Ještě jeden Jan


Pochodeň vzplála uprostřed náměstí                                                                               Pochodeň strachu z lidského neštěstí                                                                             Pochodeň zoufalství                                                                                                                                                                 Pochodeň vzdoru                                                                            Pochodeň protestu                                                                                                                                                                 Němého bolu

Pochodeň zármutku z toho co se stalo                                                                              Zjizvené Muzeum z ran když zaplakalo                                                                         Pochodeň vyznání plamenného kreda                                                                                    Lidé – Buďte lidmi                                                                                                                                                                 Jinak se žít nedá

Tuhle básničku napsal jistý Jan Zajíc, student gymnasia v Šumperku. Napsal ji na počest Jana Palacha, kterého později – 24.února 1969 následoval. Ale o něm se už nikdy nemluvilo. Ani tehdy, ale ani dnes. A na třetí plánovanou pochodeň – Evu Vavrečkovou už nevzpomíná vůbec nikdo. Jan Palach splnil účel, stal se „svatým“ a na ostatních už nezáleží. I to něco vypovídá o Palachových uctívačích.

Bavor podpis_rex

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Ještě jeden Jan

  1. Petrpavel napsal:

    Děkuji za připomenutí těch dvou dalších.
    Jiný Jan … prý demokrat (modrý, tentokrát v zeleném kabátě) :
    „…Sobotní jednání hned v úvodu diskuse rozvířil člen SZ (Strany zelených) z Prahy 2 Jan Ruml, jenž nebyl delegátem a sjezd musel hlasováním rozhodnout, zdali může vystoupit. »Jsem frustrován akceptací komunistické strany,« zničehonic vnesl bývalý ministr vnitra za ODS do sjezdové diskuse téma antikomunismu s tím, že kdyby takové postoje »prosakovaly« do SZ, stranu prý opustí. »Jsem antikomunista, pro některé lidi v tomto sále jsem primitivní antikomunista,« řekl důrazně. Setkal se s odmítavou reakcí některých delegátů, jiní naopak jeho slova podpořili. ….“
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/15462738

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      On je především gauner , zmetek, šmejd, podvodník a lhář -> to mu zapomněli připomenout …

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Právník vystudovaný v Kindlově Plzni … hodně vypovídající skutečnost.

        To se mi líbí

        • pepanov napsal:

          Mohu k tomu říci jednu věc. Dělal přijímací zkoušky na bakaláře veřejnoprávní. Při přijímačkách se tam bohužel pro malý počet bodů nedostal, tak dostal od představenstva univerzity výjimku. Po roce přestoupil na magisterské studium, ještě jako politik.Studoval v ročníku s dcerou, která studovala pět let. Když viděla co se tam dělo za podrazy, tak byla celá hezky rozpálená, protože na ni udělali s doktorátem pěknou podbabinu, že prohlásila „tak ať si jej strčí někam.“

          To se mi líbí

          • Občan napsal:

            Já tam studoval ve stejnou dobu jako Ruml. Na škole ho nikdo nikdy neviděl a přesto „dostudoval“ v řádném termínu.
            Pěkně nás to žralo, protože zatímco my jsme na studium museli vydat veškerou dovolenou a mraky neplaceného volna a nedopustili nám ani „ň“, on to měl za „dávačku“.
            Jediné, co se nám nakonec podařilo ukecat, byl tělocvik.

            To se mi líbí

        • Občan napsal:

          Tehdy to ještě nebyla „Kindlova Plzeň“, nýbrž Balašova. Ačkoli byl mladý, dokázal si kvalitu fakulty uhlídat. Byl docela pes, ale nádherně se s ním diskutovalo.
          Jsem rád, že se to tam zvrtlo až po tom, co jsem dostudoval.

          To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Minorito, bratři Helbigové a Fendrych by s Vámi nesouhlasili 😆 .

