Premiérka


Pokud se dostaly do čela vlády ženy, vždy to bylo ku prospěchu státu. Myslím, že bychom mohli jmenovat dlouhou řadu úspěšných žen, počínaje Indírou Ghándí, přes Iron Lady baronku Thatcherovou až k současné kancléřce Angele Merkelové. Všechny tyto i ty nejmenované se vyznačovaly jednou vlastností. Umanutost až tvrdost ke svým názorům i ke svým protivníkům jak z vlastní strany tak i z opozice. Nikdy nepodléhaly nějakým jiným vlivům, ale šly nekompromisně za svým cílem. Ano, doplatily na svou povahu, některé podlehly atentátu kriminálnímu, některé politickému. Co čeká kancléřku Merkelovou zatím netušíme.

Na ženu vsadila i potápějící se modrá loď. Jenže knihovnice a bývalá z Božího dopuštění předsedkyně patlamentu  Miroslava Němcová se všem výše jmenovaným nemůže rovnat. Ona totiž pouhá sebevědomá drzost podporovaná zprofanovanými nohsledy není předpokladem pro vedení státu. Možná, že je někde schovaná budoucí premiérka. Mezi současnými ženami však vidět není.

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

104 reakcí na Premiérka

  1. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, včera po deváté večer k vám vyrazil posel s nákladem. Dojel? 😉

    To se mi líbí

  2. Petrpavel napsal:

    Po místopředsedkyni vlády Peake s podporou stolní (vejdou se k jednomu stolu) společnosti Lidem předsedkyní vlády Němcová (podle bilboardů ODS) ze strany s cca osmiprocentní volební podporou 🙂 ? Aneb další pokračování mediokleptodemokratury, tentokrát v ženském podání?

    To se mi líbí

  3. Lex napsal:

    Bavore,
    mezi v článku vyjmenovanými premiérkami jste zapomněl na tu naši. Je sice pravda, ona oficiální předsedkyní vlády nebyla, v té funkci byl formálně její poskok také z božíhodopuštění Petr Nečas, ve skutečnosti ale vládla ona, ta, co se jmenovala jako kdysi úspěšná představitelka pohádkové Arabely, dnes slynoucí coby Nečasová.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Ale chápu, píšete o úspěšných premiérkách, kdežto tahle, byť bohatě oplývala vámi vyjmenovanými vlastnostmi, skončila v „krimu“ a její loutka mimo politiku. A zbyla po nich rozložená společnost a zruinovaný stát.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      nezapomněl. Jen jsem uváděl ty, které skutečně znamenaly přínos pro svou zemi. Nagy-Nečasová znamenala jen ty volby (i když to je možná také přínosné 😉 )

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Jestli budou volby přínosem, se uvidí – chtěl bych věřit, že se ovčané poučí, ale asi nepoučí – viz studentské volby, preference Babiše apod.
        Ale jejím nezpochybnitelným přínosem bylo, že způsobila odporoučení se nečaskalousků ze scény. Aspoň dočasně. I tak to zabránilo dalším škodám.

        Apropós – všímáte si, že najednou není v politice o čem psát. Když se vyčerpaly žvásty ohledně Zemana (čas ukazuje, že jeho prezidentování je nanejvýš úspěšné, že co slíbil, plní, že všechny ty kecy o znásilňování Ústavy byly jen kecy těch, co přišli o své hračky), sestavení Rusnokovy vlády, už i Mynář a jeho kandidatura coby prezidentského kancléře se okoukala (co je na tom divného, že kandiduje? bylo mu snad odňato pasivní volební právo?), tak jen mekty o těch preferencích.
        Jó – a vlastně bych zapomněl – papá Klaus a jeho „vystupme z EU“. Prý ta Evropská unie způsobuje, že „národní“ politikové ztratili suverenitu při rozhodování o záležitostech svého státu. Hle, jak mi papínek Klaus otevřel oči, já bloud jsem dosud zatvrzele kázal, že tu suverenitu v rozhodování o osudech svých zemí jim vzal a dále a dále bere globální kapitál, který si tu národní politiku zemí, které okupuje, podmanil a na politické rozhodování národních politiků zůstává už jen prostor k manévrování jak co možná eliminovat negativní důsledky toho vazalství – to v lepším případě, v horším, jako bylo dosud u nás, ti „národní politikové“ s tím globálním kapitálem spolupracují a umetají mu cestičky. Že by to dělali z čisté lásky k němu, bych neřekl. Dělali to za to, co jim z toho teklo či aspoň kapalo.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Taky mám dojem že vzniklo nějaké předvolební „zátiší“.
          Václav Bělohradský zkouší dnes v Právu něco vymyslet (Řekněme něco levicového!), ale je to poněkud mlhavé..

