Sankce a antisankce. Rusko může vydržet roky západních sankcí


EU-U-RFRosselchoznadzor (Obdoba naší Státní veterinární správy) vyhlásil  21.října „dočasné omezení“  dovozu  tuku ze skotu a prasat a drůbeží tuk z EU.

Tak je to uvedeno ve zprávě. Tato služba také oznámila zákaz dovozu produktů z hovězího dobytka a prasat, potravinářské mouky z masa a vedlejší živočišné produkty.

V případě zásilek těchto produktů dodaných do 21. října a dodaných na hranici do 26. října rozhodnutí o povolení se bude přijímat obvyklým způsobem s odběrem vzorků pro „zvýšenou laboratorní  kontrolu.“

Jak vysvětluje  Rosselchoznadzor, byla uvalena omezení z důvodu mnoha případů detekce zakázaných a škodlivých látek ve výrobcích, které do Ruska přicházejí z EU.

Německá rozvědka

Rusko je schopno po mnoho let vydržet sankce uvalené proti němu Západem v souvislosti s konfliktem na Ukrajině. Tuto neděli to napsal týdeník Bild am Sonntag s odkazem na německou zpravodajskou službu BND.

Podle odhadu BND, hotovostní rezervy v Rusku jsou v současné době oceněny na 619 miliard dolarů, což je o 162 procent z částky veřejných výdajů na běžný rok.

V důsledku toho by Rusko samo přežilo 20 měsíců.

V BND také věří, že v důsledku takové velké hotovostní rezervy a relativně nízké míry veřejného zadlužení na úrovni 13 procent, Rusko může vydržet dopady finanční krize po dobu čtyř let, i když není deklarována výchozí pozice.

Sergej Volodin
Central News Agency Novorossia
novorosNovorus.info

 

Příspěvek byl publikován v rubrice novoros se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

62 reakcí na Sankce a antisankce. Rusko může vydržet roky západních sankcí

  1. Petrpavel napsal:

    Roky? Kolik vydržela a vydrží Kuba? No problem. Pro ně. Problém máme my …

    To se mi líbí

    • Petr Pelikán napsal:

      Kolik vydržela a vydrží Kuba? No problem. Ale na úkor koho – vlastního obyvatelstva.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To je váš pohled. A jejich pohled je jaký? Zase jim chcete vnucovat svoji představu štěstí?

        To se mi líbí

        • Petr Pelikán napsal:

          Jeďte klidně na Kubu, pane Bavore a podívejte se. Ale musíte jít mimo hlídané turistické oblasti, mimo krásné pláže jako je Varadero, Playa Paraiso, Playa Esmeralda atd. A pokud to uděláte a nebudete mít při pohledu na tu bídu a primitivní životní podmínky, které tam jsou, každodenní potíže prostého obyvatelstva, žádné špatné svědomí, pak pište něco o mých „pohledech“ a vnucování představy štěstí.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Ale proč bych tam měl já jezdit? Já mám své představy, oni také své a rozhodně se nemusí nutně shodovat. Oni žijí tam a já tady. Oni mají své životní podmínky a já také své. Ale ten rozdíl vy nechápete. Podle vás se všichni musí mít stejně. Komunisté chtěli život zglajchšajtovat. Současné „demokracie“ se snaží o totéž.

            To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Pane Bavore,

              o Kubě a životě tam, o problémech, představách a touhách tamního obyvatelstva, nemáte žádné ponětí, ale o to víc máte prázdných parol.

              píšete: „Podle Vás se všichni musí mít stejně?“, to ale není pravda, jen Vaše populistické vyjádření. Není to poprvé, kdy mi účelově něco podsouváte.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              S dovolením, pane Bavore, ale nárok všechno vědět jsem si nedělal, nedělám a dělat nebudu.

              Jedno vím ale jistě – turista, který vidí jen turistické oblasti země, zemi samotnou nepozná. A jste-li konfrontován s realitou skutečných životních podmínek, ve vnitrozemí, pak je opravdu něco špatně, když nemáte špatné svědomí.

              To je jeden z důvodů, proč jsou oblasti jako Karibik, Dálný Východ a podobné velmi nízko na mém cestovním plánu.

              Před zhruba deseti lety jsem s manželkou jel na malou cestu touto lodí:

              http://www.cruiseferry.de/delphinrenaissance.html

              Bylo to hezké, velmi kvalitní servis (pokoj byl uklízen a připravován dvakrát denně – po snídani a po obědě), špičková jídla (všechny čtyři restaurace byly výborné), prohlídka lodi s kapitánem včetně vysvětlení všemožných funkcí lodi a radarových systémů (dozvíte se spoustu zajímavých věcí), Gala – večeře s kapitánem atd. – tak trochu nepotřebný, ale hezký luxus a pak vystoupíte z lodi na denní výlet na suchozemí, místo pasu máte kartu z lodi, která Vás identifikuje (patříte k privilegovaným) a vidíte ty rozdíly, mezi Vaším „luxusem“ a životem těch pozemšťanů. Naprosto sureální.

              Tak nějak to je, pane Bavore.

              Víte, kolik moci má na Kubě pár dolarů v kapse?

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Pohled středoevropského turisty nevypovídá nic o mentalitě obyvatel země. Vy nevíte a jen se domýšlíte, že by oni chtěli žít jako vy. Ale vy to nevíte.

                To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Nevím, jak šťastní a nešťastní „nesvobodní“ Kubánci jsou, ale myslím si, že žijí důstojnějším životem než před revolucí a nebo než většina obyvatel okolního Karibiku. Dokonce si myslím, že jsou na tom lépe, než desítky milionů sice „svobodných“, ale chudých Američanů.