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Ach, ano, a dozajista by se podobných „titánů“ morálky našlo přehršel 🙂 … Jak mne tento historický spolek „dobráků“ dojímá 😆 … Kampak na kovbojského hrdinu zákroku ( šlo však spíš o zničení, skartaci důkazů, materiálů o návštěvách tehdejších špiček ODS v místním hlavním stanu velice schopného mafiána , aneb svůj k svému 🙂 … ) od Holubů, a jeho tehdejšího „Wayeta Earpa“ …

          To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pokud jde o nácvik manipulovatelnosti veřejného mínění, je pro postačující představu, přelom roku 2000 a 2001, kdy při zinscenované krizi v České televizi většina národa stála za těmi kteří se na dnešní poměry učili ovládat veřejné mínění, kteří se oháněli svobodou slova, ale ve skutečnosti jim šlo jen a jen o vlastní koryta, ať již v rámci České televize (Jan Kraus, Marek Eben), nebo v rámci spolupráce s Českou televizí (Zdeněk Svěrák), nebo ve prospěch tehdejší Čtyřkoalice, která tento postup iniciovala aby jej využila pro své politické cíle,ale díky málo zvládnuté a nepřesně definované manipulační šabloně, bohužel u voleb získala necelých patnáct procent hlasů a musela vytvořit koalici s ČSSD.

      Právě tehdy kdy se k veřejnoprávní televizi potřeboval dostat Kellner a ODS tak pánové Jan Ruml a Ivan Pilip nasadili maximum a proto to jejich slavné přespávání v budově ČT, které umožnilo vytvořit iluzi osobní nenávisti proti Klausovi (Václav Havel).
      Ti všichni tehdy byli znepokojení tím, že ředitelem ČT měl být nějaký Hodač.
      Ten Hodač, který pracoval více než 10 let v BBC a hodlal získané návyky aplikovat i na spravodajství ČT, proto tehdá nebyl zárukou pro Petra Kellnera.
      Na druhou stranu použití specielní armádní jednotky, použité na ozbrojené přepadení ČT za účelem odebrání kompromitujících materiálů svěčících proti panu Vondrovi.
      Kdy jednotku si tam prostě jednoduše vyšle pan Vondra jako MO svým rozkazem, tak to by za Hodače prostě být nemohlo.
      Proto toto přepadení nestálo těmto výše jmenovaným pánům ani za řeč, protože tohle jejich koryta neohrožovalo.
      Proto je nutné pochopit kdy Ruml burcuje neinformovaný dav kvůli nějaké volbě a kdy mlčí k chlapům v kuklách s ostrými náboji,protože jsou jeho kamaráda.

      Proto je naprosto jasné, pokud bude ve SZ Ruml – > tuto stranu NEVOLIT.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pouze pro dokreslení jak se bude ODS snažit udržet si své posty, které ji umožňují používat ve svůj prospěch veřejnoprávní ČT.
      Jak bolestná je pro někdejšího místopředsedu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání současná realita, když nemůže přímo ve prospěch udržení si postavení své ODS intervenovat :
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Olympijske-hry-ODSak-pise-o-verejnopravnich-kurvickach-301758
      Proto je dobré tyto projevy flustrace jednotlivých zainteresovaných členů ODS pozorně mapovat, protože to je přímá identifikace vedoucí k současným manipulačním praktikám Uhdeho-Dvořákovy ČT.

      To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    dnesna doba podobna,jak svina,clovek sa dal nalkovat a frustraciu,ci odvahu vlozit do svojho upalenia?to ,ako pisem ina doba,treba odpalit [par sisiek tym,co teraz na akte palacha dristaju,jaky to bojovnik proti komunizmu a z jeho cinu si robia suitu hnidy a nemaju sajnu,preco sa ten chlapec upalil,oni jak by sa zmenil rezim,by za par rokov hovorili,ze palach to debil,akakolvek strana,ci komuna,predtym,alebo demokracia teraz,vzdy ty co sa chcu dostat hore nemaju nic spolocne s obcanom,ale len so svojou jesitnostou,glupotou ku zvezde,ci zlatemu prachu.

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    jasne,ze budem do boka,ale neda mi v pepikove ma odist 13000 ucitelov do hajzlu,bo nemaju papierik a ucia po 20 rokov najmensiu holotu,aby vedela napisat dom,jarek a matka,musi ucit s papierikom a pritom ty ludia maju zajebistu prax s malou holotou,to kurva na palici, v komune trebalo knizocku cervenu a teraz diplom,nejakej skurvenej univerzity,jak poniektory vo vlade maju tej plzenskej a pritom nemohli studovat,aspon som cital,bo triedny nepriatel,to kurva docista na hlavu,ucitelsdky zbor,riaditel,rodicia a mala holota vie,kto ju uci a ci pasuje,ony rozhodnu a nie nejaka kurva s diplomom na ministrerstve,bo on ma diplom a expert a jeho ucili len diplomovany najlepsi a vsetci zili v tej komune a kopa ma z tej komuny vzdelanie,dobre,ze tam nezijem ,bo by som nestrielal pistolkou,ale ostrou municiou,kurnik doteraz bol ten ucitel tej malej holoty dobry a nejaka kurva diplomovana rozhodla,bo on ma patent boha jeho na rozum,nepisem dalej bo vidim,ze uz sa nekontrolujem,pepici WAKE UP…