          Můj názor je prostší. Volby mají pro levici DVA CÍLE. Sestřelit „Bohumín“ a sestřelit SPOZku (tedy zabránit rozmělnění hlasů). Oba jsou v současné situaci dosažitelné.

          Bohužel se nezdá, že by za ně někdo „kampaňoval“.

          To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          No, Urban, Pehe, Hvížďala, Fendrich, Lipold něco na Zemana vyšťárají. I kdyby to pravda nebyla. Je nezastaví nic a patologická nenávist Urbana se ani komentovat nedá. Jo, zapomněl jsem na vlka.
          Pravičák by nesnesl, aby levoun vyhrál. Jeho fakta nezajímají. Ten si udělá svoje a těm věří. Stačí vlézt na Idnes, Ihned, popřípadě na největší hnůj, což jsou lidovky.
          Proto to vidím plus mínus plichta, jako vždy. S ostatním souhlas.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Potenciální výsledek voleb jest neradostný, ale je nám díky „nám“ nejspíše souzen. Venda a jeho výstupy , to je vůbec věc… Správně Lex uvedl nesporný fakt o zištném až podbízivém zametání chodníku za nějakou tu jidášskou minci .
          Těmto plačkám nejen tohoto pána, čouhá účelovost z bot jako ona pověstná sláma. Prvotním důvodem je ztráta pozice – politické, vlivové, společenské, rozhodovací, ztráta možnosti vytvářet pravidla hry, a konfrontace se silnějším a dominantním soupeřem, jemuž de fakto vehementně sami sloužili , ztratili pozici hegemona v určitém teritoriu, a to se nepromíjí …
          Jeho kritika EU v tomto případě ve stylu, že za vše špatné zde může jen a jenom EU patří do jeho demagogické výbavy, aneb zloděj kříčí chyťte zloděje … 🙂 …

          To se mi líbí

        • pepan napsal:

          že by nebylo v „politice“ o čem psát?
          Co třeba připomenout tolik potřebné, nezbytné a spravedlivé církevní „restituce“?
          Které přece budou složit pro bohulibé církevní charitativní oučely, pro pomoc slabým a bezmocným.
          Jak dokazuje citát:
          „Mám velké finanční zázemí v Římě a budu se soudit, až budou ti lidé červení v obličeji z facek, které budu rozdávat.
          kancléř českého velkopřevorství Johannes Lobkowicz

          http://www.novinky.cz/domaci/315128-cirkevni-restituce-maltezsti-rytiri-hrozi-fackami.html

          To se mi líbí

  4. moskyt napsal:

    Je to sice OT ale za přečtení to stojí: http://www.blisty.cz/art/70365.html

    To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Ona ta anglická baronka byla tak dobrá, že se z toho kdysi velmi bohatý a hrdý Albion nevybabral dodnes. Pokud by šla Miruš v jejích šlépějích, pro tuto vyžranou zemičku by to bylo čisté K. O. S Merkel je to jiná. Teď hlásili, že se spojí se socany, což je ve státě, kde tunelink se považuje za trestnou činnost je celkem dobré spojení a pro lid určitě dobrá zpráva. No nejsme v Německu, u nás se podobná persona nenachází. Hezčí, to jo ( Bobo, Klasnová …..atd ), ale i méně atraktivní, jen si nevzpomenu na jejich jména. Furt se mi tam plete něco jako Langšá a dál to nevím a ještě kterási co se jmenuje jak středověká zbraň. Holt stárnu, s tím nic nenadělám.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Měl jste na mysli „Langšáhelová“ – něco jako „Kabrdlová“?

