Nestačí jen mluvit – mimořádné vydání


Vážený pan

Mgr. Zdeněk Šámal

ředitel zpravodajství

Česká televize

Praha

 

Vážený pane řediteli,

nepochybuji, že víte mnohem lépe než všichni lidé mimo Českou televizi, jak rozporuplně je vnímáno zpravodajství media, v jehož čele stojíte, a to zvlášť v této době, době spojené se vznikem krize a jejím vývojem na Ukrajině.

Patřím mezi kritiky způsobu informování veřejnosti redaktory a moderátory „vašeho“ zpravodajství. Nicméně to, co mě přimělo k tomuto dopisu, je noticka moderátorky „Studia 6“ v dnešním vysílání http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/214411010100918/?kvalita=nizka

Buďte, prosím, tak laskav, a poslechněte si, co moderátorka říká ve stopáži 34.28 až 34.36.

Pro jistotu předkládám doslovný přepis – cituji: „Polsko si připomíná sedmdesátpět let od ruské invaze. Akce, která se odehrála sedmnáctého září tisícdevětsettřicetdevět, zahájila druhou světovou válku v Evropě.“

 

Vážený pane řediteli,

viděl a slyšel jsem ze zpravodajství ČT již leccos, ale co je moc, to je moc.

Prvně jsem slyšel, že ne nacistické hitlerovské Německo 1. září 1939 přepadením Polska, ale „Rusko“ (dokonce ani ne „Sovětský svaz“), a to až 17. září toho roku, rozpoutalo druhou světovou válku.

 

Vážený pane řediteli,

podávám tímto dopisem na předmětnou moderátorku a odpovědného vedoucího vysílání k Vaším rukám STÍŽNOST (jejich jména neznám, pro Vás je jejich zjištění snadnou záležitostí).

Jsem ze zákona koncesionářem České televize jako media veřejné služby.

To, co odeznělo v uvedeném pořadu, nemá s veřejnou službou (především s povinností informovat pravdivě a nezaujatě) nic společného.

Očekávám Vaši odpověď, jak bylo s tímto mým podnětem (stížností) naloženo a jak byla posléze vyřízena.

Bude-li tato stížnost ignorována a v přiměřeném termínu na ni nebude reagováno, předložím stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Nepochybuji, že přiměřenost termínu posoudíte restriktivně.

 

S úctou

 

…..  jméno, adresa

paragraf-Lex

Příspěvek byl publikován v rubrice Lex se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

66 reakcí na Nestačí jen mluvit – mimořádné vydání

  1. Bavor V. napsal:

    Nepřehlédněte toto mimořádné vydání!

    To se mi líbí

  2. moskyt napsal:

    Lexi, ten dopis bych klidně podepsal. Díky.

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    ta vidis lexi jak fajne sa ojebuje,bo musim tak napisat,to je otvorene nasranie na vsetku holotu,co zarvala,ked povies ze holocaust nemohol byt v takom vykonani myslim poctom obeti naparia ti flajster,nedajboze,ze v televizii to by sa posrali chazarici,co zarabaju na krvy svojich,zajtra ta kurva povie,ze,odboj proti reichu bol prachsprosty a neospravedlnitelny akt v budovani demokracie vtedajsim nemeckom,vyhnanie sudetakov na zbity pysk,nehumanny akt ceskoslovenska,co sa uz aj otvorene drista,nema co tam pisat lexi,tam treba prist a zacat strielat,bo vsetka holota co podochla a nasi vlastenci za nedlhu dobu budu vrahovia nemeckeho naroda,som velmi zvedavy,co ten ten mocny riaditel napise daj vediet tu verejne,mna porazi,ked citam take hlasky,pre jedinu vec,bo nema nijakeho prava a ani ucty k nemu,len teror ,ked nevie,co drista a hlavne narocky skresluje v dnesnej dobe,ked traktar hovado,melu z posledneho a ked sa holota v najblizsej nezacne otvorene stavat,to viteznej unor bol hovno proti tomu,co sa deje ostatnu dobu,idem aj ja napisat reditely a vobec nemienim nejak slusne otovrene napisem,ze takych treba zajebat,bo zacinam mat naisto dost…nech kazdy napise je to jeho povinnost…

    To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    sme horsi od stada,ked na to vsetko sa vobec nereaguje,nemyslim len tym,co napisal lex,celkovo to uz docista sa prevraca jak za tej slavnej komuny sa kukalo jak tela a dristalo medzi sebou a teraz toto iste,vyseriem sa na vsetko bo nemienim sa zucastnovat dalsieho prizdisracstva jak vtedy nazdar.