    To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    no neviem,ale docista som sa spenil,to nemozete nechat tak,henty ho dali ucit len malu holotu a este bol podsluchovany,ci nedrista imperielisticke hesla a teraz novy ideolog sa boji,aby nelakoval malu holotu taky ucitel,bo im povie,ze za komuny sa tak nemohlo rabovat,jak teraz,aby holota,ked vyrastie vedela porovnat a nie len spravnu rec pocuvat,nejakeho debilka,co ma diplom a bude robit na deti bu,bu s komunou a dristat ,jak ty od zvezdy,ze demokracia najlepsia zmrzlina na svete,ja cakam len ostre reakcie a prosim bavora fifth,aby on,alebo niekto rozumny,bo ja nervak a hovado,aby k tomu nieco napisal a diskuzia musi byt ,horucejsia,jak napalm,bo odstavit niekoho bo nema zasrany papierik a pritom jeho prax,neprebija,ani strela z junkersu,to uz na barikadu vez….
    PS.viem si zivo predstavit nejakeho z inistrerstva,keby som tak zareagoval,ako by pekne vysvetloval,ze nerozumiem veci a opravdu,ale opravdu to neni nic v spatnem slova smyslu…nech ma porazi,ze to tak je.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Čobolíku, čobolíku, když chcete rozložit a zničit stát, jak to máte dělat? Musíte něčím začít. Sebrat práci, znejistit práva a nevychovávat novou generaci. Jinak to nejde. Vy se zlobíte, ale lid si vesměs chválí, stačí se podívat na výsledek voleb. To, že kecá není nic nového, to dělal vždycky.
      U mně je hůl již zlomená.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Dlouholeté spektrum voličů v ČR podle ČSÚ:
        40,5 % voliči levicových stran
        59,5 % voliči nelevicových stran
        K volbám nechodí 40 % oprávněných voličů

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Já si to vydedukoval a vy to máte na desetiny procenta. Díky. Nic nás tedy nemůže překvapit.

          To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Pamětník píše o filmu Hořící keř, tak chváleném „pražskou kavárnou“ :
    http://www.blisty.cz/art/71956.html

    To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    A bude hůř, aneb škola hrou – se zápalkami v rukou našich politiků a neoliberálních politruků :
    http://www.blisty.cz/art/71952.html

    To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Taky jsem vyčítal Okamurovi kandidaturu Samkové, teď váhám. Budu si sypat popel na hlavu? Zvažte, nemá ona náhodou v mnohém, ba ve všem, pravdu?
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Cerna-huba-a-rasista-Okamura-je-pro-vas-blb-ale-tuhle-zemi-znicili-vzdelanci-utoci-Samkova-301658

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Úsvit patří mezi českými stranami k těm nejeuroskeptičtějším. Jak řekl nedávno Jaroslav Novák Večerníček z tohoto hnutí.

      Z nutnost udržet si Klausovy voliče a tedy i sponzora,který je jak jsem již jednou napsal pravděpodobně shodný( s P = 0,78) se sponzorem TOP 09 a starostové použil pan Okamura poměrně známého triku.To se nasadí kontraverzní osobnost a ne hnutí ale ta osobnost je kontraverzní.

      Takže na řadu přišla známá politická turistka Klára Samková.

      Samková která byla na počátku devadesátých let poslankyní Federálního shromáždění za Romskou občanskou iniciativu. Poté co ji to přestalo vynášet působila sedm let v ODS.Byla schopna včas detekovat přehoupnutí ODS – > již se nedalo vést na vlně popularity ODS.

      Proto v roce 2010 v barvách TOP 09 byla Kalouskem dosazena do zastupitelstva Městské části Prahy 2.
      Samková se také na pokyn Kalouska pokoušela o účast v loňských prezidentských volbách, tímto vytvářela onu potřebnou clonu pro von. Karla.
      Tímto také následně pak získala možnost zastupovat Okamuru při jeho stížnosti u Ústavního soudu ohledně prezidentských voleb.