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Jéjej, připoměl jste mně Ninu Zerdáhelyi ovou blahé paměti. To ovšem byly jiné časy.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Tak nějak to znělo, máte recht, Lexi. Ta druhá jako bodná zbraň. Cosi mi říká, že Páka, ale ta bodná není. Tož včíl nevím.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Že by „Páča“? Taky se mi to plete.
          Nicméně i v ODS mají zálohy – třeba taková ta „Afroameričanová“, co s ní spí policejní prezident, taky si nemohu vzpomenout na jeho jméno, jen mi furt něco vrtá v hlavě o králi Lávrovi, kterak nějaký basista (hle ta podobnost s funkcí toho současného) – ale nechme vyprávět Mistra Karla Havlíčka – „Táhli hudci k bálu, až pan Červíček silným kvapem ztratil z basy kolíček,….“.
          Jo, našlo by se v pravých řadách povolaných…….!
          Jen málo vyvolených.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Od jména “ Páča “ se mi jeví nejblíž slovo, které se na těchto stránkách nepíše, páč to slušní lidé nedělají. I když dotyčná osoba k takovému orazítkování daleko nemá.
            A Červíček s kolíčkem dle K. H. B. ulehá v Afroamerice s nějakou černou soudružkou? To jsou věci. Jak to všechno stíhá? Ta Afroamerika musí ležet někde vedle nás. Musím se podívat do mapy, asi jsem se za školou učil kouřit, když se to bralo.
            I taková radarová pěnice by mohla stát na bedně. Také jsem zapomněl jméno, ale znělo to jako Vlasta Parprakánová. Pokud to byla ženská, tak se podobně jmenovala.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Kdepak, to bylo letadélko a jmenovalo se Parkáně

              To se mi líbí

              • Lex napsal:

                To „Parkáně“ zní půvabně. Hůř už by znělo – ale bylo by to víc věcné – „parchantkáně“.
                Taky by mohlo slynouti „CASAnova“, tedy – myslím, že byly čtyři ty CASAnové. A zůstala po nich casa prázdná.

                To se mi líbí

              • Miluše napsal:

                🙂

                To se mi líbí

              • Hudec napsal:

                Parkán je hospoda s nefiltrovaným prazdrojem. Tady bych nežertoval, to je vážná věc, takové skvělé jihoafrické pivo. Nebo už taky afroamerické? Čert aby se v tom vyznal.

                To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Ten vrchní basista orchestru neuléhá „v“ Afroamerice ale „s“ paní dříveposlankyní takto starostkou MČ Praha 2 http://www.praha2.cz/zdroj.aspx?typ=8&Id=2&sh=-149081391 paní – politicky korektně – Afroameričanovou. A není to „černá“ soudružka, ale skrz naskrz „modrá“ soudružka, přesněji řečeno – ne „soudružka“ ale „bolševička“. Jak poleno.

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jak může být Afroameričanová a přitom modrá? To v té sousední Afroamerice našli nějaký modrý kmen, který se zčásti usídlil u nás a my teď nevíme, co s nimi? Potvory bolševický, čert aby je vzal!

                To se mi líbí

              • Lex napsal:

                Ba ne, tenhle kmen viru zmutoval u nás. A škodí tu už dvacet let. Chtělo by to nějaký „antivir“, příležitost ho objevit bude koncem října, jenom mám takový pocit, že se jeho objev zase nepodaří. Protože tahle společnost není imunní proti virům, ale proti antivirům.
                Takže má, co si zaslouží.
                Přesněji – většina nemá, má jen výrazná menšina. Za to díky tomu viru má hodně. A nemalá část nemá nic – tedy, mimo dluhů. Ale i dluh je majlant, že ano.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Potvory viry modrobolševický

                To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Já se bálům vyhýbám, neb už se nikdy nebudou rovnat těm hasičským u nás na vsi kdysi… To by bylo na povídku, kam se hrabou Grossmann/Šimek.
            🙂

            To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Jo, ten patlament se Vám, pane Bavore, povedl. Patlament České republiky, to zní hrdě.

    To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Média o procesu s MUDr. Rathem objektivně a rozsáhle informují, ne že ne, jak by rádi tvrdili jeho zastánci hovořící o politickém procesu. Zde je důkaz 🙂 :
    http://www.novinky.cz/domaci/315176-u-soudu-s-rathem-zkolabovala-zapisovatelka-ozivoval-ji-sam-obzalovany.html

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Příště zkolabuje Petr Jirát – Urválek.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jeden z diskutujích u článku předpokládá, že zkolabovala právě z něho. Nedivil bych se …

