Žena


Evropská komise, vedená paní Redingovou se  snaží posílit vliv žen v rozhodování. Sice se to má týkat zatím jen vedení firem, ale ženy vedené paní Redingovou budou jistě usilovat o rozšíření svého vlivu. Pokud se však podíváme na ženy, které se dostaly do naší politiky ( a ono to jinde nebude moc rozdílné), zjistíme, že to není žádná sláva. Pokud mne paměť neklame, tak jediná žena, která se nenechala semlít politikou a poté, co si prožila svoji parlamentní lásku, svatbu i porod a stala se i ministryní a pak v klidu po ukončení svého mandátu odešla do ústraní, je Petra Buzková.  Ostatní političky se projevují docela jinak. A daly by se rozdělit podle svého „erotického“ zaměření na dominy a otrokyně.

Nejmarkantnějším příkladem dominy je nová armádní velitelka Karolina Peake. Bezskrupulózní a také bezpáteřní kariéristka, která možná tajně pomýšlí i na křeslo submisivního slabocha Nečase.

Její kolegyně ve vládě Alena Hanáková je právě příkladem té submisivní  otrokyně, která plní příkazy svého pána – svého ekonomického náměstka.

Trochu méně výrazná, ale přece jen domina, se jeví Drábek v sukni, ministryně chudoby a nezaměstnanosti paní Müllerová. To ona z pozadí ovládala kybernetickou loutku a spolu s odchyceným (a nezavřeným !) Šiškou řídila ministerstvo dávno před tím, než se sama stala ministryní.

Bývalá místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová, je poslušnou hlásnou troubou svého manžela Vítka. Podobně poslušná byla i „arizonská pěnice“ Vlastička Parkanová, kterou z pozadí řídil sám velký chemik Kalousek.

Poněkud výjimečnou postavou politiky je předsedkyně sněmovny Němcová. Částečně submisivní, ale občas až „blondýnkovsky“ hloupá.

Asi by se takto dalo pokračovat dále. Ale nejsem psycholog a neumím všechny parlamentní ženy posoudit, některé ani neznám.

A tak mi v aktivní politice schází ten typ ženy, která tak mistrně řídí domácnost, že pán tvorstva je přesvědčen o své dokonalosti a ani si neuvědomuje, že je to vlastně vše vedeno paní domu.

A tak se ptám. Kde ty moudré ženy jsou, že je v politice nevidno?

 

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

90 reakcí na Žena

  1. Slim napsal:

    DOUFÁM, ŽE SE TOHLE BUDE LÍBIT I PŘÍTOMNÝM ŽENÁM

    Hned za německou hranicí s Dánskem se nachází obrovský supermarket Fleggaard.
    A protože chtěli Dánové nalákat nové zákazníky, natočili reklamu, která hlavně mužům bere dech.
    http://www.m2film.dk/fleggaard/trailer2.sw

    To se mi líbí

  2. Občan napsal:

    Petruš byla bezskrupulózní kariéristka, jejíž vzestup po zádech řadových steaníků jsem zažil „v přímém přenosu“. Ona a Gross byli důvodem, proč jsem z ČSSD zcela znechucen odešel.
    A z politiky byla „odejita“ nedobrovolně, protože pojala za chotě tuneláře Josefa Kotrbu, který stál za „černou dírou“ v České spořitelně a v Komerční bance.

    Dnes Kotrba dělá v Deloitte Advisory (Drábek, S-karta a dodnes nefunkční systém socdávek).
    Tady je počteníčko pro silné povahy:
    http://www.sorganizace.cz/p/454144-josef-kotrba

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      No, netvrdil jsem, že mám pravdu, ale z toho vyplývá, že co žena ve vysoké politice, to nějaká úchylka.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      JUDr Petruš si podám ale nyní nejsou lidi, není čas protože házím lopatou a navíc jedu na kole.
      JInak ženy a muži jsou jedno a to jisté, jakmile řídí auto žena v top pozici, jízda je shodná s mužem,pouze jízda ženy, matky je odlišná ale to někdy příště.

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Souhlas s bezskrupulózní Petruš. (A k tomu hloupou a arogantní)
      Navíc, ona spáchala jako ministryně školství zločin proti české vzdělanosti. Zrušení povinných maturit z matyky !!! Důsledky se pomalu začínají objevovat v mezinárodních srovnáních.
      Kdo byl premiérem v té době? Oběsit na vedlejším stromě !