    To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    pohorsujem sa tu,prskam jak prskavka tak isto jak pred 30 rokmi a hovno,idem do pizdy

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Čoboldo,
      jsi tam za „velkou mlákou“ na tom ještě hůř, než my tady. Tobě zbývá jen vztek.
      Drž se, chlape!

      To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Táži se autora, zda povolí použít tento dopis s mým vlastním jménem a adresou. Pokud ano, tisknu, podepisuji, odesílám doporučenou poštou s doručenkou. O obdobný postup pak žádám i ostatní.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nemohu rozhodovat za Lexe, ale věřím, že povolí. A protože z „krajů ač jsme různých“ dost se shodujeme, určitě by bylo aspoň trochu účinné, že by dopis přišel z různých částí našeho malého písečku.

      To se mi líbí

  7. danaver napsal:

    Je to neuvěřitelné, ale doteď mě nenapadlo že bych mohla sama za sebe něco takového udělat, takhle vlastně vstoupit do politiky, do věcí veřejných, díky za to prolomení ochrnutí, myslím že to zkusím taky. Mělo by smysl poslat takový dopis i na adresu rady pro televizní vysílání, asi.

    To se mi líbí

  8. Tribun napsal:

    A nemělo by to jít spíš na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání? Nebo alespoň také?

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Mnó tribune – ono to půjde i do Parlamentu, Senátu a tak porůznu. Všichni mají komisi pro sdělovalda. A s tou svévolí ČT už by se mělo něco udělat. Díky Lexovi za sesumírování. Já si to stáhla do mobilu – kdyby to chtěli vymazat a zapřít.

      To se mi líbí

  9. Lex napsal:

    Pro Hudce, pro Tribuna, pro všechny

    Herr Hauptmann, pište, rozesílejte, burcujte. Máte k tomu jistě větší prostor slyšících, než já, který jsem to e-mailem poslal – kromě Zdeňka Šámala – na nějakých deset adres svých kamarádů.

    Tribune, já jsem do jisté (dost omezené) míry konsensuální člověk. Dal jsem Šámalovi čas na reakci. Nebude-li včas a přiměřeně reagovat, samozřejmě stížnost RRTV pošlu (byť si nedělám velké iluze, učinil jsem to zatím dvakrát – s Hřebejkovými „hnědými a rudými prasaty“ – tady jsme se s Kalistovou značně lišili ohledně podezření ze spáchání trestného činu tím podvraťákem a povinnosti státního orgánu učinit o takovém jednání trestní oznámení, a ve vzájemné komunikaci nebyla ochotna uznat tuto pozici Rady, resp. ty „skutečnosti nasvědčující spáchání trestného činu“, svéřepě setrvávala na správním úhlu pohledu, podruhé ohledně informování o problémech Dolu Paskov, ve kterém jsou uhelné sloje od šedesáti centimetrů do metru, a televize neustále ukazovala záběry z Karvinských dolů se slojemi a chodbami vysokými tři metry, což podle mého názoru difamovalo náročnost práce horníků dolu Paskov – odpovědí zase jen kydy).

    Všichni – děkuji za verbální podporu.
    Do toho!!!!!!

    L.

    To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    No já se jich zeptám, jak je možné že už 5.9 dostal Guderian od Hitler -železný kříž 2. stuoně za nízké ztráty – 150 mrtvých a 5650 raněných a násl . 17.9. železný kříž 1.stupně za celé tažení , když podle Zpravodajství ČT za něk práci udělali rusové.

    To se mi líbí

  11. K-k. napsal:

    Převzal to na svoji facebookovou stránku Štěpán Kotrba – ten je, myslím, členem Rady…

    To se mi líbí

  12. brtnikvbrlohu napsal:

    http://www.rozhlas.cz/rada/rada-archiv/_zprava/ak-sochar-stepan-kotrba–787211
    rady TV zřejmě ne, ale i tak jeho angažovanost může mít váhu.

