Komu se nelíbí, když lidé přemýšlejí?


Tento nadpis jsem si vypůjčil z článku zhrzené bývalé šéfky Nových médií v České drtinové veřejnonesvéprávné. http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=798197 Článek sám o sobě je pouhou snůškou nesmyslů z vlastní hlavy a nelogicky propojených citací ze zahraničí.  Pavlína Kvapilová se prostě nemůže vyrovnat se skutečností, že rozeštvávání zaměstnanců na pracovišti navíc z pozice vedoucího, je prostě nepřípustné. A z jejího komentáře naprosto jasně vyplývá, komu se nelíbí přemýšlející lidé. Jí samotné a lidem s ní spřízněným. Netvrdím, že ostatní redaktoři dosahují bůhví jakých kvalit, ale je na nich vidět, že se občas snaží i přemýšlet.  Mají-li ovšem čím. Proto se přece jen trochu mírní ve vztahu k současným vítězům voleb a nehledají chyby za každou cenu. A i když občas předvádějí výkony naprosto komické, nejsou ta komična způsobena politickým názorem, ale pouhou neschopností udržet myšlenku a opustit myšlenku. Cimrmani to sváděli na věk. Na co to však může svádět Písařovicová či Železný…?

http://bavor.blogspot.com/2013/12/tricateho-je-davida.html

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

169 reakcí na Komu se nelíbí, když lidé přemýšlejí?

  1. moskyt napsal:

    U obou to asi na mládí svést zřejmě nelze. Co potom probůh, zbývá? 😉

    To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Tak jsem se to pokusil přečíst celé, ale dalo mi to dost práce – udržet pozornost.
    Je v tom nějaký samostatný nápad? Samostatná myšlenka? Něco, co už jsem nečetl někde jinde?
    Pokud něco takového najdete (mně se to nepovedlo), dejte mi, prosím, zprávu. Rád se poučím.
    Děkuji a hezký den přeji.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Bohužel s Vámi souhlasím a věřte, že jsem se opravdu snažil dohledat snad i náznaky vlastních či rozvinutí cizích myšlenek.
      Prostě chtěl jsem Vám za každou cenu dokázat, že nějaká nová myšlenka tam je no a nic.

      Teprve po chvíli mne napadlo,že tyto samotné články(nejen tento ale prostě články takto stavebnicově sestavované – > prostě Český novinářský panelák) jsou novou myšlenkou, jsou vlastně onou novinářskou progresí.
      Pro čtenáře lze s vysokou produktivitou práce generovat potřebné krmivo. Standardizovaná a redakcí schválená šablona uložená v DB potom umožňuje Blesk_ově reagovat.
      Pro redakci potom odpadá kontrola čistoty linie, toho kterého média,lze udržet např. pro_Schwarzenberský styl i po smrti nositele a celá řada dalších výhod a přínosů.
      Tímto novým stylem panelákové novinařiny se také zakonzervuje styl myšlení veřejnosti a nebude třeba vymýšlet stále nové a nové šablony masmediální manipulace.
      Proto si také myslím, že tato progrese v české novinařině se bude nadále rozvijet a formovat k naprosté dokonalosti.
      Nechci ani domýšlet kolik by se ušetřilo na platech, pokud se několik novinářů nahradí NS_generátorem s přímým výstupem na rotačku.
      No a v ČT se např Moravec nahradí hlasatelkou zpráv, která ze čtecího zařízení umí číst mnohem lépe než on.

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Proti většinovému systému zejména v Čechách bych měl těžké námitky.
      Stačí si přestavit jak válcovali opozici všechny polistopadové vlády , ovšem hlavně ty pravicové (s výjimkou Zemanovy).
      Kdo vymyslel nulovou toleranci, kdo byl pánem vesmíru jakmile se mu podařilo splácat jakousi 101. (A za čtvrt hodiny pak hromádkou neštěstí, když se mu rozpadla)

      To se mi líbí

  3. Lex napsal:

    Tak jsem to také přelouskal a došel jsem k závěru, že článek obsahuje skutečně jednu skvělou myšlenku, ne však autorčinu, ale těch francouzských novinářů – cituji – „Musíme si uvědomit jedno: politický systém se změnil, ocitli jsme se v oligarchickém systému. Pranýřovat jej nestačí, je potřeba mu porozumět….“ – což, jak se ukazuje na autorce, se těmhle žumpalistům zásadně nedaří.
    Jim stačí jediné, označit si „good guys“ a „bad guys“ a mají vymalováno. Kdo představují „good guys“ jako osoby u nás mají jasno – jsou to Kcharlové případně Němcové a jejich přívrženci, je také jasné, kdo jsou „good guys“ na mezinárodní scéně. Ti ostatní jsou samozřejmě „bad guys“. Cokoliv učiní „good guys“ je „very well“, i kdyby rozkradli půl eráru nebo pozabíjeli statisíce lidí jenem proto, že jsou někde, kde vládnou – podle nich – „bad guys“. Nejhorší jsou ti „bad guys“, kteří vedou země plovoucí na ropě a nechtějí se podřídit jim, tj. „good guys“. Paradoxem je, že v jejich prizmatu vidění jsou něčím jako „good guys“ i ti, kteří sice ve skutečnosti jsou neuvěřitelně svinskými „bad guys“, ale jsou nakloněni jim samým a plní dobrovolně jejich zájmy a příkazy.

    Ale to jsem odbočil.
    Vlastně ani neodbočil. Protože pak už v tom článku není. co by stálo za řeč. Kromě toho, že madam označuje neakceptování „drtinokvapilokomersovské“ politické filosofie většinou pracovníků televize působících na stejném segmentu, tedy na úseku zpravodajství, a především vedením televize za „krizi“.

    Myslím, že vím, jak by se mělo s léčbou té krize začít. Zveřejněním platů, resp. zpřístupněním údajů o nich pracovníků (podle jednotlivých pozic, nejen GŘ) v ČT. Myslím, že to by teprve byla skutečně VEŘEJNOPRÁVNÍ SLUŽBA.
    Druhým krokem by mohla být jejich úprava v souladu s (já vím, zastaralým socialistickým principem – leč rozhodně nejlepším, jaký kdy byl vymyšlen) – PODLE MNOŽSTVÍ, KVALITY A SPOLEČENSKÉHO VÝZNAMU vykonané práce.
    Nemyslíte, že by možná někteří z těch „revolucionářů“ museli o výplatním termínu začít nosit peníze do pokladny ČT?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jsem rád, že se shodujeme v tom, že autorka se nedopustila jediné myšlenky. Což jí budiž přečteno k dobru. Kdyby tohle ještě mělo myslet, radši nedomyslet…

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Během vánočních svátků jsem měl příležitost se vyděsit. Jak jsem zde už předeslal, chystám sem, se svolením, pana domácího, nějaké povídání o svých dojmech z nedávné cesty do Ruska.
      Jasně, že jsme to probírali i doma a zde ten můj úlek. Starší syn a snacha, oba vzdělaní a úspěšní lidé. Na můj návrh, aby zkusili tipnout, na kterém JEDINÉM náhrobku u kremelské zdi bylo položeno několik svazků květin, odvětili unisono: „Na Gorbačovově!“. Nechme stranou, že ten člověk ještě žije, ale oni vůbec netuší, že Gorbačov patří v Rusku obecně k lidem nejvíce nenáviděným. A nemohli/nedokázali pochopit, že květiny ležely na hrobě J.V. Stalina.
      Tím nehodnotím, který z nich byl větším zlem a který větším přínosem pro Rusko či pro nás, jen to ukazuje mocnou mediální masáž v naší zemi na téma „Rusko“. My si o Gorbačovovi i Stalinovi můžeme myslet co chceme, ale přisuzovat naše hodnocení automaticky i Rusům je obrovský úlet a nepochopení.
      Ti naši mladí prostě vůbec netuší souvislosti. Gorbačov byl „good buy“ a Stalin „bad guy“ – tak to prostě je a tak to musí vidět celý svět, včetně samotných Rusů. Jeví se mi, že i informace u nás o ruské domácí opozici proti Putinovi jsou více výrazem zbožných přání českých novinářů, než realitou.
      Charakteristické také je, jaký vztah má redaktor k zemi o níž referuje. Např. v Lidovkách píše o USA Anýž – a to musela být láska na první pohled. O Rusku tam často Palata, z jehož textů je zřejmé, že Rusko z duše nesnáší. Nebo si vezměte Čínu – o té v ČT referuje Etzler, který ji nenávidí až za hrob, z Ruska Karas s vyhraněně negativním vztahem k té zemi (poznamenaný navíc dlouholetou prací v Polsku jako tradičního ruského nepřítele). Z USA se na ČT objevuje Kubal – ach jak láskyplné jsou jeho příspěvky….
      Tolik tedy jen na okraj jako doplněk k Lexovi.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Myslíte si, že se dá v ČT zblbnout? Mě totiž svého času připadala dobrá Scharfová v Německu. Dneska po ní pes neštěkne, občas se objeví z Řecka, ale už to není ono.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Mně se také Sharfová docela zamlouvala, a máte pravdu, není o ní skoro slyšet. Možná právě proto, že, podle mého, vyčnívala nad těmi trapnými mopslíky co si o sobě myslí, že jsou novináři.

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Já jí vídám dost často, uvádí ten svět ve 21.30. Né že bych z ní byl moc happy.
          Bavore, mejl

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Přiznávám, že Scharfovou si vůbec nevybavuji.

          To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Ano, příteli Hudče,
        někdy není personifikace na místě, někdy ano. Vy jste vystihnul tu druhou alternativu.
        Vůbec se nestydím říct – „Pakáž jedna!“.
        Myslím, že je nám všem jasné, proč věrchuška, která řídí naše osudy, tvrdí, že s „komunismem“ bude u nás konec až přijdou nové generace – jinými slovy, až my, co jsme v tom žili, v tom zlém ale i dobrém, zaklepeme kopyty a zůstanou tu už jen ti s vymytými mozky.
        A neříkejme, že už tu nejsou. Nechtěl bych ani okrajem říct, že se to týká vašich potomků, ale v určitých segmentech zcela jistě, jak jste sám uvedl.
        Nebojte, bude hůř!

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Nejhorší na tom je, že výsledkem poznání vlastní neznalosti pak bylo prohlášení ve smyslu: “ No jo, Rusové. To jsou prostě debilové.“
          A já/Vy/my přitom víme, že Rusové mají mnoho a mnoho nectností a špatných vlastností, ale debilové to fakt nejsou. Což doložím v tom svém plánovaném textu.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Ale slyším, že Sobotka „nepovažuje bojkot olympiády za vhodný“. Aspoň, že negauckuje

            To se mi líbí

          • Laco G mlynář napsal:

            Pane Hudec česká malost je strašlivá vlastnost šířená z velké části pověrami většiny žumpálistů. Tím samozřejmě škodí strašlivě Česku. Na rozdíl od nás si Rusové po čertech uvědomují, že nebýt Stalina, tak by asi ani oni nebyli. Nedávno, tak 2 roky nadával na A.cz na Stalina pražský elitář Kraus ( prý spisovatel, bratr showmana ), tak jsem mu do diskuse napsal, že s ohledem na svůj původ může na 200 % předpokládat, že nebýt Stalina, on by nebyl zcela jistě. A v jeho případě neplatí žádné že kdyby v historii neplatí, u něj jako Žida, platí to co historici nemají rádi, to kdyby, taky na 200 %.
            Už se těším na Váš článek.
            Ostatně nyní si dopisujeme s von Rammsteinem o Maovi ke 120 výročí, posílám mu statistiky kde srovnávám výsledky 60ti let vývoje dvou podobných zemí Číny a Indie, kdepak, nic neplatí, než pověry.

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              v Číně jsem byl v 90.letech opakovaně, ale něco o ní psát si netroufám, to je téma nad mé síly.
              Jen jako drobný fórek sděluji, že můj otec, tehdy poněkud provokatér, si v 68.roce vyzvedl na čínské ambasádě v Praze jeden výtisk Maových citátů – legendární rudou knížečku. Mimochodem – perfektní tisk, perfektní čeština (jinak celkem snůška hovadin). Mám ji mezi svými „relikviemi“. A z Číny jsem si pak přivezl originál, abych mohl porovnat překlad…. 🙂 .

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Zaboha si nevzpomenu co nás tenkrát v roce 1968 vedlo jako studentíky na čínské velvyslanectví v Praze pro zmíněnou rudou knížečku Maových citátů.
                Jisté je jen to, že ji mám stále doma, že se nedá dohlédout kdy jsem ji naposledy otevřel, a že patří mezi relikvie považované mnou za vzácné. Přestože ji ono čínské vydavatelství cizojazyčné literatury vydalo asi i v češtině ve vysokém nákladu .
                P.S. Napadlo mě předat ji s patřičným komentem nejmladší vnučce. Takový důkaz někdejšího 99. vážného odboje proti Brežněvovské antičínské doktríně jejího děda se může se hodit za pár desetiletí až sem číňané expandují …

                To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Ovšem. A bude jich (květin) tam ještě víc, když včera vypukla „druhá bitva o Stalingrad“.
        To si zas Libor Dvořák užije dvojakých náznaků

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Naprosto trefné. Ono je to podobně i s jako s Gorbačovem, myslím si, i s Havlem. Samozřejmě zase v měřítku významnosti ČR.

