bylo třeba v případě našich dvou emigračních vln v letech 1948 a 1968, kdy odcházela především inteligence a lidé, co nikdy neměli problém se se svým vzděláním a umem uživit.
    A když autor (v tomto případě už sám pan Jírovec) poukazuje na postavení Cikánů v současné české společnosti (z čehož vyvozuje velmi nelibé závěry), nemohu se nezmínit ani o tomhle: Kdyže do zemí Koruny České přibyli Cikáni? První prokazatelné zmínky o nich jsou v první polovině patnáctého století, kdy někteří z nich působili ve vrchnostenském vojsku. Zcela průkazně je výskyt na území dnešní ČR zaznamenán v kronice pražského písaře Prokopa z roku 1417.
    Fajn, takže jsou tady déle, o víc jak padesát let dříve, než Kolumbus objevil Ameriku. Co dělali v tom středověku, jakým způsobem se stali plnohodnotnými obyvateli? Já to nevím, museli to ale vědět ti, kdo tehdy žili. Vládci, šlechta a vrchnost vůbec zcela jistě. A protože panoval středověk, jak o tom zpívá Werich, odpovídaly tomu i přístupy „státní“ moci. Ještě císař Karel VI. v roce 1726 vydal tento – cituji

    „Patent, Karlem VI. dne 22. ledna 1726 Za tímto ve Vídni vydaný.

    I. ,,Všichni cikáni, v královských českých dědičných zemích od kohokoliv
    dopadeni budou, ať považují se jako dříve za psané (vogelfrei).

    II. Kdyby některý cikán při postihnutí dal se na útěk a nemohl být polapen, jest
    každý oprávněn jej hned (in loco) zastřeliti aneb jakýmkoliv způsobem
    zabíti.

    III. Byl-li některý cikán polapen, ať se ihned spoutá a dobře uvězní.

    IV. Mužové cikánského plemene ať se ihned provazem utratí.

    V. Silným, osmnáctého roku však ještě nedosáhnuvším cikánským klukům
    (Buben), pak všem dospělým ženským cikánské roty, ať kat v království českém uřízne pravé, v markrabství moravském, vévodství slezském a
    markrabství kladském pak levé ucho. Po přestálém tomto trestu musí každý
    cikán neb cikánka vystaviti a odpřisáhnout hrdelní revers, že se nikdy do dědičných zemí království českého nevrátí; po té ať je kat metlami mrská a za
    hranice té které země odvede.

    VI. Kdyby postižení takovíto kluci cikánští, nebo cikánky ještě nějakého zločinu se byli dopustili, a nebo kdyby po prvním trestání opět do zemí
    království českého se vrátili, ať se jim ihned druhé ucho uřízne a ostatní
    svrchu uvedené tresty ať se při nich opakují.

    VII. Kluci cikánští neb cikánky jimž již jedno neb obě uši chybí, nebo kteří na
    zádech nějaké trestné znamení vypálené mají, ať se po dostihnutí a uvěznění mečem odpraví, jelikož se se vší určitostí dá souditi, že jsou nenapravitelní
    (Incorrigibilitaber).

    VIII. Takovíto odsouzenci mohou se, což se jim milostivě dovoluje, z přisouzenému jim trestu odvolati a soud apelační může toho nebo onoho
    delikventa milosti císařské doporučiti.

    IX. Téhož patentu, jenž zní: ,,Aby se ale tato škodlivá cikánská sběř (dieses
    schädliche Zigeuner-Gesindel) co nejdříve právu dodána a úplně vyhubena
    býti mohla, tedy se všechněm obyvatelům vůbec, vrchnostem, úředníkům a rychtářům ale zvláště pod dole uvedenými tresty přísně poroučí a nařizuje,
    aby tuto sběř, kdyby jí někde, jmenovitě ale v lesích postihli, ihned nejbližším úřadům udali, ji schytati a právu odevzdati pomáhali. Kdyby ale některá
    vrchnost, některý úředník, rychtář neb kdokoliv jiný dle výkazů těchto
    nejednali a cikánům při jich potulování se jakýmkoliv způsobem pomáhali,
    propadají následujícím trestům: osoby zámožné zaplatí 100 dukátů; nemají-li
    po ruce peněz, zabaví a prodá se jejich majetek. Osoby chudé jiným způsobem
    se potrestají.“

    Zdroj: Jan Karel Hraše: Persekuce Cikánů v zemích Koruny české v XVIII. století. In: Světozor, roč. 5, čís. 2-4, Praha 1871 http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=SvetozorII/5.1871/2/18.png a nasl., kde autor k textu zákona ještě dodává: „Hrůzný tento císařský zákon byl od místodržících českých zvláštním cirkulářem dne 12. března 1726 ve všech městech a u všech úřadů oznámen.
    Mimo to vyvěšeny byly po hranicích tabule, na nichž zákon ten napsán, a tresty,
    jaké na cikány čekaly, vymalovány byly. Že se úřadové podle nich ihned a přísně řídili, toho podávají nám domácí naše archivy zřejmých důkazů.“

    Tenhle „Patent“ (v oficiálních informacích o Karlu VI. se o něm asi nedovíte) neměl dlouholetého trvání, sám panovník ho ještě za svého života zrušil. Ale o něčem to hovoří.
    Třeba o tom, že s Cikány nic nezmohla krutovláda spojená s hrdelními tresty za „provinění“ spočívající jen v holé existenci, že nepřijali normy soužití s majoritní společností ani nikdy potom, ani za první masarykovské republiky, i když k eliminaci jejich negativního vlivu stát přijal nemálo zákonných i jiných opatření s evidencí na prvním místě, ani za vlády komunistů, kteří jako jediní (nemám-li na mysli dobu Protektorátu Čechy a Morava) dokázali dát Cikánům alespoň práci, tím méně současní „lickoprávníci“ typu dienstbierovitých či kocábovitých či halíkovitých.
    Zatímco ti Kanaďané, kteří nás „učí“ nerasismu a nexenofobii, se se svými „barevnými“ vypořádali jinak. Z jedné vody načisto. Stejně jako jejich US bratři kolonizátoři. I oni ty své vyvraždili a ostatní eliminovali. A vzali jim jejich zem. A segregační zákony se tam uplatňovaly ještě v ŠEDESÁTÝCH letech DVACÁTÉHO století. Zatímco v téže době komunisté těm našim dali práci, školy, bydlení (že je „vybydleli“? – naše chyba, prá, že jsme vymysleli tenhle termín), sociální zabezpečení, zdravotní péči etc. etc..