    To se mi líbí

  13. Jethro napsal:

    Lexi, super.
    Jsem zvědavý na reakci, pokud nějaká bude.
    Koukal jsem po kontaktu na Štěpána Kotrbu, ale už se k tomu snad dostal sám – viz výše.

    Jedna hodně OT: Náš nejvyšší a nejnestrannější badatel po zvěrstvech totalit (rozuměj komunistů) už pomohl na světlo boží tomuhle: http://www.novarepublika.cz/2014/09/ukrajina-oficialne-zrusila-demokracii.html
    Docela nedávno se ke svému angažmá a poradenství v nějakém rozhovoru přiznal.

    Nezbývá, než mu pogratulovat. Jestli něco dnes opravdu umíme vyvážet, tak je to především …

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      hm – málo vyvážíme – to svatej Václav s tím vývozem tří set volů ročně, to byl jinej kabrňák!

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Vy přeci víte, že i tehdy k nim musel přihodit i nějaké to stříbro. A tolik stříbra, aby si dnes od nás někdo takovéhle voly vzal, už v Čechách nemáme. 🙂

        To se mi líbí

  14. Lex napsal:

    Dnes v 9.35
    e-mail redakcím novinky.cz, i.dnes.cz, lidovky.cz, insider.cz, aktualne.cz, čulik.blisty.cz

    „Vážení novináři,

    ponechávám teď stranou různost majitelů vašich titulů, různost jejich politické orientace či ideového zaměření jednotlivých redaktorů a dalších spolupracovníků, protože o jedno nám asi jde bez ohledu na tyto, jinak rozdělující, atributy, a to o nic menšího, než PRAVDU.

    Jak se s tímto fenoménem vypořádala moderátorka včerejšího vysílání „Studia 6“ České televize můžete slyšet zde http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/214411010100918/?kvalita=nizka ve stopáži 34.28 až 34.36.
    Pro jistotu předkládám doslovný přepis – cituji: „Polsko si připomíná sedmdesátpět let od ruské invaze. Akce, která se odehrála sedmnáctého září tisícdevětsettřicetdevět, zahájila druhou světovou válku v Evropě.“

    Viděl a slyšel jsem ze zpravodajství ČT již leccos, ale co je moc, to je moc.
    Prvně jsem tentokrát v podání moderátorky slyšel, že ne nacistické hitlerovské Německo 1. září 1939 přepadením Polska, ale „Rusko“ (dokonce ani ne „Sovětský svaz“), a to až 17. září toho roku, rozpoutalo druhou světovou válku.

    Nevím, zda o tomto nonsensu (chybě? záměrné lži?) České televize víte či nikoliv, považuji však za svou povinnost upozornit na něj vás, kteří býváte označováni za „hlídací psy demokracie“, s otázkou a očekáváním – „Jak naložíte s touto informací a jak se samotným faktem citátu, jak zazněl z reproduktorů veřejnoprávní České televize.“

    S úctou ……“

    To se mi líbí

  15. Rosťa napsal:

    Za režimního pohunka Šámala možná odpoví nějaký jeho cvičený poskok. Také jsem jednou napsal stížnost a odpověděla mi jakási duše v tom smyslu, že si ČT velmi cení mého zájmu o jejich bláboly. Samá nic neříkající omáčka a k tématu mé kritiky zhola nic.
    Již delší dobu se tu přepisují dějiny. Ono to tak z vonkajšku vypadá, že ten lidumil Dolfa to přece myslel dobře a pazdrát Džugašvili mu do té jeho bohulibé činnosti hodil vidle. Sprosťák. Ještě, že se do toho vložil amík a všechny nás osvobodil. Až po Sibiř. A to se najdou tací, kteří tomu nevěří. Štětinu s barelem a Bělobrádkem na vás!

    To se mi líbí

  16. moskyt napsal:

    Přidal jsem Ransdorfa a prof. Krejčího.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      OK! OK!
      jen houšť a větší kapky na zmetky presstitutské. Jan tak se může podařit, že to Šámal neututlá.
      Zkusí někdo Hájka a Protiproud, a Klause? Dříve naši názoroví antipodi, dneska z velké části souputníci.