        To se mi líbí

  4. LG mlynář napsal:

    Pane Bavore, přečetl jsem si ten článek, vydržel jsem jej číst celý, z diskusí jen něco. Našel jsem tam něco co mi ukázalo věc asi ne novou, ale víc jsem si ji uvědomil. A sice, že zatímco dosud se v ČR vlastníci médií pokoušeli obsah a tím i politický diskurs ovlivňovat z pozice byznysmenů, v případě pana Babiše je to poprvé z pozice politika-byznysmena. Což je dost kuriozní kombinace, ale upozornoval na to kde kdo.
    Nicméně v článku „Léčba žumpálistů Babišem“ jsem napsal, že od soukromých médií s ekonomickým modelem založeným na hlavním přísunu peněz z reklamy nelze objektivitu z principu očekávat. Také jenom soukromá média bez příjmu z reklamy ( BL například ) ještě tímto jiným ekonomickým modelem nejsou zárukou požadovaného. Veřejnoprávní média by mohla být tím, co občané potřebují, tj. zdrojem objektivních informací a vyvážených komentářů, nicméně víme, že to tak není. Speciálně ČT24 i ČR jsou hlásné trouby pravice. Důkazů je spousta.
    Takže zbývají více méně neutříděné veřejně přístupné informace, hlavně z internetu a snaha několika serverů z nich poskládat analýzy odlišné od main streamu. Většina diváků, posluchačů a čtenářů ale nemá zájem o taková média, v zásadě 80 % občanů chce být oblbováno, tuší to více méně a nevadí jim to. Taková je realita.
    Z článku paní Kvapilové čiší frustrace ze ztráty pozice a tímto článkem si jako řada dalších ( Zlámalová, Němeček ) snaží udržovat povědomí o sobě pro případné další použití ( Zlámalová už ohlásila jakýsi nový projekt, asi komentovaný webový portál ). Nová média v ČT začal prosazovat Milan Fridrich a řekl bych, že po něm zůstalo dobré dílo, vezmeme-li v úvahu možnost sledování řady pořadů na internetu například. Paní Kvapilová se ale dala na politiku, místo, aby zlepšovala technologie. Dostala tafku zcela oprávněně. Zaměstnanci nejsou od toho, aby se neloajálně vyjadřovali o své firmě navenek, nikde na světě by jim to netolerovali.

    To se mi líbí

  5. varadero napsal:

    No ja osobně považuji ČT za dost velké monstrum do kterého nam narostlo.
    ČT by měla plnit veřejnoprávni službu to je dle mého nezávislé zpravodajství a informovanost občanů kteří si ji platí,ale k tomu asi potřebuje 5 celoplošných kanálu a rozpočet 7 miliard ročně .
    Do dnešního dne jsem nikde nenašel vysvětlení pořebnosti oněch 5 kanálu pro plnění veřejnoprávni služby podle mě občané platí něco ,ale televize dělá uplně něco jiného než má v popisu práce.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Já bych ČT nezazlíval těch 5 celoplošných kanálů, naopak, považoval bych je za maximum možného i přijatelného ve smyslu předpokládané náplně jejich programového schématu.
      Otázku bych postavil tak, zda to programové schéma je naplňováno, a jak.
      ČT 1 sotva co vytknout, vyjma zpravodajství a publicistiky. Z hlediska programové nabídky asi skutečně to, na co „zbývají“ peníze. Zpravodajství a publicistika skomírá na propagandu, podobně jako ČT 24.
      Tu „veřejnou službu“ bych si na těchto kanálech ve zpravodajství a publicistice představoval v objektivitě, tj. šíři zpráv (v posledních týdnech nemine den, aby tam na jedněch z prvních míst nebyl donekonečna „Krejčíř“ – člověk aby se bál otevřít konzervu…), a to jak z domova, tak především ze zahraničí. Zahraničí není pět šest států, na kterých mají zájem USA, ani jen bývalý Sovětský svaz, který je určen hlavně k politickým útokům (člověk, který to poslouchá, se nestačí divit, kolik „zla“ dokáže působit jediný člověk – mám na mysli Putina). Kromě šíře těch zpráv bych do objektivity zahrnul (a to hlavně) názorovou pestrost – od krajně pravicového, celým spektrem, až ke krajně levicovému pohledu. Úsudek ať si udělá divák a posluchač sám. Co živočišně nesnáším, je, když mi komentátor vysvětluje, jak mám řečenému „správně“ rozumět, o zprávařích a zpravodajcích ani nemluvě.
      Třetím prvkem objektivity vidím uvádění přímých (byť ze záznamu) projevů a výroků politiků, nikoliv zprostředkované kvákání, co „prý“ politik řekl. Víme dobře, jak – vlastně pokaždé – novináři autentické výroky zkreslí a komentátoři naprosto překroutí.
      ČT D – nevím, jen letmo, když u nás sedí vnuk a dívá se, mám pocit, že jde o americký kanál. Ale nemohu to tvrdit. Nesleduju. Třeba běží Jim jam.
      U ČT Art mám pocit, že je to privátní kanál některých ksichtů, které nám vysvětlují, jak to je se správnou kulturou a která kultura je špatná. Skutečné kultury, teé „dobré“ i té – podle nich „špatné“ – nevím, kolik tam ve skutečnosti je.
      ČT 2 byla kdysi mou oblíbenou stanicí. Dneska nevím. Asi tam skutečně jsou ty „malé formy“, ty pořady mimo mainstream, ale jak říkám, nesleduji – víceméně z technických důvodů, jednak nevysílá v HD, jednak jde snad převážně o formát 4:3, který – protože v naší díře sleduji jen přes satelit – televize automaticky deformuje na 16:9 (stejně jako v řadě jiných televizí a kanálů), a já tyhle široké huby nerad.
      ČT Sport je – zase jen podle mého názoru – kapitolou samou pro sebe, sport sleduji prakticky výhradně na Eurosportech I a II či Nova sportu – jednak jdou v HD (to ČT sport také), ale především z důvodů programové nabídky. Kdo chce sledovat skutečně „světový sport“, nemá jinou volbu, těch pár přenosů ČT nestojí za řeč. Tady to ČT s onou „veřejnoprávností“ vzala zgruntu – sporty, soutěže a zápasy, které sleduje málokdo, a GOLF. O tom golfu bych už snad mohl i přednášet.

      No, budiž. Nad ČT rozhodně nelámu hůl. Pořád to u nás doma je nejsledovanější televize (vyjma Eurosportu).

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Lexi
        tohle by si měl přečíst Dvořák a Užde, pardon Uhde.

        To se mi líbí

      • varadero napsal:

        Ja už zpravy a zpravodajství nesleduji na žádnem tv. kanále a je pravdou ,že mi zpravodajství tv.stanic nijak nechybí oni totiž nevysílají zprávy a aktualní informace z okruhu o který se zajímam z televizních stanic je u mě nejsledovanější Prima ZOOM.

        No vyjel jsem si grafy sledovanosti ČT ty na jejich stránkach roční grafy za poslední 3 roky z nich to vypadá že mají celkovou sledovanost do 30% je otázkou kolik to je vlastně lidí?
        Z toho ČT 1 kraluje má kolem 15-17% a zbytek kanálu čt je tak kolem 3-5% ted je to opravdu otázkou kolik to je vlasně lidí? kolik jsou ty 3% počet diváku? aby se nahodou nezjistilo ,že je to par tisic lidí a zbytek společnosti je dotuje aby se mohli dívat na to co se na těch kanálech vysílá ,ale většina společnosti o tyto programy nemá absolutně zájem.

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Nedá se nesouhlasit.
        Jen bych se trochu zastal ČT D, ty americké seriály kreslené i sitcomy – prý pro děti, nechápu – tam sice povinně bývají (kdeže jsou ti také „vnucení“ sovětští Mrazíci, Vlk a zajíc, a pod.?), ale za předpokladu výběru pomocí rodičů se dá najít pořadů dost (čtení na usnutí, tancování, cvičení, naučné aktuální pořady, samozřejmě večerníčky, pohádky…).
        Naopak bych přitvrdil v kritice ČT 2, mého dříve docela oblíbeného a sledovaného programu. Vysvětlování minulosti kdekým od pamětníků samozřejmě vždy postižených ne sklerozou, ale jakýmsi komunismem, po „historiky“ z ústavu zvaného ÚSTR, manipulační tzv. dokumenty, diskusní pořady s předem vybranými neškodnými (pro autory, divákům škodí o to více) hosty atp. Z toho kanálu se už stal hard ČT 24, jeho původní roli převzala ČT Art.

        To se mi líbí

    • Firefly napsal:

      Víte, kolik je u nás potřebných ? Potřebných přicmrndávačů všech mediálních profesí, kteří se potřebují důstojně živit ? V eráru jim stačí mít na své straně jednu z mediálních klik, která v případě ohrižení začně vykřikovat cosi o ohoržení kultury, nezávislosti, českosti, evropskosti, světovosti, vzdělanosti atd…

      A mají kde vykřikovat – sami sebe na plátno dají. Proto se jich všichni bojí a chtějí s nimi jít na ruku.

      Je-li vůbec nějaká veřejnoprávní televize zapotřebí, jeden kanál by bohatě stačil. Nakombinovaná 24 a II. Ale to by moc potřebných ostrouhalo.

      To se mi líbí

  6. Slim napsal:

    Taky anketa. A je tam i „šílený Roman“.
    Sice jsem psal k vlkovi něco jinýho, ale člověk muší bejt tolerantní. 😀

    http://respekt.ihned.cz/fokus/c1-61481360-2013-rasismus-a-zeman-nebo-frantisek-a-konec-apatie

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      S tím „jeho“ nazíráním na Ústavní soud musím souhlasit. Samozřejmě mu vadí, že Senát a prezident se rozloučili s echtpravičáky v talárech, kteří byli jmenováni pravicovým prezidentem.
      Ať se to totiž komu líbí nebo ne, Ústavní soud je v otázkách spojených s politikou (a takovými je i otázka ústavnosti přijímaných nebo vůbec platných zákonů) na prvním místě politická instituce. Sama „ústavnost“ je ryze politická otázka.

      Tak tihle tam budou „šílenému“ Romanovi chybět. Na rozdíl ode mne. Já je budu postrádat velmi rád.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Mám to stejně. Roman má pravdu, že to byla změna (puč 🙂 ), jenže zatím pro mě milá.

        Ostatně je vidět, že NEČTE kosu, bo by věděl, že Zemanova zlotřilost se prokazuje tím, že nominoval Výborného

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Ocenil jsem Senát, že Výborného i repetenta Sváčka odmítl. Na druhé straně si myslím, že bylo také moudré rozhodnutí umístit je v soustavě obecných soudů na vysokých postech. Jen je (Výborného opět) nepouštět k politicko-právnímu rozhodování.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Souhlasím, bylo to správné. Souvisí to s tím, mít úroveň (jako v obsazení fcí v PS v r. 98).

            Jen nevím, jestli Z. předem skoro jistě nevěděl, že Výborného Senát odmítne. 🙂 Ale to na věci nic nemění.

            To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No ono se konečně naprosto viditelně a nezpochybnitelně prokázalo, za co vyměnil Sobotka volební program ČSSD.
      .http://www.novinky.cz/domaci/323153-koalice-si-slibila-jednotu-proti-zemanovi.html
      Bohužel kontinuitu vlády bývalé trojkoalice opravdu brzdí a je také naprosto nepřijatelný i pro novou trojkoalici.
      Proto lze již nyní vydefinovat,že pouze odstraněním Zemana. se vývoj naší republiky pohne tím správným směrem.
      Pravděpodobně dojde k navázání na úspěšnou vládu bývalé vlády rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci.
      Dohoda mezi KDU – ČSL a ČSSD je naprosto pevnou a pro Zemana nezdolnou překážkou, no a pokud pan Babiš chce uspět v evropském parlamentu, tak nebude bránit této nově nastolené proti_Zemanovské – > Dienstbierovské linii.
      Proto prosím všichni spolu ještě jednou chvála von. Karlovi a Kalouskovi,chvála von. Karlovi a Kalouskovi, chvála von. Karlovi a Kalouskovi,chvála von. Karlovi a Kalouskovi až na věky věkův staň se.

      To se mi líbí

      • Zdena napsal:

        Mně by se víc líbil titulek:“ Koalice si slíbila jednotu se Zemanem“ 🙂
        Bylo by fajn, kdyby táhli za záchranné lano všichni jedním směrem.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano to by asi bylo to nejlepší co by se mohlo nyní stát, ale nevěřím tomu.

          To se mi líbí

          • Zdena napsal:

            Já taky ne…
            kočko šklíbo, touhle cestou Vám posílám kytičku a plný počet hvězdiček.
            Moc si cením Vašich komentářů zde i tam, kde některým jdete fest proti srsti 🙂 a pod fousy jim už nejdete vůbec 🙂

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No samozřejmě chvála potěší každého, od Vás si jí moc vážím :).. Nedokáži někdy udržet klávesnici ;). Někdy mně to prostě nedá, vím, že to „tam“ nejde pod fousy především majiteli. Přitom jeho ekonomické analýzy, případně jeho rozkrývání konkrétních kauz (jako např. MUS), jsou skvělé, ale jak zabrousí k tzv. politickým analýzám s tím „co kdo myslí“ atd a následné jeho chválení sama sebe, podpořené „vlkovci“ a především pokrytci jako je Šauerová,když ho zrovna považuje za příčetného :D, to někdy nevydržím ;).Dnes jsem radši ani Šauerovou nečetla, možná ale přečtu ;).

