Co vadilo studentovi z Třeboně


– Žáci ze základek válcují vrstevníky z gymnázií, inspekce chce zpřísnit přijímačky

Řada žáků základních škol si v některých společných úlohách zadaných v rámci testování 5. a 9. tříd vedla lépe než jejich vrstevníci z víceletých gymnázií. Inspekce proto doporučila zpřísnit přijímací řízení na gymnázia.

Analýza ukázala, že velká část žáků základních škol uspěla v úlohách společné části testu českého jazyka lépe než jejich vrstevníci z víceletých gymnázií, uvedla inspekce. „Česká školní inspekce navrhuje legislativně zpřísnit přijímání žáků do víceletých gymnázií, popřípadě zvážit zkrácení délky vzdělávacího programu víceletých gymnázií, a to na šestiletý cyklus,“ konstatovali inspektoři. –

Dominik Hořejší z třeboňského gymnasia v rozhovoru pro jihočeské Týdeníky pravil toto:

„Je pravda, že KSČM se už před volbami vyjadřovala, že by rušila víceletá gymnasia a rozšiřovala učňovské školství. To je součást jejího programu.“

Nevšiml jsem si,  že by školní inspekci ovládali komunisté. Ale výsledkem jejich  snažení by bylo v podstatě totéž. Pokud by se zpřísnily podmínky pro přijímání ke studiu na víceletých gymnasiích, bylo by méně těch, kteří by přísnější kriteria splnili a tím by bylo potřeba méně gymnasiálních tříd.  A ti, kteří by se na ta studia nedostali, by se buď dostali na jinou střední školu  nebo by jim zbylo ono učňovské školství.

Osobně nemám proti víceletým gymnasiím vůbec nic. Nelíbí se mi pouze jejich nadměrné rozšíření na úkor kvality. Vždy v podobné situaci musím sáhnout do své rodiny a hrdě konstatovat, že můj syn se na takovéto gymnasium dostal. Jeho cesta však byla velice přímá. Asi týden před přijímačkami se rozhodl, že to zkusí. Takže žádná speciální příprava. Prostě to „vypálil od boku“. Ale důležitým bodem byla návštěva Pedagogicko-psychologické poradny, kde musel postoupit test psychické způsobilosti k náročnějšímu studiu. Kupodivu všechny výsledky tohoto testu se při jeho studiu projevily tak, jak pedagogičtí psychologové předpověděli.  Dnes už píše před své jméno titul a dělá práci, která ho baví. Ale i na té vysoké patřil do okruhu těch, kteří „vedle svých osobních zálib také úspěšně vystudovali“.

Součástí dnešních přijímaček je dlouhodobá „příprava“, tedy obyčejná nalejvárna, žádné vyšetření, zda to dítě na tu má nebo nemá. A tak se často stává, že se na gymnasium dostane ten, komu se lépe povedlo zvládnout jeden test, ale ten, kdo trvale dosahuje lepších výsledků může mít obyčejnou smůlu.

Takže se musím zeptat: Co vadilo studentovi z Třeboně?

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

98 reakcí na Co vadilo studentovi z Třeboně

  1. K-k. napsal:

    Když už jsme u těch spravedlivě rozhořčených studentů: http://www.blisty.cz/art/67340.html

    To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Což jen dokresluje povrchnost účastníků protestů – „Nerušte, máme přece prázdniny“…
      Na sumář z konference jsem docela zvědavý. Už jen kvůli té „soupravičce“ iniciátorů protestů – převážně zástupců nebo lidí nějak napojených na KDU-ČSL. Partaj, která náramně usiluje o návrat k parlamentním korytům a je jí úplně jedno, s kým (kromě komunistů; ale i od těch se ráda nechá tiše podporovat, pokud by projevili ochotu).

      Ale ono se možná chystá politické překvapení. Podmínečnou podporu vyslovil Zemanovi Paroubek a Zeman ji neodmítl. A dnes spěchal za Zemanem „jeho“ zástupce z ČSSD – Z. Škromach; dal si velmi záležet na tom, aby předběhl B. Sobotku.
      Rovněž bych doporučoval věnovat pozornost tomu, že Zeman se vůbec nijak nevyjadřuje ke KSČM.
      Něco se možná vrbí a SPOZ s ČSSD v tom nejspíš nebudou hrát hlavní roli. SPOZ úmyslně zůstane v pozadí a ČSSD se nikdo nebude ptát. A my možná budeme zírat jako puci všichni – pravá, levá i střed 🙂

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Mně se víc líbí, jak se odmítá bavit s nevolenou stranou. To zase bude v alejích nablito.

        To se mi líbí

        • Občan napsal:

          Také není špatné sledovat, jak Kaloousek, jenž zatím nebyl pozván, statečně pokřikuje, že on o nějaké setkání s nějakým Zeman vlastně vůbec nestojí.
          A média raději ani špit či muk, protože vůbec netuší, která bije a bude bít, a tím pádem neví (nevědí? – zatracenej češtin; ale množné číslo a střední rod, tak dám „neví“), co napsat 😀

          Ono to nějak podezřele utichlo i ohledně „demokratických“ protestů proti koalici samotné. Což už bylo naprosto jasné nerespektování výsledků demokratických voleb a snaha o jejich NEDEMOKRATICKÉ zvrácení ve prospěch stran, které neuspěly.

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            No ono to prý bude ve středu a ve čtvrtek kdy se Zeman sejde s předsedy TOP 09, VV a KSČM.
            Bohužel je to přelousknuto nějakým novinářem z ČTK a proto věrohodné, jako vše co novináři dávají jako „zaručenou zprávu“.
            Proto Kalousek pracuje jako ďas jedná se o sice jen teoretickou ale přece možnost zastavit již nastavený tunel = > požádáno bylo zveřejněno nebylo a nemůže za to církev ale tenhle stát, protože on musí zdělit o co bylo požádáno a církev to před novináři sdělovat nemusí a nebude.
            Doplnit ÚS nevyhovujícím členem a je po tunelu,proto se musí prozatím tolik tančit a běhat kolem dvorku, jinak by si lidé mohli pomyslet že Kalousek je …… Když já už si nepamatuji co si říkala pro sebe ta slepice, když obíhala podruhé ten dvorek.

            To se mi líbí

            • Občan napsal:

              Myslíte „…ještě jedno kolečko, abych nevypadala jako „nemrava“. Pak mu dám, aby toho starýho „loudila“ neklepla pepka.“?
              No není ta čeština nádherná? Co všechno se dá vyjádřit zcela nevinnými slovy 🙂

              V tom má asi Míra docela smolíka. Protože Klaus jasně řekl, že nové soudce ÚS nechá na novém prézovi.
              A já jsem OPRAVDU HODNĚ zvědav, koho Zeman navrhne a jak se k tomu postaví senát. Protože si myslím, že s několika kandidáty bude veliký problém. No, a protože se bude doplňovat asi 8 nebo 9 soudců, bude to dost kovbojka; oni totiž erudovaní ústavní právníci s prokazatelnou odbornou, publikační a akademickou minulostí začínají docházet.