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Je to možné. Jestli ta trubka Jirát něco nevymyslí, tak to pro justici bude ostuda jako řemen. A asi nevymyslí. Kdyby na něj něco měli, netáhlo by se to tolik měsíců. Asi nemá chlapec lehké spaní, protože ta komedie pořád nikam nevede.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Já se obávám, že lehké spaní má. Je přece nepostižitelný, nezávislý, může si dělat co je mu libo. Úmysl, obohacení, spiknutí…mu nikdo nedokáže, na to jsou dost mazaní. Je dávno „za vodou“. Jako Rampula a stovky podobných z justice.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Vy jste z laciného kraje. Ten člověk je na kolaps. Jak píše tady paní Hájková, která se z toho už taky hroutí

              Marie Hájková, Teplice

              Já též, jde jen další díl frašky v režii Bradáčová, Jirát, Pacovský.
              Dirigent je utajen (kdosi v pozadí?).

              Doktor Rath se ani po 17 měsíční vazbě nehroutí.
              Pan Šnajdr a spol. včetně paní Nečasové-Nagyové
              si stěžovali na podlomené zdraví po třech týdnech.

              Důkazy téměř žádné.
              Jirát nervózní, sebevedomí upadlo.

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Vy si opravdu myslíte, že autoři (Bradáčová, Jirát, Pacovský) to vše dělají z profesní profesionální poctivosti a hroutí se když se jim nedaří? Dirigent je znám a platí dobře, Kočí to přece řekla jasně ….takže žádné strachy o prokurátory a soudce.
                Ono se jim zdánlivě nedaří, tvrdý rozsudek bude i kdyby Rath byl nevinný jako panenka Maria.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Nikoliv, negace vašeho textu spíš měla být, že jim to není šuma, že se to nevyvíjí.
                Vy jste mimořádný škarohlíd.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Jak kdy. Je škarohlídem ten, kdo předvídá, že Plzeň dostane na Bayernu další, do třetice, trojku? Já takové nazývám realisty 🙂 .

                To se mi líbí

              • Hudec napsal:

                Kdo předpovídá Viktorce na Bayernu trojku je optimista a nikoliv realista.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Do hokeje se vám nepletu. 😀
                Myslím polit-škaro

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jedno mu to není. Když něco vytáhne na Ratha, bude hvězda. Když ne, svědomí a okolí ho dožene. Kdyby nebyl na hlavu padlý, tak Ratha z vazby pustí a bude se modlit, aby zdrhl. Malilinká šance tu vždy je i když si osobně myslím, že Rath je bojovník, který zbraně nesloží. Ale člověk mu do hlavy nevidí. V každém případě i ten Jirát má svědomí a podle toho, jak se poslední dobou tváří, mu do zpěvu není. Pro Bradáčovou byl případ jasný a do listopadu mělo být hotovo. Už bude další listopad a výsledek nula.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Podle čeho usuzujete, že má Jirát svědomí?
                Žádný úspěch nula. Úspěchem je, že proces neskončí ještě před volbami jedině možnou blamáží, t.j. bez důkazů odsouzením na horní hranici trestního zákoníku. Ta blamáž musí prostě přijít až po volbách!

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Berete to, PP podle dost divné logiky. To je jen teorie, ale on ví, že neúspěch ho zničí.
                Btw, uvažovali jste o Rathově ev. polit. budoucnosti, kdyby byl osvobozen? (Samozřejmě, záleželo by na modalitách s jakou by šel ven)

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Uvažuji o jeho politické budoucnosti dost silně … Já. Ale většinová společnost přijímá podstrčená klišé. Viz příběh Paroubka. Takže opět skepse 😦 .

                To se mi líbí

  8. Cech napsal:

    Prosím o zamyšlení nad strategií tohoto bilboardu (NAŠE PREMIERKA).
    Veřejná volba podle ODS vlastně neznamená výběr z alternativních společenských cílů,nebo cílů k nimž celá společnost v dané historické epoše směřuje.
    Protože dle výše zmíněného bilboardu cíle může vybírat jen ODS. Proto podle ODS neexistuje nic takového jako společenské cíle či společenské preference. Veřejná volba pro ODS znamená pouze volbu mezi různými pravidly hry.
    Stanovená pravidla (pravidla stanoví vždy ODS) a potom v jejich rámci mohou jednotlivci sledovat své vlastní cíle.