            To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Také si myslím spoustu věcí. Některé dokonce vím.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Na to a bych věděl, bych tam musel pár let žít. Kubánci jistě nejsou bohatí, nedosahují jakéhosi námi chápaného standardu v životní úrovni. Nemají svobodu slova ani pluralitní politický systém a demokracii (někdo to má za existenční prioritu, někdo ne). Na Kubě ani v žádné zemi Karibiku a Latinské Ameriky jsem nebyl a tak mi nezbývá, než čerpat znalosti jinde. Třeba na inetu. Tam jsem se dozvěděl, že Kubánci (11 milionů) jsou gramotní, mají vzdělání, zdravotní péči, bydlení a energie prakticky zadarmo, velmi nízké ceny potravin, nikomu nehrozí hlad a bída, nikdo nemusí žebrat a být bezdomovcem (v USA žije pod hranicí chudoby 47 mil. obyvatel). Na Kubě je nejbezpečněji z celého Amerického kontinentu, až na pár disidentů jsou věznice skoro prázdné (v USA mají 2,2 miliony vězňů, 7,5x více než je průměr v EU), je tu nízká dětská úmrtnost (v USA relativně vysoká).

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Strejdo Oline, měl jsem na starosti padesát Kubánců několik let a jejich mentalita je úplně jinde. Žijí teď a co bude zítra, budou řešit zítra. Život je pro ně mejdan a náš uštvaný styl života je jim nepochopitelný. A nějaké sankce? S trochou nadsázky – zpívat, tančit, něco kubánského rumu, tabáku ….. a milování. A zkuste jim vrtat do Fidela. Nebudou rádi.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              „Při jedné za svých cest po Kubě se mi podařilo získat velice cenný rozhovor, o který se s vámi chci nyní podělit. Poskytl mi ho jeden pán, žijící na Kubě již 60 let. Jeho přáním však bylo nezveřejňovat jeho jméno. Základem rozhovoru bylo 24 otázek, které jsem si pečlivě připravila a o kterých jsem si jistá, že vám pomohou pochopit systém na Kubě.“

              Pravá tvář Kuby – Exkluzivní rozhovor (1.)

              http://www.osobniblog.cz/2011/08/prava-tvar-kuby-exkluzivni-rozhovor-1/

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Hlavně mne zaujal ten objev, že z platů pracujících se odvádí nějaká daň, ze které se platí sociální potřeby. To patrně nikde jinde ve světě není. Tím myslím tu daň.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              přečetl jsem oba díly a zrovna tento objev mne nijak nezaujal,víte,myslím si,že s poznámkou pana Pelikána Petrupavlovi,že vydržela na úkor vlastního obyvatelstva se dá celkem souhlasit,já s ním souhlasím.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ono se dá stejně glosovat – to ke čtenáři, že na úkor vlastního obyvatelstva je zde to, co tu máme. A pokud budete tvrdit, že ne, tak lžete čtenáři. Dohadovat se s Pelikánem je krmení trola, a znalí oblasti vědí, že ta Kuba je na tom v průměru z dané oblasti natruc nejlépe – už to tu bylo, odkaz na studii jisté CIA …
              Ti, co tam skutečně byli, a mají trochu empatie velmi často tvrdili: jeď tam pokud možno hned, než to „zkruví amíci“ mac donaldy, apod. …
              Chtělo by to srovnání běžné životní úrovně a podmínek v okolí , např. Jamaika, Haiti, Dominikánská republika, atd…
              Apropo, ti, co měli možnost navštívit Kubu i Dominikánskou republiku, tak hodnotí živ. úroveň na Kubě lepší … Právě ona Dominikánská republika ( vcelku profláklá turistická destinace ) byla opakovaně popisována takto: vylezeš z hotelového komplexu, a neuvěřitelná bída …
              Je snad celý Karibik pod sankcemi USA, něco mi uniklo, že ta hrozná socanská Kuba si ausgerecht navzdor rádoby ideologickým US slintům a likvidačním krokům, vede v průměru regionu nejlépe ???
              Mám vždycky při čtení těch plačků o totální kubánské depresi pocit, že dotyční autoři těžce zamačkávají slzu po podmínkách pro plebs 18. a 19. století, a přesvědčují tím podprahově ovčanstvo o tom, že to tak přece bylo správně, že tehdy „úspěšní“ nemuseli za „úspěch“ pykat ( dosadí si každý sám …)

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              A poznámka o „objektivnosti“ rozhovorů – nyní očima turisty, jež okusil tuzemské krásy , a náhodou , neznaje reálií, se v restauraci dobré restauraci dá do řeči s jiným hostem, a dozví se, že se tady žije nejlépe v historii, atd … 🙂 … I šel v té stověžaté do další, a tam zase narazil na sympaťáka, co se zápalem v oku hovořil o tom, jak by Praze slušela olympiáda, a že by to nebyl problém, neb se máme fajn …
              Takových setkání v matičce stověžaté měl díky koncentraci „pozitivistů“ povícero …
              Ano, jak jste jistě pochopili, turista natrefil na ty správné – schválně vybrané …
              Ve chvilkové slabosti zabloudí do koutů Karlína, Žiškova či Smíchova – zjistí, jak špatně na tom jsou naši spoluobčané z Karibské oblasti 🙂 , vrátí se do k záři neonů, a odveze si dojmy z reálných setkání … ( zapomeneme na fakt, že ho obral taxikář už při cestě z letiště, a ta neviditelná ruka si ne a ne pomoci, že v noci je lépe obejít Václavák a některé oblasti ve středu města obloukem…)

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Minorita,
              já se s panem Pelikánem nedohadoval,já s ním souhlasil,takže to není krmení nějakého toho trola,jo,vím,že souhlasit s panem Pelikánem se tady nenosí,ale co mám dělat když souhlasím?
              Držet hubu?