      To se mi líbí

      • oldwomen napsal:

        Slime, jsem průmyslovák a matiku jsme měli jako pátý, nepovinný, předmět. Nó, je teda fakt, že v povinném odborném předmětu jsme používali Laplaceovu transformaci a jednoduché diferenciální rovnice a vůbec jsem první semestr na technice v matice „žila z podstaty“ 🙂 . Stejně tak neměly povinnou maturitní zkoušku z matematiky středoškoláci na ekonomkách, holky na zdrávku chodily hlavně proto, že matematika jim končila hned v prváku (chichi, o to výživnější měly chemii), co si vzpomínám, tak kolegové na lesárně i na zemědělce měli také matematiku jako pátý předmět. Povinná byla jen na gymnáziích. Přelom sedmdesátých a osmdesátých let.
        Shrnu to. To, že děcka nejsou schopna abstraktního myšlení a vůbec jsou drobně „tupější“ začíná již výchovou v předškolním věku. Podívejte se do hračkářství na nabídku hraček. Kolik jich rozvíjí fantazii a tvořivost a kolik jich je v podstatě reklamou na televizní postavičky? Na základní škole, když musí učitelka použít dril, tak se bojí, jestli nebude napadena, že šikanuje nebohé žáčky. Jenže jak se chcete bez drilu naučit základní počty? A jak pak dál algebru? Zde není nic k chápání, to musíte napočítat.
        Navíc již čtvrt století je technické vzdělání bagatelizováno, je módou místo pravdivého „jsem líná/líný se učit“ jen protočit oči a vzdychnout „jé, na matiku nemám buňky“.
        Naplno se projevuje poplyšákový kult dítěte i s nahrazováním času tráveného s rodiči (hurá, co Čech, to podnikatel, hlavně aby karta do Makra byla) nejrůznějšími úplatky a bezkonflikní výchova. Odhaduji, že se z tohoto marasmu budeme hrabat minimálně následující dvě, tři generace.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Můj níže zmiňovaný strýc měl další úchvatný úsloví: „Americký dětičky manifestujou za svý lidský právo zůstat blbý“. Co dodat?
          (On totiž žil většinu života v emerice a jinak byl předválečnej výkvět techniky na Karláku.)

          A kdo byl tím premiérem? Doufám, že už ne Paroubek. Mám dojem, že Gross, ale možná ještě špidlifuk. Ří

          To se mi líbí

        • Občan napsal:

          A na obchodních školách v maturitní sekci. Což bylo hustý, protože jsme měli matiku a k ní ještě kupecké počty a statistiku. Naštěstí maturitní byla „jenom“ matika a šlo ji vyměnit za chemii 😀
          Bohužel jsem matematiku nikdy v praxi nepoužil a tudíž ji zapomněl. Teď bych docela ocenil doučování, protože si připadám trošku negramotný (bo momentálně s potem na čele spočítám maximálně jednoduchou lieární rovnici).

          To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Není nad osobní zkušenost. Doporučuji všem (vstoupit do své oblíbené strany). I já, přestože jsem si to po 1989 zakázal, zkusil. Pro podporu Paroubka, v hulínsko-březinovské Praze. Já naiva. Byl odejit, neměl rád šibaly. Po roce jsem skončil.

      To se mi líbí

  3. Karamela napsal:

    Já si nechci kálet do vlastního hnízda, ale přehlídka našich vrcholných politických žen je opravdu tristní. Buzková mi teda vadila úplně nejmíň, v tom souhlas s Bavorem, ale úplně zapomněl na nezapomenutelnou Kateřinu Jau Jau. To teda byl materiál. Hana Marvanová taky není žádný jelimánek, no a Bobo nás doufám mine, uf. Jediná slušná politička na mě působí senátorka Galdůšková, ale zase je tak slabá, že se nijak výrazněji neprosazuje.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Karamelko, nezapomněl, ale to bych ten seznam našich „vrcholných“ političek psal ještě zítra. Prostě jsem jenom vytáhl současná esa. A co se týká senátorky Gajdůškové, ta právě patří mezi ty, které se vlastně nijak neprojevují. Takže také nic.
      Ale přiznám se, že nebýt té evropské gendertetky, ani by nebyl důvod o ženách takto psát. Protože mezi mužskou politickou částí je to némlich to samý