    Ne, pane Jírovče, nejsem rasista ani xenofob. Jen vidím věci reálně. Nemám prakticky nejmenší připomínky vůči cizincům – zejména z našeho civilizačního (tedy i náboženského) okruhu (méně již vůči Arabům, kteří opanovávají lázně Teplice, Darkov, Klimkovice aj. a chovají se tam jako doma, včetně toho, že se domácí mají přizpůsobit jim, ne naopak), kteří přišli k nám jako do hostitelské země a podle toho se chovají. Zachovávají zákonné a na veřejnosti i mravní i etické normy té země, která je přijala. Naproti tomu nikdy nebudu fandit etniku, které je tady už více jak šest set let, a tohle nedokázalo.
    Stejně jako nemám výhrady proti cizincům, kteří k nám přišli proto, že jim individuálně v jejich zemích hrozilo nebezpečí ztráty života nebo alespoň zdraví či svobody pro jimi vyznávané hodnoty slučitelné s našimi, a získali u nás proto azyl.
    Nikdy však nebudu příznivě nakloněn ekonomické náplavě, která si z vlastních zemí náboženskými či kmenovými válkami nadělala „kůlničku na dříví“ a nyní s nataženou dlaní (protože většinou nic jiného neumí) přicházejí a říkají – „Podělte se s námi o své bohatství“ – a to je to, „wo co tu go“ (konec konců sotvakdo se zatím vážně zabýval otázkou, jak – a to je do značné míry i odpověď na otázku „proč“ – se do Evropy ti lidé dostávají, že je to neuvěřitelný byznys pašeráků lidí). Podobně jako eventuální ukrajinští uprchlíci před „válkou“, kteří nejdříve tu válku podporou vlastního násilného státního převratu svou následnou decimaci vlastní politickou mocí způsobili.
    O tom, kdo a proč rozpoutal ty války v jiných zemích už se tu rozepsali jiní, nebudu je opakovat.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Typicky Lexovský, kvalitní a dokumentovaný článek bez zbytečné omáčky. Ta připomínka toho, že se se také jedná o velký a výnosný byznys je třešničkou na dortu.
      Jsme jako společnost postaveni před něco, co neumíme a možná ani nechceme řešit. Na cikány jsme zcela rezignovali a ten kus civilizační práce do roku 1989 zahodili a zesměšnili přestože, mimo vybití, to byla jediná cesta. Ovšem NA GENERACE. Ale jak je svůdná myšlenka po pogromech, které přijdou, vyhlásit mimořádné zákony na udržení pořádku. Vytvořit pracovní tábory, eliminovat politické odpůrce a nastolit PRÁVO nic než PRÁVO. Vše tu již bylo i s těmi konci – plánovanými i výslednými. Štěstí se již NEBUDE opakovat. Není vděku a pokory, je jen boj, BOJ, B O J. Bohdá nebude českého Zemana v Moskvě. V té jámě peleší, co si troufla nás zbavit smrtelného nebezpečí.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nebyl bych to já abych si z Lexova jako vždy uceleného a zargumentovaného příspěvku neuloupl to „svoje“ : kdy bylo v našich dějinách jednou jedinkrát dobře nakročeno k vyřešení problému (všimněte si – ne pokusu o řešení) s cikánským obyvatelstvem? Kdy byl v této oblasti relativní klid, kdy byl defacto vyřešen, vzato z pohledu celostátní i obecní politiky? Samozřejmě lidské drobné problémy mezi původními a cikánskými občany byly – ale byly, jsou a budou přece i mezi námi původními, nebo snad ne? Ty s cikány byly jenom víc viditelné, zřejmé. Teď jsou nejen zřejmé, viditelné, ale v tomto zavedeném systému beznadějně neřešitelné. O čemž konečně svědčí i tato diskuse.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Ámen….. 🙂

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Myslíte Hudče, že z mé strany jde o
          a) pia fraus
          nebo o
          b) všichni věřící se podílejí na pochopení a předávání zjevené pravdy (devadesátý první odstavec Katechismu)?
          🙂

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Vůbec nemám tušení oč jde. Jen jsem si dovolil zažertovat, jak jste jistě správně pochopil.

            To se mi líbí

  17. Bavor V. napsal:

    Co se týká německých „bojůvek“ proti islamismu, tzv. PEGIDA se jeví jako něco úplně jiného, než informuje naše žumpa. http://konjunktion.info/2015/01/pegida-wie-viele-werden-es-heute-abend-sein/

    To se mi líbí

  18. ji5 napsal:

    Lexi,

    mám pocit, že je poněkud přehnané obhajovat dnešní praktiky tím, že se cikáni nic nenaučili od té doby, co sem před několika sty lety přišli. Když zaženete určité etnikum do kouta, dostanete je do situace, kdy není daleko k jejho přemístění do koncentračních táborů a nebo plynových komor.

    Tam, kde jsou dnes cikáni, byli celkem nedávno židi. Nenávist k pejzatcům s šábesdeklama na hlavě a obkrouhnutejma pyjema není až tak daleko.

    Petrpavel pro jistotu nezmiňuje komunisty jako autory poměrně úspěšného pokusu o asimilaci cikánů do československé společnosti. Protože to byli komunisti, dočkali se toliko obvinění, že to bylo násilné.

    Otázka není, že by to nešlo. Otázka je, proč to naše společnost, která tak ochotně přjala kapitalismus jako vrchol bytí lidské společnosti, zatraceně nedělá líp než ty komunisti.

    Vysvětlení je v tom, že jim předcházející režim dal práci (vždyť nepracovat bylo trestné), kdežto ten současný na ně, s odpuštěním, sere. Stejně tak jako na statisíce bílých nezaměstnaných. Je to jen díky rasismu a xenofobii české populace, že si politici za této situace dovolí žvandat o tom, že se lidé (tedy spíš podlidi typu cikánů, socek a bezdomovců) musejí naučit pracovat a obnovit si návyky na vstávání v pět ráno na šichtu.

    Žádná společnost není ráda, když se o ní mluví jako o rasistické a xenofóbní. Popírání takového stavu ovšem neznamená že neexistuje. Kanada má o sobě to nejlepší mínění, ale je stejně xenofóbní a rasistická, jako kterákoli jiná země.