              To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Prominete-li nazasvěcenému: je to tak, že zatím Z. volby nelitujeme? 😀

          To se mi líbí

          • Zdena napsal:

            Ne, to v žádném případě 🙂 🙂

            To se mi líbí

          • Anonymní napsal:

            Uričtě se nebudeme nudit 😀
            Tak, já ho „mám v merku“ už od 90. let a sleduji jeho počínání na levé straně spektra se zájmem a dost naštvaně. Protože mu nikdy neodpustím s jakou vervou likvidoval s „američany“ nekomunistickou/postkomunistickou levici; patrně v domnění, že ČSSD bude použitelná jako sjednocující prvek. Což se nepotvrdilo a teď ty platformy dost chybí (OH, SDS, LB a pod.).
            Myslím, že teď bude hodně záležet na KSČM, jak se k tomu postaví.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              No bral bych to pragmaticky. První krok je pomoci této vládě tam kam patří. Do politického muzea kuriozit

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nevyčítal bych až tak Zemanovi „likvidaci“ nekomunistické a postkomunistické levice v 90-tých létech. Mysllím si, že ta se zlikvidovala sama, OH svou neuchopitelnou „vlko“-středovou orientací a SDS a LB jednoduše byli voličsky slabí v konkurenci KSČ. Ale neznám zákulisí, tak se třeba mýlím.
              Také si myslím, že bude hodně záležet na KSČM. A na umu a chuti Zemana. Vůbec bych mu nevyčítal, naopak, kdyby sjednotil levicové SPOZ a Paroubkův LEV 21 a další malá byť ultralevicová uskupení tak, aby měli jistotu, už podle předvolebních průzkumů, překročení 5 % ve volbách do PS. Divili bychom se, jaký by nastal v naději skutečně levicové vlády za účasti těchto a KSČM jejich růst preferencí , a zároveň pokles ČSSD. Byla by to pomsta ČSSD par exelence, ale v případě skutečně vzešlé levicové vlády bez ČSSD by to potěšilo i mě.
              A, přestože se pasuji za voliče KSČM od 2010, tentokrát bych v 2014 volil zase bez váhání Paroubka (se Zemanem).

              To se mi líbí

          • věra napsal:

            Zatím toho nelituje, čímž neříkám, že k tomu v budoucnu nedojde :-)..

            To se mi líbí

  2. rybářka napsal:

    Vrátím se k tématu. Elitnost a výběrovost úrovně gymnazií klesá se stále se snižujícím stavem populace a nepřizpůsobením počtu otevíraných tříd. Tak jsou přijímáni i žáci slabšího intelektu. Gymnazia by měla sloužit jako přípravka k terciálnímu vzdělání na vyšších odborných a vysokých školách. Tady se nabírají uchazeči také v nepřizpůsobeném počtu z tohoto prezentu (leckde už se nedělají ani přijímačky) takže výsledkem je pokles elitnosti i tady. Nelze se pak divit některým studentům z Třeboně za jejich důvody stávek a hladovek, ani ostatním studentům, kteří volili Karla, pro jeho charizma, vysoký intelekt a vysoké umění diplomatické, jakož i zjevnou poctivost úmyslů.

    To se mi líbí

    • Občan napsal:

      To jsou ale velmi zlá, nepěkná slovíčka 😉

      A já k tomu doplním docela zajímavý výsledek šetření, který dnes zveřejnila ČŠI.
      Zjistila totiž, že menší venkovské a maloměstské VEŘEJNÉ školy, jakož i jednotřídky, produkují mnohem kvalitnější absolventy než velké veřejné školy a většina soukromých ZŠ. Že lépe spolupracují s rodiči a obcemi, že se dětem víc věnují. A že jsou lépe počítačově (vč. SW) vybavené než velké a soukromé školy!

      Což je docela bomba. Doslova hozená rukavice do ksichtu „optimalizace“ a privatizace ZŠ. Snad se MŠMT vzpamatuje a přestane tento typ škol likvidovat.

      Ještě ke gymnáziím – kdyby se alespoň specializovala, jako to bylo za bolševika. Humanitní, přírodovědná, sportovní, umělecká, matematická. Jenže ona jsou většinou všeobecná a to je dost k ničemu. Matfyz prostě raději vezme lidi z „Keplerky“, protože má stopro jistotu, že jsou to již poloviční matici a fyzici (píši o Praze, protože jinde to neznám), filda a přírodovědná fakulta zase lidi z Hellichovky, protože umějí chemii, biologii a nadto z toho odmaturovali ve fránině nebo v němčině, a filology/lingvisty nabere filda z Litoměřické, protože má jistotu, že jsou výborní v jazycích vč. latiny a ve spolvědách. Nemluvě o tom, že ze specializovaného gymplu jsou maturanti alespoň částečně použitelní i bez VŠ; z obecného ne.

      P.S.: Ten anonym jsem já.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Co znamená nikdy v politice? Za co byste mu dal odpustky?

        Tatu zdravím.
        Musím se přiznat, že jsem si původně na kose myslel, že patří k vlkově klice, když mě tak spolu se smějícím se smajlíkem Alexem naháněli kvůli Rathovi. Až později jsem pochopil, že myslí vlastní hlavou.
        Poučení: nesuďme ukvapeně. A nikdy neříkej nikdy.

        Já snad opravdu budu muset napsat o tý kognitivní disonanci, abychom se furt nebavili o tý blbý politice.

        To se mi líbí

        • Občan napsal:

          odpustky?
          Ale jo, něco se najde. Třeba to, že to s ČSSD alespoň zkusil a dokopal ji k tomu, že se stala neopomenutelnou součástí vysoké politiky. Že dokázal udržet a dokonce pozvednout ekonomiku v době, kdy si lízala privatizační a restituční rány. A ono by se ještě něco pozitivního určitě našlo.

          To se mi líbí

      • rybářka napsal:

        I když jenom z pohledu lajka, tak mohu porovnat systém v Británii. Tam, aby se člověk dostal na univerzitu, musí prokazovat studijní výsledky už ve čtrnácti letech. Na dalším stupni už musí mít předměty, které bude příslušná univerzita akceptovat. Pokud má zájem studovat na prestižní univerzitě, jeho studium na všech stupních musí být téměř bezchybné. Máte pravdu, že ve většině případů jsou naše gymply nanic. Člověk sežvejká haldu učebnic, není to o přemýšlení, je to o nadrcení se. U nás na opravdu individualizované vzdělání nejsou peníze. Tak je to, myslím i se získáváním adeptů na učitele.
        A neříkejte, že jsou to zlá, ale opravdu zlá slovíčka. Nebo je řeknuuuuu. Basama…

        To se mi líbí

        • rybářka napsal:

          Slime, o té kognitivní disonanci jste mi odpověď stále dlužen. I když já trochu tuším…

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Jak to? Nevšim jsem si žádného dotazu.
            Ale k. d. vysvětluje, proč se všichni budou úporně držet svých dřívějších postojů. Nepovzbudivá vyhlídka.