    Nevím dle mého mínění poměrně velmi demaskující krok,kterého by se Babišova manipulační skupina štítila jako samotného komunistického přesvědčení.
    Proto si myslím že představitelé ODS jsou opravdu odvážní borci,kteří chystají pohřeb ODS s celou parádou.
    Proč to opravdu nevím,zde jsem na rozpacích a nejsem schopen žádné rozumné úvahy, proč ODS perzonifikovala volební propagandu.
    Prostě # volím pravicí to zní hrdě ale naše premiérka, to je umyslné poškození volebních preferencí ODS.
    Zde si prosím dovolím konstatovat, že ten kdo tento předvolební tah naordinoval ODS, je přímo zodpovědný za její volební neúspěch.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      A koho tam chcete jako maskota nastrčit? Která osoba z nejvyššího vedení je důvěryhodná? Já žádnou neznám.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Jen na okraj -> proč si podobně „kvalitní“ volební kampaň včetně oné agentury neobjednaly i další pol. subjekty 🙂 …
      Nedivil bych se, kdyby oněm profíkům „tvořivě“ do řemesla zasahovali sami modří objednavatelé … 🙂 …

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Neřekl bych, že ten tah s premiérkou je nepůsobivý, je „jenom“ blbý a nereálný, a takové jsou přece podle soudných lidí všechny tahy ODS.
      Volimkarlům přece tento antizemanovsky působící bilboard bude konvenovat. Nezapomeňme, že takových je skoro polovina voličů …

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Jenže volímkarlové půjdou nadšeně volit Karla. Skalní odesáky nikdo přesvědčovat nemusí. ODS potřebuje přesvědčit nerozhodnuté, aby ji volili a své bývalé voliče, aby přišli k volbám a tu chybu zkusili udělat ještě jednou. Myslím, že tyhle skupiny „premiérka“ příliš neosloví. Na to by potřebovali novou a především důvěryhodnou tvář; člověka s dobrou pověstí – něco jako Svobodu v komunálních volbách do pražského zastupitelstva. A asi by to s takovým člověkem i stejně dopadlo – nejde být mafiánem jen tak napůl…

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Opravdu si myslíte, že všichni volímkarlové budou volit Karla? Tedy že dostane topka skoro 50 % jako v prezidentské volbě? Ne, ne, i mezi nimi jsou rozdíly, a tento bilboard hraje právě na antizemanovskou notu v naději že odloupne právě ty antizemanovce chápající, že Karel už je jenom senilní zlá loutka k nepoužití.
          Svoboda, člověk s dobrou pověstí. Dobrý vtip pro pražáka … 🙂

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            To Svoboda i celkem byl – než vlezl do politiky na čele kandidátky nejzkorumpovanější partaje v Praze. Svým způsobem takový pražský Michael Corleone. (Jakmile poprvé v rodinném zájmu vystřelíte, už je z vás mafián na plný úvazek.) Hlasy pražské ODS ve volbách 2010 přinesl on a další nezávislí kandidáti na čele kandidátek. No a samozřejmě i trocha obvyklého kreativního šachování s volebními obvody.
            Opravdu myslím, že volímkarlové budou volit Karla, ale 45% z druhého kola prezidentské volby nedají ani omylem. Maximum jejich reálné síly by se blížilo spíš Karlovu výsledku z prvního kola.
            Karlových 45% zahrnuje i příznivce ostatních stran; jejich kandidáti neprošli do druhého kola a tak někteří volili Karla, jiní nešli ve druhém kole volit vůbec a další (jako já) to hodili Zemanovi (přesvědčila mě volímkarlovská kampaň. 🙂 ). Nikdo z nich tentokrát Karla volit nebude, protože budou mít i jinou možnost.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              No, a o tu jinou možnost = ODS právě tvůrcům hesla na bilboardu jde …

              To se mi líbí

              • oh napsal:

                No ano. Získají zpátky ty voliče ODS, co tehdy podpořili Karla, což jim moc nepomůže. Ale nemyslím si, že by přesvědčili zelené, dienstbierovské, veverkovské a další středové voliče – ti všichni mají svou alternativu, pro kterou tentokrát budou moci hlasovat.