      Na začátku letošního roku nicméně dočasně barvy TOP 09 opustila,protože sponzor hnutí úsvit přímé demokracie potřebuje nasadit někoho kontraverzního do Evropského parlamentu, tak aby nezacláněl ODS.

      Evropský parlament bude pro ODS oním testem na domácí volby.
      Jinak je volba do EU nyní pro ODS pouze oním lakmusovým papírkem podle něhož se bude nastavovat šablona masmediální manipulace pro domácí volby.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Verbální pravda je zajímavá věc, ale je to něco imaginárního. Jen činy mluví a o nich zajímavě píše Cech. Je zbytečné k tomu něco dalšího dodávat.

      To se mi líbí

  8. Petrpavel napsal:

    Ptám se sám sebe : jak dlouho ještě u nás může zůstat internetový prostor bez cenzury? Rok, dva…nebo naši mocní ví totéž co my – je nás přemýšlejících o událostech a hledajících fakta přiliš málo, nemáme v rukou nic jiného (peníze, armádu, policii…) kromě naší pravdy, a nemáme proto šanci něco změnit? Tohle se přece nemůže líbit našim znásilňovatelům pravdy :
    http://www.outsidermedia.cz/Snim-o-objektivni-televizi-1.aspx

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Zajímavé je sledovat počet „hvězdiček“ u takovýchto článků : nejprve po vydání jedna, nanejvýš dvě – to najedou profesionální shazovači pravdy, pak postupně, jak přibývá „obyčejných“ čtenářů, počet „hvězdičeků roste…
      ČT už diskuse a hodnocení pořadů už raděj zrušila, tam to bylo daleko horší, tam se měnily ohlasy z hodně kladných na hodně záporné během vteřiny.

      To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Žijte zdravě: jezte hodně zeleniny, mějte dost fyzického pohybu, nekupujte noviny, odvezte do sběrného dvora televizory, rádia, počítače!

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Ano, obce, města, regiony i stát mají peněz jako šlupek. Proto jako houby po dešti všude rostou cyklostezky, skateparky, inline dráhy, golfová a tenisová hřiště, aquaparky, snowresorty, víceúčelové haly a podobná užitečná zařízení.

      To se mi líbí

  10. Miluše napsal:

    Tak máme novou vládu. Až mi bylo líto B. Sobotky kvůli generálskému efektu, který se zrovna
    projevil u jmenování vlády. Stane se, ale přeci jenom se mohl president zachovat více jako džentlmen. Zdá se, že návrhy na jmenování psal někdo ze sekretariátu odcházející vlády. (?)
    Hlavně, aby se dařilo uhlídat ANO i KDU a prosazovat sociální politiku. 🙂

    To se mi líbí

    • bara napsal:

      Proč? Si ještě pamatuju, jaký fóry dělali s tím prezidentským slibem.

      To se mi líbí

      • jonáš napsal:

        A s každym bolavym kolenem a zakopnutim o koberec. Noblesa sama, tak co čekaj?

        To se mi líbí

        • zdenekb napsal:

          Jde o to, zda mu ty „fóry“ dělal Sobotka. Ten naopak poměrně taktně přešel Zemanovo nedávné přeřeknutí, že jej jmenuje premierem 17.listopadu (místo ledna)… tak to dostal nazpět i s úroky a vší vysočinskou noblesou. Je samozřejmě chyba, že si to lejstro pozorněji nepřečetl, ale vše se dá řešit v poklidu a na úrovni (když se chce). Ne deset dní vyčkávat na svou hvězdou chvíli, kdy protivníka shodím přede všemi. V tomto souhlas s paní Miluší a strejdou Olinem – úroveň vzájemného respektu jde do háje, a president „svorník“ tomu dost napomáhá…

          To se mi líbí

          • jonáš napsal:

            Jakých deset dní?
            Mmch v ústavě se píše, že president jmenuje na návrh premiéra. Pokud to byl oficielní návrh, a nevim kdy byl napsanej a doručenej, tak asi musel president ad hoc řádně zdůvodnit, proč se ho v některých bodech nedrží .. nemůže totiž jen tak jmenovat někoho mimo návrh. A pokud se tady „úroveň všeobecnýho respektu“ likviduje plánovitě už celej rok a něco (a je jedno z jaký strany) je vaše námitka jak z nebe spadlá.

