Čas letí jako spřežení


Nějak jsem se v tom čase zamotal. Ale jak jinak některé věci vyjádřit? Co bylo včera, neplatí dnes, a kdeže loňské sněhy jsou. Hlavně se ze všeho dobře vymluvit. A poslouchat rady těch, kteří zaručeně všechno vědí dobře. Zejména ty, kteří by socdem nikdy nevolili. A nebo také ty, kteří se z každé socanské chyby mohou doma smích potrhat, ale na veřejnosti radí, co by jak by. Takový Kalousek by mohl být vzorem.

A za vše může Zeman. Už jen tím, že si dovolil vylézt ze své nory na Vysočině a poslat nejprve mladého Dienstbiera zpátky do Senátu a poté spícího Karla zpátky do jeho postelí. A znovu vytahujeme puče a zrádce. To, co provedl Hašek, není zrovna nejčistší, ostatně politika sama je špinavá věc, ale když zrádce nazývá zrádcem jiného, je to nepováženou. Dnes se znovu sejde vrchní velení a bude znovu jednat. Nemá o čem, protože výsledek je dán jinými. ANO a KDU budou jednat s předsedou. A ten je jen jeden. A protože ještě vyšší velení se sejde až příští neděli, nebude se jednat ani o vládě. Je to nebezpečné, protože hadi z KDU se chystají i na jiná jednání.

Mezitím se objevují i jiná svědectví. Byl-li kdosi kdesi či nebyl-li kdosi kdesi. A napřed nebyl, pak byl, ale…

A z archivu paní Katy: „odvolávám co jsem odvolal…“

projev Jankovcové-st

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

62 reakcí na Čas letí jako spřežení

  1. Petrpavel napsal:

    Nechci hodnotit jednu bitvu, počkám si na konec války…

    To se mi líbí

  2. Bavor V. napsal:

    Zajímavý komentář k události
    Jana Dostálová · Autor nejlepších komentářů · Gymnazium Valašské Meziříčí
    Zeptá se už někdo konečně Sobotky, jestli se sešel na jednání spolupráci s Kalouskem ? To byste teprve slyšeli mistrné lží ! Nebo snad setkání se Zemanem je tragedie, s Kalouskem Normálka ? Nechte těch denunciací a posuňte se k tomu, kdo vlastně je zrádce.

    To se mi líbí

  3. K-k. napsal:
    • Bavor V. napsal:

      Jediné možné řešení 😉

      To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Nikdy bych si nedokázal představit, že z úst pravicového politického komentátora, v tomto případě novináře Reflexu Bohumila Pečinky, uslyším tak přesnou analýzu a hodnocení http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/213411000371030/video/ od 21.12 do 23.23 min. a pak od 24.54 do 27.37.
      Za shlédnutí a poslech ale stojí celá část Událostí komentářů Martina Veselovského s těmito dvěma pány – tím druhým je Alexandr Mitrofanov.
      Skládám proto hold Bohumilu Pečinkovi, protože tím se zcela otevřeně postavil proti mainstreamu a poukázal i na zájmy, které mainstream kormidlují k jeho ubohému diskurzu, o zájmech sobotkovců ani nemluvě.

      To se mi líbí

      • Občan napsal:

        I Pečinka říká jen to, co chce pustit ven.

        O „neviditelných“ Teličkovi a Klimplovi totiž mlčí jak hrob přesto, že právě tihle dva jsou určitým pojítkem mezi Bakalou, Babišem a … Zemanem. Pro Bakalu a Babiše pracovali a pracují, za Zemana se pohybovali v nejvyšší politice a diplomacii a za Topolánka a Nečalouska „radili“, lobbovali a advokátovali pro ministerstva.
        Ve skutečnosti však pracují pro jednu americkou lobbyistickou právnickou firmu, která si zřídila pobočku v ČR (jako bílý kůň funguje v OR Telička). Čí zájmy a jak zastupují a prosazují v ČR, to možná netuší ani Zeman, ani Sobotka.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Občane,
          možná to ví, možná ne. Já to také nevím a dík za vaše informace.
          Ale i přesto se Pečinka v tom vysílání postavil PROTI současnému pokleslému politickému diskurzu, který celou bouři ve sklenici vody pojednává neuvěřitelně „cinknutě“ – proč asi? Proč asi se celá politická pravice staví za Sobotku, proč všechna sdělovadla a roztrubovadla propagandy, komu a čemu to má sloužit?!
          Zájmům levice, které by socialisté měli hájit, asi sotva.
          Pečinka, podle mého názoru, se prostě vzepřel postavení se do řady s těmito manipulátory, což samozřejmě nevylučuje, že i z jeho strany může jít v nějakém smyslu o manipulaci.
          Tak to chodí. Objektivní pravdu se nedovíme nikdy. Politika je o lhaní.
          Přesto Pečinkovy názory konvenují s mými – a Hekrdlovými, jak jsem je tu onehdy přepastoval.