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nikdo vás tu neomezuje ani neokřikuje, prostě vy máte názor, já mám jiný. A souhlasím s Minoritou, ten rozhovor opravdu připomíná „náhodný“ rozhovor v pražském hotelu v luxusní restauraci. I s tím „objevem“ daně.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Čtenáři, to o „držení huby“ NIKDO ANI NENAZNAČIL . Souhlaste s kýmkoli a s čímkoli 🙂 . Já reagoval především na Vaši poznámku, nebo spíše resumé z onoho rozhovoru o tom, jak Kuba žije především na úkor vlastních obyvatel – což zapadá do Pelikánových odstavců, ne že ne. A poznámka o krmení není novinka, dokonce není z mé hlavy, ale souhlasím, a použil jsem.
              Na úkor vlastních obyvatel žijí obzvláště dnes i vlatně všechny tzv. demokratické ( zajímavé, jde o název a titul, jež si daly ty země sami, a tvrdošíjně to o sobě roztrubují, ač …Tedy jde v jistém smyslu o samochválu ) země – ne, že ne. V okolí Kuby na účet obyvatelstva žijí sousedé, a to podstatně drtivějším způsobem, ale jsou to kámoši našich kámošů, že …
              Ostatně velký Sam kousek od toho souostroví žije jak na účet drtivé většiny vlastních obyvatel, tak jednoznačně na účet drtivé obyvatel celé planety, ne že ne. Pravdou je, že „některým“ dá vydělat …
              Onen rozhovor s připravenými otázkami alá ÚSTR , no , co dodat …

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Minorito,
              a to ten váš turista nezavítal na Tachovsko nebo do Děčína…. 🙂

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Bavore,
              více než co mi ten rozhovor připomíná,kde byl udělán,mne zajímá jestli ty informace v něm jsou pravdivé.jak jsem se dočetl zde……

              Click to access Zivotni_styl_obyvatel_Kuby.pdf

              ……tak to vypadá že pravdivé jsou,ale závěr je tento………

              „Podle mého názoru není lehké tuto zemi pochopit, ale je dobré se o to pokusit.
              Utvořit si tak vlastní názor o obyvatelstvu této země, jejich kultuře a každodenním
              životě. Život na Kubě se ubírá v úplně jiném tempu, čase a nejspíš i prostoru, než na
              jaký je běžný evropan zvyklý. Je nutné to pochopit a nedívat se na tuto zemi pouze
              jako na distributora doutníků, rumu a původce občanské nesvobody místních
              obyvatel. Myslím, že ačkoliv tito lidé nežijí zdaleka v takovém materiálním dostatku,
              neoplývají tolika civilazičními výhodami a svobodou, přeci jen jsou možná ve svém
              životě spokojenější než většina z nás.“

              ………..takže to vypadá,že kromě těch co odsud odchází jsou asi spokojeni.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Teď jste mne dostal. Protože totéž si myslím i já bez toho, že jsem na Kubě i jinde byl. Prostě jsou šťastni po svém a nemají zájem o vnucování naší představy.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ach pane Hudec, těch „destinací“, kde by se onen rozhovor ubíral ouplně jiným směrem by se našlo 🙂 … Stačí vyjet relativně kousek za periferie větších aglomerací … Kdepak že by byl olympiádám a zlatým časům konec … 🙂
              Ale když si „správně zvolíte otázky a osoby“ … 🙂 …

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              A přesně o to čtenáři jde, oni jsou vlastně vcelku spokojeni, mají svá měřítka, svůj způsob života. Tak proč naše často pochybná měřítka a „export dobroty“ ( samozřejmě zištný ) za každou cenu …

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Pokud přečtete celý článek, tak je tam i část věnovaná „barelu dobroty“ od strýčka Sama , jež byl Samem věnován i Kubě … Pokud si to jeden porovná s jalovými proklamacemi o primitivních životních podmínkách, o utrpení prostého lidu ( ó, jaká péče v kontrastu s realitou okolního regionu ) , atd. , pokud vezme v potaz níže psané řádky pana Artura, myslím, že je jasno …
              A tady je ten odkaz, stojí za chvíli času : http://www.novarepublika.cz/2014/10/usa-jsou-svetovym-teroristickym-lidrem.html

              To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Pane Pelikáne, kdy jste tam (tedy na Kubě, nikoliv v Rusku) byl naposledy?

            To se mi líbí

            • strejd napsal:

              Vám odpovím za sebe, s PP to nemá smysl, je jak gramofonová deska. Na Kubě jsem byl dvakrát. Jezdili jsme s kamarády po nejzapadlejších vesnicích s cukrovary. Nikde nebyl jediný žebrák. Lidé chodili jednoduše oblečeni, mládež vesměs moderně. Všude byly státní obchody za tvrdou měnu, konvertibilní pesa, dolary a eura. CHLEBA, ten jsme potřebovali, se tam koupit nedal. Každý ho měl dost. Pro nás se dal sehnat nelehce, ale stačilo se dát do řeči s lidmi a byl zadarmo. Manželka je knihovnice a tak jsem si dělal „bokem“ průzkum. V každé vsi byla knihovna. Na jednu stranu tam měli velmi odborné knihy, které patrně nikdo nečetl, na druhou byl výběr autorů omezený, tak úroveň roku 1960 u nás. Noviny se PRODÁVALY a ČETLY. Já je pro prolhanost v rozvinuté demokracii nečtu. To jistě pro turisty nenahrajete. Rozhlasové zprávy zajímavé, moderního střihu. Podotýkám, mluvím španělsky a rozumím i té kubánské.
              Je to chudá země, to je poznat. Není tam ale bída jako jinde v latinské Americe. Hodně jim pomáhá klima. Bydlel jsem v pokojích s hliněnou podlahou, starých palácích i intelektuálských domech se správcem. Ba i v hodinovém hotelu. Všude stejně vstřícní lidé. Pravda o politice jsme se nebavili, ale když měl projev Fidel, zrovna měl, tak se dívaly celé ulice. Kubánci sedí večer před domy, dveře otevřeny, je vidět dovnitř na vše, i na tu televizi. Sedí, debatují, kouří a popíjejí rum. Pro dvě třetiny je to život, který jim plně vyhovuje a jeho změna by je poškodila. Pro třetinu to ale přináší problémy. Tedy pro tu, co má příjmy jen v pesech. Jsou na příklad velké dopravní problémy, kamarád nejezdí do La Habany ze Santa Clary proto, že nechce na nádražích čekat, až se dostane do vlaku a na luxusní klimatizovaný autobus nemá. Je to sice dobře organizováno, ale někdy se musí čekat celý den.
              S policisty jsme přišli několikrát do styku, dokonce i s podezřením na špionáž, když jsme píchli v Sierra Maestra u vojenské základny a já se toulal po kraji a fotil. Prošlo to nenápadnou prohlídkou zavazadel, když nás odlákali jinam.
              Chodili i jezdili jsme po mnoha městech po půlnoci a nebáli se. V Mexiku i jinde v rozvinuté demokracii bychom byli živé mrtvoly.
              Odnesl jsem si mnoho poučení a to hlavní je v tom, že se nemáme plést do života v zemích, kterým nerozumíme a neznáme jejich podmínky a nevíme co s nimi.
              Saddám, Kaddáfí, Karmal a další byli tvrdí diktátoři, kteří si vedli krutě. Pro zavedení demokracie jsme je svrhli a nastolili režimy, který si vedou mnohem zákeřněji, tvrději a krutěji a před kterými je možné jen utéci pryč, nejlépe do Evropy. Ano Saddám postřílel stovku rebelů. Dnes ti volní rebelové ovládají obrovská území, řežou hlavy civilistům a my je občas bombarduje hlava nehlava. Mrtvých jsou tisíce.
              Nějak jsem se z té Kuby dostal daleko. A tak jen, co je demokratického v tom, že ve volbách nevolíte poslance, ale jen lidi, kteří budou poslance volit.
              Bílý muž by chtěl světu poroučet, ukousl si moc velký krajíc, který ho zadusí, to je mé poučení.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Hleďme, taková samozřejmá obyčejná zmínka o Kubě, a jak dokáže rozvášnit ty, kdo by nejraděj aby tam chcípali všichni hlady pod mosty, nechtějí-li žít podle jejich receptu … Totalitní myšlení se tomu říká. Oni sami se nazývají demokraty 🙂 .