                To se mi líbí

  9. táta napsal:

    Rosťa napsal:
    4.10.2013 v 11:39
    Hodně poslední dobou sem s vlkem nemohl souhlasit,ano také si myslím že v tomto jak má ČASTO velmi dobrý odhad je postižen neobjektivou k ZEMANOVI

    ovšem zaslepený PRAVIČÁK ON NENÍ…respektive není v ubec pravičák……….DÁT ho dotoho výběru co jste napsal je trochu zaslepenost s VAŠÍ STRANY, TO kolik let ho znám a čtu jsem musel napsat nesouhlas s VAŠÍ REAKCÍ………..RESPEKTUJI váš názor ale musel sem napsat svůj nesouhlas

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      No vidíte tato, já zase nemohu souhlasit s Vámi – protentokrát.
      Onen vládce svého webu je asi tak středový jako je středový Babiš. Jsou to fundamentální pravičáci s populistickými rádoby levicově znějícími hesly a výkřiky.

      To se mi líbí

      • táta napsal:

        PETRPAVEL
        RESPEKTUJI Váš názor,není to o argumentech je to o pocitech a svuj pocit jsem měl potřebu zdělit

        a VÍTE že píši co si myslím a že nikdy netvrdím že muj pohled je ten jedině správný

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Tato, jak to děláte, že každý Váš byť drobný oponent má potřebu se za svou oponenturu omlouvat? Já taky.
          Tuším, kde je Vaše kouzlo : slušnost a poctivost.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Slušnost, poctivost a navrch selský rozum. Pohled věci zjednodušující na jejich podstatu a hledající základ. Ne vždy se to podaří, ale vždy je to velice podnětné a přínosné k myšlení. taková pebná skála v diskusi. Je jich tu více.

            To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Táto, na svůj názor máte právo. Já si to nemyslím. Jeho patologická nenávist k Zemanovi a neustálé přesvědčování sebe i diskutérů, jak se nemýlil, mluví za vše. Pamatuji vlka z Aktuálně, kde srdnatě bojoval s křupy typu, SuP, Hoven, Rumcajs, blue jay a dalšími, kteří v ČR třeba ani nebydlí.
      Táto, nenapsal jsem, že je zaslepený pravičák. Pouze jsem ho zařadil do skupiny těch, kteří Zemana nejvíc špiní. I když společenství, kterými je obklopen ve svém hájemství na středové moc nevypadají. Ti tzv. středoví jsou pravouni a ti, co se hrdě hlásí k pravici jsou sociopati. Nechci vrtat víc, než je nutné, ale tady jste trefil kozla. Pokuste se přečíst ten můj text ještě jednou. Po seznamu patologických nenávistníků, mezi něž vlk bytostně patří, je jasně oddělený odstavec, kde už se mluví o volbách. Je to reakce na předřečníky, vlk s tím nemá nic společného. Ať si volí třeba čerta.

      To se mi líbí

  10. Slim napsal:

    Nguyen Giap se dožil 102 let. Zajímavé, že ti tupani na Novinkách úplně zapomněli na ofenzivu Tet. Možná chtěli mládež ušetřit nežádoucích vědomostí?
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/315223-zemrel-general-giap.html

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nedávno vyšla knížka o tom francouzském průšvihu i Dien Bien Phu (píšu to správně?), nemám ji tu po ruce, půjčil jsem ji tatínkovi. Tam je o něm hodně řeč. Autor tuším ten starý bolševik Brož, tak to má celé takový poněkud zatuchlý odér, ale není to nezajímavé.

      To se mi líbí

  11. Petrpavel napsal:

    Docela věcný pohled odborníka na bytovou problematiku na kauzu „byty OKD, resp. RPG“:
    http://www.vasevec.cz/komentare/ivan-prikryl-blaboly-nemoudra-o-spojitosti-kauzy-dolu-paskov-rpg-okd-byty
    Čím to bude, že vždy pravice něco zvoře a vinu svádí pak na levici, která to napravuje?

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Včera jsem o tom s Ivanem Přikrylem mluvil, vyšlo to totiž ve středu i v Právu. On věcem kolem bytů doopravdy rozumí. Prý už ty kecy na toto téma nemohl číst ani poslouchat.
      P.S.: Ježíši, teď jsem to napsal, jako bych o tom už před válkou hovořil s okresním hejtmanem… 🙂

      To se mi líbí

  12. vonrammstein napsal:

    Jasně že je. Jmenuje se Bobošíková. Konec ironie. Thatcher je výjimka. V tomto smyslu jsem šovinista. Podle mě nemají ve vysoké politice ženy co dělat. Většinou je to průser, viz Merkel. Nevím, co Vás na ní přitahuje, je měkká jak tři neděle stará sekaná.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Mazaná jak sto vopic. Měla by mít tah na branku jako Áda? Bane, němec se poučil.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Neměla. By tam vůbec bejt. Velikej malér pro Německo. A tím potažmo pro zbytek Evropy.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Není to tak od věci, ale doba ji vynesla. Kdo by ji nahradil a jaký by byl? To je věčné dilema.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Já nevím. Připadá mi ta německá politická garnitura tak zEUglajchšaltovaná, že mi splývá v jednolitou duhovou masu, z níž nevyčnívá jediná zajímavá osobnost. Myslím, že Německo jako faktický leader Evropy potřebuje v čele opravdu silnou, neplastelinovou osobnost s jasně vyprofilovanými názory, z nichž nebude zbytečně slevovat. A nového Hitlera tím opravdu nemyslím. Přeju Německu do čela autentického nacionalistu, národovce v tom nejlepším slova smyslu. Stejně jako mu přeju marku. To ostatní potřebné už pak přijde samo.

            To se mi líbí

  13. rybářka napsal:

    Když si promítnu v hlavě to množství žen, které u nás politikou prošly v posledních letech, opravdové superodbornice jak na resorty, kterým velely, tak na samotnou politiku, vzpomenu Kačku JauJau, Vlastičku -pěvkyni, Peake, Kočí, Němcová, Hanáková, Kačka Neumannová, Jurásková,..tak mne napadá, kdo že si může přát, aby česká politická scéna byla obohacena o další takovéto exempláře, které podepíšou úplně všechno, co se komu hodí. Že by se ženy korupci bránily víc než muži, no to se musím zasmát. Američané chtěli zanést do armády kulturu a zjemnění způsobů vojáků tím, že zvýšili počty žen nasazených do bojových akcí. Nakonec se ukázalo, že ženy v Iráku daleko předstihly muže v krutostech při výsleších zajatců.
    Jsou ženy, které profesně i odborně převyšují muže, někdy o několik stupňů, ale pro výkon politika to nestačí. Tam je právě to navíc, co ženám většinou chybí. Vysoká schopnost taktizovat, rychlost rozhodování, tvrdost.
    Pane Bavore, jak Britové pohlíží naThatcherovou, byste se měl zeptat jich. Možná byste se divil. Pokud však muži trvají na přání, aby jim vládly ženy, tak taková předsedkyně patlamentu (moc pěkné) by mohla být Dolly Baster. Však už přece jednou měla k tomu nakročeno.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ano, jsem si plně vědom toho, že pro podstatnou část Británie to není zrovna oblíbená osoba. Ale srovnání s Mirunou je takřka nemožné. Inteligentní, ač tvrdou a neústupnou Iron Lady a slepičí mozeček…
      Nesrovnatelné.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Perfektní!

      To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Jo, jo, Nora Baumberger, roz. Dvořáková, to by byla premiérka! Kvalifikaci nepochybně má. A velkou. Začínala s ní od píky. Viděl jsem jakýsi filmeček s ní v jejím oboru umění a musím říct, že ta její „kvalifikace“ je fakt velká. A je flexibilní, vždycky pohotová, k neroztrhání. A co nevyřídila skrze tu svou kvalifikaci, vyřídila to klidně ústně či ručně, a když už nic, tak to uložila do análu. Prostě, odbornice na všechny způsoby.
      Konec konců, tady už je toho tolik zk……ho, že pokračovat lze bez problémů.

      Jinak,
      když už jsem načal s tou Dolly a její velkou „kvalifikací“, tak jeden takový vtip (rybářko, nečíst, není to pro mladá a nezkažená děvčata) – Jede takhle večer děda ve svém favoritu po E55 a staví ho spoře oděná stopařka. Děda zastaví, stáhne okénko a ptá se, kam by jako potřebovala svézt, že ji musí být zima, a ona odpoví, že nepotřebuje nikam, ale jestli by si jako pán nechtěl „zašpásovat“ – a rozepne kabátek, pod kterým má oblečenou už jen svou kůži. A děda se na ni oboří – „Osobo, schovejte si to! Já jsem dřív dělal v lázních. Takových jsem já viděl! A menších!!!!“

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Hmm, klobouček dolů rybářko …

      To se mi líbí

  14. rybářka napsal:

    Děsně se mi chtělo na téma premiérky a mně milého Lexe něco podotknout. Už včera jsem se s tím rvala, ale pak jsem vzpomněla svého slibu o neprostořekosti. Poněvač jinak by mi Lex zase příšerně vyhuboval. Ale úlevně, v současném bídném stavu jsem se zasmála vtipu i komentářům , a jsem ráda, že Lex je báječný chlap, co rozumí legraci. O většině zdejších komentátorech už to vím dávno.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      A zase dostane vyhubováno – psal jsem jasně – „Rabářko, nečíst!…….“.