              To se mi líbí

  7. Strejda Olin napsal:

    Říká se, a kdysi to snad byla pravda, že umělci jsou „naladěni“ spíš nalevo. Dnes je tomu naopak. Mají k tomu asi své důvody, ale být echt pravičák a echt antikomunista je dnes prostě módní (in). Pravicová stranickost na hony čiší i z TV a Ro zpravodajců a komentátorů, byť bych předpokládal, že na rozdíl od publicistů a píšících novinářů, budou přísně nestranní a objektivní.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Oline,
      no konečně – kde jsi byl?
      Co říkáš, kde asi vznikl slogan „Poturčenec horší Turka“?
      Tristní na tom je hlavně to, že většina těch echt pravicových umělců je pevně přisátá na cecík rozpočtů – erárního o komunálních. Bez těchhle „socialistických“ toků by si většinou neškrtli. Docela bych to mnohým přál, aby se živili tržním prodejem svého „umění“. Aby si vychutnali tu “ neomezenou individuální svobodu“.
      Apropós, mám kamaráda, akademického malíře (seznámili jsme se, když jsem začal kupovat jeho obrazy) – tady je ukázka jeho tvorby http://www.ondrejkocar.cz/obrazy-na-prodej/ líbí se mi poetika těch maleb, pozitivní vlnění, které z nich vychází – co myslíš, kolik od koho dostává „dotací“? Co nenamaluje a neprodá, nemá.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Lexi
        já si myslím, že toto není to správné umění. Tomuhle porozumí i uklizečka na WC. Nějaké pozitivní vlnění? Co to je, když se na to koukat. 😉 A určitě není správně zařazen.

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Sice tomuto umění nerozumím ale obrazy se mně moc líbí, ukládám, bby to krásný dárek, škoda, že jste to sem nedal před Vánoci :).

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        To má být umění?
        Nechápu…¨
        Nikdo tam ani nebleje, ani nesere na veřejnosti, ani hromadně nesouloží.
        To bude nějaký silně neprogresivní umělec, řekl bych.
        P.S.: Není on to náhodou komunista? Nebo alespoň socialista? Nebo vůbec někdo, kdo není in?

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Ty obrazy jsou opravdu pěkné a odpovídají mému vkusu. Rohlík musí být rohlíkem, chléb chlebem, podkova podkovou, kabát kabátem, bota botou a obraz obrazem. Já jsem jednoduchý člověk a chci na obraze vidět a poznat dům, strom, koně, člověka. Já kašlu na nálady malíře, nehodlám přemýšlet o tom, co ty barevné fleky znamenají. Často si myslím, že taková „díla“ vytvářejí ti, kteří to jinak nedovedou. Jako někteří dnes slavní herci nebo sochaři, kteří se vyrojili po převratu a „jedou“ na módní vlně antikomunismu „ve jménu kapitalismu, svobody a demokracie“, představujíc si pod tím štědrou náruč státních dotací a sponzorů, uměleckou pornografii, prostituci a šmíru a práva bez povinností a odpovědnosti. Hlavně že „Nejsme jako oni!“. To je pravda, nejsou. Jsou ještě horší než signatáři anticharty. Taková Jiřina Švorcová alespoň uměla své řemeslo a myslím, že měla i charakter. Ti dnešní nemají ani jedno.
        PS: kde jsem byl? Věnoval jsem se návštěvě z Itálie (tam to prý stojí pěkně za ho*no!)

        To se mi líbí

      • Zdena napsal:

        Klid a něha z těch obrazů vystupuje a usazuje se někde ve mně.
        Tak teď víte na 100%, jak se na takové umění dívá uklízečka 🙂

        To se mi líbí

      • Firefly napsal:

        Na muj vkus trochu chybi poetika mista, proste vypada to jako Schikenader, ale neni to Schikenader. A nemodernost mi vůbec nevadí, spíš modernost, vnucená „naivita“.

        p.s. jen dle oka neznalého, podle pocitu, nejsem znalec…

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Mám výhodu, že čtu vše dodatečně. Tohle hodnocení mi nejvíc sedlo, přestože na první pohled jsem už pomalu sahal do kapsy, to víte – střelec 🙂 .
          Chybí mi tam navíc, k oné „naivitě, také konkrétnost místa, přijde mi to vše dělané v ateliéru. Něco jako hledání ztraceného ………., čeho že?…… u Ivy Hüttnerové, Emmy Srncové apod. – milé a příjemné.

          To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Lexi ty obrazy jsou opravdu skvělé a myslím, že se Pan malíř dobře uživí. Škoda, že nejsem sběratelem obrazů a navíc nemám ani kousek volného místa. Mojí biblí moderního umění je skvělá knížka neméně skvělého humoristy Ephraima Kishona Picassova sladká pomsta. Přečtěte si ji vy, kteří „milujete“ moderní umění. Knížka je bohatě ilustrována a Kischonův názor, že tzv. moderní umění je jen dobře organizovaný podvod, dobře dokumentuje.

        To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Bane,
      pokud máte možnost mrkněte do Lidovek ze soboty 28.12.2013. V „Kavárně“ tam jakási Zuzana Kaiserová (už je to jiná generace, neznám) píše pod titulkem „Konec českého antikomunismu?“ docela zajímavě na toto téma. Opakuji – zajímavě, nikoliv bez výhrad. Lidovky fakt nejsou levicové, to se asi shodneme, ale tato stať už trochu zavání racionalitou, nikoliv bezduchým nepřátelstvím.

      To se mi líbí

    • Laco G mlynář napsal:

      Tak hlavně když se za to tučně platí. Pokud by cekli jinak, tučné honoráře jsou ohroženy, to je jasné, viz. Dejdar, Bohdalová atd..

      To se mi líbí

  8. cobolik pacholik napsal:

    pepici tu pisu o ich nejakej televizii a spravach tak v tej riti,to ked casom kuknem na CNN,docista televizne noviny z roku 1981 hlavne zahranicne spravy ma zaujimaju,teraz ukazuju len rusiu a hned nezabudnu spomnut bezpecnost olympiady,ze v irak je bombovy utok s desiatkamy mrtvych,castejsie,jak tu v lete na plazi ohnostroj,ze chazarik bura tej holote hadrackej domy,ze v saudi arabia zeny to smetie o syrii docista ticho po pesine,rozobera sa komentuje len o traktaroch,alebo,jak vyhoviet chazarom,bo stale su v nebespecenstve,demonstracia z dc,kde je 100 tisic holoty,proti fedu a cely cas dristaju o freedom,hlavne o tom zradcovy ani nemuknu,bo holotu hned zaujima,preco sa tak spehuje,piers morgan,zaprodana devka,ked dristal s tym kratkozrakym perzanom co byvaly prezident,to ho docista nepustil k slovu a cely cas mu vtiskal svoje bludy,ked mc cain na svojom mitingu,mu imigarntka zo syrie nadristala a zvysovala hlas,koho oni podporuju a za pravdu jej rvala okolosediaca holota,toto neukazuju ani nahodou,ze vysinuty strelec striela z velkeho percenta z popudu tych ich debilnych hier co poukazuju poniektory,ze system dovoluje zdebilnovat,ticho bo big money,ze tu ludskych prasat najviac na svete prezratych,tie nevolno povedat,ze velky vplyv ma upravene zradlo geneticky,ze coca,ci pepsi,ocisti kontakt na motorovej baterii lepsie,jak kyselina,to uz by ma ukrizzovali,keby som povedal,ze z kukurice robia benzin,ktora tu rastie jak burina,lebo ked sa jej urodi to by sa nazral cely svet,tak neide cena dole,ale stale len hore bo biopaliva za to ,ze zo zranice robi benzim,to by som strielal na mieste,zijem v demokratickom komunizme a som lepsie lakovany,jak v tom od zvezdy,uz nedristaju o ludskych pravach v china,ci rusia,bo taky spehovaci system,jak maju tu na svojich obacanov to nema cely svet do kopy a vsetko,co tu tak bludne dristam,znaci len jedno preco to tak robia? BOJA SA,ja sa najviac bojim,aby sa holota nedala docista zmagorit a nezacala nejaka nova sranda,bo novy hitler sa narodi tu v tej riti to guarantujem.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Čobolíku,
      byl jsem v „městě“ v obchodě a v autě v rádiu jsem slyšel, jak „USA“ a další země „odsoudili teroristické útoky ve Volgogradu“. Farizejské svině! Bez skrupulí podporují, když ne jinak, tak morálně, jakýkoliv útok na současné Rusko, které s Putinem povstalo s jelcinovského popela a ekonomického marasmu, aby – když sklízí úrodu – „odsoudili útoky“.
      I na těch útocích má svůj podíl mediální manipulace, ne, že ne.
      Na koho mediálně útočili, koho obvinili ze stovek obětí čečenského islamistického útoku vrahů z líhně Šamila Basajeva ve škole v Beslanu v září 2004? No přece zasahující příslušníky speciálních jednotek!!!
      Chce se mi zvracet z toho hnoje.
      A proč?
      Jen a jen pro upevňování ekonomické moci držitelů klíčů od moci politické. Pro zisk.

      To se mi líbí

      • varadero napsal:

        Mam ten dojem že neco velkého se chystá ne nadarmo Čína zvyšuje měnovou rozvahu dvonásobnou rychlostí než fed a zaroveň skupuje zlato v jakemkoli množství.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Bodejť, když je laciné

          To se mi líbí

          • varadero napsal:

            Myslím,že by ho skupovala i kdyby bylo echt drahé maj na to dost dollarových aktiv ,ale to jak ho skupují ted je něco neuvěřitelného to tady ještě nikdy v minulosti nebylo.

            To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Pravda, pravda – jenže záleží na tom, co kdo považuje za „levné“ a co za „drahé“.
            Skutečností je, že počátkem února byla kurzovní cena zlata přepočtená přes dolar a jeho aktuální kurz cca 1090,- Kč/ gram, zatímco nyní je to cca 777,- Kč/gram.
            A co by řekl odborník na majstrštych géniů z ČNB už koncem roku 1997, když (Tošovský a Kysilka) prodali české měnové zlato – http://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/1998/149.html
            Jo, to se při ekvivalentní ceně 316,- Kč za gram ryzího zlata (byly za to zlato nakoupeny i dluhopisy!!!!) opravdu „zadařilo“!!!!
            Koho zajímá můj článek, který jsem na to téma napsal několik let tomu nazpět – http://www.brejle.net/svet-kolem-me/zlato-zlato-zlato/

            Pokud snad někdo ten můj článek přečetl, všimněte si, že jsem ho zveřejnil 21.9.2010, a co čert nechtěl – cena zlata přepočtená přes dolar a tehdejší jeho kurz ke Kč je naprosto stejná jako dneska (přesněji 27.12.2013 – 777,- Kč za gram.
            Paradox, který nic nemění na tom „majstrštychu“ géniů z tehdejší Tošovky (Kysilky), který si nezadá se současnou Singrovkou (abych ale nezapomněl připomenout – jde jen o můj názor, nepochybuji, že názory odborníků makroekonomů se budou* mohou* – nesprávný termín si škrtněte – lišit).

            PS
            Jo, a všimněte si, prosím – ne vy, Slime, ale ostatní, budou-li to číst¨- že za to měnové zlato ve frcu ČNB inkasovala ekvivalentně 16,4 mld Kč a dnes jen za několik prvních dnů vyhodila víc jak 200 miliard za nákup valut a deviz za cenu, kterou touto transakcí uměle NAVÝŠILA.
            Jak to bylo o tom dědovi, co šel prodat „kus zlata jak koňská hlava“? Že přišel na buben?
            Jo, historie se někdy opakuje, poprvé jako komedie, podruhé jako fraška (opět platí moje výše uvedená poznámka o mém názoru, který je jistě špatný, nebo v rozporu s názory znalců. Bubnů.).

            To se mi líbí

            • varadero napsal:

              O vašem článku na brejlích jsem nevědel rad jsem si počet jen jsem se tam ujistil o jedné věci vaš oponet jehož jméno se nesmí vyslovit byl kdysi bankéř je to vidět i na jeho odpovědích a v podstatě obhajobě expertu co zašantročili naš zlatý národní poklad jak už jsem psal kdesi vrána vráně sedá.

              K tomu zlatu nechci býti špatným prorokem ,ale myslím že současné ekonomice západu asi dost teče do bot jestli už nestojí po pás ve vodě protože ze zkreslených údaju co vytvářeji mlhu se dost špatně hodnotí současný stav tak k tomu zlatu myslím že ještě neřeklo poslední slovo a nebude to barbarský relikt jak bylo řečeno jedním ekonomem .

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Makroekonomem bez úvozovek, smím-li dodat. (Ten makro vynalezl, do té doby stav ekonomický tápal ve tmách odvozování ek. chování od mikrosubjektů.)