      To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        Já rozumím Bavore, taky jsem chtěla ještě pokračovat, ale toužil po mě šéf, musela jsem neočekávaně začít pracovat 🙂
        Z paternalistických názorů se mi ježí chlupy, ale s „ženskými“ kvótami zásadně nesouhlasím. Ženám v politické kariéře nikdo nebrání a že se tam velice nikdo nehrne, pochopitelně nezakládá bůhvíjakou kvalitu, otázka spíše zní – proč se tam ženy nehrnou? proč se neangažují? proč politicky nepracují aktivněji? Co když je to tím, že „moudrá“ žena ví, že žvanění na schůzích, zákulisní boje, tahání za nitky, šedé eminence, nekonečná servilita a taktizování není pro „moudré“ ženy? že by se z toho možná poblinkaly? 🙂

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Váš názor jaksi souzní i s tím mým. Myslím si totéž. Jen jsem chtěl prostě vyprovokovat trochu více žen, aby se vyjádřily samy za sebe.

          To se mi líbí

        • Anonymní napsal:

          AKTUALITKA

          Okamura se odvolá, Ústavní soud čeká na „noty“

          Praha – Odmítnutý kandidát v souboji o Hrad Tomio Okamura se rozhodl dál bojovat o své právo účastnit se historicky první přímé volby prezidenta.

          Podnikatel se chce odvolat proti svému vyloučení z prezidentského klání k Ústavnímu soudu. Stížnost chce podat mezi vánočními svátky. Oznámil to na pondělní tiskové konferenci.

          To se mi líbí

          • jonáš napsal:

            No ona to Samková vykecala už před víkendem, že to má prakticky sepsaný, jen prej chce dopřát ÚS „klidné vánoce“ a do podatelny to šoupnout až sedmadvacátýho 😉

            To se mi líbí

  4. zdenekb napsal:

    Bavore, že Vy chcete títo osvědčeným tématem přilákat paní Hairyfish?!? 😉 (A bylo by to moc dobře…! Nějak se nám zatoulala…). Tradičně musím ženy obhájit tím, že (ač je Váš výčet dost smutný) není dnes ani mnoho politiků-mužů, kteří ve mě budí důvěru a okouzlují šarmem a inteligencí. A že mají mnohem větší zastoupení, tím pádem násobně víc pokusů! Řekl bych, že se normálnějším ženám do té líhně pitomců a bezúčelné žvanírny zkrátka moc nechce. Ale přesto jsem si pár političek, které na mě působí dobrým a rozumným dojmem našel… od té Buzkové (s mírnou výhradou), přes Hanu Marvanovou, paní Hybáškovou, Roithovou (s větší výhradou). Do senátu se naštěstí dostala Eliška Wagnerová, dobře působí i paní Syková (ale ta je tam krátce). Kdo sleduje „předpresidentské“ Hyde parky na ČT, možná viděl (dle mého zatím ze všech kandidátů nejlepší) vystoupení Táni Fischerové… myslím, že není až tak zle.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Přiznám se, že by se mi občas líbila i gaia z A.cz. A zatím ještě nic nepronesla oldwomen či paní Věra. Je tady mnoho žen, které by nám mužům mohly vysvětlit, proč do toho rybníka nechtějí a nechtějí…

      To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        No gaia nepřesvědčila svými argumenty ani mě, natož nějakého zarytého chlapa, ale bije se strdnatě. Hairyfish nechodí ani k vlkovi? Doufám, že se nepřihodilo nic nemilého, velmi si mě získala.

        To se mi líbí

    • zdenekb napsal:

      Musím trochu zaagitovat… kdyby tento díl náhodou někoho minul. Osobně budu mít velké vánoční dilemno – jestli rozumem podpořit preferenčně silnějšího Dienstbiera (co je to za rozum…? známe přece průzkumy!) nebo Fischerovou, která mě v rozhovoru oslovila o něco víc…

      http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//10252839638-hyde-park-ct24/212411058081213-hyde-park-prezidentsky-special/

      To se mi líbí

    • Joda napsal:

      Myslítu tu Hybáškovou, která osobně domlouvala svým spolustraníkům z ED na Praze 5, aby za starostu znovuzvolili Jančíka? Ano, toho Jančíka!