            To se mi líbí

            • rybářka napsal:

              Proč ? To může znamenat, že můžou reagovat úplně novými poznatky.Nebo alespoň jejich změnou.

              To se mi líbí

  3. tata napsal:

    ZDRÁVÍM

    rád zde vidím lidi z kosy snad se nestratíme z dohledu.

    K tématu bohužel škola a já to nejde dohromady

    To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Hezký večer; je fajn, že jste dorazil.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      tato
      téma není škola jako taková, ale v podstatě manipulace s mládeží skoro v přímém přenosu. Vždyť ten kluk vlastně neví, o čem mluví. A že je třeba umožnit vzdělání všem úměrně k jejich schopnostem, na tom se určitě shodnem. Každý by měl mít takové vzdělání, na které bez pomoci vedlejších podpůrných prostředků sám dosáhne. Jenže dneska všude vládnou hlavně peníze.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Jak mám teď s děti už mimo školu, bylo pro mne novinkou, že se zhoršila i gymnázia.

        Pro mě bylo posledním velkým zločinem, který jsem zaregistroval, jak B-ová zrušila povinnou maturitu z matyky. Byla to opravdu ona?

        To se mi líbí

  4. Občan napsal:

    No, a asi je „vymalováno“. Řád německých rytířů vyráží na zteč.
    Pokud uspějí, tak si ČR rozeberou potomci původních vlastníků feudálních domínií a my se konečně opět staneme bezdomovci v bývalé vlastní zemi:
    .http://www.novinky.cz/domaci/292247-nemecky-rad-se-ohani-novym-dokladem-a-zada-vraceni-majetku-na-morave.html

    Jsem docela zvědavý, jestli Kalousek, Nečas nebo Peaka najdou odvahu k tomu něco sdělit.
    P.S.: Pokud si někdo budete něco zjišťovat o tomto řádu, doporučuji pátrat v německých zdrojích, protože české jsou vysoce zavádějící. Stačí srovnat článek o ŘNR na české wiki a na německé – v tom českém například nenajdete ani slovo o jejich poválečné spolupráci s revanšistickými spolky, ani o tom, že teprve v 60. letech 20. století řád odstranil ze svých stanov povinnost znovu dobýt ztracená území na východě Evropy a obnovit řádový stát v Pobaltí.

    To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Toto není zdaleka první, ani poslední diskuse kde se projevuje strach z dalšího. Ty strachy se dělí na dva směry : strach z rudé, a strach z hnědé. Zhruba půl na půl. Záleží na rozpoložení každého pisatele. Je zajímavé, že v třicátých létech, v době krize, to bylo v Německu identické. Hovořil o tom nedávný dokument na ČT.
    Jedni se báli hnědých, proto protestovali (tenkrát ne u PC ), proto volili v tak velkém rozsahu komunisty a socany (Hitler volby nevyhrál, on vyhrál válku o moc ve státu), proto utíkali, proto mlčeli (i to je projev strachu).
    Druzí se báli rudých, proto se seskupovali a protestovali (davové akce s proslovy goebelsů), proto volili své vyvolené, proto zůstávali a našli zástupné nepřátele a příčiny zla : židy, cikány, “neněmce”, proto nemlčeli a řvali na náměstích, proto zavírali nejprve komunistické a socialistické poslance a pak i členy.
    Kdepak čekat na spasitele! Volit ty, kdo chtějí tomu sešupu zabránit, ne ty kdo jej inscenují. Ale jak je poznat, toť pro mnohé problém.
    Srovnat nezaujatě, jak vypadalo Německo (a Evropa) po 12-ti létech (1945) budování hnědé diktatury, jak vypadalo Československo (a Evropa) po 12-ti létech (1960) budování rudé diktatury.
    Srovnat nezaujatě, jak vypadá Česko po 24 létech (2013) budování mafiokapitalismu, jak vypadalo po 24 létech (1972) budování socialismu.
    Představit si nezaujatě, jak bude vypadat Česko po 41 létech (2030) budování mafiokapitalismu, jak vypadalo Česko po 41 létech (1989) budování socilaismu.
    Uvědomit si nezaujatě, jak vypadá Švédsko, Finsko, Německo, Francie po dlouhých poválečných létech budování “rudooranžových” – kapitalistického socilalismu, a jak vypadá Itálie, Řecko, Španělsko po dlouhých poválečných létech budování “hnědočerných” a mafiokapitalismu.
    Uvědomit si nezaujatě, kam teď s našimi, zatím “modrofialovočernými”, směřujeme.
    Uvědomit si, že zatím máme alespoň teoretickou možnost, že to můžeme zkusit, byť s nejistým výsledkem, vybrat si.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Včera jsem na ten dokument koukala, měla jsem to nahrané. Bylo to velice dobře udělané. A ano, možnost výběru máme. Aspoň teoreticky…

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Vás jsem čekal PP, abychom společně prostudovali jednu věc, o které předpokládám, že se objeví.
      Jde o tohle: vy (stejně jako já), litujete, že byl z politiky vyštván Paroubek. Vy, na rozdíl ode mně, máte k Zemanovi natolik silný odpor, že jste ho ani nevolil, vzdor švarc nebezpečí.
      A teď se podíváme, jakým způsobem zvládne – předpokládám aspoň – Zeman tu kampaň s obrazy ap. Protože to je stejná kampaň, kterou poranili Par. natolik, že začal přehnaně reagovat.
      Předpokládám, že Z. předvede co s tím dělat. Povýšená ironie, ignorování. Pokud je zesměšníte, přestanou. Chtějí být hrozní, ne k smíchu. Tak uvidíme. 🙂

      PS. Ostatně rada kterou dává Komárek v tom úryvku, co jsem dal pod Hada, není špatná. Celá ta komedie s vyvěšováním obrazů prezidenta je nabubřelá.

      S pozdravem Méně emocí do politiky !

      To se mi líbí

      • Občan napsal:

        Jak jsem vyrozuměl, byl Paroubek buď úplně první nebo mezi úplně prvními, kým se Zeman po volbě setkal. Už to o něčem svědčí. A i když si a si si řekli leccos, Paroubek oznámil po schůzce, že Zemana hodlá, byť podmíněně, podpořit.