              To se mi líbí

  2. Strejda Olin napsal:

    Podobné sankce tu již v poválečném 40letí byly. Jsou nepříjemné a škodlivé, ale dají se přežít. A protože Rusy určitě nezabijí, podle známého přísloví je posílí. Rusko nemá jen bohaté domácí zdroje, ale i nerušený obchod s mnoha státy mimo USA-EU.
    Problém může nastat s nespokojeností ruské finanční ologarchie a podnikateli, kteří jsou „specializováni“ na kšefty se Západem. Kolem nich by se mohla vytvořit poměrně vlivná opozice, která by podle „majdanských“ scénářů mohla rozložit Rusko zevnitř. Taková CIA v tom má ohromnou praxi. Chodorkovskij ostatně prý již pracuje na vytvoření takové opoziční síly.
    Nedělejme si iluze. Pokud by se Amíkům podařilo „porazit“ Rusko, přijde na řadu Čína a nakonec i jejich dosavadní spojenec – EU. Šéfovat celému světu a žít z jeho zdrojů, to je strategický cíl USA!

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      strejdo olinecku,keby pravo platilo tak tam,kde som vyrastol jak tu,napriklad za nezapletenie pokuty,ci za nezaplatenie alimentov,ci domace nasilie,co je uz len zvyseny hlas a neraz som videl olinecku,tak aj cakarne by boli tam plnbe muklov,ked na prvykrat tvoja panenka zavola 911,ze na nu kricis,pridu cops,zoberu ak pyskujes dalej,daju do basy,ked ta nema kto vykupit na kaukciu sedis 2 week a potom sud,(bo je nabity termin na sudy)dostanes smiesnu pokutu 100$ plus 35$ sudne trovy,zalezi od state a k tomu,co doteraz kukam jak tela nemozes sa priblizit k svojej panenke na 300feet asi 100 metrov,ci je doma,ci v obchode,ci v kostole,alebo na plazi lezi a vyvaluje cicky,bo ked zavola cops,ides ihned do basy,bo ju mozes ohrozit,si potencionalny vrah a co je hlavne nerespektejus rozhodnutie sudu,kolega ukradol v NY city rybky v pretlaku asi 15 rokov dozadu(cena rybiek 0.75$),ihned zavrety po desat dnoch sud,bo ho nikto nechcel vykupit,bo pijak bol a biedak jak ja,cely cas v base dostal 14 dni,takze este 4 musel odbruniet,ked ho pustili,dali mu 50 $ cash plus listok do NJ,ked ukradol lahev smirnova,to uz sedel 30 dni plus nemal na pokutu,tak mu dali 100 hodin verejne prace,to kopa pijanych za volantom dostava,sto hodin,nie je vela,ale daju ti robit 3 na tyzden v parku,ci okolo kostola pratat,ci je nejaka verejna akcia,tak cistis zachody,takze tych sto hodin to ti slaby rok drzi a neprides?,nemas ospravedlnenie?ihned bruniet do county jail,nehovoerim uz o kradezi so zbranou,ci je to kladivo,ci nozik,ci len kluc od kolesa,beru jak by si s tankom prisiel a drogy?tych tu sedi mozno 40% v base,dalsich 30% to ty co pisem vyzsie a ostatok ,to naozaj jebnuta holota vrah a debil,co treba eliminovat a aj eliminuju a nebavia sa.tak na vysvetlenie,takze ja doma ked kricim,tak ma dcera strasi,ze zavola a ja jej,ze bude visiet za nohu dole hlavou z balkona a pozna svoje prava tu,bo do nich nahucia v skole,ale este nezavolala,bo ja kricim ,ked som v prave a ona o tom vie.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Starec, já jsem v jůesej nebyl, ale řada těch, co tam byli říkají, že se tam člověk může dostat do krimu raz dva. Je prý tam nepředstavitelné množství zákonů, příkazů, zákazů, nařízení a předpisů a policajt za každým rohem, který se s nikým nemazlí. Je to policejní stát, říkají někteří. Co se toho týče, byla a je to u nás z tohoto pohledu úplná Havaj.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja som dobry zakusek a nidky som nebol zatvoreny dva sudy za jazdu bez vodicaku,nic viac nic menej,bo po prave ,co som rovno sudcovy povedal a ja nekradnem,spieval som jak besny po nociach pijany,a vzdy lem mi cop dohovoril a este odviezol pred krcmu a odviezol domov,aby ma netrafilo auto,toto co pisem nijaka bajka,ale pravda,ci som pijany spal niekde v lete na chodniku,hned sanitku volat chceli a ja ze nic netrrba,ci nema cigaretu,nemal,ci nema nieco vypit,tiez nemal,ci nema 5$ dat pijakovy,kuknul na mna dal 5$ a povedal,ze neprehanat ja nemam nijake zle skusenosti,slusny,nijake lapanie za rychlost,bo ja predpisovo,mne pasuju tu kde zijem a este im vojensky zdravim,ked okolo mna stoji na krizovatke,vacsina kuka jak na blazna,ale su aj taky co odzdravia a plujem dal,bo ja da sa povedat na verejnosti predpisovy,bo ja sam nezijem na tom svete a treba nejake pravidla.