            To se mi líbí

          • Janika napsal:

            Zeman jednal z očí do očí, ne v zrádcovském tajném hlasování. Což Sobotka dodnes nepřiznal, jen alibisticky tvrdí, že Klause tenkrát nevolil.

            To se mi líbí

          • zdenekb napsal:

            Dobrá tedy – ne deset, ale devět dní si president syslil onen dopis, plný chyb a vytasil jej až dnes, „z očí do očí“, veřejně, ačkoliv to šlo „řešit“ tisíci jinými, důstojnějšími způsoby. Znovu zdůrazňuji – kdyby se chtělo – (variace na dnešní téma „kdyby“). Jsem rád, že tato země nemá vážnější problémy, než je pomlčka ve jméně Marksová-Tominová, a že Tatíček ostražitě hlídá i ty nejjemnější drobnosti, co ohrožují chod státu. Své oddané publikum a potlesk, zdá se, vždycky najde…

            To se mi líbí

            • Janika napsal:

              Zrovna tak, jako najde oddané publikum k posměchu každé zavrávorání starého, nemocného muže.
              No a že veřejně – znáte to – když už se hraje bez pravidel, tak alespoň ne beze svědků :-)..

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Jako si své publikum a obhájce ex-offo najdou Kosí bratři ( dva právníci v čele oranžových ) , jež jsou rovní asi jako klika od polepšovny, a jejichž skutky, prohlášení v časové ose posledního roku jsou výstavní ukázkou přímo dvorní etikety a charakteru …

              To se mi líbí

            • zdenekb napsal:

              Pláčete oba kvalitně, ale na dost špatném hrobě. Já jsem Zemanovi nikdy nevyčítal vrávorání, přeřeknutí ani všechny ty zkomolené rádobycitáty. A nevšiml jsem si, že by to dělalo vedení ČSSD. Že se k Zemanovi chovají hnusně většinově novináři a internetoví vtipálci mu, myslím, nedává právo oplácet to ukřivděně všem, hlava nehlava…
              A vůbec mám za to, že kroky presidenta v roce 2014 by mělo řídit něco zcela jiného, než jeho jedenáctileté bebí.

              To se mi líbí

              • moskyt napsal:

                Když štěně udělá loužičku, strčíte mu do ní čumák aby se to odnaučilo, no a to udělal prezident. A že to udělal veřejně? To aby si pánové v čele se Slávečkem nemysleli, že po jmenování už jsou páni a nic jim nehrozí. Jo, jo tak to vidím já.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Já si myslím, že tu ptákovinu rozebíráte více než naši slavní komentátoři. A to z obou stran ohledu.

                To se mi líbí

            • bara napsal:

              Houby víte, jestli si tu velkorysost nevyplýtval hned u toho slibu… A dali mu to sežrat, byli i tací, co bez uzardění tvrdili, že je ten slib neplatnej.

              To se mi líbí

            • jonáš napsal:

              Viděli jste fotku toho papíru z notepadu v default fontu Arial 10? A takhle odfláknutej materiál je odficiální návrh na jmenování vlády? 😉

              To se mi líbí

              • Joda napsal:

                jonáš napsal:
                „Viděli jste fotku toho papíru z notepadu v default fontu Arial 10? A takhle odfláknutej materiál je odficiální návrh na jmenování vlády?“
                A to ještě ti, co kritizují prezidenta taktně pomlčeli, že ten cár papíru Sobotka vlastoručně podepsal!

                To se mi líbí

              • Zdena napsal:

                Tak tak jsme se ubránili prezidentskému kandidátovi, který ani sám sebe nedokázal zvolit 🙂
                Předsedovi vlády, který nedokáže odevzdat v pořádku ani tak důležitou věc, jako je podklad pro jmenování vlády jsme se už neubránili :-).

                To se mi líbí

      • Joda napsal:

        bara napsala :
        „Proč? Si ještě pamatuju, jaký fóry dělali s tím prezidentským slibem.“
        Ano, pamatuji se na ten výsměšný palcový titulek v MFD :
        ZEMAN MUSEL DĚLAT REPARÁT

        To se mi líbí

    • Anonymní napsal:

      Dva ministři zdravotnictví a žádnej zemědělství? To je dost silný kafe.