        Přiznám se, že takováhle dvojka by mi na levé straně spektra asi vůbec nevadila. Kdyby se spojila Zemanova (bezohledná) pragmatičnost s Paroubkovou (skutečnou a realistickou) levicovostí, mohlo by to levici nakopnout v dobrém slova smyslu. Jen se pořád obávám, i Zeman je, ač mu to stále dobře myslí, na takovýhle experiment už starý.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Paroubek se setkal se Zemanem po volbě??

          PRO MNĚ NOVINKA. SKUTEČNĚ?

          To se mi líbí

          • Občan napsal:

            Tak se omlouvám za mystifikaci – to nebyla informace ze schůzky, ale Paroubkův vzkaz Zemanovi.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Zeman důsledně (zatím) dodržuje to, že se setkává pouze se stranami vzešlými z voleb. Takže ani KP ani Paroubek. Jen mi nějak pořád chybí reakce té z Lidem krasavy. A u veverek krásně přehlédl novináře a pozval si Bártovo příručí.

              To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Antiparoubkovská a antizemanovská žumpalistická kampaň je podle mého jiná.
        Jiná především v tom, že ta proti Paroubkovi spočívala ne v kritice jeho politických počinů, tam se ani nešlo strefovat – výsledky mluvily proti, ale v podprahové kritice jeho vzhledu (bradavice), jeho chování(jakési pomyslné papalášství) a jeho práce (ekonom RaJ).
        Zemanovi je právem možno politicky leccos vyčítat, to také kampaň pochopitelně dělá,
        ale v zásadě není zpochbňován jeho vzhled, chování ani jeho bývalá práce. A ono to ani nejde, díky jeho odzbrojující sebeironii, lidovému a přesto respekt budícímu chování (maně vzpomínám na i zdejšího pisatele „tatu“).
        Ať chceme nebo ne, ač se to mnohdy neví, Paroubek je proti Zemanovi intelektuál. A to se také zněužilo při vytvoření jeho obrazu.
        Za nejpodstatnější rozdíl považuji to, že média Paroubkovi uzavřela cestu k občanům, dávala k dispozici jenom své zaujaté komentáře a kritiky směrem k němu, nedala mu prostor vyjádřit se. To bylo to trestuhodné a rozhodující! Zeman je sice kritizován, ale citován, ukazován, prostor dostává v hojné míře.
        Nepamatuji si, že by měl kdy Paroubek nějaký „problém s obrazy“, ani že by kdy reagoval přehnaně. Přehnaně reaguje Zeman, ale tak nějak to k němu patří a sedne mu to … zvláštní paradox vnímání dvou lidí.

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Z vyjádření odborů k zákonu o tzv. „finanční ústavě“ :
        “ …V oblasti veřejných financí dokázala od roku 2006 současná vládní koalice – která se mezitím přejmenovala, ale tvoří ji stále stejní politici – beze zbytku vyčerpat rozpočtové rezervy (cca 180 mld. Kč), které zdědila od předchozích vlád….“
        Připomínám zapomnětlivým či neznalým : tu rozpočtovou rezervu přenechala Topolánkovi a Kalouskovi Paroubkova vláda!
        http://www.outsidermedia.cz/Dokument-Stanovisko-CMKOS-k-zakonu-o-tzv-financni-ustave-1.aspx

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Ještě jsem Slime zůstal dlužen odpověď na Vaše vyjádření proč já Paroubka ano a Zemana ne.
        Má to jediný důvod : Paroubek (stejně jako Dientsbier nyní) bojoval, a dokázal uspět (na Dientsbiera jsem zvědav), v boji se „šibaly“ ve své straně. Proto byl také vyobcován.
        Zeman měl vždy kolem sebe bezpáteřní prospěcháře a nemínil ani nemíní se jich zbavovat. (Nemá význam jmenovat, znáte je, a navíc : budou u moci 😦 ) Proto nebyl zvolen tenkrát prezidentem i „nehlasy“ slušné části ČSSD.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Slušná část??? Ti kdo poslali na 10 let Klause na Hrad? Tam vedou ty vaše moralistní výlevy (a vlka a mnoha dalších). Dívejte se na výsledky, ne na dojmy.

          Zemanův vzhled zpochybňován je (Hvížďala .. 3 brady), ale oni vidí, že Z. si z toho dělá prdel, na rozdíl od Par., který to bral úkorně. Takže zmlkají, kdyby viděli reakci, přiložili by.

          Méně emocí, opakuji po desáté, více pohledu na výsledné reality

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Nemyslíte Slime, že výsledek tehdejší volby prezidenta byl dán ne chybnou moralitou některých poslanců ČSSD (ostatně víme, jak hlasovali všichni ve věci fotovoltaiky, tam žádná moralita nebyla), ale chybujícím Zemanem, který se zachoval jako sebejistý ješita a odmítl své straně vstup do I. kola, a chtěl se ukázat jako zachránce v kole druhém? On zradil stranu v I. kole, někteří poslanci jeho pak ve druhém …
            Z dnešního pohledu si také myslím, že mohli Zemana volit všichni, byť se skřípěním zubů, ale to je to kdyby.
            Ostatně, já ČSSD nyní nefandím a mohl bych je za to kritizovat. Ale nebudu, poněvadž ani tehdy jsem to nevnímal jako úpornou chybu poslanců, ale chybu Zemana.
            Hvížďala je jedinec (výjímka potvrzující pravidlo), to není zmanipulovaný dav který opakuje stejnou blbinu jako to bylo tenkrát.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Nemyslím. Nejde o žádnou moralitu. Jsou chvíle, kdy osobní věci musí stranou.

              Stejné je to s KS. Kdyby se všichni zachovali jako vy, vlk, zaorálek, nebo dienstb., jistě víte, kdo by byl na Hradě. Naštěstí tu máme široké vrstvy lidí, kteří nepodléhli tomuto pochybnému psychologizování. S tím půjdeme od porážky k porážce. Už si to jednou uvědomte

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Kdyby se všichni zachovali jako já, vlk, zaorálek, dienstbier …, byl by na Hradě dříve Paroubek nebo Pithar místo Klause, nyní Dienstbier ml. místo Zemana.
                Je pravdou, že my (vyjmenovaní) jdou od nevítězství k nevítězství. Právě proto , že Vámi zmiňovaným širokým vrstvám lidí chybí „filozofování“, jinými slovy přemýšlení v širších souvislostech. A i ta morálka.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Byl by tam Karel. Jak zde proběhlo takové malétipování, JD by KS nebyl býval schopen porazit

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Slim
                myslím si totéž,bohužel P.P TO OTOČIL ABY MU TO VYCHÁZELO……….PŘESNĚ JSTE NAPSAL………..to co odpověděl je sprominutím hloupost………..nebot tak dopadla volba a šlo jen volit knížete/zemana

                A ZDE je naprosto jasné co jste napsal,ja v prvním kole volil J.D……….bohužel tím co řekl po volbě už umě hodně stratil………….prostě nechápu jak levicový volič bud nejde volit nebo volí knížete…………to prostě popírá že je levicový……….obzvlášt teda u P.P JE TO NEPOCHOPITELNÉ………….CHÁPU TO U středových a pravicových voličů…….