      To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Má Krejčí nekde blog, nebo FB, nebo tak něco? Nemůžu to nikde najít… 😦

      To se mi líbí

  17. Miluše napsal:

    Stále přemýšlím o tom, odkud byla ta zpráva převzata, kdo je původcem a odkud se bere tento „nový pohled“.
    Podívala jsem se na BL a ejhle: http://www.blisty.cz/art/74774.html
    Vím, že mi někdo z „místních“ pomůže pochopit, co tím chtěl autor říci. Předem děkuji.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      mno, podle mne se autor- vzděláním filosofo-sociolog pokusil říct, že rozumí i historii a militariím. Obávám se ale, že mu to příliš nevyšlo: http://www.fronta.cz/vznik-teorie-blitzkriegu – ale kdo jsem já proti KD vševědnému!

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      V podstatě jak praví katy. Dolejší se chtěl trochu předvést na tématu, které nebudí pozornost a vášně.

      Tyto teorie se objevují už delší dobu (existuje např. kniha podobného názvu) a nakonec na nich hodně je. Jediná opravdu podařená BV byl Fall Gelb, tažení proti Francii 1940.
      V Polsku bylo ještě hodně koní a málo tanků (z dost podstatné části čs. vz. 38) a v SSSR se to velkolepě zadrhlo do opotřebovací války.

      Jak dopadla akce „shock and awe“ v Iráku v roce 2003, která si na BV chtěla hrát víme. Pomohla srazit americkou ekonomiku do kolen. 🙂
      http://en.wikipedia.org/wiki/Shock_and_awe

      To se mi líbí

  18. ji5 napsal:

    Moje poznámka v podstatě podporuje Lexe. Jen si myslím, že Šámal je moc malý pán na to, aby zasáhl do předělávání historie.

    Proč tolik vzruchu kvůli tomu, že ČT podpořila současný pohled na onen úsek dějin zvaný 2. světová válka? Je to přeci všechno o volbě mezi bastardy.

    Lyndon B. Johnson kdysi ohledně podpory diktátorských režimů řekl: „They may be bastards, but they’re our bastards.“ Tedy „Možná to jsou bastardi, ale jsou to naši bastardi.“

    Hitler bojoval proti Stalinovi, tedy proti SSSR, neboli, jak se teď historicky nesprávně říká, proti Rusku. Z hlediska současné propagandy tedy dělal správnou věc. Problematickým se stal tím, že se pokusil očistit území Německa od rasově nečistých.

    Hitler mohl poslat Židy do Palestiny, ale tu si na několik dalších let ochránila Británie svým válečným loďstvem. Patrně v obavě, že by tam Židů bylo moc a třeba by, bůh uchovej, mohli jednou chtít vlastní stát. USA se bránily prostřednictvím víz.

    Okolní svět Hitlerovi nepomohl a tak došlo na gheta, koncentráky, plynové komory a krematoria. Řešení, které bylo nazváno, patrně s ohledem na německou důkladnost, „konečné“ se úplně nepovedlo a tak na pozadí pocitu viny vítězných velmocí vznikl stát Izrael. Tím vznikl palestinský problém, ale co je na světě dokonalé?

    Druhá světová válka byla samozřejmě výsledkem složitých politických vazeb, a geopolitických zájmů. To je ale z propagandistického hlediska moc složité a tak se používá zjednodušení.

    Bastard Hitler se spojil s bastardem Stalinem, ale ten první potřeboval Lebensraum a tak byla jejich smlouva roztrhána a pustili se do sebe. Pak vstoupí do výčtu další jména Churchill a Roosevelt. A slavně se zvítězilo, jenže byl posílen bastard Stalin. Tedy relativně vzato.

    Studená válka, kterou Churchill zahájil, vyžadovala oddělit Hitlera od Německa. To ne Němci, ale Hitler. Dovedeno ad absurdum, němečtí vojáci přece u Stalingradu bojovali za zachování našich civilizačních hodnot.

    Postupně nastal proces očisťování Německa od viny. Přispěl k němu i Havel, i když se svými omluvami, ohledně toho, co jsme Němcům udělali, doma příliš neuspěl.