    Mě toto téma zájímá nejen kvůli cikánům, neboli Romům, ale i z důvodů, které se týkají nastupující mladé generace, která je díky demografii převážně bílá. Tedy generace, která bez vlastní viny ztratí ony, politiky tolik žádané, pracovní návyky.

    Jestliže nejsme schopni postarat se o 300000 cikánů, co se stane s dvacetkrát větším počtem nezaměstnaných… To by ale bylo na jinou diskusi.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Pane Jírovče,
      když jsem před chvíli četl report o Vašem rozhovoru pro Parlamentní listy ve vztahu k nedělním OVM, a když jsem si dal dohromady všechno, co jsem od Vás četl, nabyl jsem dojmu, že při psaní dnešního komentu zde v 15.44 jste musel být „pod vlivem“, nebo že někdo zneužil Vašeho nickname. Takovou simplicitu bych čekal od psavců zcela jiné kategorie, než za kterou jste byl v mých očích dosud.
      Vím, že nezneužil, ale hodně jsem ztratil ze své představy o Vás. Mnohokrát jsem četl Vaše články a pochvaloval si Vaši schopnost vystihovat „jádro pudla“, v naší době se také říkalo „hlavní článek“.
      Dnešním komentem jste „setřel pel“ z tohoto mého pohledu a ukázal mi, že jste schopen nähmlich stejného postoje, jako ti dva, o nichž hovoříte v dnešních PL.
      To, co je obsahem Vašeho dnešního komentu je mizerné klišé, slova, slova, slova… potok, řeka prázdných slov.
      Podobně jako koment, na který nyní reaguji.
      Velmi mě mrzí, že musím napsat to, co teď píšu.
      V mailu s jedním známým, který také chodí zde k Bavorovi, jsem napsal, že jsem měl raději „hubu držet“.
      Mrzí mě, že jsem nedržel. Už zase budu. Protože je to marné, marné, marné.
      Mějte se!
      L.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      pan jirovec,tam ,kde nedavno boli zidia je dnes ta hadracka holota,len humannejsie nema plynovej komory.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Celkem pro původní obyvatelstvo přijatelná a úspěšná asimilace a začlenění cikánů do společnosti za socialismu nebyla snad asimilací? Pokud ano, tak ji přece pane Jírovče zmiňuji. A pro jistotu opakuji.
      Ano, čobolíku, cikáni museli pracovat. A především mohli – copak je nepovažujete za lidi kteří pracovat chtějí? Já většinu z nich ano. A ty kdo pracovat nechtějí, ať je bílý nebo černý, a nechtějí se podílet na zvelebování společnosti ve které žijí, ty zatracuji. Je to ovšem proti lickým právům. Kam až jste to dospěli?
      PPS : díval jsem se na třetí třetinu finále juniorek v hokeji Kanada-Rusko. Kdyby mi někdo před rokem řekl, že se budu dívat proto abych fandil Rusům proti té červenokabátnické směsce v hledišti považoval bych ho za blázna. Bohužel Rusové přes převahu prohráli. To se stává. Ale už dlouho jsem na hokeji neviděl v hledišti posměšné portréty státníků. Až ve svobodné a mírumilovné Kanadě. Putinovy karikatury. Vysvětlí mi naši zámořští pisatelé proč a za co si to zasloužil?

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        To je jednoduché, nejsme jako oni. Viděl jste někdy na hokeji karikaturu Strýčka Sama? Neviděl, já také ne.

        To se mi líbí

  19. cobolik pacholik napsal:

    nastartoval sa lex a s nervami ukoncil,bo jicko pise tiez pravdu,jak o ciganoch,ale lex hned nasiel jak sa canada vysporiadala s tou ciganskou holotou tam,ich sused videl som na vlastne oci,tu uz jicko uhyna,bo nechce ,ale urcite vie jak sa zatocilo s ciganskou holotu,ktora tam bola doma,ked prisiel biely u ich susedov na south som videl na vlastne oci a na vlas jak cigani u nas,lex,tak jak jicko vie,ze nebude z cigana slanina,tu nema co filozofovat,videl som lunik 9 v KE,videl som usti nad labem,videl som ciganov podnikatelov a najvacsiu holotu v osada jarovnice na spisi,len z auta a staci,kazdy kolonizator zakrutil domacej holote krkom,tak dumam ty indiani tam nejak zili,kym prisiel biely,musel nieco cervenokozec robit,bo by ich tam nebolo je mi jedno co,proste zil tak jak zil a biely neprisiel do vymretej zeme,co o ciganovy pochybujem za krala jak som cital,boli podobne jak jude za reichu velil sa im plyn a preco?bo vtedjasie navyky nezmenil dodnes,za komuny bud robil dobrovolne nasilu a ked nie tak robil aj tak v base nemal vychodiska,bo komuna trafila jak z nich aspon trochu urobit stachanovcov,bo demokraticky vidno,ze caka co mu da demokrat,co stachanovec namaka,indian musel byt inaksi bo tam biely nedaval davky jak im dava teraz tu ,maju domy zadarmo a utility,staci im,ani nejak nepyskuju,myslim ty v tej riti indiani bo maju vsetko,co treba,na americku uroven zivota to na vlas jak na nasu uroven osady u nas,smetie,psi,kopa deti,piju a droguju,len jeden rozdiel medzi indianom a ciganom,indianovy zem zobrali a davaju mu davky a cigan prisiel z punjab a dostava davky z bieleho zeme,ciganov tych,co za boha s nim nic nerusi,plyn velit to gestapacke,sterilizovat ich,mengeleho praktiky,hnat ich do roboty bicom stredoveke,zatvarat,ze nerobi,porusuje sa charta ludskych prav,myslim,aby vsetko bolo jak na dnesnu doby,aby to nebolo gestapacke,stredoveke a nehumanne,najlespie biely urobi aj s tymy ciganamy,co robia,ktorych je tolko slusnych,co v sto tonach strku okolo torysy zlata,ked zacne byt bandu s ciganom a robit jak robi cigan,potom nech sa postarao nas vsetkych charta ludskych prav a slobod,ukoncim jak lex,ja nikdy nikomu nepisem,co budem pisat bo ja nemam komu,ale nemal som to pisat bo marne ,marne ,marne…
    vobec ma neserie ani najmenej,ze som sa neudrzal,bo to sa neda toto pre lexa,bo pokial zijes lex a nemas este perkinsona,vzdy sa bude tazko udrzat,mozes ma poslat do teplych krajin,na co tu otvaram klapacku a miesam sa,bo sa nemozem udrzat nazdar.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      mna nikdy nemrzelo,co som nedobre niekedy urobil a potom som na to prisiel,bo keby ma mrzelo a vedel ,to ze neskor aj tak prekuknem,takeho nema na svete,vlastne kristus,ale aj ten prekukol a uz nikdy neurobi ten omyl,aby sa obetoval za tu prolhanu ludsku holotu amen.