      To se mi líbí

      • zdenekb napsal:

        Přiznávám, že o tom nic nevím. Nemám nastudován každý její krok, a pokud je to skutečnost, nelíbí se mi to. Přesto si neodpustím poznámku v souvislosti s tématem – zdá se, že největším mravním pokleskem této političky-ženy je pro Vás podpora profláknuté figury politika-muže. Až budeme nějakému panu Hybáškovi vyčítat, že se postavil za profláknutou korupčnici Jančíkovou, nastane teprve rovnoprávnost… 😉

        To se mi líbí

  5. K-k. napsal:

    Velmi by mi vadilo pomyšlení, že jsem se dostala (nebo že to v tom vůbec mohlo hrát nějakou roli) do nějakého vedoucího postavení na základě nějakých kvo-kvo-kvo-kvót a ne na základě znalostí a schopností. Tímhle ty gendertetky dělají ženským medvědí službu.

    To se mi líbí

  6. věra napsal:

    Pane Bavore, nevím, jak to mají ostatní dámy, já mohu mluvit jen sama za sebe – před sametem by mě do politiky nikdo nedostal, a po „revoluci“ jsem se i jako nestraník zapojila v okresním měřítku, ale zjistila jsem, že bych na to, jak se říká, neměla, doslova a do písmene „koule“ :-). Viděla jsem tam nemožné věci, a věděla jsem, že se nikdy takhle chovat nebudu a nechci a zavčasu jsem vycouvala. Většina těch dam, které vídávám v parlamentu či senátu, má podle mě v sobě určitou dávku agresivity nebo dostatek psychické odolnosti, přímo hroší kůži, či obojí. A Karamela to v 15.10 napsala přesně, ženské nezajímá plané žvanění při řešení praktických věcí (snad krom nějakého toho občasného babince s kamarádkama, ale to je jiná záležitost :-). Přesto si myslím, že by v politice mělo být víc žen, ale jak je tam dostat, to tedy fakt netuším. Jak to dělají třeba v severských státech, kde je, myslím, v politice víc žen, nevím. Snad že tam nemají tolik materiálních starostí, jako u nás..

    To se mi líbí

  7. věra napsal:

    Zapomněla jsem napsat ještě to, že s kvótami také nesouhlasím..

    To se mi líbí

  8. Slim napsal:

    Okamura v Hyde Parku

    To se mi líbí

  9. věra napsal:

    Jo, poslouchám..

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Váš dojem ?

      To se mi líbí

      • věra napsal:

        Dost ukecaný, méně by někdy znamenalo více. Podle mě udělal chybu, že kandidoval na prezidenta, mohl se bez problému ukázat v senátu a snažit se prosadit něco z toho, co slibuje, a mohl to zkusit příště – pokud to co říká, myslí vážně, měl by, myslím šanci. Jeví se mi jako jako asertivní, ale zatím ne agresivní, snad úspěšný mladý muž, takže proč ne? Já už jsem si vybrala, ať už se bude volit v jakémkoli termínu :-), budu volit Dienstbeira..

        To se mi líbí

  10. rybářka napsal:

    Většina nás nepatří k ženám, které se staly muži v ženském těle. Až na výjimky, nechceme žádná
    vládnout. Sebekriticky si uvědomujeme, že nám obvykle chybí kousek logiky, pro kterou jsou naše
    rozhodnutí pro vás nesmyslná. Také argumentace nám nenaběhne tak rychle, jako vám, pánům.
    Dlouhé debaty, které Vás, pány, neuvěřitelně baví, nás velmi rychle unaví. Něhou, kterou jsme
    obdařeny dokážeme klidnit, vaše debatami rozjitřené mysli a to je naše hlavní poslání. Pokud nám
    projevíte důvěru a učiníte z nás své náměstkyně, nebo asistentky, pak pro vás dřeme jako koně.
    Ale vládnutí, to je pánové váš historický úděl.

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Hmm. A váš kladný vztah k hudbě?
      A to jste vy říkala, že znáte málo z Waldy? Jestli jo, těšte se, jsou před vámi krásné chvíle. 🙂

      Pokud vás nebaví dlouhé debaty, tak mi to vysvětluje, proč žádnou ženu nebaví Ano, pane ministře. Ale na Švejka několik kandidátek mám. To jsou jemnůstky..