                A vy jste zřejmě merkantilista, Varadero. 🙂

                To se mi líbí

              • varadero napsal:

                Z 1/3 ano ,ale ze 100% se za merkantillistu nemohu považovat jen jsem zastáncem poctivých peněz a proč protože jsem studoval historii peněz a vím jak končí současný stav ve kterém se nacházíme a není to nic hezkého.

                To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Tedy, poprosím, (s nadsázkou, samozřejmě) neberte mi vítr z plachet vzhledem k mému příštímu veledílu zde…. 🙂

        To se mi líbí

    • varadero napsal:

      No hej co už narobis tak si tu žijem a lepšie nie a nie bo furt ti samí nam chcu riadit tento stát

      To se mi líbí

  9. táta napsal:

    Cech napsal:
    30.12.2013 v 13:30
    Celkem mě mrzí když zrovna VY tak jednostraně pojímáte,ten odkaz………podstata toho je ale uplně jinde,že prezident by měl jen uplně mimořádně zasahovat do sestavení ministru je to zodpovědnost předsedy vlády…….postavím to jinak kdyby KLAUS nechtěl menovat ministra zvedla by se vlna odporu……..takže ta dohoda je že budou jednotní v tom když ZEMAN NEBUDE CHTÍT jmenovat nákého ministra takže vaše věta,,,,,,,,,,,,No ono se konečně naprosto viditelně a nezpochybnitelně prokázalo, za co vyměnil Sobotka volební program ČSSD.

    bohužel naprosto nic nezpochybnitelného na tom nevidím naopak jednal bych osobně stejně,je to zodpovědnost předsedy vlády…….nikoliv prezidenta

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Tato, prosím, neberte tak vážně, co si kde přečtete. Někde jinde někdo jiný mohl napsat něco jiného.
      To se týká i toho, co tvrdíte v textu odsazeného odstavce.
      Spor, zda slovo „jmenuje“ v čl. 68 odst. 2 Ústavy znamená pro osobu v postavení podle čl. 54 odst. 1 POVINNOST jmenovat, anebo zda neodmyslitelnou součástí této PRAVOMOCI podle čl. 62 písm. a) Ústavy je i „nejmenovat“, ještě žádný orgán s autoritativní kompetencí (tj. jen a jen Ústavní soud) nevyřešil.
      Zatím jsou to pouhé doktrinální, tj. NEZÁVAZNÉ výklady. A ty se navíc, nejen, že jsou nezávazné, ale ještě i liší vědátor od vědátora.

      Samozřejmě, váš názor vám nikdo nebere, ale je v této věci asi stejně tak důležitý, jako můj, tj. asi jako mušinec na skle (neberte si to osobně – všimněte si, že naše názory považuji v této věci za naprosto rovnocenné, tedy i stran toho mušince).

      To se mi líbí

      • táta napsal:

        LEXI
        jenže když byste četl pozorně……….musel byste poznat ŽE nepíšu že to není možno vidět jinak,jen mě mrzí že lidí co si jinak VÁŽÍM pronáší něco jako že to každý musí vidět že tento pohled je nezpochybnitelný……..ve své podstatě když se zamyslíte napsal sem to jinak ale ve smyslu to píšu co VY…….JE TO JEN MŮJ OSOBNÍ POHLED,ŽE vté věci bych já osobně konal stejně…………nekritizuji jeho názor……..kritizuji že to je nezpochybnitelné ten jeho pohled.

        VE SVÉ PODSTATĚ JE KAŽDÝ náš pohled ohledně politiky ,,mušinec,, přesto ty pohledy máme potřebu zdělit,už že vyjádříme naký postoj jinak by jsme asi nepsali……dá se říci že do těch pohledů názorů vtělujeme jak bysme se zachovali my aspon teda já,,,,,tudíž neberu až tak z jaké příčiny to konají oni……..to se většinou nedozvíme…….a vtom muže byt i zakopaný pes……ruzných pohledů

        To se mi líbí

        • táta napsal:

          P.S.
          jE to jako nedávno jsem reagoval protiargumenty na zhodnocení Zemanova projevu….jako debatu jiného pohledu…….bez jakého postraního umyslu utoku….nejmenovaný to bohužel pojal jako muj deficit rozumu………je těžké se pak domluvit………to je právě problém………píšu vždycky co si myslím,maximálně se zdržím jít do konfrontace,baví mě debata nikoliv vitězit dokazovat že ten můj pohled je spravný ne můj pohled je to jak bych se zachoval…….bohužel nedokážu tam zohlednit z jakého uhlu to dělají dotyční

          To se mi líbí

        • Lex napsal:

          No, víte, tato,
          já, ačkoliv nejsem v houfu Zemanových „fans“ (já nejsem v houfu ničích „fans“), vidím to „zlo“ především na straně Sobotky.
          Mohl byste, prosím, sdělit, co zatím udělal Zeman, čím poškodil vlastní zájmy naprosté většiny naší společnosti a ve SVŮJ prospěch?
          Odpovím – podle mého názoru – NIC. Všechno, co zatím dělal, dělal ve prospěch jak těch dolních deseti milionů, tak ČSSD.
          Ano, řekl už několik věcí, se kterými (s těmi prohlášeními) se ihned dali bojovat nepřátelé i ti, co by se jinak zaklínali přátelstvím. Řekl, ale neudělal. Jen vypustil test, a hned jakoby do hnízda sršňů píchnul (a Sobotka největší sršeň).
          Tak je tomu i nyní – Zeman se vyjádřil k požadavku odbornosti ministrů ve směru k rezortům, které by měli zastávat, jen se zmínil. Samozřejmě primárně k obraně, když je z Ústavy vrchním velitelem ozbrojených sil. To mu fakt nic není po tom, kdo mu jako hlavě státu bude „partnerem“ při řízení Armády ČR, ve smyslu příslušných zákonů, když ho navíc má sám jmenovat?
          Prezident republiky sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy, přijímá vedoucí zahraničních zastupitelských misí a jmenuje vedoucí našich zastupitelských misí.
          To mu fakt má být jedno, kdo bude ministrem zahraničí, kdo mu v těchto směrech má vlastně uskutečňovat „servis“? Jak to vypadalo, když se neshodli prezident a ministr zahraničí, jsme viděli v případě Schwarzenberga a Klause a Schwarzenberga a Zemana.
          V zahraničí jsme vypadali jako debilové. A ubezpečuji vás, že v tomto případě ne vinou prezidentů.
          Nicméně – co se stalo, když prezident Zeman jen NAZNAČIL, jen vyjádřil svůj názor? Co udělal Sobotka? Dává ultimáta, vyhrožuje žalobou.
          Nezlobte se, PABLB! Politicky debilní PABLB! Individuum, které se dokázalo shodnout s PRAVICOVOU KDU-ČSL (ano, tím, že jim – Bělobrádkovi – ve všem ustoupil a stal se víceméně Kašpárkem), ale vyhrožuje žalobou LEVICOVÉMU prezidentovi, který všechno, co dosud ve funkci konal, dělal ve prospěch levice a ČSSD!
          Nemám rád mlíčňáky (já vím, že Sobotka už má přes čtyřicet, jenže nikdy nic jiného, než politikaření, nedělal. Od synka je politikem).
          Pro něho politika, jak patrno, není jednání a konsensus, kompromis s těmi, s nimiž je ten kompromis nejbližší, pro něho je politika boj o sesli. Ale to píšu už víc jak dva měsíce.
          Nemám rád jedince podle mustru „Bohuslav Sobotka“. Nemám rád citižádostivé křiváky.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Lexi
            nejhorší je to, že i když jasně ve svém projevu při jmenování Rusnokovy vlády řekl, že to je jediný způsob, jak dojít k předčasným volbám, je mu Rusnokova vláda neustále předhazována jako nelegitimní a vlastně protiústavní. Všemi jeho odpůrci z lesa i podlesí.

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Vždy když nyní čtu jak je strašné, že si Zeman dovolil požadovat na Sobotkovi a spol. odborníky na funkce ministrů, vzpomenu si na hesla z roku 1989.Kromě „nejsme jako oni! (zdají se už dávno horší) se také proklamovalo, že nyní nebude záležet na stranické knížce ale na odbornosti lidí, kteří budou ve vládě. Zajímavé je, že proti požadavku Zemana nejvíce vystupují jednak samozřejmě členové nynější koalice, jejich fandové (viz vico a další) a pak zejména havloidi (viz ta pokrytecká demagožka), tedy ti, kteří tato hesla pronášeli po převratu v roce 1989.
            Je mně jasné, že, vzhledem k politickému systému a zvyklostem se zase posty obsazují podle stranických knížek, ale copak proboha ve svých řadách skutečně nenajdou odborníky na jednotlivé rezorty??? Našli by ale to by nemohli odměňovat své věrné a také křiváky -např. Chovanec z ČSSD, a není sám z navržených. Nyní jsem docela ráda, že moje volba v prvním kole prezidentských voleb nevyšla. Jestliže se o Zemanovi mluví jako mstivém člověku (což asi je), tak Dienstbier není o nic lepší, ale je o dost hloupější

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Kočko, souhlas do posledního písmene. Také jsem v prvním kole volil Dienstbiera a dodnes z toho mám mindrák. Ten vico mě také strašně zklamal. Po volbě Zemana se z velmi vtipného diskutéra stalo něco na způsob té středové voličky “ odvedle „.

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Kočko, nejste sama. Poznal jsem, že se ještě musím opravdu hodně učit. Dinstbiera jsem ale nevolil proto to aby byl presidentem, na to se mně zdál moc mladý, ale proto aby si upevnil svoji pozici v ČSSD. Ach jo. Moje blbost roku.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Řadím se k Rosťovi a strejdovi, taky jsem mu to dal v I.kole, a pořád čekám, asi naivně, že se vrátí ke svému pozitivnímu počínání alespoň v povolebním pražském zastupitelstvu, kde vystoupil proti Březinovi a Hulínskému a spol.

              To se mi líbí

          • táta napsal:

            Lexi
            JE TO MARNÉ……….AT stále zduraznuji že na ZEMANA NEPLIVU spíše naopak……ač ZATÍM stále zduraznuji že ZEMAN neudělal nic proč bych litoval své volby……..stejně se jiní a i VY ZEPTAJÍ…………

            Mohl byste, prosím, sdělit, co zatím udělal Zeman, čím poškodil vlastní zájmy naprosté většiny naší společnosti a ve SVŮJ prospěch?

            NECHÁPU TO,to opravdu nikdo nečtete co píšu?????????????
            proboha…….jiná je že určitá dilčí rozhodnutí hodnotím jinak………..už mě fak ale štve že dost VÁS STEJNĚ SI VEDE SVOU.

            JE ROZDÍL že řikám/pišu že bych nerad viděl aby třeba přebíral odpovědnost za premiéra,kdyby tomu došlo byla by to věc s kterou nesouhlasím ale ve srovnání proč sem ho volil nevýznamné,jako plno jiných věcí.PŘIPADÁM SI jako uprostřed litého boje na jedné straně ANTIZEMANOVCI…..NA druhé straně ZEMANOVCI………PÍŠETE SICE ŽE JSTE NESTRANÝ ale jakýkoliv jiný pohled z mé strany je přetočen jako napadaní ZEMANA.

            mužu to stále dokolečka opakovat stejně to vždy vyjde na stejno

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Máte pravdu táto, skutečně jste Zemana bezhlavě nekritizoval. Spíše se neshodneme na tom, zda Sobotka dělal a dělá dobře, tam ten rozpor existuje, ale to není nic osobního.Myslím, že všichni kdo Vás znají z diskuzí si Vás moc váží :).

              To se mi líbí

              • táta napsal:

                KOČKO
                ano jediný rozpor je muj náhled na SOBOTKU………A TO VE DVOU ROVINÁCH…….NEMYSLÍM si oněm že je zázrak spíš jsem si dříve myslel že je to slaboch a uřednická myš která neměla vést stranu………..BOHUŽEL Hašek promě byl ještě horší to ještě před tím konfliktem………po tom konfliktu ale nastal mezi námi dymetrální pohled………..podle mě neměl jinou volbu svého chování……..a všechny kroky ted hodnotím že nevidím že by mohl jinak i když je tam plno kroků které se mi nelibí……jenže po té vyhrocené situaci je
                v silné defenzivě…………………..já počkám jak vláda bude pracovat………nemám potřebu plivat po ZEMANOVI ale ani po SOBOTKOVI………SPÍŠ VIDÍM že by oba měli mlčet než vypouštět testy……………….

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Kočko (i tato),
                pokud se nepotřebuje vybít dohadováním, co to skrečnout? Vždyť je to jen o osobních sympatiích a ty jsou nutně různé (btw. totéž u šarfový). Ať se nám Sobotka líbí, nebo ne, musíme mu teď dát prostor, a až pak soudit.

                Tady (i tady) se strašně rozmáhají spekulace o (i nedohledné) budoucnosti. Ta je ale z principu nejistá. Tak o čem ty spory?