          To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Pokud se podaří Kremlu najít odpovídající náhradu za EU, tak žádný Majdan na Rudém náměstí nebude. A Evropa se navíc dostane do nemalých problémů. Kdo obchodoval s Ruskem ví, že tento trh je těžko nahraditelný. Mimochodem, už jednou jsme chtěli palivové články do VVER od Westinghouse a nakonec Rus to musel zachraňovat, abychom nesvítili petrolejem. Ale ten je vlastně taky z Ruska. To je tak, když se politici předvádí, kdo ho má většího. Třeba Aschtonová.

    To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    ked si pelikan mysli,ze v amerike sa zije,jak ukazuju na fifth avenue,ci miami,pekne plaze jak varadero,treba ist do inych oblasti ameriky a tak zlahka som prekukal asi 40 state,hlavne kukom,videl som vo west virginia,kentucky a inych state,tiez zivotne podminky ciganov na urovni osada jarovnice,ked v tom skurvenom city pojde pokukat na green point,ci jamajku to sa taky co caka jagot velkomesta poserie,co uvidi a nech vojde do domu,pane pelikan vsade je tak nie len na kube,tu ide o jednu vec , sankcie,ze sa kuba z toho neposrala a take rusko,ja nepotrebujem tajne sluzby z historie ruskej holoty je jasne,ze prezije storocia a nie nejake roky nazdar idem delat.
    PS> pan pelikan ja myslim,ze ma pan fanaticky kuk do prava jak proletar do lava.

    To se mi líbí

    • Petr Pelikán napsal:

      Nevím, že bych něco psal o Americe.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        pane PELIKÁN

        aspon ze sebe nedělejte hlupáka….Váže se k odpovědi COBOLÍKA…….je několík věcí vté počáteční diskuzi co jste započal…….co neustále opakujete myšleno forma vaších příspěvků jindy a i ted……..věčný oponet……….to by nebylo na škodu kdyby byl ten jiný pohled a vaše kritika založena na tom co dotyčný napsal…………

        Petr Pelikán napsal:
        25.10.2014 (09:30)………… ZDE JE URČITÝ POHLED OSOBNÍ……….takže ok

        na to……….náváže Bavor………. vycemeně provokativní otázkou……….zde je to osobní pohled proti pohledu

        ale tady nastává ten zlom debaty…………..vlastně tipické pro VÁS.

        S POZICE pohledu proti pohledu……….kde máte oba právo to tak vidět……….přecházíte do role že jedině VÁŠ POHLED JE TEN SPRÁVNÝ……………MOHL BYCH TO ROZEBÍRAT dále ale to by bylo moc dlouhé………tak to podstatné na co byl ten dlouhý uvod,,,,,,,,,,,a to reakce na COBOLÍKA………..CITACE…………

        Petr Pelikán napsal:
        25.10.2014 (13:08)
        0 1 Rate This
        Nevím, že bych něco psal o Americe.

        Ano nepsal. Psal, jste jak jste cestoval po KUBĚ ………pro podporu svého vidění ,pohledu jako turista nadhera ale život bída……….co to dokazuje……..???????????

        NO PRÁVĚ na to VÁM ODPOVĚDĚL cobolík………..v USA JAK MNOZÍ TVRDÍ je vzor demokracie,přesto tam mnozí žijou v bídě jak VÁMI UPOZORNOVANÉ bídy na kubě…..to byl smysl reakce COBOLÍKA.

        jako velice vzdělaný muž……..jste odpověděl jako žák pomocné školy…….

        v mém příspěvku jde opravdu jen na reakci co jste měl na cobolíka………ty reakce předtím jen vystihují podstatu

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        aha, pomylil som sa,nech pan prepaci…

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          hele tato,vysvetli mi ,co je velice vzdelany

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            COBOLÍK………JE TO termín co se oficialně stahuje na vysoškolské studium……….ovšem to se stahuje podle mého jen na ten obor co člověk studuje,nebot sem občas překvapen komenty lidí co oproti mně těmito diplomi oplívají.

            NIC JINÉHO JSEM TÍM NECHTĚL ŘÍCT……..že vysokoškolák by mněl pochopit základ věci……….pak jsou dvě možnosti které nebudu zminovat vyplívají stoho.

            To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              hele tatuldo velice spravna odpoved o tom vzdelani,ale ja doplnim,nema univerzity na svete,co da cloveku skolu,ktorou je zivot a ten diplom davaju az vtedy,ked uz si 1.80m pod zemou a tie dve moznosti kludne napis,bo kto je zivotom skolovany vie,co myslis a ked sa vkurvym ja napisem tak po kozacky.

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Tato, co znamená ta vaše posedlost „študovanými“? Mezi těmi druhými, nevzdělanými, je taky spousta blbců, patrně na procenta ještě víc, tak o co jde?
              Proč si představujete, že vzdělání udělá z hlupáka chytrého?