          To se mi líbí

          • Občan napsal:

            No, kdybych nebyl profesionálně zdeformovaný, tak bych se neobtěžoval lustrací dotyčných dvou. Ale protože jsem dvacet let pracoval s informacemi a zkušenost mě naučila nevěřit prvnímu podání, tak jsem na to hupsnul a nestačil se divit 🙂

            Ad Sobotka:
            Protože, Lexi, neexistuje pohodlnější způsob, jak někoho dehonestovat.
            Média, která dosud nenechala na socdem nit suchou a na Sobotkovi mlsala kde to jen šlo (vč. blogů), ho najednou hájí. No bodejť by ne! Jak jinak ho lépe potopit? „Polibky smrti“ jak vyšité z učebnice politické manipulace.
            Proto doporučuji – ignorovat, ignorovat a zase ignorovat; co jde, ověřovat. A nevěřit tomu sajrajtu ani pímeno.

            Hašek&spol. si právě veřejně sypou popel na hlavu, zaklínají se svou partajní loyalitou a slibují, že už budou hodní 😆
            A snaží se to celé hodit na Zemana. Hustej slizoun…

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Občane,
              na nás (vás, mne, Bavorovi atd. atd.) vůbec nezáleží. My víme, která bije. Žel, je tu ten milión a skoro třista tisíc, co to hodili populistům Babišovi a Okamurovi.
              To jsou ti, co rozhodují – jak říká jeden – „středoví“ – ačkoliv jde o pravičáky, které zklamal jejich „pravý úhel“.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Jo, a ještě teda tohle, občane – ten Pečinka primárně vystihl to, že celé tyhle tanečky o nějakých schůzkách, o nějakých pučích, o přátelích a nepřátelích jsou jen a jen mlžením okolo toho základního a kolosálního průseru s propadem zisku ČSSD, který padá na hlavu Sobotky, z něhož proto „musel“ být udělán mučedník.
              Ano, to je, oč tu běží. Zbytek jsou jen kecy. Protože s padesáti mandáty se sociálně demokratická politika realizovat nedá, když ty mandáty nejsou podepřeny dalšími levicovými subjekty. Tím spíš, měla-li by se opírat o ty „populistické směsky“, které připadají v úvahu.
              „Malí vyděrači“ z let 2002 – 2006 byli proti tomu „very gold guys“.
              Ale to bych se dokola opakoval, o tom byl můj „bitevní“ článek a řada komentářů.

              To se mi líbí

        • Občan napsal:

          Stejně jako Občan. A to nejsem novinář 😉
          Novinář Pečinkova ražení (zatím ho stále ještě považuji za docela dobrého novináře – i když s ním většinou nesouhlasím) by měl vždy hledat širší souvislosti. Zvlášť, když píše o světě velkofinancí a jejich majitelů i poskoků.

          Ad Chovanec:
          Je to možné. Pokud by se to potvrdilo, pak by byl Sobotka hráčem, kterého je třeba respektovat. Což na Zemana velmi platí; on umí ocenit skutečně silné protivníky.

          Jj, „ekonomičtí hráči“ přezbrojují a asi už pochopili, že při svých hrátkách budou muset dělat drobné ústupky. Jinak by mohli definitivně zahubit ty, které potřebují jako křeny.
          Bakala má ostatně skutečný ekonomický problém a Babiš by byl určitě hodně nerad, kdyby se mu podělaly řepkové a další kšefty. A navíc jsou tu kellnerovití žraloci, kteří si dávají sakra pozor na to, aby se nedostali do ověřitelného kontaktu s politikou.