      To se mi líbí

      • rybářka napsal:

        Přečetla jsem to, je tam napsán zákaz čtení “ pro mladá a nezkažená děvčata „. Já mám 29 let, to už je věk na pováženou, co týče mládí. A zkažená ? No to já tedy jsem. úplně děsně zkažená. Já to číst s klidem můžu. Ale pobavila jsem se a potěšila.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Tak to jo, to jo!!!! Beru to „hubování zpět“. Stejně to bylo, no však víte…..

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Bylo tam napsáno, kopíruji : „… rybářko, nečíst, není to pro mladá a nezkažená děvčata…“ 🙂 .
          Hezká ukázka internetové diskuse. Každý si vybere citaci, která se mu hodí 🙂 .
          P.S. To není kritika, chápu ten nadhled obou …

          To se mi líbí

  15. Miluše napsal:

    Rybářko, já jsem si zase včera celý den pohrávala s myšlenkou, když by u nás měla být premierkou žena, tak mě napadla snad jedině taková Lenka Procházková. Jde za svým cílem rovně. Říkala jsem si, že by to měla být nějaká mladá a moudrá žena. A taky aby měla k lidu blíže než kníže. Pak mě napadlo, přeci někdo jako Rybářka. Ta tohle všechno splňuje, ale zrovna marodí, tak jsem ji nechtěla rozčílit, aby se jí zase nerozbolela hlava. Není to fór. Kvůli té odlehčené debatě, při které jsem se také bavila, jsem se svým „návrhem“ nevystoupila. Ale až se bude volit premierka přímou volbou, máte můj hlas.
    . Souhlas, na tomto blogu jsou báječní chlapi se smyslem pro humor. 🙂
    Uzdravte se, ale neuspěchejte to. Já jsem neposlouchala tyto rady a ….ve stáří jako když najdeš.
    ,

    To se mi líbí

    • rybářka napsal:

      Šmankote, Miluško, krásně jsem se pobavila, zasmála znovu Vašemu vydařenému vtipu a velebím pana Bavora, že nahodil téma, které přineslo tolik nádherně vtipných komentářů. Taková očistná lázeň v čase, kdy člověk strádá.
      I když Lenka Procházková má moje sympatie, tak jsem přesvědčena, že my holky, bychom měly respektovat, že politika a obrana země je spíš výhradou mužů. To proto, že politika vyžaduje tvrdost, kterou my, ženy nemáme. A pokud jsme k ní dohnány, pak se obrátí ona vynucená tvrdost buď v slzy na mužském rameni,s prosbou o pomoc řešení, nebo, což je horší v to, co dokázaly americké vojandy. Obě řešení jsou zneužitelná, Řada našich političek je jenom potvrzením toho, co si myslím. Nová paní Nečasová má sice potřebnou tvrdost, ale výsledek se podobá případu s vojandami.
      Pár slůvek o mně. Politika mě děsí. Svou neskutečnou složitostí, nevděčností a potřebou
      obrovské odvahy a statečnosti, pokud se člověk nechce zpronevěřit svým cílům a nebýt tím, co tu dosud bylo. A jak říkám, politika vyžaduje velmi tvrdé muže, zvládající rychlá, účinná a zároveň taktická řešení. Moc životních zkušeností zatím nemám, tak je velmi pokorně sbírám a politika se mi jeví, jako čím dál tím více mužskou záležitostí.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Na politiku kašlete, zatím je vás na ní škoda. Chystejte se převzít Muziku.
        Ohne sranda. 😉

        To se mi líbí

        • rybářka napsal:

          Na Muziku jste to nejlepší na světě vy. Pro mne a pro moje gusto. Muzika mi úděsně chybí. Pomaličku ji začínám poslouchat, tichounce mi tu zní Appassionáta. A Romeo byl skvělý.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Nikol, to nebylo fishing for compliments, nýbrž prosté upozornění.
            Dokonce trochu víc, предостережение

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.