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                P.P……………BOHUŽEL………………….. jinými slovy přemýšlení v širších souvislostech. A i ta morálka.

                TO JSTE MI ROZESMÁL…………….VŽIVOTĚ člověk co přemýšlí v šiřších souvislostech nemuže vyhodnotit nejít volit a to ještě když jeden s kandidátu je předseda TOP.

                JEŠTĚ ŽE VĚTŠINA……………..CHÁPE TY ŠIRŠÍ SOUVISLOSTI JINÁK………samozřejmě toto platí jen pro levicové voliče,vy volíte KSČ,TAKŽE JSTE JEŠTĚ více vlevo jak já,pak ovšem vaše souvislosti jsou záhada

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Díky tato! To volení KSČ a přitom tohle je rozpor, který jsem se mu chystal otlouct o hlavu v příštím kole dohadování
                Taky mi to hlava nebere.

                Zaplaťbůh za prostej lid, za venkov a za Moravu!

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Otloukat mi o hlavu můžete jak libo co libo 🙂
                Oba jistě víte, že ve všech diskusích se oprávněně objevovaly i velmi rozumné hlasy že by vlastně výhra Schw. mohla pomoci sjednocení levice.
                Právě z tohoto důvodu, kdy výsledky obou variant (M.Z. či K.S.) pro levici byly prakticky, v teoretické rovině, stejné, jsem považoval zeä nedůležité volit. Bylo mi to jedno. Je pravdou, že povolební slova Zemana dávají jistou naději. Ale výsledek zatím žádný. Ani k dobrému,a ni k špatnému, smaozřejmě je brzo.
                Ale nechvalte dne před večerem … povíme si to za pár měsíců, rok…
                A vítězství této nezreformované ČSSD ve volbách a její menšinové vládnutí za podpory ODS, KDU-ČSL či SPOz by pro mě tedy výhrou určitě nebylo.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                opět špatně…….bavím se zde s levicovým voličem nebo ne?plná pusa levice volíte KSČ…PŘITOM JE PRO vás jedno jestli bude u moci levice………ČSSD S NĚKÝM NEBO top…………..a to je někdo co druhé upozornuje na širší souvislosti……..ach jo………jo to je přesně myšlení na sjednocení levice………aby nebyla mýlka ,toto napsat středovému,nebo pravicovému občanovi tak sem blb ale vy jste jak sám píšete levicový tak si ujasněte co jste.NEBEREU vám VAŠE ksč…………..ale………..kdo je pro VÁS LEPŠÍ PARTNER……………CHÁPU TO SOU TY SOUVISLOSTI

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                ČSSD není žádnou levicovou stranou,nešla-li nikdy a nepůjde do koalice s KSČM. Je pouze trochu nalevo, ale je stranou režimní. Mluvit o sjednocení levice bez KSČM, kdy dáte dohromady tak 30 %, je naivita. Nebo úmysl zničit levici. Tolik na vysvětlenou. Máte mít, tato,poslední slovo. Jdu na veverky… 🙂

                To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Vytisknout, do rámečku a číst denně cestou do práce.
      Tohle kdyby udělal každý mozek vlastnící „řadový“ volič, nemohli bychom tu mít to, co máme.

      To se mi líbí

  6. tata napsal:

    a oté teoretické rovině…………….jestli to někdo napíše neznamená že to je,at ZEMAN NEBYL MÍM KONĚM………………..NIKDY nemužu uvažovat jako levicový o předsedovy TOP.Myslím tím současnou TOP JAKOU ZDE politiku prezentuje v podaní KALOUSEK,DRÁBEK,HEGR………TOTO prostě nemůže byt v rovině,at je ZEMAN SEBĚVĚTŠÍ hrozba………v teoretické rovině muže kníže byt větší hrozba…………..jenže já musím brát co je ted a to je………..na jedné straně ZEMAN,JE 10 let mimo aktivní politiku kníže je to co kritizujem………tak jaká rovina………

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Quos vult perdere, dementat prius. Koho chtějí bohové zničit, zbaví ho napřed rozumu.
      Co k tomu chcete dodat?

      Takový zatáčky jako vymýšlí PP by moje babička, co měla jen 5 tříd nikdy nepochopila.

      U vlka se ničemu nedivím, ale Petrpavel to evidentně myslí dobře, JENŽE …

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Tak Slime a tato opravdu naposledy : jak vy dva si představujete vítězství levice, tedy levicovou vládu, po volbách v roce 2014? A bez vytáček …
        Stávající preference ČSSD jsou cca 30 %, preference KSČM cca 20 %…
        Já jdu od začátku na trh s otevřeným hledím : KSČM + ČSSD dohromady více než 50 % a vytvoření levicové koaliční vlády s levicovýn programem. Jinak to nepůjde.
        Babička co má 5 tříd a neví nic o politickém dění opravdu nemůže pochopit ….

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Co to má sakra společného s tím, že jste nepřímo podpořil S. ?

          Moje babička se v klíčových okamžicích orientovala správně. Byl bych rád, kdybychom se všichni dopracovali k její úrovni

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Docela rád bych četl odpověď od taty a Slima na moji otázku. Kardinální otázku. Ostatní jsou plané řeči. Proto se připomínám …
          A k dnešnímu tématu, které není od věci, tedy od tématu tohoto článku o studentech z Třeboně :
          Nevěděl jsem dost dobře o co dnes v diskusi k Janu Palachovi v PS šlo, nesledoval jsem. Teď po zhlédnutí UK na ČT 24 vím : o zkreslování dějin našimi antikomunisty. Pravdivá slova Grebeníčka a Semelové, jistě vytržená z kontextu,ale přesto s nimi souhlasím jako pamětník té doby. Vedle toho pozvaný komentátor, jediný bez oponentury (z KSČM jako vždy nepozván nikdo), pracovník režimního ústavu, mladý, který to, co povídá, “ví” z literatury.
          Další špinavá práce některých poslanců (docela bych rád slyšel i ty z ČSSD) a České televize. Nic nového pod sluncem. No, spíš pod hodně hustými hnědočernými mraky.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            P.P