          To se mi líbí

          • jonáš napsal:

            Však to znám, taky si občas něco prolustruju, když mě to zajímá a oficiální verze nevypadá věrohodně, a nestačim se divit jak skutečnej příběh nikoho vlastně nezajímá. Ale ani já na to nemam neomezený množství času. A většina novinářů a komentátorů musí vydat desítku podobnejch kauz denně, takže pracujou jen „povrchem těla“ a sledujou instinkt či redakční politiku.

            To se mi líbí

      • jonáš napsal:

        Jo a někde už popisujou Chovance jako Sobotkova double-agenta .. asi zatim nemůžeme vyloučit žádnou z vyšetřovacích verzí http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/milan-chovanec-podrobnosti-o-tajne-schuzce-v-lanech 😉
        Pochopitelně že za tim někdo z mocných ekonomických hráčů stojí, když zjistili že s „pravicí“ to už nedaj, hledaj aspoň nějakou „levici“ co nekouše. Ústupovej boj se taky nesmí podceňovat.

        To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Ten Kotrba to popsal přesně.

      To se mi líbí

  4. Lex napsal:

    Včera jsem se na téma zde pojednávané zkoušel domluvit jinde s majitelem prostoru. Marně, jen demagogie a dehonestace.
    To už nevydržel ani „tichý“ Faust, a vstoupil – „Lexi, za sebe děkuji za Vaše psaní zde (vlk promine).
    A tím skončím; nemá to smysl.
    “Ještě že jsem starej, neb tato zem není pro starý.”
    Ještě jednou dík…“
    Kromě Fausta samozřejmě i řada dalších, i těch, kteří patří ke zdejším domácím přátelům. Díky všem!
    Leč vše marno.
    přes poslední pokus – „Mohu-li tě, vlku, o něco požádat? Buď tak laskav a respektuj základní věci. Za prvé – neurážej! – mne tedy ne.
    Jestli jsou lidé, kteří nejsou postiženi totálním “antizemanovstvím” jako ty, ještě neznamená, že jsou to lidé, kteří mají Zemana za svatého.
    A za druhé – bylo by nanejvýš na místě, abys reguloval svoje emoce, a ne-li emoce, alespoň s určitou dávkou objektivity korigoval své texty, ve kterých ad hominem napadáš ty, jako jsem já a řada jiných.
    Mnozí z nich proto se znechucením odešli, já ne, já jsem to řešil přátelsky soukromou poštou. Vidím, že sis to dosud nevzal k srdci. “
    jsem skončil (asi navždy v pokusech diskutovat s pánem) slovy – „Bože, vlku,
    jak hluboko může člověk klesnout se svou eklektikou.
    A to jsem vždycky odsuzoval “jarpora”……!“.

    Možná jste to někteří četli, takže nosím husy do Athén, ale chtěl jsem se podělit o svůj zážitek.

    Souhlasím s autorem zdejšího dnešního článku.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      nečetla jsem to, onen blog už nesleduju pravidelně a nijak nelituju toho, že jsem odtamtud odešla. Ale dovolte, abych se připojila k Faustovi: „Lexi, děkuju za vaše psaní – ať už píšete kdekoliv!)“

      To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Souzním.
      A teď mě omluvte, běžím přednášet politologii do Moskvy 😆

      To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      Lexi,
      byl (a jste :-)) výborný, díky za Vaše příspěvky a rozbory a články……
      a dále – šetřete nervy, máte jen jedny…… a ještě – hlavou ZEĎ neprorazíte….. a hlavně NENECHTE SE ZNECHUTIT 🙂

      To se mi líbí

    • nettle napsal:

      Lexi,
      četla jsem celou debatu. Pište prosím, pište dál. A klidně i na tom blogu, co se teď nese na vlně emocí. Rozvážný hlas je vždycky potřeba. I já s Vámi souzním.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Rovněž jsem to četla a také děkuji za Vaše vstupy, jak tam, tak zde. Nyní tam píše Šauerová o tom, jak Zeman porušuje Ústavu. Trochu zjednodušuji. Od ní se nedá nic jiného čekat, je to osoba, která manipuluje, lže, dehonestuje. Smůla je, že jí na ty její žvásty skáče mnoho jiných čtoucích. Už jen kvůli těmhle lidem nesmíte rezignovat a alespoň nám pomoci se orientovat v právnických otázkách. Vy a Asfalt. Děkuji Vám oběma.