      To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Mno, rybářko, přiznám se, že něžně ovívat Pána tvorstva, znaveného zásadní debatou o nesmrtenosti chrousta, vařit mu kafe, léčit jeho zraněné ego a dřít „pro něj“ jako kůň – to tedy není zrovna moje gusto. Nevadí mi „dřít jako kůň“ – ale pro věc, ne pro nějakého „pána“. Drze se totiž považuji za zcela rovnocennou onomu „pánovi“. Nic ve zlém, prosím…

      To se mi líbí

  11. K-k. napsal:

    Hm, odměny…finanční? Většinou jste pořád „jenom ženská“, kdežto chlap je přece živitel rodiny. S tím jsem se setkala, mockrát, i takhle na plnou hubu řečeným. A ty ostatní odměny? Jaké? Že někdo uzná, že jste sice ženská, ale přece jen ne úplně blbá? Tohle nevyřešejí žádné kvo-kvo, prosazené gendertetkami, to působí spíš kontraproduktivně. To chce čas a změnu myšlení, mužského i ženského…ale toho času bude potřeba opravdu hodně…

    To se mi líbí

    • rybářka napsal:

      Měla to být ironie. Asi se nezdařila. \To, co píšete je do puntíku pravda. I já to tak zažívám
      na pracovišti.

      To se mi líbí

  12. K-k. napsal:

    Já tu dělám několik věcí najednou, tak se moje chápavost asi potloukala zrovna někde jinde – je to moje vina, nemám střílet od boku. Zažila jsem to asi na všech pracovištích, kterými jsem prošla – na tom posledním relativně nejmíň, přesněji řečeno od kolegů vůbec ne, akorát od šéfstva při různých odměnách, platovém zařazování a tak.
    A ještě taková perlička: když jsem se stala babou důchodkyní, tak jsem se začala naplno věnovat fotografování. A tak jsem se tak jednou courala se psem (dej mu pámbu věčnou slávu) a s foťákem po mém oblíbeném lovišti – lesoparku – a proti mně šla mně neznámá paní asi tak mého věku a pořád po mně pokukovala. A když přišla blíž, tak povídá: „A vy taky nehlídáte vnoučata!“ To mi trochu vyrazilo dech, ale potvrdila jsem to: „Nehlídám. A měla bych?“ A paní pokračovala:“Já taky ne. Každá ženská v důchodu ale hlídá vnoučata! Jenže já žádný nemám. Asi si je budu muset někde vypůjčit…“ A odešla. A já stála na té cestičce a přemýšlela jsem nad tím, že jsem evidentně špatná ženská, když se v důchodu věnuji svým zájmům, místo abych hlídala vnoučata.

    Dobrou noc!

    To se mi líbí

    • věra napsal:

      Tak si to tak, neberte, paní K.-K., :-), já sice hlídám nejmladší vnučku často, bydlíme spolu, takže to vyplývá ze situace, ale vždy jsem velmi zdvořile dotázána, jestli bych mohla a nevznikají žádné konflikty, když slušně odmítnu a odeberu se do svých „komnat“ či někam jinam. To je, myslím, ideální stav a hlídání je radost a já mám dost prostoru pro sebe. Další dvě vnoučata bydlí s rodiči přes 100 km daleko a už jsou to školáci, takže ti přijedou s rodiči jen občas, těch si užiju jen semtam o víkendech a o prázdninách..

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        Já si nijak neberu to hlídání, paní Věro, spíš mi vyrazil dech způsob myšlení té paní: ženská v důchodu má hlídat vnoučata a pokud je z jakéhokoliv důvodu nehlídá, je něco v nepořádku… :oD

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Katy
          a myslíte si, že máte dost odvahy na zveřejnění některých obrázků?
          A s tím hlídáním…? My máme doma zásadu, že pro děti vše, ale až po nás. Takže kde můžem, pomůžem, jenže když nemůžem, tak se prostě nic neděje. A děti jsou natolik slušně vychované, že tuto zásadu plně respektují.