            nezlobte se nák jste vedle………nevím proč by měla být kardinální otázka PALACH……NEVÍM co přesně Grebeníček ŘÍKAL ale on konkretně je jeden stěch proč pořad pro mě komunisti jsou nevolitelní.OHLEDNĚ Palacha……….pamatuji si to protože tenkrát sem měl jen oficialní údaje řikal sem si zbytečná stráta života.I dnes si to myslím ale na jednu stránku měl svoje ideali a za ně položil život mužou se nám zdát ty ideali sebehloupější on zaně položil život,takže má mou uctu,každé znevažování tohoto je sprostota,zvláště od představitele a svým spůsobem pokračovatele proti čemu PALACH BOJOVAL………PŘI DNEŠNÍ ZNALOSTI SOUVISLOSTÍ ………….jestli to znevažoval tak je blbec………řikám nevím co řekl.
            OHLEDNĚ VOLEB i když KSČ NEVOLÍM psal sem jasně že je hloupost nespolupracovat s KOMUNISTY………………………ALE nic nemění na situaci že když mate takové plamené řeči a pak nejdete k volbám………….to je přesně co psal Slim………kdyby měli všichni levicový takový rozhled tak je zde zase pravicový prezident………pro mě je to princip……kníže je TOP………PAK NECHÁPU ŽE SE OHÁNÍTE LEVICOVOSTÍ A TO JEŠTĚ VÍCEMÉNĚ KRAJNÍ

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              tato
              není zásadním problémem Palach, ale jeho zneužití a překroucení jeho činu. Palach totiž neprotestoval proti KSČ, ale proti letargii národa po okupaci. Většina lidí tehdy přece podporovala Dubčeka, Smrkovského, Černíka či Svobodu. A to byli komunisté. V souvislostech doby byli čeští reformní komunisté něčím jiným než stalinistické režimy v okolí. Takže Grebeníček měl pravdu. Palach se skutečně neupálil proti komunistům. To je překroucení historie. To, že se pak vývoj ubíral směrem k normalizaci, není vina Palacha, ale naší české malosti. I když pod dohledem samopalů a tanků to asi bylo obtížné.
              Karel Havlíček kdysi napsal: Milí budoucí, nesuďte nás dle toho, co dělati jsme měli, ale co dělati jsme mohli suďte nás.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane BAVOR

                JÁ SEM PSAL ŽE NEVÍM CO GREBENÍČEK ŘEKL,ale už v té době to bylo prezentováno jako i protest proti řežimu,nezlobte se nejde odělit okupaci a režim,vždit ta část co vládla po okupaci je sem pozvala,sem levicový ale to co jste napsal nemohu souhlasit,je to muj pohled samozřejmě nemusí být spravný………ale já osobně nemohu okupaci Sověty odělit od vlády…….ano ty co to mysleli poctivě byli odstraněni ale v kontextu to opravdu chápu a spojuji s KSČ……………SAMOZŘEJMĚ VTÉ DOBĚ sem to vtomto pohledu neviděl ,spíž sem to bral jako zbytečnost a zmařený život

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane Bavor
                ted sem si přečetl ZAORÁLKA na aktuálně

                PODLE MĚ TO VYSTIHUJE

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                tato
                Zaorálek se tomu Grebeníčkovi elegantně vyhnul. Ale v pohledu na Palachův čin se asi budeme lišit. Já to prožíval dost emociálně, byl jsem totiž mladičký studentík a kolem mne všichni vyjadřovali podporu tehdejšímu vedení KSČ. Upřímně, bez jakýchkoli přetvářek. A Palacha jsme také chápali jako protest proti okupaci a letargii. V té době ještě neběžela normalizace. Ta nastoupila až pak. K vánocům jsem třeba dostal desku K.Kryla, která za půl roku byla zakázaná. KSČ a okupace v době Palacha ještě byly dvě rozdílné věci.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane BAVOR

                V 68 MĚ BYLO 15 HLAVU PLNOU IDEALŮ………..V TU DOBU až tak do 24 sem celkem žral tu propagandu,takže se asi moc lišit nebudem,měl sem nakročeno k fanatikovi…..jenže dnes kdy ač levíčák a vtěch letech skorem naprosto zblbnut………to vidím v jiných souvislostech…………….A VTĚCH SOVISLOSTECH nevidím to vystoupení GREBENÍČKA JAKO ROZUMNÉ………………..PROTO TŘEBA ZATÍM ksč volit nemohu ač sem silně levicovej,PROTO CHÁPU že to ty antikomunisti které také kritizuji v jinych oblastech toto takkto chápou……………souhlasím stím co jste napsal ale v kontechtu znalostí to vystoupení bylo neuvážené

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Lidé ví nejlépe jak to bylo a je, ne Zeman, a to si říká levicový prezident …. :
              http://www.novinky.cz/domaci/292783-zeman-vratil-grebenickovi-slova-o-palachovi-oznacil-ho-za-neostalinistu.html
              “Názor s nejvíce souhlasnými hlasy (384)
              Čestmír Válka, Praha
              Sobota, 9.února 2013, 16:41:27 +384
              Palach protestoval proti tradičnímu poraženectví a apatii ve společnosti. Nikoliv proti komunistům.”

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                P.P

                JEN NECHCETE UZNAT že ten PALACH SE HLAVNĚ STAL symbolem po smrti,to že to tak nevnímate tak hold se nedá nic dělat často píšete o souvislostech,ale ono samotné upalení moc nic nevyborcovalo,on totiž samotný čin není v čase tak duležity jako že se stane symbolem až po smrti, at už ten čin nebyl vyloženě bojem proti režimu.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                tato
                přečtěte si dnes co napsal Almo G pod Šternem na A.cz http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-stern.php?itemid=19110

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane BAVOR

                PAK OVŠEM sem se stal i já obětí to co dal ALMO………….VTOM PROHLÁŠENÍ SKUTEČNĚ NEVIDÍM nic čím by zpochybnoval GREBENČÍK …Palacha…………pak ovšem i me reakce zde i na brejlích sou hloupost……….nojo no čemu už dnes věřit

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                tato
                prostě tahle banda, která tu teď vládne, ukradla i toho Palacha.

                To se mi líbí

              • Občan napsal:

                Tato, pokud je vůbec něco pravda o Palachově motivaci, pak mu vadila skutečně pouze okupace a apatie. Jinak to byl totiž až ultralevicově zaměřený student (on v té době pořád ještě dost frčel maoismus) a nijak se tím netajil.
                Takže proti režimu a KSČ jeho protest nesměřoval. Ono je totiž docela dobře možné (POUZE SPEKULUJI), že MOHL vnímat „Pražské jaro“ a jeho gradaci kolem července a srpna 1968 jako určité zpronevěření se ideálům socialismu. Což by ale nebyl sám, protože se tu vyrojilo pár HODNĚ divných skupin, které by bývaly docela rády viděly téci krev a lidi rozvěšené po kandelábrech.