      To se mi líbí

    • zdenekb napsal:

      Když narazíte na něčí chybu, máte v zásadě tři možnosti: chybu přejít, chybujícího diskrétně upozornit, nebo si zahrát na chytrého a trapně to přede všemi rozmazat.
      Záleží na osobnostním založení…

      To se mi líbí

      • Miluše napsal:

        Sobotkův sekretariát odvedl lajdáckou práci, to je jasná věc. Jinak souhlas s panem Zdenkemb.

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        To je přece tak hezky obecné a všeobjímající.s onou velkorysostí … Za prvé a zároveň za poslední, jde o bezprecedentní ukázku (ne)schopností nového premiéra pohlídat si správnost i jenom jmenovacího dekretu ( děsí představa, co ten rádoby absolvent práv je schopen splodit a vygenerovat v otázkách skutečně zásadních ). Za toho nešťastníka nikdo nic rozmazávat nemusel – předvedl se vůči prezidentovi jen v posledním roce x-kráte , často v dojemné shodě s padlou smečkou, viz hrozby ústavní žalobou, atd … Vy se ještě takové persony zastáváte , a apelujete na velkorysost , což je snad žert …
        Jen mne tak maně napadá, co by se dělo, kdyby se MZ dopustil i jen desetinové minely v dokumentu podobné povahy – to by bylo řevu o idiocii, alkoholickém deliriu a nutnosti demise …A kdyby to přešel, a přesto se věc provalila, byl by zase nařčen z toho, že je mu všechno jedno, a díky opičce ani není schopen odhalit takový lapsus…
        Jaké založení – jeho základní chybou je to, že je, ne ??? Kde bylo to Vámi vzývané založení u designovaného nešťastníka v průběhu minulého roku, proč jsem nečetl a nezaslechl ni hlásky na jeho veřejné, sdělovadly mohutně presentované podpásovky a lapsy ???
        Bože bože … Je otázkou, kdo si Bohouše zaslouží, a tady konstatuji, že já tedy ne … Ještě, že v kolonce premier nebyla chybka 😆 …

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          „…Jen mne tak maně napadá, co by se dělo, kdyby se MZ dopustil i jen desetinové minely v dokumentu podobné povahy – to by bylo řevu o idiocii, alkoholickém deliriu a nutnosti demise …A kdyby to přešel, a přesto se věc provalila, byl by zase nařčen z toho, že je mu všechno jedno, a díky opičce ani není schopen odhalit takový lapsus…!
          Minorito, tohle kdo si neuvědomuje, je padlý na hlavu!
          Proč by se měl člověk, který chce něco dobrého prosadit, chovat stále podle uměle nastaveného (jemu) bontonu, a ti druzí ne? Copak je možné se k té smečce kolem chovat jinak? Nezapomeňme, že politika u nás není salonní činnost, to je špína ve smečce, a nelze v ní jinak získat autoritu než podle pravidel smečky. Kam se dostala prezidentská kandidátka Táňa Fischerová? A je to dobře, že nikam, nic by s nimi nesvedla. Jen by jim asistovala za „ušlechtilých“ keců, jako Václav Havel (i když u toho ta slušnost byla jen mediálním klišé, patřil svým konáním mezi ně). .
          Díky, že jste to připomněl.

          To se mi líbí

    • ujo napsal:

      Sám premier řekl, že to psali v Lidovém domě.
      Zaregistroval jsem, že nějaké lidi z LD si bere sebou…
      Ale stane se , kdo z nás něco nepopletl
      Zeman to takto presentovat nemusel..ale po všech těch ne zrovna férových útocích?!

      To se mi líbí

  11. Strejda Olin napsal:

    Kdybych měl jít zítra k volbám, za to, co dnes při jmenování vlády předvedl, bych Zemana už nevolil. Jak se lidově říká „vypadl mi z oka“. Nebylo to vtipné, chytré ani trapné. To bylo buransky nízké 😦

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Já bych ho zase zítra šel volit, ač jsem ho volit nebyl. Všiml sis, jak vtipně tu kritiku uvedl? Je to prostě plebejec Zeman. Není to slizký blafoun Havel ani slizký haj.l Klaus. Když vyplníš chybně daňové přiznání, naperou ti mastnou pokutu, a takovýto závažný doklad a přejít to? Takhle budou vládnout? Nekritizoval on Sobotka Zemana za poslední měsíce kvůli větším prkotinám, resp. nepravdivě? To jsou důvodné otázky. Ať se hoši perou, zamlčovat chyby by bylo to nejhorší.