    Očisťování jedné strany je snažší, je-li současně špiněna strana druhá. Proto se v českých mediích začala objevovat zvěrstva mužiků v rubáškách, kteří tak jak postupovali na západ znásilňovali jednu Evropanku za druhou.

    Německá armáda se místo souložení spíš stahovala do předem připravených pozic, aby lépe čelila (tehdy ještě našim) bastardům přicházejícím z východu a aby v konečné fázi upadla do amerického zajetí.

    Komentátorka ČT tedy neřekla nic, co by nebylo v souladu s novou interpretací historie. Pár dní sem, pár dní tam, to nepadá na váhu. Zvlášť když je v Kremlu místo našeho bastarda Jelcina Putin.

    Možná by más mělo víc zajímat, že už zase vznikají gheta (tedy po modernu vyloučené oblasti) pro parazity a nepřizpůsobivé. Tyto eufemismy nám pomáhají odrážet obvinění z rasismu. Slovo občan pro jistotu většinou vynecháváme.

    A opět nás popuzují lidé, kteří ortodoxně lpí na svých náboženských tradicích a nosí na hlavách pokrývky, které se nám nelíbí. I jich bychom se chtěl zbavit. Zase jako jejich předchůdci s šábesdekly utíkají před násilím, ale nemají kam jít. Nikdo je nechce a odhání je od svých břehů a přepážek s razítky povolující vstup na civilizované území.

    No, jednou je oplotíme a když nás to začne být moc drahé, budeme vědět, co s nimi. Krematoria postavíme nová, ekologická a plyn k jejich rozpálení vždy odněkud nějak dovezeme.

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      To je sice (aspoň víceméně) pravda, ale není to důvod nedat našim médiím aspoň trochu kouř. Odvádějí za naše peníze práci, kterou nechceme.

      Pertinentní citát zní: Smělost kuchařů převyšuje všechny meze. Od batalionu telegrafuji stížnost brigádě. Kdo mě ještě nezná, ten mě pozná…

      To se mi líbí

    • Jathro napsal:

      Njn. Když z toho bastarda Hitlera uděláme našeho bastarda, nezůstane kámen na kameni. Ta předělávka nutně skončí zločinnou invazí vojsk v Normandii, proti kterým nás pak zachránil bývalý bastard Stalin.
      Raději bych ty původní bastardy II.ww nechal tak, jak je historicky doloženo.
      Přebarvování bastardů, to je Chain of Fools.

      To se mi líbí

  19. brtnikvbrlohu napsal:

    „Bastard Hitler se spojil s bastardem Stalinem, ale ten první potřeboval Lebensraum a tak byla jejich smlouva roztrhána a pustili se do sebe. Pak vstoupí do výčtu další jména Churchill a Roosevelt. A slavně se zvítězilo, jenže byl posílen bastard Stalin. Tedy relativně vzato.“
    Nebylo to náhodou jinak????

    To se mi líbí

  20. Bavor V. napsal:

    Tak jsem poslal pozdrav poslanci Jiřímu Dolejšovi, který se tu občas i presentoval.

    To se mi líbí

  21. tata napsal:

    ted se mi zvedl žaludek………TV NOVA………,,/SAMOZŘEJMĚ separatisté připravujou ofenzivu/,,,no nato už jsme si zvykli…………..ovšem POROŠENKO V KONGRESU……….CO TAKLE se zamyslet………JAK MUŽE SVĚT PODPOROVAT něco co vyhodí elektrárnu do vzduchu svým lidem……..no demokracie mě se chce blejt

    To se mi líbí

  22. Pane Bavore, ráda bych se podepsala pod Váš dopis ČT ohledně vysílání k výročí 17. 9. 1939. Je to naprosto šílené. Můžete mi sdělit, jak to mohu provést? Můj e-mail: lechovska@atlas.cz. děkuji předem a mějte se hezky a díky, že jste si všiml. Já už na Čt téměř nekoukám. Alexandra Lechovská

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Milá Alexandro
      zde se nepodepisuje, ale můžete jej vytisknout, podepsat a poslat nebo přímo použít jako zprávu či zvolit jinou možnost. My tu neděláme petice. Takže využití je jen dle vaší osobní nátury.