      To se mi líbí

  20. cobolik pacholik napsal:

    a este pre pa,pana z norimberku,pan sa mi paci,este sa nestalo a to je dobre a pochybujem, co tiaz dobre,ze by tu nieco bolo napisane podla pana gusta z norimberku,len tak drzat a vidim ,ze pan drzi,nie ze by som sledoval jak stasi,ja podobny tiez svoje nepustim proste sme rovnaky s mizivym rozdielom v dlzke svetelnych rokov,ale rovnaky.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Lexi dobře že jste se neudržel neuměl jsem se tak podstatně vyjádřit jako VY……..ANO podstata je jsou to jen slova…….ten problém je prakticky neřešitelný………..bohužel naučili se jen a to podstatná většina jen brát……tím pádem se kruh uzavřel…….ty poctivý a určitě jsou, těm je samozřejmě křivděno………..a ta nalada proti nim se bude jen zhoršovat a to v dusledku současného řádu………….nebot velká negramotnost……myšleno nevyučen,nevypěstované naviky běžné pro pracovní proces je automaticky znevýhodnují
      Tím padem jsou automaticky na okraji společnosti………….tím padem zvyšují ty negativa vuči ostatním a ostatní to opět více vnímají jako že jsou neakceptovatelní.

      koukat na to pohledem pana Jirovce……..je přesně to samé co on vyčitá nám jen v obráceném gardu

      To se mi líbí

  21. tata napsal:

    k/k
    PŘESNĚ STOHO SEM SMUTNÝ TAKY…………….HLAVNĚ co lidí rozdává palce on nahoru nebo dolu………..reakce pana Jirovce TO HLAVNĚ VYVOLALA…………I když se nedá uplně souhlasit stou uplnou adresností……….jak mi je menama neznáme…….ale vím a zaživáme…….vybydlené domy a to třeba u nás v ŠLUKNOVSKÉM vyběžku v nemalé míře,ubytovny kde v okolí lidé nemohou normalně žit……….domy /paneláky……kde nastěhovali třeba 2 rodiny a do 5 let tam nebydlel nikdo jiný než oni………to je ten strach když žijete v relativním klidu když ve VAŠEM OKOLÍ NIKDO TAKOVÝ není a klepete se aby se tam nenastěhoval……..protože mám plno kamaradů znamích kteří tak dopadli a ty lokality jsou na první pohled k poznání…….a ten VÁŠ MAJETEKJE RAZEM NEPRODEJNÝ A neobyvatelný

    To se mi líbí

  22. ji5 napsal:

    Přátelé, nemohu si pomoct, když někdo považuje cikány za podlidi neschopné asimilace, je rasista. Problém je samozřejmě v úhlu pohledu. Jednotlivec nemůže sám nic udělat. Jeho osobní starosti a obavy (o úroveň škol, případný pokles cen nemovitostí atd) lze chápat. Jenže to neznamená, že stát nemá povinnost tento problém řešit.

    Mohu než opakovat, tak to, kurva, vy Havlovy pohrobci dělejte líp než komunisti.

    Do jisté míry nám mohou být příkladem samotné Spojené státy. Na začátku šedesátých let tam byla tuhá rasová segregace. Guvernér státu Alabama, George Wallace, stál v roce 1963 ve dveřích university, aby vlastním tělem zabránil tomu, aby do ní mohl vstoupit historicky první černý student. Z čistě rasistického hlediska „bílého muže“ se o tom píše zde:

    George C. Wallace: poslední ze zastánců segregace

    Bývalý americký ministr zahraničí Colin Powell kdysi líčil, že když jezdil koncem padesátých let z Washingtonu za rodinou na Floridu, byl na trase 1700 km jediný hotel, který ubytovával černochy.

    Když jezdil Sammy Davis Jr se Sinatrou, nesměl spát a jíst ve stejném hotelu. Když Jesse Owens
    závodil za universitu, bylo to to samé. Mimochodem, Owens vzpomínal na to, že mu Hitler dodatečně poslal gratulaci, kdežto americký president ho ignoroval. To je všechno rasismus.

    Od té doby se mnoho změnilo k lepšímu. Stálo za tím hnutí proti rasismu, ale především akce federální vlády a president Johnson, který příslušné zákony podepsal.

    Česká vláda nemá pro řešení cikánského programu žádný plán. Politici se raději vezou na vlně individuálního rasismu. To mi vadí a proto se k této věci vyjadřuji.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Pane Jiří
      segregace a vztah k našim cikánům jsou naprosto rozdílné situace. Něco takového jako bylo v Americe nebo JAR, u nás není a nebylo. To není zrovna patřičné srovnání.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        ji5 napsal:
        6.1.2015 (17:29)
        proboha a ted jste přesně asi nechtěně nabil……..proto sprominutím kecáte libivými humanistickými argumenty………

        citace………..Přátelé, nemohu si pomoct, když někdo považuje cikány za podlidi neschopné asimilace, je rasista. Problém je samozřejmě v úhlu pohledu. Jednotlivec nemůže sám nic udělat. Jeho osobní starosti a obavy (o úroveň škol, případný pokles cen nemovitostí atd) lze chápat. Jenže to neznamená, že stát nemá povinnost tento problém řešit.

        Kdo je proboha zde staví do role podlidí?ANO musite tento argument uvest a zde vyloženě lživý aby jste na tom zakladě mohl obhajovat že jsme rasisti
        citace
        OBJEVIL SE ZDE JEDEN…..co by jim nepřal studovat …….naopak tam je jediná cesta.ALE NEZAVIRÁM OČI před skutečností,realitou VY ano.

        Česká vláda nemá pro řešení cikánského programu žádný plán. Politici se raději vezou na vlně individuálního rasismu. To mi vadí a proto se k této věci vyjadřuji.