      To se mi líbí

      • anna napsal:

        Lexi, i já se přidávám – pište dál a nenechte se otrávit. Letím, spěchám, na víc teď nemám čas (co taky jinak , důchodkyně☺). Jen to, že dokážete přesně a hlavně bez vypjatých emocí přesně vyjádřit to, co si myslí a o čem uvažuje většina z nás, kteří sem chodíme (a chodíme sem i kvůli vám), co nás štve a bolí. A.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Kočko,
        ale že se mu ta – no, ta ona „středová“, však víte – odvděčila! Řekl bych, že když nyní čte její komenty, musí se tvářit, jakoby polykal ropuchu.
        Bolo dost těch, co ho upřímně upozorňovali, že opakovaně sází na špatné koně a na patolízaly.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Přesně, a vůbec si neuvědomuje jak se tím podobá právě tomu, jím proklínaném,Zemanovi ;).

          To se mi líbí

          • Občan napsal:

            S tím rozdílem, že Zeman uráží ty, které urazit chce, elegantně (avšak o to strašlivěji) a bez emocí 😉

            Dnes to běsnění bylo „fakt dost hustý“…

            To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Lexi, je to pro Vás těžké, ale berte jako bouři která se musí překonat. Byla by škoda přijít o Vaše názory a komentáře. Já se na ně vyloženě těším, jsem s nimi osobně tak spokojený, že po jejich přečtení nemám potřebu se vyjadřovat, mluví mým jazykem a mými zkušenostmi. On je sice každý nahraditelný, ale jde o to jak. Patříte k nejvýraznějším osobnostem, zde i na kose, a bylo by moc dobré jím zůstat i nadále. Ani politický komentátor pro pouhé tisíce čtenářů to nemá lehké, pokud hájí své názory a stojí si za nimi.
      Vraťte se v klidu na kosu a vydržte u Bavora, tady je příjemně, U vlka budete jistě vítán. I vlk dobře ví, že nemá náhradu.
      A pak, celá situace je jako řecké drama. zatím proběhl úvod, seznámení s osobami a obsazením. Ale dál, Lexi. To bude sousto pro politické komentátory. A ta katarze! Musíte u toho být. Těším se na to!

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Lexi, připojil jsem tam k Vaší reakci jen úsměv. To nebyl jen smích nad trefnou metaforou (jarpor…), to byl úsměv směrem k Vám jako povzbuzení do dalšíc dnů a roků, a také smutný smích nad tím kam Vašeho oponenta může dovést …. neumím napsat důvěryhodně a správně co.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Petřepavle,
        všiml jsem si, pochopil jsem a vaše slova doplním – „…..dovést ego chytrého člověka a zášť.“

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Přečetl jsem si velkou část oné diskuze, kterou anoncujete, a je to husté… Mimo zde občas uvedených odkazů jej nenavštěvuji … Tryská tam nenávist … Vy prosím pište , neb v reálu moudrých není, za to blby jakoby shazovali …

      To se mi líbí

    • wiki napsal:

      Lexi, já sám se tam kdysi pokoušel o vysvětlování (+ doložení argumenty) cinknutosti akademického pozadí kauzy Putna. Pochopitelně marně.

      A dnes si od autora z Plzně (SIC) přečtu, že Bek má V BRNĚ velkou podporu zevnitř celé školy. Jak od pedagogického sboru, tak od většiny studentů… ..

      BTW, já sám kroužkoval Sobotku a Tejce, neb u Haška jsem s nějakou podobnou akcí jako tato počítal…

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Lexi, chodit do vlčí jámy je zdraví škodlivé. Doby, kdy byl čtivý, jsou už pryč. A ta patologická nenávist k Zemanovi ho degradovala na úroveň těch různých Urbanů a Šafrů. Škoda času.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Rosťo,
        nahlédnu tam jen občas, čtu málokoho, víc mě zajímá diskuse těch, co stojí za to si přečíst, a pak ty zběsilé reakce autora.
        Tak se do diskuse zapojím taky, ale to je tak jednou, dvakrát za měsíc. Ale když už, tak ať to stojí za to.
        I tam je pořád několik slušných lidí (většina chodí i sem).