                To se mi líbí

            • táta napsal:

              ps.
              jen bych dodal……………http://www.novinky.cz/domaci/323202-sobotka-zemanovy-podminky-jsem-splnil-pri-sporech-o-ministry-hrozi-zalobou.html

              citace………….Řekl, ale neudělal. Jen vypustil test, a hned jakoby do hnízda sršňů píchnul (a Sobotka největší sršeň).
              Tak je tomu i nyní – Zeman se vyjádřil k požadavku odbornosti ministrů ve směru k rezortům, které by měli zastávat, jen se zmínil.

              citace SOBOTKY………“Další kroky ponechávám na panu prezidentovi, předpokládám, že by měly následovat v prvních lednových dnech.“

              DALŠÍ CITACE…………Sobotka: Doufám, že žalobu k ÚS nebude třeba použít

              „Platí, že v rámci koalice jména, na kterých se dohodneme 6. ledna i v souvislosti s podpisem koaliční smlouvy, budou jména, za kterými koalice bude stát. My se domníváme, že prezident republiky by měl respektovat dohodu politických stran na složení nové vlády,“ uvedl Sobotka k dohadům o tom, že by Zeman nemusel některé kandidáty i kvůli osobním neshodám jmenovat.

              JEDNO JE POVAŽOVÁNO ZA TEST……….OVŠEM druhástrana udělá to samé a už je to křiváctví

              To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Tato,
            neberte si to příliš k srdci, ale je s podivem, že „kočka“ hned, „na první dobrou“ vystihla přesně, co jsem napsal.
            Nic o tom, s čím vy polemizujete.
            Tedy – pro vás:
            Zemana jsem vzýval proto, abych poukázal na JEHO jednání po tom, kdy se stal prezidentem (ale i ohledně jeho politického programu, s nímž do volby šel, a který plnil a plní), a aby vystoupil zřetelně ten rozdíl s jednáním SOBOTKY – budu se posté opakovat – který po volbách, ve kterých osobně zavinil utrpěné vítězství a trapnou roli ČSSD v nastávajícím vyjednávání, se na místo toho, aby přijal odpovědnost za ten debakl a nabídl svou rezignaci (která by jistě nebyla přijata, ale byl by to ČIN!!!), zahájil vnitrostranické čistky na upevnění své pozice (dočasně, tato, dočasně, doufám, že jste četl ty analýzy a závěry, že Sobotkovi jde při sestavování vlády o kejhák, protože pokud by neuspěl, je to jeho cesta ke stranické popravě na sjezdu a odchod do zapomnění – Bohuš bojuje nejen o sesli ve Strakovce a kvartýr v Karmářově vile, ale o holé politické bytí). A jal se bojovat proti levicovému prezidentovi (přestože i jeho vinou po Špidlovi i jeho stranickém puči v r. 2003 jsme tu měli deset let prezidentem Klause).

            A jestli vy v té citaci Sobotky ohledně nepřijetí jeho návrhu vládní sestavy prezidentem nevnímáte tu vyhrůžku žalobou, pak….. škoda slov.

            To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Promiňte mi pane táto za tuto opožděnou reakci ale konec roku a to je to hektické tempo alespoň minimum nedodělků do roku příštího,no a tak nebyl čas.

      Již v minulých příspěvcích jsem se snažil nějak normálně popsat dopočítaný model,který vznikl těsně po neúspěšných prezidentských volbách pro Jiřího Dienstbiera.
      Nejsem až na tolik systematik abych si své jednotlivé příspěvky ukládal ale asi před 6_ti měsíci jsem popsal jakým způsobem se Jiří Dienstbier dostane do vlády.
      Tato technologie podpory kontinuity s vládou rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci je až natolik viditelná,že lze s úspěchem usuzovat(při použití predikčního kalkulu) na použití ČSSD k podpoře církevních restitucí.
      Nehájím pana Haška ani náhodou,protože jeho postavení jsem popsal v příspěvku dvě pravicová křídla v ČSSD.
      No a taky se tak trochu stydím že neumím tak naprosto čistě v logické linii vyjádřit svoji myšlenku jako pan Lex.
      Protože dle mého skromného mínění, až se zvedne mlha okolo ministrů a dalších naprosto logických důsledků vítězství projektu ANO, tak prostě bude Dienstbier ve vládě a to je celé.
      Bezesporu to lze rozložit i na jednotlivé kroky s jak obrovskou odvahou se pustil majitel projektu ANO do volebního klání a jak prokazatelně svým vítězstvím dokázal, že stačí 4_ři jednoduché a nic neřešící body volebního programu a oligarcha může přímo řídit stát.
      Toto je ta průlomová událost v Česku na rozdíl od zemí se standardní demokracií, kde něco takového není ani myslitelné.
      No a to poslední co jsem se snažil popsat je koalice ČSSD a majitele projektu ANO,která je natolik „kuriózní“,že proti tomu je opoziční smlouva křišťálově čistý dokument.
      Proto se mi ne nelíbí ale přímo mne to štve, že proto aby se Jiří Dienstbier dostal do vlády tak Sobotka obětoval celkem smysluplný volební program ČSSD o 11_ti bodech.
      Je toho ovšem mnohem, mnohem víc, je nutné si uvědomit, že Sobotka tím, jak obětoval ČSSD vlastně znemožnil nápravu reforem bývalé vlády rozpočtové odpovědnosti a boje proti korupci.
      No a to je to co se netýká ČSSD,tam nechť si tandem Dienstbier – Sobotka dělá co chce ale tento Dienstbierovský tah, bohužel postihne těch zbylých 10 mio a to je na tom to špatné.

      To se mi líbí

  10. Slim napsal:

    SILNÉ OT.
    DOVOLÍM SI DÁT SEM PRO POSLUCHAČE Muziky. TAM BY ASI ZANIKLO.

    OBČAS SI ČTU V SERVERU OPERA PLUS, KDE PŘEKLÁDAJÍ Deníky Svjatoslava Richtera o hudbě (KTERÉ SE DOSTALY PO JEHO SMRTI NA VEŘEJNOST.
    POSLECHNĚTE SI, JAK CHVÁLÍ Janáčka.

    PŘITOM ON BYL VELMI KRITICKÝ (NEJVÍC OVŠEM K SOBĚ). V PRVNÍM ZÁPISU STRHAL (PRÁVEM Z MÉHO HLEDISKA, SLYŠEL JSEM A.B.M. ZAČÁTKEM TÉHOŽ MĚSÍCE NA PJ) SLAVNÉHO MICHELANGELIHO.
    OVŠEM, PROČ LHÁT DO DENÍKU, ŽE?

    A PROSTŘEDNÍ ZÁPIS JSEM NECHAL KVŮLI KONTEXTU.

    TAKŽE, JEŠTĚ JEDNOU OMLUVA!

    Deníky o hudbě (10)

    26. 6. 1975. Tours, Grange de Meslay
    Arturo Benedetti Michelangeli. Beethoven: Sonáta As dur op. 26; Schubert: Sonáta a moll D 357. Debussy: Images (Cloches à travers, Hommage à Rameau, Reflets dans l’eau); Chopin: Sonáta č. 2 b moll; Ravel: Le gibet
    Jako vždycky korektní. Přísné respektování notového zápisu. Technicky perfektní dokonalost. Všechno to nechává člověka chladným. Beethoven: Trio smutečního pochodu je tak formalistické a suché, že by se dalo považovat za komickou vložku (místo dělostřelecké salvy)… Schubert: To se mi líbilo. Interpretace věrná notovému zápisu. Debussy: Nic se nedá vytknout. Žádný dojem. Chopin: Smuteční pochod a především Trio byly zahrány s velmi inspirovaným vcítěním. Z celého koncertu daleko nejlepší. Ravel: Jako u Debussyho. Znamenitý koncert. Láska k hudbě tu cítit nebyla.

    27. 6.
    Trio Beaux-Arts, Isidore Cohen, Bernard Greenhouse, Menachem Pressler
    Beethoven: Trio Es dur op. 1 č. 1; Ravel: Trio a moll; Schumann: Trio č. 1 d moll op. 63; Dvořák: Dumky op. 90
    Vynikající program! Když vystoupí tito umělci, je to skutečná hudební událost. Pressler je mi jako hudebník zvlášť blízký. Okouzluje svou poctivostí a myslím, že ho hudba nadmíru baví.
    Hrát na koncertě je pro něj opravdovým štěstím a to mu velmi závidím. Ravel pro mě byl vrchol blaha (jak často mám chuť tuhle skladbu hrát!). I Beethoven a Schumann na mě hluboce zapůsobili. Když jsem se ptal mladého Kocsise, jestli se mu to líbilo, začal se nepochopitelně smát; evidentně se mu to nelíbilo (dovolí si něco takového – to je otázka charakteru). Pál Fejér mě už na nezávislý úsudek mladého Zoltána upozornil a neschvaluje to.

    28. 6. Grande de la Besnardière
    Janáček: V mlhách (…1912) pro klavír; Capriccio pro levou ruku a osm dechových nástrojů (1926)
    Josef Páleníček a sólisté České filharmonie
    Páleníčka znám už dlouho; když jsem slyšel V mlhách, byl jsem originalitou tohoto cyklu fascinován. Mám velkou chuť ho hrát… Capriccio slyším poprvé. Skladba je napsaná pro velmi neobvyklé obsazení. Ať dělá, co dělá, Janáček zůstane Janáčkem, je jedinečný… Velmi zdařilý koncert.

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Díky, že se s námí dělíte o tyto postřehy ze světa hudby. Uznání Janáčka a české hudby z deníku Svjatoslava Richtera je velmi cenné. Ještě jednou díky, Slime.
      Posluchačka muziky. 🙂

      To se mi líbí

  11. Jeff napsal:

    Pavlíny Kvapilové je velká škoda, buďme tolerantnější 🙂 Její Hyde Park byl unikátní záležitostí ČT do té doby, než „si ho všimli“ a po zfalšování hlasování u Drábka i pochvale pořadu od Paroubka pro objektivitu se stal tvrdou a zneužívanou propagandou, doplněnou ksichtem neskutečně blbého Dolanského. Při svém „povýšení“ na ředitelku sekce nových médií se tvářila kysele, nicméně mlčela. Přes svou nespornou a málo vídanou profesionalitu byla prostě stažena z obrazovky. A následně propuštěna. Myšlenky i názory v jejím článku jsem zaznamenal a nejen ten citovaný. Kdo z přeživších poskoků by dokázal byť jen upozornit na oligarchizaci, kam se podíváš či vlnu hypotekizace postojů v jakékoli práci.. Jo, mám dojem, že Augustová je z kaučuku, Železný je klon a Veselovský hraje.
    Toť na jazyku mém..

    To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Nevíte, kde skončila Voldánová? Říkalo se, že odešla z Událostí na vlastní žádost. Pro některé to byla taky blbka, já ji měla docela ráda. V hlavě mi uvíznula část rozhovorů s ní snad v Magazínu MF Dnes, takže je to už opravdu hóódně starého data. V té době Kalousek snad jen poslancoval. Líčila tam, že ho potkala kdesi na dovolené. Protože s ním dříve přišla do styku tak ho pozdravila. Zachoval prý se tenkrát velice arogantně a nafoukaně a s odpovědí na její pozdrav se vůbec neobtěžoval.

      Tak si sama pro sebe říkám, neměla už “ toho všeho“ dost? Možná se jí Kalousek a jemu podobní zajídali i v dnešní době. Třeba není z kaučuku, ani klon, ani nehraje. Ale jak říkám, jsou to jen moje soukromé dohady….

      To se mi líbí

  12. kočka šklíba napsal:

    Laco G mlynář napsal:
    30.12.2013 v 21:00
    Pro případ že zvítězí Schw. v prezidentské volbě, měla Scharfová s jeho snad ještě současnou fuerstin natočen dojemný rozhovor nad rodinným albem. Inteligentnější z těch sův, ale holt taky žoldák.

    Je to možné, ale nejspíš to dostala jako úkol, možná i pro ni příjemný, nevím, a asi také umí nejlépe německy mezi těmi sůvami. Nicméně vždy mně připadalo, že přece jen trochu myslí, nemluvila tak kolovrátkově, nyní si můžeme být už předem jisti, co řekne který zahraniční zpravodaj, viz příspěvek pana Hudce v 14:53.

    To se mi líbí

    • Laco G mlynář napsal:

      Ano kočko, taky to tak vidím.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Mrkla jsem na Váš blog, takže přidávám do záložek :). Takže Bavor a Vy budete moje první počtení když bude čas :). Sice bych spíše uvítala kdybyste svoje texty umisťoval sem, měla bych to vše najednou ale chápu Vás, asi chcete mít svůj vlastní prostor :).

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Laco
        hoďte odkaz na blog. Tady se to smí 😉

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Nezklamal jste Bavore, nicméně nechám to na Lacovi :).

          To se mi líbí

        • varadero napsal:

          Hmm se nebojíte že budete vykraden jak ten jehož jméno se nesmí vyslovit.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Ten, který sám vykrádal jiné? Ne, naopak předpokládám, že rozšířením o další blog v odkazech i tento blog se dostane dále. A přátelská konfrontace názorů je jen k dobru. Proto chodím i Tribunovi, Janice, odlwomen či avespasseri.Oni mohou obohatit mne a já (skromně doufám) je.

            To se mi líbí

            • Laco G mlynář napsal:

              Pane Bavore, děkuji za velkorysou nabídku. Ten odkaz je tady : http://lacogroessling.wordpress.com/.
              Mlýn, proto, že tam melu páté přes deváté. U Vás jsem se cítil vždy jako v bezpečném závětří, ale naplácal jsem toho za poslední dva roky u Vlka i před tím na A.cz ve čtenářově blogu tolik, že jsem to chtěl mít všechno pohromadě.
              Sem chodím každé ráno, je to rituál provázející snídani. Ale zajdu vždy i k Vlkovi a von Rammsteinovi, jenom na Kosu už neposílám příspěvky, nemělo by smysl je mít na dvou místech a už minimálně píšu do diskusí.