                Grebeníček jenom řekl holou pravdu. Na druhou stanu ale – možná mohl raději zůstat zticha. Ale my nevíme, co za hnusy kdo pronesl a co ho vybudilo k tomu vystoupení.
                Zrovna politici by vůbec udělali nejlépe, kdyby si Palacha nebrali do tlam; zvlášť ti zprava.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Vy se prostě chcete utvrzovat. To je ta kognitivní disonance
                Já jsem se zase utvrdil, když jsem viděl, jaké hlouposti vykládá dnes JD Lidovkám. To určitě levici hodně pomůže

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Já zase Slime vidím, jak chce Zeman „sjednocovat“ 🙂 levici.
                Grebeníček = neostalinista….
                Opřel se do Dienstbiera, za chvíli přijde na řadu Zaorálek, Sobotka. Můžete se těšit.
                A vyčítat si svou volbu.

                To se mi líbí

              • Občan napsal:

                PetřePavle,

                myslím, že většina z nás, kteří jsme volili Zemana, dost jasně vysvětlila, proč jsme mu to hodili jako NIKOLI dobré volbě, ale jako menšímu zlu ze dvou zel SKORO STEJNĚ VELKÝCH.
                Že Zeman půjde po ČSSD, to jsme probírali nejen tady; i to, že po ní půjde jak slepice po flusu. ČSSD měla dost času se na to připravit a něco, sakra, začít dělat. jestli se na to vybodli a dál se rochnili ve svých interních sporech, tak prostě teď dostanou nakopáno. Právem.
                Tahle země je po krk ve fekáliích a ČSSD furt ještě neví, kam se vrtnout. Jenže situace vyžaduje silný subjekt, který bude mít jasno v tom CO udělat, JAK to udělat, aby netekla krev, a JAK to celé ufinancovat. Na žádné lavírování už není čas. A pokud není ČSSD schopna tohle reflektovat a podle toho postavit svůj politický program, pak bude lepší, bude-li nahrazena.

                Může se stát, že to bude spolek KSČM, LEV21 a v pozadí SPOZ. Zeman SPOZ do čela pelotonu nevystrčí, to ani náhodou – na to použije jiné – ale bude ten spolek řídit. A ČSSD se buď přidá, nebo půjde do politického ústraní. Měla dost času na to, aby se chytila příležitosti a tou vůdčí silou se stala sama.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Díky Občane. Líp bych to nenapsal.

                V New Yorku řádí sněhová bouře a přerušili přenos z Metropolitní. Small is the world

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Občane, souhlasím a chápu (ČSSD nehájím, a vím proč-nechce s levicí spolupracovat, jen se s její pomocí hřát na politickém výsluní).
                Až na to, že Zeman kritizoval i Grebeníčka a nejsem si jist, zda to nerozšíří i na KSČM… Co by pak zbylo na skutečné levici? SPOZ, SDS a LEV 21? S dohromady cca 8 % preferencí! Setsakramentsky málo na změnu. Tady mám problém.

                To se mi líbí

          • Slim napsal:

            http://www.blisty.cz/art/67432.html
            A co vidíte za problém v r. 2014? Jistě, že je třeba dostat komunisty do hry. Na tom se mi nezdá nic převratného.
            Mimochodem, problém s tím bude mít asi JD. Váš kandidát

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              JD nebude mít a nemá problém s dnešními komunisty,členy KSČM, ale s dnešními Zemanovci, bývalými členy-kariéristy KSČ.
              Jinak „tato“, ta kardinální otázka zazněla v úvodu, jak po volbách 2014a jak na ně?, ne k Palachovi, to byl jen aktuální přídavek.

              To se mi líbí

  7. tata napsal:

    No JÁ VÍM že jste mě řadil k uctivačum VLKA………….ale zde musím nesouhlasit VLK NENÍ DOKONALÍ JAKO KAŽDÝ Z NÁS……………..ALE ta věta ……………U vlka se ničemu nedivím,.
    Málokdo učinil tolik jako on a nezáleží že sem s jeho názory né vždy souhlasil,jenže musíte brát že vlk je spíš střed než levicový……………jenže P.P JE volič KSČ…………TAKŽE V tomto hodnocení je to co psal vlk pochopitelné spíše než u P.P.

    jÁ NEMÁM POTŘEBU ani VLKOVI podlézat ale ani ho hanit,přes názorové neschody si ho vážím,jako každého co má snahu s něčím bojovat,vážím si lidí co maj i jiný názor co já a perou se za něj………….mam problém se stylem co nazýváme JARPOROVINOU……………..A TÍM NECHCI URÁŽeT TOHO PÁNA ALE je to vžitý název a vystihuje to co opravdu je stráta času

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Řadil, ale mýlil jsem se.
      Akorát mi někdy vadilo, že se vyjadřujete zbytečně často emotivně. Když jsem jednou nadhodil PŘEDPOKLAD, že Klaus možná není tak mstivý, okamžitě jste po mně vystartoval.
      Zbytečně, mám o Klausovi od prvních dnů Listopadu jasné mínění, ale to mi nebránilo vidět, že by se někdy, na chvíli mohl stát spojencem. A taky stal!
      Tak to prostě v politice chodí a to zastydlé kádrováctví, které se ve velké míře míchalo do diskusí na kose, mě vždycky otravovalo. Zdálo se mi, že je tam málo analýzy, zato přebytek emocí.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Slim
        NEPAMATUJI SI,takže těžko mužu říct něco ktomuto,ovšem prakticky nikdy po někom startuji,vždy startuji po názoru ano zde někdy emotivně protože mi nejsou věci lhostejné.
        VÍTE myslím si že emoce nejsou na škodu,ty na názor,nikoliv na osobu.CO SE TYČE klause od začatku sem jeho kritik ale když udělal něco co bylo plusové uznal sem to….jenže podle mě toho bylo hodně málo……..a podle mě amnestií vymazal naprosto vše

        To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Váš přítel vlk má dneska opravdu výborný čl. na kose! Abych mu nekřivdil.
      Čím se má vyznačovat jarporovina?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        jestli myslíte ten o knížeti souhlas…………bohužel není můj přítel,ale virtualně se známe 6 let,ale VÁŽÍM SI HO,JE NESMÍRNĚ CHYTREJ..vysvětlovat to není jednoduché a nikdy se to slovy dokonale nepovede,nejsem si jist ale asi sem stím výrazem přišel já ale možná že někdo jiný.

        ASI ZNATE na aktualně nick JARPORA i když ted vystupuje zřídka,dříve to byli mnohahodinové střety,nejdříve měli smysl……….to na jedné straně byl on,rumcajs ,sup,neo. a jiní..na druhé já vlk,kočka,nuba a další……..celkem sve vedli lité diskuze podle mě ale na dobré a slušné urovni,,ted si uvědomuji že už je to dyl asi 8 let co se pohybuji po internetu,, ještě za vlady PAROUBKA.