        OPĚT s časti libivé kecy on to řešení nikdo nezná………problém je hlavně zřizení……a jejich snaha spíše nesnaha se přizpusobit……..kapitalismus je pro ně tvrdy—na jedné straně umožnuje nepracovat………na druhé hlavně potřebuje chytré a prubojné lidi………oni postradají převážně tyto atributy………někdo jim snad znemožnuje studovat……..né naopak……stát všemožně až se dá řici na ukor druhých je nutí …..dost častoza jejich nezajmu………ten přistup na prolomení toho kruhu je na nich……bez jejich spolupráce se vše mine učinkem

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          … Kdo je proboha staví….. ale strejdo vždyť to de facto dělají všechna ta prapodivná sdružení, Kocábové a podobná příživnická sebranka. Krom toho, je zcela jiná doba.. za našeho mládí – ve škole se nikdo nezajímal, čí jsi a kdo jsi. Buˇd měl úkoly nebo neměl – uměl nebo ne a lepanec dostal každý, poznámku s následným domácím důkladnějším doplněním každý bez rozdílu. Žádné rozlišování či úlevy. ČT udělala záhadný projekt učitelé z česka šli učit do Bronxu..A no bylo to zajímavé….. co všechno se jim tolerovalo, vysvětlovalo. dělali z nich úplná hovádka neschopná myšlení. . Tedy ty výžblechty pseudo kantorů – to byl děs. Samá psychologie a výsledek NULA.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            pardon tato.. špatně četla..

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              podle mě směšujete dvě věci,,,,,,,,v reakci na mě
              Moje reakce ……….Kdo je proboha zde staví do role podlidí?

              nemluvím o politicích ale že pan Jirovec použil větu…………Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí.
              na to jsem nák reagoval a on odpověděl………………………Přátelé, nemohu si pomoct, když někdo považuje cikány za podlidi neschopné asimilace, je rasista. Problém je samozřejmě v úhlu pohledu. Jednotlivec nemůže sám nic udělat. Jeho osobní starosti a obavy (o úroveň škol, případný pokles cen nemovitostí atd) lze chápat. Jenže to neznamená, že stát nemá povinnost tento problém řešit.

              tady je nikdo za podlidi nepovažuje…….stoho že někdo ano nemuže dedukovat tu větu…..Česko je svrchovaně rasistickou a xenofobní zemí.

              pak vaše reakce postrádá logickou sovislost……….navíc argument co jste použila je zčasti nesprávný……….LIDI typu Kocába je za podlidi věřejně nepovažují………co si opravdu myslí nikdo z nás neví……..akorát že jejich humanistické keci a činy jsou konpraduktivní

              To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      pane Jírovec,
      tak tohle je teda mazec.
      palec dolů.

      To se mi líbí

  23. Miluše napsal:

    Já si vzpomínám, jak při jedné pěvecké soutěži (myslím Superstar) vyhrál Vlastimil Horváth – cigán. Nejenom, že moc hezky zpíval, ale i jeho vstupování předčilo ostatní bílé spolusoutěžící. Tehdy mu někdo z poroty řekl, že udělal pro své romské spoluobčany mnohem více než politici, v jejichž portfeji je zabývat se sociální otázkou. Protože také pochvala vychovává a dobrý příklad. Také fotbalové a jiné sportovní kluby by měly dát možnost, aby mohli trénovat i sportovně nadaní malé romské děti. Vím, že je to hodně o penězích a ve sportu obzvlášť. Ale tam se mělo začít. Ministerstvo školství by mohlo zřídit speciální školy se zaměřením na hudbu anebo na sport v každém kraji. Namísto vymýšlení všelijakých nových školských systémů, kde peníze jenom mizí do nenávratna. Určitě mě mnozí označí za naivní. Samozřejmě, vím, že příčinou všeho je stav společnosti a narůstající sociální rozdíly.

    J. Keller v jednom ze svých článků, která se sice týkal solidarity s emigranty, ale myslím, že má platnost i v případě otázky romského obyvatelstva.
    „Podělí se snad vyvolení o své astronomicky rostoucí majetky s těmi, kteří k nám přicházejí v naprosté nouzi? Anebo se situace bude řešit jako dosud tím, že se o svá mizející sociální práva budou dělit ti nejpotřebnější Evropané? Mezi solidarity vystupují v okamžiku, kdy jen ti relativně chudí jsou vyzýváni, aby se dělili o svá siciální práva s těmi, kteří jsou ještě chudší než oni. Přitom je nepřípustné jen pomyslet na to, že by zároveň měli ti nejbohatší podělit s ostatními o své majetky a privilegia.“

    Nejenom Praha za to může. Podívejte se na diskuzi k článku J. Jírovce v Parlamentních listech, je tam hodně výzev k protestům z různých míst naší vlasti. A tak, pokud nám na ní záleží, může to mít větší sílu než propadat beznaději.

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      oprava: …aby mohly trénovat i sportovně nadané romské děti.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak trochu si budu odporovat. V jedné věci nám Amerika může být příkladem. A to je skutečná integrace černochů do povědomí. Od Sidney Poitiera je snad v každém filmu role nějakého „dobrého“ černocha a hraje ji – kupodivu – černoch. Zatím co u nás i role cikánů hrajou bílí. Poslední nejkřiklavější příklad je „Roming“, kde role cikánů hrají Polívka s Labudou. Film sám je sice hrozná hovadina, ale proč tam nemohl hrát cikána cikán? A takových je… Ano, příklady mohou táhnout. A není jen Vlasta Horváth, je to i Banga z Gypsy.cz, Lucie Bílá…

      To se mi líbí

  24. cobolik pacholik napsal:

    v state michigan,biela holota musela robit skusky na univerzitu a cierna nerobila,bo prijatie da sa povedat guarantovane farbou pleti,az to studenti napadli a najvyzsi sud toho statu to potom zrusil,,ked zbili toho cierneho uz umrel v los angeles cierny urobili bordel za pol miliardy$,ked zlyncovala policia v texas nelegalov z mexico a to ich bili lepsie jak u nas VB,latino holota nezapalila miami,ked ten nigger OJ simpson ,jeho advokati mu vybavili nevinny,biela holota nezapalila nijake city na prostest,jak cierna,kdekolvek sa nieco prihodi ciernemu,plne channels ciernych aktivistov a ked sa prihodi bielej holote,ani hovno,nema nijakeho aktivistu,,do oci bije,ze svoj color vyuzivaju,nie vsetci,ale podla kriku na mediach,to uz tak vyzera,ked biely nejaky profesorik dristal na cnn,ked bol bordel vo fergusson a dristal podobne jak ja,spomnul este kriminaly,ze ich je tam 70% zavretych, uz ho viacej nepustili k slovu,bo velmi vychcane vedel dristat,proste ho zrusili,mna mozu nazvat rasista,len preto,ze si dristam,jak mi dovoluje pravo,nenabadam na nijake zabijanie a vobec cierny mi nezavadza nikdy som s nijakym nemal problem,vlastne raz,mi ukradli topanky,ked som pijany spal,ale potom mi cierny kupil nove,ale je jasne ze cierny taky pracovity jak cigan,najviac ich sedi za drogy,prepadnutia a aj za neplatenie alimentov,to ked mna sudili,to samy cierny nemal zaplatene alimenty.teraz vysinuty nigger zastrelil, jedneho aziata a jedneho cigana police officer v NY city,tak cierna holota zacala pisat po web,ze velmi dobre urobil a hned boli dristacky na weboch,ze treba castejsie tak robit,az tak demokraticka policia tu monitorovala blogy a brala vazne,ze sa najde viac takych pistolnikov bo sa otvorene dristalo zastrel si aj ty svojho policajta,ked starosta NY city dristal na pohrebe toho cigana,co zastrelil nigger,tak sa vacsina policajtov obratila k nemu chrbtom,bo pred tym mal mocne reci,ze sa striela do ciernych,je kopa prepadov,obchodov,ci cohokolvek,kde je nejaka kasa a vsetko nahrane na kamerach v NY city,taky afro,prisiel do obchodu,taky 4 na 4 metre a tam taka 35 kilova hadracka z pakistanu predavala v noci ani nepovedal hi a strelil jej 3 krat do ksichtu z 10 cm a zobral 35$, sledujem tieto porady bo je vidiet tam,ze niekde ma policajt presrane,ked sa nan striela bez najmensej vystrahy a vo vacsine striela hadajte kto?

    To se mi líbí

  25. Petr Pelikán napsal:

    Čtenáři,

    včera jsme tady v Bavorsku měli svátek – takže jsme neměl na diskuse ani čas, ani chuť.

    Ale na OVM jsem se podíval a shlédnul jsem také ty předcházející, ze 14.12., které byly také na téma imigrace (nevím, jestli jste je viděl). Z mého pohledu velmi zajímavé. Nevím, na kolik si to uvědomujeme, ale přes všechny diskuse o imigraci, přes všechna pro a proti z obou stran, na jedné skutečnosti nic nezměníme – ti uprchlíci neví, kudy kam, jejich nouze a utrpení jsou hrozné a ať chceme, nebo nechceme, ten příliv nyní nezastavíme (Tomáš Halík v OVM vyslovil na počátku diskuse tézi, se kterou souhlasím – jsme v podobné situaci, jako svého času Římská říše za stěhování národů). My musíme hledat pro tuto situaci řešení. A Jan Keller dobře vystihl skutečnost, že problémem imigrace není rozdílnost mentality imigrantů, ale z velké části – né neopodstatněný – strach o sociální zabezpečení.

    Jsem trochu překvapený z naivních představ a předsudků o imigraci, které je možno zde v diskusi vyčíst a které článek samotný svým obsahem sugeruje. Náš západní hodnotový systém stojí na základních právech a svobodách jednotlivce – již z tohoto důvodu je nesmyslné tvrdit, že by se imigrant měl přizpůsobit zvykům, tradicím, způsobu života země, do které přichází. Správně je, že musí přijmout právní řád dané země – u nás je základem právního řádu Listina základních práv a svobod – a jednotící hodnotou této listiny je tolerance – to je fakt (jakkoliv to někdo může považovat za nesmysl).

    Zajímavý je také Váš odkaz na film o Občanském sdružení Český západ (tady ho najdete celý: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10267495379-cesky-zapad/21056226673 ). Stojí za shlédnutí a diskuze pod ním za přečtení – především od těch lidí, kteří od tamtuď pocházejí:

    Vše, co se děje v Dobré Vodě pravidelně sleduji. Je to obdivuhodné, čeho všeho se dá dosáhnout třeba jen vstřícností a dobrým slovem. Žiji zde a tak vidím tu změnu na vlastní oči. Je dobré, že ukazujete takové příklady, třeba se přidají i ostatní.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Pane Pelikáne, kolik stříbrných máte za slovo?
      Souhlasíte s přirovnáním očekávané imigrační apokalypsy se stěhováním národů. Dovolte abych se zasmál. Vážený havloidní mentore, příčinou stěhování národů byly demografické změny, růst obyvatel a neschopnost uživení (jako když se množí krysy a potkani, když vyžerou jednu sýpku, nastěhují se bezohledně a bez skrupulí do druhé, aniž by se na to někoho ptali). A Římská říše? Ta byla ve stejném úpadku jako je dnes Západní civilizace. Také nebude schopna se ubránit a bude rozvrácena.

      Současní uprchlíci z Balkánu, Blízkého a Středního východu a Afriky doposud relativně spokojeně ve svých převážně muslimských státech žili. V každém případě jich ze země neprchali tisíce a miliony. Že se tam mezi sebou nesnesou sunnité se šíity, že se tam nevyslovitelně brutálně masakrují v kmenových a náboženských válkách, že tam nebyli za dlouhá staletí a tisíciletí sto vybudovat demokratické civilizace, že se tam velmoci v čele s USA serou do jejich výsostně vnitřních záležitostí ve jménu demokracie a svobody, ale ve skutečnosti ze své nenažranosti a nezkrotné touze po stále větším bohatství, nenesu já žádnou vinu!

      Ať si uprchlíky Obama nastěhuje na své letadlové lodě a bombardéry a odveze si je k nim domů do USA. To by ho Američané hnali. Já (a pokud někdo ano ať se přihlásí) jsem tam nikoho nezabil, nevystěhoval, já jsem tam žádný samopal neposlal, žádnému obyvateli zmíněných zemí jsem v životě neublížil a snad na vlastní oči ani neviděl. Já jsem tu jen celý život denně pracoval a dřel pro sebe a republiku, odváděl daně a ctil zákony. Nikdy mi nikdo nic zadarmo nedal a nic jsem také nechtěl. Na všechno jsem si musel vydělat prací, ne kecáním v pražských kavárnách.
      Takže rozdíl tu v příčinách stěhování národů je. Velký, podstatný a nesrovnatelný.