              To se mi líbí

  13. kočka šklíba napsal:

    Slim napsal:
    30.12.2013 v 21:20
    Kočko (i tato),
    pokud se nepotřebuje vybít dohadováním, co to skrečnout?

    Já si nemyslím, že jsem tátovi napsala něco, čím bych ho urazila, naopak, respektuji jeho názor ačkoliv v tomto se s ním neshodnu. A přece sem chodíme i proto (ale nejen proto, díky za Vaše hudební vstupy, Katyiny fotky, Bavorovy historické texty a i mnoho dalších textů, škoda že se odmlčel Asfalt), abychom si vyměňovali názory, abychom případně i polemizovali s s odlišnými, A to ve velmi příjemném prostředí :).

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Jasně. Já jen že vlastně nevidím rozdíl ve vašich postojích. Nebo jen ve slovech.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No ony tam rozdíly jsou, tedy v případě Sobotkových činů, ale myslím, že ještě bude dost příležitostí si o tom popovídat, bohužel.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Lex má recht, jak tak 1 okem sleduju diskusi. Výhrůžka tam je, překvapivě silná. Preventivní postřelování. Jestli to pomůže nevím, pochybuju. Netuším, proč to dělá veřejně, zdá se mi to jako příznak nejistoty. Nebo mu to poradil JD?

          Za měsíc už budeme vědět určitě. 🙂

          To se mi líbí

  14. oldwomen napsal:

    Blízka kolmého startu bývám, když slyším (nebo čtu) ono zasvěceně tónově „to ví přece každej“.
    Na hlášky, že to někde psali a nebo povídali v rádiu (televizi) a tak to musí být pravda již reaguji maximálně pokývnutím.
    Kaučování sněmovního manšaftu se opět nezúčastním, je to ztráta času.
    Přeji návštěvníkům Bavorova panství, aby měli následující rok přinejmenším stejně dobrý, jako byl letošní, ale raději o řád lepší a ve všech stránkách žití.

    To se mi líbí

  15. varadero napsal:

    Nemohu je ani cítit myslím současné vedení strany která vyhrála volby a dost se o to přičinil ten jehož jméno nesmíme vyslovit ,ale nebudu tady s tím otravovat.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No to hodně přeceňujete vlkův blog, nicméně jestli jste ten varadero,který včera psal na vlkovo a vyjmenoval asi 3 nicky, tak s Vámi také nechci mít nic společného, v tom se vlkem shodnu.

      To se mi líbí

      • varadero napsal:

        Ja tam včera nepsal 100% kouknete se u něj na blokace jsem tam zabanovanej už asi měsíc potom co jsem nazval toho jehož jméno se nesmí vyslovit lhářem.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Sig Sauer- alis Varadero alis Outsider alias …… napsal:
          Prosinec 29, 2013 v 19.59
          No, to jsem zvědav co bude, až za pár let tak jako tak levá nekvalifikovaná lůza sezná, že vejplaty jsou menší, benzín a energie dražší, korupce sice stejná, ale míra vyšší (bude toho méně na přerozdělování).

          Co bude pak?

          Anketa:

          Budou levouni volit:
          1. NSDAP

          2.Čerty

          Co tato????
          vlkp napsal:
          Prosinec 30, 2013 v 9.45
          no vida, jak se nám chlapec vybarvil, fašounek jeden.Ty už si na Kos e rozhodně nikdy neškrtneš, hnědej šmejde.

          No tak myslela jsem si to trochu, podle vašeho dřívějšího psaní, byl to asi Višňovský.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Zkopírováno od vlka pod blogem o Churchillovi, úplně na konci.

            To se mi líbí

            • wiki napsal:

              Původní pramen:

              13. 10. 2012 | 17:38
              Parabellum napsal(a):
              No, to jsem zvědav co bude, až za pár let tak jako tak levá nekvalifikovaná lůza sezná, že vejplaty jsou menší, benzín a energie dražší, korupce sice stejná, ale míra vyšší (bude toho méně na přerozdělování). …

              http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/libor-stejskal.php?itemid=17790

              To se mi líbí

              • táta napsal:

                WIKI
                ON je případ pro odborníka…….zbytečnése sním zaobírat………nejvíc ho naštvete naprostou ignorací.Sem jeden s největších jeho terču……..jakýkoliv náznak sním komunikovat je pošpinit se jeho výkalama………nejlepší je dělat jako by nebyl

                To se mi líbí

              • varadero napsal:

                Děkuji za nalezení původního pramene ja jsem veděl že jsem to někde čet jen jsem to nemohl najít.

                To se mi líbí

      • varadero napsal:

        A byl jsem se tam podívat a někdo použil muj nick v nejakem dlouhem nicku.

        Mohu vas ujistit ,že ja to nepsal.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          To nakonec uvidíme zde, ale docela Vám věřím,ptz jako fašista se nejevíte, na rozdíl od Višńovského a dalších.

          To se mi líbí

          • varadero napsal:

            Mno podle toho jehož jmeno nesmíme vyslovit je ten Višnovský sečtělý a znalý na rozdíl odemně to to jeho vyjádření si klidně můžete najít u něj na blozích.Čili se moc nedivte že polemizujete s totálnim hlupákem.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Višňovský je zřejmě blázen

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Pokud jste Vy a to Bavor rychle pozná, tak tady rovněž dlouho nebudete ;).Už to tu nebudeme zaplevelovat 😉

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Nějak se nemůžu zorientovat v této polemice. Doporučuji kočko brzdit, varadero (s malým v) u vlka psal vždy jednoznačně a slušně, levicově – to ano, není mu tam a nebude ani tady nic možno vytýkat. Jeho jménem tam zřejmě psal také provokatér (Varadero s velkým V) nebo si dokonce majitel tamtoho blogu vymýšlí, aby mohl napadnout a zablokovat nepohodlného diskutéra.

                To se mi líbí

      • varadero napsal:

        Ale to stím benzínem jsem už někde čet.

        To se mi líbí

      • varadero napsal:

        No tak to asi nenajdu myslím ,že jsem to stím benzínem už někde čet a myslím že to bylo na aktuálně.cz možná to někdo najde.

        Hm zajímavé celou dobu mě nazýval komoušem a hlupákem ,vědel i že jsem volil komunisty ted jsem podle něj tedy asi vybarvený na druhé straně.

        To se mi líbí

  16. cobolik pacholik napsal:

    achtung ,achtung na web kosa radi nejaka vostra kocka a pusny prach smrdi az tu z mojho PC,cudujem sa ze ju komando nespratalo,bo striela jak besna ,teraz preskocila do druheho zakopu a len meni zasobniky,ja uz viacej nepyskujem a podavam naboje.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      😀 njj na kočky pozor když se naštvou 😉

      To se mi líbí

      • táta napsal:

        KOČKO

        TENTOKRÁT prst na hoře,bohužel musím konstatovat že jsem se mýlil já,ještě jsem před dočtením jsem chtěl napsat že ač s čím dál víces plno věcmi na nejmenovaném blogu nesouhlasímale pořád kvuli lidem co tam chodí to má cenu.

        BOHUŽEL po přečtení nejmenovaného majitele jeho reakce nestačím kroutit hlavou,číst asi budu chodit ale reakce nemají cenu,obrovské zklamání jak na nekonfliktní názor nota bene skopírovaný od jinud s kterým souzníte……..tudíž jen jiný pohled…….tudíž ani zlomek kritiky k autorovi článku…………vyvolá takovou nenávistnou reakci…….to už nedokážu ani pojmenovat natož pochopit.
        NO a ALEX nasadil korunu na toho budu reagovat osobně mám meil.
        já osobně jsem zděšen kam se vyvíjí situace……….sice objektivně musím říc že druhá strana co obhajuje ZEMANA také dost často stojí na barikádách.

        Ale v žádném případě to nebyla tato VAŠE REAKCE…….STÍM CO JSTE OKOPÍROVALA A NÁZOROVĚ stotožnila se prakticky nemám zásadní problém……i když se přiznám slyšel jsem od něj i lepší……….můj uplně přesný názor je takový neutrální……takový jako neslaný nemastný……i když tento výraz je spíše urážlivý…….ja ho myslím vtom neurážlivém významu……..ničím mě nenadchlale ani nezklamal

        To se mi líbí

        • táta napsal:

          CECH

          PRO NEPŘEHLEDNOST to umistuji sem

          MĚ nejde oto kritizovat VÁŠ POHLED,SPÍŠE BYL ZÁMĚR kritizovat to slovo nezpochybnitelný…….a to na příkladu mě samotného………já osobně to tak nezpochybnitelně nevidím……….tím ale nechci říct že se nemohu mýlit jen tím samotným faktem že to tak nevidím DOKAZU JIŽE TO SLOVO NEZPOCHYBNITELNÉ není správně užito,URČITĚ je nás více co to tak nevidí.

          Dienstbier…….JE promě také sklamání volil jsem ho v prvním kole,
          bohužel uplně mi zklamal když prakticky doporučil volit knížete oproti ZEMANOVI,TO NEPOCHOPÍM.
          na to ostatní mám o kousek jiný pohled ale né zásadní…spíš pořád doufám respektive čekám co stoho bude.

          NESHODNU SE VTOM RADIKÁLNÍM POHLEDU……..ALE ANI TO NENÍ PŘESNÉ NEBOT připouštím že mužete mýt uplně přesný pohled.

          jen na to koukám vyloženě pragmaticky nebo aspon si to myslím………VZNIKLÁ NESCHOPNOST čssd v podání možných vudců nastolila situaci která se nedá
          řešit dobře bohužel.mužu sice volit KSČ ………BOHUŽEL i kdyby všichni jako já volili KSČ NEPOMOHLO BY TO a to jako levicový volič znamená.

          co je lepší 1 připadné předčasné volby a zřejmě nastup naké formi spoluvládnutí KALOUSKA
          2 NEBO VITĚZSTVÍ babiše
          3 nebo MINIMUM S HLAVNÍHO PROGRAMU čssd ALE přece jen dost společných zájmu aspon zatím na papíře s Babišem

          já za sebe volím 3 sice nejsem nadšen…………napište jakou jinou možnost vidíte vy…………….a vtom je mezi námi rozdíl nedělám ramena a nepláču nad tím
          co nejde,nejsem nadšen ale hlavně nechám čas co bude v dohledné době je pro levicového voliče doba temna

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Táto, my si prakticky v ničem nerozumíme, tak se snažím na Vás nereagovat. Nicméně tady bych si dovolil udělat výjimku. Sobotka varianty měl. Jeho hlavní tahák na voliče byl zásah proti Dukově zlodějně a zrušení podivných poplatků ve zdravotnictví. Po nevítězsví, které má na svědomí rukou společnou a nerozdílnou s Dienstbierem mohl zůstat v opozici a vyjednat podporu u ostatních stran pro cíle, které nabídl svým voličům, což by se mu podařilo, kdyby mu na tom záleželo. Post premiera ho natolik zaslepil, že se dokázal spojit s nejkřiváčtější stranou na politickém kolbišti a tím navěky zabetonovat tu římskokatolickou zlodějnu. A pokud je mi známo, tak se Bělobrádek postavil i proti rušení poplatků ve zdravotnictví. Tímto krokem plivnul do tváře levicově myslícímu elektorátu a pokud jde o ten církevní handl, tak nejen jim.
            Ještě bych si dovolil reagovat na Vaši repliku o té barikádě a obraně Zemana, co jste psal někde výše. Kdybyste si tu u pana Bavora udělal průzkum, tak možná zjistíte, že v prvním kole Zemana volilo minimum místního voličstva a v druhém se často volilo proti knížepánovi. To, že ho teď bráníme proti fašizující havloidní sebrance je jen reakce na sprosté útoky těchto křiváků, kteří se nechtějí smířit s tím, že dobroty barel nevyhrál. Zeman zatím žádný zásadní faul neudělal a z čistě mého pohledu je mnohem větším přínosem pro spodních 10 mio, než ti dva obrázci před ním. To, že si přihne a má rád tlačenku a bůček mně nevadí. Já to taky rád. Až pustí na slušné lidi tisíce kriminálníků jako Havel, popřípadě zastaví stíhání tunelářům všeho druhu jako Klaus, budu první, kdo bude řvát. Že nejmenoval nějakou sprostou Putnu profesorem je mi opravdu putna. V dobách minulých se k profesorům vzhlíželo s úctou také proto, že se podle toho chovali. Tož tak.

            To se mi líbí

            • táta napsal:

              Rosta
              CELKEM NECHÁPU proč tak vyloženě konfrontačně?

              Táto, my si prakticky v ničem nerozumíme, tak se snažím na Vás nereagovat. Nicméně tady bych si dovolil udělat výjimku….