        SAMOZŘEJMĚ DOMINOVAL VLK……………..NO a Jarpor utrpěl komplexem vlka,kde se objevil musel mu oponovat,AČ JE VELMI CHYTRY PŘECE JEN NA vlka neměl,to bylo období kdy sem měl reakce na JARPORA KDE SEM SE NESMÍRNĚ BAVIL jeho posedlostí vlkem,pak samozřejmě ta zarputilost přešla i na mě jenže on JARPOR NIKDY není sprostej teda málokdy on dokáže slušně urážet………..samozřejmě VLK PRO HRUBÝ PYTEL nejde daleko,takže vtomto směru vlastně vlka uspěšně provokoval…….ale argumentačně na něj prostě nemá,no a umě naopak narazil mě nikdy nevyprovokoval,já sem vždy vypichoval jeho nepřesnosti……….jeho styl je vždy…………..napsat názor vždy teda na podporu pravice ale tak ze zadními vrátky,takže se na slovíčkaření,na třeba jednom slově točí že on přece toto neschvaluje…………ona JARPOROVINA JE SPÍŠ POCITOVÝ POJEM…………..DOBŘE TO VYSTIHUJE TŘEBA zde……….http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=13603&from=300

        zde je muj ………….29. 06. 2011 | 12:28 / toto je muj zakladni přispěvek

        po přečtení zjistíte co stím myslím

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        Slim
        NEVÍM NAPSAL SEM vám odpověd s 1 odkazem ale nezobrazil se,měl sem to uložené tak sem se pokusil znova a píše to že je duplicitní,tak nevím proč to nejde,znova to psát nebudu

        To se mi líbí

  8. zdenekb napsal:

    Vypadá to na ostrý souboj dědičných vin… aneb volimkarlové vracejí úder! 🙂

    http://www.lidovky.cz/klausuv-tchan-pracoval-u-tajne-policie-fasistickeho-slovenska-p7z-/zpravy-domov.aspx?c=A130208_180718_ln_domov_sk

    To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Jestli je pravda, že pan Miština byl v r. 1940 „aktuárským elévem“ a v r. 1942 „koncipistou“, tak to byly fakt „šajby“ 😀
      Spíš to vypadá, že nemusel být rasově tak úplně docela „čistý“ nebo měl jiný problém. AE totiž byla úplně nejnižší úřednická funkce, vymezená pro SŠ BEZ praxe. Stejně tak „koncipista“ – druhá nejnižší úřední hodnost ve správních orgánech a NEJNIŽŠÍ policejní hodnost.
      http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/90120
      Že by skoro 40tiletý JUDr. (nar. 1904) šel dělat něco takového dobrovolně, to si neumím představit.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Dělají z komára velblouda. Kam až ti volimkarlové chtějí dojít? Že by Goebels – náž vzor? Typické zástupné téma, které ale u mnohých zaber víc než cokoli jiného. Místo aby Klausovi vyčítali tuneldědkovství a amnestii (dalo by se toho jemovat daleko víc), tak se vozí na jeho tchánovi. Duševní ubožáci a jejich věřící smečka …..

      To se mi líbí

      • Občan napsal:

        Když čtu výplody některých takynovinářů, nabývám dojmu, že i Goebbels by zezelenal závistí a začal si pilně psát výpisky 😦
        Srovnávat subalterního podúředníka s aktivním nacistou, který propůjčoval svůj majetek k výcviku SS, je už HODNĚ silný kafe. Ale volimkarlům se hodí cokoli.

        Ještě k Vašemu 8:32:
        Ten útok na Grebeníčka mohl být vzkazem KSČM, aby si svoje „staré komouše“ poschovávala do ústraní, protože JSOU problém. Zeman bezpochyby dobře ví, že Gréba má pravdu; jenže on není tím, kdo by ji měl vyslovovat. Kdyby to řekli Dolejš nebo Kopečná, je dost možné, že by takhle nevystartoval.
        Ale je to moje domněnka – Zeman máloco dělá jen tak; většinou tím sleduje nějaký cíl.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Taky mě to napadlo, možná je to až dodatečná ionalizace.

          Co je u Z. OPRAVDU problém, jsou jeho naprosto nekorigované postoje vůči Izraeli. Ale to našim žumpalistům nevadí.

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Občane, s Vaším v 9:50 na moje v 8:32 bych mohl podmínečně souhlasit.
          Tou podmínkou je, aby to „schovávání“ nedošlo tak daleko, že tady někdy bude u moci KSČM (s ČSSD?) se schopností, či spíše neschopností udělat systémové změny, Zemanovy ČSSD na přelomu století.
          Asi tak, jak se projevila, či spíše neprojevila, KSČM ve vedení kontrolního výboru (senilní a neschopný Hoffmann, nebo uspokojený funkcí?) za Bémova působení na pražském magistrátu.

          To se mi líbí

  9. Slim napsal:

    Bavore, mejl

    To se mi líbí

    • Občan napsal:

      Z toho mě mrazí.
      KDYBY to organizovala příslušná veřejnoprávní TV jako součást informační kampaně o zhoršující se sociální situaci v Evropě, pak by to bylo přijatelné.
      Jenže privátní firma to ani omylem nedělá z altruismu.

      Ještě zavést taneční maratony, komerční lovy na lidi a podobné „kratochvíle“, známé z období první Velké krize, a jsme zpět v r. 1932. Všechny „výdobytky“ recese výbnorně popsal ve svých knihách NEJEN Paul de Kruif. I hladomor a sucho v USA na počátku 30. let – o tom se dnes vůbec nemluví, ale např. v Apalačských horách tehdy zemřely tisíce lidí (zejména dětí) hladem a žízní.

      Ve Francii zase nějací designéři vymýšlejí všelijaká papírová doupata pro bezďáky. Testování prezentují jako děsně „cool“ akce a jsou hrozně překvapení nedostatkem nadšení ze strany bezdomovců a sociálních organizací.

      Asi tohle zneužívání chudoby pro reklamní kampaně vnímám příliš kriticky…

      To se mi líbí

      • zdenekb napsal:

        Myslím, že téma ‚příbytky pro bezdomovce‘ z jednoduchých a dostupných materiálů se objevuje občas i u nás, nedávno jsem viděl nějaké studentské projekty a nápady. A v zásadě mi to přijde prospěšné… samozřejmě a) pokud to není prezentováno jako ‚cool‘ akce b) pokud to není prezentováno jako řešení sociálního problému, ale jen jako akutní pomoc v nouzi…

        Z jiného (i když nedalekého) soudku… už i NERVáci připouštějí žonglování s čísly nezaměstnanosti… asi je jim stydno lhát si do kapes. Ne tak drábům a drábkům.

        http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/daniel-munich.php?itemid=19108

        To se mi líbí

  10. Slim napsal:

    Bavore, ještě jeden mail

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.