          To se mi líbí

          • K-k. napsal:

            Pane Bavore, pro vás všechno – ale které obrázky máte na mysli? ;o)
            To podivné setkání v lesoparku jsem uváděla jako doklad, že i spousta žen vzala za své, že jsou na světě od toho, aby uklízely, hlídaly, děti, vařily – a obdivovaly svého Majitele. A tohle jsem měla na mysli, když jsem psala o potřebě změnit myšlení nejen mužů, ale i žen…

            To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      No já jsem již dlouhá léta špatná ženská konkrétně takhle na vánoce – klohním pouze zákusek jako medovník nebo bébéčkový řez, žádných 20 druhů ani omylem, vánoční cingrlata sice visí na každém okně a dveřích, ale klidně na neumytých, na Štědrý den vyrážíme do lesa a večer se zrubem na koledách punčem. A to prosím kolegyně řeší např. i to, že přece nemůžou mít nevyžehlené prádlo v koši a na Štědrý den při kuropění převlékají postele, aby to bylo „čerstvý“ (moje nervy). Tématicky podotýkám, že muž všechno akceptuje, nakonec kdyby něco připomínkoval, tak „vysvětlení“ by si teda za rámeček nedal, ale hrdě můžu prohlásit, že po letech je i spokojený až nadšený, protože ho nikdo nebuzeruje, následně též taky nevyčítá a nehroutí se a vánoce jsou u nás fakt klidné a veselé.

      To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        Jejda, ale tímhle komentářem se nechci nijak dotknout žen, které to vidí jinak než já. Každému jak je libo a pokud je šťastný a spokojený, nechť vánočně oprašuje i trámy na půdě. Jen pak nerada slyším nářky a brblání, tomu potom nerozumím.
        K-k. – fotky dobrý! okna bohužel nemůžu posoudit 🙂

        To se mi líbí

        • K-k. napsal:

          Okna – zatím teda jedno – jsou průhledný. A to byl cíl akce! :o)))
          Takže hrr na druhý okno – zbytek jsem dělala nedávno.

          To se mi líbí

      • rybářka napsal:

        Paní Karamela
        Věřím, že takto prožitý Štědrý den je nádherný. Také bych byla raději v přírodě. Ale rodinná tradice slavit společný Štědrý večer v počtu 26 – 30 lidí vyžaduje tvrdou přípravu
        předem. Je tomu tak proto, že si prarodiče přejí mít všéchny pohromadě právě o tomto večeru.Také snívám každoročně o komorním prožití tohoto dne. Vzpomínám na loňský Štědrý večer, prožitý na jedné koňské farmě
        daleko odsud. Kdy se večer trávil v sedle a pak prokřehlí jsme popíjeli punč ve stáji u klisen.. Byl to nejlepší Štědrý večer.. Letos budu kmitat okolo babiček, dědečků, strýců a jejich rodin. A budu vzpomínat na tu farmářskou pohodu loňskou a vzpomínat na Orlík, kam jezdím
        rybařit a kde je mi nejlíp na světě. A namísto štěbetání příbuzných si budu v uších
        přehrávat hudbu pana Slima..Paní Karamelo, ale stejně o sobě vím, že jsem ten
        odporně šůrovací typ, co rád peče a vaří, a stará se. Nic s tím nenadělám, většina lidí
        je něčím cáklá. Bude to nejspíš stejná chyba jako druhý extrém, chorobnná touha po
        kariéře. .Moje máma je typ, co zvládá obojí. Kariéru i domácnost. O tom je psáno ve
        článku pana Bavora. A proto jsem také napsala.

        To se mi líbí

        • Karamela napsal:

          Rybářko – váš Štědrý večer bude taky senzační! Víte, jak strašně moc ráda bych pekla a vařila pro moje drahé rodiče nebo pro vnoučky… které už nemám nebo ještě nemám…. To bych i naválela domácí nudle a stěhovala nábytek, aby jsme se vlezli. Teďka máme takové komorní období, ale třeba už nám vnoučkové nasedají na obláček 🙂 Ale sobotní Slimovu hudbu zvládnete, že jo? Jsem zvědavá, co zase vykouzlí

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            To se budete divit, dámy! Doufám že diverzi, kterou provedu přežijete. 🙂 Ale když přežijete i konec světa, tak tohle určitě

            To se mi líbí

            • anna napsal:

              Slime, jistě víte, že ženská přežije víc než člověk☺,takže nám vlastně vůbec nic nehrozí. (A díky už za to těšení se.) A.

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                To nevím, ale já věřím Aztlimu a Bavorovi (ale to kecám 🙂 ) !