      To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Strejdo Oline,
      když jsem ještě mohl dělat svou práci, tak jsme i u mnohem méně důležitých dokumentů precizovali každou čárku ve větě, slovosled a kdejakou pitominu vč. toho, aby se některá slova v textu pokud možno neopakovala. Nakonec jsme to vrazili korektorce, aby to ještě zkoukla; ačkoli jsme si byli skoro 100% jistí, že je to dokonalé.

      Sobotka má i jako předseda partaje k ruce tým lidí, kteří by měli být schopni dodat mu bezchybný text. Navíc je právník, takže by si to lejstro měl automaticky zkontrolovat a případně je omlátit o hlavu tomu, kdo je za ně zodpovědný.
      V podstatě může být rád, že mu to Zeman jenom vytkl. Taky ho mohl rychle a bez poděkování poslat k šípku i s celým tím rozhádaným nesourodým paskvilem, co si říká „Sobotkova vláda“.

      To se mi líbí

      • ujo napsal:

        něco na tom je, co by asi vypuklo, kdyby Zeman Sobotkovi oficálně napsal:
        Vážený pane předsedo …
        Vašemu návrhu…
        nemohuvyhovět, neboť..
        Je spodivem…
        Doufám, že…..

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Já nijak neomlouvám Sobotku (i když i to se může, ale nemělo, stát). Jen si myslím, že veřejně a v takové situaci ho takto zkritizovat je prostě podlé, nevhodné a nízké. Jistě by se našla jiná příležitost mu to lejstro omlátit o hlavu. Ať pan prezident šlape premiérovi na paty, ať mu prohání pérka, ať ho kritizuje, ale i to by mělo mít nějakou formu, odpovídající jejich úřadům. Takhle může sprdnout agronom traktoristu na dvoře statku, ale ne prezident premiéra na Hradě před zraky celého světa. Takové jednání má dopad i na kulturu chování „poddaných v podzámčí“.

        To se mi líbí

        • Janika napsal:

          Jenže tyhle zbraně zvolil Sobotka zákeřným tajným hlasováním, kdy podrazil bývalého předsedu. Zeman oproti tomu jedná odvážně a zpříma, udeří z očí do očí, ne do zad.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Podvraťáci nikdy nebojují zpříma a nejlépe jim to jde přes media. V tomto punktu jsou Sobotka a Dienstbier opravdoví mistři. Pochvalné reakce z pravice a od presstitutů je pro ně tím nejlepším vysvědčením.

            To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Strejdo Oline
          To, že Sobotka s Dienstbierem přes media permanentně vyhrožovali Zemanovi Ústavním soudem, to svět nevěděl? To bylo normální? Znáte to: “ Jak se do lesa volá …… „. Také mi samozřejmě ty přestřelky vadí, nicméně Sobotka si měl uvědomit své limity.

          To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Trefa Občane, takhle vybouchnout v tak jednoduché záležitosti, by byla ostuda už na ZŠ … A znovu jsme u vůdcovských schopností nováčka v křesle premiéra – nikdy , opakuji nikdy, jsem podobný „typ“ coby vůdčí personu od dětství přes školu až po léta v procesu nezažil …
        A toto předvést v minulosti ve své práci já, tak mne v tom šéf vykoupe, a chechtá se nejen celý barák …
        Je to o o pikantnější, že jak on, tak jeho oba místopředsedové ( jde především o toho progresívního ve vládě ) , jsou právníci, tudíž by jeden očekával přirozený důraz na kvalitu a nejen formální správnost předkládaných dokumentů …
        U Miruny to jen dokreslovalo její „schopnosti“ a možnosti, nicméně málokdo tušil, že se podobná zmetkovitost stane tradicí … Jako by nestačil jeden Benda, který hlasoval tak usilovně,že nevěděl, co si odhlasoval ( zmrazení platů …) …

        To se mi líbí

    • ujo napsal:

      no, nevím
      vtip se tomu nedá až tak upřít, díval jsem se a první moment jsem myslel, že Zeman odhaluje nějaká předchozí zákulisní jednání..

      a otázka: Vy byste si po celé té předchozí masáži nechal ujít takovou nahrávku na smeč?

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.