      Vy nejenže stále jako flašinet opakujete humanistické žvásty o svobodě a lidských právech, ale se zdviženým ukazováčkem sebevědomě „přikazujete“ jiným, že MUSÍ, že jsou POVINI. Hovno jsem povinen! Já jsem zavázán jen Ústavou a zákony této země a pokud jsou zneužity k rozvrácení a poškozování mého národa, mé domoviny a mého státu, je mou povinností a právem proti tomu protestovat a bude-li potřeba, i bojovat. A věřte, že i po desetiletích jsem s kalašnikovem schopen velmi dobře zacházet (pravděpodobně na rozdíl od kazatelů pravdy a lásky, z nichž většina se chlubí modrou knížkou anebo kážou odněkud zpoza rohu o tom, jak špatné a naivní představy a předsudky mám. Vy jste tak sebevědomý a sebejistý ve svých pravdách, že je mi z vás na blití).

      Říkáte, že imigranti musí přijmout právní řád dané země. Vy snad hulíte trávu nebo šňupete koks. Už 600 let se nikomu nepodařilo dosáhnout toho, aby Cikáni přijali za svůj právní řád R-U, ČSR, ČSSR a ČR a řídili se jím a sníte o tom, jak ho přijmou muslimové, arabáci, pologramotní nomádi a kočovníci z nějakých prdelí v poušti nebo pustin Kavkazu. Mohl byste místo jen mávání LZPS napsat jak si představujete, že náš stát s 1,6 bilionovým dluhem dokáže ubytovat, nakrmit a dát práci, vzdělání a lékařskou péči třeba 100 tisícům imigrantům bez toho, že tím současně drasticky snížíte životní úroveň našich občanů? Tlačíte sem Trojského koně a nemyslíte na následky ve formě nespokojenosti, protestů, demonstrací, vzestupu neonacismu, nacionalismu, terorismu a občanské války. Protože tady nastane nedostatek, to je jasné jako pár facek. A tam, kde bývá nedostatek, tam se rodí svár!

      Říkám to na rovinu – já nebudu tolerovat nikoho, kdo nebude respektovat mě, kdo se není schopen ani ochoten přizpůsobit mé civilizaci a mé tisícileté kultuře. Každý kdo mě k tomu bude nutit, bude mým nepřítelem. Protože tady už nejde o prdel, tady jde o život můj, mých dětí a potomků. Chápete to vy tupče, že tady jde o samotnou existenci naší Evropy?

      PS: klidně mě pane Bavore za nadávky a vulgarity smažte, nebudu vám to mít za zlé. Někteří lidé mě dokáží rozčílit do běla a to se pak nekontroluju.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Až se probudí nějaký Francouzský Bervik, bude pozdě.

        To se mi líbí

      • Petr Pelikán napsal:

        Strejdo Oline,

        na to, že se hlásíte k levici, máte víc než sobecký pohled – liberté, égalité, fraternité jsou pro Vás jen prázdné paroly levicového hnutí. Dovolím si citovat paní Ing. Kateřinu Konečnou, poslankyni Evropského parlamentu za KSČM:

        Každé náboženství s sebou nese určitá specifika. A vzhledem k tomu, že je u nás nejen svoboda slova, ale i svoboda vyznávání náboženství, jeho vyjádření je pro tuto menšinu nejen urážející, ale i diskriminující. Může působit jako rozbuška křehkých vztahů, které se náš stát snaží budovat se všemi etnickými skupinami žijícími na území České republiky.

        KSČM zásadně prosazuje rovnost všech lidí, nechce a nebude nikoho zvýhodňovat ani diskriminovat. Pokud chce někdo žít v České republice, ctí a dodržuje naše zákony, respektuje český právní řád, není možné, aby se takto choval český politik, za kterého se Tomio Okamura deklaruje. Identifikovat lidi podle barvy pleti, národnosti, oblečení, nerespektovat jejich vyznání, to už jsme jednou zažili a dodnes si pamatujeme, jaké hrůzy způsobil fašismus, který označil židovskou komunitu a následně ji poslal do koncentračních táborů.

        A právě proto jsem rozhodně proti, aby se »politik« Tomio Okamura vyjadřoval tímto způsobem a nabádal české občany k provokacím, které mohou spustit lavinu, jež budeme jen těžce zastavovat. Takovýto začátek roku 2015 si jistě nikdo nepřejeme.

        PS: Může být, že pro Vás byly důvodem stěhování národů v době Římské říše demografické změny, růst obyvatel a neschopnost uživení. Ve skutečnosti byly ale důvody jiné – a mají analogii k současnosti. Urážky na tom nic nezmění.

        To se mi líbí

        • Mac napsal:

          Z dnešního tisku:
          7. 1. Aktualizováno Tři muži ozbrojení útočnými puškami a granátometem napadli ve středu v Paříži redakci satirického magazínu Charlie Hebdo. Úřady potvrdily 12 mrtvých. Útočníci jsou na útěku. Prezident François Hollande útok odsoudil jako teroristický čin, ozbrojenci při něm chválili Alláha.

          Kolik takových kratochvilných zábaviček necháme naše neradikální muslimské přátele provést, aby si různí Pelikánové přešaltrovali myšlení z kategorie „několik špatných zkušeností“ do fáze AKUTNÍ OHROŽENÍ?

          Čemu pánové Pelikánové říkají povrchnost či populismus je naprosto nepodstatné….

          To se mi líbí

          • Petr Pelikán napsal:

            Srovnáváte nesrovnavatelné, soudíte paušálně.

            Že se jedná o naprosto tragickou událost, že je to naprosto nepřijatelný zločin, o tom není pochyb. Důvod sice zatím není známý, ale jednou z doměnek je, že důvodem může být dnešní vydání tohoto satirického týdeníku, které se věnuje knize „Soumission“ franzouzského spisovatele Michela Houellebecqa – včera jsem sledoval jeho interwiev k obsahu knihy.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              no jo,o té knize jsem si ráno četl,ale toto je tedy hrůza,pane Pelikáne a tady to vidíte,z tohoto mají lidé strach,divíte se jim?Já tedy ani trochu.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Já se jim nedivím – a ten strach chápu. Ještě větší strach mám ale právě z názorů jako výše, které velmi povrchně, paušálně a ideologicky soudí – hází bezhlavě všechny do jednoho pytle, neboť i to má své důsledky.