                Ale jisté je, že tajemství (a těšení se) je nejlepší propagace! To je vidět právě u Richtera, mohl bych to zapomenout pak říct, takže při dobré paměti. Pamatuju se, jak na jednom z jeho posledních koncertů v Praze, v dubnu 91 nabitá Smetanova síň nehlomozila a neštěbetala vícehlasem, jako auditorium před koncertem obvykle. Bylo napjaté skoro úplné ticho, lidi mluvili maximálně velmi tichým šeptem.
                Tak je dokázal předem ztyranizovat! Můžete klidně hádat, jak to pak dopadlo..

                Ale pozoroval jsem, že podobná atmosféra nábožného očekávání se objevuje, když je tu Grigorij Sokolov. Takže lze ještě zažít !

                To se mi líbí

          • rybářka napsal:

            Jsem ráda, že jsem Vás tu svým hloupým komentářem nezurážela. Ale zase
            jsem dokázala, že opravdu některé ženy mají slabší vyjadřovací schopnost,
            než jiné a úsloví “ Mlčeti zlato “ bylo zavedeno do oběhu kvůli nim. Budu už
            jenom tiše poslouchat hudbu a nic nebudu raději říkat.
            Na sobotní Slimovu hudbu se těším a nenechám si jí ujít. Zcela výjimečně se
            při jeho koncertování ozývá povel z pokoje rodičů “ Pusť to hlasitějc „.Pro
            babičky a dědy chystám pohoštění ráda a vím, že jenom oni jsou tou pravou
            vánoční atmosférou.

            To se mi líbí

            • Karamela napsal:

              Jaké mlčeti zlato? Jenom pište, ať aspoň tady u Bavora splňujeme ženské kvóty 🙂 A s dědouškama přeji moc trpělivosti a klaním se!!!!

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                No dneska ji bohatě překračujete. A to se mi líbí.
                A pro vás, Karamelko, chystám mezi svátky konečně povídání o cestě z Horažďovic do Strakonic. Shodou okolností vede historická stezka tudy, co cyklostezka.

                To se mi líbí

  13. rybářka napsal:

    Bylo mi potěšením Vás poznat.
    Dobrou noc

    To se mi líbí

  14. anna napsal:

    K.-k., já taky prosím o nějakou fotku. Vzpomínám si, že jste u Fausta měla moc krásné P.F. (tuším, že s ojíněnými jeřabinami). Odkaz na Vaše stránky „někde“ mám, doufám, že ho najdu.A.

    To se mi líbí

  15. Slim napsal:

    Fíha! (Nebo Fíío?) To bych neuhod‘.
    Měl jsem velmi starýho strýce, kterej měl zakonzervovanou nádhernou češtinu 30. let. Tady by asi řek: PŘÍRODA JE KUMŠTÝŘ!

    To se mi líbí

    • rybářka napsal:

      Příroda je kumštýř. Jenže takovou krásu podrží jen pár hodin. Kdo dokáže tuto krásu
      vyhledat a zvěčnit a tím ji darovat i ostatním je stejný kumštýř. Ty obrázky jsou
      nádherné.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Před časem mi tu poradili (ještě na kose), jak nemít roztrhané řádky. Psát až do chvíle, než to skočí samo na další řádek. Já dával Enter, když se mi to zdálo dlouhé. Omlouvám se za nevyžádanou radu.

        Ta diskuse o ženské roli se mi zdá úchylná. Co by na ženách mělo být nějak horšího? A jaká „slabší vyjadřovací schopnost“ ? Jsou prostě o něco (ne o moc) jiné a zaplaťpánbůh za to. Dovedete si představit svět samých ajnštajnů a rychtrů?
        Kdo by jim uvařil kafe? A vypěstoval je, odkojil? To by bylo jako ve Švejkovi: kdyby každej byl chytrej, bylo by na světě tolik chytrosti, že každej druhej by byl úplně blbej.

        Einstein měl ženu Milevu, o který se říká, že mu hodně pomohla se speciální teorií relativity (a nejspíš i s fotoelektrickým jevem). Jak to bylo, ví jen bůh, pravda je, že PO NÍ vytvořil ještě jednu velkou věc, obecnou relativitu, takže asi nebyl úplně neschopnej.
        Ale ona se vždycky držela ve stínu. Jedno měli dítě postižený. Pak se s ní rozved a vůbec se k ní nechoval moc pěkně, ale dal jí aspoň všechny peníze za nobelovku.
        A kdo o ní kdy slyšel?