      To se mi líbí

  23. Šaman napsal:

    No dobře si to ovčané vycinkali. Drží hubu a krok, správné volí a proto budou dál rýt držkou v zemi. Kdo má klíče od basy má pravdu a přepisuje učebnice. Však vám to ministryné Válková řekla: Za okupace se nam nic zlého nedélo a žilo se nám dobře.

    To se mi líbí

  24. Pingback: Česká televize lže, jako když Lidové noviny tisknou | Outsider Media

  25. Zdena napsal:

    válka je kurva, contres, 21. 9. 2014 13:28:08

    NATO předhlídka vojenská v česku pro největší pitomé tupé lidi kteří obdivují stroje na zabíjení lidí. tohle je přece neskutečné, oni tam oslavujou zabíjení a smrt, k čemu ty stroje všechny kurva asi tak slouží? k tomu že když zkurvení lidí se nejsou schopni rozumně domluvit slovy tak vytáhnou zbraně, zkurvenej zasranej oslvní den NATO, přál bych tam těm čůrákům at nějaká stíhačka mezi ně spadne mezi ty zmrdy co tam v tolika lidech jsou…za to jak obdivují a oslavují stroje ktré zabíjejí lidiu, tanky, stíhačky, bombardéry….co to kurva do piče je , budeme oslavovat zabíjení a války kde tyto stroje jsou hlavní součástí, to všichni chcou?? jsou kurva sem sprostej kurevsky sprostej, protože sem neskutčně nasranej, ale s podstata toho co jsem napsal vůbec nemá vliv na to jestli napíšu kurva piča apod.
    ——————————————————————————————————————————–
    OT, ale ne tak úplně. To nahoře je okopírovaný jeden názor z PL. Já sama bych vynechala ty hrubší výrazy, ale naštvaná jsem taky. Jak se ty davy hrnou do Mošnova, aby se pokochaly vojenskou techniku NATO. Člověk má těžkou hlavu z toho, že naše příliš drahá a nemilá ČT pomaličku začíná přepisovat dějiny válek minulých a lidi se hrnou (jako nemyslící stádo)prohlížet válečnou výzbroj válek budoucích ?!?

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Těch 225 tisíc účastníků (i když je to určitě přehnané vylhané číslo – tuším, že vstup byl zdarma) mě taky neskutečně uráží. Lidská blbost je nekonečná, zdá se, že u nás zvláště …
      A ještě poznámka : to se Stropnickému, jak se včera na Primě vyjádřil, posílá pomoc ukrajinským agresorům když to je z našich, a ne jeho, peněz … šmejdy nejsou jenom prodavači předražených hrnců důchodcům.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Já myslím, že spojujete nespojitelné. Zájem o techniku a umění její obsluhy nemá s válečnictvím nic společného. Je to stejné, jako jiné (a mnohdy stejné) tisíce lidí chodí na rally, na Masarykův okruh v Brně, přehlídky veteránů či autosalony. Prostě technika a její dovednosti. Pokud bych bydle blíže, určitě bych se také dojel podívat. Jen kvůli technickému umu člověka.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Až bude zase NATO někde predvádět techniku – třeba atomový výbuch – dám vám určitě vědět 🙂 .

          To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        Petrpavel,
        Dny NATO 2014 – hasičská Lvíčátka

        To se mi líbí

  26. Bavor V. napsal:

    A kdyby se náhodou někomu zachtělo zasahovat do archivů, tak tady je malý vejcuc https://www.youtube.com/watch?v=G-r8KCNWR5w

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Dobrá práce, Bavore!
      Jen mám čím dál silnější pocit, že naše rozhořčení nikoho nezajímá. Že je každému u zadele, že se tu systematicky přepisují dějiny. Že ……… .
      Politikové a jejich žumpalisté. Parazit jeden druhého a současně atribut jeden druhého.

      To se mi líbí

      • rybářka napsal:

        Dobrá práce Lexi.!
        Na pocity nedejte. Opak je pravdou. I já poslala dopis.Také naši. I návštěva u nás.a zpráva se utěšeně šíří. Patří vám dík. Oběma.