        To se mi líbí

  5. Strejda Olin napsal:

    Jak je vůbec možné, že jsem 40 let mohl spokojeně žít a přežít bez volebních kampaní, povolební hysterie, zákulisních intrik, tajných schůzek, plivání na hlavu státu, Blesku a VIP zpráv, otravných dealerů, prodejních letáků, předváděcích akcí, desítek TV kanálů, jahod a rajčat na Vánoce, olivového oleje a parmazánu, chobotnic a krevet, argentinského hovězího, polských brambor, holandských okurek a španělské cibule, amerických trillerů, sitkomů a nekonečných seriálů, reality show, TV reklam, vietnamských tržnic, nonstop heren, dovolených v Řecku a Karibiku, mobilu a internetu, hamburgerů a gyrosu, NHL a … 🙂 😦

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      No vidíš, Oline, a jestli ausgerechnet insuficience tebou vyjmenovaných nezbytností soudobé „svobody“ není „na vině“, že z nás vyrostli docela obyčejní, dokonce snad i vzdělaní lidé s vlastním rozumem, se zdravým úsudkem, bez egoismu, a díky právě běhu času i se zkušenostmi, které ti dnešní mladí i středního věku už nikdy nemohou získat, protože mohou získat jen to, co si v lepším případě přečtou z knih, v horším – a to je naprostá většina – co je jim nalito do hlavy soudobým vzdělávacím systémem i s historií, kterou píší vítězové, a tím vším, co jsi výše pojmenoval skrze informační společnost.

      Oline,
      sotva kdo z nás se těší na smrt, ale jedno vím jistě. Prožili jsme plnohodnotný život. Neměnil bych. Jistě, i ten určitý materiální nedostatek k němu patřil. Ale materiální dostatek ještě asi nikoho nemohl sám o sobě učinit šťastným. Naše štěstí v podmínkách zabezpečených jistot spočívalo právě v tom, jak jsme rostli, jak se rozšiřovaly naše rodiny a okruhy přátel, a jak jsme postupně dosahovali i těch materiálních cílů, což nám umožňovalo radovat se i z maličkostí.
      Samozřejmě byly i problémy a starosti, ale řekni mi popravdě – kdy jsi se dokázal upřímně smát, řehtat jak kůň – tehdy, anebo dnes?
      Sám za sebe říkám, že já znám už jen „hořký“ smích.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Souhlas! Ještě nejsem tak senilní a blbej, aby mé názory na tehdejší můj život zcela ovládla falešná stařecká nostalgie, nebo se na něj nedokázal objektivně a kriticky podívat s odstupem času. A stále mi vychází, že můj život byl spokojený a šťastný.

        To se mi líbí

  6. oldwomen napsal:

    Tanečky povolební a ostatní mocichtivé…
    … jak se tak na to koukám z bláta Stepi, přeházet fůru hnoje a následně jirůčo fůčo zarejt do políčka je jednoznačně a po všech stranách zdravější. Nehledě k tomu, že výsledek se s následující sklizní dostaví bez ohledu na to, jak se v Praze rvou místní gubernátoři o korýtko.
    Nějak se obecně vytrácí významový rozdíl mezi politikem a politikářem. Stejně tak i mezi vlastenectvím a vlastenčením.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      … nebo slušností a neslušností, poctivostí a nepoctivostí, dobrem a zlem. Jako kdyby už všechno ztrácelo svůj původní význam a smysl, podle kterých každý člověk nacházel životní orientaci, vzorec chování a jednání, vztahy s jinými.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Díky Schw. se také vytratil významový rozdíl mezi poslancem a posrancem. Stejně tak i mezi knížetem a klíštětem.