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            slime

            moc nechápu,respektive mě bohužel aspon myslím spíš chápete s uplně opačného polu….nemusíte tomu věřit……..ale já to píšu opravdu vjiném kontextu………spíš jsem se v životě více podcenoval trvalo mě dlouho pochopit že se nemám za co podcenovat ,protože ty študovaný jak píšete napíšou mnohdy vetší kravinu než já……..já si to ale přiznám oni málo kdy…………….takže nikoliv posedlost ale spíš bych předpokládal…….respektive dříve jsem byl přesvedčen že se v určitém směru s nimi rovnat nemohu……….zjištuji že sem se mylil……….ano v oboru co študovali určitě né ve slohu ,pravopisu vubec………..ale život je duležitý aspon jak ho chápu v jiném……….jestli to nazyváte posedlost prosím

            To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              tato neprezivaj,bo slim,to vidi tak jakty,ze zivot je dolezity v inej veci a nie v nejakom i y nie toboz v nejakom papieriku,co sa vola diplom,hoci to tiez nemozno podcenovat,dalej,ja neviem co si tu nahovaras,ze sloh a provopis,,opakujem dookola,ze toto tu nie je sypmozium ceskeho jazyka na urovni docentov university of czech republic,proste mas svoj styl,tak jak kazdy,bo knizky nie su vobec pisane rovnako ani jedna,bo kazdy dristac ma svoj znak,jak naboj zo zbrane,mne nijak dlho netrvalo,aby som vedel s kym mam do cinenia a je mi ukradnute,jak vyzera a hlavne jaky ma diplom toto ostatne ma zaujima,jeho drist a postoj ,hoci je nad vsetko jasne,ze su vybitnejsi odo mna na sto pro v comkolvek,ty ,ked som nedavno tak prepnul a davaju tu star dance,taky znamy tancuju,nikdy som na to nekukal,bo ma nejak neinteresuje,hoci tancovat viem ,ale neprovozujem uz roky bo nemam kopa,ale tancovala taka panenka co od kolien dole mala nohy drevene,sedel som 10 minut a nemohol dojst do seba jak ona tancovala,alebo ked som videl taky dokument,nejaka z california od dvoch rokov nema ruky nijake ,len ramena jej strcia,jak po odrubanom konary na kmeni hrce,bo jej za mala elektrina odpalila,dala si umelo spravit baby to som uz docista zostal na kamen kamenovy,jak ona to svoje baby kupala a cistila ten maly frnak spilkamy,plus usi,varila,jazdila autom prisivala,zehlila,prala,proste vsetko a to vsetko robila len nohamy,jak teraz vidim,jak tu spilku pchala do nosa tomu hovniarovy a s druhou nohou drzala pri sebe,kurva ,to je fyzickeho razu vybitnost nad vsetko,co ja ani za sto svetelnych rokov nedokazem,nehovorim uz o rozumovej vybitnosti,dajme tomu tu,ked niekto nieco dristne a ja hned,kurva ta to dabel,jak ho napadlo,ci zahrat,ci zaspievat,ci fotografovat,ze ked kuknes,hned ma v gagore stiska,u mna je o tom zivot o ludoch,co premohli cas,ci samy seba,ja som sam prestal pit,beriem tak,ze som si predlzil ten zasrany zivot a splnil povinnost k mafii,co som narobil,ale ty ostatny,ktory ma kopnu to naisto bomby,staci len tu kuknut,jak to niekto poda,ze ma kopne a mne v duchu ,alebo proste nahlas reagujem ta kukaj kurva,to kurva bo ten zasrany zivot,to sam vies,ze nijaky diplom,ci vzdelanie nejakej university to kuk na ten bozi svet a toto uci len skola zvana zivot,ucebna to svet a vnem okolo nas a uz len na holote,jak ucivo poberie,ale dlheeee,ale podla mna blizkoooo k realite jak svina.

              To se mi líbí

  5. moskyt napsal:

    Současný fyzický stav zlatých rezerv RF je 37 milionů trojských uncí (1024t). http://politikus.ru/uploads/posts/2014-10/1414192134_russian-gold-reserves-september-2014-586×450.jpg

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Poznámka trochu bokem, ale přece jen trochu k věci. Naše média (zatím) zapomněla informovat o dnešní protivládní demonstraci v Římě. Organizovala ji levicová odborová centrála CGIL, byla proti „reformovaným“ pracovním předpisům (asi obdobě našeho Zákoníku práce, pokud ještě vlastně platí) a zúčastnilo se 150 tisíc lidí.
    Našel jsem u Poláků na http://www.reczpospolita.pl

    To se mi líbí

  7. Artur napsal:

    Je to už delší čas,když jsem na jiném blogu psal o svých cestách po světě.Využil jsem toho,dle mne největšího přínosu Listopadu,že jsem utratil všechny moje volné prostředky (a nebylo jich málo),abych „trochu poznal svět“.Pro účely tohoto příspěvku uvedu dva postřehy k výše uvedené diskuzi a to z mé návštěvy dvou států z karibské oblasti,které je snad možno srovnávat.Jedná se o Mexiko a Kubu.Tak tedy nejprve .Mexiko ve srovnání s Kubou.Mexiko se nezúčastnilo aktivně ani jedné ze světových válek a nečelilo dnes už více než 50 let embargu takové mocnosti jako jsou USA.Avšak životní úroveň v oblastech mimo hlavní města mexických států,daleko pokulhává za životní úrovní srovnatelných oblastí Kuby,o zdravotním zabezpečení a školství netřeba ani hovořit.Jako perličku z mého cestování po Mexiku uvedu,že jsem se v jednom městě připletl k přípravě nějaké demonstrace kdy se na straně jedné rozdávaly rudé vlajky a vlajky se srpem a kladivem a o dvě ulice dále vysedali z kamionů muži v uniformách spolu s bojovými psy a pendreky,ale to nebyly obušky jak je známe od naší bezpečnosti,to byly cca 1,5metrové, tlusté hole.Samozřejmě jsem od tam mazal,až se mi za patami kouřilo.Čili demokracie jako fík.Kuba naprosto zlikvidovala negramotnost,zavedla bezplatnou lékařskou péči a investuje nemalé prostředky do lékařského vzdělání.Jen si vzpomeňte kolik lékařů byla schopna vyslat na Haiti a nyní jsem někde četl,že nabídla cca 300 zdravotníků pro léčení eboly v Africe.To,že se prezident ropného státu jak je Venezuela H.Chavez létal léčit do Havany také o něčem vypovídá.To nebylo jenom z politických důvodů,on si určitě mohl zaplatit péči třeba někde ve Švýcarech.Při cestě po ostrově určitě uvidíte na pobřeží poblíž Havany pumpy,které ve dne v noci čerpají ropu a na jihu ostrova doly,kde se těží nikl,kterého má Kuba druhé největší zásoby na světě,no a na letišti jsem napočítal cca 8 letů z různých destinací v Kanadě na jeden let z Evropy.Zkrátka Kanaďané si udělali z Kuby rekreační oblast,pěkně vozí dolárky (sice kanadské) a „prdí“na nějaké americké embargo.Spíše se při porovnání obou výše uvedených zemí nabízí otázka jak se to těm „vousáčům“podařilo s lidmi,kdy stále platí maňána a není dne,aby na Zocaló (náměstí) nebyla nějaká merenda.Jo a ještě doplním pro ty,kteří tam nebyli:po Kubě můžete cestovat kamkoliv kam chcete a způsobem jakým si zvolite s a hlavě bezpečně,protože na rozdíl od Mexika tam banditizmus opravdu neexistuje.