              Citoval jsem reakci paní ing. Konečné z KSČM na vyjádření Tomia Okamury k islámu:

              „Každé náboženství s sebou nese určitá specifika. A vzhledem k tomu, že je u nás nejen svoboda slova, ale i svoboda vyznávání náboženství, jeho vyjádření je pro tuto menšinu nejen urážející, ale i diskriminující. Může působit jako rozbuška křehkých vztahů, které se náš stát snaží budovat se všemi etnickými skupinami žijícími na území České republiky.
              .
              .
              .
              A právě proto jsem rozhodně proti, aby se »politik« Tomio Okamura vyjadřoval tímto způsobem a nabádal české občany k provokacím, které mohou spustit lavinu, jež budeme jen těžce zastavovat. Takovýto začátek roku 2015 si jistě nikdo nepřejeme.“

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Veškerá smířlivá prohlášení jen podporují fanatiky. Tady je opravdu nutné zahájit tvrdý boj proti islamismu. Třeba i za cenu nevinných obětí. Protože jejich oběti jsou také nevinné. Není kam ustoupit, abychom pak neustupovali buď před koránem nebo Bervikem.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Pelikáne,ale když tady někdo začne mluvit od plic,tak je to tím že mu chytly saze,ale zase vychladne,rozhodně není takový trotl aby dal na idiotské kecy kašpárka Okamury.
              Podívejte,měli jsme tady Sládka a kde je mu dnes konec?Stejně tak skončí Okamura.

              pane Pelikáne,snažím se pochopit jak názory Strejdy Olina tak i ty Vaše názory,tak to je.

              no,ale momentálně si dám pauzu s diskuzemi a budu držet hodiny ticha za ty povražděné.

              To se mi líbí

            • Mac napsal:

              vy nejste normální
              vy nám chcete nekecat, že pro takového bestiální vraždění nacházíte DŮVOD??

              A jaké další úchylné bláboly z Vás ještě vypadnou?

              A pro ty stále paušálnější soudy jsou důvodem stále častější a brutálnější útoky hodných a samozřejmě zcela neradikálních muslimů v naší ještě do nedávna jakžtakž civilizované a bezpečné Evropě

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Taky soudím že právě dnes není vhodná doba pro diskusi na toto téma, stejně jako nebyla vhodná hned po 11. září 2001… A nebudu rozebírat proč.
              Jenom prosím „čtenáře“ : nechte Okamuru na pokoji, brání svou civilizaci jen slovy, na rozdíl od toho útočícího pitomce bombardéra z júesej.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Kateřina Konečná už taky „zličtila“, jen co je v EP. Namísto ochrany práva na práci a na zaslouženou odměnu nabádá ve svém článku v Haló novinách k podpoře charity a k soucítění. Pěkně děkuju, nebudu.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Poslední poznámka k tématu, pane Bavore.

              Jsem silným zastáncem naprosto tvrdého boje proti islamismu. Islamisté nemají v naší společnosti co hledat. Oni ničí naše, po dlouhá století vydobité hodnoty, stejně, jako ničí hodnoty vlastní kultůry.

              Jsem ale silným odpůrcem těch, kteří mezi islám a islamismus dávají rovnítko.

              PS: Před několika dny jsme od sestřenice mojí ženy dostaly přes WhatsApp video a několik fotek z aktuálního Bagdádu – z pracoviště, oslav, z „shoppingu“ atd. – a nutně se mi při pohledu na jednu z nich vybavily zdejší diskuse – Bagdád, modrá obloha, sluníčko svítí a ona stojí před ozdobeným vánočním stromem (4-5 metrů vysokým, žádná palma) – a v uších jsem měl ještě ten typicý zvuk arabské muziky – z onoho videa ( něco takového https://www.youtube.com/watch?v=MUzXN6XyFfA )

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Proboha pane Pelikáne. Ať si v Bagdádu slaví co chtějí. Ale ať to slaví v Bagdádu a ne v Paříži, Bruselu či Horní Dolní

                To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Vánoce neslavili, pane Bavore – o to také nejde, ale ten vánoční strom tam stál, na veřejném prostranství.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              V Judei, pane Bavore.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nevíte někdo proč mám vždy při čtení PP pocit jakobych slyšel kasičku kostelní i tu státní právě vybravšího, vyžraného, v sukni (nebo je to sutana?), pedofilního, kněze hovořit ze zlatem vykládané kazatelny o skromnosti, slušnosti, vkusu, poctivosti, pracovitosti…

      To se mi líbí

      • Mac napsal:

        to máte dobrý, že při čtení těchto pánů PP pouze slyšíte kasičku.
        Mně se docela obyčejně obrací kufr….

        To se mi líbí

  26. Strejda Olin napsal:

    Názory na toto video můžou být různé, ale shlédnout by ho měli všichni (cca 50 minut)
    „VÁLKA ISLÁMU V ČÍSLECH A DATECH“
    http://tomanovasona.blog.idnes.cz/c/442671/Valka-Islamu-v-cislech-a-datech-Velmi-pusobive-video.html

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Dočetl (titulky) jsem celé. Zajímavé.
      Poznání : proč nás do tohodle 14. století trvajícího boje, který se nás nikdy netýkal a týkat neměl, zatáhli naši, sakra proč píši naši?, potentáti? Střední Evropa měla svoje problémy, ale na těch mapách je vidět, že tyto se jí vůbec netýkaly. A teď ano.
      „Oni“, tedy muslimové, jistě mají podobné vykladače jako byl tento profesor. A ukazují kde i my (!) jsme vedli své války kterým se říká mise …

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Já samozřejmě nevím co je a co není pravda, co jsou jen hypotézy a co jsou fakta. Ale jedno je zajímavé – dějinné události, zejména ty hodně vzdálené, byly sice „černobílé“, ale nedostatek doložitelných důkazů a někdy i ideologická zaslepenost nám umožňuje je vykládat v mnoha odstínech. Někdy také nedokážeme pospojovat logiku příčin a následků, díváme se, ale souvislosti nevidíme. Když nám pak někdo napoví z jakého úhlu se máme na věc podívat, opravdu uvidíme souvislosti našemu zažitému chápání doposud skryté. Přiznejme si, že když jsme někdy četli, že naši předci „byli v tej vojně s Turkem“, nespojovali jsme je s dobyvačným islámem tak, jak ukazuje video. Prostě to byla jedna z mnoha tehdejších válek.

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.