      To se mi líbí

  7. lujjza napsal:

    To, že se KDU dostala do parlamentu, mě dost znepokojilo….. to není jenom Bělobrádek and his melody boys….. k nim je nutno přičíst Kalouska a Kchárla a jejich asociální sebranku v TOP…… a Duku a kardinála Vlka a další hlavouny církve katolické…… leckteré („křesťanské“) rektory našich vysokých škol, kteří ovlivňují vzdělání a mínění nastupující generace…..

    To už je OBROVSKÁ síla (a to jsem ještě vynechala naše média a na spoustu dalších jsem prostě zapomněla)…… a jistě existují další, o kterých to nevíme……. a ti všichni nás cíleně tlačí do kopru…… vymývají mozky a manipulují….. pomalu, ale jistě k destrukci a rozebrání si našeho státu…… nepochybuji ani na moment, že to vše je když ne přímo řízeno, tak tedy alespoň silně podporováno ze zahraničí…….

    Papežovi Františkovi nevěřím už od jeho zvolení…… že je skromný a má vyčistit špínu ve Vatikánu? a zvolili ho ti, kterým ta špína docela vyhovuje (a dost možná se na ní aktivně podílejí)?…….. hmmm….. a už s tím úklidem začal? a jestli ano, jak to, že ještě žije? tuším, že už to jeden zkusil…. jak dlouho byl živým papežem? dva měsíce?……
    Domnívám se, že František má nějaký úkol, o kterém nevíme, a proto byl zvolen….

    Jenom můj názor, nic víc….. 🙂

    To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      Tak jsem si to po sobě přečetla :-)….. ne, neohlížím se pořád přes rameno :-)….. neotvírám lednici šperhákem schovaná za rohem 🙂

      To se mi líbí

      • Občan napsal:

        😆 „Tutáč zabijáč“ (Douglas Adams – Restaurant na konci vesmíru). Já se přece taky vůbec nedívám pod postel a věřím novinovým článkům i televiznímu zpravodajství 🙂

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Zatím stáhl jednoho limburského biskupa. Uvidíme, co bude dál.

      To se mi líbí

      • lujjza napsal:

        Bavore,
        ten limburskej biskup – to tak řvalo, že to nemohl nechat plavat :-)…….. a ano, uvidíme….

        To se mi líbí

  8. Lex napsal:

    Znáte ten film s Luďkem Sobotou „Ještě větší blbec, než jsme doufali“?
    Tak nic lepšího mne nenapadlo, když jsem četl, že – „Phillip Janýr podal trestní oznámení na Michala Haška, Miloše Zemana a spol. pro trestný čin vlastizrady. Podle něj skupina jednala ve spojení s cizí mocí. Tvrdí, že ruské firmy financovaly kampaň prezidenta Miloše Zemana a po volbách do Sněmovny se chtěli jejich zástupci zmocnit exekutivní a zákonodárné moci, což mělo být obsahem schůzky v Lánech.“ http://www.novinky.cz/domaci/317790-na-haska-a-spol-padlo-trestni-oznameni-pro-vlastizradu.html

    Tomuhle – podle mého názoru neskutečnému vídeňskému blbci (co chtěl mj. vrátit vyznamenání svého otce, aby tak nakonec neučinil se známým zdůvodněním) – bych chtěl vzkázat známé – „To, že jste paranoik, ještě neznamená, že vás fakt nesledujou!“ – třeba Chocholoušek nebo MUDr. Höschl, to je také tudy orientovaná kapacita, jak jsme nedávno pojednali.

    Jo, a jako trestní právník (na odpočinku) bych mu rád vzkázal, že i náš současný trestní zákoník zná skutkovou podstatu slynoucí „křivé obvinění“ – trestní sazba stran toho, co učinil, až tři léta odnětí svobody (§ 345/2 trestního zákoníku č. 40/2009 Sb.), a ještě spíše dvě až osm let podle odst. 3) – ten kvalifikační moment se tam jistě najde, třeba úmysl „jiného vážně poškodit v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu,“ – viz písm. c)

    To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      Nemávala termínem „vlastizrada“ i jedna známá středová analytička?
      Dělají všechno možné, aby toho Kchárla instalovali místo Zemana….. A pak vyhlásej monarchii? – to je přece jeden z cílů, nebo ne?…… Ráda bych věděla, co mají v programu dál…. Že to nebude pro nás nic dobrého, na to bych vsadila boty (mám ještě jedny :-))….
      On je tlačí čas, Kchárl nemládne….. A musej kout železo, dokud je žhavé (= dokud je část národa uchvácena čírobondem natolik, že by s jásotem přivítala jeho instalaci na Hradě)….. Monarcha zachránce…. čeho vlastně? Aha, naší demokracie.
      Jistě existuje nějaký „pořadník“ vhodných adeptů na roli českého (????) krále….. fakt by mě zajímali ti „náhradníci“….