    To se mi líbí

    • strejd napsal:

      Něco podobného jsem psal Hudcovi výše. Máte naprosto pravdu. Jak s Mexikem, tak s Kubou. Kubánských slavností jsem zažil několik a lid nevypadal nijak zuboženě ani mně nepřipadal k něčemu donucený. Lépe by se chtěli mít, to ano. Ale to by chtěli i všichni moji sousedi a kamarádi. Tady v tom českém městečku. Dokonce znám Němce, co si stěžují, jak se to u nich horší. Jezdím tam dlouhá léta vlaky a vidím to sám. Zpoždění stejně běžná jako u nás.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      K té Kanadě a rekreačním letům. Když jsem trávil v roce 1998 o prázdninách měsíc v Torontu na tamní univerzitě (jazykový kurz), měl jsem cuky zaletět si o víkendu do Skalistých hor. Z toho mě (debila) tamní cestovka rychle vyvedla s poukázáním na mapu – na víkend se z Toronta Skalisté hory stihnout prostě nedají, leda tak cesta tam a rovnou hned zpátky. Ale obratem mi nabídli nespočet letů na prodloužený víkend do Karibiku – třeba zrovna na Kubu. To je kousíček a je to levné a příjemné atd….
      Takže v jediné věci, kterou z vašeho textu mohu zkontrolovat, konstatuji – ano, máte recht.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        paci sa mi hudacku,tak ty si nevedel,ze skaliste hory to na koni 2 mesiace z toronto a na lietadle myslim do londyna kratsie a este tu nikto nedristnul napriklad her pelikan,ze canada taky demokraticky kraj a tak turizmom podporuju tu holotu na kube a ty z pod javovoroveho listu si nevedia vynachvalit,na arube by mohli len o 200 $ drahsie travit dovolenku,ale oni nechcu,bo ta atmosfera tej biedy sa im tam paci na jamajku nechodia,bo jak som cul,mimo resort, jak tu v memphis,bez gulometu ani krok.

        To se mi líbí

  8. strejda napsal:

    Všeliké debaty na téma Rusko a vliv sankcí jsou jen materiál pro politology a novináře. Jistě, Rusko poškodí a omezí, nejspíš stejně jako EU. Ruští vládci své chyby svedou na sankce a lid se ještě víc upevní. Časem se v tak velké zemi rozvine vlastní výroba a přinese to pozitiva. Patrně z toho Rusko vyjde jako světová mocnost a EU jako rozhádaná krajina. A Čína se bude více a více zabezpečovat, aby na podobné sankce byla připravena. a podpoří Rusko. Tomu se říká globální rovnováha. Dělají ji státníci, ne politici.
    Evropa je jen asijská poloostrov. Může na to zapomenout, může se domnívat, že je stále pupek světa. Virtuálně může všechno. Ve skutečnosti si podřezává větev na které sedí. A již je pozdě. I odvolání sankcí nastartované procesy odcizení nezastaví.

    To se mi líbí

  9. Jeff napsal:

    Já se omlouvám, ale mám cosi na jazyku.. tak tedy (a chybí mi tady Cech): jestliže přijmete určitou tezi, ke které dospějete selskou logikou a krátkodobějším sledování dejme tomu politiky, netřeba se pak trápit dalším vývojem, pokud jde např. o sankce proti Rusku, s čímž hodně souvisí Putinův projev v Soči. Prostě vám všechno do sebe najednou zapadne. Nehraje mi (:-)) ), proč ti naši borci v džípech létají na komunistické Varadero, (možná je v ceně výlet na Guantanámo s průvodcem v češtině – Pilip?), proč tajně brečí, že nemůžou vyvážet přebytky teda do toho Ruska, zatímco na kameru je půl na půl jasně podporují, pak taky, když už jsme u těch podnikatelů, proč jsou hospodští totálně vystresovaní z on-line registračních pokladen, neboť placení daní (z příjmu, DPH, spotřební daně i za odvody za zaměstnance) by je zruinovalo .. Beru to tak, že politika a média satelitů jsou přímo řízeny ze spřátelené ambasády plus nějaké zkontrolované pokyny z Bruselu, moc nehledě na levá pravá a malinkou výhodu má ten, kdo trochu nakrad. Nezanedbatelnou výhodu pak ten, kdo má nebo má hodně a došel k tomu poctivě.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      „Restauratérství“, provozování hospod v Bohemii, to je věc … Proč jsou zděšení z reg. pokladen, nota bene on-line ??? 🙂 … Není to tak dlouho, co jsem hovořil s kamarádem, který pomáhal svému známému v jednom z jeho podniků ( sám byl jak zaměstnancem, tak podnikal …) , a mezi řečí, jaký je to třeba v kuchyni a vůbec cvrkot poznamenal, že vlasně v jistých případech až 50% jde do majitele 🙂 …
      Nechci házet všechny do jednoho pytle, a samozřejmě, že jsou mi jasné „rozdílná postavení“ , ale tady bych byl velmi, velmi opatrný 🙂 …

      To se mi líbí

  10. Bavor V. napsal:

    Dostal jsem článek, který jsem zde nemohl zveřejnit dnes (je neděle a to je zde čas relaxace), ale považuji za nutné jej vydat. Proto je zde http://bavor.blogspot.cz/2014/10/co-mozna-ceka-i-ukrajinu.html

    To se mi líbí

  11. Petr Pelikán napsal:

    V sobotu u nás v Norimberku začal veletrh „Consumenta“, kam jsme s rodinou vyrazili, takže šel zbytek diskuse mimo mne – a potom, co jsem četl, musím skoro říct, že bohudík.