              NIKDY JSEM svuj pohled nenutil respektive nestavěl jako jedině správný,touto větou bych já osobně reagoval na náké demagoky kteří nepřipustí nic jiného než svůj pohled.

              na tu barigádu co mi nastinujete že není…………vždyt jste jí názorně předvedl………..jen proto ŽE sobotku vidím jinak už to považujete že mluvím jinou řečí,přitom je to naprosto nevýznámný uhel pohledu,nebot nebýt SOBOTKY děj věcí by šel prakticky stejně.PŘESTO JAK PÍŠETE,SE NA MĚ SNAŽÍTE NEREAGOVAT……..TO MI HLAVA NEBERE.

              ano MÁTE NA to právo,já osobně nezaznamenal že bych měl mýt problém s VAŠIM názorem,takže dobře budu se snažit NEREAGOVAT SMĚREM k VÁM,I KDYŽ si nejsem vědom propastného rozdílu

              takže poslední reakce…………..na citace

              .Sobotka varianty měl. Jeho hlavní tahák na voliče byl zásah proti Dukově zlodějně a zrušení podivných poplatků ve zdravotnictví. Po nevítězsví, které má na svědomí rukou společnou a nerozdílnou s Dienstbierem mohl zůstat v opozici a vyjednat podporu u ostatních stran pro cíle, které nabídl svým voličům, což by se mu podařilo, kdyby mu na tom záleželo.

              poplatky mají byt zrušeny………..stavet vzdušné zámky si mužete………….žádná jiná dohoda na restituce není možná ale nebudu VÁS PŘESVEDČOVAT………..BYLA BY možná s komunisty kdyby je BABIŠ BRAL,nebere,,,,,,,,,,,,vtom jediném je mezi námi rozdíl nevidím realné že by zustání v opozici pomohlo cokoliv vyjednat jinak………OPROTI vám ale netvrdím že se nemohu mýlit,jen řikám že tomu nevěřím………….takže nevidím důvod to astavět konfrontačně…………..ale respektuji VÁS a snad si zapamatuji nereagovat když VÁM ČINÍ PROBLÉM mé pohledy

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Mně nečiní problémy Vaše pohledy na věc, pouze na ně nereaguji, protože bychom byli stále ve při a to nechci. Zde se to nehodí. Dost na tom, že se tu vedou diskusní maratony o tom, jak je občanovi prospěšné, když mu ČNB znehodnotí těžce vydělaný peníz, často vydřený v podmínkách nedůstojných civilizované společnosti.

                Nevím, proč by nemohli u nějakého zákona babišovci s okamurovci, komanči a socdémáci hlasovat společně? To se snad nesmí v opozici? Máte snad pocit, že Babiš bude raději, když budou prachy ve Vatikánu, než u obyvatelstva, které kupuje jeho
                “ potravu „? Máte snad pocit, že to agresívní vymezování socdémácké vrchnosti proti levicovému presidentovi je dobrá taktika? Klause měli pravouni plné zuby a přesto s ním drželi basu. Proto ty diletanty vždycky ( k naší smůle) podržel. No, asi byli chytřejší a viděli dál, než na tu sesli ve Strakovce. Ale, kdo chce kam ………… Za půl roku se k tomu, táto, vrátíme a porovnáme, zda to volič strávil, nebo to pojal jako zradu. Uvidíme, kdo z nás má pravdu.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                „…Za půl roku se k tomu, táto, vrátíme a porovnáme, zda to volič strávil, nebo to pojal jako zradu. Uvidíme, kdo z nás má pravdu.“
                Napsal jsem sem před pár týdny něco velmi velmi podobného 🙂 .
                Obávám se a myslím si, že půl roku bude málo. Doufám, že ne.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Petrpavel
                Řekne nám to vývoj volebních preferencí. A ty vidím značně černě ( ke Kalouskově nemalé radosti ). Hranici ponoru odhaduji někde kolem 15 %. Pak to v základně začne bublat a ve 12 % začne mazec. Pokud nezačne, napodobí socdem Nečasovu cestu do bezvýznamnosti. Už tam měla nakročeno se Špidlou a Grossem a nebýt Paroubka, už by v PČR nebyla. Je mi líto, ale Sobotka na té likvidaci pracuje s pílí usilovnou. Buď je to naivní trdlo, nebo ho má někdo v hrsti, což by nebylo nic nepochopitelného po těch MUSech a podobných aktivitách, když gazdoval na financích.

                To se mi líbí

  17. brtnikvbrlohu napsal:

    Debata která se tu vedla o poloměrech ve zdejších luzích a hájích mne vede ke přemýšlení nakolik jde zdejší dění oddělit od zbytku světa. U Stana jsem narazil na odkaz na další povídání s Oskarem Krejčím – sice povídal o Sýrii, ale cca 60% času bylo věnovaných ani ne tak dotazům jako spíš diskusi kde se šlo hodně „ke kořenům“. Je to sice skoro na dvě hodiny ale stojí to za poslech.
    Dám sem odkaz -snad ho to pustí, minule jsem s odkazem neuspěl, je to na youtube jako Oskar Krejčí: Sýria ako symbol zmeny .

    To se mi líbí

  18. brtnikvbrlohu napsal:

    Srovnává tam mimo jiné Sýrii a Kubánskou krizí. A ještě jeden objev – lidi kolem Ivana Davida – to je ten socdem co se neštítí jít přednášet na Vratimovský seminář založili vlastní stránky:

    Úvod


    zajímavé alespoň jako odraz doby.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Hezké čtení, ale zatím je to málo. A hlavně je to pozdě. Do voleb je ještě daleko.

      To se mi líbí

      • moskyt napsal:

        Nikdy není pozdě. Na volby musí být strany vždycky připravené. Soc.dem. strašně chtěla předčasné volby ale nebyla na ně vůbec připravená a podle toho dopadla, mimo jiné, tak jak dopadla. 😉

        To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Brtníku, jsou tam zajímavé články. Dík za odkaz.

      To se mi líbí

  19. Strejda Olin napsal:

    Už mě unavují ty každodenní nářky nad „rozlitým mlékem“ na blozích tu i onde. To maloměšťácké a ustrašené strachování se o dnešek, zítřek a maximálně o pozítří. To existenční poskakování od jedněch voleb k druhým, vkládání nadějí a jejich ztráty po každých volbách. Ta nezdolná, slepá a neutuchající vírav buržoazní model demokracie a pluralitního systému, který vždy a všude přináší pro většinu další
    zklamání a zase o něco větší moc a bohatství menšině.
    Je potřeba se povznést tak vysoko, abychom viděli alespoň 500 let dozadu. Abychom viděli, kdo a za jakých podmínek vládnul, jaké metody k upevnění moci využíval. Abychom viděli, že ti co mají skutečnou moc politickou jsou titíž, kdo jsou bohatí a mají moc ekonomickou. Abychom viděli, že těch bohatých a politicky mocných je nesrovnatelně méně, než těch ostatních, kteří (mají-li to štěstí a mají práci) jsou rádi, že se uživí a alespoň trochu slušně žijí. Ne však ze spravedlivé mzdy, ale z „desátku“. Abychom pochopili, že pod zástěrkou demokracie a svobody se ve skutečnosti skrývá totalitní diktatura bohaté oligarchie.
    Na toto téma jsem v minulosti na blogu poblikoval několik laických článků (Mnoho politických stran a žádná odpovědnost, Babí léto politických stran, Nechte už konečně zemřít tu senilní, 200 let starou demokracii, O demokracii, diktratuře a vládě lidu). Samozřejmě jsem se setkal s posměchem a nelichotivými poznámkami. Jsem ale stále přesvědčen, že spokojit se s tím, že „máme to nejlepší z nejhoršího“ je málo a neměli bychom se tím konejšit. Měli bychom se pokoušet ty hradby z buržoazní demokracie, falešné svobody, rovnosti a práva, jejichž míra je přímo závislá na velkosti majetku, zbourat. Hradby postavené a držící na základech soukromého vlastnictví výrobních prostředků, sloužících k obohacování se jedněch na úkor druhých, a o kterých je nám kázáno, že za nimi nic není, jen bída, svrab a neštovice. Ty krátké a ojedinělé, špatně připravené a nekompetentní výpravy za tyto hradby nepřinesly relevantní svědectví ani důkazy o tom, že je to pravda.

    To se mi líbí

    • moskyt napsal:

      Souhlasím. Smrt evropské levice začala s přijetím hesla, že máme nejlepší ze všech špatných systémů atd., a že to je systém jediný možný. Někde jsem četl, že každé jednání je poměřovat třídní matricí. Babiš (jméno je zvoleno náhodně, mohlo by tam být mnoho jiných) a já máme tolik společných zájmů, že by daly spočítat na prstech jedné ruky.

      To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Oline,
      pořád si myslím, že málokdo ze zde zúčastněných ví, že asi jako jediný z nás jsi autorsky vstoupil do žumpy „i.Děsu“. A že toho, co jsi napsal, nebylo málo, a že podpis lze připojit asi nebo možná skoro pod všechno.
      Když dovolíš (i když ne) tak tady dám odkaz na tvůj blog tam, než jsi odtamtud v únoru letošního roku odešel (nebo tě vyhnali, protože jsi jim „rušil jejich kruhy“ demagogie a propagandy) http://oldrichslovacek.blog.idnes.cz/
      Čtěte, přátelé, čtěte.
      Víte, co je zajímavé – ale je to příznačné, říká to i známé české přísloví – „Nikdo není doma prorokem“ – že když něco tu napíše někdo, kdo tu píše, jakoby nic nenapsal. Sice napsal, no ale co? – že jo, vždyť je to JENOM zdejší „Slim“, „moskyt“, „Rosťa“…. etc., etc. .
      A dáváme odkazy na to, co kde napsal někdo jiný, třeba třikrát hloupější, než zde píšící komentátoři – ale „on to napsal tam a tam, zveřejnili to v těch a těch novinách…..“, a rup ty šraky – odkaz.

      Uvědomujete si, že třeba zrovna naše texty, názory, argumentace napsané tu nebo jinde jsou zase v jiných titulech či blozích citovány jako „berná mince“?
      Jo, jo, jen „doma není nikdo prorokem“.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Sakra, Oline
        já vám klidně dám možnost „občas něco napsat“. A budu si toho považovat. Protože mluvíte (píšete) normální řečí normálního člověka. A byla by škoda, aby to nemohli slyšet (číst) i jiní.

        To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Lexi, stud a skromnost, ale i vědomí amatérismu a nedokonalosti mi zabránily dát odkaz na mé „dílo“ 🙂
        Už jsem toho psaní nechal, mám pocit marnosti. A také – když čtu opravdu kvalitní a fundované příspěvky některých zdejších přátel (sám jsi některé jmenoval, sebe skromně vynechal), poznal jsem, že mám ještě daleko k publikování a že lepší to již nebude. Je velký rozdíl mezi tím, v co věříme, co cítíme a co si myslíme, a tím to zformulovat, napsat a publikovat.
        A tak raději jen čtu příspěvky jiných, moudřejších a vzdělanejších a sem tam je „obšťastňuji“ svými poznámkami.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Oline,
          mohu-li tě poprosit, „stud a skromnost“ stranou. Kdo se začte do tvých textů v té jámě lvové (a uvědomí si, kam jsi šel se svým jménem a otevřeným hledím na zteč, a s jak zavilým protivníkem slynoucím tupost), nemůže, než říct, že takhle by si přál psát. Obyčejně o obyčejných věcech. Stylem, který si na nic nehraje, způsobem, kterému každý rozumí a významem, se kterým se „normální“ člověk ztotožní (nemůže neztotožnit).
          I já bych si přál, aby ses u Bavora V. objevoval autorsky.
          Bavor ti to už naznačil.
          Ale samozřejmě, je to jen a jen tvoje (a Bavorova) svobodná vůle.
          L
          Mi nic dát odkaz na tvé dílo nebránilo. Naopak. Bylo by nepochybně škoda, aby zapadlo někde v análu (ne v „análech, tam by to ještě šlo) i.Děsu. Tam rozhodně nepatří. Už tím, kolika snobům a hlupákům jsi jím hnul žlučí.

          To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja neverim ani jednemu slovu,jak marnost,vzdal jsem se,mam jeste daleko k publikovani,kurva dalej nepisem bo sa upeciem od nervov ked take hlasky citam,ty strejdo to mas bezpodmiencne pisat,lebo bude nenavratitelna strata,ked svoje pocity a kuky vobec nikdy nenapises strejdo,nijake vykrucanie a nedaj boze,co si o mne pomyslia,to sa docista na to vyser,nech si myslia,si volny clovek,ked len jeden kurnik povie,ze to bohove,uz staci,vies,ty,ze len mala nepatrna dierka v stene priehrady,narobi taku paseku,co sa znej kopa poserie,lebo ty nic neposudzuj a len dristaj,uvidis ,ked ta priehrada pukne potom posudis comprende?
          PS.pocital som,co som napisal,bo pisal som jak strela z dela a nic nemenim,bo tak mi pasuje,len kurva som chcel napisat viackrat bo toto mi ide jak svina.