      To se mi líbí

  9. moskyt napsal:
  10. Občan napsal:

    Muhehe, lidovecký šlem už bublá naplno a peče s Koblihou zajímavou křivárnu:
    Budou se společně natlačit ČSSD do menšinové vlády, kterou by jakože jenom podporovali.
    A já se ptám – mají Sobotku nebo kohokoli jiného v ČSSD fakt za takové korytářské blbce, aby jim na ten špek skočili?

    Já osobně se domnívám, že to je jen další tlak na další předčasné volby.
    Buď vytvořit situaci, kdy ČSSD bude muset odmítnout a nikdo další nebude schopen sestavit vládu, nebo bude Babiš usilovat o premiéra „mučedníka“ (jakože zachránce demokracie v ČR).
    Jenže to by jim na špek musel pro změnu skočit Zeman…

    To se mi líbí

  11. čtenář napsal:

    všude je smutno,třeba trochu pobaví major Zeman

    To se mi líbí

  12. Občan napsal:

    Jsem si tak při přerovnávání dříví mudroval a napadlo mě, že ti, co démonizují Zemana, dělají z nás všech úplné voly, s nimiž si může vytřít zadel kdokoli a kdykoli.
    A z ČSSD jako celku bandu neschopných manipulovatelných blbečků.

    Ne, že bychom byli jako národ nějací mimořádní lumeni; ale aby si nás strčil do žemle a posvačil jeden „důchodce z Vysočiny“, to by musel mít hodně nadpřirozené schopnosti 😉

    To se mi líbí

  13. Zdena napsal:

    Lexi, prosím, pište dál. Za každou Vaši větu Vám dávám hvězdičku 🙂

    Velice mne zajímají i názory ( a souzním s nimi) Bavora V, Občana, Čecha, Asfalta, Minority, Slima (omlouvám se zdejším pánům, na které jsem zapomněla) a také všechny dámy, které sem připojují své komentáře se na svět dívají podobně jako já.
    Jsem ráda, že když sama nedokážu tak brilantně vyjádřit své názory, že to tady dokážete za mne .
    Já su tak ráda, že umím aspoň číst 🙂

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Zdeno (a všichni ostatní – dík),
      asi dnes v noci Bavor dá zase pár mých řádků. Ale už takových „suchých“, ne jako byla ta alegorie s „cínovými vojáčky“. Je to takové aktuální žvanění, zítra už třeba může být něco jinak, ale i taková delší časová platnost tam je (tedy, podle mého názoru).

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Tak se musím opět trochu uklidnit. Sledoval jsem část Keců u mme Jílkové. O zdravotnictví. Dlouho jsem to nevydržel. A vypnul jsem to ve chvíli, kdy hodný stařík Heger začal do zdravotní péče vnášet konkurenční prostředí. Základní zdravotní péče. Jako že se nemocnice budou „prát“ o pacienty. Tedy normální pacienty, ne o lukrativní plastiky. Jsem ve své podstatě slušný člověk a mám úctu ke všem živočichům. Proto nemohu tvrdit o Hegerovi, že je to vůl. Urazil bych to pracovité tažné zvíře.

        To se mi líbí

        • Anonymní napsal:

          Prát o pacoše? „Hodný dědeček Hengele“ patrně spadl z jahody naznak; protože jedna moje kolegyně čekala na nové koleno dva roky (:!:), Po tu dobu se v šílených bolestech ploužila o berlích do práce s neuvěřitelně zkřivenou nohou, protože si jako samoživitelka-vdova nemohla dovolit marodit.
          Zatím, pokud vím, nemocnice pacoše odmítají; především ty drahé, s nejistou prognózou a potenciálně dlouhodobé.