    Můj první komentář byl:

    „Kolik vydržela a vydrží Kuba? No problem. Ale na úkor koho – vlastního obyvatelstva.“

    druhý:

    Jeďte klidně na Kubu, pane Bavore a podívejte se. Ale musíte jít mimo hlídané turistické oblasti, mimo krásné pláže jako je Varadero, Playa Paraiso, Playa Esmeralda atd. A pokud to uděláte a nebudete mít při pohledu na tu bídu a primitivní životní podmínky, které tam jsou, každodenní potíže prostého obyvatelstva, žádné špatné svědomí, pak pište něco o mých „pohledech“ a vnucování představy štěstí.

    a ve třetím jsem přidal osobní pohled:

    ……………… a pak vystoupíte z lodi na denní výlet na suchozemí, místo pasu máte kartu z lodi, která Vás identifikuje (patříte k privilegovaným) a vidíte ty rozdíly, mezi Vaším „luxusem“ a životem těch pozemšťanů. Naprosto sureální.

    Tak nějak to je, pane Bavore.

    Víte, kolik moci má na Kubě pár dolarů v kapse?

    Je zajímavé, co je pro někoho možné z těchto několika slov odvodit a „vyždímat“.

    1. Pan Bavor bere má slova povětšinou jako osobní napadení a tak také reaguje. Nevím sice kde, ale v mém prvním komentáři něco vyčetl, co ho dovedlo k závěru, že: „To je váš pohled. A jejich pohled je jaký? Zase jim chcete vnucovat svoji představu štěstí?

    Nevím, jaké má pan Bavor představy o účelech a dopadech embarg, sankcí a protisankcí, ale je prostým faktem, že tyto jsou vždy na úkor prostého obyvatelstva – a nerad se mýlím, ale domnívám se, že o dopadech sankcí a protisankcí na prosté obyvatelstvo (např. ČR) v současném ukrajinském problému bylo diskutováno i zde.

    2. Jiné to přivedlo k tomu, že začali srovnávat, kde v Karibiku je ta „bída“ horší, než na Kubě. Padlo zde jméno Mexika, jako představitele „rozvinuté demokracie“ (mé představě o demokracii neodpovídá). Jako bych tvrdil, že na Kubě je nejhůř, což jsem netvrdil a netvrdím – naopak, napsal jsem: „A jste-li konfrontován s realitou skutečných životních podmínek, ve vnitrozemí, pak je opravdu něco špatně, když nemáte špatné svědomí. To je jeden z důvodů, proč jsou oblasti jako Karibik, Dálný Východ a podobné velmi nízko na mém cestovním plánu.“ Pozapoměli přitom ale, že Kuba byla z těch Karibských států vždy ta nejvyspělejší země a embargo ji silně poznamenalo. Mohla být ekonomicky někde jinde, než kde dnes je. Plný dopad embarga byl vidět po rozpadu SSSR, který Kubu finančně silně dotoval. A bez embarga by komunistická strana Kuby ztratila své postavení.

    3. Je hezké, že se hovořilo o kubánském zdravotním systému a bezplatném vzdělávacím systému. Tyto jsou skutečně velmi dobré (a mají svůj původ ještě před Kubánskou revolucí), ale mají také své problémy. Jedním z nich je, že hodně těch vzdělaných – lékařů, učitelů – volí raději práci v turistické oblasti, kde výše denního spropitného často převyšuje výši jejich měsíčního platu v regulérním zaměstnání.

    4. Táto, ke zlomu debaty nedošlo tam, kde uvádíte. K zlomu debaty došlo první osobně mířenou reakcí pana Bavora.

    PS: „Výlet“ na veletrh dopadl tak, jak jsem se obával. Hned v první hale mi padl do oka malý stolek do obýváku. Hezký, unikátní, s nápisem „Redwood – Tisch (Alter ca. 300 Jahre) – stolek ze dřeva mamutího stromu – stáří zhruba 300 let“ . Poté, co ho viděla manželka a konstatovala, že náš už je vlatně starý a tento „starý“ by v obýváku vypadal o hodně lépe, byl jsem de facto donucen, začít obchodní jednání, která skončila kupní smlouvou. Když jsme se v sobotu večer vrátili z veletrhu domů a pročetl jsem si diskusi a také několik faktů ke Kubě, dohonil mně při srovnání ceny s platy na Kubě opět onen sureální pocit.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Když „osobní napadání“ tak tedy důkladně. Chováte se jako malé rozmazlené dítě, které, pokud s ním někdo nesouhlasí nebo si dokonce dovolí odporovat, začne hned naříkat, že se mu ubližuje. Někdy mám dokonce pocit, že jste zde nasazen jako spindoktor. Protože jste původní téma článku odspinoval na Kubu. Článek se totiž Kuby vůbec nedotýkal. Budu si muset některých vašich reakcí začít více všímat. Protože pokud zde zveřejním nějaký článek, očekávám diskusi k němu a ne na zcela zástupné téma.

      To se mi líbí

      • Petr Pelikán napsal:

        Pane Bavore,

        1. téma Kuby jsem nevnesl já, ale můj předkomentátor.
        2. já si nestěžuji a nenaříkám, že mi někdo ubližuje, poukazuji ale nevěcnost v reakci – osbní umím být také, ale nevěřím tomu, že byste to chtěl.

        To se mi líbí

  12. brtnikvbrlohu napsal:

    A co takle Pelikáne něco o Haiti??

    To se mi líbí

  13. Miluše napsal:

    Pane Pelikáne,
    za tou Vaší „PS“ chybí takové malé slůvku, které používají děti: „heč“ – my máme drahý stolek a vy ne! A na Kubě už vůbec! Jak dětinské! 🙂

    To se mi líbí

  14. oh napsal:

    Dnes mi ČT24, běžící (nedopatřením) pouze jako zvuková kulisa k domácím pracím, málem způsobila těžký šok. V Interwiev ČT24 byl jako host komentátor ČRo Jan Petránek.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.