        To se mi líbí

        • Občan napsal:

          Náhodou tu a tam se o ní něco zaslechnout dá. Asi před rokem o ní byl docela velký a kupodivu i obsažný članek v časopise „Historie“ nebo „Dějiny a současnost“ (teď přesně nevím)

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Já vím. V posledních 10, 15 letech se dostala do módy, což způsobily genderistky. Hledaly mustr komu CHLAP ublížil.

            To se mi líbí

        • rybářka napsal:

          Děkuju za radu, ale i když píšu jak říkáte, stejně to neposlouchá. Také mě vždy vyděsí
          výsledek, který naběhne po odeslání.
          A k těm ženám v politice ? Ty, co tam jsou, i ty, co tam byly, mě naprosto nepřesvědčily,
          že by cokoli, co by přineslo užitek zemi, prosazovaly. Vzpomenu-li těch na ministerstvu
          zdravotnictví, či staronově obrany, pak mi naskakuje husí kůže. Na vedoucích místech
          jsou i po stránce odborné, rovnocené mužům. V politice však jim přebývají emoce a chybí
          kousek politické předvídavosti. To malé procento, kterému tyto předpoklady nechybí,
          se do politiky neženou. Vědí proč.

          To se mi líbí

  16. Bavor V. napsal:

    Děvčata, jen pomalu. Nejprve bude konec světa a Čaj o páté.

    To se mi líbí

  17. Občan napsal:

    Konec světa se ruší, protože poslanectvo si před hoďkou zvýšilo platy (ale jen o pár „drobných“, protože si „jenom“ zrušili odvody z náhrad).

    Ale na Čaj o páté se stejně těším, protože nám to zvedne náladu. A vo to tady přece gou 🙂

    To se mi líbí

  18. oldwomen napsal:

    Nemohu mluvit za ostatní dámy. Zabývám se jen tím, co mohu změnit a nebo ovlivnit. Poslouchat žvanění (nechci být surová, ale pro ilustraci si stačí přečíst kterýkoli Vlkův „úvodník“) a bojovat s větrnými mlýny – na to je můj čas tuze vzácné zboží. Doma každý chvilku tahá pilku. No a v práci jsem posílání, podivné, dycinky od tupounka, k plotně a do ložnice (cituji „ženský patří do ruky kokot a nebo varecha a né téčko“) zažila tolikrát, že jsem to přestala vnímat. 🙂 těch, co sami od sebe vstávali, když jsem vešla do místnosti a byli jak pěna, když jsem začala povídat, jaký je problém a jaké má řešení, bylo podstatně víc. Chichi, sranda byla, když si pubertální robátko chtělo udělat jasno, kdo je ve smečce alfa a ptalo se, kdo koho v práci poslouchá. Jestli táta mámu a nebo naopak. Občas jsme se s manželem pracovně setkávali. Moc jsme mu nepomohli. popravdě jsme mu řekli, že přijde na to. Někdy velím já a jindy jsem podřízena.
    Dost odkopávání a odhalování.
    Kvokvokvóty jsou cesta do pekel, o tom, kdo se k čemu lépe tradičně hodí bych se nebavila a patriarchy z povalování odkazuji na středověké cechovní knihy (vono vdovy si vedly kolikrát v řemesle lépe než nebožtík, o obchodnicích nemluvě), holčičí mozek JE JINÝ než klučičí (kluk jede v sériovém přenosu i zpracování informací, holka „jede“ po paralelní sběrnici) a vůbec, jak je to s tou hlavou rodiny a krkem, co s hlavou otáčí?

    To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      Na jedničce po stopadesátépáté opakují Takovou normální rodinku. Nicméně i po stopadesátépáté se vděčně dívám. Jeden z dílů je mistrnou ukázkou točícího krku, určitě si vzpomínáte – jak maminka geniálně vysvětlila tatínkovi, že ty želvičky ve vchodě do kuchyně trpí, že nejsou na sluníčku a támhle u okna by jim bylo určitě líp 🙂
      Ale nic ve zlém chlapi, bez vás by to stálo za kočku!

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.