          Svůj loňský zážitek z nemocnice jsem tu už asi popsal. A to byla pouhá pohotovost (na hospitalizaci jsem jim raději podepsal revers) 🙂

          To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Nevím, Bavore,
          jestli jsem to vydržel déle nebo kratčeji než vy, ale sprostých slov u toho bylo taky dost.
          Ty kecy Hegera ohledně kontroly Ministerstva zdravotnictví potažmo obecně STÁTU nad tím, kolik z veřejných prostředků – v jak rozdílných sumách – různé zdravotní pojišťovny zaplatí různým zdravotnickým zařízením. Jak je možné, že za stejné úkony různé pojišťovny platí různé částky, a nejen to, dokonce jedna zdravotní pojišťovna platí rozdílné tyto částky za stejné úkony různým zdravotnickým zařízením.
          Před časem jsem slyšel – snad to také bylo u Jílkové nebo kde – když se diskutovalo shodné téma, že podle pojistných plánů různých zdravotních pojišťoven jsou uzavírány smlouvy se zdravotnickými zařízeními v naprosto individuálních intencích, takže i tatáž pojišťovna proplácí „hotelové služby“ jedné nemocnici v určité výši a diference u jiné nemocnice je pěti i vícenásobek – bere vám to rozum?
          Poslouchal jsem teď při tomhle psaní Události komentáře, a tam byli proti sobě Kubek a Holcát, a Kubek na to zase upozorňoval Holcáta a ten zase říkal, že se to bude muset upravit, sjednotit. Dvacet let se takhle rozkrádají veřejné prostředky a jen se kecá a kecá.
          Neuvěřitelné bylo Hegerovo zdůvodnění, že když centrální nákup nějakého léku dělala VZP, že to bylo dražší, než když si ho nakupovaly jednotlivé nemocnice samy.
          Tak ten Heger argumentuje ve prospěch toho bordelu tím, čím oponenti argumentují, že ten bordel způsobuje. Jak mohl být centrální nákup pro čtrnáct fakultních nemocnic dražší, než když si to „v malém“ nakupují nemocnice samy – odpovím sám – VZP byla v rukou ODS a ty peníze z předražených nákupů byly korupční – nebo máte jiné vysvětlení?

          Mám úctu k lidem, kteří něco dokázali. Mezi ně patří prof. Pafko, v pondělí vyznamenaný prezidentem medailí „Za zásluhy“.
          Že věhlas takových odborníků ale není ještě zárukou moudrosti prokázal, když argumentoval, kolik dolarů za rok si na zdravotní péči připlatí ze svého pacienti v Německu, v Rakousku a v Česku. Nominálně – on srovnával to NOMINÁLE, ne procento ze svého příjmu!!! A ty rozdíly zdaleka neodpovídaly rozdílům v průměrné mzdě, a navíc – naprosto nepřihlížely k tomu, kolik se kde platí zdravotního pojištění – vzpomínáte? – onehdy jsem tu dával materiál o daňových systémech zemí EU.

          Bože, svět se – už je po desáté hodině – v prdel obrací.

          To se mi líbí

          • wiki napsal:

            Nákup léků v měřítku celého státu je IMHO jen a pouze POLITIKA.

            A BTW, fungující švédský model „státní“ sítě lékáren (Apoteket Bolaget) myslím zrušila EU jako porušení práva na „rovné“ obchodní podmínky, či co… 😉

            http://en.wikipedia.org/wiki/Apoteket

            To se mi líbí

  14. Miluše napsal:

    Lexi, připojuji se ke všem, kteří si přejí, aby i nadále mohli číst Vaše komentáře.
    Ještě mě pálí tvář od té facky, 🙂 kterou mi uštědřila strana, jíž jsem volila po dlouhé úvaze a na základě prožitých let (jsem také generace z „předměnové reformy“). Ale jak vidět, stále nepoučitelná. Utěšuje mne, že nejsem sama, ta tvář určitě páli více voličů. Proto vidíte, jak jsou potřeba diskuse, které se na zdejším blogu vedou. Jsem moc vděčná Vám i dalším moudrým lidem zde u pana Bavora.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.