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Lexi
        dopisů půjde několik, ale otázkou zůstává, zda se tím něco změní. Tak trochu mám podobný pocit jakéhosi marna v konání vezdejším.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Nikol 🙂 a Bavore,
        ano, snažíme se – naše komunita. Vím, přesněji – jsem přesvědčený, že každý z nás něco na ten způsob někam rozeslal. Většina mých kamarádů, kteří to dostali, se ozvali a souhlasili. „Přesvědčujeme“ přesvědčené.
        Zatímco ty podněty Šámalovi a do oslovených redakcí, nepochybně i Čulíkovi, a také politikům padly hubou na beton.
        Tahle pakáž má své vlastní „starosti“. A když třeba i „jedou správnou lajnu“, jsou zahleděni sami do sebe. A obávám se, že i tu „lajnu“ dělají jen jako exhibici.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Nahlédl jsem k tribunovi a četl koment jakéhosi Ivana. Nemohu jej nazvat volem, neb vůl si takovou urážku nezaslouží

          To se mi líbí

        • moskyt napsal:

          Jak že to je? Kapka vody i skálu proráží?

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Ta kapka vody prorážející skálu mi připomíná kousek elektrikářského vtípku:
            Kolik goril je potřeba k výměně žárovky?
            Jedna. Ale než se to naučí, spotřebuje se spousta dalších žárovek.

            Kolik zastánců evoluce je potřeba k výměně žárovky?
            Jen jeden. Ale potrvá to miliony let.

            A odhadoval bych, že gorila bude učenlivější a zastánce evoluce rychlejší než např. Pehe, Diag Urban, Marjanovič a řada dalších…

            To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Moskyte,
            je to jako hra na zloděje a na četníky.
            Zloději jsou vždycky o kus napřed, protože mají neomezené prostředky, a četníci, disponujícími velmi, velmi omezenými zdroji (tak velkými, jak jsou zloději ochotni jim pustit, aby ta hra byla stále zajímavá), se vždycky za nimi jen pachtí. A navíc, ti největší zloději, ti, kteří rozhodují i o těch prostředcích, ti jsou před četníky imunní.
            Ale konec alegorie.
            V případě manipulace s veřejným míněním či při měnění historie jde o přístup k hromadným sdělovacím prostředkům.
            A tady jsme v zadeli. Těch pár stovek lidí, kteří si to tady nebo jinde přečtou – no dobře, pár tisíc. A co? Vždyť to čtou ti samí, jako jsme my. Přesvědčení. A bez přístupu k hromadným sdělovacím prostředkům.
            Protože ty ovládají či přímo vlastní ti „zloději“, ti propagandisté, ti malverzátoři dějin, ti vymývači mozků nebo – v případě, že není ještě co vymýt, ti, co tam ty sračky nalévají.

            To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              jenže, Lexi, ozývat se a protestovat a snažit se posunout věci aspoň o kousíček správným směrem člověk dělá tak trošku i kvůli sobě: aby se nemusel sám před sebou stydět, že těm lumpárnám neodporoval…

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Katy,
              tady plný souhlas.
              Přesto – je to velmi frustrující volat a nebýt slyšen (o „vyslyšení“ ani nemluvě). Třeba jako být v obci (zadarmo) opozičním zastupitelem. To je, myslím, možné vydržet jedno období, aby se člověk jako – také sám pro klid svého svědomí – pokusil hnout s věcmi k lepšímu. Když zjistí, jak vládnoucí koalice funguje, v čí prospěch (svůj a určitých konkrétních klanů), a že je bez nejmenší šance nějaký svůj názor uplatnit, že je něco jako obtížný hmyz (a to my, ta naše komunita tu pro „ně“ taky jsme, a ještě jsem neslyšel, že by komáří štípnutí někomu ublížilo, a jako sršni, přiznejme si, to nejsme), nemůže to nevzdat.

              Ale jak říkám, plný souhlas.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Kdyby šlo v opozici jenom o marné úsilí nebylo by to tak zlé, ale situace už je mnohde tak vyhrocená, že jde o zdraví, majetek a o osobní svobodu (trestní oznámení při sebemenším neopatrném označení činnosti kmotrovské „koalice“) opozičního zastupitele.

              To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.