          To se mi líbí

  20. cobolik pacholik napsal:

    ja nie som vobec mily clovek,ale chmurave individum…

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Kde ty vůbec žiješ? Ty jsi Slovák? Máš anglickou klábosnici, tak zřejmě někde v tramtárii 🙂
      Před chvílí jsem pokecal na Skype s kámošem z Hniezdneho u Staré Ĺubovně. Člověče, já mu tam byl kdysi na svatbě. 230 hostů, to byl mazec!
      Tady už létají rachejtle, v TV nuda, venku mráz a sucho, vepřová ovarová hlava s křenem je výborná, navrch plzeň. Klidný Silvestr dědka s bábou 🙂

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja zijem v riti zvane usa,ja nie som slovak ale CECHOSLOVAK co na kazdom kroku,ked sa ma pytaju we are from inaksie nepoviem bo tak som bol chovany od hovniara a jedina vec na ktoru som patricne hrdy bo nosim v mojej dusi nasich vlastencov ,moj materinsky jazyk sarisky,tu tiez nuda,pisem teraz viacej bo mam dovolenku rozkazom,ale som na stand by,ked zavolaju idem kedykolvek,ked ma ty milionari potrebuju,zatial nehrozi,bo sneh pada slabe 600mil ,kde hostujem ja,silvester mam klidny uz ponad 12 rokov bo nepijem,bo som nepijuci arci pijak,klavesnice je taka jak vsade,len to tlaci inac a ja nemienim menit bo mne netreba a vobec sa takou srandou nemienim ani zaoberat,bo ja nie som redaktor,ale dlazdic ulic,pokryvac,asfalter,zberac psich hovienok,umyvac okien,murar,betonar,upratovacka,umyvac aut,zvarac a zamocnik,striham,zive ploty,kosim travu,chciju casom do bidetu,za 3000$,auto mam 20 rocne,ze cigani lepsie mali v cobolove,ked som bol po 18 rokoch pokukat,nie som o nic viac slobodnejsi jak za komuny,bo musim robit,jak cernej a pri oceane tohto roku co mam 10 minut jazdy autom,som nebol ,ani raz bo bud nemam cas a hlavne ja seriem na kopu vody,asi tak v skratke pre informaciu,na dalsie vaprosy bez problemu mozem odpovedat nazdar.

        To se mi líbí

  21. táta napsal:

    pánové R a P.P

    PROBLÉM JE že opět nevycházíte stoho co píšu………..a to je že levice je v p…li ano a to převážně právě chováním politiků s ČSSD to sem nikdy nepopíral.
    O TAZKA JE jina mám se stoho radovat to asi né,ani stále to konstatovat mi nepomůže,bohužel mi nepomůže ani jí nevolit.
    OLIN tady napsal sice krásnou uvahu…….ale máme smůlu že zde přetrvává silný antikomunismus…………tudíž ještě dlouho bude trvat aby KSČ BYLA POVÁŽOVÁNO dost velkou částí obyvatelstva koho je možno pustit k vládě……………takže bud se nakou katarzí v ČSSD STANE přeměna zruší bohumín a bude vládnout s KSČ……….NEBO čssd uplně klekne a nastoupí jiná nová levice misto ní.
    SOUČASNÁ ČSSD je prakticky jedno kdo tam je a stoho uhluto posuzuji………..mužu jen doufat že ta vláda 3 koalice bude menší katastrofa než to minulé
    a proto si počkám až budu mýt opravdu duvod vypisovat jakej je SOBOTKA KŘIVÁK.

    TED KTOMU CO MI BYLO POLOŽENO…………..Máte snad pocit, že to agresívní vymezování socdémácké vrchnosti proti levicovému presidentovi je dobrá taktika?………………….MOCKRÁT SEM PSAL ŽE NEMÁM A NENÍ………..k čemu to psát když je mi stejně tato otázka znova a znova položena a podsouvano že ten postup obhajuji?

    Nevím, proč by nemohli u nějakého zákona babišovci s okamurovci, komanči a socdémáci hlasovat společně? To se snad nesmí v opozici? Máte snad pocit, že Babiš bude raději, když budou prachy ve Vatikánu, než u obyvatelstva, které kupuje jeho
    ” potravu “?

    NO NECHCI PODCENOVAT vaše vědomosti ale zde je to najivně položeno…………………….víte aby fungovala vláda nestačí souhlasit s některými zákony,ale ta vláda musí mýt jistoty 101…………babiš,bělobrádek,i okamura se tvrdě staví proti vládnout s tichou podporou komunistů……..to naprosto ignorujete,vládnout nejde že se dohodnou jen na něčem,to co nastinil PAN R………….JE naprosto najivní představa nejde se shodnou jen na nečem tak to bohužel nejde.

    A JSME NA začátku

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Jen Bělobrádek se staví proti občasné podpoře od komunistů. Babiš jako bývalý komunista mluvící před volbami i po nich (!) jako skutečný současný komunista (všímejme si jeho mluvy, nemyslím přednes, ale obsah), ani Okamura (pokud mu podpoří zákon o obecném referendu) by nebyli proti.
      Naopak, možná budou problémem pro některé rozumější poslance-socany, a důvodem pro nepodporu v lecčems od komunistů, názory pravicového (ve smyslu ódeesáckého a topáckého pravičářství) křídla ANO reprezentovaného Komárkem ml.a dalšími zatím neznámými poslanci ANO.
      A je tu jedna zásadní věc : http://www.outsidermedia.cz/A-proc-ne-mensinova-vlada-bez-lidovcu-1.aspx
      Sobotka není křivák, je jen obrázkem členské základny. Členská základna ČSSD není schopna korigovat postoje vedení. Má v sobě funkcionáře státní správy a samosprávy, a čekatele na ně, přinášející alespoň na čas prebendy. Pár skutečných nadšenců pro věc nic nezmůže a rychle se vypaří. Opozice by vynesla víc pro voliče ČSSD, ale ne pro její členy se sosáky připravenými k vyssávání.
      Čas posoudí naše pohledy.

      To se mi líbí

      • táta napsal:

        PP
        fakt se musím smát.
        A V ČEM JE POSOUDÍ?já nejsem člen žádné politické strany,takže mě je jedno co přinese členům strany.ČSSD JE mi jako strana u zadele.

        O všem sem levicově smýšlející člověk.Není totiž co čas posoudí protože já píšu o ČSSD TO SAMÍ stím rozdílem že sem realista………….takže byt ted v opozici je hloupost…….to co píšete je jasně dohledatelné a je to nemožné všichni jednoznačně odmítaj vládu s tichou podporou KSČ…………TUDÍŽ jediná alternativa je nahradit lidovce ,okamurou………nevím proč ktomu nesáhli ja bych to udělal……….jinak ale se nic zásadního nedá dělat……ono mýt tam okamuru nese jiná rizika.
        PROSTĚ není jiné dobré volby jen špatné…………..a pořád vypisuji že zato může ČSSD.
        a pořád mi všichni vypisujete jak je ČSSD ŠPATNÁ……..NENÍ TO MOJE CHYBA ŽE NEUMÍTE ČÍST.
        Mezi námi je jen jeden rozdíl……….ty najivní představy že muže vzniknout vláda na základě toho co popisujete je nerealné……….jsou jen 2 jiné možnosti ve svépodstatě 3 ale ta třetí je skorem nemožná BABIŠ NENÍ sebevrah takže nepujde do vlády jen se svým ano za tiché podpory ostatních.
        Takže 1 volba………….BABIŠ sestaví vládu pravicovou kde bude muset pozvat KALOUSKA….PODLE MĚ nerealné

        Takže nejprapodobnější je opět volby………….kde dostane levice nevídaně přes držku respektive ČSSD…….KLIDNĚ BYCH jí to přál kdyby to neznamenalo jediné DALŠÍ VLÁDA co bude bude jen pravicová………..nebot i kdyby KSČ ZÍSKALA 45 PROCENT a čssd se nedostala bude zde vládnout pravice.

        Takže tento současný slepenec je pořád lepší než hrozba nákého KALOUSKA u moci.
        ANO jestli tento slepenec bude pracovat ŠPATNĚ padne veškerá zodpovědnost na čssd A SKONČÍ………..MĚ je čssd u zadele…………mám na vyběr bud nové volby a nástup pravice…nebo odálení nástupu pravice a zlomek naděje že to ČSSD UPLNĚ NEPO…ERE.

        ,,,,,,,,,,,,,takže co děj času ukáže……kulový s přehazovačkou…………já píšu to samé…….jen považuji za zbytečné brečet jak je ČSSD PROHNILÁ.

        rozdíl mezi mnou a značnou částí zde je že nestavím vzdušné zámky

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Je to stále o tom,zda je správné zastávat názor, že současná politika ČSSD je špatná (to tvrdíme tady možná téměř všichni) a přesto ji budeme stále volit poněvadž si sama říká že je levicová (tady už jsou rozdíly), a že současná skutečně levicová KSČM by mohla být mnohem mnohem horší (protože KSČ přece před ….léty dělala tyhle a tyhle chyby…a co kdyby možná kdyby když… a vůbec, přestože nás tehdy vyhrabala z poválečného srabu k žití přijatelnému pro téměř všechny /strašný problém že úplně ne pro všechny, že?, přece vydřiduchy zavírali, zloděje a nemakačenky trestali, pracovat nutili, slušnost kultury hlídali… /) a NIKDY ji (KSČM se svým programem evropské levice, nebo tu máme teď stále KSČ?) proto nebudeme volit (tady jste předpokládám v menšině).
          Je skutečně otázkou, co, na základě současného poznání, je vzdušným zámkem.
          Co že ukáže čas? Přece to, zda obavy antikomunistů mají své opodstatnění v současné době nebo zda to jsou jen zástěrky pro pro zakrytí spoučasných chyb a nedo
          statků v mnohém převyšujících ty dávno minulé.

          To se mi líbí

          • táta napsal:

            PP.
            on problém je že překrucujete význam………………a přesto ji budeme stále volit poněvadž si sama říká že je levicová
            TO JE Vaše naprosta jiné podaní než piši já…………….JÁ BUDU volit KSČ AŽ ZDE BUDE REALNÝ předpoklad že bud sama nebo s někým sestaví vládu.

            DO TÉ DOBY I KDYŽ nás bude 49 procent vládu bude sestavovat pravice………a to je co nák nedokážete pochopit………..nebo záměrně to překrucujete………nevím která variantaje správná.

            KDYŽ ksč nemuže sestavit vládu……………je jasné že realně nedokážete zhodnotit situaci.
            JÁ sem všemi deseti pro lidi co nemají problém volit KSČ……….upřimně já ho nepatrně mám ale kvuli tomu bývalému……….ale až zjistím že muj hlas rozhodne mezi levicovou a pravicovou vládou okamžitě to hodím KSČ………..ve své podstatě si melete svou jak kolovrátek………..PRAVDA JE ALE JINÁ………………ksč zde bez ČSSD NEMŮŽE VLÁDNOUT…………A SAMA TAKÉ NE………..čssd bohužel hloupě setrvává na bohumínu……….nesouhlasím ale nic nezmůžu…………ale KSČ NEMÁ předpoklad že ziská 50 procent………a to nák nedokážete pochopit…………to vaše pořad omýlání věty……….

            a přesto ji budeme stále volit poněvadž si sama říká že je levicová

            je NAPROSTO MIMO REALITU………..NE LIDI JAKO JÁ JÍ volí že není tak hrozná jako VLÁDA Kalouska…………. a doufame že tam jednou zvitězí zdravý levicový proud……..do té doby to je jen kosmetická hráz proti KALOUSKUM………..ALE JINÁ CESTA,volba realna není……………volba KSČ je správná ale nic neřešící………..a já sem realista………kašlu vám na ideologii………..pro mě je duležitej vrabec v hrsti než holub na střeše.

            AŽ MI ZDE nastíníte realný scenář vlády KSČ PROSÍM,jestli pak bych volil stejně mate pravdu……………….tak už se probudte a vnímejte co píšu

            To se mi líbí

            • táta napsal:

              PP
              spočitejte si hlasy ČSSD+KSČ……..nepřesáhli ani 40 procent………co to logicky znamená…..skuste zapojit logiku.
              NO ZNAMENÁ že i kdyby jsme to všichni hodili KSČ……………BYLA BY ZDE JEN možná pravicová vláda……………to ukazuje realitu muže se nám nelibit a nelíbí se mi……..ale oproti VÁM nestavím vzdušné zámky promě je mizerná z trošky ,zbytečky levicovosti více než CO TADY PŘEDVÁDĚL KOLOUS

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jak na kolovrátku. Pokud by se Sobotka nedrápal do Strakovky za každou cenu, mohl z opozice stojedničku na likvidaci Vatikánského tunelu sehnat. U Okamury a bolševika stopro a v Ano částečně. Takže je lepší dát se do holpu s lidovcem a tu všivárnu zabetonovat navěky. Co je nám do našich voličů, že. No, mám pocit, že číst neumíte Vy.
                Mimichodem, po tom, co si vydupal Bělobrádek, se tato vláda od Kalouse moc lišit nebude.

                To se mi líbí

              • táta napsal:

                ROSTA

                BOHUŽEL VYDÁVÁTE za možné co možné není………………. bez ano sestavit vládu nejde.

                ČSSD 50…KSČ 33..USVIT….14 CELKEM 97

                Ano jasně řeklo tichou podporu KSČ naprosto vylučujem,něco podobného řekl i okamura zde bych ještě věřil že by zmenil názor………ALE BEZ ANO JE TO BEZVÝZNAMNÉ..

                takže ignorujete fakta

                To se mi líbí

  22. moskyt napsal:

    Moc hezký čobolíku, po lidsku a v „kocke“. Přeji ti pěkný rok 2014 (nebo 2 245?) a piš chlape.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.